View Full Version : FOREX'TE ZAMANLAMA...(Ne kadar zaman,günde kaç saat)
BURASI MUŞTUR
17-12-2007, 23:09
Merhabalar...
Forex piyasası hisse senedi piyasasıyla her ne kadar bazı ortak yönleri varsa da zaman açısından çok farklı...
Birinci yönüyle teknik açıdan baktığımızda; çok farklı yönleriyle seçenekler mevcut.1 dakikalık analizden tutunda 5 dakikalık 15,30,60 ,1 saat,4 s,1 günlük 1 haftalık ve de 1 aylık analizler...
İkinci yönüyle baktığımızda da forexin geniş yelpazeli zamanı ve bizim kıt zamanımız...Borsaydı günde bilemedin 5 saatti.Akşam en geç 5 te biterdi.Ama forex böyle mi?..Güneş doğmadan önce,sabah vakti,kahvaltı zamanı,öğle işe gitmeden önce,iş sırasında,işten geldikten sonra,akşam yemekte,gece 12 de gece yatmadan önce ve en son artık rüyalarımızda...Ve bunların ortasında yorgun zihnimiz,kırmızılara dönmüş gözlerimiz...
Eminim bu satırları okuyan bir çok arkadaşımında benzer durumu vardır.Sizlerden dileğim ;zamanlama işini rayına oturttunuz mu?Oturttuysanız bunları yazmanız...
Bol kazançlar...
istmambu
18-12-2007, 15:16
Bu tamamen sisteminize ve metodunuza bağlı.
Eğer M15 ve altında işlem yapıyorsanız gün için türkiye saati için 8:00- 19:00 arası bilgisayar başında olmak yeterlidir sanırım. Neticede bu zaman dilimleri gün içinde exit olabiliyor. Özellikle 11.30 Londra ve 15.30 New York açılışlarında kısa tp ler ile piplenmek mümkün olabiliyor. :biggrin: Ayrıca bu daha çok batı çiftleri için geçerli. Doğu çiftlerine girerseniz gece sert hareketler olabiliryor. NZD, AUD JPY ve herhangi bir doğu çifti.
Ama M30 ve üstü için genellikle bir veya bir kaç gün beklemeniz gerekiyor.
Arıca tp veya sl kullanıp kullanmadığınıza bağlı. İkisini kullanıyorsanız problem yok, biraz daha rahat olabilirsiniz çünkü işleme girmeden kar/zarar seviyelerini belirleyip ona göre giriyorsunuz. Fiyat ya tp ye yada sl gider. Ben sl kullanmıyorum.
Ayrıca bir işlemden çıktıktan hemen sonr ikincisine girecekseniz bu durumda da sık sık takip te olmanız gerekiyor.
EA kullanıyorsanız nisteben Automated Trade ile rahatlamış olursunuz.
Son olarak şunu diyebilirim. Damdan düşmeniz gerekiyor bir çok defa düşmek gerekiyor.
BURASI MUŞTUR
26-12-2007, 00:41
Bu tamamen sisteminize ve metodunuza bağlı.
Eğer M15 ve altında işlem yapıyorsanız gün için türkiye saati için 8:00- 19:00 arası bilgisayar başında olmak yeterlidir sanırım. Neticede bu zaman dilimleri gün içinde exit olabiliyor. Özellikle 11.30 Londra ve 15.30 New York açılışlarında kısa tp ler ile piplenmek mümkün olabiliyor. :biggrin: Ayrıca bu daha çok batı çiftleri için geçerli. Doğu çiftlerine girerseniz gece sert hareketler olabiliryor. NZD, AUD JPY ve herhangi bir doğu çifti.
Ama M30 ve üstü için genellikle bir veya bir kaç gün beklemeniz gerekiyor.
Arıca tp veya sl kullanıp kullanmadığınıza bağlı. İkisini kullanıyorsanız problem yok, biraz daha rahat olabilirsiniz çünkü işleme girmeden kar/zarar seviyelerini belirleyip ona göre giriyorsunuz. Fiyat ya tp ye yada sl gider. Ben sl kullanmıyorum.
