View Full Version : metastock la ilgili herşey
Pages :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
9
10
11
12
13
metin6144
15-11-2005, 22:38
sn metin6144, sekildeki gibi dogru olmus mudur acaba
Sn Desperado öncelikle bilgisayarınızın bölgesel ayarlarını kontrol ediniz
ayrıntılı bilgi http://veri.tekaredi.com/destek/ adresinde madde 13 de yazılı.
ayrıca windows ondalık ve binlik ayraçlarının ayarı için de http://veri.tekaredi.com/destek/bolgesel.gif adresindeki resimden yararlanabilirsiniz.
program ayarlarına gelince
yeni hisse bulunduğunda bölümü için:
bana sormadan ekle bence daha iyi
bölünme sonrası hisseleri hiçbir zaman ekleme : bunu işaretledim çünkü hisse listesinin sürekli -Y uzantılı geçici hisselerle şişmesini istemiyorum. pişman olursak mavi yazıya tıklarız olur biter.
seans verilerinden biri olmadığında günlük veri olarak yaz doğru olmuş
bölünmelerde kısmı :
sormaması daha iyi bence yani sizinki doğru
Diğer:
veri aktarımı bitince mesjı ben de istemedim nasıl olsa dial-up bağlantı tarih oldu.
son veri tarihi kontrol sisteminin devre dışı bırak bölümü işaretli OLMASIN ki, klasörleriniz arasında son veri tarihi farkı varsa program onu arayıp bulsun.
sizin ayarlarda önemli hata olarak son veri tarihi kontrolü devre dışı bırakılmış ve sanırım dil ayarlarında sorun var bazı harfler arapça görünüyor.
ilk kurulumda zamandan tasarruf için kullanmayacağınız klasörleri oluşturmayın ve yazdırmayın derim.
kolay gelsin
arkadaşlar beb metastock 8.0 ı yeni kurdum ama bir türlü çalıştıramadım belirtilen modül bulunamadı diyor ve program kapanıyor lütfen yardım ederseniz sevinirim
http://forum.hisse.net/showpost.php?p=649963&postcount=990
bunu dene bir sayfa geride idi
Rademaker
16-11-2005, 07:59
Sayın ertan bey IMKB 100 de CCI(2) 0'ı yukarı kestiğinde al VE CCI(6) sıfırı aşşağı kestiğinde sat yaptığımızda yıllık yaklaşık yüzde 500 kazandırmış(al-tut %195) sizin değerlendirmeniz nedir ve bu sistem dahada geliştirilemezmi
Summary
ccı IMKB-ULUSAL 100 (.XU100)
Simulation Date 16.11.2005 06:51:36 1741 Daily Bars 01.10.1998 Through 26.10.2005 (2582 Days)
Optimized System
Performance
Profit $3400983.61
Performance 3400.98 %
Annualized Performance 480.77 %
Buy & Hold Profit $1381259.94
Buy & Hold Performance 1381.26 %
Buy & Hold Annualized Performance 195.26 %
Trade Summary
Total Trades 153
Trade Efficiency -0.79 %
Average Profit/Average Loss 1.93
Profitable Trades
Total 76
Long 76
Short 0
Average Profit $94164.31
Highest Profit $504508.66
Lowest Profit $269.44
Most Consecutive 6
Unprofitable Trades
Total 77
Long 77
Short 0
Average Loss $-48772.78
Highest Loss $-421969.87
Lowest Loss $-766.52
Most Consecutive 6
Maximum Position Excursions
Long Favorable $579040.94
Short Favorable $0.00
Long Adverse $-569858.61
Short Adverse $0.00
Trade Efficiency
Average Entry 63.99 %
Average Exit 35.22 %
Average Total -0.79 %
Average Long Entry 63.99 %
Average Long Exit 35.22 %
Average Long Total -0.79 %
Average Short Entry 0.00 %
Average Short Exit 0.00 %
Average Short Total 0.00 %
Performance Indices
Buy & Hold Index 146.22 %
Profit/Loss Index 47.52 %
Reward/Risk Index 100.00 %
Accounting
Initial Equity $100000.00
Trade Profit $7156487.89
Trade Loss $-3755504.28
Commissions $86419.14
Interest Credited $0.00
Interest Charged $0.00
Final Equity $3500983.61
Open Positions $0.00
Account Variation
Highest Account Balance $3730040.02
Lowest Account Balance $14.79
Highest Portfolio Value $3720280.34
Highest Open Drawdown $-19.70
Highest Closed Drawdown $0.00
Account Events
Margin Calls 0
Overdrafts 0
Profitable Timing
Average Trade Length 11
Longest Trade Length 30
Shortest Trade Length 2
Total Trade Length 866
Unprofitable Timing
Average Trade Length 6
Longest Trade Length 23
Shortest Trade Length 1
Total Trade Length 466
Out of Market Timing
Average 2
Longest 7
Total 409
Optimization Variables
OPT1 2.00
OPT2 6.00
OPT3 N/A
OPT4 N/A
OPT5 N/A
OPT6 N/A
OPT7 N/A
OPT8 N/A
OPT9 N/A
OPT10 N/A
Sayın ertan bey IMKB 100 de CCI(2) 0'ı yukarı kestiğinde al VE CCI(6) sıfırı aşşağı kestiğinde sat yaptığımızda yıllık yaklaşık yüzde 500 kazandırmış(al-tut %195) sizin değerlendirmeniz nedir ve bu sistem dahada geliştirilemezmi
...
...
tabii ki her sistem daha da geliştirilebilir...sistemi geliştirmek bir yana ona uyabilmek te önemli...
sisteminizi baştan sona değil bir de yıl bazında test edin...belirli periyodlarla test edin mesela 2000-2002, 2002-2004, 1999-2002, 2002-2005 gibi...
bakın her dönemde kazandırmış mı ?
gördüğüm kadarıyla cci fazla kullanılmayan bir gösterge...
yine öğrendiklerimden cci(50) nin trend tesbitlerinde kullanıldığı (bu bir ipucu olsun size) 0 ın üstünde olduğu dönemler ve altında olduğu dönemler gibi...
ayrıca aşağıdaki link size cci göstergesinin uygulanması için yeni fikirler verecektir...
kolay gelsin...
http://www.woodiescciclub.com/start.htm
arkadaşlar;
bildiğiniz, test ettiğiniz, performansına inandığınız indicatörleri buraya ekleseniz, bizlerde faydalanasak olmaz mı?...
Rademaker
19-11-2005, 23:54
Ertan bey bi sistem de sizden görelim sizin başarılı kabül ettiğiniz
Ertan bey bi sistem de sizden görelim sizin başarılı kabül ettiğiniz
daha önceleri Pusula başlığı altında yazdığım bir konu vardı...ona bir bakın isterseniz...
Derivative Moving Average
Hareketli ortalamalar genelde kullanımlarının kolay olması nedeniyle bir çok yatırımcı tarafından dikkate alınarak analizlerde kullanılır. Trend takibi için oldukça faydalıdırlar ancak trendsiz piyasalarda çok sık al-sat yaptırırlar (ki bunların çoğu zararla sonlanır).
Burada anlatılmak istenen bir sistemden ziyade bir strateji. Bunu kendi yatırım anlayışınıza nasıl uygularsınız o size kalmış
...
...
devamı...
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=1400&page=2
Desperado
23-11-2005, 21:46
arkadaslar, bilgisayar ozurlu bi insan diilimdir normalde ama bu metastockla ilgili sorun yasiyorum, yardiminizi rica edecegim: su sistem testi yaparken hangi variable'i ne almak gerekiyo, kisaca anlatabilir misiniz? En basitinden 9 gunluk w/a 18 gunluk w/a yi yukari kesince al, asagi kesince sat gibi bi seyi bile calistiramadim tam; abuk subuk sonuclar veriyo. Buy&hold diye verdigi sonuclar da keza alakasiz... Bi yerlerde major bi hata yapiyorum ama nedir bulamadim...
metastockta 6ncı derece polinom regresyon çizgisi nasıl çizdirebilirim, bu konuda herhangi bir döküman bulamadım
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Desperado
25-11-2005, 15:01
sn metin 6144; oncelikle ilginize cok tesekkurler...
Ozelden yollayamadim cevabimi cunku ayni zamanda bi dosya attach etmek istiyordum; ozelden yollanan mesajlara attach edilmiyor anladigim kadariyla
yolladiginiz url'ye baktim veriborsa.com'da; ama orda saniyorum onceki bi versiyona gore anlatilmis bazi ayarlar; bendeki 8.0'da biraz farkliydi.
ekteki dosyada kullandigim ayarlari ve sonucunda cikan verileri yolladim, Bi bakip nerde yanlis yaptigima dair fikrinizi soylerseniz cok sevinirim
metin6144
26-11-2005, 01:51
sn metin 6144; oncelikle ilginize cok tesekkurler...
Ozelden yollayamadim cevabimi cunku ayni zamanda bi dosya attach etmek istiyordum; ozelden yollanan mesajlara attach edilmiyor anladigim kadariyla
yolladiginiz url'ye baktim veriborsa.com'da; ama orda saniyorum onceki bi versiyona gore anlatilmis bazi ayarlar; bendeki 8.0'da biraz farkliydi.
ekteki dosyada kullandigim ayarlari ve sonucunda cikan verileri yolladim, Bi bakip nerde yanlis yaptigima dair fikrinizi soylerseniz cok sevinirim
Sn Desperado
siz sistem tester da optimizasyon yapmışsınız. opt1 için 3 ve opt2 için 10 tanımlanmış görünüşe göre. optimizasyon için değer belirlemek önemli sizin formülünüzde asla al sinyali veremeyecek bir değeri denemiş olabilirsiniz veya denediğiniz değer test ettiğiniz hissede al vermemiş olabilir. formülü önce grafiğe uygulayıp mantığı oturttuktan sonra test ve optimizasyon yapmak gerekiyor.
bir de sol taraftan test edeceğiniz formülü seçip yukarıdaki menüden edit e tıklayarak açılan pencereyi inceleyin al ve sat koşullarını orada belirtmiş olmanız lazım.
veee MS 8.0 demeyin ne derseniz deyin benim tecrübe kazandığım versiyon 7.0 ve 7.2 oldukça da pratik ve verimli. büyük ustaların çoğunda MS 4.0 var ve yenilemeye niyetleri yok.
kolay gelsin
Desperado
26-11-2005, 20:20
Sn Desperado
siz sistem tester da optimizasyon yapmışsınız. opt1 için 3 ve opt2 için 10 tanımlanmış görünüşe göre. optimizasyon için değer belirlemek önemli sizin formülünüzde asla al sinyali veremeyecek bir değeri denemiş olabilirsiniz veya denediğiniz değer test ettiğiniz hissede al vermemiş olabilir. formülü önce grafiğe uygulayıp mantığı oturttuktan sonra test ve optimizasyon yapmak gerekiyor.
bir de sol taraftan test edeceğiniz formülü seçip yukarıdaki menüden edit e tıklayarak açılan pencereyi inceleyin al ve sat koşullarını orada belirtmiş olmanız lazım.
veee MS 8.0 demeyin ne derseniz deyin benim tecrübe kazandığım versiyon 7.0 ve 7.2 oldukça da pratik ve verimli. büyük ustaların çoğunda MS 4.0 var ve yenilemeye niyetleri yok.
kolay gelsin
cok tesekkurler sn metin 6144 cevabiniz icin,
Sistem hic al vermemis olamaz, imkb 100'u test ettim cunku; baska bir hata yapiyorum kesin. MS 8.0 almadan once haberim olsaydi keske, 7.2 alirdik o zaman, dert diil gerci bi daha istanbula geldigimde bakarim artik; ama yine de bu versiyonun calismamasi icin de bi sebep goremiyorum. Zannediyorum ekte yolladigim ekranda bir hata yapiyorum.
Sizden ricam asagidaki sorulara bi bakmaniz...
1. Points only test nedir acaba, secmek gerekir mi bunu?
2. "default size" altindaki % of Available Equity - Number of Units - Transaction cost uclusu ne demektir, hangisini secmek gerekir?
3. Portfolio altindaki long - short - both uclusunden sanirim long secmek gerekiyo, yanlis miyim?
Ilginiz icin simdiden cok tesekkurler...
Baydisiplin
27-11-2005, 01:55
FORMAT ATTIM PC YE METASTOCK 8.0 CD Yİ BULAMIYORUM, bir hayırsever arkadaşımız varmı acaba link verebilecek? teşekkürler...
maydiner
27-11-2005, 15:32
Arkadaşlar, Sayın Haluk Yasar'ın stoch RSI formülü vardı. Bilgisayarımı formatlayınca kaybettim. Onu bilen varsa yazabilirmi.
metin6144
27-11-2005, 15:53
cok tesekkurler sn metin 6144 cevabiniz icin,
Sistem hic al vermemis olamaz, imkb 100'u test ettim cunku; baska bir hata yapiyorum kesin. MS 8.0 almadan once haberim olsaydi keske, 7.2 alirdik o zaman, dert diil gerci bi daha istanbula geldigimde bakarim artik; ama yine de bu versiyonun calismamasi icin de bi sebep goremiyorum. Zannediyorum ekte yolladigim ekranda bir hata yapiyorum.
Sizden ricam asagidaki sorulara bi bakmaniz...
1. Points only test nedir acaba, secmek gerekir mi bunu?
2. "default size" altindaki % of Available Equity - Number of Units - Transaction cost uclusu ne demektir, hangisini secmek gerekir?
3. Portfolio altindaki long - short - both uclusunden sanirim long secmek gerekiyo, yanlis miyim?
Ilginiz icin simdiden cok tesekkurler...
öncelikle önceki mesajımda yazdığım edit bölümüne bakın al ve sat koşulları girilmiş olmalı. buradaki formüllerin grafikte gördüğünüz formülle uygun olması gerek. bu bölümde "opt" gibi birşey olmamalı yoksa işler iyice uzayacak ve karışacak.
