View Full Version : İstanbul'da nerden gayrimenkul almalı?
skinnypuppy
05-09-2004, 18:18
Ya, şöyle 50-60 milyar arası tek oda tek salon bi yer yatırım amaçlı nerden alınmalı sizce? Yani prim potansiyeli açısından soruyorum. Gayrimenkul konusunda bilgili arkadaşlar bi görüşlerini paylaşabilirler mi?
Ben Gayrimenkul piyasasindan pek anlamam...
Ancak ileriye donuk prim yapmasi acisindan, sizin yerinizde olsam, ADALAR'dan birinden alirdim.
Kinali, Burgaz, Heybeli, Buyukada'dan birinden...
Para yetermi ??
Bilemiyorum...
Ancak once planimi yapar sonra, para tedarikini dusunurdum.
Adalar disinda, sayet bulunabilirse ORTAKOY nefis bir semttir...
Umarim gonlunuze gore bir yer bulursunuz.
Esenlikler dilerim..
cautionary
05-09-2004, 22:35
şu an yatırım amaçlı gayri menkul alımını tavsiye etmiyorum..başınızı sokacak bir damsa maksat, ok...ama yatırım yapılacak zaman geçti.
Bencede gayrimenkul fiyatları şu sıralar tavanlarda dolaşıyor...
greenback
05-09-2004, 22:50
yatırım ve gelir amaçlı alacaksanız.evden ziyade ofis veya dükkan tavsiye ederim.
evden kiracı çıkarınca yapılan masraf daha fazla olur.ayrıca işyerinin kirasını, herkes, ev kirasından önce öder...
northwind
05-09-2004, 22:53
50-60 milyar tek oda tek salon fiatlar o kadar artti mi ya?Tabi aldigin semt onemli......
Almadan önce zemin durumunu mutlaka teyit edin. Gerekirse bu konuda yardımcı olabilirim.
preatoria
06-09-2004, 08:26
Ya, şöyle 50-60 milyar arası tek oda tek salon bi yer yatırım amaçlı nerden alınmalı sizce? Yani prim potansiyeli açısından soruyorum. Gayrimenkul konusunda bilgili arkadaşlar bi görüşlerini paylaşabilirler mi?
gelin size villa arsası kapatalım tamda üzerinde çalışıyorum bu aralar 4-5 yıl sonra çok para kazandırır hemde çokk ;)
Ne yapıyorsun hocam 50-60 milyara gel sana İzmir'den iki tane yazlık verelim. ;)
Highlander
06-09-2004, 17:35
Ne yapıyorsun hocam 50-60 milyara gel sana İzmir'den iki tane yazlık verelim. ;)
Nerde İzmir de bu yazlıklar yahu :D
Nerde İzmir de bu yazlıklar yahu :D
Karaburun Karareis körfezi.Çim bahçeli.
ikitelli organizenin arka tarafları,yenibosna ve güneşli de hala bulunan kırsal alanlar ....sanayinin artması ve fabrikaların şehir dışına taşınmasıyla buralarda süper kazançlar olabilir..lakin bir tanıdık fabrika müdürü çok ucuz olduğu için ikitelli maskonun arka taraflarından büyük b,ir arazi aldıklarını ve inşaata başalayacaklarını söylemişti...
ev derseniz alın boğazdan be abi kıyın paraya zaten katlar durur,başka istanbul ve başka bosphorus yok.
Karaburundaysa aldım gitti...
;)
Karaburundaysa aldım gitti...
;)
Yazın Karaburunu inceledim.Hadi dedik bu sefer değişiklik yapalım Karaburun yarımadasının ege kıyısına ve Çeşmeye bakan kısmına gidelim.Balıklıovadan devam etmeyip sola kıvrıldık.İltur tatil sitesi derken Germiyan koyunda Karareis ovası tüm güzelliği ile ortaya çıktı.Bölgede çok sayıda site var.
Bu sitelerde evlerini ihtiyaçtan veya kullanmamaktan dolayı satanlar var.Çeşitli fiyat isteyenler mevcut 60-50 35-30-25 gibi. 25 milyarlık evler tıkır tıkır satılıyormuş.Su bol bedava.suya ayrıca para ödemiyorsunuz.İşte böyle bir yer.Al 25 milyardan iki ev 10 milyar masraf yapıp biraz süsle,püsle.Tanesini 60 dan sat %100 kar.
İlerde Karaburun'nun diğer yerlerini gezmeye devam edeceğim.
Highlander
06-09-2004, 21:50
Yazın Karaburunu inceledim.Hadi dedik bu sefer değişiklik yapalım Karaburun yarımadasının ege kıyısına ve Çeşmeye bakan kısmına gidelim.Balıklıovadan devam etmeyip sola kıvrıldık.İltur tatil sitesi derken Germiyan koyunda Karareis ovası tüm güzelliği ile ortaya çıktı.Bölgede çok sayıda site var.
