PDA

View Full Version : metastock la ilgili herşey

Pages : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13

artanis
28-04-2005, 11:46
bunu 2 kere vermiştim geçmişe doğru sayfayı bir gezin.Bu sayfada var.

http://www.forum.hisse.net/showthread.php?t=2307&page=58&pp=12
sayın neeldo çok teşekkürler beni büyük bir uğraştan kurtardınız

BoJacK
28-04-2005, 12:03
Metastock'da logaritmik bakabilyor muyuz?Nasil?
Tesekkurler

metin6144
28-04-2005, 12:55
Metastock'da logaritmik bakabilyor muyuz?Nasil?
Tesekkurler
sağ tarafta veya solda, grafik hangi eksene bağlı ise Y eksenine sağ tıklayın Y-axis propertiesi açın. Orada semi-log scale i işaretleyin ve tamam deyip çıkın.

yanlız bu logaritmik değil yarı logaritmik olacaktır
kolay gelsin

meno
28-04-2005, 13:24
sn.artanis,
belli göstergeleri 1 kere istediğin senete yerleştirdinmi, sonra fiyatlarla beraber , göstergelerde güncellenmiş oluyor. benim sadık kaldığım 7 göstergem var ve bunlar her zaman fiyatlarla beraber güncellenmiş oluyor. sorun tam olarak bu mu yoksa başka bir şey anlatıyorsun ben yanlış mı anlıyorum?

BoJacK
28-04-2005, 15:46
sağ tarafta veya solda, grafik hangi eksene bağlı ise Y eksenine sağ tıklayın Y-axis propertiesi açın. Orada semi-log scale i işaretleyin ve tamam deyip çıkın.

yanlız bu logaritmik değil yarı logaritmik olacaktır
kolay gelsin

tesekkurler

artanis
28-04-2005, 16:58
sn.artanis,
belli göstergeleri 1 kere istediğin senete yerleştirdinmi, sonra fiyatlarla beraber , göstergelerde güncellenmiş oluyor. benim sadık kaldığım 7 göstergem var ve bunlar her zaman fiyatlarla beraber güncellenmiş oluyor. sorun tam olarak bu mu yoksa başka bir şey anlatıyorsun ben yanlış mı anlıyorum?
sayın meno sorun bu değildi ben farklı gösterge ekranları oluşutmak istiyordum
sağolsun sayın neeldo mesajı herşeyi anlatıyor sizinkide bir yol yardımlarınız ve ilginiz için teşekkürler

cengo64
29-04-2005, 14:07
T2 deki veriler otomatik olarak metastok a yans1m1yor bunu nas1l yapabilirim

Garboy
29-04-2005, 15:55
şöyle bir explorer yazmak istiyorum ama beceremedim

örnek olarak 40 ( 20-30-40-60 olabilir)gündür fiyatı düşerken son 5-6 günde işlem hacminde minimum %30 artış olan senetleri bulan bir kaşif

neeldo
29-04-2005, 17:14
sayın garboy %30 çok düşük bir değer değilmi çok fazla sonuç elde ediliyor.Birde düşerken hacimin artması sağlıklı bir durum değil neden böyle istediniz ben anlamadım.

Garboy
29-04-2005, 17:18
karşıt yatırım ;o)
kötü gözüken her zaman kötü değildir

metin6144
29-04-2005, 17:39
gerçek zamanlı İMKB100 verilerini kasdediyorsanız, araçlar/XU100anlik'a tıklayıp açılan programda ayarlardan klasör tanımlamış ve başlata tıklamış olmanız lazım. bu program çalışmıyorken veri yazılmaz ve zamanında yazdırılmayan eski veriler sonradan yüklenmez. yazılan verileri, MS den tanımladığınız klasördeki dosyayı açtıktan sonra, altta kaydırma çubuğunun hemen sağında refresh data butonuna tıklayınca yenileyebilirsiniz.
diğer seans ve gün sonu veriler ise veri aktar yaz butonuna basınca MS formatında daha önce yazılmış klasörlere eklenir. Tabi daha sonra aktif klasör ayarlarında değişiklik yapmadıysanız. Veriler sadece aktif olarak işaretlenmiş klasörler için yazılacaktır. Sorun buradaysa klasörleri aktif olarak işaretleyip veri aktar yaz butonuna basın. Eğer buraya kadar düzgün ise geriye 2 ihtimal kalıyor.
1. MS u düzgün olarak kapatmadıysanız açık olan hissenin bulunduğu klasörde sorun olur. durum böyle ise MSN den halledelim.
2. MS dan hisselerin bulunduğu klasör yerine başka bir klasöre bakıyor olabilirsiniz.
kolay gelsin

metin6144
29-04-2005, 17:41
bu arada program ekle kaldırdan navexcel tool bar'ı kaldırırsanız Türkçe harflerinize tekrar kavuşursunuz :roll:

neeldo
29-04-2005, 18:33

örnek olarak 40 ( 20-30-40-60 olabilir)gündür fiyatı düşerken son 5-6 günde işlem hacminde minimum %30 artış olan senetleri bulan bir kaşif
Sayın garboy ne zormuş bu olmadıda şöyle birşey denedim.:gulen: :gulen:Sizin denediğiniz nasıl birşeydi?
COLA
L<Ref(L,-40)
COLB
L<Ref(L,-5)AND
L<Ref(L,-4)AND
L<Ref(L,-3)AND
L<Ref(L,-2)AND
L<Ref(L,-1)
COLC
V>= ((Ref(V,-5)*0.3)+
(Ref(V,-4)*0.3)+
(Ref(V,-3)*0.3)+
(Ref(V,-2)*0.3)+
(Ref(V,-1)*0.3))
FİLTER
When(colA) AND (When(colB)AND When(colC))

ertan
29-04-2005, 18:55
40 gündür düşen senet bulmak ta zor olur, illaki bir gün yükseliş yapar bu kırk gün içinde...

Garboy
29-04-2005, 19:43
ben hiç yapamadım ki

sizinkini deniyeceğim mersi

Garboy
29-04-2005, 20:10
sizden aldığım fikir ile
a ve b kolonlarını aynen tuttum

colc v
cold mov(V,40,s)
When(colA) AND When(colB) AND When(colC>=colD*1.5)

Haline getirdim
niye bunu istediğime gelirseniz
UKIM in Mart 14 itibari ile görünümüne göz atınız

ertan
29-04-2005, 20:44
deneme... :cool:

metin6144
30-04-2005, 01:57

istediniz formül aşağıda ancak sn Ertan'ın dediği gibi buna uygun senet çıkmaz. zaten çıkarsa yandık demektir. colA daki "C" yerine kapanışı bir şekilde yumuşatarak ve periyodu(40) kısaltarak birşeyler yakalamanız mümkün. işe yarar mı bilemem
kolay gelsin

col A:
If(HHV(ROC(C ,1 ,% ) ,40 )<0 AND HHV(ROC(V ,5 ,% ) ,1 )>30,1,0)
filter
colA=1

neeldo
30-04-2005, 02:16
istediniz formül aşağıda ancak sn Ertan'ın dediği gibi buna uygun senet çıkmaz. zaten çıkarsa yandık demektir. colA daki "C" yerine kapanışı bir şekilde yumuşatarak ve periyodu(40) kısaltarak birşeyler yakalamanız mümkün. işe yarar mı bilemem
kolay gelsin

col A:
filter
colA=1

sayın metin If(HHV(ROC(C ,1 ,% ) ,40 )<0 buradaki HHV yerine LLV olması gerekmezmi?

metin6144
30-04-2005, 02:22
sayın metin If(HHV(ROC(C ,1 ,% ) ,40 )<0 buradaki HHV yerine LLV olması gerekmezmi?
HHV yaptım çünkü sıfırın üstüne 1 kere bile çıksa şartlarımızın dışına çıkıyor.
en yükseği sıfırın altında ise hep düşmüştür diye düşündüm

neeldo
30-04-2005, 02:28
formül çok güzel sayın metin

garboyun istediği %30 çok düşük bir değer mesela onu 90 yapıp aşağıdaki formülü deneyin
If(LLV(ROC(C ,1 ,% ) ,40 )<0 AND HHV(ROC(V ,5 ,% ) ,1 )>90,1,0)

metin6144
30-04-2005, 02:31
formül çok güzel sayın metin

garboyun istediği %30 çok düşük bir değer mesela onu 90 yapıp aşağıdaki formülü deneyin
If(LLV(ROC(C ,1 ,% ) ,40 )<0 AND HHV(ROC(V ,5 ,% ) ,1 )>90,1,0)
teşekkürler
yanlız LLV yaparsak 40 gün içinde 1 kere bile düşüş olsa yeterli olacak.
HHV olursa 40 gün boyunca sürekli düşmesi gerekecek

neeldo
30-04-2005, 02:34
anladım sayın metin dediğiniz gibi hiçbir sonuç çıkmayacak ozaman çok zor bir ihtimal.

metin6144
30-04-2005, 02:34
neden yoruyoruz kendimizi, sn garboy'un aradığı hisse petkim :roll:

neeldo
30-04-2005, 02:43
benim kafama yatmadı sayın garboyun istediği çünkü 40 gün boyunca hergün eksi kapatması imkansız mutlaka arada birgün artı yapar.

ben şöyle düşünmüştüm aslında 40 günün en düşüğü olursa olur
ColA:
C
ColB:
Ref(LLV(L,40),-1)
ColC:
LLV(L,40)
Filter:
(ColA>ColB) AND (Ref(C,-1)<Ref(LLV(L,40),-1)) AND (L=LLV(L,40))

kafa yormayalım son cevabınız çok güzeldi :D :D :D :D :D

metin6144
30-04-2005, 02:47
benim kafama yatmadı sayın garboyun istediği çünkü 40 gün boyunca hergün eksi kapatması imkansız mutlaka arada birgün artı yapar.

ben şöyle düşünmüştüm aslında 40 günün en düşüğü olursa olur
ColA:
C
ColB:
Ref(LLV(L,40),-1)
ColC:
LLV(L,40)
Filter:
(ColA>ColB) AND (Ref(C,-1)<Ref(HHV(H,60),-1)) AND (H=HHV(H,60))

kafa yormayalım son cevabınız çok güzeldi :D :D :D :D :D
huzur içinde uyumayı hakettik
iyi geceler

neeldo
30-04-2005, 02:48
iyi geceler :)

Garboy
30-04-2005, 12:29
üff neler yapmışınız ben bunlardan da yararlanırım
siz hep 40 gün diye takıldınız ben 60 dklıkl grafiklerderda bu yazdıklarınızı uygularsam uygun hisse çıkar
elinize sağlık
;o)

metin6144
01-05-2005, 00:57
üff neler yapmışınız ben bunlardan da yararlanırım
siz hep 40 gün diye takıldınız ben 60 dklıkl grafiklerderda bu yazdıklarınızı uygularsam uygun hisse çıkar
elinize sağlık
;o)
hayırlı olsun explorer da edit/optionsdan periyod ayarı yapmayı unutmayın

foreks
01-05-2005, 03:13
arkadaslar merhaba;
metastock 9.0 yukledim ama acamıyorum. yukledikden sonra license no, sifre gibi seyler istiyor, birde acilirken internete bağlı olmam mı gerekiyor?
arkadaslar bu konudaki bilgileri olan varsa, paylasirsa cok sevinirim....

anonimm
01-05-2005, 20:15
martin pring'in "long term momentum system" adlı tavsiyesi iyi gibi görünüyor. ancak özellikle yatay seyirlerde yaptırdığı sık al-satlar negatif yanı. bunu başka bir gösterge ile destekleyerek optimize edebiliriz diye düşünüyorum. inceleyip fikirlerinizi bildirirmisiniz?

cengo64
01-05-2005, 21:37
Martin pringin bu sistemini paste leye bilirmisiniz

neeldo
01-05-2005, 23:58
martin pring'in "long term momentum system" şifreli bir formül

anonimm
02-05-2005, 11:43
martin pring'in "long term momentum system" şifreli bir formül

evet şifreli. bunun üzerinde oynamaktan ziyade, bunu uyguladıktan sonra sık-al satları önlemek için, başka indicatörleri kullanarak optimize edebilirmiyiz demek istedim.

neeldo
03-05-2005, 20:01
Arkadaşlar reuters data link kullanmak için kurulumda hangi seçenekten yükleyeceğiz?

metin6144
03-05-2005, 21:57
Arkadaşlar reuters data link kullanmak için kurulumda hangi seçenekten yükleyeceğiz?
en başta customu seçtikten sonra real-time vendor diye bir seçenek vardı hatıraldığım kadarıyla.
ya da custom yerine standart yükleme ile de reutersi tanıyabilir

neeldo
03-05-2005, 23:13
teşekkür ederim sayın metin.

bozo38
04-05-2005, 01:37
metastockta açtığım her grafiğin üstünde macd ya da rsi gözüksün istiyorum sabit olarak bunu choose a security/options dan yapabiliyorum fakat her açtığımda bunu işaretlemem gerekiyor, bunu yapmadan da indikatörleri fixleyebilir miyim....

neeldo
04-05-2005, 01:50
bunu 2 kere vermiştim geçmişe doğru sayfayı bir gezin.Bu sayfada var.

http://www.forum.hisse.net/showthread.php?t=2307&page=58&pp=12

bu linkten bakın

onlooker
04-05-2005, 15:22
Sayın Yatırımcı,

Daha önce Tekaredi adıyla bilip tanığınız ve Ücretli üye kabul eden forum ve
sitemizde son zamanlarda peşpeşe gerçekleştirdiğimiz yeniliklerin daha fazla
kişiye yararlı olabilmesi için 2 Mayıs 2005 gününden itibaren ücretli üyeliğe
son verilmiş olup, site ve forumun tüm bölümleri herkese açık hale getirilmiştir.