1. Points only test boş kalsın hesaplamalarda % yerine miktarı kullanır işaretli olursa.
2. "default size" altindaki % of Available Equity paranızın % kaçı ile işlem yapacağınızı belirliyor. 100 olarak belirleyin
Number of Units - Transaction cost bilmiyorum
3. Portfolio altindaki long - short - both uclusunden sanirim long secmek gerekiyo, yanlis miyim? haklısınız long- short seçeneği olan heryerde long seçili olsun. short açık pozisyon anlamına geliyor.
kolay gelsin
Arkadaşlar, Sayın Haluk Yasar'ın stoch RSI formülü vardı. Bilgisayarımı formatlayınca kaybettim. Onu bilen varsa yazabilirmi.
buraya bir bakın...
http://www.hisse.net/okul/stochrsi_inceayar.html
Desperado
28-11-2005, 08:28
Cok tesekkurler sn metin6144, edit bolumundeki al-sat kosullari da ekteki gibi; ve hala bi sonuc alamiyorum ben :hmm:
vaktiniz oldugunda bi bakabilirseniz sevinirim.
Ilginiz icin simdiden tesekkurler...
BJK Coccinella
28-11-2005, 10:35
1-)Bugünkü kapanışı itibarı ile son 21 günün en yüksek kapanışını gerçekleştiren senetleri nasıl bulurum?
2-)Bugünkü kapanış itibarı ile kapanışın kaç günün en yüksek kapanışı olduğunu nasıl bulurum?
3-)Son 21 gün içindeki gördüğü en yüksek ve en düşük kapanışı nasıl bulurum?
Soru çok kusura bakmayın :)
metin6144
28-11-2005, 20:52
Cok tesekkurler sn metin6144, edit bolumundeki al-sat kosullari da ekteki gibi; ve hala bi sonuc alamiyorum ben :hmm:
vaktiniz oldugunda bi bakabilirseniz sevinirim.
Ilginiz icin simdiden tesekkurler...
anormallik göremedim bundan sonra tahminler ya tutarsa mantığıyla olacak
ilk resimde position limit bölümündeki işareti kaldırın bir de öyle deneyelim.
yanlız bir de acaba daha önce yaptığı test işleminin sonuçlarını kullanarak mı test yapıyor (explorerde var o özellik belki bunda da vardır) çünkü opt değerleri vardı 9 ve 18 olarak çıkmış siz de o değerleri kullanmışsınız.
başka hisseler üzerinde aynı denemeyi yapın bir de grafikte yüklenen zaman dilimini genişleterek deneyin
kolay gelsin
metin6144
28-11-2005, 20:57
1-)Bugünkü kapanışı itibarı ile son 21 günün en yüksek kapanışını gerçekleştiren senetleri nasıl bulurum?
2-)Bugünkü kapanış itibarı ile kapanışın kaç günün en yüksek kapanışı olduğunu nasıl bulurum?
Soru çok kusura bakmayın :)
bu hafta içinde yazarım dostum oldukça kolay görünüyor (2 hariç)
bu arada birisi çıkar da yazarsa sevinirim elbette
soruları sorma şekli düzgün olduğu sürece sayısı önemsiz.
önümüzdeki hafta %10 prim yapacakları nasıl bulurum deseydiniz tek cümlede çok soru olacaktı :))
basit bir sorun belki ama,
herhangi bir grafigi actigimda neden default ayarımla acılmıyor olabilir ?
actıgım her grafik birbirinde farklı gozukuyor...birinde fiyat birinde işlem hacmi ornegin...
yardımcı olursanız sevinirim
herkese selam...
aynı sorun devam ediyor, acaba yardımcı olabilecek birileri var mı ???
teşekkürler
Desperado
28-11-2005, 22:49
anormallik göremedim bundan sonra tahminler ya tutarsa mantığıyla olacak
ilk resimde position limit bölümündeki işareti kaldırın bir de öyle deneyelim.
yanlız bir de acaba daha önce yaptığı test işleminin sonuçlarını kullanarak mı test yapıyor (explorerde var o özellik belki bunda da vardır) çünkü opt değerleri vardı 9 ve 18 olarak çıkmış siz de o değerleri kullanmışsınız.
başka hisseler üzerinde aynı denemeyi yapın bir de grafikte yüklenen zaman dilimini genişleterek deneyin
kolay gelsin
tesekkurler sn metin6144; sanirim buldum sorun neymis... system testing options altindaki initial equity karsisindaki sayiyi 100'den 100.000'e cikardim. Sanirim 100 lira ile baslayinca ve imkb 100'u test edince partial buying yapmiyor ve 1 lot imkb 100 liradan fazla tutacagi icin alim yapamiyordu. Dediginiz gibi baska birkac senedi test edince suphelendim bundan. Iyice yuksek bi rakam koymak lazim demek ki oraya. Simdi oldu gordugum kadariyla.
Yardimlariniz icin cok tesekkurler...
Simdi is "muthis formuller" bulmaya kaldi :gulen:
Bakalim neler yapabilicez, heralde adamakilli formul yaratma isleri biraz zaman alacak; bu sure zarfinda sizi yine sorularimla rahatsiz ederim izniniz olursa :D
Baydisiplin
28-11-2005, 23:31
explorerda mevcut formüllerin adını türkçeleştirdiğimde artık rapor vermiyor, sebebi neden olabilir, teşekkürler
Baydisiplin
28-11-2005, 23:52
explorerda mevcut formüllerin adını türkçeleştirdiğimde artık rapor vermiyor, sebebi neden olabilir, teşekkürler
cevabı soruda gizli imiş, türkçe karakter olmayacakmış... gelelim 2.sorumuza
01.01.2005 tarihinden bugüne en çok kazandıran hisseler formülü nasıl kurabiliriz...
Baydisiplin
29-11-2005, 00:09
birde 01.01.2005 ten bu yana en çok düşenler nasıl olacak benzer bir şekilde? saygılar...
Baydisiplin
29-11-2005, 01:07
birde 01.01.2005 ten bu yana en çok düşenler nasıl olacak benzer bir şekilde? saygılar...
finnetçiler yapmış metastockta analizleri... şu işin türkçe bir kitabı yokmu, telef oldum basit bir formül yazmak için:D
Baydisiplin
29-11-2005, 01:15
Metastock la ilgili türkçe bir kaynak
http://www.32bit.com.tr/products/metastock/doc/index_html_tr
usta sen olmasan bu forum ne yapardı... vallahi de billahi de cevhersin, sabahtan beri ana dilde birşeyler arıyordum
metin6144
29-11-2005, 02:00
herkese selam...
aynı sorun devam ediyor, acaba yardımcı olabilecek birileri var mı ???
teşekkürler
açtığınız hisseyi üzerinde yaptığınız değişikliklerle smartchartolarak kaydediyor ve sonraki açılışlarda oarada açılıyor(öyle ayarlanmış)
bir hisseyi açıp istediğiniz hale getirin sonra kapatıp tekrar açın o hisseyi o haliyle kaydeder.
sonra o hisseyi açıp (genellikle xu100) her yeni hisse için open yapmayıp klavyeden hissenin sembolünü girdiğinizde bir pencere açılacak orada tamam demeden önce optionsa girip use chart as template ile keep line studies işaretli hale getirip tamam derseniz önceki grafik gibi açılır.
bir de template kullanımı var
http://www.veriborsa.com/tekaredi/bokulu/yazidetay.php?id=44
adresinde ayrıntıları var
metin6144
29-11-2005, 02:04
tesekkurler sn metin6144; sanirim buldum sorun neymis... system testing options altindaki initial equity karsisindaki sayiyi 100'den 100.000'e cikardim. Sanirim 100 lira ile baslayinca ve imkb 100'u test edince partial buying yapmiyor ve 1 lot imkb 100 liradan fazla tutacagi icin alim yapamiyordu. Dediginiz gibi baska birkac senedi test edince suphelendim bundan. Iyice yuksek bi rakam koymak lazim demek ki oraya. Simdi oldu gordugum kadariyla.
Yardimlariniz icin cok tesekkurler...
Simdi is "muthis formuller" bulmaya kaldi :gulen:
Bakalim neler yapabilicez, heralde adamakilli formul yaratma isleri biraz zaman alacak; bu sure zarfinda sizi yine sorularimla rahatsiz ederim izniniz olursa :D
hiç aklıma gelmemişti bir de opt leri görünce hatayı buldum sandım.
formül sökme takma rot balans işi yapıyorum bekleriz :)
hem de bilgisayarlı
cevabı soruda gizli imiş, türkçe karakter olmayacakmış... gelelim 2.sorumuza
01.01.2005 tarihinden bugüne en çok kazandıran hisseler formülü nasıl kurabiliriz...
Şimdi metastockta hazır olarak bunları bulabilirsin.Ekstra bir formüle gerek yok explorer dan equis-performance daily ve mountly seçenekleri var buradan istediğin sonuçu alabilirsin.İstersen parametrelerle oynayarak değişik günleride deneyebilirsin.
http://img285.imageshack.us/img285/4513/aylkgnlk1ww.jpg
Baydisiplin
29-11-2005, 11:48
usta onların adını türkish yaptımda, ben tarihli getiriye taktım:) yani ay gün şeklinde değilde belli bir tarihten itibaren yazmak istiyorum mesela yılbaşından bugüne 01.01.2005 gibi veya endeks 5 bin puan çıkmış 15 günde, 15 gündeki kazanç hisse bazında nasıl dökülür...:) taramak istiyorum:)
usta onların adını türkish yaptımda, ben tarihli getiriye taktım:) yani ay gün şeklinde değilde belli bir tarihten itibaren yazmak istiyorum mesela yılbaşından bugüne 01.01.2005 gibi veya endeks 5 bin puan çıkmış 15 günde, 15 gündeki kazanç hisse bazında nasıl dökülür...:) taramak istiyorum:)
şunu bir gösterge olarak deneyin bakın oluyor mu ?
{ Rate of Change (RoC) since past date v1.0 }
{ ©Copyright 2005 Jose Silva.
The grant of this license is for personal use
only - no resale or repackaging allowed.
All code remains the property of Jose Silva.
http://www.metastocktools.com }
{ User inputs }
StDay:=Input("Day",1,31,1);
StMnth:=Input("Month",1,12,1);
StYear:=Input("Year",1800,2200,2005);
method:=Input("method: [1]%-percent, [2]$-points",1,2,1);
plot:=Input("plot: [1]RoC, [2]Date signal",
1,2,1);
{ Event date's signal }
date:=Year()>StYear
OR (Year()=StYear AND (Month()>StMnth
OR Month()=StMnth AND DayOfMonth()>=StDay));
event:=date AND Alert(date=0,2);
{ Event's Close value }
start:=Cum(IsDefined(event))=1;
eventVal:=ValueWhen(1,event OR start,C);
{ RoC since chosen event }
RoCper:=(C/eventVal-1)*100;
RoCpts:=C-eventVal;
{ Select % or $ method }
eventRoC:=If(method=1,RoCper,RoCpts);
eventRoC:=If(date,eventRoC,0);
{ Plot in own window }
If(plot=1,eventRoC,event)
Metastock kullanmaya yeni başlayacakların işine yarayacak flash anlatımlar.Fırsat oldukça her bölümünü eklemeye çalışacağım.
1-Dataların metastockta kullanımı (http://www.analizborsa.com/datakullanim.html)
2-Sürükle bırak ile hızlı indikatör ekleme (http://www.analizborsa.com/suruklebirak.html)
metastockun son versiyonun seriali veya cracki olan özelden gönderebilir mi
Sarıvadi
01-12-2005, 21:54
Arkadaşlar, y eksenindeki değerleri nasıl $ olarak değiştirebilirim?
semerkandi
02-12-2005, 00:39
arkadaşlar
MS da TERS OMUZ BAŞ OMUZ
formasyonlarını otomatik bulan
explorer formülünü
yazabilecek babayiğit var mı aramızda acaba ?
:)
saygılarımla
metin6144
02-12-2005, 00:53
Arkadaşlar, y eksenindeki değerleri nasıl $ olarak değiştirebilirim?
usd bazlı veriler ayrı bir klasöre yazılır. muhtemelen ytl bazlı verilenizin bulunduğu klasörün yer aldığı üst klasör içindedir.
file/open dan bir üst klasöre çıkıp usd bazlı verilerin olduğu klasöre girip istediğiniz hisseyi açabilirsiniz. Y eksenini değiştirmek gibi bir şansınız yok zaten değiştirebilseniz de doğru olmaz çünkü geçmişe doğru dolardaki dalgalanmaları fiyatlara yansıtması gerekir.
metin6144
02-12-2005, 00:55
arkadaşlar
MS da TERS OMUZ BAŞ OMUZ
formasyonlarını otomatik bulan
explorer formülünü
yazabilecek babayiğit var mı aramızda acaba ?
:)
saygılarımla
var :) :) :)
Desperado
02-12-2005, 01:11
bir soru arkadaslar... "en son yaptigi tepeden %5 dustugunde sat; en son yaptigi dipten %5 cikinca al" sistemini nasil formulize edip test edebilirim?
cok tesekkurler..
metin6144
02-12-2005, 01:49
bir soru arkadaslar... "en son yaptigi tepeden %5 dustugunde sat; en son yaptigi dipten %5 cikinca al" sistemini nasil formulize edip test edebilirim?
cok tesekkurler..
süre belirlemeniz lazım
şu kadar süre içinde yaptığı dipten bu kadar süre içinde yaptığı tepeden diyebilirsiniz hem %5 değerini hem de süreyi değiştirerek optimize edebilirsiniz.
ama bence iyi çalışan bir formül olmaz.
üstelik endeks böyle tam gaz giderken hareketli ortalamalar yeter de artar.
bu dediğinizi yatay dönemde test edersiniz.
