View Full Version : EGFIN EGS Finansal Kiralama
altincan
31-01-2005, 12:38
EGS Leasing, Mat İnşaat'la borç tasfiyesi ve menkul satışı anlaşması imzaladı
31/01/2005 11:12:21 Geri dön gönder yazıcı
İSTANBUL - EGS Finansal Kiralama A.Ş.'nin, bilançosunda maddi duran varlıklar arasında yer alan Egs Park Bornova Outlet tesisinde bulunan leasinge konu mallar ile ilgili Mat İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile borç tasfiyesi ve menkul satışı anlaşması imzaladığı bildirildi.
EGS Finansal Kiralama tarafından İMKB'ye gönderilen açıklamada, "EGS Finansal Kiralama A.S. sözkonusu menkulleri 6.sulh Hukuk Mahkemesi Bilirkişi Raporuna istinaden, YTL 901.078+ KDV bedel ile fatura etmiş olup, anlaşma şartlarına göre, Mat İnşaat Sanayi ve Ticaret A.S., Egs Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'den olan alacağını Egs Finansal Kiralama A.Ş.'ye temlik etmiş ve Egs grubu firmaları aleyhine açmış olduğu davalardan vazgeçmiş, ve en genel anlamda kesin ve gayri kabili rücu olarak ibra etmiştir" denildi.
altincan
21-02-2005, 23:45
EGHOL
EGYO
EGFIN
EGIYM
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunu'nun 18.02.2005 tarih, TMSF.THD.İST/6810 sayılı yazısı aşağıya çıkarılmıştır.
“İlgi: T.C. Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı'nın 17.02.2005 tarih, B.02.1.SPK.0.13/307/5007 sayılı yazısı.
EGS Bank A.Ş. ve EGS Grubu firmalarının Fon'a olan borçlarının tahsili çalışmaları kapsamında, yönetim ve denetimi Fon tarafından devralınan bazı grup firmalarının yönetiminin Deniz A.Ş.'ye (Denizli İzmir Giyim Sanayicileri Dış Ticaret A.Ş.) devredilmesi görüşmeleri çerçevesinde Deniz A.Ş.'nin tarafımıza 17.12.2004 tarihinde ulaşan 16.12.2004 tarihli son teklifinin değerlendirilmesine devam edilmekte olup, halen imzalanan bir sözleşme/protokol ya da varılan bir uzlaşma bulunmamaktadır.
Yapılan teklif,teknik sorunların giderilmesi yönünde bir değişiklik içermemekte olduğundan mevcut biçimiyle kabul edilebilir nitelik taşımamaktadır. Bu nedenle görüşmeler devam edecek olup, teknik olarak değerlendirmeye alınabilecek nitelikte bir teklif alındığında kamuoyuna Fon adına da gerekli açıklamalar yapılacaktır.
Sözkonusu teklife ilişkin gelişmelerin EGS Grubu'nun halka açık şirketlerinden EGS Holding A.Ş., EGS Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., EGS Finansal Kiralama A.Ş., EGS Egeser Giyim Sanayi İç ve Dış Ticaret A.Ş. ve Ege Giyim Sanayicileri Dış Ticaret A.Ş hisseleri yatırımcılarını ilgilendirdiği düşünülerek yukarıda belirtilen hususları bilgilerinize arz ederim.
Ümmühan AYDEMİR
Daire Başkan V.
• • • • • •
altincan
22-02-2005, 23:51
DENİZ AŞ NİN PEŞİNATI YÜKSELTMESİNİ VE ARALARINDA ÇIKAN TEMETRÜT FAİZİNDE SORUN VAR BUNLARI HALLEDERLERSE SORUN KALMAZ
ASLINDA YARGITAY TMSF NİN DEMİRBANK KONUSUNDA YAPTIGI İTİRAZI REDDETTİ DEMİRBANKA HANGİ GEREKCEYLE EL KONDUYSA AYNI GEREKCELER EGSBANK İÇİN DE GECERLİ BEN ŞUNU ANLAMIYORUM EGSCİLER NİÇİN DEMİRBANKI EMSAL GÖSTERMEZLERKİ
yoksa tmsf ye ortakların şirketlerinin şahsi borcları varda onun için dik duramıyorlar bunları anlamış degilim yoksa bu egsbankta veya holdingde hortumlama yok
altincan
26-02-2005, 11:10
--------------------------------------------------------------------------------
23/02/2005 10:47
Denizli Izmir Dis Ticaret/misirli:egs Grubu Sirketleri Icin Tmsf Ile Gorusmelerde, Daha Once Bilgin
Egs Grubu Sirketlerini Yeniden Canlandirmak Amaciyla Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu (tmsf) Ile Gorusmeleri Surduren Denizli Izmir Dis Ticaret A.s. Yonetim Kurulu Baskani Fikret Misirli, Gorusmelerde Daha Once Bilgin Yayincilik A.s.´de Uygulanan Kiralama Metodunun On Plana Ciktigini Soyledi. Aa Muhabirine Aciklamalarda Bulunan Misirli, Egs Holding´in Egeser, Egs Faktoring, Denser Ve Ipekyolu A.s. Sirketlerinin Yeniden Canlandirilmasi Icin Gecen Yildan Bu Yana ´´performansa Dayali Borc Odeme Sozlesmesi´´ Seklinde Yaptiklari Gorusmelerde Yeni Bir Metodun Gundeme Geldigini Ifade Etti. Tmsf´nin Egs Grubu´nun Borclarinin Ortaklar Tarafindan Kabulu Ve Taahhudunu Istedigini, Ancak Bunun Bin 200 Ortagi Bulunan Bir Sirket Icin Mumkun Olmadigini Savunan Misirli, Sunlari Kaydetti: ´´protokolun Seklinde Degisme Soz Konusu. Borcun Kabulu Ve Taahhudu Konusundaki Anlasmazlik Nedeniyle Kiralama Metodu Uzerinde Calismaya Basladik. Daha Once Tmsf´nin Bilgin Yayincilik A.s.´de Uyguladigi Yontemin Bir Benzeri Uzerinde Calisiyoruz. Bu Metoda Gore Sirketlerin Varliklari Tmsf Uzerinde Kalacak. 15 Yilligina Kiralayip Yaratilacak Arti Degerle Borclari Odeyerek Sirket Varliklarini Uzerimize Alacagimiz Bir Sistem. Yonetimlere Atama Konusunu Henuz Cozemedik. Ayrica Borcun Tarifi Ve Miktari Konusunda Da Gorusmelerimizsuruyor.´´ -olumlu Bakis- Misirli, Tmsf´nin Gorusmelerde Egs´nin Cok Patronlu Bir Yapi Olmasi Nedeniyle Diger Gorusmelerden Daha Olumlu Baktigini Savunarak, Protokolun Bir An Once Hazirlanip Sirketlerin Ekonomiye Kazandirilmasiicin Iki Tarafin Da Elinden Geleni Yaptigini Kaydetti. Gorusmelerde Olumsuz Bir Tavirla Karsilasmadiklarini Belirten Misirli, Ozellikle Egs Holding´in En Onemli Projesi Olan Ipekyolu Serbest Bolgesi Projesi´nin Onundeki Hukuki Engellerin Kalkmasiyla Gorusmelerin Daha Olumlu Bir Seyre Oturduguna Dikkat Cekti. Ipekyolu Serbest Bolgesi´nin Sakarya´da 80 Bin Donum Alan Uzerindekurulmasinin Planlandigini Ve Tamamlanmasi Halinde Dunyanin En Buyuk Ucuncu Serbest Sehri Olacagini Kaydeden Misirli, ´´projeyle Ilgili Anayasa Mahkemesi´ne Acilan Dava, Egs Grubunun Lehine Sonuclandi. 49 Yilligina Egs´ye Kiralanan Ve 30 Kilometrelik Sahil Seridi Bulunan Bolgedeki Projenin Grubun Cikisi Icin Buyuk Onemi Var. Bu Projenin Hayata Gecirilmesi Halinde Yaratacagi Deger Grubun Tum Borclarini Odemeye Yeter.´´ Tmsf Baskani Ahmet Erturk, Agustos Ayinda Izmir´de Yaptigi Temaslarda Egs Holding´in Canlandirilmasi Icin Deniz A.s.´nin Yaptigi Girisimlere Sempatiyle Baktiklarini, Gorusmelerde Bu Sirketten Gelecekonerilerin Baz Alinacagini Ifade Etmisti.-aa-
YUKARDA GÖRÜLDÜĞÜ ÜZERE EGS NİN TÜM ÜMİDİ İPEKYOLU VADİSİ(EGES FİNANSAL KİRALAMAŞİRKETİ)
YUKARDAKİ 80BİN DÖNÜMLÜK ARSANIN KENDİ PAYIMI HESAB ETTİM SADECE BURDAN BANA 167 DÖNÜMLÜK ARSA DÜŞÜYOR YERİ İYİ OLSA BARİ
demiryol
07-03-2005, 00:47
--------------------------------------------------------------------------------
YUKARDA GÖRÜLDÜĞÜ ÜZERE EGS NİN TÜM ÜMİDİ İPEKYOLU VADİSİ(EGES FİNANSAL KİRALAMAŞİRKETİ)
YUKARDAKİ 80BİN DÖNÜMLÜK ARSANIN KENDİ PAYIMI HESAB ETTİM SADECE BURDAN BANA 167 DÖNÜMLÜK ARSA DÜŞÜYOR YERİ İYİ OLSA BARİ
Ne kadar hisse ile 167 dönüm sayın altincan?
altincan
07-03-2005, 17:06
10bİn Lot
Şİrketİn Halka Acik 2,5 Mİlyon Lot Halka Acik Olmayan 5 Mİlyon Lot Toplam 7.5mİlyon Lot
7.5mİlyon BÖlÜ 10bİn Lot Edemİ 750 Debİrİ 80bİn DÖnÜm BÖlÜ 750 De Bİrİ Benİm Olduguna GÖre 106 DÖnÜm Arsa EdİyormuŞ 166 DÖnÜm Dİye YanliŞ HesaplamiŞsim Ayrica BuŞİrketİn Denİzlİ Denser De De Hİssesİ Var Ayrica İzmİrİn ÇeŞİtlİ Semtlerİnde Gayrİmenkullerİ Bukunuyor
Demİryol KardeŞ Hesap Ortada Selamlar
demiryol
08-03-2005, 18:03
sayın,altıncan teşekkür ederim,
züğürt tesellisimi acaba benimde
sizin hesaba göre 58.3 dönüm ediyor.
altincan
08-03-2005, 20:19
siz egsfin ne zaman aldınız ben küçük yatırımcı olarak tek benvarım zannediyordum çünkü hep egeholdingçilerin sesi çıkıyor egsfin olan ilk ben sizi duydum okadar yıldır ben egsfin çi aradım ilk sizden ses geldi
bu hesabı ben yapmadım bu şirket halka açılırken reklamı yapılırken halka 2600 tl den ipekyolu serbest bölge kağıdı diye halka arz ettiler o zaman mark 280binlira idi yani 1000lot 10bin mark tı o zaman aldıgım hisse yaklaşık 100 bin mark ediyordu
bu arazinin 80 bin dönüm oldugunu da hisse net teki topiklerden öğrendim ben şirketinkomplesinin 7.5 milyon lot olduğunu biliyorum halka açık kısmı %33 buda 2,5 milyonluk lısmı büyük çogunluguda egs yatırımdaydı dışarda yani ky lerdepekyok zannediyordum siz nezaman hangi fiattan aldınız
ayrıca ekonomis dergisinde şirketin yedek akçesine bakarsanız yedek akçe olarak 43 triyon u görürsünüz yani şirket sermayesinin 6 katı civarı imkb dehiçbir şirketin semayesinin 6 katı yedek akçesi yoktur selamlar
ben hiçbir şirket hatılamıyorum ki halka açıldıktan 8 ay sonra kapansın buda benim şansım
merak etmeyin
bende de egfin var
egs konusunu en çok takip edenlerden birisiydim, önceden farklı bir nik ile yazıyordum...
egsnin meseleleri çözülmeyecek mesele değil, ancaaaak;
bu grup ünlü bir iş adamının olsaydı çoktan anlaşma sağlanmış, şirketler yeniden aktif hale getirilmiş, sahiplerine geri verilmiş veya satılmış, hisse senetlerinin tahtası çoktan açılmış, hatta ve hatta egsbanka belkide hiç el konulmamış olurdu.
en önemli sorun şu; babamız yok!!!
onun için sorunların çözüleceğini sanmıyorum malesef :(
şirketin ne kadar parası, ne kadar arazisi vs. olursa olsun sahibi olmadıktan sonra bir işe yaramıyor.
en son deniz a. ş. tmsf ye bir protokol sunmuştu, deniz a. ş. yetkilileri söz de geçtiğimiz yaz protokolü imzalamayı umuyorlardı, o kadar iddialıydılar,
ne oldu peki ?
tmsf den açıklama geldi;
bu anlaşmadan bi halt çıkmaz!!!
şimdi düşünelim;
deniz a. ş tüm imkanlarını zorlayarak, övüne övüne bitiremediği bir protokol sunuyor,
devlet "bu da ne?, bu bi işe yaramaz" diyor,
fazla söze gerek yok bence...
ümitlendirmeyin kendinizi!
malesef egyo topiğinde hala "uçacak, kaçacak, çok ucuz" gibi şeyler yazılıyor.
anlaşma imzalanmadan olmaz, kimse de bu belalı şirketleri almaz, bu böyle biline
demiryol
15-03-2005, 17:12
Affınıza sığınarak bende bu mesaja kıyamadım sayın bender;çünkü belge niteliğinde çok sözler var.
