PDA

View Full Version : metastock la ilgili herşey

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13

mavilim
04-03-2008, 02:01
Sayın Üstadlara bir sorum olacak. Forumda daha önce örneklerini gördüm ama bu şekilde işin üstesinden gelemedim.
fml("a") şeklindeki özel indikatörümüzün haftalık ve günlük grafiğini aynı bölümde çizdirebilirmiyiz.
İlgilenenlere şimdiden teşekkürler.

Daha önce ben momentumla ilgili bir tane yazıp göndermiştim.
Hangi sayfada olduğunu hatırlamıyorum.

zep
06-03-2008, 13:38
selamlar..

günün açılış değerini, 60, 15 veya 5 dk lık grafiklerde çizdiren formul lazım. nasıl yapabilirim?

my way
08-03-2008, 23:16
selamlar,
metastock da expert advisora stop-loss u nasıl yazabilirim acaba?

levent618
10-03-2008, 23:37
fml("a") diye belirtince tam anlatamadım galiba. Mesela haftalık ve günlük macd() aynı ekranda olması mümkün olabilir mi acaba?:yes:

levent618
11-03-2008, 00:28
Google da naciz ingilizcemle bir aratma yapınca bir şeyler buldum. Onu modifiye edincede sorumun cevabını kendim vermiş oldum.İsteyen arkadaşlar bir baksın değişik şeyler düşündürten görüntüler çıkıyor.:wink:

Mov(If(DayOfWeek()=5,C,Peak(1,If(DayOfWeek()=5,C,0 ),1)),60,E)-
Mov(If(DayOfWeek()=5,C,Peak(1,If(DayOfWeek()=5,C,0 ),1)),130,E); Mov((Mov(If(DayOfWeek()=5,C,Peak(1,If(DayOfWeek()= 5,C,0),1)),60,E)-
Mov(If(DayOfWeek()=5,C,Peak(1,If(DayOfWeek()=5,C,0 ),1)),130,E)),9,E);MACD();Mov(MACD(),9,E);0

serdarkus
12-03-2008, 12:06
Göstergenin sinyal ürettiği geçmiş bir tarihteki C değerini gösteren formül.. bilen bir arkadaş yazarsa sevinirim.

ertan
12-03-2008, 20:08
Göstergenin sinyal ürettiği geçmiş bir tarihteki C değerini gösteren formül.. bilen bir arkadaş yazarsa sevinirim.

ValueWhen i bir deneyin hocam...

ctitiz
12-03-2008, 20:23
ValueWhen i bir deneyin hocam...

a1:=Cross(RSI(14),30);
b1:=ValueWhen(1 ,a1 ,CLOSE );
c1:=LastValue(b1 );
d1:=b1=c1;
d1=1 AND Ref(d1,-1)=0

RSI(14), 30 değerini en son yukarı kestiğinde gösterge 1 değerini alıyor... Yemekten sonra 1 yerine C yazmasını nasıl sağlarız bir gözatabiliriz:)

selamlar

serdarkus
12-03-2008, 20:55
Sinyalden sonraki günlerin içindeki (sinyalden bugüne kadar) en düşük ve en yüksek değerleri de yazdırabilirseniz size iki kere teşekkür ederim. :)

ertan
12-03-2008, 21:40
Sinyalden sonraki günlerin içindeki (sinyalden bugüne kadar) en düşük ve en yüksek değerleri de yazdırabilirseniz size iki kere teşekkür ederim. :)

şöyle bir şey mi ?

a1:=Cross(MACD(),Mov(MACD(),9,E) );
ValueWhen(1 ,a1 ,C );ValueWhen(1 ,a1 ,H );ValueWhen(1 ,a1 ,L )

serdarkus
12-03-2008, 22:02
Hocam harikasın. Çok yaklaştık.
Soruyu şöyle netleştireyim.

Gösterge 0-1 üretiyor. (Cross yok)

1- Gösterge kaç gün önce sinyal üretti (yani değişim oldu)
2- Sinyalin üretildiği günkü C
3- Sinyalden sonraki H ve L

serdarkus
12-03-2008, 22:43
Hocam harikasın. Çok yaklaştık.
Soruyu şöyle netleştireyim.

Gösterge 0-1 üretiyor. (Cross yok)

1- Gösterge kaç gün önce sinyal üretti (yani değişim oldu)
2- Sinyalin üretildiği günkü C
3- Sinyalden sonraki H ve L

1 ' i "BarsSince" ile hallettim.
Kaldı diğer ikisi. :)

ertan
12-03-2008, 22:52
1 ' i "BarsSince" ile hallettim.
Kaldı diğer ikisi. :)

barssince ile diğerleri aynı yerde olunca farklı değerler olduğundan gösterge net görünmüyor, göze hoş gelmiyor...

şöyle bir şey kurcaladım...

a1:=MACD()>Mov(MACD(),9,E) ;
If(a1=1 ,BarsSince(a1=1 AND Ref(a1,-1)=0),0);ValueWhen(1 ,a1 ,C );ValueWhen(1 ,a1 ,H );ValueWhen(1 ,a1 ,L );

ama bahsettiğin sinyalden sonraki h ve l yi anlayamadım...

serdarkus
12-03-2008, 22:56
...ama bahsettiğin sinyalden sonraki h ve l yi anlayamadım...
Son sinyalden bugüne kadar oluşan H (veya L) değerleri.

Aşağıdaki şekilde hallettim.

HighestSince(1 , Fml( "deneme")=0 , H) ;
LowestSince( 1,Fml( "deneme")=0 ,L )

Problem çözülmüştür.

Çok teşekkür ederim. Excelde halletmeyi düşünüyordum. Birkaç günümü alacaktı ve çok amatörce olacaktı.

Sevgi ve saygılar..

ertan
12-03-2008, 23:00
Son sinyalden bugüne kadar oluşan H (veya L) değerleri.

Aşağıdaki şekilde hallettim.

HighestSince(1 , Fml( "deneme")=0 , H) ;
LowestSince( 1,Fml( "deneme")=0 ,L )

Problem çözülmüştür.

Çok teşekkür ederim. Excelde halletmeyi düşünüyordum. Birkaç günümü alacaktı ve çok amatörce olacaktı.

Sevgi ve saygılar..

tebrikler hocam...

ctitiz
13-03-2008, 00:02
Benim yemek sonrada film falan derken herşey çözülmüş, tembelliğin tadını çıkarıp çalışmaların son halini bende kendime kopyalayayım bari. :)

selamlar

DALYANTR
13-03-2008, 00:32
Efendim benim 2 adet explorer formülene ihtiyacım var.Yardımcı olacaklara teşekkür ederim.

1-) 5,21,50,100 ve 200 günlük Haraketli Ortalamalar la ilgili.5 en buyuk ,21 5 den kucuk 50 den buyuk şeklinde 200 e kadar devam edecek.

2-)5 HO 21 ve 200 HO dan buyuk olacak yine 200 ho en kucuk olacak 21 HO da 50 HO yu kesmiş olacak.

trendfriend
13-03-2008, 00:47
selamlar,
metastock da expert advisora stop-loss u nasıl yazabilirim acaba?

Expert advisor için araştırırken bunu buldum.
Aşağıdaki kodu indicator builder'a kopyalayın .Parametreleri ayarlamanızı isteyecek önce istediğiniz şekilde ayarlayıp kulllanabilirsiniz. Kullandığınız template'e yapıştırıp kaydederseniz grafiği açtığınızda hazır bulursunuz.

{ Triggers: Long (+1) & Short (-1) signals at crossover of user-defined trailing stops }{ x23 slower than TradeSim's version }{ ©Copyright 2003-2004 Jose Silva }{ josesilva22@yahoo.com }

buffer:=Input("buffer % trailing stop",0,100,8);
plot:=Input("plot: trailing stop=1, Long+Short=2, signals=3",1,3,1);
adv:=Input("plot: today's trailing stop=0, tomorrow's stop=1",0,1,0);
delay:=Input("Entry and Exit signal delay",
0,5,0);

StLong:=C-C*buffer/100;
StShort:=C+C*buffer/100;
stopLong:=If(C<PREV,StLong,Max(StLong,PREV));
stopShort:=If(C>PREV,StShort,Min(StShort,PREV));

In:=Cross(C,Ref(stopShort,-1));
Out:=Cross(Ref(stopLong,-1),C);
Init:=Cum(In+Out>-1)=1;
InInit:=Cum(In)=1;
flag:=BarsSince(Init OR In)
< BarsSince(Init OR Out)+InInit;
signals:=Ref((InInit AND Alert(InInit=0,2)
OR flag AND Alert(flag=0,2))
-(flag=0 AND Alert(flag,2)),-delay);
stop:=Ref(If(flag=1,stopLong,stopShort),-1+adv);

If(plot=1,stop,
If(plot=2,Ref(stopLong,-1+adv),0));
If(plot=1,stop,
If(plot=2,Ref(stopShort,-1+adv),signals))

hknata
15-03-2008, 13:18
Merhaba arakdaşlar...
Metastock değil ama Derinlikli matriks kullanıyorum. Expert explorer derken altüst olmuş vaziyetteyim. Metastock için hazır formül çok internette ancak sistem burabilmek için matriks için hazırlanmış hiçbirşeye ulaşamıyorum. Expert explorer bölümüne giriyorum ancak bildiğikleirmiz hep standart değerleri olduğu için sadece onları hazırlayabiliyorumki onlarda zaten mevcut.

Kısacası sizlerden ricam Matriks için hazırlanmış al sat verebilecek veya hazır explorer formüllerine nasıl ulaşabilirim. Teşekkürler

mehmet.ferit
15-03-2008, 22:08
yukarıda yazılmış,içerisinde valuewhen'ler,lastvalue'lar olan formulleri gorunce kafam biraz karıştı...
mesela,şöyle bir indicatoru nasıl yazabiliriz,rsi(14) 60'ı yukarı kestiğinde,indicator 1 değerini alsın,rsi(14) 40'ı aşağıya kestiğinde indicator -1 değerini alsın...yalnız,60'ı yukarı kestikten sonra ,defalarca 50'i aşağıya geçse bile indicator hep 1 olarak kalsın,ta ki 40'ı kesene kadar,eğer bunu anlarsam yukarıdaki örnekleri daha iyi kavrayabilirim galiba,yardımcı olacak olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler,saygılar...

ctitiz
16-03-2008, 01:54
yukarıda yazılmış,içerisinde valuewhen'ler,lastvalue'lar olan formulleri gorunce kafam biraz karıştı...
mesela,şöyle bir indicatoru nasıl yazabiliriz,rsi(14) 60'ı yukarı kestiğinde,indicator 1 değerini alsın,rsi(14) 40'ı aşağıya kestiğinde indicator -1 değerini alsın...

If(Cross(RSI(14),60),1,0);
If(Cross(40,RSI(14)),-1,0);

mehmet.ferit
16-03-2008, 02:22
sayın ctitiz,
çok teşekkür ederim ama galiba eksik anlattım yapmak istediğimi...
rsi(14) 60'ı yukarı kestiğinde,indiatorum 1 değerini alsın ama,tekrar sıfır olmasın,hep 1 olarak kalsın,ta ki rsi(14) 40'ı aşağıya kesene kadar...rsi(14) 40'ı aşağıya kestiğinde,bu sefer indicator -1 olsun ama sonraki barlarda tekrar sıfıra dönmesin...
sizin dediğinizde ,koşul gerçekleştiği barda,indicator 1 değerini almakta,sonraki barlarda 0 olmakta ve bir daha koşullardan biri gerçekleşene kadar 0 noktasında beklemekte,benim istediğim biraz farklı,yine de çok teşekkür ederim,umarım kavrayamadığım noktayı anlatabilmişimdir,saygılar...

ctitiz
16-03-2008, 03:08
sayın ctitiz,
çok teşekkür ederim ama galiba eksik anlattım yapmak istediğimi...
rsi(14) 60'ı yukarı kestiğinde,indiatorum 1 değerini alsın ama,tekrar sıfır olmasın,hep 1 olarak kalsın,ta ki rsi(14) 40'ı aşağıya kesene kadar...rsi(14) 40'ı aşağıya kestiğinde,bu sefer indicator -1 olsun ama sonraki barlarda tekrar sıfıra dönmesin...
sizin dediğinizde ,koşul gerçekleştiği barda,indicator 1 değerini almakta,sonraki barlarda 0 olmakta ve bir daha koşullardan biri gerçekleşene kadar 0 noktasında beklemekte,benim istediğim biraz farklı,yine de çok teşekkür ederim,umarım kavrayamadığım noktayı anlatabilmişimdir,saygılar...

