Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Gazze’de ateşkesin sağlanmasının ardından kurulması planlanan Görev Gücü’ne ilişkin kritik bir açıklama yaptı. Bakanlık, barışın tesisi ve korunmasında deneyimli olan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), kendisine tevdi edilecek her türlü göreve hazır olduğunu bildirdi.
MSB, Türkiye’nin de dahil olduğu arabuluculuk faaliyetleri sonucunda Gazze’de ateşkes sağlanmış olmasından duyulan memnuniyeti dile getirdi.
Açıklamada, bölgede yaşanan insani trajedinin sona ermesi için atılması gereken acil adımlar şu ifadelerle vurgulandı:
"İki yıldır ağır bir insani trajedinin yaşandığı Gazze'ye insani yardımların derhal ulaştırılması ve bölgenin yeniden imarına yönelik çalışmaların ivedilikle başlatılması hayati önemdedir."