Bu mesaj topiğinin sayfa dışına gidip kaybolmasına kıyamadım
bender
Üye # 820
derece:
gönderildi 04-08-2001 08:12
Bu mesaj topiğinin sayfa dışına gidip kaybolmasına kıyamadım ve burada egs mağdurlarının heyecanla gelecek iyi bir haberi beklediklerini de biliyorum ama beklemekle olmayacağını da çok iyi biliyorum 90bine yakın yatırımcı mağduru olan bu operasyonla ilgili eğer birleşmezseniz paralarınız heba olmaya mahkumdur. iyi bir haber mi bilmem ama EGS Grubu Kurucu Başkanı Selami Gürgüç'ün 30 Temmuz 2001 Tarihli EBSO Meclis Toplantısı’nda EGS Bank ve EGS Modeli Üzerine Yaptığı Konuşma Metni aşağıdadır
.
İzmir,
02.08.2001
Adalet Mülkün Temelidir. Yargı sistemimiz bağımsız Türk milleti adına karar verir. Yargımızın da Anayasal düzenimizin de Türkiye’nin bağımsızlığına gölge düşürecek her hangi bir tasarrufa izin vermeyeceğine inancım tamdır.
Bu nedenle yargıya intikal etmiş EGS Bank konusunda bir polemiğe yol açmamak için Danıştay’a açılmış dava dosyasından sınırlandırılmış paragraflar okuyarak sizleri bilgilendireceğim.
“Ege Giyim Sanayicileri Bankası’nın kanunun 14. maddesinin 3. ve 4. fıkralarına istinaden fona devredilmesi.”
Hazine Müsteşarlığı, Merkez Bankası ve dönemin sayın Cumhurbaşkanının yazılarında belirtildiği gibi; “Tekstil ve hazır giyim sektöründe ihracata yönelik faaliyet gösteren ve diğer bankalardan kredi kullanma olanağı sınırlı olan, ülkemiz ekonomisinde önemli yer tutan küçük ve orta boy işletmelere finansal destek sağlamak ve diğer bankacılık hizmetlerinden yararlandırmak üzere izin verilmesi uygun görülmektedir.” Bu amaçla kurulmuş bir bankaya bile o günün koşullarında ve kanuni sınırlar içinde firmalara ve grup şirketlerine verdiği kredilerden dolayı el konabiliyor ve yöneticileri sorumlu tutulabiliyorsa hiçbir banka yöneticisi eli titremeden reel sektöre kredi veremez. Ülkemizde reel sektör çağdaş kredi koşullarına kavuşturulamadığı sürece de Türkiye krizlerden kurtulamaz.
EGS Bank’ın 85 Trilyonu ödenmiş 110 Trilyon sermayesi ve 149 ortağı vardır. Çoğunluk hisseleri EGS Holding A.Ş.’ye aittir. Çoğunluk hisseleri bir kişiye veya aileye ait değildir.
Aynı şekilde EGS Holding yaklaşık 55 bin tasarruf sahibinin hisse aldığı % 88’i halka açık, kalan % 12’si de A Grup 1.169 hissedardan olup, hiçbir ortağın çoğunluk hissesi yoktur. Sermayesi 210 Trilyon TL’dir.
“Bankanın yönetim ve denetimini doğrudan yada dolaylı olarak tek başına veya birlikte elinde bulunduran ortakların” cümlesindeki ortaklık tanımının yukarıda arz edilen ortaklık yapısı içinde değerlendirilmesi gerektiği inancındayım.
Ekonomik krize rağmen EGS Grubu, modeli bir bütün olarak değerlendirdiği için Bankasına Aralık 1999’dan itibaren 12 ay içerisinde 135 Milyon Dolar koymuş, ayrıca 16 Ağustos 2000 tarihinde alınan sermayenin 80 Trilyondan 110 Trilyona çıkarılma kararına uygun olarak ekonomik krizin en ağır cereyan ettiği, KDV iadelerini tahsil etmekte güçlük çektiği dönemde 15 Mart 2001 tarihinde 7.5 Trilyon tutarındaki ilk apeli nakden ödemiştir.
EGS Grubu, kuruluşundan 15 Mart 2001 tarihine kadar bankaya 204 Milyon Dolar koymuştur. Bu rakam normal piyasa koşullarında faizlendirildiğinde yaklaşık 450 Milyon Dolara tekabül etmektedir.
Başta EGS Bank ve EGS Holding olmak üzere EGS Grubu şirketlerinde Yönetim Kurulu üyeliği yapan arkadaşlarımızın hiç birisi bu görevlerinden dolayı, her ne ad altında olursa olsun, herhangi bir ücret almamışlardır.
Başta sanayi ve ticaret odalarımızın yöneticileri, dönemin T.İ.M. Başkanı ve İhracatçı Birlikleri Başkanları ve yöneticileri, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı, Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanlarımız ve sektör öncülerimiz Grup şirketlerinin yönetim ve denetim kurullarında EGS Modelinin desteklenmesi için sektör ve KOBİ’ler adına fahri olarak görev yapmışlardır. EGS Grubu ve bağlı kuruluşlarının her kademedeki profesyonel yöneticileri de böyle bir modele ve bütünlüğe gerçek sahipçesine hizmet etme bilinciyle ve sorumluluğuyla hareket etmişlerdir.
ESG Grubu şirketlerine kullandırılan krediler de sırf modelin desteklenmesi için o günün koşullarında Bankanın öz varlıkları da dikkate alınarak kanuni sınırlar içerisinde olmuştur.
EGS Holding A.Ş. hiçbir zaman kendi bankasından kredi kullanmamıştır. Bugün karşılaştığı sıkıntı kefaletlerden dolayıdır.
EGS Grubu bankadan kullanmış olduğu kredilerin tasfiyesi amacıyla B.D.D.K.’nın talimatları doğrultusunda, Banka ile 5 Şubat 2001 tarihinde anılan kredilerin, 31 Ocak 2006 tarihine kadar ödenmesini protokole bağlanmıştır. Ayrıca EGS Grubu, 2000 yılının ikinci yarısında Bankaya 16 Milyon Dolar kredi borcu geri ödemesi yapmıştır.
Ayrıca B.D.D.K.’nın bilgisi içinde kısa sürede sonuçlanabilecek banka birleşme çalışmaları da sürdürülmekte idi.
B.D.D.K. Başkanı sayın Engin AKÇAKOCA, el koyma sonrasındaki üzüntülü demecinde; “Vergi Teşvik’i ile ilgili kanun çıktıktan sonra durumlarını düzeltmeleri ve de bazı birleşmelere imkan vermek için 3-4 haftalık bir süre verebilseydik daha ucuz bir çözüm bulunabilirdi. Dünya Bankasıyla mutabakat sağladık, ancak IMF katı davrandı.” demektedir.
Konuyu yüce yargının takdirine ve sizlerin vicdanına bırakıyorum.
Yıllar önce hissedilmeye başlayan ve özellikle 1999’dan itibaren reel sektörün, KOBİ’lerin, çalışanların ve tümüyle üretenlerin, inisiyatifi ve sorumluluğu dışında ekonomiyi dönemsel olarak yönetenlerin kabiliyetleri ile orantılı gelişen ekonomik krizin faturasını biz ödememeliydik.
Mağdurların suçlu konumuna düşmesine izin verilmemelidir. Üst üste yaşanan krizlerden sonra bugünün Türkiye’sinde kaç kuruluşun sermaye yeterliliği kaldı? Bunun sorumluları kimler?
Ülkesinin geleceğine, tekstile-hazır giyime, ihracata güvenip EGS Grup şirketlerinden hisse alan 90 bin yatırımcıya destek verelim. Onları telafisi mümkün olmayan mağduriyetlere sürüklemeyelim. Tarihinin en büyük ekonomik krizini yaşayan ülkemizde birkaç milyar dolar borç alabilmek için sıkıntıya düşen yöneticilerimizin, kuruluşundan beri ülkesine 5 milyar dolar döviz getiren, binlerce insana istihdam sağlayan bir öncü modelin çökmesine seyirci kalmalarına izin verilmeyeceğine de inanıyorum.
Dış satım milli politika olmalıdır. Hazine, Dış Ticaret ve Gümrük Müsteşarlıkları’nın tek çatı altında toplanarak bir Bakana bağlı olması sağlanmalı; mali mevzuat da dış ticareti geliştirecek şekilde yeniden düzenlenmelidir.
Dış ticaretini geliştirmiş ve dışsatımı devlet politikası haline getirmiş ülkelerden hiçbirisinde müteselsil sorumluluktan dolayı başı derde girmiş, “ben müsebbibi yerinde bulamadım, o halde senin canına okurum” diyen bir anlayış yoktur. EGS Dış Ticaret kendisiyle ihracat yapan KOBİ’lerin KDV iadelerini sıkıntıya düşmeden gününde alabilmeleri için 40 Trilyona yakın nakdi, gayri nakdi teminat yüküne girmiş ve değişik davalara muhatap olmuş, sonunda kendisi maddi sıkıntıya düşmüştür. Modelin yaşatılması ve diğer sektörel şirketlerinde aynı talihsiz sonuçla karşılaşmamaları için mali mevzuattaki müteselsil sorumluluk kesin çözüme kavuşturulmalı, V.U.K.’nun 11. maddesinin 4. fıkrasında aşağıdaki gibi bir düzenlemeye gidilmelidir. “Ancak 3. fıkrada belirtilen müteselsil sorumluluk mal üreten çiftçiler, nihai tüketiciler ve Dış Ticaret Müsteşarlığı’nca statüleri belirlenen dış ticaret sermaye şirketleri ile sektörel dış ticaret şirketlerinin aracı ihracatçılık faaliyetleri için sahteciliği doğrudan düzenleyen ve bilerek kullanan oldukları kanıtlanmadığı sürece söz konusu değildir.” Ve bu anlayış yasal düzenleme yapılıncaya kadar bu alandaki tüm tebliğlere intikal ettirilmelidir.
KDV iadesi herkesin bildiği gibi dışsatımcıya bir destek değildir. Tam tersi daha önce ödediği ve hakkı olan parayı % 5’lere varan masraflarla (yeminli mali müşavir, banka teminat mektubu gibi) zor zahmet ve töhmet altında aylar süren mücadeleyle aldığı kendi parasıdır.
Maliye Bakanlığı’nın 2000 yılı kayıtlarına göre yıllık % 1-2’lik KDV yolsuzluğu bahane edilerek hukuk sistemimize de aykırı gerekçe ve usullerle KDV’lerin iadesi geciktirilemez. Usulsüzlük ve yolsuzlukla mücadelenin yolu ve yöntemi sistemimiz içinde vardır. Bu gerekçeyle hak sahibine haksızlık yapılamaz.
ÖNERİ : İhracatçı satın aldığı mal ve hizmetlerin KDV’sini ilgili Vergi Dairesine ödesin, ihracatçı dışsatım işlemini tamamlayınca hak ettiği KDV’yi doğrudan bağlı olduğu Vergi Dairesinden tahsil etsin. İadenin idarece geciktirilmesi halinde devlet alacaklarına uygulanan müeyyideler idarenin kendisine de uygulansın.
Uzun süredir KDV iadelerinde mahsup sistemini savundum. Bu yıl başında Maliye Bakanlığımızın gayretiyle SSK primlerinin mahsup yoluyla ödenmesi için bir tebliğ yayınlandı. Sistem maalesef bugüne dek işletilemedi. Uygulama bir an önce sonuçlandırılmalı ve sistem telefon, elektrik, su ve belediye vergileri gibi konuları da içerecek şekilde yaygınlaştırılmalıdır.
Bu konudaki ısrarımız bu kurumlara yapacağımız ödemeleri doğrudan yapmakta acz içinde olmamızdan değildir! Ödemeler Maliye Bakanlığı vasıtasıyla ve mahsup yoluyla yapılırsa başta maliye Bakanlığı olmak üzere devletin ilgili organları denetimleri sırasında reel sektörle hayaliciyi birbirinden kolayca ayırsın diyedir. Ayak sürüyenlerin devlete ne kadar zarar verdiğini bilip bilmediklerini merak ediyorum !
Gümrük Birliğine girdiğimizden beri haksız ve hukuksuz bir biçimde süren Amerikan kotalarının kaldırılması çalışmalarına hız verilmelidir. Bu alanda bu yıl sonuna kadar sonuç alınması halinde ABD’ye olan ihracatımızda büyük artışlar sağlanacaktır. Müttefiklerimizden borç isteyeceğimize ticareti geliştirecek önlemler istemek daha onurludur ve ekonomiye de katkı sağlar diye düşünüyorum.
Ekonomi yönetimi, sıra reel sektöre de gelecek diyor. Korkarım sıra gelinceye kadar sırada reel sektör kalmayacak. Yukarıda istenenler parasal değil idari tedbirlerdir. Yapıldığını görmek ekonomiye olduğu kadar siyasi sisteme de güveni arttırır.
Bugün reel sektör, çalışanlar, üretenler, programa ve yönetenlerimize karşı tepkilerini sınırlı tutuyorlarsa bu uygulanan programa olan güvenden de öte anılan kesimlerin bizzat kendilerinin ülkenin gerçek sahibi, istikrarının, geleceğinin ve gelişmesinin güvencesi olduklarına inanmalarındandır.
Ulusal Kurtuluş Savaşımızı yapanların, Vatanı kurtaranların ve Cumhuriyeti kuranların hedefi olan “Medeni milletlerin medeniyet rehberi olmak” iddiasına borcu borçla takas ederek ulaşamayız.
Bana dokunmayan bin yaşasın anlayışıyla pasif davranamayız. Bütün güçlüklere ve yanlışlıklara rağmen dış ticaretin önündeki engelleri kaldırmak ve KOBİ’lerimizi dış ticarete yönlendirmek zorundayız. Bunun için EGS modelini yaşatmak ve modelin öncülüğünde gelişen sektörel şirketlerin, bölgesel güç birliği hareketlerinin de başına aynı talihsiz akıbetin gelmemesi için birlikte hareket ederek acil önlemler almak zorundayız. Tersi, birleşik hareketlerin sonu olur. Birleşik hareketlerin önünde önder girişimci, gönüllü yönetici bulamaz duruma düşeriz. Bunun da kimin işine yarayacağı hepimizin malumudur.
Saygılarımla,
.
