View Full Version : imkb 30
24000 i geçelim. yoksa......
http://gallery.cybertarp.com/albums/userpics/20467/imkb30.gif
bikmisbroker
07-05-2004, 17:56
http://img55.photobucket.com/albums/v168/bikmisb/IMKB30.png
smileyzest
07-05-2004, 18:22
babo herkesin esas merak ettigi nokta , 300-500 puanlik tepkiden daha cok bu duzeltmenin ne zaman sonuclanacagi, sen ne dusunuyorsun bu konuda teknik analiz bakimindan endeks kac cent seviyesine geldiginde artik bu 21 binlerden baslayan duzeltme bitmistir diye dusunulebilir?
smileyzest
07-05-2004, 18:23
tabi ben imkb 100 acisindan sordum
Portföyünde IMKB 30 olan çok değerli arkadaşlar lütfen kusura bakmasınlar...
Bu konudaki fikrimi de gayri ihtiyari yazma ihtiyacını hissediyorum...
1. Genelde yabancı yatırımcıların uzakta olacağı yaz dönemine girmemiz itibarı ile...
2. IMKB 10.000'den şimdiki seviyelere gelir iken....: IMKB 30'daki lokomotif hisselerin (Bazı hisseler istisna) etkinliğinden faydalanıldığından... :rolleyes:
Önümüzdeki yaz döneminde....: 10.000 endeksten bugüne kadar hiç pirimlenmemiş ve de mali açıdan güçlü IMKB 100 hatta diğer küçük hisselerde pozisyon tutulmasını çok daha olumlu görüyorum nacizane... :cool:
Saygılarımla...
bikmisbroker
07-05-2004, 18:38
babo herkesin esas merak ettigi nokta , 300-500 puanlik tepkiden daha cok bu duzeltmenin ne zaman sonuclanacagi, sen ne dusunuyorsun bu konuda teknik analiz bakimindan endeks kac cent seviyesine geldiginde artik bu 21 binlerden baslayan duzeltme bitmistir diye dusunulebilir?
Benim tesbit ettigim hedef IMKB 100 icin 0.01173 idi. Ve bunu IMKB 100 teknik analiz bolumunde de yazdim.Shu anda endeks benim tesbit ettigim hedeflerin altina kaymis vaziyette.
IMKB100 un Omuz Bas Omuz formasyonu icinde oldugunu dusunen ve benimde yazistigim bazi diger teknik analistler bu OBO hedefinin 15200 oldugunu savunurlar!.
Ben analizlerimi TL bazinda yapmadigim icin 15200 hedefi 1 cent'e Tekabul etti bile.Yani Yolumuz AZ kaldi..
IMKB 30 senetlerinde tesbit ettigim bir diger husus ise;
IMKB30 un onumuzdeki HAFTA tepki icinde olacagidir. (Kisa vadeli indikatorler yukari tepki isareti verdiler) IMKB 30 da yasanacak bu tepki cikisi diger IMKB 100 kagitlarina sirayet ederse EGER Endeks de DIP olusumu basladi demektir.Butun bunlarda Donus sinyalleridir.Olusacak tepkinin siddetini ve IMKB30 'un gidecegi YER vs gibi diger hususlar ise dip olusturma cabalarini ve ne kadar zamanda bu duzeltmenin bitecegi hakkinda bize daha NET yorum yapma imkani verecektir.
Dusuncelerim bundan ibarettir.
Saygilarimla,
Not;
Mesela Ben bildiginiz gibi bir mali sektor (IMKB30) kagidi ile ilgileniyorum.
Ve haftalik bazda O kagit icin bugun indikatorler AL Sinyali uretti!
smileyzest
07-05-2004, 18:43
detayli aciklama icin tesekkurler:)
smileyzest
07-05-2004, 19:03
demek ki bu omuz bas omuz formasyonu olusmadan bizde bu bacak omuza formasyonundan kurtulamiycaz:)
herkese iyi hafta sonlari
demek ki bu omuz bas omuz formasyonu olusmadan bizde bu bacak omuza formasyonundan kurtulamiycaz:)
hocam gulmekten yerlere yatirdin.. :)
Sen beni boyle bir gunde guldurdun ya Allah'ta seni guldursun ne diyeyim..
serinecz
07-05-2004, 20:53
abi harikasın valla.sevgi ve saygılar sunuyorum
H.ömer iren
07-05-2004, 21:02
IMKB100 un Omuz Bas Omuz formasyonu icinde oldugunu dusunen ve benimde yazistigim bazi diger teknik analistler bu OBO hedefinin 15200 oldugunu savunurlar!.
sn.kahının EW analızındede dıp noktamız 151xx gıbı bır nokta bunların ortusmesı bu noktaya kadar yoolumuz oldugunu kanıtlar mı?
saygılar..
bikmisbroker
07-05-2004, 21:19
Olabilir.Ama Ben olaya hep kagit bazinda bakiyorum.Endeks bazinda degil.
Rakamlar ortusuyor dogru. :o
Ben 1,04 derim imkb100 icin. Buradan destek buldugu zaman grafigini koyacagim... Tahminimce pzt si yada sali test edilir...
OBO olduguna katilmiyorum. Islem hacmi formasyonu teyit etmiyor...
Yuksek hacim OBO oldugu varsayilan yerde bas olusurken goruldu. 3 gun ust uste yaklasik 1.5 trilyon civari...