View Full Version : metastock la ilgili herşey
Pages :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
[
13]
Sn neeldo,
Aşağıdaki satırın "Init:=Cum(IsDefined(In+Out))=1;" işlevi nedir acaba ? Ne yapar ? Amacım bu indikatörü, Matriks'e çevirip online denemek. Matriks'e çevirmek için de yardım arıyorum açıkcası. Çünkü bazı kodlar (prev, alert, ... gibi) matrikste yok.
Bir de bazı formüllerde (http://www.metastocktools.com/MetaStock/ATRstop.txt)
yazıyor. Bu formüllerde kullanılan TradeSim.dll, bu sitedeki (http://www.compuvision.com.au/DownloadTradeSim.htm)midir ?
Yardımlarınız için teşekkür ederim. :)
Bol kazançlar.
Sayın toros,
Matriks hakkında çok fazla bilgiye sahip değilim sadece işime yarayacak formülleri oluşturabiliyorum ancak ilk formülü kabul etti bende periyodlarla oynayarak belki sonuç alınabilir.TradeSim.dll oradaki olması lazım zaten oradaki bir plugin yoksa o kadar büyük bir dll dosyası olamaz. Plugini kurduğunuzda gerekli yere atacaktır.
metastock 9.1 ve metastock 10 arasında fark varmıdır ? hangisini önerirsiniz ? metastock 10' ın crackine rastlayamadım ? yardımcı olursanız sevinirim
Aslında köklü bir değişiklik yok.En çok hoşuma giden özellik kapanış fiyatının yanda görünmesi.Fibonacci araçlarında değişiklik var birde her yeni sürümdeki gibi bazı ek formüller var.İnternette biraz ararsanız rahatlıkla bulabilirsiniz.Ancak EOD değil Prosunu kurun.
http://img230.imageshack.us/img230/5416/kapanisim7.png (http://imageshack.us)
sidabumi
26-08-2008, 21:34
Sevgili neeldo,
Matriks kullanicisiyim . R-squared ve Linear Regression Slope indikatorlerini incelemek istiyorum, ancak, ne yazik ki Matriks'te bu indikatorler yok. Dolayisiyla, matriks'te bu indikatorleri yazmak istiyorum. Bu indikatorlerin matriks platformunda yazilabilir mi? Eger yazilabilir ise, ve sizde bu indikatorlerin formulunu biliyorsaniz, bu konuda bana yardimci olabilir misiniz?
Ilginize simdiden tesekkur ederim...
Sn Neeldo
Uzun senelerden beri MS kullanıyorum. Son 3-4 yıldır ise MS7.0 kullanıyorum. Explorer, expert, systestlerimi bu versiyonda yazdim.Evet eski olduğunu biliyorum fakat oldukça memnunum.
Yeni aldığım PC'ye ise MS 9.1 kurdum ve buraya kadar sıkıntı yok. Gerek 8.0 gerekse 9.1 versiyonlarının SYSTESTER modullerinin 7.0' a nazaran oldukça gelişmiş olduğunu gördüm. MS7.0'daki tüm değişikliklerimi (indikatorler, sistemtestler, expertler, explorerlar) MS9.1'e "import" ettim. Benim sorum da burada ortaya çıkıyor.Aktardığım eski sistemler 9.1 de mantıklı sonuçlar üretmedi (bazıları alsat dahi yapmadı)Sonra en basitinden bir sistem yazdım. Ve hem 7.0 hem 9.1 için test ettim. Sonuçların aralarında büyük farklar olduğunu gördüm. Tahminimce "fiyat" ve "kaldıraç vs" bölümlerinden kaynaklı bir sapma oluyor. Ancak tam olarak nerden kaynaklandığını çözebilmiş değilim. Bu noktada sorum şudur, sadece kapanış verilerini kullanarak 9.1 de bir test nasıl yapabilir?
Tamamdır sorunu çözdüm.
Tahmin ettiğim gibi Fiyat ve kaldıraç rakamlarından kaynaklanan farklılık söz konusuymuş.
Sevgili neeldo,
Matriks kullanicisiyim . R-squared ve Linear Regression Slope indikatorlerini incelemek istiyorum, ancak, ne yazik ki Matriks'te bu indikatorler yok. Dolayisiyla, matriks'te bu indikatorleri yazmak istiyorum. Bu indikatorlerin matriks platformunda yazilabilir mi? Eger yazilabilir ise, ve sizde bu indikatorlerin formulunu biliyorsaniz, bu konuda bana yardimci olabilir misiniz?
Ilginize simdiden tesekkur ederim...
Sayın sidabumi,
Aşağıdaki linkte indikatör var metastockta çalışıyor.Ancak matrikste aynı sonucu alamadım.Matriksi çok iyi bilmiyorum birde siz deneyin isterseniz.
http://trader.online.pl/MSZ/e-w-Linear_Regression_Slope.html
Tamamdır sorunu çözdüm.
Tahmin ettiğim gibi Fiyat ve kaldıraç rakamlarından kaynaklanan farklılık söz konusuymuş.
Geç gördüm kusura bakmayın.Biraz inceleyince çözülebiliyor zaten zor değil.Kolay gelsin:super:
Sn neeldo,
System Tester dün akşamdan beri sonuç üretmiyor. Parametrelerde mi bir sorun var anlamadım. Yardımcı olabilirmisiniz ?
Teşekkürler. :)
Basit bir hareketli ortalama sisteminin sonuçlarını örnek olarak ekliyorum.
http://img144.imageshack.us/img144/5007/ms1xu3.jpg
http://img172.imageshack.us/img172/9244/ms2ol0.jpg
http://img300.imageshack.us/img300/9532/ms3yj5.jpg
http://img364.imageshack.us/img364/4984/ms4wd9.jpg
Sn neeldo,
System Tester dün akşamdan beri sonuç üretmiyor. Parametrelerde mi bir sorun var anlamadım. Yardımcı olabilirmisiniz ?
Teşekkürler. :)
Basit bir hareketli ortalama sisteminin sonuçlarını örnek olarak ekliyorum.
Sayın toros dün akşama kadar normalmiydi?:)
Metastockta mov avarge hareket ortalamalarının kesişimlerini sat yerine kırmızı çizgi al yerine yeşil çigi ( çizgi yukarıdan aşağıya " I " yukarıdan aşağıya şeklinde) indicator builder de formülize edebilen arkadaşlardan yardım istiyorum. şimdiden emeğiniz için teşekkürler.
Metastockta mov avarge hareket ortalamalarının kesişimlerini sat yerine kırmızı çizgi al yerine yeşil çigi ( çizgi yukarıdan aşağıya " I " yukarıdan aşağıya şeklinde) indicator builder de formülize edebilen arkadaşlardan yardım istiyorum. şimdiden emeğiniz için teşekkürler.
4ho 9 hoyu yukarı kestiğinde 1 değeri alıyor
yatay gittiği sürece tut ,sıfıra düştüğünde sat oluşuyor.
Umarım soruyu doğru anlamışımdır.
değişik rakamlar denenebilir.
a1:=Mov(C,4,S);
a2:=Mov(C,9,S);
b1:=If(a1>=a2,+1,0);
b1
4ho 9 hoyu yukarı kestiğinde 1 değeri alıyor
yatay gittiği sürece tut ,sıfıra düştüğünde sat oluşuyor.
Umarım soruyu doğru anlamışımdır.
değişik rakamlar denenebilir.
a1:=Mov(C,4,S);
a2:=Mov(C,9,S);
b1:=If(a1>=a2,+1,0);
b1
Sayın Mavilim, Öncelikle teşekkür ediyorum. Ama benim istediğim bu değildi. Düşünün ki bir bahçeniz var ve çitle çevrilmiş ve çitlerin direklerinde tel yok direkler yerden de bağlantılı değil. ve direklerin birisi (aşağıya kesince) kırmızı ,(yukarı kesince) mavi renkte. İşte bu kadar. inşallah yazabilirsiniz.
Bear_Bull
31-08-2008, 01:33
bunlar olabilirmi ?
cross(Mov(C,4,S),Mov(C,9,S))
ve
cross(Mov(C,9,S),Mov(C,4,S))
bunlar olabilirmi ?
cross(Mov(C,4,S),Mov(C,9,S))
ve
cross(Mov(C,9,S),Mov(C,4,S))
İlgilendiğiniz için çok teşekkürler. ama bu şekilde de değil. Birisi bunu yaptı olmayacak birşey değil. ama nasıl yapmış. resimsel olarak aşağıda.
http://img171.imageshack.us/img171/8962/eklxm5.jpg
Bear_Bull
31-08-2008, 01:58
İlgilendiğiniz için çok teşekkürler. ama bu şekilde de değil. Birisi bunu yaptı olmayacak birşey değil. ama nasıl yapmış. resimsel olarak aşağıda.
Kusura bakmayın bu sistemi yapabilmek beni aşar nede olsa daha yolun başındayız.
Sn Neeldo umarım size yardımcı olabilir.
verilen formüller ok.
bunları indicator builder a aşağıdaki gibi yazıp bir isimle kaydedin.
