PDA

View Full Version : metastock la ilgili herşey

Pages : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

metin6144
13-01-2005, 22:36
Mümkün tabii...

Open - options - load options

buradan gerekli ayarı yapabilirsiniz.

:roll: bu ne hız

metin6144
13-01-2005, 22:44
Merhaba
Metasctosk da kodu değişen hisse sentlerii nasıl birleştire bileceğim konusunda yardımcı olursanız sevinirim. Örneğin: COMUN AVIVA oldu ama Eski dataları AVIVA nın altında göremediğim için 1 ocak itibari ile AVIVA dataları oluşuyor bunun gibi başka ismi değişen senetlerde var.
Teşekkürler
The DownLoader i açın tools/merge ye girin pencerenin sol ve sağ tarafında folder isimlerinin aynı olmasına dikkat ederek solda eski sağda yeni senet adını seçin (eski seneti artık görmek istemiyorsanız optionsdan delete source security yi seçili hale getirin) merge butonuna tıklayın. her veri klasörü için aynı işlemi tekrarlamanız lazım

pozzecco
13-01-2005, 23:48
Mümkün tabii...

Open - options - load options

buradan gerekli ayarı yapabilirsiniz.

sn ceritkaleye ve metine cok tesekkurler ilgilerinden dolayi

acemnet
14-01-2005, 17:44
Çıkılamanız için teşekkürler metin6144

pozzecco
15-01-2005, 17:26
metastock ta advisor icin formul transfer ederken bir sorun ile karsilasiyorum...Sorunumu ozetelemek gerekirse dta uzantili dosyalari(internetten indirdigim expert advisor formulerini) yeni actigim bir klasore yerlestiriyorum...msde advisor-organizer-import yapiyorum ve dta dosyalarimin bulundugu klasoru isaretliyorum...tmm tusuna tikladigimda o klasorde hic bir formul dosyasi bulunamamistir diye uyari veriyor...Bu konuda bana yardimci olabilecek var mi acaba?(bu arada ms8 kullaniyorum)
Ilginize simdiden tesekurler

sungur
15-01-2005, 22:47
bilgisayarımda txt eski veriler var.bunları metastok içine nasıl yükleyebilirim ve son veriden bu güne kalan verileri nereden alabilirim. yardımlarınız lütfen

ekselans
17-01-2005, 18:45
Sn Sungur
Eski Post'ları Okursanız ; sizin için çözüm olacaktır

RamX
19-01-2005, 13:22
bilgisayarımda txt eski veriler var.bunları metastok içine nasıl yükleyebilirim ve son veriden bu güne kalan verileri nereden alabilirim. yardımlarınız lütfen

txt dosyalarını metastock the downloader kullanarak convert edebilirsiniz. bir veri aktarıcı programla (eğer deskteliyorsa) bu convert ettiğiniz verilerden oluşturduğunuz veri klasörünü (yada klasörlerini) tanıtarak güncelleyebilirsiniz.

erkani
19-01-2005, 21:35
slm gecmis data isteyen varsa adresinizi verin yollyayım internetden den yollyamam ama saygılarımla

pozzecco
21-01-2005, 12:02
metastock ta advisor icin formul transfer ederken bir sorun ile karsilasiyorum...Sorunumu ozetelemek gerekirse dta uzantili dosyalari(internetten indirdigim expert advisor formulerini) yeni actigim bir klasore yerlestiriyorum...msde advisor-organizer-import yapiyorum ve dta dosyalarimin bulundugu klasoru isaretliyorum...tmm tusuna tikladigimda o klasorde hic bir formul dosyasi bulunamamistir diye uyari veriyor...Bu konuda bana yardimci olabilecek var mi acaba?(bu arada ms8 kullaniyorum)
Ilginize simdiden tesekurler
arkadaslar bu konuda yardimci olabilecek kimse yok mu?

metin6144
21-01-2005, 14:23
indicator builder'den import etmeyi deneyin belki işe yarar. gözünüzden kaçacağını sanmam ama dosyaların sıkıştırılmış olmaması lazım. bir diğer ihtimal ise MS versiyonları arasındaki uyumsuzluk.
Kolay gelsin

pozzecco
24-01-2005, 01:16
indicator builder'den import etmeyi deneyin belki işe yarar. gözünüzden kaçacağını sanmam ama dosyaların sıkıştırılmış olmaması lazım. bir diğer ihtimal ise MS versiyonları arasındaki uyumsuzluk.
Kolay gelsin
Ilginize cok tesekkurler...Dosyalar dta uzantilari halinde acmis bulunuyorum ama dediginiz gibi MS deki versiyon uyumundan dolayi zannedersem formulleri kabul etmiyor

Selçuk
24-01-2005, 02:19
metastock kullanımını öğreten bir site varsa rica etsem bana özelden biri yollayabilir mi?

şimdiden teşekkürler.

user
24-01-2005, 14:10
http://www.ugur.at/borsatakip/
http://analiz.ibsyazilim.com/egitim/metastokexplorer01.html
ve tabiki bu formda, sorarak.

ekselans
26-01-2005, 13:47
explorer formülerini nasıl yedeğe alabilirim
yedeğe aldıklarımı ms tekrar kurduğumda nasıl kullanabilirim.
yardımcı olana teşekkür ederim

preatoria
26-01-2005, 15:09
organizer butonu ile

mcak
26-01-2005, 21:27
MS 9 'la yazılmış formul expert veya indikatörleri MS 8'e import edemezsin..
Muhtemelen senin kullandığım metastock versiyonundan daha üst bir versiyonla
yaratılmış indikatörleri import etmeye çalışıyorsun..
Çözüm illlede o formülleri istiyorsan UPGRADE..

mcak
26-01-2005, 21:31

MS 9 'la yazılmış formul expert veya indikatörleri MS 8'e import edemezsin..
Muhtemelen senin kullandığım metastock versiyonundan daha üst bir versiyonla
yaratılmış indikatörleri import etmeye çalışıyorsun..
Çözüm illlede o formülleri istiyorsan UPGRADE..

dt_arda
01-02-2005, 15:54
Metastok 7 kullanıyorum. Bilgisayarın C Harddiskinde yüklüydü.Bilgisayara sürekli format attığım için D'ye alayım bir daha problem çıkarmasın istedim. C'yi silmeden D'ye tekrar yükledim. Daha önce oluşturduğum formülleri organizer ile kopyaladığım halde geri yükleyemedim, hepsi kayboldu. f(x) yazan yere tıkladığımda defines your own indicator diyor. Ne yapacağımı bulamadım, yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim. Saygılarımla....

ACEMİ BORSACI
01-02-2005, 17:44
bilgisayarım dan .dta uzantılı dosyaları arattır...

metin6144
02-02-2005, 00:38
Metastok 7 kullanıyorum. Bilgisayarın C Harddiskinde yüklüydü.Bilgisayara sürekli format attığım için D'ye alayım bir daha problem çıkarmasın istedim. C'yi silmeden D'ye tekrar yükledim. Daha önce oluşturduğum formülleri organizer ile kopyaladığım halde geri yükleyemedim, hepsi kayboldu. f(x) yazan yere tıkladığımda defines your own indicator diyor. Ne yapacağımı bulamadım, yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim. Saygılarımla....

D ye yüklemekle problem çıkmamasını sağlayamazsınız. C de bulunan sistem dosyalarına gerek duyacak ve sizi daha fazla uğraştıracak. ghost gibi bir programla yedek alarak format işini kolaylaştırıp tüm programları her formattan sonra kurma derdinden kurtulabilirsiniz.
C de bulunan MS i silmediyseniz formüllerinizin tekrar yedeğini alabilirsiniz.
f(x) e tıklamakla karşılaştığınız hata formül dosyalarını C de araması ve bulamamasından kaynaklanıyor olabilir.
kolay gelsin

ali desidero
02-02-2005, 08:28
metastock yardimiyla nasil hisse secilir? uygun grafigi gorunce potansiyel oldugunu nasil anlarsiniz?

ertan
02-02-2005, 11:25
foto senin mi ?

ertan
02-02-2005, 11:34
metastock yardimiyla nasil hisse secilir? uygun grafigi gorunce potansiyel oldugunu nasil anlarsiniz?

buralara bir bak istersen...

http://www.hisse.net/forum/forumdisplay.php?f=59
http://www.hisse.net/forum/forumdisplay.php?f=49
http://www.hisse.net/forum/forumdisplay.php?f=5

buralarda hazine yatıyor...arayıp bulmasını bilene... ;)

başarılar...

not:bir önceki sorumu yineleyim...foto senin mi ? doğal bir komikliğin var... :D

dt_arda
02-02-2005, 15:15
İlginiz için size ve diğer arkadaşlara teşekkür ediyorum...,
D'den silip,C'ye tekrar yükledim metastoğu ve problem halloldu. Şimdi siz metastok D'de çalışmaz mı diyorsunuz, hiç uğraşmayım mı D'de aktarmak için. Tekrar teşekkürler ve iyi çalışmalar....

D ye yüklemekle problem çıkmamasını sağlayamazsınız. C de bulunan sistem dosyalarına gerek duyacak ve sizi daha fazla uğraştıracak. ghost gibi bir programla yedek alarak format işini kolaylaştırıp tüm programları her formattan sonra kurma derdinden kurtulabilirsiniz.
C de bulunan MS i silmediyseniz formüllerinizin tekrar yedeğini alabilirsiniz.
f(x) e tıklamakla karşılaştığınız hata formül dosyalarını C de araması ve bulamamasından kaynaklanıyor olabilir.
kolay gelsin

serdarkus
02-02-2005, 15:25
.. Şimdi siz metastok D'de çalışmaz mı diyorsunuz, hiç uğraşmayım mı D'de aktarmak için. Tekrar teşekkürler ve iyi çalışmalar....
İlk yüklerken D'ye yüklerseniz, tabii ki çalışır, problem olmaz.

dt_arda
02-02-2005, 16:35
C'dekini aktarmak falan mümkün değil mi? Çünkü C'den silip D'ye yüklediğimde formülleri kaybediyorum, organizer ile falan da kopyalayamadım, ne yapmam gerektiğini ayrıntılı anlatırsanız sevinirim, saygılarımla....

İlk yüklerken D'ye yüklerseniz, tabii ki çalışır, problem olmaz.

serdarkus
02-02-2005, 19:04
C'dekini aktarmak falan mümkün değil mi? Çünkü C'den silip D'ye yüklediğimde formülleri kaybediyorum, organizer ile falan da kopyalayamadım, ne yapmam gerektiğini ayrıntılı anlatırsanız sevinirim, saygılarımla....
Bir kere C'ye yükledikten sonra, program dosyalarının yerini değiştirince, çalışması mümkün değil ki.. (grafikleri aldığı dosyanın yeri orijinalden değişiyor ki, bu da zaten verileri aldığınız programcığın kaydettiği dosya oluyor, bu da sanırım konumuz dışı)

"C:\Program Files\Equis" içindeki tüm dosyalarınız önce bir yedekleyin her ihtimale karşı, sonrasında programı kaldırıp yeniden D ye yükleyince, çalışması gerekir. Ancak, buradan 65MB civarında bir yer açmış olacaksınız, faydası bu kadar olacak. MS çalışırken yine de C dizini kullanılacağından, çok da fazla bir katkı sağlamayaktır sanırım.

Yine gerekirse, yazışmaya özelden devam edelim.

metin6144
02-02-2005, 22:33
İlginiz için size ve diğer arkadaşlara teşekkür ediyorum...,
D'den silip,C'ye tekrar yükledim metastoğu ve problem halloldu. Şimdi siz metastok D'de çalışmaz mı diyorsunuz, hiç uğraşmayım mı D'de aktarmak için. Tekrar teşekkürler ve iyi çalışmalar....
selamlar D'de çalışmaz demiyorum ama C'de daha bi keyifli çalışır. beyni C'de ayakları D'de olması çok doğru değil. Zaten amacınız da format atınca yeniden uğraşmamak. bunun için en kolay yol veri klasörünü D içinde oluşturmak. böylece formattan sonra saatlerce veri yazdırmak zorunda kalmazsınız. Ama windows'u, MS'i yüklediğiniz gibi veri yazdıran programınızı tekrar yüklemeniz gerekir. bunun için en kolay yol da daha önce bahsettiğim ghost programı.
bir diğer önerim ise f(x) den yedeklediğiniz dosyalar D içinde olsun ki formattan sonra kolayca ulaşıp yükleyin.
bende öneri bol ama bu sonuncu: MS de template dosyalar oluşturun (tabii ki yine D'nin altına kaydedeceksiniz) MS i baştan kurduktan sonra template ikonlarına D'de bulunan dosyaları tanımladıktan sonra, bir dokunuşta, istediğiniz göstergeler, çizimler, renklendirmeler, kısaca tüm ayarlar sizi yormadan çıkar meydana.
kolay gelsin saygılarımla

özgün
05-02-2005, 20:17
metastock'ta her hisseyi macd ile birlikte açmam için ne yapmam gerekiyor? yani her hisseye teker teker macd eklemektense tek hareketle bunu yapmam mümkünmü? :roll:

serdarkus
05-02-2005, 20:57
metastock'ta her hisseyi macd ile birlikte açmam için ne yapmam gerekiyor? yani her hisseye teker teker macd eklemektense tek hareketle bunu yapmam mümkünmü? :roll:
Tools/options/Chart Options ‘dan

“Use chart as template” ve altındaki “keep line studies” , “Change All charts in layout” seçeneklerini işaretleyiniz.

NOT: Aynı değişikliği alt bar en sağdaki kutucuk (Choose Security) den de yapabilirsiniz. Burada “Option” a gireceksiniz.

CERİTKALE
05-02-2005, 21:03

Mümkün tabi.