Site ve forumumuz bundan böyle VERİBORSA adını kullanacaktır. Muhtemelen kullanıyor
olduğunuz veri aktarım programını desteklemek amaçlı düşündüğümüz forum, katılımcıların
talepleri ile borsa konusunda fikir alış-verişi yapılacak şekilde de geliştirilmiştir.

Şu zamana kadar dürüstlük ve kaliteden taviz vermeden sürdürdüğümüz site ve
forumumuz aynı seviyeyi korumaya devam edecektir. İsim değişikliği ile birlikte birçok
değişiklik de beraberinde gelmiştir. Değişmeyen hususlar ise dürüstlük ve güvenirlik
olarak korunacaktır.

Bu mesaj yeni VERİBORSA site ve forumunun herkese ücretsiz olarak açıldığını duyurmak için
gönderilmiştir.

incelemek isterseniz,

http://www.veriborsa.com

adresinde sizi bekliyor olacağız.
Eski dostları tekrar aramızda görmek ve yeni dostluklar kurabilmek umuduyla...

Saygılarımızla

VERi BORSA

tufan100
06-05-2005, 16:05
arkadaslar merhaba;
metastock 9.0 yukledim ama acamıyorum. yukledikden sonra license no, sifre gibi seyler istiyor, birde acilirken internete bağlı olmam mı gerekiyor?
arkadaslar bu konudaki bilgileri olan varsa, paylasirsa cok sevinirim....

bendeki versiyonda registryden bazı değerleri değiştirmen gerekiyor, böylece lisanssız kullanabilirsin, ancak lisanssız kullanım kanuni değildir belirtiyim, kendi riskini alırsan p2p denen programlar aracılığı ile bulabilirsin bu bilgileri...

ayrıca diğer metastock 9.0 kullanan arkadaşlar için metastock plug in leri var elimde isteyenler bana ulaşabilir

asdfgh
07-05-2005, 11:09
Bir Senedin Kapanis Fiyatinin 4 Gunluk Simple Ortalamasindan % (yuzde) KaÇ Asagi Veya Yukari Oldugunu Bulmak Istiyorum.
Excel De: =((s10-r10)/r10)*100 Seklinde Formule Edildigini
Dusunuyorum. Fakat Ms Eksplorer De Nasil Yazabilecegini Bulamadim. Yardimci Olacaginiz Umidiyle,, Saygilar

metin6144
07-05-2005, 15:13
Bir Senedin Kapanis Fiyatinin 4 Gunluk Simple Ortalamasindan % (yuzde) KaÇ Asagi Veya Yukari Oldugunu Bulmak Istiyorum.
Excel De: =((s10-r10)/r10)*100 Seklinde Formule Edildigini
Dusunuyorum. Fakat Ms Eksplorer De Nasil Yazabilecegini Bulamadim. Yardimci Olacaginiz Umidiyle,, Saygilar
(c-mov(c,4,s))/mov(c,4,s)*100
kolay gelsin

asdfgh
07-05-2005, 18:29
TESEKKUR EDIYORUM.

EKSPLORERDE COL LARA ASAIDAKILERI YAZIYORUM.
SIMDI BUNLARDAN NE TUR MANTIKLAR KULLANARAK ONGORULERDE BULUNABILIRIZ........!!
SAYGILAR,

(C-Mov(CLOSE,4,S))/Mov(CLOSE,4,S)*100

(C-Mov(CLOSE,9,S))/Mov(CLOSE,9,S)*100

(C-Mov(CLOSE,21,S))/Mov(CLOSE,21,S)*100

(C-Mov(CLOSE,42,S))/Mov(CLOSE,42,S)*100

(Mov(CLOSE,4,S)-Mov(CLOSE,9,S))/Mov(CLOSE,9,S)*100

(Mov(CLOSE,4,S)-Mov(CLOSE,21,S))/Mov(CLOSE,21,S)*100

metin6144
07-05-2005, 19:40
TESEKKUR EDIYORUM.

EKSPLORERDE COL LARA ASAIDAKILERI YAZIYORUM.
SIMDI BUNLARDAN NE TUR MANTIKLAR KULLANARAK ONGORULERDE BULUNABILIRIZ........!!
SAYGILAR,

(C-Mov(CLOSE,4,S))/Mov(CLOSE,4,S)*100

(C-Mov(CLOSE,9,S))/Mov(CLOSE,9,S)*100

(C-Mov(CLOSE,21,S))/Mov(CLOSE,21,S)*100

(C-Mov(CLOSE,42,S))/Mov(CLOSE,42,S)*100

(Mov(CLOSE,4,S)-Mov(CLOSE,9,S))/Mov(CLOSE,9,S)*100

(Mov(CLOSE,4,S)-Mov(CLOSE,21,S))/Mov(CLOSE,21,S)*100

ilk mantık yürütmem exploreri yanlış kullandığınız şeklinde olacaktır.
explorer, her türlü hakimiyet sağlanmış bir formüle göre, aradığınız şartlara uyan hisselerin listesini verecektir. sizi tek tek hisselerin grafiğine bakmak zahmetinden kurtaracaktır.
formüle göre mantık yürütmek için bu formülleri indicator builder den yazıp grafiğin üstüne çizdirip, renklendirip, fiat hareketine göre durumlarını gözlemeniz lazım. Tek tek veya birlikte hareketlerinden bir anlam çıkardıysanız o zaman exploreri kullanın.
% değişim hesaplatıyorsunuz. fazla olması mı iyi az olması mı diye düşünerek işe başlayın.
kolay gelsin

Rademaker
08-05-2005, 23:12
arkadaşlar mesela haftalık stokastik al verdiğinde ve aynı zamanda günlük stokastik al verdiğinde alış ve günlük stokastik sat verdiğimde satış yapsam ama haftalık stokastik sat konumunda iken hiç alış yapmasam kar edip etmeyeceğimi anlamak istiyorum bu amaç için sistem testerde nasıl bi formülasyon kullanmalıyım

sevgiler saygılar

starerdi
11-05-2005, 18:23
arkadaşlar ben metastock verilerini anlık olarak almak istiyorum.kendi kullandığınız ve beğendiğniz özellikleri yazmanız mümkünmü. veri sağlayan firmalar hakkında pek bilgim yok. en çok analizer ve matriks duyuyorum sitelerinden biraz inceledim. fakat tecrübeli arkadaşlar bilgi verirse daha yararlı olur. mesela matriks den görevli 7.2 versiyonu için bazı sorunlar çıkar dedi. siz ne dersiniz bu konuda. kullanırken ne gibi sorunlarla karşılaşıyorsunuz. teşekkürler.
saygılarımla

GalaTyphoon
12-05-2005, 18:50
matriks metastock için anlık veri sağlamıyor. sadece seans içi verilerini belirli periyotlarda indirmenizi sağlıyor. analizer kendisi anlık veri vermese bile teletekst üzerinden yayınlanan verileri yakalayıp metastock'a atan biraz ilkel bir sistem. sağlıklı çalışmıyor, teletekst verileri televizyonun aldığı sinyale çok duyarlıdır. görüntüde hissedilmeyen en ufak parazit bile verinin hemen bozulmasına yol açıyor. bu da programın sapıtmasına yol açıyor. bu yüzden pek tavsiye etmiyorum.

sanırım şu an olmasa bile BigParaPro yakında metastock desteğini çıkartacak. kendileri zaten resmi MetaStock dağıtıcısı. sanırım onları beklemek en mantıklısı olacaktır.

starerdi
13-05-2005, 09:55
matriks metastock için anlık veri sağlamıyor. sadece seans içi verilerini belirli periyotlarda indirmenizi sağlıyor. analizer kendisi anlık veri vermese bile teletekst üzerinden yayınlanan verileri yakalayıp metastock'a atan biraz ilkel bir sistem. sağlıklı çalışmıyor, teletekst verileri televizyonun aldığı sinyale çok duyarlıdır. görüntüde hissedilmeyen en ufak parazit bile verinin hemen bozulmasına yol açıyor. bu da programın sapıtmasına yol açıyor. bu yüzden pek tavsiye etmiyorum.

sanırım şu an olmasa bile BigParaPro yakında metastock desteğini çıkartacak. kendileri zaten resmi MetaStock dağıtıcısı. sanırım onları beklemek en mantıklısı olacaktır.
çok teşekkür ederim.
şimdilik matriks datayla idare edeyim. dediğiniz gibi belirli periyotlarla alınıyor veriler. yakında teleteks üzerinden verileri almak istiyordum. verdiğiniz uyarılar iyi oldu. umarım daha sağlıklı olacak şekilde dağıtıma başlarlar. bigparapro takibe aldım. saygılarımla.

cbalta
13-05-2005, 12:26
analizer'in son halini incelemeniz yararli olur (subat 2005). yeni ürün oldukca basarili. ve halihazirda metastock'a anlik veri besleyebilen tek sistem. ücretsiz deneme süreniz benden :)

starerdi
13-05-2005, 19:15
analizer'in son halini incelemeniz yararli olur (subat 2005). yeni ürün oldukca basarili. ve halihazirda metastock'a anlik veri besleyebilen tek sistem. ücretsiz deneme süreniz benden :)
teletex yayınından mı analizerin? ben inceledim tv kartı istiyor galiba. ama kışın kar yağarsa yayınlar bozulur. bende veri transferini gerçekleştiremem.
yanlışmı düşünüyorum.siz ne dersiniz.
saygılarımla

cbalta
14-05-2005, 13:33
- benzeri tüm sistemler tv karti veya benzeri özel kartlar ile calisiyor.
- ve yine benzeri tüm sistemler, verimli bir anten tesisatı istiyor. sayet anten sistemi zayif ise, kablo tv veya uydu alıcısı temin etmek lazım. basit anten yükselticileri ve iyi bir kablolama da cözüm olabiliyor.
- metastock ve tradestation'a anlık veri aktarımı bütük bir nimet mevcut şartlarda (analizer.com) denemekte yarar var.
- internet üzerinden calisan servislerde ise internete bagimlilik mevcut. taşrada internet ve adsl henüz yok civarı. zaten kurumların kritik zamanlarda internet servislerinin boğazlarına bastıkları da tecrübelerle sabit. savaş zamanı düşman radarlarının (KY) susturulması gibi.

tesekkürler
cengiz

meno
14-05-2005, 13:43
arkadaşlar,
explorer'da kendimce birkaç filtre oluşturdum.
önce ilk filtremde xu100'ün tamamını taratıyorum. çıkan sonuçları ise 2nci filtremde taratmak istiyorum. ancak copy edemediğim veya başka bir yolu varsa ben bilemediğm için tek tek kopyalamak zorunda kalıyorum ve bu da zaman alıyor. dolaysıyla toplam kullanacağım 2 veya 3 filtre sayısına göre değşmekle beraber, ben bir önceki filtrenin reportunda çıkan sonuçları bir sonraki filtreye taratmak istiyorum.
yardımlarınız için teşekkürler

meno
14-05-2005, 13:47
ayrıca bir de şöyle bir sorum olacak,
belli simgelerin (c,h,l,mov,v.......) gibi harflerin ne manaya geldiğini biliyorum ama, explorer'da daha detaylı işler yapabilmek adına , bir sözlük gibi kullanabileceğimiz kaynak var mı ?

ertan
14-05-2005, 16:12
arkadaşlar,
explorer'da kendimce birkaç filtre oluşturdum.
önce ilk filtremde xu100'ün tamamını taratıyorum. çıkan sonuçları ise 2nci filtremde taratmak istiyorum. ancak copy edemediğim veya başka bir yolu varsa ben bilemediğm için tek tek kopyalamak zorunda kalıyorum ve bu da zaman alıyor. dolaysıyla toplam kullanacağım 2 veya 3 filtre sayısına göre değşmekle beraber, ben bir önceki filtrenin reportunda çıkan sonuçları bir sonraki filtreye taratmak istiyorum.
yardımlarınız için teşekkürler

.......

ertan
14-05-2005, 16:30
ayrıca bir de şöyle bir sorum olacak,
belli simgelerin (c,h,l,mov,v.......) gibi harflerin ne manaya geldiğini biliyorum ama, explorer'da daha detaylı işler yapabilmek adına , bir sözlük gibi kullanabileceğimiz kaynak var mı ?

metastock yardım bölümünü kullanabilirsiniz...

Standard Functions kelimesini kullanarak bakın...

Garboy
20-05-2005, 02:08
metatrader programında
"moving average of oscilator" diye bir indikatör var
bunu metastockta nasıl tanımlarız

ertan
21-05-2005, 22:03
metatrader programında
"moving average of oscilator" diye bir indikatör var
bunu metastockta nasıl tanımlarız

metatrader kullanmadım ancak araştırınca şöyle bir şeye rastladım...

Moving Average of Oscillator is the difference between the oscillator and oscillator smoothing. In this case, Moving Average Convergence/Divergence base-line is used as the oscillator, and the signal line is used as the smoothing.