Selami GÜRGÜÇ
EGS Grubu
.Kurucu Başkanı
.
bu gruba haksızlık edilmiştir hemde çok büyük mağduriyete sebep olunmuştur telafisi mümkünmüdür zaman gösterecek Selamlar
--------------------
kazandım
Gönderiler: 91 | Duhül: Ekm 2000 | IP: Kayitli |
demiryol
15-03-2005, 17:14
sayın altincan; Belki çok geç oldu ama vakit bulamadım işlerim bu aralar yoğundu.
5500 lot egsfin var
alış 4000 lot 1200 tl 27.4.2001 endeks 11794
satış 01.05.2001 tavan 1000 lot 1275tl endeks12030
Not:aracı kurumumdaki broker tavan yaptı yarın veririz diye sattırmadı sonra.....
ortalamayı düşürmek için gelen alımlar 1100- 960-830-780 vs .sonrası malum
plata dan alınımış belgedir.
okan.erol
12/11/2001 10:27
EGS Holding
1993 yılında Kobi statüsündeki 99 ihracatçı firma tarafından temelleri atılan EGS Holding, bugün yaklaşık 51 bin tasarruf sahibinin hisselerine sahip olduğu, % 88’i halka açık, kalan % 12’si de A Grup 1.169 hissedardan oluşan, ve 210 Trilyon TL sermaye ile Türkiye’nin en büyük sermayeli holding şirketi konumundadır.
Bünyesinde 22 şirket ve 2 vakıf barındıran holding ; dış ticaret, finansal hizmetler, gayrimenkul geliştirme, serbest şehir/bölge işletmeciliği, bilgi sistemleri, iletişim-bilişim teknolojileri ve enerji dağıtımı olmak üzere yedi ana grupta faaliyet göstermektedir. EGS Holding`in temel faaliyet konusu, grubun misyonuna uygun stratejik yatırım konuları ile ilgili şirketlere iştirak etmek sureti ile bu şirketleri yönetmek ve yönlendirmektir.
EGS Holding iştirakleri
EGS Holdig’in önümüzdeki dönemde kuşkusuz en büyük atılımını gerçekleştireceği ana projesi, EGS İpekyolu Vadisi Serbest Şehir Projesi’dir. Bu proje, Kocaeli ve Sakarya ili sınırları içerisine dahil olan Karadeniz kıyısında yaklaşık 100 km lik bir alanın Serbest Bölge olarak düzenlenmesi ve işletilmesini içermektedir. Bu proje sayesinde bölgede sağlanacak yaklaşık 150 bin kişilik istihdamın yanı sıra, projenin tamamlanmasıyla birlikte, bu bölgeye yabancı sermaye akışı ve teknoloji girişi sağlanacak, sanayi yatırımları önemli ölçüde artacak ve bölgenin yıllık 4 milyar$’lık ihracatının büyük bir kısmı, İpekyolu Vadisi Serbest Şehri üzerinden gerçekleşecektir.
EGS Holding’le eş zamanlı olarak borsadaki tahtalarının işleme açılması beklenen EGDIS ve EGIYM şirketleri yaşanan devalüasyon sonrası oluşan ihracat potansiyelinden büyük ölçüde faydalanacak şirketlerden olup, gelirlerinde 2002 yılı ile birlikte %150 ye yakın bir artış yaşanacağı hesaplanmaktadır. Hali hazırda EGS Dış Ticaret Türkiye`nin en büyük sektörel dış ticaret sermaye şirketi konumunda olup, yıllık 800 milyon doları aşan ihracatı ile ülkemizin son beş yılda en fazla ihracat yapan şirketi olmuştur.
EGS Holding’in iştiraklerinden E-park 2001 yılı ikinci çeyreğinde Fransız Coface Grubu ile stratejik ortaklık anlaşması imzalayarak, Türkiye’nin ilk tekstil portalını kurmuş ve uluslararası platformlarda boy göstermeye başlamıştır.
EGS Bank
Temmuz ayında TMSF’ye devredilen EGS Bank tarafından, ESG Grubu şirketlerine kullandırılan krediler bankanın kuruluş sözleşmesine de uygun olarak, EGS modelinin desteklenmesi amacıyla o günün koşullarında Bankanın öz varlıkları da dikkate alınarak kanuni sınırlar içerisinde gerçekleşmiştir. Bankanın TSMF’ye devri ile birlikte borsadaki işlem sırası kapatılan EGS Holding’in, EGS Bank’tan kullanılmış herhangi bir kredisi veya bu bankaya herhangi bir borcu bulunmamaktadır. Şirketin bugün karşılaşmış olduğu sıkıntı tamamen kefaletlerinden dolayıdır.
EGS Grubu bankadan kullanmış olduğu kredilerin tasfiyesi amacıyla B.D.D.K.’nın talimatları doğrultusunda, Banka ile 5 Şubat 2001 tarihinde anılan kredilerin, 31 Ocak 2006 tarihine kadar ödenmesini protokole bağlanmış ve 2000 yılının ikinci yarısında Bankaya 16 Milyon Dolar kredi borcu geri ödemesi yapmıştır.
Bütün bunların yanı sıra, B.D.D.K.’nın da bilgisi dahilinde kısa sürede sonuçlanabilecek banka birleşme çalışmaları da sürdürülmesine rağmen, bu birleşmelere kontrollü bir şekilde imkan verecek 3-4 haftalık bir ek süre verilmeden, Dünya Bankası’nın mutabakatına rağmen, IMF’nin baskısı sonucu EGS Bank’a 11 Temmuz 2001 tarihinde el konulmuştur.
Bu sonuç EGS Holding açısından değerlendirildiğinde, şirket önemli bir amiral gemisini artık kaybetmiş, ancak bankacılık sektöründe yaşanan ağır bunalıma paralel olarak zarar etmekte olan EGS Bank’ın fona devri sayesinde, bir anlamda en büyük ortak konumundaki EGS Holding’in üzerindeki ağır yük ve sorumluluk kalkmıştır.
Unutulmamalıdır ki, şirketin 1800-2000 TL aralığından başlayıp, tahtası kapandığı tarihteki 250 TL fiyatına doğru yaşadığı hızlı gerilemenin temel nedeni, EGS Bank’ın durumu üzerine yapılan büyük spekülasyonlardır. Devir olayının cereyanı neticesinde, durumun hiç de vahim olmadığı ortaya çıkmıştır. Şirket üzerindeki bu büyük yükün kalmasıyla, borsadaki değerinin çok süratli bir biçimde, halka arz fiyatına yakın seviyelere yükselmesi beklenmektedir.
Temel Analiz
2001 yılı ilk çeyreği mali tablo rakamlarına göre 286 trilyon TL tutarında aktif büyüklüğüne ulaşan EGS Holding, bu büyüklüğün %80’ini özkaynaklarıyla karşılamaktadır. Bağlı ortaklıkların kazandığı değer artışı neticesinde 1998 yılında 29.4 trilyon TL olan finansal duran varlıklar, 2001 yılının ilk çeyreğinde 195.7 trilyon TL ye ulaşmıştır.
Elde ettiği kazançların başında faiz ve temettü gelirleri olan EGS Holding, Kasım 2000 ve şubat 2001 krizlerine rağmen benzer şirketlerin aksine faiz ve temettü gelirlerindeki artış sayesinde, diğer faaliyet karlılığını %143 artırarak 16.8 trilyon TL ye yükseltmiştir.
İMKB de işlem gören holdinglerin 2001 yılının ilk çeyrek karlılığı nominal bazda ortalama %19.6 oranında artarken, EGS Holding’ in aynı dönemde net kârı %227 artışla 1.8 trilyon TL nin üzerine yükselmiştir.
Şirket borsa göstergelerine göre incelendiğinde; 03/01 döneminde 4.5 olan F/K oranı 18.0 olan sektör ortalamasına göre %75 iskontoludur. Ayrıca, 0.2 olan PD/DD oranı 3.7 olan sektör ortalamasına göre %95 iskontolu olan şirketin, tahtası kapandığı zamanki hisse fiyatı mevcut özkaynaklarının 5 te 1 i gibi oldukça düşük bir rakama karşılık gelmesi, EGS Holding hisselerini yatırımcılar açısından oldukça cazip kılmaktadır. Hisse fiyatının bu denli iskontolu olmasının yanı sıra 2001 sonu ve özellikle 2002 yılı ilk çeyreği ile birlikte ekonomide yaşanacak olumlu gelişmeler ve bu sayede reel ekonomide meydana gelecek canlanma, kuruluşundan bu yana karlılığında hızlı bir artış kaydeden EGS Holding ve grup şirketlerinin, gelecekte de aynı ivme ile büyümesinin garantisi olacaktır.
Sonuç
Şirket hisse senetlerinin işlem sırasının yeniden açılmasıyla, hızlı bir artış yaşanacağı tahmin edilmektedir. Hisse senetlerinin yeniden nominal değerinin üzerine yükselmesiyle, planlanmasına rağmen, hukuki açıdan daha önceden gerçekleştirilemeyen %35 oranındaki sermaye artırımının da kısa sürede gerçekleştirilmesi beklenmektedir
Yaşanan devalüasyon sayesinde artan ihracat ve işsizlik sebebiyle, iş gücü maliyetlerinin çok önemli olduğu tekstil sektöründe en büyük ihracatçı firma konumundaki EGS Holding’in fiyatının tahtasının açılmasını takiben 1.600 – 1.800 TL aralığında oluşmasını beklemekteyiz.
Ekonomist 10.11.2001
Telafisi mumkun degildir hasar agirdir her yil 100 milyon usd civarinda vergi tahakkuk ettiren son yil 900 milyon usd ihracat yapan bir grup 5 yildir yatmistir. Cok kimseler ureticilikten rantiyeye kaymislardir istihdam azalmistir 90bin yatirimci magdur edilmistir....
EGS Holding, 2000 yili faaliyetlerinden76.7 trilyon lira vergi ödedi. EGS Holding'ten yapilan açiklamada, holdingin finans, dis ticaret, gayrimenkul yatirim ortakligi, teknolojibilisim ve magazacilik alanlarinda faaliyet gösteren 18 sirketin 2000 yili faaliyetlerinden 76.7 trilyon lira vergi ödedigi kaydedildi.
altincan
16-03-2005, 11:08
sayın demiryol şirketin kendi yoladıgı 9aylık bilanco özetinde 43 tiriyonyedek akçe olduğu belirtiliyor bunu ekonomist dergisindede yedek akçe olarak 43 trilyon gözüküyor ödenmiş sermayesi 7,5 trilyon olduğuna göre şuanda şirketin yüzde 600 bedelsiz verme potansiyeli mevcut tüm şirketleri inceledim ödenmiş sermayesinin 6,5 katı yedek akçesi yok
bana gelince ozaman lotu 1600 den olmak üzere 10 bin lot 16 milyar para ödemiştim
bekliyoruz bakalım ne olacak
demiryol
18-03-2005, 17:32
sayın ;altincan bu linke bir bakıp fiatlar konusunda ki fikrinizi yazarmısınız neler oluyor...
http://web.platodata.com.tr/kapalitahtalar.php
altincan
18-03-2005, 17:44
sayın demiryol ben günlük orayı takip ediyorum valla ben de birşey anlıyamıyorum aslında şu son çıkan yasa belki bizim şu egsfinansın ipekyolu vadisindeki arsayı satsa da hissemize düşen paramızı alsak
EGFIN
Emir No Kurum Miktar Alış Satış Miktar Kurum Emir No
5,000.00 20,000.00 TAC 69316
10,000.00 100,000.00 TAC 69315
30,000.00 3,668.00 TIB 69264
3,250,000.00 39,998.00 TIB 69265
demiryol
01-04-2005, 16:59
İPEK YOLU VADİSİ SERBEST BÖLGESİ
Serbest Bölge nedir?
15.6.1985 yılında yürürlüğe giren 3218 sayılı Serbest Bölgeler Kanununda yeri, sınırları ve işleticisinin Bakanlar Kurulu iznine bağlanabileceği Serbest Bölgeler, kısaca, bir ülke sınırları içinde olup, gümrük hattı dışında sayılan, o ülke ile ilgili her türlü iktisadi ve sosyal düzenlemelerin uygulanmadığı yada kısmen uygulandığı, yerli ve yabancı tüm işletici ve kullanıcıların sınai ve ticari faaliyetlerinde geniş teşvik ve muafiyetlerden faydalandığı, fiziki olarak o ülkenin diğer kısımlarından ayrılan özel ekonomik alanlardır.
İpekyolu Vadisi Serbest Bölgesi’nin (82 km²) büyük bir bölümü Sakarya (76 km²), kalan diğer bölümü ise Kocaeli İli sınırı içerisinde (6 km²) kalmakta ve bu yerde “Serbest Bölge” kurup işletmekle, 09.12.1998 tarih ve 98/12125 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 19 Aralık 1998 tarih ve 23554 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak “İpekyolu Vadisi Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi Anonim Şirketi” yetkili kılınmıştır.
Resimlerin büyük boyutta görmek için resmin üzerine tıklayınız..
Karadeniz Ekonomik İşbirliği Bölgesi’ne üye ülkeler, Doğu Avrupa Ülkeleri, Bağımsız Devletler Topluluğu Ülkeleri ve Türk Cumhuriyetlerinden oluşan büyük bir pazara yönelik önemli bir fırsat olan ve Odamızın da kurucu ortak olduğu İpekyolu Vadisi Serbest Bölgesi için tespit edilen 82 km² alan üzerinde tapu sicili oluşturulmuş, alan üzerinde kamulaştırma işlemleri yapmak üzere T.C. Milli Emlak Genel Müdürlüğü görevlendirilmiştir.
2003 yılı içinde % 10’luk kısmının tamamlanması ve 2009 yılında tamamıyla faaliyete geçmesi planlanan Bölgede, 10 yıl içerisinde yaklaşık 1 Milyar 500 Milyon Dolar altyapı yatırımı yapılacağı, toplam yatırımın 30 Milyar Doları bulacağı tahmin edilmektedir. Serbest Bölge tam kapasite ile faaliyete geçtiğinde 20 Milyar Doların üzerinde ihracat yapılması ve 160 bin kişiye iş imkanı sağlanması hedeflenmektedir.
