İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ANKARA'da düşen Libya askeri heyetinin jetiyle ilgili açıklamada bulundu. Bakan, uçağa ait ses kayıt cihazı ve kara kutu bulunduğunu incelemelere başlandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara’nın Haymana ilçesi yakınlarında düşen Libya heyetine ait uçağın enkazında karakutu ve ses kayıt cihazına ulaşıldığını açıkladı. Kazayla ilgili incelemeler 408 personelin katılımıyla sürerken, Libya’dan gelen 22 kişilik heyet Ankara’ya ulaştı.

ANKARA – İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Libya heyetini taşıyan uçağın Ankara’da düşmesinin ardından kurulan Mobil Koordinasyon Merkezi’nde önemli açıklamalarda bulundu. Kazanın teknik arıza bildirimi sonrası gerçekleştiğini belirten Yerlikaya, enkaz bölgesindeki çalışmaların titizlikle devam ettiğini vurguladı.

20 Dakikalık Teknik Arıza Süreci
Bakan Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre; teknik arıza bildiren uçakla irtibat, geri dönüş yapacağını bildirdikten kısa süre sonra kesildi:

Saat 20:32: Uçak, teknik arıza nedeniyle geri dönüş yapacağını kuleye bildirdi.

Saat 20:52: Haymana ilçesi civarında uçakla irtibat tamamen kesildi.

Saat 22:00: Jandarma ekipleri enkaz parçalarına ulaştı.

KARAKUTU VE SES KAYIT CİHAZI İNCELEMEDE

Kazanın nedenini aydınlatacak kritik cihazlara sabahın ilk ışıklarında ulaşıldı. Bakan Yerlikaya, saat 02:45’te ses kayıt cihazının, saat 03:20’de ise karakutunun bulunduğunu duyurdu. İlgili kurumlar, cihazlar üzerindeki inceleme ve değerlendirme süreçlerini başlattı.

Geniş Çaplı Operasyon: 408 Personel Sahada
Enkazın Haymana ilçesi Kesikkavak Mahallesi’nin 2 kilometre güneyinde, 3 kilometrekarelik bir alana yayıldığı belirtildi. Arama-kurtarma ve kriminal inceleme süreci için dev bir ekip seferber edildi:

Personel ve Araç: 408 personel, 103 kara aracı ve 7 hava aracı bölgede görev yapıyor.

Teknoloji: İHA’lar ile anlık görüntü aktarımı sağlanırken; termal dronlar, K9 unsurları ve aydınlatma araçları aktif olarak kullanılıyor.

LİBYA’DAN 22 KİŞİLİK HEYET GELDİ

Kazanın ardından Libya Savunma ve İçişleri Bakanlıkları tarafından görevlendirilen toplam 22 kişilik ekip Ankara’ya intikal etti. Heyette, kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarından oluşan 5 kişinin de bulunduğu bildirildi.

"DOST VE KARDEŞ LİBYA’NIN BAŞI SAĞ OLSUN"

Bakan Yerlikaya, açıklamasını taziye dilekleriyle sonlandırdı:

"Bu elim kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet; ailelerine, Libya halkına, Libya hükümetine ve dost ve kardeş ülke Libya'ya başsağlığı diliyorum."

Kaynak: TRT Haber