View Full Version : metastock la ilgili herşey
Pages :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
[
10]
11
12
13
smyrna3579
09-05-2007, 23:34
bir ara sn neeldo bir programın menüsünü Türkçeleştirmişti diye hatırlıyorum.
Ama bence az daha sabredin yakında Türkçe diye bir dil kalmayacak. Herkes mikrosoftça konuşacak.
Türkiyenin şen şakrak borsa sitesi..:)
Türkçe olsa belki daha iyi faydalanırız bu haliyle de yetiyor ama...
Genç parti iktidara gelirse belki :D:D:he:
(MS Türkçe olacakkk)
Sn neeolda ve ertan ve diğer arkadaşlar,
Ben şunu istiyorum sizlerden bir zahmet hisselerin HO 100-200 değen yada yaklaşan hisseleri yada HO 100VE 200 yeni kesmiş olanları bulmak istiyorum expolerer da.Umarım anlatabilmişimdir.
Türkçe teknik analiz programı arıyorsanız www.financeIQ.com 'a bir bakıverin isterseniz. Ben bir iki aydır kullanıyorum Metastock'u açmadım vallahi bir aydır doğru düzgün. System Tester ve Explorer da var üstelik. Tek kötü yanı Metastock formülleri ile uyumlu değil. Gerçi uyumlu olması da mümkün değil formüller de Türkçe zira.
sayın elite trader 2 haftalık denemeden bahsediyor..daha sonra ücret ne olacak?
EliteTrader
12-05-2007, 11:12
sayın elite trader 2 haftalık denemeden bahsediyor..daha sonra ücret ne olacak?
Sn. merpet, açıkçası ben de bilmiyorum. Fakat ben üye olduğumda da deneme süresi filan diyordu lakin 2 ay oldu halen kullanıyorum. Deneme süresini sürekli uzatıyorlar. Forumda benden önce üye olanlar olduğunu da biliyorum. Onlar da halen kullandığına göre uzun zamandır bu şekilde herhalde. En güzeli devam etsin işte bu şekilde :) :he: Sitede de ücret hakkında bir bilgi yok. Aslında bir mail atıp sormak gerek.
http://www.financeiq.com/MessagesWeb.asp
Zati burada da Kasım ayında betası çıktı diyor. Ben Mart sonunda üye olmuştum demek ki, aylardır bu şekilde devam ediyor.
smyrna3579
12-05-2007, 14:27
peki metastock programı geliştirmek için okuyabileceğimiz Türkçe bir kitap var mı?
ya da detaylı anlatan bi internet sitesi.:wink:
Sn neeolda ve ertan ve diğer arkadaşlar,
Ben şunu istiyorum sizlerden bir zahmet hisselerin HO 100-200 değen yada yaklaşan hisseleri yada HO 100VE 200 yeni kesmiş olanları bulmak istiyorum expolerer da.Umarım anlatabilmişimdir.
bu topiği bir okuyun, işinize yarayacaktır...:cool:
Ağırlıklı Hareketli Ortalamaların Kesişmesi
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=970
hayaletsürücü
12-05-2007, 15:48
Sn. merpet, açıkçası ben de bilmiyorum. Fakat ben üye olduğumda da deneme süresi filan diyordu lakin 2 ay oldu halen kullanıyorum. Deneme süresini sürekli uzatıyorlar. Forumda benden önce üye olanlar olduğunu da biliyorum. Onlar da halen kullandığına göre uzun zamandır bu şekilde herhalde. En güzeli devam etsin işte bu şekilde :) :he: Sitede de ücret hakkında bir bilgi yok. Aslında bir mail atıp sormak gerek.
http://www.financeiq.com/MessagesWeb.asp
Zati burada da Kasım ayında betası çıktı diyor. Ben Mart sonunda üye olmuştum demek ki, aylardır bu şekilde devam ediyor.
Hele bir alışın, kullanıcı sayıları artsın, ücretli oluverir, önce bağımlılık. Aynı yolu matrix de izlemişti ilk çıktığında.
burhangirgin
12-05-2007, 16:05
metastock 8 kullanmaktayım. USD bazlı veriler metastock içerisinde olmaması nedeniyle bu sayfaları göremiyorum. Acaba USD verileri nasıl yeniden yükleyebilirim. Matriske üyeliğim var, acaba eksik bilgi yüklemesi yapmaktayım. Bilgi verebilecek arkadaslara simdiden cok tesekkurler
hayaletsürücü
12-05-2007, 23:56
metastock 8 kullanmaktayım. USD bazlı veriler metastock içerisinde olmaması nedeniyle bu sayfaları göremiyorum. Acaba USD verileri nasıl yeniden yükleyebilirim. Matriske üyeliğim var, acaba eksik bilgi yüklemesi yapmaktayım. Bilgi verebilecek arkadaslara simdiden cok tesekkurler
Msdownloader dan susd yi yazdırın, sonra msdownloader ayarlardan hızlı sembol tanımlamayı kullanın, gerisi kolay.
hayaletsürücü
12-05-2007, 23:58
Yeni başlayanlar için 54 dakikalık metastock kullanım videosu, sıkılmazsanız tabii
http://www.equis.com/marketing/webinar/metastockdemo.aspx
metastock'da rsi'in kendi hareketli ortalamasını almak istiyorum. bilenler yazabilirmi acaba. teşekkürler.
metastock'da rsi'in kendi hareketli ortalamasını almak istiyorum. bilenler yazabilirmi acaba. teşekkürler.
moving average göstergesini tutup rsi'nin üstüne sürükleyin. rsi pembe renk alınca bıralın. sonra da parametreleri yazmanız gerekecek.
kolay gelsin
RSI ın üzeresine moving avarege sürükleyip bırakarak yapabilirsiniz.Yada uzun yol rsi ı açarsınız.İnsertten indikator e girersiniz.Soldan moving avarege i seçip sağ taraftanda rsi penceresini seçerseniz ekleyebilirsiniz.Direk formül olarak kullanmak istersenizde aşağıdaki formül işinizi görecektir.Formülde 5 sayısı rsi ın ortalamasının periodu dur istediğiniz periodu ayarlayabilirsiniz.
RSI(C,14);
Mov(RSI(C,14),5,S)
RSI ın üzeresine moving avarege sürükleyip bırakarak yapabilirsiniz.Yada uzun yol rsi ı açarsınız.İnsertten indikator e girersiniz.Soldan moving avarege i seçip sağ taraftanda rsi penceresini seçerseniz ekleyebilirsiniz.Direk formül olarak kullanmak istersenizde aşağıdaki formül işinizi görecektir.Formülde 5 sayısı rsi ın ortalamasının periodu dur istediğiniz periodu ayarlayabilirsiniz.
RSI(C,14);
Mov(RSI(C,14),5,S)
teşekkürler dostum
blackmagic
15-05-2007, 01:52
arkadaslar metastock 10 yükledim programa girişte username password soruyor bunu nasıl çözerim bi siteden üyemi olmak gerekir ücretlimidir vs.
spekülatör
16-05-2007, 23:27
arkadaslar metastock 10 yükledim programa girişte username password soruyor bunu nasıl çözerim bi siteden üyemi olmak gerekir ücretlimidir vs.
proğramı kurarken şifresini girdinizmi?
BULL MARKET
18-05-2007, 01:43
Arkadaşlar, MSSmart diye bişey duyanınız varmı? MS çalıştıramıyorum bunun yüzünden, virüsmüdür nedir? ne bela şeymiş bu anlamadım ki? konu hakkında bilgisi olanların yardımına ihtiyacım var, yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim, saygılar.
Arkadaşlar, MSSmart diye bişey duyanınız varmı? MS çalıştıramıyorum bunun yüzünden, virüsmüdür nedir? ne bela şeymiş bu anlamadım ki? konu hakkında bilgisi olanların yardımına ihtiyacım var, yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim, saygılar.
MSSmart, MS veri klasörlerinizin altında açılan bir klasör adıdır. Her açtığınız grafik için orada bir dosya oluşur. Grafik üstünde yaptığınız çizimler bu dosyada saklanır. Bu klasörün içini tamamen silerseniz verileriniz kaybolmaz ancak üst klasörde açtığınız grafikler ilk defa açılıyor gibi gelir ekrana.
Bence MS başka bir nedenle açılmıyordur. Uyarı penceresi çıkıyorsa kopyalayın buraya sorunu anlamaya çalışalım.
blackmagic
18-05-2007, 09:18
proğramı kurarken şifresini girdinizmi?
ewet kurarken serial girdim ama her program açılışında kullanıcı adı ve şifre soruyor:cry:
BULL MARKET
18-05-2007, 13:16
MSSmart, MS veri klasörlerinizin altında açılan bir klasör adıdır. Her açtığınız grafik için orada bir dosya oluşur. Grafik üstünde yaptığınız çizimler bu dosyada saklanır. Bu klasörün içini tamamen silerseniz verileriniz kaybolmaz ancak üst klasörde açtığınız grafikler ilk defa açılıyor gibi gelir ekrana.
Bence MS başka bir nedenle açılmıyordur. Uyarı penceresi çıkıyorsa kopyalayın buraya sorunu anlamaya çalışalım.
Teşekkürler sn MMS, fakat sorun şu, bu dosya yüzünden tek bir veri ve grafik dahi açamıyorum, MS açılıyor normalde, fakat herangibir dosya çağırdığımda takoz gibi MSSmart çıkıyor karşıma, ne o açılıyor, nede başkası, bu işe çözüm bulamadım, bilgisayarı komple temizlemek gerek galiba, herşey silbaştan yapmakda işime gelmiyor, saygılar.
ewet kurarken serial girdim ama her program açılışında kullanıcı adı ve şifre soruyor:cry:
serial dışında kurarken size parola koruması olsun mu diye soruyor sizde buraya bir parola girmiş olabilirsiniz bu yüzden olabilir
paradoxX
18-05-2007, 16:18
Metastockta tez araştırması için system tester yapmak istiyorum. Elimde metastock 9.0 var. Bu konuda elinde türkçe doküman olan var mı? Yada yardımcı olabilcek biri...
Teşekkürler sn MMS, fakat sorun şu, bu dosya yüzünden tek bir veri ve grafik dahi açamıyorum, MS açılıyor normalde, fakat herangibir dosya çağırdığımda takoz gibi MSSmart çıkıyor karşıma, ne o açılıyor, nede başkası, bu işe çözüm bulamadım, bilgisayarı komple temizlemek gerek galiba, herşey silbaştan yapmakda işime gelmiyor, saygılar.
open penceresinde files of type bölümünde "smart charts" ı seçin. doğru klasördeyseniz hisselerin çıkması lazım.
http://forum.tekaredi.com/grafik/gokhan/hissetipi.PNG
TÜRKOĞLU
19-05-2007, 16:54
MS verilerime bişey oldu.önceden 95 yılına kadar verilerim vardı.şimdi 2005 yılına kadar görebiliyorum.
nooldu anlamadım.matriks MS Downloader'dan aktarıyorum verileri.hergün güncelliyorum.
bana yardımcı olabilir misiniz?
tşk.
XDiscovery
19-05-2007, 17:02
MS verilerime bişey oldu.önceden 95 yılına kadar verilerim vardı.şimdi 2005 yılına kadar görebiliyorum.
nooldu anlamadım.matriks MS Downloader'dan aktarıyorum verileri.hergün güncelliyorum.
bana yardımcı olabilir misiniz?
tşk.
Dostum merhaba,
Metastock dan Open tıklayınca karşına gelen hisse sayfasında First Date olarak *.*.1995 yazıyorsa verilerinde sorun yok. Bu durumda Open dedikten sonra üsten options sonra load options ı tıkla. Orada load kısmında yazan veri miktarını yükselt. Hem load hemde display kısmındakini.
Ama o en başta dediğim first date kısmında 1995 değilde 2005 varsa malesef dataların gümlemiş.
XDiscovery
19-05-2007, 17:10
Metastockta tez araştırması için system tester yapmak istiyorum. Elimde metastock 9.0 var. Bu konuda elinde türkçe doküman olan var mı? Yada yardımcı olabilcek biri...
Zamanında bende epeyce aradım ama bulamadım. System Tester 'da malesef 9.0 sınıfta kalıyor. 7.2 sürümü , sonradan çıkan 8.0 ve 9.0 dan çok daha hızlı ve kullanışlı.Kısaca ben 7.2 kullanmanı öneririm. Ama ilaki 9.0 diyorsan bu topiğin bazı sayfalarında bazı arkadaşlar system tester ı nasıl kullanacağını yazmışlardı.
TÜRKOĞLU
19-05-2007, 17:37
Dostum merhaba,
Metastock dan Open tıklayınca karşına gelen hisse sayfasında First Date olarak *.*.1995 yazıyorsa verilerinde sorun yok. Bu durumda Open dedikten sonra üsten options sonra load options ı tıkla. Orada load kısmında yazan veri miktarını yükselt. Hem load hemde display kısmındakini.