Cross(Mov(C,4,S),Mov(C,9,S));
Cross(Mov(C,9,S),Mov(C,4,S));
Daha sonra bu indikator ü grafiğinizin üzerine "overlay without scale" olarak ekleyin. Sonraki adımda ise her bir çizgiyi ayrı ayrı çift tıklayarak karşınıza gelen menüden color/style sekmesinden rengini istediğiniz bir renk style ise tıkladığınızda karşınıza gelecek seçeneklerden en aşağıdan ikincisini seçerek OK leyin.
selamlar
verilen formüller ok.
bunları indicator builder a aşağıdaki gibi yazıp bir isimle kaydedin.
Cross(Mov(C,4,S),Mov(C,9,S));
Cross(Mov(C,9,S),Mov(C,4,S));
Daha sonra bu indikator ü grafiğinizin üzerine "overlay without scale" olarak ekleyin. Sonraki adımda ise her bir çizgiyi ayrı ayrı çift tıklayarak karşınıza gelen menüden color/style sekmesinden rengini istediğiniz bir renk style ise tıkladığınızda karşınıza gelecek seçeneklerden en aşağıdan ikincisini seçerek OK leyin.
selamlar
Bende tam ümidi kesmişken olayı çözme güzelliği gösterdin. Ne kadar teşekkür etsem azdır.Teşekkürler ctitiz, Bear Bull sizede teşekkürler.
Merhabalar kolay gelsin bilgisayarımda metastock 7.2 vardı 10.1 kurdum formüllerim doğru olmasına rağmen explorerda arama yaptığımda hiç senet bulmuyor acaba yanlış bir şeymi yapıyorum yardımlarınızı rica ederim iyi çalışmalar dilerim...
Merhabalar kolay gelsin bilgisayarımda metastock 7.2 vardı 10.1 kurdum formüllerim doğru olmasına rağmen explorerda arama yaptığımda hiç senet bulmuyor acaba yanlış bir şeymi yapıyorum yardımlarınızı rica ederim iyi çalışmalar dilerim...
Aşağıdaki yöntemi deneyin.
http://www.hisse.net/forum/showpost.php?p=2551951&postcount=2991
sn.Neeldo ;
mass indexinde 26 yı yukarı kesenleri nasıl explorer da aratırım ?
teşekkürler.
sn.Neeldo ;
mass indexinde 26 yı yukarı kesenleri nasıl explorer da aratırım ?
teşekkürler.
Sn ardasu formül aşağıda.
Cross(Mass(25 ),26)
sn.neeldo çok teşekkür ederim.bir sorum daha olacak.ben ms de bir grafiği açıyorum.sonra üzerine fibo ları çizdirip save ediyorum.fakat ms yi kapatıp açtıktan sonra
aynı grafiği açınca fibolar gözükmüyor.ya da trend çizgileri .bunu nasıl çözebilirim?
Onlar yer değiştirir zaten kaydetmeyin bence ama illaha kaydedecekseniz.Sağ tıklayın save as default template yapın ve açarken o grafikten açın.
arkadaşlar metastock 10 profosyenele ihtiyacım var yardımcı olabilecek arkadaşlar varmı acaba?
http://img329.imageshack.us/img329/8834/64850078gy0.jpg
metastock 8.0 böyle hata mesajı alıyorum ne yapabilirim.
ms 10 yükleyip silmişsiniz galiba...
eskiden şöyle bir çözüm vardı...
"9.0 ı kaldırdıktan sonra Windows dizininde EqNotify.dll dosyasını aratın. Bulunca bu dosyayı silip, makinanızı yeniden başlatın. Şimdi hiç hatasız Ms 8 yada 7 sürümlerini yükleyebilirsiniz."
Arkadaşlar metastockda Mid komutu yada fonksiyonu ne işe yarar?
ms 10 yükleyip silmişsiniz galiba...
eskiden şöyle bir çözüm vardı...
"9.0 ı kaldırdıktan sonra Windows dizininde EqNotify.dll dosyasını aratın. Bulunca bu dosyayı silip, makinanızı yeniden başlatın. Şimdi hiç hatasız Ms 8 yada 7 sürümlerini yükleyebilirsiniz."
selamlar sn ertan; bir süre dir araşatırıyordum ancak derdime bir türlü çare bulamadım:)
Gün, ay ve yıl olarak vereceğim tarihteki kapanış değerini, garafiğin tamamına yatay olarak çizdirebileceğim bir formül biliyormusunuz?
teşekkürler, sevgiler
selamlar sn ertan; bir süre dir araşatırıyordum ancak derdime bir türlü çare bulamadım:)
Gün, ay ve yıl olarak vereceğim tarihteki kapanış değerini, garafiğin tamamına yatay olarak çizdirebileceğim bir formül biliyormusunuz?
teşekkürler, sevgiler
böyle bir şey mi ?
gun:=Input("günü girin",1,31,2);
ay:=Input("ayı girin",1,12,7);
sene:=Input("seneyi girin",1997,2100,2008);
a1:=Year()=sene AND Month()= ay AND DayOfMonth()=gun;
ValueWhen(1,a1,C)
formülün sonuna aşağıdakileri eklerseniz hem düşük hem yüksek değerleri de görünür...
ValueWhen(1,a1,H);ValueWhen(1,a1,L)
Arkadaşlar metastockda Mid komutu yada fonksiyonu ne işe yarar?
istenilen periyottaki data değerinin o periyot içindeki en yüksek ve en düşük değerini toplayıp ikiye böler
böyle bir şey mi ?
ValueWhen(1,a1,C)
formülün sonuna aşağıdakileri eklerseniz hem düşük hem yüksek değerleri de görünür...
ValueWhen(1,a1,H);ValueWhen(1,a1,L)
süper, teşekkürler
çok olmazsam eğer bu indikatörün grafik üzerinde sola doğru uzamasınıda sağlayabilirmiyiz? Temebellik edip bunu araştırmadım:)
istenilen periyottaki data değerinin o periyot içindeki en yüksek ve en düşük değerini toplayıp ikiye böler
Beyninize, klavyenize sağlık sayın ertan. İngilizcem pek olmadığından siz olmasanız çoook uzun süre ulaşamayacağım bir bilgiydi benim için. Teşekkür ederim.
sevgilidost07
20-09-2008, 00:58
bir hissenin haftalık 5 günlük ağırlıklı ortalamasını nasıl sorarım metastoxkta
tşkler
bir hissenin haftalık 5 günlük ağırlıklı ortalamasını nasıl sorarım metastoxkta
tşkler
Haftalık 5 BİRİMLİK ağırlıklı ortalamayı çizdirmek isterseniz eğer, öncelikle haftalık grafiği açarsınız. Sonra indikatörlerin olduğu bölmeden Moving Average seçip grafik üstüne sürükleyip bırakırsınız. Bıraktığınızda açılan pencerede Time Periods 5 seçip Method kısmındanda Weighted seçeneğini işaretlerseniz işlem tamamdır.
sevgilidost07
20-09-2008, 02:15
ben bunu förmül olarak istemiştim taratmak için
süper, teşekkürler
çok olmazsam eğer bu indikatörün grafik üzerinde sola doğru uzamasınıda sağlayabilirmiyiz? Temebellik edip bunu araştırmadım:)
böyle olur mu ?
b1:=ValueWhen(1,a1,C);
LastValue(b1)
sevgilidost07
20-09-2008, 14:55
hisselerin içinde haftalık ve günlükte 3 günlük ağırlıklı ortalamayı yukarı kesmiş ya da kesmeye çok yakın hiseleri bulma formülünü yazarsanız çok sevineceğim
emustimuse
20-09-2008, 16:07
.mg4 formatındaki formülleri metastock ta kullanabilirmyiz ?
emustimuse
20-09-2008, 19:47
metastock da anlık veri izleyebiliyomuyuz ?
spekülatör
21-09-2008, 21:20
metastock da anlık veri izleyebiliyomuyuz ?
metastock proğramı sadece teknik analiz proğramıdır veri izleyemezsiniz.
böyle olur mu ?
b1:=ValueWhen(1,a1,C);
LastValue(b1)
daha ne olsunki:) çok teşekkürler. selamlar
Arkadaşlar yeni metastock 10.0 yükledim,biraz metastock öğrenmek istiyorum,metastock u anlatan piyasada kitap falan varmıdır?Yardımcı olur musunuz?
Bear_Bull
22-09-2008, 00:42
arkadaşlar kafam durdu yazamadım şu formülü daha doğrusu yazdım ama heryere sinyal koydu bir hata var bulamadım. Yardım lütfen.
cross bbandtop(c,20,s,2),bbandtop(c,24,s,2)
bu iki aynı indikatörün kesişimlerinde tek sinyal üretmesini istiyorum al - sat farketmez (kapanış değeri olmasada olur içinde) bir şey denemek istiyordum yapamadım.
teşekkürler.
Arkadaslar,
MetaStock ta kendi yazmis oldugumuz indikator,expert vb leri disaridan
mudahaleleri onlemek icin sifreli hale getirebilme olanagi var mi??
Esenlikler dilerim...
Su sekilde olmasi gerekiyor...
x:=bbandtop(c,20,s,2);
y:=bbandtop(c,24,s,2);
Cross(x,y)
arkadaşlar kafam durdu yazamadım şu formülü daha doğrusu yazdım ama heryere sinyal koydu bir hata var bulamadım. Yardım lütfen.
cross bbandtop(c,20,s,2),bbandtop(c,24,s,2)
bu iki aynı indikatörün kesişimlerinde tek sinyal üretmesini istiyorum al - sat farketmez (kapanış değeri olmasada olur içinde) bir şey denemek istiyordum yapamadım.
teşekkürler.
