Google Haberler

Amerika Birleşik Devletleri İç Güvenlik Bakanı Kristi Noem, perşembe gecesi yaptığı açıklamada, ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri'ne (USCIS) Diversity Visa (DV-1) olarak bilinen Green Card çekilişi programının durdurulması yönünde talimat verdiğini açıkladı.

Amerikalı bir nükleer fizikçinin öldürülmesinin ardından, saldırganın Green Card sahibi olduğunun ortaya çıkması ABD'de tartışmaları beraberinde getirdi. Gelişmenin ardından ABD İç Güvenlik Bakanı Kristi Noem, yurt dışından başvuruların yapıldığı Green Card çekilişlerinin süresiz olarak askıya alındığını açıkladı.

ABD den dikkat çeken Green Card kararı! Süresiz askıya alındı, Görsel 1

Bakan Noem, kararın, Brown Üniversitesi'nde gerçekleşen silahlı saldırıyı gerçekleştiren kişinin de Green Card çekilişi yoluyla ABD'ye giriş yaptığının tespit edilmesi üzerine alındığını belirtti. Noem, mevcut güvenlik risklerinin yeniden değerlendirilmesi amacıyla çekiliş programının durdurulduğunu ifade etti. Noem, Trump'ın talimatı ile bu kararı aldıklarını ifade etti.

ABD den dikkat çeken Green Card kararı! Süresiz askıya alındı, Görsel 2

MyMani

Öne Çıkan İhtiyaç Kredileri

Tümü

0% Faizli Fırsat!

GARANTİ BBVA - %0 FAİZLİ 100.000 TL

Faiz Oranı

%0

Vade

3 Ay

Toplam Tutar

100.000 TL

Detayları gör

0% Faizli Fırsat!

DENİZBANK - %0 FAİZLİ 100.000 TL

Faiz Oranı

%0

Vade

3 Ay

Toplam Tutar

100.000 TL

Detayları gör

Avantajlı Fırsat

AKBANK %0,99 FAİZLİ 100.000 TL

Faiz Oranı

%0,99

Vade

12 Ay

Toplam Tutar

100.000 TL

Detayları gör

0% Faizli Fırsat!

İŞ BANKASI - %0 FAİZLİ 55.000 TL

Faiz Oranı

%0

Vade

3 Ay

Toplam Tutar

55.000 TL

Detayları gör

NE OLMUŞTU?

Bundan 5 gün önce ABD'de Brown Üniversitesi'ne bir silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 4 kişi hayatını kaybetmişti. O saldırıda ABD'li bir nükleer fizikçi de hayatını kaybetti. 47 yaşındaki nükleer fizikçinin katilinin yeşil kart ile ABD'de bulunan eski üniversite arkadaşı olduğu tespit edilmişti.

Saldırganın Neves-Valente olduğu ekipler tarafından belirlendi. Şahıs 2 ayrı saldırıda 5 kişiyi öldürmekten aranıyordu. Valente bir depoda intihar etmiş şekilde bulunmuştu.

Google Haberler