View Full Version : metastock la ilgili herşey
Pages :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
[
11]
12
13
DI+ ADXi yukarı kestiğinde al aşağı kestiğinde sat formülünü nasıl yazıp taratabilirim yardımcı olacak arkadaş var mı?
DI+ ADXi yukarı kestiğinde al aşağı kestiğinde sat formülünü nasıl yazıp taratabilirim yardımcı olacak arkadaş var mı?
Al formülü:
Cross(PDI(14),ADX(14))
Sat Formülü:
Cross(ADX(14),PDI(14))
ali2colf
18-11-2007, 13:20
arkadaşlar PVI() son 20 günün en düşügünde nasıl yazmam gerekiyor yardımızınız için şimdiden teşekkürler ben LLV(PVI(),20) şeklinde yazdım olmadı hatam nerede acaba
arkadaşlar PVI() son 20 günün en düşügünde nasıl yazmam gerekiyor yardımızınız için şimdiden teşekkürler ben LLV(PVI(),20) şeklinde yazdım olmadı hatam nerede acaba
Aşağıdaki formülü deneyebilirmisiniz?
PVI()=(LLV(PVI(),20))
ali2colf
18-11-2007, 16:41
PVI()=(LLV(PVI(),20))
teşekkürler arkadaş çalıştı sagolun
Günlük grafik üzerinde 60 dk. lık RSI veya tam tersi 60 dk lık grafik üzerinde günlük RSI çizgisini görebilirmiyiz?
selamlar
dostlar benim sıkıntım, grafiği açıyorum VOB grafiği 20 dk lık. fakat grafikte ilk veri 4.7.2007 geliyor x-ekseninden ilk veriyi 2005 yapıyorum. fakat uygulanmıyor..... bunu nasıl çözebilirim??? yani vobta grafiği açtığımda 2005 yılından bugüne kadarki grafiği nasıl görebilirim?????
ali2colf
22-11-2007, 18:48
Arkadaşlar son 3 günkü kapanışlar toplamı %3 den fazla ise nasıl yazabilirim
dostlar benim sıkıntım, grafiği açıyorum VOB grafiği 20 dk lık. fakat grafikte ilk veri 4.7.2007 geliyor x-ekseninden ilk veriyi 2005 yapıyorum. fakat uygulanmıyor..... bunu nasıl çözebilirim??? yani vobta grafiği açtığımda 2005 yılından bugüne kadarki grafiği nasıl görebilirim?????
Eğer 2005 e kadar veri varsa displayed kısmındaki first data ile Loaded kısmındaki first data nın tarihlerini aynı yapın o zaman görebilirsiniz.
Arkadaşlar son 3 günkü kapanışlar toplamı %3 den fazla ise nasıl yazabilirim
ROC(C ,3 ,%)>3
Struggle
22-11-2007, 23:20
metastock un son surumlerinden birini bulabilecegim bir yer bilen var mi?
ali2colf
22-11-2007, 23:22
ROC(C ,3 ,%)>3
Teşekkürler arkadaş
ROC(C ,3 ,%)>3
Bu bugünkü kapanışın 3 gün öncesine göre (bir günlük) %3 artışını gösterir. Sanırım istenen son 3 günlük artış toplamı,
(ROC(C ,3 ,%)+ROC(C ,2 ,%)+ROC(C ,1 ,%)) > 3
selamlar
Bende 7,0 mevcut. Benim sorunum formüllere göre tarama yaparken Başka bilgisayarda çok hızlı tarıyor ve sonucu veriyor. Ama evdeki bilgisayarımda uzun zaman alıyor. Yani diğer bilgisayarda 1. dk. sürmeyen tarama evde 3-4 dk. sürüyor neden acaba bir ayarmı yapılması gerekli.
bir hisseye en uygun sonucu veren indikatörü ms'de nasıl bulabiliriz?
Eğer 2005 e kadar veri varsa displayed kısmındaki first data ile Loaded kısmındaki first data nın tarihlerini aynı yapın o zaman görebilirsiniz.
dostum problem orda zaten aynı tarih yapıyorum olmuyor. veride var 2005e kadar
bir hisseye en uygun sonucu veren indikatörü ms'de nasıl bulabiliriz?
herkes O nu arıyor zaten:)
şaka bir yana sormak istediğiniz, bir indikatörün seçilen hissedeki en uygun değerini bulmaksa (Mesela XU100 de RSI ın en ii sonuç verdiği dönemi bulmak gibi )
system tester ı kullanmalısınız...
selamlar
Bende 7,0 mevcut. Benim sorunum formüllere göre tarama yaparken Başka bilgisayarda çok hızlı tarıyor ve sonucu veriyor. Ama evdeki bilgisayarımda uzun zaman alıyor. Yani diğer bilgisayarda 1. dk. sürmeyen tarama evde 3-4 dk. sürüyor neden acaba bir ayarmı yapılması gerekli.
Herhangibir ayarla ilgisi yok, tamamen kullanılan bilgisayarın işlem hızı ile ilgili bir durum.
selamlar
Bu bugünkü kapanışın 3 gün öncesine göre (bir günlük) %3 artışını gösterir. Sanırım istenen son 3 günlük artış toplamı,
(ROC(C ,3 ,%)+ROC(C ,2 ,%)+ROC(C ,1 ,%)) > 3
selamlar
Ben 3 gün için ayrı ayrı istediğini anlamamışım:)Kolay gelsin.
dostum problem orda zaten aynı tarih yapıyorum olmuyor. veride var 2005e kadar
Ozaman şunu deneyin.File dan Open a girin sağ üst tarafta options var oradan load options a girin.Ayarları aşağıdaki resimdeki gibi yapın.Ozaman ne kadar veri varsa gösterir.
http://img252.imageshack.us/img252/6168/loadvy0.png
Sayın ctitiz in dediği gibi bilgisayarın işlem hızı çok önemli tarama hızında.Fakat bilgisayarın işlem hızı normalde iyi ise sistemden kaynaklanan sorunlar nedeniyle yavaş tarama yapabiliyor.Format atıldığında durum düzeliyor.Ayrıca tarama işlemini yaparken Execution Priority kısmından high ı seçerseniz biraz daha hızlı tarama yapmış olursunuz.Bu şekilde bende 15 sn içerisinde tamamlanıyor.
http://img207.imageshack.us/img207/8326/explorationnf9.png
Sayın ctitiz in dediği gibi bilgisayarın işlem hızı çok önemli tarama hızında.Fakat bilgisayarın işlem hızı normalde iyi ise sistemden kaynaklanan sorunlar nedeniyle yavaş tarama yapabiliyor.Format atıldığında durum düzeliyor.Ayrıca tarama işlemini yaparken Execution Priority kısmından high ı seçerseniz biraz daha hızlı tarama yapmış olursunuz.Bu şekilde bende 15 sn içerisinde tamamlanıyor.
http://img207.imageshack.us/img207/8326/explorationnf9.png
Tşk. Ederim. Evdeki bilgisayar format atıldı daha önce de aynı şekilde yavaştı şimdide Amd Athlon 64 Venici 1800 Ghz Bürodaki bilgisayar p4 2,8. Normalde evdeki bilgisayar işlemcisi daha iyi. Ama çözemedim. Dediğiniz gibi başka bir şans kalmıyor. Çünkü ikisinide aynı şekilde kurdum ve hiç bir ayarı oynamadım :) Tşk. ler.
Desperado
25-11-2007, 13:05
Bir soru... Metastock'ta system tester'de short pozisyonlari ve kaldiracli pozisyonlari test etmeye calisirken devamli hatali sonuclar aliyorum. Su test kismindaki "short initial, short maintenance; long initial, long maintenance" nedir bi anlatabilir misiniz acaba? Hangi yuzdeleri nasil koyunca kac kaldirac kullanmis oluyoruz...
En basitinden, 5 gunluk 10 gunlugu yukari kesince al dedik, asagi keserse sat dedik, ayrica asagi keserse short yap, tekrar yukeri gecerse shortu kapat long'a gec diye formulleri yazdik... Bunu vob icin test edecegiz diyelim, kaldirac olarak da 6 kullanmak istiyorum... Nedir gerekli ayarlar?
ali2colf
25-11-2007, 15:48
Arkadaşlar zamanı olup da aşagıda yazacagım fonksiyonlarla ilgili 1 örnek açıklaması ile beraber verirseniz sevinirim.
1.BarsSince(Data)
2.Cum(Data)
3.Highest(Data)
4.HHV(Data,Period)
5.highestsincebars(N.,koşul,Data)
6.highestsince(N.,koşul,Data)
7.if(koşul,Then DA,Else DA)
8.LastValue(Data)
9.Lowest(Data)
10.LLV(Data,Period)
11.lowestsince(N.,koşul,Data)
12.lowestsincebars(N.,koşul,Data)
13.POWER(Data,Üs)
14.ROC(Data,Period,Yöntem % $)bunun la ilgili örnek 2 sayfa önce var
15.Security("Sembol",DataSerisi O H L C W V TLVOL)
16.Sum(Data,Period)
17.valuewhen(N.,koşul,Data)
18.Cross(Mov(C,3,s),Mov(C,5,s)) 3 günlük basit ortalama 5 bgünlük basit ortalamayı alttan yukarı kestiginde.
ali2colf
25-11-2007, 15:49
18.fonksiyonun açıklaması gibi digerlerininde açıklamasıyla beraber bir örnek verebilecek arkadaşa(lara) şimdiden çok teşşekkür ediyorum.
ali2colf
26-11-2007, 22:17
Arkadaşlar diyelim ki A hissesi %10 yükseldi sonra %5 düştü sonra başlangıçda yükselmiş oldugu %10 luk seviyeyi geçtiğini nasıl formül olarak yazarım şimdiden teşkkürler
Salurlar
27-11-2007, 12:50
bir önceki günün kapanışını referans alarak, aradaki farkı indikatör olarak tanımlayıp istediğim periyotda görebilme imkanı varmı?
ben biraz denedim ama bir önceki bara göre farkı veriyor benim görmek istediğim bir önceki gün kapanışından gelen fark.
http://trackinglinks.net/dt2/t.php?id=48
trader_77
28-11-2007, 16:20
bir önceki gün kapanışından gelen fark.
Böyle olması lazım
Ref(C,-1)-C
Selam arkadaşlar benim bir sorum olacak;
Metastock 7.2 kullanıyorum. System testerda 5 dakikalık grafikler üzerinde sistem denemeleri yapıyorum ancak sadece son 45 günü deneyebiliyorum. Mesela Ocak 2007 ile Şubat 2007 arasındaki dönemi nasıl test edebilirim?
Selam arkadaşlar ve üstadlar,:)
Aşağıda 'Trendline - Adjustable ' adıyla anılan İndikatörün, explorer da hata vermesi yada arama yapamaması sebebini görebilen ve çözebilecek arkadaş olursa şimdiden teşekkür ederim.Saygılar.
Trendline - Adjustable ;
pds:=
Input("average trend length periods",2,252,21);
pr:=Input("Open=1 High=2 Low=3 Close=4 Vol=5 MP=6, P=7",1,7,4);
display:=Input("plot Trend line = 1, Trend points = 2",1,2,1);
{define events}
pr:=If(pr=1,O,If(pr=2,H,If(pr=3,L,If(pr=5,V,
If(pr=6,MP(),If(pr=7,P,C))))));
price1:=pr;
price2:=pr;
time1:=price1>Ref(HHV(price1,pds),-1);
time2:=price2<Ref(LLV(price2,pds),-1);
{restrict to last events}
time1:=time1
AND Cum(time1)=LastValue(Cum(time1));
time2:=time2
AND Cum(time2)=LastValue(Cum(time2));
{sort events}
t1pds:=LastValue(BarsSince(time1));
t2pds:=LastValue(BarsSince(time2));
x1:=If(t1pds>=t2pds,time1,time2);
x2:=If(t1pds>=t2pds,time2,time1);
y1:=If(t1pds>=t2pds,price1,price2);
y2:=If(t1pds>=t2pds,price2,price1);
{fix coordinates}
y1:=ValueWhen(1,x1,y1);
y2:=LastValue(ValueWhen(1,x2,y2));
b1:=LastValue(BarsSince(x1));
b2:=LastValue(BarsSince(x2));
plot:=y1+BarsSince(x1)*(y2-y1)/(b1-b2);
If(display=1,plot,time1+time2)
trader_77
02-12-2007, 22:13
Sebebi explorer formülü olmaması.Bu bir indikatör.Explorer a göre ayarlamak lazım.:)
Sayın Trader,
Explorer a 'functions' bölümünden indikatör çağırarak çeşitli koşullarda senet taratmadınız mı. Cevabın bu olduğunu sanmıyorum.Yine de ilgilendiğiniz için teşekkürler.