Desperado
02-12-2005, 15:11
Sn metin6144, yapmak istedigim su: bi once gordugu maximum kapanistan %5 altinda kapanis oldugunda sat; bi once gordugu minimum kapanistan %5 ustte kapanis oldugunda al...
bu kurala gore alis satis yapilsa son iki yilda (veya 5 yilda, o degisebilir elbette) noolurdu sermaye ona bakicam, onun hesabi kolay... onemli olan o dedigim formulun nasil olacagi...
bi sayisal ornek vermek gerekirse
85 87 88 89 86 91 93 97 98 99 97 99 98 100 99 98 97 96 95 92 91 85 80 83 84 85 86 87 89 90 92 93 96 99 100 101 103 104 105 106 107 110 108 104 100 101 102 99 95 90 85 ....
diyelim ki yukardaki sayi dizisi var... bastan bakmaya baslarsak (elimizde hisseyle basladik diyelim, bu da hissenin fiyati)... 85'ten baslamis artmaya baslamis, once 89 max gormus, sonra 86'ya dusmus ama bu dusus %5'ten az... o yuzden bi sey yok.. devam ediyoruz .. 91 93 derken yeni max.'lar goruyoruz... bu sekilde gidiyo ve 100'u goruyo, sonra dususe basliyo, 99 oluyo 98 - 97 derken 95 oldugu noktada dusus %5 oldu... iste o noktada sat verecek formul...
sonra devam ediyo dusus 92 91 85 ve 80'den sonra tekrar cikisa baslamis; 80'niin %5 fazlasi 84 , o yuzden 84 oldugu gun tekrar al verecek... conra cikis trendinde... gidiyo gidiyo ve max 110 goruyo, 110'un %5 azi 104.7 o yuzden 104 gordugu noktada sat veriyo yeniden.. sonra da hisse cokuyo zaten , 85'e dusuyo, basladigi yere; ama biz zaten sattik 104'den..
burda %5 i ornek olarak verdim... bu formulu bi yazsak o yuzdeyi en optimum hale getircem endex icin son 3 yili son 10 yili filan test ederek; en yuksek getiriyi hangi yuzdelerle girmek ve cikmak veriyo diye; hisse bazli da bakilabilir tabi....
al ve sat icin ayni yuzde kullanilacak diye bi kural da yok tabi, farkli da olabilir; onlari ayarlamak test etmek kolay; is su formulunu yazmak... Eger bu formulu yazmamda bana yardim edebilirseniz cok sevinirim
daha once bazi agirlikli ortalamalar kullanarak bazi al-sat sistemleri yaratmak istedim ama cok basarili olduklari soylenemez, simdi de bu yontemi deneyeyim istedim...
Simdiden cok tesekkurler...
ms.de fiyat çubuklarını yanlişlikla sildim bazı hisselerde indikatörler duruyor fiyat yok nasıl eski duruma getirebilirim apply clean sistem hariç şimdiden cevaba teşekkürler.
not ms 8 kullanıyorum
arkadaşlar birisi bana yardımcı olabilir metastock 8,0 kullannalardan bu enchanged system tester daki optionss ayralarıyla iligili hiç bi yerde bulamadımss
metin6144
03-12-2005, 13:38
Sn metin6144, yapmak istedigim su: bi once gordugu maximum kapanistan %5 altinda kapanis oldugunda sat; bi once gordugu minimum kapanistan %5 ustte kapanis oldugunda al...
bu kurala gore alis satis yapilsa son iki yilda (veya 5 yilda, o degisebilir elbette) noolurdu sermaye ona bakicam, onun hesabi kolay... onemli olan o dedigim formulun nasil olacagi...
bi sayisal ornek vermek gerekirse
85 87 88 89 86 91 93 97 98 99 97 99 98 100 99 98 97 96 95 92 91 85 80 83 84 85 86 87 89 90 92 93 96 99 100 101 103 104 105 106 107 110 108 104 100 101 102 99 95 90 85 ....
diyelim ki yukardaki sayi dizisi var... bastan bakmaya baslarsak (elimizde hisseyle basladik diyelim, bu da hissenin fiyati)... 85'ten baslamis artmaya baslamis, once 89 max gormus, sonra 86'ya dusmus ama bu dusus %5'ten az... o yuzden bi sey yok.. devam ediyoruz .. 91 93 derken yeni max.'lar goruyoruz... bu sekilde gidiyo ve 100'u goruyo, sonra dususe basliyo, 99 oluyo 98 - 97 derken 95 oldugu noktada dusus %5 oldu... iste o noktada sat verecek formul...
sonra devam ediyo dusus 92 91 85 ve 80'den sonra tekrar cikisa baslamis; 80'niin %5 fazlasi 84 , o yuzden 84 oldugu gun tekrar al verecek... conra cikis trendinde... gidiyo gidiyo ve max 110 goruyo, 110'un %5 azi 104.7 o yuzden 104 gordugu noktada sat veriyo yeniden.. sonra da hisse cokuyo zaten , 85'e dusuyo, basladigi yere; ama biz zaten sattik 104'den..
burda %5 i ornek olarak verdim... bu formulu bi yazsak o yuzdeyi en optimum hale getircem endex icin son 3 yili son 10 yili filan test ederek; en yuksek getiriyi hangi yuzdelerle girmek ve cikmak veriyo diye; hisse bazli da bakilabilir tabi....
al ve sat icin ayni yuzde kullanilacak diye bi kural da yok tabi, farkli da olabilir; onlari ayarlamak test etmek kolay; is su formulunu yazmak... Eger bu formulu yazmamda bana yardim edebilirseniz cok sevinirim
daha once bazi agirlikli ortalamalar kullanarak bazi al-sat sistemleri yaratmak istedim ama cok basarili olduklari soylenemez, simdi de bu yontemi deneyeyim istedim...
Simdiden cok tesekkurler...
sn Desperado MS de formül yazarken gördüğü en düşük seviye deyip bırakamıyorsunuz sizden bir zaman sınırlaması istiyor. en düşük derseniz 1990 da alıp 2000 zirvesinde satacak ve hala sat durumunda bekleyecek.
bunun için kullanılabilecek zigzag fonksiyonu var ki bir çok formülcü sevmez bu fonksiyonu. sinyaller iptal olduğundan geçmişe doğru taramanız işe yaramaz.
süre belirlerseniz kolayca halledebiliriz. bir de hazır yazılmış formülleri inceleyebilirsiniz belki işe yarar birşey yazılmıştır.
ama hala bunun işe yarayacağından kuşkuluyum. takip edebiliyorsanız kısa vade iyi. bence geçmişe doğru taramak değil de aldığınız hissenin o andaki durumu önemli. filan grup girmiş, kredi almış, sahibi politikada başarılı olmuş, direnci kırmış (şimdi arkadaşlar herşey fiyatlara dahil diyorlar tabi). bir süre daha böyle tam gaz gideriz hiç formülle falan zaman kaybetmeyip rafting yapar gibi suyun en hızlı olduğu yerde kalmaya çalışıp kayalardan sakının zaten gideceği yere gider.
formül için de aşağıdakini kullanabilirsiniz
ben 30 dedim günlükte 30 gün seanslık grafikte 30 seans olur süre isterseniz ilk iki satırdaki 30 u değiştirirsiniz. ayrıca kapanış değerlerini esas aldım
a1:=llv(c,30);
a2:=hhv(c,30);
a3:=a1*0.05;
a4:=a2*0.05;
if(cross(c,(a1+a3)),1,if(cross((a2-a4),c),-1,0))
optimizasyonu saatler sürer süreyi kısaltmak için basamakları ve sınırlari iyi ayarlayın. en iyi olan yerlerde ikinci kez hassas optimizasyon yapın
açtığınız hisseyi üzerinde yaptığınız değişikliklerle smartchartolarak kaydediyor ve sonraki açılışlarda oarada açılıyor(öyle ayarlanmış)
bir hisseyi açıp istediğiniz hale getirin sonra kapatıp tekrar açın o hisseyi o haliyle kaydeder.
sonra o hisseyi açıp (genellikle xu100) her yeni hisse için open yapmayıp klavyeden hissenin sembolünü girdiğinizde bir pencere açılacak orada tamam demeden önce optionsa girip use chart as template ile keep line studies işaretli hale getirip tamam derseniz önceki grafik gibi açılır.
bir de template kullanımı var
http://www.veriborsa.com/tekaredi/bokulu/yazidetay.php?id=44
adresinde ayrıntıları var
teşekkür ederim metin hocam bu gönderiniz sayesinde sebze çorbası olan ms.mi nefis bir ziyafet sofrasına döndürdüm
metin6144
04-12-2005, 03:08
teşekkür ederim metin hocam bu gönderiniz sayesinde sebze çorbası olan ms.mi nefis bir ziyafet sofrasına döndürdüm
Çok sevindim sn. bros ancak grafikleri göstergelerle örtmeyin. esas olan fiyattır diğerleri yardımcıdır.
kolay gelsin
Desperado
04-12-2005, 23:40
tesekkurler sn metin; deniyorum bakalim verdiginiz formule gore ama pek iyi sonuclar alamiyorum hala...
bu arada; llv ve hhv ne manaya geliyo diye sorsam :D ; tam olarak neyi optimize etmeye calistigimi anliyim
metin6144
05-12-2005, 00:40
tesekkurler sn metin; deniyorum bakalim verdiginiz formule gore ama pek iyi sonuclar alamiyorum hala...
bu arada; llv ve hhv ne manaya geliyo diye sorsam :D ; tam olarak neyi optimize etmeye calistigimi anliyim
llv:lowest low value - düşük değerlerin en düşüğü
hhv:highest high value - yüksek değerlerin en yükseği
iyi olmayacağını demiştim. formül kadersiz doğdu baştan.
optimizasyonla yaptığınız (yapacağınız şu) en yüksek geliri elde etmek için
kaç günlük bir dilim içinde bulacağımız en düşük değerden %kaç yükselince alalım ve kaç günlük bir dilim içinde bulacağımız en yüksek değerden %kaç düşünce satalım. bize 4 tane değer bulacak.
BJK Coccinella
05-12-2005, 17:35
bu hafta içinde yazarım dostum oldukça kolay görünüyor (2 hariç)
bu arada birisi çıkar da yazarsa sevinirim elbette
soruları sorma şekli düzgün olduğu sürece sayısı önemsiz.
önümüzdeki hafta %10 prim yapacakları nasıl bulurum deseydiniz tek cümlede çok soru olacaktı :))
Ekliyorum;
4- X periyotta min. ve max. nasıl bulurum?
Desperado
05-12-2005, 23:04
llv:lowest low value - düşük değerlerin en düşüğü
hhv:highest high value - yüksek değerlerin en yükseği
iyi olmayacağını demiştim. formül kadersiz doğdu baştan.
optimizasyonla yaptığınız (yapacağınız şu) en yüksek geliri elde etmek için
kaç günlük bir dilim içinde bulacağımız en düşük değerden %kaç yükselince alalım ve kaç günlük bir dilim içinde bulacağımız en yüksek değerden %kaç düşünce satalım. bize 4 tane değer bulacak.
haklisiniz metin bey, bu formulle bi yere varamadim... neyse, denemeye devam. Acikcasi beni metastock almaya iten onemli olay bir onceki sayisal ornekte anlatmaya calistigim al-sat sistemini excelde olusturamamamdi. Metastock'da bu sistem bi sekilde kurulup test edilir sanmistim. :hmm:
Neyse, zamanla ugrastikca guzel formuller cikacaktir zannimca...
Arkadaşlar alttaki linkteki formulü nasıl explorerda kullanabilirm,
http://trader.online.pl/MSZ/e-w-Break_Above_Last_Peak.html
burada WS_Troughs olan formülü kullanıp o gün için mavi tepe yapanı bulmak istiyorum nasıl yaparım,denedim ama formulü kabul ettiremedim,yardımcı olursanız mükemmel olur
metin6144
05-12-2005, 23:42
Arkadaşlar alttaki linkteki formulü nasıl explorerda kullanabilirm,
http://trader.online.pl/MSZ/e-w-Break_Above_Last_Peak.html
burada WS_Troughs olan formülü kullanıp o gün için mavi tepe yapanı bulmak istiyorum nasıl yaparım,denedim ama formulü kabul ettiremedim,yardımcı olursanız mükemmel olur
bence hiç uğraşmayın çünkü o fonksiyonlar grafik üzerinde görülen gibi gelişmez.
bugün bakarsınız hiçbir hissede sinyal yoktur bir gün sonra dün sinyal verenlere bak dersiniz bir sürü çıkar.
bu tür sonradan kıvırtan formülleri delikanlı teknik analizciler pek makbul görmezler. ve explorer için de uygun formül değil bunlar.
benim için baya kolaylık olacak teke tek bakmaktan daha iyidir gibime geliyor,yinede tam olmasa bile nasıl formule edebileceğimi gösterebilirseniz sevinirim
metin6144
06-12-2005, 00:09
4- X periyotta min. ve max. nasıl bulurum?
1. son 21 günün enyükseği ise 1 değilse 0 olur
if(c=llv(c,21),1,0)
2. şimdilik dursun bu sonra yazayım biraz daha netleştirmemiz lazım üzerinde konuşacağız.
3. llv(c,21){en düşük};hhv(c,21)){en yüksek}
4. bir üstteki formül 21 periyodda en düşük ve en yükseği buluyor. formülü ; işaretinden bölüp iki ayrı formül yapabilirsiniz. C (close) yerine H (high) L (low) varsa O (open) değerlerini kullanabilirsiniz.
gecikme için kusura bakmayın
metin6144
06-12-2005, 00:22
benim için baya kolaylık olacak teke tek bakmaktan daha iyidir gibime geliyor,yinede tam olmasa bile nasıl formule edebileceğimi gösterebilirseniz sevinirim
formülü tam incelemedim ama bir dip oluşur da sonrasında oradan %5 yükselirse dip noktasında sinyal geliyor. %5 yükseliş 3 gün sonra tamamlandı ise siz o sinyali gördüğünüzde sinyal 3 gün önce verilmiş gibi duruyor ama bir gün önce hiçbirşey göremiyordunuz grafikte. o nedenle hiçbir şekilde bu günkü sinyali yakalamanız mümkün değil
RSI nin 10 günlük hareketli ortalamasını kapanış fiyatı üzerinden hesaplayıp grafiğini RSI penceresi içinde rsi üzerinde görmek istiyorum
Yardımcı olabilirmisiniz
Saygılar sevgiler
hocam sağol şimdi test ettim dediğin doğru,gününde yakalamıyorsun 3-4 gün sonra önceki sinyali veriyor,işe yaramazmış
Permiyen58
07-12-2005, 13:06
Arkadaşlar metastock 9 u yeni yükledim.Aktivasyon key girdikten sonra winros.exe hatası veriyor.Forumun daha önceki konularında birkaç arkadaşta aynı sorunla karşılaşmış ve programı silip tekrar yüklenmesinin gerektiği ve setup tipinde değişiklik yapıp öyle yüklenmesi söylenmiş.Fakat burda 2 sorun var.Tekrar yüklemede aktivasyon key bölümünü registry ayarlarına yazdığı için program atlıyor.İkinci sorun ise metastock 9 setup ta no data vendor diye bir seçenek çıkmıyor.Ve setup şeklini değiştirme bölümüde çıkmıyor.Bu konuda yardımcı olabilecek bir arkadaş varsa çok memnun olurum.
acemi_caylak
07-12-2005, 13:20
Sayın Permiyen58,
Start
Program Files
Equis International
MetaStock Professional Offline Mode
secerek çalıştırırsanız, Winros hatası almazsınız. Kolay gelsin.
