Fed Başkanı Jerome Powell ile ihtilaflı halde olan ve kameralar önünde de sık sık çekişme yaşadıkları görüntüsü paylaşan ABD Başkanı Donald Trump’tan piyasaları tedirgin edecek yeni bir açıklama geldi. ABD Başkanı, Fed’in başkan koltuğunda değişikliğe gideceklerini açıklayarak '4 güçlü aday' değerlendirmesinde bulundu.
Trump, Fed için 4 güçlü başkan adayının değerlendirildiğini paylaşarak, yeni başkanın yakında açıklanabileceğini ifade etti.
CNBC'ye açıklamalarda bulunan Trump, Fed Başkanı Powell’ı taraflı olmakla suçladı.

HAZİNE BAKANI KEVİN BESSENT LİSTEDEN ÇIKARILDI
Trump, Powell’ın yerine geçmesi için değerlendirilen adaylar arasında ismi geçen Hazine Bakanı Kevin Bessent’in adaylıktan çıkarıldığını açıkladı.
Bessent'in, mevcut görevinde kalmak istediğini söyledi. Yeni başkanın ise “çok yakında” açıklanacağı bilgisini paylaştı.