Bu sitelerde evlerini ihtiyaçtan veya kullanmamaktan dolayı satanlar var.Çeşitli fiyat isteyenler mevcut 60-50 35-30-25 gibi. 25 milyarlık evler tıkır tıkır satılıyormuş.Su bol bedava.suya ayrıca para ödemiyorsunuz.İşte böyle bir yer.Al 25 milyardan iki ev 10 milyar masraf yapıp biraz süsle,püsle.Tanesini 60 dan sat %100 kar.
İlerde Karaburun'nun diğer yerlerini gezmeye devam edeceğim.
Vay be iyiymiş yani, germiyan koyu dediğiniz ıldırı taraflarında falan mı :confused:
Zannedersem Ildır karşıda kalıyor. Ildır'ın beyaz evleri karşıdan görünüyor.
Highlander
06-09-2004, 22:01
Zannedersem Ildır karşıda kalıyor. Ildır'ın beyaz evleri karşıdan görünüyor.
Teşekkürler :)
hakkinen
06-09-2004, 22:06
Zekeriyakoy olabilir...
yatırım ve gelir amaçlı alacaksanız.evden ziyade ofis veya dükkan tavsiye ederim.
evden kiracı çıkarınca yapılan masraf daha fazla olur.ayrıca işyerinin kirasını, herkes, ev kirasından önce öder...
Bu konu benim de ilgimi ceker, 60 Milyar civarinda bir miktarla, hangi semtte ofis yada dukkan alinabilir...???
Ayrica alternatifleri de goz ardi etmemek lazim.
60 Milyar yaklasik 40.000.- USD yapar, bununla 2030 vadeli USD hazine bonosu aldigimizi dusunelim, 6 aylik odemeli kupon faizi %5.937 dir.
Bu Dunya olcusunde elde edilebilecek inanilmaz bir kazanctir.
Ozetle bu para Dolar garantisinde AYLIK 600 MILYON T.L. kazanc getirir..
Kira odendi odenmedi derdi yok, Enter'e basip satmak imkani var, yok kira sozlesmesi, yok bakim, tutum, yakit, elektrik derdi yok.Herseyden onemlisi insanla ugrasmak derdi yok.
Bu konuda fikirleriniz ve yorumlariniz benim icin cok degerlidir, zira is-guc nedeniyle 13 yildir memleketten uzaktayim.
Saygi ile...
skinnypuppy
07-09-2004, 19:03
aslında benim planım, mülkü kiraya verip, parasını kiracıya ödetmek...10 sene sonra da kiracımın parasıyla mülk sahibi olmak :D bu açıdan tükkan fikri daha cazip geldi şimdi okuyunca...
izmir de olabilir, istanbul da... benim gayem mesela halihazırda ne olduğu belli (şişli, m.köy) falan gibi bir semt mi, yoksa, ilerisi parlak gözüken (gülbağ) falan gibi bir semt mi, yoksa bu yeni pıtraklayan şehirdışı bahçeşehir, acarkent, toygarkent falan gibi yerlerde daire mi düşünsem kararını vermek...
bu konuda gerçekten hiçbir nane bilmiyorum...o yüzden fikir beyan eden bütün arkadaşlara çok teşekkürler ederim..
cautionary
07-09-2004, 19:28
aslında benim planım, mülkü kiraya verip, parasını kiracıya ödetmek...10 sene sonra da kiracımın parasıyla mülk sahibi olmak :D bu açıdan tükkan fikri daha cazip geldi şimdi okuyunca...
izmir de olabilir, istanbul da... benim gayem mesela halihazırda ne olduğu belli (şişli, m.köy) falan gibi bir semt mi, yoksa, ilerisi parlak gözüken (gülbağ) falan gibi bir semt mi, yoksa bu yeni pıtraklayan şehirdışı bahçeşehir, acarkent, toygarkent falan gibi yerlerde daire mi düşünsem kararını vermek...
bu konuda gerçekten hiçbir nane bilmiyorum...o yüzden fikir beyan eden bütün arkadaşlara çok teşekkürler ederim..
ooo, sen bedava yatırım danışmanlığı istiyosun :D
cautionary
07-09-2004, 19:31
[QUOTE=trusty]
60 Milyar yaklasik 40.000.- USD yapar, bununla 2030 vadeli USD hazine bonosu aldigimizi dusunelim, 6 aylik odemeli kupon faizi %5.937 dir.