If(Cross(RSI(14),60),1,0);
If(Cross(40,RSI(14)),-1,0);
If(RSI(14)>40,1,0);
If(RSI(14)<40,-1,0);

sorunuzun tam cevabı bu, ancak sizide kesmeyeceğini biliyorum:) Daha önce yazılan valuewhen, barssince lerin kullanım amaç ve yerleri daha farklıdır.

selamlar

mehmet.ferit
16-03-2008, 11:27
sayın ctitiz,
verdiğiniz cevaplar beni kesti kesmesine de,bana bu soruyu sormama sebep olan arkadaşımı pek kesmez diye düşünüyorum:)

sizin verdiğniz örneklerin ilkinde cross(rsi(14),60) olduğunda,indicatorumuz koşulun gerçekleştiği barda 1 değerini almakta ve sonra 0 olup beklemekte,tam tersi cross(40,rsi(14)) olduğu barda -1 olup,sonra ki barda 0 olmaktadır..

sonraki örneğinizde de,bu şartların gerçekleştiği ve 60 üzerinde kaldığı sürece 1 olmakta veya 40 altında olduğu sürece -1 olarak kalmakta(hatta biraz daha farklı olabilir)...

benim tam istediğim ise:),60' yukarı kestiğinde 1 değerini alsın,ama sonraki barlarda 60'ın altına düşse bile 1 olarak kalmaya devam etsin..ne zaman ki 40' ı aşağıya keser,o zaman -1 olsun,ama tekrar 40'ın üzerine çıktığı zaman -1 olarak kalmaya devam etsin...mesela 40'ı aşağıya kestikten sonra,3 bar sonra rsi(14) 55 değerinde olabilir,hala indicatorumuz -1 olarak kalmaya devam etsin,ta ki 60 yukarı kesilene dek..

umarım tam olarak anlatabilmişimdir..uzun süredir borsayla ilgilenmiyordum,eskiden bu tip problemleri şıp diye çözerdim ama paslandığımı ,arkadaşıma istediği cevabı veremeyince anladım,o yüzden sizleri rahatsız ediyorum,yardımlarınız için teşekkürler,saygılar....

ertan
16-03-2008, 13:52
sayın ctitiz,
verdiğiniz cevaplar beni kesti kesmesine de,bana bu soruyu sormama sebep olan arkadaşımı pek kesmez diye düşünüyorum:)

sizin verdiğniz örneklerin ilkinde cross(rsi(14),60) olduğunda,indicatorumuz koşulun gerçekleştiği barda 1 değerini almakta ve sonra 0 olup beklemekte,tam tersi cross(40,rsi(14)) olduğu barda -1 olup,sonra ki barda 0 olmaktadır..

sonraki örneğinizde de,bu şartların gerçekleştiği ve 60 üzerinde kaldığı sürece 1 olmakta veya 40 altında olduğu sürece -1 olarak kalmakta(hatta biraz daha farklı olabilir)...

benim tam istediğim ise:),60' yukarı kestiğinde 1 değerini alsın,ama sonraki barlarda 60'ın altına düşse bile 1 olarak kalmaya devam etsin..ne zaman ki 40' ı aşağıya keser,o zaman -1 olsun,ama tekrar 40'ın üzerine çıktığı zaman -1 olarak kalmaya devam etsin...mesela 40'ı aşağıya kestikten sonra,3 bar sonra rsi(14) 55 değerinde olabilir,hala indicatorumuz -1 olarak kalmaya devam etsin,ta ki 60 yukarı kesilene dek..

umarım tam olarak anlatabilmişimdir..uzun süredir borsayla ilgilenmiyordum,eskiden bu tip problemleri şıp diye çözerdim ama paslandığımı ,arkadaşıma istediği cevabı veremeyince anladım,o yüzden sizleri rahatsız ediyorum,yardımlarınız için teşekkürler,saygılar....

böyle bir şey mi ?

a1:=RSI(14);
If(Cross(a1,60),1,If(Cross(40,a1),-1,PREV))

mehmet.ferit
16-03-2008, 14:43
sayın ertan,

tam olarak öyle birşey,çok teşekkür ederim,ayrıca sayın ctitiz'e de çok teşekkür ederim,soruyu tam anlatabilsem,cevabı çoktan verirdi,yine de teşekkkürler...

bu soruyu sormamın sebebini anlatmak istiyorum,belki başkalarına yararı dokunabilir...

mesela bir sistemiz var,almak için 4 tane farklı koşulun aynı anda olması gerekiyor,şöyle diyelim,buy1 and buy2 and buy3 and buy4...satmak içinde 3 tane koşulumuzun aynı anda olması gereksin,sell1 and sell2 and sell3..

yukarıda verdiğiniz örnek sayesinde bu sistem alda olduğunda indicator 1 olacak,satta olduğunda indicator -1 olacak...şöyle:

If((buy1 and buy2 and buy3 and buy4)=1,1,If((sell1 and sell2 and sell3)=1,-1,PREV))......böylece sisteminizi,içerisinde ne kadar karışık,ne kadar çok parametre olursa olsun,al alduğunda 1 değerini alan,sat olduğunda -1 değerini alan,basit bir indicator haline getirebiliriz...

bu ne işe yarayabilir?aslında birden fazla sisteminiz var ise,belirli şartlar oluştuğunda aralarında otomatik olarak geçiş sağlayabilirsiniz..

mesela bir tane yatay piyasa da iş yapan bir sisteminiz var(içerinde aşırı alım-satım bölgelerine,bollingere...göre birçok koşul içeren,sitemimizi basit bir indicator haline getirebilir,buna "yatay1" diyelim...
bir tane de trend piyasalarında iş yapan,hareketli ortlamaları,bunların yönlerini ve kesişmelerini aynı anda kunlanan,bir sistem olsun,bunu da basit bir indicator(1 ile -1 arasında oynayan)haline getirebiliriz,adı "trend1" olsun..

system tester da yeni bir sistem tanımlayıp,if fonksiyonunu kunlanarak,belirli şartlar oluştuğunda aralarında geçişler yapmaları sağlanabilir..

örnek vermek gerekirse,biz biliyoruz ki,trend sistemleri yatay da iş yapmaz...trend sistemlerini incelediğinizde,ortalama olarak kar bıraktıkları işlemlerin bar sayıları ile getiri potensiyelleri arasında büyük bir korelasyon vardır,yani bir trend sistemi al verdikten,veya "trend1" 1 değerini aldıktan sonra,belirli bir süre geçtiğinde hala sat vermemişse,5 dakikalıklarda bu 10 bar civarında,bu sinyalin trende dönüşme ihtimali yüksektir...

o zaman şöyle bir sistem yapabilirsiniz,devamlı "yatay1" sistemiyle işlem yapan ana bir sistem kurar,eğer bu arada "trend1" sistemin,en son al veya sat sinyalini verdikten sonra (barssince ile tanımlanabilir),10-15 bar geçmişse,otomatik olarak ana sisteminizin "trend1" sistemini takip etmesini sağlayabilirsiniz..trend1 takip edilmeye başlandıktan sonra "yatay1"sisteminin sinyallerinin bir önemi kalmaz...
burada bar sayılarını sadece örnek olarak verdim,birçok parametreyi dikkate alabilirsiniz,mesela trend sisteminizin equity'sini de indicator olarak tanımlayıp,ana sisteminizde "yatay1" ile işlem yaparken eğer "trend1"sisteminin getiri eğrisi yükselmeye başlar,tanımladığınız hareketli ortalamaların üstüne çıkarsa mesela,yatay sistemi bırakıp,bu sistemi otomatik olarak uygulatabilirsiniz..

yani yapılabilecekler hayal gücünüzle sınırlı,arkadaşım,3 tane trend takip eden sistemi iç içe kunlanmak için,bunların herbirini sinyallerini bir indicator gbi tanımlayabilir miyiz diye sorunca,bende bunu basitleştirip,rsi örneğini sordum,tekrar teşekürler,iyi çalışmalar....

zep
16-03-2008, 15:26
selamlar..

günün açılış değerini, 60, 15 veya 5 dk lık grafiklerde çizdiren formul lazım. nasıl yapabilirim?

şuna bir el atacak yok mudur acaba?

ertan
16-03-2008, 16:22
şuna bir el atacak yok mudur acaba?

bunu bir deneyin...istediğinize diğerlerini de ekledim...beğenmediğinizi çıkartırsınız...

a1:=DayOfMonth()>Ref(DayOfMonth(),-1);
ValueWhen(1,a1,O);
ValueWhen(1,a1,H);
ValueWhen(1,a1,L);
ValueWhen(1,a1,C);

engosti
16-03-2008, 17:43
Arkadaşlar elimde Ali Perşembe'nin Hadi canım sende 3.Kitabı var burada DIOSC diye bir göstergeden bahsediyor. Metastock'ta bulamadım. Bu gösterge nasıl oluşturuluyor. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

hknata
16-03-2008, 22:40
Matriks konusunda yardımcı olacak kimse yokmu acaba :(

Lazoğlu
19-03-2008, 22:28
slm arkadaşlar kandilinizi en içten dileklerimle kutlar sağlik başari ve mutluluklar dilerken tüm insanliğa ve isalam alemine hayırlara vesile olmasını dilerim

kandiliniz mubarek olsun

arkadaşlar tekaderi veri yi nasıl indirim indirdikten sonra nasıl çalştirrim

veriyi indirdim herşey tamam ama sayfayı açip veri aktar dediğimde hata oluşuyor tamam dediğimde her seferinde sayfa kapaniyor yardimci olurmusunuz

tşk ederim herkesten ALLAH razi olsun

daxx
20-03-2008, 18:08
arkadaşlar

metastock 8.0 vista ya kuran var mı?

kuran varsa çalışmasında bir problem çıkıyor mu?

levent618
28-03-2008, 22:46
Arkadaşlar elimde Ali Perşembe'nin Hadi canım sende 3.Kitabı var burada DIOSC diye bir göstergeden bahsediyor. Metastock'ta bulamadım. Bu gösterge nasıl oluşturuluyor. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Metastock için diosc u formüle edersek şu şekilde olur :

PDI(14)-MDI(14)

Benim her zaman izlediğim güzel bir göstergedir.İsterseniz 14 günlük değilde daha uzun zamanlar içinde göstergeyi çizdirerbilirsiniz....

chlypso
28-03-2008, 22:48
Metastock için diosc u formüle edersek şu şekilde olur :

PDI(14)-MDI(14)

Benim her zaman izlediğim güzel bir göstergedir.İsterseniz 14 günlük değilde daha uzun zamanlar içinde göstergeyi çizdirerbilirsiniz....

gösterge hakkında bir yorum ltfen nasıl kullanılır ?

saygılar

chlypso
28-03-2008, 22:51
Arkadaşlar ms 10eod kullanıyorum.Fakat system tester ı bi türlü çözemedim.Sanırım diğer sürümlerinden farklı ( geçmiş yazılanlardan anladığım kadarı ile )

MS 10EOD kullanan yada bilen arkadaşlar ltfen bana system testerı nasıl kullanılacağımı yazabilirler mi?

Şimdiden teşekkürler

levent618
28-03-2008, 22:54
http://trader.online.pl/MSZ/e-w-Darvas_Box.html
http://trader.online.pl/MSZ/e-w-Darvas_Box_II.html

selamlar

Bir süre bu sitedeki darvas indikatörlerini denedim.Fakat yazarın belirttiği kuralları pek taşımıyorlar. YAzar %10 luk kutular içinde hareket ederler derken göstergeler daha çok bollinger band gibi davranıyorlar. %10 luk kutular halinde dilim dilim fiyat hareketlerini göremiyoruz....:notr:

levent618
28-03-2008, 23:06
gösterge hakkında bir yorum ltfen nasıl kullanılır ?

saygılar

DIOSC a birde hareketli ortalama eklersek daha anlaşılır olur!

PDI(14)-MDI(14);mov((PDI(14)-MDI(14)),8,e);0

Diosc göstergesi hareketli ortalamayı yukarı doğru kestimi al, aşağı doğru kestimi sat dememiz mümkün. Gerçi pratikte durumlar daha karışıktır ama yukarıdaki açıklamayada yanlış diyemeyiz. KAğıtlar genellikle büyük yükselişler yapmadan ön hareketler yaparlar. Yükselen dipler gibi.Bunlarada dikkat ederek kullanılabilecek her yerde olmayan bir gösterge DIOSC!

merpet
31-03-2008, 02:44
Arkadaşlar ms 10eod kullanıyorum.Fakat system tester ı bi türlü çözemedim.Sanırım diğer sürümlerinden farklı ( geçmiş yazılanlardan anladığım kadarı ile )

MS 10EOD kullanan yada bilen arkadaşlar ltfen bana system testerı nasıl kullanılacağımı yazabilirler mi?

Şimdiden teşekkürler

sorunuza bir cevap alırsanız banada yazarmısınız lütfen. aynı soruyu bende sordum ama bir türlü kimse cevap vermiyor...nedeninide gerçekten anlıyamıyorum...

rogdopsink
31-03-2008, 02:59
arkadaşlar merhaba portföy analizinde kullanılan yazılımlar nelerdir bilgisi olan paylaşabilirmi acaba bu konuda bir ödev hazırlamam gerekli bu işlevi bir çok program yapmakta aslında portföy takibi temel analiz teknik analiz vs. gibi hocaya ne gibi diye sordugumda metastock tarzı proghramları incele dedi ama bu programları bulmadan portföyle ilgili ne yaptıklarını en azından şimdilik anlamam zor lütf yardımcı olun...

canset
02-04-2008, 19:33
Metastockdaki Projection Oscillator'ün Excel'e uyarlanmış halini verebilecek var mı?

Teşekkürler.

ozger
04-04-2008, 13:41
Arkadaşlar şu formülü nasıl yazabilirim,
en son barın en yüksek seviyesi önce ki 2 günden daha yüksek olmalı
bir de son gün hacmi, önceki 2 günden yüksek olmuş olmalı
cevap verecek arkadaşa şimdiden teşekkürler

chlypso
04-04-2008, 14:57
sorunuza bir cevap alırsanız banada yazarmısınız lütfen. aynı soruyu bende sordum ama bir türlü kimse cevap vermiyor...nedeninide gerçekten anlıyamıyorum...

Şimdiden teşekkürler

sn neeldo nezdinde diğer üstatlar ve diğer arkadaşlar

Bize bu konuda fikir verecek kimse yok mu?

