Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (RYGYO), lojistik gayrimenkul portföyünü güçlendirecek dev bir satın almaya imza attı. Şirket, İstanbul Tuzla’da Özelleştirme İdaresi’nden 2 milyar TL bedelle kazandığı ihalenin tapu devrini tamamladığını ve bölgede devasa bir lojistik proje başlatacağını duyurdu.
Lojistik gayrimenkul sektörünün öncü şirketlerinden Reysaş GYO, büyüme stratejisi kapsamında İstanbul’un en kritik lojistik noktalarından biri olan Tuzla’da stratejik bir hamle gerçekleştirdi.
16 Aralık 2025 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, şirketin Tuzla Aydınlı Mahallesi'nde toplam 80.908,88 m² büyüklüğündeki taşınmazların mülkiyetini resmen devraldığı bildirildi.
RYGYO HİSSESİ CANLI GRAFİĞİ İÇİN TIKLAYIN!
ÖZELLEŞTİRME İDARESİ İHALESİNDE EN YÜKSEK TEKLİF
Şirket yönetiminin Temmuz 2025'te aldığı karar doğrultusunda, T.C. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen ihaleye katılan Reysaş GYO, 2.000.000.000 TL (iki milyar Türk lirası) ile en yüksek teklifi vererek ihaleyi kazanmıştı.
Yapılan son bildirimle birlikte ihale sürecine ilişkin tüm yasal prosedürlerin tamamlandığı ve söz konusu parsellerin (9304 Ada 10, 9305 Ada 1, 9306 Ada 1 ve 2) tapu devrinin şirket adına gerçekleştirildiği kesinleşti.

YENİ PROJE: "TUZLA AYDINLI 1" GELİYOR
Satın almanın hemen ardından şirket, bölge için geliştirdiği projelerin detaylarını da paylaştı. Edinilen bilgilere göre, 9305 Ada 1 Parsel üzerinde devasa bir depolama tesisi yükselecek.
"Tuzla Aydınlı 1" adını taşıyacak olan projenin teknik detayları ve takvimi şu şekilde açıklandı:
• Kapalı Alan Kapasitesi: 96.634 m²
• İnşaat Başlangıcı: 2026 Yılı 1. Çeyrek
• Tamamlanma Hedefi: 2027 Yılı 1. Çeyrek
• Kullanım Amacı: Mevcut veya yeni müşterilere kiralama yoluyla gelir elde edilmesi.
DİĞER PARSELLER İÇİN FİZİBİLİTE SÜRÜYOR
Reysaş GYO, satın alınan diğer üç parsel için de vakit kaybetmeden çalışmalara başladı.
Şirket yetkilileri, bu alanlar için fizibilite çalışmalarının sürdüğünü ve geliştirilecek projeler netleştiğinde yatırımcılarla paylaşılacağını belirtti.