Şu anki durumu ise; tüm arazinin 1/5000 lik paftaları düzenlenmiş, sınırları Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nce belirlenmiş, sınırlar içindeki parsellerin sayısallaştırılması yapılmış, kıymet taktirleri hazırlanmış, Kamu Yararı ile kamulaştırma şehrin tüm parsellere uygulanmıştır. Parsellerin üzerindeki Sit Alanı ve Özel Orman Şerhleri kaldırılmıştır. Bütçeden ilk olarak 700 milyarlık bir fon temin edilmiş ve bu fonla yaklaşık 1245 dönüm arazinin kamulaştırılması yapılmıştır. Kamulaştırılması yapılan bu arazi ile birlikte 80.000 dönüm arazinin 6.300 dönümünün temiz olarak Serbest Bölgeye tahsisi yapılmıştır. Yaklaşık olarak 4.800 dönüm arazinin de mahkemesi bitmiş, mahkeme kararını Yargıtay tasdik etmiş, dosya tashihi karar aşamasındadır. Bu parça ile birlikte Serbest Bölgeye tahsis edilen ve hemen üzerinde işe başlanabilecek arazi büyüklüğü 11.000 dönüm olacaktır. 3000 dönüm mera alanının vasıf değişikliği ile tahsisi için Danıştay kararı beklenmektedir.
2002 yılında ise, Serbest Bölgeler Genel Müdürlüğü ile sözleşme-ruhsat ve tahsis edilen alanda işe başlama, planlama ve altyapı projeleri ve pazarlama çalışmaları yapılacaktır
http://www.adptso.org.tr/atso/projesa.asp?Icerik=Ipek
altincan
01-04-2005, 17:30
demiryol dostum çalışmalarından dolayı kutlarım inşallah bu proje gerçekleşir türkiyenin önü açılır
demiryol
04-04-2005, 11:14
EGFIN
Emir No Kurum Miktar Alış Satış Miktar Kurum Emir No
2,000.00 3,000.00 TIB 69261
2,500.00 169,000.00 TIB 69262
3,500.00 100,000.00 TIB 69263
7,000.00 5,000,000.00 TAC 69305
9,000.00 200,000.00 TAC 69304
http://web.platodata.com.tr/kapalitahtalar.php
altincan
24-05-2005, 19:03
EGFIN EGS Finansal Kiralama A.Ş.’nin 23.05.2005 tarihinde yapılan 2003 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda,
• 2003 yılı Bilançosu ve Kar Zarar hesaplarının okunduğu, müzakere edildiği ve onaylandığı,
• Şirkette 01.01.2003 ile 31.12.2003 tarihleri arasında görev yapan Yönetim Kurulu Üyeleri; Hasan Tengiz, Azmi Yıldırım, Sefa Polat, Murat Ünsal, Özcan Özten, Fuat Volkan Bilgehan, Sevda Özter ve Denetim Kurulu Üyeleri; Veli Galoğlu ve Selda Ekinciel’in 2003 yılı dönemine ilişkin hazırlanan denetçi raporuna istinaden ayrı ayrı ibra edilmelerine karar verildiği,
• Mevcut Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu Üyeleri 4389 sayılı Bankalar Yasanın 15/7 (a) maddesi uyarınca Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Yönetim Kurulu kararları ile atanmış olmalarından dolayı Yönetim ve Denetim Kurulu Üyelikleri seçimi hakkında işlem yapılmamasına karar verildiği,
• Sermaye Piyasası Kanunu gereğince 2004 yılı bağımsız denetimlerinin yapılması için Yönetim Kurulu tarafından seçilen “Kapital Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş.”nin onaylanmasına karar verildiği,
bildirilmiştir.
Genel kurul toplantı tutanağı ekte yayınlanmaktadır.
• • • • • •
altincan
24-05-2005, 21:30
sayın demiryol ve diger egsfinans mağdurları yoksa egsfin sadece bendemi kaldı ses seda yok sesim geliyormu
demiryol
24-05-2005, 22:07
Buradayım sayın:altincan herşeyi kılıfına uyduruyorlar ve aklayıp paklıyorlar...
Bu Genel Kuruldan haberi olan varmıydı?Benim yokdu.
23.05.2005 tarihinde yapılan 2003 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda,
Şirkette 01.01.2003 ile 31.12.2003 tarihleri arasında görev yapan Yönetim Kurulu Üyeleri; Hasan Tengiz, Azmi Yıldırım, Sefa Polat, Murat Ünsal, Özcan Özten, Fuat Volkan Bilgehan, Sevda Özter ve Denetim Kurulu Üyeleri; Veli Galoğlu ve Selda Ekinciel’in 2003 yılı dönemine ilişkin hazırlanan denetçi raporuna istinaden ayrı ayrı ibra edilmelerine karar verildiği,
demiryol
25-05-2005, 00:49
Gecici Vergi Uygulamasi Nedeniyle, Beyanname Ekinde Vergi Dairelerine Sunulan Mali Tablolari İMKB Günlük Bülten ekinde yayınlanan şirketlerin Sermaye Piyasası Mevzuatına göre düzenlenmemiş 2005 Yılı İlk Üc Aylık Dönem Kar/(zarar) Rakamları
Egs Finansal Kiralama (1,741,643)
altincan
25-05-2005, 08:03
bu genel kurl hemde 2003 genel kuruluymuş unuttular herhelde daha öncede haber imkb ye gelmemişti
altincan
25-05-2005, 14:22
bu deniz aş vardı girişimde bulunuyorlardtı teklif veriyorlardışimdilerde neredeler devlet madem öyle tüm bu şirketleri tasviye etsin borçları alacakları ortaya cıksın devletin memurları ne anlar şirketleri yönetmekten sonuçta her zaman zarar ettirirler zaten 4 yıldır da bunlar zarar ediyor
en kısa zamanda çözüm istiyoruz
bu egs finans ın o zaman ki parayla 20 milyondan fazla araziyi almak için para harcamış o 80 milyon metre kare arsalar alındı devlet o kadar para batırdıki madem bu şirket 300 bin kişi ye iş bulub sırf burdan 30 milyar dolar ihracat yapacaksa bu şirketin tüm borçlarını sildigim gibi yardım bile ederim çünkü devlet bir kişiye iş bulabilmek için nekadar yatırım yapması gerekir bunu 300 binle çarpsın öyle üç kuruşun beş kuruşun arkasından koşmayı bırakıp gercekten iş yapacakların önünü kapatmasın
tosyaya pirince giderken evdeki bulgurdan olmasın
zaman hızla geldi geçiyor son pişmanlık fayda etmez inatlaşmakla fakirin fukaranın garibin gurabanın hakkı böyle savunulmaz iş adamlarının ve şirketlerin önü açılarak hatta fazladan para vererek üretime destek olunur yoksatüyü bitmemiş yetim hakkını koruyorum edebiyatıyla dahacok sürünürüz fakir fukara yetim gibi şeyler kulaga hoş geliyor ama ne üretime ne kalkınmaya nede milletin karnını doyurmuyor bu ülkede 830 bin kişi açlıkt sırında halkın %80 yoksulsa orta sınıf kişiler yok olmuşsa kısacası halk mutsuzsa millet yolda kapkaç yüzünden yürümüyorsa bilmem şu kadar hortumlanmış bankalardan para alıcacagım derken iş yapanların önü kapanırhortumlayandan da para alamassın ama edebiyata devam edersin lütfen memur -esnaf zihniyetlele bu işler çözülmez büyük ufku olanlarla gerçek işadamı zihniyetiyle çözülür yoksa bemim yazdıgım gibi havanda su döveriz
altincan
28-05-2005, 11:28
EGS şirketleri, TMSF elinde yok oluyor
EGS Bank ve EGS'ye bağlı şirketlerin, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devri üzerinden tam dört yıl geçmiş, bu şirketlerin hemen hemen hepsinde TMSF'nin atadığı yöneticiler iş başında. Ama gelin görün ki, bu şirketler hiçbir faaliyet göstermediği gibi bu şirketlerin öz varlıkları, değerinin çok altında fiyatlarla verenin elinde kalıyor. Bunun çarpıcı bir örneği, EGS Mavişehir'de yaşandı.
Değeri 50-60 milyon dolar olan mağazalar, 17 milyon dolara satıldı. Fiyat ekspertizi kendileri tarafından yapılmıştır. Eksperler 60 milyon doların üzerinde değeri olduğunu TMSF'ye bildirmişlerdir. İstanbul'daki gayrimenkullerin akıbeti de aynı olacak.
Denizli'deki serbest bölge Denizlili iş adamları sayesinde çalışıyor, para da kazanıyor. Denizli EGS Park, bugün yarın yine kapanın elinde kalacak.
Basmane'deki eski garajın olduğu yerde yapılacak olan Dünya Ticaret Merkezi'nin yüzde 50'si EGS'ye ait. Bugün burası için ne değer biçilecek, ne şekilde sonuç alınacak. belli değil. EGS Şirketleri ile ilgili yazılacak çok şey var. Satırlara sığdıramayız.
TMSF burada tasfiye memuru gibi davranıp, herşeyi gerçek değerinin altında satmak durumunda mıdır? Yoksa bu şirketleri revize edip, para kazanır hale getirip, öyle mi satmalıdır?
ŞİRKET KURDULAR
EGS şirketlerini kurtarmak adına bir grup ortak Deniz A.Ş'yi kurdular. 10 milyon dolar sermayeli bu şirket, bazı grup şirketlerini hayata geçirip, para kazanır hale getirecek ve 10-15 yıl içinde EGS şirketlerinin borçlarını ödeyecekti. Fikir çok güzel ve herkesi de arkasına almıştı. TMSF yetkilileri bu gelişmeye sıcak bakmışlar, başkanları da İzmir'e gelmiş, bir seri toplantılar yapılmıştı. Kısa zamanda netice alınacaktı. Üzerinden bir yıl geçti ama olay havada duruyor.
ÖZEL YETKİLER
TMSF, EGS yöneticilerine canı sıkıldıkça dava açıyor. Canı sıkıldıkça ibra edilmiş yönetim kurallarının, geriye dönük genel kurallarını iptal ediyor. Eski yönetici ve deneticileri bile mahkemeye veriyor. Olayı kan davası haline getirdiler. Özel kanunla özel yetkilerle donatılmış, Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu yöneticileri, EGS'nin yöneticilerine açtıkları davalarda istenilen tazminatlar az yöneticilik yapmış olanlardan 5, çok yöneticilik yapanlardan 30 trilyon Türk Lirası. Bu davalar devam ediyor. Mahkeme sonucunu büyük bir merakla bekliyoruz.
Sayın TMSF yetkilileri, EGS şirketlerine EGS Bank dolayısıyla el koydunuz bu şirketler tıkır tıkır çalışıp, kar eden şirketlerdi. Şimdi bu şirketlerin başına getirdiğiniz yöneticilerin iş bilmezliği, her şeyi berbat etti. Şirketler arpalık oldu. Sen, ben, bizim oğlan yönetici oldu. Çuvalla maaş alıyorlar ama şirketlerin hepsi battı. Şimdi size kim dava açacak?
BUİŞE DUR DİYECEK VE BU MEMURLARDAN BU ŞİRKETLERİ KURTARACAK VATAN SEVARLER ARANIYOR
egemen13
05-06-2005, 17:45
http://www.sabahhaber.com/forum/
ARKADAŞLAR BAKIN SİZLER GİBİ BENDE MAĞDUR BİR BORSACIYIM VE İNANIN BİZLER İÇİN YAPILMIŞ EN GÜZEL ADIMA DESTEK VERELİM DİYORUM. BORSA ZEDELERİNİN HAKKINI ARAYAN BİR HABER SİTESİ VE FORUM KÖŞESİDE VAR .BUNDAN SONRASI SİZLERE KALMIŞ YA BU SİTEYİ DESTEKLERİZ BÜYÜRLER,HERKES BU ŞEKİLDE SESİMİZİ DUYAR YADA ALAKASIZ KALIP DESTEK BİLE VERMİYEBİLİRSİNİZ.BUNDAN SONRAKİ YAZIŞMALARINIZI LÜTFEN BU SİTEDE FORUM KÖŞESİNDE YAPIN.
BEN BİR İKİ HABER GÖNDERDİM ONU BİLE MANŞET HABER YAPTILAR. SİZLERDE HABER OLMASINI İSTEDİĞİNİZ OLAYLARI YAZABİLİRSİNİZ. BÖYLELİKLE HEM HABER YAPTIRMIŞ (BENCE BU HABER OLAYI ÇOK ÖNEMLİ)HEMDE SİTENİN FORUM KÖŞESİNDE YAZMIŞ OLURSUNUZ.
AYRICA BİLDİĞİNİZ TÜM MAĞDURLARIN DA KAYIT OLMASINI SAĞLAMALIYIZ. SAĞLIYALIM Kİ BU SİTEYE GİREN SORUMLU KİŞİLER SAYIMIZI VE MAĞDURİYETİMİZİ GÖRÜNCE KORKSUNLAR .
