View Full Version : İtibar puanlamasında sadece pozitif oy vermek!
Objektif
22-05-2004, 09:52
Biliyorsunuz mevcut itibar puanlama sistemimde arzu ettiğiniz kişiye hem pozitif hem de negatif puan verebiliyorsunuz. Fikir doğru olsa da negatif puan almak kimse özellikle isimsiz ve açıklamasız bir şekilde negatif puan almaktan hoşlanmıyor. Forumda uzun bir negatif itibar puanı yazışmasına da neden olan sistemi daha iyileştirmek istediğim için bir arayışa girdim ve sonunda şöyle bir orta yol buldum ve sizinle paylaşmak istedim.
İtibar puan olarak sadece pozitif puan vermek mümkün olacak, negatif puan verilemeyecek. Tabi eğer siz uygun görürseniz.
Bu forumun orijinal versiyonunda yok, codlar revize edilerek yapılması gerekiyor ve bu konuda iyi sayılmam, yani yapıp yapamayacağımı tam olarak bilemiyorum ama eğer negatif puanın kaldırılması seçeneğinde kararlı olursanız en azından denemiş olurum.
SunShine
22-05-2004, 10:06
Şahsi fikrimi açıklamam gerekirse;
Arkadaşlarımızın bir kısmı ( bir zamanlar ben de dahil ) alakasız yazılardan negatif puan almaktan şikayetci, bir kısmı da, puanlamayla birlikte gelen açıklama notundan şikayetciler.
Pozitif puanın olduğu yerde negatif puanın da olması normaldir.
Ayrıca, negatif puanların (genel olarak ) yazıdan ziyade, üyelerin forumdaki genel davranış biçimlerine göre verildiğini de düşünmek gerekir.
Ama, açıklama notu marifetiyle gereksiz, yersiz ve densiz notlar gönderilmesi de hoş değildir.
Bu sebeplerle,
Negatif puanlamanın devam etmesi, ama eğer kaynak kodlarına müdahale edilecekse açıklama notu yazmanın engellenmesi yönünde fikir beyan ediyorum.
Eski forumdakine benzer bir sistem yani.
Saygılarımla.
Objektif
22-05-2004, 10:13
Sağol Sunshine,
Fikir açıklamasını engelleyecek bir kod değişikliği örneği bulamadım, sadece negatif puan verilmesini engelleyecek bir kod değişikliği örneği bulabildim.
Düşüncem seninkiyle aynı : pozitif puanın olduğu yerde negatif puan da olmalı.
Bence mevcut sistem gayet iyi.
N28aichi
22-05-2004, 12:09
Sn Objektif, Katiliyorum ve katilmiyorum secenekleri olmazsa itibar puanlama isinin ana ilkesinden sapacagini dusunuyorum. Bize forumda yorum yazan kisileri degerlendirmek icin verilmis en buyuk demokratik hak.Su anki haliyle gayet yeterli oldugunu dusunuyorum.Yorum kismina yazilan hakaret vb durumlari forum loglarindan arayip bulmak mumkun.Gerci cok zaman aldigini tahmin edebilirim ama sadece verilen itibar puanlarinin loglarini tutabilecek ayri bir kod ile bu is gorulebilir.Saygilarimla
Yapılabilirliliğini bilemem,ancak pozitif veya negatif itibar puanı verenin kullanıcı adını da otomatik ekleyen bir sistem yapılabilirse bence sorun bir ölçüde çözülür.
negatif pozitifin kardeşidir birbirlerinden ayrılmamalı.
çeki düzen açısından ikiside olmalı.
Ben de her iki puan tipinin birden olmasından yanayım.
Pozitif puanlar kişiyi onore ederken, negatif puanlar da hatalarını görebilmesi açısından gereklidir.
Sadece bu uygulamayı suistimal ederek, negatif puan verilirken başvurulan yöntemler ve eklenen hakaretler hiç hoş değil.
Yine bir başka husus, negatif puan veren kişinin görülmek istenmesi. Kimse pozitifleri yollayan kişileri merak(!) etmiyor.
Kendi adıma, ihtiyaç duyduğumda gerek pozitif ve gerekse negatif puan yollarken uygun bir dille yanlış bulduğum ya da katıldığım hususu yazıyorum.
Hem gizliliği istemek, hem de hakaretlerin aynı anda olmamasını sağlamak da mümkün değil ne yazık ki..
Bu noktada benim yaklaşımım şu:
Hepimizin ortak olduğu bir düşünce var. "Hisse.net forumunun oldukça elit bir ortam olduğu ve benzerlerinden fersah fersah ötede olduğu" konusunda hemfikiriz değil mi?..
Neticede, sistemin kendi işleyişi içerisinde herşey zamanla yerli yerine oturur.
Sisteme yeterli zamanı verelim derim..
serdarkus
22-05-2004, 14:14
Şimdi..
Konu nedir: “İtibar puanlamasında kırmızı seçenek de olsun/olmasın”
Orijinalde bunun varlık sebebi nedir: Yazıyı okuyanlar beğeni durumuna göre kırmızı ya da yeşil puanlamayı göndersin, bunların birikimi de kişinin itibar puanını oluştursun. İsteyen de , yanına, eğer isterse açıklama yazsın.
Şikayet nedir-I-: Kırmızılar haksız yere kullanılıyor, kullananlar zili çalıp kaçan çocuk gibi, hatta bazen küfür bile yazılıyor.
Şikayet nedir-II-: Tüm şikayetim, bu haksız yere, anlamsız verilen kırmızılar ya da kimliği belirsiz küfür de içerebilen hakaretler.
Şikayet nedir –III-: Kırmızı verilmesine bir şey demiyorum ama lütfen anlamlı olsun, yapıcı olsun, yönlendirici olsun.. hatam nedir bileyim.
Durum nedir: Varlık sebebi tartışmasız çok iyi olan bir sistem, uygulamadan dolayı eleştiriliyor.
Bir çözüm şekli nedir: Kırmızıyı kaldırırım. Sadece yeşil kalır. Bu durumda, her tıklamam o kişiye pozitif itibar olarak yansır. Ama hocam, ben o kişiyi eleştireceğim. Hah!... işte orada dur. Eğer eleştireceksen, itibarını artırmak pahasına da olsa, yanına açıkça yazarsın, derdini ortaya koyarsın. Okuyan da anlar hatasını, niye eleştirildiğini, fazladan da bir teşekkür eder. Yapıcı eleştiri kadar güzel bir şey var mı?
İyi yanı nedir: Artık hiç kimse zil çalıp kaçar gibi negatifi yapıştırıp kaçamaz. Bilir ki eleştirisi aynı zamanda itibardır, ancak gerektiğinde, ciddi ise, yazısını, gerekçesiyle yazarak puanlama yapar.
İtibar sıralaması ne olacak:Zaten itibar sıralamasında, en üstten en alta sıralama var. Totalin pozitif/negatif durumda olması sıralamayı değiştirmez.
Kötü yanı nedir: İtibar sıralaması yerine, kişiyi ikaz sistemi öncelikli bir konumuna geçer.
bir eğitimci olarak yazılanların beyhude olduğunu söylemeliyim. aynı davranışlar devam edecek maalesef.
Muhterem Başmümessil ;
Bir dostumuzun dediği gibi , (-)'nin olmadığı yerde (+) hiçbirşey ifade etmez.Bir müddet sonra en gereksiz yazıların sahipleri bile kendi kankalarından gelen oylarla Politzer'e bile aday oluverirler.
Lakin , (-) ya da (+) verenlerin nickleri , oy verilen tarafından görülebilirse, ortada ne küfür kalır ne bozuk moraller.Büzüğü sıkan istediğini yazar.Ki onlar birçoğumuzun malumu olduğu için katılıp katılmama yada gülmekten katılma işleri yoluna giriverir.
Bilmem mümkün müdür ?
EDALCOVE
22-05-2004, 14:57
İkiside olsun ama ne işe yarar bu puan? Amaç ne? Ben para kazanırken/(kaybederken) hem bilgi alıyorum hem de tecrübelerimi paylaşıyorum, gerisi trışka. İsteyen istediğini desin, beni kesinlikle bozmaz. :D
Bunun dışında ben puanlamaları benim fikrimin beğenilme oranı olarak görüyorum ve örneğin borsa düşerken düşüşün devam edebileceğini söylemem birçok arkadaşı kızdırmıştı. Bunu görme açısından süper, sanki borsayı ben düşürüyorum :D . İnsanların hisse alıp satarken nekadar duygusal ve sinirli olabileceğini bana birkez daha gösterdi.
Fakat bir de ikili hatta grup çekişmeleri varki, sanırım esas sorun burada. Artık olay borsadan çıkıyor ve gerilimlere giriyor. Sanırım bu topiğin ve oylamanın esas nedeni bu. Belkide yanılıyorumdur...
Saygılar
Madem ki yine gündeme geldi. Bir kaç şey de ben yazayım.
Bence "hem negatif hem de pozitif olsun mu?" sorusundan daha çok "gizli olsun mu olmasın mı?" sorusu daha önemlidir.
Örneğin ben sırası geldikçe hem pozitif hem de negatif puan veriyorum. Ancak kesinlikle her ikisinde de isim yazmıyorum. Özellikle yeşil puanda yazmayı da doğru bulmuyorum. Tıpkı "sevgili arkadaşım az önce puanını yolladım." vb karşılıklı paslaşmaları doğru bulmadığım gibi...
İyisimi bu konuya çok fazla kafa yormayalım. Herkes karşısındakine zaten kendi aklınca bir değer veriyor.
Saygılarımla...
northwind
22-05-2004, 15:18
Eski sistemin bazi sorunlar yaratmasina ragmen daha iyi bir alternatifin olmadigini dusunuyorum.Sorun bizden kaynaklaniyor ama zamanla taslar yerine oturacak sanirim.Ornegin ben;ilk kirmiziyi aldigimda vucut kimyam degismisti :D :D simdi ise kilim kipirdamiyor
[QUOTE=serdarkus7]Şimdi..
.....
Bir çözüm şekli nedir: Kırmızıyı kaldırırım. Sadece yeşil kalır. Bu durumda, her tıklamam o kişiye pozitif itibar olarak yansır. Ama hocam, ben o kişiyi eleştireceğim. Hah!... işte orada dur. Eğer eleştireceksen, itibarını artırmak pahasına da olsa, yanına açıkça yazarsın, derdini ortaya koyarsın. Okuyan da anlar hatasını, niye eleştirildiğini, fazladan da bir teşekkür eder. Yapıcı eleştiri kadar güzel bir şey var mı?......................../QUOTE]
Bu satsan da alsanda borsa yükseliyor gibi bir şey oldu.Tam bir k/y rüyası..... :D
serdarkus
22-05-2004, 16:38
Şimdi..
Burada, halen uygulanmakta olan bir uygulama üzerine tartışma açılmış. Buna niye ihtiyaç duyulmuş.. uygulanma şekli nedeniyle olan yoğun eleştiri nedeniyle.
