Son dakika... Aralarında Ekrem İmamoğlu'nun da yer aldığı 402 sanıklı ve yaklaşık 4 bin sayfadan oluşan İBB iddianamesi kabul edildi.

Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu'nun da 2 bin 352 yıla kadar hapsinin istendiği İBB iddianamesi İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Davada 105'i tutuklu, 407 kişi şüpheli sıfatıyla yargılanacak.

İBB iddianamesinin kabul edilmesine ilişkin olarak avukat Hüseyin Ersöz, "Kamuoyunda 'İBB Davası' olarak bilinen soruşturmada hazırlanan iddianame İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulmuştu. Mahkeme iddianameyi bugün kabul etti ancak henüz tensip zaptı düzenlenmedi. Duruşma tarihi ve tutukluluk incelemesiyle ilgili tensip kararları önümüzdeki günlerde verilecek" açıklamasını yaptı.

SON DAKİKA| İBB iddianamesi hakkında yeni gelişme 1