Diğer arkadaşlar için sorum veya sorunum geçerlidir.Saygılar.
trader_77
02-12-2007, 22:49
Sayın Trader,
Explorer a 'functions' bölümünden indikatör çağırarak çeşitli koşullarda senet taratmadınız mı. Cevabın bu olduğunu sanmıyorum.Yine de ilgilendiğiniz için teşekkürler.
Diğer arkadaşlar için sorum veya sorunum geçerlidir.Saygılar.
Formülü aldığınız yerede bakarsanız bunun indikatör olduğunu görürsünüz.
http://trader.online.pl/MSZ/e-w-Trendline_Adjustable.html
Aynı şekilde explorer a yapıştırırsanız kabul etmez tabiki.Öncelikle indikatör olarak ekleyip ad verirseniz mesela formülün ismini trendline olarak tanımlarsanız ve Cross(C,Fml("trendline")) şeklinde yaparsanız yani Fml("trendline") fornksiyonunu kullanarak formül oluşturursanız olur.Uzun yoluda var pds,pr ve display yerine formülde gerekli değerleri yazarsanız ve formülü komple parantez içine alıp explorer için formül oluşturursanızda aynı sonucu verir.Neyse benden bu kadar başka arkadaşlar cevap verir sanırım.:)
Formülü aldığınız yerede bakarsanız bunun indikatör olduğunu görürsünüz.
http://trader.online.pl/MSZ/e-w-Trendline_Adjustable.html
Aynı şekilde explorer a yapıştırırsanız kabul etmez tabiki.Öncelikle indikatör olarak ekleyip ad verirseniz mesela formülün ismini trendline olarak tanımlarsanız ve Cross(C,Fml("trendline")) şeklinde yaparsanız yani Fml("trendline") fornksiyonunu kullanarak formül oluşturursanız olur.Uzun yoluda var pds,pr ve display yerine formülde gerekli değerleri yazarsanız ve formülü komple parantez içine alıp explorer için formül oluşturursanızda aynı sonucu verir.Neyse benden bu kadar başka arkadaşlar cevap verir sanırım.:)
Ben de zaten verdiğiniz Cross(C,Fml("trendline")) şeklinde örneği çalışıyorum.'Eror' verdiği için yazma ihtiyacı duydum.Eğer metastock üzerinde deneme şansınız olursa ve hatayı görürseniz memnun olurum.Saygılar.
Mesela, 'Expert Advisor' okuyor.
Sanki indikatör sadece açık grafik (active chart) üzerinde çalışıyor gibi geliyor.
Üstadlar bi el atın şuna bir zahmet:)
yusufum01
04-12-2007, 00:56
arkadaslar birsey sorcam mesala 14 gunluk hareketli ortalama 21 gunluk hareketlı ortalamayı yukarı dogru kesmis ve bu kesimin ustunden 3 gun gecmis yani 3 gun once kesisenler
simdiden tesekkurler
arkadaslar birsey sorcam mesala 14 gunluk hareketli ortalama 21 gunluk hareketlı ortalamayı yukarı dogru kesmis ve bu kesimin ustunden 3 gun gecmis yani 3 gun once kesisenler
simdiden tesekkurler
Sizinki bu da;
Ref( Cross( Mov(C ,14 ,S ) , Mov(C ,21 ,S )) , -3)
Bizimkini hala bulamadık.:arf:
Arkadaşlar knfrt bugün bedelli bölünmesine ragmen, benim eski veriler bedelliyi datalarına yansıtmadı. Nasıl düzeltebilirim?
Şimdiden teşekkürler..
arkadaşlar tekaredi bilgisayardan indirdim ücretsiz veri onu kullaniyorum fakat
the explorer
explore
add secirities
ok yaptiğimda normalde al veren senetlerin bulunması gerekmektedir ole biliyorum ama al veren senetleri vermemektedir yardimci olabilirmisiniz takip edebileceğim şekilde yardimci olursanız sevinirim metastock yabancisiyim
tşk ederim
yusufum01
04-12-2007, 14:46
HIGH<Ref(HIGH, -1)AND Ref(HIGH, -1)<Ref(HIGH, -2) AND Ref(HIGH, -2)<Ref(HIGH, -3) AND VOLUME<Ref(VOLUME, -1) AND Ref(VOLUME, -1)<Ref(VOLUME, -2) AND Ref(VOLUME, -2)<Ref(VOLUME, -3)
FLAMA FORMASYONU BAZEN İŞE YARIYO:):):):)
yusufum01
04-12-2007, 14:51
arkadaŞlar Metastockta Template OluŞturmaya ÇaliŞiyorum Tabİ Beceremedİk Herzamankİ Gİbİ:he::he::clown::arf:
NASIL YAPIYODUK SEANSANALİZ SİTESİNDE ÇOK GÜZEL BİR ANLATIM VARDI RESİMLİ DEGERLİ BİR ÜSTADIN AMA SİTEYİ HACKLEMİŞLER TIKLAYINCA ÜRYAN KADINLAR ÇIKIYO :cry::cry:
arkadaŞlar Metastockta Template OluŞturmaya ÇaliŞiyorum Tabİ Beceremedİk Herzamankİ Gİbİ:he::he::clown::arf:
NASIL YAPIYODUK SEANSANALİZ SİTESİNDE ÇOK GÜZEL BİR ANLATIM VARDI RESİMLİ DEGERLİ BİR ÜSTADIN AMA SİTEYİ HACKLEMİŞLER TIKLAYINCA ÜRYAN KADINLAR ÇIKIYO :cry::cry:
http://www.hisse.net/forum/showpost.php?p=1536059&postcount=2092
Arkadaşlar knfrt bugün bedelli bölünmesine ragmen, benim eski veriler bedelliyi datalarına yansıtmadı. Nasıl düzeltebilirim?
Şimdiden teşekkürler..
Sayın victory,
Eğer tekaredi veri kullanıyorsanız programı açın araçlar>bölünmeler>bölünme manuel seçeneğinden yapabilirsiniz.Eğer farklı yerden veri alıyorsanız.Metastocku açın.The downloaderı açın ve opendan konfurt hissesini açın menülerden adjuct> split e girin.açılan yerde ilk dataya dokunmayın son datayı sadece konfurt için 30.11.2007 yapın(tarihi yanlış yaparsanız konfurt a ait tüm verileriniz bozulur!)Ratio ya oranı girin ancak oranı girerken dikkat edin %10 sa bölünme 1.10 şeklinde yazın for dan sonra 1 sabit kalsın.Ok e basıp kaydedip the downloaderı kapattığınızda grafiği artık kullanabilirsiniz.
arkadaşlar tekaredi bilgisayardan indirdim ücretsiz veri onu kullaniyorum fakat
the explorer
explore
add secirities
ok yaptiğimda normalde al veren senetlerin bulunması gerekmektedir ole biliyorum ama al veren senetleri vermemektedir yardimci olabilirmisiniz takip edebileceğim şekilde yardimci olursanız sevinirim metastock yabancisiyim
tşk ederim
Explorer ı açtığınızda hazır formüllerden birisini taratmayı deneyin mesela Equis-Macd buy signali eğer sorunsuz şekilde tarama yapabiliyorsanız ozaman.Ya oluşturduğunuz formülün isminde Türkçe karakter kullanmışsınızdır yada formülde tanımlanan kriterler çok nadir sonuç veren kriterlerdir.Eğer Equis-Macd buy taramasınıda yapmıyorsa bir yerde yanlışlık yapıyorsunuzdur.
Explorer ı açtığınızda hazır formüllerden birisini taratmayı deneyin mesela Equis-Macd buy signali eğer sorunsuz şekilde tarama yapabiliyorsanız ozaman.Ya oluşturduğunuz formülün isminde Türkçe karakter kullanmışsınızdır yada formülde tanımlanan kriterler çok nadir sonuç veren kriterlerdir.Eğer Equis-Macd buy taramasınıda yapmıyorsa bir yerde yanlışlık yapıyorsunuzdur.
aynı hatayı yine yapiyor sn neeldo
yardimin için tşk ederim
aynı hatayı yine yapiyor sn neeldo
yardimin için tşk ederim
Sn.Lazoğlu,
O kadar da değil demezseniz;
'Add Securities' dedikten sonra istediğiniz kadar hisse senetlerini seçip 'ok' diyormusunuz.Yani explorer yapacağınız listeyi oluşturuyormusunuz.
Sn.Lazoğlu,
O kadar da değil demezseniz;
'Add Securities' dedikten sonra istediğiniz kadar hisse senetlerini seçip 'ok' diyormusunuz.Yani explorer yapacağınız listeyi oluşturuyormusunuz.
bütün hisseleri ctrl A yapip hepsini tarattiriyorum ama ilk yaptiğim zamanki aylar onceki senetler çikiyor daha once bole hata vermiyordu bende uzun zamandir da sormadim kimseye silip yeniden mi yüklmem geekiyor çikan senetlerde 2006 yılının 12 ayina göre çikıyor
bütün hisseleri ctrl A yapip hepsini tarattiriyorum ama ilk yaptiğim zamanki aylar onceki senetler çikiyor daha once bole hata vermiyordu bende uzun zamandir da sormadim kimseye silip yeniden mi yüklmem geekiyor çikan senetlerde 2006 yılının 12 ayina göre çikıyor
Önceki tarihler çıkıyorsa;
edit/options/exploration date 'most recent date' yaptınız mı.
"use results from last exploration" bölümündeki kutucuk işaretli olablir, varsa o işareti kaldırın...
Arkadaşlar.
Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi Metastock 7.0 da System Test Bölümünde Test ve Report butonları çalışmıyor. Bunu nasıl çalıştırabilirim. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
NOT : Bendeki programda Report bölümüde çalışmıyor.
arkadaslar
fiyatın 50 günlük basit h.o yu yukarı kestiği senetleri nasıl bi formülle taratabilirim explorerdan
hayaletsürücü
07-12-2007, 23:27
Selamlar, 5 dakikalık barlarla çalışırken Mov(H,10,S) formülü ile A1 isimli ortalamayı, 10 dakikalık barlarla çalışırken Mov(H,10,S) formülü ile A2 isimli ortalamayı görebiliyoruz. Şimdi, metastockta hem A1 i hemde A2 yi 5 dakikalık barlar üzerinde görebilir miyiz, yani 5 dakikalık barlar üzerine 10 dk. barların en yükseklerinin ortalamasını ekleyebilir miyiz?
arkadaslar
fiyatın 50 günlük basit h.o yu yukarı kestiği senetleri nasıl bi formülle taratabilirim explorerdan
Cross(C , Mov(C ,50 ,S ) )
DALYANTR
09-12-2007, 02:03
Arkadaslar
Aşağıdaki formülü Matrıks Gold 2.30 da İndikatör Builder de indikatör olarak kullanmak istiyorum.Formülü yazdığımda formül hatası diye hata veriyor.Metastock 7 de uyguluyorum oluyor.yardımcı olacak arkadas varsa memnun olurum.
LookBack := Input("Look Back Periods",1,1000,10);
Resistance :=ValueWhen(1,Cross(Mov(C, LookBack,
S),C),HHV(H, LookBack));
Support :=ValueWhen(1,Cross(C,Mov(C, LookBack,
S)),LLV(L, LookBack));
Resistance;
Support;
Arkadaslar
Aşağıdaki formülü Matrıks Gold 2.30 da İndikatör Builder de indikatör olarak kullanmak istiyorum.Formülü yazdığımda formül hatası diye hata veriyor.Metastock 7 de uyguluyorum oluyor.yardımcı olacak arkadas varsa memnun olurum.
S),C),HHV(H, LookBack));
S)),LLV(L, LookBack));
Resistance;
Support;
Matriks Gold kullanmadığım için deneme şansım olmadı.Aşağıdaki şekilde denedinizmi formülü?