[QUOTE]
bahsettiğiniz faiz şu an fiyatı 130$ olan bono sanırım...bu kağıdı 100 dolara alsaydınız faizi %6 yakın olabilirdi...şimdi 130 dolar verip vade sununda 100 dolar anapara alacağınız için...6 aylık faiz %5 in altına inecektir.
Yine de bu cok ciddi ve guvenilir bir kazanctir.
Gayrimenkul yatirimina aklternatif olarak sadece bir ornek vermeye calistim.
i hate mondays
07-09-2004, 19:44
Bahsedilen fiyat araliginda banko Cekmekoy diyorum
1- Zemin acisindan depremdeki riski az
2- FSM koprusune ve TEM e yakinligi ve E-5e baglanti acisindan kolayligi stratejik bir mevki
3- Gelismeye cok musait bir cevre - ozel okullar, buyuk marketlerden buyuk ragbet var
cautionary
07-09-2004, 23:07
Bahsedilen fiyat araliginda banko Cekmekoy diyorum
1- Zemin acisindan depremdeki riski az
2- FSM koprusune ve TEM e yakinligi ve E-5e baglanti acisindan kolayligi stratejik bir mevki
3- Gelismeye cok musait bir cevre - ozel okullar, buyuk marketlerden buyuk ragbet var
ana!!! sen benim evi tarif ediyosun :)
bikmisbroker
09-09-2004, 02:47
Valla bugun duydum dudagim ucukladi ..Kalamisda ya da Fenerbahcede almali..700 bin EURO imis? (Dublex daire) :D:D Manzara filanda yokmus?? Bi de manzarali olsa gel keyfim gel!!
(Tuvaletin penceresinden deniz goreni 850 bin Euro imis ustelik??)
Not;
Manzarayi seven kokusuna katlanir degilmi..
Alisutcu
09-09-2004, 03:36
şu an yatırım amaçlı gayri menkul alımını tavsiye etmiyorum..başınızı sokacak bir damsa maksat, ok...ama yatırım yapılacak zaman geçti.
Aynen katiliyorum, Istanbul'da ev fiyatlari anormal artmis. Oturmak icin ev her zaman alinir cunku sonucta alip satma niyeti yok, ama kar etmek icin zaman 2001, 2002 idi.
Soyak Yenisehir'de 138m2 ev 170.000$ olmus. Daha ne olacak, milyon dolara apartman dairesi mi satacaklar.
Izmir merkez 2-3 yil once gayet cazipti, ama su anda orada da fiyatlar oldukca yukseldi. Simdi Guzelbahce, Urla gibi merkeze uzak olmayan, otoban uzeri sitelerde villa tipi satilik cok.
Fiyatlar yukselince insaat sektoru de canlandi, yeni konut satislariyla talep biraz karsilanir ve fiyatlar bir noktada kalir tahminim.
gayrimenkül diyince aklınıza kentuf gelsin ona göre.Gayrimenkül türkiyede hiç kaybettirdiği görülmemiş yegane estürmandır.Aslında son üç yıla yayarak bir istatistik çıkartacak olursanız bu yıl getirisin diğer senelere göre daha yüksek olması .Dovizde ki stabil durum .Ve eflasyonla mücadele dolayısıyla sıkı para politikası yüzünden speküle edilen bir tırmanış yaşanıyor.Bu haklı mı haksız mı size kalmış.şimdşi gidip 100.000 usd ye iyi bir daire alır .faizlerde eflasyon hedefine göre 14 veya 12 lere çekilecek olursa .Dovizde 1650 1500 arası bir yerde denge bulacak olursa gayrimenkül kira getirisi yüzünden .Veyahut cebinizden canlı parayı kiraya vermiyeceğiniz için halen en iyi yatırım aracı olarak karşınıza çıkabilir.aa aklıma bir fikir geldi bunu başka topiğe açayımda iş yapalim.
greenback
19-09-2004, 11:48
bir konu gözden kaçıyor sanırım...
bir malın bir satışa çıkma fiyatı ,bir de satıldığı fiyatı vardır...
daha geçen gün bir arkadaşım 145 milyara cadde üstünde 180 m2 ev aldı...
aynı apartmanda 150.000 dolara satmak için bekleyen biri daha var.ne kadar bekleyecek bilinmez...
100 milyar üstünde ciddi niyetliyseniz,bir iki emlakçıya haber burakın ve bekleyin...
gerçek satıcı gelir elbet...o zaman alırsınız...
yoksa yan topikte kentufun portföyü var ,ordan seçin bir şeyler..