Arkadaşlar yardımlarınızı rica ediyorum

Saygılar

neeldo
04-04-2008, 18:51
Arkadaşlar şu formülü nasıl yazabilirim,
en son barın en yüksek seviyesi önce ki 2 günden daha yüksek olmalı
bir de son gün hacmi, önceki 2 günden yüksek olmuş olmalı
cevap verecek arkadaşa şimdiden teşekkürler

(H>Ref(H,-1) AND H>Ref(H,-2)) AND (V>Ref(V,-1) AND V>Ref(V,-2))

neeldo
04-04-2008, 18:59
sn neeldo nezdinde diğer üstatlar ve diğer arkadaşlar

Bize bu konuda fikir verecek kimse yok mu?

Arkadaşlar yardımlarınızı rica ediyorum

Saygılar

Sayın chlypso,

Metastock 10 u kurmuştum ancak kullanmadan kaldırdım.1 aydır hastanede yatıyorum.Yaklaşık 15 gün yattıktan sonra çıkacağım.O zamana kadar yazan olmazsa Metastock 10 u kurup size yardımcı olmaya çalışırım.

neeldo
04-04-2008, 19:37
arkadaşlar merhaba portföy analizinde kullanılan yazılımlar nelerdir bilgisi olan paylaşabilirmi acaba bu konuda bir ödev hazırlamam gerekli bu işlevi bir çok program yapmakta aslında portföy takibi temel analiz teknik analiz vs. gibi hocaya ne gibi diye sordugumda metastock tarzı proghramları incele dedi ama bu programları bulmadan portföyle ilgili ne yaptıklarını en azından şimdilik anlamam zor lütf yardımcı olun...

Sayın rogdopsink,
Metastock gibi programlar sadece teknik analiz programlarıdır, o yüzden bu programlarla portföy takibi ve temel analiz yapamazsınız.Sadece teknik analiz yapabilirsiniz.Teknik analiz programlarının bir çoğunu emule den rahatlıkla bulabilirsiz.

merpet
04-04-2008, 23:26
Sayın chlypso,

Metastock 10 u kurmuştum ancak kullanmadan kaldırdım.1 aydır hastanede yatıyorum.Yaklaşık 15 gün yattıktan sonra çıkacağım.O zamana kadar yazan olmazsa Metastock 10 u kurup size yardımcı olmaya çalışırım.

sayın neeldo geçmiş olsun..sağlığınıza kavuşmanızı sabırsızlıkla bekliyoruz...9.1 eod sistem tester ı aynıdır umarım...

ctitiz
05-04-2008, 00:16
Sayın chlypso,

geçmiş olsun, acil şifalar dilerim.

selamlar

chlypso
05-04-2008, 12:14

selamlar

sn neeldo

çok çok geçmişler olsun siz değerli arkadaşların üstadların herzamankınden çok ihtiyacımız olduğu şu günlerde size acil şifalar demekten başka çare elde yok.

Umarım en kısa zamanda sağlığınıza tekrar kavuşursunuz ve sizi aramızda görürüz

Sağlık ve sıhhatli günler dileğimle

Saygılar

temese
05-04-2008, 12:48
geçmiş olsun sn neeldo

ozger
05-04-2008, 22:21
sayın neeldo çok geçmiş olsun, ayrıca cevabınız için çok teşekkürler

pamiryavuz
05-04-2008, 23:32
herkese merhaba. ben uzun zamandır sistematik analizi metastock 7.0 la yapıyorum. win 98 le çok hızlı çalışabiliyordum. XP çıktı yavaşladı... ancak yine de sorunsuz çalışabiliyorduk. vista yüklü Laptop ile tam anlamıyla facia yaşıyorum. test başladıktan kısa bir süre sonra "sharing violation" yani paylaşım bozukuğu mesajı geliyor. aynı bilgisayara diğer klasöre XP yükledim yine aynı hatayı veriyor. MS 8.0 ve 9.0 ı denedim sistem tester rezalet... ya ben bilemiyorum ya da hakkaten sıkıntı var. bilmiyorum bu versiyonlarda sistem testerı verimli kullanbilen var mı? sanırım 7.0 ile yeni tip datalarda bir sorun olabilir. vista ile ilgili bir uyumsuzluk olabilir. ancak XP de de sorun çıkardığına göre yeni tip donanımlarda uyumsuzluk olabilir mi. ne yapmam lazım şaşırdım. milenium edition mı yüklesem, matriks kabul eder mi o da meçhl...bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden minnettar olacağım...

pamiryavuz
05-04-2008, 23:41
metastock 8.0 ve 9.0 da sistem testırın sıkıntıları
- parametreler test edilirken çok yavaş
- formülleri yazıyorum testi başlatmıyor.
- short poziyon için margin gereklliğili neden % 150 long pozisyonda %100 1' e 10 kaldıraç kullanmak için bu girdileri kaç yapmak gerekiyor?
bu sıkıntılar MS 10.0 da da devam ediyor mu acaba... bilgiledirmenizi rica edebilir miyim?

DALYANTR
06-04-2008, 00:46
Sn neeldo çok geçmiş olsun,acil şifalar dilerim.

DALYANTR
07-04-2008, 17:01
LP:=22;
SP:=5;
signal:=5;
SLP:=(100*Mov(Mov((C-Ref(C,-1)),LP,E),SP,E))/(Mov(Mov(Abs((C-Ref(C,-1))),LP,E),SP,E));
SSP:=Mov((100*Mov(Mov((C-Ref(C,-1)),LP,E),SP,E))/(Mov(Mov(Abs((C-Ref(C,-1))),LP,E),SP,E)),signal,E);
SLP;SSP

yukarıdaki formülü saatlik taramalarda kullanabilmek için ne yapmalıyım.yardımcı olacaklara teşekkürler.

ozger
07-04-2008, 18:31
haftalık grafikde;en son barın en yüksek seviyesi ,5 günlük ortalamayı yeni geçenleri explorer da nasıl yazabilirim

black_mamba
14-04-2008, 08:53
selam millet

tekaverdi programını yeni kurudrum... sitesinden kayıt oldum... veri aktar dediğim zaman 17.07.2007 tarihine kadar olan seans ytl - gün sonu ytl / seans dolar - günsonu dolar olarak tamamı geliyor fakat; günümüz tarihi yok...

bu konuda yeniyim yardımlarınızı bekliyorum....

talen
15-04-2008, 13:07
evet aynı sorun bende de var tekaredi verileri güncelleyemiyor ve hata verip kapanıyor. acaba atladığımız bir şey mi var?

EliteTrader
15-04-2008, 15:13
metastock 8.0 ve 9.0 da sistem testırın sıkıntıları
- parametreler test edilirken çok yavaş
- formülleri yazıyorum testi başlatmıyor.
- short poziyon için margin gereklliğili neden % 150 long pozisyonda %100 1' e 10 kaldıraç kullanmak için bu girdileri kaç yapmak gerekiyor?
bu sıkıntılar MS 10.0 da da devam ediyor mu acaba... bilgiledirmenizi rica edebilir miyim?

herkese merhaba. ben uzun zamandır sistematik analizi metastock 7.0 la yapıyorum. win 98 le çok hızlı çalışabiliyordum. XP çıktı yavaşladı... ancak yine de sorunsuz çalışabiliyorduk. vista yüklü Laptop ile tam anlamıyla facia yaşıyorum. test başladıktan kısa bir süre sonra "sharing violation" yani paylaşım bozukuğu mesajı geliyor. aynı bilgisayara diğer klasöre XP yükledim yine aynı hatayı veriyor. MS 8.0 ve 9.0 ı denedim sistem tester rezalet... ya ben bilemiyorum ya da hakkaten sıkıntı var. bilmiyorum bu versiyonlarda sistem testerı verimli kullanbilen var mı? sanırım 7.0 ile yeni tip datalarda bir sorun olabilir. vista ile ilgili bir uyumsuzluk olabilir. ancak XP de de sorun çıkardığına göre yeni tip donanımlarda uyumsuzluk olabilir mi. ne yapmam lazım şaşırdım. milenium edition mı yüklesem, matriks kabul eder mi o da meçhl...bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden minnettar olacağım...

selam millet

tekaverdi programını yeni kurudrum... sitesinden kayıt oldum... veri aktar dediğim zaman 17.07.2007 tarihine kadar olan seans ytl - gün sonu ytl / seans dolar - günsonu dolar olarak tamamı geliyor fakat; günümüz tarihi yok...

bu konuda yeniyim yardımlarınızı bekliyorum....

www.financeIQ.com adresine bir bakıverin. Ben neredeyse bir senedir kullanıyorum gayet memnunum.

ddd
18-04-2008, 10:12
geçmiş olsun sayın neeldo, acil şifalar diliyorum ben de,

bir durumu yazamadım, acaba nasıl formüle ederiz? son 3 gündeki en yüksek VOLUME lü gün son 3 gündeki 2.yüksek volume lü günün volume ünün 5 katından daha küçük olsun...

yani son üç gün volume leri örneğin ; 2000, 1000, 4500 olsun,

en yüksek 4500, 2.yüksek 2000, 2000*5 yapacak = 10000, 4500 küçük 10000 diyecek...

ertan
19-04-2008, 00:11
geçmiş olsun sayın neeldo, acil şifalar diliyorum ben de,

bir durumu yazamadım, acaba nasıl formüle ederiz? son 3 gündeki en yüksek VOLUME lü gün son 3 gündeki 2.yüksek volume lü günün volume ünün 5 katından daha küçük olsun...

yani son üç gün volume leri örneğin ; 2000, 1000, 4500 olsun,

en yüksek 4500, 2.yüksek 2000, 2000*5 yapacak = 10000, 4500 küçük 10000 diyecek...

şöyle bir şey yaptım, bir deneyin, olmuş mu ?

a1:=HHV(V , 3);
b1:=If(a1=V,Max(Ref(V,-1),Ref(V,-2)),If(a1=Ref(V,-1),Max(V,Ref(V,-2)),If(a1=Ref(V,-2),Max(V,Ref(V,-1)),0)));
a1<b1*5

ddd
19-04-2008, 10:14
teşekkürler sayın ertan, çalışıyor, sağolun, email adresiniz geçerli ise size özel teşekkür etmek isterim...

ertan
19-04-2008, 10:20
teşekkürler sayın ertan, çalışıyor, sağolun, email adresiniz geçerli ise size özel teşekkür etmek isterim...

email adresim geçerli sn.ddd,
formülün işe yaradığına sevindim...

sevgiler, başarılar...

TÜRKOĞLU
20-04-2008, 21:41
MS'ta birden çok senet,emtia v.s. grafiklerini aynı grafik üstünde nasıl görebilirim? sınırlandırma var mı? yani mesela 3 ten fazlasını aynı grafiğe atamayız v.s. gibi.

mesela ben tek grafik üstünde aynı anda XU100-ALTIN-PETROL fiyatlarını görmek istiyorum.bunu nasıl yapabilirim?

tşk. ederim,

JAKO
20-04-2008, 21:50
İnsert menusunun ikinci satırında security butonu var, onunla sorununuzu çözersiniz.

TÜRKOĞLU
20-04-2008, 23:15
İnsert menusunun ikinci satırında security butonu var, onunla sorununuzu çözersiniz.

tşk. ederim sn.JAKO.olmadı sanırım benden kaynaklanıyor sorun.XU100 üstüne indsert deyip GOLD grafiği attığım zaman ilk grafik yani XU100 de bozulma oluyor.

olmadı anlayacağınız.

bol kazançlar,

ctitiz
21-04-2008, 01:22
tşk. ederim sn.JAKO.olmadı sanırım benden kaynaklanıyor sorun.XU100 üstüne indsert deyip GOLD grafiği attığım zaman ilk grafik yani XU100 de bozulma oluyor.

olmadı anlayacağınız.

bol kazançlar,

Security("symbol",Data Array) şeklinde indikator olarakda tanımlayabilirsiniz.

Mesela security("akbnk",c) yi indikatör olarak tanımlarsanız, açtığınız herhangibir grafiğin üzerine security("akbnk",c) olarak kaydettiğiniz indikatörü taşıyarak, açılan grafikte akbank kapanışlarınıda görebilirsiniz.

Bu şekilde istediğiniz adette hisse senedi bilgisini tek bir indikatör olarak tanımlama imkanınız olur... Tek tuş:)

ek bilgi olarak kayıtlarda kalsın, selamlar

TÜRKOĞLU
21-04-2008, 03:05
Security("symbol",Data Array) şeklinde indikator olarakda tanımlayabilirsiniz.

Mesela security("akbnk",c) yi indikatör olarak tanımlarsanız, açtığınız herhangibir grafiğin üzerine security("akbnk",c) olarak kaydettiğiniz indikatörü taşıyarak, açılan grafikte akbank kapanışlarınıda görebilirsiniz.

Bu şekilde istediğiniz adette hisse senedi bilgisini tek bir indikatör olarak tanımlama imkanınız olur... Tek tuş:)

ek bilgi olarak kayıtlarda kalsın, selamlar

abi çok teşekkür ederim,

gerçekten enteresan bişeymiş.daha neleri var kimbilir bununda işte öğrencez zamanla.bitmiyor zaten hergün yeni bişeyleri çıkıveriyor bu MS'un.maden gibi mübarek.kazdıkça çıkıyor :he:

bol kazançlar abi,

engosti
24-04-2008, 19:33
Arkadaşlar, Metastock'ta bulunan Dema İndikatörünün formülünü yazabilecek arkadaş var mı ? Şimdiden teşekkür ederim.

neeldo
24-04-2008, 19:47

selamlar

sn neeldo

çok çok geçmişler olsun siz değerli arkadaşların üstadların herzamankınden çok ihtiyacımız olduğu şu günlerde size acil şifalar demekten başka çare elde yok.

