Hong Kong Uluslararası Havalimanı dün sabah saatlerinde korku dolu anlara sahne oldu. Türk kargo firması ACT Airlines’e ait Boeing 747 tipi bir kargo uçağı, iniş sırasında pistten çıkarak deniz kenarına kaydı. Uçakta bulunan dört kişilik mürettebat kazayı yara almadan atlatırken, pist çevresinde görev yapan iki yer personeli yaşamını yitirdi.
Yetkililer, olayın 20 Ekim 2025 sabahı saat 03.50 sularında meydana geldiğini açıkladı. Emirates adına sefer yapan ACT Airlines uçağının iniş sonrası pistte kontrolünü kaybettiği ve kuzey pistinden çıkarak havalimanı çevresindeki devriye yoluna yöneldiği belirtildi. Uçağın çarptığı yer hizmetleri aracında bulunan iki görevli hayatını kaybetti.
Hong Kong polisi ve havalimanı itfaiye ekipleri kısa sürede olay yerine ulaşarak yangın riskine karşı müdahale etti. Uçağın bir bölümü deniz kıyısındaki alana saplandı, ancak gövdesinde büyük bir yangın çıkmadı.
Kaynak: CNN
MÜRETTEBAT KURTULDU, PİST KAPANDI
ACT Airlines’e ait uçakta bulunan dört mürettebat üyesinin tamamı kazadan yara almadan kurtuldu. Havalimanı otoritesi, olayın ardından kuzey pistinin geçici olarak kapatıldığını ve tüm uçuşların güney piste yönlendirildiğini duyurdu.
Kazadan sonra pistte hasar oluştuğu, enkaz kaldırma ve inceleme çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Uçuş trafiğinde kısa süreli gecikmeler yaşansa da, havalimanı faaliyetlerinin büyük bölümü normale döndü.