Öncelikle seçtiğiniz hisse ve MACD göstergesini ayarlayın,

Sonra, grafiğin sağ altında bulunan " choose a security " göstergesini tıklayın,

Açılan menüde "Obtions" seçeneğini açın

"Use chart as template" seçeneğini işaretleyin

Tamam tıklayın ve başka bir hisse seçerken " choose a security " seçeneğini kullanın ve açtığınız diğer senetlerde de MACD göstergesini göreceksiniz.

Kolay gelsin :)

Element
06-02-2005, 00:30
yaw şu programı biri gönderse bize, yada link atsada çeksek nası kullanmıyosunuz bunu illa üyelik falan gerekiyomu??Kitaptanmı öğrencez nerden nasıl yapcaz bi babayigit çıksada bize bi yol gösterse nası güzel olur bari biraz bilimselliğimiz olsun:)

özgün
06-02-2005, 10:59
serdarkus ve ceritkale arkadaşlarım, yardımlarınız için teşekkür ediyorum.

Keremsds
07-02-2005, 15:42
Selam
Ben Avusturya'dan yatirim yapiyorum. Diploma tezim icin zamaninda Metastock 6.0 kullaniyordum. Ancak Metastock 6.0 Win98 den baska isletim sisteminde calismiyor ve 2000 yili problemi var.

Sorum su.
Türkiyede, IMKB de gün sonu fiyatlariyla analiz yapabilmem icin hangi sürüme ihtiyacim var. Metastock 9.0 versioyonu www.equis.com da tanitiliyor. Bu sürüm ile IMKB de analiz yapabilir miyim. Bir de ben internnet üzerinden Amerikadan almayi düsünüyorum. Uyum problemi cikar mi software de?

cevaplar icin tesekkürler

Garboy
07-02-2005, 15:46
Metastockta hiç sorun olmaz, çalışır

Rademaker
10-02-2005, 22:01
Ya kardeşim bi tane -bilen- adam yokmu ya Renko grafiklerde siyahtan yeni beyaza dönen hisseleri bulan bi explorer formulü oluştursun. Her bir küp 1121.5 birimden oluştuğuna göre son günlerdeki fiyat toplamının 1121 geçtiği anda bir beyaz küp oluşması lazım ama formulasyon nasıl olacak hadi babalar

aspava
13-02-2005, 16:15
Açtığım hisse üzerinde bazı düşey, yatay ve trend çizgi çalışmaları yaptıktan sonra bunu "chart" olarak kaydedip gerektiğinde açınca aynı çalışmalarıma kaldığım yerden devam edebiliyorum. Ama değişik şablonları bu grafiğe uygulayınca yaptığım çizgi çalışmaları yeni şablonla birlikte açılmıyor, bir hissede yapılan çizgi çalışmalarının uygulanan bütün şablonlarla birlikte görüntülenme şansı yok mu?

azziz
15-02-2005, 00:21
selam

Forum'a ilk yazımı yazıyorum.

arkadaşlar MS 7.2 ve üst sürümlerinde Real-Time data uygulayan varmı.

Data yı en ekonomik şekilde nerden temin edip ve nasıl uygulayabilirim.

syg.

serdarkus
15-02-2005, 00:26
Açtığım hisse üzerinde bazı düşey, yatay ve trend çizgi çalışmaları yaptıktan sonra bunu "chart" olarak kaydedip gerektiğinde açınca aynı çalışmalarıma kaldığım yerden devam edebiliyorum. Ama değişik şablonları bu grafiğe uygulayınca yaptığım çizgi çalışmaları yeni şablonla birlikte açılmıyor, bir hissede yapılan çizgi çalışmalarının uygulanan bütün şablonlarla birlikte görüntülenme şansı yok mu?
Bu sayfada, 282 ve 283 nolu gönderilerde var. :)
http://www.hisse.net/forum/showpost.php?p=245507&postcount=282

Ali Baba
16-02-2005, 19:31
Sonunda metastock programini kurdum. Datalari indirdim..

Topigi bastan sona bi okiyim. :)

Ali Baba
16-02-2005, 20:04
Bastan sona okudum, birde sondan basa okuyum derken ilk problemimle karsilastim..

Cok acemice ama. Ilk olarak heyecanla dohol grafigini actim. Ama üzerine indikatör koyamiyorum. sanki bu programda indikatör yok.

Standart formüllü indikatörler yokmu. hepsini kendimiz mi yazicaz?

Garboy
16-02-2005, 20:13
bu kırmızı işaretli yerden bir tanesini seçiyorsun
Farenin sol tuşunu bırakmadan grafiğin üstüne çekiyorsun

http://img.photobucket.com/albums/v626/garboy/metstok.png

Ali Baba
16-02-2005, 20:15
Tesekkürler Garboy, :)

Bende habire indikatörün üstüne tikliyodum. :o

Garboy
16-02-2005, 20:18
Ha bu arada sayın korhan ve BB kızmasın ama yukardaki grafik pek de iyi gözükmüyor
;o)

Ali Baba
17-02-2005, 00:53
Ha bu arada sayın korhan ve BB kızmasın ama yukardaki grafik pek de iyi gözükmüyor
;o)

Senin grafik Doholde sat vermis. :)

bide benimkine bakiyim ne durumda.. :)

Element
17-02-2005, 01:53
biri sağolsun geçenlerde yazdığım iletiye cevap yazmış itibar puanla birlikte isim yazmamış kimse ikikere sağolsun, saygılar....

serdarkus
17-02-2005, 09:31
bu kırmızı işaretli yerden bir tanesini seçiyorsun
Farenin sol tuşunu bırakmadan grafiğin üstüne çekiyorsun
..
MS bilirim sanırdım.. O üst barı ne diye yapmışlar, ne işe yarar diye düşünürdüm. :)
Teşekkürler

bikmisbroker
17-02-2005, 10:32
;o)

Kizacak hicbirsey yok?? Fark burada zaten?? Hep ornek olarak yazarim ve derim ki "Butun Kardiyologlar ayni EKG ye bakarlar, ve de farkli yorumda bulunabilirler, ancak 1 tanesinin yorumu dogrudur :D:D

Rademaker
23-02-2005, 21:28
Arkadaşlar demand index de divergence'leri bulan bi formül yazabilirmisiniz

ölümcül hastalık umutsuzluk

metin6144
25-02-2005, 00:03
Arkadaşlar demand index de divergence'leri bulan bi formül yazabilirmisiniz

ölümcül hastalık umutsuzluk

Divergence(Security(".xu100",DI()),DI(),5)
meali şöyle:
Divergence(Security("A",DI()),DI(),B)
A hissesinin demand index'i ile açılan grafiğin demand index'inin %B ve daha yukarı divergensini gösteriyor.
ilk örnekte imkb100 e göre karşılaştırdım. Değiştirebilirsiniz.
Kolay gelsin

Rademaker
25-02-2005, 13:58
metin bey demand index ile divergens yani pozitif yada negatif uyumsuz gösteren hisseleri nasıl bulacağım bana net bir explorer formülü verin lütfen

Sheriff
25-02-2005, 19:59
METASTOCK PROF. 8.O KURULUMU VE KULLANIMI
KURULUM:MetaStock 8.0’ı CD olarak satın aldığımızı düşünelim.Programı yüklemek için şifreye gereksinim duyarız.Şifre CD’nin kutusunda yazılı değilse readme.txt ya da okubeni.txt
dosyasında yazılı olabilir.Bu şifreyi programı yüklemeden önce büyük harflerle bir yere not edelim.Sonra CD’yi Cd-rom’a koyalım.Bilgisayarımızın ayarlarına bağlı olarak işletim sistemi CD’yi ya otomatik olarak görecek ya da elle açılmayı bekleyecektir.Elle açtığımızı düşünelim.1)Bilgisayarım çift tıkla!,2)D sürücüsünde MetaStock Prof. Çift tıkla!(Sistemde iki HDD varsa ya da HDD birkaç bölüme ayrılmış ise sürücü ismi farklı olabilir.)3)Setup.exe çift tıkla!
Kurulum çalışmaya başlar.Setup çubuğu dolunca boğa resmi görünür.Bu Welcome sayfasıdır.Bu sayfayı next(sonra) tuşu ile geçelim.Gelen sayfada Name yerine isminizi,Company yerine varsa kuruluşun ismini,Setup Key yerine de az önce not edilen
Şifreyi büyük harflerle yazalım.Next ile ilerleyelim.(Burada MetaStock’u bilgisayarımıza setup daki dizin yapısı ile kurmuş oluyoruz.Gelen sayfada Standart kurulum işaretlenebilir.Bu durumda Türkiye’de henüz kullanmadığımız Option Scope ve gelecek piyasaları da yüklenir.İstenirse custom işaretlenerek bu piyasalardaki işaret kaldırılarak bilgisayarımıza kurmamış oluruz.Next ile ilerleyince şimdi can alıcı ayar yapılır.Burada No Vendor işaretlenir.(No Vendor ile Data Server programını kapatıyoruz.Kapatmaz isek MetaStock dataları real time okumak için internet aracılığı ile data satıcıya bağlanmaya çalışıyor.Bu hizmeti Türkiye’de henüz veren olmadığı için (ya da varsa ben bilmiyorum) program daha ileri gidemeden hata veriyor.Şimdi next ile ilerleyelim.İşlem başlar .Yükleme ilerler.Yükleme bitince programı ilk defa ya da çeşitli kereler yükleme seçeneklerine bağlı olarak Overwriter bölümü gelir.Ya da gelmez.Eğer daha önceden size ait çeşitli formüller oluşturuldu ve bunlar korunmak isteniyorsa Overwriter işaretlenmelidir.Şimdi Upgrading başlar.Next ile ilerle finish kurulumun bittiğini anlatır.Bilgisayar açılıp kapandığında ayarlar kullanıma hazırdır.

Sheriff
25-02-2005, 20:01
METASTOCK 8.0 PROF.’U DÜZENLEMEK VE KULLANMAK

MetaStock’ta grafik çizmek için önce programın mantığını kavramak gereklidir.MetaStock datalara yukarıdan bakan bir dürbündür.Bildiğimiz dürbün nasıl ki uzaktaki bakılan bölümü yaklaştırıp ayrıntıları gösteriyorsa program da hisseleri gösterir.Dürbünü bakacağınız yere çevirmez iseniz bir şey görmezsiniz.Bu MetaStock’da bilgisayar mantığı ile yol tanımlama şeklinde yapılır.Dataları data satıcısından ya da ücretsiz bu hizmeti verenlerden aldık.Bir örnek vermek gerekirse “veri.tekaredi.com” sitesinden ücretsiz verilerimizi aldık.(Bunun yolu ve yöntemi sitede anlatılmaktadır.)Bilgisayarımıza indirdiğimiz datalar şöyle tanıtılır .Masaüstündeki Metastock ikonuna tıklayarak programı aç!Kitaba benzeyen “open”ıkonunu sol tıkla!Look satırında dataların bulunduğu konum tanıtılmalıdır.Bu konum data alınan yere göre değişir.Aşağı ok tuşunu tıkla!Bu pencerede şayet göremiyorsan aşağı ve yukarı çizgi şeklindeki oklar yardımıyla C: yı bul!.Seç ve çift tıkla.Sonra program files’i bulçift tıkla!Aynı şekilde te2di-veri bulunur ve çift tıklanır.Örneğin seanlık grafik çizdirilecekse seansYTL-1 çift tıklanır.Şimdi konum C:\Program Files\Te2di-veri\seansYTL-1 şeklinde görülecektir.Gelen pencerede hisselerin ismi,sembolü,first date,last date görünecektir.
Options’u tıkla!.View by sembol işaretli ise senet seçimi sembol ile,name işaretli ise isimleri ile yapılır.Load option grafikte data sayısının maximum yükleme kapasitesi ile grafikte kaç günlük data görüneceğini belirler.Gelen kutuda maximum data 1500 yapılırsa 1500 seanslık data kullanıma hazır dermektir.Display 250 ise bu 1500 seanslık datanın son 250 seansı grafikte görünür.(Dikkat eğer günlük data söz konusu ise seans yerine gün getirilerek okuma yapılmalıdır.)Arka arkaya – tıklanarak daha fazla datanın görünmesi sağlanabilir.Sonuna kadar devam edildiğinde 1500 seanslık datanın tamamı görünür.Birbiri ile kesişen ok ikonu ile 1500 seanslık data bir kerede görünür hale getirilebilir.

Sheriff
25-02-2005, 20:09
Değerli arkadaşlar,
Sayın S.Demir arkadaşımızın MetaStock hakkındaki bilgilerini pekiştirmek için yazdığım yazının burada başkalarına da faydalı olacağını düşündüm.