Mevcut uygulamanın kalması zaten bir alternatiftir, ama bu uygulama dört dörtlük olsaydı, böyle bir topik de açılması gerekmezdi. Yapılması gereken, olası tüm alternatifleri de ortaya koyabilmek, bu alternatifler daha büyük problemler yaratacaksa bunu görmek ve bunun sonucunda mevcudun en iyisi olduğunu ortaya koymaktır.
Bu noktada, anketi ve yazıları görüp, bunların yüzde doksanına zıt görüşü yazmak pahasına da olsa, bir ay önce bu alternatif imkanı teknik olarak var mı dedikten sonra bunu irdelemeye çalışmamın eleştiri konusu olmaması gerektiğini düşünüyorum ve beğenmediğim yukarıdaki yazı için kırmızı itibar puanı kullanmaya karar veriyorum.
Objektif
22-05-2004, 16:58
Muhterem Başmümessil ;
Bir dostumuzun dediği gibi , (-)'nin olmadığı yerde (+) hiçbirşey ifade etmez.Bir müddet sonra en gereksiz yazıların sahipleri bile kendi kankalarından gelen oylarla Politzer'e bile aday oluverirler.
Lakin , (-) ya da (+) verenlerin nickleri , oy verilen tarafından görülebilirse, ortada ne küfür kalır ne bozuk moraller.Büzüğü sıkan istediğini yazar.Ki onlar birçoğumuzun malumu olduğu için katılıp katılmama yada gülmekten katılma işleri yoluna giriverir.
Bilmem mümkün müdür ?
Pek muhterem Valide,
Tam olmaz deyip kestirip atacakken, code değişiklikleri konusunda iyi bir araştırma yaparak sizin dediğiniz şekilde code değişikliği yapan bir kişiyi buldum. Böyle bir code değişikliğini de deneyebilirim sanırım. Amma gizli oy vermeyi tamamen ortadan kaldırır ki bu defa da demokrasinin ruhuna aykırı hareket etmiş oluruz. Bence oy verenlerin kimliği ne olursa olsun görülmemeli.
M.Işılak
22-05-2004, 17:04
Alternatifler:
1- Şu anki durum. Dezavantajı: Şimdiye kadar benim de dahil olduğum birçok kişi tarafından birçok konu başlığı altında belirtilen sinir olma halleri...
2- Puanlama aynı göndericinin kimliği belli. Dezavantajı: Vay bu kişi bana kırmızı yollamış, ben de ona yollayım durumu. (Burada görüşe katılmama olarak değil, kişiliğine saldırı algılaması sonucu karşı tarafın kişiliğine saldırı söz konusu olacaktır)
3-Sadece yeşillerin kalması, kırmızıların gitmesi. Dezavantajı: Negatifin olmadığı yerde pozitifin anlamını yitirecek olması.
4-Puanlamanın tümden kaldırılması. Dezavantajı: Herkes bu konuda bu kadar fikir, şikayet vs. beyan ettiğine göre çoğu kişi için puanlama bir anlam ifade ediyor. Hayatımızda bir boşluk oluşabilir.
Şöyle bir bakınca her şeyin eskisi gibi kalması bana göre en makulu gibi gözüküyor. Ama mesela bir yetkili kurul oluşturup, kırmızıların bir şekilde logunun tutulup, gelen şikayetlerin değerlendirilmesi belki söz konusu olabilir. Bir merhabaya tipini beğenmedim diye kırmızı verilmesinin, ya da hakaret dolu mesaj atılmasının da bir şekilde cezalandırılması lazım bence. O kutucukta yazıyor fikrine katılıyor musunuz katılmıyor musunuz diye. "Merhaba"nın "hoşgeldin"in nesine katılınmadığını yazmayan birinin mesela belli bir süre oy vermesi engellenebilir. (mi acaba?)
Saygılar...
Diger arkadaslar siyah-gri puanlar hakkinda yazdimi bilmiyorum ama konu kisinin size katilip katilmamasi ise bence kac mesaj atmis oldugu cokta onemli degil. Burdaki sinirin mumkun oldugunca asagi cekilmesinde fayda olabilir. Kisi var 10 mesaj atiyor ve cok degerli bilgiler sunuyor kisi var birer cumlelik yuzlerce mesaj atabiliyor.
Eger forum programi tasarlanirken cok mesaj atan daha bilgili gibi bir dusunce varsa(ki cogumuzun buna katilmadigina eminim) zaten itibari artan(bilgi duzeyi iyi- faydali kisi) daha fazla puan verebiliyor.
Ne dersiniz?
Puanlama konusunda bence ayni sistem devam edebilir. Ancak kisi hangi gorusume katilmadigini yazmadan negatif puan veremesin. Uzunca bir mesaj yazmisim kendimce bilgi uretmisim... cart kirmizi. Kisi neresine katilmamis bilmek lazim.
bikmisbroker
22-05-2004, 19:23
A-Hem negatif hem pozitif seçenek olsun.
B-Sadece pozitif seçenek olsun.
C-Ya da HIC secenek olmasin?
Farketmez, cunki once kendimizi egitmemiz gerekiyor.
Bunun yani sira inaniyorumki; dolu dolu yazan ve de bildiklerini paylasan kisilerin yazilari her zaman ve de her yerde ITIBAR gormektedir, gorecektir.
Uretmek ve de paylasmak esastir.
Uretilene, paylasilana, katilirsiniz/ katilmazsiniz, bunu belirtmenin yeri ITIBAR puanlari degildir.
Katilmadiginiz yazinin altina ayni tarzda gerekceli olarak/paylasarak dusuncelerinizi aciklamaktir bu isin yolu..
Itibar puaniymis, eksi imis, arti imis...
Fikradaki gibi;
Vallahi FARKETMEZ..
Not;
Bildiginiz gibi X kagit alinir, bu satilir, su kagit yuruyecek vb. gibi yazilar zaten hisse.netde kaal'e bile alinmamaktadir ve okuyuculari tarafindan tepki gormektedir.
KALENDER
22-05-2004, 19:39
arkadaşlar bana sorarsanız itibar puanı olmasın annadınmı
şimdi kalender kimsenin tavuna kışt dememiş , kimsenin çorbasınada tuz atmamış , kimseylede polimiğe girmemiş annadınmı
ya napmış fikirlerini paylaşmış annadınmı
amma itibar puanına gelincede forumun
en itibarsız adamlarından biriyim annadınmı
açık söylemek gerekirse kalenderin puanları alamamak umrundada deyil annadınmı
beni anlayan bir kişi bile olsa bu benim için kafidir annadınmı
kalender derki
lütfen beni kategorize etmeyin annadınmı
o kadarrr
:hayır:
Bence konu şu: Küfür ve hakaret nasıl önlenebilir? Bir de mümkünse siyasete ve ideolojiye bulaşmasak diyorum. Sonra iş çığırından çıkıyor. Hatta mümkünse yazıların içeriği dışında bir de ayrıca kibarlık, beyefendilik, centilmenlik notu ihdas edilsin.
Dostluk, arkadaşlık ve forumdaşlık ruhuna zarar veren bütün unsurları ayıklamamız ve enterne etmemiz gerekiyor.
Muhterem Başmümessil ;
Bilmem mümkün müdür ?
İmza
Şimdi..
Burada, halen uygulanmakta olan bir uygulama üzerine tartışma açılmış. Buna niye ihtiyaç duyulmuş.. uygulanma şekli nedeniyle olan yoğun eleştiri nedeniyle.
Mevcut uygulamanın kalması zaten bir alternatiftir, ama bu uygulama dört dörtlük olsaydı, böyle bir topik de açılması gerekmezdi. Yapılması gereken, olası tüm alternatifleri de ortaya koyabilmek, bu alternatifler daha büyük problemler yaratacaksa bunu görmek ve bunun sonucunda mevcudun en iyisi olduğunu ortaya koymaktır.
Bu noktada, anketi ve yazıları görüp, bunların yüzde doksanına zıt görüşü yazmak pahasına da olsa, bir ay önce bu alternatif imkanı teknik olarak var mı dedikten sonra bunu irdelemeye çalışmamın eleştiri konusu olmaması gerektiğini düşünüyorum ve beğenmediğim yukarıdaki yazı için kırmızı itibar puanı kullanmaya karar veriyorum.
Sn.Serdarkus7,siz onu eleştiri gibi anlamişsınız.
Halbuki sizin öneriniz her türlü yorum için sadece olumlu (yeşil ) puan artsın bence keşke borsaya da uygulanabilse manasında bir espri idi.
Bana verdiğiniz kırmızı itibar puanınız sorun değil ancak eleştiri olarak alıp rahatsız olmanıza üzüldüm.
Sevgiler
iyi tahmin edene +,kötü tahmin edene - ki;işkembeden herkes atmasın..bilerek konuşsun..Ayrıca ayrı bir topic olarak kimler iyi tahminde bulunmuş bulunmamış alıntıyla yazılsa iy olur..yıldızlar doluşup durmasın..vesselam..
Muhterem Başmümessil ;
Bilmem mümkün müdür ?
iyi bir fikir. tabii uygulanabilirse.
A-Hem negatif hem pozitif seçenek olsun.
B-Sadece pozitif seçenek olsun.
C-Ya da HIC secenek olmasin?
Farketmez, cunki once kendimizi egitmemiz gerekiyor.
Bunun yani sira inaniyorumki; dolu dolu yazan ve de bildiklerini paylasan kisilerin yazilari her zaman ve de her yerde ITIBAR gormektedir, gorecektir.
Uretmek ve de paylasmak esastir.
Uretilene, paylasilana, katilirsiniz/ katilmazsiniz, bunu belirtmenin yeri ITIBAR puanlari degildir.
Katilmadiginiz yazinin altina ayni tarzda gerekceli olarak/paylasarak dusuncelerinizi aciklamaktir bu isin yolu..
Itibar puaniymis, eksi imis, arti imis...
Fikradaki gibi;
Vallahi FARKETMEZ..
Not;
Bildiginiz gibi X kagit alinir, bu satilir, su kagit yuruyecek vb. gibi yazilar zaten hisse.netde kaal'e bile alinmamaktadir ve okuyuculari tarafindan tepki gormektedir.
.................................................. ......................................
Çok iyi anlatmışsınız... İtibarınızı gönderdim... ;)
arkadaşlar bana sorarsanız itibar puanı olmasın annadınmı
şimdi kalender kimsenin tavuna kışt dememiş , kimsenin çorbasınada tuz atmamış , kimseylede polimiğe girmemiş annadınmı
ya napmış fikirlerini paylaşmış annadınmı
amma itibar puanına gelincede forumun
en itibarsız adamlarından biriyim annadınmı
açık söylemek gerekirse kalenderin puanları alamamak umrundada deyil annadınmı
beni anlayan bir kişi bile olsa bu benim için kafidir annadınmı
kalender derki
lütfen beni kategorize etmeyin annadınmı
o kadarrr
:hayır:
.................................................. ............................................