OSMA = MACD-SIGNAL

bundan yola çıkarak;

MACD()-Mov(MACD(),9,E);
0

gibi bir şey işinizi görür zannediyorum...macd yerine başka bir şey de kullanabilirsiniz...

kolay gelsin... ;)

Garboy
23-05-2005, 15:38
teşekürler
elinize sağlık

bir de son bir kaç gündür Relatif vigor Index diye bir indikatör buldum onun sağını mıncıklıyorum
biraz stochastic e benzer buldum
siz ne düşünürsünüz bu indikatör kısa vade için yol gösterici olur mu

Relatif Vigor Index
-------------------------------------------------
ti:=Input("length",2,20,10);
v1:=((C-O)+(2*Ref(C-O,-1))+(2*Ref(C-O,-2))+Ref(C-O,-3))/6;
v2:=((H-L)+(2*Ref(H-L,-1))+(2*Ref(H-L,-2))+Ref(H-L,-3))/6;
temp:=If(Sum(v2,ti)=0,0.0001,Sum(v2,ti));
rv:=Sum(v1,ti)/temp;
rvsig:= (rv+Ref(2*rv,-1)+Ref(2*rv,-2)+Ref(rv,-3))/6;
rv;
rvsig

sadettinunal
24-05-2005, 08:58
Sayin Garboy. Almanyadan ariyorum, bana bir konuda yardimci olabilirmisiniz? Metastock kullanmayi ogrenmek istiyorum, bunu nasil yapabilirim?.Yardimlarinizi bekliyorum. Ilgi ve alakaniza simdiden tesekkur ederim..

Garboy
24-05-2005, 14:42
sağ üst köşede
linkler
özel mesaj
gelen kutusu
bakın bişiler olacak orda
;o)

vobtrader
25-05-2005, 04:21
merhaba , bende de bazı plug-inler var sendekilerin isimlerini yollarsan sevinirim

Rademaker
26-05-2005, 12:07
arkadaşlart metastock da yükselenler düşenler endeksini oluşlturabilirmiyim

metin6144
26-05-2005, 21:58
arkadaşlart metastock da yükselenler düşenler endeksini oluşlturabilirmiyim
oluşturmanıza gerek kalmayacak birkaç güne kadar
Yükselenler - Düşenler Endeksi (Advance - Decline Index)
Yükselenler/Düşenler Kümülatif olmayan (Advance/Decline Noncumulative
Yükselenler – Düşenler Derinlik İndikatörü (Advance – Decline Breadth Indicator)
Yükselenler - Düşenler Kümülatif Hacim (Advance – Decline Cumulative Volume)
Yükselenler - Düşenler Aşağı/Yukarı Oranı) (Advance - Decline Upside/Downside Ratio)
Yükselenler -Düşenler İndikatörü (Advance - Decline Indicator)
Yükselenler - Düşenler Oranı (Advance - Decline Ratio)
Yükselenler - Düşenler Osilatörü (Advance - Decline Oscillator)
Yükselenler - Düşenler Yüzde Oranı (Advance - Decline Percent Ratio)
Yükselenler - Düşenler - Aynı Kalanlar Oranı (Advance - Decline - Unchanged Ratio)
Durağanlık Oranı (Stability Ratio)

geliyor

metin6144
30-05-2005, 01:15
oluşturmanıza gerek kalmayacak birkaç güne kadar
Yükselenler - Düşenler Endeksi (Advance - Decline Index)
Yükselenler/Düşenler Kümülatif olmayan (Advance/Decline Noncumulative
Yükselenler – Düşenler Derinlik İndikatörü (Advance – Decline Breadth Indicator)
Yükselenler - Düşenler Kümülatif Hacim (Advance – Decline Cumulative Volume)
Yükselenler - Düşenler Aşağı/Yukarı Oranı) (Advance - Decline Upside/Downside Ratio)
Yükselenler -Düşenler İndikatörü (Advance - Decline Indicator)
Yükselenler - Düşenler Oranı (Advance - Decline Ratio)
Yükselenler - Düşenler Osilatörü (Advance - Decline Oscillator)
Yükselenler - Düşenler Yüzde Oranı (Advance - Decline Percent Ratio)
Yükselenler - Düşenler - Aynı Kalanlar Oranı (Advance - Decline - Unchanged Ratio)
Durağanlık Oranı (Stability Ratio)

geliyor

Yabancı Takas Değeri (MilyonYTL)
Yabancı Takas Oranı
Yerli Takas Değeri (MilyonYTL)
Yerli Takas Oranı

verilerinin de eklendiğini yazmayı unutmuşum özür

detex
30-05-2005, 14:09
arkadaşlar ben hisselerin bölünme oranlarını nereden bulabilirim.

meno
31-05-2005, 18:42
sn.arkadaşlar,
ms 9,0'da explorer'da ''macd tema smoothed'', ''bugün'' sinyalini yukarı kesenleri report ettirmek istiyorum. ancak bir türlü sonuca gidemedim. yardımcı olabilirseniz sevinirim.
selamlar

ertan
31-05-2005, 19:42
arkadaşlar ben hisselerin bölünme oranlarını nereden bulabilirim.
tekaredi programında var...program ile ilgili daha önceki mesajlara bakabilirsiniz...

hank
01-06-2005, 00:04
Selam
Metastock/downloader içinde "DLWin.exe" uçurdum. Sorunu nasıl hallederim google'da arattım bulamadım. Şimdiden teşekkürler.

Minoltay
01-06-2005, 01:49
Selam
Metastock/downloader içinde "DLWin.exe" uçurdum. Sorunu nasıl hallederim google'da arattım bulamadım. Şimdiden teşekkürler.

Metastock 8.0 dan alınmıştır...buyrun...

starerdi
03-06-2005, 12:52
benim sorunum;örneğin endeks100 ile bovespa nın grafiklerini aynı anda tek pencerede görmek istiyorum. bu mümkünmü.
yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
saygılarımla.

Rademaker
03-06-2005, 18:57
Şimdi bir stop loss formülü oluşturmak istiyorum
hisseyi aldığım günden itibaren hissenin çıktığı maksimum noktadan geri 6 kademe düştüğünde hisseyi satmak istiyorum yani iz süren stop loss. bunu metastock da nasıl çizdirebilirim.yani fiyat frafiğinin içine stop noktalarını çizdirmek isterim

hank
03-06-2005, 19:43
benim sorunum;örneğin endeks100 ile bovespa nın grafiklerini aynı anda tek pencerede görmek istiyorum. bu mümkünmü.
saygılarımla.
İki grafiği açıp, birinin fiat çubuğuna sağ tık> copy ve diğerine paste

Yapıştırdığınızın fiat çubuğuna sağ tık > scaling >overlay without scale

hank
03-06-2005, 19:45
Şimdi bir stop loss formülü oluşturmak istiyorum
hisseyi aldığım günden itibaren hissenin çıktığı maksimum noktadan geri 6 kademe düştüğünde hisseyi satmak istiyorum yani iz süren stop loss. bunu metastock da nasıl çizdirebilirim.yani fiyat frafiğinin içine stop noktalarını çizdirmek isterim
periot ile oynayarak stopları istediğiniz yere çekebilirsiniz

periodsshort:=Input("periods if short",1,50,10); periodslong:=Input("periods
if long",1,50,10);

HHV(H,periodsshort)-ATR(periodsshort);{stop loss level for short positions}
LLV(L,periodslong)+ATR(periodslong);{stop loss level for long positions}

metin6144
03-06-2005, 21:13
saygılarımla.

bu adreste tarifi var
http://www.veriborsa.com/tekaredi/forum/viewtopic.php?t=3048

starerdi
04-06-2005, 09:45
hariaksınız arkadaşlar. çok sağolun.

ctitiz
04-06-2005, 13:09
saygılarımla.

Hareketlerini aynı pencerede görmek istediğiniz kağıtların isimlerini aşağıdaki formüle benzer şekilde Indicator Builder' da tanımlarsanız, herhangibir açık penceredeyken yarattığınız bu indicator' u pencereye eklemenizle beraber seçilen kağıtlara ait grafikleri tek pencerede görebilirsiniz.

Security("beko",C);Security("sahol",C);Security("kchol",C)

Kapanış fiyat grafiğini gösterir, C

Selamlar

rekorb
04-06-2005, 15:43
metastock9 un 8'den ne gibi üstünlükleri var. 9'a gerek var mı yoksa 8 le devam mı edeyim.

Garboy
04-06-2005, 17:11
ben fark göremiyorum yada farkı fark edece kadar bilgim yok
benim seviyem için en güzeli 7-7,x versiyon sanki çünkü daha basit arabirimler var
;o)

cengo64
04-06-2005, 18:44
results of formula not defined on calc date Bu hatay1 nas1l asar1m

rekorb
06-06-2005, 18:57
bende 2002den sonraki veriler var. 2002 öncesini analizer downloader ile indirmek istediğimde 2005 öncesi veriler arşivde var indiremezsiniz uyarısı çıkıyor. ne yapmalıyım? bir de seanslık ve günlük veriler iniyor. 5,1ve 60 dk lıklar inmiyor. bunları nasıl yapcaz?

neeldo
07-06-2005, 00:31
saygılarımla.

Açmak istediğiniz grafikler ekranda olsun formüle gerek yok.Window dan cascade yi seçiyoruz.Ana grafiğimizin üstüne eklemek istediğimiz grafiğe gidiyoruz.Mouse sağ klikle ekleyeceğimiz grafiği tutuyoruz.Sürükleyip ana grafiğin üzerine bırakıyoruz.kaçtane grafik ekleyeceksek hepsi için aynı işlemi yapıyoruz.

neeldo
07-06-2005, 00:35
metastock9 un 8'den ne gibi üstünlükleri var. 9'a gerek var mı yoksa 8 le devam mı edeyim.

Expert advisor ve explorer a yeni formüller eklemişler.Birde bazı yeni formüller var.Yani lüzumsuz :D 8 le pek fark yok.

trendfriend
10-06-2005, 01:58
merhaba

çok faydalı bir topic. Açana teşekkürler :bravo:

trendfriend
10-06-2005, 02:00
benim sorum şu: metastock 9.0da gösterge uyumsuzluklarını nasıl elde edebiliriz? MACD, RSI vb. (explorer formülü mü yazmamız gerekiyor acaba?)
teşekkürler

Rademaker
11-06-2005, 12:39
yahu gerçekten bu divergens leri tespit edebilen bi proğram yokmu arkadaşlarr

ertan
11-06-2005, 13:04
http://trader.online.pl/MSZ/e-w-Divergence_between_Close_and_Indicator.html

http://trader.online.pl/MSZ/e-w-Divergence_Formulas.html

buzzybee
12-06-2005, 17:25
Selamlar
tenik analize yeni merak saran biri olarak bazı sorularım var.
acemiliğimi mazur görerek cevaplarsanız sevinirim ;)
Metastock veya başka bir analiz programı canlı imkb fiyatları ile çalışıyor mu? Yoksa sadece eski datalarla test mi yapılabiliyor.
if yes - Metastock ta senedin % değişimine göre dinamik al/sat alarmı üretebiliyormuyuz.Sanırım bu düşüşlerde trailing loss olarak isimlendiriliyor. ama yukselişte bi ismi var mı bilmiyorum.
if yes - Üretilen bu alarmlar doğrultusunda otomatik alım/satım yapan bir sistem ve bunu uygulayan bir aracı kurum var mı? yoksa nasıl yapılabileceği konusunda bir fikri olan

son olarak metastock u free download edebilecegim bir site ?
saygılar

Rademaker
18-06-2005, 23:10
hisse net ana sayfadaki grafikte izlenen ortalama kaç günlük arkadaşlar

baytar657
19-06-2005, 00:07
hisse net ana sayfadaki grafikte izlenen ortalama kaç günlük arkadaşlar

100 günlük ho yanlış hatırlamıyorsam.

buzzybee
19-06-2005, 04:31
Arkadaşlar daha oncede sormustum ama pek bilinen bisey diil sanırım

linkte bahsedilen trailing stop ile auto sell ozelligi memleketimizde var mıdır acep.
tradestsation kullanan var mı , metastock bunu yapabiliyor mu

https://www.tradestation.com/support/whats_new/tradestation_0810.aspx

Garboy
19-06-2005, 19:03
ben basit adamım valla
fazla karışık işlerden anlamam
bildiğim şeyler hep basit şeylerdir ama işe yararlar
;o)
Metastock Explorer Açılır
-----------------------------
Name: Macit Explorer (Ne isterseniz onu yazın fark etmez)
COL A:
Cross(MACD(), Mov(MACD(),9,E))
COL B:
Cross(MACD(),0)
COL C:
Cross((MACD()-Mov(MACD(),9,E)),0)
FILTER:
When(colA=1) OR When(colB=1) OR When(colC=1)

Garboy
19-06-2005, 19:09
Col A: Cross(Mov(C,7,W),Mov(C,22,W))
Col B: Cross(Mov(C,5,W),Mov(C,22,W))
Col C: Cross(Mov(C,7,S),Mov(C,22,S))
Col D: Cross(Mov(C,5,S),Mov(C,22,S))
Filter: When(colA=1) OR When(colB=1) OR When(colC=1) OR When(colD=1)

arjantin
21-06-2005, 20:15
arkadaşlar, hareketli ortalamalarla ilgili bir sorum olacak. herhangi bir indikatöre bir ortalama çizdirsem, hiç ilgisi olmayan bir ortalama çıkıyor, bunu nasıl düzeltebilirim. şimdiden teşekkürler (metastock 7.2)