Ama o en başta dediğim first date kısmında 1995 değilde 2005 varsa malesef dataların gümlemiş.
slm abi,
kaça kaç yapmak uygun olur bunu? baktım verilerim sağlam çok şükür 91 yılı v.s. hepsi duruyor.
yardımın için tşk.
EliteTrader
19-05-2007, 17:38
www.financeIQ.com
http://www.financeiq.com/WebHelp/SistemKurmak.htm
http://www.financeiq.com/Makaleler/Articles.asp?ArticleID=3
İkinci linkte video bile var. Daha kapsamlı Türkçe kaynak bulabileceğinizi sanmam. İngilizce kaynak istiyorsanız, söyleyin. Başka kaynaklar da var, onları da yazabilirim.
Bu arada nasıl bir tez bu acaba, merak ettim açıkçası. Mahsuru yoksa konusunu bizimle paylaşabilir misiniz ? Üniversite hocaları eskiden teknik analize verip veriştirirlerdi, artık tez konusu olarak bile vermeye başlamışlar :biggrin::biggrin:
XDiscovery
19-05-2007, 17:41
slm abi,
kaça kaç yapmak uygun olur bunu? baktım verilerim sağlam çok şükür 91 yılı v.s. hepsi duruyor.
yardımın için tşk.
Load options kısmına mesela 2000 yaz. Hem load hem display kısmına. Seanslık veriler ise 2003 ten itibaren gösterecektir. Günlük ise 1999 dan felan başlar göstermeye. Hepsini göstemesini istiyorsan yaz 7000 civarı birşey.
Buradaki olay şu ; Ne kadar çok veri göstertirirsen bilgisayar o kadar zorlanır. Mesela bende yüklü sistemlerim hisseye uygunlandığı için 7000 veri yükletmeye kalkayım açılması 1 dakika sürer. Ama sen sistem yükletmeden tertemiz grafik açıyorsan max miktar yükletsende zararı olmaz.
paradoxX
21-05-2007, 16:12
Zamanında bende epeyce aradım ama bulamadım. System Tester 'da malesef 9.0 sınıfta kalıyor. 7.2 sürümü , sonradan çıkan 8.0 ve 9.0 dan çok daha hızlı ve kullanışlı.Kısaca ben 7.2 kullanmanı öneririm. Ama ilaki 9.0 diyorsan bu topiğin bazı sayfalarında bazı arkadaşlar system tester ı nasıl kullanacağını yazmışlardı.
tez çalışmam için metastock 7,2 yi nereden bulabilirim?
paradoxX
21-05-2007, 17:02
tezim için(teknik analiz) system tester(macd göstergesi için) yapmak zorundayım, metastock veya finance iq ile ilgili veya bu sektörde çalışan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.(özelime mesajlarınızı atabilirsiniz)
yardımınızın karşığında tezimde teşekkür yazısı veya maddi olarak ödeşebiliriz.
tezim için(teknik analiz) system tester(macd göstergesi için) yapmak zorundayım, metastock veya finance iq ile ilgili veya bu sektörde çalışan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.(özelime mesajlarınızı atabilirsiniz)
yardımınızın karşığında tezimde teşekkür yazısı veya maddi olarak ödeşebiliriz.
http://trader.online.pl/MSZ/e-0-tytulowa-m.html
tez çalışmam için metastock 7,2 yi nereden bulabilirim?
7.2 bende var 35 mb lık bir dosya gündüz bir yere upload edip özel mesajla gönderirim.Tez çalışmanızda başarılar.
paradoxX
22-05-2007, 10:42
7.2 bende var 35 mb lık bir dosya gündüz bir yere upload edip özel mesajla gönderirim.Tez çalışmanızda başarılar.
çok teşekkürler sn. neeldo
XDiscovery
26-05-2007, 20:28
Bugün Metastock 10 EOD deneme fırsatım oldu.
Seanslık olayını kaldırmışlar. Yani sadece günlük verileri açabiliyorsunuz. Seanslık verileri görmüyor.
System tester bölümü ve diğer bölümlerinin 8-9 versionundan hiçbir farkı yok.
Kısaca lüzumsuz bir 10 versionu. 7.2 ye devam.
Metastock 'tan tek istediğim System testerda optimize edilmiş sonuçları direk Expert Advisor daki formüllere atması. Ama yapamadılar gitti.
Şu işi ingilizcesi iyi olan bir arkadaş , equis e mail olarak bildirse ne iyi olacak.
Sayın XDiscovery;
Metastock 10 EOD zaten gün sonu versiyonu.EOD yani End Of Day sürümlerinin hiç birisinde seanslık verileri göremezsiniz.Seanslık ve saatlik gibi verileri görebilmeniz için professional versiyonlarının olması gerekiyor.Şu ana kadar 10 versiyonunun professionalına nette rastlamadım.Bazı arap sitelerinde 10 versiyonu için professional yazsada hepsi EOD versiyonu.9.1 professional buldum onu kullanıyorum.8 den hiçbir farkı yok.
XDiscovery
27-05-2007, 11:48
Sayın Neeldo,
Evet bu ayrıntıya dikkat etmemiştim. Neyse zaten diğer versionlarından farkı yok.
Bu arada sizin İngilizceniz iyi ise Equis'e yukarıda yazdığım özelliği aceba yazabilirmisiniz ?
Yani
System Tester'da çıkan optimize sonuçlarına göre istediğimiz Expert Advisor'daki formülleri güncelleme yapma özelliğini.
Veya Direk Expert Advisor'daki şartları optimize etmek gibi bir özellik.
Mesela benim kendi yaptığım hemen hemen 10 tane expert advisor sistemi var. Her bir sistemin içinde ayrı ayrı bir ton formül var. Şimdi ben bunları son duruma göre güncelemeye kalksam birkaç gün uğraşmam gerekecek.
Oysa Expert Advisior'da bir özellik olsa ve değişken olarak atadığımız rakamları tek tuşta istediğimiz gün sayısınca optimize edip güncellese süper olurdu.
Saygılar.
smyrna3579
29-05-2007, 20:10
5/22 ortalamasını kesen hisse senetlerini explorer da taratma imkanımız var mı?:notr:
Elinde formül olan arkadaşlar paylaşabilirse sevinirim.
şimdiden teşekkürler...
XDiscovery
29-05-2007, 20:39
5/22 ortalamasını kesen hisse senetlerini explorer da taratma imkanımız var mı?:notr:
Elinde formül olan arkadaşlar paylaşabilirse sevinirim.
şimdiden teşekkürler...
Cross(mov(c,5,s),mov(c,22,s))
Taratma sonucunda 1 sinyali verenler , şartı yerine getirmiş olanlardır.
smyrna3579
29-05-2007, 21:55
Cross(mov(c,5,s),mov(c,22,s))
Taratma sonucunda 1 sinyali verenler , şartı yerine getirmiş olanlardır.
teşekkür ederim:)
yusufum01
30-05-2007, 02:21
neeldo hocam merhaba ben yine metastckta bi halt yedim:arf::arf:tamplet oluştururken raınbov kart diye bişey oldu şimdi grafikleri açtıgım zaman volum cizgileri grafik çizgilerine kadar uzanıyo tek kart halinde açılıyo grafik ile volum çizgileri arasındaki çizgi kayboldu....bütün hisselerin pencerelerini nasıl tek bir düzen içinde görüntülüyebiliriz ben kafama göre düzeltmeye çalışıyom bu seferde volum çizgileri penceresi altta ayrı pencere olarak açılıyo yani pencerenin (volum)sag üst köşesinde tam ekran ve kapatma çarpı pencereleri var yardım ederseniz sevinirim:arf::arf:
Merhaba arkadaşlar.Sizden ricam belki daha önce yazmışsınızdır şöyle bir göz gezdirdim ama gözüme çarpmadı.Metastokta sürekli baktığım birkaç gösterge var bunu sürekli açıp bir bir grafik üzerinde görmek sıkıcı oluyor.Bu göstergeleri sürekli görebileceğim şekilde nasıl ayarlayabilirim metastock üzerinde.Şimdiden teşekkür ettim yardımınız için.
XDiscovery
30-05-2007, 14:53
Merhaba arkadaşlar.Sizden ricam belki daha önce yazmışsınızdır şöyle bir göz gezdirdim ama gözüme çarpmadı.Metastokta sürekli baktığım birkaç gösterge var bunu sürekli açıp bir bir grafik üzerinde görmek sıkıcı oluyor.Bu göstergeleri sürekli görebileceğim şekilde nasıl ayarlayabilirim metastock üzerinde.Şimdiden teşekkür ettim yardımınız için.
-Önce bir grafik aç.
-En sık baktığın indikatörleri yerleştir.
-"Save as" ile tamplate olarak kayıt et.Tabi birde isim ver.
-Hisse açarken yani open dedikten sonra üstte options var. Oradan open with template yi seç ve hangi isimde kayıt etiysen onu seç.
-sonra açtığın hisse seçtiğin indikatörler ile açılır.
Veya ekranın solunda veya altında 1-2 numaralı yan yana duran kutucuklar var. Onlara sağ tıkla ve custom toolbar ı seç. Oradan new de ve kendi kayıt etiğin template ni kısayol olarak oluştur. Böylece hangi hisse açıksa o kısa yola tuşlayınca indikatörler eklenir.
Biraz karışık oldu ama uğraşman lazım :)
-Önce bir grafik aç.
-En sık baktığın indikatörleri yerleştir.
-"Save as" ile tamplate olarak kayıt et.Tabi birde isim ver.
-Hisse açarken yani open dedikten sonra üstte options var. Oradan open with template yi seç ve hangi isimde kayıt etiysen onu seç.
-sonra açtığın hisse seçtiğin indikatörler ile açılır.
Veya ekranın solunda veya altında 1-2 numaralı yan yana duran kutucuklar var. Onlara sağ tıkla ve custom toolbar ı seç. Oradan new de ve kendi kayıt etiğin template ni kısayol olarak oluştur. Böylece hangi hisse açıksa o kısa yola tuşlayınca indikatörler eklenir.
Biraz karışık oldu ama uğraşman lazım :)
Karışık mı oldu daha açık ve detaylı bir şekilde nasıl anlatılır bilmem bence gayet açık ve net olmuş çok çok teşekkür ederim arkadaşım.
trader_77
30-05-2007, 20:52
neeldo hocam merhaba ben yine metastckta bi halt yedim:arf::arf:tamplet oluştururken raınbov kart diye bişey oldu şimdi grafikleri açtıgım zaman volum cizgileri grafik çizgilerine kadar uzanıyo tek kart halinde açılıyo grafik ile volum çizgileri arasındaki çizgi kayboldu....bütün hisselerin pencerelerini nasıl tek bir düzen içinde görüntülüyebiliriz ben kafama göre düzeltmeye çalışıyom bu seferde volum çizgileri penceresi altta ayrı pencere olarak açılıyo yani pencerenin (volum)sag üst köşesinde tam ekran ve kapatma çarpı pencereleri var yardım ederseniz sevinirim:arf::arf:
Volume penceresinde sağ tıkla.İnner window a gir.Oradan properties.Show title bar yanındaki işareti kaldır düzelir.
yusufum01
30-05-2007, 21:43
sayın trader77 çok teşeekkür ederim
arkadaşlar merhaba !
hisse.net e merhaba ilk mesajım da o yüzden
Benim metastock konusunda yardıma ihtiyacım var , kullandığım metastock programının bir aylık süresi dolduğu için artık çalıştıramıyorum
metastock proramını bulabileceğim biryerler varmı?
şimdiden teşekkürler
ms 9.1 de sistem tester i anlatacak bir arkadaş varmı? şimdiden teşekkürler...
hayaletsürücü
02-06-2007, 21:49
İndicatörümüz RSI olsun bir an için. Metastock ta
RSI(t0)-RSI(t-1) > RSI(t-1)-RSI(t-2) şeklinde bir formül yazılabilir mi? Burada
RSI(t0) son günkü RSI değerini
RSI(t-1) bir gün önceki RSI değerini
RSI(t-2) iki gün önceki RSI değerini gösterir. Amaç RSI nın eğim değiştirdiği noktayı yakalamaktır.
XDiscovery
02-06-2007, 22:10
İndicatörümüz RSI olsun bir an için. Metastock ta
RSI(t0)-RSI(t-1) > RSI(t-1)-RSI(t-2) şeklinde bir formül yazılabilir mi? Burada
RSI(t0) son günkü RSI değerini
RSI(t-1) bir gün önceki RSI değerini
RSI(t-2) iki gün önceki RSI değerini gösterir. Amaç RSI nın eğim değiştirdiği noktayı yakalamaktır.