ValueWhen(1,Cross(Mov(C,10,S),C),HHV(H,10));
ValueWhen(1,Cross(C,Mov(C,10,S)),LLV(L,10));
yusufum01
09-12-2007, 14:14
ARKADAŞLAR BU FORMÜLDE COL A HATA VERİYOR COL A YI NASIL DÜZELTEBİLİRİM
Col A: Close C
Col B: {100 M.A.} Mov(C,100,E)
Col C:{ % below} ((C-Mov(CLOSE,100,E)) /
Mov(C,100,E)) * 100
Col D: ADX(14)
Col E: ADXR(14)
Filter colA < colB AND colD > colE AND colD>30 AND
MDI(14)>PDI(14) AND
Cross(ADX(14),MDI(14))
ARKADAŞLAR BU FORMÜLDE COL A HATA VERİYOR COL A YI NASIL DÜZELTEBİLİRİM
Col A: Close C
Col B: {100 M.A.} Mov(C,100,E)
Col C:{ % below} ((C-Mov(CLOSE,100,E)) /
Mov(C,100,E)) * 100
Col D: ADX(14)
Col E: ADXR(14)
Filter colA < colB AND colD > colE AND colD>30 AND
MDI(14)>PDI(14) AND
Cross(ADX(14),MDI(14))
Col A da close C olmayacak .Col A: close yada Col A: C ikiside aynı şey.İkisinden birisini yazabilirsiniz.
yusufum01
09-12-2007, 15:37
teşekkürler neeldo üstadım sorun çözülmüştür
biraz genel olacak ama hepimizin metastoc da kullandığımız (rağbet ettiğimiz )
formuller var bunları bizimle paylasırlarsa sevinirim
merakla kullandığınız formulleri bekliyorum
sayın neeldo ve diğer üstadlar,
Size zahmet olmaz ise bana şu şekilde bir formül lazım,expolererde Macd gösterge değeri 0 ile 50 arası olanları ve aynı formülde RSI da 20 yi yukarı kesenleri bulan formülü yazarsanız memnun olurum.teşekkürler.
bir de formülleri birbirine nasıl bağlayabiliriz mesela 2-3 formülü bağlayabilirmiyiz.yukarda yazdığım formüle 50 günlük HO kesen formülü ilave edilebilirmi edilirse hangi ekle bağlanır.
sayın neeldo ve diğer üstadlar,
Size zahmet olmaz ise bana şu şekilde bir formül lazım,expolererde Macd gösterge değeri 0 ile 50 arası olanları ve aynı formülde RSI da 20 yi yukarı kesenleri bulan formülü yazarsanız memnun olurum.teşekkürler.
Cross(RSI(14),20) and MACD()>0 and MACD()<50
Bu formül RSI nin 20 yi yukarı kestiği günkü MACD ın değerinin 0 ile 50 olmasını kontrol eder...Birde MACD 0 ile 50 değeri arasında olmasını taratma doğru mu sizce? Biliyorsunuz MACD ortalamalarla çalışır ve her kağıtta çok farklı değerlerde olur....
formüller arası bağlantıları OR veya AND ile yapabilirsiniz...
AND de doğrulama için her yazdığınızın gerçekleşmesi gerekir. OR da ise yazılan formüllerden biri gerçekleşse doğrulama tamamlanmış olur.
selamlar
DALYANTR
12-12-2007, 16:02
Matriks Gold kullanmadığım için deneme şansım olmadı.Aşağıdaki şekilde denedinizmi formülü?
ValueWhen(1,Cross(Mov(C,10,S),C),HHV(H,10));
ValueWhen(1,Cross(C,Mov(C,10,S)),LLV(L,10));
Sn Neeldo
ilginize teşekkürler,fakat yine yazılım hatası verdi.
Sn. Checkmate;
RSC değeri, iki hisse veya endeks değerinin birbirine oranından başka birşey değildir. Tek başına bir fayda sağlamadığını düşünüyorum. RSC değerini IMKB-100 endeksiyle kıyasladığımızı farzedelim. Portföy oluştururken veya Fonlama yapılırken, portföyünüze kattığınız hisselerin en az endeks kadar kazandırmasını istersek,bu durumda RSC değerinden faydalanabiliriz. Aynen, alfa ve beta katsayıları gibi bir işleve sahiptir. 200 günlük Ortalamasının üzerindeki RSC değerlerine sahip hisselerini, portföyümüze eklersek, uzun vadede endeks değerinden daha fazla getiri elde edebiliriz. Kısa vade için, 21 günlük RSC değerleri kullanılabilir.
Relatifgetiri := CLOSE/ Security(".xu100",CLOSE ) {RSC değeri}
Cross(Relatifgetiri, Mov(Relatifgetiri,21,e))
formülünü explorerda filter bölümüne yazıp, taratırsak endekse göre, 21 günlük RSC değerini yukarı kesen, endeks getirisinden fazla getiri sağlaması muhtemel hisse senetlerini seçebiliriz.
Relatifgetiri := CLOSE/ Security(".xu100",CLOSE ) {RSC değeri}
(Relatifgetiri> Mov(Relatifgetiri,21,e))
formülü ise, kısa vadede endeks getirisinin üzerinde getiri sağlamış,sağlaması muhtemel hisse senetlerini bulmamıza yardım edecektir. Vade anlayışınıza göre, hareketli ortalama sayısı değiştirilebilir.
Bu formülleri yorumlarsak,3 durum ortaya çıkmaktadır:
1- Endeks yukarı trendde iken, endeksten daha fazla getiri sağlaması muhtemel hisse senetlerini bulabiliriz. Bu hisse senetleri, IMKB-30 hisselerinden oluşuyorsa, yukarı trendde endeksi yukarı taşıyan lokomotif hisse senetlerini saptamış olursunuz.
2- Endeks aşağı trendde iken, siz hala elinizdeki hisse senetlerini tutuyorsanız, portföyünüzde bulunan hisse senetleri endeksten daha az zarar getirebilir.
3- Endeks yatay durumda ise, yine bu kritere göre en az endeks getirisi kadar kazanç elde etmeniz olasıdır.
Sonuçta, endekse göre kıyasladığımız için, bu şekilde seçilen hisse senetlerinin sürekli kazanç elde etmesi mümkün değildir. Düşen trendde, düşüşten az etkilenen veya düşüşe direnen hisseleri saptamanız size kazanç sağlamayacaktır. En iyi yöntem, düşüşlerde hiç hisse taşımamak, çıkışta ise, öncü hisseleri belirlemek için bu methodu kullanmak olacaktır.
Ayrıca, elinizde bulunan iki hisse senedini almak için tereddüte düşerseniz, yine bu yöntemle iki hisse senedinin gücünü birbirleriyle kıyaslayarak, en doğru seçimi yapmanıza yardımcı olacaktır. Veya, karar vermekte zorlandığınız iki hisse senedinden birinin RSC değeri, kendi RSC ortalamasının üzerinde, diğeri altında ise, ortalamasının üzerinde seyreden hisse senedini tercih etmeniz daha mantıklıdır.Bu özelliklerinden dolayı, portföy seçiminde, fon oluşturmada veya endekse göre daha fazla getiri sağlamada, veya kağıt değişiminde bu sistemden yararlanılabilir.
Orta vadede, hareketli ortalamasını aşağı kesmiş RSC değerine sahip hisse senedi, sert düşüşlere maruz kalacaktır.
RSC değerine göre güçlü senetleri tespit ettikten sonra, RSI vb. göstergeleri alım satım için kullanmanın daha yararlı olacağını düşünüyorum.
Ayrıca, RSI, Price Osilatörü,MACD,StochRSI vb.diğer göstergelerde de,data kısmına CLOSE/ Security(".xu100",CLOSE ) terimi eklenerek, daha kapsamlı olarak incelenebilir.
Örneğin,
MACDRSC:= Mov((CLOSE/ Security(".xu100",CLOSE)),12,E) - Mov((CLOSE/ Security(".xu100",CLOSE)),26,E);
MACDRSC; Mov(MACDRSC,9,e)
formülünü, metastockta f(x) indicatör builder kısmına yazarak, bir çırpıda RSC değerinin MACD formülünü elde etmiş oluruz.
yada; explorer kısmında filter bölümüne
MACDRSC:= Mov((CLOSE/ Security(".xu100",CLOSE)),12,E) - Mov((CLOSE/ Security(".xu100",CLOSE)),26,E);
Cross(MACDRSC,Mov(MACDRSC,9,e))
yazarsak,
RSC değerine göre MACD göstergesi için "AL" sinyali veren hisselerin listesini buluruz. Örnekler çoğaltılabilir.
İyi çalışmalar dilerim..Kolay gelsin.
değerli arkadaşlar burdaki förmül ve göstergelerif(X)indikatöründe ve explorer da yazilmiş şekli ile göstermeniz mümkünmü ve bir kaç değişik örneklerde vermek mümkün mü tşk ederim alah razi olsun
Struggle
14-12-2007, 01:00
Optimizasyon yapan var mi aranizda arkadaslar? Ben 2 indikatoru kullanarak bir sistem gelistirdim ve bunu optimize ettim. IMKB 30 da 2006 Ocak tan bugune 106.000 puan kar birakmis gorunuyor. Bu oldukca iyi bir rakam islemlerin 3 te 2 si kar la kapanmis. sizde eminim daha iyi getirili sistemler de mevcuttur.
Sayın arkadaşlar;
Çeşitli dönemlerde burada yarım yamalak dile getirilmeye çalışılan ve benim de merak ettiğim bir konuyu net olarak sormak istiyorum (özellikle bu konuda ileri düzeyde olanlara).
Gerçek alım satım işlemlerinizde kullandığınız ve bağlı kaldığınız sistem, formül (birlikte yada tek başına ind.,expl.) var mı. Varsa bunları paylaşmaya ne dersiniz.
Yoksa sadece hoş vakit geçirmek için pratik mi yapıyoruz.
Yalnız herkesin riski farklıdır.Senin ki benimkine uymaz.Yanlış yönlendirmek istemem gibi cevaplara girmeden.
Yani ben şuna veya şunlara bakıyorum ve gerçek olarak alıyorum veya satıyorum diyebilen var mı.
Hodri meydan. Saygılar.
bilinmezki
17-12-2007, 20:22
Merhaba arkadaşlar,
Yeni üye olan bir arkadaşım burda MS ile ilgili mesaj atmak istiyor ama olmuyor. Nedeni konusunda bilgisi olan var mı?
emeklica
17-12-2007, 21:55
Merhaba arkadaşlar,
Yeni üye olan bir arkadaşım burda MS ile ilgili mesaj atmak istiyor ama olmuyor. Nedeni konusunda bilgisi olan var mı?
üyeliği aktif hale getirilmişmi acaba.
S),C),HHV(H, LookBack));
S)),LLV(L, LookBack));
Resistance;
Support
Matriks golda data serisi üzerine seçeneği...
Bu şekilde yazılırsa çalışıyor.
Sayın üstad lar,
Benim acil olarak expolerer da bir indikatör ün diyelim ki PFE indikatöründe yatay a geçenleri yada yatay dan yukarı dönmeye başlayanları nasıl buldurabilirim nasıl bir formül yazılmalı.Yardımcı olursanız memnun olurum.
Teşekkürler.
Sayın üstad lar,
Benim acil olarak expolerer da bir indikatör ün diyelim ki PFE indikatöründe yatay a geçenleri yada yatay dan yukarı dönmeye başlayanları nasıl buldurabilirim nasıl bir formül yazılmalı.Yardımcı olursanız memnun olurum.
Teşekkürler.
Yatay derken sıfır eksenini kasdediyorsanız:
Cross( PFE(C ,14 ,3 ),0) AND
PFE(C ,14 ,3 )>Ref(PFE(C ,14 ,3 ),-1)
Pfe sıfırı kesenler ve Pfe yönü yukarı
TÜRKOĞLU
21-12-2007, 21:11
yaw MS'te dow jones verilerime bi haller oldu...geçmiş verileri göremiyorum günlükte son 15-20 gün 60 dk 5 dk hepsi yamuldu.ama sadece dow verilerimde sorun var.
yardımcı olacak arkadaşa şimdiden teşekkür ederim.
http://www.meta-formula.com/xmasspecial-07.html
There's two reasons to get your copy now.
1. The Australian dollar has performed so well over the past year (it
rose almost 20% against the USD) that we've decided to put the price
up in 2008 to reflect the currency change. Get in now before we up
the price.
2. I'll throw in a copy of MetaStock Formula Center 2.0 ($147 value)
and a 30 minute personal consultation with me.
It's never going to be any easier or better value than right now.
Click the link below to find out more:
This special runs out just before I go on holiday, so I'm planning on
taking the page down super soon.
Also, when I get back here's what's planned for Jan-Feb 2008.
(note: I'll be back on the 7th of Jan).
- I'll be releasing few more mp3 audios with both Stuart and I
answering subscriber's questions. So if you'd like your questions
answered head over to: http://www.tripletradingprofits.com/download.htm
- We'll be releasing the Triple Your Trading Profits DVDs.
- And lots more... I always have a few surprises up my sleeve ;-)
Thank you for your support in 2007 and once again I wish you all the
best for the holidays and new years. See you in 2008!
Your Trading Coach,
David Jenyns
Ps. Check out the MetaStock Programming Study Guide Christmas
special before it runs out - less than 24 hours to go!
