Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) tarafından İçme Suyu Arıtma Tesisi’ndeki kritik arıza nedeniyle başlatılan planlı su kesintisinde süre doldu. Dün gece yarısı başlayan çalışmaların ardından, sabah saatleri itibarıyla şebekeye yeniden su verilmeye başlanması öngörülüyor.
Eskişehir’in en yoğun nüfuslu ilçelerinden Tepebaşı’nda, su şebekesindeki teknik bir arıza nedeniyle uygulanan "zorunlu mola" sona erdi.
ESKİ Genel Müdürlüğü, İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde D4 deposunu besleyen ana hatta meydana gelen arızayı gidermek için dün gece (19 Aralık Cuma) saat 24.00 itibarıyla ekiplerini seferber etmişti.

KESİNTİ 8 SAAT SÜRDÜ
Duyurulan takvime göre planlı onarım çalışmaları 20 Aralık Cumartesi günü sabah saat 08.00 itibarıyla tamamlandı.
Çalışma süresince Tepebaşı ilçesine bağlı birçok mahallede su kesintileri ve basınç düşüklükleri yaşandı.
Sabah 08.00’de çalışmaların bitirilmesiyle birlikte, hatlara kademeli olarak su verilmeye başlandığı ancak basıncın normale dönmesinin ve suyun tüm hanelere ulaşmasının, şebekenin doluluk oranına ve kat yüksekliklerine göre kısa bir süre daha alabileceği belirtiliyor.

HANGİ MAHALLELER ETKİLENDİ?
Gece boyu süren çalışmalardan en çok etkilenen ve sabah saatlerinden itibaren suyun normale dönmesi beklenen mahalleler şunlar:
• Merkez Mahalleler: Batıkent, Çamlıca, Şirintepe, Uluönder, Ertuğrulgazi, Zincirlikuyu.
• Diğer Bölgeler: Yaşamkent, Aşağı Söğütönü, Yukarı Söğütönü, Sazova, Orhangazi, Boyacıoğlu, Karagözler ve Karacaşehir.
Yetkililer, suların tekrar verilmesi sırasında musluklardan bulanık su akabileceği ihtimaline karşı vatandaşların suyu bir süre akıtarak berraklaşmasını beklemeleri gerektiğini hatırlatıyor.