Size itibar yollamaktan iflahım kesildi. Ama yine de telafi edemedim annnadın mı? :D
FORTUNATO
23-05-2004, 02:29
Bence bu itibar olayı oldukça mantıklı gibi gözüksede uygulamada sınıfta kalıyor çünkü herkes herkese itibar notu vermiyor.
Hiç kimseye itibar vermedim. Bir baktım bana millet itibar notu vermiş.
Saçma bir konu bence.
Bu saçmalık burada bitmeli.
İtibarlı-itibarsız diye milleti ikiye bölmenin ne alemi var.
Bu tür saçmalıklara alet olmak istemiyorum ve oy vermiyorum..
Ya herkes oy verir ya da kimse vermez. Öyle 3-5 kişinin verdiği oyla itibarlı ya da itibarsız olmuşum ne yazar.
Ayrıca itibar kazanmakta ne ola?
Bir yarışma mı var ki itibarlandırma yapılıyor.
Neye göre?
Nasıl ?
Ali Baba
23-05-2004, 03:54
Bu itibar olayından en çok sızlanan biri olarak söylemeliyim ki;
İsteyen istediği gibi kırmızı yada yeşil kart göstersin, ama lütfen hakaret etmesin. Hakaret dolu isimsiz yazılar olursa aklıma bir tek çözüm geliyor :D Bir topik açalım ve orada bu yazıyı yayınlayıp o arkadaşa nazikçe cevap verelim.
Ayrıca meyve veren ağaç taşlanır..
Amaç eleştirmekse ben şimdiye kadar tektük gönderdiğim kırmızılara adımı ve kısaca nedenini yazdım..
Sonuç olarak bence sistem mükemmel olmasada şu an için fena değil.
Esas meselemiz borsa üzerine olduğuna göre bu işe çok kafa takmadan portföyleri nasıl büyütürüz ü araştıralım. Tabi hep borsa ile uğraşmakta sıkıcı olur arada gülelim eğlenelim.
Anket sonucundan da belli zaten, bir degisikligi gerek yok, zaten gerek de olmamali.
Sistemi suistimal edip, yorum yazacaklarina hakaret veya kufur yazanlara ben de karsiyim. Oyle olmaz.
Diger taraftan soyle bir gercek de var: genel olarak elestirilmeyi sevmiyoruz, elestiriye acik degiliz. Oyle olmamali. Foruma birsey yaziliyorsa, elestiriye de hazir olumali. Elestirilere en acik kisilerden biri olarak KMX'i ornek olarak verebilirim. Acik, ama duzgun yazilmis olan elestirilere, cok sakin cevap veriyor ve o acidan takdir ediyorum. Baska arkadaslar da, elestiri geldiginde, "sen daha iyisini yap da goreyim" tarzinda elestiriye cevap veriyor, bunu sahsen hic hos karsilamiyorum.
San Francisco
23-05-2004, 09:10
Not;
Çok doğru söylemiş...
Bugüne kadar bende hiç kimsenin kafasına göre kağıt almadım. Aldıklarımın hepsi kendi kararlarımdır. Bazen olsa olsa hatırlatıcı görevini görür. Mesela NTTUR elimde hiç yok ama arkadaşların Kıbrıstaki turizm haberleriyle iş yapar diye düşünüp elimde, hiç çıkmayan NETAS ları .. NTTUR la değiştirsemmi diye düşünmeye başladım..
İşte bu düşünceye kapılıp ta bir gün bekledimmi kağıt çıkıyor. Anlaşılan Yine NETAS ları satıp NTTUR alamayacağım ama hep turizmleri takip edeceğim.
Bu itibar olayından en çok sızlanan biri olarak söylemeliyim ki;
İsteyen istediği gibi kırmızı yada yeşil kart göstersin, ama lütfen hakaret etmesin. Hakaret dolu isimsiz yazılar olursa aklıma bir tek çözüm geliyor :D Bir topik açalım ve orada bu yazıyı yayınlayıp o arkadaşa nazikçe cevap verelim.
Ayrıca meyve veren ağaç taşlanır..
Amaç eleştirmekse ben şimdiye kadar tektük gönderdiğim kırmızılara adımı ve kısaca nedenini yazdım..
Sonuç olarak bence sistem mükemmel olmasada şu an için fena değil.
Esas meselemiz borsa üzerine olduğuna göre bu işe çok kafa takmadan portföyleri nasıl büyütürüz ü araştıralım. Tabi hep borsa ile uğraşmakta sıkıcı olur arada gülelim eğlenelim.
Berg,bu yazın bana göre itibarlı bir yazı ama arka arkaya gönderemediğimden sıradasın. :D
Sanin gibi bir insana nasıl kırmızı puan verebilirler?Somurtmayı seven birisidir muhakkak ve banada göndermiştir şimdi eminim.
Sevgiler
Bence bu itibar ve itibarsız meselesi tamamen ortadan kaldırılmalı .Ama olsundan yanaysanız .O zaman kimin tarafından itibarlı ya da itibarsız bilmek hakkınız değil mi.
Velhasıl burda da Ağalar ve adamları var.Ağalar haftanın yazılarını ya da adaylarını seçer;siz de birine oy verirsiniz.İtibar puanlamasına belli adaylar gösteriliyor.Peki diğerleri itibarsız mı?Böyle şeyleri feodal toplumlar bile artık yapmıyor.Bakın beyler itibar günlük yaşamda her insan için önemli bir kavramdır.Burda bu neye göre veriliyor o bile belli değil.Ben 2-3 aydır burda yazmaya başladım.Bütün samimiyetimle söylüyorum ki bildiklerimi samimice anlattım.Bütün yazılarımı okuyan birileri şu ana kadar yaptığım yorumların tümünde ve çıkan sonuçlarda %95 isabetli kararlar yazdığımı net görecektir.Sanıyorum buraya gelen ve yazıları okuyup sessizce çekip giden bir çok insan şahittir.Lütfen gelin ayrım yapmayın.Kendinizce itibara aday kişileri kendi dünyanıza göre seçmeyin.İtibar soyut bir kavramdır.İnsanların iç dünyasında saklanmalıdır.Birileri kalkıp ben itibar puanlamasında herkesten çok oy aldım dediğinde en itibarlı benim deme hakkına da sahip olur ki; itibar puanlamasına aday bile gösterilmeyen kişi ben itibar denilen şeyin kenarından bile geçemiyorum kendine öyle mi baksın?Lütfen bunu yapmayın.İnsanlar gelsin borsayla ilgili bildiklerini yazsın.Şayet burda kararları isabetlı çıkan kişileri Hisse Net 'in geniş okur kitlesi seçsin.Bilmeyen de itibarsız sınıfına itilmesin.Dağda ki bir çoban bile bazı özelikleriyle en itibarlı kişi olabilir.Böyle bir uygulamaya şiddetle karşıyım.Hele reel yaşamda bile itibarlı kişiyi seçmenin zor olduğu bir dünyada ,Sanalda kişiyi görmeden,onunla bir şeyler paylaşmdan,Onunla acıyı,tatlıyı,dar günü.iyi günü birlikte yaşamadan,onunla düşüp,kalkmadan onu itibarlı yada itibarsız görmek mümkün mü sizce?Lütfen beni eleştirmeden önce elinizi vicdanınıza koyun,düşünün ve öyle eleştirin.Bu durumu bir müddet buraya yazı yazmadan protesto ediyorum.Şayet benim bilmedğim bir görüş açısı varsa bu işte lütfen beni aydınlatsın.
Lasia Spinosa
23-05-2004, 13:57
Bu forumun en gereksiz ve en zırva tarafı itibar puanlaması. Tam anlamıyla sığ bir şey. Küfür olsa ne olur, övgü olsa ne olur.
SunShine
23-05-2004, 14:46
Velhasıl burda da Ağalar ve adamları var.Ağalar haftanın yazılarını ya da adaylarını seçer;siz de birine oy verirsiniz.İtibar puanlamasına belli adaylar gösteriliyor.Peki diğerleri itibarsız mı?Böyle şeyleri feodal toplumlar bile artık yapmıyor.
.
.
.
.Şayet benim bilmedğim bir görüş açısı varsa bu işte lütfen beni aydınlatsın.
Sevgili Platon.
İşte uzun zamandır senin yazılarına eleştirilerim bu ve bunun gibi bakış açıların yüzünden idi.
Ağalar ve adamları.
Ağalar ve adamlarının seçtiği yazılar oylamaya sunulur.
Çok itibarlı çok yazı yazmış, çok yazı yazmış az itibarlı, az itibarlı ama doktor, doktor ama çok itibarlı, mühendis ama az yazı yazıp çok grafik çizmiş itibarı düşük, hep off topiğe yazmış ama yeterli itibara ulaşamamış, mühendislik fakültesinden sonra bir de yüksek lisans yapmasına rağmen yeterli itibara ulaşamamış, vs vs ve vb. kişilerin oyları eşit ağırlığa sahiptir.
Oy verip vermemekte de özgürdürler. Siz de öyle. Hiç birini beğenmezseniz oy vermezsiniz olur biter.
Yani, eğer ağalar ve adamları sizin dediğiniz gibi dikte edeci olsalardı bu haftanın yazısı der, ve kimsenin fikrini sormazdı.
Ayrıca, ağalar ve admalarının haricinde herhangi bir kişi, bir yazı ya da cümlenin aday gösterilmesini talep ettiklerinde geri çevrilmemiştir. Bunu da gerek PM gerekse Genel'e açık ortamlar yoluyla yazan arkadaşlar bilirler.
Bir başka konu ise,
Kimse kimseyi itibar puanlamasına aday göstermiyor.
Yanlış biliyor ve yanlış anlıyorsunuz.
Herkes herkese ( belli kurallar dahilinde ) itibar puanı gönderme özgürlüğüne sahiptir. İtibar puanlamasına aday gösterilmez, aday olunur. Siz de aday olun. İtibar puanı hakedecek bir şeyler yapın, aday olun.
Feodal toplumlar lafınıza da üzüldüm ve bozuldum.
Bakınız, hisse.net ve yöneticileri hiç kimseye demokratik bir forum vaadetmemiştir. Sadece spekülasyonsuz ve maniplasyonsuz bir forum vaadetmiştir.
Buna rağmen, değerli yöneticilerimiz bir çok konuda üyelerin fikrini sormak yoluyla demokratikliklerini göstermişlerdir. Ki, şu yukarıda yazdığınız yazı bile, hisse.net'in ne kadar demokratik bir forum olduğunun göstergesidir.
Netice itibariyle, Ağalar hoşgörülü kişiler.
Ayrıca, şu yukarıdaki yazınızda yine kendi kendinizi övmekten geri kalmamışsınız.
Siz fikrinizi yazın. Paylaşımda bulunun.
Gerisini merak etmeyin. Biz gerekli övgüyü yaparız sizin için.
Bilmem, sizin bilmediğiniz görüş açısını yazabildim mi ?.
Saygılar sunarım.
Objektif
23-05-2004, 15:36
Velhasıl burda da Ağalar ve adamları var.Ağalar haftanın yazılarını ya da adaylarını seçer;siz de birine oy verirsiniz.İtibar puanlamasına belli adaylar gösteriliyor.Peki diğerleri itibarsız mı?Böyle şeyleri feodal toplumlar bile artık yapmıyor.....