Sheriff
25-02-2005, 21:13
ARANAN HİSSENİN BULUNUP ÇİZİLMESİ.
Sağ altta Choose a Security penceresini aç!.View by sembol’ü işaretle!.Diyelim ki AKBNK hissesi üzerinde çalışırken KCHOL hissesini merak ettik.Aşağı yukarı tuşları ile tek tek ilerlemek pratik olmaz.Eğer KCHOL sembolünü anımsar isek hisseyi bulmak çok kolaydır.Klavyede K harfine bas!.Sonra C harfini tıkla.(K tıklanınca K ile başlayan hisselerin en başında oluruz.C yi de tıklayınca KC ile başlayan hisselerin başında oluruz.)KC ile başlayan hisse Koç Holding’dir.Tamam tıklanırsa KCHOL’un grafiği ekrana gelir.Eğer sembol tam hatırlanamazsa hisseye yaklaşıp bulmak mümkündür.Örneğin Tansaş bulunacaksa T tıklanır.Açılan pencerede aşağı tuş ile tnsas bulunur ve çizilir.Sembollerde i,ü,ç,ö,ş,ğ gibi Türkçe karekterler bulunmaz.Büyük harlerde ise “I” olmaz.küçük harf seçili iken I ile başlayan hissenin olmayacağı bilinmelidir.

metin6144
25-02-2005, 23:20
metin bey demand index ile divergens yani pozitif yada negatif uyumsuz gösteren hisseleri nasıl bulacağım bana net bir explorer formülü verin lütfen

Divergence(Security(".xu100",DI()),DI(),5)

bu formülü (5 sayısını değiştirebilirsiniz) indicator builder den new diyerek yeni bir isimle (ör: divergenceDI ) kaydedin. sonra explorer den new diyerek yeni bir explorer oluşturun. Col A ya fml("divergenceDI") yazın. burada indicatör ismini tam olarak yazmanız gerekir yoksa yazdığınız formülü bulamaz. buraya kadar olan kısım ile tüm hisseleri gösterir. siz sadece 1 ve -1 leri görmek isterseniz filter bölümüne colA=1 or colA=-1 yazın. optionsdan periodu belirlemeyi unutmayın ve use filter seçili olsun.
işlem tamam gerisi explore edip görmeye kalıyor.
tüm formüller için parametreleri değiştirerek bu yöntemle explorasyonlar yapabilirsiniz.
kolay gelsin

preatoria
26-02-2005, 14:53
Ya kardeşim bi tane -bilen- adam yokmu ya Renko grafiklerde siyahtan yeni beyaza dönen hisseleri bulan bi explorer formulü oluştursun. Her bir küp 1121.5 birimden oluştuğuna göre son günlerdeki fiyat toplamının 1121 geçtiği anda bir beyaz küp oluşması lazım ama formulasyon nasıl olacak hadi babalar

ahha güzel soru hemde çok güzel soru akşam ne yapayım diye düşünüyordum belamı buldum sanırım

bu akşamdan itibaren yazmaya çalışacağım bir hafta içinde cevap geldi geldi gelmedi umudu kes Sn.spekra :D

ertan
26-02-2005, 16:12
ahha güzel soru hemde çok güzel soru akşam ne yapayım diye düşünüyordum belamı buldum sanırım

bu akşamdan itibaren yazmaya çalışacağım bir hafta içinde cevap geldi geldi gelmedi umudu kes Sn.spekra :D

evdeki gizli kamera sayesinde çalışmaları yakinen takip imkanı bulacağız...çalışmanın en son hali... :D

http://id.mind.net/~zona/mmts/miscellaneousMath/quadraticFormula/qesol15.gif

Sheriff
26-02-2005, 21:26
METASTOCK’DA EKRANIN DÜZENLENMESİ
Bir hissede 21 günlük,2 standart sapmalı,triungular özelliğinde Bollinger Bandını mor renkte;Bollinger’in orta bandı noktalı,exper sistemlerden Gil Raff Market Space Timing System in al-sat okları grafikte olsun.Fi
Fiat çubukları mum şeklinde ve işlem hacmı çubuk şeklinde görünsün.Yaptığım bu çalışmayı tüm hisselerde görebilir miyim?
YANIT:Bu işlem iki türlü yapılabilir.a)Choose a Security penceresini aç!Burada by sembol işaretli olmalıdır.Sonra options’a bas!Burada da Use smart As template ve Keep Line Studies işaretlenirse yapılan düzenlemeler diğer senetlerde de görünür.b)Aşağı açılan menülerden Toools’a tıkla!Aplication Properties Chart Options’a bas!Chart Options’u seç!Burada Keep Line Studies işaretli olmalı,Use4 smart Chart işaretsiz olmalıdır.
Bir hisse ekranda çizili olsun.Üst bölmede örneğin Rvi(14) orta bölümde hisse grafiği alt bölmede de işlem hacmi çubuk şeklinde olsun.Böyle düzenlenen pencerede göstergelerle fiat grafiğini ayıran çizgi(=bar)başka görünümlerde de çizilir mi?Ya da tümüyle kaldırılır mı?Bu durumda göstergeye ya da fiat grafiğine tam sayfa nasıl bakılır?
YANIT:Fiat grafiği alanında herhangi bir yeri sağ tıkla!Chart window properties’i aç!Show Chart Title Bar,Show Chart Toolbar,Show Inner window Title Bars&Show Value In Title Bars,Show Inner Window Splitter Bar tümü işaretli ise hem hisse hem de indicatör üstünde yaklaşık 1 cn eninde bir bar oluşur.Bu barın solunda hisse ya da gösterge adı bulunurShow Value In Title Bars işaretlenirse fiat ya da gösterge son gün düşüş yaptıysa ve ayarlandı ise kırmızı,yükseliş yaptıysa yeşil renkte olacaktır.Gene ayarlara göre barda high,low,close ya da göstergenin son değeri bulunur.Barın sağında maxsimize ve kapatma tuşları vardır.Maxsimize tıklanınca bar göstergeye aitse göstergeyi,fiat grafiğine aitse grafiği tam sayfa yapar.X işareti ilgili bölümü kapatır.(Not:Fiat grafiğini bu tuş ile kapatırsanız artık göstergenin anlamı kalmayacaktır.Daha önce anlatıldığı gibi ayarlar bir diğer hisseye aktarıldığı için MetaStock
Geçersiz işlem uyarısı verebilir.Bu nedenle hisseleri açamaz hale düşebiliriz.Bu bar & ile belirtilen satırın işaretlenmesiyle oluşur.Ana pencerede barlı üç bölüm olması yaklaşık 3 cm lik alanın boşa harcanması demektir.Ayrıca istenmeden de olsa tehlikeli işlemin yapılması nedeniyle Show Inner Window Title Bars ve Show Value In Title Bars’ı işaretlememek daha iyidir.İlk iki satır işaretli olacak.Eğer Show Inner Window Spilitter Bar işaretli(3.işaretsiz iken)gösterge ve fiat grafiklerini ayıran bar ince bir çizgi haline döner.Böylece maus ile pencereler büyültülüp küçültülebilir.Bu durumda gösterge ya da fiat grafiğini tam sayfa görmek için neyi tam sayfa yapacaksan o alanı sağ tıkla!Inner Window’dan Maxsimize’yi seç!Böylece seçilen alan tam sayfa olur.Eski duruma dönmek için pencereyi sağ tıkla!Inner Window’dan restore’yi seç!Sol tıkla.Show iner window splitter bar’ın işareti kaldırılırsa gösterge ve fiat bölümünü ayıran çizgi kaybolur.Böylece daha geniş bir alanda daha çok ayrıntı el altında olur.Burada da tam sayfa ve geri dönüş aynı yöntemle yapılır.Sheriff

Sheriff
26-02-2005, 21:54
Soru :Fiat ya da gösterge değerlerinin hem sağ hem de sol sutunda görünmesi pencereleri daraltıyor.Bu ayar nasıl yapılır?
YANIT:Chart Window Properties’den Scale Location buradan da left y-axis işareti kaldırılırsa değerler sadece sağdaki sutunda görünür.Ancak “date” işaretli olmalıdır.
Soru:En üstte görünen başlık çubuğu “Title bars”’ın ortasında son gün kapanış fiatı,sağda ise senedin işlem görmeğe başladığı tarih ile son işlem günü nasıl ayarlanır?
YANIT:Chart Window Properties den Title Bar buradan a)Center Last Prise ve right de Date Range seçilmelidir.
Soru :Arka planın beyaz olması bazı ayrıntıların kaçırılmasına neden oluyor.Arka planı siyah yükselen fiatı yeşil ve düşen fiatı nasıl kırmızı yaparım?
YANIT:Beyaz bir sayfada beyaz bir ok işareti,siyah bir sayfada siyah bir harf çizgi görünemez.Buna dikkat etmek koşuluyla;
Inner Window Properties den Background Color’u Black yap!Böylece ard alan siyah olacaktır.Gösterge,fiat alanı,vb. tüm pencereler için bu tek tek yapılır.Şimdi gerek up ve gerekse down fiatlar ekranda görünemeyecektir.(Çünkü onlar CD ile siyah renkte geliyor.)
O halde alt+O ile açtığın pencerede aşağı ok ile price gel!.Fiatları çubuk ile göstereceksek bars bölümünden up rengini yeşil,down rengini kırmızı yap!x ve y eksenleri rengini ise yeşil yap.x axsis den grid işaretini kaldır.Burada margin 5 olmalıdır.Real time margin de 5 olabilir.

Sheriff
26-02-2005, 21:57
Değerli arkadaşlar,
Önümüzdeki günlerde birkaç ayarı daha anlatıp konuyu kapatacağım.Sheriff

Sheriff
02-03-2005, 01:01
EKRAN AYARLARI (DEVAM...)
Gösterge,işlem hamcı,fiat grafiği pencerelerini ayıran bar ya da çizgi yoksa çoğu zaman ya fiatlar ya da göstergede bazı ayrıntıları daha iyi nasıl görürüm?Yeni bir göstergeyi nasıl çizerim?Ya da istemediğim göstergeyi nasıl silerim?
YANIT:Fiat grafiği alanında herhangi bir yeri sağ tıkla!İnner Window ‘dan Arange işaretlenirse tüm pencerelere ait yükseklikler eşitllenir.Yeni bir gösterge için İnner Window dan New seçilir.Böylece ekranın üst tarafında gösterge için yeni bir bölüm oluşur.Buraya göstergeyi sürükleyip bırakırız.Kapama tuşu olmayan gösterge şöyle kapanır:Show İner Window Title Bar aktif hale getirilip x tuşuna basılır.Eğer bir gösterge silinip yerine başka bir gösterge çizilecekse gösterge üstüne kadar gel!.Renk morlaşınca(Bu nedenle göstergeleri mümkünse mor dışındaki bir renk ile gösterin!)sağ tıkla!Delete ile sil!Boşalan alana yeni bir gösterge çizilebilir.
Soru:Expert sistemlerin al ve sat okları bazılarında yok.Bunları nasıl ayarlarım?
YANIT: f(x)in solunda şapkalı adam işaretini tıkla!Gelen pencerede örneğin Gil Raff-MarketSpace Timing System’i seç!Attach tıkla!Detach olacaktır.Böylece sağ ok işareti bu satırn soluna gelir.Bu onun seçildiğini anlatır.Close tıklanınca bu sisteme ait al ve sat okları grafiğe yerleşir.Eğer al-sat oklarının tümü ya da bir kısmı görünmüyorsa ekran rengi ile oklar aynı renktedir.Bu nedenle grafiğin üzerine yerleşmesine karşın görünemez.Expert Advisor’ü aç!Edit sol tıkla!Symbols u seç!Primary Buy signal ı işaretle.Edit’i sol tıkla!Graphic sol tıkla!Gelen kart üzerinde yukarı ok u yeşil yap,Font’tan buy yazısını da yeşil yap.Symbol pozition ise Beloe prise Plot Label pozisyon ise Below symbol olmalıdır.Tamam ile terk et!Primary Sell Signal’i seç!Edit tıkla.Graphic tıkla!renk kırmızı symbol pozisyon Above symbol olmalıdır.Sell yazısını da fonttan kırmızı yap.Tamam ile çıkalım.Bu seçimler ve renkler Bacground color siyah iken anlamlıdır.Arka zemin beyaz ise bu renkler iç açıcı olmayabilir.

MuDo
02-03-2005, 01:51
Daha önce böyle bir konu geçip geçmediğinden emin değilim. Hisselere ait verileri txt dosyası şeklinde alabilmemiz mümkün mü?Veya bu verileri başka formlara çevirebilmek için ne yapmam gerekir.
Bu konudaki arkadaşlar bilgileriyle aydınlatabilirse sevinirim. Özelden de cevap yazabilirseniz sevnirim.

Sheriff
02-03-2005, 18:13
EKRAN AYARLARI( Devam..)
Soru:Fiat grafiği üzerinde Bollinger Bandı nasıl çizilir,kaldırılır?
Yanıt:Tittle bar altındaki İndicator quicklist’in aşağı tuşunu tıkla!.Home ile listenin başına git.B harfi tıklanınmca B ile başlayan ilk gösterge seçilir.Aşağı ya da yukarı ok tuşları ile Bollinger Bandını bul!Maus’un okunu Bollinger Bans solundaki ~sonsuz sembolüne benzeyen tuşa tıkla!Bırakmadan fiat grafiği üzerine kadar götür.Şimdi fiatlara ait çubukların
Hepsi morlaşınca tuşu bırak.(Önceden yapılan ayarlarda fiat çubuklarının tümü mor renkte seçilmemelidir.)Bollinger Bands Properties penceresi gelir.Bu pencerede Bandın ayarları yapılır.Time periods:Çoğunlukla 21 seçilir.Deviation:Daima 2 seçilir.Metod:Triungular seçilirse band önceki günleri ihmal etmez ama son günlerin ağırlığına daha fazla yer verir.Price field:Close seçilmesi mantıklıdır.Bandın rengini ben açık mor,stilini ise ....... yapıyorum.Tamam deyince Bollinger Bandı orta band noktalı olacak sekilde çizilir.
Bollinger Bandını silmek için maus un okunu Bollinger’in orta bandı üzerine getirip üst üste oklar işaretini görünce sağ tıkla!Delete seç!Sol tıkla!Bollinger ve orta band silinecektir.
DOWNLOADER İLE YENİ BİR HİSSE YARATMAK
The downloader ‘e bas!Downloader programı açılacaktır.(Masa üstündeki ikonla da açılabilir.)Ucu kıvrık beyaz sayfayı tıkla.Aşağı doğru security yazan bir menu açılır.Security ile yeni bir hisseoluşturulur.Compozite ise asl1nda var olamayan bir hissedir.Bir hissenin başka bir hisseye bölünmesiyle oluşan yeni hisse göreceli güç olarak bilinir.Örneğin(akbnk/xu100) akbank’ın endekse göre güçlü olup olmadığı buradan anlaşılır.
Piyasanın gücünü ölçen yükselenler-düşenler endeksi,yükselenler-düşenler-değişmeyenler endeksi,tarihi zirve,tarihi dip endeksleri bu kısımdan oluşturulur.
Tüm MetaStock kullanıcılarına başarılar dilerim.Ayrıca 7.0 versiyonu kullananların real-time ayarlarını kapatmaları gerekli idi.Ama bunun nereden yapıldığını uzun süre önce bu versiyonu bıraktığım için unuttum.

ctitiz
03-03-2005, 00:36
Daha önce böyle bir konu geçip geçmediğinden emin değilim. Hisselere ait verileri txt dosyası şeklinde alabilmemiz mümkün mü?Veya bu verileri başka formlara çevirebilmek için ne yapmam gerekir.
Bu konudaki arkadaşlar bilgileriyle aydınlatabilirse sevinirim. Özelden de cevap yazabilirseniz sevnirim.

