View Full Version : Eski Forum
Haluk Yasar
30-01-2004, 10:39
Eski forumumuzda bir arıza meydana geldi. Aynı anda serverin yer aldığı Hard Diskte oluşan hata arızayı kalıcı hale getirdi hasar oluşturdu. Forum ilk saatlerde hiç çalışmıyor ve sadece hata mesajı üretiyordu. Geçen saatler boyunca önce kontrollere cevap vermeye başladı, ardından görülmeye başladı fakat bu defa da forumlar yok olmuştu. Teker teker oluşturulması gerektiğini bildirdiler ve oluşturulmaya başlandı ancak bu noktada bazı forumların içeriğinin sıfırlandığı görüldü.
Bu sabah eski foruma ait son görüntü aşağıdaki gibi. Eğer kurtarabilirsem eski forumu arşiv amaçlı olarak açık tutacağım. Kurtulmazsa tamamen silip bir ay önceki backuptan canlandıracağım ve yine arşiv amaçlı olarak açık tutacağım.
Bu sabah itibariyle son forum görüntüsü şöyle :
http://www.hisse.net/images/guncel_grafik/1.gif
Oguz Celikdemir
30-01-2004, 16:02
Haluk abi,
Kullanıcılar yeniden register olmak zorunda kalıyor. Bu sana ek yük getirmeyecekmi? Kontrol açısından. Eski forumdan kullanıcı bilgilerini transfer etme şansımız hiç yokmu? Daha doğrusu, sen bana eski forumdaki kullanıcıların listesini .txt bir dosya olarak vermek şansın varmı, yokmu? Var ise eğer, ben geldiğimde bunları MySQL e aktarma yapabilirim. Sende yapabilirsin, o kadar zor bir olay diil. Eğer ilgilenirsen telefonlaşırız.
Kolay gelsin
Oğuz
Haluk Yasar
30-01-2004, 16:14
Oğuz sağol, bunu bende düşündüm ama forumun SQL yapısı karışık. Üyelerin nick ve e-maillerini kaydetmek de yetmiyor. Bu iş için ciddi ciddi hazırlanmış programlar var ve onlar da iş görmüyor. Üstelik bizim forumun altyapası hala hasarlı ve üye database'inde de hasarlar var.
Oguz Celikdemir
30-01-2004, 16:22
Oğuz sağol, bunu bende düşündüm ama forumun SQL yapısı karışık. Üyelerin nick ve e-maillerini kaydetmek de yetmiyor. Bu iş için ciddi ciddi hazırlanmış programlar var ve onlar da iş görmüyor. Üstelik bizim forumun altyapası hala hasarlı ve üye database'inde de hasarlar var.
Abi bir program söylücem sana. EMS MySQL Manager. Bu program araclığıyla birkaç dosya formatından bağlantı kurduğun veri tabanının istediğin tablosunun, istediğin field alanlarına, source daki dosyanın istediğin bilgisini fetch edip database e gömmen, 5-10 dakikanı alır. Bu o kadar zor diil, sadece kullanıcıları Excel veya .txt dosya formatında alabiliyormusun? Önemli olan bu, gerisi biraz kafa yorup incelemeye kalıyor.
Haluk Yasar
30-01-2004, 16:28
Geçen yıl bayramda forum yine arıza yapmıştı ve ben de bayramda 3 gün boyunca phpBB ile devam etmiştim. O zaman kayıtları aynen dediğin gibi aktarmıştım, ardından phpBB bozuldu ve yardım isteyince 3rd party script veya üye olmadan kayıtları değiştirince forum crash olabiliyor gibi bir cevap vermişlerdi.
Aklımda bu varken kayıtları legal bir transfer programı olmadan aktarmam.
Senin icq ve messanger eklentileri yakışmış. :)
Haluk Bey,
Binlerce yazı, emek, fikir hepsi gitti veya zarar gördü.
Hepimize büyük geçmiş olsun.
En azından yeni forumu eski canlı ve seviyeli haline getirmek için ben elimden gelen desteği vermeye hazırım.
Haluk Yasar
30-01-2004, 19:42
Haluk Bey,
Binlerce yazı, emek, fikir hepsi gitti veya zarar gördü.
Hepimize büyük geçmiş olsun.
En azından yeni forumu eski canlı ve seviyeli haline getirmek için ben elimden gelen desteği vermeye hazırım.
Çok teşekkür ederim. En büyük destek hep birlikte olmamızdır. O zaman güçlü oluruz.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.