Arkadaslar,
MetaStock ta kendi yazmis oldugumuz indikator,expert vb leri disaridan
mudahaleleri onlemek icin sifreli hale getirebilme olanagi var mi??
Esenlikler dilerim...
Evet şifre koymak mümkün.Öncelikle formülü oluşturun.Organizer ile export yaparken şifre soran kısım mevcut oraya şifre girin.Daha sonra mevcut formülü kaldırın ve organizerden import ederseniz formülünüz artık şifreli olacaktır.Kolay gelsin.
neeldo dostum,
islem tamamdir...Yardimlarin ve ilgin icin
cok tesekkur ederim...Kendine iyi bak....
Evet şifre koymak mümkün.Öncelikle formülü oluşturun.Organizer ile export yaparken şifre soran kısım mevcut oraya şifre girin.Daha sonra mevcut formülü kaldırın ve organizerden import ederseniz formülünüz artık şifreli olacaktır.Kolay gelsin.
arkadaşlar,
5 ve 22 günlük basit ortalaması ve macd si yukarı yönlü olan senetleri nasıl buluyorduk?
bunlara birde macd si sıfırın altında olması şartını nasıl ekleyebilirim?
teşekkürler
arkadaşlar,
5 ve 22 günlük basit ortalaması ve macd si yukarı yönlü olan senetleri nasıl buluyorduk?
bunlara birde macd si sıfırın altında olması şartını nasıl ekleyebilirim?
teşekkürler
Ref(Mov(C,5,S),-1)>Mov(C,5,S) AND Ref(Mov(C,22,S),-1)>Mov(C,22,S) AND
MACD()>Mov(MACD(),9,E) AND
MACD()<0
bir deneyin isterseniz...
selamlar
teşekkürler sn ctitiz..
ama sanırım ilk bölüm Ref(Mov(C,5,S),-1) <Mov(C,5,S) AND Ref(Mov(C,22,S),-1)<Mov(C,22,S) şeklinde olmalı..
saygılar
teşekkürler sn ctitiz..
ama sanırım ilk bölüm Ref(Mov(C,5,S),-1) <Mov(C,5,S) AND Ref(Mov(C,22,S),-1)<Mov(C,22,S) şeklinde olmalı..
saygılar
doğrudur, gece bir satten sonra formül yazmak yerine uyumalı:) Birde bu sadece bir günlük yönün yukarı olduğunu gösteriyor, trend falan algılanmasın:)
selamlar
Gün sonunda yükselen hisselerin düşen hisselerden çıkartılması ile bulunan rakamın, toplam endekse eklenmesiyle (veya çıkartılmasıyla) hesaplanan artan azalan endeksinin formülünü yazarmısınız.
luisvargas
26-09-2008, 05:22
Merhabalar çok acil bir yardıma ihtiyacım var metastocta herhangi bir sistemi test ederken profit target koymak istiyorum fakat şöyle bir sorunla karşılaşıyorum diyelimki 2 hareketli ortalamayı test ediyoruz 5 le 20 olsun ve bizim sistemimizde 5,20 yi kesince al 20,5 i kesince sat veriyor olsun. profit target olarakta 1,000 puan koduğumuzu var sayıyorum budurumda 5,20 yi kestikten sonra alması ve 1,000 puan sonra pozisyonumuzu kapatması lazım 1,000 puan görmeden 20,5 i kesersede ozamanki kar veya zarardan kapamalı fakat metastock şu şekilde hesap yapıyor diyelim 50,000 den al verdi sistem ve sat sinyali yani 20,5 i kesincede 55,000 olsun ozaman 5,000 puan kar hesaplıyor ( oysaki profit target yüzünden 51,000 den kapatması lazımdı) ama 50,000 den aldık atıyorum 51,500 gördü en yüksek (1000) puandan fazla yani ve sat sinyalide 50,000 değerinin altında geldi ozaman da 1,000 puanlık profit targeti kar olarak gösteriyor. yani işin özeti al sat sistemi take profitten yüksek ise sinyale göre yok değilse take profite göre hesaplıyor bu durumu nasıl düzeltirim teşekkürler
Sayın neeldo metastock 7.2 içinde standart oalrak bulunan Martin Pring Long Term Momentum adlı bir expert var. Bu expertin içindeki formülleri göstermiyor. Read protect only diye birşey yazıyor ve formülleri göstermiyor. Bu formülleri görebilmenin bir yolu varmı acaba?
Birde metastockta İnertia komutu ne anlama geliyor acaba?
sevgilidost07
27-09-2008, 11:23
üstad birşey sormak isityorum column a bölümüne kapanış fiyatı yerine ağırlıklı kapanış fiyatı yazmak isityorum ama bir türlü beceremedim metastockta çok yeniyim şimdiden tşkler
Bear_Bull
27-09-2008, 12:15
üstad birşey sormak isityorum column a bölümüne kapanış fiyatı yerine ağırlıklı kapanış fiyatı yazmak isityorum ama bir türlü beceremedim metastockta çok yeniyim şimdiden tşkler
W olarak deneyin olması gerekir. ormül kısmında c,h,l, close,yüsek,düşük kısmında diğer kodlara bir bakın onlardan birisi ortalamadır.
olmadı
ort=(h+l+c)/3 diye bir komut yazarak ortalama bulabilirsiniz ancak ağırlıklı ortalama olmaz, basit ort. olur. metastocku 4.0 versiyonundan sonra hiç kullanmadım aklımda kalan budur. Kolay gelsin.
sevgilidost07
27-09-2008, 14:06
beni isteğim aşağıda formülü verilen macdın günlükte 0 dan küçük -0.05 ten büyük hisselerini taramasını yapmak isitiyorum
MACD (TEMA-smoothed) 5,9,14
shortperiods:=Input("Enter the shorter TEMA periods: ",3,20,12);
longperiods:=Input("Enter the longer TEMA periods: ",21,50,26);
signal:=Input("Enter the number of signal line periods: ",3,50,9);
Tema(C,shortperiods)-Tema(C,longperiods);
Mov(Tema(C,shortperiods) - Tema(C,longperiods),signal,E)
beni isteğim aşağıda formülü verilen macdın günlükte 0 dan küçük -0.05 ten büyük hisselerini taramasını yapmak isitiyorum
-------------------------------------------
a1:=Tema(C,12)-Tema(C,26);
a2:=Mov(a1,9,E);a3:=If(a1<0 AND a1>-0.005 ,+1,0);
a3
-------------------------------------
sn sevgilidost. bunu colB ye yazın sonra Filter bölümüne
colB>0 ya da colB=1 yazarsanız taramayı yapar..
bazan çok güzel yerlerde sinyal vermiş bazan da
insanı çileden çıkaran al sinyalleri üretmiş..
Cytasda pek güzel değil mesela
http://img509.imageshack.us/img509/6745/6340eo2.gif (http://imageshack.us)
http://img509.imageshack.us/img509/6340eo2.gif/1/w827.png (http://g.imageshack.us/img509/6340eo2.gif/1/)
cytas
http://img509.imageshack.us/img509/6745/6340eo2.gif (http://imageshack.us)
http://img509.imageshack.us/img509/6340eo2.gif/1/w827.png (http://g.imageshack.us/img509/6340eo2.gif/1/)
a1:=Tema(C,shortperiods)-Tema(C,longperiods);
a2:=Mov(a1,signal,E);
a3:=If(Cross(a1,a2) ,+1,0);
a3
-----------------------
bu şekilde hareketli ortalamasına göre yapılan tarama daha iyi sonuç veriyor
bana göre..
sevgilidost07
27-09-2008, 17:27
-------------------------------------------
a1:=Tema(C,shortperiods)-Tema(C,longperiods);
a2:=Mov(a1,signal,E);
a3:=If(a1<0 AND a1>-0.005 ,+1,0);
a3
-------------------------------------
sn sevgilidost. bunu colB ye yazın sonra Filter bölümüne
colB>0 ya da colB=1 yazarsanız taramayı yapar..