Garboy
21-06-2005, 20:25
indikatör buildere girip formül olarak yazarsanız böyle bir sorun olmaz
mesela RSI 14 için 7 günlük basit hareketli ortalama
mov(RSI(14),7, Simple)
veya
12 günük Momentumun 9 günlük ağırlıklı ortalaması için
mov(Momentum(12),9, W)
----------------------------------------------
ya da herzaman yaptığın gibi fare ile hareketli ortalamayı grafiğe yerleştirirken fiyatların değil seçmek istediğiniz indikatörün pembeleştiğine emin olun.

sabır
21-06-2005, 20:46
Arkadaşlar metastock dan herhangi bir hissenin teknik analizini topikte nasıl görüntülüyoruz,yardım ederseniz sevinirim,saygılar...

metin6144
21-06-2005, 21:33
arkadaşlar, hareketli ortalamalarla ilgili bir sorum olacak. herhangi bir indikatöre bir ortalama çizdirsem, hiç ilgisi olmayan bir ortalama çıkıyor, bunu nasıl düzeltebilirim. şimdiden teşekkürler (metastock 7.2)
indikatöre sağ klik yapıp scaling e girin hangisi işaretliyse bakıp değiştirmeden çıkın
sonra ortalamaya sağ klip yapıp sacaling den aynı yeri işaretleyin.
kolay gelsin

metin6144
21-06-2005, 21:37
ben basit adamım valla
fazla karışık işlerden anlamam
bildiğim şeyler hep basit şeylerdir ama işe yararlar
;o)
Metastock Explorer Açılır
-----------------------------
Name: Macit Explorer (Ne isterseniz onu yazın fark etmez)
COL A:
Cross(MACD(), Mov(MACD(),9,E))
COL B:
Cross(MACD(),0)
COL C:
Cross((MACD()-Mov(MACD(),9,E)),0)
FILTER:
When(colA=1) OR When(colB=1) OR When(colC=1)

Col A ve Col C aynı olmuş
yazılışları farklı ancak yaptıkları iş aynı

Garboy
21-06-2005, 22:09
walla biri macd histogram diye ayrı ayrı yazdım ama aynı işe yarıyorsa
sizleriiiiizzzzz
seni mi kıracam üstad
hakikaten bu ikisi çok uyumlu hareket ediyor ama acaba tam olarak aynı şey mi?

ctitiz
21-06-2005, 22:21
sizleriiiiizzzzz
seni mi kıracam üstad

A kolonundaki Macd()' ın 9 günlük E ortalamasını kestiği noktada, ikisinin arasındaki farkda 0 -sıfır- olur...İkiside aynı yerde al üretir...

sayın metin6144 dikkatiniz için tebrikler.

Selamlar

sabır
22-06-2005, 22:00
Arkadaşlar metastock dan herhangi bir hissenin teknik analizini topikte nasıl görüntülüyoruz,yardım ederseniz sevinirim,saygılar...
Yahu bir tane faydalı arkadaş yokmu bu topikte...? :D

Garboy
22-06-2005, 22:15
analizi yaptıktan sonra
metastock içindeki pencereyi biraz küçültün (650x650)

files
save as html seçin bilgisayrda bir yere kaydedin

forumda cevap yazılıcak kutuda gelişmiş özellikler tıklayın
gelen yeni pencerede manage atachment

metin6144
23-06-2005, 01:30
sizleriiiiizzzzz
seni mi kıracam üstad
evet dostum ikisi tam olarak aynı.
Ek olarak bu kombinasyona RSI eklersen daha güçlü birşeyler oluşabilir.
kolay gelsin.

metin6144
23-06-2005, 01:31
A kolonundaki Macd()' ın 9 günlük E ortalamasını kestiği noktada, ikisinin arasındaki farkda 0 -sıfır- olur...İkiside aynı yerde al üretir...

sayın metin6144 dikkatiniz için tebrikler.

Selamlar

Teşekkürler
Saygılar

arjantin
23-06-2005, 20:04
indikatör buildere girip formül olarak yazarsanız böyle bir sorun olmaz
mesela RSI 14 için 7 günlük basit hareketli ortalama
mov(RSI(14),7, Simple)
veya
12 günük Momentumun 9 günlük ağırlıklı ortalaması için
mov(Momentum(12),9, W)
----------------------------------------------
ya da herzaman yaptığın gibi fare ile hareketli ortalamayı grafiğe yerleştirirken fiyatların değil seçmek istediğiniz indikatörün pembeleştiğine emin olun.
sn garboy, fare ile hareketli ortalamayı yerleştirirken, herzaman fiyat grafiği pembeleşiyor, düzeltemediğim problemde bu.

metin6144
25-06-2005, 02:13
sn garboy, fare ile hareketli ortalamayı yerleştirirken, herzaman fiyat grafiği pembeleşiyor, düzeltemediğim problemde bu.
ortalamayı çizdirmek istediğiniz göstergenin birden fazla çizgisi varsa o şekilde yapamazsınız. formül yazmanız lazım

meno
25-06-2005, 10:49
arkadaşlar,
+DI ve -DI 'yı birbirlerini aşağı veya yukarı kestiğinde ''o'' olarak gösteren bir histogram yaratmak istiyorum. (+DI)-(-DI);0 şeklinde yazdığım vakit, ''o'' çizgisine çarpan ama hep pozitif bölgede salınıp duran bir eğri alıyorum. eğri ''o'' çizgisine çarptığında, +DI VE -DI kesişmiş oluyor. ama benim isteğim tıpkı macd histogramı gibi kullanabileceğim, üstüne hareketli ortalama koyabileceğim, hem pozitif, hem de negatif bölgede salınabilen bir histogram yaratmak. inşallah derdimi anlatabilmişimdir.

meno
25-06-2005, 11:33
yukarda DI ile kastettiğim DMX'tir.

meno
25-06-2005, 12:49
arkadaşlar,
yok mu bir cevap verecek arkadaşım ?

ertan
25-06-2005, 13:01
arkadaşlar,
+DI ve -DI 'yı birbirlerini aşağı veya yukarı kestiğinde ''o'' olarak gösteren bir histogram yaratmak istiyorum. (+DI)-(-DI);0 şeklinde yazdığım vakit, ''o'' çizgisine çarpan ama hep pozitif bölgede salınıp duran bir eğri alıyorum. eğri ''o'' çizgisine çarptığında, +DI VE -DI kesişmiş oluyor. ama benim isteğim tıpkı macd histogramı gibi kullanabileceğim, üstüne hareketli ortalama koyabileceğim, hem pozitif, hem de negatif bölgede salınabilen bir histogram yaratmak. inşallah derdimi anlatabilmişimdir.

bir de şöyle deneyin...

(+DI())-(-DI());0

meno
25-06-2005, 13:22
sn.ertan ,
zaten aynen o şekilde yazdım. hatta içine peryot koymamı istedi ve 14 peryot kullandım.
ancak ne yazık ki olmadı.

ertan
25-06-2005, 13:33
sn.meno,

(+DI())-(-DI());0

yukarıdaki formülün görüntüsü bu ...bende böyle görünüyor...

meno
25-06-2005, 13:40
sn.ertan,
içine peryot koymadın değil mi?

meno
25-06-2005, 13:44
gerçi peryot burada konulup konulmaması benim esas sıkıntımla çok alakalı değil ama, dün gece aynısını yazdığımı hatırlıyorum, bende çıkan grafikte, eğri hep ''o'' çizgisinin üstünde dalgalanıyor, ''o'' çizgisine çarptığında, kesişme olduğunu anlıyorsun. birazdan eve gidince tekrar sizin yazdığınız şekilde deneyeceğim. çok teşekkür ederim.
selamlar

meno
25-06-2005, 13:47
sn.ertan,
üstüne bir de daha kısa vadeli h.o.ekledinmi, al-sat imkanı verebiliyor. tabi deneyeceğim, çalışacağım üzerinde ama, hem trendin yönü hem al-sat(tepe ve diplerde), hem de uyuşmazlık olarak bakıldığında faydalı olabilir.

ertan
25-06-2005, 14:01
üstteki gösterge;

(+DI())-(-DI());
Mov(((+DI())-(-DI())),10,E);0

alttaki gösterge;

a:=(+DI())-(-DI());
Mov(a,10,E);
Mov(Mov(a,10,E),10,E);0

meno
25-06-2005, 14:05
sn.ertan,
çok teşekkür ediyorum.

ertan
25-06-2005, 14:07
sn.ertan,
çok teşekkür ediyorum.

bir şey değil, sn.meno...

starerdi
01-07-2005, 09:55
arkadaşlar metastok da grafik üzerine işaretler yazılar eklene bilir mi? mesela ben bir dalgayı, 1.dalga diye işaretlemek istiyorum. bu mümkün mü?

neeldo
01-07-2005, 10:13
arkadaşlar metastok da grafik üzerine işaretler yazılar eklene bilir mi? mesela ben bir dalgayı, 1.dalga diye işaretlemek istiyorum. bu mümkün mü?
grafiği açıp insert kısmına girin aşağıda symbols kısmı var oradan ekleyebilirsiniz.Yazı eklemek için aynı yerden text seçeneği var kolay gelsin.

starerdi
04-07-2005, 10:44
grafiği açıp insert kısmına girin aşağıda symbols kısmı var oradan ekleyebilirsiniz.Yazı eklemek için aynı yerden text seçeneği var kolay gelsin.

çok teşekkür ederim. burda ki okuldan bir şey daha öğrendim. tekrar teşekkürler.
saygılarımla.

Rademaker
06-07-2005, 22:52
göstergelerde oluşan trend kırılmalarını bulabileceğimiz bi explorer formülü varmı arkadaşlar

ctitiz
07-07-2005, 00:27
Arkadaşlar;

Diyelimki yeni bir indicator yaratıp listeye ekledim. Formülünü yazarak görmek istediğim çizgilerin rengini formülün içinde belirtme şansım var mı?

Örnek;

Ind.Builder' a kopyaladığım aşağıdaki formülü, hisse grafiğine eklediğimde kapanış çizgisini lacivert, ortalama çizgisini sarı renkte görmek istiyorum.

Horizontal Lines' da standart "0" değerini alsın ve mavi olsun....

c;
Mov(c,22,S)

Selamlar, tşk.

metin6144
07-07-2005, 01:15
Arkadaşlar;

Diyelimki yeni bir indicator yaratıp listeye ekledim. Formülünü yazarak görmek istediğim çizgilerin rengini formülün içinde belirtme şansım var mı?

Örnek;

Ind.Builder' a kopyaladığım aşağıdaki formülü, hisse grafiğine eklediğimde kapanış çizgisini lacivert, ortalama çizgisini sarı renkte görmek istiyorum.

c;
Mov(c,22,S)

Selamlar, tşk.
bildiğim kadarı ile böyle bir imkan yok. MS 7.2 sonrasını bilmiyorum ama onlarda da olacağını sanmam.
kolay gelsin

Garboy
07-07-2005, 01:17
8.0 ın tüm help dosyasını didikledim bulamadım
galiba renklendirme meselesi halen çözülmemiş
9,0 ı olan birisi varsa bir de ona baksalar belki onda eklenmiştir

ATAK
07-07-2005, 02:36
bildiğim kadarı ile böyle bir imkan yok. MS 7.2 sonrasını bilmiyorum ama onlarda da olacağını sanmam.
kolay gelsin
7,2 de yok
sorunu şöyle çözersiniz

grafiğinize yeni indikatörü ekleyin
istediğiniz gibi renklendirin
ve save as default template olarak kaydedin
her hisse açtığınızda sağ tıklayım apply templete yapın nasıl kaydettiyseniz öyle karşınıza çıkar
ama default artık sizin belirlediğiniz olur ama istediğiniz zaman değiştirirsiniz

yada tüm förmüllerinizi export eder programı silersiniz sonra metastoğu tekrar yüklerken sorduğu zaman formülleri import edersiniz sizin belirlediğiniz default (bir hisse açtığınızda hangi indikatörlerle-renklendirilmiş- açılsın istiyorsanız böyle bir sayfa oluşturup kaydedin) artık her hisse açıldığında direk karşınıza çıkar hepsinde tekrar tekrar apply template yapmanıza gerek kalmaz

belki işinize yarar

metin6144
07-07-2005, 10:12
7,2 de yok
sorunu şöyle çözersiniz

grafiğinize yeni indikatörü ekleyin
istediğiniz gibi renklendirin
ve save as default template olarak kaydedin
her hisse açtığınızda sağ tıklayım apply templete yapın nasıl kaydettiyseniz öyle karşınıza çıkar
ama default artık sizin belirlediğiniz olur ama istediğiniz zaman değiştirirsiniz

yada tüm förmüllerinizi export eder programı silersiniz sonra metastoğu tekrar yüklerken sorduğu zaman formülleri import edersiniz sizin belirlediğiniz default (bir hisse açtığınızda hangi indikatörlerle-renklendirilmiş- açılsın istiyorsanız böyle bir sayfa oluşturup kaydedin) artık her hisse açıldığında direk karşınıza çıkar hepsinde tekrar tekrar apply template yapmanıza gerek kalmaz

belki işinize yarar

bu dediğiniz için MS i kaldırıp yüklemenize gerek yok. Veri klasörünüzün altında MSSmart klasörünü silersiniz. sonra bir hisseyi açıp istediğiniz gibi renklendirip kapatırsınız. hatta bundan sonrası için, MSSmart klasöründe C12.dat gibi bir dosya oluşacaktır. o dosyadan görev çubuğuna kısa yol oluşturursunuz. ismini de çizimleri hatırlatacak şekilde değiştirirsiniz. sonra aynı işlemi diğer çizimler için tekrarlarsınız. her seferinde open dan hisse bulma derdi kalmaz.

