Ticaret Bakanlığı tarafından bir gün önce alınan limon ihracatını durdurma kararı, ertesi gün iptal edildi. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, üretici illerin temsilcileri ve ilgili bakanlık yetkilileriyle yapılan değerlendirme sonucunda ihracatın yeniden serbest bırakıldığını duyurdu. Kararın alınmasında olumsuz hava koşullarının neden olduğu arz daralması etkili olmuştu.
Ticaret Bakanlığı, limon ihracatının askıya alınması kararını bir gün sonra iptal etti.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada limon üreten illerden temsilciler ve tarım ile ticaret bakanlıklarından yetkililerle bir araya geldiğini ve dün alınan limon ihracatını askıya alma kararının kaldırıldığını belirtti.
Ticaret Bakanlığı olumsuz hava koşulları ve buna bağlı olarak arzda meydana gelen daralmanın yurt içinde fiyat artışlarına yol açmaması için dün limon ihracatının durdurulması kararı almış, karar bugün yürürlüğe girmişti.
Bu sabah ayağımızın tozuyla Abu Dhabi’den döndüğümüz Ankara'da, Ticaret Bakanlığımızda, Bakan Yardımcılarım, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen (@AhmetGumen), AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Doğru (@abdullahdogru01), AK Parti Mersin Milletvekilleri Ali… pic.twitter.com/24tbBdxuk3
— Prof. Dr. Ömer Bolat (@omerbolatTR) April 8, 2025