Haydarpaşa turizm bölgesine dönüşüyor
Boğaz Tüp Geçit Projesi'nin 2009 yılında hayata geçmesinin ardından Haydarpaşa'ya 5 yıldızlı oteli de barındıran 7 gökdelen inşa edilecek
Haydarpaşa'ya inşa edilmesi planlanan komplekste sosyal tesisler, iş ve eğlence merkezleri, yat limanı, rezidanslar ve spor salonları yer alacak. Tasarıma, 'nostalji treni'nin dahil edilmesi de planlanıyor. 5-7 milyar dolar düzeyinde yatırım yapılmasının beklendiği projeye "İstanbul-İstanbul" ya da "Kruvazör" ismi verilecek. İstanbul'da Tüp Geçit projesinden sonra en büyük ikinci yatırım olacak tasarımla, şehir adeta küçük bir Manhattan havasına bürünecek. "İstanbul İstanbul" modelinde New York'ta 11 Eylül saldırıları sonucu yıkılan ikiz kulelerin benzerlerinin de yer alacağı dünya ticaret merkezi oluşturulacak.
İstanbul'un ulaşımını rahatlatması beklenen Boğaz Tüp Geçit Projesi, 4 yıl sonra hayata geçecek. Bu aşamadan sonra Haydarpaşa Tren Garı ve limanının da yer aldığı bölge ulaşımda kullanılmayacak. Turistik birer unsur olarak Haydarpaşa'da yerlerini alacaklar.
30.04.2005
Amerikan Konsolosluğunun yeraldığı İstinye civarından Sarıyer'e kadar olan bölgede ve Anadolu yakasında da Kurtköy'de ev almanın kazançlı olacağını düşünüyorum.
Yorumunuzla neredeyse bire-bir örtüşen bir başka yazı daha okumuştum.
grafiği aktarıyorum..
Baydisiplin
19-05-2005, 19:32
Ev almayı düşünüyorum, emlakçı 1 milyar istiyor, tapu masrafıda 700 milyonmuş, bütün bu masrafları alanmı karşılıyor yoksa, karşı tarafta ortak oluyormu, bu ne adaletsizlik ya, hem para ver hem masrafları öde, bilen varsa yardım lütfen.
Oğuz Çelikdemir
19-05-2005, 23:17
geç kaldın, Başakşehir 5 nci etap peşin para 98 m2 69 milyara gitti, şu anda 90-100 arasında fiyatları ki 8-9 ay oldu. 4-5 aya kadar teslim edicekler, binalar bitmek üzere. 5-6 ay sonra 100-120 arasında fiyata gider, çünki 4 ncü etapta 87 m2 ler 75-80 den 90 milyara fırladı.
Ki bu evlerin 2002 deki fiyatları 22 milyadır :D borsaymış, hadi canım sizde. En baba para burdaymış, salak kafam benim. Kentuf bile dolar bazında 5 e katladı dükkanın fiyatını. Maşallah :D
Oğuz Çelikdemir
19-05-2005, 23:25
Karaburun Karareis körfezi.Çim bahçeli.
ciddimisin, varmı o fiyata, ben ve kardeşim düşünüyoruz. imar varmı birde?
t a h m i n c i
20-05-2005, 00:03
Uskudar tup gecit geldiginde cok degerlenecek.
fnaa1972
21-05-2005, 12:15
Ev almayı düşünüyorum, emlakçı 1 milyar istiyor, tapu masrafıda 700 milyonmuş, bütün bu masrafları alanmı karşılıyor yoksa, karşı tarafta ortak oluyormu, bu ne adaletsizlik ya, hem para ver hem masrafları öde, bilen varsa yardım lütfen.
Emlak alım vergisi beyan edilen değerin binde 30 u olup bunun yarısı alıcı diğer yarısı satıcı tarafından ödenir.İlgili yasada böyle.
Beyan edilen değer yasada rayiç değer olarak isimlendirilmiştir.Ancak uygulamada ilgili belediyedeki yıllık bina vergisine esas olan değerin biraz üzerindeki rakamlardan işlem olmaktadır.
Ayrıca alım-satım esnasında tapu dairesine ait döner sermayeye 50-55 ytl arasında bir miktar alıcı tarafından ödenmektedir.
Emlakçının komisyonu ayrıca karşılıklı anlaşmaya bağlıdır.
Umarım faydalı olabilmişimdir sn.Baydisiplin....
Baydisiplin
30-05-2005, 22:25
vazgeçtim ev almaktan:)
skinnypuppy
31-05-2005, 17:58
geç kaldın, Başakşehir 5 nci etap peşin para 98 m2 69 milyara gitti, şu anda 90-100 arasında fiyatları ki 8-9 ay oldu. 4-5 aya kadar teslim edicekler, binalar bitmek üzere. 5-6 ay sonra 100-120 arasında fiyata gider, çünki 4 ncü etapta 87 m2 ler 75-80 den 90 milyara fırladı.