Şayet burda kararları isabetlı çıkan kişileri Hisse Net 'in geniş okur kitlesi seçsin...
Bu durumu bir müddet buraya yazı yazmadan protesto ediyorum.Şayet benim bilmedğim bir görüş açısı varsa bu işte lütfen beni aydınlatsın...
Sayın platon burada ağalar yok, bu site kişisel bir borsa sitesinin forumudur. Sahibi tek, forum yöneticisi tek kişidir. Bütün hissenet okurlarının bütün yazılara olumlu veya olumsuz görüş bildirme olanağı vardır ve bu demokrasinin en güzel ve en hızlı işleyen biçimlerinden biridir.
Sizi kimse hissenete zorla getirmedi, yazmanız için başınıza silah dayamıyor değil mi ? Siz hissenete üye olmaya karar verdiğiniz ve forum kurallarını kabul ettiğiniz anda da "forum itibar puanlaması" vardı şu anda da var.
Protestonuza yardımcı olacaksa ve sizce de uygunsa yazma hakkınızı 15 günlüğüne dondurayım ne dersiniz ?
serdarkus
23-05-2004, 16:38
Sn.Platon,
Sizin bu forumdaki ilk yazınızda, resminizi görünce, çok önceleri birkaç kere girdiğim sitenizden dolayı, işte tecrübeli bir arkadaş geldi diye düşünmüştüm. İlk intiba önemlidir, o anda bendeki imajınız, çok olumluydu.
Daha sonra yazılarınızı okudukça şaşırdım. İlk yazınızdan itibaren, sanki buraya forum paylaşımına değil, savaşmaya gelmiştiniz. İçerikler aslında beni rahatsız etmez. Bir kişiyi takibi gereksizler sınıfına aldığımdan itibaren, zaten bir kişinin yazılarını görsem de bakmam, okusam da anlamam. Ama ilk imajdan mı yoksa isim veremediğim bir nedenden mi bilmem, her yazınızı ilgiyle okudum, okudukça da üzüldüm.
Bu durumları her arkadaş benim gibi sessiz izlemiyor, kimi açıkça yanlışı görüp söylemeye başladı, bu sefer iyice dağıldınız. Daha sonra bir gün dayanamadım, özelinize,”niye her yazınızı karşınızda düşman varmış edasıyla yazıyorsunuz..” mealinde kısa bir not yazdım. Bunun etkisiyle mi, başka nedenle mi bilmem, yazılara kısa bir ara verdiniz, sonrasındaki ilk yazınıza merakla baktım, tarz değişmiştir diye umdum, ama daha da hırçınlaşmıştınız.
En son kısa bir mesaj daha gönderdim. Aynı yazıya açıkça da çok sayıda tepki aldınız. İlginçtir, birilerine cevap veriyorum dediniz. Gördüğüm kadarıyla, artık forumda da borsada da mevcudiyetinizin tek nedeni, birilerine kendinizi ispatlama gayreti olmuş ki, artık bundan sonrası için, bu vaka ümitsiz diyorum.
Size olan eleştirilerin nedenini kendinizi sorgulayarak bulmanız gerektiğini düşünüyorum. Yazınızdaki komplo teorilerine ise, itibar puanı ile yazı adayları arasında nasıl bir bağlantı kurduğunuzu bile anlayamadığımdan, cevap vermeyi bile gereksiz buluyorum.
Sn Platon ;
'' Velhasıl burda da Ağalar ve adamları var.Ağalar haftanın yazılarını ya da adaylarını seçer;siz de birine oy verirsiniz. ''
Ağalar ve Adamları !!
Bir kelimenin ne denli yıkıcı,yakıcı olabileceğini hiiç düşünmeden,
Ne de kolayca yazıvermişsiniz.
Anlamamıştınız.
Hala anlamamışsınız.
Anlamak için çaba ve niyet de göstermiyorsunuz.
Anlayamadığınız konularda yazmakta,çok özenli olmanız gerekirken, suçlamaktan ise hiç kaçınmadığınızın örneklerini sergilemeye devam ediyorsunuz .
Bunca değeri olan İnsan buraya niçin toplanmış ?
Bu değer yüklü İnsanlar, bazı kişilere neden saygı gösterir ?
Bu saygınlık denen şey,kolay mı kazanılır ?
Bu saygınlık yıllar içinde ve defalarca test edilerek kazanılmış olabilir mi?
Bunca saygınlık kazanmış İnsanlar Beni eleştirirken haklı olabilir mi?
Bu saygınlığı kazanmış İnsanların yaptıklarına,neden bir Ben itiraz ediyorum acaba ?
Niyetim mi yanlış,yok niyetim doğru da ifadem mi yanlış ?
Ayna ayna söyle Bana..... gibi uzaaar gider.
Kısaca ,
Eleştirme hakkı ancak ÖZELEŞTİRİ yapmasını bilenler için geçer akçedir.
Eleştiri bir demokratik hak ise,
Demokraside hakları kazanmış olmanın göstergesi GÖREVLERİN yapılmış olmasıdır.
Buradaki demokratik görev ÖZELEŞTİRİDİR.
Siz özeleştiri yapmayı öğrenene kadar, Bizim Sizi kaybetmiş olacağımız gibi bir korkum da yok değil.
serdarkus
23-05-2004, 17:36
Bir günde iki ciddi yazı, hem de Pazar günü.. galiba ben aklımı yedim.
İtibar puanı üzerine de son birşeyler yazayım, sonra itibar dosyamı kapatayım.
Şimdi..
Birkaç bin kişilik ortak salonda işlenen Fizik dersinde, devam mecburiyetinin olmaması, dersin lüzumsuz olduğuna inanılması (zaten hangi ders lüzumludur) ve Yenikapı sahilinde dolaşmanın dayanılmaz cazibesi karşısında derse devamı sağlayan tek şey, hocamızın ders kitabındaki tüm bilgileri olduğunca görsel ve neşeli bir şekilde deneylerle anlatmasıydı. Mesela, kedilerin dört ayak üstüne düşmesi bahsi işlenirken, bir asistan üst kata çıkar, bir kediyi ayaklarından sırtüstü aşağıya doğru sarkıtır, hoca kürsüde, “çocuklar kediler fiziksel olarak şu nedenden dolayı her zamandörtayaküstüne düşer..” dediği anda asistan kediyi bırakır, dörtayak üstüne salonun ucuna düşen kedi hızla kalkar, salon dolusu öğrencinin kahkahaları eşliğinde ayaklar altından fırlar kaçardı.
Sözün ucunu fazla dağıtmadan konuya girersem eğer.. olması gereken başkadır, dilek ve temenniler başkadır, olması kaçınılmaz olan ise bizzat vakadır. Sn.Pej ‘in yazısına açıkça Kırmızı itibar puanı verdiğimi yazdım, itibara da “beğenmedim” notunu iliştirdim gönderdim. Yanlış anlama olduğunu, şaka yaptığını yazdı. Bozuldum. Okuduğumu anlayabildiğimi sanıyorum, tabii ki şaka olduğunu anlamıştım, ama beklediğim tepki bu değildi. Kedi deneyini yapacaktık, olmadı diye bozuldum.
Neyse ki daha sonra Sn.Pej beni mahcup etmedi, sazan mevsimini erkenden açtı ve bana kırmızıyı yapıştırdı. Niye.. “madem sen bana kırmızı verdin, al öyleyse..” Şimdi bunun cevabı, aramızdaki kan davasının kaçınılmaz başlamasıdır ki, zaten hepimiz, “seni sevmedim sütoğlan, zaten ben senin babanı da sevmezdim..” misyonu üretimiyiz.
Sözün özü..
-Sn.Pej gibi bir forum duayeni bile dayanamayıp anlamsız verilen kırmızının dayanılmaz hafifliğinden kendini alamıyorsa,
-Sn. empee3 gibi, seyrek de olsa yazdığı iki üç satırlık teknik yorumuyla benim borsa ufkuma bugüne kadar yön veren biri, şimdilerde, yeni teknik analizci arkadaşlara tavsiye ve yönlendirme yapacağına bunlara kırmızı vermenin cazibesine kapılıyorsa ve sonrasında –bunun normal olduğunu bilinçaltına da ispatlama mı diye düşündüğüm- bulduğu her ortamda kırmızı puanın itibarlığı üzerine yazılar yazıyorsa..
Ben de artık bu itibar işine itibar etmemeye karar veriyor, bir günde bu kadar ciddiyet beni bozar diyorum ve iyisi mi ben off-topiğe dönüyorum.
Ek: Yazıyı uzatınca, asıl ana temayı unutmuşum.
Topik başlığı," sadece pozitif puan olsa ne olur.."
Sadece pozitif puanlama olsaydı eğer, ben aynı uyarıyı yani "beğenmedim" kelimesini kırmızı değil yeşil ile gönderecektim. İlgili de bunu okuyacak, hatta bana eleştirim için teşekkür edecek ve bunu bir kan davası haline dönüştürmeyecekti. Buradaki amaç ta muhatabın itibarının yerlerde sürünmesinin vereceği zevk değil, görülen olumsuzluğu uyarmak olmuş olacaktı.
Sayın serdarkuş7 ve Sayın pej'in aralarında geçen kırmızı-yeşil trafiğinin dostluklarını yakın zamanda daha da arttıracağına inanıyorum.. :rolleyes:
Çok değerli dostlukları ufak tefek tartışmaların bozacağından çok...tam aksine katmerleştireceğinden eminim. :)
Forumdaki İtibar puanı verilmesi kuralının, bir pastadaki kremanın...; pastaya verdiği güzellik gibi... foruma güzellik ve hoş bir hava kattığını düşünüyorum.. :cool:
Şu andaki geçerli olan kırmızı-yeşil sisteminin de.....; (itibar açıklamalarına bazı değerli üyelerin bahsettiği üzre hoş olmayan ibareler yazılmasını kınamam haricinde) ideal olduğunun kanaatindeyim.. :roll:
Saygılarımla...
serdarkus
23-05-2004, 18:12
Sayın serdarkuş7, sayın pej'in aralarında geçen kırmızı-yeşil trafiğinin dostluklarını yakın zamanda daha da arttıracağına inanıyorum.. :rolleyes:
Çok değerli dostlukları ufak tefek tartışmaların bozacağından çok...tam aksine katmerleştireceğinden eminim. :)
Dostluklarda en ufak bir bozulma yok, sadece kedi deneyi yapıyoruz.. :)
Dostluklarda en ufak bir bozulma yok, sadece kedi deneyi yapıyoruz.. :)
Nasıl bir deneyin içinde olduğumu anlayabilirmiyim,sn.Serdarkus7? :confused:
Sn.Platon,
Sizin bu forumdaki ilk yazınızda, resminizi görünce, çok önceleri birkaç kere girdiğim sitenizden dolayı, işte tecrübeli bir arkadaş geldi diye düşünmüştüm. İlk intiba önemlidir, o anda bendeki imajınız, çok olumluydu.
