Fatih’te bir otelde konaklayan Böcek ailesinin peş peşe yaşamını yitirmesiyle birlikte başlayan zehirlenme şüphesi, otel içinde yapılan ilaçlama iddialarını gündeme taşıdı. Polis ve sağlık ekiplerinin gün boyu sürdürdüğü incelemelerde, giriş katta yapılan ilaçlamada kullanılan maddelerin insan sağlığına zararlı olabileceği değerlendirildi. Numuneler analiz için laboratuvara gönderilirken, gözaltı sayısı 7’ye yükseldi ve otel mühürlenerek tamamen tahliye edildi.

Fatih'te bir otelde konaklayan Böcek ailesinin rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmasıyla başlayan olayda acı bilanço ağırlaştı. Ailenin iki çocuğu önceki gün yaşamını yitirirken, anne Çiğdem Böcek de dün sabah hayatını kaybetti. Aynı otelde sabah saatlerinde iki kişinin daha rahatsızlanarak hastaneye kaldırılması üzerine polis ekipleri otelde kapsamlı bir inceleme başlattı.

OTELİN GİRİŞ KATINDA İLAÇLAMA YAPILDIĞI TESPİT EDİLDİ

Polis ekiplerinin çalışmaları sırasında otelde kısa süre önce ilaçlama yapıldığı belirlendi. Bunun üzerine İl Sağlık Müdürlüğü ile Fatih İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de otelde denetim gerçekleştirdi. Yapılan incelemelerde, ilaçlamada kullanılan malzemelere ilişkin bilgi ve belgelerin toplandığı; uygulamanın otelin giriş katında, tek bir odada yapıldığı öğrenildi.

İlaçlamada kullanılan maddelerden bazılarının insan sağlığına zararlı olabilecek, tarım alanlarında kullanılan kimyasallar içerdiği şüphesi üzerinde duruluyor. Alınan numuneler laboratuvara gönderilerek analiz edilecek. Öte yandan turistlerin otelin dördüncü katında, hayatını kaybeden Böcek ailesinin ise birinci katta konakladığı bilgisi paylaşıldı.

GÖZALTI SAYISI ARTIRILDI

Yapılan soruşturmada 1 otel çalışanı ile 2 ilaçlama şirketi çalışanı gözaltına alınmıştı. Soruşturmanın genişletilmesiyle birlikte gözaltına alınanların sayısı 7’ye yükseldi.

OTEL TAHLİYE EDİLDİ, POLİS GÜN BOYU İNCELEME YAPTI

Polis ekiplerinin otel içerisindeki detaylı incelemeleri gün boyunca sürdü. Olay yeri ekipleri çok sayıda noktadan numune alırken, otelde bulunan tüm müşteriler tahliye edildi.

OTEL MÜHÜRLENDİ

İncelemenin tamamlanmasının ardından belediye ekipleri akşam saatlerinde otele gelerek mühürleme işlemini gerçekleştirdi. Hem Böcek ailesinin ölümüne hem de yeni zehirlenme vakalarına sahne olan otelde soruşturma titizlikle devam ediyor.