Borsada günün ilk yarısı itibarıyla itibariyle kurumsal yatırımcıların yönü netleşti. En dikkat çekici alıcı Tera Yatırım olurken Bank of America satış tarafında en baskın kurum olarak öne çıktı. Alımlarda öne çıkan Tera Yatırım olurken iki hissede ağırlıklı alış görüldü. işte Borsa İstanbul'da gün ortasında öne çıkan hisseler...
Borsada günün ilk yarısı tamamlandı. Böylece gün ortasına kadar hisselerde nasıl gelişmelerin yaşandığı da öğrenilmiş oldu. Tera Yatırım toplamda 322,6 milyon TL net alım gerçekleştirdi. Bu alımların yüzde 90’ından fazlası iki hisseye yöneldi:
SMRVA hissesinde 206 milyon TL’lik net alım yapılırken, alımların toplam içindeki payı yüzde 59,66 oldu. Alış maliyeti 201,45 TL olarak gerçekleşti. Satış neredeyse sıfıra yakın seviyede kaldı.
KUYAS hissesinde 107 milyon TL’lik net alıma imza atıldı. Kurum bu hissede 4 milyon TL’nin üzerinde kazanç sağladı.
Tera ayrıca GENIL, EREGL, PGSUS, GRSEL ve AKBNK gibi hisselerde de pozisyon aldı. Alımların çeşitlenmesi, kurumun stratejik yayılma eğiliminde olduğunu gösterdi.
EN ÇOK SATIŞ YAPAN KURUM: BANK OF AMERİCA
Bank of America, 397,7 milyon TL net satış ile günün en çok satış yapan kurumu oldu. İşlem hacmi özellikle TUPRS, ASELS ve PAPIL hisselerinde yoğunlaştı:
TUPRS hissesinde 119 milyon TL’lik alıma karşılık 41 milyon TL’lik satış gerçekleştirilirken, kurum 315 bin TL kâr yazdı.
ASELS’te 75 milyon TL net satış yapılırken 110 bin TL zarar yazıldı.
PAPIL hissesinde ise 224 bin TL zarar dikkat çekti.
Kurum ayrıca BIMAS, GRTHO, TKFEN, EKGYO ve KCHOL gibi yüksek likiditeli hisselerde de satışlarını artırarak pozisyonlarını daralttı.
KURUMSAL AĞIRLIK VE PİYASA ETKİSİ
Günün toplam işlem hacmi 12,48 milyar TL, net kurum alımı 1,08 milyar TL olarak kaydedildi. Net hacmin toplam hacme oranı %8,72 ile dikkat çekti.
Kurumsal yatırımcıların zıt yönlü stratejileri, piyasa üzerinde yön belirleyici etkisini sürdürdü. Tera Yatırım’ın düşük hacimli hisselerde yarattığı alım baskısı, söz konusu hisselerde fiyat hareketliliğini artırırken; Bank of America’nın sanayi ve savunma sektörlerinden çıkışı, satış baskısını artırdı.