Umarım en kısa zamanda sağlığınıza tekrar kavuşursunuz ve sizi aramızda görürüz

Sağlık ve sıhhatli günler dileğimle

Saygılar

geçmiş olsun sn neeldo

sayın neeldo çok geçmiş olsun, ayrıca cevabınız için çok teşekkürler

Sn neeldo çok geçmiş olsun,acil şifalar dilerim.

Buradan ve özelden geçmiş olsun dileklerinde bulunan herkese teşekkür ederim.Sağlığıma yeniden kavuştum ve aranıza döndüm.

neeldo
24-04-2008, 19:53
Arkadaşlar, Metastock'ta bulunan Dema İndikatörünün formülünü yazabilecek arkadaş var mı ? Şimdiden teşekkür ederim.

Periods:=Input("Periods",1,99,21);
Ema:=Mov(C,Periods,E);
2*Ema-Mov(Ema,Periods,E);

engosti
24-04-2008, 20:03
Sayın neeldo, Öncelikle geçmiş olsun. Hastaneden çıktınız herhalde.
Yazmış olduğunuz formül, Dema'nın metastock formülü mü ?
Yapmak istediğim, Dema göstergesi bildiğiniz gibi Üssel ortalamayı baz alıyor. Ben daha da erken sinyal veren Ağırlıklı ortalamanın demasını hesaplatmak istiyorum. Saygılarımla.

neeldo
24-04-2008, 20:41
Sayın neeldo, Öncelikle geçmiş olsun. Hastaneden çıktınız herhalde.
Yazmış olduğunuz formül, Dema'nın metastock formülü mü ?
Yapmak istediğim, Dema göstergesi bildiğiniz gibi Üssel ortalamayı baz alıyor. Ben daha da erken sinyal veren Ağırlıklı ortalamanın demasını hesaplatmak istiyorum. Saygılarımla.

Teşekkür ederim.Evet hastaneden çıktım.Verdiğim formül metastock formülü zaten metastock taki demayı ayrı pencereye eklerseniz aynısı olduğunu görürsünüz.Ağırlıklı ortalama olarakta formüldeki E leri W yapın istediğiniz olacaktır.Yani aşağıdaki gibi.Saygılarımla.

Periods:=Input("Periods",1,99,21);
Ema:=Mov(C,Periods,W);
2*Ema-Mov(Ema,Periods,W);

Eren03
26-04-2008, 01:42
Metastock 7,0 kullanıyorum.
Takaslarla ilgili bir bölüm formül yada indicatör varmı.

chlypso
26-04-2008, 13:39
[QUOTE=neeldo;2334283]Teşekkür ederim.Evet hastaneden çıktım.

üstad tekrar geçmiş olsun hastaneden çıkıp sağlığına kavuşmana sevindim.Şimdi ders zamanı diyebilirmiyiz :)

system tester unutma hocam

saygılar sevgiler

neeldo
27-04-2008, 18:38
[QUOTE=neeldo;2334283]Teşekkür ederim.Evet hastaneden çıktım.

üstad tekrar geçmiş olsun hastaneden çıkıp sağlığına kavuşmana sevindim.Şimdi ders zamanı diyebilirmiyiz :)

system tester unutma hocam

saygılar sevgiler

Merhaba sayın chlypso,
Elimde 10.0 EOD vardı ancak cd yi bulamadım.Professionalin 10.1 versiyonunun 30 günlük deneme sürümünü indirdim şimdi anlatımı hazırlayabilirim.Baktım 9 la aynı hiçbir değişiklik yok.En kısa sürede anlatımı hazırlayacağım.
Saygılar

neeldo
28-04-2008, 01:39
Sayın chlypso,
İmzamda yer alan blogumda ilk bölümünü anlattım yarında ikinci kısmını anlatmaya çalışacağım.Çünkü resimleri hazırlamak baya zaman alıyor.Bol kazançlar.

BULL MARKET
30-04-2008, 14:53
Arkadaşlar, Metastock da ağırlıklı merkez osilatörü hangisidir? buraya doğru formülünü yazabilecek olan varmı?

Birde bunun formülünü

1-) periyod 14 sinyal periyodu 9 ve hesaplama yöntemi üstel olması için ne yapmalı?
2-)periyod 14 sinyal periyodu 9ve hesaplama yöntemi dema olması için ne yapmalı?

şimdiden teşekkürler, saygılar.

Eren03
01-05-2008, 10:12
Metastock 7,0 kullanıyorum.
Takaslarla ilgili bir bölüm formül yada indicatör varmı.

Bu konuda yardımcı olacak biri yokmu.

chlypso
03-05-2008, 19:43
Sayın chlypso,
İmzamda yer alan blogumda ilk bölümünü anlattım yarında ikinci kısmını anlatmaya çalışacağım.Çünkü resimleri hazırlamak baya zaman alıyor.Bol kazançlar.

SN NEELDO

Göstermiş olduğunuz emek için teşekkürler

Saygılar

teo
04-05-2008, 20:13
Şu şekilde bir şeye ihtiyacım var bir türlü beceremedim.

Günlük atr hesabına,

Biliyorsunuz ben 5 dak kullanıyorum, bir şekilde 5 dak grafikte gün içi atr yi gormek istiyorum,

Hesap şeklinde aşagıdakılerın hangisinin sonucu daha büyükse atr o kabul edilecek.Bar sayısı ile atr yi formule edebilirim lakin yapamıyorum, çünkü 5 dak.grafikte bar sayısı tam olarak seans açılışına denk gelmiyor.
5 dak 92 bar var tam seans olarak kapanışa kadar,ama saat 14:00 de 92 bar yok,

Atr: Bugünkü High-Bügünkü Low
Atr: Dünkü Kapanış-Bügünkü Low
Atr:Bugünkü High-Dünkü Kapanış

Bunu nasıl formüle edebilirim..Atr yi surekli grafik uzerınde gormek ıstıyorum,Aslında bunu seans esnasında manuel yapıyorum. H:54500 L: 54000 Atr: 500 gibi...

Sevgiler..

skumdere
06-05-2008, 15:29
Sayın Neeldo." WoodiesCCI " metastockta (7,2) nasıl çizdiririz.

kut
10-05-2008, 17:44
Metastock'a forex analizi için parite grafiklerini nasıl aktarabilirim
tekaredi' de pariteler var mı?
biri yardımcı olursa sevinirim
tşk

spekülatör
11-05-2008, 01:23
tşk

tekaredide parite analizi yok.metastockta parite analizi yapman için matrikse üye olman gerek yada parite için kullandığın platform metatreder ise ordan metastocka aktarım yaparak analiz yapabilirsin.

teo
11-05-2008, 19:39
Sayın Neeldo." WoodiesCCI " metastockta (7,2) nasıl çizdiririz.

iki tane farklı perıyoddakı ccı 'ı aynı pencereye atıp,renklerını farklı yaparsanız,olur.

Ayrı bır formule gerek yok.

teo
11-05-2008, 19:45
tşk

metatrader programında ıstedıgınız data uzerınde F2 ye basarsanız hıstory center cıkar, burada ıstedıgınız parıteyı perıyodu secıp download yapıp csv ye aktarabılırsınız,buradan da metastock converter ıle alabılırsınız,veya hst'yı metastock ımport eden programlar var, hst metatrader formatı,

kut
12-05-2008, 15:49
sn spekülatör ve teo
cevaplar için çok teşekkürler

spekülatör
12-05-2008, 21:31
sn spekülatör ve teo
cevaplar için çok teşekkürler

birşeydeğil.

cesursovalye
13-05-2008, 00:57
selamlar arkadaşlar bir explorer formül arıyorum...negatif rekor macd divde olan hisseleri bulduracak...yardımcı olabilecek arkadaş varsa sevinirim...

DALYANTR
13-05-2008, 23:50
Selamlar

Benim şu şekil bir explorer formülüne ihtiyacım var.Yardımcı olacak arkadaşa şimdiden teşekkür ederim.
Ortalamalarla ilgili.

5 HO 9 HO yu kesenleri bulacak ve aynı anda (5 HO ve 9 HO) 21 HO ve 50 HO dan büyük olacak.

Bear_Bull
14-05-2008, 00:58
Selamlar

Benim şu şekil bir explorer formülüne ihtiyacım var.Yardımcı olacak arkadaşa şimdiden teşekkür ederim.
Ortalamalarla ilgili.

5 HO 9 HO yu kesenleri bulacak ve aynı anda (5 HO ve 9 HO) 21 HO ve 50 HO dan büyük olacak.

Cross(Mov(c,5,s),Mov(c,9,s)) and (mov(c,5,s) > mov(c,21,s) and mov(c,9,s) > mov(c,50,s))

formül yukarıda sonuçları ise aşağıda umarım istediğiniz gibi olmuştur.

ben hisselerin grafiklerine bakarak denemedim sadece formül çalışıyormu diye baktım sorun çıkarmadı. eğer istediğiniz sonuç çıkmıyorsa > < işaretlerini değiştirin ve ya 5,9,21,50 leri.
http://destiny.kucukresim.com/uploads/dalyane6a99.png (http://www.kucukresim.com)

DALYANTR
15-05-2008, 00:22
Sn, Bear Bull

İlginize teşekkür ederim.istediğim gibi olmuş.elinize sağlık.

yusufum01
15-05-2008, 06:07
arkadaslar merhaba

metastocda explorerda soyle bir taratma yapmak istiyorum

boolinger kanalinda alt bandin disina tasmis olan hisseleri nasil

tarattirabilirim peiod=10 deviation=2 olarak

simdiden tesekkur ederim

yusufum01
15-05-2008, 12:16
sayın NEELDO hocam umarım saglık durumunuz iyidir

gelmiş geçmiş olsun

trendfriend
17-05-2008, 23:42
merhabalar,

Sorum Metastock 9.1 ile ilgili. System testerde iki hareketli ortalamanın kesişmesine dayalı bir sistemi test etmeğe çalışıyorum. Sisteme göre hem kısa hem uzun pozisyon alınabiliyor. Fakat yaptığım testin grafiğini çizdirdiğimde metastockun sadece kısa pozisyon alıp kapattığını gördüm. Uzun pozisyonu ne yaptıysam bir türlü kabul ettiremedim programa. Oysa daha önceleri hem kısa hem uzun pozisyon alabiliyordu.
Sorum şöyle: System testerın ilk sayfasındaki general bölümündeki Short bias ve long bias seçeneklerini nasıl devre dışı bırakabilirim? İlla short ya da long bias olmak zorundaymış gibi yazmışlar seçenekleri.

ertan
18-05-2008, 12:06
arkadaslar merhaba

metastocda explorerda soyle bir taratma yapmak istiyorum

boolinger kanalinda alt bandin disina tasmis olan hisseleri nasil

tarattirabilirim peiod=10 deviation=2 olarak

simdiden tesekkur ederim

şunu bir deneyin...

C<BBandBot( C, 10,S ,2 )

neuromancer
18-05-2008, 13:34
MS downloader kullanıyorum. İki yıllık data olmasına rağmen bazı enstrümanların grafiğini çizdiremiyorum. Örneğin 5 dk'lık altın verisi geriye doğru 2 yıl var gibi görünüyor. Ama gfrafik yapmak isteyince 2006 yılında tek bir gün geliyor. Format X axis'ten tarihlerle oynamak sonucu değiştirmiyor. Çoğu parite verisi de öyle.

Nedeni ne olabilir?

sungur
18-05-2008, 14:08
Cross(Mov(c,5,s),Mov(c,9,s)) and (mov(c,5,s) > mov(c,21,s) and mov(c,9,s) > mov(c,50,s))

formül yukarıda sonuçları ise aşağıda umarım istediğiniz gibi olmuştur.

ben hisselerin grafiklerine bakarak denemedim sadece formül çalışıyormu diye baktım sorun çıkarmadı. eğer istediğiniz sonuç çıkmıyorsa > < işaretlerini değiştirin ve ya 5,9,21,50 leri.
http://destiny.kucukresim.com/uploads/dalyane6a99.png (http://www.kucukresim.com)
SELAMLAR
sn. BEAR BULL
BU FORMÜLÜ seanslık taratıp eklermisiniz? ben seanslık tarattım çok sayıda senet çıktı. karşılaştırmak istiyorum. Ben formülü kopy paste ile THE EXPLORER new , column A ya yapıştırıp tarattım. hafta sonu itibariyle.
Column A, B,C... filter nasıl kullanılır. ne farkları var? function,securities ne işe yarıyor. bilgilendirebilirmisiniz?:):super:

pikvale
21-05-2008, 16:23
Arkadaşlar, metastock hisse senetleri veri akışını tekarediden yapıyorum; pariteler tekaredide yok bu verileri indirebileceğim ücretsiz bir program var mı?

Bear_Bull
21-05-2008, 21:08
SELAMLAR
sn. BEAR BULL
BU FORMÜLÜ seanslık taratıp eklermisiniz? ben seanslık tarattım çok sayıda senet çıktı. karşılaştırmak istiyorum. Ben formülü kopy paste ile THE EXPLORER new , column A ya yapıştırıp tarattım. hafta sonu itibariyle.
Column A, B,C... filter nasıl kullanılır. ne farkları var? function,securities ne işe yarıyor. bilgilendirebilirmisiniz?:):super:

formülü column lara yazarsanız işinize yaramaz bütün senetleri döker filtrelemez.

colon lara istediğiniz indikatör değerlerini görmek için yazabilirsiniz
c kapanış
l düşük
h yüksek
gibi veya
rsı(14)
ccı(14)
formülün filtre ekranına yazılması gerekir.

makinamda hisselerin günlükleri hariç seans,60 dk ve dahası eksik olduğundan günlük datalarla 21-5-2008 e göre sonuçları

ASUZU
EREGL
GSRAY
TEKFK
YKSGR dir

yusufum01
21-05-2008, 21:35
bull üstadım 3 gündür fiyatı degişmeyen hisseleri nasıl taratabiliriz

Bear_Bull
21-05-2008, 22:03

istediğinizi şu şekilde yapabildim.