Daha sonra yazılarınızı okudukça şaşırdım. İlk yazınızdan itibaren, sanki buraya forum paylaşımına değil, savaşmaya gelmiştiniz. İçerikler aslında beni rahatsız etmez. Bir kişiyi takibi gereksizler sınıfına aldığımdan itibaren, zaten bir kişinin yazılarını görsem de bakmam, okusam da anlamam. Ama ilk imajdan mı yoksa isim veremediğim bir nedenden mi bilmem, her yazınızı ilgiyle okudum, okudukça da üzüldüm.
Bu durumları her arkadaş benim gibi sessiz izlemiyor, kimi açıkça yanlışı görüp söylemeye başladı, bu sefer iyice dağıldınız. Daha sonra bir gün dayanamadım, özelinize,”niye her yazınızı karşınızda düşman varmış edasıyla yazıyorsunuz..” mealinde kısa bir not yazdım. Bunun etkisiyle mi, başka nedenle mi bilmem, yazılara kısa bir ara verdiniz, sonrasındaki ilk yazınıza merakla baktım, tarz değişmiştir diye umdum, ama daha da hırçınlaşmıştınız.
En son kısa bir mesaj daha gönderdim. Aynı yazıya açıkça da çok sayıda tepki aldınız. İlginçtir, birilerine cevap veriyorum dediniz. Gördüğüm kadarıyla, artık forumda da borsada da mevcudiyetinizin tek nedeni, birilerine kendinizi ispatlama gayreti olmuş ki, artık bundan sonrası için, bu vaka ümitsiz diyorum.
Size olan eleştirilerin nedenini kendinizi sorgulayarak bulmanız gerektiğini düşünüyorum. Yazınızdaki komplo teorilerine ise, itibar puanı ile yazı adayları arasında nasıl bir bağlantı kurduğunuzu bile anlayamadığımdan, cevap vermeyi bile gereksiz buluyorum.
Sevgili arkadaşlar,bir durumu düzeltmek için yazma gereğini duydum.Ben aslında bu itibar konusu nerede nereden bakılır bile bilmiyorum.Aslında bu itibar meselesini saçma bulmakla birlikte haftanın incileri ve yazılarına hep belirli kişilerin gösterildiğini biliyorum.Sanıyorum bunu da belli kişiler yapıyor.İtibar meselesini de bunun içinde görmüşüm.Meğerse o ayrıymış ve bugün öğrendim.Birileri yazıların üstündeki bir itibar sembolü var .ona tıklayıp veriyormuş.Yani onun ağalarla direk ilişkişi yok.Ama haftanın adayları ve yazılarında var.Onunla ilgili görüşüme gelince Madem öyle bir şey konuldu.Bırakın bu itibar meselesi insanların iç dünyasında saklı kalsın..
Sevgili Serdarkuş,Yazılarımdaki görüşüne gelince gözlemlerin doğru ama eksik.İlk yazılarımı olumlu diğerlerini olumsuz görmen ve bundan düz bir mantıkla olumsuz yargılama yapmanı doğru bulmuyorum.Burada ilk yazılarımla son yazılarım arasındaki farkın oluşu doğru olabilir.Ama bunun neden böyle olduğunu yorumlayamaman olup biten bütün şeyleri hesaba katmadan hep düz bir mantıkla değerlendirmenden kaynaklanır.Bilgi konusuna gelince.bütün yazılarımı okursan borsayla ilgili tüm kararlarımda nerdeyse tam isabetli sonuçların piyasada gerçekleştiğini görebilirsin.Bunu burda bazı kişilerin dürüstçe yazdıkları halde ,bazılarının da tşk. edeceği yerde gereksiz yere eleştirmelerini dürüstçe bulmuyorum.Bakın burda kimsenin bir senedi,tapusu yok.Bu işi bilip bilmediğine dair tek kanıtı yazılarıdır.Beni öyle bir noktaya getirdiler ki neredeyse şu senedi bu saatte aldım.bu saatte satacağım.durumuna geldim.Diyeceksin ki her söylenene kulak asma. işin içinde insan olunca ve insana duyduğum saygıdan ötürü,söylenen her laf benim için önemlidir.Burda KMX adında biri var.Bunca insanı takas dökümleriyle 20000 den 16000 e getirdi.Binlerce eleştiri aldı.Ben olsam dayanabileceğimi sanmıyorum.TGRT de Necmettin Batur var.Kıbrısta evet çıktığında o sabah borsada sert bir çıkışın olacağını söyledi.Ama sert düşüş oldu.Adam yine aynı yüzle çıkıyor ve konuşuyor.İnsanın utanması gerekmiyor mu?Ben utanırım arkadaş..
Bir günde iki ciddi yazı, hem de Pazar günü.. galiba ben aklımı yedim.
yakında yazar olursanız hiç şaşırmayacağım... :)
bana kalırsa devam edin...kendi adıma, bundan sonra her gün, sizden en az bir tane böyle yazı bekliyorum...lütfen...
sevgiler...başarılar...
serdarkus
23-05-2004, 20:03
yakında yazar olursanız hiç şaşırmayacağım... :)
bana kalırsa devam edin...kendi adıma, bundan sonra her gün, sizden en az bir tane böyle yazı bekliyorum...lütfen...
sevgiler...başarılar...
Teşekkürler Sn.ertan1tr, ama lütfen beni böyle dolduruşa getirmeyin.
Baksanıza,biraz daha yazarsam, forumda kan gövdeyi götürecek.. :)
serdarkus
23-05-2004, 20:05
Nasıl bir deneyin içinde olduğumu anlayabilirmiyim,sn.Serdarkus7? :confused:
Sn.Pej,
Kedi deneyi, verdiğiniz kırmızıyı izah etme sıkıntısından sizi kurtarmak amacıyla sizin için açık bıraktığım bir kapıydı. Kızma sırası bende olmasına rağmen, dostluklarda en ufak sorun yok diye de ekledim. Konu bence, kaşınmaya tahammülü olmadığı noktada. Neticede, no problem..
serdarkus
23-05-2004, 20:08
...
Sevgili Serdarkuş,Yazılarımdaki görüşüne gelince gözlemlerin doğru ama eksik.İlk yazılarımı olumlu diğerlerini olumsuz görmen ve bundan düz bir mantıkla olumsuz yargılama yapmanı doğru bulmuyorum.Burada ilk yazılarımla son yazılarım arasındaki farkın oluşu doğru olabilir.Ama bunun neden böyle olduğunu yorumlayamaman olup biten bütün şeyleri hesaba katmadan hep düz bir mantıkla değerlendirmenden kaynaklanır.Bilgi konusuna gelince.bütün yazılarımı okursan borsayla ilgili tüm kararlarımda nerdeyse tam isabetli sonuçların piyasada gerçekleştiğini görebilirsin.Bunu burda bazı kişilerin dürüstçe yazdıkları halde ,bazılarının da tşk. edeceği yerde gereksiz yere eleştirmelerini dürüstçe bulmuyorum.Bakın burda kimsenin bir senedi,tapusu yok.Bu işi bilip bilmediğine dair tek kanıtı yazılarıdır..
Sn.Platon,
1-Ben sizin yorumunuzu sizin ağzınızdan bile yazmaya utanmıştım ama siz yine de ısrarla bir ağa ve adamları muhabbetini sürdürüyorsunuz. Sizin tabirinizle, ağanın adamlarından biri de ben oluyorum, sizin tabirinizle ağa bana her hafta, şu şu yazıları aday gösterin diye talimat veriyor ve yine size göre ben, emredersin ağam diyorum ve talimatı uyguluyorum. Öyle mi?
2-Sanırım anlaşılır yazmamışım. İlk yazınızı olumlu, sonrakileri olumsuz bulmadım.. İlk yazınızdan beri tavır ve üslubunuz aynı. Siz egonuzu korumak için değişik senaryolar yazabilirisiniz ama, size olan gelen ve gittikçe sertleşen eleştirilerin tamamında sebep bu. En azından benim gördüğüm bu.
3-Bakın bu yazınızda bile, ben iyi bilirim, ama bana teşekkür etmediler diyorsunuz. İyi de, niye bu bilirim kelimesine devamlı ihtiyaç duyuyorsunuz? Sonra, bilip bilmemenizden, bana ne, kime ne.. ister bil ister bilme. İster kazan ister kazanma.. hadi de ki iyi biliyorsun, de ki yardımcı oluyorsun, ki normali de budur, kimsenin burada yanlış yönlendirme için bulunduğunu düşünemeyiz, bunun karşılığında beni övün bana teşekkür edin muhabbeti ne. Burada yazan herkes başkalarıyla bir şeyler paylaşıyor neticede, her yazanın karşıdakine .. bak sana bunu verdim bana teşekkür et.. demesindeki komediyi düşünebiliyor musunuz. Yapmayın, okumayı unuttuysak bile, Ömer Seyfettin ‘in Diyet ‘indeki Koca Ali ‘nin gururunu çok şükür genlerimizde taşıyoruz.
Sevgilerimle de..
Sn.Pej,
Kedi deneyi, verdiğiniz kırmızıyı izah etme sıkıntısından sizi kurtarmak amacıyla sizin için açık bıraktığım bir kapıydı. Kızma sırası bende olmasına rağmen, dostluklarda en ufak sorun yok diye de ekledim. Konu bence, kaşınmaya tahammülü olmadığı noktada. Neticede, no problem..
Ben size kırmızı filan vermedim,zaten yapsam ismimi de eklerdim.
Hatta bundan sonra sadece olumsuz notlarıma,ki çok nadirdir,ismimi yazmaya karar verdim,olumluya isim yazmak doğru değil diye düşündüğüm için.
Siz kırmızı verdiniz diye benimde isimsiz kırmızı verdiğimi düşünmeniz beni biraz buruk yaptı,ancak bunun için kesinlikle sizi eleştirmiyorum çünkü sanal ortamda birbirimizi tanımamamız doğal.
Bu durumda beni kurtarmak için açık bıraktığınız kapıya yinede teşekkür ederim,
konu belirttiğiniz gibi incir çekirdeği,sadece yanlış anlaşılmamı düzeltmeye çalışıyorum,yoksa sizin bölgenize bir saldırım yok.
Sevgiler.
Sn.Justice,önümüzdeki tedirginlik dolu olacak seanslar öncesi biraz duygu yükleme-boşaltması yapmak gerekiyordu sanırım. :mad: :D :confused: :hayır:
Tenis raketinin tellerini vuruşlardan önce düzeltmek gibi bir şey diyelim.
Ancak seviyesiz yazışmalar olmuyor,gördüğünüz gibi.
cautionary
23-05-2004, 20:58
aslında bu konuda ne düşündüğümü birkaç kez yazdım...belki bunda verilen - puanlarla "itibarsız" biri olmamın da etkisi vardır :p
öncelikle şunu belirteyim ben bu itibar olayına baştan beri inanmadığımdan bugüne kadar - yada + oy vermedim.ama olaya da külliyen karşı değilim.bence - yada + punlamalar kişinin psikolojisiyle doğrudan alakalı...eğer bir kişinin verdiği oyların %70-80 den fazlası - ise....maalesef o kişinin ruh sağlığı için olumlu şeyler düşünemiyorum.