Sn.Hayaletsürücü,
Öyle yazamasınız. RSI nin yanındaki paranteze sadece rsi nin kaç günlük veri kullanacağını yazabilirsiniz.
Mesela
RSI(10) gibi
Ama siz rsi nin 2 gün önceki değerini öğrenmek istiyorsanız REF komutunu kullanacaksınız ;
Bunun içinde Ref(RSI(10),-2) yazabilirsiniz. Burada rsi nin 10 verilik sonucunun 2 gün öncesini yazar.
Amacınız eğim değiştirdiği noktayı yakalamak ise
RSI(10)>Ref(RSI(10),-1) şartı size rsi nin 1 gün önceki değerinden yüksekse şartını verir.
RSI(10)<Ref(RSI(10),-1) şartı ise rsi nin 1 gün önceki değerinden düşükse
şartını verir.
RSI nin kaç veri kullanacağını system tester da buldurursanız daha iyi olur.
hayaletsürücü
03-06-2007, 00:06
Sn.Hayaletsürücü,
Öyle yazamasınız. RSI nin yanındaki paranteze sadece rsi nin kaç günlük veri kullanacağını yazabilirsiniz.
Mesela
RSI(10) gibi
Ama siz rsi nin 2 gün önceki değerini öğrenmek istiyorsanız REF komutunu kullanacaksınız ;
Bunun içinde Ref(RSI(10),-2) yazabilirsiniz. Burada rsi nin 10 verilik sonucunun 2 gün öncesini yazar.
Amacınız eğim değiştirdiği noktayı yakalamak ise
RSI(10)>Ref(RSI(10),-1) şartı size rsi nin 1 gün önceki değerinden yüksekse şartını verir.
RSI(10)<Ref(RSI(10),-1) şartı ise rsi nin 1 gün önceki değerinden düşükse
şartını verir.
RSI nin kaç veri kullanacağını system tester da buldurursanız daha iyi olur.
Sn. Xdiscovery, RSI kullanmayacağım zaten, basit olsun diye onu örnek verdim. Teşekkürler.
merhaba arkadaşlar
metastock explorerda belli bir tarihte en çok kazanan ve kaybeden hisseleri nasıl buluruz. % deleri ile
trader_77
03-06-2007, 23:03
merhaba arkadaşlar
metastock explorerda belli bir tarihte en çok kazanan ve kaybeden hisseleri nasıl buluruz. % deleri ile
Cola
CLOSE
Colb
ROC(CLOSE,1,percent)
Buradaki 1 i kaçgün önceki değişimi görmek istiyorsanız ona göre değiştirebilirsiniz.
Arkadaşlar, metastock 9.0pro kullanıyorum. Verilen formülleri ( Cross(c,mov(c,50,s)). hisselerde deneyip sonuçlarını alabiliyorum ancak aynı formülü endeks üzerinde denediğimde system tester çalışmıyor. Yani hiçbir işlem yapmamış gibi gösteriyor. Bunun nedeni ne olabilir acaba?
XDiscovery
03-06-2007, 23:52
Sn.Mertus,
Yazdığınız formülü satım şartına yani close long kısmına cross(mov(c,50,s),c) olarak yazdınız değilmi ? Yazmış iseniz geriye tek hata kalıyor o da system tester ın ayarlarını tam yapmamış olmanız... Onuda zaten benim topikte söylemiştim.
XDiscovery
04-06-2007, 01:04
uzun zamandır siteyi ve bu topiği de takip ediyorum. arkadaşlar benim sizden ricam metastock programını nasıl temin edebilirim, nasıl çalışabilirim. geçenlerde internette arama yaptım ama nedense bulamadım. bazı arkadaşlar deneme süresinden bahsederken kimileri süresiz kullanımdan bahsediyor. sizin şuan kullanmakta olduğunuz metastock programını bulup kurabileceğim site linki yazabilirseniz çok sevinirim. yardımcı olacak/olmayacak tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürler. iyi geceler
Emule adlı paylaşım programını araştırın isterseniz....Belki vardır....
Sn.Mertus,
Yazdığınız formülü satım şartına yani close long kısmına cross(mov(c,50,s),c) olarak yazdınız değilmi ? Yazmış iseniz geriye tek hata kalıyor o da system tester ın ayarlarını tam yapmamış olmanız... Onuda zaten benim topikte söylemiştim.
sizin topik hangisi?
Arkadaşlar kısaca derdimi söylim .Bir kaç gündür metastock ve veri için aramadığım yer kalmadı.Bu sitenin bir yerinde buldum ve indirdim yükledim sonra veri muhabbeti başladı verileride tekaredi diye bir proğram ile uğraştım bir türlü çıkamadım.Kaç gündür bu sitedeyim o özele atıyorum bu özele atıyorum yazıları okudum.Ya şu işin içinden bir çıkamadım.Şu özel muhabbetini bırakalım lütfen bilginin kapalısı olmaz ya.Linki verirsin millet yaralansın yasaksa yaptığımız herşey yasak.Forum yardımlaşmadır.Yazıların çoğunu okudum herkez birilerine yardım ediyor.Amaçta bu zaten Bende varsa size veririm yoksa alırım.Gerçekten gıpta ile bakıyorum Sorunum var yardım edecek aranıyor.en kolay anlatım ile metastock ve veri nereden nasıl alabilirim nasıl kurabilirim lütfen özelden olmasın herşey açık olsun
TÜRKOĞLU
09-06-2007, 15:05
Arkadaşlar kısaca derdimi söylim .Bir kaç gündür metastock ve veri için aramadığım yer kalmadı.Bu sitenin bir yerinde buldum ve indirdim yükledim sonra veri muhabbeti başladı verileride tekaredi diye bir proğram ile uğraştım bir türlü çıkamadım.Kaç gündür bu sitedeyim o özele atıyorum bu özele atıyorum yazıları okudum.Ya şu işin içinden bir çıkamadım.Şu özel muhabbetini bırakalım lütfen bilginin kapalısı olmaz ya.Linki verirsin millet yaralansın yasaksa yaptığımız herşey yasak.Forum yardımlaşmadır.Yazıların çoğunu okudum herkez birilerine yardım ediyor.Amaçta bu zaten Bende varsa size veririm yoksa alırım.Gerçekten gıpta ile bakıyorum Sorunum var yardım edecek aranıyor.en kolay anlatım ile metastock ve veri nereden nasıl alabilirim nasıl kurabilirim lütfen özelden olmasın herşey açık olsun
MATRİKS'ten dataları yıllık 100 ytl üyelik bedeli ile alabilirsiniz.anlık olarak 5/10/15/30/60/seans/gün verilerini.
garantialisveris sitesinde satılıyor.yıllık 100 ytl çok değil.aylık 8 ytl falan ediyor.madem ms kullanacaksınız bu olmadan olmaz.aşağıdaki linkten alabilirsin.
http://www.garantialisveris.com/matriks/str_prod.asp?productID=73283
tekaredi olmaz MATRİKS olmalı...
trader_77
09-06-2007, 15:22
Bir yanlışı düzelteyim matriks olmadan olmaz diye birşey yok.Eğer seanslık ve gün sonunda analiz yapacaksanız tekaredi işinizi görür.Seans içi analiz yapacaksanız en iyisi matriks.Elinizde metastock varsa ve tekarediyi kullanmaya karar verirseniz elimden geldiği kadar anlatmaya çalışırım.Eğer metastock yoksa bu linke tıklayın google aramsıdır buradan ya türkçe sitelerden yada arapça olan sitelerden indirebilirsiniz http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=metastock+professional+9&meta=
Sn Türkoğlu
cevaben gerçekten teşekkürler.KIsa bir soru daha İnternetten indirdiğim Metastock 9.0 a otomatik olarak yerleştirebiliyormu yoksa 4 gündür tekaredi ile uğraştığım gibi uğraştırımı ? Keza şimdiki proğramlara yetişilmiyor.Birini öğreniyorsun peşine bir yenisi çıkıyor.Sadece 3 gündür bu forumda neyin nerede olduğunu aramakla geçti.Her şey güzel forum harika ama birdahaki girişimde aynı yeri bulmak ferman istiyor.ACEMİLİK.Hayatımda forumlarla işim olmaz bu kez zamanım bol diye dolaşıyorum takıldım.Dilerim bu seferki ip kalındırda kopmaz
TÜRKOĞLU
09-06-2007, 15:39
Sn Türkoğlu
cevaben gerçekten teşekkürler.KIsa bir soru daha İnternetten indirdiğim Metastock 9.0 a otomatik olarak yerleştirebiliyormu yoksa 4 gündür tekaredi ile uğraştığım gibi uğraştırımı ? Keza şimdiki proğramlara yetişilmiyor.Birini öğreniyorsun peşine bir yenisi çıkıyor.Sadece 3 gündür bu forumda neyin nerede olduğunu aramakla geçti.Her şey güzel forum harika ama birdahaki girişimde aynı yeri bulmak ferman istiyor.ACEMİLİK.Hayatımda forumlarla işim olmaz bu kez zamanım bol diye dolaşıyorum takıldım.Dilerim bu seferki ip kalındırda kopmaz
hayır kendinizi paralamanıza gerek yok bende MS 9 kullanıyorum.satın alınca size üyelik şifresi gönderilecek onunla DOWNLOADER yükelyip kurulumu yapacaksınız 5 dk sürmez.ondan sonra veri aktar deyin aktarır önce düne kadar olan verileri aktarırsınız 5 dk sürmez o işte.
sonra seans içi hangi senetlere bakıyorsanız onun için bir dosya oluşturun ve sürekli seans içi güncelleyin.her güncellemeden sonra Metastock'ta alt sağda küçük bir REFRESH ikonu var onu tıklayın verileri otomatik olarak metsastock'a aktarmış olursunuz.
basit yaw.tekaredi saçmalıktan başka bişey değil.kurulumu günler sürüyor işkence...
bu matriks 5 dk sadece...
OHHH BE diyeceksiniz...
TÜRKOĞLU
09-06-2007, 15:41
Bir yanlışı düzelteyim matriks olmadan olmaz diye birşey yok.Eğer seanslık ve gün sonunda analiz yapacaksanız tekaredi işinizi görür.Seans içi analiz yapacaksanız en iyisi matriks.Elinizde metastock varsa ve tekarediyi kullanmaya karar verirseniz elimden geldiği kadar anlatmaya çalışırım.Eğer metastock yoksa bu linke tıklayın google aramsıdır buradan ya türkçe sitelerden yada arapça olan sitelerden indirebilirsiniz http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=metastock+professional+9&meta=
düzelteyim o zaman olur ama eksik olur güdük kalır...eğer trade amaçlı kullanmıyorsa elbetteki tekaredi seans/gün verileride olur.
ama MATRİKS kesin çözüm.
Metastoc 9.0 winrar lı şekilde rapid diye bir yerden indirdim.Kurulumunu yaptım bu kezde data sorunu yaşamaya başladım.Bazı firmalardan aldığım datalar eksik yada hatalı geldi bıraktım.Keza bir günlük yanlış data formasyonu berbat ediyordu.İmbk den de almayı bilmiyorum eski metastok4.0 ve 4.5 eski kaldı diye yok ettim şimdi bir aydır sıkıntı içindeyim.Ben analizleri haftada bir ve hisse takip yöntemi ile yaptığımdan ayrı seans ve günlük gerektiğinden diğer datalar beni ilgilendirmiyor.Önemli olan dataların temiz ve düzenli olmasıdır.Matrixin verileri İnşallah diğerleri gibi olmaz
teşekkürler
Sn Türkoğlu gerçekten şimdiden rahatladım teşekkürler. Ya harbi ben bu forumu sevmeye başladım.Cevap çok,yardım çok bu siteyi hayır olsun diyemi kurmuşlar ? bizim zamanımızda bol bol küfür vardı. Şimdiki gençlik harbi yardımsever,bilgiyi paylaşıyor ya.Bir aracı kurumda bile paran kadar konuşursun ve istersin sevdim sizleri Vallahi.
can17can
10-06-2007, 17:04
arkadaşlar buradan meta stok verisi kullanan var mı nasıldır acaba
http://www.platodata.com.tr/Metastockdata/
XDiscovery
10-06-2007, 17:16
arkadaşlar buradan meta stok verisi kullanan var mı nasıldır acaba
http://www.platodata.com.tr/Metastockdata/
Eskiden kullanırdım. Genelde hatalı veriler olurdu. Eziyetten başka birşey değil.
Ücretsiz birşey arıyorsan http://veri.tekaredi.com/ tavsiye ederim.
