View Full Version : Yeni Forum Alanları
Objektif
15-04-2004, 12:02
siyaset ve diğer tartışmalarınız için artık siyaset forumumuz (http://www.hisse.net/forum/forumdisplay.php?f=51) var. Ayriyeten herkes komplo teorisi üretme ihtiyacını karşılayabilsin diye bir de komplo teorileri (http://www.hisse.net/forum/forumdisplay.php?f=50) bölümü açtım.
Son olarak önemli günlerimizi paylaşacağımız hisse.net albüm (http://www.hisse.net/forum/forumdisplay.php?f=52) bölümü açılmıştır.
Vatana millete hayırlı uğurlu olsun efendim.
Lütfen yazıları gerekli yerlere yazalım.
patron eleştirilmez ama ayriyetten ne demek oluyor?
murtazaefendi
15-04-2004, 13:10
patron eleştirilmez ama ayriyetten ne demek oluyor?
Ayriyetten:Mevcutlara ek olarak :roll:
Captain Subtext
15-04-2004, 13:36
Arkadaşlar,
Bu konu açılmışken birşeye dikkat çekmek istiyorum: Forumdaki bazı yazıların Türkçe'sinin çok bozuk olduğunu görüyorum ne yazık ki :( Bazı arkadaşlar yazılarını tam bir bilinç akışı şeklinde yazıyorlar. Hiç virgül kullanılmayan yazılar da var. Noktadan sonra büyük harfle başlanmaması da oldukça yaygın. Ben Oğuz Atay'ın Tutunamayanlar romanındaki 72 sayfalaık noktasız, virgülsüz bölümünü bile okurken bu kadar zorlandığımı ve yorulduğumu hatırlamıyorum doğrusu. :hayır:
Oysa, yazılarımızda yerinde kullanacağımız noktalama işaretleri yazılarımızın daha rahat ve anlaşılır şekilde okunmasını sağlamaz mı? Böylece anlatmak istediğimizi daha anlaşılır şekilde ifade ederek istediğimiz doğru tepkileri almaz mıyız? Belki de sırf yanlış ifade yüzünden yazılarımıza istemediğimiz tepkiler geliyordur. Hatta çok iyi bir fikrimiz es geçiliyor bile olabilir.
Yazılarımızı yazarken her yazdığımız cümleyi yazdıktan sonra bir kez gözden geçirmeyi öneriyorum. Böylece hem kendimizi daha iyi ifade etmiş oluruz hem de fikirlerimize daha sağlıklı tepkiler alırız diye düşünüyorum.
Türkçe - Edebiyat öğretmeni gibi yazdım :D ama bu konu beni epeydir düşündürüyordu.
Herkese sağlıklar ve bol kazançlar.
murtazaefendi
15-04-2004, 13:49
Arkadaşlar,
Bu konu açılmışken birşeye dikkat çekmek istiyorum: Forumdaki bazı yazıların Türkçe'sinin çok bozuk olduğunu görüyorum ne yazık ki :( Bazı arkadaşlar yazılarını tam bir bilinç akışı şeklinde yazıyorlar. Hiç virgül kullanılmayan yazılar da var. Noktadan sonra büyük harfle başlanmaması da oldukça yaygın. Ben Oğuz Atay'ın Tutunamayanlar romanındaki 72 sayfalaık noktasız, virgülsüz bölümünü bile okurken bu kadar zorlandığımı ve yorulduğumu hatırlamıyorum doğrusu. :hayır:
Oysa, yazılarımızda yerinde kullanacağımız noktalama işaretleri yazılarımızın daha rahat ve anlaşılır şekilde okunmasını sağlamaz mı? Böylece anlatmak istediğimizi daha anlaşılır şekilde ifade ederek istediğimiz doğru tepkileri almaz mıyız? Belki de sırf yanlış ifade yüzünden yazılarımıza istemediğimiz tepkiler geliyordur. Hatta çok iyi bir fikrimiz es geçiliyor bile olabilir.
Yazılarımızı yazarken her yazdığımız cümleyi yazdıktan sonra bir kez gözden geçirmeyi öneriyorum. Böylece hem kendimizi daha iyi ifade etmiş oluruz hem de fikirlerimize daha sağlıklı tepkiler alırız diye düşünüyorum.
Türkçe - Edebiyat öğretmeni gibi yazdım :D ama bu konu beni epeydir düşündürüyordu.
Çok doğru, harfiyyen katılıyorum.. Özellikle uzun yazılarda noktalama işaretleri çok önemli..
murtazaefendi
15-04-2004, 17:30
Yukarıdaki yazidan mor bi itibar puani almam çok ilginç...
Lasia Spinosa
15-04-2004, 19:15
Yukarıdaki yazidan mor bi itibar puani almam çok ilginç...
Merak etmeyin murtazaefendi ben size şimdi yeşil verdim telafi ettim :roll:
Artık size mor veren bana da yollayabilir isterse bir tane :D
murtazaefendi
15-04-2004, 19:21
Merak etmeyin murtazaefendi ben size şimdi yeşil verdim telafi ettim :roll:
Artık size mor veren bana da yollayabilir isterse bir tane :D
Teşekkür ederin Sn. Lasia Spinosa..
Size bi mor gelecek korkarım.. :p
muhabbet
15-04-2004, 21:51
Arkadaşlar,
internet pahalı da ondan. kim uğraşacak noktayla virgülle büyük harfle. para yazıyor her saniye. :)))
Birşey soracagım sn.objectif...
Diyelimki benim topicteyim 50 sayfa ama ben 20 . sayfadaki yazıyı okumak istiyorum 15 sefer geri okuna mı basacagım yoksa daha basit bir yolu var mı...
saygılar
Objektif
16-04-2004, 12:56
"Diğer" Başlığı altındaki forum alanlarında biraz düzenlemeler yaptım.
Son hali forumdaki gibidir. :cool:
özel mesajlara verdiğim yanıtlar gönderilemiyor ??? ilgililere duyurulur. :confused:
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.