2 ve 3 günlük ortalamaları kapanış ile aynı olanları bulur.

Filtre (Kullanımda) :
c = mov(c,2,s) and c = mov(c,3,s)
--------------------------------------------------------

hazırda olan mtx durgun hisseler diye bir formül var onuda veriyorum

mtx_durgun_hisseler

hh : colon 1
HHV(h,10)
ll : colon 2
LLV(l,10)
hh/ll :colon 3
HHV(h,10)/LLV(l,10)
v : colon 4
MOV(v,10,s)
v(ort) : colon 5
MOV(v,50,s)
COLF : colon 6
MOV(v,10,s)/MOV(v,50,s)

Filtre (Kullanımda) : filtre kısmına
colc < 1.1 and cold < cole*0.50

açıklaması
Son 10 gün içindeki en yüksek en düşük farkı %10'dan az olanlar ve 10 günlük işlem hacmi ortalaması, 50 günlük işlem hacmi ortalamasının yarısından az olanlar.

colc < 1.05 and cold < cole*0.50 olarak yaparsanız % 5 içinde oynayan senetleri bulabilirsiniz.

kolay gelsin

yusufum01
21-05-2008, 22:06
çook teşekkürler üstadım

chlypso
22-05-2008, 01:52
üstadlar

exploerer de tarama yapar iken 38817 adet senet taraması yapıyor.Daha önce bu rakam daha düşüktü.Bilgisi olan lütfen yardım

saygılar

stajer
22-05-2008, 16:14
Merhaba arkadaşlar,

Belli bir günün en düşüğü formülü nasıl yazılır.
Mesela Lowest( 50 ) yazdığımızda explorer da başarısız oldu.

Saygılar.

ctitiz
23-05-2008, 00:15
Merhaba arkadaşlar,

Belli bir günün en düşüğü formülü nasıl yazılır.
Mesela Lowest( 50 ) yazdığımızda explorer da başarısız oldu.

Saygılar.

LLV(c,50) son elli günlük kapanışın en düşüğünü gösterir...
HHV(c,50) de aynısının yükseğini:)
selamlar

trader_77
23-05-2008, 00:26

C=Ref(c,-1) AND Ref(c,-1)=Ref(c,-2)

Bear_Bull
23-05-2008, 00:34
C=Ref(c,-1) AND Ref(c,-1)=Ref(c,-2)

teşekkürler benzerini yapmıştım çalışmamıştı yanlış yazmışım demekki:notr:

black_mamba
24-05-2008, 18:40
üstadlar yardım lütfenn...

makinamda vista ultimate 32 bit yüklü metastock sorun çıkardı... çalışmıyor...

metastock 10 eod vista ile kullanan var mı ?

eğer var ise ince ayar yapmak gerekiyormu ?

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

DALYANTR
24-05-2008, 23:33
Değerli Arkadaşlar,

TSI
LP:=Input("Uzun donem:",14,100,65);
SP:=Input("Kisa Donem:",3,17,5);
signal:=Input("Tetik Donemi: ",3,17,5);
(100*Mov(Mov((C-Ref(C,-1)),LP,E),SP,E))/(Mov(Mov(Abs((C-Ref(C,-1))),LP,E),SP,E));
Mov((100*Mov(Mov((C-Ref(C,-1)),LP,E),SP,E))/(Mov(Mov(Abs((C-Ref(C,-1))),LP,E),SP,E)),signal,E)

ile

SLP:=(100*Mov(Mov((C-Ref(C,-1)),LP,E),SP,E))/(Mov(Mov(Abs((C-Ref(C,-1))),LP,E),SP,E));
SSP:=Mov((100*Mov(Mov((C-Ref(C,-1)),LP,E),SP,E))/(Mov(Mov(Abs((C-Ref(C,-1))),LP,E),SP,E)),signal,E);
SLP;SSP

Bu iki formül arasındaki farkın ne olduğunu ve farklı olarak nasıl kullanabileceğimizi sormak istiyorum.
Birde bu TSI formulu tam olarak ne anlama geliyor,bilen bir arkadaş izah ederse çok memnun olurum.

Saygılar,

neeldo
24-05-2008, 23:44
Değerli Arkadaşlar,

TSI
LP:=Input("Uzun donem:",14,100,65);
SP:=Input("Kisa Donem:",3,17,5);
signal:=Input("Tetik Donemi: ",3,17,5);
(100*Mov(Mov((C-Ref(C,-1)),LP,E),SP,E))/(Mov(Mov(Abs((C-Ref(C,-1))),LP,E),SP,E));
Mov((100*Mov(Mov((C-Ref(C,-1)),LP,E),SP,E))/(Mov(Mov(Abs((C-Ref(C,-1))),LP,E),SP,E)),signal,E)

ile

SLP;SSP

Bu iki formül arasındaki farkın ne olduğunu ve farklı olarak nasıl kullanabileceğimizi sormak istiyorum.
Birde bu TSI formulu tam olarak ne anlama geliyor,bilen bir arkadaş izah ederse çok memnun olurum.

Saygılar,

Sayın DALYANTR,

2 formülde aynı formül ilk formülde uzun dönem periyodunu 22 yaparsanız 2. formülün aynısı karşınıza çıkar.TSI=True Strength Index yani gerçek güç göstergesi.
Saygılar.

chlypso
25-05-2008, 12:26
üstadlar

exploerer de tarama yapar iken 38817 adet senet taraması yapıyor.Daha önce bu rakam daha düşüktü.Bilgisi olan lütfen yardım

saygılar

arkadaşlar yardım edecek yok mu?

serdarkus
25-05-2008, 14:18
arkadaşlar yardım edecek yok mu?
Taramayı başlatmak için ok 'e basmadan önce, neleri taradığınız görürsünüz. Büyük ihtimalle daha önce seçili olan dosya, değişmiştir. "Add securities" ve "remove" seçenekleriyle neyi taramak isterseniz, seçersiniz. Tarama sonucunda, "save..." seçeneğiyle yeni bir dosya yaratırsanız, bundan sonra sadece ilgilendiğiniz dosyalarla muhatap olursunuz.

Kolay gelsin..

TÜRKOĞLU
25-05-2008, 16:58
arkadaşlar,

MS ta çok basit bir EXP. ADV formülü yazıyorum ama her barın altına sinyal koyuyor bunu ben sadece sinyalin geldiği ilk barda görmek istiyorum .beceremedim :(

C>(Mov(C,2,S))

bunda bi yanlışlık var ama çözemedim.yani özetle fiyat 2 sma'ı yukarı kesince AL diyeceğim arkadaş.ne zor işmiş bu.

2 değeri öylesine seçtiğim bir değer bir anlamı yok.

tşk. ederim,

trendfriend
25-05-2008, 17:38
arkadaşlar,

MS ta çok basit bir EXP. ADV formülü yazıyorum ama her barın altına sinyal koyuyor bunu ben sadece sinyalin geldiği ilk barda görmek istiyorum .beceremedim :(

C>(Mov(C,2,S))

bunda bi yanlışlık var ama çözemedim.yani özetle fiyat 2 sma'ı yukarı kesince AL diyeceğim arkadaş.ne zor işmiş bu.

2 değeri öylesine seçtiğim bir değer bir anlamı yok.

tşk. ederim,

Doğrusu şöyle olmalı Sn. Türkoğlu:

C>Mov(C,2,S)
AND
Ref(C,-1)<Ref(Mov(C,2,S),-1)

Kolay gelsin.

black_mamba
25-05-2008, 17:39
üstadlar yardım lütfenn...

makinamda vista ultimate 32 bit yüklü metastock sorun çıkardı... çalışmıyor...

metastock 10 eod vista ile kullanan var mı ?

eğer var ise ince ayar yapmak gerekiyormu ?

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

arkadaşlar aranızda vista kullanan yok mu?

TÜRKOĞLU
25-05-2008, 18:10

C>Mov(C,2,S)
AND

Kolay gelsin.

çok teşekkür ederim sn. trendfirend,

sadece trend dostu değil, iyi bir forum dostusunuz :yes:

bol kazançlar,

ctitiz
26-05-2008, 00:16

C>Mov(C,2,S)
AND

Kolay gelsin.

tek hamlede aşağıdaki formüllede iş çözülür:) selamlar

Cross(C,Mov(C,2,S))

winston32
26-05-2008, 03:31
momentumu iyi olan senetleri yani güçlü senetleri nasıl buluruz metastock explolerde bilen varmı?

Lazoğlu
28-05-2008, 02:33
değerli üstatlar sizden bir ricam olacak ama inş soruma cvp vardir.

benim istediğim her senetlen her gün analiz yada tarattirmak istemiyorum belli başli senetler seçmek ve onlari analiz etmek istiyorum tarattiriken teker teker yazma yerine yeni bir sayfa açilip MACD Bus signal yaptiğimiz gibi sadece seçilmiş senetleri tarattirmamiz mümkün mü

şimdiden yardimlarinizdan dolayı tşk ederim ALLAH razi olsun

eğer bole bişey varsa nasıl bir yol izlemem gerekir

Bear_Bull
28-05-2008, 02:38

benim istediğim her senetlen her gün analiz yada tarattirmak istemiyorum belli başli senetler seçmek ve onlari analiz etmek istiyorum tarattiriken teker teker yazma yerine yeni bir sayfa açilip MACD Bus signal yaptiğimiz gibi sadece seçilmiş senetleri tarattirmamiz mümkün mü

Çoklu senet seçimi bölümünden istediğiniz senetleri secerek.

30
50
100 gibi veya sadece kendi istediğiniz senetleri bir kez seçerek kayıt ederseniz tarama sonuçlarını sadece o senetler için alırsınız .
kolay gelsin.

my way
28-05-2008, 13:04
Selam,
system tester bölümünde indikatörün hissenin haftalık değerlerini 1 çubuk olarak algılamasını ve ona göre sinyal vermesini istiyorum, bunu nasıl yapabilirim acaba?
teşekkürler

user
30-05-2008, 01:31

Explore-Add Securities-Save-New Folder altında saklanarak kullanılabilir.

nyse-dj
31-05-2008, 12:08
ms10 da expert advisor kisminda hazir olanlardan secilen iki adet sistemi nasil attach edebilirim. normalde sadece birini attach ediyor.
tesekkurler

hisseci
31-05-2008, 19:29
metastock 7.2 de sistem testerde halledemediğim bir sorun var yardımcı olursanız sevinirim
http://img144.imageshack.us/img144/8827/sorueo7.gif (http://imageshack.us)

spekülatör
31-05-2008, 19:35
[QUOTE=hisseci;2405000]metastock 7.2 de sistem testerde halledemediğim bir sorun var yardımcı olursanız sevinirim
al sinyali aşağıdan sat sinyali ise yukardan verilir normali bu zaten.diğer sorunuz hakkında ise bilgim yok.

hisseci
31-05-2008, 20:38
[QUOTE=hisseci;2405000]metastock 7.2 de sistem testerde halledemediğim bir sorun var yardımcı olursanız sevinirim
al sinyali aşağıdan sat sinyali ise yukardan verilir normali bu zaten.diğer sorunuz hakkında ise bilgim yok.