Tekaredi-Veri esas olarak İMKB Seans Sonu ve Gün sonu verilerini Yeni Türk Lirasi (YTL), Amerikan Dolari (USD), Euro (EUR) ve Döviz Sepeti (DS) cinsinden teknik analiz programlarinin veri ihtiyaci konusunda hem amatörlerin hem de profesyonellerin ihtiyacini karşılamak üzere tasarlanmıştır.
:super::super:uzun zamandır siteyi ve bu topiği de takip ediyorum. arkadaşlar benim sizden ricam metastock programını nasıl temin edebilirim, nasıl çalışabilirim. geçenlerde internette arama yaptım ama nedense bulamadım. bazı arkadaşlar deneme süresinden bahsederken kimileri süresiz kullanımdan bahsediyor. sizin şuan kullanmakta olduğunuz metastock programını bulup kurabileceğim site linki yazabilirseniz çok sevinirim. yardımcı olacak/olmayacak tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürler. iyi geceler
İlhan kardeş bu sitede arapçası olanı değilde başka bir adres var winrarlı şifresini de neeldo diye ama adresi isteme bilmiyorum çünkü o kadar yer varki bende acemiyim.Ama hatırladığım kadar Metastocl ilgili herşey diye bir yer hatta altındada winrar şifresi neeldo yazıyor .Çalıştı veriyidetekaredi den al sonunda başardımda ondan biliyorum
SAYIN ARKADAŞLAR
meta stok programını tam anlamıyla baştan sona türkçe anlatımı
varsa adı yayımcısını yazarsanız sevinirim.
metastok bölümünü baştan okumaya başladım. belki içinde ilerlerde vardır ama daha çabuk olur diye buraya da yazayım dedim.
ilgi alakanız için şimdiden çok teşekkür ederim.
EliteTrader
10-06-2007, 20:37
Metastock hakkında en derin bilgi bu forumda mevcut. Baştan sona Türkçe anlatım nette hiçbir yerde bulamazsınız. Yaşar Erdinç'in bir kitabı vardı, ben oradan bir şeyler öğrenmiştim ama o da eski bir kitap idi.
Daha önce de yazmıştım, illa Metastock olsun diye bir takıntınız yoksa www.financeIQ.com 'a bir bakın isterseniz. Tamamen Türkçe, üstelik çok geniş yardım dökümanları da mevcut. Metastock'tan daha da kaliteli üstelik.
SİTEYE GİRDİM baktım çok teşekkür ederim.
aşşagıdaki yazı çıkınca size sormayı uygun gördüm ..
belli süre için mi ücretsiz kullanım hakkı veriyor..sonra ücretli galiba beni aydınlatırmısınız..
Ücretsiz deneme sürenizi başlatmak ve FinanceIQ yükleme paketini (71.0 MB) bilgisayarınıza indirmek için buraya tıklayın.
EliteTrader
10-06-2007, 22:35
SİTEYE GİRDİM baktım çok teşekkür ederim.
aşşagıdaki yazı çıkınca size sormayı uygun gördüm ..
belli süre için mi ücretsiz kullanım hakkı veriyor..sonra ücretli galiba beni aydınlatırmısınız..
Ücretsiz deneme sürenizi başlatmak ve FinanceIQ yükleme paketini (71.0 MB) bilgisayarınıza indirmek için buraya tıklayın.
Valla ben 4 aydır kullanıyorum. Sürekli uzatıyorlar. En son daha yeni Haziran'ın sonuna kadar uzattılar.
teşekkür ederim.
ilgi alakanız için
:super:Metastock hakkında en derin bilgi bu forumda mevcut. Baştan sona Türkçe anlatım nette hiçbir yerde bulamazsınız. Yaşar Erdinç'in bir kitabı vardı, ben oradan bir şeyler öğrenmiştim ama o da eski bir kitap idi.
Daha önce de yazmıştım, illa Metastock olsun diye bir takıntınız yoksa www.financeIQ.com 'a bir bakın isterseniz. Tamamen Türkçe, üstelik çok geniş yardım dökümanları da mevcut. Metastock'tan daha da kaliteli üstelik.
Teşekkürler.
gerçekten güzel bir proğram veriye ihtiyacın yok ve otomatik olarak yüklemesi var vede adamlar şimdilik parada istemediler.Adamlara helal olsun Israr etmeme rağmen almadılar.Tavsiye ederim
burhangirgin
20-06-2007, 21:50
metastock 8.0 kullanmaktayım, teknik bir arıza nedeniyle eski kullanmış olduğum versiyonu silip yeniden yükledim. fakat yeni yüklemiş olduğum metastcokta ilk sayfaya ( momentum, macd, bolllinger v.s.) bilgileri kaydediyorum,fakat diğer sayfalara aktaramıyorum. Bu konuda bilgi verecek arkadaşlara teşekkürler.
metastock 9 kullanmaktayım. verileri tekaredi den indiriyorum.sorum şu: mesela bugün itibariyle hisse senedi verilerini indirdim. metastocku acıp herhangi bir senedi sectiğimde senetle ilgili grafikte en son tarih olarak 9 nisan 2007 geliyor, bugünkü tarih gelmiyor. neden böyle yapıyor annamadım. cevaplar için teşekkürler.
Metastock hakkında en derin bilgi bu forumda mevcut. Baştan sona Türkçe anlatım nette hiçbir yerde bulamazsınız. Yaşar Erdinç'in bir kitabı vardı, ben oradan bir şeyler öğrenmiştim ama o da eski bir kitap idi.
Merhaba,
Tavsiyeniz üzerine programı indirdim ve kurdum. "Bilgisayarı bu hesaba ata" tuşuna bastığımda "geçersiz servis numarası" hatası alıyorum. Ne yapmam gerekiyor?
Teşekkür ederim.
EliteTrader
23-06-2007, 15:24
Merhaba,
Tavsiyeniz üzerine programı indirdim ve kurdum. "Bilgisayarı bu hesaba ata" tuşuna bastığımda "geçersiz servis numarası" hatası alıyorum. Ne yapmam gerekiyor?
Teşekkür ederim.
destek@financeIQ.com adresine email atmayı denediniz mi? Anında cevap veriyorlar. Yardım etmek isterdim ama benim çözebileceğim bir sorun gibi durmuyor.
TÜRKOĞLU
24-06-2007, 23:38
MS'ta grafiklere semi-log olarak bakmak istiyorum bunu nereden ayarlıyorum?
tşk. ederim.
MS'ta grafiklere semi-log olarak bakmak istiyorum bunu nereden ayarlıyorum?
tşk. ederim.
Grafiğin sağındaki fiyatları çift tıklayın, açılan pencereden semi-log scala yı işaretleyip ok deyin, karşınızda:)
selamlar
TÜRKOĞLU
27-06-2007, 00:50
yardım...
MS'de GÜNLÜK verilerim göçtü.anlamadım nasıl olduğunu.bi dışarı çıktım eve geldim pc me kimse dokunmadı oynamadı.ama GÜNLÜK verilerin olduğu dosyadan grafik açamıyorum.
USER FILE IS DAMAGED diye uyarı veriyor.nasıl hasar görmüş olabilir durduk yerde anlamadım.
5 dk. 60 dk. seanslık verilerim sağlam ve açılıyor ama günlükler göçmüş.
verileri matriks downloader ile indiriyorum.
ltf yardım...tşk. ederim.
yardım...
MS'de GÜNLÜK verilerim göçtü.anlamadım nasıl olduğunu.bi dışarı çıktım eve geldim pc me kimse dokunmadı oynamadı.ama GÜNLÜK verilerin olduğu dosyadan grafik açamıyorum.
USER FILE IS DAMAGED diye uyarı veriyor.nasıl hasar görmüş olabilir durduk yerde anlamadım.
5 dk. 60 dk. seanslık verilerim sağlam ve açılıyor ama günlükler göçmüş.
verileri matriks downloader ile indiriyorum.
ltf yardım...tşk. ederim.
Tam olarak bu hatayı değil ama başka bir hata vermişti bendede. Günlük verileri ayrı bir klasörün içine en baştan indirince sorun çözüldü ancak bütün çizgi çalışmalarım gitmişti. Eski klasörüm halen duruyor ve halen açılmıyor...
TÜRKOĞLU
29-06-2007, 02:01
Tam olarak bu hatayı değil ama başka bir hata vermişti bendede. Günlük verileri ayrı bir klasörün içine en baştan indirince sorun çözüldü ancak bütün çizgi çalışmalarım gitmişti. Eski klasörüm halen duruyor ve halen açılmıyor...
çok ama çok teşekkür ederim sn.mertus.kaç gündür kolum dalım kopmuş gibi hissediyordum.sayenizde yeniden kavuştum günlük verilerime :cool:
BENDE İSTİYORUM LÜTFEN ADRESİ
metastock 10 vistada çalışmıyormu??
Merhaba,
Metastok'ta belli bir tarih icin explorer formulu nasil yazarim. Ornegin 12 Mart gunu RSI'si hareketli ortalamasi uzerinde olan hisseler gibi. Ref komutu ile biraz geriye gidebiliyorum ama 2 haftadan sonrasi zor olacak gibi ;)
Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler
Merhaba metastok 9 kullanıyorum açtığımda 7 günlük sürem kaldığı uyarısı geldi orjinal metastok cd sini istiyor acil konuyu çözmem lazım yardımcı olabilecek arkadaş varmı?
arkadaşlar metastock 9 kullanıyorum explorerde (True Strength Index II)formulünü tarattıgımda buldugu degerler le grafikteki degerler birbirini tutmuyor nedenini bilen arkadaş varmı acaba günlük veya seanslık ayarlarını da yapıyorum ama tutmuyor.not: formülün açılımı şu şekilde rr:= Input("first smoothing r" ,1 ,100 ,25 );
ss:= Input("second smoothing s",1 ,100 ,13 );
uu:= Input("third smoothing u" ,1 ,100 ,1 );
numerator:=100*(Mov(Mov(Mov(ROC(C,1,$),rr,E),ss,E) ,uu,E));
denominator:=Mov(Mov(Mov(Abs(ROC(C,1,$)),rr,E),ss, E),uu,E);
If(denominator<>0,numerator/denominator,0); yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler
EliteTrader
20-07-2007, 17:11
arkadaşlar metastock 9 kullanıyorum explorerde (True Strength Index II)formulünü tarattıgımda buldugu degerler le grafikteki degerler birbirini tutmuyor nedenini bilen arkadaş varmı acaba günlük veya seanslık ayarlarını da yapıyorum ama tutmuyor.not: formülün açılımı şu şekilde rr:= Input("first smoothing r" ,1 ,100 ,25 );
If(denominator<>0,numerator/denominator,0); yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler
Metastock'ta böyle bir bug ezelden beridir var diye biliyorum ben. Verdiğiniz formülü FinanceIQ Formül Dili'ne aşağıdaki gibi çevirdim.
Pay=FDegMik(K, 1, fNormal)
Pay=HOrt(Pay, Per1, oUssel)
Pay=HOrt(Pay, Per2, oUssel)
Pay=100*HOrt(Pay, Per3, oUssel)
Payda=Mutlak(FDegMik(K, 1, fNormal))
Payda=HOrt(Payda, Per1, oUssel)
Payda=HOrt(Payda, Per2, oUssel)
Payda=HOrt(Payda, Per3, oUssel)
Cizim1=Dogruysa(Payda/=0, Pay/Payda, 0)
19.07.2007 tarihi için U100 için 38.66 gibi bir değer hesapladı (Parametreler 25, 13, 1). 2000 senesinden bu yana grafikte aşağıdaki şekilde oldu. Siz de Metastock değerlerini söylerseniz karşılaştırma yapabiliriz.
http://img401.imageshack.us/img401/1779/endekshx7.gif (http://www.financeiq.com/)
Explorer için aşağıdaki formülü kullanın ve resimdeki ayarları yaparsanız istediğiniz sonucu elde edebilirsiniz.
Explorer formülü:
numerator:=100*(Mov(Mov(Mov(ROC(C,1,$),25,E),13,E) ,1,E));
denominator:=Mov(Mov(Mov(Abs(ROC(C,1,$)),25,E),13, E),1,E);
If(denominator<>0,numerator/denominator,0);
Ayar:
Explorer ı açıp options a girin.
http://img116.imageshack.us/img116/9331/optionszb8.png
Ayarları aşağıdaki gibi yapın sorun çözülecektir.
http://img116.imageshack.us/img116/7788/explorerbo7.png
Merhaba metastok 9 kullanıyorum açtığımda 7 günlük sürem kaldığı uyarısı geldi orjinal metastok cd sini istiyor acil konuyu çözmem lazım yardımcı olabilecek arkadaş varmı?
Programı kaldırmadan üzerine tekrar kurarsanız sorun kalmayacaktır.