metin6144
07-07-2005, 10:14
8.0 ın tüm help dosyasını didikledim bulamadım
galiba renklendirme meselesi halen çözülmemiş
9,0 ı olan birisi varsa bir de ona baksalar belki onda eklenmiştir
bence bunu formüle ekleyemezler.

ertan
07-07-2005, 10:43
Arkadaşlar;

Örnek;

c;
Mov(c,22,S)

Selamlar, tşk.

metastock un işlem gücünü zorlayacağı için bu tip bir formül eklemiyorlar...yarardan çok zarar getireceğini düşünüyorlar ( performans açısından )...

ctitiz
07-07-2005, 10:58
Arkadaşlar ;

İlgilenen herkese teşekkür ederim... Günlerdir Net' de sorumun cevabını aradım bulamadım. son ve en değerli kaynakta yok böyle birşey diyorsa boşa kürek çekmeme gerek kalmadı:)

teşekkürler, sevgiler

bilgis
07-07-2005, 13:37
sevgili arkadaşlarım ben metastock 9.0 versiyonunu aramaktayım, kullanan varsa copy temin etmek mümkün mü acaba? izmirde bulamadım.ücreti karşılığında neyse. saygılar sevgiler bizden

irfandanis@hotmail.com
karşıyaka-izmir

ertan
08-07-2005, 11:05
bu arada metastock 9.1 güncellemesi çıkmış....

trendfriend
08-07-2005, 17:28
TEKAREDİVERİ'de anlık verileri Metastock 9.0 ile kullanabilen var mı? Ben bi türlü başaramadım. Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler.

neeldo
08-07-2005, 19:27
sevgili arkadaşlarım ben metastock 9.0 versiyonunu aramaktayım, kullanan varsa copy temin etmek mümkün mü acaba? izmirde bulamadım.ücreti karşılığında neyse. saygılar sevgiler bizden

irfandanis@hotmail.com
karşıyaka-izmir

30 günlük deneme sürümü işine yararsa indir. :D
İçinde şifrede varmış sildim.linki. :(

metin6144
09-07-2005, 00:48
TEKAREDİVERİ'de anlık verileri Metastock 9.0 ile kullanabilen var mı? Ben bi türlü başaramadım. Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler.
anlık verilerin alındığı kaynak veri aktarımını durdurdu ve ne zaman başlatacağını da bildirmiyor. hep beraber bekliyoruz.

borsa35
09-07-2005, 14:52
http://forum.hisse.net/showthread.php?t=2307&page=68&pp=12
bu linkte metastok filitreden çıkan sonuçların nasıl tekrar kullanılacagı belirtilmiş ancak benim sorum,ikinci filitrede nasıl kullanılacak onu çözemedim.yardım rica ediyorum.iyi günler.

ertan
09-07-2005, 15:05
burada amaç birinci formülünüzle bazı senetleri elediniz elinizde bazı elenmiş senetler kaldı...ancak bu senetleri ikinci bir formülle bir kez daha elemek istiyorsunuz...o zaman işinize yarıyor bu seçenek...

bilmem öğrenmek istediğiniz bu muydu ?

borsa35
09-07-2005, 15:09
merhaba benim yapamadığım ikincisinde nereye yazacagız ki birincide elde ettiğimiz sonuçları tarasın .1. elde ettigimiz sonucu gösteremiyorum nerden gösterecegiz.

ertan
09-07-2005, 15:19
mesela macd buy sinyali verenleri bir taratın klasörünüzden...bazı sonuçlar çıkacaktır...bu sonuçları kapatıp mesela Equis - Indicators, 5 Popular formülünü taratmak için açın klasör yerine

resimdeki
http://forum.hisse.net/attachment.php?attachmentid=19053&stc=1

use results from last exploration kısmındaki kutucuğu seçili duruma getirin ve tamama tıklayın...şimdi olması lazım...

borsa35
09-07-2005, 15:35
selam kusura bakmayın metastock u yeni kullanıyorum explorerde "analiz" adıyla belirttiginiz yerdeki işareti yaparak ilk taramayı yaptım.ikinci bir eplorer yazalım adı "analiz 1" olsun ilk çıkan taramadaki sonucu kullandık diyelim."analiz 2" ismiyle de bir tarama daha hazırlayalım "analiz 1" de çıkan sonuçları nasıl taratacagız yaptıgım denemelere göre "analiz" sonuçlarını kullanıyor.

ertan
09-07-2005, 15:46
ilk taramayı normal datalarınızın olduğu klasörden yapın...yani tüm senetlerden...tarattıktan sonra mesela 10 senet kalmış olsun...yani analiz1 e uyan 10 senet...

şimdi bu 10 senet analiz 2 ye de uyuyor mu ? ona bakalım...onun için analiz2 taramasını seçip yukarıda belirttiğim gibi kutucuğu işaretleyin bu şekilde sistem sizin ilk taramanızda kalan 10 senet içinden analiz2 ye uygun senet bakacaktır...

eğer analiz2 ye uygun senet veya senetler varsa bunlar görünecek yoksa bir şey görünmeyecektir...

borsa35
09-07-2005, 15:53
açıklama için teşekkür ederim.metastock explorer da mesala hacme göre alınan ve satılan kagıtları tarayarak bulan bir formül varmı

ertan
09-07-2005, 15:59
açıklama için teşekkür ederim.metastock explorer da mesala hacme göre alınan ve satılan kagıtları tarayarak bulan bir formül varmı

formüllerle ilgili bu site işinize yarayabilir...

http://trader.online.pl/MSZ/!-MSZ-index.html

ŞahMat
09-07-2005, 20:56
Selamlar,

Arkadaslar bayadir datalar almak icin analizer den matrikse gectim. Ilk defa bugun mesgul oldugum indikatorde sorun yasiyorum..
RSC Relative strength comparative indikatorunu endekslere uygulamada bir turlu basarili olamiyorum. Ilginctir ayni formul hisselerde calisiyor..

Ornekleyeyim;

Endekslerde calismiyan formul :
CLOSE/Security("XU030",CLOSE )

Hisselerde calisan formul :
CLOSE/Security("DOHOL",CLOSE )

Nedendir acep ?
Tesekkurler...

Garboy
09-07-2005, 22:11
acaba XU30 da volume datasının yok olmasından olur mu?

trendfriend
09-07-2005, 22:28
anlık verilerin alındığı kaynak veri aktarımını durdurdu ve ne zaman başlatacağını da bildirmiyor. hep beraber bekliyoruz.

teşekkürler sn metin6144

metin6144
09-07-2005, 23:30
Selamlar,

Arkadaslar bayadir datalar almak icin analizer den matrikse gectim. Ilk defa bugun mesgul oldugum indikatorde sorun yasiyorum..
RSC Relative strength comparative indikatorunu endekslere uygulamada bir turlu basarili olamiyorum. Ilginctir ayni formul hisselerde calisiyor..

Ornekleyeyim;

Endekslerde calismiyan formul :
CLOSE/Security("XU030",CLOSE )

Hisselerde calisan formul :

Nedendir acep ?
Tesekkurler...

bu formülün doholde çalışmaması lazım bence.
iki " arasında XU030 yazan yere verilrin bulunduğu klasörün yolunu tam olarak yazmanız lazım "C:\.....\DOHOL" şeklinde amaaaaa
kesirin pay bölümüne yazdığınız CLOSE XU030 ait olduğundan sonuç 1 çıkıyor.
yani orada endeksin endekse göre değişimini arıyorsunuz
kolay gelsin

ŞahMat
09-07-2005, 23:49
acaba XU30 da volume datasının yok olmasından olur mu?

xu030 olarak geciyor metastock ta.. buna ragmen olmuyor..

ŞahMat
09-07-2005, 23:55
bu formülün doholde çalışmaması lazım bence.
iki " arasında XU030 yazan yere verilrin bulunduğu klasörün yolunu tam olarak yazmanız lazım "C:\.....\DOHOL" şeklinde amaaaaa
kesirin pay bölümüne yazdığınız CLOSE XU030 ait olduğundan sonuç 1 çıkıyor.
yani orada endeksin endekse göre değişimini arıyorsunuz
kolay gelsin

dohol formulumuz calisiyor..

verdiginiz tip ile de xu030 icin denedim maalesef olmadi..
CLOSE/Security("C:\MSDATA\GUNLUK\XU030",CLOSE )

neeldo
10-07-2005, 02:43
Verilerini veri.tekaredi den alıyorsan orada nokta var ona dikkat et yoksa olmaz.
Şöyle yapacaksın .XU030 başında nokta olacak yani.

metin6144
10-07-2005, 03:04
RSC yi kullanma amacınız nedir?
hisselerin endekse göre göreceli gücümü görmek mi
o zaman
close/Security("XU100",CLOSE ) veya
close/Security(".XU100",CLOSE ) veya
close/Security("C:\MSDATA\GUNLUK\XU100",CLOSE ) veya
close/Security("C:\MSDATA\GUNLUK\.XU100",CLOSE )
bunlardan biri çalışır mutlaka. sadece xu100 de çalışmaz. xu100 ü açtığınız anda
Security("XU100",CLOSE ) / Security("XU100",CLOSE )
yani 1 olacaktır
close/Security("XU030",CLOSE ) formülü de sadece xu030 da çalışmayacaktır (çalışmıyor görünecektir) aynı nedenle.
close/Security("DOHOL",CLOSE ) formülü de dohol hariç hepsinde çalışacaktır.

close/Security("XU030",CLOSE ) formülünüzü XU030 haricinde bir hissede açtığınızda çalışmıyorsa en baştaki örneklere uygun olarak hisse adı ve adresi kontrol edin.
kolay gelsin

cengo64
31-08-2005, 15:53
Eskiden programı indirmiştim bi siteden ama kapanmıs simdi nerden indirebilirim meta 8 i yardım

stocker85
12-09-2005, 17:34
cengoya katılıyorum ve ben de metastock arıyorum..

thugz2gether
22-09-2005, 10:36
Merhabalar...
Herkes metastock arıyor sanırım...
Şimdi ben diyorum ki benim elimde bir link var ve linkin sonunda yaklaşık 1400 Euro değerindeki Metastock 9.0 Pro...
Yayınlamak forum kuralları etiğine ne kadar uyar bilemediğim için linki yayınlamıyorum şuan...
Moderatör arkadaşlar yayınlayıp-yayınlamamam konusunda birşey söylerse sevinirim...

lutas
22-09-2005, 11:04
Sorma nezaketiniz için teşekkür ederiz.

Yayınlanamaz...

ekselans
22-09-2005, 13:14
http://img377.imageshack.us/img377/9678/mt12ls.jpg (http://imageshack.us)
http://img377.imageshack.us/img377/8914/mt23fx.jpg (http://imageshack.us)
http://img377.imageshack.us/img377/8049/mt37ut.jpg (http://imageshack.us)
http://img377.imageshack.us/img377/622/mt48vo.jpg (http://imageshack.us)

explorer 'da Yukarıdaki Hataları almaya başladım :o sebebi hakkında yardımcı
olan varmı;teşekkür ederim

spy
03-10-2005, 21:10
Mrb Arkadaşlar. Daha önce bu soruyu sormuş olabilirm ancak unuttum ve başım dertte biri yardım edebilirse sevinirim.
Metastock 9.0 yükledim ancak bilgisayar her açılışta administrator şifresi sormaya başladı. Programı sildim hala kullanıcı adı seçip(administrator oluyor bu) şifre girmemi istiyor. Bense oturumun direkt açılmasını istiyorum nasıl yapabilirim?
Teşekkürler...

chuckydoll
03-10-2005, 22:21
başlat çalıştır dan msconfig yazın çıkan ekran da en sonda başlat olucak.. orda açılışta çalıştırılmasını istemedğiniz programın yani metastock un tickini kaldirın ...sonra yeniden baslatın.... ama sorun baska bi yerden de olabilir bu dedimi bi deneyin belki yardımcı olur...

spy
04-10-2005, 13:43
sayın chuckydoll dediğinizi yaptım ancak oradaki programlarda MS yer almıyor.