Teşekkürler
ama benim dediğim sat sinyali barın üzerine geliyor barın yukarısında değil tam olarak

hisseci
31-05-2008, 20:41
bir bileni bulmuşken şunuda sorayım
sistem testerda indikatör sayısını aştınız şeklinde uyarı geliyor
acaba metanın hangi versiyonunda bu sorun olmaz
meta 9 da da denedim ondada olmadı
sisteme istediğim kadar indikatör yazamıyorum bu yüzden

mimar74
02-06-2008, 14:59
Selamlar
Metastock da hareketli ortalamaları grafik üzerinde nasıl görebilirim.Al-sat sinyali değil Foreksde olduğu gibi grafik üzerine çizdirilebilirmiyim.Ayrıca İndikatörleri hep grafiğin üzerine atıyor. indikatörleri de alt kısımda gösterebilirmiyiz.

hisseci
02-06-2008, 20:16
Selamlar
Metastock da hareketli ortalamaları grafik üzerinde nasıl görebilirim.Al-sat sinyali değil Foreksde olduğu gibi grafik üzerine çizdirilebilirmiyim.Ayrıca İndikatörleri hep grafiğin üzerine atıyor. indikatörleri de alt kısımda gösterebilirmiyiz.

indikatör ekleden moving avarege yi seçip tutup grafiğin üzerine gelip bırakıyoruz

indikatörün penceresinide tutup grafiğin altına bırakıyoruz

ardasu
03-06-2008, 11:47
Merhaba arkadaşlar Metastock a yeni başladım.Bir formüle ihtiyacım var.Explorer için:
7,14,22 üssel hareketli ortalamaları kesenler yukarı ve aşağı bulunacak.ama aynı zamanda hacim 3 gündür artıyor olacak.Yine bu formülü Expert advisor sistemi olarak kullanmak istiyorum.Yani bu hareketli ortalamalar hem grafik üzerinde olacak hemde
AL,Sat sinyalleri.Bu formülü indikatör olarak da kullanabilir miyim.
Metastock u çok iyi bilmediğim için formülleri nerelere yazacağımı da belirtirseniz sevinirim.
Yardımcı olacak arkadaşlara çok teşekkür ederim.

my way
03-06-2008, 12:26
Selam,
system tester bölümünde indikatörün hissenin haftalık değerlerini 1 çubuk olarak algılamasını ve ona göre sinyal vermesini istiyorum, bunu nasıl yapabilirim acaba?
teşekkürler

bunu bilen var mı??

emustimuse
03-06-2008, 19:30
verileri nerden aktarıyorsunuz meta için..

teka veri sorun çıkarıyor ?

tşk..

mimar74
03-06-2008, 21:58
http://img262.imageshack.us/img262/1028/metastocksr0.jpg

Yukardaki aşamaya kadar gelebildim.Grafiğin üzerine 2 hareketli ortalama çizdirmek istiyorum.indikatör ekleden Moving Average yi sectiğimde şekildeki gibi tek ortalama geliyor.Burada, örneğin 5 ve 10 saatlik üstel ortalamaları nasıl gösterebilirim.
Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

TÜRKOĞLU
03-06-2008, 22:51
http://img262.imageshack.us/img262/1028/metastocksr0.jpg

Yukardaki aşamaya kadar gelebildim.Grafiğin üzerine 2 hareketli ortalama çizdirmek istiyorum.indikatör ekleden Moving Average yi sectiğimde şekildeki gibi tek ortalama geliyor.Burada, örneğin 5 ve 10 saatlik üstel ortalamaları nasıl gösterebilirim.
Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

önce bir kere seçiverin MAV'ı burada periyodu 5 ayarlayın method kısmında simple,exp v.s. ne istiyorsanız onu seçin tamam deyin.grafik üstüne atacaktır.

daha sonra tekrar MAV seçin yukarıdan ve bu sefer time period a 10 girin yine simple,exp v.s. ne istiyorsanız seçin tamam deyin.2. MAV da grafik üstüne atılır.

bu şekilde birçok MAV atabilirsiniz grafik üstüne.

veya grafikten ayrı bir pencerede de açabilirsiniz bunları.

bol kazançlar,

ertan
03-06-2008, 22:55
Selam,
teşekkürler

grafiği haftalık yapıp deneyebilirsiniz...

ardasu
04-06-2008, 00:00
Merhaba arkadaşlar Metastock a yeni başladım.Bir formüle ihtiyacım var.Explorer için:
7,14,22 üssel hareketli ortalamaları kesenler yukarı ve aşağı bulunacak.ama aynı zamanda hacim 3 gündür artıyor olacak.Yine bu formülü Expert advisor sistemi olarak kullanmak istiyorum.Yani bu hareketli ortalamalar hem grafik üzerinde olacak hemde
Metastock u çok iyi bilmediğim için formülleri nerelere yazacağımı da belirtirseniz sevinirim.
ilgilenen arkadaşa teşekkür ederim

spekülatör
04-06-2008, 14:57
verileri nerden aktarıyorsunuz meta için..

teka veri sorun çıkarıyor ?

tşk..

ozaman paralı ürün kullanacaksınız.ben matriks kullanıyorum.

emustimuse
04-06-2008, 16:28
sorun çıkarmayacağını bilsem onuda kullanacam ama ...

onada güvenmiyorumki..

ardasu
04-06-2008, 16:30

my way
04-06-2008, 17:30
grafiği haftalık yapıp deneyebilirsiniz...

ilginiz için teşekkürler, fakat system tester a yazılabilir bir formül arıyorum, görüntüsel olarak bir sonuç istediğimizde dediğiniz gibi yapınca oluyor fakat system testerda bunu yazmayı başaramadım. Başka bir öneriniz var mı?

user
04-06-2008, 21:50

Merhaba,
Yerinde olsam, söz konusu ortalamaların kesişme koşullarını daha ayrıntılı verirdim.Kim kimi kesecek.Mesela kapanış ortalamaları mı, yoksa ortalamalar birbirini mi ve ne şekilde.Birçok koşul üretilebilir.
Kolay gelsin.

spekülatör
05-06-2008, 00:07
sorun çıkarmayacağını bilsem onuda kullanacam ama ...

onada güvenmiyorumki..
5-6 ay oldu kullanıyorum ve en ufak bir problem dahi yaşamadım şu ana kadar.

ardasu
05-06-2008, 14:19
Originally Posted by ardasu
7,14,22 üssel hareketli kapanış ortalamaları birbirini yukarı ve aşağı kesenlerbulunacak.ama aynı zamanda hacim 3 gündür artıyor olacak.Yine bu formülü Expert advisor sistemi olarak kullanmak istiyorum.Yani bu hareketli ortalamalar hem grafik üzerinde olacak hemde

emustimuse
05-06-2008, 15:48
merhaba arkadaşlar matriks üyeliği aldım verileri aktardım ama metastockta nasıl açabilrim ?

tekadan aktarıyordum ama çok sorun çıkıyor ..

spekülatör
05-06-2008, 17:01
merhaba arkadaşlar matriks üyeliği aldım verileri aktardım ama metastockta nasıl açabilrim ?

özelinize bir mesaj attım sayın emustimuse kurulum ile ilgili.

Lazoğlu
14-06-2008, 02:17
arkadaşlar metastock üzerinden 5 dk li saatlik grafik uygulamak mumkün mü yardimci olabilirmisiniz

Lazoğlu
14-06-2008, 02:25
Explore-Add Securities-Save-New Folder altında saklanarak kullanılabilir.

tşk ederim başardim

Trade Shark
14-06-2008, 23:04
Metastock 10 da kullanılan iyi bir formül bilen varmı? gösterge sinyalleri haricinde....

samico
24-06-2008, 00:29
Metastock'da 120 dk. veya 240 dk. grafiklere nasıl bakabilirim?

5 dk. veya 60 dk. dataları kullanarak Periodicity-Intraday-Other seçip 120 veya 240 girdiğimde "Lütfen 0 ile 60 arasında bir tamsayı girin" mesajı çıkıyor.

Metastock İngilizce olduğu halde mesajın Türkçe çıkması da ayrı bir mevzu..

trendfriend
24-06-2008, 01:45

5 dk. veya 60 dk. dataları kullanarak Periodicity-Intraday-Other seçip 120 veya 240 girdiğimde "Lütfen 0 ile 60 arasında bir tamsayı girin" mesajı çıkıyor.

Aynı dertten ben de muzdaribim. MSDownloader ile veri alıyorum. Sanıyorum veri sağlayıcının verileri ilgili bir sorun var.

kasum46
24-06-2008, 02:55

burda Metastock formatli ücretsiz veri yükleme ve Teknik analiz programi var bilmem isine yararmi Sayin emustimuse

http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=26589

Exfake
24-06-2008, 18:42
Merhaba,
Bir formulden alınan sonucu 0(sıfır) ekseni etrafında dondurmenin yolu nedir.(macd, momentum gibi) bilen varmı?
Teşekkürler..

nyse-dj
29-06-2008, 12:15
metastockda iki ayri grafigi ust uste bindirmek icin ayni oranda "Overlay without Scale" onu "merge with" ile degistirip OK yapiyorum ama yine baktigimda Overlay gozukuyor bir turlu baska birsey olmuyor. neden acaba.takilip kalmis gibi.bilen varmi

SKYMASTER
02-07-2008, 09:31
merhaba Sn. arkadaslar...

Metastock programinin son versiyonunu nasil bulabilirim? Ucretsiz olarak internetten indirilebiliyor muyuz?

simdiden tesekkurler..

mavilim
05-07-2008, 18:33
Merhaba,
Bir formulden alınan sonucu 0(sıfır) ekseni etrafında dondurmenin yolu nedir.(macd, momentum gibi) bilen varmı?
Teşekkürler..

Sıfır etrafında dönen indicatörler; iki farktan oluşur.
Macdı ele alalım..
Mov(C,12,e)-Mov(C,26,e)
12 günlük honun 26 günlüğe farkı macd eğrisini çiziyor.
siz bunu farklı indicatörlerle de deneyebilirsiniz.
mesela RSI(14) ü ele alalım.
a:=RSI(14)
a1:=Mov(a,12,e);
a2:=Mov(a,26,e);
a3:=a1-a2;
a3;0
dediğimizde ... Rsınin macdını çizdirmiş gibim oluyoruz.

Exfake
06-07-2008, 14:50
Dostum çok teşekkurler..

neeldo
12-07-2008, 22:34

Aynı dertten ben de muzdaribim. MSDownloader ile veri alıyorum. Sanıyorum veri sağlayıcının verileri ilgili bir sorun var.

Öncelikle kullandığınız versiyon professional olmak zorunda zaten professional kullanmasanız 5 dakikalık grafiklere bakamazsınız.Kurulum sırasında esignal seçeneğini işaretleyin ancak başlat programlardan offline moddan çalıştırın.
Aşağıdaki grafikte 5 dakikalık verilerden 240 dakikalık grafik elde edilmiştir.Help about a girip ayarlara bakın.Aynıysa sorun olmaması lazım.

http://img179.imageshack.us/img179/9536/metastockkk0.png

suvari
14-07-2008, 17:37
Metastockta anlik tick veriyi nerden nasil alinabilir bilgisi olanlar lütfen yazabilirlermi.

neeldo
16-07-2008, 21:38
Metastockta anlik tick veriyi nerden nasil alinabilir bilgisi olanlar lütfen yazabilirlermi.

Şuan imkb için online veri hizmeti sunan bir yer yok.Ancak offline veri kullanabilirsiniz.Eğer forex piyasalarının analizi için kullanmak isterseniz aşağıdaki linke bakabilirsiniz.

http://www.hisse.net/forum/showthread.php?p=1854931#post1854931

e_yagan
17-07-2008, 00:46
Kurulum sırasında esignal seçeneğini işaretleyin ancak başlat programlardan offline moddan çalıştırın.
Aşağıdaki grafikte 5 dakikalık verilerden 240 dakikalık grafik elde edilmiştir.Help about a girip ayarlara bakın.Aynıysa sorun olmaması lazım.

Sn. Neeldo,

Kurulum sırasında söz konusu ayarları yapmamış isek.
Sonradan bu ayarları değiştirmenin bir yolu var mıdır?
Benim ayarlarımda "Real-time Data Vendor" tanımlı değil.
Programı sıfırdan kurmayı göze alamıyorum :arf:

Teşekkür ederim,
e_yagan

neeldo
17-07-2008, 00:56
Sn. Neeldo,

Kurulum sırasında söz konusu ayarları yapmamış isek.
Sonradan bu ayarları değiştirmenin bir yolu var mıdır?
Benim ayarlarımda "Real-time Data Vendor" tanımlı değil.
Programı sıfırdan kurmayı göze alamıyorum :arf:

Teşekkür ederim,
e_yagan

Kurarken esignali seçmezseniz olmaz.Yeniden kaldıramadan kurun üzerine birşey olmaz.Ancak formüllerinizin gitmemesi için kurulum sırasında formüllerin yazıldığı yer var oraya sakın overrite demeyin.Formülleriniz gitmeden kurarsınız bu şekilde.

akkara
18-07-2008, 11:35
Sayın neeoldo ve diğer ustad lar
ben bir konuda yardım almak istiyorum expolerer da hisseleri taratırken momemtumun 100 seviyesini yukarı geçenleri ayrıcada momnetumun HO 14 ü yukarı kesenleri aynı formül içinde bulmasını istiyorum nasıl bir formül yazmam gerekir.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
Saygılar,

neeldo
18-07-2008, 18:21
Sayın neeoldo ve diğer ustad lar
ben bir konuda yardım almak istiyorum expolerer da hisseleri taratırken momemtumun 100 seviyesini yukarı geçenleri ayrıcada momnetumun HO 14 ü yukarı kesenleri aynı formül içinde bulmasını istiyorum nasıl bir formül yazmam gerekir.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
Saygılar,

Sayın akkara momentumun 100 ü kesmesi tamamda momnetumun HO 14 ü yukarı kesenler derken momentum mu momentumun 14 günlük ortalamasını kessin dediyseniz eğer aşağıdaki gibi.Daha açık yazarmısınız?

Cross(Mo(C,12),100) AND Cross(Mo(C,12), Mov(Mo(C,12 ),14,S))

akkara
18-07-2008, 18:45
Sayın akkara momentumun 100 ü kesmesi tamamda momnetumun HO 14 ü yukarı kesenler derken momentum mu momentumun 14 günlük ortalamasını kessin dediyseniz eğer aşağıdaki gibi.Daha açık yazarmısınız?

teşekkür ederim sn Neeldo,
evet kusura bakmayın tam anlatamadım ama siz anlamışsınız gene de momentum momentumun üzerindeki 14 günlük HO kesmesini yukarı kesenler demek istemiştim.

sancaktar
18-07-2008, 19:15
Sayin neeldo

İzmİtten selamlar. Eskİ elazİĞ dersem tanirsiniz. Ayni zamanda adaŞiz. Selam ve sevgİlerİmle.

akkara
18-07-2008, 19:27

çok teşekkür ediyorum tekrar tekrar.Son olarak bir şey daha istesem kızmassınız umarım.Üstadım bu formüle birde , hisse fiyatının 50 günlük HO ortalamasının üstüne atanları,tabi bu seferki hissenin üzerindeki ho dan bahsediyorum, nasıl ilave edebiliriz .Umarım anlatabilmişimdir.

Saygılar,

neeldo
18-07-2008, 19:42
çok teşekkür ediyorum tekrar tekrar.Son olarak bir şey daha istesem kızmassınız umarım.Üstadım bu formüle birde , hisse fiyatının 50 günlük HO ortalamasının üstüne atanları,tabi bu seferki hissenin üzerindeki ho dan bahsediyorum, nasıl ilave edebiliriz .Umarım anlatabilmişimdir.