[QUOTE=neeldo;1752981]Explorer için aşağıdaki formülü kullanın ve resimdeki ayarları yaparsanız istediğiniz sonucu elde edebilirsiniz.
sayın neeldo yardımınız için teşekkür ederim.dediklerinizi yapınca düzeldi:)
bir süredir üzerinde çalıştığım ancak henüz formülünü bulamadığım SL noktası tesbiti ile ilgili düşüncem şu...
Diyelimki bugünkü MACD değeri 1000, trigger 900. Yarınki kapanış kaç olursa MACD trigger ini aşağı keser!
selamlar
merhaba, su olayi nasil yazarim?
son 2 günlük fiyat çubuklarında şunu nasıl yazarım?
son 2 günden 1 tanesi CLOSE=HIGH kapanmış, diğeri ise CLOSE=HIGH değil, CLOSE =HIGH kapanan günün çubuk uzunluğu yani HIGH/LOW oranı diğer güne göre daha az olsun...
bunu explorer da nasil yazabilirim? teşekkürler...
merhaba, su olayi nasil yazarim?
son 2 günlük fiyat çubuklarında şunu nasıl yazarım?
son 2 günden 1 tanesi CLOSE=HIGH kapanmış, diğeri ise CLOSE=HIGH değil, CLOSE =HIGH kapanan günün çubuk uzunluğu yani HIGH/LOW oranı diğer güne göre daha az olsun...
bunu explorer da nasil yazabilirim? teşekkürler...
Aşağıdaki formülle istediğiniz sonucu alabilirsiniz.
((H=C OR Ref(C=H,-1))) AND (If(H=C,Ref(H/L,-1)>H/L ,H=C) OR
If(Ref(C=H,-1),H/L>Ref(H/L,-1),Ref(C=H,-1)))
bir süredir üzerinde çalıştığım ancak henüz formülünü bulamadığım SL noktası tesbiti ile ilgili düşüncem şu...
Diyelimki bugünkü MACD değeri 1000, trigger 900. Yarınki kapanış kaç olursa MACD trigger ini aşağı keser!
selamlar
Merhaba Sn. ctitiz,
Sorunuzun formülü,
a:=12;b:=26;x:=2/(1+a);y:=2/(1+b);
top:=Mov(C,b,E)*(1-y)-Mov(C,a,E)*(1-x);
{tetik çizgisini kesmesi için gereken kapanış}
(Mov(MACD(),9,E)+top)/(x-y);
Yukarıdaki formülü, "Line quicklist" ten, noktalı olarak seçip, fiyat çizgisi üzerine çizdirirseniz, hem "macd al", hem de "macd sat" değeri için değeri görebilirsiniz. Macd şu anda tut konumundaysa, satış sinyali için kapanış fiyatını, MACD şu anda alma konumdaysa, alış sinyali için fiyat görülecektir.
Merhaba Sn. ctitiz,
Sorunuzun formülü,
a:=12;b:=26;x:=2/(1+a);y:=2/(1+b);
top:=Mov(C,b,E)*(1-y)-Mov(C,a,E)*(1-x);
{tetik çizgisini kesmesi için gereken kapanış}
(Mov(MACD(),9,E)+top)/(x-y);
Yukarıdaki formülü, "Line quicklist" ten, noktalı olarak seçip, fiyat çizgisi üzerine çizdirirseniz, hem "macd al", hem de "macd sat" değeri için değeri görebilirsiniz. Macd şu anda tut konumundaysa, satış sinyali için kapanış fiyatını, MACD şu anda alma konumdaysa, alış sinyali için fiyat görülecektir.
cok tesekkurler sayın picador...
yoksa sayın ertan mı? Formüldeki yapı sn.ertan ın kullanımıyla cok benzeşiyor:)
selamlar
Sn. ctitiz,
picador..
sn. ertan takip ettiğim üstatlardan birisi..
Sene 1999-2001 falan, ms öğrenmek, formül kütüphanesi yaratmak ve sistem oluşturmak için, hazır formül ve kısayol biriktiriyordum. MS 4.0 kullanıyordum. O zamanlar, netten bulduğum formüllerden birisi. Daryl Guppy,Jose Silva veya stockcentral.com.au sitelerinden birisinden indirmiştim sanırım.
Umarım, işinize yarar!
bir benzetme olmuş galiba...:)
sevgili picador iltifatın için teşekkürler, üstadlık mertebesine yetişmek için jose gibi olmalı...:wink:
sen macd ı bulmuşsun, ben de internette araştırırken rsi için yapılmış olanları buldum...
ilgilenenler olur diye de ekliyorum...
a0:= Input("RSI Periods",3,34,5);
c1:= Input("Upper Level",10,90,70);
c2:= Input("50 Level",10,90,50);
c3:= Input("Lower Level",10,90,30);
a1:= CLOSE;
a2:= ROC(a1,1,$);
a3:= a2*(a2>0);
a4:= a2*(a2<0);
aa:= (PREV*(a0-1)+a3)/a0;
dd:= (PREV*(a0-1)+a4)/a0;
dd:= Abs(dd);
UL:= a1+(a0-1)*Max(dd*c1/(100-c1)-aa,dd-aa/(c1/(100-c1)));
MM:= a1+(a0-1)*Min(dd*(100/(100-c2)-1)-aa,dd-aa/(100/(100-c2)-1));
LL:= a1+(a0-1)*Min(dd*c3/(100-c3)-aa,dd-aa/(c3/(100-c3)));
UL;MM;LL;
n:=Input("No. of periods",2,100,14);
y:=Input("RSI level to cross",1,99,70);
x:=y/100;
u:=Max(C-Ref(C,-1),0);
aveu:=Wilders(u,n);
d:=Max(Ref(C,-1)-C,0);
aved:=Wilders(d,n);
xabove:=((n-1)*(x-1)*aveu+(n-1)*x*aved+(1-x)*C)/(1-x);
xbelow:=(n-1)*(1-1/x)*aveu+(n-1)*aved+C;
plot:=If(RSI(C,n)<x,xabove,xbelow);
plot;
mystified
27-07-2007, 13:23
Arkadaşlar Tradestation veya başka proğramlardaki formüller Metastock'a çevrilebilir mi?Aradığım şu Fractal Dimension İndex indikatörünü Tradestation'dan Metastock'a çevirebilmek.İndikatör ADX indikatöründen daha isabetli ve çok daha iyi.
arkadaşlar envelope nasıl yazılıyor explorer ben böyle yazıyorum kabul etmiyor
envelope (c,25,s) yardımcı olursanız sevinirim
Mesaj yazılalı baya olmuş ama tesadüfen arama yaparken buldum.Belki işine yarayan olur.Envelope formülü metastockta aşağıdaki şekilde tanımlanabilir.
Envelope üst band formülü:
1.05*Mov(C,25,S)
Envelope alt band formülü:
.95*Mov(C,25,S)
bir benzetme olmuş galiba...:)
[/code]
evet karıştırmışım:)
selamlar
Expert advisor'daki buy, sell, thumb up, thumb down gibi sembollerim kaybooldu, ne yaptıysam geri getiremedim. Nasıl tekrar geri getirebilirim ?
Expert advisor'daki buy, sell, thumb up, thumb down gibi sembollerim kaybooldu, ne yaptıysam geri getiremedim. Nasıl tekrar geri getirebilirim ?
Metastock u kapatın. C:\WINDOWS\Fonts a girin Arial (True Type) a 1 kere tıklayın ve metastock u yeniden açın o zaman düzelmesi lazım.
Metstock çok değişmiş çok,ben eskiden anadoluya ilk metastock usokan insanım İstanbul'a almaya gittiğimde söyledilerdi ve çok hayret etmişlerdi yıl 1992 ama şimdi yıl 2007 ve ben bu programı anlayamıyorum. hisse üzerine bir ortalama dahi çizdiremiyorum,açıkcası nerde olduğunu dahi bulamadım.
Bu program çok zor çok.
Söylemeyi unuttum 0,9 şu anki .
Sayın emirler grafiği açtıktan sonra orta tarafta İndicator Quicklist var oraya girin.İndikatörü sürükleyip bırakın.Ortalama ekleyecekseniz grafiğin üzerine sürükleyip bırakın.
http://img514.imageshack.us/img514/5691/movingmt6.png
Uzun yolu ise İnsert ten indicator e girilir.Daha sonra sol taraftan eklenecek indikator seçilir ve sağ taraftan hangi pencereye eklenecekse orası seçilir ve ok e basılır.
Kolaymış be!...
Tşklr sn neeldo, hani diyorum birde bu aldığım ortalamaları kayıd edip her seferinde açtığımda hisseler üzerinde otomatik çıksa ne güzel olurdu be....:mut:
Sayın emirler
Grafiğin üstüne eklediğiniz indikatörleri tek tıklamayla istediğiniz grafik üzerine ekleyebilirsiniz.Kendi sitemde resimli göstermişti.Burayada ekleyeyim oldukça kolaylık sağlıyor kullanımda.
Grafiğin altında aşağıdaki resimdeki gibi bir simge olur.İlk açtığınızda grafik bomboş indikatör eklenmemiş şekilde gelir ve o simgeye tıkladığınızda grafiğin üzerine kaydettiğini şekilde indikatörler gelir.
http://img294.imageshack.us/img294/8673/templateom7.png
Öncelikle grafikte görünmesini istediğimiz indikatörleri ekliyoruz.Expert advisor dan da ekleme yapabilirsiniz.
Ekranımıza indikatörleri ekledik siz istediğiniz indikatörleri ekleyin:
http://img150.imageshack.us/img150/4730/ekranwt3.png
Daha sonra ana menüden file a giriyoruz.Save as diyoruz.
http://img150.imageshack.us/img150/7096/saveasyi3.png
Çıkan ekranda en altta save as type seçeneğini template yapıyoruz ve templateler karşımıza çıkıyor.
http://img149.imageshack.us/img149/1723/saveas2sg0.png
file name kısmına bir isim veriyoruz ve save tuşuna basıyoruz.
http://img294.imageshack.us/img294/3264/seansanalizyw0.png
Kaydetme işlemimiz bitti yani yeni template oluşturduk.
Şimdi template i toolbara ekleyelim.
Ana menüden view e giriyoruz.Toolbars ve oradan custem toolbar properties e giriyoruz.
http://img294.imageshack.us/img294/8233/viewik2.png
Karşımıza aşağıdaki ekran çıkıyor ve new e basıyoruz.
http://img294.imageshack.us/img294/6271/newso4.png
Çıkan ekranda browse ye basıyoruz ve kaydettiğim template i buluyoruz.Template C:\Program Files\Equis\MetaStock\Charts ın içinde dir.
http://img150.imageshack.us/img150/8551/browseej0.png
C:\Program Files\Equis\MetaStock\Charts dan bulup aç a basıyoruz.
http://img150.imageshack.us/img150/8451/acwo1.png
ileri butonuna basıyoruz.
http://img150.imageshack.us/img150/2739/ilerisw1.png
Çıkan ekranda aşağıda görünmesini istediğimiz iconu seçiyoruz ve ileri tuşuna basıyoruz.
http://img150.imageshack.us/img150/2416/butonbd8.png
Çıkan ekranda son a basıyoruz.
http://img294.imageshack.us/img294/4711/sonmb4.png
Hazırladığımız template hazır ok e basıyoruz ve aşağıda çıkıyor artık hazırladığımız template her grafiğe tek tek indikatör eklememize gerek kalmadı.
http://img150.imageshack.us/img150/5721/hazirfq8.png
valla 10 yıl uğraşsam bunları beceremezdim sn neeldo,kolay iş değil,programı sizmi yaptınız acaba diye düşünmiye başladım şimdiden.
Hay ellerine beynine sağlık,ihtiyarlık işte ben bunu anca mezarda çözerim
Nasılda görmemişim minicik kutucuğu, ha tabii yaa gözlüklerim yokta ondan, yoksa bende yapardım dermişim.:cry:Vallahi zor bebunların sese komutluları çıkmadımı henüz ?
Diyeceğimki macd in x,x,x ortalamalarını al grafik üzerinede basit x,ve x birimlerini al bunlar kestiğinde sell ve buy işaretlerini göster hatta ve hatta aracı kurumumun programına gir al ve satları gerçekleştir ,sonrada internetten cebime rapor ver
Ah nerde o kolaylık
şimdi değil fakat ilerde olacak tabiki bunlar biz görürmüyüz bilmem.
Metastock u kapatın. C:\WINDOWS\Fonts a girin Arial (True Type) a 1 kere tıklayın ve metastock u yeniden açın o zaman düzelmesi lazım.
Framework 2 yüklüydü bilgisayarımda. Metastock Freamwork 1.1 istediği için MetaStock.community.dll dosyasını register edememiş. Sorun bundan kaynaklıymış. Teşekkürler yardımınız için.