- oylar çoğunlukta ise...o kişinin dünyaya negatif gözlerle bakan, karamsar ve olumsuz bir insan olduğunu düşünüyorum.
not: bence itibar olayına gerekenden fazla önem veriyoruz...bunu kişilerin bir nevi deşarj olma aracı olarak görmek mümkün.
bir de önerim var: herkesin mesela 10 ar tane +/- oy verme hakkı olsun...böylece insanlar bu puanlamaları bol keseden dağıtmazlar.
Belki de değiştirilmesi gereken puanlama sistemi değil sadece puanlama sisteminin adıdır? "İtibar Puanı" denildiğinde madem az çok bir önyargı oluşturuyor bu sistem, basit bir mantık olsa da başka bir isimle bunun önüne geçilemez mi?
Belki de değiştirilmesi gereken puanlama sistemi değil sadece puanlama sisteminin adıdır? "İtibar Puanı" denildiğinde madem az çok bir önyargı oluşturuyor bu sistem, basit bir mantık olsa da başka bir isimle bunun önüne geçilemez mi?
Çok doğru bir tespit.Evet,özünde bunu mesele yapıyoruz bana göre.
''Yorum puanı'' nasıl olur acaba?
en iyi çözümü sayın Anne önerdi bence. isimler görünmeli
San Francisco
23-05-2004, 21:33
TGRT de Necmettin Batur var.Kıbrısta evet çıktığında o sabah borsada sert bir çıkışın olacağını söyledi.Ama sert düşüş oldu.Adam yine aynı yüzle çıkıyor ve konuşuyor.İnsanın utanması gerekmiyor mu?Ben utanırım arkadaş..
Bence yanlışın var Sn Platon. Borsa yorumu hakkında tahnim yapılıyor. Adamda tahminini yapmış. Zaten ilgili şahıs arasıra hatırlatmalarda bulnuyor.. Yaptıkları sadece tahmin bunun terside olabilir diye.. Burada veya herhangi bir yerde bir şahıs borsa yarın çıkacak deyipte aşağı doğru düşüş yaparsa onu kınamakmı gerekir? Yanlış ki ne yanlış..
Sn Platon çok sert dönüşleriniz var.. Yazılarınızdan tahammüllü bir insan olmadığınız ortaya çıkıyor. Hoşgörü, yaşamımızı sıkıntılı olmaktan kurtarıyor.. Bir başkası yanlış yaptı diye kızmaktansa çözüm aramak daha doğrudur.. N. Baturel burada değil ve siz gıyabında o şahısa hakaret ediyorsunuz.
Mevlana nın bir sözü aklıma geldi...
HAMDIM PİŞTİM YANDIM...
Hayatımızda evre evre.. Kişilerin hangi evrelerde olduğu kendi yazıların da belli oluyor.
Bence bu itibar puani meselesini bu kadar tartisana kadar, endeksin ve dunya piyasalarinin yonu hakkinda herkes bilgilendirici 3-5 kaynak bulup buraya yukleseydi herkes icin daha hayirli olurdu. Puan sistemine itibar etmiyorsaniz "puanim gorunmesin" diye bir secenek mevcut. Zaten ters giden birseyler oldugunda sistemi suclamak bizim huyumuzdur.
Sn.Justice'in dediği gibi eleştiriye biraz allerjimiz var.
Hatırlıyorum,çok seneler önce Libyada genç bir mühendis olarak katıldığım bir toplantıda bir ingiliz mühendisin şaka ile karışık ''you bloody Turks'' ile başlayan eleştirisine karşı tüm Türk ekip tek sıra müfreze nizamına geçip ''süngü tak'' komutu ile düşmana saldırı pozisyonu almıştık.
Zavallı adamlar arayı düzeltmek için daha sonra içlerinden birisinin evinde parti düzenleyip İngiliz bayanları bizleri dansa kaldırıp yumuşatmaları için ayarlamışlardı.
Hey gidi Baltacı Mehmet Paşa......
son_azrail
24-05-2004, 00:12
eleştiriye karşı değilim eleştirilmek te eleştirmekte hakkım, ama eğer eleştirecek olursam gider bunu yazının altına neresini eleştiriyor isem, orasını belirterekten yazar ve derim ki; kardeşim ben katılmıyorum sana böle olmalı...neden puan vereyimki ben yazısına yazımla karşılık veremiyormuyum, cümle kuramıyormuyum?
bana puan vermek mantıksız gibi geliyor...eğer eleştireceksem herkesin göreceği bir şekilde eleştirir altınada imzamı atarım...
sonuç;itibar kaldırılmalı...
istek ;aNNe yukarıyı düzgün yazmışmıyım....ana dilim arapça değil....yanlışlarımı düzeltirsen sevinirim nede olsa içeriğini okuyup cevaplayamıyorsun...
son_azrail(Son Azrail):
eleştiriye (Eleştiriye)karşı değilim .eleştirilmek te (Eleştirilmek de ) (,)eleştirmekte hakkım, ama eğer eleştirecek olursam (,)gider bunu yazının altına neresini eleştiriyor isem, orasını belirterekten yazar ve derim ki; kardeşim ben katılmıyorum sana böle olmalı...neden puan vereyimki (vereyim ki)ben yazısına yazımla karşılık veremiyormuyum(veremiyor muyum ), cümle kuramıyormuyum(kuramıyor muyum )?
bana (Bana)puan vermek mantıksız gibi geliyor...(.)eğer(Eğer) eleştireceksem herkesin göreceği bir şekilde eleştirir altınada imzamı atarım...(.)
sonuç(Sonuç);itibar kaldırılmalı...
istek(İstek) ;aNNe yukarıyı düzgün yazmışmıyım....(?)ana dilim (Anadilim)arapça değil....yanlışlarımı (Yanlışlarımı)düzeltirsen sevinirim (.)nede(Ne de) olsa içeriğini okuyup cevaplayamıyorsun...
Konu dışı gibi görülse de tam konu içi aslında.
Tarih boyunca , kendi platformlarında en çok tanınan , saygı gösterilen , imajı ya da karizması en sağlam kişiler kendi dilini en iyi kullananlar arasından çıkmıştır.(Hitler , Lenin , Clinton , da Vinci , Pascal , Hugo , Atatürk , Türkeş , Ç.Altan , Emre Kongar , Haluk Yasar , KMX , Yılmaz Karakoyunlu , Gani Müjde , falan )
Yine aynı şekilde , mesela Kuran'ın arapça okunmasını savunanlar da aynı zamanda Kuran'ın yazım dili olan Arapça'yı iyi bilenlerce okunmasını , okurken ya da yazarken hata yapılmasının günah olacağını söylerler.
Günümüz dünyasında kariyerlerinde en hızlı ilerleyen profesyonel yöneticilerin tamamı , mesleklerinin dilini en doğru ve en net kullananlar arasından çıkmaktadır.
Tıpkı bu forumda malum itibar puanlarının pozitiflerini alanların dilini kullanmaları gibi.
Anlatmak , önce anlatabilmek becerisine sahip olmayı gerektirir. Onun da en geçerli ve gerekli yolu dilini kullanabilmekle başlar.
Bilmem anlatabildim mi ?
SunShine
24-05-2004, 11:30
Tıpkı bu forumda malum itibar puanlarının pozitiflerini alanların dilini kullanmaları gibi.
Bu cümle çok şey anlatıyor.
Teşekkürler sn AnnE.
Ankete şık eklenmesini istiyorum.
a - Hem negatif hem pozitif seçenek olsun.
b - Sadece pozitif seçenek olsun.
c - Bana sedece pozitif puan verilebilsin kimse itibarımla oynamasın.
Sevgili AnnE'nin yazısı, anlayana zehir zemberek bir yazı doğrusu..
Her kelimesine katılıyor, hararetle destekliyorum!..
mesutciloglu
24-05-2004, 13:18
eski forumdaki gibi olsun
ÇifteAjan
24-05-2004, 13:33
Muhterem Başmümessil ;
Bilmem mümkün müdür ?
Sn. AnnE ye katiliyorum. Puan verenin kesinlikle adi gözüksün diyorum. Arti puan verenler ismini yaziyor ama eksi verenler hic bir zaman adini yazmadi ve cogunlugu ne icin eksi verdigini yazmiyor.
Salacaklı
24-05-2004, 14:01
Sn. AnnE ye katiliyorum. Puan verenin kesinlikle adi gözüksün diyorum. Arti puan verenler ismini yaziyor ama eksi verenler hic bir zaman adini yazmadi ve cogunlugu ne icin eksi verdigini yazmiyor.
diyelim ismi göründü; O zaman neler olur..
1-Topikler okunmaz hale gelir.
2-herkes intikam pesinde kosar.
3-Gruplasmalar olusur.Buda Bindigimiz dali kesmektir..Hisse.net in sonu olur.
4-Bilgi yardimlasma yerine, Bireylerin kendilerini ispatlama girisimleri artar.
5-Demokrasilerde Gizli oy, Acik sayim vardir.
daha örnekleri cogalta biliriz...
:D :D
ÇifteAjan
24-05-2004, 14:17
diyelim ismi göründü; O zaman neler olur..
1-Topikler okunmaz hale gelir.
2-herkes intikam pesinde kosar.
3-Gruplasmalar olusur.Buda Bindigimiz dali kesmektir..Hisse.net in sonu olur.
4-Bilgi yardimlasma yerine, Bireylerin kendilerini ispatlama girisimleri artar.
5-Demokrasilerde Gizli oy, Acik sayim vardir.
daha örnekleri cogalta biliriz...
:D :D
Ben buna katilmiyorum. ben birini elestirirsem yanina nedenini de yazamaliyim ve adimi da gizlememeliyim. Bence sacma sapan eksiler böylelikle azalacaktir. Örnegin en son bana verilen eksi spor bölümünden ve Galatasaray karsiti birinden isimsiz ve yazisiz verildi. Ben simdi o kisiye nedenini sorabilmeliyim. Isim gizli olmasaydi nedenini soracagimi bileceginden, kendiliginden bir aciklama yapip eksi puanini verecekti. Intikam filan bece cok sacma birseydir ve asla böyle birseyi buradaki olgun kisiler de yapmaz kanimca. Saygilarimla.
son_azrail
25-05-2004, 00:02
Konu dışı gibi görülse de tam konu içi aslında.
Tarih boyunca , kendi platformlarında en çok tanınan , saygı gösterilen , imajı ya da karizması en sağlam kişiler kendi dilini en iyi kullananlar arasından çıkmıştır.(Hitler , Lenin , Clinton , da Vinci , Pascal , Hugo , Atatürk , Türkeş , Ç.Altan , Emre Kongar , Haluk Yasar , KMX , Yılmaz Karakoyunlu , Gani Müjde , falan )
Yine aynı şekilde , mesela Kuran'ın arapça okunmasını savunanlar da aynı zamanda Kuran'ın yazım dili olan Arapça'yı iyi bilenlerce okunmasını , okurken ya da yazarken hata yapılmasının günah olacağını söylerler.