üstadım maalesef hata verdi
sevgilidost07
27-09-2008, 17:43
bu inidikatör macd (tema-smoothed olarak metastockta gözüküyor
bu ho ya göre alım sinyali
http://img215.imageshack.us/img215/1875/6341jg0.gif (http://imageshack.us)
http://img215.imageshack.us/img215/1875/6341jg0.eca1fae39b.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=215&i=6341jg0.gif)
üstadım maalesef hata verdi
haklısın taramalarda peryodun rakam olarak girilmesi lazım
ayarlayım bakem
sevgilidost07
27-09-2008, 18:00
üstadım eğrilerde uyuşmuyor
bendeki eğri macda benziyor sizdeki piramit şeklinde
a2:=Mov(a1,9,E);
a3
üstadım eğrilerde uyuşmuyor
bendeki eğri macda benziyor sizdeki piramit şeklinde
benzer ne çizdireceğinize bağlı..
ben sinyal çizgilerini istedim..ondan
benzer ne çizdireceğinize bağlı..
ben sinyal çizgilerini istedim..ondan
tema ve ho-su böyle...
http://img261.imageshack.us/img261/339/6342hi6.gif (http://imageshack.us)
http://img261.imageshack.us/img261/6342hi6.gif/1/w800.png (http://g.imageshack.us/img261/6342hi6.gif/1/)
buda yukardaki piramitlerle beraber tema eğrisi..
http://img261.imageshack.us/img261/8089/6343eg4.gif (http://imageshack.us)
http://img261.imageshack.us/img261/6343eg4.gif/1/w731.png (http://g.imageshack.us/img261/6343eg4.gif/1/)
a3
buna göre taratırsanız çıkan sonuçlar
http://img216.imageshack.us/img216/9767/6344bp8.gif (http://imageshack.us)
http://img216.imageshack.us/img216/6344bp8.gif/1/w266.png (http://g.imageshack.us/img216/6344bp8.gif/1/)
sevgilidost07
27-09-2008, 18:42
üstadım tşkler deniyeceğim birde sinyal eğrisi nerden çıkıyor yazarsanız sevnirim
üstadım tşkler deniyeceğim birde sinyal eğrisi nerden çıkıyor yazarsanız sevnirim
a3
bu formülde biz a3 -ün taramasını yaptık.
yani tema eğrisi, kendi 9 günlük hosunu kesen senet
olduğunda 1 değerini yoksa sıfır değerini ver dedik.
bu formülü fx e atarsan, ve a3 yerine a1 yazarsan
sana tema eğrisini
a1; a2 yazarsan hem tema eğrisini hem de 9 hosunu
a1;a2;a3 yazarsan hem eğerileri hemde kesiştikleri sinyal çizgisini
çizdirmiş olursun
sevgilidost07
27-09-2008, 19:15
tşler üstadım çok yararlı oldu
Merhabalar çok acil bir yardıma ihtiyacım var metastocta herhangi bir sistemi test ederken profit target koymak istiyorum fakat şöyle bir sorunla karşılaşıyorum diyelimki 2 hareketli ortalamayı test ediyoruz 5 le 20 olsun ve bizim sistemimizde 5,20 yi kesince al 20,5 i kesince sat veriyor olsun. profit target olarakta 1,000 puan koduğumuzu var sayıyorum budurumda 5,20 yi kestikten sonra alması ve 1,000 puan sonra pozisyonumuzu kapatması lazım 1,000 puan görmeden 20,5 i kesersede ozamanki kar veya zarardan kapamalı fakat metastock şu şekilde hesap yapıyor diyelim 50,000 den al verdi sistem ve sat sinyali yani 20,5 i kesincede 55,000 olsun ozaman 5,000 puan kar hesaplıyor ( oysaki profit target yüzünden 51,000 den kapatması lazımdı) ama 50,000 den aldık atıyorum 51,500 gördü en yüksek (1000) puandan fazla yani ve sat sinyalide 50,000 değerinin altında geldi ozaman da 1,000 puanlık profit targeti kar olarak gösteriyor. yani işin özeti al sat sistemi take profitten yüksek ise sinyale göre yok değilse take profite göre hesaplıyor bu durumu nasıl düzeltirim teşekkürler
Karı 1200 puan olarak girdim aşağıdaki sonucu inceleyin sadece buy için girdim.Eğer istediğiniz buysa anlatabilirim.
http://img216.imageshack.us/img216/9960/systemsr0.png (http://imageshack.us)
http://img516.imageshack.us/img516/2420/sinyaliiigt1.png (http://imageshack.us)
Sayın neeldo metastock 7.2 içinde standart oalrak bulunan Martin Pring Long Term Momentum adlı bir expert var. Bu expertin içindeki formülleri göstermiyor. Read protect only diye birşey yazıyor ve formülleri göstermiyor. Bu formülleri görebilmenin bir yolu varmı acaba?
Birde metastockta İnertia komutu ne anlama geliyor acaba?
Metastock Password Revealer/Unlocker isminde birşeyle görülebiliyormuş ancak bulmak zor.Aşağıdaki linkte var ancak puan almak gerekiyor.Bulursanız banada gönderirseniz sevinirim.
http://www.friendlytraders.com/forum/2475_58/metastock-password-revealer-unlocker.html
Aşağıdaki linke bir bakın isterseniz orada olabilir belki ben incelemedim.
http://www.4shared.com/network/search.jsp?sortType=1&sortOrder=1&sortmode=2&searchName=metastock&searchmode=2&searchName=metastock&searchDescription=&searchExtention=&sizeCriteria=atleast&sizevalue=10&start=0
İnertia ise bir formül.
column a bölümüne kapanış fiyatı yerine ağırlıklı kapanış fiyatı yazmak isityorum ama bir türlü beceremedim metastockta çok yeniyim şimdiden tşkler
Ağırlıklı kapanışı görmek istiyorsanız.
WC()
luisvargas
01-10-2008, 19:13
sn neeldo cevabınız için teşekkür ederim ben onu hallettim hareketli ortalamalarda sorun çıkarmadı ama bazı durumlarda halen sorun var. Olmadı formülü buraya yazarım siz denersiniz tabi müsayit olursanız. ben şimdi başka bişey sormak istiyorum ben ms 7.2 kullanıyorum sistem tester kısmında stops yazan yerde breakeven seçeneğinin (ve tabi diğer seçeneklerinde) exit at stop price yazan kısım ne anlama geliyor çözemedim long ve short pozisyon kutularını herzaman işaretliyorum zaten, ama exit at stop price yazan kısımı işaretlediğim zaman sonuç başka işaretlemediğim zaman başka çıkıyor . bir ikinci problemde options kısmında equity kısmından only points test kısmını seçersek problem yok herşey düzgün çıkıyor ama diyelimki kaldıraç kullanıcam ve para olarak denemek istiyorum ozaman sistem kısmındaki stopları ,max target ve diğer hesaplarıda para olarak yapıyor ben max targete 1000 yazdım diyelim sistem test sonucuna bakıyorum eğer only points test kısmı seçili değilse 1,000 puan karda değil 1,000 ytl karda pozisyonu kapatıyor bunu nasıl düzelticeğimizi de anlatırsanız çok sevinirim.
sn neeldo cevabınız için teşekkür ederim ben onu hallettim hareketli ortalamalarda sorun çıkarmadı ama bazı durumlarda halen sorun var. Olmadı formülü buraya yazarım siz denersiniz tabi müsayit olursanız. ben şimdi başka bişey sormak istiyorum ben ms 7.2 kullanıyorum sistem tester kısmında stops yazan yerde breakeven seçeneğinin (ve tabi diğer seçeneklerinde) exit at stop price yazan kısım ne anlama geliyor çözemedim long ve short pozisyon kutularını herzaman işaretliyorum zaten, ama exit at stop price yazan kısımı işaretlediğim zaman sonuç başka işaretlemediğim zaman başka çıkıyor . bir ikinci problemde options kısmında equity kısmından only points test kısmını seçersek problem yok herşey düzgün çıkıyor ama diyelimki kaldıraç kullanıcam ve para olarak denemek istiyorum ozaman sistem kısmındaki stopları ,max target ve diğer hesaplarıda para olarak yapıyor ben max targete 1000 yazdım diyelim sistem test sonucuna bakıyorum eğer only points test kısmı seçili değilse 1,000 puan karda değil 1,000 ytl karda pozisyonu kapatıyor bunu nasıl düzelticeğimizi de anlatırsanız çok sevinirim.
Sayın luisvargas,
Özür dilerim ben 7,2 versiyonunu kullanmayalı uzun zaman oldu ve şuanda hatırlamıyorum.Şuan 10.1 kullanıyorum.Bu sürümü kullananlar yardımcı olacaktır.Bende sizin 8.0 ve üstünü kullandığınızı düşünmüştüm.
Sayın neeldo bende yaklaşık 1 sene önce metastock 9.0 pro kullanıyordum ancak sistem testerı düzgün çalıştıramadığım için sizin önerinizle 7.2 kurup onu kullanmaya başlamıştım ve o günden beride 7.2 kullanıyorum. Şimdi 10.1 versiyonunda durum nasıl, sistem tester düzgün olarak çalışıyormu? 7.2 den vazgeçip 10.1 kurmamızı önerirmisiniz?
Merhaba,
Fibonacci Golden Spiral 'in Metastock'da kullanımı hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Teşekkürler..
Sayın neeldo bende yaklaşık 1 sene önce metastock 9.0 pro kullanıyordum ancak sistem testerı düzgün çalıştıramadığım için sizin önerinizle 7.2 kurup onu kullanmaya başlamıştım ve o günden beride 7.2 kullanıyorum. Şimdi 10.1 versiyonunda durum nasıl, sistem tester düzgün olarak çalışıyormu? 7.2 den vazgeçip 10.1 kurmamızı önerirmisiniz?
Sayın mertus,
Evet hatırladım.Aslına bakarsanız 7.2 daha kolaydı o yüzden size onu kullanabilirsiniz demiştim.Ancak şöyle birşey yapabilirsiniz d yede metastock 10.1 kurup onuda da alışmayı deneyebilirsiniz.10.1 in system testerı 9.0 ile aynı.Ancak biraz kurcalasanız bunada alışacağınızı düşünüyorum.
Merhaba kolay gelsin metastoc 7.2 kullanıyorum system tester yaptıktan sonra grafik üzerinde çıkan ok işaretlerini silmek istiyorum nasıl yapabilirim teşekkür ederim.
Arkadaşlar forumda çok aradım, bulamadım.Metastockta bir hisse grafiğinin üzerine nasıl endeks grafiğini çizdirebiliriz?
