Borsa İstanbul’da haftanın son işlem günü, tarihi zirvelerin ardından gelen kâr satışları ve küresel veri odaklı bekleyişle hareketli geçiyor.
15.000 puan eşiğinde dengelenmeye çalışan BIST 100 endeksi, günün ilk yarısını hafif satıcılı tamamlarken, aracı kurum bazlı veriler piyasadaki sert el değiştirmeleri gözler önüne seriyor.
BIST 100 endeksi, dün ulaştığı rekor seviyelerin ardından bugün kâr realizasyonu baskısıyla karşılaştı.
Günün ilk yarısında 15.029,26 puana gerileyen endekste, yatırımcılar hem bölgesel jeopolitik haber akışını hem de ABD’den gelecek kritik istihdam verilerini fiyatlıyor.

SEKTÖREL AYRIŞMA: BİLİŞİM YÜKSELİYOR, BANKACILIK BASKIDA
Endeks saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,07 değer kaybederken, sektörler arasında keskin bir ayrışma dikkat çekti:
• Bilişim sektörü, yüzde 1,83 yükselişle günün parlayan yıldızı oldu.
• Holding endeksi yüzde 0,61 artıda seyrederken, Bankacılık endeksi yüzde 0,40 kayıpla endeksi aşağı çeken tarafta yer aldı.
• En büyük kayıp ise yüzde 2,37 ile Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı tarafında yaşandı.
BIST Hisse Isı Haritası için Tıklayın!

BANK OF AMERİCA SATIŞTA
Saat 14.30 itibarıyla piyasadaki likidite akışının yönü şöyle oldu:
• En Çok Satanlar: Yabancı işlemlerine aracılık eden Bank of America (BofA), 2,68 milyar TL’lik net satışla piyasadaki en büyük satıcı konumunda. BofA’yı 971 milyon TL ile A1 ve 816 milyon TL ile Ziraat Yatırım takip ediyor.
• En Çok Alanlar: Satışları karşılayan tarafta ise 1,24 milyar TL’lik net alımla Deniz Yatırım liderliği çekiyor. Alıcılar listesinde Pusula (885 milyon TL) ve Tera (795 milyon TL) dikkat çeken diğer kurumlar oldu.

ANALİZ VE BEKLENTİLER: 15.100 PUAN DİRENÇ KONUMUNDA
Analistler, 96,8 milyar liralık işlem hacmine ulaşan piyasada teknik seviyelerin kritik olduğunu vurguluyor. Küresel piyasalarda ABD-İran gerilimi ve ABD Tarım Dışı İstihdam verisi beklenirken, BIST 100 için şu seviyeler takip ediliyor:
• Destekler: 14.900 ve 14.800 puan
• Dirençler: 15.100 ve 15.200 puan
Öne çıkan bir diğer veri ise yurt içinde Hazine nakit dengesi olacak. Piyasaların kapanışa doğru ABD verileriyle birlikte volatilitesinin artması bekleniyor.
Yasal Uyarı: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