Günümüz dünyasında kariyerlerinde en hızlı ilerleyen profesyonel yöneticilerin tamamı , mesleklerinin dilini en doğru ve en net kullananlar arasından çıkmaktadır.
Anlatmak , önce anlatabilmek becerisine sahip olmayı gerektirir. Onun da en geçerli ve gerekli yolu dilini kullanabilmekle başlar.
Bilmem anlatabildim mi ?[/QUOTE]
sayın AnnE çok güzel siz bu dikkatle devam edin....ama şunuda unutmayın hiç kimsenin bilgisayar karşısında yazdıklarının yazım biçimi vs gibi nedenlerle ilerlemeyeceği çıkamaz(üstüme alındığımı falan düşünmeyin çünkü yazımı yine okuyamamış hala şekline takmışsınız tıpkı daha önce başka msjlarda tartıştığımız gibi içeriğe hala cevap yok)....buraya yazmak çok basit mesela şu an benim yaptığım gibi...şimdi ben buraya alır elime imla kitabı(ki bence gerek yok türkiye ort. üstünde olduğum kanaatindeyim dili kullanabilme konusunda) yazarım o zaman ne değişir yine size uzak bir yazı yazdığım için önce itibar puanını kullanır cewap yazma gereksinimi duymazsınız...
ben diyorum ki itibar puanı tartışma platformunu etkiler ve tartışıp fikirlerimizi (sevsekte sevmesekte) birbirimizle paylaşmamızı engelleyecektir....çünkü cewabımız yazı yazmaksızın direk itibar puanı yolu ile verebilme imkanımız war....
AnnE ilk bakışta bakalım kaçtane hata bulacaksınız nede olsa size içerikle ilgili birşey sormayacam okumuyorsunuz.....sadece eleştiriyorsunuz...
ÇifteAjan
25-05-2004, 12:13
Ben buna katilmiyorum. ben birini elestirirsem yanina nedenini de yazamaliyim ve adimi da gizlememeliyim. Bence sacma sapan eksiler böylelikle azalacaktir. Örnegin en son bana verilen eksi spor bölümünden ve Galatasaray karsiti birinden isimsiz ve yazisiz verildi. Ben simdi o kisiye nedenini sorabilmeliyim. Isim gizli olmasaydi nedenini soracagimi bileceginden, kendiliginden bir aciklama yapip eksi puanini verecekti. Intikam filan bece cok sacma birseydir ve asla böyle birseyi buradaki olgun kisiler de yapmaz kanimca. Saygilarimla.
Iste size bir örnek daha. Yukaridaki yazim icin biri kirmizi puan vermis ama nedenini ve adini yazmamis. Ben simdi buna ne diyeyim??? Cani sagolsun, o bununla tatmin oluyor demekki? Ne yapalim.
ÇifteAjan
25-05-2004, 19:29
Bu yazimdan sonra bana yesil Puan veren tüm Borsadaslara tesekkür ederim.
son_azrail
26-05-2004, 02:44
"Sn Son Azrail, burada ortak bir dil var."TURKCE" Herkes bunu duzgun kullanmaya ozen gosterir ve yazdiklarina dikkat ederse forum daha bir guzellesecektir.Bu bir sorumluluktur."
buda bu rada yazdıklarıma ve daha önce v yerine w(ki arapada w yoktur)sonra ne bilem(aha tamda örnek oldu ne bileyim yerine ne bilem yazmam gibi) sadece internet ağzı kullanmamdan ötürü itibar puanıma paso kırmızı yiyorum....ben bu notla bana kırmızı veren kişiye direkt olarak kardeş arapçada w yok ü yok ama ben öle kısa olsun die harfleri yutarak yazıyorum demek isterim...yok yarın bir yerde londrada gezerken w görecek kendini riyad a gitmiş hissedecek karşıdan gelen elin ingilizi bu türkler hiç bir şey bilmiyor diyecek ülke itibarımız zedelencek....bir daha itibar puanımda ana dilin arapçamı veya arapça yazma gibi sözler görmek istemiyorum çünkü arapça yazmıyorum...........
N28aichi
26-05-2004, 19:18
buraya yazmak çok basit mesela şu an benim yaptığım gibi...şimdi ben buraya alır elime imla kitabı(ki bence gerek yok türkiye ort. üstünde olduğum kanaatindeyim dili kullanabilme konusunda) yazarım o zaman ne değişir yine size uzak bir yazı yazdığım için önce itibar puanını kullanır cewap yazma gereksinimi duymazsınız...
ben diyorum ki itibar puanı tartışma platformunu etkiler ve tartışıp fikirlerimizi (sevsekte sevmesekte) birbirimizle paylaşmamızı engelleyecektir....çünkü cewabımız yazı yazmaksızın direk itibar puanı yolu ile verebilme imkanımız war....
Sn Son Azrail, Siz burada yazdiginiz mesajlari eger kendi egonuzu tatmin etmek, "Aha ben bunu yazdim, yazdigim gibi oldu!" demek veya "Laf olsun, torba dolsun." niyetiyle yaziyorsaniz dediklerimize aldirmayin, bu zamana kadar ki yazim tarzinizi degistirmemeniz hic bir seyi degistirmeyecektir. Yaziniz okunur kimse anlamaz ve anlamsizca biter.Yani harcadiginiz zamana yazik olacaktir. Ayrica yazi iceriginin guven vermesi itibar gormesi icin, yazan kisinin kullandigi kelimelere, uslubuna ( oyle ki bunlar kisinin egitimi, okudugu kitaplar ve bilgi dagarcigi dogrultusunda farkliliklar gosterir) dikkat etmesi onemlidir.Gercek hayatta da bu boyledir, forumdada ayni olacaktir. Bundan dolayi her kisi, paylasim adina burada bulundugu surece, forumda yazi yazarken Turkcemizi guzel ve dogru kullanarak yazi yazmasinin sart oldugunu dusunuyorum.Hatta sizin gereksiz gordugunuz yaninda bir imla kilavuzu ve bir sozluk bulundurarak yazmasini hararetle tavsiye ederim.Bu sayede yanlis anlasilmalar, gereksiz tartismalar son bulacaktir.Saygilar - sevgiler.
Her forumdasin yararlanmasi dilegiyle...
http://www.tdk.gov.tr/imla/
Objektif
26-05-2004, 20:13
Iste size bir örnek daha. Yukaridaki yazim icin biri kirmizi puan vermis ama nedenini ve adini yazmamis. Ben simdi buna ne diyeyim??? Cani sagolsun, o bununla tatmin oluyor demekki? Ne yapalim.
İtibar puanlamasının en doğal şekilde çalışması bu şekilde olur. Aslında tam olarak bunun için bu puanlama sistemini açtım. Her hangi bir üyenin herhangi bir yazısına katılmak veya katılmamak. İşte bütün mesele.
Her yazınızda %100 mutlak doğru bir şey yazmış olsanız bile birisi buna katılmadığını belirtmek özgürlüğüne sahiptir ve bu yaptığı ego tatmini değil düpedüz itibar puan sistemini kullanmaktır.
Sn Objektif ;
'' Her hangi bir üyenin herhangi bir yazısına katılmak veya katılmamak. İşte bütün mesele. ''
Korkarım sadece bu kadar olmayabilir.Olmalı doğru,olması gereken bu doğru ama,katılmak veya katılmamak fikirini oluşturan nedenleri ve olası etkenleri düşününce doğrusu şüpheliyim.
Teoride ve olması gereken olarak değil,pratiğe,olana baktığımızı ve en masum olduğu için,spor ve futbol örneğinden yola çıktığımızı düşünelim.Üç büyük takımın söz konusu olduğu tartışmalarda koca koca,kelli felli,oturaklı dediğimiz kişilerin uyguladıkları,topyekün müdafaa,topyekün saldırı taktiklerini tuttukları takım bile uygulayamaz desek yeridir.
Örneği birde,mevcut anlayışımızla siyasi alana uygularsak,katılmak veya katılmamayı oluşturan kriterlerimizin neler olduğu-olabileceği konusunda ki çekincelerim anlaşılabilir sanıyorum.
Öğrenmek zordur,sancılıdır,böyle böyle öğreneceğiz derseniiz .
Haksızsınız da diyemem.
Saygılar
son_azrail
27-05-2004, 00:31
N28aichi kardeş beni yanlış anlamışsın bence şimdi sayın aNNe çıkıp senin yazında mesela ü ler i ler ş ler yok bunları düzeltse ve konuyla ilgili olarak ne düşünürsün...
2nci olarak ego tatmini değil ama bu şekilde yazmanın özellikle bilgisayar karşısında bilgisayara saklanarak ucuz kahramanlık yapmanın kolay olduğunu anlatmak istedim...işte bakın burda benim türkçe yi kullanamdığımı çıkarabilirsiniz ve bende bunu dikkate alırım ama v yeri w kullanmamın vs nin çok zarar verici bir olay olmadığı kanaatindeyim....
power fm de dinlediğim bir olayı burda anlatmak istiyorum....hangi dj hatırlamoyrum bir hikaye anlatıyor...bir teyze varmış izmirden(yerleri doğru hatırlamıyor olabilirim) trene biniyor ve kondüktöre diyor ki pamukkaleye gelince bana haber verirmisin oğlum...kondüktörde tabii teyzecim diyor... nese saat 23,00 sularında tren pamukkaleye warıyor fakat kondüktör teyzemi unutyor ve 30 dk sora teyzem aklına gelince gidip makiniste olayı anlatıyor teyzemi unuttuk burda da indirsek yolunu bulamaz napalım diye düşünürken makinist gece bu saatte burdan tren geçmez 30 dk geri geri gidelim pamukkaleye bırakalım diyor...(hikaye bu ya demek gelio insanın içinden)Ve el hasıl 30 dk geri geri giderek pamukkaleye varıyorlar.....Kondüktör amcam sevinçli sözünü tutmuş olabilmenin rahatlığıyla teyzemi uyandırmak için yanına gidiyo ve teyzeme pamukkale geldik diyor...
işte olay burda kopuyor
teyzem çantasını açıyor tansiyon ilaçı ile suyunu çıkarıp yutup uykusuna devam ediyor....ne kadar birbirimizi anlayabildiğimizi gösteren belki gerçek olamayan ama benzerlerinin olduğu bir ülkede yaşıyoruz...yeşil yada kırmızı vererek değil sadece konuşarak anlaşabiliriz.....ama bu puanlamam bizi her zaman olduğundan daha çok beleşçilik(teşbih te kesin hata var ama bu hoş durdu) olgumuz artacak vede hazıra kaçmaya devam edeceğiz....
San Francisco
27-05-2004, 00:44
Arkadaşlar.. Bu tür problemler olursa birbirinizin özeline yazsanız daha iyi olmazmı?