Arkadaşlar forumda çok aradım, bulamadım.Metastockta bir hisse grafiğinin üzerine nasıl endeks grafiğini çizdirebiliriz?
Tam üstüne çizdirmek istiyorsan eğer endeks grafiğinin üzerine sağ tıklayıp copy yap. Daha sonra hisse grafiğinin sayfasına boş bir yeri sağ tıklayıp paste yap. Açılan ekranda merge with scale on right seçmeyi unutma yoksa grafiğin kayar. Kolay gelsin...
arkadaşlar metastock prog. yeni yükledim 9.1 prof versiyonu. ancak diğer t.a prog göre biraz kullanımı zor geldi. mesela garifiğimi logaritmik yaptım . mesela bir trend çizgisi çizip paralel oluşturuyorum. buraya kadar güzel ama o paralel çizgiyi kaydırdığımda çizginin eğimi değişmeye başlıyor. sanki grafik log çizginin kendisi liner gibi oluyor. Bunun çaresi nedir acaba?
log grafikte, trend çizgisini çizmek için S\L (semi-log Trendline) butonunu kullanmalısınız
excelde bulunan verileri (örnek 70,98) kopyalayıp metastocka the downloader yardımı ile yapıştırdığım zaman 709.800,0 şeklinde oluyor.nasıl bir yol izlersem 70,98 olur.yardımlarınızı bekliyorum.
murat234
31-10-2008, 20:27
grafiği ters yüz olarak(alt üst) görebilmek için ne yapmamız gerekiyordu?
grafiği ters yüz olarak(alt üst) görebilmek için ne yapmamız gerekiyordu?
sağ taraftaki fiyat aralığını gösteren alanı(y-axis) çift tıklayın karşınıza çıkan kutucuktan "invert scale" ' yı işaretleyip "ok" deyin.
selamlar
excelde bulunan verileri (örnek 70,98) kopyalayıp metastocka the downloader yardımı ile yapıştırdığım zaman 709.800,0 şeklinde oluyor.nasıl bir yol izlersem 70,98 olur.yardımlarınızı bekliyorum.
Formatı değiştirerek "," yerine "." kullanıp deneyebilirsiniz.
selamlar
Formatı değiştirerek "," yerine "." kullanıp deneyebilirsiniz.
selamlar
teşekkür ederim.exceldeki sayıyı (örnek:67.57) yaparak kopyalıyıp metastocka the dowloader yardımı ile yapıştırınca sayı( 6.757,00) şeklinde oldu.
Çok teşekkürler erdemli
Arkadaşlar yeni bir sorum var.
elimde trend yönünü gösteren yine bu sayfadan bulduğum
{******** Start of code **********}
{SR ZigZag Trend (SR ZZT) v.4}
{by Spyros Raftopoulos}
{It is based on the Zig Zag indicator and it returns 1 for a confirmed
uptrend, and -1 for a confirmed downtrend.}
{****************************************}
vr:=Input("Field (0=Ind/tor, 1=Open, 2=High, 3=Low, 4=Close)",0,4,0);
amnt:=Input("Reversal amount",0.001,1000,10);
md:=Input("Method (1=Percent, 2=Points)",1,2,1);
vr:=If(vr=1,OPEN,If(vr=2,HIGH,If(vr=3,LOW,If(vr=4, CLOSE,P))));
zz0:=If(md=1, Zig(vr,amnt,%), Zig(vr,amnt,$));
zz1:=Ref(zz0,-1);
zz2:=Ref(zz0,-2);
tr:=ValueWhen(1,zz0>zz1 AND zz1<zz2, zz1);
pk:=ValueWhen(1,zz0<zz1 AND zz1>zz2, zz1);
PU:=If(md=1,tr+Abs(tr)*amnt/100,tr+amnt);
PD:=If(md=1,pk-Abs(pk)*amnt/100,pk-amnt);
res:=If(vr>=PU AND zz0>zz1,1,
If(vr<=PD AND zz0<zz1,-1,0));
res:=If(res<>0,res,ValueWhen(1,res<>0,res));
res
{******** End of code **********}
kodlu bir trend indikatörü var. trend yukarıysa +1 aşağıysa -1 veriyor. Bununla mov avarge ile yazdığım formülü birleştirrek sistem yapayım diyorum. böylece trend yokkenki yatay durumlarda gereksiz al sat yapmaz.
mov avarage i yazabildim fakat onla bunu system test kısmında bağlayamadım
system testin buy kısmına
Fml("zThe SR Zigzag Trend indicator") =1
yazdım ama çalışmadı.. 1 olduğu zaman alım felan yapmıyor. zaten indikatör parametrelerinide nereye yazıcam anlayamadım. Yardımcı olmanız mümkün mü?
Çok teşekkürler
murat234
01-11-2008, 17:44
sağ taraftaki fiyat aralığını gösteren alanı(y-axis) çift tıklayın karşınıza çıkan kutucuktan "invert scale" ' yı işaretleyip "ok" deyin.
selamlar
Çok teşekkür ederim, selamlar
arkadaşlar bu metastock u ücretsiz kullanabileceğimiz bir yer var mı? varsa özleden mesaj atabilecek bir arkadaş var mıdır?
tşk.
arkadaslar bu AOM-İNDİCATÖRLERİ ni bulabileceğim veye yazabilecek bi arkadaş varmı ? biraz üzerinde uğrasmak istiyorum . yardımlarınızdan dolayı şimdiden tesekkürler
arkadaslar bu AOM-İNDİCATÖRLERİ ni bulabileceğim veye yazabilecek bi arkadaş varmı ? biraz üzerinde uğrasmak istiyorum . yardımlarınızdan dolayı şimdiden tesekkürler
AOM-İSMİMİN BAŞ HARFLERİNDEN OLUŞUR..
hiçbir sitede yayınlanmamış , kendi gözlemlerimle oluşturduğum
özel formüllerdir.:)
arkadaşlar merhaba,
metastock u kurdum ancak verileri nasıl elde etmem konusunda yardımcı olabilecek bir arkadaş var mıdır? Güncel olarak verileri elde etmek için ne yapmam lazım? bana yol gösterecek bir arkadaş varsa çok sevinirim.
Teşekkürler.
arkadaşlar merhabalar...metastock9,1 profu kurdum da tekaredi veri yükleyemiyorum sürüm güncelleniyor bekleyin diyo 3 gündür bekliyorum yardımlarınız için çok tşkr ederim.....
DALYANTR
09-11-2008, 01:03
Değerli dostlar,
Bir sorum olacak.
herhangi bir indikatörün kendi ortalaması alınabilirmi.Örneğin GARAN grafiği üzerine 5 HO 21 HO atarak kesişmelere bakabiliyoruz.Aynı şekilde bir indikatörün kendi ortalamasını üzerinde görebilirmiyiz.mesela MACD ,MOMENTUM veya diğerlerinin kendi ortalamaları.?
Değerli dostlar,
Bir sorum olacak.
herhangi bir indikatörün kendi ortalaması alınabilirmi.Örneğin GARAN grafiği üzerine 5 HO 21 HO atarak kesişmelere bakabiliyoruz.Aynı şekilde bir indikatörün kendi ortalamasını üzerinde görebilirmiyiz.mesela MACD ,MOMENTUM veya diğerlerinin kendi ortalamaları.?
Alınabilir...
a1:=Mo(12);
a2:=Mov(a1,5,S);
a3:= Mov(a1,21,S);
a1;a2;a3
dediğimizde a1 yerine hangi indicatörü yazarsanız
onun 5 -21 günlük basit ortalamasını çizer.
s yerine e (üssel),w(ağırlıklı) vs yazılabilir.
sailor06
09-11-2008, 23:40
Arkadaşlar selam, bi konuda acilen yardıma ihtiyacım var. XP Pro 64 bit sistemde çalışabilen versiyon hangisidir?
DALYANTR
10-11-2008, 01:04
Sayın Mavilim ilginize teşekkür ederim.
Bu isteğimi TSI formülü için nasıl yapabilirim?
LP:=22;
SP:=5;
signal:=5;
SLP:=(100*Mov(Mov((C-Ref(C,-1)),LP,E),SP,E))/(Mov(Mov(Abs((C-Ref(C,-1))),LP,E),SP,E));
SSP:=Mov((100*Mov(Mov((C-Ref(C,-1)),LP,E),SP,E))/(Mov(Mov(Abs((C-Ref(C,-1))),LP,E),SP,E)),signal,E);
SLP;SSP
Sayın Mavilim ilginize teşekkür ederim.
Bu isteğimi TSI formülü için nasıl yapabilirim?
SLP:=(100*Mov(Mov((C-Ref(C,-1)),LP,E),SP,E))/(Mov(Mov(Abs((C-Ref(C,-1))),LP,E),SP,E));
SSP:=Mov((100*Mov(Mov((C-Ref(C,-1)),LP,E),SP,E))/(Mov(Mov(Abs((C-Ref(C,-1))),LP,E),SP,E)),signal,E);
SLP;SSP
buna yukarda yazdığım gibi hareketli ortalama mı çizdirmek istiyorsun?
DALYANTR
10-11-2008, 23:52
Evet Sn.Mavilim
a1 e nasıl yazacağım.biraz uğraştım ama olmadı.