==============================
43 Alexandra St
Greensborough
Victoria 3088
Australia
yusufum01
24-12-2007, 13:31
arkadaşlar merhaba
ccı 30
mom 30
rsı 30
macd sıfırın altında olan hisseleri taratmak istiyorum
şimdiden teşekkürler
arkadaşlar merhaba
ccı 30
mom 30
rsı 30
macd sıfırın altında olan hisseleri taratmak istiyorum
şimdiden teşekkürler
Eğer doğru anladıysam:
colA:=CCI(14)>30
colB:=Mom(14)>30
colC:=RSI(!4)>30 ve
ColD:= Macd() <0
yazın.(parantez içindeki (14) rakamları yerine kendi peryotlarınızı yazabilirsiniz)
Filter bölümüne
colA=1 or colB=1 or colD=1 or colD=1
yazarsanız sutunlarda değeri bir olan senetler ,o sutundaki
şartı gerçekleştiren senetlerdir..
colA=1 AND colB=1 AND colD=1 AND colD=1
YAZARSANIZ tüm şartları gerçekleştiren senetleri bulursunuz.
Eğer doğru anladıysam:
colA:=CCI(14)<30
colB:=Mom(14) <30
colC:=RSI(!4) <30 ve
yazın.(parantez içindeki (14) rakamları yerine kendi peryotlarınızı yazabilirsiniz)
Filter bölümüne
Eğer doğru anladıysam:
colA:=CCI(14)>30
colB:=Mom(14)>30
colC:=RSI(!4)>30 ve
Filter bölümüne
BU TARAMA SADECE MACDI SIFIRDAN KÜÇÜK AMA DİĞER
DEĞERLERİ 30 DAN BÜYÜKLERİ TARARKEN; DAHA SONRAKİ
TÜM DEĞERLERİ ARANAN DEĞERLERDEN KÜÇÜK OLANLARI VERMEKTEDİR.
yusufum01
25-12-2007, 03:58
mavİlİm TeŞekkÜrler
Struggle
26-12-2007, 10:29
arkadaslar merhaba sisyem optimizasyonu yaparken maksimum test edilebilecek parametre sayisi 32000 cikiyor. bu yuzden daha genis araliklarda daha uzun suren testler yapamiyorum. metastock 7.2 kullaniyorum. bu 32000 deneme sayisini artirmanin bi yolunu bilen var mi?
ikinci sorum metastock surumu ile ilgili olacak. elinizde en son hangi surum var? bi turlu bulamiyorum ankarada bi yerde cd sini. mumkunse bi arkadasim cd ye cekip yollayabilir mi? Cd ve kargo parasini hesabina yollarim. Tesekkurler.
sancaktar
26-12-2007, 15:34
değerli arkadaşlar benim sizden isteğimde
ho 100 olanların ho 200 ü yukarı kesenleri nasıl taratabilirim. birde bununla alakalı olarak formül verirseniz hangi pencereye eklemem gerekli o konuda da yardımınızı bekliyorum.
diğer bir konuda metastockta ho ları grafik üzerine atacaktım ama bulamadım. yardımınıza ihitacım var selamlar. bol kazançlar.
luisvargas
26-12-2007, 22:16
merhabalar ben yazdığım bir sistemde şunu ayarlamak istiyorum örneğin ho 5 ho 22 olsun ben 5,22 yi kestikten sonra 1000 puan yeva yüzde olarak %X geçerse pozisyona girsin istiyorum birde diyelim rsi (14) 30 u yukarınca al dedik ve 70 i aşağı kırıncada satıcaz ama 30 u kırdıktan sonra 70 e gitmeden yeniden 30 un altına indi ve sonra yeniden 30 u yukarı kesti ozaman yeni bir poz açsın ve açıcağı poz. ilk pozisyona oranını ben belirleyim. yani kısacadı birkaç poz. ardarda nasıl açabilirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
değerli arkadaşlar benim sizden isteğimde
ho 100 olanların ho 200 ü yukarı kesenleri nasıl taratabilirim. birde bununla alakalı olarak formül verirseniz hangi pencereye eklemem gerekli o konuda da yardımınızı bekliyorum.
diğer bir konuda metastockta ho ları grafik üzerine atacaktım ama bulamadım. yardımınıza ihitacım var selamlar. bol kazançlar.
MS-Explorer Filter bölümüne
Cross(Mov(C,100,e),Mov(C,200,e)) and
Mov(C,100,e)>Ref(Mov(C,100,e),-1)
Yazarsanız 100 ho ların 200 ho ları yukarı yönlü kesenleri bulursunuz.
Hoları grafik üzerine indirmek içinde ms de açılan orta pencerede
MOVİNG AVERAGE seçeneğini bulup girmek istediğiniz peryot
(100,200,300 vs) grafik üzerine sürükleyip bırakın...
Ya da fx(Indicator Builder) de yeni bir formul yazıp hepsini bir arada
görmeniz mümkün...
Fx de new seçeneği,
Name MOV-Ave (mesela)
Formula bölümüne:
a:=Mov(c,5,e);
a1:=Mov(c,13.e);
a2:=Mov(C,21,e);
a3:=Mov(C,50,e);
a3:=Mov(C,100,e);
a4:=Mov(C,200,e);
a;a1;a2;a3;a4;C
yazarsanız ve bunu ayrı pencerede açarsanız;kapanışla birlikte
5,13,21,50,100,200 günlük hoları aynı pencerede görebilirsiniz.
sancaktar
29-12-2007, 02:40
MS-Explorer Filter bölümüne
Yazarsanız 100 ho ların 200 ho ları yukarı yönlü kesenleri bulursunuz.
Hoları grafik üzerine indirmek içinde ms de açılan orta pencerede
MOVİNG AVERAGE seçeneğini bulup girmek istediğiniz peryot
(100,200,300 vs) grafik üzerine sürükleyip bırakın...
Ya da fx(Indicator Builder) de yeni bir formul yazıp hepsini bir arada
görmeniz mümkün...
Fx de new seçeneği,
Name MOV-Ave (mesela)
Formula bölümüne:
a1:=Mov(c,13.e);
a2:=Mov(C,21,e);
a3:=Mov(C,50,e);
a3:=Mov(C,100,e);
a4:=Mov(C,200,e);
a;a1;a2;a3;a4;C
yazarsanız ve bunu ayrı pencerede açarsanız;kapanışla birlikte
5,13,21,50,100,200 günlük hoları aynı pencerede görebilirsiniz.
ilgi ve alakana teşekkür ederim kardeşim.
ama dediğini yaptım her ikiside çalışmadı dersem ne dersiniz. selamlar. sağolun yinede yardımınız için tekrar teşekkürler.
ilgi ve alakana teşekkür ederim kardeşim.
ama dediğini yaptım her ikiside çalışmadı dersem ne dersiniz. selamlar. sağolun yinede yardımınız için tekrar teşekkürler.
a1 bölümünde virgül yerine yanlışlıkla nokta koymuşum..
bu çalışır....
a:=Mov(C,5,E);
a1:=Mov(C,13,E);
a2:=Mov(C,21,E);
a3:=Mov(C,50,E);
a3:=Mov(C,100,E);
a4:=Mov(C,200,E);
a;a1;a2;a3;a4;C
2.si derken ...
100 ho-200 ho yu yukarı kesense bu da çalışıyor syn sancaktar..
kontrol ettim.Yalnız bunu explorerde filter bölümüne yazacksınız...
metastokda srsı indikatörü hangi indikatöre karsılık geliyor
metastokda srsı indikatörü hangi indikatöre karsılık geliyor
PS StochRSI
Syn neeldo
RSI GÖSTERGESİNE GÖRE AL
Bu tür hisseler bulunduğunda ColumnA bölümüne “1” yazacak,
aksi halde “0” yazacaktır. Yani “1” değerini alan hissede aykırılık olduğunu anlayacağız ve
"AL" sinyali üretmiş ve “2” değerini alarak daha güçlü AL sinyali oluşturacaktır.
col a:
If((Ref(LLV(RSI(14),30),-3)<33 AND
Mov(RSI(14),5,S)<40 AND
Mov(RSI(14),5,S)>35 AND
(Mov(CLOSE,5,S)-ValueWhen(1,Cross(40,RSI(14)),CLOSE))/ValueWhen(1,Cross(40,RSI(14)),CLOSE)*100<0),1,0)
+
Mov(RSI(14),5,S)<40 AND
Mov(RSI(14),5,S)>35 AND
(Mov(CLOSE,5,S)-ValueWhen(1,Cross(40,RSI(14)),CLOSE))/ValueWhen(1,Cross(40,RSI(14)),CLOSE)*100<-5),1,0)
col b:
close
filter :
When(colA>0)
yukarıda yaznış olduğum formülü explorerde çalıştırdığımda formülde hata vermeden çalışma yapıyor fakat sonuç vermiyor.Daha doğrusu hisseleri seçtikten sonra exploration statüs penceresi açılıyor 1 2 seni bekleyip işlemi tamamlıyor ve Security Name
No securities to report.
sonucu çıkıyor.Diğer formüller çalışmasına rağmen bu formülde neden expoler açlışmıyor.Load gün 501 olarak kayıtlı.
Şimdiden değerli yorumların için teşekkürler
Saygılar
Syn neeldo
RSI GÖSTERGESİNE GÖRE AL
Bu tür hisseler bulunduğunda ColumnA bölümüne “1” yazacak,
aksi halde “0” yazacaktır. Yani “1” değerini alan hissede aykırılık olduğunu anlayacağız ve
"AL" sinyali üretmiş ve “2” değerini alarak daha güçlü AL sinyali oluşturacaktır.
col a:
Mov(RSI(14),5,S)<40 AND
Mov(RSI(14),5,S)>35 AND
(Mov(CLOSE,5,S)-ValueWhen(1,Cross(40,RSI(14)),CLOSE))/ValueWhen(1,Cross(40,RSI(14)),CLOSE)*100<0),1,0)
+
Mov(RSI(14),5,S)<40 AND
Mov(RSI(14),5,S)>35 AND
(Mov(CLOSE,5,S)-ValueWhen(1,Cross(40,RSI(14)),CLOSE))/ValueWhen(1,Cross(40,RSI(14)),CLOSE)*100<-5),1,0)
col b:
close
filter :
When(colA>0)
yukarıda yaznış olduğum formülü explorerde çalıştırdığımda formülde hata vermeden çalışma yapıyor fakat sonuç vermiyor.Daha doğrusu hisseleri seçtikten sonra exploration statüs penceresi açılıyor 1 2 seni bekleyip işlemi tamamlıyor ve Security Name
No securities to report.
sonucu çıkıyor.Diğer formüller çalışmasına rağmen bu formülde neden expoler açlışmıyor.Load gün 501 olarak kayıtlı.
Şimdiden değerli yorumların için teşekkürler
Saygılar
Sayın chlypso;
Explorerda options ta load options ı 1300 yapın.Denedim sorunsuz olarak çalışıyor.
KamburAbbas
06-01-2008, 12:10
teknik bir sorum olacak, diyelimki 1992 den bu yana endex fiyat çubuklarına baktığımızda bunların kaçında bir gün öncesine göre fiyat yükselmiş ve yine bunların kaçında bir gün öncesine göre fiyat düşmüş. bunu metastock da nasıl hesaplayabiliriz. bu sayede hisseyi aldığınızda bir gün sonra yükslme ihtimalini kabaca söylemek mümkün olacaktır. diğer taraftan kaç kere iki gün üst üste yükseliş olmuş,kaç kere üç gün üst üste yükseliş olmuş gibi bilgileri nasıl elde edebiliriz(metastockla) mesela diyelimki tarihte en fazla 7 kere üst üste yükseliş olmuş ve bu günkü grafikte 6 yükseliş görürsek satış yapabiliriz ve saire,bunları metastock da nasıl hesaplarız.
Sayın chlypso;
Explorerda options ta load options ı 1300 yapın.Denedim sorunsuz olarak çalışıyor.
Sayın neeldo
Dediğiniz gibi load opt 1300 yaptım ( hem dosya option kısmından hemde explore options kısmınıda 1300 yaptım ) fakat formülü çalıştırdığımda sonuç çıkmadı.Sizde formülü çalıştırdığınızda rapor verdimi vermedimi ?Diğer formüller 1300 yada 501 olarak yapsamda çalışıyor.
Degerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler
teknik bir sorum olacak, diyelimki 1992 den bu yana endex fiyat çubuklarına baktığımızda bunların kaçında bir gün öncesine göre fiyat yükselmiş ve yine bunların kaçında bir gün öncesine göre fiyat düşmüş. bunu metastock da nasıl hesaplayabiliriz. bu sayede hisseyi aldığınızda bir gün sonra yükslme ihtimalini kabaca söylemek mümkün olacaktır. diğer taraftan kaç kere iki gün üst üste yükseliş olmuş,kaç kere üç gün üst üste yükseliş olmuş gibi bilgileri nasıl elde edebiliriz(metastockla) mesela diyelimki tarihte en fazla 7 kere üst üste yükseliş olmuş ve bu günkü grafikte 6 yükseliş görürsek satış yapabiliriz ve saire,bunları metastock da nasıl hesaplarız.
