Google Haberler

Hazine ve Maliye Bakanlığı, iç borçlanma stratejisi kapsamında önümüzdeki hafta iç piyasaya yönelik kritik ihraç adımları atmaya hazırlanıyor.

Bakanlığın yayımladığı iç borç ihraç takvimine göre Hazine; gelecek hafta 1 doğrudan satış, 2 ilk ihraç ve 2 yeniden ihraç olmak üzere toplam 5 borçlanma işlemini hayata geçirecek.

Finans piyasalarının yakından takip edeceği borçlanma takvimi iki gün içinde tamamlanacak.

Hazine’den yeni haftada borçlanma mesaisi, Görsel 1

PAZARTESİ GÜNÜ İKİ YENİ TAHVİL İHRAÇ EDİLECEK

Borçlanma maratonu 14 Eylül Pazartesi günü iki farklı devlet tahvilinin ilk ihraçlarıyla başlayacak:

• 2 Yıllık Sabit Kuponlu Tahvil: 728 gün vadeli ve 6 ayda bir kupon ödemeli devlet tahvilinin ilk ihracı yapılacak.

• 4 Yıllık TLREF’e Endeksli Tahvil: 1456 gün vadeli, 6 ayda bir kupon ödemeli ve Türk Lirası Gecelik Referans Faiz Oranı'na (TLREF) endeksli devlet tahvilinin ilk ihracı gerçekleştirilecek.

Hazine’den yeni haftada borçlanma mesaisi, Görsel 2

SALI GÜNÜ KİRA SERTİFİKASI SATIŞI VE YENİDEN İHRAÇLAR VAR

Takvim 15 Eylül Salı günü doğrudan satış ve yeniden ihraç ihaleleriyle devam edecek:

• Kira Sertifikası (Doğrudan Satış): 2 yıl (728 gün) vadeli, 6 ayda bir kira ödemeli kira sertifikasının doğrudan satışı icra edilecek.

• 5 Yıllık Sabit Kuponlu Tahvil: 1673 gün vadeli ve 6 ayda bir kupon ödemeli sabit kuponlu devlet tahvili yeniden ihraç edilecek.

• 8 Yıllık Sabit Kuponlu Tahvil: 2933 gün vadeli, 6 ayda bir kupon ödemeli sabit kuponlu devlet tahvili yeniden ihraç edilerek yatırımcıların beğenisine sunulacak.

Google Haberler