Evet Sn.Mavilim
a1:=slp;
a2:=Mov(a1,5,S);
a3:= Mov(a1,21,S);
a1;a2;a3
Evet Sn.Mavilim
buda kısa vadelisi bu daha çok hoşuma gitti..
a1:=ssp;
a2:=Mov(a1,8,S);
a3:= Mov(a1,22,E);
a1;a2;a3
DALYANTR
11-11-2008, 12:00
Sn.Mavilim
Çok teşekkür ederim.Allah razı olsun emeğinize sağlık.
yine kırdım kafayı ama çözemedim...
Açtığım grafik üzerinde herhangibir indikatörün tüm bilgileri yerine sadece son 50 günlük hareketini görmek istiyorum...
yardımlar için peşin teşekkürler ve selamlar
mehmet.ferit
17-11-2008, 10:57
sayın ctitiz,
ben bişeyler yaptım ama biraz karışık oldu,daha kolay bir yolu mutlaka vardır,eğer yapabilirsem onu da yazarım...
mesela rsi(c,14) için şöyle:
az:=Input("rsi-period",1,10000,14);
a3:=RSI(C,az);
entry:=Cum(1)=1;
bb:=Input("last period",1,10000,50);
b1:=LastValue(Cum(1)-bb);
sentry:=Cum(1)-b1=1;
init:=Cum(IsDefined(entry+sentry))=1;
zz:=ValueWhen(1,entry-sentry<>0 OR init,entry)*2-1;
If(zz=-1,a3,50)
burada son elli barda rsi(c,14)'un değerleri normal,ondan öncekilere 50 değerini atadım...
diyelim ki cci(14)'u istiyorsunuz...o zaman a3 formulundeki rsi(c,14)'u cci(14) olarak değiştirin ve en son satırdaki if(zz=-1,a3,50)'deki 50 sayısını 0 yapın...(if(zz=-1,a3,0) gibi)
burada son elli barda cci(14) degerini alır,ondan oncekilerde 0 değerini alır...
eğer hareketli ortalama yapacaksanız,a3 satırına mesela mov(c,50,e) yazın ve en son satırdaki 50 veya 0 yazdığımız yere bu sefer close yazın...(if(zz=-1,a3,c) gibi)..bu sefer 50 bardan öncekilerde close değerini alan indicator,son 50 barda normal değerleriyle gözükür..
dediğim gibi kolay metoları vardır ama benim aklıma şu an gelmiyor,kolay gelsin...
sayın ctitiz,
ben bişeyler yaptım ama biraz karışık oldu,daha kolay bir yolu mutlaka vardır,eğer yapabilirsem onu da yazarım...
mesela rsi(c,14) için şöyle:
If(zz=-1,a3,50)
burada son elli barda rsi(c,14)'un değerleri normal,ondan öncekilere 50 değerini atadım...
diyelim ki cci(14)'u istiyorsunuz...o zaman a3 formulundeki rsi(c,14)'u cci(14) olarak değiştirin ve en son satırdaki if(zz=-1,a3,50)'deki 50 sayısını 0 yapın...(if(zz=-1,a3,0) gibi)
burada son elli barda cci(14) degerini alır,ondan oncekilerde 0 değerini alır...
eğer hareketli ortalama yapacaksanız,a3 satırına mesela mov(c,50,e) yazın ve en son satırdaki 50 veya 0 yazdığımız yere bu sefer close yazın...(if(zz=-1,a3,c) gibi)..bu sefer 50 bardan öncekilerde close değerini alan indicator,son 50 barda normal değerleriyle gözükür..
dediğim gibi kolay metoları vardır ama benim aklıma şu an gelmiyor,kolay gelsin...
Çabanız için tşk.sayın mehmet.ferit. Benzer bir çalışma bende de vardı ancak benim tam olarak istediğim 51.gün ve daha gerisine ait verilere ait çizgiler hiç gözükmesin.
Daha önce bunu başarmıştım ancak bilgisayarımı formatlayınca formül kayboldu ve yeniden yaratamadım. Biraz daha çalışayım ben en ii si, bişeyler bulursam topic e kopyalarım.
selamlar
mehmet.ferit
18-11-2008, 12:07
sayın ctitiz,
jose silvanın sitesinde hatirladiğim kadarıyla bir indicatoru belirlediğimiz tarihler arasında gosteren bir formul vardı...bu formul uzerinde değişiklik yaparak istediğinize ulaşabilirsiniz,sonuçta oradaki formulde belirli bir start ve end tarihinden oluşturulmuştur muhtemelen...start ve end bolumleri değiştirerek yapılabilir,şu an vaktim olmadığı için bakmadım,eğer çözemezseniz akşama bakarım,saygılar...
sayın ctitiz,
jose silvanın sitesinde hatirladiğim kadarıyla bir indicatoru belirlediğimiz tarihler arasında gosteren bir formul vardı...bu formul uzerinde değişiklik yaparak istediğinize ulaşabilirsiniz,sonuçta oradaki formulde belirli bir start ve end tarihinden oluşturulmuştur muhtemelen...start ve end bolumleri değiştirerek yapılabilir,şu an vaktim olmadığı için bakmadım,eğer çözemezseniz akşama bakarım,saygılar...
benzer bir formül topic de yayınlanmıştı, burada başlangıç tarihi var ancak bu formülde elde edilen değer sadece o tarihe ait oluyor. Bunu geliştiremedim :) aramaya devam ediyorum.
D1:=Input("Day of Resistance",1,31,18);
M1:=Input("Month of Resistance",1,12,5);
Y1:=Input("Year of Resistance",1997,2100,2004);
a1:=Year()=Y1 AND Month()=M1 AND DayOfMonth()=D1;
ValueWhen(1,a1,L);
mehmet.ferit
19-11-2008, 11:21
sayın ctitiz,
zaten yapmışız,sizin mesajınızı görünce olay tamamlandı...son formulunuzde,indicator o tarihten başlıyor ve hep o tarihteki değeri atıyor...benim formulumde,lastvalue(cum(1)-50)'den başlıyor,eğer benim formulumun son 2 satırını şu şekilde değiştirirsek tamamdır:
aa:=ValueWhen(1,Ref(zz,-1)=1 AND zz=-1,1);
If(aa=1,a3,0)
a3 kunlandığımız indicator oluyor,bu satıra istediğiniz formulu girebilirsiniz...
sayın ctitiz,
zaten yapmışız,sizin mesajınızı görünce olay tamamlandı...son formulunuzde,indicator o tarihten başlıyor ve hep o tarihteki değeri atıyor...benim formulumde,lastvalue(cum(1)-50)'den başlıyor,eğer benim formulumun son 2 satırını şu şekilde değiştirirsek tamamdır:
aa:=ValueWhen(1,Ref(zz,-1)=1 AND zz=-1,1);
If(aa=1,a3,0)
a3 kunlandığımız indicator oluyor,bu satıra istediğiniz formulu girebilirsiniz...
Harika, bir elin nesi iki elin sesi varmış:)
tşk.bol kazançlar
neuromancer
20-11-2008, 11:27
MS'de 3 ya da 4 saatlik grafik bakmak istiyorum. Kullandığım versiyon, MS 8.0 ve bunu yapabilmek mümkün değil. Ya da kullandığım program eksik.
Daha üst versiyonlarında bunu yapabilmek mümkün müdür?
Kullanan ya da nasıl olabileceği hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.
DALYANTR
20-11-2008, 15:37
{ Chaos Fractal (simple version +1=Up, -1=Dn) }
High1 := Ref(HIGH,-2);
High2 := Ref(HIGH,-1);
High3 := Ref(HIGH,0);
High4 := Ref(HIGH,1);
High5 := Ref(HIGH,2);
Low1 := Ref(LOW,-2);
Low2 := Ref(LOW,-1);
yukarıdaki formülü explorer da taratmak ve -0.5 den küçük olanları bulmak istiyorum.explorer için formüle edebilecek varsa şimdiden teşekkür ederim.
birde metastockta bir hisseyi açtığımızda ekrana sadece hissenin fiyat çubuklarının geldiği ekranı nasıl yaparım.ben birtakım indikatörlerden oluşan bir sayfa yaptım değişik hisseleri açtığımda hep yaptığım sayfa geliyor ben boş gelmesini istiyorum.
saygılar.
neuromancer
22-11-2008, 15:32
MS 8.0'dan MS 10.0'a geçtim. Programı açınca intraday data pasif görünüyor. Eski yaptığım chartları açmaya çalışınca bu data formatını tanıyamıyorum gibi bir mesaj geliyor.
