Borsa İstanbul'da işlem gören şirketler, yeni hafta öncesi yatırımcılarını peş peşe gelen kritik kararlarla bilgilendirdi. Satış anlaşmalarından sermaye artırımlarına, yeni sözleşmelerden yatırım kararlarına kadar birçok önemli gelişme, Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden duyuruldu.

Hisseleri Borsa İstanbul'da işlem gören halka açık şirketlerin KAP üzerinden yatırımcılarıyla paylaştıkları haberler şöyle oldu:

• AHGAZ & ENERY – Şirket bağlı ortaklığı Enerya Konya Gaz Dağıtım’ın lisans kapsamının genişletilmesine ilişkin yaptığı başvurunun EPDK tarafından onaylandığı açıklandı.

Borsa İstanbul dan şirket haberleri (22 Eylül 2025) 1

• AKFIS – İPKB tarafından açılan Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Yeniden İnşası Önyeterlilik İhalesine şirketin Ortak Girişim ile ihaledeki ön yeterlilik şartlarını sağladığı açıklandı.

• AKSA – Şirketin %100 bağlı ortaklığı BTB Havacılık ile kolaylaştırılmış usulde birleşmesi kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

• AKFYE – Üçpınar ve Sarıtepe RES kapasite artış projelerinin ticari enerji üretimine geçtiği açıklandı.

• ALVES – 126 gün vadeli 175 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

Borsa İstanbul dan şirket haberleri (22 Eylül 2025) 2

• ARSAN – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 1,8 milyar TL’den 15 milyar TL’ye yükseltilmesine karar verildiği açıklandı.

• ASELS – Kamil Bilgiç tarafından 179.715 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

• ASELS – Kerim İsmail Bilgiç tarafından 115.510 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

• BEYAZ – JCR Avrasya tarafından şirketin kredi notunun teyit edildiği açıklandı.

Borsa İstanbul dan şirket haberleri (22 Eylül 2025) 3

• BORLS & DOFRB & IEYHO & MERIT & QUAGR & VERUS – VBTS kapsamında şirket paylarına 21.10.2025 seans sonuna kadar kredili işlem tedbiri getirildi.

• CMENT – Şirket bağlı ortaklığı Kars Çimento payların tamamının satılmasının Bakanlık tarafından uygun bulunduğu açıklandı.

• DMRGD – Re – Pie Portföy tarafından 32.072.726 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

• GARAN – Yurt dışında 371 gün vadeli 30 milyon euro tutarında tahvil ihraç edildi.

Borsa İstanbul dan şirket haberleri (22 Eylül 2025) 4

• GEDIK & INVEO – Bağlı ortaklığı/iştiraki Turpe GSYO’nun statü değiştirerek anonim şirket olarak faaliyetlerine devam etmesi için SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

• GLCVY – Şirketin Fibabank’ın gerçekleştirdiği tahsili gecikmiş alacak satışında 58,5 milyon TL anapara büyüklüğündeki bireysel portföyü en iyi teklifi vererek kazandığı açıklandı.

• GLRMK – Varşova metrosu ihalesinin düzenleyen idare tarafından iptal edildiği açıklandı.

• GUBRF – Kamil Bilgiç tarafından 622.699 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

Borsa İstanbul dan şirket haberleri (22 Eylül 2025) 5

• GUBRF – Kerim İsmail Bilgiç tarafından 458.410 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

• IEYHO – Şirkete açılan davanın istinaf aşamasında ilk mahkemenin kayyım kararının kaldırıldığı açıklandı.

• IMASM – Şirketin Doğu Afrika’da mukim müşterilerinden toplam 4,8 milyon dolar tutarında sipariş aldığı açıklandı.

• KLMSN – Şirketin Manisa OSB’deki yatırımı için yapı ruhsatı alındığı ve 19.10.2025 tarihinde inşaata başlanacağı açıklandı.

• KRDMD – Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Demir’in görevinden ayrıldığı, yerine Muhammed Ali Oflaz’ın seçildiği açıklandı.

• KTSKR – Şirketin 72. Pancar Tesellüm Kampanyasını Pazartesi, Şeker Üretim Kampanyası ise Cuma günü başlayacağı açıklandı.

• OYYAT – 45 gün vadeli 500 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

Borsa İstanbul dan şirket haberleri (22 Eylül 2025) 6

• QNBTR – 189 gün vadeli 5,2 milyar TL tutarında borçlanma aracı ihraç edildi.

• QUAGR – İhsan Kenan Bilgiç tarafından 100.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

• PETUN – 133 gün vadeli 200 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

• PENTA – Sinan Güçlü tarafından 1.309.492 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

• SISE – Tarsus'taki buzlu cam fırını ve enerji camı işleme kapasiteli yeni hat yatırımların tamamlandığı ve devreye alındığı açıklandı.

• SEGMN – Nursel Dural tarafından 3.000.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

• SRVGY – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 1 milyar TL’den 16,2 milyar TL’ye yükseltilmesi tescil edildi.