Ki bu evlerin 2002 deki fiyatları 22 milyadır :D borsaymış, hadi canım sizde. En baba para burdaymış, salak kafam benim. Kentuf bile dolar bazında 5 e katladı dükkanın fiyatını. Maşallah :D
var ya gittik kek kek araba aldık.. bu fiyatlar balon diyolardı 1 sene önce. balon oldu zeplin.. daha da gider bu fiyatlar.. başşakköy neresi ya? ne demek abi o? yuh yani.. nişantaşı falan desek 1 milyon dolar para mı bayılcaz...
Baydisiplin
31-05-2005, 19:43
başakşehir 3-5 emlakçının anlaştığı bir kumpas, içine düşersen zor çıkarsın:) evler şişirmece fiyat
vazgeçtim ev almaktan:)
Ev yok komşu verelim ?
dealer(sezgin)
31-05-2005, 20:45
her daım etiler. renk cumbusu orada. marmarsı cafe orada. bırde oburkuler var ama olsun. renk ıste. ETILER YIKILIYORRRRRR.....
Kurtulus Bozkurtta Super Lux Daire
--------------------------------------------------------------------------------
sahibinden Kurtulus Bozkurt Caddesinde Super Lux Satilik Daire..
Sisli-Kurtulus-Ferikoy-Harbiye-Elmadag-Taksim-Nisantasi Bolgesinde Emsalsiz Daire...4.kat..mukemmel Teras(barbekulu)
193 Metrekare..4+1 ..super Lux Daire..Muhtesem manzara..
AYRICA HEMEN USTUNDE BIR DE AYNI OLCUDE CATI KATI MEVCUT.BOS VE BINADAN MUSADE ALINIRSA SALONDAN YADA HERHANGI BIR ODADAN DA MERDIVEN ACILIP DUBLEKS YAPILABILIR.350 METREKARE DUBLEKS YAPMA SANSI VAR .TOPLAM 6 DAIRELIK BIR APARTMAN.
240000 Usd Son Fiyat...
KIRAYA VERSENIZ 1.250-1500 KIRA GETIRISI VAR.SUPER BIR YATIRIM FIRSATI..
paranın yettiğiyer en iyi yerdir oradan alacaksın......................
HOWARD ROAK
08-06-2005, 19:02
paranın yettiğiyer en iyi yerdir oradan alacaksın......................
abi krediyle alsak........
Baydisiplin
08-06-2005, 19:45
ev mev alınmaz bu devirde, 5 sene sabredin bugünkü paranızla 5 yıl sonra 2 tane ev alırsınız.
abi krediyle alsak........
olur............kredi bulabilirsen ve de bulduğun krediyi ödeyebeileceksen..........
Baydisiplin
08-06-2005, 20:25
kredi beleş bizde herkese veriyoruz..kredi almak kolaymı
Sarıvadi
08-06-2005, 20:28
ev mev alınmaz bu devirde, 5 sene sabredin bugünkü paranızla 5 yıl sonra 2 tane ev alırsınız.
Eğer ipotekli ev kredisi (mortgage) Türkiye'de de uygulanmaya başlarsa ev fiyatları ciddi bir şekilde artacak, buna karşılık kiralar düşecektir.
Tercih sizin, ipotekli ev kredisinin Türkiye'ye geleceğine inanıyorsanız. Ev alınabilir, ya da ben niye ev alıyım ki kiracı olunca bütün evler benim nasıl olsa kiralar düşecek diyebilirsiniz.
Haa! bu arada kiralarla geçinme dönemi de biter.
Örnek:150bin Avro'luk ev kredisini %25 peşin kalanı 30 yılda ~550 Avro/ay taksitle ödersiniz.
Anlaşılacak üzere bu tür bir evin bugün kirası ~750 Avro/ay iken o günlerde aynı ev şüphesiz 550 Avro'nun altında kiralanacaktır.
Baydisiplin
08-06-2005, 20:47
bu memlekette kiralar düşmez...
doğru..........her şey düşer kira düşmez............hükümetler bile düşer ama kira nafile............
Baydisiplin
08-06-2005, 20:51
olur............kredi bulabilirsen ve de bulduğun krediyi ödeyebeileceksen..........
abi ne yapmışsın yaa bizi yeşile gark etmişssin :D :D :D :D kredi bulsanız bile banka %75 ini veriyor evin fiyatının :D :D :D 100 milyarlık ev alacaksanız bir kere 25 kaat cepte olacak, geriye kaldı 75 milyar 3 sene ödemeli desek aylık taksidi 3 milyar, varmı ayda 3 milyar ödeyecek babayiğit:)
Sarıvadi
08-06-2005, 20:57
Size iyi haber, ipotekli kredi çıkarsa kiralar DÜŞER!