şunu bir deneyin...
5 gün üst üste yükseliş sayısı
a1:=C>Ref(C,-1);
b1:=Sum(a1,5)=5;
Cum(b1)
Sayın neeldo
Dediğiniz gibi load opt 1300 yaptım ( hem dosya option kısmından hemde explore options kısmınıda 1300 yaptım ) fakat formülü çalıştırdığımda sonuç çıkmadı.Sizde formülü çalıştırdığınızda rapor verdimi vermedimi ?Diğer formüller 1300 yada 501 olarak yapsamda çalışıyor.
Degerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler
Sayın chlypso;
Bende rapor veriyor.Formülün ismi konusunda bir hata olabilir.Eğer formüle isim verirken Türkçe karakter kullandıysanız yine rapor vermez.Birde onu kontrol edin.
Sonuç:
Security Name Column AColumn B
ABANA ELEKTROMEK1.0000 0.7800 ABANA
ALCATEL TELETAS 1.0000 2.2700 ALCTL
BSH EV ALETLERI 1.0000 26.5000 BSHEV
DARDANEL 1.0000 0.9900 DARDL
DOGAN HOLDING 1.0000 2.0900 DOHOL
ECZACIBASI YAT. 1.0000 0.9200 ECBYO
ERBOSAN BORU 1.0000 9.7500 ERBOS
EVG YAT.ORT 1.0000 0.8800 EVNYO
FORTIS BANK 1.0000 2.1200 FORTS
GLOBAL MEN.KIY.Y1.0000 0.7900 PERYO
HAZNEDAR ATES TU1.0000 3.1600 HZNDR
IMKB MENKUL KIYM1.0000 15679 .XYORT
INFOTREND YAT. O1.0000 0.9000 IBTYO
KLIMASAN KLIMA 1.0000 5.2500 KLMSN
KONYA CIMENTO 1.0000 49.0000 KONYA
MAZHAR ZORLU HOL1.0000 0.9600 MZHLD
PARK TEKSTIL 1.0000 5.0000 PRKTE
PENGUEN GIDA 1.0000 1.8100 PENGD
SARKUYSAN 1.0000 3.0800 SARKY
SEKER PILIC 1.0000 3.7200 SKPLC
SIGORTA 1.0000 115388 .XSGRT
SODA SANAYI 1.0000 1.6800 SODA
TEKSTILBANK 2.0000 1.7300 TEKST
TÜRK TRAKTÖR 1.0000 14.8000 TTRAK
VAKIF G.M.Y.O. 1.0000 2.2800 VKGYO
YAPI KREDI SIGOR1.0000 9.6000 YKSGR
YATAS 1.0000 1.7300 YATAS
Moonwalker
06-01-2008, 22:26
arkadaşlar ben metastock'u yeni kullanmaya başladım daha doğrusu başlamak üzereyim
bu imkb verilerini nereden ve nasıl alıcaz acaba ?
yardımcı olursanız sevinirim
saygılar..
arkadaşlar ben metastock'u yeni kullanmaya başladım daha doğrusu başlamak üzereyim
bu imkb verilerini nereden ve nasıl alıcaz acaba ?
yardımcı olursanız sevinirim
saygılar..
http://www.veri.tekaredi.com/
Bütün açıklamalar yukarıdaki sitede mevcut.
Moonwalker
06-01-2008, 22:59
teşekkür ederim
tekaredi programını ben kurdum fakat 31 aralık son güncelleme tarihi
veri aktar yaz diyorum kendiliğinden kapanıyor
metastock'u kurmadan önce verileri güncelliyordum fakat kurduktan sonra hata vermeye başladı
saygılar..
KamburAbbas
07-01-2008, 21:40
bir sistemi daha önceden muhtelif defalar bölünmüş bir hisseye uygulamak doğrumu,diyelimki IMKB 100 GRAFİĞİNDE sistem yılda yüzde 400 kazandırıyor fakat İŞ BANKASI GRAFİĞİNDE yüzde 50 kazandırıyor(1998 den beri elde test edildiğinde) sonuçta iş bankası endekse paralel hareket ediyor fakat sistem endeks de daha iyi sonuç veriyor iş bankasında kötü performans gösteriyor.bunun sebebi iş bank hissesinin muhtelif defalar bölünmüş olmasımıdır.
Sayın chlypso;
Bende rapor veriyor.Formülün ismi konusunda bir hata olabilir.Eğer formüle isim verirken Türkçe karakter kullandıysanız yine rapor vermez.Birde onu kontrol edin.
Sonuç:
Security Name Column AColumn B
ABANA ELEKTROMEK1.0000 0.7800 ABANA
ALCATEL TELETAS 1.0000 2.2700 ALCTL
BSH EV ALETLERI 1.0000 26.5000 BSHEV
DARDANEL 1.0000 0.9900 DARDL
DOGAN HOLDING 1.0000 2.0900 DOHOL
ECZACIBASI YAT. 1.0000 0.9200 ECBYO
ERBOSAN BORU 1.0000 9.7500 ERBOS
EVG YAT.ORT 1.0000 0.8800 EVNYO
FORTIS BANK 1.0000 2.1200 FORTS
GLOBAL MEN.KIY.Y1.0000 0.7900 PERYO
HAZNEDAR ATES TU1.0000 3.1600 HZNDR
IMKB MENKUL KIYM1.0000 15679 .XYORT
INFOTREND YAT. O1.0000 0.9000 IBTYO
KLIMASAN KLIMA 1.0000 5.2500 KLMSN
KONYA CIMENTO 1.0000 49.0000 KONYA
MAZHAR ZORLU HOL1.0000 0.9600 MZHLD
PARK TEKSTIL 1.0000 5.0000 PRKTE
PENGUEN GIDA 1.0000 1.8100 PENGD
SARKUYSAN 1.0000 3.0800 SARKY
SEKER PILIC 1.0000 3.7200 SKPLC
SIGORTA 1.0000 115388 .XSGRT
SODA SANAYI 1.0000 1.6800 SODA
TEKSTILBANK 2.0000 1.7300 TEKST
TÜRK TRAKTÖR 1.0000 14.8000 TTRAK
VAKIF G.M.Y.O. 1.0000 2.2800 VKGYO
YAPI KREDI SIGOR1.0000 9.6000 YKSGR
YATAS 1.0000 1.7300 YATAS
sayın neeldo
dediğiniz üzere karakter değiştirdikten sonra exploerı çalıştırdım ve formüllerim çalıştı,rapor alabildim.Umarım hata burdandır :) Bide çalıştırdığımda inanın bu hata ile karşılşırsam vay haline benim bilgisayarın.Sizden ricam aynı formül içinde bana kapanış fiyatların liner regresionı kestiği,mucd al verdiği ve 5 günlük ho nun 21 günlük ho kestiği senetleri bulacak bir formül yazabilirmisiniz
Şimdiden teşekkürler
murat234
10-01-2008, 01:59
kipa bugün bölündü ama t2diveri bölünmeyi yapmamış bilgisi olan var mı?
TKE(14)
(Stoch(14,6)+RSI(14)+Mo(14)+CCI(14)+DI()+WillR(14) +MFI(14))/7
************************************************** ******************************
TKE GÖRE AL VE SAT
Col A
If((LLV(Fml("tke(14)"),15)<0 AND
Cross(Mov(Fml("tke(14)"),3,S),20)),1,0)
Col B
If((HHV(Fml("tke(14)"),15)>80 AND
Cross(60,Mov(Fml("tke(14)"),3,S))),-1,0)
Filter
When(colA=1) OR When(colB=-1)
************************************************** ******************************
sn neeldo bu förmülleri nereye ve nasıl uygulamam gerekiyor
col A col B yi ayri ayri mi yazmam gerekiyor
bunlari explorer mi yazacam yoksa
indikator bulder mi yardimci olurmusun şekillllen gösterirsen sevinirim yada güzel bir açilama tşk ederim
hiç indikator olüştürmadim nasıl yapildiğinida bilmiyorum allah razi olsun yardiminiz için için
sayın neeldo
Sizden ricam aynı formül içinde bana kapanış fiyatların liner regresionı kestiği,mucd al verdiği ve 5 günlük ho nun 21 günlük ho kestiği senetleri bulacak bir formül yazabilirmisiniz
Şimdiden teşekkürler
Sayın chlypso;
İstemiş olduğunuz formülde linear regression var bunu formül olarak kullanmak aslında uygun sonuç vermez çünkü sizin elle çizimde kullanacağınız başlangıç yerini formülle yakalayamazsınız.Ancak yinede formülü vereyim.Burada periyod belirleyeceksiniz ve grafiğe otomatik olarak çizim yapacak.Ayrıca istemiş olduğunuz 3 kriteri aynı anda kullanınca sonuç çıkmıyor.Linear regression ve macd kullanınca yada linear regression ve ortalamayı kullanınca sonuç çıkıyor.
Öncelikle indicator builder ı açın ve aşağıdaki formülü girin ismini chlypso yapın.
Formül indicator builder:
pds:=Input("Linear Regression Trendline periods",2,2520,250);
multi:=Input("Standard Deviations(+) / Errors(-)",-100,100,2);
EnDay:=Input("end Day",1,31,31);
EnMnth:=Input("end Month",1,12,12);
EnYear:=Input("end Year",1800,2200,2010);
x:=Input("use: Open=1 Hi=2 Lo=3 Close=4 WghtCl=5 Volume=6",1,6,4);
x:=If(x=1,O,If(x=2,H,If(x=3,L,If(x=5,WC(),If(x=6,V ,C)))));
end:=Year()>EnYear
OR (Year()=EnYear AND (Month()>EnMnth
OR Month()=EnMnth AND DayOfMonth()>=EnDay));
end:=end AND Alert(end=0,2);
end:=If(LastValue(Cum(Ref(end,pds)))=0,
LastValue(Cum(1))=Cum(1),end);
lastValLRI:=LastValue(Highest(
If(end,LinearReg(x,pds),0)));
lastValLRS:=LastValue(Highest(
If(end,LinRegSlope(x,pds),-10000)));
adjust:=LastValue(LastValue(Cum(1))
-Highest(If(end,Cum(1),0)));
countback:=LastValue(Cum(1))-Cum(1)-adjust;
countback:=Ref(Ref(countback,-adjust),adjust);
LR:=lastValLRI-lastValLRS*countback;
restrict:=adjust-(LastValue(Cum(1))-pds);
LRT:=Ref(Ref(LR,-restrict),restrict);
bandType:=If(multi>=0,Stdev(x,pds),STE(x,pds));
diff:=ValueWhen(1,Cum(IsDefined(LRT))=1,
bandType*Abs(multi));
upLR:=LRT+diff;
lwLR:=LRT-diff;
LRT
Yukarıdaki formülde pds:=Input("Linear Regression Trendline periods",2,2520,250); kısmında 250 var bu periyod bunu deneyerek en uygun periyodu kendinize göre ayarlayın ancak formülü açıp değiştirin çünkü explorer da değişiklik algılanmaz.Explorer a gireceğiniz formül ise:
linear regression kestiği,macd al verdiği ve 5 günlük ho nun 21 günlük ho kestiği senetler:
Cross(C, Fml( "chlypso") ) AND
Cross( MACD(), Mov(MACD(),9,EXPONENTIAL)) AND
Cross(Mov(C,5,S),Mov(C,21,S))
linear regression kestiği,macd al verdiği:
Cross(C, Fml( "chlypso") ) AND
Cross( MACD(), Mov(MACD(),9,EXPONENTIAL))
linear regression kestiği ve 5 günlük ho nun 21 günlük ho kestiği senetler:
Cross(C, Fml( "chlypso") ) AND Cross(Mov(C,5,S),Mov(C,21,S))
Bol kazançlar.
TKE(14)
TKE GÖRE AL VE SAT
Col A
Col B
Filter
sn neeldo bu förmülleri nereye ve nasıl uygulamam gerekiyor
col A col B yi ayri ayri mi yazmam gerekiyor
bunlari explorer mi yazacam yoksa
indikator bulder mi yardimci olurmusun şekillllen gösterirsen sevinirim yada güzel bir açilama tşk ederim
Sayın Lazoğlu;
Öncelikle indicator builder ı açın newe basın formula kısmına aşağıdaki formülü girin.Name yazan yerede tke(14) yazın.
Şimdide explorer ı açın ve newe basın ve column A yı açın aşağıdaki formülü girin.
Daha sonra column B ye aşağıdaki formülü girin.
Filter kısmınada aşağıdaki formülü girin.
Hatırlatma name kımında Türkçe karakter kullanmayın sonuç vermez.
Bol kazançlar.
Sayın neeldo ve diğer üstadlar
bana acil olarak bir indikatörün yataydan yukarı kıvrıldığını, döndüğünü gösteren expolerer formülü lazım yardımcı olursanız memnun olurum.