ROC(C, 5 ,%) örnegin buradaki periyod sayisini 5 degilde baska indikatorlere bagli olarak girmek istiyorum. örnegin ROC(C, Fml( "DEGISKEN PERIOD") ,%) gibi ama malesef metastock kabul etmiyor. bu konuda yardimci olurmusunuz.
trader_77
05-08-2007, 22:51
ROC(C, 5 ,%) örnegin buradaki periyod sayisini 5 degilde baska indikatorlere bagli olarak girmek istiyorum. örnegin gibi ama malesef metastock kabul etmiyor. bu konuda yardimci olurmusunuz.
periyod yerine değilde C yerine yazarsanız kullanabilirsiniz diye biliyorum.
Şu şekilde olursa olabilir sanırım ROC(Fml( "DEGISKEN PERIOD"), 5 ,%)
mahmut67
08-08-2007, 00:27
slm arkadşlar
metastock kullanıyorum ama imkb 100 endeksini yaptıgım bir hatadan dolayı sildim tekaredi sildiğim tarihten itibaren gösteriyor. bir arkadaş nasıl olacagını biliyorsa yazabilirmi?yada mahmut671972@mynet.com adresine mail atıversin bi zahmet..
2. sorum. metastock ta bazı hisseleri açtıgım zaman sadece volume gösteriyor. diger bölümlere kayıp nasıl düzeltecem..tıkladıgım bir tus sonucu kayboldu. tekrar bulamadım..
mahmut67
09-08-2007, 00:14
[QUOTE=mahmut67;1789762]slm arkadşlar
metastock kullanıyorum ama imkb 100 endeksini yaptıgım bir hatadan dolayı sildim tekaredi sildiğim tarihten itibaren gösteriyor. bir arkadaş nasıl olacagını biliyorsa yazabilirmi?yada mahmut671972@mynet.com adresine mail atıversin bi zahmet..
[QUOTE=mahmut67;1789762]slm arkadşlar
Cevabı ,sevgili Neeldonun imzasında:)
metastock on kullanıyorum günlük verileri açmada sorun yok saatlik ve dakikalık grafikleri açmak isteyince, klasörlerini boş olarak gösteriyor, ne yapmalıyım?
TÜRKOĞLU
11-08-2007, 00:22
metastock on kullanıyorum günlük verileri açmada sorun yok saatlik ve dakikalık grafikleri açmak isteyince, klasörlerini boş olarak gösteriyor, ne yapmalıyım?
60 dk ve 5 dk diye iki yeni klasör oluşturup verileri tekrar indir.muhtemelen bu sefer açılacaktır abi.bende de olmuştu aynı şey.eski klasörleride silme ama kalsın.
metinoktay91
11-08-2007, 23:29
arkadaşlar merhaba ben on yılı aşkın borsa ile ilgilenirim.
son 1 yıldan beride vob piyasalarına ilgi gösteriyorum.Bu Metastock programını nasıl kullanacağımı bana yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı çok çok çaylak ım bu metastock ta inat ettim öğrenmek istiyorum MetaStock Professional
Version 9.0 kullanıyorum ama daha hiç bir şey yapamıyorum.Verileri bile içeri alamadım. Bana yol gösteribilecek arkadaşlara şimdiden sonsuz teşekkürler
Nigt-Blue
12-08-2007, 00:04
arkadaşlar merhaba ben on yılı aşkın borsa ile ilgilenirim.
son 1 yıldan beride vob piyasalarına ilgi gösteriyorum.Bu Metastock programını nasıl kullanacağımı bana yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı çok çok çaylak ım bu metastock ta inat ettim öğrenmek istiyorum MetaStock Professional
Version 9.0 kullanıyorum ama daha hiç bir şey yapamıyorum.Verileri bile içeri alamadım. Bana yol gösteribilecek arkadaşlara şimdiden sonsuz teşekkürler
slm 9.0 kulanamassın zor sana tavsıyem sıstem gerı yuklemeden sıstemı gerı alıp 7.2 surumunu yuklemen
slm 9.0 kulanamassın zor sana tavsıyem sıstem gerı yuklemeden sıstemı gerı alıp 7.2 surumunu yuklemen
7.2 ile 9.0 arasında sadece system tester da değişiklik var.Geri kalan yerler aynı.
slm arkadşlar
2. sorum. metastock ta bazı hisseleri açtıgım zaman sadece volume gösteriyor. diger bölümlere kayıp nasıl düzeltecem..tıkladıgım bir tus sonucu kayboldu. tekrar bulamadım..
Eğer veriler tekarediden dolayı eksikse yeniden güncellemeniz lazım yada yeniden kurun tekarediyi güncellemesi fazla uzun zaman almıyor.Ancak sorun sanki tekarediden değil gibi file dan open a girin options>Load Options a girin Load Options taki verileri aşağıdaki resimdeki gibi yapın.
http://img181.imageshack.us/img181/6738/loadoptionsol1.png
2.sorun grafiği yanlış yerden kapatmaktan dolayı oluşan bir sorun.Sağ tıklayın Display base security ye basın.
http://img265.imageshack.us/img265/6448/displayig1.png
Scalling ayarları aşağıdaki gibi olsun.
http://img106.imageshack.us/img106/4080/scallingsd4.png
grafik hacmle birlikte ekrana gelecektir.Daha sonra grafiği mousun sol tuşuyla tutup sürükleyip volume un olduğu en üstteki yere aşağıdaki resimdeki yere bırakın.
http://img106.imageshack.us/img106/5862/birakbo3.png
Nigt-Blue
12-08-2007, 00:43
abı slm super sın metada gördum ve teskkur ederım ben bılmeme ragmen kulanamıyorum 9.0 bırde bılıyon lısans olayını ne bılım 7.2 ıle devam bana :super:
trendfriend
12-08-2007, 22:58
Metastock 9.0 kullanıyorum. Verileri Matrix Downloader ile alıyorum. System tester'de günlük verileri kullanarak son 500 günün verisi ile hareketli ortalama optimizasyonu yapıyorum. Kesişmeler göre al ya da sat şeklinde....Sistem hisselerde çok güzel çalışıyor optimum yavaş(OPT1) ve hızlı hareketli(OPT2) ortalamaları elde edebiliyorum. Fakat bir türlü XU100 ve diğer endeksler için sistem optimizasyon yapmıyor sadece faiz oranına göre geçen zaman sonunda faiz değerini veriyor yani al ya da sat yapmıyor. Verilerde sorun olsa hisseler için optimizasyon yapmaması gerekir diye düşündüm. Endeks için optimum hızlı ve yavaş hareketli ortalamaları değerlerini bulmanın bir yolu olmalı mutlaka. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
mahmut67
14-08-2007, 14:09
teşekkürler neeldo yardımların için...(birde siteniniz adını verirmisiniz.)
skumdere
18-08-2007, 17:56
Arkadaşlar,metastock formüllerinin içinde "PREV" isimli kodlar var,bunların ne anlama geldiğini
bilen varmı,yardımlarınızı bekliyorum.
Arkadaşlar,metastock formüllerinin içinde "PREV" isimli kodlar var,bunların ne anlama geldiğini
bilen varmı,yardımlarınızı bekliyorum.
Sayın skumdere Previous Value of Indicator un kısaltması yani indikatörün önceki değeri anlamına gelmekte PREVIOUS olarakta PREV olarakta kullanabilirsiniz.
skumdere
18-08-2007, 18:57
Sayın neeldo,bu formülde "If(C-5*ATR(8)<HHV(C-5*ATR(8),8),PREV, C-5*ATR(8))" formülün önceki değeri derken PREV="If(C-5*ATR(8)<HHV(C-5*ATR(8),8)" bunumu söyledin.
Sayın neeldo,bu formülde "If(C-5*ATR(8)<HHV(C-5*ATR(8),8),PREV, C-5*ATR(8))" formülün önceki değeri derken PREV="If(C-5*ATR(8)<HHV(C-5*ATR(8),8)" bunumu söyledin.
sayın sukumdere Ref(If(C-5*ATR(8)<HHV(C-5*ATR(8),8),PREV, C-5*ATR(8)),-1) i PREV yerine geçiyor. formülü aşağıdaki şekilde de yazsanız aynı formülü elde edersiniz.
If(C-5*ATR(8)<HHV(C-5*ATR(8),8),Ref(If(C-5*ATR(8)<HHV(C-5*ATR(8),8),PREV, C-5*ATR(8)),-1), C-5*ATR(8))
skumdere
18-08-2007, 19:33
Sayın neeldo,teşekkür ederim.
METESTOK 9 DA VERİLERİ 5 dkk olarak T2 D DEN alabilirmiyim.
ben en az 60 dkk olarak görebiliyorum..
METESTOK 9 DA VERİLERİ 5 dkk olarak T2 D DEN alabilirmiyim.
ben en az 60 dkk olarak görebiliyorum..
5 dakikalık veriler T2 D de malesef yok.Ayrıca 60 sakikalık olarak gördüğünüz verilerde seanslık verilerdir.60 dakikalık veriyle analiz yapıyorum diye bir yanılgıya düşmeyin.
5 dakikalık veriler T2 D de malesef yok.Ayrıca 60 sakikalık olarak gördüğünüz verilerde seanslık verilerdir.60 dakikalık veriyle analiz yapıyorum diye bir yanılgıya düşmeyin.
HOCAM
madem başka veri alabilecegim yer adresi verebilirmisiniz
5 dkklıklar dahil
çok teşekkür ederim.
cbaykuş
HOCAM
madem başka veri alabilecegim yer adresi verebilirmisiniz
5 dkklıklar dahil
çok teşekkür ederim.
cbaykuş
http://www.garantialisveris.com/matriks/str_prod.asp?storeID=2866&productID=73283
herkese merhabalar,
metastock datalarını http://online.platodata.com.tr/Metastockdata/ adresınden ındırıyordum ancak bugun sıteyı acamıyorum. metastock datalarını ındırebilecegim baska adres var mı?
sımdıden tesekkurler
herkese merhabalar,
metastock datalarını http://online.platodata.com.tr/Metastockdata/ adresınden ındırıyordum ancak bugun sıteyı acamıyorum. metastock datalarını ındırebilecegim baska adres var mı?
sımdıden tesekkurler
Platodata'nın verileri hem yanlış oluyor hemde verileri text olarak metastock formatına çevirmek gerekiyor zahmetli iş.Tekarediyi kullanabilirsiniz.
http://www.veri.tekaredi.com/
arkadaşlar metastock programnı yeni kurdum kullanımını bilmiyormu yardımcı olabilirmisiniz
verileri nasıl aktarıyorsunuz ne yapmam gerekiyor tşk
arkadaşlar metastock programnı yeni kurdum kullanımını bilmiyormu yardımcı olabilirmisiniz
verileri nasıl aktarıyorsunuz ne yapmam gerekiyor tşk
Verileri nereden alıyorsunuz.
mystified
02-09-2007, 17:43
Linkteki indikatörü RSI yerine William's % R yapmak mümkün mü?Denedim ama ''invalid character'' ibaresi çıkıyor.Teşekkürler.
http://www.trader.online.pl/MSZ/e-w-RSI_Sine-weighted_Smoothed.html
Arkadaşlar merhaba,
aşağıdaki sistem hakkında bildiklerinizi paylaşmanızı rica edicem ve nasıl MS' e ilave edebilirim?
Şimdiden teşekkürler / iyi akşamlar
Formulas for MetaStock:
COT Position Expert
Here is a wonderful little tool that will report when COT groups radically change direction, and will advise you when trends are occurring. We've used "Gold" to illustrate it, but it can be used with any commodity simply by replacing "gold" in the formula with your commodity.
http://www.tsagroup.com/free.php#cotposexp
selam arkadaşlar
Metastock Explorer'da örneğin; son 3 ayın en yükseğine gelmiş hisseleri nasıl buldururuz? Veya son 25 günün en yükseğindeki hisseler (HHV ile formüle ediliyor ama), işin içinden çıkamadım işte... Bir el verseniz, teşekkürler
selam arkadaşlar
Metastock Explorer'da örneğin; son 3 ayın en yükseğine gelmiş hisseleri nasıl buldururuz? Veya son 25 günün en yükseğindeki hisseler (HHV ile formüle ediliyor ama), işin içinden çıkamadım işte... Bir el verseniz, teşekkürler
şununla önce bir gösterge olarak bakın...
