Borsa İstanbul A.Ş., son dönemde hisse senedi piyasalarındaki aşırı fiyat dalgalanmalarına karşı tedbir almaya devam ediyor. Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında alınan yeni kararla, 4 hisseye açığa satış ve kredili işlem yasağı getirildi.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre Çemaş Döküm (CEMAS), Cem Zeytin (CEMZY), İzmir Fırça (IZFAS) ve Meka Global (MEKAG) hisselerinde yaşanan olağandışı fiyat ve miktar hareketleri nedeniyle bu tedbirler devreye sokuldu.

Borsa İstanbul’da 4 hissede kredili işlem yasağı 1

BİR AY BOYUNCA TEDBİR UYGULANACAK

Alınan karar uyarınca, 4 hissede 17 Eylül 2025'ten (seans başı) başlayarak, 16 Ekim 2025'e (seans sonu) kadar açığa satış ve kredili işlemlere konu edilemeyecek. Bu tedbirler, söz konusu hisselerdeki spekülatif işlemleri sınırlandırarak daha istikrarlı bir fiyat oluşumunu sağlamayı amaçlıyor.

Yapılan açıklamada, VBTS kapsamında getirilen bu tedbirlerin, hissenin işlem gördüğü pazarın kurallarından bağımsız olarak, belirtilen süre boyunca uygulanmaya devam edeceği de vurgulandı.