SAYGILARIMLA
www.sabahhaber.com
www.sabahhaber.com/forum
egemen13
05-06-2005, 22:46
sabahhaber'i hiç böyle gördünüzmü?
mausenızı tıklayın ve istediginiz yeri bombalayın..Diğer seçeneklerede bakabilirsiniz
http://www.netdisaster.com/go.php?mode=bomb&control=on&lang=en&url=http://sabahhaber.com/
altincan
07-06-2005, 00:04
(Tutarlar YTL olarak 31.12.2004 tarihindeki alım gücü ile ifade edilmiştir) " Enflasyona Göre Düzeltilmiş (Seri XI No:20)
Bağımsız Denetim'den"
GENEL KURUL'A SUNULACAK Geçmiş Geçmiş
AYRINTILI GELİR TABLOSU (YTL) 31.12.2004 31.12.2003
A. Brüt Satışlar 759.019 3.237.261
1. Yurtiçi Satışlar 740.815 3.182.225
2. Yurtdışı Satışlar 0 0
3. Diğer Satışlar 18.204 55.036
B. Satışlardan İndirimler (-) (230.239) (208.342)
1. Satıştan İndirimler (-) (230.239) (208.342)
2. Satış İskontoları (-) 0 0
3. Diğer İndirimler (-) 0 0
C. Net Satışlar 528.780 3.028.919
D. Satışların Maliyeti (-) (2.951.634) (16.518.737)
BRÜT SATIŞ KARI (ZARARI) (2.422.854) (13.489.818)
E. Faaliyet Giderleri (-) (715.238) (2.318.811)
1. Araştırma ve Geliştirme Giderleri (-) 0 0
2. Pazarlama, Satış ve Dağıtım Giderleri (-) 0 0
3. Genel Yönetim Giderleri (-) (715.238) (2.318.811)
ESAS FAALİYET KARI (ZARARI) (3.138.091) (15.808.629)
F. Diğer Faaliyetlerden Gelirler ve Karlar 12.637.442 15.735.795
1. İştiraklerden Temettü Gelirleri 0 0
2. Bağlı Ortaklıklardan Temettü Gelirleri 0 0
3. Faiz ve Diğer Temettü Gelirleri 5.520.472 6.162.846
4. Faaliyetle İlgili Diğer Gelirler ve Karlar 7.116.970 9.572.949
G. Diğer Faaliyetlerden Giderler ve Zararlar (-) (8.219.546) (7.728.648)
H. Finansman Giderleri (-) (5.631.633) (6.257.347)
1. Kısa Vadeli Borçlanma Giderleri (-) (5.631.633) (6.257.347)
2. Uzun Vadeli Borçlanma Giderleri (-) 0 0
FAALİYET KARI (ZARARI) (4.351.828) (14.058.829)
I. Olağanüstü Gelirler ve Karlar 297.802 958.298
1. Konusu Kalmayan Karşılıklar 291.594 361.343
2. Önceki Dönem Gelir ve Karları 6.207 477.448
3. Diğer Olağanüstü Gelirler ve Karlar 0 119.507
J. Olağanüstü Giderler ve Zararlar (-) 0 (132)
1. Çalışmayan Kısım Giderleri ve Zararları (-) 0 0
2. Önceki Dönem Gider ve Zararları (-) 0 (132)
3. Diğer Olağanüstü Giderler ve Zararlar (-) 0 0
K. Net Parasal Pozisyon Karı / (Zararı) 1.927.873 4.157.296
DÖNEM KARI (ZARARI) (2.126.153) (8.943.367)
L. Ödenecek Vergi ve Yasal Yükümlülükler (-) 0 0
NET DÖNEM KARI (ZARARI) (2.126.153) (8.943.367)
egemen13
07-06-2005, 10:42
http://www.sabahhaber.com/forum/
ARKADAŞLAR BAKIN SİZLER GİBİ BENDE MAĞDUR BİR BORSACIYIM VE İNANIN BİZLER İÇİN YAPILMIŞ EN GÜZEL ADIMA DESTEK VERELİM DİYORUM. BORSA ZEDELERİNİN HAKKINI ARAYAN BİR HABER SİTESİ VE FORUM KÖŞESİDE VAR .BUNDAN SONRASI SİZLERE KALMIŞ YA BU SİTEYİ DESTEKLERİZ BÜYÜRLER,HERKES BU ŞEKİLDE SESİMİZİ DUYAR YADA ALAKASIZ KALIP DESTEK BİLE VERMİYEBİLİRSİNİZ.BUNDAN SONRAKİ YAZIŞMALARINIZI LÜTFEN BU SİTEDE FORUM KÖŞESİNDE YAPIN.
BEN BİR İKİ HABER GÖNDERDİM ONU BİLE MANŞET HABER YAPTILAR. SİZLERDE HABER OLMASINI İSTEDİĞİNİZ OLAYLARI YAZABİLİRSİNİZ. BÖYLELİKLE HEM HABER YAPTIRMIŞ (BENCE BU HABER OLAYI ÇOK ÖNEMLİ)HEMDE SİTENİN FORUM KÖŞESİNDE YAZMIŞ OLURSUNUZ.
AYRICA BİLDİĞİNİZ TÜM MAĞDURLARIN DA KAYIT OLMASINI SAĞLAMALIYIZ. SAĞLIYALIM Kİ BU SİTEYE GİREN SORUMLU KİŞİLER SAYIMIZI VE MAĞDURİYETİMİZİ GÖRÜNCE KORKSUNLAR .
SAYGILARIMLA
www.sabahhaber.com
www.sabahhaber.com/forum
demiryol
24-06-2005, 15:52
24 / 06 / 2005 15:50:20
Serbest bölgelerde vergi istisnasını 2019 sonuna uzatan teklif TBMM'de
ANKARA, 24 Haziran (Reuters) - Serbest bölgelerde faaliyette bulunan ve bulunacak şirketlerin bu
faaliyetlerinin gelir ve kurumlar vergisinden 2019 yılı sonuna kadar muaf olmalarını öngören kanun teklifi
TBMM'ye sunuldu.
AKP Grup Başkan Vekili Bursa Milletvekili Faruk Çelik ile İzmir Milletvekil Nükhet Hotar Göksel tarafından
verilen Serbest Bölgeler Kanunu'nda değişiklik teklifinin gerekçesinde, yeni yatırımların çekilmesinin ve
uygulama ve muafiyetlerde eski ve yeni şirketler arasında farklılığın önlenmesinin amaçlandığı belirtildi.
Teklife göre şirketler, serbest bölgelerdeki faaliyetlerden elde ettikleri kazançların yanı sıra bu
bölgelerde istihdam ettikleri personele ödedikleri ücretler için de gelir ve kurumlar vergisinden 31 Aralık
2019 tarihine kadar muaf olacaklar.
Mevcut kanuna göre şirketlere gelir veya kurumlar vergisi için faaliyet ruhsatlarında belirtilen süre ile sınırlı
olmak üzere, personel ücretlerinde ise 31 Aralık 2008'e kadar veya, daha önce bitiyorsa, ruhsatlarında
belirtilen süre kadar muafiyet tanınıyordu.
((Haberi yazan Mustafa Yükselbaba, mustafa.yukselbaba@reuters.com; Redaksiyon Aslı Kandemir, Reuters
Messaging: mustafa.yukselbaba.reuters.com@reuters.net; İstanbul Haber Merkezi, 0212-350 7000; faks
0212-350 7005))
işte borsadan alınmışdır
altincan
07-07-2005, 21:05
EGFIN EGS Finansal Kiralama A.Ş.’nin 07.07.2005 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır.
“Konu: Sermaye Piyasası Kurulu’nun Seri:VIII, No: 39 sayılı Tebliği uyarınca yapılan açıklamadır.
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu 09.06.2005 tarih ve 233 nolu kararı almış olup, 06.07.2005 tarihinde şirketimize tebliğ edilmiştir. Sözkonusu karara istinaden; Şirketimizde yönetim kurulu başkanı olarak görev yapan Hasan Tengiz’in, yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan Özcan Özten’in 01.07.2005 tarihi itibariyle görevleri sonlandırılarak, 4389 sayılı Bakanlar Kurulu’nun 15/7-a maddesi kapsamında şirket yönetim kurulu başkanlığına Murat Bulca, yönetim kurulu üyeliğine İlhami Yılmaz atanmıştır.
Fon Kurulunun 10.02.2005 tarih ve 57 sayılı ile şirketimizde Denetim Kurulu Üyesi olarak atanan Ümit Tuncer Ersoy’un istifası ile boşalan denetim kurulu üyeliğine İsmail Engin’i 4389 sayılı Bankalar Kanunu’nun 15/7-a maddesi kapsamında Denetim Kurulu Üyesi olarak atamıştır.”
• • • • • •
altincan
09-07-2005, 00:04
EGFIN 07.07.2005 tarihli Borsa Günlük Bülteni'nde yayınlanan EGS Finansal Kiralama A.Ş. haberinde "4389 sayılı Bankalar Kanunu" ifadesi sehven "4389 sayılı Bakanlar Kurulu" olarak yeralmıştır. Haberin düzeltilmiş şekli aşağıda verilmektedir.
EGS Finansal Kiralama A.Ş.'nin 06.07.2005 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır.
“Konu: Sermaye Piyasası Kurulu’nun Seri:VIII, No: 39 sayılı Tebliği uyarınca yapılan açıklamadır.
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu 09.06.2005 tarih ve 233 nolu kararı almış olup, 06.07.2005 tarihinde şirketimize tebliğ edilmiştir. Sözkonusu karara istinaden; Şirketimizde yönetim kurulu başkanı olarak görev yapan Hasan Tengiz'in, yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan Özcan Özten'in 01.07.2005 tarihi itibariyle görevleri sonlandırılarak, 4389 sayılı Bankalar Kanunu'nun 15/7-a maddesi kapsamında şirketin yönetim kurulu başkanlığına Murat Bulca, yönetim kurulu üyeliğine İlhami Yılmaz atanmıştır. Fon Kurulunun 10.02.2005 tarih ve 57 sayılı ile şirketimizde Denetim Kurulu Üyesi olarak atanan Ümit Tuncer Ersoy'un istifası ile boşalan denetim kurulu üyeliğine İsmail Engin'i 4389 sayılı Bankalar Kanunu'nun 15/7-a maddesi kapsamında Denetim Kurulu Üyesi olarak atamıştır.”
• • • • • •
altincan
14-08-2005, 15:11
EGS FİNANSAL KİRALAMA A.Ş.
SINIRLI BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMİŞ
31 MART 2005 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZSERMAYE DEĞİŞİM TABLOSU
(YTL)
Sermaye Emisyon Primleri Yasal Yedekler Özel Yedekler Olağanüstü Yedekler "Özsermaye Enflasyon
Düzeltmesi Farkları" "Birikmiş Kar
/(Zararlar)" Toplam
0–1 Ocak 2005 itibariyle bakiye(*) 7.500.000 3.475.735 496.425 3.281.105 422.950 36.464.406 -56.887.253 -5.246.632
Net Zarar 0 0 0 0 0 0 -1.359.866 -1.359.866
31 Mart 2005 itibariyle bakiye 7.500.000 3.475.735 496.425 3.281.105 422.950 36.464.406 -58.247.119 -6.606.498
altincan
14-08-2005, 15:12
Dipnot "Geçmiş
"
GELİR TABLOSU (YTL) Referansları 31.03.2005
ESAS FAALİYET GELİRLERİ 119.128
Satış Gelirleri (net) 36 119.128
Satışların Maliyeti (-) 36 0
Hizmet Gelirleri (net) 36 0
Esas Faaliyetlerden Diğer Gelirler / faiz+temettü+kira (net) 36 0
BRÜT ESAS FAALİYET KARI/ZARARI 119.128
Faaliyet Giderleri (-) 37 (266.777)
NET ESAS FAALİYET KARI/ZARARI (147.650)
Diğer Faaliyetlerden Gelir ve Karlar 38 808.755
Diğer Faaliyetlerden Gider ve Zararlar (-) 38 (936.538)
Finansman Giderleri (-) 39 (1.040.551)
FAALİYET KARI/ZARARI (1.315.983)
Net Parasal Pozisyon Kar/Zararı 40 0
ANA ORTAKLIK DIŞI KAR/ZARAR 24 0
VERGİ ÖNCESİ KAR/ZARAR (1.315.983)
Vergiler 41 (43.883)
NET DÖNEM KARI/ZARARI (1.359.866)
HİSSE BAŞINA KAZANÇ 42 (181)
altincan
14-08-2005, 15:26
False False Bitmap
altincan
24-08-2005, 08:19
Batık banka hisselerinde çözüm ümidi
TMSF Başkanı Ertürk, Fon tarafından el konulan bankaların hakim ortaklarının halka açık şirketlerindeki küçük yatırımcıların devralmadan kaynaklanan mağduriyetlerinin önlenmesi için Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) ile bir çalışma başlattıklarını bildirdi. Bu şirketlerin işlem tahtalarının kapatılmasını önleyecek yasal bir düzenleme olmaması sebebiyle bu boşluğun doldurulması gerektiğini belirten Ertürk, “Bunun üzerinde 3 kurum da (TMSF, SPK ve İMKB) çalışıyor. El koymalarda küçük yatırımcıların mülkiyet hakları ve temettü hakları korunuyor; ancak hisse işlemlerinde belirsizlik oluyor ve tahtalar kapatılıyor. Gelecekte stratejiler netleşirse tahtalar açılabilir. Hisse işlemleri konusunda SPK ile çalışma başlattık.” dedi.