HHV(H,25)
Arkadaşlar Kaufman adapting moving average formülü aşağıdadır;
PriceSeries:=Input("Prices series - 0:O|1:H|2:L|3:C",0,3,3);
Periods:=Input("Periods",1,32767,10);
FEndF:=Input("Fast end factor",0,1,0.666);
SEndF:=Input("Slow end factor",0,1,0.0645);
Pr:=If(PriceSeries=0,OPEN,If(PriceSeries=1,HIGH,If (PriceSeries=2,LOW,CLOSE)));
Signal:=Abs(Pr-Ref(Pr,-Periods));
Dnoise:=Abs(Pr-Ref(Pr,-1));
Noise:=Sum(Dnoise,Periods);
EffRatio:=If(Noise>0.,Signal/Noise,0.);
FERatio:=FEndF*EffRatio+SEndF*(1-EffRatio);
SmoothF:=Power(FERatio,2);
PKAMA:=Pr*SmoothF+(1-SmoothF)*PREV;
PKAMA;
Fiyatlar, bu moving average'ın 21 günlük ortalamasını yukarı keserse al aşağı keserse sat diyen bir expert yapmak istiyorum ama işin içinden çıkamadım. Rsı yada WillR gibi gün sayısını yazınca olmuyor...
Arkadaşlar Kaufman adapting moving average formülü aşağıdadır;
Periods:=Input("Periods",1,32767,10);
PKAMA;
Fiyatlar, bu moving average'ın 21 günlük ortalamasını yukarı keserse al aşağı keserse sat diyen bir expert yapmak istiyorum ama işin içinden çıkamadım. Rsı yada WillR gibi gün sayısını yazınca olmuyor...
Öncelikle aşağıdaki formülü alın indicator builderdan yeni formül oluşturup yapıştırın ve ismini kaufman yapın.
Periods:=Input("Periods",1,32767,21);
PKAMA;
Daha sonra expert advisor u açıp aşağıdaki formülleri girin işinizi görecektir.
Yukarı kesenler:
Cross(C,Fml("kaufman"))
Aşağı kesenler:
Cross(Fml("kaufman"),C)
DALYANTR
05-09-2007, 13:17
Metastock ta formül oluşturmak,kullanımını anlatan bir kitap varmı acaba?
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan rica ediyorum.
Metastock ta formül oluşturmak,kullanımını anlatan bir kitap varmı acaba?
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan rica ediyorum.
İngilizce bir kitap var aşağıdaki linke bakabilirsiniz.
http://www.hisse.net/forum/showpost.php?p=1014928&postcount=1292
DALYANTR
05-09-2007, 13:41
ilginize teşekkürler sn neeldo
Binlerce teşekkürler sayın neeldo ellerinize emeklerinize sağlık:fl:
DALYANTR
06-09-2007, 18:03
Metastock ta bana bir formül yazabilecek varmı acaba ?
Ben pek anlamıyorum formül işimden.İngilizce de olmayınca Sn Neeldo nun adresini verdiği linkteki kitaptan da faydalanamadım.
Benim istediğim,hissenin fiyat eğrisinin sırasıyla 4 - 9 -18 günlük basit haraketli ortalamasını kesmiş olanları bulması.ve HO larda sırayla 4 9'u kesecek 4 ile 9 da 18'i kesmiş olacak.
formülün oluşturulması mümkünse yardımcı olabilecek varsa memnun olurum.
Saygılar
Metastock ta bana bir formül yazabilecek varmı acaba ?
Ben pek anlamıyorum formül işimden.İngilizce de olmayınca Sn Neeldo nun adresini verdiği linkteki kitaptan da faydalanamadım.
Benim istediğim,hissenin fiyat eğrisinin sırasıyla 4 - 9 -18 günlük basit haraketli ortalamasını kesmiş olanları bulması.ve HO larda sırayla 4 9'u kesecek 4 ile 9 da 18'i kesmiş olacak.
formülün oluşturulması mümkünse yardımcı olabilecek varsa memnun olurum.
Saygılar
Cross(Mov(C,4,S),Mov(C,9,S)) AND Cross(Mov(C,9,S),Mov(C,18,S))
DALYANTR
06-09-2007, 18:59
Sn Neeldo
çok teşekkür ederim.saygılar
Excel'den veri yüklerken, yükleme sonrasında hata vermemesine rağmen, bazı veri satırlarının atlandığını farkettim. Bir kaç defa başıma gelen bir durum. Excel dosyasında, o satırları incelediğimde de bir şey bulamadım, diğer veri satırları gibi her şey normal görünüyor.
Nedeni ne olabilir? Gözümden kaçan, dikkat etmem gereken bir şey var mı acaba? Sürümüm 7.2.
Teşekkürler.
Yeni bilgisayarıma MS 8.0 kurdum. Vista ile çalışıyor. Eski bilgisayarımdaki kendi oluşturduğum formülleri aktarmaya çalıştım ancak başaramadım.
Indicator builder içindeki Organizer sekmesinden custom indicators, experts vs. transfer ediliyor. Yani kişisel formüller için transfer seçeneği yok. Formüllerimi nasıl transfer edebilirim?
Teşekkürler.
XDiscovery
08-09-2007, 10:29
Yeni bilgisayarıma MS 8.0 kurdum. Vista ile çalışıyor. Eski bilgisayarımdaki kendi oluşturduğum formülleri aktarmaya çalıştım ancak başaramadım.
Indicator builder içindeki Organizer sekmesinden custom indicators, experts vs. transfer ediliyor. Yani kişisel formüller için transfer seçeneği yok. Formüllerimi nasıl transfer edebilirim?
Teşekkürler.
Eski Metastock'tan önce Export yap.Yaparkende kendi formüllerini seç.
Sonra yeni Metastock ta import yap. Bu kadar.
Sayın XDiscovery,
Cevap için teşekkürler. Ancak Export işlemini nasıl yapacağım? Dosya menüsü altında böyle bir seçenek yok.
XDiscovery
08-09-2007, 10:55
Sayın XDiscovery,
Cevap için teşekkürler. Ancak Export işlemini nasıl yapacağım? Dosya menüsü altında böyle bir seçenek yok.
Indicator Build e tıkla. Organizer bölümünden Export formula files seçeneğini seç. Sonra kendi formülerini işaretleyerek devam et.
En sonunda nereye save edeceğini sorar. Masaüstüne save yap.
Sonra yeni Metastock tanda import yaparken masaüstüne kayıt etiğin dosyayı göster.
neuromancer
08-09-2007, 16:59
Deneyimli arkadaşlar aşağıdaki iki ifadenin türkçesi konusunda bana yardımcı olabilirler mi acaba?
Teşekkür ediyorum.
PeakBars(1, CLOSE, 2)
TroughBars(1,CLOSE,2)
Deneyimli arkadaşlar aşağıdaki iki ifadenin türkçesi konusunda bana yardımcı olabilirler mi acaba?
Teşekkür ediyorum.
PeakBars(1, CLOSE, 2)
TroughBars(1,CLOSE,2)
http://www.meta-formula.com/metastock-peakbarsago-function.html
http://www.meta-formula.com/metastock-troughbarsago-function.html
ingilizce ancak anlaşılabilir şekilde...
bu fonksiyonlar olduktan sonra gerçekleşen fonksiyonlar oldukları için sistem testlerinde ve göstergelerde kullanılmaları genellikle tavsiye edilmez...
sevgiler...
ahmetpau
08-09-2007, 19:27
Arkadaşlar siz metastock programını satınmı aldınız. Veya indirebileceğim bir site fln varsa sölermisiniz?
neuromancer
09-09-2007, 02:08
http://www.meta-formula.com/metastock-peakbarsago-function.html
http://www.meta-formula.com/metastock-troughbarsago-function.html
ingilizce ancak anlaşılabilir şekilde...
bu fonksiyonlar olduktan sonra gerçekleşen fonksiyonlar oldukları için sistem testlerinde ve göstergelerde kullanılmaları genellikle tavsiye edilmez...
sevgiler...
Teşekkürler. Türkçesi derken anlamını sormuştum zaten. Bendeki formula book içinde bu fonksiyonlarla ilgili bilgi bulamamıştım.
Zigzag fonksiyonlar gibi birşey bunlar o zaman. Yeni barlar eklendikçe önceki değerler değişebiliyor. Seksapeli yüksek ama işlevsiz..
Seksapeli yüksek ama işlevsiz..
:D
yine de bazı formasyonları bulmak için kullananlar var...
Arkadaşlar bir göstergenin kafasını kaldırdığını bulabilecek formülü nasıl yazabiliriz. Mesela ben hareketli ortalama için kendime göre bir değer belirledim. Örneğin yüz olsun. (Yüz puan yükselen bir göstergenin kafasını kaldırmış olduğunu kabul ettim) Ref komutunu kullanarak 100 puan yükselen günleri buldum ve amacıma ulaştım ancak takdir edersinizki bu formülü her gösterge için ayrı ayrı düzenlemek zorundayım. (Yani hareketli ortalama için 100 olan değer RSI için 0.5 olabilir gibi...) Bunu tek bir formülle ifade edebilirmiyiz?
Mesela göstergenin yükseliş eğimini hesaplarız. Dolayısıyla her gösterge için ayrı düzenleme yapmak zorunda kalmayız. Fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum
EliteTrader
09-09-2007, 22:23
Arkadaşlar bir göstergenin kafasını kaldırdığını bulabilecek formülü nasıl yazabiliriz. Mesela ben hareketli ortalama için kendime göre bir değer belirledim. Örneğin yüz olsun. (Yüz puan yükselen bir göstergenin kafasını kaldırmış olduğunu kabul ettim) Ref komutunu kullanarak 100 puan yükselen günleri buldum ve amacıma ulaştım ancak takdir edersinizki bu formülü her gösterge için ayrı ayrı düzenlemek zorundayım. (Yani hareketli ortalama için 100 olan değer RSI için 0.5 olabilir gibi...) Bunu tek bir formülle ifade edebilirmiyiz?
Mesela göstergenin yükseliş eğimini hesaplarız. Dolayısıyla her gösterge için ayrı düzenleme yapmak zorunda kalmayız. Fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum
Input ile yükselme miktarını parametre olarak alabilirsiniz.
Ya da yüzde yükselmeyi hesaplayabilirsiniz. ROC fonksiyonu işinizi görür. Örneğin bir önceki bara göre % 1 yükselen barları işaretlemek için aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.
ROC(C, 1, %)>1
ya da input fonksiyonu ile değişim miktarını parametre olarak alırsınız.
Deg:=Input("Değişim miktarı", 0,1000, 200);
ROC(C, 1, $)>Deg
İlk kodu anladım deneyeceğim ancak input olan kodu anlayamadım biraz daha açıklamanız mümkünmü?
EliteTrader
09-09-2007, 22:54
İlk kodu anladım deneyeceğim ancak input olan kodu anlayamadım biraz daha açıklamanız mümkünmü?
Ben şöyle düşündüm. Siz öncellikle grafiğe bir tane gösterge (RSI vs)ekliyorsunuz, sonra onu baz alan bu yeni yazdığınız göstergeyi ekliyorsunuz.
İkinci formül sayesinde sinyal üretilmesini istediğiniz değişim miktarını input fonksiyonu sayesinde parametre olarak alabilirsiniz. Böylece kodu değiştirmeden sadece parametreyi değiştirerek her gösterge üzerine bu formülü uygulayabilirsiniz.
İşte budur. Aradığım tam olarak buymuş şimdi anladım. İlginize vemeğinize teşekkürler. Buradaki arkadaşların emeklerini nasıl öderiz bilmiyorum
http://www.meta-formula.com/backtesting.html
mystified
12-09-2007, 03:25
plot:= RSI(5);
ph:=LastValue(Highest(plot));
pl:=LastValue(Lowest(plot));
pf:=10/(ph-pl);
v1:= ((plot-pl)*pf)-5;
v2:= Mov(v1,9,W);
.5;
-.5;
(Exp(2*v2)-1)/(Exp(2*v2)+1
Bu formülün altında şu ibare var:
This second version of the formula can be used with any oscillator by substituting the formula for your oscillator with the formula for the RSI on the first line. For example, to use the formula on the stochastic oscillator, change the first line from this:
to this:
plot:= Stoch(5,3);
Osilatör olarak stokastik veya RSI yerine Williams% R formüle edilebilir mi?Teşekkürler
ph:=LastValue(Highest(plot));
pl:=LastValue(Lowest(plot));
pf:=10/(ph-pl);
v1:= ((plot-pl)*pf)-5;
v2:= Mov(v1,9,W);
.5;
-.5;
(Exp(2*v2)-1)/(Exp(2*v2)+1
Bu formülün altında şu ibare var:
This second version of the formula can be used with any oscillator by substituting the formula for your oscillator with the formula for the RSI on the first line. For example, to use the formula on the stochastic oscillator, change the first line from this:
to this:
plot:= Stoch(5,3);
Osilatör olarak stokastik veya RSI yerine Williams% R formüle edilebilir mi?Teşekkürler
plot:= RSI(5); yerine plot:=WillR(5); yazarsanız istediğiniz sonucu alabilirsiniz.
mystified
12-09-2007, 11:46
teşekürler Sn Neeldo
DALYANTR
12-09-2007, 15:29
Merhaba Arkadaşlar
T2dveri veri indirme programı VİSTA da çalışıyormu.yeni bilgisayar aldım vista yüklü.t2dveri yi kurdum fakat veri indirmiyor.sorun hakkında çözümü bilen arkadaşlar varsa çok memnun olurum.