Saygılar,

Aynı formüle ek istiyorsanız aşağıdaki gibi:

AND Cross(c,Mov(c,50,s))

Sadece kapanışın 50 günlük ortalamayı kestiğini istiyorsanız aşağıdaki gibi:
Cross(c,Mov(c,50,s))

nyse-dj
18-07-2008, 23:50
ms9 da herhangi bir grafige uyguladigim indicatorlerin template layout gibi olmasini baska grafik acinca uygulanmasini istiyorum ama denedim mevcut yollari acamadim.

neeldo
19-07-2008, 01:29
ms9 da herhangi bir grafige uyguladigim indicatorlerin template layout gibi olmasini baska grafik acinca uygulanmasini istiyorum ama denedim mevcut yollari acamadim.

Öncelikle grafik üzerine indikatörleri ekleyin.Daha sonra grafik üzerinde sağ tıklayıp save as default default template e tıklayın.Daha sonra ana menüden tools oradan options a girin chart options a girin ve ayarları aşağıdaki gibi yapın.Bir daha her açışınızda ilk açtığınız grafik indikatörleri kaydettiğiniz senet olsun.Hangi hisseyi açarsanız açın aynı şablon gelecektir.

http://img217.imageshack.us/img217/885/aplicationwo0.png

nyse-dj
21-07-2008, 17:15
tesekkuler sn neeldo

nyse-dj
21-07-2008, 18:23
sn. neeldo bir indikator calismak icin msx.dll istiyor nereden bulurum.

neeldo
21-07-2008, 20:46
sn. neeldo bir indikator calismak icin msx.dll istiyor nereden bulurum.

Sayın nyse-dj,
Ben bulamadım az önce eve geldim.Emuleden de baktım orada da yok.Belki başkasında vardır.

tcanbaz
21-07-2008, 22:11
Öncelikle grafik üzerine indikatörleri ekleyin.Daha sonra grafik üzerinde sağ tıklayıp save as default default template e tıklayın.Daha sonra ana menüden tools oradan options a girin chart options a girin ve ayarları aşağıdaki gibi yapın.Bir daha her açışınızda ilk açtığınız grafik indikatörleri kaydettiğiniz senet olsun.Hangi hisseyi açarsanız açın aynı şablon gelecektir.

http://img217.imageshack.us/img217/885/aplicationwo0.png

Bu durumda herhangibir senet için çizilen trend çizgileri de başka bir senette aynen çıkıyor.Bunu yok etmenin bir yolu var mı acaba.Yani sadece indikatörlerden oluşan bir şablon nasıl elde edebilirim.

ctitiz
21-07-2008, 22:56
Bu durumda herhangibir senet için çizilen trend çizgileri de başka bir senette aynen çıkıyor.Bunu yok etmenin bir yolu var mı acaba.Yani sadece indikatörlerden oluşan bir şablon nasıl elde edebilirim.

aynı ekrandaki "keep line studies" kutucuğunu boş bırakıp denermisiniz.

selamlar

tcanbaz
22-07-2008, 00:33
aynı ekrandaki "keep line studies" kutucuğunu boş bırakıp denermisiniz.

selamlar

daha önce de denemiştim.Bu seferde daha önce çizilen trend çizgileri de yok oluyor.Yani herbir senet için çizdiğiniz trend çizgileri ya bütün senetlerde oluyor ya da hiçbirinde olmuyor.Anlatabildimmi bilmiyorum.
İlginiz için teşekkürler.

neeldo
22-07-2008, 01:24
daha önce de denemiştim.Bu seferde daha önce çizilen trend çizgileri de yok oluyor.Yani herbir senet için çizdiğiniz trend çizgileri ya bütün senetlerde oluyor ya da hiçbirinde olmuyor.Anlatabildimmi bilmiyorum.
İlginiz için teşekkürler.

Benim dediğim gibi açacaksanız grafikleri.Kaydederken hiç çizgi kullanmazsanız çizgiler çıkmaz ama kaydederken çizgi kullanırsanız hepsinde çıkar.

nyse-dj
22-07-2008, 10:21
ms9 da matriksten gelen data ile 5dk liktan 60 dkliga kdar grafik ustunde period degisiminde sorun omuyor ama gunluke gecince ve eski datalara dogru gidince datalarin gerisi yok oluyor. bu neden olabilir.

akkara
24-07-2008, 10:29
Sn Neeldo
Biliyorum çok şey istiyorum ama sizin yardımlarınıza ihtiyacımız var.Benim sizden bir ricam daha olacak expolerer da mom indikatörü 100 üstünde iken yani yüzün altındakileri istemiyorum,momentum indikatörünün burnunu yukarı dönenleri cola da , colb de ise aşağı dönenleri bulmasını istiyorum.Bunu nasıl bir formül ile gerçekleştirebilirim.
Şimdiden teşekkürler...

Saygılarımla,

neeldo
24-07-2008, 14:36
Sn Neeldo
Biliyorum çok şey istiyorum ama sizin yardımlarınıza ihtiyacımız var.Benim sizden bir ricam daha olacak expolerer da mom indikatörü 100 üstünde iken yani yüzün altındakileri istemiyorum,momentum indikatörünün burnunu yukarı dönenleri cola da , colb de ise aşağı dönenleri bulmasını istiyorum.Bunu nasıl bir formül ile gerçekleştirebilirim.
Şimdiden teşekkürler...

Saygılarımla,

Sayın akkara,
Burnunu yukarı dönenler derken nasıl bir görüntü yada nasıl bir kriter biraz açarmısınız.

akkara
24-07-2008, 14:53
Sayın akkara,
Burnunu yukarı dönenler derken nasıl bir görüntü yada nasıl bir kriter biraz açarmısınız.

Momentum indikatörün aşağıdan yukarı dönmesi ve yukarıdan aşağı dönmesi demek istedim...

neeldo
24-07-2008, 16:02
Momentum indikatörün aşağıdan yukarı dönmesi ve yukarıdan aşağı dönmesi demek istedim...

Bİr günde yaptığı dönüş mü?

akkara
24-07-2008, 18:41
Bİr günde yaptığı dönüş mü?

Taramayı yaptığım günkü dönüşleri , mesela bugün yukarı yada aşağı dönenenleri.

neeldo
24-07-2008, 19:58
Taramayı yaptığım günkü dönüşleri , mesela bugün yukarı yada aşağı dönenenleri.

Sayın akkara bu förmül sağlıklı şekilde çalışmaz ama yinede bir formül vereyim size çünkü döndü dersniz ertesi gün terse gönder.Yine aşağıdaki formülü deneyebilirsiniz.

Col A
Ref(Mo(C ,12),-1)<Ref(Mo(C ,12),-2)AND Ref(Mo(C ,12),-2)<Ref(Mo(C ,12),-3)
AND Mo(C ,12)>Ref(Mo(C ,12),-1)

Col B

Ref(Mo(C ,12),-1)>Ref(Mo(C ,12),-2)AND Ref(Mo(C ,12),-2)>Ref(Mo(C ,12),-3)
AND Mo(C ,12)<Ref(Mo(C ,12),-1)

Nigt-Blue
24-07-2008, 22:50
slm öncelıkle gecmıs olsun dıyeyım nasıl duzeldınmı msn ede görusemıyoruz sorum su meta ve matrıksde kullanmak ıcın hangı tarıhde al verdıgını nasıl yazarım kac gun önce al sınyalı geldıgı veya sat geldıgını tarıjhlıcek sekılde saygılarımla

özdenil
27-07-2008, 19:23
forex'den veri aktarımı yaptım. Metastock 9.1 ilk defa çalıştırdığımda browser'dan datayı çift tıklıyorum ancak açılmıyor. Velhasıl programı çalıştıramıyorum. Yardımcı olacaklara müteşekkir olurum... (Not: işletim sistemi vista)

Nigt-Blue
27-07-2008, 20:30
forex'den veri aktarımı yaptım. Metastock 9.1 ilk defa çalıştırdığımda browser'dan datayı çift tıklıyorum ancak açılmıyor. Velhasıl programı çalıştıramıyorum. Yardımcı olacaklara müteşekkir olurum... (Not: işletim sistemi vista)

foreksle metastock kullanmak ölumdur abı ugrasma bosuna metastock kullancaksan matrıks ısde

neeldo
27-07-2008, 20:44
slm öncelıkle gecmıs olsun dıyeyım nasıl duzeldınmı msn ede görusemıyoruz sorum su meta ve matrıksde kullanmak ıcın hangı tarıhde al verdıgını nasıl yazarım kac gun önce al sınyalı geldıgı veya sat geldıgını tarıjhlıcek sekılde saygılarımla

Selam Nigt-Blue,
Bunu yapmak için formüle gerek yok.Zaaten formüllede görünmez.Ancak başka yolu var metastockta system tester da test ederseniz sonuç bölümünde order kısmı var orada bütün al yada sat lar görünüyor tarihiyle.

TÜRKOĞLU
27-07-2008, 20:49

yıllık 100 YTL bedelle Matriks Downloader alısanız daha rahat edersiniz.benden söylemesi.buradan kredi kartınızla alışveriş yapabilirsiniz.aşağıdaki adresten WEB ÜYELİK PAKETLERİ bölümünü seçerseniz gerisi kolay.

www.matriks.web.tr

özdenil
27-07-2008, 22:04
Teşekkür ederim Sn. Nigt-Blue ve Sn. Türkoğlu ...

yammy
28-07-2008, 15:41
Metastock Prof.(7.0 8.0 9.0 10.0 farketmez) programını indirebilceğim bi linki pm atarsanız çok sevinirim.

neeldo
28-07-2008, 18:57
Biraz ararsanız bulursunuz.
http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=metastock+9.1+professional+full&meta=lr%3Dlang_tr

TUĞBA
29-07-2008, 02:26
t2veri verilerini metastock un The downloander ile txt şekline nasıl çevirebilirim? ilginiz için teşekkür.

neeldo
29-07-2008, 18:51
t2veri verilerini metastock un The downloander ile txt şekline nasıl çevirebilirim? ilginiz için teşekkür.

Sayın TUĞBA,
Öncelkle the downloader a girin oradan convert e girin.Convert securities deki ayarları aşağıdaki gibi yapın sonra ok e basın işlem tamamdır.

http://img519.imageshack.us/img519/9364/convertmq4.png

TUGBA
30-07-2008, 15:48
Teşekkürler sayın neeldo.

ardasu
30-07-2008, 20:36
Arkadaşlar merhaba ;Bendeki MS her açılışta key istiyor.instal un içindeki seriali girmek istiyorum - lerle beraber 15 karakter.Fakat açılan pencere 10 karaktere izin veriyor.Bu sorunu nasıl aşarım acaba?cevabınız için şimdiden teşekkürler.

neeldo
30-07-2008, 21:12
Arkadaşlar merhaba ;Bendeki MS her açılışta key istiyor.instal un içindeki seriali girmek istiyorum - lerle beraber 15 karakter.Fakat açılan pencere 10 karaktere izin veriyor.Bu sorunu nasıl aşarım acaba?cevabınız için şimdiden teşekkürler.

Kaldırmadan üzerine tekrar kurarsanız sorun kalmaz.Dikkat edin kurarken formül kısmında owerrite a basmayın.Sorunsuz şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz bu şekilde.

ardasu
30-07-2008, 23:27
Sn.Neeldo çok teşekkür edrim.Sayenizde sorun halloldu.Bu arada benim bir explorer ve expert advisor için yardıma ihtiyacım var.7,14,22 günlük basit hareketli ortalamalar birbirini kesecek.önce 5günlük 10 günlüğü kesecek ,sonra 20 günlüğü kesecek,daha sonra 10 günlük 20 günlüğü kesince alım ya da satım sinyali verecek.Bu arada hacimde 3 gündür artıyor olacak.
cevabınız için şimdiden tekkürler.Bu arada acemi olduğum için neyi nereye kopyalayacağımı da belirtirseniz çok memnun olurum.

ardasu
30-07-2008, 23:31
Sn.Neeldo yukarıda bahsettiğim formülü hem explorer olarak hisse bulmada kullanacağım,hem de advisor olarak template yapmak istiyorum

neeldo
30-07-2008, 23:52
Sn.Neeldo çok teşekkür edrim.Sayenizde sorun halloldu.Bu arada benim bir explorer ve expert advisor için yardıma ihtiyacım var.7,14,22 günlük basit hareketli ortalamalar birbirini kesecek.önce 5günlük 10 günlüğü kesecek ,sonra 20 günlüğü kesecek,daha sonra 10 günlük 20 günlüğü kesince alım ya da satım sinyali verecek.Bu arada hacimde 3 gündür artıyor olacak.
cevabınız için şimdiden tekkürler.Bu arada acemi olduğum için neyi nereye kopyalayacağımı da belirtirseniz çok memnun olurum.

Sayın ardasu 7-14-22 mi olacak ortalamalar 5-10-20 mi burasını anlayamadım?

ardasu
30-07-2008, 23:58
Sn.neeldo 7,14,22 olacak.kusura bakmayın.

neeldo
31-07-2008, 00:01
Sn.neeldo 7,14,22 olacak.kusura bakmayın.

Hepsi aynı gündemi kesecek yoksa öyle bir şart yokmu daha önceden kesmiş olabilir mi?

ardasu
31-07-2008, 00:05
öyle bir şart yok,önceden kesmiş olabilir

neeldo
31-07-2008, 00:28
Explorer da filtere yapıştıracaksınız.Expert advisor da ise symbols tan new e basıp alım için ayrı satım için ayrı oluştuuracaksınız.