Size iyi haber, ipotekli kredi çıkarsa kiralar DÜŞER!
ipotekli kredi var zaten .
Sarıvadi
08-06-2005, 21:02
Peki Mortgage diyeyim..
ferrariyi ipotekledin şimdi de evlere mi başladın.................
ferrariyi ipotekledin şimdi de evlere mi başladın.................
ne yapacan ağam dünyaya bir defa geliyoz yazda geldi . :cheers: dün akşam bira da iyi geldi sabah zımba gibiydim .
Mesela yüklü kredi alcan elinde gayrimenkül var onu ipotek altına alıyorlar kendi reyaç tespitine göre sonra sana kredi veriyorlar .
ne yapacan ağam dünyaya bir defa geliyoz yazda geldi . :cheers: dün akşam bira da iyi geldi sabah zımba gibiydim .
6 biradan sonra porche yi çakmadan iyi eve gidebildin..................
Survival
08-06-2005, 21:14
valla ben onu bunu bilmem, calisicam biraz daha para biriktiricem, cengelkoy, cekmekoy ama mutlaka bir koy'den ev alicam, koyden ama site icinden :D
6 biradan sonra porche yi çakmadan iyi eve gidebildin..................
dönerken senin makina ile kapışmak isteyen bir carrera 911 çıktı ama plakayı ezberlettim hocam ayıpsın meret bana ilaç gibi geliyor .
valla ben onu bunu bilmem, calisicam biraz daha para biriktiricem, cengelkoy, cekmekoy ama mutlaka bir koy'den ev alicam, koyden ama site icinden :D
bari alırsan arnavutköyden alda zemini sağlam olsun manzaralı olsun ama site yok pek.
Kurtköy de çok kelepir yerler varmış f1 lik .
bari alırsan arnavutköyden alda zemini sağlam olsun manzaralı olsun ama site yok pek.
Kurtköy de çok kelepir yerler varmış f1 lik .
F 1 ne iş..........
F 1 ne iş..........
Ferrari abim sumi gelince kurtköyde ki villalarda kalacakmış hatta orayı kaptçakmış yatırım içinde pehhh o yüzden kasnaklıyorlar orda .
Survival
08-06-2005, 21:24
vallahi bulduk bulduk kentuf.... olmadi kendi köyümü kurucam....
saçma F 1 pisti var diye oradan ev alınırmı..........allahın dağı be...........
Survival
08-06-2005, 21:29
yok Gemici abi ordan ev almam korkma :) ben cekmekoy'e bakicam, kismetse olur, en buyuk hayalim ev sahibi olmak...
Sarıvadi
08-06-2005, 21:33
Maşallah, maşallah... Bu kadar kişi ev sahibi olunca onların oturduğu evlere kiracı nasıl bulunacak? Binlerce kişi ev sahibi olacak...Başka bir deyimle binlerce kiracı evlerini boşaltacak....
yok Gemici abi ordan ev almam korkma :) ben cekmekoy'e bakicam, kismetse olur, en buyuk hayalim ev sahibi olmak...
iyi bir yer bulursan haber ver bende alayım...........komşu oluruz bakarsın..........
Maşallah, maşallah... Bu kadar kişi ev sahibi olunca onların oturduğu evlere kiracı nasıl bulunacak? Binlerce kişi ev sahibi olacak...Başka bir deyimle binlerce kiracı evlerini boşaltacak....
Benzer bir durum Moskova'da sözkonusu. Komunist dönemdeki sistemden kalma herkesin dairesi var. Kiralık daire sayısı nispeten az. Yabancılar Moskovaya geldiklerinde kiralık daire bulmakta zorlanıyorlar. Bu da fiyatları suni olarak yukarı çekiyor. Kırık dökük eşyalı 1oda 1 salon yerler bile merkezde 700-800 USD a kiralanıyor.
Bunu gören birtakım Ruslar yatırım amacıyla daire almaya ve inşaat yapmaya başlamış durumda. Ancak henüz kiralık arzı talebin çok gerisinde...
Survival
08-06-2005, 22:07
Gemici abim neden olmasin, tabiki haber veririm... hem ben de biraz gemici sayilirim, kendi isimi yapmasam da bir Gemi Insaati Muhendisiyim, komsu olursak konusacak cok sey de olur :) belki bu pazar gider bakarim, gozlemlerimi yazarim elbette... gonuller bir... Allah herkese bir ev nasip etsin...