Teşekkürler,
sn neeldo size nekadar teşekkür etsek azdir allah razi olsun allah herşeyi gönlünüze göre versin (amin)
DALYANTR
11-01-2008, 00:21
Değerli Arkadaşlar,
TSI ( True Strength Index)
Formülü :
LP:=Input("Uzun donem:",14,100,20);
SP:=Input("Kisa Donem:",3,17,5);
signal:=Input("Tetik Donemi: ",3,17,5);
(100*Mov(Mov((C-Ref(C,-1)),LP,E),SP,E))/(Mov(Mov(Abs((C-Ref(C,-1))),LP,E),SP,E));
Mov((100*Mov(Mov((C-Ref(C,-1)),LP,E),SP,E))/(Mov(Mov(Abs((C-Ref(C,-1))),LP,E),SP,E)),signal,E)
bu formülde istediğim,explorerde (macd deki gibi macd çizgisinin sinyal çizgisini kestiği veya eşit olduğu ) formule esas iki değerin birbirine eşit olanları bulan formul.birde 0 çizgisine eşit olanları bulan explorer formulu.
Bilmem anlatabildimmi.MS formul dilini bilmeyince izahıda uygulamasıda zor ama ne ogrendimse burda ogrendim.Yardımcı olacak arkadasa simdiden teşekkurler.
Değerli Arkadaşlar,
TSI ( True Strength Index)
Formülü :
LP:=Input("Uzun donem:",14,100,20);
SP:=Input("Kisa Donem:",3,17,5);
signal:=Input("Tetik Donemi: ",3,17,5);
(100*Mov(Mov((C-Ref(C,-1)),LP,E),SP,E))/(Mov(Mov(Abs((C-Ref(C,-1))),LP,E),SP,E));
Mov((100*Mov(Mov((C-Ref(C,-1)),LP,E),SP,E))/(Mov(Mov(Abs((C-Ref(C,-1))),LP,E),SP,E)),signal,E)
bu formülde istediğim,explorerde (macd deki gibi macd çizgisinin sinyal çizgisini kestiği veya eşit olduğu ) formule esas iki değerin birbirine eşit olanları bulan formul.birde 0 çizgisine eşit olanları bulan explorer formulu.
Bilmem anlatabildimmi.MS formul dilini bilmeyince izahıda uygulamasıda zor ama ne ogrendimse burda ogrendim.Yardımcı olacak arkadasa simdiden teşekkurler.
uzun 20 kısa 5 ve sinyal çizgisi 5 perioda göre kesişmeleri bulur...
AL
cross((100*Mov(Mov((C-Ref(C,-1)),20,E),5,E))/(Mov(Mov(Abs((C-Ref(C,-1))),20,E),5,E)),
Mov((100*Mov(Mov((C-Ref(C,-1)),20,E),5,E))/(Mov(Mov(Abs((C-Ref(C,-1))),20,E),5,E)),5,E))
SAT
cross(Mov((100*Mov(Mov((C-Ref(C,-1)),20,E),5,E))/(Mov(Mov(Abs((C-Ref(C,-1))),20,E),5,E)),5,E),(100*Mov(Mov((C-Ref(C,-1)),20,E),5,E))/(Mov(Mov(Abs((C-Ref(C,-1))),20,E),5,E)))
iki değerin birbirine eşit olması veya herikisininde 0 a eşitlenmesi çok küçük bir ihtimal bakmak isterseniz...
birbirine eşit olmaları...
(Mov((100*Mov(Mov((C-Ref(C,-1)),20,E),5,E))/(Mov(Mov(Abs((C-Ref(C,-1))),20,E),5,E)),5,E)=(100*Mov(Mov((C-Ref(C,-1)),20,E),5,E))/(Mov(Mov(Abs((C-Ref(C,-1))),20,E),5,E)
heriki değerinde aynı anda 0 a eşit olmaları...
(Mov((100*Mov(Mov((C-Ref(C,-1)),20,E),5,E))/(Mov(Mov(Abs((C-Ref(C,-1))),20,E),5,E)),5,E)=0
and
(100*Mov(Mov((C-Ref(C,-1)),20,E),5,E))/(Mov(Mov(Abs((C-Ref(C,-1))),20,E),5,E)=0
DALYANTR
11-01-2008, 00:54
Sn ctitiz
İlginize teşekkürler.ben bu gece bunlarla biraz uğraşayım bakalım.
Sn ctitiz
İlginize teşekkürler.ben bu gece bunlarla biraz uğraşayım bakalım.
kolay gelsin:)
KamburAbbas
12-01-2008, 01:24
Arkadaşlar bir expert adviser yazmak istiyorum,maximum profit yüzde 30 olduğunda yada 10 günlük periodda yüzde 25 kayba traling stop loss gibi komutları nasıl ekleyebilirim
a1 bölümünde virgül yerine yanlışlıkla nokta koymuşum..
bu çalışır....
a:=Mov(C,5,E);
a1:=Mov(C,13,E);
a2:=Mov(C,21,E);
a3:=Mov(C,50,E);
a3:=Mov(C,100,E);
a4:=Mov(C,200,E);
a;a1;a2;a3;a4;C
Sn. Mavilim;
Bu ortalamaların hepsini ayrı ayrı renklendirmek ve çizgileri kalınlaştırmak istiyorum, ne yapabilirim?
Bir de metastock sayfasında grafik üzerinde çizdiğim kanalın içini farklı bir renge nasıl boyayabilirim?
acaba bu tke 14 ün expert advisöre nasıl uygulayabiliriz ??şimdiden teşekkürler
KamburAbbas
13-01-2008, 14:23
BUNU YAZANA HELAL OLSUN DİYECEĞİM
haftalık momentum sıfırın üstünde olduğunda günlük momentum sıfırı yukarı keserse al,aşşağı keserse sat
şeklinde bir önerme hakkında yardımcı olursanız sevinirim
haftalık momentum sıfırın üstünde olduğunda günlük momentum sıfırı yukarı keserse al,aşşağı keserse sat
ben de helal olsun diyeceğim...:cool:
Sn. Mavilim;
Bu ortalamaların hepsini ayrı ayrı renklendirmek ve çizgileri kalınlaştırmak istiyorum, ne yapabilirim?
Bir de metastock sayfasında grafik üzerinde çizdiğim kanalın içini farklı bir renge nasıl boyayabilirim?
Bunu ayrı bir pencereye çizdirdikten sonra;çizgilerden herhangi birisi üzerine
tıkladığınızda o çizgide siyah nokta oluşur.Üzerinde işaretli olduğunu gösterir
siyah noktalar varken,alttaki renk paletinden herhangi bir rengi
seçebilir,daha sonra aynı işlemi diğer çizgiye tıklayarak yapabilirsiniz.
Ya da çizgi üzerine tıklayı mausun sağ tuşuna bastığınız da
properties(seçenekler) tuşundan içeri girip renk seçeneklerinden değiştirmeniz mümkün.
2. soruyu tam anlamadım .ama regression kanalı vs. bir kanalın bildiğim kadarıyle
sadece kenar çizgilerinin renklerini değiştirebiliyorsunuz.Ama kanal içinin farklı renklendirilmesi
konusunda benim de bir bilgim yok.Onu farklı bir yöntemle yapıyorum.
sayfayı snagitle görüntüleyip kanal içini farklı boyayabiliyorum .Yalnız metastockta
bildiğim kadarıyla bu mümkün değil.(7.2 versiyonunda en azından)
Vallaha ben de helal olsun diyeceğim.
Sanırım 100 üstünde demek istediniz.
100 üzerinde demek istediyseniz çok basit bir yöntem önerebilirim.::he:
Sn. Mavilim;
Turuncu yuvarlakta;bu çizgilerden pembe olanına tıklanmış.
alttaki renk paletinden; siyah noktalar üzerinde iken, istediğiniz renkle
boyayabilir,kalınlaştırmak içinde renk paletinin 2 sağındaki kutucuktan
çizgi kalınlığı seçtiğinizde iş tamamdır.
http://img524.imageshack.us/img524/1041/2797zq2.png (http://imageshack.us)
http://img524.imageshack.us/img524/1041/2797zq2.d7654ebc70.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=524&i=2797zq2.png)
KamburAbbas
13-01-2008, 19:37
Vallaha ben de helal olsun diyeceğim.
Sanırım 100 üstünde demek istediniz.
100 üzerinde demek istediyseniz çok basit bir yöntem önerebilirim.::he:
tabii ki 100 üstünde demek istedim kusura bakmayın başka bi indikatörle karıştırdım. formülü yazarken mantığınıda verebilirseniz sevinirim
tabii ki 100 üstünde demek istedim kusura bakmayın başka bi indikatörle karıştırdım. formülü yazarken mantığınıda verebilirseniz sevinirim
Explorerde filter bölümüne;
Mo(14) > 100 yazın
options tuşundan weekly yi seçin
bunu tarattığınızda momentumu 100 büyük olan
senetleri haftalık olarak taratmış olacağız.Çıkan listeyi
save list seçeneğinden
haftalık mom>100 olarak kaydedin.
daha sonra farklı bir tarama listesi için yeni bir
exploerer sayfası açın.
colA ya C yazın
col B ye Cross(Mo(14),100) Yazın (al sinyali)
colC ye cross(100,Mo(14)) yazın (sat sinyali)
Filter bölümüne
colB=1 or colC=1 yazın
Son yaptığımızı bu şekilde taratırsanız; günlük mom
100 eksenini aşağı ya da yukarı kesenleri buluruz.
Şimdi yukarda haftalık save ettiğimizi taratırsak
haftalık bazda 100 ekseninden yukarda ve
günlükte 100 eksenini aşağı ya da yukarı kesenleri bulmuş oluruz.
Haftalık bazda save ettiğimiz listeyi çağırmak için
sırayla
explore,list,haftalık mom>100 ,open,yes ok,tuşlarına bastınız mı
tamamdır tarama başlar...
KamburAbbas
13-01-2008, 21:57
dostum benim aradığım bu değil,ben sistem tester de bu stratejiyi test etmek istiyorum bu yüzden formulasyona ihtiyaç var
dostum benim aradığım bu değil,ben sistem tester de bu stratejiyi test etmek istiyorum bu yüzden formulasyona ihtiyaç var
Syn KamburAbbas;haftalık ve günlük momentumu
aynı grafik üzerinde görebileceğiniz birşey yazdım.
Adına HF-MOM dedim.umarım işinize yarar.
pr:=Input("Periods",1,20,10);
pr1:=If(DayOfWeek()<=Ref(DayOfWeek(),-1),1,0);
a1:=(ValueWhen(1,pr1>0,Ref(C,-1))/ValueWhen(pr+1,pr1>0,
Ref(C,-1)))*100;
a2:=(C/Ref(C,-(pr)))*100;
a1;a2;100
System tester
enterlong:
FmlVar("HF-MOM","A1") >=100 AND
Cross(FmlVar("HF-MOM","A2"),100)
close long
FmlVar("HF-MOM","A1") >=100 AND
Cross(100,FmlVar("HF-MOM","A2"))
Denedim..satışları berbat...
mackali27
14-01-2008, 01:34
Benim ricam: 21 günlük hacmin ortalamsını gösteren indicatör formülü. yazabilen arkadaşlardan bu konuya bir el atmalarını bekliyorum.
Benim ricam: 21 günlük hacmin ortalamsını gösteren indicatör formülü. yazabilen arkadaşlardan bu konuya bir el atmalarını bekliyorum.