Saygılar
shorunmu
13-09-2007, 16:04
Merhaba Arkadaşlar
T2dveri veri indirme programı VİSTA da çalışıyormu.yeni bilgisayar aldım vista yüklü.t2dveri yi kurdum fakat veri indirmiyor.sorun hakkında çözümü bilen arkadaşlar varsa çok memnun olurum.
Saygılar
Firewall ayarlarında programa izin vermek gerekiyor.
Eğer bu yetmez ise programa ait özel ayarlara girip orada Win XP uyumlu çalıştır ve/veya Admin yetkisiyle çalıştır gibi seçenekleri işaretlemek gerekiyor. Vista karışık geldi bana. Bir arkadaş için ayarlamıştım ama 2-3 hafta oldu.
Kendi soruma geleyim, ne zamandır formül kodlamıyorum unutmuşum biraz :D
Şimdi bir formülümüz var diyelim. Başlangıcında Input ile bir değer girdiriyoruz.
Expert Advisor kodlarken bu formülü call ettiğimizde bu input değer için spesifik bir değer atama şansımız var mı?
Teşekkürler
Kullanicilarimizin dikkatine XKURY endeksinin eklenmesi ile birlikte XU030 endeksinde ve endekslerin agirlikli ortalamalarinda veri sorunu olusmustur. Sorunun cozumu icin lutfen asagidaki islemleri uygulayiniz. 1) Programin kurulu oldugu klasorde bulunan ~dataimkb~ klasorundeki dosyalari siliniz. 2) Otomatik gun modundan cikarak tarih araligili ilkgun: 03.09.2007 ve songun: 11.09.2007 secerek veri aktarip-yazdiriniz. 3) Eger verilerinizde bu islemden sonra duzelme gormezseniz Araclar >> Veri Bakimi >> Sort aracini tum klasorler icin kullanabilirsiniz. Ilginize ve anlayisiniza tesekkur ederiz. t2di-veri http://www.veriborsa.com http://www.tekaredi.com
arkadaşlar yukardaki mesajı aldım ama düzeltme işlemini yapamadım..
yardımcı olurmusunuz.......
cbaykuş
smyrna3579
14-09-2007, 02:03
MS arıza yaptı :(downloader çalışıyor ama metatstock çalışmıyor. ilk açılış ekranı geliyor sonra kapanıyor. kaldırdım yeniden yükledim yine aynı. yardımcı olabilecek arkadaş var mı?
teşekkürler.
Kendi soruma geleyim, ne zamandır formül kodlamıyorum unutmuşum biraz :D
Şimdi bir formülümüz var diyelim. Başlangıcında Input ile bir değer girdiriyoruz.
Expert Advisor kodlarken bu formülü call ettiğimizde bu input değer için spesifik bir değer atama şansımız var mı?
Teşekkürler
öncelikle indikator builder dan formülü oluşturun.Daha sonra expert advisor da formülü oluştururken Fml( "indikator builder a girdiğiniz isim")
bu şekilde yazarsınız.Daha sonra indikatörde input değerini değiştirdiğinizde expert advisorda da değer değişecektir.
arkadaşlar yukardaki mesajı aldım ama düzeltme işlemini yapamadım..
yardımcı olurmusunuz.......
cbaykuş
C:\Program Files\Tekaredi - Veri\dataimkb içindeki dosyaları silin.Tarih ayarını aşağıdaki resimdeki gibi yapın veri aktar yaza basıp verileri güncelleyin.
http://img258.imageshack.us/img258/9362/tekarediyw3.png
MS arıza yaptı :(downloader çalışıyor ama metatstock çalışmıyor. ilk açılış ekranı geliyor sonra kapanıyor. kaldırdım yeniden yükledim yine aynı. yardımcı olabilecek arkadaş var mı?
teşekkürler.
Metastock programını program ekleden kaldırın.Daha sonra C:\Program Files\Equis klasörünü komple silin ve yeniden kurun.O zaman sorun kalmaması lazım.
Sevgili hocalarım benim yine bir sorum olacak:(
İstediğim şartları sağlayınca 1 yada -1 değerini alacak indikatörü nasıl yazabilirim. Mesela kapanış 21 günlük ortalamanın üzerinde olursa +1 altında olursa -1 değeri alsın
Arkadaşlar sorumun cevabını sayın ertan'ın kendi web sitesinde buldum. Demekki herşeyi devletten beklememek gerekiyormuş. Ellerinize sağlık sayın ertan devamınıda bekleriz.
Sayın neeldo,
Son 15 günün en yüksek volume lü gününün en yükseği ifadesini nasil yazarım? yani HHV(V,15) olan günün HIGH'i ifadesi?
şimdiden teşekkürler
Sayın neeldo,
Son 15 günün en yüksek volume lü gününün en yükseği ifadesini nasil yazarım? yani HHV(V,15) olan günün HIGH'i ifadesi?
şimdiden teşekkürler
Sayın ddd HHV(V,15) formülü dediğiniz şeyi yapıyor zaten.İndikatör olarak ekleyin ve volume üzerine atıp kontrol edebilirsiniz.
EliteTrader
16-09-2007, 19:13
Sayın neeldo,
şimdiden teşekkürler
a:=LastValue(HighestBars(V));
Ref(H,-a);
Sayın ddd HHV(V,15) formülü dediğiniz şeyi yapıyor zaten.İndikatör olarak ekleyin ve volume üzerine atıp kontrol edebilirsiniz.
Sayın neeldo
aynı şekil de olan 2 grafikten örnek vermek istiyorum;
1. SKTAS; 14.08.07 'deki günle ilgili, HHV(H,13) 02.08.07 de ve değeri 4,04 , ben 14.08 deki günün HIGH i' 02.08 dekinden küçük olsun demek istiyorum...
2.grafik; 13.09.07 KERVT; HHV(V,13) 05.09.07 de ve değeri 7,65, 13.09.07 nin high'i bu değerden küçük olsun demek istiyorum...
Sayın neeldo
aynı şekil de olan 2 grafikten örnek vermek istiyorum;
1. SKTAS; 14.08.07 'deki günle ilgili, HHV(H,13) 02.08.07 de ve değeri 4,04 , ben 14.08 deki günün HIGH i' 02.08 dekinden küçük olsun demek istiyorum...
2.grafik; 13.09.07 KERVT; HHV(V,13) 05.09.07 de ve değeri 7,65, 13.09.07 nin high'i bu değerden küçük olsun demek istiyorum...
sn.ddd,
söylediğiniz grafiklerde verilen ikinci tarihten sonra yeni bir yüksek oluşuyor (13 günün yükseği), eğer bir önceki tarih sizin ilk tarihinizden büyük olsaydı orası zaten hhv(h,13) olacaktı. tam olarak amacınızı anlayamadım.
a1:=hhv(h,13);{enson oluşan yükseklik}
b1:=ref(a1,-1);{bir önceki yükseklik}
şimdi bunları nasıl kullanmak istiyorsanız kullanabilirsiniz. küçüktür, büyüktür vb.
yani şunu sormak istiyorum; son 5-6 günde oluşan fiyat çubuklarından birinde benim istediğim bir özellik var, o da mesela HIGH/LOW oranı 1.10 dan fazla olması... ben o günün HIGH i nasıl derim?
yani cümle olarak şöyle "son 7 gün içinde HIGH/LOW oranı 1.10 dan fazla olan günün CLOSE" u mesela...
yani şunu sormak istiyorum; son 5-6 günde oluşan fiyat çubuklarından birinde benim istediğim bir özellik var, o da mesela HIGH/LOW oranı 1.10 dan fazla olması... ben o günün HIGH i nasıl derim?
yani cümle olarak şöyle "son 7 gün içinde HIGH/LOW oranı 1.10 dan fazla olan günün CLOSE" u mesela...
şu mu ?
a1:=H/L>1.10;
ValueWhen(1 , a1, C)
Merhaba arkadaşlar,
Fiyat grafiği üzerinde çalışacak 'çift dip veya tepe formasyon' u yapan hisseleri explorer eden formülünü yazabilecek arkadaşa şimdiden teşekkür ederim.
Yada aşağıdaki iş görürmü.Nasıl kullanılır.
Double Bottoms
PK:=Zig(C,10,%)<Ref(Zig(C,10,%),-1) AND Ref(Zig(C,10,%),-1)>Ref(Zig(C,10,%),-2);
TR:=Zig(C,10,%)>Ref(Zig(C,10,%),-1) AND Ref(Zig(C,10,%),-1)<Ref(Zig(C,10,%),-2);
TR1:=TroughBars(1,C,10);
TR2:=TroughBars(2,C,10);
(ValueWhen(1,TR,Ref(C,-1))/ValueWhen(2,TR,Ref(C,-1))>.96 AND ValueWhen(1,TR,Ref(C,-1)) / ValueWhen(2,TR,Ref(C,-1))<1.04) AND TR2-TR1>=10 AND Cross(C,ValueWhen(1,PK,Ref(C,-1)))
trader_77
20-09-2007, 02:18
Zig zag ve TroughBars olan formüller işe yaramaz.
arkadaşlar merhaba,
sizden bir ricam olucak...expert advisor lerinden Gill Raff - MarketSpace Timing Systemini
The Explorer da çalıştırmak mümkünmü?Mümkünse nasıl gerçekleştirebilirim.AL vermişlerle
SAT vermiş olanları ayrı olarak görebilirmiyim?Ayrıntılı bir şekilde anlatırsanız sevinirim.
Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
iyi akşamlar
Sn. fayed;
Gil Raff MarketSpace Timing System
Al Sinyali:
((MACD()>Mov(MACD(),9,E) AND
C>Mov(C,5,E) AND
C>Mov(C,15,E))=TRUE) AND
(Ref(MACD()>Mov(MACD(),9,E) AND
C>Mov(C,5,E) AND
C>Mov(C,15,E),-1)=FALSE) AND
BarsSince(Ref( ((MACD()>Mov(MACD(),9,E) AND
C>Mov(C,5,E) AND
C>Mov(C,15,E))=TRUE) AND
C>Mov(C,5,E) AND
C>Mov(C,15,E),-1)=FALSE),-1))
>=
BarsSince(Ref(Cross(0.955*Ref(C,-2),C),-1))
Sat Sinyali:
Cross(0.955*Ref(C,-2),C) AND
BarsSince(((MACD()>Mov(MACD(),9,E) AND
C>Mov(C,5,E) AND
C>Mov(C,15,E))=TRUE) AND
C>Mov(C,5,E)AND
C>Mov(C,15,E),-1)=FALSE))
<=
Not:
http://trader.online.pl/MSZ/e-st-Gil_Raff_MarketSpace_Timing_System.html sitesinden alıntıdır.
Yukarıdaki haftalık grafiklerde kullanılması için tavsiye edilen formül.
Günlük işlem içinse,
Al Sinyali :
((MACD()>Mov(MACD(),45,E) AND
C>Mov(C,25,E))=TRUE) AND
(Ref(MACD()>Mov(MACD(),45,E) AND
C>Mov(C,25,E),-1)=FALSE) AND
BarsSince(Ref(((MACD()>Mov(MACD(),45,E) AND
C>Mov(C,25,E))=TRUE) AND
C>Mov(C,25,E),-1)=FALSE),-1)) >=
BarsSince(Ref(Cross(0.9*Ref(C,-7),C),-1))
Sat Sinyali :
(Cross(0.9*Ref(C,-7),C) AND
BarsSince(((MACD()>Mov(MACD(),45,E) AND
C>Mov(C,25,E))=TRUE) AND
C>Mov(C,25,E),-1)=FALSE))
<=
BarsSince(Ref(Cross(0.9*Ref(C,-7),C),-1)))
kullanılması tavsiye edilmiş.
hayaletsürücü
22-09-2007, 12:01
Sn. fayed;
Gil Raff MarketSpace Timing System
Al Sinyali:
Sat Sinyali:
Cross(0.955*Ref(C,-2),C) AND
Bu sistem metastock 9,0 da zaten kurulu. MAcd bazlı sistemde yazar yatay piyasadaki sinyalleri azaltmaya çalışmış. Bence fenada yapmamış. Ama yukarıdaki alıntıda görülen 0.955 çarpanı, formülün denendiği piyasa için geliştirilmiş gibi geldi bana. 0.955 çarpanını aynen alan çarpılır gibime gelmektedir. Xu 30 günlük grafikte 57978 de al demiş, sonra endeks 53871 görmüş. Yaklaşık 4000 puan düşüş