Downloader menülerinde bulunan tools/convert seçeneği talebinizi karşılayacaktır.

Selamlar

exxx
03-03-2005, 00:44
Arkadaşlar garip bir soru soracağım!

Metastock'da bir hissenin maximum kaç günlük datası olabilir? 300 bin satırlık datayı (tek bir hisseye ait) The Downloader programını kullanarak MetaStock formatında görüntüleyebilir miyim?

ctitiz
03-03-2005, 00:48
Arkadaşlar garip bir soru soracağım!

Metastock'da bir hissenin maximum kaç günlük datası olabilir? 300 bin satırlık datayı (tek bir hisseye ait) The Downloader programını kullanarak MetaStock formatında görüntüleyebilir miyim?

Sanırım 99999 günlük data olabilir...Nedenmi? Load Options' da Load Periods max. 5 haneli:)

Selamlar

Sheriff
03-03-2005, 18:08
sayın mudo,
imkb seanslık verileri sitesinde *.xls uzantılı exel dosyası biçiminde yayımlamaktadır.Bu nedenle txt biçiminde alınamaz.Ancak metastock'un downloaderi ya da örneğin tekaredi gibi bir program *.xls formatındaki verileri metastock formatına çevirdiği gibi istenirse csv uzantılı text formatına da çevirebilir.Downloader de ise convert ile kaynak dosyalar örneğin metastock formatında ise yolu tanımlanıp hedef klasörde ASCII text formatı seçilerek istediğinizi elde edersiniz.

GalaTyphoon
03-03-2005, 19:27
Maksimum 60 Bin küsür adet kayıt kabul eder. Zaten 110 senelik Dow datasında 28.000 adet kayıt var 300 Binlik datayı düşünün artık.

Minoltay
03-03-2005, 20:06
arkadaşlar,,,
metastock 8.0 programını bilgisayara başarıyla kurdum...fakat şimdi ne yapacağımı hiç bilmiyorum... hisselerin geçmiş verilerini almam lazım...daha sonra günlük verileri hergün almam lazım...downloader programı mı gerekiyor... ama bunları nasıl ve nerden yapacağım bilmiyorum...gerçekten bu konuda acemiyim...sizlerden ricam ayrıntılı bi şekilde yol gösterebilirmisiniz????şimdiden teşekkür ediyorum...

taraftar
03-03-2005, 22:20
arkadaşlar,,,
metastock 8.0 programını bilgisayara başarıyla kurdum...fakat şimdi ne yapacağımı hiç bilmiyorum... hisselerin geçmiş verilerini almam lazım...daha sonra günlük verileri hergün almam lazım...downloader programı mı gerekiyor... ama bunları nasıl ve nerden yapacağım bilmiyorum...gerçekten bu konuda acemiyim...sizlerden ricam ayrıntılı bi şekilde yol gösterebilirmisiniz????şimdiden teşekkür ediyorum...
Dostum aşağıda ki verdiğim linkte eski yıla ait dataları bulabilir hemde ücretsiz olan Tekaredi isimli yükleme programını bilgisayaraına kurarak dataları gün gün indirebilirsin....Başarılar...Ayrıca siteyi kuranlara SAYGILAR....
http://veri.tekaredi.com/dosya/index.php

kalkedon
03-03-2005, 22:48
Siteyi kuran ilk 3 kişiden biri bendim. Esas kurucusu ve isim babası M.Ertuğrul KÖKER dir.Remzi kardeşimiz programı geliştirendir.Siteyi bugüne getirenlerin en başındadır.Sonra Metin ve Gökhan beyler dahil oldular. Ben kısa birsüre sonra ayrıldım. Son zamanlarda duyduğuma göre KÖKER de ayrılmış.
Şu anda götüren arkadaşlar hepsi son derece yetenekli arkadaşlar. Özellikle REMZİ çok güzel bir program hazırladı. Son derece kapsamlı ve hızlı. Tekaredi veri nin şu anda ücretsiz olması,sanırım ANALİZER i de ücretsiz hale getirdi. :) Dün gece öyle bir mesaj aldım. Başarılarının devamını diliyorum. Saygılar..

sabır
03-03-2005, 23:57
Selam arkadaşlar,tekaredi com dan veri programını üye olup kurdum ve dataları aldım.Fakat bu dataları metastock 8.0 a nasıl aktarabileceğimi bilmiyorum.Bilen arkadaşların yardımını bekliyorum.Saygılar..

exxx
04-03-2005, 01:16
Maksimum 60 Bin küsür adet kayıt kabul eder. Zaten 110 senelik Dow datasında 28.000 adet kayıt var 300 Binlik datayı düşünün artık.

Aslında benim tek parça haline getirmeye çalıştığım data günlük veri değil. EUR/USD'nin 2001'den bu yana 5 dakikalık datalarını excel formatında buldum bir yerden de, toplam 300 bin küsür satır ediyor. 8MB'lık 5 dosya var elimde, düşünün artık :gulen:

excel gibi 64 bin küsür de takılıyor demek ki, demek ki parçalamak durumunda kalacağım....

sabır
04-03-2005, 20:28
Arkadaşlar selam.Tekarediden geçmişe dönük dataları alıp metastockun içine attım fakat bu datalar 29 12 2004 e kadarki data.Yükleme programınıda bil kurdum ve üye oldum.Şimdi ise 30 12 2004 ve 04 03 2005 arası kalan dataları almak için veri aktara basıyorum verileri alıyormuş gibi oluyor.Bülünmeler kontrol ediliyor deyip bütün hisselerin isimleri geçiyor.15-20 dakika kadar bekliyorum.Bittiğinde bölünme kontrolu bitti durum yazıyor.Programı kapatıyor ve metastock a giriyorum.Fakat dataları alamadığımı görüyorum.Lütfen bu konu hakkında yardımcı olurmusunuz...

Sheriff
04-03-2005, 20:54
Değerli sabır,
Dataları metastock'a atmak tabiri yanlış bir ifade.Tekaredi aktarma programı imkb den aldığı seanslık dataları metastock formatına çevirerek ilgili klasörlere gönderir.Bu durumda eğer nereye bakacağınızı bilmiyorsanız datalarınız güncellendiği halde bunları alamadığınızı düşünebilirsiniz.Bunun açıklamasını yazımda anlattım.Ayrıca (tekaredi programını hazırlayanlara minnettarım) veri.tekaredi.com sitesinde veriler ve program birlikte indiriliyor.Program üyelik sonrası çalıştırılınca 1.1.2005-4.3.2005 arası dataları indiriyor ve sonra tümünü metastock formatına çeviriyor.Yani eğer zaten dataları alıp çevirdiniz ama yerini bulamadınız ve yine aynı işlemi denediyseniz bu olur.Bence siz daha önce anlattığım gibi dataları arayıp metastock'a gösteriniz.

sabır
04-03-2005, 23:19
Değerli sabır,
Dataları metastock'a atmak tabiri yanlış bir ifade.Tekaredi aktarma programı imkb den aldığı seanslık dataları metastock formatına çevirerek ilgili klasörlere gönderir.Bu durumda eğer nereye bakacağınızı bilmiyorsanız datalarınız güncellendiği halde bunları alamadığınızı düşünebilirsiniz.Bunun açıklamasını yazımda anlattım.Ayrıca (tekaredi programını hazırlayanlara minnettarım) veri.tekaredi.com sitesinde veriler ve program birlikte indiriliyor.Program üyelik sonrası çalıştırılınca 1.1.2005-4.3.2005 arası dataları indiriyor ve sonra tümünü metastock formatına çeviriyor.Yani eğer zaten dataları alıp çevirdiniz ama yerini bulamadınız ve yine aynı işlemi denediyseniz bu olur.Bence siz daha önce anlattığım gibi dataları arayıp metastock'a gösteriniz.
Sevgili SHERİFF arkadaşım metastock a dataları atıyorum derken yani metastockta t2di-veri klasörünü bulup öyle açıyorum ve 29.12.2004 e kadar dataları çektiğimi görüyorum.Benim sorunum bundan sonraki 30.12.2004--04.03.2005 datalarını alamamam.Kullanıcı adı ve şifre aldıktan sonra veri aktara basıyorum birşeyler oluyor ama datalar gelmiyor.Bu yeni çekilen datalarda t2di-veri klasörünün içine gitmiyormu?Başka bir klasördemi toplanıyor acaba.Eğer başka bir klasöre toplanıyorsa hangi klasör adı altında olabilir acaba?lütfen bilen arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim...

hank
04-03-2005, 23:35
Eğer şifreniz onaylandıysa "gün aralığını otomatik bul " tıklayıp deneyin veya tersi.

sabır
04-03-2005, 23:42
Eğer şifreniz onaylandıysa "gün aralığını otomatik bul " tıklayıp deneyin veya tersi.
Şifrem onaylandı arkadaşım ayrıca dediğiniz şeyide denedim ama nafile.Bir yerde hata yapıyorum ama nerde çözemedim... :düsün:

Ali Baba
04-03-2005, 23:43
Arkadaşlar selam.Tekarediden geçmişe dönük dataları alıp metastockun içine attım fakat bu datalar 29 12 2004 e kadarki data.Yükleme programınıda bil kurdum ve üye oldum.Şimdi ise 30 12 2004 ve 04 03 2005 arası kalan dataları almak için veri aktara basıyorum verileri alıyormuş gibi oluyor.Bülünmeler kontrol ediliyor deyip bütün hisselerin isimleri geçiyor.15-20 dakika kadar bekliyorum.Bittiğinde bölünme kontrolu bitti durum yazıyor.Programı kapatıyor ve metastock a giriyorum.Fakat dataları alamadığımı görüyorum.Lütfen bu konu hakkında yardımcı olurmusunuz...

Veri alımını başlatmadan önce ayarlardan veri ayarlarını seçip ordan TCMB için bir klasör seçmelisiniz. Yoksa almıyo verileri.

sabır
04-03-2005, 23:47
Veri alımını başlatmadan önce ayarlardan veri ayarlarını seçip ordan TCMB için bir klasör seçmelisiniz. Yoksa almıyo verileri.
Evet bak bundan olabilir.Çünkü veri ala bastığımda tcmb ile ilgili uyarı geliyor bende tamama basıyordum...

Ali Baba
04-03-2005, 23:49
Evet bak bundan olabilir.Çünkü veri ala bastığımda tcmb ile ilgili uyarı geliyor bende tamama basıyordum...

Bir deneyin olmazsa başka ne olabilir bi bakalım.

Şu an bende yeni formatladığım bilgisayara yeniden kurdum metastocku ve tekarediyi kaç saattir indiriyo bitmedi hala. :cheers:

sabır
05-03-2005, 00:06
Yok berg kardeş yine beceremedim yaww!Dediğinizi yaptım ve bu sefer uyarı almadım datalarıda aldı aslında çünkü downloader da takip ettim gün gün tarihleri aldı ve datalar çekilmiştir uyarısı geldi.Fakat meta stock u açtığımda yine 29 12 2004 e kadarki dataların olduğunu gördüm..downloader ı açtığımda ise oradada hala son veri alma tarihi 29 12 2004 yazıyor hala.Kafayı yiyecem vallahi.

Ali Baba
05-03-2005, 00:11
Gün aralığını otomatik bul seceneğini seç ve bi de öyle dene.

Veri alımı çok kısa sürmez saatlerce sürebilir. Öyle hemen bitmez yani

Kullanıcı kontrolü yapılıyor yazdıktan sonra almaya başlaması lazım verileri.

sabır
05-03-2005, 00:16
Birde downloader da bölünmeler--songün--performans--hisseveri seçenekleri var.fakat bölünmeler şıkkı seçili burada bir yanlışım olabilirmi?Yani hisse veriyi falanmı seçip veri al demem lazım acaba

Ali Baba
05-03-2005, 00:20
Yukarda veri aktar yaz-iptal eden yazan butona bastığında verileri almaya başlaması lazım.

Sanırım ayarlarda eksiğin var. Bir bakıyım benim ayarları nasıl yapmışım.

Ali Baba
05-03-2005, 00:22
TCMB için bir klasör sectin ve ayarları kaydettin değilmi.

