View Full Version : Hisse Forumları
Haluk Yasar
30-01-2004, 17:12
Eski forumda alıştığımız hisselere özel forumları açmadım. Gönderi sayısı artıp borsa genel de mesajlar takip edilemez duruma geldiği zaman açacağım.
Hisseleri de dahil olmak üzere her türlü yazıyı Borsa Genel (http://www.hisse.net/forum/forumdisplay.php?f=2) kısmına yazabilirsiniz.
Sn. Yaşar, ben bir an önce hisse bölümlerinin açılması taraftarıyım. Neden diyecek olursanız,
Genele yazdığımızda bunları tekrar hisselerin bölümüne taşımak, ikinci bir zahmet olacak. Ayrıca, hisse bölümleri olunca, direk ilgilendiğimiz hisseler konusunda görüş belirtmek ve görüş almak daha kolay oluyordu.
Bir diğer konu da, bölümler olunca insanlar çok emin şeyler bilmese de yorum yapabiliyordu. Ancak şimdi yeni topic açmak gerekiyor söz konusu hisseyle ilgili. Ve eğer çok net söyleyeceğiniz şeyler yoksa, topic açmak anlamsız geliyor. Böylece tartışmalar ve fikir alışverişi azalıyor...
Oguz Celikdemir
31-01-2004, 15:15
Eski forumda alıştığımız hisselere özel forumları açmadım. Gönderi sayısı artıp borsa genel de mesajlar takip edilemez duruma geldiği zaman açacağım.
Hisseleri de dahil olmak üzere her türlü yazıyı Borsa Genel (http://www.hisse.net/forum/forumdisplay.php?f=2) kısmına yazabilirsiniz.
Ben yardımcı olabilirim abi, nasıl olsa bu ücra memlekette yapıcak birşey yok. Elimden geldiğince katkım olur.
Selamlar
Haluk Yasar
31-01-2004, 15:26
Oğuz sağol, fiora da yardımcı olur zaten üstelik onun broadband'i var sen dial-up'la uğraşma.
Ben o forumları açmak için biraz daha beklenmesi kanaatindeyim. Üye sayısı artsın, yazı sayısı artsın. Artık olmazsa olmaz yazıları kaçırıyoruz diyelim ondan sonra o bölümü açarız.
Bende Eno'ya katiliyorum...
Hisse net'i diger forumlardan ayiran farklardan biride her hissenin ayri alani olmasiydi.
Ayni zamanda gecmiste ne yazildigini gorebiliyordum. Mesela x hissenin 2 sene evvel borc bataginda oldugu gunku yorumlari, su an nasil bir ilerleme yada gerileme kaydedildigini takip edebiliyordum.
En cok kullandigim bolumlerden biride Borsa siteleri arasinda bir tek! Hisse.net'te bulunan Yatirimci savaslari bolumuydu... Burada insanlar hisse hakkindaki en son gelismeleri takip edip, bilgilerini paylasabiliyordu.
Sizi temin ederim, eger her hisseye ait forum sayfalarini bir an evvel acarsaniz en az 10 is gunu icinde forumdaslar hisse bazli forumlari yorumlariyla doldurmaya baslayacaklardir...
Sahsen tanismiyoruz ama eger isterseniz bende yardimci olmaya hazirim. 1mb internet cikisim mevcut, su aralar da bayaga bos vaktim var.
Selamlar,
Haluk Yasar
31-01-2004, 18:14
Tek bir problem var. Bu forumda konu sıralaması alfabetik olarak set edilemiyor. İsteyen istediği gibi bakabiliyor, isteyen alfabetik bakıyor ama bunu kullanıcılar teker teker seçebiliyor. Belki de gözümden kaçmış olabilir ama iki gündür bu özelliği göremedim. Eğer bu şekilde de olsa açalım diyorsanız açalım o halde.
Şu anda çok yoğunum, üstelik bugün evlilik yıldönümüm ve akşam dışarı çıkmam gerek. Yarın da bayram, eğer Sn. Rizzi ve sevgili Fiora müsaitseniz bayramın ikinci veya üçüncü günü bu işe soyunalım.
Format olarak şöyle olacak
1. İMKB'den endeksler dosyasını (http://www.imkb.gov.tr/veri/endeks.zip) alacağız.
2. Ardından ben birincil pazar için 12, yatırım ortaklıkları, ikincil pazar, gözaltı pazarı ve diğer şirketler olmak üzere toplam 16 forum açacağım ve başlıklarını belirleyeceğim.
3. Sizlere bu forumda konu açabilmeniz için yetki vereceğim. Karışıklık olmaması için bu forumlarda konu açma yetkisi diğer kullanıcılara verilmeyecek.
4. Şirketin kodu - Şirketin Adı (Örn: ACIBD - Acıbadem Sağlık) olarak başlıklar açılacak. Bunun için İMKB endeksler dosyası referans alınacak.
5. Başlık açılırken boş açılamayacağından en az 10 karakter girilmesi gerek. Bunun için şirketlere ait grafikleri buraya ekleyeceğiz. Sadece grafik ekleyip konuyu açacağız. Grafiği ortalayıp eklersek güzel olur.
Grafiklerin linklerinin nereden alınacağını fiora daha iyi bilir ve karar verir.
Haluk Yasar
02-02-2004, 14:58
Bütün hisse forumlarını açtım, yetkileri tanımladım ve moderatör olarak sevgili fiora ve Sn. Rizzi'yi atadım.
Haluk Yasar
02-02-2004, 19:10
Hisse forumlarını daha ileri bir tarihte açarız. Şu anda bu fikri erteledim.
kukuriku
05-02-2004, 23:22
Haluk Bey bu yazismayi sonradan okumakla berabr once acma kararinizi buyuk bir mutlulukla okuduktan sonra da vazgectiginizi okudum. Size karar degistirten bir gelisme mi oldu ? Bu haliyle, ozellikle eski haline asina olanlar icin, hem takip etmek hem de katilim yapmak cok davetkar gelmiyor acikcasi.
Saygilarimla.
muhabbet
06-02-2004, 00:56
bence de hisse bazlı oluşum daha kullanışlı. ve bir çok insan yazmak için bunu bekliyor sanırım.
Haluk Yasar
06-02-2004, 01:15
Biraz daha sabır. Şu anda forumu Türkçeleştirmeye çalışıyorum.
Hisse bazlı forumlara çalışma tempom içerisinde ancak gelecek hafta zaman ayırabileceğim.
Objektif
06-02-2004, 17:23
Hisse Forumlarının çoğunu açtım. Bu geceye kadar bütün hisse forumları açılmış ve hisse forumları açılmadan Borsa Genel'e açılmış konuları hisse forumlarına taşımış olacağım. :)
Hisse Forumlarının çoğunu açtım. Bu geceye kadar bütün hisse forumları açılmış ve hisse forumları açılmadan Borsa Genel'e açılmış konuları hisse forumlarına taşımış olacağım. :)
selamlar
hisselerin dışında alternatif piyasalar ile ilgilide bir bölüm açsanız nasıl olur?
amerikan doları-€-hazine bonosu-altın vs.
böylece bunlarda belirli bir yerde toplanmış olur.
SVG
İnfo Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş. halka açılıyor (INFYO). Yatırım ortaklıklığı bölümüne yetkili olan biri eklerse fena olmaz.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.