24.08.2005
zaman gazetesinin bugünkü ekonomi sayfasından
altincan
04-10-2005, 22:46
Bağımsız Denetim'den
Dipnot "Geçmiş
" "Geçmiş
"
BİLANÇO (YTL) Referansları 30.06.2005 31.12.2004
VARLIKLAR
Cari / Dönen Varlıklar 29.217.109 28.763.650
Hazır Değerler 4 397.054 696.226
Menkul Kıymetler (net) 5 0 0
Ticari Alacaklar (net) 7 0 0
Finansal Kiralama Alacakları (net) 8 539.140 544.121
İlişkili Taraflardan Alacaklar (net) 9 27.213.401 25.372.271
Diğer Alacaklar (net) 10 1.049.081 2.100.130
Canlı Varlıklar (net) 11 0 0
Stoklar (net) 12 0 0
Devam Eden İnşaat Sözleşmelerinden Alacaklar (net) 13 0 0
Ertelenen Vergi Varlıkları 14 0 34.071
Diğer Cari/Dönen Varlıklar 15 18.433 16.831
Cari Olmayan / Duran Varlıklar 12.176.306 12.421.756
Ticari Alacaklar (net) 7 335 389
Finansal Kiralama Alacakları (net) 8 36.188 270.355
İlişkili Taraflardan Alacaklar (net) 9 0 0
Diğer Alacaklar (net) 10 0 0
Finansal Varlıklar (net) 16 12.138.832 12.138.832
Pozitif/Negatif Şerefiye (net) 17 0 0
Yatırım Amaçlı Gayrimenkuller (net) 18 0 0
Maddi Varlıklar (net) 19 802 6.899
Maddi Olmayan Varlıklar (net) 20 149 5.281
Ertelenen Vergi Varlıkları 14 0 0
Diğer Cari Olmayan/Duran Varlıklar 15 0 0
TOPLAM VARLIKLAR 41.393.415 41.185.406
YÜKÜMLÜLÜKLER
Kısa Vadeli Yükümlülükler 47.858.514 46.432.038
Finansal Boçlar (net) 6 20.458.861 20.467.918
Uzun Vadeli Finansal Borçların Kısa Vadeli Kısımları (net) 6 18.509.689 16.757.971
Finansal Kiralama İşlemlerinden Borçlar (net) 8 0 0
Diğer Finansal Yükümlülükler (net) 10 0 0
Ticari Borçlar (net) 7 67.708 144.943
İlişkili Taraflara Borçlar (net) 9 1.638.930 2.150.844
Alınan Avanslar 21 539.340 572.929
Devam Eden İnşaat Sözleşmeleri Hakediş Bedelleri (net) 13 0 0
Borç Karşılıkları 23 6.459.428 6.160.682
Ertelenen Vergi Yükümlülüğü 14 167.815 0
Diğer Yükümlülükler (net) 15 16.742 176.750
Uzun Vadeli Yükümlülükler 0 0
Finansal Borçlar (net) 6 0 0
Finansal Kiralama İşlemlerinden Borçlar (net) 8 0 0
Diğer Finansal Yükümlülükler (net) 10 0 0
Ticari Borçlar (net) 7 0 0
İlişkili Taraflara Borçlar (net) 9 0 0
Alınan Avanslar 21 0 0
Borç Karşılıkları 23 0 0
Ertelenen Vergi Yükümlülüğü 14 0 0
Diğer Yükümlülükler (net) 10 0 0
ANA ORTAKLIK DIŞI PAYLAR 0 0
ÖZSERMAYE (6.465.099) (5.246.632)
Sermaye 25 7.500.000 7.500.000
Karşılıklı İştirak Sermaye Düzeltmesi 0 0
Sermaye Yedekleri 26 39.940.141 39.940.141
Hisse Senetleri İhraç Primleri 3.475.735 3.475.735
Hiss Senedi İptal Karları 0 0
Yeniden Değerleme Fonu 0 0
Finansal Varlıklar Değer Artış Fonu 0 0
Öz Sermaye Enflasyon Düzeltmesi Farkları 36.464.406 36.464.406
Kar Yedekleri 27 4.200.480 4.200.480
Yasal Yedekler 496.425 496.425
Statü Yedekleri 0 0
Olağanüstü Yedekler 3.281.105 3.281.105
Özel Yedekler 422.950 422.950
Sermayeye Eklenecek İştirak Hisseleri ve Gayrimenkul Satış Kazançları 0 0
Yabancı Para Çevrim Farkları 0 0
Net Dönem Karı/Zararı (1.218.466) (4.299.963)
Geçmiş Yıllar Kar/Zararları 28 (56.887.253) (52.587.290)
TOPLAM ÖZ SERMAYE VE YÜKÜMLÜLÜKLER 41.393.415 41.185.406
Bağımsız Denetim'den
Dipnot "Geçmiş
"
GELİR TABLOSU (YTL) Referansları 30.06.2005
ESAS FAALİYET GELİRLERİ
Satış Gelirleri (net) 36 284.998
BRÜT ESAS FAALİYET KARI/ZARARI 284.998
Faaliyet Giderleri (-) 37 (568.800)
NET ESAS FAALİYET KARI/ZARARI (283.802)
Diğer Faaliyetlerden Gelir ve Karlar 38 2.235.462
Diğer Faaliyetlerden Gider ve Zararlar (-) 38 (896.482)
Finansman Giderleri (-) 39 (2.071.758)
FAALİYET KARI/ZARARI (1.016.580)
VERGİ ÖNCESİ KAR/ZARAR (1.016.580)
Vergiler 41 (201.886)
NET DÖNEM KARI/ZARARI (1.218.466)
HİSSE BAŞINA KAZANÇ 42 (162)
altincan
28-10-2005, 17:37
göltaş 22-11-2005 te acılıyor
o kadar gayrimenkule sahip egsfinansa yapılan tamamen haksızlık şirketin tamamını satsınlarda hakkımıza düşeni alsak 80 bin dönüm arazi sadece 1 tanesi
altincan
24-11-2005, 23:31
EGFIN EGS Finansal Kiralama A.Ş.’nin 24.11.2005 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır.
“Şirketimizin 2004 yılına ait Olağan Genel Kurul Toplantısı 7 Aralık 2005 tarihinde 11:00’da Yıldız Posta Cad., Koza Apt., No:9, Kat:4, Gayrettepe, İstanbul adresinde yapılacaktır.”
Ekte yayınlanan genel kurul gündemi arasında
- 01.01.2004-31.12.2004 tarihleri arasında görev yapan Yönetim Kurulu üyeleri Hasan Tengiz, Azmi Yıldırım, Özcan Özten, Sevda Ömer, Murat Ünsal ile Denetim Kurulu üyeleri Selda Ekinciel ve Veli Galoğlu’nun ibrası,
- Mevcut Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri 4389 sayılı Yasa’nın 15/7-a maddesi uyarınca Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Yönetim Kurulu kararları ile atanmış olmalarından dolayı yönetim ve denetim kurulu üyelikleri seçimi hakkında bir işlem yapılmaması,
hususları da yer almaktadır.
• • • • • •
altincan
07-12-2005, 18:22
EGFIN EGS Finansal Kiralama A.Ş.nin 07.12.2005 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır.
“Şirketimizin 2004 yılına ait Olağan Genel Kurul Toplantısı 7 Aralık 2005 tarihinde 11:00’da Yıldız Posta Cad. Koza Apt. No:9 K:4 Gayrettepe İstanbul adresinde yapılmış olup, Olağan Genel Kurul Toplantı Tutanağı ektedir.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun 4386 sayılı yasanın 15/7(a) maddesi çerçevesinde 17.05.2002 tarih ve 326 sayılı kararı ile Egs Finansal Kiralama A.Ş.’nin temettü hariç, ortaklık hakları ve yönetim ve denetimi Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilmiştir. Bu nedenle, Genel Kurul’da tüm ortakların oy hakkı Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından kullanılmıştır.”
Genel Kurul Toplantı Tutanağı ekte yayınlanmakta olup, söz konusu tutanakta;
- Mevcut Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerinin 4389 sayılı Bankalar Kanununun 15/7-a maddesi uyarınca Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Yönetim Kurulu’nun Kararları ile atanmış olmalarından dolayı, Yönetim ve Denetim Kurulu Üyelikleri seçimi hakkında bir işlem yapılmamasına,
- Sermaye Piyasası Kanunu gereğince 2005 yılı bağımsız denetimlerinin yapılması için Yönetim Kurulu tarafından seçilen “Seçkin Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Dış Denetim A.Ş.”nin onaylanmasına,
karar verildiği hususları da yer almaktadır.
• • • • • •
altincan
17-04-2006, 19:35
Bağımsız Denetim'den
Dipnot "Geçmiş
"
GELİR TABLOSU (YTL) Referansları 31.12.2005
ESAS FAALİYET GELİRLERİ
Satış Gelirleri (net) 36 469.683
BRÜT ESAS FAALİYET KARI/ZARARI 469.683
Faaliyet Giderleri (-) 37 (680.355)
NET ESAS FAALİYET KARI/ZARARI (210.672)
Diğer Faaliyetlerden Gelir ve Karlar 38 4.191.413
Diğer Faaliyetlerden Gider ve Zararlar (-) 38 (1.236.592)
Finansman Giderleri (-) 39 (4.673.200)
FAALİYET KARI/ZARARI (1.929.051)
VERGİ ÖNCESİ KAR/ZARAR (1.929.051)
Vergiler 41
NET DÖNEM KARI/ZARARI (1.929.051)
HİSSE BAŞINA KAZANÇ 42 -0,26
demiryol
10-11-2006, 00:07
Haber Ayrıntıları
*EGS FİNANSAL KİRALAMA'NIN VERGİ DAİRESİNE SUNDUĞU 9 AYLIK DÖNEM ZARARI 7.555.834 YTL
09.11.2006 17:54
Haber Ayrıntıları http://www.oyakyatirim.com.tr/OyakYatirim/Site/Hisse/Haberler.aspx?op=4&ID=196482
demiryol
15-03-2007, 16:34
Haber Ayrıntıları
*EGS FİNANSAL KİRALAMA'NIN VERGİ DAİRESİNE SUNDUĞU 9 AYLIK DÖNEM ZARARI 7.555.834 YTL
09.11.2006 17:54
Haber Ayrıntıları http://www.oyakyatirim.com.tr/OyakYatirim/Site/Hisse/Haberler.aspx?op=4&ID=196482
Bunca yıl şirketi kapalı tutup (TMSF) yöneticilerine maaş öderlerse bu zarar az bile!!!
biraz da nostalji olsun geçmişde firmadan bir haber;
bayağıda karlı bir şirket miş boşa yatırım yapmamışız ama şirketin sırasının kapatılmasına sebep olanlardan ahiretde davacıyım.
EGS Leasing 3.3 trilyon lira kar etti
07/11/2000 09:16:37 Geri dön gönder yazıcı
İSTANBUL - EGS Leasing, yılın ilk 9 ayında 3.3 trilyon lira net kar elde etti. EGS Leasing'den yapılan açıklamaya göre, geçen ay halka açılan şirketin karında, bir önceki döneme oranla yüzde 144 artış oldu. EGS Leasing Genel Müdürü Polat Çelikkan, şirketin portföyünde binin üzerinde küçük ve orta ölçekli işletme bulunduğunu hatırlatarak, "Ekonomideki olumlu gelişmeler paralelinde yatırımlar hızlanacak ve leasing sektörünün toplam yatırımlar içerisindeki payı artacaktır"
yediler aslan gibi şirketimi,
el koydukları günü hatırlıyorumda, imkansız demiştim, başımdan aşağı kaynar sular dökülmüştü,
Allah bildiği gibi yapsın bunları,
alacağım hakkımı
demiryol
08-10-2007, 00:39
T.C. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Tahsilat Daire Başkanlığı'nın 03 Ekim 2007 tarih ve B.02.2.TMS.0.25.01-250-22986 sayılı yazısı aşağıya çıkarılmıştır.
“Konu:EGS Finansal Kiralama Ticari ve İktisadi Bütünlüğü hk.
Fon Kurulunun 19/07/2007 tarih ve 325 sayılı Kararı ile Kurumumuz amme borçlusu EGS Finansal Kiralama A.Ş.'ye ait finansal kiralama yetkisinin 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 134 üncü maddesinin 5 inci fıkrası ve 6183 sayılı Kanun hükümleri uyarınca satışını teminen Egs Finansal Kiralama Ticari ve İktisadi Bütünlüğü adı altında ticari ve iktisadi bütünlük oluşturulmasına karar verilmiştir.
Sözkonusu ticari ve iktisadi bütünlüğe ilişkin satış ilanının Resmi Gazete'de yayımlanması ile ihale süreci başlamıştır.
İhale sürecinde kapalı zarfların son teslim tarihi 08/11/2007 saat:17.00, ihale günü 12/09/2007 saat:13.00 ve Kurulun ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesine karar vermesi halinde pazarlık tarihi 16/11/2007 saat:15.00 olarak ilan edilmiştir.
Bilgi edinilmesini ve gereğini arz ederim.
Fahrettin Özyapar
Daire Başkanı
İpek Yolu yargıyı deldi geçti
TMMOB ve Çevreci örgütlerin tepkisini çeken, EGS Holding’in, Sakarya’nın Karasu beldesinde hayata geçireceği İpekyolu Serbest Bölgesi projesi, yargı kararına rağmen, küçük değişikliklerle sessiz sedasız bir törenle imzalandı.TMSF bu projeye bel bağladı 06 / 10 / 2007 12:56
EGS bölgeye kimya sanayini çekmeyi planlarken TMMOB, “Bu konuda yargı yoluyla mücadelesine devam edecektir” diyor. Serbest Bölge olarak ilan edilen alanda, dünyada eşine pek rastlanılmayan dişbudak ağaçları yer alıyor. Ayrıca projenin EGS Holdinge el koyan TMSF’yi kurtaracak adım olduğu kaydediliyor.
Dış Ticaret Müsteşarlığı Serbest Bölgeler Genel Müdürlüğü’nde bir araya gelen Genel Müdür Mehmet Demirel, Sakarya Valisi Hüseyin Atak, İpek Yolu Serbest Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Yıldırım sessiz sedasız bir törenle İpek Yolu Serbest Bölgesi anlaşması imzaladı. Daha önce TMMOB tarafından yargı kararı ile yapımı durdurulan İpek Yolu Serbest Bölgesi projede küçük değişiklikler yapılarak daha küçük bir arazi üzerinde Bakanlar Kurulu Kararı ile yeniden başlatıldı. Kimya sanayi tesislerinin kurulacağı belirtilen İpek Yolu Serbest Bölgesi’nin yanında yapımı sürdürülen limanın da tamamlanmasıyla, sayfiye kasabası olan Karasu ve yakınında bulunan Akçakoca gibi tatil yerlerinde yoğun deniz kirliliği yaşanacağı belirtiliyor. Öte yandan valilik liman inşaatının Sakarya ile duble yol bağlantısı için çalışmalarını sürdürüyor.
TMSF bu projeye bel bağladı
EGS Holding'in EGS Bank'ta neden olduğu kamu zararına karşılık TMSF'nin el koyduğu ve kendine bağladığı EGS Holding zararını kurtarmak isteyen TMSF de bu projeye bel bağlamış durumda.