Flashmx
04-10-2005, 14:06
Kullanıcı Adı ve Şifre Girmeden Otomatik Olarak Windows'un Açılması:
Başlat/Çalıştır'dan Control userpasswords2 Yazın ve Kontrol Panelinden "Kullanıcı adı ve şifre Seçeneğini" işaretleyin. Artık şifrenizi girmeden otomatik olarak Windows açılacaktır.

ayrıntılı bilgi için
http://forumumuz.com/forum_posts.asp?TID=7192&PN=9&get=last

Flashmx
04-10-2005, 14:10
Benim de bir sorum olacak bu metastocku ve türkçe eğitim dökümanlarını nerde bulurum.
Saygılarımla

spy
04-10-2005, 16:18
Tamamdır. Artık sorunu hallettim. Administrator dan başka kullanıcı yokmuş da onun için böyle yapmış. Zaten daha önce soruyu sormuşum eski sayfalarda izah etmiş arkadaşlar.
Bu arada MS yi arayanlar için sayfa 37 ye bakın derim :)

spy
04-10-2005, 19:17
MS 9.0 pro yu yükledim ancak her seferinde şöyle bir uyarı veriyor. Bende check later deyip öyle açıyorum. Cd-check i kaldıran kayıt girdilerini de çalıştırdım ancak olmuyor. Bu sorunun üstesinden gelmiş biri bana yardım edebilir mi?
Teşekkür ederim

ŞahMat
04-10-2005, 19:18
illegal de o yuzden :D yoneticiler gormesin ;)

spy
04-10-2005, 20:17
Sayfa 37 de bir arkadaş downloadları vermiş saolsun. Ancak bu soruna değinmemeiş. Buna da el atarsa minnettar kalırım. Aksi taktirde 8.0 ile yetinmek durumunda kalacağım :(

Rademaker
05-10-2005, 14:21
İMKB 100 grafiğini 2500 gün üzerinden sistem explorer ile tüm sistemler açısından test ettim ama hiç biri al ve tut sisteminin kazancını geçemedi.
bu nasıl oluyor ki

spy
05-10-2005, 18:48
Siz tıp mezunları nasıl oluyorda zaman bulup bi de borsa ile ilgilenebiliyorsunuz çok merak ediyorum. Hadi alım-satım yapmayı bıraktım bi de analizle uğraşıyorsunuz. Sizin dünyanızda bir gün 48 saat sanırım :D

Rademaker
05-10-2005, 21:37
Mesleğiniz ne olursa olsun boş zamanlarınızda bi hobiniz olmalı benimkide teknik matematik falan filan.neyse zevk aldığıma göre sorun yok

bi sorum var points to test olayını kullanmak tester sonuçlarını daha objektif bir halemi getiriyor yada points to test nedir nasıl yorumlanır

spy
07-10-2005, 00:47
En iyi MS formül dili kitabı hangisi bilen varsa yazabilir mi? Bir tane edinmek gerekiyor sanırım...

ertan
12-10-2005, 00:57
En iyi MS formül dili kitabı hangisi bilen varsa yazabilir mi? Bir tane edinmek gerekiyor sanırım...

formül kitabı (http://www.equis.com/Customer/Resources/Formulas/MetaStockFormulaPrimer.pdf)

semerkandi
12-10-2005, 05:28
MS 9.0 pro yu yükledim ancak her seferinde şöyle bir uyarı veriyor. Bende check later deyip öyle açıyorum. Cd-check i kaldıran kayıt girdilerini de çalıştırdım ancak olmuyor. Bu sorunun üstesinden gelmiş biri bana yardım edebilir mi?
Teşekkür ederim

yeniden install etmen gerek

saygılarımla

thugz2gether
21-10-2005, 22:57
Teşekkür ederim
regedit'ten cd valid key'i değiştirmen gerekiyor...(Korsan program kullandığın için) indirdiğin dosyaya iyi bak mutlaka bi yerlerinde vermişlerdir.Bulamazsan ben yollarım sana bi ara..
Nerden mi biliyorum :gulen:

BJK Coccinella
25-10-2005, 13:47
Tekaredi nin en son versiyonunu kurup verileri yazdırdım ama dolar bazlı verilerde son 5-6 aylık veriler yatay bir çizgi şeklinde çıkıyor. Bu konu hakkında bilgi verebilecek olan var mı?

Syn spy Cd-check i kaldıran kayıt girdilerini yazarsan karşılaştırıp bendekileri verebilirim.

mey
25-10-2005, 17:37
bütün forum üyelerine selamlar!!!!!
metastockda yeni bir kullanıcıyım bu programa verileri yüklemenin en kısa yolu nedir? hergün platodata.com dan veri mi indiriyorsunuz? yardımcı olursanız sevinirim.
saygılar...

Minoltay
25-10-2005, 18:01
Tekaredi nin en son versiyonunu kurup verileri yazdırdım ama dolar bazlı verilerde son 5-6 aylık veriler yatay bir çizgi şeklinde çıkıyor. Bu konu hakkında bilgi verebilecek olan var mı?

Syn spy Cd-check i kaldıran kayıt girdilerini yazarsan karşılaştırıp bendekileri verebilirim.

13. Hisselerin genelinde yada döviz verilerinde hatalı görünüyor (aşırı kırılmalar şeklinde) ne yapabilirim?
Bölgesel ayarlarınızda Windows standartı ile gelen Türkiye ayarları dışında ayarlamalar yapmanız buna neden olabilir. Bölgesel ayarlarınızı kontrol etmek için Windows Başlat Menüsü >> Ayarlar >> Denetim Masası >> Bölge ve Dil Seçeneklerini açın. Bölgesel seçenekler sekmesinde tercihlerde Türkçe seçili olup olmadığını kontrol edin (değilse Türkçe seçin) Özelleştire tıklayın açılan ekranda buraya tıklayarak örneğini göreceğiniz ayarlar ile sizin ayarlarınızı karşılaştırarak olması gereken hale getirin.

http://img488.imageshack.us/img488/9942/bolgesel5kc.png (http://imageshack.us)

YUKARIDAKİ AYARLARI YAPARSANIZ DÜZELİR SANIRIM...İYİ ÇALIŞMALAR...

Minoltay
25-10-2005, 18:04
bütün forum üyelerine selamlar!!!!!
metastockda yeni bir kullanıcıyım bu programa verileri yüklemenin en kısa yolu nedir? hergün platodata.com dan veri mi indiriyorsunuz? yardımcı olursanız sevinirim.
saygılar...

genelde tekaredi kullanıyoruz...hem ücretsiz hemde sorunsuz...gayet güzel...üye olmanız gerekmekte...

http://www.veri.tekaredi.com/index.php

mey
25-10-2005, 18:31
sayın geveze öncelikle bu kadar hızlı cevap aldığımdan ötürü teşekkür ederim. bu vesileyle bir soru daha soracağım, hangi versiyon programı indirmemi tavsiye edersiniz?:o

Minoltay
25-10-2005, 18:55
sayın geveze öncelikle bu kadar hızlı cevap aldığımdan ötürü teşekkür ederim. bu vesileyle bir soru daha soracağım, hangi versiyon programı indirmemi tavsiye edersiniz?:o

sayın mey , bende 1.0.1 versiyonu kurulu ama sitesinde 1.0.7 versiyonunu gördüm...birde iki kurulum paketi var...siz 1. kurulum paketini yükliyeceksiniz...:)

mey
25-10-2005, 19:15
çok teşekkür ederim, iyi günler..

Sarıvadi
25-10-2005, 19:19
arkadaşlar y eksenindeki değerleri usd'ye nasıl çevirebilirim?
teşekkürler

mey
25-10-2005, 22:06
bu tekaredi programında sadece hisse senetleri verilerini güncellemek istiyorum fakat biçok veriyi (örneğin TCMB) tekrar yazıyor, bu programla ilgili ne yapmam lazım, bir kısayolu yok mudur?:confused:

BJK Coccinella
26-10-2005, 09:41
Valla alıntının nasıl yapılacağını da anlayamadım o yüzden böyle gönderiyorum şimdilik...
Originally Posted by geveze
13. Hisselerin genelinde yada döviz verilerinde hatalı görünüyor (aşırı kırılmalar şeklinde) ne yapabilirim?
Bölgesel ayarlarınızda Windows standartı ile gelen Türkiye ayarları dışında ayarlamalar yapmanız buna neden olabilir. Bölgesel ayarlarınızı kontrol etmek için Windows Başlat Menüsü >> Ayarlar >> Denetim Masası >> Bölge ve Dil Seçeneklerini açın. Bölgesel seçenekler sekmesinde tercihlerde Türkçe seçili olup olmadığını kontrol edin (değilse Türkçe seçin) Özelleştire tıklayın açılan ekranda buraya tıklayarak örneğini göreceğiniz ayarlar ile sizin ayarlarınızı karşılaştırarak olması gereken hale getirin.

Sanırım ilk kurulumda ben ayarları ms explorerin excele veri yapıştırınca basamakları ayarlaması için tam ters olarak yaptım. Yani , yerine . ve . yerine de , koydum onu düzeltmem gerekecek. Peki ama verileri düzgün yazdırdıktan sonra bölgesel ayarları değiştirirsem ileride dolar bazlı veriler yine mi hata vericek?

mey
26-10-2005, 13:55
bu metastock programını nasıl uninstall edebilirim:
uninstall etmeye kalktığımda " the log file C:\Program Files\Equis\uninst.isu" is not valid or the data has been corrupted. Uninstallation will not contiune
yazıyor. yardım lütfen:confused:

hank
26-10-2005, 14:30
BJK Coccinella :
hata verir.

mey:
denetim masasından, ekle kaldırdan programı kaldırabilirsiniz.

mey
26-10-2005, 14:50
program ekle kaldırdan yapıyorum zaten,
" the log file C:\Program Files\Equis\uninst.isu" is not valid or the data has been corrupted. Uninstallation will not contiune hatası veriyor.
klasörün içinde bir unnistall dosyası da yok.:confused:

hank
26-10-2005, 14:59
"ara "dan -equis- aratıp çıkan dosyaları silin bakalım, ne olacak.

platin
26-10-2005, 18:30
birde hangi version olduğunu bilmiyorum ama bunu veya buna bezer bir kalasörü aratıp silseniz olurmu acaba?

SHAREWORKMETASTOCK77

mey
26-10-2005, 19:32
uninstall dışındaki silmeler tasvip etmiyorum ama...
acaba programla ilgili bir sorun mu diye merak etmiştim.

metin6144
27-10-2005, 01:10
Valla alıntının nasıl yapılacağını da anlayamadım o yüzden böyle gönderiyorum şimdilik...
Originally Posted by geveze

Sanırım ilk kurulumda ben ayarları ms explorerin excele veri yapıştırınca basamakları ayarlaması için tam ters olarak yaptım. Yani , yerine . ve . yerine de , koydum onu düzeltmem gerekecek. Peki ama verileri düzgün yazdırdıktan sonra bölgesel ayarları değiştirirsem ileride dolar bazlı veriler yine mi hata vericek?
excelde ayarları değiştirebilirsiniz. windows ayarlarını kullan seçeneği yerine tam tersi ayarları yaparsanız veri yazdırmada sorun çıkmayacağı gibi MSde yaptığınız explorasyon raporlarını excele yapıştırırken de sorun çıkmaz.

BJK Coccinella
27-10-2005, 15:04
Sayın metin6144;

Excelde windows ayarlarını kullan seçeneği nerde acaba?

Bir de benim anlamadığım bölgesel ayarlar dolar bazlı verileri nasıl böyle yatay çizgi haline getiriyor? Yani işin mantığı nedir?

Minoltay
28-10-2005, 01:59
bugün tekarediden verileri alamadım...acaba alabilen var mı? yada bi sorun falan mı var...???

ctitiz
28-10-2005, 02:20
bugün tekarediden verileri alamadım...acaba alabilen var mı? yada bi sorun falan mı var...???

bende problem çıkmadı...

selamlar

neeldo
29-10-2005, 05:28
program ekle kaldırdan yapıyorum zaten,
" the log file C:\Program Files\Equis\uninst.isu" is not valid or the data has been corrupted. Uninstallation will not contiune hatası veriyor.
klasörün içinde bir unnistall dosyası da yok.:confused:

Bunun metastockla alakası yok ama ekle kaldırda kaldırılamayan programlar için aşağıdaki programı kullanabilirsiniz.
http://www.inndir.com/program.php?id=368

JAKO
29-10-2005, 12:02
programı uninstall et ve yeniden kur. veri aktar yazı çalıştırırken tarih aralığı koy ve son tarihten başlat. sonrasında düzelir.

metin6144
29-10-2005, 13:26
Sayın metin6144;

Excelde windows ayarlarını kullan seçeneği nerde acaba?

Bir de benim anlamadığım bölgesel ayarlar dolar bazlı verileri nasıl böyle yatay çizgi haline getiriyor? Yani işin mantığı nedir?

windows ayarları diye yazmışım acele ile kusura bakmayın. belki de excelin eski versiyonlarında windows ayarları diye geçiyordu da o yüzden aklımda öyle kalmıştır.
kasdettiğim yer: excelde, araçlar/seçenekler/uluslararası sekmesinde sayı işleme bölümünde "sistem ayırıcılarını kullan" seçeneğidir. burası işaretli olursa windows ayarlarını kullanır. işaretsiz olması gerekir.
böylece ms de yaptığınız explorasyonları excelde sayı olarak tanıtabilirsiniz.

dolar bazlı verilerin çizgi halinde görünmesinin nedeni ise bölgesel ayarlarda türkçe nin seçili olmamasından kaynaklanıyor. eski (program ile gelen veriler) ile sizin yazdırdığınız veriler arasında çarpan farkı oluşuyor. yeni yazılanlar dar alana sıkışıp çizgi gibi kalıyorlar

bostonceltics
29-10-2005, 14:15
Futures ve Options datalarını nerden indirebilirim acaba?

Minoltay
31-10-2005, 13:29
arkadaşlar...6 aydır sorunsuz çalışan tekaredi 26 .10 . 20005 den itibaren yeni verileri yazmamaya başladı...bende uninstall ettim ve yeniden kurdum...bu seferde 23.9.2005 e kadar verileri aldım ve sonrasını alamıyorum...hatta siteye yeniden üye bile oldum ama sorunu bir türlü çözemedim... ne yapmam lazım bir bilen varsa şimdiden allah razı olsun ...

metin6144
01-11-2005, 01:16
arkadaşlar...6 aydır sorunsuz çalışan tekaredi 26 .10 . 20005 den itibaren yeni verileri yazmamaya başladı...bende uninstall ettim ve yeniden kurdum...bu seferde 23.9.2005 e kadar verileri aldım ve sonrasını alamıyorum...hatta siteye yeniden üye bile oldum ama sorunu bir türlü çözemedim... ne yapmam lazım bir bilen varsa şimdiden allah razı olsun ...