BJK Coccinella
07-12-2005, 15:46
1. son 21 günün enyükseği ise 1 değilse 0 olur
if(c=llv(c,21),1,0)
2. şimdilik dursun bu sonra yazayım biraz daha netleştirmemiz lazım üzerinde konuşacağız.
3. llv(c,21){en düşük};hhv(c,21)){en yüksek}
4. bir üstteki formül 21 periyodda en düşük ve en yükseği buluyor. formülü ; işaretinden bölüp iki ayrı formül yapabilirsiniz. C (close) yerine H (high) L (low) varsa O (open) değerlerini kullanabilirsiniz.
gecikme için kusura bakmayın
Sayın metin6144,
Cevaplar için çok teşekkür ederim. Biliyorum çok soru soruyorum ama siz şu 2. soruyu düşünürken ben bi tane daha sorayım dedim. Diyelim ki bir alım satım sistemi oluşturduk. Alım satım sinyallerinin geldiği tarih (bu gün ya da seans olabilir tercihen gün) ve alım satım tarihlerindeki kapanışları kaydeden, bugün sorsam işte efendim şu sisteme göre en son hangi sinyal hangi tarihte hangi kapanıştan gerçekleşmiş, kaç gün önce gerçekleşmiş ve bugünkü kapanışın son sinyale göre durumu % - + herneyse. Böyle bir formül yazma şansımız var mı?
Arkadaşlar metastock 9 u yeni yükledim.Aktivasyon key girdikten sonra winros.exe hatası veriyor.Forumun daha önceki konularında birkaç arkadaşta aynı sorunla karşılaşmış ve programı silip tekrar yüklenmesinin gerektiği ve setup tipinde değişiklik yapıp öyle yüklenmesi söylenmiş.Fakat burda 2 sorun var.Tekrar yüklemede aktivasyon key bölümünü registry ayarlarına yazdığı için program atlıyor.İkinci sorun ise metastock 9 setup ta no data vendor diye bir seçenek çıkmıyor.Ve setup şeklini değiştirme bölümüde çıkmıyor.Bu konuda yardımcı olabilecek bir arkadaş varsa çok memnun olurum.
metastock programını nerden temin ettiğinizi öğrenebilirmiyim teşekkürler kolay gelsin...
Permiyen58
07-12-2005, 18:21
Acemi arkadaşım teşekkür ederim verdiğin yanıt için.Yarın sabah dediklerini deneyeceğim.Başaramazsam tekrar rahatsız ederim.
Permiyen58
07-12-2005, 21:12
Acemi caylak arkadaşım sorun çözülmüştür.Tşk yardımın için.
EEEKON ;
Forum kurallarına göre burada açıklamam ne denli doğru olur bilmiyorum.ama özelden ulaşabilirsen yardımcı olabilirim.
RSI nin 10 günlük hareketli ortalamasını kapanış fiyatı üzerinden hesaplayıp grafiğini RSI penceresi içinde rsi üzerinde görmek istiyorum
Yardımcı olabilirmisiniz
Saygılar sevgiler
Aradım hala bulamadım :aglayan:
Sn.Bozkır. RSI indikatörünü çizdikten sonra Moving Average indikatörü sol mouse tuşu ile seçilip RSI indikatörü üzerine getirildiğinde (tam üstüne getirdiğinizde RSI indikatörünün rengi değişir), mouse tuşunu bırakın. Kendisi kaç günlük ortalama istediğinizi sorar.
Sn. BOZKIR;
Sanırım formül aşağıdaki biçimde olmalıdır.
DONEM:=INPUT("RSI DEĞERİ",5,200,14);
ORTALAMA:=INPUT("ORTALAMA DEĞERİ",5,200,10);
RSI(DONEM);
MOV(RSI(DONEM),ORTALAMA,E);
30;70;
Bu şekilde, istediğiniz RSI değerine, istediğiniz değer ile ortalama çizebilirsiniz.
MOV(RSI(DONEM),ORTALAMA,E) satırında, üssel ortalama için, E (exponential) harfini kullandım. Ağırlıklı ortalama için, W; basit ortalama için S harfini kullanmalısınız.
Ayrıca,son satırda 30 ve 70 değerleri ile, aşırı alım ve satım bölgelerini göstermek istedim. Dilerseniz, bu değerleri tamamen silebilir veya değiştirebilirsiniz.
Umarım işe yarar...
Dostlar paylaşımınız için teşekkür ederim
Seviler saygılar
Aradım hala bulamadım :aglayan:
indicator builder' da aşağıdaki formülü yazıp bir isim vererek kaydederseniz istediğinizi elde edersiniz...
selamlar
RSI(14);
Mov(RSI(14),10,W);
banderas
10-12-2005, 10:57
merhaba,
parabolic SAR ile al - sat sinyali veren explorer'ı nasıl yazabiliriz? parabolic SAR ile al-sat yapmış olan var mı aramızda? daha çok trend gösteren indikatörlerle beraber kullanılması gerekiyor bildiğim kadarıyla.
teşekkürler...
al vereleri bulmak için
Cross(C,SAR(0.020000 ,0.200000 ))
sat verenleri bulmak için
Cross(SAR(0.020000 ,0.200000 ),C)
bunları explorerda filter kısmına yapıştırırsanız istediğiniz sonuçu alırsınız.
merhaba,
parabolic SAR ile al - sat sinyali veren explorer'ı nasıl yazabiliriz? parabolic SAR ile al-sat yapmış olan var mı aramızda? daha çok trend gösteren indikatörlerle beraber kullanılması gerekiyor bildiğim kadarıyla.
teşekkürler...
ben aşağıdaki sinyale diğerleri ile beraber göz atarım...
selamlar
Buy-Cross(Mov(C,23,T),SAR(0.03,0.1))
Sell-Cross(SAR(0.03,0.1),Mov(C,23,T))
merhaba,
teşekkürler...
buna da bir bakın...
Metastock SAR Exploration
{cola:BUY: this means: label column A as "BUY" and then enter the following formula:}
Cross(L,(SAR(.02,.2)))
{colb:SELL: this means: label colum B as "SELL" and then enter the following formula:}
Cross(SAR(.02,.2),H)
{enter the following in the filter section:}
cola=1 or colb=1
{where the AF=0.02 which you can change. try doing a sys test by replacing the numbers with opt1 & opt2}
{from Mike Anoldi}
acemi_caylak
10-12-2005, 15:05
Sayın Ertan,
Ben bu formülü daha önce uzun süre denedim, ancak hemen hepsinde "No securities to report" mesajı aldım. Optionsta ki yüklenen data miktarını değiştirmekte pek sonuç vermiyor. Bence aşağıdaki formül al verenler için daha güzel sonuçlar veriyor.
ColA:If(Ref(SAR(0.02 ,0.2),-1)<Ref(L,-1),1,0)
ColB:If(SAR(0.02,0.2)<C,1,0)
Filter: ColA AND ColB
Saygılarımla.
Sayın Ertan,
Ben bu formülü daha önce uzun süre denedim, ancak hemen hepsinde "No securities to report" mesajı aldım. Optionsta ki yüklenen data miktarını değiştirmekte pek sonuç vermiyor. Bence aşağıdaki formül al verenler için daha güzel sonuçlar veriyor.
ColA:If(Ref(SAR(0.02 ,0.2),-1)<Ref(L,-1),1,0)
ColB:If(SAR(0.02,0.2)<C,1,0)
Filter: ColA AND ColB
Saygılarımla.
sn. acemi_caylak,
bir yerlerde hata yapıyor olabilirsiniz...
şimdi denedim günlük bazda sonuçlar aşağıda...
burada da gösterge olarak endeks üzerinde...
acemi_caylak
10-12-2005, 16:46
Sayın Ertan,
Sorunu buldum, önceki aramada kullandığım "Use results from last exploration" seçeneği işaretli imiş. 9.12.2005 kapanışları ile test ettiğimde bende aynı sonuçları aldım.
Teşekkürler
Elimdeki günlük verilerden haftalık aylık ve yıllık grafikleri nasıl elde edebilirim
Eski MS verilerini nereden temin edebilirim
Sevgiler saygılar
metin6144
13-12-2005, 18:04
Sayın metin6144,
Cevaplar için çok teşekkür ederim. Biliyorum çok soru soruyorum ama siz şu 2. soruyu düşünürken ben bi tane daha sorayım dedim. Diyelim ki bir alım satım sistemi oluşturduk. Alım satım sinyallerinin geldiği tarih (bu gün ya da seans olabilir tercihen gün) ve alım satım tarihlerindeki kapanışları kaydeden, bugün sorsam işte efendim şu sisteme göre en son hangi sinyal hangi tarihte hangi kapanıştan gerçekleşmiş, kaç gün önce gerçekleşmiş ve bugünkü kapanışın son sinyale göre durumu % - + herneyse. Böyle bir formül yazma şansımız var mı?
kaç periyod önce olmuş ve hangi fiyattan olmuş bölümlerini gösteren birşey yapılabilir
metin6144
13-12-2005, 18:08
Elimdeki günlük verilerden haftalık aylık ve yıllık grafikleri nasıl elde edebilirim
Eski MS verilerini nereden temin edebilirim
Sevgiler saygılar
muhtemelen elinizde eski ms verileriniz de var ama grafiğin x eksenini ayarlamadığınız için göremiyorsunuz. Open ile açılan pencerede hangi hisse hangi tarihten başlamış görebilirsiniz.
MS programında sağ alt tarafta I, D, W, M, Q harflerinden biri olmalı. sanırım sizde D var yani günlük (daily ) oradan W yaparsanız haftalık, M yaparsanız aylık olur.
kolay gelsin
Keremsds
15-12-2005, 00:01
arkadaslar viyanadan yaziyorum. Eskiden amatör olarak Metastock 6.0 i kullaniyordum, simdi 9.0 sürümüne sahibim.
Istanbul Menkul kiymetlerdeki hisselerin gecmis fiyat bilgilerine nasil ulasabilirim ve bunlari metastock 9.0 in okuyabilecegi sekle nasil getiririm. 6.0 da bu is cok karisikti. Fiyatlari excel 4.0 formatinda kaydedip (sirasiyla open, high, low, close sekline getirip) convert ettiriyorduk, bir hayli karisikti.
Yardimci olabilecek var mi?
Saygilar
KeremSDS
Metastock verilerine Platodata.com.tr'nin Borsa Bilgileri kısmından ulaşabilirsiniz.
Linki : http://web.platodata.com.tr/msdata.php
Buradan istediğiniz hisse senedi ve tarih aralıklarını seçtikten sonra bir zip dosyası indireceksiniz; bu dosyanın içerisinde bir text dosyası var. Ancak bu dosyayı Metastock'un anlayabileceği bir hale getirmeniz gerekiyor. Bunun içinde Equis dizini içindeki The Downloader programını çalıştırın ve convert seçeneği ile indirdiğiniz bu dosyayı metastock verisine dönüştürün. En sonunda da Metastock'un içinden bu yeni dönüştürülmüş veriyi açın. Bunları yaptığınızda grafik olarak ekrana gelmesi lazım. Yalnız bunları yazarken bilgisayarımda Metastock kurulu olmadığı için hafızamdan anlatmak zorunda kaldım; yanlış hatırladığım için bir hata çıkarsa, kusura bakmayın
arkadaslar viyanadan yaziyorum. Eskiden amatör olarak Metastock 6.0 i kullaniyordum, simdi 9.0 sürümüne sahibim.
Istanbul Menkul kiymetlerdeki hisselerin gecmis fiyat bilgilerine nasil ulasabilirim ve bunlari metastock 9.0 in okuyabilecegi sekle nasil getiririm. 6.0 da bu is cok karisikti. Fiyatlari excel 4.0 formatinda kaydedip (sirasiyla open, high, low, close sekline getirip) convert ettiriyorduk, bir hayli karisikti.
Yardimci olabilecek var mi?
Saygilar
KeremSDS
2-3 sayfa arkada cevabınızı bulabilirsiniz...
Keremsds
15-12-2005, 14:00
tesekkürler, deneyecegim aksam
Sevgili arkadaşlar
Haftalıklarda cizdiğim trend,destek ve direnç cizgilerinin aylık ve günlük grafiklerde nasıl görebilirim.Yeniden cizmek zorunda kalıyorum
Sevgiler saygılar
Keremsds
16-12-2005, 02:25
platodata adresinde tüm hisseler yok, bir de galiba 2004 yilinda 11 borsa gününün bilgileri eksik o yüzden tam convert etmiyor.
Tekaredi Veri'yi denedim. Orda da kendiliginden bütün hisseleri indirmis ama sorun datalar 29.12.2004 te bitiyor. Dosya'dan Veri aktar bölümüne girince kullanici adi ve sifre istiyor. Ne sifresidir bu. Parali bir sey mi. Ya da en aktuel datalara nasil ulasilabilir.
acemi_caylak
16-12-2005, 06:34
Sayın Keremsds,
Tekaredi ücretli değil. Aşağıdaki linkten kolaylıkla üye oluyorsunuz.
http://veri.tekaredi.com/uyelik.php
kolay gelsin.