Mov(V,21,e)
2 Nokta arası trend çizgisi:
{ 2-point plot, coding example v2.5 }
{ Trendline choice 1: last High/Low in month }
{ Trendline choice 2: lows at Jan/June 2004 }
{ ©Copyright 2003-2004 Jose Silva }
{ http://www.metastocktools.com }
plot:=Input("choose event trend [1~2]",1,2,1);
choose:=Input("plot: trendline [1], event points [2]",1,2,1);
{define events}
time1:=C=HHV(C,21);
time2:=C=LLV(C,21);
time2:=time2 AND time2<>time1;
{alternative events}
dateA:=Year()=2004 AND Month()=1;
dateA:=If(LastValue(Cum(dateA))=0,
Year()=LastValue(Year())-1
AND Month()=LastValue(Month()),dateA);
LoValA:=Lowest(ValueWhen(1,dateA,L));
timeA:=dateA AND L=LastValue(LoValA);
dateB:=Year()=2004 AND Month()=6;
dateB:=If(LastValue(Cum(dateB))=0,
Year()=LastValue(Year())
AND Month()=LastValue(Month()),dateB);
LoValB:=Lowest(ValueWhen(1,dateB,L));
timeB:=dateB AND L=LastValue(LoValB);
timeB:=timeB AND timeB<>timeA;
{choose events}
time1:=If(plot=1,time1,timeA);
time2:=If(plot=1,time2,timeB);
price1:=If(plot=1,C,L);
price2:=If(plot=1,C,L);
{sort events}
{fix coordinates}
{trendline definition}
plot:=y1+BarsSince(x1)*(y2-y1)/(b1-b2+.000001);
plot:=Ref(Ref(plot,-b2),b2);{rem to extend plot}
If(choose=1,plot,time1+time2)
Otomatik Ayarlanan trend Çizgisi:
{define events}
{alternative events}
Year()=LastValue(Year())
{choose events}
{sort events}
{fix coordinates}
{trendline definition}
2 Tarih arası trend çizgisi:
{define events}
{alternative events}
Year()=LastValue(Year())
{choose events}
{sort events}
{fix coordinates}
{trendline definition}
Destek Direnç:
Support & Resistance v2.0 }
{ Plots support/resistance levels based on
normal or hindsight peaks/troughs }
{ ©Copyright 2004 Jose Silva }
{ User inputs }
plot:=Input("[1]Support, [2]Resistance, [3]Both, [4]Combination",1,4,3);
x:=Input("use [1]High/Low, [2]Close",1,2,1);
type:=Input("Type: [1]Normal, [2]Hindsight",
1,2,1);
depth:=Input("Peak/Trough minimum depth (0~50%)",0,50,5);
pds:=Input("Peak/Trough period base (3~252)",
3,252,5);
{ Price field }
xHi:=If(x=1,H,C);
xLo:=If(x=1,L,C);
{ Non-hindsight Support/Resistance }
Hi:=
(HHV(xHi,pds-1)>xHi)>Ref(HHV(xHi,pds-1)>xHi,-1);
HiVal1:=ValueWhen(1,Hi,Ref(xHi,-1));
Lo:=
(LLV(xLo,pds-1)<xLo)>Ref(LLV(xLo,pds-1)<xLo,-1);
LoVal1:=ValueWhen(1,Lo,Ref(xLo,-1));
Hi:=Hi AND HiVal1>LoVal1*(1+depth/100);
Lo:=Lo AND LoVal1<HiVal1*(1-depth/100);
supp:=ValueWhen(1,Lo,Ref(xLo,-1));
res:=ValueWhen(1,Hi,Ref(xHi,-1));
comb:=If(BarsSince(Hi)<BarsSince(Lo),res,supp);
{ Hindsight Support/Resistance }
pkH:=PeakBars(1,xHi,depth);
trH:=TroughBars(1,xLo,depth);
suppH:=Trough(1,xLo,depth);
resH:=Peak(1,xHi,depth);
combH:=If(pkH<trH,resH,suppH);
{ Chosen Support/Resistance }
supp:=If(type=1,supp, suppH);
res:=If(type=1,res,resH);
comb:=If(type=1,comb,combH);
{ Plot on price chart }
If(plot=1,supp,If(plot=2,res,
If(plot=3,res,comb)));
If(plot=1,supp,If(plot=2,res,
If(plot=3,supp,comb)))
KAYNAK:http://www.metastocktools.com
Sn neeldo
Yukarıdaki formül exploer damı kullnılayor yoksa indikatör olarak mı?Explore kullnılıyorsa bu tamamını cola mı kopyalayacağım.
saygılar
SYN Neeldo; formüller için teşekkürler..
ben de bir yerlerde buna benzer şeyler indirmişim..
TRENDLINE ADJUSTABLE
pds:=
Input("average trend length periods",2,252,21);
pr:=Input("Open=1 High=2 Low=3 Close=4 Vol=5 MP=6, P=7",1,7,4);
display:=Input("plot Trend line = 1, Trend points = 2",1,2,1);
{define events}
pr:=If(pr=1,O,If(pr=2,H,If(pr=3,L,If(pr=5,V,
If(pr=6,MP(),If(pr=7,P,C))))));
price1:=pr;
price2:=pr;
time1:=price1>Ref(HHV(price1,pds),-1);
time2:=price2<Ref(LLV(price2,pds),-1);
{sort events}
{fix coordinates}
plot:=y1+BarsSince(x1)*(y2-y1)/(b1-b2);
If(display=1,plot,time1+time2)
a1:=Mov(c,13.e),[Color{}];
..
..
..
Sayın Mavilim, ben yanlış anlattım kusura bakmayın, benim sormak istediğim renk paleti ile alakalı birşey değildi, yukarıdaki formulasyon gibi bir oluşum mevcut mu metastockda onu öğrenmek istemiştim..Bir de bi forumda bahsettiğim diğer kanal içi renklendirmeyi gördüm, özelinize linki atıyorum bir inceleyip nasıl oluşturulduğu hakkında fikir verirseniz sevinirim. Saygılar.
Sn neeldo
Yukarıdaki formül exploer damı kullnılayor yoksa indikatör olarak mı?Explore kullnılıyorsa bu tamamını cola mı kopyalayacağım.
saygılar
Sayın chlypso;
Indicator olarak ekleyeceksiniz ve grafiğin üzerinde kullanacaksınız.
luisvargas
16-01-2008, 23:45
merhaba turtle sistem olarak bilinen sitemin ms formülünü nasıl yazarım 20 günlük kanal yukarı kırılırsa al aşağı kırılırsa sat dicem ancak; kanalın yukarı kırıkdığını varsayalım tam kanalın kırılıdğı noktada yani üst seviyesinde o anki ATR göstergesinin değerini N kabul edersek, 2N puan aşağısına stop koysun N/2 puan yukarısına ise yeni poz eklesin ve her eklenen yeni poz. da stop noktasınıda N/2 puan yukarı kaydırıcak ve böyle devam edecek eğer 10 günlük kanal kırlırsa bütün poz kapatılacak. kanalı çizmeyi biliyorum ancak stop noktalarını ve yeni poz açılıcak noktaları gösteremiyorum bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim birde bu formülün nasıl sistem tester da kullanılıcağını anlatırsanız dahada mutlu olurum
luisvargas
16-01-2008, 23:46
bu arada turtle sistemi detaylı olarak anlatan sn saxo yada teşekkürler
[QUOTE=ctitiz;1331201]100*(Mov(Mov(ROC(C,1,percent),25,E),13,E)/Mov(Mov(Abs(ROC(C,1,percent)),25,E),13,E))
expert e uygulanmasını istediğiniz açılımı ifade ederseniz yardım etmeye çalışayım.
0 ın üzerinde garafik çizimi yeşil, altında kırmızı, -10 ile 20 arasındaysa mavi gözüksün, 0 ı yukarı kesince al desin -10 u aşağı kesince sat desin gibi... Uyumsuzluğu arıyorsanız
100*(Mov(Mov(ROC(C,1,percent),25,E),13,E)/Mov(Mov(Abs(ROC(C,1,percent)),25,E),13,E))<
HHV(100*(Mov(Mov(ROC(C,1,percent),25,E),13,E)/Mov(Mov(Abs(ROC(C,1,percent)),25,E),13,E)),10)
AND
C>HHV(C,10)
tersi için
100*(Mov(Mov(ROC(C,1,percent),25,E),13,E)/Mov(Mov(Abs(ROC(C,1,percent)),25,E),13,E))>
HHV(100*(Mov(Mov(ROC(C,1,percent),25,E),13,E)/Mov(Mov(Abs(ROC(C,1,percent)),25,E),13,E)),10)
AND
C<HHV(C,10)
kopyalanabilir ancak ben indikatörü fiyat grafiği ile gayet uyumlu buldum:)
selamlar
sn ctitiz yukarıdaki formülü indikatör olarak fiyat grafiği ile uyumlu olduğunu yazmışz.Konuyla ilgili olarak detaylı bilgi verebilecek (yardımcı olacak ) arkadaş varmı?
Ayrıca MS 10.1 var system tester ın çalıştırılması hakkında bana yardımcı olabilecek değerli üstadlara şimdiden teşekkürler
Formül şu şekilde
((Sum(RSI(10)-LLV(RSI(10),10),3)/Sum(HHV(RSI(10),10)-LLV(RSI(10),10),3))*100)=0
Ancak 0 olduğu zamanlarda dikkatli olmakta fayda var bazen sert düşüşler olabiliyor.
sn neeldo
formülünüzü biraz acarmısın.yeni başlayan biri olarak değerli yorumlarınızı ve bırdaki tüm yorumlarını yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum.Geçmişe dönük tüm yazılanları okur iken bu formülünüzü gördüm.0 neden önmeli,dönüş veya düşüş noktasımı olarak algılanmalı?
Saygılar
sn neeldo
formülünüzü biraz acarmısın.yeni başlayan biri olarak değerli yorumlarınızı ve bırdaki tüm yorumlarını yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum.Geçmişe dönük tüm yazılanları okur iken bu formülünüzü gördüm.0 neden önmeli,dönüş veya düşüş noktasımı olarak algılanmalı?
Saygılar
Sayın chlypso sayın amadeus SRSI 0 a eşit olduğu durumu sormuş ozaman.Bende metastockta PS StockRSI indikatörünün 0 a eşit olduğu durumu gösteren formülü vermiştim.Eğer trend güçlü ise 0 noktasında yatay kalıp satışlar hızlanıyor.Bence yukarı dönüşünü görmek lazım.Diğer türlü büyük risk altına girilmiş olunuyor.
Saygılar
Sayın chlypso sayın amadeus SRSI 0 a eşit olduğu durumu sormuş ozaman.Bende metastockta PS StockRSI indikatörünün 0 a eşit olduğu durumu gösteren formülü vermiştim.Eğer trend güçlü ise 0 noktasında yatay kalıp satışlar hızlanıyor.Bence yukarı dönüşünü görmek lazım.Diğer türlü büyük risk altına girilmiş olunuyor.
Saygılar
bu formülün değerlendirilmesi için sanırım system testerde denenmesi gerekiyor.Başarı oranını görmek gerekiyor.
Sn neeldo değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum.Sizden ricam
lineer regresiion hakkında bilgi verebilirmisiniz.Ayrıca bu indikatörü explorer edebilirmiyiz.Düşüncem
Son 1 veya 2 içinde düşüşe geçmiş fakat son günlerde yükselişe geçen lineer eğrisinin formülü.Ve son gün itibari ile fiyatın bu egriyi yukarı kesen senetleri işlem hacmindeki artış ile formülize edebilirmiyiz?
Saygılar
bu formülün değerlendirilmesi için sanırım system testerde denenmesi gerekiyor.Başarı oranını görmek gerekiyor.
Sn neeldo değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum.Sizden ricam
lineer regresiion hakkında bilgi verebilirmisiniz.Ayrıca bu indikatörü explorer edebilirmiyiz.Düşüncem
Son 1 veya 2 içinde düşüşe geçmiş fakat son günlerde yükselişe geçen lineer eğrisinin formülü.Ve son gün itibari ile fiyatın bu egriyi yukarı kesen senetleri işlem hacmindeki artış ile formülize edebilirmiyiz?
Saygılar
Sayın chlypso;
İstemiş olduğunuz formül için öncelikle indicator builder ı açın ve aşağıdaki 2 formülü yazdığım isimlerle kaydedin.Son 1 veya 2 yazmışsanız sanırım onlar ay olacak.Bende 2 ay aldım.
İlk formülün ismini chlypso60 yapın formül:
pds:=Input("Linear Regression Trendline periods",2,2520,60);
bandType*Abs(multi));
LRT
İkinci formülün ismini chlypso5 yapın formül:
pds:=Input("Linear Regression Trendline periods",2,2520,5);
bandType*Abs(multi));
LRT
Daha sonra explorer ı açın ve filter kısmına aşağıdaki formülü yazın.
Fml("chlypso60")<Ref(Fml("chlypso60"),-59) AND
Fml("chlypso5")>Ref(Fml("chlypso5"),-4) AND
Cross(C,Fml("chlypso5")) AND V>Ref(V,-1)
Cuma günkü kapanışa göre sonuçta çıkan egser hissesinin görüntüsü aşağıdaki gibidir.
http://img143.imageshack.us/img143/4894/linearzo9.png
Sayın chlypso;
İstemiş olduğunuz formül için öncelikle indicator builder ı açın ve aşağıdaki 2 formülü yazdığım isimlerle kaydedin.Son 1 veya 2 yazmışsanız sanırım onlar ay olacak.Bende 2 ay aldım.
İlk formülün ismini chlypso60 yapın formül:
bandType*Abs(multi));
LRT
İkinci formülün ismini chlypso5 yapın formül:
bandType*Abs(multi));
LRT
Daha sonra explorer ı açın ve filter kısmına aşağıdaki formülü yazın.