Alım için
Mov(C,7,S)>Mov(C,14,S) AND Mov(C,7,S)>Mov(C,22,S)
AND Cross(Mov(C,14,S),Mov(C,22,S)) AND V>Ref(V,-1) AND Ref(V,-1)>Ref(V,-2)

Satım için

Mov(C,14,S)>Mov(C,7,S) AND Mov(C,22,S)>Mov(C,14,S)
AND Cross(Mov(C,22,S),Mov(C,14,S)) AND V>Ref(V,-1) AND Ref(V,-1)>Ref(V,-2)

Ekteki dosyayıda C:\Program Files\Equis\MetaStock\Charts içine yapıştırın rardan çıkararak tabiki.Buda template iniz.

ardasu
31-07-2008, 00:32
çok teşekkür ederim sn.Neeldo çalışınca yazarım.iyi geceler.

ardasu
31-07-2008, 01:07
Sn.Neeldo explorer çalıştı,çok sağolun.Yalnız şöyle bir sorun çıktı.Hareketli ortalamalar en son ne zaman kesişmişse onu buluyor ama üzerinden 10 15 gün geçtiği için alım için geç oluyor.Son gün kesişenleri veya son 3 gün içindekileri aratmak istesek ,formülde neresini değiştirmeliyim?

ardasu
31-07-2008, 01:37
Sn.Neeldo template dediğiniz yere kopyaladım.herhangi bir chart açmak istediğimde şu uyarıyı veriyor.
The file you are attempting to load was generated by a newer version of metastock.
You will not able to load the file with this version.

neeldo
31-07-2008, 08:50
Sn.Neeldo explorer çalıştı,çok sağolun.Yalnız şöyle bir sorun çıktı.Hareketli ortalamalar en son ne zaman kesişmişse onu buluyor ama üzerinden 10 15 gün geçtiği için alım için geç oluyor.Son gün kesişenleri veya son 3 gün içindekileri aratmak istesek ,formülde neresini değiştirmeliyim?

Sayın ardasu zaten son gün kesişmeleri veriyor.3 gün içindekileri isterseniz şu şekilde olur.

Al:
Mov(C,7,S)>Mov(C,14,S) AND Mov(C,7,S)>Mov(C,22,S)
AND ((Cross(Mov(C,14,S),Mov(C,22,S)) OR
Ref(Cross(Mov(C,14,S),Mov(C,22,S)),-1) OR
Ref(Cross(Mov(C,14,S),Mov(C,22,S)),-2))) AND V>Ref(V,-1)
AND Ref(V,-1)>Ref(V,-2)

Sat
Mov(C,14,S)>Mov(C,7,S) AND Mov(C,22,S)>Mov(C,7,S)
AND ((Cross(Mov(C,22,S),Mov(C,14,S)) OR
Ref(Cross(Mov(C,22,S),Mov(C,14,S)),-1) OR
Ref(Cross(Mov(C,22,S),Mov(C,14,S)),-2))) AND V>Ref(V,-1)
AND Ref(V,-1)>Ref(V,-2)

Sn.Neeldo template dediğiniz yere kopyaladım.herhangi bir chart açmak istediğimde şu uyarıyı veriyor.
The file you are attempting to load was generated by a newer version of metastock.
You will not able to load the file with this version.

Onu düşünmemiştim.Ben 10.1 versiyonunu kullanıyorum.Template oluşturmayı bilmiyormusunuz?

ardasu
31-07-2008, 13:56
sn.neeldo template i oluşturdum.Ekrana grafik açtım.üzerine mov ları kydum ,sonra template olarak save edince sorun halloldu,tekrar teşekkürler.

ardasu
31-07-2008, 17:01
Sn.Neeldo bir formül daha rica edebilir miyim?
D+ ve D- birbirlerini kesdikten sonra Adx 15 altından gelip 25 çizgisini yukarı kesince alım verecek.
satım koşulu ise adx adxr yi 25 üstünde kesince oluşacak.şimdiden teşekkürler.

neeldo
31-07-2008, 21:03
Sn.Neeldo bir formül daha rica edebilir miyim?
D+ ve D- birbirlerini kesdikten sonra Adx 15 altından gelip 25 çizgisini yukarı kesince alım verecek.
satım koşulu ise adx adxr yi 25 üstünde kesince oluşacak.şimdiden teşekkürler.

PDI(14)>MDI(14) AND Cross(ADX(14),25)

Kolay gelsin.

ardasu
31-07-2008, 22:21
Sn.Neeldo adx 15 in altından hareketle 25 i kesmesi ifade edilebilir mi?

ardasu
31-07-2008, 22:22
sn.Neeldo Satım koşulunda ise adx adxr yi 25 üzerindeyken kesecek,bunu da ekleyebilir miyiz?

Eren03
05-08-2008, 01:39
Arkadaşlar yardımcı olabilirseniz
Senedin 21 günlük Ağırlıklı Hareketli Ortalaması senedin fiyatına yakın (+ - %3, %2 ) gibi olabilir. Senedin 21 günlük Hacim ortlamasından Senedin son gün hacmi en az %100 artmış olsun. Yada buna benzer değişik bir formül de olabilir.
Burada amac senet fiyatı henüz yükselmemiş Hacmi artmış senetleri tesbit etmek istiyorum. İşe yararmı bilmiyorum.

neeldo
05-08-2008, 23:38
Sn.Neeldo adx 15 in altından hareketle 25 i kesmesi ifade edilebilir mi?

Buna bakayım.Yada belirli gün önce adx 15 in altından hareket isterseniz o şekil kolay.

sn.Neeldo Satım koşulunda ise adx adxr yi 25 üzerindeyken kesecek,bunu da ekleyebilir miyiz?

Bunu görmemiştim

ADX(14)>25 AND Cross(ADXR(14),ADX(14))

neeldo
06-08-2008, 00:15
Arkadaşlar yardımcı olabilirseniz
Senedin 21 günlük Ağırlıklı Hareketli Ortalaması senedin fiyatına yakın (+ - %3, %2 ) gibi olabilir. Senedin 21 günlük Hacim ortlamasından Senedin son gün hacmi en az %100 artmış olsun. Yada buna benzer değişik bir formül de olabilir.
Burada amac senet fiyatı henüz yükselmemiş Hacmi artmış senetleri tesbit etmek istiyorum. İşe yararmı bilmiyorum.

21 günlük Ağırlıklı Hareketli Ortalaması senedin fiyatına yakın (+ - %3, %2 )

(C>Mov(C,21,S)*1.02 AND C<Mov(C,21,S)*1.03) OR
(C>Mov(C,21,S)*0.97 AND C<Mov(C,21,S)*0.98)

hacim %100 den fazla artmışsa

V>(Ref(V,-1)*2)

hayaletsürücü
06-08-2008, 00:22
cross( Mov(c,13,S), Mov(c,21,S)) şeklinde basit bir formül üzerinden gidersek, bu iki ortalamanın kesistiği fiyatı ayrı bir gösterge olarak oluşturabilmek mümkün müdür?

Eren03
06-08-2008, 03:18
21 günlük Ağırlıklı Hareketli Ortalaması senedin fiyatına yakın (+ - %3, %2 )

(C>Mov(C,21,S)*1.02 AND C<Mov(C,21,S)*1.03) OR
(C>Mov(C,21,S)*0.97 AND C<Mov(C,21,S)*0.98)

hacim %100 den fazla artmışsa

V>(Ref(V,-1)*2)

Sayın Neeldo çok tşk. ederim. Yalnız Hacim için bir gün öncesi değilde hacimlerin de 21 günlük ortalaması alıp bu ortalama hacimden en az %100 ve üzerinde bir artış olmasını istesem bu mümkünmüdür.

neeldo
06-08-2008, 12:21
Sayın Neeldo çok tşk. ederim. Yalnız Hacim için bir gün öncesi değilde hacimlerin de 21 günlük ortalaması alıp bu ortalama hacimden en az %100 ve üzerinde bir artış olmasını istesem bu mümkünmüdür.

V>(Ref(Mov(V,21,S),-1)*2)

e_yagan
08-08-2008, 10:54
Kurarken esignali seçmezseniz olmaz.Yeniden kaldıramadan kurun üzerine birşey olmaz.Ancak formüllerinizin gitmemesi için kurulum sırasında formüllerin yazıldığı yer var oraya sakın overrite demeyin.Formülleriniz gitmeden kurarsınız bu şekilde.

Sn. Neeldo,

Metastock kurulumunu yeniden yaptım ve eSignal seçilmiş durumda. Ancak, halen aynı uyarıyı alıyorum: "O ile 60 arasında bir periyod girmelisiniz" diyor. Acaba kullandığım versiyonun 7.2 olmasından mıdır? Yoksa gözümden kaçan bir başka detay mı söz konusu?

Bu arada 120dk'lık veri elde etmek için 5dk'lık verileri mi kullanıyorsunuz. Yoksa 60Dk'lık veriyi mi kaynak alıyorsunuz? Ben 5dk'lık kaynak kullanmayı denedim...

Saygılarımla...

neeldo
08-08-2008, 20:26
Sn. Neeldo,

Metastock kurulumunu yeniden yaptım ve eSignal seçilmiş durumda. Ancak, halen aynı uyarıyı alıyorum: "O ile 60 arasında bir periyod girmelisiniz" diyor. Acaba kullandığım versiyonun 7.2 olmasından mıdır? Yoksa gözümden kaçan bir başka detay mı söz konusu?

Bu arada 120dk'lık veri elde etmek için 5dk'lık verileri mi kullanıyorsunuz. Yoksa 60Dk'lık veriyi mi kaynak alıyorsunuz? Ben 5dk'lık kaynak kullanmayı denedim...

Saygılarımla...

Sayın e_yagan,
5 dakikalık grafikle elde ediyorum.Metastock 10.1 professional kullanıyorum.9 sürümlerinde de sorun yoktu.Datalarınızla alakalı olabilir.Ayarlar aşağıdaki gibi oluyorsa açılması lazım.Birde eklediğim datayı açmayı deneyebilirmisiniz.O açılıyorsa datalarınızdandır.Açılmıyorsa sürümle alakalıdır.

http://img87.imageshack.us/img87/7084/5dakikabx9.png

e_yagan
08-08-2008, 20:49
Sn. Neeldo,

Mesele anlaşıldı... Elimdeki atadan yadigar versiyonu güncelleme zamanı gelmiş : -) İlginiz için teşekkür ederim.

Forumda aradım ama tartışıldıysa bile gözümden kaçmış olabilir. Matriks verisi kullanıldığında, Matriks ekranında görülen 5dk'lık fiyat çubukları ile yine aynı ekrandan Metastock'a aktarılan fiyat çubukları arasında bir sapma gözlemliyorum. (Bu konuda bilginiz olduğunu düşünerek detaylı açıklamaya gerek duymadım.)

Yeni Metastock versiyonlarında bu soruna ilişkin bir çözüm yöntemi sunuluyor mu acaba?

Syg...

neeldo
08-08-2008, 22:12
Sn. Neeldo,

Mesele anlaşıldı... Elimdeki atadan yadigar versiyonu güncelleme zamanı gelmiş : -) İlginiz için teşekkür ederim.

Forumda aradım ama tartışıldıysa bile gözümden kaçmış olabilir. Matriks verisi kullanıldığında, Matriks ekranında görülen 5dk'lık fiyat çubukları ile yine aynı ekrandan Metastock'a aktarılan fiyat çubukları arasında bir sapma gözlemliyorum. (Bu konuda bilginiz olduğunu düşünerek detaylı açıklamaya gerek duymadım.)

Yeni Metastock versiyonlarında bu soruna ilişkin bir çözüm yöntemi sunuluyor mu acaba?
Syg...

Sayın e_yagan sürekli yeni sürüm kullandığım için o konu hakkında bilgim yok.

TUGBA
09-08-2008, 14:55
sayın neeldo,Ancak senin yazacabileceğini düşünerek istedim. benim bir formüle ihtiyacım var. Acaba böyle bir formül var mı? yada yazabilir misiniz? ımkb haftalık bazda The explorer ile en çok düşen yada yükselen hisseleri bulmak. Mesela en çok düşenden başlaması aşağıya doğru daha az düşenler şeklinde sıralanması. şimdiden teşekkürler.

neeldo
09-08-2008, 18:47
sayın neeldo,Ancak senin yazacabileceğini düşünerek istedim. benim bir formüle ihtiyacım var. Acaba böyle bir formül var mı? yada yazabilir misiniz? ımkb haftalık bazda The explorer ile en çok düşen yada yükselen hisseleri bulmak. Mesela en çok düşenden başlaması aşağıya doğru daha az düşenler şeklinde sıralanması. şimdiden teşekkürler.

Sayın TUGBA bu formülü herkes yazabilir.Zaten metastock explorer kısmında da mevcut.Equis - Performance, Daily yi optionstan hafytalık taratıp bakarsanız görürsünüz.Yada aşağıdaki formülü girip bakın aynısı zaten

Col A
CLOSE

ColB
ROC(CLOSE,1,percent)

Daha sonra optionstan weekly ayarlayın ve taratın istediğiniz şekilde karşınıza çıkacaktır.

TUGBA
10-08-2008, 00:06
Sayın TUGBA bu formülü herkes yazabilir.Zaten metastock explorer kısmında da mevcut.Equis - Performance, Daily yi optionstan hafytalık taratıp bakarsanız görürsünüz.Yada aşağıdaki formülü gi