Keremsds
16-12-2005, 11:03
cok tesekkürler, hemen deneyecegim
metin6144
16-12-2005, 15:44
platodata adresinde tüm hisseler yok, bir de galiba 2004 yilinda 11 borsa gününün bilgileri eksik o yüzden tam convert etmiyor.
Tekaredi Veri'yi denedim. Orda da kendiliginden bütün hisseleri indirmis ama sorun datalar 29.12.2004 te bitiyor. Dosya'dan Veri aktar bölümüne girince kullanici adi ve sifre istiyor. Ne sifresidir bu. Parali bir sey mi. Ya da en aktuel datalara nasil ulasilabilir.
ilerde paralı yaparlarsa kolaylık olsun diye şifre koymuşlar
spokesman
16-12-2005, 16:52
Sn. metin metastock programında çizdirilen fibonacci seviyelerine kalıcı ilave yapmam mümkün müdür? Yani 0,50-0,618 ve 1 arasına 0,764 seviyesini veya -0,38,-1.618 gibi seviyeleri eklemek ve bunu her bir grafik için tek tek özellikler ekle den yapmak istemiyorum. Var mıdır bir kısa ve kalıcı yolu?
metin6144
16-12-2005, 18:09
Sn. metin metastock programında çizdirilen fibonacci seviyelerine kalıcı ilave yapmam mümkün müdür? Yani 0,50-0,618 ve 1 arasına 0,764 seviyesini veya -0,38,-1.618 gibi seviyeleri eklemek ve bunu her bir grafik için tek tek özellikler ekle den yapmak istemiyorum. Var mıdır bir kısa ve kalıcı yolu?
eğer fibonacci retracement çizildikten sonra üstüne çift tıklayarak retracement lines i açarsanız orada bir değer yazıp add e tıklayarak o seviyeyi çizdiriyorsunuz. çizili şekilde kapattığınız hisseyi açtığınızda eski oranlar tekrar gelmeli. ama göstergeyi kaldırıp tekrar çizdirdiğinizde default ayarlara dönüyor. biraz kurcalayayım belki birşeyler bulurum. belki çözümü bilen biri çıkar bu arada.
spokesman
16-12-2005, 18:11
Evet problem default ayarlarını değiştirmek ve onları sabitlemektir. Teşekkürler belki bilen vardır. :)
en kestirmesi bir grafik üzerinde istediğiniz değişiklikleri bir seferlik yapıp onu template olarak kaydetmek...
bir de şuna bir bakın ...formül bana ait değil...retr eklemesini benzer şekillerde yaparak başka dönüş seviyeleri de ekliyebilirsiniz...bir deneyin, belki işinize yarar...
Period:=Input("Enter the lookback period:",0,100,100);
HX:=HHV(H,Period);
LX:=LLV(L,Period);
retr1:=HX-Abs(HX-LX)*.382;
retr2:=HX-Abs(HX-LX)*.5;
retr3:=HX-Abs(HX-LX)*.618;
retr4:=HX-Abs(HX-LX)*.764;
retr5:=HX-Abs(HX-LX)*.236;
retr6:=HX-Abs(HX-LX)*1;
retr7:=HX-Abs(HX-LX)*1.618;
retr8:=HX-Abs(HX-LX)*-.382;
retr1;retr2;retr3;retr4;retr5;retr6;retr7;retr8;
spokesman
16-12-2005, 21:52
sn. ertan en iyisi şablon önerisi sanırım. teşekkürler
metastock system tester la ilgili bilgisi olan arkadaşlar kısaca anlatım rica edebilirmiyim 8,0 kullanıyorum teşekkürler iyi akşamlar saygılar
arkdaşlar lütfen ama kimse yok mu konuyla ilgili yardımcı olacak
sorularım mesela
1)order bıas ve portfolıo bias kısmına ve pozisyon lımıt kısmına ne girmeliyim
2)buy ve sell order kısmında order type ,entry size,expiration,strategıc delay(bars) ne olmalı
3)açığa satış ve stop koymadığımızı farzedersewk bunlarla ilgili ksımları nasıl doldurmalıyım
4)tradıng portfolıo ve results kısımlarında ne işaretli olmalı
ve son olarak reporting kısmıyla ilgili ne olmalı
vceya konuyla ilgili kaynak var mı ben bulamadım
metin6144
17-12-2005, 23:14
arkdaşlar lütfen ama kimse yok mu konuyla ilgili yardımcı olacak
sorularım mesela
1)order bıas ve portfolıo bias kısmına ve pozisyon lımıt kısmına ne girmeliyim
2)buy ve sell order kısmında order type ,entry size,expiration,strategıc delay(bars) ne olmalı
3)açığa satış ve stop koymadığımızı farzedersewk bunlarla ilgili ksımları nasıl doldurmalıyım
4)tradıng portfolıo ve results kısımlarında ne işaretli olmalı
ve son olarak reporting kısmıyla ilgili ne olmalı
vceya konuyla ilgili kaynak var mı ben bulamadım
7.2 için yaptığım resimli açıklama aşağıdaki linkte. 8.0 oldukça farklı ama belki resimlere bakıp bazı çözümlere ulaşabilirsiniz.
http://www.veriborsa.com/tekaredi/forum/viewtopic.php?t=2983
teşekkürler
metin bey iiiyi geceler saygılar
Keremsds
19-12-2005, 01:29
metastockta Systemtestera girildiginde bazi sistemlerin fomüllerinde (buy sell ayarlarinda) "password Protected formula" diye yaziyor. General'da unlock'a bastiginizda bir password istiyor. Bu neyin passwordudur, ve nereden bulunur, bilen arkadas var midir?
Saygilar
Kerem
prometheus09
19-12-2005, 01:41
arkadaşlar metastock 8.0 ı birisi bana anlatabilirmi verileri nasıl tanıtıyoruz tekarediden indiriyorum ama açamıyorum lütfen yardım
acemi_caylak
19-12-2005, 05:31
Sayın Keremsds, bunlar built in gelen tester formülleri. Bunları değiştirmeniz mümkün değil. Ancak siz kendinize göre yeni al sat sistemleri oluşturup test edebilirsiniz.
kolay gelsin
acemi_caylak
19-12-2005, 05:35
Sayın Prometheus09, Metastocku çalıştırdıktan sonra, File menüsünden open deyip, look in kısmında c:\t2di-veri\gunYTL-1 veya c:\t2di-veri\gunUSD-1 altında istediğiniz hisseleri görebilirsiniz. İsteğe göre seans verilerinide seçebilirsiniz.
Kolay gelsin.
Metastockda örneğin bugün , 5 gün içindeki ( bugün hariç olmalı ) maximum değerini geçen hisseleri nasıl bulabiliriz?
Sn. şadi;
CLOSE> HHV(Ref(C,-1),5) ibaresini explorer filter kısmına kopyalayıp, tarama yapınız. Eğer kapanış, 5 gün içindeki (bugün hariç) en yüksek değerden büyük olmalı şeklinde istiyorsanız, formül CLOSE> HHV(Ref(H,-1),5) şeklinde olmalı.
Sn.PICADOR;
Cevabınız için teşekkür ederim.
Birde örneğin 14 gün içinde dönüş değerlerini ( peak değerlerini , trend değişim noktalarını ) bulmak için nasıl formul kullanabiliriz ?
Arkadaşlar, endeksin yada hareketli ortalamasınn eğimini (açı olarak) hesaplamak istiyorum.
Bunun için ekrandaki max. ve min. fiyat aralığının (y ekseni) kaç pixel olduğunu, aynı şekilde ekrandaki gün sayısına karşılık (x ekseni) kaç pixel olduğunu bulmam gerekiyor.
Formül konusunda yardımcı olursanız sevinirim. Başka bir yolu varsa o da olabilir.
Amacım bu açıya göre bazı indikatörlerin parametrelerini otomatik ayarlamak.
Şimdiden teşekkürler.
Arkadaşlar, endeksin yada hareketli ortalamasınn eğimini (açı olarak) hesaplamak istiyorum.
Bunun için ekrandaki max. ve min. fiyat aralığının (y ekseni) kaç pixel olduğunu, aynı şekilde ekrandaki gün sayısına karşılık (x ekseni) kaç pixel olduğunu bulmam gerekiyor.
Formül konusunda yardımcı olursanız sevinirim. Başka bir yolu varsa o da olabilir.
Amacım bu açıya göre bazı indikatörlerin parametrelerini otomatik ayarlamak.
Şimdiden teşekkürler.
Şöyle yapabilirsiniz
başlangıç ve bitiş noktalarının tespit ettikten sonra
x ekseni olarak gün farkını y ekseni içinde değer farkını eğim hesaplamakta kullanabilirsiniz..
Sn. myc;
((14 *(Sum(Cum( 1 ) * C ,14 ) ) ) - (Sum(Cum( 1 ) ,14 ) * (Sum( C ,14)))) / ((14 * Sum(Pwr(Cum( 1 ) ,2) ,14)) - Pwr(Sum(Cum( 1 ) ,14) ,2 ))
Bu formül ile, 14 günlük kapanış fiyatı üzerinden eğimi hesaplayabilirsiniz. 14 değerini değiştirerek, istediğiniz gün sayısı ile eğimi hesaplamak için;formül
KAPANIŞ EĞİMİ:
Periods := Input("Giriniz",3,200,14);
((Periods *(Sum(Cum( 1 ) * C , Periods) ) ) - (Sum(Cum( 1 ) , Periods) * (Sum( C ,Periods)))) / (( Periods* Sum(Pwr(Cum( 1 ) ,2) ,Periods)) - Pwr(Sum(Cum( 1 ) ,Periods) ,2 ))
şeklinde olmalıdır. Ayrıca;Herhangi bir indikatörün eğimini hesaplamak için, yukarıdaki formülde, C yerine, indikatörü yazmalısınız.
Örnek: 25 günlük basit hareketli ortalama eğimini hesaplamak için, C yerine mov(c,25,s) değerini yazıyoruz.
( ( Sum(Cum(1) * Mov(C,25,S),14) ) - (Sum(Cum(1),14) * Sum(Mov(C,25,S),14) / 14) ) / ( (Sum(Power(Cum(1),2),14) ) - (Power(Sum(Cum(1),14),2) / 14) ) şeklinde..
RSI(14) değeri hesaplamak için, C yerine RSI(14) yazılmalı örneğin..
Kaynak:
http://www.paritech.co.uk/education/technical/custom/indicators/slope1.asp
Saygılarımla...
Arkadaşlar harikasınız. Çok teşekkür ediyorum.
Bu forum sizlerle güzel.
Desperado
29-12-2005, 21:49
arkadaslar, bir sorum var; verilerini tekaredi'den alanlara soruyorum. 2 gundur mardin ve oysa'daki bedelsizleri datalara yansitmadilar gordugum kadariyla; sacma sapan grafikler cikiyo; sizde de durum boyle mi bende mi bi sorun var?
arkadaslar, bir sorum var; verilerini tekaredi'den alanlara soruyorum. 2 gundur mardin ve oysa'daki bedelsizleri datalara yansitmadilar gordugum kadariyla; sacma sapan grafikler cikiyo; sizde de durum boyle mi bende mi bi sorun var?
Sn.Desperado.
Sanırım bu arada verileriniz düzelmiştir. Benimkilerde bir sorun yok.
mertomikron
31-12-2005, 23:02
sayin forum uyeleri metastock´da trend cizgileri kirildiginda otomatik olarak metastock sinyal vermesi icin yapilmis olan bir funksiyon varmi?. Metastock kullanmadan once viking diye bir program kullaniyordum ve chart uzerine cizdigim trend cizgileri kirildigi zaman program otomatik olarak sesli ve yazili uyari yapiyordu. Bu funksion metastockda yokmu?. Meselá asagidaki link´teki chart´ta yatay trend´de konsolide yapan firma uzerine resistance cizgisi (kur 95) ve support cizgisi (kur 75) cektim. Bu cizgilerin birisi kirildiginda metastock otomatik olarak bilgi vermesi icin ne yapmam gerekiyor. Simdiden tesekkurler.
http://img417.imageshack.us/my.php?image=gj7nt.jpg
Desperado
01-01-2006, 20:36
Sn.Desperado.
Sanırım bu arada verileriniz düzelmiştir. Benimkilerde bir sorun yok.
evet duzeldi, saolun.. bikac gun geriden mi geliyo bolunmeler nedir.. neyse..
BJK Coccinella
04-01-2006, 11:57
Sayın metin6144;
2 no'lu sorum arada kaynadı mı? Yoksa incelemeye fırsat bulamadınız mı? Mümkünce tekrar bakmanızı rica ediyorum.
Veee bir soru daha...
Grafik üstüne attığım standart ms göstergesinin horizontal lines kısmını 0.00 olarak ayarladım. Kendi elde ettiğim göstergeyi de aynı grafik üstüne attım ve horizontal lines'ı 0.00 olarak belirledim. Ama standart gösterge ile benim göstergemin horizontal lines'ları üstüste çakışmıyor. Yani grafik üzerinde çift lines görüyorum ben tek lines görmek istiyorum. Nasıl yaparız?
metin6144
05-01-2006, 00:12
Sayın metin6144;
2 no'lu sorum arada kaynadı mı? Yoksa incelemeye fırsat bulamadınız mı? Mümkünce tekrar bakmanızı rica ediyorum.
Veee bir soru daha...