RamX
05-03-2005, 00:25
burada geçen tüm güzel sözler için ayrı ayrı teşekkür ederim.

sn. sabır yardım için msn den iletişim kurabilirsiniz yada email atabilirsiniz

msn: rbinar@hotmail.com
email: remzibinar@tekaredi.com

Saygılarımla
Remzi Binar

Ali Baba
05-03-2005, 00:26
Benim ayarların nasıl olduğunu yazıyım.

ayarlar

genel ayarlar

yeni hisse bulunduğunda bana sormadan ekle demişim

bölünmelerde bana sormadan bölünmeleri yap demişim

en alttaki

diğer seceneğinin iki şıkkınıda boş bırakmışım

Ali Baba
05-03-2005, 00:28
burada geçen tüm güzel sözler için ayrı ayrı teşekkür ederim.

sn. sabır yardım için msn den iletişim kurabilirsiniz yada email atabilirsiniz

msn: rbinar@hotmail.com
email: remzibinar@tekaredi.com

Saygılarımla
Remzi Binar

Tekarediye bende tekrar teşekkürlerimi sunarım. :)

:bravo: :bravo: :bravo:

RamX
05-03-2005, 00:30
Yardım çabanız ve taktiriniz için çok teşekkürler sn.berg.

sabır
06-03-2005, 16:40
TCMB için bir klasör sectin ve ayarları kaydettin değilmi.
Sayın Berg Tekaredi data hakkında remzi binar arkadaşımız bana dataları nasıl alacağım hakkında yardımcı oluyordu fakat adsl sinde kaynaklanan bir arızadan dolayı irtibat kuramıyoruz.Şimdi ben tekrardan tekaredi veriden 30.12.2004---06.03.2005 arası dataları çektim.Ve şu an bir yanlışlık yoksa dataları tek tek yazıyor.Yanlız şu an tekaredinin alt kısmında hangi günleri işlediğini görüyorum.Yarım saattir işlem yapmasına rağmen halen daha 06.01.2004 ün TCMB USD datasını alıyor.Sonra TCMB DS alınıyor daha sonra TCMB EURO alınıyor ve bir gün ileriye gidiyor.Anladığım kadarıyla son güne kadar TCMB usd-ds-euro verilerini yazacak ve daha sonra tekrar en başa dönüp hisse datalarını yazacak.Eğer bu şekilde olacaksa ve bir yanlışlık yoksa bu işlem Gece yarısına kadar sürer yawww.Bu işin daha başka bir yöntemi yokmu acaba sevgili BERG sizlerde bu şekildemi YAPMIŞTINIZ? Cevap yazarsanız çok memnun olurum..Saygılar....

Ali Baba
06-03-2005, 16:53
Sayın Berg Tekaredi data hakkında remzi binar arkadaşımız bana dataları nasıl alacağım hakkında yardımcı oluyordu fakat adsl sinde kaynaklanan bir arızadan dolayı irtibat kuramıyoruz.Şimdi ben tekrardan tekaredi veriden 30.12.2004---06.03.2005 arası dataları çektim.Ve şu an bir yanlışlık yoksa dataları tek tek yazıyor.Yanlız şu an tekaredinin alt kısmında hangi günleri işlediğini görüyorum.Yarım saattir işlem yapmasına rağmen halen daha 06.01.2004 ün TCMB USD datasını alıyor.Sonra TCMB DS alınıyor daha sonra TCMB EURO alınıyor ve bir gün ileriye gidiyor.Anladığım kadarıyla son güne kadar TCMB usd-ds-euro verilerini yazacak ve daha sonra tekrar en başa dönüp hisse datalarını yazacak.Eğer bu şekilde olacaksa ve bir yanlışlık yoksa bu işlem Gece yarısına kadar sürer yawww.Bu işin daha başka bir yöntemi yokmu acaba sevgili BERG sizlerde bu şekildemi YAPMIŞTINIZ? Cevap yazarsanız çok memnun olurum..Saygılar....

İlk dataları çekmek gerçekten baya uzun sürüyor.

Kaç saat olduğunu hatırlamıyorum ama benimkide uzun sürmüştü.

İlk dataları çektikten sonra güncellemeler çok kısa sürüyor.

Saygılar.

sabır
06-03-2005, 16:56
İlk dataları çekmek gerçekten baya uzun sürüyor.

Kaç saat olduğunu hatırlamıyorum ama benimkide uzun sürmüştü.

İlk dataları çektikten sonra güncellemeler çok kısa sürüyor.

Saygılar.
Çok teşekkürler sayın BERG.Aman doğru yolda olayımda geç sürsün farketmez bekleriz.

sabır
06-03-2005, 18:31
Çok teşekkürler sayın BERG.Aman doğru yolda olayımda geç sürsün farketmez bekleriz.
Yaw bekleriz dedim ama bu işte bir yanlışlık var gibime geliyor arkadaş ya.3,5 saat oldu daha halen 24.01.2005 tcmb euro verisini yazıyor.Daha mart a kadar döviz verilerini yazacak sonra başa dönecek üç aylık hisse verilerini işleyecek.Vay babam vay.Gece 3-4 de biterse iyi valla .Sıkıldımda acaba kapatsammıki bilgisayarı bilmemki?Aslında bu işin daha basit bir yöntemi olması lazım gelir diye düşünüyorum! :cheers:

Ali Baba
06-03-2005, 18:34
Bir yanlışlık olmalı bu kadar sürede bitmeliydi.

Bildiğim kadarıyla kapatırsanız kaldığı yerden devam eder.

Ayarlarda bi düzenleme yapmak gerekebilir

Ali Baba
06-03-2005, 18:37
Veri ayarlarından imkb ayarlarını seçin orda bütün döviz birimlerini değilde sadece size lazım olanları seçin bence.

sabır
06-03-2005, 18:38
Bir yanlışlık olmalı bu kadar sürede bitmeliydi.

Bildiğim kadarıyla kapatırsanız kaldığı yerden devam eder.

Ayarlarda bi düzenleme yapmak gerekebilir
Valla bilmemki berg kardeş.Kafam keçe gibi oldu gene.Banada şimdiye kadar bitmesi gerekliydi gibi geliyor ama nerdee daha yolun yarısında bile değil.

metin6144
06-03-2005, 23:10
Valla bilmemki berg kardeş.Kafam keçe gibi oldu gene.Banada şimdiye kadar bitmesi gerekliydi gibi geliyor ama nerdee daha yolun yarısında bile değil.
Sn sabır
veri yazma işlemi bu kadar uzun sürmez. bilgisayarınız çok çok eski değilse (bendeki 6 yaşında), eğer işletim sisteminizi altüst eden bir virüs yoksa çoktan bitirmiş olması gerekirdi. bu iki ihtimalin olmadığını kabul edersek büyük ihtimalle programı simge halinde küçülttüğünüz için yazma işlemi duruyor. program çalışırken başka programlar açabilirsiniz ancak kesinlikle simge durumunda küçültmeyin.
kolay gelsin.

Garboy
06-03-2005, 23:26
Çok geniş bir zaman dilimi seçilmiş ise uzun sürmesi mümkündür
verileri yanilediğimde 2000-2005 arasını ben yarım günden fazla beklemiştim

metin6144
07-03-2005, 00:29
Çok geniş bir zaman dilimi seçilmiş ise uzun sürmesi mümkündür
verileri yanilediğimde 2000-2005 arasını ben yarım günden fazla beklemiştim
şimdi farkettim sayın sabır ın hatasını
TCMB klasörü olarak tanımladığı klasör programın TCMB verilerini yazdığı klasörden farklı. malesef yazılmış olanları tekrar yazıyor.
çözüm:
C:\t2di-veri\tcmb
klasöründe bulunan dosyaları kendi oluşturduğunuz farklı adresteki tcmb klasörüne taşımak veya bu adresi aynen kullanmak.
zaman dilimi ne olursa olsun ocak 2005 e kadar olan tüm veriler seanslık ve günlük usd ve ytl olarak 4 klasör halinde hazır. işlemi uzatacak tek şey bulunduğumuz gün ile ocak 2005 arasındaki zaman.
bu hafta içinde yeni versiyon çıkacak yeni yükleyeceklerin birkaç gün sabretmesi daha iyi olur.
saygılar

exxx
07-03-2005, 01:18
ben tekaradiyi ilk kurarken iki opsiyon vardı. birincisi 70MB'lık bir setup dosyası ikincisi ise 5 MB'lık bir setup dosyası. şimdiki durum nedir bilmiyorum ama eğer kısa olanı seçmişseniz 10 yıllık datayı bir anda yükleyemeye çalışacaktır. Bu da biraz zaman alabilir tabii :) tavsiyem daha uzun süreli olan setup dosyasını indirmeniz doğrultusunda...

metin6144
07-03-2005, 01:29
ben tekaradiyi ilk kurarken iki opsiyon vardı. birincisi 70MB'lık bir setup dosyası ikincisi ise 5 MB'lık bir setup dosyası. şimdiki durum nedir bilmiyorum ama eğer kısa olanı seçmişseniz 10 yıllık datayı bir anda yükleyemeye çalışacaktır. Bu da biraz zaman alabilir tabii :) tavsiyem daha uzun süreli olan setup dosyasını indirmeniz doğrultusunda...
birisi 63mb ikincisi 18 mb iki dosya var. aralarındaki fark şu: büyük olanda veriler hisselerin halka arzlarından itibaren başlıyor. küçük olanda ise 1998 den itibaren başlıyor. her durumda yazma işlemi ocak 2005 den önce başlıyorsa kesinlikle klasör hatası var demektir. klasör hatası olabilecek yer ise tcmb klasörü. tanımlanmış yerde yazılı verileri aktarmadan yeni bir klasör tanımlayınca olmayan verileri internetten indirmeye ve yazmaya çalışıyor.

sabır
07-03-2005, 19:03
Evet arkadaşlar dün akşam tekarediyi sistemden install edip sildim.şu an 63 mb olan kurulum paketi exe programını tekrardan kurdum.Bu aşamadan sonra neler yapılacağını detaylı yazacak arkadaşlara minnettar olurum...

hank
07-03-2005, 19:23
Tüm verileri birden indirmeyin önce sonucu görün. Mesela "gunytl" ile başlayın.

sabır
07-03-2005, 19:33
gün yeni tl ile başlamam için ne yapmam gerekiyorki?Gerçekten bu konu hakkında hiç bir bilgim yok arkadaşlar.

ACT
07-03-2005, 19:58
METASTOCK 8,0' i yeni kurdum,

Aşağıdaki mesajı alıyorum, ne yapmalıyım?

DBC Data Manager (WINROS.EXE) could not be found.
It must be running before data can be collated

Ayni sey bende de oluyor. Ne yapmak lazim. Bunun cevabini bulamadim?? benim ki Metastock 9.0

sabır
07-03-2005, 19:59
Tüm verileri birden indirmeyin önce sonucu görün. Mesela "gunytl" ile başlayın.
Offffffffff offfff.Bu iş kabak tadı verdi artık yaa.Ayarlardan sadece gün ytl yi seçmeme rağmen veri aktarı başlattığımda halen daha tcmb dosyalarını çekiyor.Ondan sonra başlıyor yazmaya yok TCMB döviz sepeti yok Tcmb euro yok dolar,Ortada hisse dataları yok.Her bir günü çekmeside en az 10-15 dakika yaw.

metin6144
07-03-2005, 21:04
Offffffffff offfff.Bu iş kabak tadı verdi artık yaa.Ayarlardan sadece gün ytl yi seçmeme rağmen veri aktarı başlattığımda halen daha tcmb dosyalarını çekiyor.Ondan sonra başlıyor yazmaya yok TCMB döviz sepeti yok Tcmb euro yok dolar,Ortada hisse dataları yok.Her bir günü çekmeside en az 10-15 dakika yaw.
sn sabır
metin6144@hotmail.com msn den ulaşırsanız kısa sürede hallederiz

Minoltay
07-03-2005, 21:55

sayın sabır...
bende sizin gibi aynı işlemleri yaptım...63 mb lık exe dosyasını indirdim...arkasından programı kurdum...şifre ve parolayı girdim...daha sonra verileri almaya başladım...tcmb klasörü sordu...mevcut dosyayı seçtim...veri almaya devam etti...yaklaşık 45 dakikada bitirdi...ertesi gün tekrar veri aldım... bu sefer gün sd , seans sd1 ve seans sd2 verilerini indirdi...buda yaklaşık 1 saat sürdü...bu günse 1 dakikada yeni günü yükledi...eğer sende böyle olmuyorsa belki bilgisayarının hızıyla ilgili olabilir...öyle olduğunu varsayalım max 3 - 4 saat sürsün...daha fazla sürmemesi gerekir...

not:buarada veriler 31 12 2004 e kadar vardı zaten...sadece 2 aylık verilerin yüklenmesi anlattığım gibi oldu...

metin6144
07-03-2005, 22:35
sayın sabır...
bende sizin gibi aynı işlemleri yaptım...63 mb lık exe dosyasını indirdim...arkasından programı kurdum...şifre ve parolayı girdim...daha sonra verileri almaya başladım...tcmb klasörü sordu...mevcut dosyayı seçtim...veri almaya devam etti...yaklaşık 45 dakikada bitirdi...ertesi gün tekrar veri aldım... bu sefer gün sd , seans sd1 ve seans sd2 verilerini indirdi...buda yaklaşık 1 saat sürdü...bu günse 1 dakikada yeni günü yükledi...eğer sende böyle olmuyorsa belki bilgisayarının hızıyla ilgili olabilir...öyle olduğunu varsayalım max 3 - 4 saat sürsün...daha fazla sürmemesi gerekir...

not:buarada veriler 31 12 2004 e kadar vardı zaten...sadece 2 aylık verilerin yüklenmesi anlattığım gibi oldu...
kırmızı boyalı yeri sizin gibi yapmamış olsa gerek tahminen yeni bir klasör oluşturdu ve eski klasördeki hazır dosyaları tekrar yazdırmaya çalışıyor.

alvardar
08-03-2005, 20:47
Sonunda Metastock 8 de sapıttı.Hareketli ortalamları yanlış gösteriyor.Çizdiği eğriler tamamen yanlış.Şu an okulda WinMe yüklü bir bilgisayarda kullanıyorum.İzmir'deki evde Win XP yüklü.Orada düzgün çalışıyor.Tek şüphelendiğim şey WinMe.Bu programın WinMe ile bilinen bir uyumsuzluğu var mı?Ya da çözümü bilen?