İlk olarak 1998 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile 82 kilometre kare alana projelendirilen İpek Yolu Serbest Bölgesi TMMOB’nin Bakanlar Kurulu Kararı’nın iptali istemiyle açmış olduğu davayı, tam yedi yıl sonra 2005 yılı Temmuz ayında TMMOB lehine sonuçlandırmıştı. Uluslrarası kuş göç yolları üzerinde bulunan alan, doğal hayatın zenginliği ile dikkat çekiyor. Tarıma elverişli olan ve fındıkçılık yapılan bölgede dünyada eşine az rastlanan dişbudak ve longos ağaçları yer alıyor. Ayrıca Sayfiye bölgesi olarak da kullanılan ve balıkçılık yapılan Karasu’da sanayi tesislerinin kurulmasıyla denize girilemeyeceği vurgulanıyor. O nedenle bölgeden yazlık alan çok sayıda kişinin de mağdur olacağı ifade ediliyor.
Haber 1’in görüştüğü TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı serbest bölge ile ilgili bu güne kadar yürütülen yargı mücadelesini şöyle anlatıyor:
“Serbest bölge ilan edilen alan; Sakarya Nehri’nin Karadeniz’e döküldüğü noktadan başlayan ve batıya doğru 31 km. uzunluğundaki sahil bandını içine alarak denizden karaya doğru 1-5 km arasında değişen coğrafyayı kapsayan, 7 köy yerleşimini içinde barındıran, tarım ve orman alanlarını içine alan ve aynı zamanda güneyde doğal sit alanına (Acarlar Gölü) sınırı olan bir bölgeydi ve 82 kilometrekarelik bir alanı kapsıyordu. Serbest Bölge olarak ilan edilen alanda, dünyada eşine pek rastlanılmayan dişbudak ağaçlarıyla kaplı orman alanları, 7 köyün yaşam kaynakları olan tarım arazileri, fındıklık araziler, doğal sit alanı olan Acarlar Gölü‘nü besleyen dere ve su kaynakları bulunmaktadır.
İptal edilen Bakanlar Kurulu Kararı ile henüz hukuken ortada olmayan işletici firma bölgenin etüdü bilahare yapılmak üzere, Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi olarak ilan edilmiştir. Bu firma ancak 28 Aralık 1998 tarih ve 4700 sayılı Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi’nde kurulmuştu. 1999 Deprem felaketinden sonra hazırlanan 8. Beş Yıllık Kalkınma Planı’nda belirtilen amaç, ilke ve hedeflerle örtüşmeyen bir şekilde Serbest Bölge’nin etüt işi işletici firmaya yaptırılmıştır. İşletici firma lehine kurulan Serbest Bölgenin etüt çalışmaları ve Türkiye ticaret hacmine olacak katkısı, İşletici Firmayı haklı çıkaracak objektif olmayan gerekçelerle İpekyolu Vadisi Serbest Bölgesi Tanıtım Kitabında tek yanlı olarak kamuoyuna sunulmuştur.
TMMOB, 8. Beş Yıllık Kalkınma Planı’na aykırılığı yanında, alanın yüzölçümü ve içindeki tarım ve orman alanlarına ilişkin yanlış verilerin kullanılması ve doğal kaynaklarımızı yok edecek nitelikte bir çalışmanın içine girilmesi, gerekli incelemeler yapılmadan, hiçbir bölge araştırması ve fizibilite raporuna dayanmadan, yöredeki ekonomik ve sosyal yapı gözetilmeden, Anayasa ve yasal düzenlemelere, özellikle çevre, tarım, orman, tabiat ve kültür varlıkları ilgili mevzuat hükümlerine aykırı olarak serbest bölge ilanı hakkında alınan Bakanlar Kurulu kararının iptali istemiyle yargıya başvurdu. Açtığımız davaya bakan Danıştay 6. ve 10. Dairesi’nin yürütmenin durdurulması istemimizi reddetmelerine karşılık, Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu TMMOB’nin itirazını kabul etmiş ve yürütmenin durdurulması istemini reddeden mahkeme kararını kaldırarak, öncelikle bilirkişi incelemesinin yapılmasından sonra istemin incelenmesine karar vermiştir.
Bu süreçte TMMOB, atanan Bilirkişi Kurulundaki bazı üyelere itiraz etmiştir. Daire Bu itirazı reddetmiş 3 kişiden oluşan heyetle Bilirkişi Kuruluna inceleme yaptırmıştır. TMMOB, Bilirkişi Kurulunun objektif nitelikten uzak tespitlerde bulunması ve uzmanlık alanlarına girmeyen konularda firma lehine değerlendirme yapmaları nedeniyle rapora itiraz etmiştir.
Bilirkişi Kurulu Raporunu değerlendiren 6. ve 10. Daire, ikinci kez yürütmenin durdurulması istemimizi reddetmiştir.
TMMOB, bu karara da itiraz etmiş, Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu yapılan itirazı haklı görmüştür. Genel Kurul Yasama Organının asli görevi olan konuların düzenleyici işlem konusu edilmeyeceği gerekçesiyle 3218 sayılı Serbest Bölgeler Kanunu’nun Anayasa’ya aykırı olduğu kanısına vararak anılan yasanın iptali istemiyle itiraz yoluyla Anayasa Mahkemesi’ne başvurulmasına ve bu yasaya dayanılarak tesis edilen Bakanlar Kurulu Kararı’nın yürütülmesinin durdurulmasına karar vermiştir. Ancak, Anayasa Mahkemesi, Anayasa’ya itirazı yerinde görmeyerek dosyayı Danıştay 10. Dairesi’ne iade etmiştir.
Danıştay 6. ve 10. Daire üyelerinden oluşan ortak Kurul, 5 Temmuz 2005 tarihinde yapılan duruşmada tarafları dinlemiş ve Savcı mütalaasını sunmuştur. E:1999/474, K:2005/3949 sayılı karar ile ortak kurul, anılan Bakanlar Kurulu kararını iptal etmiştir. Daha sonra dava Danıştay İdari Dava Daireleri Kuruluna gitmiş ve Kurul E:2005/3396, K:2006/739 kararı ile, 6. ve 10. Daire üyelerinden oluşan ortak Kurul kararını onamıştır.”
Yargı kararının net olduğunu belirten Soğancı, bu nedenle Bakanlar kurulu’nun yeni kararını anlamanın mümkün olmadığını işaret ediyor. “TMSF tarafından el konulan bir sermaye grubunun hala bu işin sahibi ve tarafı gibi gösterilerek, bu şirket üzerinden iş yapılması da var olan ilişikler yumağını ortaya çıkaran özel bir noktadır” diyen Soğancı, Projenin bir öncekinin aksine 2 bin dönüm alanla sınırlandırılmasının dikkat çekici olduğuna işaret eden Soğancı, yargı mücadelesinin süreceğini söyledi. EMİR TUNA BAŞARAN
Emir Tuna Başaran - Haber1
http://www.haber1.com/haber/20071006/Ipek-Yolu-yargiyi-deldi-gecti.php
altincan
08-10-2007, 01:41
dostum demiryol bizim hissemizi satamazlar herhalde selamlar iyi geceler
demiryol
09-10-2007, 15:04
dostum demiryol bizim hissemizi satamazlar herhalde selamlar iyi geceler
sevgili altincan hisseni satamazalar ama toprağını satmışlarbak,167 dönümmüş payın elde bişey kalmadı.
selamlar.
Originally Posted by altincan
Ne kadar hisse ile 167 dönüm sayın altincan?
altincan
09-10-2007, 23:56
hissenin yüde 33 halka acık oda 2.5 milyon lot benimki 10 bin lot yani 250 de biri
altincan
15-10-2007, 17:18
SAKARYA'DA HAYATA GEÇİRİLMEK İSTENEN UYGULAMANIN ÖNÜ AÇILDI
EGS'de İpekyolu sevinci
Banka ile birlikte Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na geçen serbest bölgede projesini hayata geçirecek imzaların atılması ortaklar arasında umut yarattı
NİHAT DELİBAŞI (HABER MERKEZİ)
Sakarya'da yapılacak olan İpek Yolu Projesi yeni bir çekim merkezi olacak
EGS Bank'a 9 Temmuz 2001'de el konulmasının ardından 6 yıldan bu yana EGS Grubu'nu canlandırmak için yapılan çalışmalar çerçevesinde Ankara'dan gelen müjdeli haber umutları artırdı.
ESG Bank'a el konmasının ardından Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devrolan Sakarya'daki İpekyolu Serbest Bölgesi Projesi'ni hayata geçirecek imzaların geçtiğimiz günlerde atılması EGS ortakları arasında heyecan yarattı. Dış Ticaret Müsteşarlığı Serbest Bölgeler Genel Müdürü Mehmet Demirel, Sakarya Valisi Hüseyin Atak ve İpek Yolu Serbest Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Yıldırım tarafından Ankara'da imzalanan anlaşma ile Sakarya ve çevresinin kaderini değiştirecek projede ilk adım atılmış oldu.
İpekyolu Serbest Bölge Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Yıldırım, bu anlaşma ile yaklaşık 10 yıldır yerli ve yabancı kuruluşlarla hazırlık çalışmaları yapılan projenin Sakarya bölgesi ve Türkiye açısından önemli sonuçlar doğuracağına inandıklarını söyledi.
Cazibe merkezi
Dış Ticaret Müsteşarlığı ile birlikte çalışmalar yürüterek TMSF adına ve EGS ortakları dikkate alınarak hayata geçirilecek projeye büyük ilgi olduğunu kaydeden Yıldırım, "İstanbul'a yakın olmak isteyen ancak o bölgede yeni yatırım alanı olmaması sebebiyle yakın yerler arayan yerli ve yabancı gruplar için Sakarya İpek Yolu Projesi yeni bir çekim merkezi olacak" dedi.
Projenin hayata geçeceğini öğrenen yerli ve yabancı büyük yatırımcıların gerek işletici olmak için gerekse yatırım için çalışmalara başladığını ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu: "Proje 2 bin 700 dönümlük alanı kapsıyor. Ayrıca genişleme alanı mevcut. İmzaların atılmasının ardından Sakarya Karacasu'daki serbest bölge alanının etrafı çitlerle çevrilecek. Ardından kamu görevlilerinin çalışacağı binalar inşa edilecek. Serbest bölgede çalışacak kamu görevlilerinin atanmasının ardından DTM'nin onaylayacağı altyapı yatırımlar başlayacak. İsteğimiz bu sürecin en kısa sürede tamamlanması."
20 bin kişiye iş
Bölgenin işletmeye geçmesinin ardından 5 yıl içinde tam kapasiteye ulaşmasını beklediklerini kaydeden Yıldırım, "5 yıl sonunda burada, 7 milyar dolar ihracat ve 20 bin kişilik istihdam hedefleniyor. Bunun tek şartı ise serbest bölgelerde yatırımı kolaylaştırıcı vergi düzenlemelerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçmesi" dedi.
Serbest bölgenin faaliyete geçirilmesi sürecinde Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in büyük desteğini gördüklerini, şimdi aynı desteği Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'dan da beklediklerini belirten Yıldırım, şunları söyledi:
"Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye ilgisi artarak devam ediyor. Bu bölge özellikle demir-çelik ve kimya sektörü ilgi alanında. Firmalar büyük araziler talep ediyor. Ancak serbest bölgelere tanınan bazı avantajların devamıyla ilgili gelişmeleri de yakından takip ediyorlar. Ege Bölgesi'nde faaliyet gösteren ESBAŞ, DENSER ve Sakarya'da faaliyete geçecek olan İpekyolu Serbest Bölgesi'nin tam kapasite ile çalışma için bu düzenlenmenin vakit geçirilmeden yasalaşmasını bekliyoruz."
Bölgenin kaderi değişecek
EGS ortakları adına TMSF ile protokol görüşmelerini yürüten Deniz A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Akgün, gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, "Karadeniz Bölgesi ve Sakarya kentinin önünü açacak, kaderini değiştirecek İpek Yolu Serbest Bölge Projesi'nin imzalanmasından büyük sevinç duyduk" dedi.
Egeli ihracatçının önü açılacak
Ege İhracatçı Birlikleri Başkanı Mustafa Türkmenoğlu,
Egeli ihracatçıların EGS'den dolayı yaşadığı sıkıntıların çözümü noktasında İpekyolu Serbest Bölge Projesi'nin olmazsa olmaz koşul haline gelmesi üzerine Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen ile biraraya geldiğini kaydetti. Türkmenoğlu, "Sayın Tüzmen, büyük bir duyarlılık ve özveri göstererek ihracatçının yanında olduğunu gösterdi. Böylece bölgesel anlamda üretim ve ihracatın önünün tıkanmasını önlemiş oldu" diye konuştu.
peki tahtanın açılma ihtimali varmı?bir bilgi varmı bu konuda.
altincan
15-10-2007, 17:59
inşallah 16 kasımda ihale var ondan sonra
altincan
03-11-2007, 13:39
:super::yes:
03/11/2007 09:54:06 Geri dön
gönder
yazıcı
İZMİR - Ege Giyim Sanayicileri'nin (EGS) Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) olan borcu konusunda anlaşmaya varmak için Ege İhracatçı Birlikleri'nde (EİB) 21. toplantıyı gerçekleştiren yetkililer, toplantı sonunda yaptıkları basın açıklamasında mutabakatın sağlandığını bildirdi.
TMSF ile EGS adına görüşmeleri yürüten Denizli İzmir Giyim Sanayicileri Dış Ticaret A.Ş (Deniz A.Ş) Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Akgün, TMSF ile EGS yetkilileri arasında mutabakat sağlandığını söyledi. Protokolü Kasım ayı sonunda imzalamaya karar verdiklerini belirten Akgün, "Deniz A.Ş, EGS'den kalan gayrimenkullerin değerlendirilmesi konusunda koordinasyonu sağlayacak. Şirketler canlandırılıp, değerleri arttırılacak. Ana borç olan 205 milyon doları bu şirketleri hızla kalkındırarak, 5 yıl içerisinde ödemeyi planlıyoruz" dedi. Fon tarafından devredilen şirketleri TMSF ile birlikte yöneteceklerini belirten Akgün, Deniz A.Ş.'den 5, TMSF'den 2 kişinin yönetim kurulu üyesi olarak görev yapacağını ve şirketlerin ortak yürütüleceğini söyledi.