Grafik üstüne attığım standart ms göstergesinin horizontal lines kısmını 0.00 olarak ayarladım. Kendi elde ettiğim göstergeyi de aynı grafik üstüne attım ve horizontal lines'ı 0.00 olarak belirledim. Ama standart gösterge ile benim göstergemin horizontal lines'ları üstüste çakışmıyor. Yani grafik üzerinde çift lines görüyorum ben tek lines görmek istiyorum. Nasıl yaparız?
evet bunu çok geciktirdik gerçekten kafama yatmadı bir türlü
şimdi soru şuydu
şimdi de benim sorular
zaten hisselerin bir çoğu TL bazlı grafiklerde tarihi zirvelerinde yani 3000- 4000 gibi değerler çıkacak eğer tam olarak formülü yazabilirsek. ama bir explorasyon yaptırsanız en iyi ihtimalle sabahlatır sizi bilgisayar başında. o nedenle süreyi kısıtlamamız lazım.
mesela 30 seans, 90 seans gibi. (gün demiyorum çünkü 1. seans kapanışı yukarıda olabilir gün sonu kapanış yanıltabilir)
yukarı giden hissede sonuç sürekli 1 veya 2 çıkacak ancak aşağı düşmüş ve toparlanmış hissede eski seviyesini geçtiği an işe yarayacak bir sonraki seans yine 1 kalacak
istediğiniz böyle birşey mi? süre sınırlaması ne olsun? ya da daha değişik birşey mi lazım?
diğer soru için her iki gösterge aynı scalayı kullanıyor olmalı. göstergeyi seçip sağ klik ile scaling optionsa geldiğinizde seçenekler aynı olmalı. ancak 0 değerli yatay çizgileriniz çakıştığında aynı taraftan hiza alıyorlarsa değerleri de birbirine yakın olmalı. birinin değeri 40bin diğerinin 80 ise birisi altta çizgi gibi görünecektir.
detaylı bilgi için resimli açıklama aşağıdaki adreste
http://www.veriborsa.com/tekaredi/forum/viewtopic.php?t=2936
çok sağlıklı olmamakla birlikte bu aşağıdaki linkte yazdığım başka bir yöntemi de kullanabilirsiniz
http://www.veriborsa.com/tekaredi/forum/viewtopic.php?t=3713
BJK Coccinella
06-01-2006, 16:53
evet bunu çok geciktirdik gerçekten kafama yatmadı bir türlü
şimdi soru şuydu
şimdi de benim sorular
zaten hisselerin bir çoğu TL bazlı grafiklerde tarihi zirvelerinde yani 3000- 4000 gibi değerler çıkacak eğer tam olarak formülü yazabilirsek. ama bir explorasyon yaptırsanız en iyi ihtimalle sabahlatır sizi bilgisayar başında. o nedenle süreyi kısıtlamamız lazım.
mesela 30 seans, 90 seans gibi. (gün demiyorum çünkü 1. seans kapanışı yukarıda olabilir gün sonu kapanış yanıltabilir)
yukarı giden hissede sonuç sürekli 1 veya 2 çıkacak ancak aşağı düşmüş ve toparlanmış hissede eski seviyesini geçtiği an işe yarayacak bir sonraki seans yine 1 kalacak
istediğiniz böyle birşey mi? süre sınırlaması ne olsun? ya da daha değişik birşey mi lazım?
diğer soru için her iki gösterge aynı scalayı kullanıyor olmalı. göstergeyi seçip sağ klik ile scaling optionsa geldiğinizde seçenekler aynı olmalı. ancak 0 değerli yatay çizgileriniz çakıştığında aynı taraftan hiza alıyorlarsa değerleri de birbirine yakın olmalı. birinin değeri 40bin diğerinin 80 ise birisi altta çizgi gibi görünecektir.
detaylı bilgi için resimli açıklama aşağıdaki adreste
http://www.veriborsa.com/tekaredi/forum/viewtopic.php?t=2936
çok sağlıklı olmamakla birlikte bu aşağıdaki linkte yazdığım başka bir yöntemi de kullanabilirsiniz
http://www.veriborsa.com/tekaredi/forum/viewtopic.php?t=3713
Sayın metin6144;
Aklım karışmadı dersem yalan olur. İstediğim formülün seanslık ya da günlük oluşu kullanıcının yaptığı explorasyona göre değişir. Yok siz diyorsanız ki bunu genelleyerek formül yapamayız belli bir periyot seçmemiz gerekir ben de onu size bırakırım, ama dediğim gibi kullanıcı da aralığı değiştirir.
Başka bir formül istemiyorum beni aslında doğru anlamışsınız. Benim aradığım sorunun cevabı, neden FRIGO, GARFA vb. ekleyebileceğim zirvedeki hisseler harekete devam ediyor da, dipte bulunan hisselerde tık yok. Bunu cevabını kısmen de olsa, başka oluşturduğum göstergelerle de olsa buldum. Şu an daha hassas ayar yapmam gerekiyor. Buna göre şu şu hisseler gidecek demek sitede yasak biliyorsunuz. Zaten iddialı da değilim.
Göstergeler aynı scalaları kullanıyor onu çözemedik. (Explorasyonda sorun yok, sorun görsel.)
Saygılar.
mertomikron
07-01-2006, 02:41
sayin forum uyeleri metastock´da trend cizgileri kirildiginda otomatik olarak metastock sinyal vermesi icin yapilmis olan bir funksiyon varmi?. Metastock kullanmadan once viking diye bir program kullaniyordum ve chart uzerine cizdigim trend cizgileri kirildigi zaman program otomatik olarak sesli ve yazili uyari yapiyordu. Bu funksion metastockda yokmu?. Meselá asagidaki link´teki chart´ta yatay trend´de konsolide yapan firma uzerine resistance cizgisi (kur 95) ve support cizgisi (kur 75) cektim. Bu cizgilerin birisi kirildiginda metastock otomatik olarak bilgi vermesi icin ne yapmam gerekiyor. Simdiden tesekkurler.
http://img417.imageshack.us/my.php?image=gj7nt.jpg
Sorunun cevabini bilen yokmu arkadaslar. Yahoo metastock forum´unda extra plug-in (TREND TOLLBOX.) gerek diye bir cevap aldim (http://www.traderhelp.net/products/ttbox.html). Baska yolu yokmu bu isin.
TradeStation´de kullaniyorum bu fonksiyon icerisinde kayitli, bu kadar basit bir Foksiyon nicin Metastock´un icerinde kayitli degil?? :mad:
metin6144
07-01-2006, 04:48
Sayın metin6144;
Aklım karışmadı dersem yalan olur. İstediğim formülün seanslık ya da günlük oluşu kullanıcının yaptığı explorasyona göre değişir. Yok siz diyorsanız ki bunu genelleyerek formül yapamayız belli bir periyot seçmemiz gerekir ben de onu size bırakırım, ama dediğim gibi kullanıcı da aralığı değiştirir.
Başka bir formül istemiyorum beni aslında doğru anlamışsınız. Benim aradığım sorunun cevabı, neden FRIGO, GARFA vb. ekleyebileceğim zirvedeki hisseler harekete devam ediyor da, dipte bulunan hisselerde tık yok. Bunu cevabını kısmen de olsa, başka oluşturduğum göstergelerle de olsa buldum. Şu an daha hassas ayar yapmam gerekiyor. Buna göre şu şu hisseler gidecek demek sitede yasak biliyorsunuz. Zaten iddialı da değilim.
Göstergeler aynı scalaları kullanıyor onu çözemedik. (Explorasyonda sorun yok, sorun görsel.)
Saygılar.
neden bazıları gidiyor bazıları yerinde sayıyor derseniz bu formül yerine başka birşey demem gerekiyor.
hisseler aşağı ya da yukarı trendde belli bir yere ulaşıp yatay konuma geçerler. bu yatay hareket sırasında salınım yaparlar. genellikle yatay ve birbirine paralel olan destek direnç çizgilerine dokunup dönerler. hissenin bu tür bir dönemde olduğunu görürseniz osilatör türü göstergelerle dipleri tepeleri tahmin edebilir, destek ve dirençleri alım satım için kullanabilirsiniz. eğer hisse direncini kırarsa (sorunuzun cevabı burada) trende girdiğini kabul ederiz. bu durumda da takip için hareketli ortalamaları kullanmak daha doğru olur.
yataydan ne zaman çıkacağını bilemeyiz zaten bize lazım olan da hangileri yataydan çıkmış.
izmdc güzel örnek yatay band bile değil çizgi olmuş. azıcık kımıldasa bütün ortalamalarının üstüne çıkacak. teknik analiz için son derece zor bir durum.
gidenler dirençlerini (desteklerini) kırdıkları için, gitmeyenler kıramadıkları içindir.
bayramınız kutlu olsun
Baydisiplin
08-01-2006, 15:47
Son 1 hafta işlem hacmi ve fiyatı düşen hisseler
Son 1 hafta işlem hacmi ve fiyatı artan hisseleri % olarak bulmak için explorer a nasıl bir formül yazılmalıdır.
Saygılarımla
metin6144
09-01-2006, 22:14
Son 1 hafta işlem hacmi ve fiyatı düşen hisseler
Son 1 hafta işlem hacmi ve fiyatı artan hisseleri % olarak bulmak için explorer a nasıl bir formül yazılmalıdır.
Saygılarımla
col A için
roc(c,1,%)
col b için
roc(v,1,%)
yazıp optionsda weekly seçerseniz explorasyon sonunda başlıklara tıklayarak sıralayabilirsiniz. size tavsiyem verilerin periyodunun dışında bir periyod kullanırsanız bilgisayarın tarihini bir gün ileri alınız.
kolay gelsin
Baydisiplin
09-01-2006, 23:27
col A için
roc(c,1,%)
col b için
roc(v,1,%)
yazıp optionsda weekly seçerseniz explorasyon sonunda başlıklara tıklayarak sıralayabilirsiniz. size tavsiyem verilerin periyodunun dışında bir periyod kullanırsanız bilgisayarın tarihini bir gün ileri alınız.
kolay gelsin
Öncelikle çok teşekkür ederim metin6144, formülü haftalık olarak değilde optionsdan aylık olarak girdim çıkan raporda hacimi en çok düşenler sıralamasına göre 5. örnek PİMAŞ, PİMAŞ grafiğine baktığımda 1 ay önceki fiyat daha düşük olmasına rağmen formülde artış değil %-4 lük bir düşüş görünüyor, pimaşa tıkladığımda formülün 1 ay öncesini değil, 30.12.2005 ilk tarih olarak baz aldığını gördüm, 1 ay dememe rağmen neden 30.12.2005 i baz aldığı konusunda bir fikriniz varmı acaba ? saygılar...
Baydisiplin
10-01-2006, 15:15
Öncelikle çok teşekkür ederim metin6144, formülü haftalık olarak değilde optionsdan aylık olarak girdim çıkan raporda hacimi en çok düşenler sıralamasına göre 5. örnek PİMAŞ, PİMAŞ grafiğine baktığımda 1 ay önceki fiyat daha düşük olmasına rağmen formülde artış değil %-4 lük bir düşüş görünüyor, pimaşa tıkladığımda formülün 1 ay öncesini değil, 30.12.2005 ilk tarih olarak baz aldığını gördüm, 1 ay dememe rağmen neden 30.12.2005 i baz aldığı konusunda bir fikriniz varmı acaba ? saygılar...
Bu sorunun cevabını buldum, henüz ay bitmediği için 30.12.2005 i baz alıyor, bunun dışında bir hissenin günlük ağırlıklı ortalamasını tespit edebileceğimiz bir formül varmıdır? mesela AĞIRLIKLI ORTALAMASI SON 1 HAFTA İÇİNDE EN ÇOK ARTANLAR diye bir formül nasıl üretebiliriz? saygı ve sevgiler...
metin6144
11-01-2006, 12:36
Bu sorunun cevabını buldum, henüz ay bitmediği için 30.12.2005 i baz alıyor, bunun dışında bir hissenin günlük ağırlıklı ortalamasını tespit edebileceğimiz bir formül varmıdır? mesela AĞIRLIKLI ORTALAMASI SON 1 HAFTA İÇİNDE EN ÇOK ARTANLAR diye bir formül nasıl üretebiliriz? saygı ve sevgiler...
evet biraz inceleyince neyi neden hesapladığı anlaşılıyor MS in.
sorunuzun içinde cevap var zaten ama hala son 7 gün yerine son bir hafta dediğiniz için çözülmüyor.
bizde 5 borsa günü ile hafta tamamlanıyor. yukarıdaki formülde 1 yerine 5 yazarsanız ve optionsdan günlüğü seçerseniz istediğiniz olacaktır. bu arada veri klasörünü de günlük seçin ki tarihle oynama derdimiz olmasın. explorasyon sonucunu sort ettiğinizde en çok artandan en çok düşene doğru sıralayacaktır
Desperado
11-01-2006, 23:33
arkadaslar bir sorum var...
system tester'da buy order altina
c>HHV(Ref(h,-1),3)
or l>Highest(Ref(h,-1))
yazdigim zaman "son gunku kapanis son 3 gun icindeki en yuksek degeri gecerse veya son gunku en dusuk deger bir onceki gunku en yuksek degeri gecerse al" demis olmuyor muyum? Olmuyorsam yanlisim nerdedir acaba?
Cok tesekkurler...
Baydisiplin
15-01-2006, 00:09
Hisselerin son 2 yıl içindeki zirvesine %'sel uzaklığı
Hisselerin son 2 yıl içindeki dibine olan %'sel uzaklığı
arkadaşlar bu konuda formülü olan varsa verirse sevinirim:)saygı ve sevgiler.. 2yıl şart değil 1 yılda olabilir:)
METASTOCK 9,0 yeni kurdum,
Aşağıdaki mesajı alıyorum, ne yapmalıyım?
DBC Data Manager (WINROS.EXE) could not be found.
It must be running before data can be collated
Baydisiplin
15-01-2006, 19:36
METASTOCK 9,0 yeni kurdum,
Aşağıdaki mesajı alıyorum, ne yapmalıyım?
DBC Data Manager (WINROS.EXE) could not be found.