Garboy
08-03-2005, 20:58
Tekaredi TCMB

neeldo
08-03-2005, 21:27
Sonunda Metastock 8 de sapıttı.Hareketli ortalamları yanlış gösteriyor.Çizdiği eğriler tamamen yanlış.Şu an okulda WinMe yüklü bir bilgisayarda kullanıyorum.İzmir'deki evde Win XP yüklü.Orada düzgün çalışıyor.Tek şüphelendiğim şey WinMe.Bu programın WinMe ile bilinen bir uyumsuzluğu var mı?Ya da çözümü bilen?

Sayın alvardar sorun windows vers,yonuyla alakalı değil.Ortalamaların üzerine tıklayıp sağ tıklayın orada scaling kısmı var oradan uygun olanı ayarlayın sorun çözülecektir. :nnee:

alvardar
08-03-2005, 22:34
Grafikte görülen YKBNK'nın dolar bazlı grafiğidir ve yeşil eğri 50 günlük üssel ortalamadır.Peki böyle ortalama olur mu olmaz :hayır:

http://img.photobucket.com/albums/v352/alvardar/internet/metahata1.png

neeldo
08-03-2005, 22:39
o sorun scaling ayarlarından yukarıda yazdım onu değiştir düzelir.

bozo38
08-03-2005, 23:14
beyler metastockta iki hisseyi aynı anda ekranda görebilmek mümkün mü....

neeldo
08-03-2005, 23:51
iki hisse açın saha sonra window dan column u seçin.örnek:
http://img.photobucket.com/albums/v691/neeldo/iviewcapture_date_08_03_2005_time_22_46_08.jpg

ACT
09-03-2005, 00:44
Tekaredi'den cektigim USD BAzli datalarda hata var. 2004'ten sonra grafik duz cizgi halinde. Sebebini ve cozumunu bilen var midir?

RamX
09-03-2005, 01:05
Tekaredi'den cektigim USD BAzli datalarda hata var. 2004'ten sonra grafik duz cizgi halinde. Sebebini ve cozumunu bilen var midir?

http://veri.tekaredi.com/destek/index.php

13. maddeye bakınız.

sorununuz devam ederse yardım almak için web sitesinde belirtilen emailları yada form ları kullanınız.

Saygılarımla
Remzi Binar

bozo38
09-03-2005, 20:45
eywallah neeldo kardeş...

CERİTKALE
09-03-2005, 22:09
Originally Posted by CERİTKALE
METASTOCK 8,0' i yeni kurdum,

Aşağıdaki mesajı alıyorum, ne yapmalıyım?

DBC Data Manager (WINROS.EXE) could not be found.
It must be running before data can be collated

Sn. ACD
Sn. Jako

Yukarıdaki mesajı alıyorsanız yapmanız gereken,
MetaStock Professional ' dan değil,

MetaStock Professional Offline Mode tıklayarak başlamanız gerekiyor.

Başlat - Programlar - Equis international - MetaStock Professional Offline Mode

Kolay gelsin :)

neeldo
11-03-2005, 00:54
metastock plug_in-AlpOmega Elliot Wave 4.3 kullanan varmı?

BoJacK
17-03-2005, 23:32
Merhaba Arkadaslar,arastirdim ama bulamadim o yuzden burda sizlere sormak istedim...
İndikatorleri sayisal olarak excele atabilir miyiz?Mesela ben kullandigim bir formulu raporladigim zaman benim istedigim kriterlere uyuyorsa ''1'' diyor..Ama ben bu yukarida ki kriterlere uyan hisselerin(ya da hepsi de olabilir) rakamsal degerlerinide gormek istiyorum...Ornegin 60 ya da -23 gibi..Bu sekilde nasil gorebiliriz?
Herne gerekiyorsa acik ve sade bir sekilde anlatabilir misiniz lutfen...Tesekkurler...

metin6144
18-03-2005, 23:07
Merhaba Arkadaslar,arastirdim ama bulamadim o yuzden burda sizlere sormak istedim...
İndikatorleri sayisal olarak excele atabilir miyiz?Mesela ben kullandigim bir formulu raporladigim zaman benim istedigim kriterlere uyuyorsa ''1'' diyor..Ama ben bu yukarida ki kriterlere uyan hisselerin(ya da hepsi de olabilir) rakamsal degerlerinide gormek istiyorum...Ornegin 60 ya da -23 gibi..Bu sekilde nasil gorebiliriz?
Herne gerekiyorsa acik ve sade bir sekilde anlatabilir misiniz lutfen...Tesekkurler...
col A, col B şeklinde tanımlanmış olan 6 tane kolon var ama siz kolonları kullanmak yerine doğrudan filter bölümüne koşul yazıyorsanız göremezsiniz.
kolonları kullanırsanız kopyalayıp excele yapıştırdığınızda tüm değerler görünür.
kolonlara isim de verirseniz excelde hangi kolonda ne var görmesi kolay olur.
tabi bütün bu işer kullandığınız indikatörlere göre ayarlanmalı. örnek verecek olursak.
column a: C
Col. name: kapanış
column b: ref(c,-1)
Col. name: önceki kapanış
diğer kolonlar boş kalsın
Filter: col A>col B
bu şekilde yapacak olursanız raporu kopyalayıp excele attığınızda a, b ve filter kolonlarını görürsünüz.
kolonda kendi ürettiğiniz bir formül kullanıyorsanız formülün son değerinin görüneceğini unutmayın. eğer: if(rsi(14)>ref(rsi(14),-1),1,0) şeklinde bir formülü explore ederseniz 1 ve 0 dışında birşey göremezsiniz.
basit olarak bu şekilde. bir kaç deneme yapın sorunlu gördüğünüz yerleri konuşalım tekrar.
kolay gelsin

Minoltay
19-03-2005, 04:37
metastock 8.0 a veri alırken tekaredi programını kullanıyorum...dolar bazlı verilerde bir sorun var... 2005 den itibaren veriler grafikte 0 olarak gözüküyor...bu durumun neden kaynaklandığını anlamadım gitti...ne yapabilirim bilen var mı acaba ???

ertan
19-03-2005, 11:18
datalara bakın 0 ların atılması ile ilgili olabilir...

hank
19-03-2005, 13:35
metastock 8.0 a veri alırken tekaredi programını kullanıyorum...dolar bazlı verilerde bir sorun var... 2005 den itibaren veriler grafikte 0 olarak gözüküyor...bu durumun neden kaynaklandığını anlamadım gitti...ne yapabilirim bilen var mı acaba ???
YTL ilgili ya downloader ile böleceksiniz, yada tekarediden yeni versiyonu indireceksiniz.

metin6144
19-03-2005, 22:07

13. maddeye bakınız.

sorununuz devam ederse yardım almak için web sitesinde belirtilen emailları yada form ları kullanınız.

Saygılarımla
Remzi Binar

iki sayfa önce cevaplandığı şekliyle böyle.

Minoltay
25-03-2005, 21:08

13. maddeye bakınız.

Saygılarımla
Remzi Binar

13. maddede yazanları aynen uyguladım...sorunu çözemedim...acaba başka fikri olan var mı???

metin6144
25-03-2005, 21:56
13. maddede yazanları aynen uyguladım...sorunu çözemedim...acaba başka fikri olan var mı???
13. maddenin uğursuzluğu mudur nedir?
o zaman tek fikir buydu
2 gündür yeni sürümü kullanıyoruz artık
yazdırmaya başlamadan önce bölgesel ayarlarda ondalık simgesinin virgül, basamak gruplandırma simgesinin nokta, tarih ayracının nokta olarak tanımlanmış olması gerekiyor. programı tamamen kadırıp yeni programı kurunuz ve verileri sıfırdan yazdırınız.
sorunla karşılaşırsanız msn messengerda metin6144@hotmail.com dan beni bulursanız yardımcı olurum.
kolay gelsin.

Garboy
25-03-2005, 22:25
13. maddenin uğursuzluğu mudur nedir?
o zaman tek fikir buydu
2 gündür yeni sürümü kullanıyoruz artık
yazdırmaya başlamadan önce bölgesel ayarlarda ondalık simgesinin virgül, basamak gruplandırma simgesinin nokta, tarih ayracının nokta olarak tanımlanmış olması gerekiyor. programı tamamen kadırıp yeni programı kurunuz ve verileri sıfırdan yazdırınız.
sorunla karşılaşırsanız msn messengerda metin6144@hotmail.com dan beni bulursanız yardımcı olurum.
kolay gelsin.

uyyyy minimum yarım gün sürecek bu iş desenize

metin6144
25-03-2005, 22:42
uyyyy minimum yarım gün sürecek bu iş desenize
bilgisayarınız çok çok yavaş ise bile o kadar sürmemesi lazım.
sıkıcı olmaması için ilk kurulumu yapıp sadece TL verilerini güncelleyin.
sonra sadece usd verileri. sonra oluşturacağınız özel klasörlere başlayın derim.
NOT: Emir büyüklüğünü hacim verisi olarak kullanan seanslık bir klasör oluşturmayı ihmal etmeyin. sonrada diplerde ne olmuş bakın.

Ali Baba
25-03-2005, 23:46

t2redi yeni versiyon çıkardı eskisini tamamen kaldırıp yeni versiyonu kurmalısınız..

http://veri.tekaredi.com/dosya/

Minoltay
26-03-2005, 00:25
t2redi yeni versiyon çıkardı eskisini tamamen kaldırıp yeni versiyonu kurmalısınız..

http://veri.tekaredi.com/dosya/

yeni versiyonu yükleyip ayarlarıda doğru yapınca sorun çözüldü...şimdi doğru çalışıyor... :cheers:

Garboy
26-03-2005, 00:50
ben full yikleme yapıyorum halen devam ediyor valla kurulum
heralde makineyi açık bırakıp yatacağım
;o)

egurbas
26-03-2005, 03:00
Arkadaslar burada ki butun arkadaslar 2000 dolar verip metastock mu satin aldilar ?
Yaww bizde soyleyin bizde yukleyelim ... Tesekkur ederim

Minoltay
26-03-2005, 21:38
Arkadaslar burada ki butun arkadaslar 2000 dolar verip metastock mu satin aldilar ?
Yaww bizde soyleyin bizde yukleyelim ... Tesekkur ederim

Kadıköy yazıcıoğlu han da metastock 9.0 versiyonunu 3 - 4 milyona bulabilirsin... metastock verilerini de ücretsiz indirebileceğin siteler var...al sana bedava metastock... :) :) :)

Garboy
26-03-2005, 21:54
Ahan da yasal vede uygun bir seçenek
Hisse netin üsründeki reklamda çıkıyordu bir ara

http://www.sharework.de/product_info.php/cPath/48_38/products_id/33/language/en/currency/USD

Rademaker
26-03-2005, 22:14
Arkadaşlar bende bir temel analiz proğramı var ama bu proğram için temel analiz verilerini nasıl bulacağım borsa verileri gibi standartize edilmiş temel analiz verileri mevcutmu
saygılarım ile

neeldo
26-03-2005, 22:29
Arkadaşlar bende bir temel analiz proğramı var ama bu proğram için temel analiz verilerini nasıl bulacağım borsa verileri gibi standartize edilmiş temel analiz verileri mevcutmu
saygılarım ile
sayın spektra programın ismi tam olarak ne?
foreks ve eurolinedan almayı denediniz mi?

Rademaker
26-03-2005, 23:03
metastock spyglass eklentisi içinde sharkvalue isimli sistem temel analiz yapabiliyor

Rademaker
26-03-2005, 23:12
forex de bulamadım bana sayfa gönderebilirmisin

Garboy
27-03-2005, 01:58
neyi esas kabul edeceksiniz temel analizde
adam bilanço açıklıyor
vergi dairesine 3 milyar para kazandım diyor vergisini ödüyor
aynı şirket imkbye bilanço gönderiyor 500 milyon zarar etmiş
buyur burdan yak

egurbas
27-03-2005, 11:21
Kadıköy yazıcıoğlu han da metastock 9.0 versiyonunu 3 - 4 milyona bulabilirsin... metastock verilerini de ücretsiz indirebileceğin siteler var...al sana bedava metastock... :) :) :)

Arkadas bize bir guzellik yapar misin ? Yazicioglu ishanini biliyorum ama cok ama cok uzaklardayim. Kac MB o dosya ?
Tesekkur ederim

DEVadam
31-03-2005, 02:11
Aynı chart'ta iki farklı hisseyi aynı anda görebilirmiyim,mesela ALTIN ve BOYNER..??

neeldo
31-03-2005, 02:14
iki hisse açın saha sonra window dan column u seçin.örnek:
http://img.photobucket.com/albums/v691/neeldo/iviewcapture_date_08_03_2005_time_22_46_08.jpg
bu şekildemi sayın devadam

Garboy
31-03-2005, 02:18
ben de
günlük datalar ile; 2 günü tek çizgi olarak nasıl çizdirebilirim
veyahut
saatlik dataları kullanarak 2-3 saati tek çizgi olarak nasıl görebilirim
intraday ayarlarında 60 dakikanın üzerini ben seçemiyorum bunun bir çözümü var mıdır?

neeldo
31-03-2005, 02:30
sayın garboy altta ayların olduğu yere çift tıklayın karşınıza aşağıdaki ekran gelecektir period u istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
Saygılarımla

Garboy
31-03-2005, 02:38
mersi işe yaradı
peki intraday veri için bir çözümünüz de var mı ben 60 dknın üstünü veremiyorum ama vermek istiyorum

neeldo
31-03-2005, 02:44
sayın garboy yine aynı yerden aşağıdaki resimde görünen yerden ayarlayabilirsiniz

Garboy
31-03-2005, 02:49
Aynı chart'ta iki farklı hisseyi aynı anda görebilirmiyim,mesela ALTIN ve BOYNER..??

herhangi bir hisse açılır
CTRL U yapılır
ya da yukardaki menüden İnsert Securtiy seçilir
aynı tabloya iki hisse de çizdirilir

Garboy
31-03-2005, 02:50
60 ın üstü rakamı bende kabul etmiyor

neeldo
31-03-2005, 02:55
birde buradan deneyin bende tick veri yok ama mouse işaretinin olduğu yerden girin birde

Garboy
31-03-2005, 03:11
o zaman ben de de yokmuş
;)
çünkü aynı yer bende de seçilemez durumda

neeldo
31-03-2005, 03:19
size ufak bir püf nokta daha options load options dan sayıları büyültün grafiği açtığınızda tüm verileri görebilirsiniz.her sefer uğraşmanıza gerek yok. ;)

Tolga
31-03-2005, 17:52
Selamlar,

Listeden hangi hisseyi seçersem seçeyim, default olarak MACD, RSI ve Stocastic indikatörlerininde görüntülenmesini istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?