Ayrıca bir işlemden çıktıktan hemen sonr ikincisine girecekseniz bu durumda da sık sık takip te olmanız gerekiyor.
EA kullanıyorsanız nisteben Automated Trade ile rahatlamış olursunuz.
Son olarak şunu diyebilirim. Damdan düşmeniz gerekiyor bir çok defa düşmek gerekiyor.
Sn istmambu aslında ben zaman dediğimde daha çok ;arkadaşlar günde kaç saat ekran başında kalıyor onu öğrenmek istemiştim.Hamdolsun onu da disipline ettim.Çok kazanmak için illa ki ekran başında çok da durmak gerekmiyor.Hatta bu süre uzadımı kazançla ters orantı bile oluşabiliyor.
http://www.forexmarkethours.com/
bu adreste bilgi var... ayrıca bir tablo da var. pratik olarak seans saatlerini gösteren..bir de programcık var. aynı tablonun neresinde oldugunuz gösteriyor.
bence zamanı kaliteli kullanmak asıl amaç olmalı.
temiz bir kafayla, sağlıklı düşünerek karar verebildiğimiz zaman dilimleri..
not: bu adresteki linklerdeki bütün bilgileri indirdim ve print ettim. okuyorum...yeni başlayanlar için çok faydalı..
BURASI MUŞTUR
26-12-2007, 01:01
http://www.forexmarkethours.com/
bu adreste bilgi var... ayrıca bir tablo da var. pratik olarak seans saatlerini gösteren..bir de programcık var. aynı tablonun neresinde oldugunuz gösteriyor.
bence zamanı kaliteli kullanmak asıl amaç olmalı.
temiz bir kafayla, sağlıklı düşünerek karar verebildiğimiz zaman dilimleri..
not: bu adresteki linklerdeki bütün bilgileri indirdim ve print ettim. okuyorum...yeni başlayanlar için çok faydalı..
Sn sativa verdiğniz link için çok teşekkürler.Keşke ingilizcem olsaydı çevirebilseydim.Yine de teşekkürler...
Herkese Selamlar Saygılar,
İngilizce de sorun yaşayanlar için hemencevir.com az da olsa işinize yarayabilir. Bölüm bölüm ceviri yapıyor. Çeviri sınırı da yok sanırım.
Sn sativa verdiğniz link için çok teşekkürler.Keşke ingilizcem olsaydı çevirebilseydim.Yine de teşekkürler...
Rica ederim. En azından programı indirip bilgisayara kurabilirsiniz. oldukça faydalı...
zamanlama konusunda okuduğum dökümanlarda genel mantık,
seans saatlerinin üstüste bindiği zaman dilimlerinde (yani yüksek hacimli) işlem yapmak. Böylece daha verimli sonuçlar alınabiliyormuş.
örnek: TR saatiyle saat 15:00-18:00 arası Londra ve Newyork seansları üstüste bindiğinde EUR/USD, GBP/USD alıp satmak gibi...
Hangi çiftlerin ne zamanlarda en aktif olduğunu ise şöyle göstermişler:
Londra/ New York seansları:
EUR/USD
USD/CHF
GBP/USD
Tokyo/Sydney seansları:
EUR/JPY
AUD/USD
USD/JPY
AUD/JPY
Sydney seansları:
AUD/USD
EUR/USD
bir diğer ipucu da şu:
Özellikle Salı, Çarşamba ve Perşembe günlerinin en yoğun günler olduğundan bahsedilmiş. Pazar geceleri ve Pazartesileri traderların genelde izledikleri ve analiz yaptıkları, gelecekteki fiyat hareketlerini tahmin ettikleri günlermiş.
Cuma ları da öğleden sonra işlemlerin giderek yavaşladığından bahsediyor.
İyi Şanslar..