Sn. geveze
-programın kurulu olduğu klasörde (C:\Program Files\Tekaredi - Veri) bulunan \dataimkb klasörü içindeki tüm dosyaları siliniz

-"gün aralığını otomatik bul" u devre dışı bırakın

-yazma aralığı olarak (sorun olan günün 1 gün öncesi) 22/09/2005 - Bulunduğunuz gün seçip veri aktar&yaz a tıklayınız

-daha sonra tekrar otomatik modda kullanmaya devam edebilirsiniz.
kolay gelsin

Minoltay
01-11-2005, 15:29
Sn. geveze
-programın kurulu olduğu klasörde (C:\Program Files\Tekaredi - Veri) bulunan \dataimkb klasörü içindeki tüm dosyaları siliniz

-"gün aralığını otomatik bul" u devre dışı bırakın

-yazma aralığı olarak (sorun olan günün 1 gün öncesi) 22/09/2005 - Bulunduğunuz gün seçip veri aktar&yaz a tıklayınız

-daha sonra tekrar otomatik modda kullanmaya devam edebilirsiniz.
kolay gelsin

sn metin 6144 yazdıklarınızı aynen yaptım ama değişen birşey olmadı...buarada bilgisayarımın tarihine baktım , o da doğru...herhalde sorun benim bilgisayarımla ilgili... format atmaktan başka bir çözüm kalmadı...teşekkürler...

metin6144
02-11-2005, 01:47
sn metin 6144 yazdıklarınızı aynen yaptım ama değişen birşey olmadı...buarada bilgisayarımın tarihine baktım , o da doğru...herhalde sorun benim bilgisayarımla ilgili... format atmaktan başka bir çözüm kalmadı...teşekkürler...
format yerine programı kaldırıp yeniden kurmayı deneseydiniz. önce tek bir klasör yazdırıp (seanslık daha hızlı yazılıyor) düzelip düzelmediğini görmekte fayda vardı.
kolay gelsin

semerkandi
02-11-2005, 02:13
arkadaşlar

metastock 7.0 da explorer da
bir sayının 5. dereceden kökü nasıl alınır acaba ?
bilen var mı ?

karekökünü square root "sqrt(data array)" formülüyle buluyorum da
küp kökünü ve 5.dereceden kökünü bulamıyorum

bilenler lütfen yardım etsinler
teşekkürler

saygılarımla

BJK Coccinella
02-11-2005, 10:07
excelde ayarları değiştirebilirsiniz. windows ayarlarını kullan seçeneği yerine tam tersi ayarları yaparsanız veri yazdırmada sorun çıkmayacağı gibi MSde yaptığınız explorasyon raporlarını excele yapıştırırken de sorun çıkmaz.
Tamam oldu. Sorun çözüldü, teşekkür ederim.

edas
03-11-2005, 01:29
http://img139.imageshack.us/img139/2422/advancedget2ki.jpg (http://imageshack.us)

Arkadaşlar,

Advanced Get EOD 7.6 programım var. Metastock verilerini tanımlayıp şekildeki aşamaya geldim. Normalde Load dediğimde grafiğin açılması lazım ama açılmıyor. Nerede hata yapıyor olabilirim? Advanced Get kullanan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Herkese iyi bayramlar.

semerkandi
06-11-2005, 14:58
arkadaşlar

metastock 7.0 da explorer da
bir sayının 5. dereceden kökü nasıl alınır acaba ?
bilen var mı ?

karekökünü square root "sqrt(data array)" formülüyle buluyorum da
küp kökünü ve 5.dereceden kökünü bulamıyorum

bilenler lütfen yardım etsinler
teşekkürler

saygılarımla

hiç kimse bilmiyor mu acaba ?

saygılarımla

ctitiz
07-11-2005, 00:24

saygılarımla

Bunu bırakın Metastock' da, kağıt kalemle yapana nobel ödülü versinler bence:)

Bu arada bildiğim kadarıyla Nobel Matematik ödülü yok...

ben bilmiyorum:)
selamlar

murat29
07-11-2005, 00:31
metastock 8,0 kullanıyom log grafiklere hangi menuden ulaşabilirim

ctitiz
07-11-2005, 00:36
metastock 8,0 kullanıyom log grafiklere hangi menuden ulaşabilirim

Format' dan Y-Axis 'yi seçin, açılan pencerede karşınıza gelecektir sanırım...

selamlar

ctitiz
07-11-2005, 00:38
Bunu bırakın Metastock' da, kağıt kalemle yapana nobel ödülü versinler bence:)

Bu arada bildiğim kadarıyla Nobel Matematik ödülü yok...

ben bilmiyorum:)
selamlar

(22 Mart Gardner, "Scientific American" adlı popüler bilim derisinde 1957 yılından beri eğlenceli Matematik yazıları yazar. Bu yazıda anlatılan gösterilerin hemen hepsi onun bu yazılardan birinden alınmadır...)
Tanıdığım bir öğretim üyesi İngiltere'de öğrenimdeyken gördüğü bir gösteriyi anlatmıştı. Sahnede Hintli bir kadın gösterdi. Ustası küpkök ve beşinci mertebeden kök alıyormuş. Yani kendisine bir sayı veriyormuşsunuz, o da göz açıp kapayıncaya kadar size "hangi sayı kendisyle 3 kez, 5 kez çarpılırsa o verdiği sayı çıkar" söylüyormuş. "Bunda ne zorluk var?" diyenlere soruyorum: "550.731.776" sayısının 5.mertebeden kökü kaçtır?"

Arkadaşımın anlattığı bu hüner, beni gerçekten çok etkilemişti. "Aşk olsun." demiştim; ta ki işin püf noktasını bulana kadar. Bulunca da hayranlığım kızgınlığa dönüştü.

1 ile 100 arasındaki bir tamsayı, 5.kuvveti olmak koşuluyla size verilen sayının 5.mertebeden kökünü bulmak gerçekten çocuk oyuncağı. Ancak bunun için aşağıdaki cetveli ezberlemek gerekiyor.

Sayı 5.kuvvetin yaklaşık büyüklüğü Sayı 5.kuvvetin yaklaşık büyüklüğü

10 --> 100.000
20 --> 3 milyon
30 --> 24 milyon
40 --> 100 milyon
50 --> 300 milyon
60 --> 777 milyon
70 --> 1,5 milyar
80 --> 3 milyar
90 --> 6 milyar
100 --> 10 milyar

Bu işi çocuk oyuncağı yapan özellik şu: Bir tam sayının birler basamağındaki rakam ile o sayının beşinci kuvvetinin birler basamağındaki rakam aynıdır. Şimdi diyelim ki, biri size; "550.731.776" sayısını verdi. Sayı 550 milyon ile başladığına göre 5. mertebeden kökünün 50 ile 60 arasında, yani 50 küsür olduğunu ezberinizdeki cetvelden saptayın. Ve son basamağa kadar bekleyin. (aradaki basamakları dinlemeseniz de olur.) Son basamak 6 olduğuna göre aranan kök "56" dır. 5. mertebeden kök almak kadar olmasa bile, küpkök alma da oldukça kolay. Bunun için 1'den 10'a kadar sayıların küpünü ezberlemek gerekli.

Sayı ....1.....2.....3......4......5.......6.......7... .....8.......9.......10
Küpü ...1.....8.....27....64....125....216....343....51 2....729....1000

Görüldüğü gibi; 2, 3, 7 ve 8'in küpleri dışında küpün birler basamağındaki rakam, küpü alınan saynın aynısı. 2, 3, 7 ve 8 durumunda ise bunların toplamı 10 ediyor.

Şimdi diyelim ki, küp kökü alınacak sayı 314.432. Son 3 basamağı atın, 314'ü alın. 314; 216 ile 343 arasında olduğundan küp kökün onlar basamağı 6'dır. (neden?) Küpün birler basamağında 2 olduğuna göre küpkökün birler basamağında 8 olması gerekir. Şu halde aranan küpkök "68" dir.

murat29
07-11-2005, 00:42
semi log oluyor yalnızz bi de left y axis aktif değil

murat29
07-11-2005, 00:44
bi de bu grafikleri yukardan ve aşağıdan nasıl sıkıştırabilirz çok teşekkürler yardımın için

ctitiz
07-11-2005, 01:00

saygılarımla

Buyurun, umarım işinizi görür.

KAPANIS:=C;
1DERECE:=KAPANIS/KAPANIS;
2DERECE:=1DERECE/KAPANIS;
3DERECE:=2DERECE/KAPANIS;
4DERECE:=3DERECE/KAPANIS;
5DERECE:=4DERECE/KAPANIS;

5DERECE;

selamlar

ctitiz
07-11-2005, 01:06
bi de bu grafikleri yukardan ve aşağıdan nasıl sıkıştırabilirz çok teşekkürler yardımın için

Metastock ekranının sağ altında (rescale Y Axis) diye bir kutucuk olması gerekiyor...

Gerçi ben 7,0 kullanıyorum ama sanırım 8,0 geriye gitmemiştir:)

Yada sağ taraftaki rakamların bulunduğu fiyat scalasını çift tıklayarak açın karşınıza gelecek pencereden max.ve min. olarak istediğiniz değerleri girin...

selamlar, kolay gelsin

ctitiz
07-11-2005, 01:08
semi log oluyor yalnızz bi de left y axis aktif değil

Yine format' dan Chart Window' u seçerek, Scale Locations sekmesinden Right, Left veya herikisinide seçebilirsiniz...

selamlarımla

BJK Coccinella
07-11-2005, 16:50
Oluşturduğum formülü grafik üzerine atabiliyorum. Oluşturduğum formülle beraber ortalamasını da atmak istiyorum. Bunun için formüle ne eklemem gerekiyor?

puskullu
07-11-2005, 19:45
merhaba arkadaşlar,metastock 9 da acılan grafikin mum grafik şeklinde açılmasını istiyorum .varsayılan olarak nasıl ayarlarım .Yardımlarınız için teşekkürler.(ilk açılışta mum grafik olarak açılsın.)

ertan
07-11-2005, 21:07
merhaba arkadaşlar,metastock 9 da acılan grafikin mum grafik şeklinde açılmasını istiyorum .varsayılan olarak nasıl ayarlarım .Yardımlarınız için teşekkürler.(ilk açılışta mum grafik olarak açılsın.)

mum grafik olarak hazırladığınız grafiği save as default template olarak seçin...

Rademaker
07-11-2005, 22:20
Arkadaşlar metastock da çizdirilen RSI Grafiğinin üzerine trend çizgileri çizebiliyoruz. peki bu tend çizgilerini aşşağı yada yukarı yönde kıran hisseleri nasıl explore edebiliriz. bir explorasyon formulu rica ediyorum

semerkandi
07-11-2005, 23:12
Buyurun, umarım işinizi görür.

KAPANIS:=C;
1DERECE:=KAPANIS/KAPANIS;
2DERECE:=1DERECE/KAPANIS;
3DERECE:=2DERECE/KAPANIS;
4DERECE:=3DERECE/KAPANIS;
5DERECE:=4DERECE/KAPANIS;

5DERECE;

selamlar

sayın ctitiz

yukarıdaki formülde benim anlamadığım şey şu :

ilk bölme işlemi kapanış/kapanış olduğu için
netice 1 çıkacaktır doğru mu ?

yani bir sonraki işlem 1/c olacaktır
gidişat bu şekilde doğru oluyor mu acaba ?

saygılarımla

ctitiz
08-11-2005, 01:33
sayın ctitiz

yukarıdaki formülde benim anlamadığım şey şu :

ilk bölme işlemi kapanış/kapanış olduğu için
netice 1 çıkacaktır doğru mu ?

yani bir sonraki işlem 1/c olacaktır
gidişat bu şekilde doğru oluyor mu acaba ?

saygılarımla

walla haklısın:) nasıl yapabilirize yarın bakalım derim, bugün geç oldu... geç vakitte uğraşınca böyle hatalar oluyor...özür

matematiksel olarak karakökün açılımından gideceğiz galiba... acil değilse yarın çözmeyi deneriz...

selamlar

ctitiz
08-11-2005, 01:38
Oluşturduğum formülü grafik üzerine atabiliyorum. Oluşturduğum formülle beraber ortalamasını da atmak istiyorum. Bunun için formüle ne eklemem gerekiyor?

formulün devamına ";" işareti koyduktan sonra alt satıra ortalama formülünüzü yazın ve sonuna yeniden ";" işaretini koyun herikisinide aynı indikatörde görebilirsiniz...

örnek: kapanış ve 100 günlük ağırlıklı ortalamasının aynı indikatörde gösterimi...

C;
Mov(C,100,W);

selamlar

ctitiz
08-11-2005, 02:33
walla haklısın:) nasıl yapabilirize yarın bakalım derim, bugün geç oldu... geç vakitte uğraşınca böyle hatalar oluyor...özür

matematiksel olarak karakökün açılımından gideceğiz galiba... acil değilse yarın çözmeyi deneriz...

selamlar

evet hatanın neresinden dönülse kardır... Bir sayının karakök hesaplamasının açılımı "sayı üssü 1/2" küpkökü için "sayı üssü 1/3" der ve aynı mantıkla ileriye doğru çoğaltabiliriz...

metastock' da bir sayının üssel kuvveti için Power kullanıldığına göre ;

kapanışın karakökünü hesaplamak için Power(C,1/2) küpkökü için Power(C,1/3) ' ü kullanabiliriz...