Teşekkürler,

neeldo
31-03-2005, 18:23
sorunuzun tam cevabı değil ama indikatörleri ekledikten sonra sağ altta choose security seçeneğine girin açtığınız grafiklere tekrar tekrar indikatör eklemenize gerek kalmayacaktır.Ayarları aşağıdaki resimdeki gibi yapın.Hisseleri açarkende open seçeneğinden açmayım ya klavyeden direk hisse kodunu yazın yada choose security kısmından açın.Biraz sonra toolbar button yapmayı anlatacağım o işinize yarayacaktır.
http://img.photobucket.com/albums/v691/neeldo/iviewcapture_date_31_03_2005_time_17_13_16.jpg

Garboy
31-03-2005, 18:31
herhangi bir hisse grafiği açılır istenen indikatörler o grafiğe eklenir
daha sonra grafiğin üzerinde farenin sağ tuşuna tıklanır
save as default tempolates
seçilir
artık tüm hisseleriniz bu şekilde açılacak ama eğer daha evelden hisselerden açılmış olanlar eskiden olduğu gibi çıkacaktır
bunların da bu son ayarladığını9z şekilde açılmasını istiyorsanız metastocku kapayın
windows gezgininden datalarınızın olduğu dizine gidin ve içindeki mssmart isimli dizini silin
metastocku tekrar açtığınızda tüm grafikler sizin son ayarladığınız şekilde açılacaktır.
;o)p elimden gelen budur

Garboy
31-03-2005, 18:49
bundan 6 ay evel ben de bu soruları soruyordum halen gine de soruyorum

neeldo
31-03-2005, 19:03
önce istediğimiz indikatörleri grafiğe ekliyoruz.Grafik üstünde istediğiniz düzenlemeleri de yapabilirsiniz.Daha sonra file>save as,save as type seçeneğini template olarak seçip file name kısmına bir ad verin save ile kaydediyoruz.Birinci aşama bu.Wiev>toolbars>costum toolbar properties e girin.aşağıdaki ekran gelecektir.
http://img.photobucket.com/albums/v691/neeldo/iviewcapture_date_31_03_2005_time_17_46_37.jpg
daha sonra new e basıyoruz.gelen ekrandan browse basıyoruz.değiştirmediyseniz aradığımız dosya c/program files/equıs/metastock/chart altında(ilk aşamada kayıt ettiğimiz) daha önce kayıt ettiğimiz dosyayı oradan buluyoruz. aç diyoruz ve ileri select icon ekranından herhangi bir icon seçiyoruz ileri tekrar gelen ekrandan bir isim veriyoruz.ve sona basıyoruz.yeni yaptığımız toolbar button gelecek ok bastığımızda.tamamlanacak
http://img.photobucket.com/albums/v691/neeldo/iviewcapture_date_31_03_2005_time_17_54_53.jpg

neeldo
31-03-2005, 19:09
aşağıdaki resimde sol alttaki fare imlecinin olduğu yere bastığımızda grafik nasıl açılırsa açılsın tek tıklamayla bizim istediğimiz şekilde açılacaktır.

http://img.photobucket.com/albums/v691/neeldo/iviewcapture_date_31_03_2005_time_17_58_20.jpg

murat29
01-04-2005, 13:10
ay arkadaşlar hiç aranızda 8,0 sahibi olan yok mu şu eqcmuı90en.dll i taratıp gönderebilir misniz bana lütfen .ms 8,0 ı açmıyo bu dll olmadığı için

Tolga
01-04-2005, 13:46
Neeldo ve Garboy yarıdmlarınız için çok teşekkürler. :cheers:

ertan
01-04-2005, 15:54
sn.neeldo,

bilgisayarınızda ne çok simge var...http://www.kurts-smilies.de/shakehands.gif

neeldo
01-04-2005, 18:53
ay arkadaşlar hiç aranızda 8,0 sahibi olan yok mu şu eqcmuı90en.dll i taratıp gönderebilir misniz bana lütfen .ms 8,0 ı açmıyo bu dll olmadığı için
sayın murat 29 offline moddan çalıştırmayı deneyin bende 8.0 var ancak taratıyorum çıkmıyor
http://www.windll.com burada geniş bir dll arşivi var birde buraya bakın isterseniz

neeldo
01-04-2005, 18:58
sn.neeldo,

bilgisayarınızda ne çok simge var...http://www.kurts-smilies.de/shakehands.gif

sayın ertan ne ararsanız var bilgisayar isyan ediyor bazen
http://www.kurts-smilies.de/shakehands.gif ;)

metin6144
01-04-2005, 19:55
sayın ertan ne ararsanız var bilgisayar isyan ediyor bazen
http://www.kurts-smilies.de/shakehands.gif ;)
funda ararsak bile var :)

ertan
01-04-2005, 20:13
funda ararsak bile var :)

:D:D:D

bir önceki mesajda da leman sam çalıyormuş...:D

yönetime öneri mi sunsak ne ?

forum sayfaları müzikli olsa...eskiden bir ara vardı galiba yanlış hatırlamıyorsam...

mesala fonda klasik, slow müzikler çalsa belki kavgalar, atışmalar azalır...

ya da foruma girerken müzik tercihi yapmak ta mümkün olsa...o günkü ruh durumuma göre müzik seçebilsem...forumda olduğum sürece tercihime uygun parçalar peşpeşe çalsa...

mesela malı götürmüşüm borsada...neşeli, oynak parçalar tercih ediyorum...

mesela göçmüşüm borsada...hüzünlü, acıklı parçalar tercih ediyorum...

ne güzel hayal kurmak...olsa da olmasa da...

http://www.kurts-smilies.de/band.gifhttp://www.kurts-smilies.de/gitarre2.gifhttp://www.kurts-smilies.de/akkordeon.gifhttp://www.kurts-smilies.de/harfe.gif

http://www.kurts-smilies.de/dance.gifhttp://www.kurts-smilies.de/bauchtanz.gifhttp://www.kurts-smilies.de/dance2.gifhttp://www.kurts-smilies.de/rock2.gif

neeldo
01-04-2005, 20:33
müzik ritmi aşağıdaki gibi olursa çok iyi oluyor :evil: :evil:
http://img.photobucket.com/albums/v691/neeldo/download3yr1zy.gif
http://img.photobucket.com/albums/v691/neeldo/ewanim.gif

neeldo
02-04-2005, 11:25
metastock kullanma imkanınız yoksa teknik analiz yapabileceğiniz bir link paylaşmak istiyorum.Bunu bir borsa forumunda gezerken gördüm.Bu imkanı kendisi sağlıyormuş gibi site içine gömmüş.Kaynağına baktım aşağıda ki link ;)
http://chartfx.akbank.com.tr/teknikanaliz/chart.jsp?a=1&kod=XU100

polatyazıcı
02-04-2005, 12:46
bu bölüme katkıları olan herkeze canı gönülden teşekkür ederim
birde siz tecrübeli arkadaşların kullandıkları ve çok yararlı buldukları ms formullerni
yazarlarsa sevinirim
nerelerde ve nasıl kullanacaklarımızıda bir not halinde yazarsanız sevinirim
TEŞEKKÜRLER

starerdi
02-04-2005, 13:23
metastock açıyorum. open den c: deki
t2di-veri ye seçiyorum
içinden gun ytl1 seçiyorum
dosyalar .dat dosyası olarak duruyor
isimleri f101.dat,f102.dat şeklinde herhangi birini seçince
not a valid metastock for windows file
hiç birşey anlamadım, ilk defa kurdum bu konuda bilgim yok. geçmiş konuları araştırdım bazı şeyleri öyle çözdüm fakat burda takıldım.
bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse minnettar ım
herkese teşekkürler.

DEVadam
02-04-2005, 14:27
müzik ritmi aşağıdaki gibi olursa çok iyi oluyor :evil: :evil:
http://img.photobucket.com/albums/v691/neeldo/download3yr1zy.gif
http://img.photobucket.com/albums/v691/neeldo/ewanim.gif

Bu orjinal gifleri nereden buluyorsunuz sayın neeldo..??? Hepsi birbirinden güzel... :)

RamX
02-04-2005, 14:35
metastock açıyorum. open den c: deki
t2di-veri ye seçiyorum
içinden gun ytl1 seçiyorum
dosyalar .dat dosyası olarak duruyor
isimleri f101.dat,f102.dat şeklinde herhangi birini seçince
not a valid metastock for windows file
hiç birşey anlamadım, ilk defa kurdum bu konuda bilgim yok. geçmiş konuları araştırdım bazı şeyleri öyle çözdüm fakat burda takıldım.
bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse minnettar ım
herkese teşekkürler.

sn. starerdi,

metastockda dosya açma ekranında, Files of type olarak Smart Charts seçtiğinize emin olunuz. Muhtemelen All Files seçili olarak metastock veri dosyası açmaya çalışıyorsunuz.

http://img137.exs.cx/img137/9246/clipboard011dl.png

neeldo
02-04-2005, 21:36
Bu orjinal gifleri nereden buluyorsunuz sayın neeldo..??? Hepsi birbirinden güzel... :)

Sayın Sayın DEVadam arama motorlarından özellikle hareketli gifler ve flash resimler diye arıyorum.Birde fazla sörf yapıyorum beğendiklerimi alıyorum.
aşağıdaki linklerde size yardımcı olacak programlar var.
birinci linkteki programla swf formatında flash dosyalarını web sitelerinden alabilirsiniz.İkinci programla hareketli gifler oluşturabilir boyutlarını değiştirebilirsini. ;)
http://www.forum.hisse.net/showthread.php?p=264839#post264839
http://www.forum.hisse.net/showthread.php?p=321427#post321427

Rademaker
03-04-2005, 19:03
merhaba metastock 8.0 sistem tester kısmında

margin
money market
long initial
long maintanance
short initial
short maintanance

yazan kutucuklara hangi değerleri yazmak uygun olur

şimdiden teşekkürler

Minoltay
03-04-2005, 19:12

Aynı sorun bendede var...EQCMUI90EN.DLL gerekiyor...yardımcı olabilecek var mı...

bozo38
03-04-2005, 21:34
Aynı sorun bendede var...EQCMUI90EN.DLL gerekiyor...yardımcı olabilecek var mı...
bende metastock 8 var da belirttiğiniz dosyayı bulamadım ????

metin6144
03-04-2005, 22:09
daha önce kaldırdığınız bazı programlar ortak kullanılan sistem dosyalarını da kaldırdığından bu tür sorun yaşıyor olmalısınız.
aşağıdaki linkden dll leri tümüyle yenileyebilirsiniz.
http://veri.tekaredi.com/destek/libraryfiles.exe

Minoltay
03-04-2005, 22:20
daha önce kaldırdığınız bazı programlar ortak kullanılan sistem dosyalarını da kaldırdığından bu tür sorun yaşıyor olmalısınız.
aşağıdaki linkden dll leri tümüyle yenileyebilirsiniz.
http://veri.tekaredi.com/destek/libraryfiles.exe

dosyayı indiriyorum...
önce bilgisayara metastock 9.0 yükledim sonra kaldırdım...sonra 8.0 ı yeniden yükledim...bu dll sorunuyla karşılaştım...inşallah düzelirde metastock suz kalmayız..

metin6144
03-04-2005, 22:24
dosyayı indiriyorum...
önce bilgisayara metastock 9.0 yükledim sonra kaldırdım...sonra 8.0 ı yeniden yükledim...bu dll sorunuyla karşılaştım...inşallah düzelirde metastock suz kalmayız..
ilginç olarak bu işi gerçekten bilenler, hatta profesyonel olarak borsa ile uğraşanlar hala MS 4.0 kullanıyor. onlarda hurda, bizde son model, yine onlar gibi patinaj attıramıyoruz.

polatyazıcı
03-04-2005, 22:33
MetaStock Professional V9 FULL
http://www.musahim.biz/showthread.php?t=19670
http://www.musahim.biz/archive/index.php/t-19670.html

Garboy
03-04-2005, 22:37
8 ve 9 versiyonlarının eskilerden farklı ve benim gözüme takılan özelliği
çizimlerde daha geniş renklere izin vermesi
diğer yenilikleri zaten kullanmasını bilmediğimden anlıyamadım
;o)

Minoltay
03-04-2005, 22:42
dosyayı indiriyorum...

Sorun tam olarak şöyle... önce "modül bulunamadı" diye bir yazı çıkıyor...tamam deyince...
ınternal error:could not load- c:/program files/common files/equis/localized resorces/EQCMUI90EN.DLL

Sorun tam olarak bu...

tekaredi den dll dosyasını kurdum ama değişen birşey olmadı...

metin6144
03-04-2005, 22:42
eski versiyonlarda aldığınız formül yedeklerini uzun bir süre saklamanızı öneririm.