Fml("chlypso60")<Ref(Fml("chlypso60"),-59) AND
Fml("chlypso5")>Ref(Fml("chlypso5"),-4) AND
Cross(C,Fml("chlypso5")) AND V>Ref(V,-1)
Cuma günkü kapanışa göre sonuçta çıkan egser hissesinin görüntüsü aşağıdaki gibidir.
http://img143.imageshack.us/img143/4894/linearzo9.png
SN NEELDO
değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.Oluşturduğunuz formül için sizin düşünceleriniz nelerdir?Gerçi sadece bizim borsa deil tüm borsalarda kan gövdeyi götürdü ama sizin gibi degerli üstadların yorumu herzaman için önemlidir.Ayrıca bu formülün bulduğu senetler için hangi indikatörlere bakıp onay vermek gerekir?Çok fazla oluyor biliyorum ama formülü çalıştırdığımda bulduğu senetlerden biri (facfa) 31.12.2007 son tarih gösteriyor.Bu formülü 20 günlük nasıl formüle edebilirim.
Saygılarımla
SN NEELDO
değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.Oluşturduğunuz formül için sizin düşünceleriniz nelerdir?Gerçi sadece bizim borsa deil tüm borsalarda kan gövdeyi götürdü ama sizin gibi degerli üstadların yorumu herzaman için önemlidir.Ayrıca bu formülün bulduğu senetler için hangi indikatörlere bakıp onay vermek gerekir?Çok fazla oluyor biliyorum ama formülü çalıştırdığımda bulduğu senetlerden biri (facfa) 31.12.2007 son tarih gösteriyor.Bu formülü 20 günlük nasıl formüle edebilirim.
Saygılarımla
Merhaba sayın chlypso;
Kullanmayacağım bir formül olduğunu belirteyim.Başarılı sonuç vereceğini sanmıyorum.İndikatör olarakta bilinen indikatörler dışına çıkılmaması daha mantıklı gibi.Çünkü dikkat ederseniz sürekli indikatör ve sistem arayanlar her yeni buldukları indikatörden darbe yer.20 günlük demişsiniz 60 olanmı 5 olanmı 20 olacak?
Bol kazançlar.
KamburAbbas
24-01-2008, 19:11
hissenet ön sayfadaki IMKB grafiği seanslıkdan daha kısa görünüyor galiba 90 dk lık veriler, bu veriler nereden temin edilebilinir yada daha kısa süreli veriler varmı.
Metastock kullanıcıları için, günlük, 60 dk. ve 5 dk.lık veri hizmeti var matriksin.
Merhaba sayın chlypso;
Kullanmayacağım bir formül olduğunu belirteyim.Başarılı sonuç vereceğini sanmıyorum.İndikatör olarakta bilinen indikatörler dışına çıkılmaması daha mantıklı gibi.Çünkü dikkat ederseniz sürekli indikatör ve sistem arayanlar her yeni buldukları indikatörden darbe yer.20 günlük demişsiniz 60 olanmı 5 olanmı 20 olacak?
Bol kazançlar.
Sn neeldo
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.MS yeni kullanmaya başladım.Formun ilk sayfalarından başlayarak 170 sayfaya kadar geldim.Sizlerden öğrenecek çok şey olduğununda farkındayım.Bu yüzden verdiğiniz emekler için teşekkür ediyorum
Öncelikli olarak formülde ben ay kısıtını nasıl değiştirebilirim?Örneğin 21 ve 55 gün dersem nasıl olur?
İkinci olarak daha önce sorduğum soruyu düzelterek o kadar indikatör içinden bizlere şu indikatörlere bakmak daha sağlıklıklıdır diyeceğiniz indikatörleri yazarmısınız?
Mesala ahmet mergen in net sayfasından bugün obv okudum.OBV bilinen indikatörlerdenmidir?
Saygılarımla
ekselans
29-01-2008, 13:11
Verileri Tekaredi'den Alıyorum. Grafikte görüldüğü üzere usd ve Euro Grafiklerinde Boşluklar var .Data 'lara Baktığımda eksi görünüyor.Birkaç kez dataları güncellememe ve tekrar kurmama rağmen düzeltemedim.Elle düzeltmek dışında ,Bir çözüm arıyorum.Acaba Nasıl düzeltebilirim ?:arf:
Peşin Teşekkürlerimle
http://img337.imageshack.us/img337/7854/80268771ez6.jpg (http://imageshack.us)
http://img186.imageshack.us/img186/3705/61329976vk4.jpg (http://imageshack.us)
Verileri Tekaredi'den Alıyorum. Grafikte görüldüğü üzere usd ve Euro Grafiklerinde Boşluklar var .Data 'lara Baktığımda eksi görünüyor.Birkaç kez dataları güncellememe ve tekrar kurmama rağmen düzeltemedim.Elle düzeltmek dışında ,Bir çözüm arıyorum.Acaba Nasıl düzeltebilirim ?:arf:
Peşin Teşekkürlerimle
http://img337.imageshack.us/img337/7854/80268771ez6.jpg (http://imageshack.us)
http://img186.imageshack.us/img186/3705/61329976vk4.jpg (http://imageshack.us)
Sayın Ekselans
metastock grafikte fiyat çubuğunun üzerinde sağ tıkla edit data kısmını tıkla açılan downloader veri tablosundan ya teker teker düzelt kaydet yada bozuk olan kısımları sil kaydet ve yeniden yükle.
ekselans
29-01-2008, 18:14
Sayın Ekselans
metastock grafikte fiyat çubuğunun üzerinde sağ tıkla edit data kısmını tıkla açılan downloader veri tablosundan ya teker teker düzelt kaydet yada bozuk olan kısımları sil kaydet ve yeniden yükle.
Sn ufukt
Önerinizi dikkate alacağım.Tekrar teşekkür ederim.
Saygı ve sevgilerimle
Sn neeldo
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.MS yeni kullanmaya başladım.Formun ilk sayfalarından başlayarak 170 sayfaya kadar geldim.Sizlerden öğrenecek çok şey olduğununda farkındayım.Bu yüzden verdiğiniz emekler için teşekkür ediyorum
Öncelikli olarak formülde ben ay kısıtını nasıl değiştirebilirim?Örneğin 21 ve 55 gün dersem nasıl olur?
İkinci olarak daha önce sorduğum soruyu düzelterek o kadar indikatör içinden bizlere şu indikatörlere bakmak daha sağlıklıklıdır diyeceğiniz indikatörleri yazarmısınız?
Mesala ahmet mergen in net sayfasından bugün obv okudum.OBV bilinen indikatörlerdenmidir?
Saygılarımla
Sayın chlypso
Öncelikle periyodu dğiştirmek için aşağıdaki rakamları değiştirin.
İndikatörler konusunda aşağıdaki linkten teknik analiz okulu>kalsik teknik analiz>indikatörlere bakabilirsiniz.Aslında sayın Ahmet Mergenin Kurtlarla Tango isimli kitabını bulup okuyabilirseniz orada çok detaylı şekilde anlatılıyor.OBV ise kullanılan bir indikatördür.
http://www.borsanaliz.com/
egeliyiz
01-02-2008, 03:41
herkese iyi geceler bu siteyle yeni tanışma fırsatım oldu...
emeği geçen herkese Teşekkürler :yes: budur yani....
Sormak istediğim de şudur:
Explorer de demand index i yukarı yönlü kesenleri arattırtmak.
fakat muaffak olamadım:grrr:
bir bilene soarayım dedim
yardımcı olabailecek varsa şimdiden tşkler
Bu arada Ms10 veya ms7,2 yi kullanıyorum farketmez ikiside uyar
egeliyiz
01-02-2008, 04:30
aslında şölee bişii yaptım az önce
Cross(DI(),C) ama toplamda 2 hisse ismi verdi (esems ve toprak fin.)
onlarda zaten son kapanışı itibariyle değilde 4-5 gün hatta
10 gün önce kesmiş olarak verdi:cry:
egeliyiz
01-02-2008, 14:44
tabii XU100 bugün yeşil yeşil
hava da bahar havası var bu sayfaya kimse bakmıyo tabii:)
aslında şölee bişii yaptım az önce
Cross(DI(),C) ama toplamda 2 hisse ismi verdi (esems ve toprak fin.)
onlarda zaten son kapanışı itibariyle değilde 4-5 gün hatta
10 gün önce kesmiş olarak verdi:cry:
Merhaba sayın egeliyiz;
Cross(DI(),C) bu formülde neden C (yani hissenini kapanışı) kullandınız? Grafiklere baktığınızda kapanışın demand index üzerine çıkmış olduğunu görebilirsiniz.Bu olay tamamen kullandığınız scaling ayarlarıyla alakalı.Bu sizi yanıltmasın..Örnek verecek olursak endeks 44 binlerde ancak demand index +90 ile -90 arasında dalgalanmakta yani hiçbir zaman endeks ile demand index kesişim yapmayacaktır.Ancak siz demand index i endeks grafiği üzerine eklediğinizde bazı zamanlarda altına bazı zamanlarda üstüne çıkmış olarak görürsünüz.Esem spor da da aynı olayı görebilirsiniz 10 gün önce demand index değeri 30 civarında ancak hisse fiyatı 2.68.Demand index i başka şekilde kullanmanız bence daha mantıklı.Yada ben yanlış anladım:)
egeliyiz
01-02-2008, 15:30
http://img216.imageshack.us/img216/1940/esemszd9.png (http://imageshack.us)
egeliyiz
01-02-2008, 15:35
Merhaba sayın egeliyiz;
Cross(DI(),C) bu formülde neden C (yani hissenini kapanışı) kullandınız? Grafiklere baktığınızda kapanışın demand index üzerine çıkmış olduğunu görebilirsiniz.Bu olay tamamen kullandığınız scaling ayarlarıyla alakalı.Bu sizi yanıltmasın..Örnek verecek olursak endeks 44 binlerde ancak demand index +90 ile -90 arasında dalgalanmakta yani hiçbir zaman endeks ile demand index kesişim yapmayacaktır.Ancak siz demand index i endeks grafiği üzerine eklediğinizde bazı zamanlarda altına bazı zamanlarda üstüne çıkmış olarak görürsünüz.Esem spor da da aynı olayı görebilirsiniz 10 gün önce demand index değeri 30 civarında ancak hisse fiyatı 2.68.Demand index i başka şekilde kullanmanız bence daha mantıklı.Yada ben yanlış anladım:)
valla bende demand +90 //-90 arasında gidip gelmiyo benim istediğim 0 noktasını yukarı kestiğinde exp de bunu bulabilmek.
zaten sadece 2 hisse vermesi de sacma çünki 0 üzerinde olan daha fazla kaat var normalde
Yani yeşil çemberleri vermesi gerekiyo iş işden geçmeden deyyiim
Bilmem anlatabildim mi?:ayy:
valla bende demand +90 //-90 arasında gidip gelmiyo benim istediğim 0 noktasını yukarı kestiğinde exp de bunu bulabilmek.
zaten sadece 2 hisse vermesi de sacma çünki 0 üzerinde olan daha fazla kaat var normalde
Yani yeşil çemberleri vermesi gerekiyo iş işden geçmeden deyyiim
Bilmem anlatabildim mi?:ayy:
Formülde siz C kullanınca önceki mesajımdaki gibi bir sonuç çıkıyor.Şimdi olay anlaşıldı.Formül çok basit C yerine sıfır yazdığınızda istediğiniz sonucu alabilirsiniz.Aşağıdaki gibi:
Cross(DI(),0)
egeliyiz
01-02-2008, 15:54
Sevgili neeldo
çok teşekkür ederim Rvet ben bunu nasıl düşünemedim
niye C kullandımki C zati esas olan bana lazım olan 0 değeriydi
daha denemedim ama olacaktır Şimdiden tşkler :he: :cool:
Bu arada 2 gündür bu sayfalara bakıyorum...
bence kesinlikle Türkce bir Ms kitabı yazmalısın
emin ol çok satar (yağ yapmıyom ciddiyim):yes:
Sevgili neeldo
çok teşekkür ederim Rvet ben bunu nasıl düşünemedim
niye C kullandımki C zati esas olan bana lazım olan 0 değeriydi
daha denemedim ama olacaktır Şimdiden tşkler :he: :cool:
Bu arada 2 gündür bu sayfalara bakıyorum...
bence kesinlikle Türkce bir Ms kitabı yazmalısın
emin ol çok satar (yağ yapmıyom ciddiyim):yes:
Kitap yazabilecek kişi bence sayın ertan.Ben sadece elimden geldiği kadar burada kimse olmazsa yardımcı olmaya çalışıyorum.Bence sayın ertanın sitesini takip edin faydalı olacağını düşünüyorum.
http://www.sonseans.com/
Bol kazançlar.
trendfriend
02-02-2008, 01:09
Metastock 10 kullanıyorum ,program 5 dakikalık ve 60 dakikalık verileri bir