Faizle birlikte borçlarının 200-250 milyon dolar civarında olduğunu belirten Akgün, İzmir, Denizli, Bursa ve İstanbul'daki hak sahiplerine paralarını iade etmek istediklerini kaydetti. Özdilek Alışveriş Merkezleri ve Tekstil Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı ve EGSnortaklarından Hüseyin Özdilek, bu işe iyi niyetle girildiğini ifade ederek, "İyi niyetle bu işe girdik. Hep beraber yapılan hatalardan ders çıkaracağız. Günahıyla, sevabıyla, testiyi taşıyan da kıran da aynı filenin içinde. Hepimiz bu borçtan sorumluyuz. Devletin yaklaşımını saygıyla karşılıyoruz" dedi. Ayağa kaldırılacak şirketler arasında, Ego, Ipekyolu, finans şirketlerinden factoring leasing, sigorta, menkul değerler yer alıyor. EGS Şirketinin ortaklık hakları yönetim ve denetimi, 2002 yılından bu yana TMSF'nin elinde bulunuyordu. Şirket, 18 Ekim 2007'de, 2005 ve 2006 yıllarına ait faaliyetlerle ilgili genel kurul toplantısı yaparak söz konusu döneme ilişkin bilançoları onaylamıştı.
Hayırlı olsun tahtası kapalı olan eghol gibi açılma ümidi varmı bunlar hakkında ne konuşulmuş bu görüşmelerde bilgisi olan arkadaşlar lütfen yazsın.TEŞEKKÜRLER
altincan
10-11-2007, 13:05
12 kasımda egsfin tmsf satıcak bakalım ne olacak
tmsf ile anlaşmaya varıldıysa eğer, egfin in satışı nasıl olacak aklım almadı doğrusu...
altincan
12-11-2007, 14:18
arkadaşlar egsfin nin satışı vardı ne oldu acaba bilen vardı
EGS Finansal Kiralama, 1 milyon 60 bin YTL bedelle Kobi Danışmanlık'ın
Saat 13:00'da ihaleye çıkarılan 45 bin YTL muhammen bedele sahip EGS Finansal Kiralama A.Ş. için; Euro Yatırım Menkul Değerler A.Ş. 75 bin YTL, Çözüm Finans Fact. Hizm. A.Ş. 250 bin YTL, Kibar Holding A.Ş. 50 bin YTL, Kobi Danışmanlık Hizm. A.Ş. 300 bin YTL, Karadeniz Holding A.Ş. 50 bin YTL, Tbank A.Ş. 55 bin YTL, İsmail YOLCU 56 bn YTL, Global Special Emlak ve Yat. A.Ş 501 bin YTL olmak üzere 8 katılımcı teklif verdi. İhale, Çözüm Finans'ın açık artırmada olmaması nedeniyle diğer en yüksek teklifleri veren Global Special ile Kobi Danışmanlık Hizmetleri arasında gerçekleşti. Ticari ve İktisadi Bütünlük, 37 artırım sonucunda, 1 milyon 60 bin YTL bedelle Kobi Danışmanlık Hizm. A.Ş.'ye ihale edildi.
http://www.dunyagazetesi.com.tr/news_display.asp?upsale_id=333948
eee
ne olacak şimdi?
altincan
12-11-2007, 21:47
bunlar neyi sattılar egsfin iktisadi bütünlük diyorlar bu iktisati bütünlük ne bizim elimizdeki hisseler ne olacak ayrıca bu şirkete ait olan ipekyoluvadisi serbes bölge vardi 5 bilinmeyen
altincan
14-11-2007, 15:54
Haber 14.11.2007 16:35
***EGFIN*** T.C. Tasarruf Mevduati Sigorta Fonu Tahsilat Daire Baskanligi'nin 14 Kasim 2007 tarih ve B.02.2.TMS.0.25.01/250/26537 sayili yazisi asagiya
***EGFIN*** T.C. Tasarruf Mevduati Sigorta Fonu Tahsilat Daire Baskanligi'nin 14 Kasim 2007 tarih ve B.02.2.TMS.0.25.01/250/26537 sayili yazisi asagiya cikarilmistir. Konu: EGS Finansal Kiralama Ticari ve Iktisadi Butunlugu hk. Ilgi: 03.10.2007 tarihli yazimiz. Ilgi'de kayitli yazimiz ile ihale surecinde kapali zarflarin son teslim tarihi 08.11.2007 saat 17:00, ihale gunu 12.09.2007 saat 13:00 oldugu ilan edilen ve borclu sirketin finansal kiralama islem- leri yapma yetkisinden olusan EGS Finansal Kiralama Ticari ve Iktisadi Butunlugu yapilan acik artirma sonucunda Bankacilik Duzenleme ve Denetleme Kurumu ve Rekabet Kurumu nezdindeki islemlerin tekemmul etmesi veya edeceginin anlasilmasindan sonra Fon Kurulu onayina sunulmak uzere 1.060.000 YTL bedelle Kobi Danismanlik Hizmetleri A.S.'ye ihale edilmistir. Bilgi edinilmesini ve geregini arz ederim. Fahrettin Ozyapar Daire Baskani ***EGFIN***
IMKB
şimdi bizim hisse ne olacak şirketin 250 biri bana ait
kolaşinli
14-11-2007, 19:20
eghol açılma ihtimali neye göre var olur?
yani şirketin bazı hisseleri canlanacaksa eghol tekrar açılırmı yoksa canlanan hisseler başkalarına satılan hisselermi olur?
altincan
15-11-2007, 10:20
egs fin 9 aylık karı=Egs Fin.Kir. 4.304.189
yatırımcıların durumu ne olacak acaba.açılma durumu olursa vurduk vurgunu gibi ama hayırlısı.
altincan
27-01-2008, 22:07
DEGERLİ AVUKAT VEDAT BEY SİZDEN RİCAM EGSFİN İN ana sözleşmesi de ipekyolu vadisi ana ortagıydı bizde ona göre hisse almıştık şimdi bu degişebilirmi
TARİH:03/11/2000
HABER:
EGFIN EGS Finansal Kiralama A.Ş. ile ilgili olarak İpekyolu Vadisi Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş.’nin 03.11.2000 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır.
“17.12.1998 tarihinde kurulmuş bulunan Şirketimiz tarafından EGS Finansal Kiralama A.Ş.’nin hisselerinin % 25’inden fazlasına 31.10.2000 tarihi itibariyle sahip olunmuştur. Bu hisse alımımız EGS Finansal Kiralama A.Ş.’nin yönetim hakimiyetine yönelik olarak herhangi bir sonuç doğurmamıştır.
Şirketimizin 5 trilyon TL tutarındaki ödenmiş sermayesinin hisse yapısı aşağıda bilgilerinize sunulmaktadır.
Ortaklar Sermaye Payı (%)
EGS Holding % 95.70
EGS Dış Ticaret % 0.55
EGS Egeser % 0.55
EGS’liler Vakfı % 0.04
Adapazarı Sanayi ve Ticaret Odası % 0.02
Marmara Güçbirliği Holding % 3.00
SBG Enerji % 0.04
Sakarya İli Özel İdaresi % 0.10 “
arkadaşlar egefin 2007 dokuz aylık bilançoyu nasıl bulabilirim
EGS Finansal Kiralama A.Ş.’nin 06.02.2008 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır.
“Konu: İzmir İli, Avcılar İlçesindeki dükkan, İstanbul İli, Esenler İlçesindeki arsa, Adana İli, Yüreğir İlçesindeki arsa ve Sakarya İli, Tepekum Mahallesi Mevkiindeki arsa satışı hakkında.
Şirketimiz portföyünde bulunan, İstanbul İli, Avcılar İlçesi, Mustafa Kemal Paşa Mah. Mevkii, 47 pafta, 8755 parsel, 251,30 m² yülölçümlü kat irtifakı tesisli arsanın bodrum kat 1 nolu dükkanın kat irtifakına ayrılan 15/1000 asra payı, İstanbul İli, Esenler İlçesi, Habibler Mah. Mevkii, 1853 ada, 4 parsel, 883 m² arsa, Adana İli, Yüreğir İlçesi, I. Bölge, Suluca Köyü Mevkii, 125 ada , 4 parselde kayıtlı 4489 m² arsa ve Sakarya İli, Adapazarı Tepekum Mahallesi Mevkii, 1302 ada, 7 parsel, 571 m² arsa, Şirketimizin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na olan borcundan dolayı, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından satışa çıkarılmıştır. İlk satış 12.02.2008'de, ikinci satış 19.02.2008'de TMSF Binası Büyükdere Cad. No: 143 Konferans Salonu Esentepe/İstanbul adresinde saat 14:00-14:15'de gerçekleştirilecektir.”
altincan
21-02-2008, 20:35
GELİR TABLOSU (YTL) Referansları 01.01.- 31.12.2007 01.01.- 31.12.2006
ESAS FAALİYET GELİRLERİ 50.457 71.877
Satış Gelirleri (net) 36 50.457 71.877
Satışların Maliyeti (-) 36 0 0
Hizmet Gelirleri (net) 36 0 0
Esas Faaliyetlerden Diğer Gelirler / faiz+temettü+kira (net) 0 0
BRÜT ESAS FAALİYET KARI/ZARARI 50.457 71.877
Faaliyet Giderleri (-) 37 (370.883) (377.501)
NET ESAS FAALİYET KARI/ZARARI (320.426) (305.624)
Diğer Faaliyetlerden Gelir ve Karlar 38 10.741.223 8.839.137
Diğer Faaliyetlerden Gider ve Zararlar (-) 38 (498.506) (8.783.553)
Finansman Giderleri (-) 39 (3.855.947) (4.549.748)
FAALİYET KARI/ZARARI 6.066.343 (4.799.788)
Net Parasal Pozisyon Kar/Zararı 40 0 0
ANA ORTAKLIK DIŞI KAR/ZARAR 0 0
VERGİ ÖNCESİ KAR/ZARAR 6.066.343 (4.799.788)
Vergiler 41 0 0
NET DÖNEM KARI/ZARARI 6.066.343 (4.799.788)
HİSSE BAŞINA KAZANÇ 42 0,80885 (0,63997)
şirket müthiş kar acıklamış ayrıca ipekyolu projesi de cabası
altincan
14-05-2008, 22:37
3 aylık net karı 4.694.162.89 kar elde etmiş
demiryol
03-07-2008, 10:33
Dunya gazetesinin haberine gore; egs`de protokol icin parasal engel kalmadi.
Gazetede konuya iliskin olarak bugun yayinlanan haber soyle:
Egs bank`in borclarindan dolayi fona gecen egs sirketlerini isleterek 280
milyon dolarlik borcu odeme taahhuduyle tmsf ile protokol imzalayan deniz
as, sirketlerin devri icin odenmesi gereken 10 milyon dolarlik pesinati
tamamladi. Boylece protokolun devreye girmesinin onunde parasal bir engel
kalmadi.
Egs ortaklari adina deniz as ile tmsf arasinda imzalanan ve gecen ay
devreye girmesi beklenen protokol, odenmesi gereken pesinatin tamamlanamamasi
nedeniyle ertelenmisti.
Protokolde egs ortaklarini temsil eden deniz as`nin yonetim kurulu baskani
ufuk akgun, eksik olan 1 milyon dolari tamamladiklarini soyledi.
Protokolun devreye girmesinin onunde parasal bir engel kalmadigini vurgulayan
akgun, protokolun devreye girmesiyle sirketlerin yonetim ve denetim
kurumlarinin belirlenecegini bildirdi. Onumuzdeki hafta tmsf yetkilileri ile
goruserek karsilikli olarak acilan davalardan vazgecilecegini ifade eden akgun,
`protokolun devreye girmesiyle hersey daha iyi gidecek` dedi.
Egs bank`in borclarinin tasfiyesi icin egs ortaklari adina deniz as ile tmsf
arasinda 25 ocak 2008 tarihinde imzalanan protokolde, 15 milyon dolar olarak
belirlenen pesinatin 10 milyon dolarlik kisminin tmsf`ye odenmesi ile protokolun
devreye girmesi ongorulmustu.
Protokolun devreye girmesinden sonra sirketlerin yonetim ve denetim kurulu
belirlenecek. Yonetim kurulu uyelerinin 5`i egs ortaklarindan secilirken, 2
uyeyi de tmsf atayacak. Sirketlerin denetim kurulu uyelerini ise yine tmsf
belirleyecek. Bu asamadan sonra sirketler calismaya baslayacak. Bircogu borsada
islem goren sirketlerin imkb`de tahtalarinin acilmasinin 3 yili bulacagi ifade ediliyor.
Protokolden sonra calismaya baslayacak egs sirketleri:
-egs gayrimenkul yatirim ortakligi as
-egs ipekyolu as
-denser as
-egs faktoring as
-egs leasing as-egs sigorta as
-egs menkul degerler as
-matriks-
|
Tasarruf mevduati sigorta fonu (tmsf) egs finansal kiralama ticari
ve iktisadi butunlugu`nu, kapali zarf ve acik artirma yontemiyle
29 nisan 2009 carsamba gunu (bugun) satisa cikardi.
Muhammen bedeli 45 bin tl olan ticari ve iktisadi butunlugun ihalesi,
saat 14.00`da, tmsf binasinda yer alan konferans salonunda gerceklestirildi.
Kapali zarfla verilen mali tekliflerin acilmasiyla baslayan ihaleye, acik
artirma asamasi ile devam edildi.
Mete buyuksahin ile lider factoring hizmetleri anonim sirketi, ticari ve
iktisadi butunluk icin kapali zarf teklifinde bulundu. Mete buyuksahin,
301 bin tl, lider factoring ise 200 bin tl teklif verdi. Acik artirma,
en yuksek teklif olan 301 bin tl uzerinden basladi. Toplam 15 kez pey
surulen ihale, mete buyuksahin tarafindan verilen 460 bin tl teklifle
son buldu. Ihale sonucu, fon kurulu ve bddk onayinin ardindan kesinlik
kazanacak.
Satisa konu ticari ve iktisadi butunluk; egs finansal kiralama a.s.`nin
faaliyetini surdurebilmesi icin yararli veya gerekli olan finansal kiralama
islemleri yapma yetkisinden olusuyor.