Belki o zaman daha toleranslı olursunuz. Bence birbirimize olan şahsi düşüncelerimizi özellere yazsak daha iyi olur.. Bizlerde bilmemiş oluruz.
ÇifteAjan
27-05-2004, 12:22
Alttaki yaziyi yazan ve bana yukaridaki yazimdan dolayi eksi puan veren ve adini yazmaya korkan borsadasima ne diyeyim bilemiyorum. Saygilar.
sızlanma kampanyasından. Her şikayetçiye - oy vardı ya
empee3'ün kampanyasına ben de katılıyorum :)
ÇifteAjan
27-05-2004, 13:05
her eksi oy alışında yazacaksan artık ben de her defasında eksi vereceğim
Yaziya bak hizaya gel, bir de adini versende özeline bir mektup yollasam. Ya da sen yollasan. Biraz cesaretli ol ben adam yemem.
ÇifteAjan
27-05-2004, 13:10
Arkadaşlar.. Bu tür problemler olursa birbirinizin özeline yazsanız daha iyi olmazmı?
Belki o zaman daha toleranslı olursunuz. Bence birbirimize olan şahsi düşüncelerimizi özellere yazsak daha iyi olur.. Bizlerde bilmemiş oluruz.
Bende öyle diyorum ama gel gelelim bazilari adini vermeye cesaret edemiyor. Bu genelde eksi puan verenlerde oluyor.
ÇifteAjan
27-05-2004, 17:20
her eksi oy alışında yazacaksan artık ben de her defasında eksi vereceğim
Üc kisi daha kirmizi vermis. Yalnizca biri iclerinden yukaridaki yaziyi yazmis. Amam isimler yine yok.
Ben neymisim be, kac kisiyi tatmin ediyorum. IMKB ye kizan bana eksi oy veriyor. Verin anasini satiim, sonunda ne olacaksa???? :confused:
Pek muhterem Valide,
Tam olmaz deyip kestirip atacakken, code değişiklikleri konusunda iyi bir araştırma yaparak sizin dediğiniz şekilde code değişikliği yapan bir kişiyi buldum. Böyle bir code değişikliğini de deneyebilirim sanırım. Amma gizli oy vermeyi tamamen ortadan kaldırır ki bu defa da demokrasinin ruhuna aykırı hareket etmiş oluruz. Bence oy verenlerin kimliği ne olursa olsun görülmemeli.
Bunlar oy vermiyor, genelde hiçbir şey söylemiyor. + Basit bir kelime için bile kırmızı yapıştırıyor, keyfince saçma sapan işler yapıyor. Bunun adı demokrasi mi? Ben şimdi burada, özelde değil genelde, ağzıma geleni söyleyebilir miyim? Demokrasi var ya... Söyleyemem, değil mi? Özelde neden söyleyebiliyorum. Özelde demokrasi yok mu?
Sayın Objektif, bu konuda, yani itibar puanı verenlerin adlarının gözüküp gözükmemesi konusunda bir anket açmanızı rica ediyorum.
İtibar puanlamasının en doğal şekilde çalışması bu şekilde olur. Aslında tam olarak bunun için bu puanlama sistemini açtım. Her hangi bir üyenin herhangi bir yazısına katılmak veya katılmamak. İşte bütün mesele.
Her yazınızda %100 mutlak doğru bir şey yazmış olsanız bile birisi buna katılmadığını belirtmek özgürlüğüne sahiptir ve bu yaptığı ego tatmini değil düpedüz itibar puan sistemini kullanmaktır.
"İtibar puanlamasının en doğal şekilde çalışması bu şekilde olur. " Kim diyor bunu, ben öyle düşünmüyorum. Buna kim karar verdi? Demokratik bir oylama ile mi karar verildi, ben daha yok muydum bu forumda, haberim mi yok?
serdarkus
25-06-2004, 11:47
Şşşttt!...
Bir de benim itibar puanım sabah +9 iken şimdi nasıl -9'a indi, cevabını bilen var mı?
:mad:
10 kaplan gucundeki birisi size eksi puan vermis olabilir...
10 kaplan gucundeki birisi size eksi puan vermis olabilir...
empee3 :)
supersonic
12-11-2004, 10:21
Selamlar,
Her ne kadar bu konu çözülmüş olsa da, ben yeni gördüm.
Aklıma gelen çözüm şu:
+ ve - itibar puanını sadece belli bir puanın üstünde olanlar verebilsinler. Yani bir forumdaş uzun süredir bizleyse ve foruma katkısı olan birisiyse, zaten itibar puanı dağıtabilmek için yeterli puana sahip olacaktır.
Ama dün kaydolup, 1 günde 50 mesaj atıp sonra önüne gelene - verebilmek... Problemin kaynağı bu bence...
Yani itibarsız insanların itibar verebilmesi...
Ne dersiniz?
Selamlar,
Aklıma gelen çözüm şu:
+ ve - itibar puanını sadece belli bir puanın üstünde olanlar verebilsinler. Yani bir forumdaş uzun süredir bizleyse ve foruma katkısı olan birisiyse, zaten itibar puanı dağıtabilmek için yeterli puana sahip olacaktır.
Ama dün kaydolup, 1 günde 50 mesaj atıp sonra önüne gelene - verebilmek... Problemin kaynağı bu bence...
Ne dersiniz?
(-) İtibar puan kalkmamışmıydı?
kalktı sayın DRx gayette güzel oldu sadece Sn Objektif -10 veriyor
supersonic
12-11-2004, 11:07
kalktı sayın DRx gayette güzel oldu sadece Sn Objektif -10 veriyor
o da iyiymiş :D
San Francisco
13-11-2004, 07:20
Eskiden - lerde olsun diye bende istiyordum ama kalkması gercekten çok iyi olmuş.. Gereksiz yere kullanılan eksiler yüzünden, fikirleri iyi olan arkadaşların şevki kırılmıştı.
Eskiden - lerde olsun diye bende istiyordum ama kalkması gercekten çok iyi olmuş.. Gereksiz yere kullanılan eksiler yüzünden, fikirleri iyi olan arkadaşların şevki kırılmıştı.
Aynı görüşteyim....
Tam isabet bencede. İlk günlerde topladığımız puanlar gereksiz bir tartışma yüzünden çiziklerle doldu ve hata bende değilken. Yani gereksiz yere karizmamız çizildi.. :D :D :D
makrombor
14-11-2004, 04:02
haklsınız..iyi ve kötü yerine iyi ve daha iyi ayrımı daha anlamlı..böyle bir forum bu kadar basit bi şekilde huzursuzluk yada sinir etmek yada kin akıtmak için kullanılmamalı bazı kişilerce..olması gereken belki de en başında buydu ama neticede şu an oldu ve bu hali oldukça iyi.
Bu itibar puanı meselesi aslında şirazesinden çıkmış.
Neden mi?
Bakın ben 3-4 senedir bu forumdayım..
Beğenerek özel ilgiyle okuduğum bir kaç arkadaş var.
Hiçbirinin yeşil kutu sayısı 2 den fazla değil !..
Ne ilginç bir tesadüf değil mi?
Yani..
Yani bu işin içinde bir iş var da ben anlayabilmiş değilim..
O yüzden bu itibar puanının sayısı bana hiçbir şey anlatmıyor..
Sadece yazılarımıza gelen olumlu olumsuz tepkileri günü gününe anlamamız açısından yararlı, uyarıcı ve teşvik edici oluyor.
Bu konuda bir çok çözüm öne sürülebilir, yeterki forum olarak bizler ve yönetim radikal bir hareketle düzenlemeye gitmeye hazır olsun.
Şahsi fikrimi açıklamam gerekirse;
Arkadaşlarımızın bir kısmı ( bir zamanlar ben de dahil ) alakasız yazılardan negatif puan almaktan şikayetci, bir kısmı da, puanlamayla birlikte gelen açıklama notundan şikayetciler.
Pozitif puanın olduğu yerde negatif puanın da olması normaldir.
Ayrıca, negatif puanların (genel olarak ) yazıdan ziyade, üyelerin forumdaki genel davranış biçimlerine göre verildiğini de düşünmek gerekir.
Ama, açıklama notu marifetiyle gereksiz, yersiz ve densiz notlar gönderilmesi de hoş değildir.
Bu sebeplerle,
Negatif puanlamanın devam etmesi, ama eğer kaynak kodlarına müdahale edilecekse açıklama notu yazmanın engellenmesi yönünde fikir beyan ediyorum.
Eski forumdakine benzer bir sistem yani.
Saygılarımla.
Yapılabilirliliğini bilemem,ancak pozitif veya negatif itibar puanı verenin kullanıcı adını da otomatik ekleyen bir sistem yapılabilirse bence sorun bir ölçüde çözülür.
negatif pozitifin kardeşidir birbirlerinden ayrılmamalı.
çeki düzen açısından ikiside olmalı.
Ben de her iki puan tipinin birden olmasından yanayım.
Pozitif puanlar kişiyi onore ederken, negatif puanlar da hatalarını görebilmesi açısından gereklidir. .
Muhterem Başmümessil ;
Bilmem mümkün müdür ?
Selamlar,
Aklıma gelen çözüm şu:
Ne dersiniz?
Ve anket sonucu da burada…
Hem negatif hem pozitif seçenek olsun..... 59 79.73%
Sadece pozitif seçenek olsun. ................15 20.27%
Şimdi bu da nereden çıktı diyenler vardır…
Son günlerde bazı topiklerde, bazı yazıları görünce aklıma geldi…
pardon;
umarım ben yanlış görmüyorum.
bu konudaki en son mesaj 15 ay önce yazılmış,anket ne zaman açılmış bilemem, ama bugüne kadar sadece 74 katılımcısı olmuş.bugün tekrar güncelleştirilmek talebi oluşmuş.bence gereksiz bir girişim.bunu ben değil,tarih ve rakamlar söylüyor gibime geldi.
Bu itibar puanı meselesi aslında şirazesinden çıkmış.
Neden mi?
Bakın ben 3-4 senedir bu forumdayım..
Beğenerek özel ilgiyle okuduğum bir kaç arkadaş var.
Hiçbirinin yeşil kutu sayısı 2 den fazla değil !..
Ne ilginç bir tesadüf değil mi?
Yani..
Yani bu işin içinde bir iş var da ben anlayabilmiş değilim..
O yüzden bu itibar puanının sayısı bana hiçbir şey anlatmıyor..
Sadece yazılarımıza gelen olumlu olumsuz tepkileri günü gününe anlamamız açısından yararlı, uyarıcı ve teşvik edici oluyor.
:tamam: :tamam: tamam:
BORSAHİSSE
08-02-2006, 00:31
bencede aynısııı..puanda neymiş...yıldız verelim herkesin bi yıldızı olsun
Nereden buluyorsunuz seneler önce tartışılmış bağlanmış konuları da tekrar açıyorsunuz.
Her gün siz istiyorsunuz diye her şeye sıfırdan başlayamayız, her gün her şeyi döne döne tekrar tekrar tartışamayız.
Forum budur.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.