Kaçıncı dereceden kuvveti kullanmak istiyorsak bölü işaretinden sonra o değeri yazmamız yeterli olacaktır..

5 derece için Power(C,1/5)...

Çok kolaymış:)selamlar

tiyatro
08-11-2005, 05:39
Öncelikle verilecek cevaplar için teşekkür ederim.

Metstockta diyelim ki tüm hisseler için bir taratma yapacağız bu taratmada MOV (5,14 karşılaştırması kısa uzunun üstünde yer alacak) ve RSI ın birlikte bugün al verdiği yada halen al verdiği hisseleri bulmaya çalışıyorum bu takdirde nasıl bir formülasyon kullanmalıyım.

Aynı şekilde MACD ve parabolic SAR ın birlikte bugün al sinyali ürettiği veya halen üretmekte olduğu hisseleri nasıl bulabilirim.Yani formül her iki göstergeyide içermesi lazım.

yine tüm hisseleri taratarak bir önceki gün MOV5 i MOV14 yukarı kıran ve hacminde min.%20 artış olan hisseleri nasıl bulabilirim.

Genel olarak ise şunları sormak istiyorum bir hisse için al-sat veren göstergeler 70 i kırdığında veya 30 un altına düştüğünde gibi durumlarda mı sinyal üretebilir yoksa yukarı döndü aşağı döndü şeklinde sinyalleri formüllerle bulabilirmiyim tabii bunlarda tüm senetler için analiz ile bulunacak.

Son olarak da bu taratma işleminde formüllere bağlı olarak tararken 1250 civarı enstrümanı tarıyor bunu sadece İMKB deki hisse senetleri için yap şekline nasıl dönüştürebilirim. Formülleri yazarken bunları metastockta nasıl yazacağımıda belirtirseniz sevinirim.

Çok soru sordum kusura bakmayın.

acemi_caylak
08-11-2005, 08:24
Sayın Tiyatro,

5 günlük hareketli ortalamanın, 14 günlük hareketli ortalamadan yüksek olduğunu gösteren formül aşağıdaki gibidir.
If(Mov(c,5,e)>Mov(c,14,e),1,0)

Bunu explorerda Column A ya yazın. 1 sonucunu verenler, 5 günlük üssel ortalaması 14 günlükten büyük olan senetlerdir.
RSI al verenler benim için RSI(14)>50 olan senetlerdir.
Bu durumda Column B 'ye
If(RSI(14)>50,1,0)
şeklinde yazın. Column B'de 1 olan senetler RSI(14)>50 olan senetlerdir.
Şimdi hem 5 günlük ortalaması 14 günlük ortalamasını geçen hemde
RSI(14)>50 olan senetleri bulmak için Filter kısmına

ColA AND ColB

yazınız. Böylelikle yapacağınız tarama, her iki koşuluda sağlayan senetleri size bulacaktır.

Dieğr sorularınızı da buna benzer şekilde, exploreri biraz araştırırsanız rahatça öğrenebilirsiniz.

Kolay gelsin.

semerkandi
08-11-2005, 10:10
evet hatanın neresinden dönülse kardır... Bir sayının karakök hesaplamasının açılımı "sayı üssü 1/2" küpkökü için "sayı üssü 1/3" der ve aynı mantıkla ileriye doğru çoğaltabiliriz...

metastock' da bir sayının üssel kuvveti için Power kullanıldığına göre ;

kapanışın karakökünü hesaplamak için Power(C,1/2) küpkökü için Power(C,1/3) ' ü kullanabiliriz...

Kaçıncı dereceden kuvveti kullanmak istiyorsak bölü işaretinden sonra o değeri yazmamız yeterli olacaktır..

5 derece için Power(C,1/5)...

Çok kolaymış:)selamlar

öpüldün dostum
Allah razı olsun

saygılarımla

puskullu
08-11-2005, 18:40
mum grafik olarak hazırladığınız grafiği save as default template olarak seçin...
teşekkür ederim. çok sağolun.

sativa
08-11-2005, 22:39
basit bir sorun belki ama,
herhangi bir grafigi actigimda neden default ayarımla acılmıyor olabilir ?
actıgım her grafik birbirinde farklı gozukuyor...birinde fiyat birinde işlem hacmi ornegin...
yardımcı olursanız sevinirim

tiyatro
08-11-2005, 23:24
Sayın Tiyatro,

5 günlük hareketli ortalamanın, 14 günlük hareketli ortalamadan yüksek olduğunu gösteren formül aşağıdaki gibidir.
If(Mov(c,5,e)>Mov(c,14,e),1,0)

Bunu explorerda Column A ya yazın. 1 sonucunu verenler, 5 günlük üssel ortalaması 14 günlükten büyük olan senetlerdir.
RSI al verenler benim için RSI(14)>50 olan senetlerdir.
Bu durumda Column B 'ye
If(RSI(14)>50,1,0)
şeklinde yazın. Column B'de 1 olan senetler RSI(14)>50 olan senetlerdir.
Şimdi hem 5 günlük ortalaması 14 günlük ortalamasını geçen hemde
RSI(14)>50 olan senetleri bulmak için Filter kısmına

ColA AND ColB

yazınız. Böylelikle yapacağınız tarama, her iki koşuluda sağlayan senetleri size bulacaktır.

Dieğr sorularınızı da buna benzer şekilde, exploreri biraz araştırırsanız rahatça öğrenebilirsiniz.

Kolay gelsin.

Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim güzel bir örnekle diğerlerinde türettim.
Ancak ingilizcem kuvvetli olmadığından ve türkçe kynakta bulamadığımdan yardım menüsünden pek fazla yararlanamıyorum.

O yüzden iki sorum daha olacak bunlarada küçük bir örnek verirseniz benim için yararlı olacaktır.

mov 5 i mov 14 ü dün itibariyle kesmiş ve yukarı geçmiş olanları bulmak istiyorum yani belirli bir aralık koymak istiyorum diyelimki son bir haftadır mov 5 i mov 14 ü yukarı geçen hisseler hangileridir.Ve bunların yanınada işlem hacmi bir önceki güne göre %20 min artanlarıda görmek istiyorum yani 5i 14 ü dün itibariyle yukarı kesen ve bu kesme gününde hacmi bir önceki güne göre veya hacmin 14 günlük ortalamasının göre %20 artması koşulu.

ikinci sorum da Örneğin tarama yaptırıcam ve şu koşulların sağlanmaını istiyorum DMX hisse için 20 in üstünde olacak bunları daha önce verdiğiniz formülle bulurum bu bulduğum hisseleride başka bir filtreden geçirmek istiyorum bunu naıl sağlayabilirm

Cevap için size ve forumdaşlara şimdiden teşekkürler.

Rademaker
09-11-2005, 21:30
Arkadaşlar aranızda süper zeki insanlar olduğunu biliyorum. metastock da çizdirilen RSI Grafiğinin üzerine trend çizgileri çizebiliyoruz. peki bu tend çizgilerini aşşağı yada yukarı yönde kıran hisseleri nasıl explore edebiliriz. bir explorasyon formulu rica ediyorum.muhakkak gerçek bi beyin vardır.

merpet
09-11-2005, 22:04
arkadaşlar merhaba...ben sizden metastock için ücretsiz olarak verileri nerden bulabilirim..teşekkürler..

trendfriend
10-11-2005, 00:07
Herkese merhaba,

Metastock EURO/USD ve USD/JPY verilerini nereden bulabilirim. Ücretsiz veren bir site biliyor musunuz? (TEKAREDIde sadece merkez bankasi verileri var)

TeSekkürler

trendfriend
10-11-2005, 00:09
arkadaşlar merhaba...ben sizden metastock için ücretsiz olarak verileri nerden bulabilirim..teşekkürler..

tekarediveri sitesine

www.tekaredi.com adresine bakabilirsiniz.

BJK Coccinella
10-11-2005, 10:19
Tekaredi'den indirdiğim verilerde sadece hisse senetlerine ait grafikler var. Dolar için grafik yok mu? Yani sadece dolar grafiğini görebiliyor muyum?

acemi_caylak
10-11-2005, 11:06
Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim güzel bir örnekle diğerlerinde türettim.
Ancak ingilizcem kuvvetli olmadığından ve türkçe kynakta bulamadığımdan yardım menüsünden pek fazla yararlanamıyorum.

O yüzden iki sorum daha olacak bunlarada küçük bir örnek verirseniz benim için yararlı olacaktır.

mov 5 i mov 14 ü dün itibariyle kesmiş ve yukarı geçmiş olanları bulmak istiyorum yani belirli bir aralık koymak istiyorum diyelimki son bir haftadır mov 5 i mov 14 ü yukarı geçen hisseler hangileridir.Ve bunların yanınada işlem hacmi bir önceki güne göre %20 min artanlarıda görmek istiyorum yani 5i 14 ü dün itibariyle yukarı kesen ve bu kesme gününde hacmi bir önceki güne göre veya hacmin 14 günlük ortalamasının göre %20 artması koşulu.

ikinci sorum da Örneğin tarama yaptırıcam ve şu koşulların sağlanmaını istiyorum DMX hisse için 20 in üstünde olacak bunları daha önce verdiğiniz formülle bulurum bu bulduğum hisseleride başka bir filtreden geçirmek istiyorum bunu naıl sağlayabilirm

Cevap için size ve forumdaşlara şimdiden teşekkürler.

Sayın Tiyatro,

1- Cross(Mov(C,5,E),Mov(C,14,E) (kapanış itibari ile 5 günlük ortaalması 14 günlükü geçenler)
2- Cross(Mov(Ref(C,-1),5,E),Mov(Ref(C,-1),14,E) (dünkü kapanışında 5 günlük ortalaması 14 günlükü geçenler)

Kaç gün geriye gitmek istiyorsanız Ref(C,-1) kısmında -1 bir önceki günü temsil eder. Siz iki gün öncesi veya bir hafta öncesi icin istediğiniz rakamı girebilirsiniz.
3- If(V>(Ref(V,-1)*1.2),1,0) (işlem hacmi bir önceki günden %20 fazla olan senetler.

Diğer sorunuza gelince bulduğunuz hisseleri başka bir filtreden geçirmenin yolu yine başka bir column a o koşulu yazmak ve filter kısmına AND fonksiyonu ile o column da eklemek gerekiyor.
Örnek: colA AND colB AND colC ... gibi

Kolay gelsin

metin6144
10-11-2005, 11:20
Tekaredi'den indirdiğim verilerde sadece hisse senetlerine ait grafikler var. Dolar için grafik yok mu? Yani sadece dolar grafiğini görebiliyor muyum?

tüm döviz verileri TCMB klasörü içinde bulunuyor

tiyatro
10-11-2005, 20:02
sn.Acemi çaylak

cevabınız için çok teşekkürler.

Saygılar.

ratamon
10-11-2005, 23:59
Arkadaşlar metastocla ilgili başka formüllerle ilgilenmenize gerek yok. aşağıda RSI adaptasyonunun formülü var ben bunu skala üzerine 3 ve 18 günlük 2 ayrı hareketli ortalama şeklinde kullanıyorum 3 günlük 18 günlüğü yukarı kesince alım aşağı kesince satış yapıyorum diğer tüm trend takip eden mekanik sistemlerden daha iyi sonuçlar veriyor alır almaz kazandırıyor. bunu sizde deneyin memnun kalırsanız görüşlerinizi bana bildirirseniz çok sevinirim. özellikle trend yapan piyasalarda inanılmaz başarılı

Period := Input("Period",1,10000,20);

sc := Abs(RSI(Period)/100 - .5)*2;

If(Cum(1) <= Period, CLOSE,
PREV + sc*(CLOSE - PREV))

ertan
11-11-2005, 10:52
Arkadaşlar metastocla ilgili başka formüllerle ilgilenmenize gerek yok. aşağıda RSI adaptasyonunun formülü var ben bunu skala üzerine 3 ve 18 günlük 2 ayrı hareketli ortalama şeklinde kullanıyorum 3 günlük 18 günlüğü yukarı kesince alım aşağı kesince satış yapıyorum diğer tüm trend takip eden mekanik sistemlerden daha iyi sonuçlar veriyor alır almaz kazandırıyor. bunu sizde deneyin memnun kalırsanız görüşlerinizi bana bildirirseniz çok sevinirim. özellikle trend yapan piyasalarda inanılmaz başarılı

Period := Input("Period",1,10000,20);

sc := Abs(RSI(Period)/100 - .5)*2;

If(Cum(1) <= Period, CLOSE,
PREV + sc*(CLOSE - PREV))

seanslık, günlük, haftalık denedim. memnun kalmadım...

siz nasıl yaptınız...sonuçları buraya aktarır mısınız ?

trader85
11-11-2005, 11:20
yaw metastock 9.0 kullanan varsa bi el atsın hele.. açılmıyor winros.exe hatası veriyor.. o çalışmadan metastock 9 çalışmaz diyor.. ne yapmam lazım ??

neeldo
11-11-2005, 11:42
yaw metastock 9.0 kullanan varsa bi el atsın hele.. açılmıyor winros.exe hatası veriyor.. o çalışmadan metastock 9 çalışmaz diyor.. ne yapmam lazım ??

Offline modda çalıştırmak gerekiyor.Bunun için başlat>programlar>Equis>Metastock professional offline