Gemici abim neden olmasin, tabiki haber veririm... hem ben de biraz gemici sayilirim, kendi isimi yapmasam da bir Gemi Insaati Muhendisiyim, komsu olursak konusacak cok sey de olur :) belki bu pazar gider bakarim, gozlemlerimi yazarim elbette... gonuller bir... Allah herkese bir ev nasip etsin...
muhabbetlerinizi zevkle okuyorum , meslektaşlarımı burda görmek çok güzel ,
bende gemi işletmecisiyim !
Çekmeköy güzel yer ve hızla gelişiyor , umarım fazla geç kalmazsınız !
Survival
08-06-2005, 22:33
Insallah alabiliriz Sevgili AAACemi, ben de cok memnun oldum gemiciler olarak burada bulusmus olmamiza :) zaten ev bulamazsam gemici abim bana bi kamara ayarlayacaktir umarim :)
ben yatar sabah erken kalkar, tum hisse.net ailesine iyi geceler...
greenback
08-06-2005, 22:40
seyrantepe anlatıldı mı bilemem ama,fırsat bulan gomleğini satsın alsın...
3 30 vakte kadar orada yeni bir ulus kurulacak...
gs ye oynamakla alakası yok...
acaip abiler gs ye orayı peşkeş cektiriyor havasında,arazilerine ciddi rant yaptırıyorlar...
bunları gazeteler de yazamayacak....zira o beylerde kooperatif!!! uyesi...
kemerburgaz,cekmekoy hikaye...
gucu yeten 100 mkareden,10 hektara kadar almayı denesin...
ama 100 milyon dolar altında parsel yokmuş galiba...
arsası olan varsa ciddi alıcıyım...
Türkiyede bir evin degeri nasll olusuyor ? Bence getirdigi kira degeri o ülkede yasanan enflasyonun % 2 - 4 üstünde olmall . Mesela Almanya da % 2 kadar, Isvicre de kocaman bir 0 .Gördügüm fiyatlar Almanya yl gecmis, isvicreyi yakalamls gibi görünüyorki acaba bu kadarlda biraz fazla olmuyormu diye, demeden edemiyorum .
BORSACAMBAZI
10-06-2005, 00:36
saçma F 1 pisti var diye oradan ev alınırmı..........allahın dağı be...........
motor sesinden kafa dinleyemez insan :roll: :roll:
seyrantepe anlatıldı mı bilemem ama,fırsat bulan gomleğini satsın alsın...
3 30 vakte kadar orada yeni bir ulus kurulacak...
gs ye oynamakla alakası yok...
acaip abiler gs ye orayı peşkeş cektiriyor havasında,arazilerine ciddi rant yaptırıyorlar...
bunları gazeteler de yazamayacak....zira o beylerde kooperatif!!! uyesi...
kemerburgaz,cekmekoy hikaye...
gucu yeten 100 mkareden,10 hektara kadar almayı denesin...
ama 100 milyon dolar altında parsel yokmuş galiba...
arsası olan varsa ciddi alıcıyım...
Boyle bir yazidan sonra nasil ciddi alici olabilir insan
once fiyati yukselt sonra al ya da satmasini bekle.
bilgiler guzel. ona sozumuz yok.
Salacaklı
13-06-2005, 22:07
2004-2005 İSTANBUL KONUT SATIŞ DEĞERLERİ
İLÇE 2004 YILI (YTL) 2005 YILI (YTL) ARTIŞ ORANI
MİN. DEĞER MAX. DEĞER MİN. DEĞER MAX. DEĞER MİN MAX
AVCILAR 40,000 70,000 50,000 90,000 25% 28%
BAHÇELİEVLER 42,000 55,000 57,000 70,000 35% 27%
BAKIRKÖY 125,000 190,000 160,000 250,000 28% 31%
BEŞİKTAŞ 115,000 210,000 135,000 190,000 17% -9%
BEYKOZ 47,000 75,000 65,000 92,000 38% 22%
B.ÇEKMECE 40,000 70,000 42,000 75,000 5% 7%
ESENLER 40,000 50,000 45,000 58,000 12% 16%
EYÜP 35,000 40,000 40,000 43,000 14% 7%
G.O.P 30,000 67,000 34,000 70,000 13% 10%
GÜNGÖREN 40,000 45,000 40,000 50,000 artış yok 11%
KADIKÖY 67,000 110,000 70,000 120,000 4% 9%
KAĞITHANE 36,000 54,000 40,000 58,000 11% 7%
KARTAL 50,000 80,000 55,000 90,000 9% 12%
MALTEPE 43,000 58,000 45,000 65,000 4% 12%
PENDİK 30,000 43,000 35,000 48,000 16% 11%
SULTANBEYLİ 33,000 46,000 35,000 50,000 6% 8%
ŞİŞLİ 100,000 110,000 115,000 130,000 15% 18%
ÜMRANİYE 32,000 47,000 35,000 55,000 9% 17%
ÜSKÜDAR 55,000 100,000 70,000 140,000 36% 40%
ZEYTİNBURNU 32,000 37,000 32,000 40,000 artış yok 8%
Artış değerlerindeki minimum ve max. Değerler, taban ve tavan fiyatlardaki artış oranlarını gösterir.