Rademaker
03-04-2005, 22:43

margin
money market
long initial
long maintanance
short initial
short maintanance

şimdiden teşekkürler

metin6144
03-04-2005, 22:51
Sorun tam olarak şöyle... önce "modül bulunamadı" diye bir yazı çıkıyor...tamam deyince...
ınternal error:could not load- c:/program files/common files/equis/localized resorces/EQCMUI90EN.DLL

Sorun tam olarak bu...

tekaredi den dll dosyasını kurdum ama değişen birşey olmadı...
o zaman dll dosyalarının eksikliği ile ilgili değil.
programın ilk kurulumu sırasında (hatırladığım kadarı ile) typical/full/custom seçenekleri olması lazım. oradan custom'u seçtikten sonra no vendor seçerek kurulum yapmanız lazım.

Rademaker
04-04-2005, 00:09

margin
money market
long initial
long maintanance
short initial
short maintanance

şimdiden teşekkürler

Minoltay
04-04-2005, 00:27
o zaman dll dosyalarının eksikliği ile ilgili değil.
programın ilk kurulumu sırasında (hatırladığım kadarı ile) typical/full/custom seçenekleri olması lazım. oradan custom'u seçtikten sonra no vendor seçerek kurulum yapmanız lazım.

sayın metin 6144...
böylede olmadı...ama metastock 9.0 kurup ofline mode da çalıştırabildim...böyle idare edicez artık...metastocksuz kalıcak değiliz ya...

onlooker
04-04-2005, 00:31
MetaStock Professional V9 FULL
http://www.musahim.biz/showthread.php?t=19670
http://www.musahim.biz/archive/index.php/t-19670.html

uy da Allah razı olsun. :p

Rademaker
04-04-2005, 00:42

margin
money market
long initial
long maintanance
short initial
short maintanance

şimdiden teşekkürler

Minoltay
04-04-2005, 01:01

Ekteki dosyayı
c:/program files/common files/equis/localized resorces/
dizininin içine kopyalayınca sorun tamamen çözülüyor...

Rademaker
04-04-2005, 01:10

margin
money market
long initial
long maintanance
short initial
short maintanance

şimdiden teşekkürler

neeldo
04-04-2005, 08:15
Ekteki dosyayı
c:/program files/common files/equis/localized resorces/
dizininin içine kopyalayınca sorun tamamen çözülüyor...

bir yanlışlık olmasın sizdeki 9.0 sanırım bendeki 8.0 öyle bir dll dosyası yok

Rademaker
04-04-2005, 09:16

margin
money market
long initial
long maintanance
short initial
short maintanance

şimdiden teşekkürler

neeldo
04-04-2005, 09:21

margin
money market
long initial
long maintanance
short initial
short maintanance

şimdiden teşekkürler
bilen yok sanırım sayın spektra

starerdi
04-04-2005, 10:30
sayın RAM X çok teşekkür ederim. dediğiniz gibi sorunu düzeltim. tekrar çok teşekkür ederim.

Minoltay
04-04-2005, 13:48
bir yanlışlık olmasın sizdeki 9.0 sanırım bendeki 8.0 öyle bir dll dosyası yok

sayın neeldo metastock 8.0 ın içinde bu dosya bulunmuyor...bu dll dosyasını 9.0 ın içinden aldım...sorun şundan kaynaklanıyor...8.0 ı kaldırıp 9.0 ı kurduktan sonra sadece offline modda çalıştırabildim...bu seferde 9.0 ı kaldırıp 8.0 ı kurduğumda bu dll dosyası hatasını verdi...yani 8.0 artık 9.0 ın içinden bir dll dosyası istemeye başladı...ilginç tabi...olay versiyon değiştirdikten sonra ortaya çıktı...ben metastock 8.0 kullananlara 9.0 ı kurmamalarını tavsiye ediyorum...çünkü geri dönüp eski versiyonu yüklediklerinde bu dll hatasını alacaklar...

Rademaker
04-04-2005, 20:54
Originally Posted by Spektra

margin
money market
long initial
long maintanance
short initial
short maintanance

şimdiden teşekkürler

ertan
04-04-2005, 21:20
mesajı otomatiğe bağladınız galiba... :D

metin6144
04-04-2005, 21:58
mesajı otomatiğe bağladınız galiba... :D
otomatiğe bağlanacak bir cevap bulsak affetmeyeceğiz. :hmm:
en iyisi 8.0 ı kötüleyip durumu idare etmek

Rademaker
04-04-2005, 23:03

margin
money market
long initial
long maintanance
short initial
short maintanance

şimdiden teşekkürler

ertan
04-04-2005, 23:04
aha yine o mesaj... :D

ertan
04-04-2005, 23:08
otomatiğe bağlanacak bir cevap bulsak affetmeyeceğiz. :hmm:
en iyisi 8.0 ı kötüleyip durumu idare etmek

takip edebildiğim kadarıyla yabancı forumlarda da 8.0 yerine 7.x daha makbul...fazla bir üstünlüğü olmadığı söyleniyor...ben kullanmadığım için gerçek anlamda doğru olup olmadığını bilemiyorum...

metin6144
04-04-2005, 23:13
takip edebildiğim kadarıyla yabancı forumlarda da 8.0 yerine 7.x daha makbul...fazla bir üstünlüğü olmadığı söyleniyor...ben kullanmadığım için gerçek anlamda doğru olup olmadığını bilemiyorum...
7.2 yi kıt kanaat söktük sayılır. en üstün tarafı biliyor olmak tabi. 8.0 gördüm birkaç kişide biraz söylendim silip 7.2 yüklediler :roll:

Rademaker
04-04-2005, 23:17

margin
money market
long initial
long maintanance
short initial
short maintanance

şimdiden teşekkürler

ertan
04-04-2005, 23:22
http://www.kurts-smilies.de/floet.gif

neeldo
04-04-2005, 23:40

ben 7.0 ve 7.2 de kullandım uzun süre 8 le arasında fark yok ufak eklentiler onlarda lüzumsuz.Temeli aynı.

dopamin
05-04-2005, 13:43
selam arkadaşlar
metastockda explorer hakkında bi sorum olacak,

mesela momentum, rsi ve will%R si düne( veya x gün öncesine) göre artanları nasıl bulabilirim?

yada aynı tarama içinde rsi si x gün öncesine göre aşağıda olan ancak momentumu x gün öncesine göre artıda olanları nasıl bulabilirim?

teşekkürler

dopamin
05-04-2005, 13:46
hazır sormuşken şunu da sorayım,
mesela son 10 gün içinde x indikatörü sıfıra (yada başka bi değere) ulaşmış olanları nasıl bulabilirim,

neeldo
05-04-2005, 14:22
selam arkadaşlar

mesela momentum, rsi ve will%R si düne( veya x gün öncesine) göre artanları nasıl bulabilirim?
teşekkürler
Mo(C ,12 )>Ref(Mo(C ,12),-1) AND RSI(C ,14 ) >Ref(RSI(C ,14 ),-1) AND WillR(14 )>Ref(WillR(14),-1)

1 e istediğiniz günle değitirin sorduğunuz x gün değeri

neeldo
05-04-2005, 14:30
selam arkadaşlar
yada aynı tarama içinde rsi si x gün öncesine göre aşağıda olan ancak momentumu x gün öncesine göre artıda olanları nasıl bulabilirim?
teşekkürler
RSI(C ,14 )<Ref(RSI(C ,14 ),-x) AND Mo(C ,12 )>Ref(Mo(C ,12 ),-x)
x istediğiniz gün girebilirsiniz

dopamin
05-04-2005, 14:37
neeldo çok teşekkür ederim,
olayın mantığını da kaptım ((ref (c, indikatör,) -1) bahsi ) ;)

neeldo
05-04-2005, 14:38
rica ederim mantık çok kolay ;)
diğerinede bakıyorum yapabilirsem bakayım.

ertan
05-04-2005, 18:57
bir ara metastock formül kitabını tercümeye çalışıyordum...sonradan bazı sebeplerle bıraktım, devam edemedim...ilgilenen olacağı düşüncesiyle 5 sayfalık bir döküman ekliyorum...

sevgiler...

Tolga
05-04-2005, 22:01
Selamlar,

Seans içinde hangi hissede hangi kademlerde ne kadar alım emri, ne kadar satım emri olduğunu nereden görebiliriz? :evil:

Teşekkürler,

Not: Kusura bakmayın bu forumla ilgili değil ama yinede ilgili forumu bulamadım. :roll:

Minoltay
05-04-2005, 22:13
Selamlar,

Seans içinde hangi hissede hangi kademlerde ne kadar alım emri, ne kadar satım emri olduğunu nereden görebiliriz? :evil:

Teşekkürler,

Not: Kusura bakmayın bu forumla ilgili değil ama yinede ilgili forumu bulamadım. :roll:

Sizin istediğiniz tarzda derinlikli borsa verilerini veren ücretsiz bir program yok maalesef...ama birçok aracı kurum belli bir işlem hacmi olan (mesela 100 milyar aylık ) müşterilerine bu programları ücretsiz verebiliyor...ben ataonline ile çalışıyorum derinlikli matriks kullanıyorum...memnunum da...gayet güzel...dediğim gibi aylık 100 milyar işlem hacmi istiyorlar...sitesine bir bakın isterseniz...
www.ataonline.com.tr
http://forum.hisse.net/showthread.php?t=4634
birde buraya bakın...

Garboy
05-04-2005, 23:07
bişe soracağım derinlik takip ederken teknik analizi nasıl takip ediyorsunuz
Ben derinliği zaten okumayı tam olarak bilmiyorum derinliğe dalınca darmadağın oluyorum normalde teknik analiz ile göreceğim hareketleri bile kaçırıyorum

Rademaker
05-04-2005, 23:24

margin
money market
long initial
long maintanance
short initial
short maintanance

şimdiden teşekkürler

ertan
05-04-2005, 23:30
azimle yapan betonu delermiş...:D

Rademaker
05-04-2005, 23:31

margin
money market
long initial
long maintanance
short initial
short maintanance

şimdiden teşekkürler

Garboy
05-04-2005, 23:32

margin
money market
long initial
long maintanance
short initial
short maintanance

şimdiden teşekkürler

şunu nerde görüyorsunuz ben bulamadım bu kısımları
bir ekran görüntüsü rica etsem?
belki çaresine bakarız

Rademaker
05-04-2005, 23:33
yav şu kadar adam atıyor tutuyor şu sistem testeri kullanmasını bilen bi babyiğit yokmu yav.sadece şu kutulara ne yazılacak onu bilmek istiyoruz.yoksa metastock 7. mı kurmak gerekiyor

Rademaker
05-04-2005, 23:39
ekran görüntüsünü gönderiyorum

ctitiz
05-04-2005, 23:48
margin
money market
long initial
long maintanance
short initial
short maintanance
şimdiden teşekkürler

Margin This interest rate is used to calculate the annual interest applied
to all debit balances.

Money Market This interest rate is used to calculate the annual interest
applied to all credit balances.

Long Initial This percentage is used to calculate the initial equity
necessary to open a long position on margin.

Long Maintenance This percentage is used to calculate the initial equity
necessary to maintain a long position on margin.

Short Initial This percentage is used to calculate the equity necessary to
open a short position on margin. The percentage can be as low as 101%
and as high as 200%. For example, if the account balance is $5,000 and
the Short Initial is set to 150%, the system would allow a short sell of
$10,000. At 110% and $5,000, it would allow a short sell of $50,000. At
200% and $5,000, it would only allow a short sell of $5,000.
Short Maintenance This percentage is used to calculate the equity
necessary to maintain a short position on margin.

Type Choose how your broker’s commission will be calculated here.
Choose either Points per Transaction, Points per Unit, or Percentage of
Transaction Value.

Entry Enter your broker’s entry commission here (based on the
commission type).

Exit. Enter your broker’s exit commission here (based on the commission
type)

Rademaker
05-04-2005, 23:51
Ya kardeşim ben onları okudum ben ingilizce tıp mezunuyum boru değil.ama şimdi ilk kutu ya yazılması gereken interest rate çekilen krediye ödenen faizmi yoksa bonodan alınan yıllık faizmi çözemedim bunu bilen kafaslı bi adam yokmu ya

Garboy
06-04-2005, 00:04
sol kısmın 0 olması gerektiğini düşünüyorum
Shortlar zaten bizde çoğu Ky için mümkün değil

sağ kısım ise aracı kuruma verdiğiniz komisyon oluyor oraya ne komisyon veriyorsanız onu giriyorsunuz
bana uygun olan
percent for tran....
entry %0,21
Exit %0,21 gibi bir değer olmalı diye düşünüyorum
benim düşüncem bu yönde ama doğrudur yanlıştır tam bilmiyorum

ertan
06-04-2005, 00:07
ingilizcenize güveniyorsanız buralardan sorup öğrenebilirsiniz...

http://www.paritech.com.au/forums/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=forum;f=15
http://forum.equis.com/
http://lightning.he.net/cgi-bin/suid/~reefcap/Ultimate.cgi?action=intro
http://finance.groups.yahoo.com/group/torontometastockusers/
http://finance.groups.yahoo.com/group/equismetastock/
http://www.trade2win.com/

metin6144
06-04-2005, 00:09
yav şu kadar adam atıyor tutuyor şu sistem testeri kullanmasını bilen bi babyiğit yokmu yav.sadece şu kutulara ne yazılacak onu bilmek istiyoruz.yoksa metastock 7. mı kurmak gerekiyor
atıp tutan deyince üstüme alındım
interest rate: para boştayken uygulanan repo oranı.
bu arada hangi tıp?

Rademaker
06-04-2005, 00:11
sistem tester bi kaç deneme yaptım hepsi farklı saçma sapan şeyler çıkıyor

Tanrıyı güldürmek istiyorsan ona planlarından söz et

soztabak
06-04-2005, 00:12
yeri burası mı bilmiyorum ama bir sorunum var. metastock datalarını plato dan indiriyorum. ama fiyatlar da habire tutarsızlık var.