Yeni yüklediğim versiyon EOD değil. Sorun ne olabilir acaba?
merhaba arkadaşlar,
yeni bir lap top aldım ve metastock 8.0 kurdum.
tekaredi veri den aktarımlarımı yaptım.
ancak metastock üzerinden verilere ulaşmaya çalıştığımda,
''not a valid metastock for windows file'' şeklinde bir uyarı çıkıyor.
dolayısıyla açmıyor.
bu arada veriler C: nin içinde ve dosyaların adı hisse adı olarak değil, F1 - F2 - F3 diye sona kadar gidiyor.
diğer bir detay ise dosyalar DAT ya da MWD dosyası biçiminde. ne anlama geldiğini bilmiyorum ama belki başka bir formda olması gerekiyordur.
yardımcı olabilecek bir arkadaşım var mı acaba?
stockgeneration
27-11-2008, 20:58
hergün kullanmadığım laptopta bu akşam metastocka girdigimde ve xu100 ile xu30 aralık vade datalarını ms downloader ile indirdigimde data eksik geldi. daha sonra data file'ı silerek tekrar yüklemek istedim. fakat datayı 1980'den başlatıyor ve o dataları 0 gösteriyor, 1980'den sonra tek data var; o da bugunun 16.55 datası. bir türlü çözemedim. problem ne olabilir?
merhaba arkadaşlar,
yeni bir lap top aldım ve metastock 8.0 kurdum.
tekaredi veri den aktarımlarımı yaptım.
ancak metastock üzerinden verilere ulaşmaya çalıştığımda,
''not a valid metastock for windows file'' şeklinde bir uyarı çıkıyor.
dolayısıyla açmıyor.
bu arada veriler C: nin içinde ve dosyaların adı hisse adı olarak değil, F1 - F2 - F3 diye sona kadar gidiyor.
diğer bir detay ise dosyalar DAT ya da MWD dosyası biçiminde. ne anlama geldiğini bilmiyorum ama belki başka bir formda olması gerekiyordur.
yardımcı olabilecek bir arkadaşım var mı acaba?
arkadaşlar,
yok mu yardımcı olabilecek bir arkadaş?
arkadaşalr ben asağıda ADX/PDI/MDI bira arada kullanılan formulu kullanıyorum fakat her bu indikatörü eklediğimde renkleri değiştirmem gerekiyor
formule bişeyler ekiyerek sürekli aynı renk olarak kalmaları mümkünmü?eğer mümkünse
adx=siyah
pdı=mavi
mdı kırmızı
yardımlarınızdan dolayı şimdiden tesekkürler
:biggrin::biggrin::biggrin:
{ True ADX/PDI/MDI v2.0
Incorporating automatic Support/Resistance.
MetaStock's native ADX plots erratic ADX
values as periods are increased. e.g.,
compare this formula (50pds) to MS's ADX(50).
Copyright © 2003-2008 Jose Silva.
For personal use only.
http://www.metastocktools.com }
{ User inputs }
pds:=Input("ADX periods",1,100,14);
plot:=Input("plot: [1]ADX, [2]PDI, [3]MDI, [4]All",1,4,1);
{ Variables }
Lo1:=Ref(L,-1);
Hi1:=Ref(H,-1);
{ Plus Directional Movement (PDI) }
condUp:=H>Hi1 AND L>=Lo1
OR H>Hi1 AND L<Lo1 AND H-Hi1>Lo1-L;
PlusDM:=Wilders(condUp*(H-Hi1),pds)/ATR(pds)
*100;
{ Minus Directional Movement (MDI) }
condDw:=H<=Hi1 AND L<Lo1
OR H>Hi1 AND L<Lo1 AND H-Hi1<Lo1-L;
MinusDM:=Wilders(condDw*(Lo1-L),pds)/ATR(pds)
*100;
{ True Average Directional Movement (ADX) }
DMdiff:=Abs(PlusDM-MinusDM);
DMsum:=Max(PlusDM+MinusDM,.000001);
ADXtrue:=100*Wilders(DMdiff/DMsum,pds);
{ Final plot }
x:=If(plot=2,PlusDM,If(plot=3,MinusDM,ADXtrue));
{ Automatic OverBought/Sold historical levels }
avg:=Cum(x)/Cum(IsDefined(x));
pk:=Ref(x,-1)=HHV(x,3) AND Ref(x,-1)>avg;
pk1:=ValueWhen(1,pk,Ref(x,-1))*pk;
oBought:=Cum(pk1)/Cum(pk);
tr:=Ref(x,-1)=LLV(x,3) AND Ref(x,-1)<avg;
tr1:=ValueWhen(1,tr,Ref(x,-1))*tr;
oSold:=Cum(tr1)/Cum(tr);
{ Plot in own window }
oBought;oSold;
If(plot=4,PlusDM,x);
If(plot=4,MinusDM,x);
If(plot=4,ADXtrue,x)
arkadaşalr ben asağıda ADX/PDI/MDI bira arada kullanılan formulu kullanıyorum fakat her bu indikatörü eklediğimde renkleri değiştirmem gerekiyor
formule bişeyler ekiyerek sürekli aynı renk olarak kalmaları mümkünmü?eğer mümkünse
adx=siyah
pdı=mavi
mdı kırmızı
ben mümkün değil diye biliyorum:) selamlar
Bir indikatörün bir gün önceki değerini bulan bir formül bilen var mı acaba.Yani indikatörün bugünkü değeri değil dünkü değeri...bilmem anlatabildimmi.Örneğin RSI nın dün ve bugünkü değerleri arasındaki farkı bulmak istiyorum..
yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkür.
Bir indikatörün bir gün önceki değerini bulan bir formül bilen var mı acaba.Yani indikatörün bugünkü değeri değil dünkü değeri...bilmem anlatabildimmi.Örneğin RSI nın dün ve bugünkü değerleri arasındaki farkı bulmak istiyorum..
yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkür.
ROC(RSI(14),5,%)
RSI(14) değerinin 5 gün önceye göre değişimini % olarak verir...
ROC(RSI(14),5,%)
RSI(14) değerinin 5 gün önceye göre değişimini % olarak verir...
teşekkürler ama sorum tam olarak bu değildi.Bana RSI nın dünkü değerini bulan bir formül kazım.
teşekkürler ama sorum tam olarak bu değildi.Bana RSI nın dünkü değerini bulan bir formül kazım.
sorunuz cok tuhaf geldi bana. dunku deger ama neye gore? rsi bagimsiz bir degisken degildir ki!
sorunuz cok tuhaf geldi bana. dunku deger ama neye gore? rsi bagimsiz bir degisken degildir ki!
Galiba ben tam anlatamadım.Şöyle anlatmaya çalışim.Explorer da filtre olarak RSI nın (başka bir indikatör de olabilir) dünkü değerinin bugünkünden büyük mü küçük mü olduğunu gösteren bir formül girmek istiyorum.
umarım bu sefer anlatabilmişimdir.
Sorununun tam olarak ne olduğunu anlayamadım ama şöyle olabilir
Ref(RSI(14),-1)
RSI(14)nin 1 gün önceki kapanış değerini referans alır
Sorununun tam olarak ne olduğunu anlayamadım ama şöyle olabilir
Ref(RSI(14),-1)
RSI(14)nin 1 gün önceki kapanış değerini referans alır
Teşekkürler bi deneyim.
deadhunters
04-12-2008, 00:33
MS 9.0 yükledim shareware sitelerden ama malum set up key diyor; amacım VOB'un tarihsle 5dklık verilerine tüm sözleşmelerinde ulaşabilmek..matriks kullanıyorum ama oradan çok gerilere gidemiyorsunuz..(8000 bar ötesi yok, o da 5 dk analizlerde en fazla 3-4 aya tekabül ediyor. SET UP KEY için yardım alaiblir miyim?
MetaStock öğrenmeye çalışıyorum, bir sorum var yardımlarınız için baştan teşekkürler.
Alım koşulu : Geriye doğru 12 peryodluk grafik cubuğunun ( yani saatlik grafikte 12 saatlik değerin en yükseğin üzerinde, veya günlük grafikte 12 günlük değerin en yükseğin üzerinde ) üzerinde kapandığında alsın istiyorum.
Satım koşulu : Geriye doğru 12 peryodluk grafik cubuğunun ( yani saatlik grafikte 12 saatlik değerin en düşüğünün altında, veya günlük grafikte 12 günlük değerin en düşüğünün altında ) altında kapandığında satsın istiyorum.
Yukarıdaki koşulları yazabilirmiyim ?
(H-Mov(C,13,E))>0-(L-Mov(C,13,E))
metastock formulu bu
anlamı nedir bilen varmı
Bear_Bull
12-12-2008, 01:44
(H-Mov(C,13,E))>0-(L-Mov(C,13,E))
metastock formulu bu
anlamı nedir bilen varmı
h=yüksek
c=close=kapanış
Mov(C,13,E)=son 13 datanın üssel ortalaması
l=düşük
E=üssel
son datanın yükseği eksi(-) 13 günlük üssel ortalaması (büyükse) > 0 dan eksi(-) son datanın düşüğü eksi(-) 13 günlük üssel ortalaması
al veya sat sinyali veriyordur.
h=yüksek
c=close=kapanış
Mov(C,13,E)=son 13 datanın üssel ortalaması
l=düşük
E=üssel
son datanın yükseği eksi(-) 13 günlük üssel ortalaması (büyükse) > 0 dan eksi(-) son datanın düşüğü eksi(-) 13 günlük üssel ortalaması
al veya sat sinyali veriyordur.
teşekkürler üstad
Arkadaşlar Merhaba,
Ben daha önce MS kullanmadım.
Bunun nedeni ücretli oluşuydu.
MS'i ücretsiz kullanmak mümkün mü?
Merhaba dün bilgisayara format attım.Verileri ve metastoku tekrar yükledim ama sabahtan beri uğraşıyorum explorerda yaptığım en basit taramalarda bile hiç bir şey bulamıyorum metastoku yüklerken hata falan mı yaptım yardımcı olursanız sevinirim.