Tüm fiyatlar 100 m2 doğalgazlı standart daireler için hesaplanmıştır.
www.emlakpusulasi.com
:eek:
Ev fiyatlarında en büyük artış, yüzde 60 ile Küçükçekmece ve yüzde 85'le Pendik'te gerçekleşti.
Krediler düştü, ev fiyatları tırmandı
Konut kredisi faizleri yüzde 1.35 düzeyine gerilerken, İstanbul’da ev fiyatları yüzde 85’e kadar artış gösterdi. Emlakçılar, mortgage sisteminin istenen sonucu vermeyeceğini düşünüyor.
Hilmi Hacaloğlu
NTV-MSNBC
Güncelleme: 09:12 ET 13 Haziran 2005 PazartesiİSTANBUL - Konut kredisi faizleri, yüzde 1.35’e kadar düşerken Türkiye’de emlaka en büyük talebin olduğu İstanbul’da ev fiyatları, son altı ayda yüzde 85’e varan oranda arttı. Kredi faizlerindeki düşüşün fiyatları patlattığını söyleyen emlakçılar, alt gelir grubunun ev sahibi olması için hükümetin mutlaka ucuz arsa üretimini sağlaması gerektiğine dikkat çekiyor.
--------------------------------------------------------------------------------
reklam
Türkiye’nin en kalabalık kenti İstanbul’da, daire fiyatları son altı ayda yüzde 8 ila yüzde 85 oranında arttı. En büyük artış, yüzde 60 ile Küçükçekmece ve yüzde 85’le Pendik’te gerçekleşti. Emlakçılar, konut fiyatlarındaki bu fahiş artışı konut açığına bağlıyor.
İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Sabri Ateş, kredi faizlerinin düşmesinin emlak fiyatlarının yükselmesine neden olduğunu belirterek, 2Emlak alım satımıyla uğraşan insanlar bu işten para kazanıyorlar 50 milyarlık daireden 25 milyar 10-20 günde kazanıyorlar” şeklinde konuştu.
Emlakçı Adnan Yeşiltaş ise, Türkiye’de 1.5 milyon konut açığı olduğunu belirterek, 2010 yılına kadar 8 milyon konut üretilmesi gerektiğini kaydediyor.
MORTGAGE İSTENEN SONUCU VERMEZ
Yıl sonunda yürürlüğe sokulması planlanan ipoteğe dayalı konut finansman sistemi (mortgage), özellikle dar gelirlilerin en büyük umudu. Ancak emlakçılar, Türkiye koşullarında mortgage’ın istenen sonucu vereceğinden endişe ediyor. Türkiye’nin bu sisteme hazır olmadığını belirten Adnan Yeşiltaş, bunun için gelirin artması gerektiğini kaydediyor.
Emlakçılara göre, alt gelir grubunun ev sahibi olabilmesi için hükümetin ucuz arsa üretmesi ve mortgage kredilerinin yüzde 5 civarında olması gerekiyor.
karadereli
14-06-2005, 09:12
beyler emlaktada hisse de oldugum kadar başarılıyımdır:)
ben şu an nemi yapacagım?
harem ,çiçekçi selimiye de pozisyon alacagım
nedenmi
1 harem otogarı kalkıyor
2 gümrükçüler taşınıyor
3 marmararay
4 saglam zemin
5 muhteşem manzara
6 anadolu yakasının en lux otelının yapılacak olması
7 her turlu bina bulunması her bütçeye göre
8 anında kiralanma garantisi
9 fiyatların 70 ten 300mly kadar bol seçenek sunması(binanın yası ve manzarası buyuk etkı)
:cool:
karadereli
14-06-2005, 09:14
bu 5-10 senelik bir projeksıyondur
http://www.colliers.com/Content/Repositories/Base/Markets/Istanbul/English/Market_Report/PDFs/ColliersResco_Turkey_2005_Real_Estate_Market_Revie w.pdf
transalp
16-10-2005, 16:11
çekmeköyde evrensel 1 sitesinde satılık dairelerim var..daire almayı düşünenler bir baksın derim...
transalp
16-10-2005, 20:45
üstte bahsettiğim dairelerin fiyatları ...sıfır daireler olup site içinde 3+1 145 metrekare 125-155 arası fiyat aralığı...uygun ödeme koşulları