It must be running before data can be collated
metastock offline modda çalıştırmanız gerekiyor, birde kuruluşun son aşamasında the downloader ve ismini hatırlamadığım bir program var onlara tik atmadan kurmanız gerekiyor
Hisselerin son 2 yıl içindeki zirvesine %'sel uzaklığı
Hisselerin son 2 yıl içindeki dibine olan %'sel uzaklığı
arkadaşlar bu konuda formülü olan varsa verirse sevinirim:)saygı ve sevgiler.. 2yıl şart değil 1 yılda olabilir:)
100*(H/(HHV(H,p)));
100*(L/(LLV(L,p)));
"p" period olarak istediğiniz gün sayısı yazılabilir.
selamlar
Baydisiplin
16-01-2006, 00:21
100*(H/(HHV(H,p)));
100*(L/(LLV(L,p)));
"p" period olarak istediğiniz gün sayısı yazılabilir.
selamlar
çok sağol denedim oldu ama şöyle bir sıkıntı var, son 3 ay diyorum ama 3 ay geriye gidemeden 31.12.2005 e takılıyor, onun arkasına geçmiyor, verileri 31.12.2005 e göre döküyor, bu yılbaşı sendromunu geçemezmiyiz? saygı ve sevgiler...
çok sağol denedim oldu ama şöyle bir sıkıntı var, son 3 ay diyorum ama 3 ay geriye gidemeden 31.12.2005 e takılıyor, onun arkasına geçmiyor, verileri 31.12.2005 e göre döküyor, bu yılbaşı sendromunu geçemezmiyiz? saygı ve sevgiler...
ilginç! eğer günlük datalara bakiyorsanız "p" günü ifade eder ve 100 yazarsanız bugünden itibaren son 100 günün en yüksek veya en düşüğünü bulur, 300 yazarsanız son 300 günün...
isterseniz tekrar kontrol edin, bende eve dönünce metastock dan kontrol ederim. gerekirse düzltmeyi yapariz:)
selamlar
metin6144
17-01-2006, 15:00
tamamlanmış 3 ayları görüyor bence
seanslık verilerle günlük olarak bakarsanız
günlüklerle haftalık olarak bakarsanız ya da aylık veya 3 aylık aynı sorun olur. bilgisayarın tarihini ileri almanız gerekiyor son verilerin eklenmesi için
Desperado
17-01-2006, 16:41
arkadaslar bir sorum var...
system tester'da buy order altina
c>HHV(Ref(h,-1),3)
or l>Highest(Ref(h,-1))
yazdigim zaman "son gunku kapanis son 3 gun icindeki en yuksek degeri gecerse veya son gunku en dusuk deger bir onceki gunku en yuksek degeri gecerse al" demis olmuyor muyum? Olmuyorsam yanlisim nerdedir acaba?
Cok tesekkurler...
... demistim ama arada kaynadi mi acaba? bi cevap alamadim :hmm:
acemi_caylak
17-01-2006, 21:35
Sayın Desperado,
hhv( CLOSE, 3 ) - Son 3 günün en büyük değeri
hhv(CLOSE,1) -Son bir günün en yükseği
Ref fonksiyonunu kullanmanıza gerek yok.
Saygılar.
metastock 8,0 kulşlanıyorum bazı tahtalarda bölünme veya temütttü ödemesi günlerinde fiyat boşluğu oluşmuş görülüyor nasıl giderebilirim.
bir de her grafigi açıp ortalama,gösterge atmak yerine göstergeler veya ortalamalare otomatik gelebilir mi.
yardım ederseniz sevinirim
saygılar iyi akşamlar
İndikatörlerde ( örneğin momentum da ) alçalan tepeler ve yükselen dipleri metastock explorer da nasıl bulabiliriz ?
acemi_caylak
18-01-2006, 08:36
Sayın Murat29,
Bölünmeler ve temetütlerde boşluk oluşyorsa, msdata downlodar programınız bunu otomatik yapmıyordur. Öncekileri elle yapmak zorundasınız. Ancak yenileri için kullandığınız downloader programındaki ayarları kontrol edin. Örneğin ben Tekaredi'yi kullanıyorum ve bölünmeleri "bana sormadan yap" seçeneği işaretli.
İkinci sorunuza gelince, bir grafik üzerine istediğiniz indikatör ve ortalamaları ekledikten sonra, File menüsünden Save As ile bunu template olarak kaydediniz. Yeni bir grafik açtığınızda, grafige sag klik yapıp "Apply Template" ile kaydettiğiniz template'i uygularsanız parametrelerle uğraşmak zorunda kalmazsınız. Ikinci bir yöndem ise Apply template dedikten sonra açmak istediğiniz senetin kodunu klavyeden elle girin. Sağ altta Senet listesi ekrana gelecektir. Orada optionsta "Use Chart as Template" işaretlerseniz. Klavyeden girdiginiz her senet bu dizaynda (indikatörler ve ortalamalar ekli) açılacaktır.
Kolay Gelsin.
Desperado
18-01-2006, 09:58
Sayın Desperado,
hhv( CLOSE, 3 ) - Son 3 günün en büyük değeri
hhv(CLOSE,1) -Son bir günün en yükseği
Ref fonksiyonunu kullanmanıza gerek yok.
Saygılar.
sn acemi caylak; bu sekilde yazinca olmadi ama, bu sefer hic sonuc alamadim. Ne alis ne satis yapiyo system tester bu sekliyle.. :confused:
acemi_caylak
18-01-2006, 20:13
Sayın Desperado,
Simulation yaparken Add Securities dediğinizde date kısmından uygun aralık seçtiğinizde bunu yapar. Orayı bir kontrol edin. Ben 1.1.2005 ile 17.1.2006 arası test ettim sonuç alıyorum.
Ancak sizde satış koşulu belirtilmemiş. Bu yüzden bu test sağlıklı sonuç vermez. Sell order altında satış koşuluda olmalı. Çünkü diyelimki seçtiğiniz aralıkta herhangi bir gün bu koşulu sağladı ve al verdi. Hiç satmadığınızda belkide zarar gösterecek sistem.
Daha ayrıntılı metastock tester kullanımı için aşağıdaki siteden, Metastock'ta System tester Kullanımına bir bakın derim. Güzel sistemlerde var orada.
Kolay gelsin.
http://www.ugur.at/borsatakip/
Desperado
18-01-2006, 23:16
sn acemi caylak,
dediginiz de dahil olma uzere bircok siteye girdim; o sitedeki hemen tum sistemleri ve hatta bazi kombinasyonlarini denedim; hicbiri istedigim kadar iyi sonuclar vermiyor.
soruma gelince: dediginiz uzere alis kosullari olarak c>HHV(close,3)
or l>HHV(close,1) yaziyorum satis kosulu olarak da c<mov(c,9,s) yazdim. 1.12.2005'in 800 gun oncesine kadar imkb100 dolar bazli grafigini test ediyorum; sonucta hic alim yapmadan bitiriyor testi. Daha once yazdigim sekilde ref'li olarak yazdigimda sonuc aliyordum...
Simdi iki sorum var.. birincisi siz yukaridaki kosullarla test yaptiginizda bir sonuc alabiliyo musunuz? alabiliyosaniz o zaman ben nerde yanlis yapiyorum o konuda bi fikriniz var mi?
ikincisi; su benim ilk yazdigim gibi ref'li olarak yazmak istesem o ilk sordugum kosullari nasil ifade edebilirim?
Birkac cumleyle bu ref'in kullanimini da yazabilirseniz sevinirim; daha yeni basladim bu system tester'i kullanmaya; eksiklerim var hala haliyle...
acemi_caylak
19-01-2006, 01:14
Sayın Desperado,
Ben 500 günlük data ile adeli test ettim sonuç aldım. Dediğim gibi add securities yaparken data sayısını artırmak veya azaltarak denemek lazım. Ama esas olarak bu testleri options parametreleri ile yapmak gerek.
Örnek:
Buy Order Bölümüne
When(Mov(CLOSE,opt1,E),<,CLOSE)
Sell Order Bölümüne
When(Mov(CLOSE,opt1,E),>,CLOSE)
Sonra optimiziation bölümünde
New Deyip - OPT1 için
min:3
max:100
step:2
yzarak bir deneyin.
Ref fonksiyonu önceki tarhileri refereans alır.
Örnek: Ref(CLOSE,-1) size bir gün önceki kapanışı verir.
HHV(Ref(H,-1),3) ile 3 gün önceki gününde 1 gün öncesinin ek yükseğini alırsınız.
kolay gelsin.
acemi_caylak
19-01-2006, 01:16
Not: initial equityi yüksek seçmeniz gerekir IMKB100 test ederken.
Desperado
19-01-2006, 14:18
Sayın Desperado,
Ben 500 günlük data ile adeli test ettim sonuç aldım. Dediğim gibi add securities yaparken data sayısını artırmak veya azaltarak denemek lazım. Ama esas olarak bu testleri options parametreleri ile yapmak gerek.
Örnek:
Buy Order Bölümüne
When(Mov(CLOSE,opt1,E),<,CLOSE)
Sell Order Bölümüne
When(Mov(CLOSE,opt1,E),>,CLOSE)
Sonra optimiziation bölümünde
New Deyip - OPT1 için
min:3
max:100
step:2
yzarak bir deneyin.
kolay gelsin.
sn acemi caylak; mov ile yazdigim formullerde sorun yok, calisiyor zaten; benim sorunum bu sordugum formulizasyon ile ilgiliydi... ref ile ilgili aciklama icin tesekkurler...
initial equity konusunda da haklisiniz; yuksek almak gerekiyo. 2 haftalik bi ugrasma ve "niye olmuyo ulan bu" seklinde cildirmanin esigine geldikten sonra kavramistim onu da.. endex testi icin cok onemli bi ayrinti aslinda, eminim ki system tester'la ilk ugrasmaya baslayan herkesi zor durumda birakiyor olmali partial buying olmamasi sonucunda 100 equity ile test yaparsaniz endex'ten sonuc alamamak. Isin ilginci bu konuya deginen bi uyari yazisi filan da rastlamadim hic sagda solda...
Desperado
19-01-2006, 14:23
Sayın Desperado,
HHV(Ref(H,-1),3) ile 3 gün önceki gününde 1 gün öncesinin ek yükseğini alırsınız.
kolay gelsin.
pardon, burayi tam anlayamadim... 3 gun onceki gunun 1 gun oncesinin en yuksegi demek; dort gun oncesinin en yuksegini mi veriyor yani?
ben bu formul son 3 gunun en yuksek degerini veriyor diye dusunmustum...
su halde son 3 gunun en yuksegini ref kullanarak nasil yazabiliyoruz acaba?
cok tesekkurler...
acemi_caylak
19-01-2006, 16:04
Evet doğru anladınız Sayın Desperado. 3 gün öncesi için HHV(Ref(H,-1),2) yazın yeterli.
Kolay gelsin
Desperado
19-01-2006, 23:51
Evet doğru anladınız Sayın Desperado. 3 gün öncesi için HHV(Ref(H,-1),2) yazın yeterli.
Kolay gelsin
ok sn acemi caylak ama benim istedigim o diil; ben son 3 gunun en yuksek degerini istiyorum; 3 gun oncesinin en yuksek degerini diil... onu nasil yaziyoruz acaba?
acemi_caylak
20-01-2006, 05:55
Sayın Desperado,
Sözlerle ifade ederken biraz karışıyor.
HHH(H,3) - Son 3 Gün içerisindeki en yüksek değer. Yani bugün veya dün veya önceki gün hangisi en yüksek ise onu alır.
HHV(Ref(H,-1),3) - Ref'le birlikte kullanırsanız son günü hesaba katmaz. Zaten Ref 'le bir gün öncesini işaret ediyorsunuz. Bugünden gerideki 3 gün içerisindeki en yükseği bulur.
Umarım bu kez anlaşılmıştır.
stakusit
20-01-2006, 19:14
Metastock ver.9 için explorer bölümünde kolonlarda kullanılan RSI(c,14) fonksiyonunun ürettiği değerler(inspect te tarihlere ait değerler) ile graph çizilerek elde edilen RSI(close,14) değerler farklı sonuç veriyor. Nedeni hakkında bir fikir verebilir misiniz?.
Desperado
20-01-2006, 22:08
Sayın Desperado,
Sözlerle ifade ederken biraz karışıyor.
HHH(H,3) - Son 3 Gün içerisindeki en yüksek değer. Yani bugün veya dün veya önceki gün hangisi en yüksek ise onu alır.
HHV(Ref(H,-1),3) - Ref'le birlikte kullanırsanız son günü hesaba katmaz. Zaten Ref 'le bir gün öncesini işaret ediyorsunuz. Bugünden gerideki 3 gün içerisindeki en yükseği bulur.
Umarım bu kez anlaşılmıştır.
himm tamam cozdum sorunu.. soyle yazmak gerekiyo buy altina...
c>=HHV(c,3)
or l>=HHV(c,1)
eger = koymazsan sonuc vermiyo dogal olarak...
selam dostlar
artık tek tek bakmak yoruyor elimdekiş bu formulü nasıl explorer formülü yapabilirim
DN:=Input("W%R Dönem:",1,10000,34);
DNM:=Input("W%R SL Dönem:",1,10000,21);
DNMM:=Input("W%R SLL Dönem:",1,10000,13);
WR:= WillR(DN);
WRM:=Mov(WR,DNM,E);
WRMM:=Mov(WRM,DNMM,E);
WR;WRM;WRMM;
istediğim w%r çizgisi , w%r sl ve w%r sll çizgilerini(veya birini) yukarı kesenleri bulmak
teşekkürler
acemi_caylak
22-01-2006, 05:53
Sayın Desperado,
Çözmüş olmanıza sevindim. Katkılarım olduysa ne mutlu bana.
Kolay gelsin.
metastock prof. 9,0 versiyonunu (equıs) kullanan arkadaşlar....
benim metastockta sorun çıktı winros.exe dosyası istiyor... gönderebilen olursa çok sevineceğim... birde aldığınız dizini yazarsanız sevincim ikiye katlanacak....
windows/system dizinine yapışması gerek
yaaa arkadaşlar bu metastock u nerden bulabiliriz acaba
bi türlü bulamadım intenet yada başka bi yer farketmez yardımcı olursanız sevinirim
Sn erkmen1981 yeterince araştırma yapmamışsın
metastockta son 5 gün içinde işlem hacmi artan fakat fiyatları değişmeyen yada işlem hacminin artış oranına göre daha az artan bir formülü nasıl yazabiliriz. yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
acemi_caylak
26-01-2006, 14:10
Sayın Cabbar,
Metastock Explorerda, aşağıdaki gibi bir dormül yazarsanız işinize yarayabilir.