Metastock'ta versiyon yükselttikçe işim kolaylaşacağına hep tersi oluyor : -)
Ya ben yaşlanıyorum, ya Metastock'çuların hevesi kaçmış iyice...
Her neyse... Sorum şu yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum:
Versiyon 10.1...
"Custom Period" seçtim, atıyorum 5 saatlik grafik çizdirdim.
Bu 5 saatlik grafik üzerinde sistem testi yapmak istiyorum.
Sitem testini çalıştırdığımda benim datayı 5 saatlik olarak ayarlamama bakmıyor.
Kafasına göre yine standart dataya (yani 1 saatlik dataya) testi uyguluyor...
Bunun bir çözümü var mıdır?
Benim seçtiğim periyoda göre test yapılmasını nasıl sağlarım?
Merhaba dün bilgisayara format attım.Verileri ve metastoku tekrar yükledim ama sabahtan beri uğraşıyorum explorerda yaptığım en basit taramalarda bile hiç bir şey bulamıyorum metastoku yüklerken hata falan mı yaptım yardımcı olursanız sevinirim.
sorunumu hallettim tşk ederim.
Arkadaşlar Merhaba,
Ben daha önce MS kullanmadım.
Bunun nedeni ücretli oluşuydu.
MS'i ücretsiz kullanmak mümkün mü?
http://www.mininova.org/search/?search=metastock
mrb arkadaslar elimde mq4 ve ex4 uzantılı indikatörler var bunları nasıl metastokun kullanabileceği hale cevirebilirim ?şimdiden teşekkürler
merhaba arkadaşlar sizden bir ricam olacak yardımcı olursanız sevinirim.
1). ccı (20) göstergesi son 20 gün içerisinde - 200 ü test edenleri veya -200 ün altını görmüş olanları (herhangi bir gün olabilir)
2). cmo(14) -50 yi son yirmi gün içinde test edenleri eyav -50 altını görmüş olanları (herhangi bir gün olabilir)
3) 1. veya 2. şartı sağlayanlar arasında macdın 1 veya 2 gün içinde yukarı kesenleri explorerda nasıl tesbit edebiliriz.
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.:)
herkese selam...metastock 9.1 icin imkb-30 ve 100 un tum datalarini cekebilecegim bir adres var mi acaba...ilk etapta hisse detaylari gerekmiyor...baslangictan beri 30 ve 100 un seanslik datalari yeterli olacaktir. datalari ucretsiz olarak cekebilecegim bir adres varsa verirseniz sevinirim....simdiden tesekkurler...
MS bilen arkadaşlar,
Özel bir indikatör yaratmak ile ilgili bir sorum var. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Diğer sürümleri olmasına rağmen uzun yıllardır MS ver7.00'ı kullanıyorum. Zira bana yeterli geliyor. Ama aşağıdaki duruma çözüm üretemedim.
Sizlerden yardım bekliyorum.
Sorum şöyle;
Mesela IMKB 30'un "+-100puanı" "kaç işgününde" katettiğini gösteren bir formulasyon nasıl yazılabilir?
Yani, 25000'den 25100'e kaç iş gününde gelmiş.(yukarı trend varken)
veya 25000'den 24900'e kaç iş gününde düşmüş (aşağı trend varken) gibi.
Puan kısımı kullanıcı tarafından veri olarak girilecek şekilde bir formulü nasıl yazabilirim?
Malumunuz genel klasik teknik analizde yaklaşımı çoğunlukla zaman kavramını gözardı eder ki bu bence atlanmaması gereken bir veridir.
Her türlü düşünce öneri ilermeye izin vereceğinden tüm önerilere açığım.
Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Mesela IMKB 30'un "+-100puanı" "kaç işgününde" katettiğini gösteren bir formulasyon nasıl yazılabilir?
Yani, 25000'den 25100'e kaç iş gününde gelmiş.(yukarı trend varken)
veya 25000'den 24900'e kaç iş gününde düşmüş (aşağı trend varken) gibi.
Puan kısımı kullanıcı tarafından veri olarak girilecek şekilde bir formulü nasıl yazabilirim?
Geçmişe dönük referans vade veya endeks değeri bilgisi olmadan formüle edilebilir mi bilemiyorum, formül işlem döndürürken geriye doğru bir tarih yada değer bilgisi üzerinden hesaplamak ister dolayısıyla bir veri eksik gibi sanki sn eke, izah bu haliyle yardımcı olabilecek arkadaşlar açısından sıkıntı olabilir gibi duruyor.
mehmet.ferit
21-12-2008, 21:16
sayın eke,
su formulle bira oynayın...belirlediğiniz puandan fazla bir hareket olmadan ,indicator hep sabit kalacak(renko mantığı)...daha sonra barsince ile sorunuzun cevabını bulursunuz...bulamazsanız,bakarız bi çaresine,kolay gelsin...
aa:=istediginiz puanı buraya yazın,isterseniz inputlu bir function ekleyin;
K:= LastValue(aa);
ss:=If(Cum(1)=1,CLOSE,
If(PREV>=0,
If(CLOSE<PREV-2*K,-(PREV-2*K),
Floor(Max(C-PREV,0)/K)*K+PREV),
If(CLOSE>Abs(PREV)+2*K,-PREV+2*K,
Floor(Max(Abs(PREV)-C,0)/K)*K+PREV)));
RL:=Abs(ss);
rl
sayın eke,
su formulle bira oynayın...belirlediğiniz puandan fazla bir hareket olmadan ,indicator hep sabit kalacak(renko mantığı)...daha sonra barsince ile sorunuzun cevabını bulursunuz...bulamazsanız,bakarız bi çaresine,kolay gelsin...
aa:=istediginiz puanı buraya yazın,isterseniz inputlu bir function ekleyin;
K:= LastValue(aa);
ss:=If(Cum(1)=1,CLOSE,
If(PREV>=0,
If(CLOSE<PREV-2*K,-(PREV-2*K),
Floor(Max(C-PREV,0)/K)*K+PREV),
If(CLOSE>Abs(PREV)+2*K,-PREV+2*K,
Floor(Max(Abs(PREV)-C,0)/K)*K+PREV)));
RL:=Abs(ss);
rl
Sn. MESAL ve Sn. mehmet.ferit,
İlginize ve cevaplarınıza teşekkürler. Verilen formulu biraz kurcalayayım. Soru ve sonuçları paylaşırım.
İyi akşamlar.
merhabalar,
explorer da kullanmak üzere,
aşağıdaki koşulları formülize etmek için yardımcı olur musunuz?
şimdiden teşekkürler
MACD : 0 referansının üstünde al sinyali vermeli
MOMENTUM : 100 referansının üstünde olmalı
RSI : 50 referansının üstünde olmalı.
Bear_Bull
23-12-2008, 21:59
merhabalar,
explorer da kullanmak üzere,
aşağıdaki koşulları formülize etmek için yardımcı olur musunuz?
şimdiden teşekkürler
MACD : 0 referansının üstünde al sinyali vermeli
MOMENTUM : 100 referansının üstünde olmalı
RSI : 50 referansının üstünde olmalı.
macd için
al
0 < MACD(26,12,9)
sat
0 > MACD(26,12,9)
mom
al
MO(c,14) > 100
sat
MO(c,14) < 100
rsı
al
RSI(14) > 50
sat
RSI(14) < 50
hepsi birleştirilip tek sinyal elde edilmek istenirse 3 koşulda sağlandığında
al
0 < MACD(26,12,9) and MO(c,14) > 100 and RSI(14) > 50
sat
0 > MACD(26,12,9) and MO(c,14) < 100 and RSI(14) < 50
Macd(26,12,9) , rsı ve momentum için 14 seçilmiştir istenirse değiştirilebilir.
endex 100 için grafiği
http://sunucu12.kucukresim.com/uploads/100d3933.png (http://www.kucukresim.com)
merhaba arkadaşlar sizden bir ricam olacak yardımcı olursanız sevinirim.
1). ccı (20) göstergesi son 20 gün içerisinde - 200 ü test edenleri veya -200 ün altını görmüş olanları (herhangi bir gün olabilir)
2). cmo(14) -50 yi son yirmi gün içinde test edenleri eyav -50 altını görmüş olanları (herhangi bir gün olabilir)
3) 1. veya 2. şartı sağlayanlar arasında macdın 1 veya 2 gün içinde yukarı kesenleri explorerda nasıl tesbit edebiliriz.
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.:)
SAYIN CTİTİZ in sayesinde soruma cevabımı aldım kendisine ayrıca burdan teşekkür ederim.
Metastock 80 yükleyebileceğim bir link varmı arkadaşlar.
Selam Arkadaşlar,
Metastock ta belirlediğimiz 2 tarih arasındaki bar sayısını elde etmenin bir yolu varmı? Gözle saymaktan gayri.
Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
trmcleod
30-12-2008, 23:31
iyi aksamlar arkadaşlar,
metastockta system tester kullanamiyorum hata veriyor yeniden yükledim ve yine ayni hatayla karsilastim nasil duzeltebilirim ? ?
"A fatal error occured initializing the System Tester" diyor ve deteails bölümünde ise ;
Description:
Code = 80004005
Code meaning = Belirtilmemiş hata
Source = Microsoft JET Database Engine
Description = Kayıt silindi.
Build: 9.1
File: ST_DBUtility.cpp
Line: 454
Error Type: 0
Error Code: 2
yazıyor..
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.