Col A: Roc(V,5,%) - Bu size son beş gündeki hacimdeki yüzdesel değişimi verir.
Col B: Roc(C,5,%) - Bu size son beş günde fiyatlardaki yüzdesel değişimi verir.
Filter: ColA>0 AND (ColB=0 OR ColA>ColB)
Filter kısmı size hacimdeki değişim 0 dan büyük ve fiyattaki değişim 0 veya hacimdeki artış fiyattaki değişimden fazla olan senetlerin listesini verir.
Kolay gelsin
Sn erkmen1981 yeterince araştırma yapmamışsın
hocam aradım aramasınada bulamadım bildiğin bi adres ya da link falan varsa verirsen sevinirim en azından özele mesaj atarsan sevinirim tşk ler
acemi_caylak
26-01-2006, 16:31
Sayın Erkmen,
Pazar günleri Kadıköy veya Beyazıtta bulabilirsiniz.
polatyazıcı
26-01-2006, 21:41
hocam aradım aramasınada bulamadım bildiğin bi adres ya da link falan varsa verirsen sevinirim en azından özele mesaj atarsan sevinirim tşk ler
AŞAĞIDAKİ SAYFADA VAR
http://forum.hisse.net/showthread.php?p=323066#post323066
Sayın acemi çaylak yarımın için teşekkür ederim. fakat benim tam olarak sormak istediğim şuydu: son 5 gün işlem hacmi artanlar ve fiyatı artmayanları tesbit etmek. Yani sizinde dediğinizgibi son beşgünlük Hacminn yüzdesi değil "Roc(V,5 %)" son beşgün içinde önceki durumlarına göre önceye göre örneğin hacmi % 10 artanlar fiyatı ise %3 artanlar gibi bir şey istiyordum
acemi_caylak
27-01-2006, 09:33
Sayın Cabbar,
Zaten bu explorerı çalıştırdığınızda, filter kısmı size, işlem hacmi artan ancak fiyatları değişmeyen veya fiyatı işlem hacminden daha az artan senetleri verecek. Bu explorer sonucunu excele kopyalayarak, yada metastockta direk explorer sonucunu hacim kolonuna (ColA) göre sıralayarak istediğiniz senetleri görebilirsiniz.
Kolay gelsin.
acemi_caylak
27-01-2006, 10:01
Sayın Cabbar,
Formülü aşağıdaki düzenlersek daha anlaşılır olur sanırım.
Col A: ROC(V,5,%) - Hacimdeki Değişim
Colb: ROC(C,5,%) - Fiyatlardaki Değişim
Colc: ROC(V,5,%)>0 - Hacimdeki Değişim 0' dan büyük (yani artmış)
Cold: ROC(C,5,%)>=0 - Fiyattaki değişim değişmemiş veya 0'dan büyük. (yani değişmemiş veya artmış.)
Filter: colC AND colD AND (colA>colB) - Hacim ve Fiyat artmış veya değişmeşmiş ve hacimdeki artış fiyattaki artıştan büyük.
Ben bunu çalıştırdığımda, rasgele aldığım 3 örnek aşağıda.
ISAMB 1,60 1,15 - Hacim %1,60 artmış fiyat %1,15 artmış
TUKAS 5,60 2,75 - Hacim %5,60 artmış fiyat % 2,75 artmış
KRDMD 6,45 0,00 - Hacim %6,45 artmış fiyat değişmemiş
Kolay gelsin.
Sayın Acemi Çaylak ilgin ve yardımların için teşekkür ederim
Smoothed RSI i MS de indikator olarak kullanmak icin Tools/Ind. Builder/New girip asagidaki formulu yaziyorum:
len:=10;smooth23:=(C+(2*Ref(C,-1))+(2*Ref(C,-2))+Ref(C,-3))/6;change:= ROC(smooth23,1,$);cu23:=Sum(If(change>0,change,0),len);cd23:=Sum(If(change<0,Abs(change),0),len);cu23/(cu23+cd23)
Ama asagidaki mesaji aliyorum ve indikator calismiyor:
CUSTOM INDICATOR ERROR
"Attempt to execute a custom indicator that does not exist. Custom indicator name was undefined.Number 50.
Bununla daha once karsilasan oldumu?
Saygilar
acemi_caylak
29-01-2006, 14:46
Sayın MOmoney,
Ben aynı formülü metstock9'da yazdım hiç bir hata vermiyor. Sadece "cu2 3/(cu23+cd23)" bu satırdaki "cu2 3" cu23 şeklinde yazılmalı. Bir boşluk fazlası var.
Kolay gelsin.
Sayin A.C tesekkurler. Error gostermeye devam ediyor maalesef. Ilave olark bir sorum daha olacak. Explorer de 5 tane indicator kullanmak istiyorum. MACD bunlardan birisi olacak SRSI ile. Ancak MACD butun kolonlari kullaniyor ki baska indicator tanimlamak mumkun olmaz gibi gorunuyor. Bu durumda ne yapilabilir?
Saygilarimla.
MOMoney
Sayin A.C tesekkurler. Error gostermeye devam ediyor maalesef. Ilave olark bir sorum daha olacak. Explorer de 5 tane indicator kullanmak istiyorum. MACD bunlardan birisi olacak SRSI ile. Ancak MACD butun kolonlari kullaniyor ki baska indicator tanimlamak mumkun olmaz gibi gorunuyor. Bu durumda ne yapilabilir?
Saygilarimla.
MOMoney
Bir de bu şekilde deneyiniz
len:=10;
smooth23:=(C+(2*Ref(C,-1))+(2*Ref(C,-2))+Ref(C,-3))/6;
change:= ROC(smooth23,1,$);
cu23:=Sum(If(change>0,change,0), len);
cd23:=Sum(If(change<0,Abs(change),0),len);
cu23/(cu23+cd23);
Vers 8.0 kullaniyorum. Acaba ne kadar ona bagli? Error verdigi zaman :
Div by zero 500
Invalid exponent.
Invalid log 03251424
gibi mesajlar veriyor.
Bu arada 5 indicator lu (MACD) aralarinda olan explorer arastiricisi nasil yazilir? MACD benim bildigim kadariyla butun kolonlari kullaniyor. Saygilar.
acemi_caylak
29-01-2006, 21:19
Sayın Momoney,
Metastock 8 kullanmadığım için bir şey diyemeceğim.
5 indicatörlü MACD ile neyi kastediyorsunuz? Ne yapmak istiyorsunuz biraz ayrıntılı yazarsanız cevap verebilirim. MACD icin explorerda kolonlara neler yazdınız, onlarıda gönderriseniz size cevap verebilirim.
Sayin A.C
Yardiminiz icin cok tesekkurler. KolonA: close
B: macd()
C:Ref(MACD(),-1)
D:Mov(MACD(),9,EXPONENTIAL)
E:Ref(Mov(MACD(),9,EXPONENTIAL),-1)
F:((MACD() - Mov(MACD(),9,EXPONENTIAL)) /
Mov(MACD(),9,EXPONENTIAL)) * 100
Filter:Cross( MACD(), Mov(MACD(),9,EXPONENTIAL))
Yeni yeni isin icine giriyorum onun icin sorularim ilkokul seviyesinde olabilir :)
MACD nin BUY signalinin yaninda, SRSI, CCI, OBV, MFI dan olusan bir explorer arastiricisi kurmak istemistim. Saygilar
Baydisiplin
29-01-2006, 23:20
Düne göre macd sat verenleri hangi formülle bulabiliriz, buy zaten Explorer de var,şimdiden teşekkürler
acemi_caylak
29-01-2006, 23:45
Sayin A.C
Yardiminiz icin cok tesekkurler. KolonA: close
B: macd()
C:Ref(MACD(),-1)
D:Mov(MACD(),9,EXPONENTIAL)
E:Ref(Mov(MACD(),9,EXPONENTIAL),-1)
F:((MACD() - Mov(MACD(),9,EXPONENTIAL)) /
Mov(MACD(),9,EXPONENTIAL)) * 100
Filter:Cross( MACD(), Mov(MACD(),9,EXPONENTIAL))
Yeni yeni isin icine giriyorum onun icin sorularim ilkokul seviyesinde olabilir :)
MACD nin BUY signalinin yaninda, SRSI, CCI, OBV, MFI dan olusan bir explorer arastiricisi kurmak istemistim. Saygilar
Sayın Momoney,
ColA:Cross( MACD(), Mov(MACD(),9,E))
ColB:Cross(CCI(14),Mov(CCI(14),9,E))
ColC:Cross(Mov(OBV(),2,E),Mov(OBV(),10,E))
Filter:ColA AND ColB AND ColC
yazarsanız, her üç koşulu sağlayan senetleri bulabilirsiniz. MFI için hangi özellikler istiyorsunuz bilmiyorum. Bende fazla kullanmadım. Ancak MFI için istediğniz koşuluda ColD'ye yazıp
Filter:ColA AND ColB AND ColC AND ColD
yaparsanız dört koşuluda sağlayan senetleri bulabilirsiniz.
Kolay gelsin.
acemi_caylak
29-01-2006, 23:49
Düne göre macd sat verenleri hangi formülle bulabiliriz, buy zaten Explorer de var,şimdiden teşekkürler
Sayın Baydisiplin,
ColA:Cross(Mov(MACD(),9,E),MACD())
Filter:ColA
yazarsanız, MACD sat verenleri bulabilirsiniz. Düne göre Sat verenleri bulmak için ise
ColA:Cross(Mov(Ref(MACD(),-1),9,E),Ref(MACD(),-1))
Filter:ColA
yapmanız yeterli.
Kolay gelsin.
bilinmezki
30-01-2006, 16:44
Merhaba..
metastock 8,0 ı CD den yüklerken hata mesajı alıyorum.. Ne yapabilirim?
Merhaba..
metastock 8,0 ı CD den yüklerken hata mesajı alıyorum.. Ne yapabilirim?
cd çizilmesi, eksik dosya, crack hatası, arızalanmış dosya gibi birçok etken olabilir.....
metastock 9,0 çıkmışken 8,0 ısrarı neden acaba...
9,0 için yardımcı olabilirim...
selam dostlar
artık tek tek bakmak yoruyor elimdekiş bu formulü nasıl explorer formülü yapabilirim
DN:=Input("W%R Dönem:",1,10000,34);
DNM:=Input("W%R SL Dönem:",1,10000,21);
DNMM:=Input("W%R SLL Dönem:",1,10000,13);
WR:= WillR(DN);
WRM:=Mov(WR,DNM,E);
WRMM:=Mov(WRM,DNMM,E);
WR;WRM;WRMM;
istediğim w%r çizgisi , w%r sl ve w%r sll çizgilerini(veya birini) yukarı kesenleri bulmak
teşekkürler
dostlar yardımınızı istiyorum
acemi_caylak
31-01-2006, 13:29
Sayın Apocal,
Explorerda input fonksiyonunu kullanamazsınız. Bu yüzden, aşağıdaki şekilde bir formül umarım işinize yarar. Gün sayılarını manuel değiştirebilirsiniz.
ColA:WillR(14)
colB:Mov(WillR(14),21,E)
ColC:Mov(Mov(WillR(14),21,E),13,E)
ColD:Cross(WillR(14),Mov(WillR(14),21,E)) OR Cross(WillR(14),Mov(Mov(WillR(14),21,E),13,E)) {Herhangi birini keseni verir}
ColE:Cross(WillR(14),Mov(WillR(14),21,E)) AND Cross(WillR(14),Mov(Mov(WillR(14),21,E),13,E)) {Ikisini birden keseni verir}
Filter:ColD OR ColE {Bu iki koşuluda sağlayanları filtreler.}
Kolay gelsin.
Eline koluna sağlık dostum çok teşekkürler fakat bazıları hiç kesmediği halde gösteriyor o kadarıda olsun
bilinmezki
01-02-2006, 22:18
Merhabalar..
Arkadaşlar tekarediden verileri aldım ayarlar kısmında "hazır ayarlar" var.. Ne yapcam, nasıl yapcam bilemedim.. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.. Teşekkürler..
metin6144
02-02-2006, 02:19
Merhabalar..
Arkadaşlar tekarediden verileri aldım ayarlar kısmında "hazır ayarlar" var.. Ne yapcam, nasıl yapcam bilemedim.. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.. Teşekkürler..
hazır ayarlardan ayar1 - klasik veriyi seçiniz ve veri aktar yaz butonuna tıklayarak yazdırmaya başlayınız ama öncelikle genel ayarlar/program ayarlarına girerek kontrol ediniz. yeni hisseleri size sormadan eklesin, bölünme sonrası hisseleri eklemesin, seansverilerinden biri yoksa günlük olarak yazsın, bölünmelerde sormasın, bilgi mesajı verme işi size kalmış ve en alttaki boş kalsın yani otomatik kontrol devrede kalsın.
kolay gelsin
bilinmezki
02-02-2006, 02:55
hazır ayarlardan ayar1 - klasik veriyi seçiniz ve veri aktar yaz butonuna tıklayarak yazdırmaya başlayınız ama öncelikle genel ayarlar/program ayarlarına girerek kontrol ediniz. yeni hisseleri size sormadan eklesin, bölünme sonrası hisseleri eklemesin, seansverilerinden biri yoksa günlük olarak yazsın, bölünmelerde sormasın, bilgi mesajı verme işi size kalmış ve en alttaki boş kalsın yani otomatik kontrol devrede kalsın.
kolay gelsin
Teşekkürler Sn Metin 6144
ekselans
02-02-2006, 17:39
Merhabalar
Arkadaşar
Expert advisor 'a herhangi bir formül nasıl eklenir
yardımcı Olanlara şimdiden teşekkür ederim
acemi_caylak
02-02-2006, 18:20
Sayın Ekselans,
http://www.ugur.at/borsatakip/