PDA

View Full Version : metastock la ilgili herşey

Pages : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15

memo55
12-09-2006, 19:07
Arkadaşlar küçük yatırımcılar olarak paylaşımınız çok güzel teşekkürler.
Formun ilk sayfasında yer alan konuya istinaden sorum olacak. Bir hisseyi endekse göre ucuz veya pahalı oluşunu grafiksel olarak bir türlü anlayamadım .
Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürer.

Endeks çıkar hisse az çıkar .endeks daha da çıkar hisse az çıkar.ucuz kalır.
endeks düşer hisse çok daha hızlı düşer.hisse ucuz kalır.
yani endeks ile aynı potansiyeli taşımayan kağıt endeks kadar çıkamayınca ucuz kalır.

örneğin bu resimde ben bir hissenin endekse göre değişiminin değil de bir endeksin diğer endekse göre ucuz kalışını konu alarak burdan endeksin yolunu bulmaya çalışmışım.
öncelikle temel mantığım hızlı giden kağıt önden gider. çok çıkar.böylece grafikteki gibi zirveler tepeler oluşur.hızlı çıkan yorulunca yavaşlar sonra diğeri çıkar.(endeks olduğu için pek biri anyaya biri konyaya olmayabilir.yani 100 endeksi çıkarken 30 düşmeyebilir.sadece az veya çok çıkar.)
böylece birbirine göre zirve ve dipler oluşur.
http://www.cooltoad.com/sites/memo55_21/07/3001002.png?20060613115942

3-5 kağıt seçmişsiniz güzel olan .ama bunlardan hangisi daha çok çıkar derseniz bu yöntemi kullanmalısınız.veya bu zamanda turizm kağıtları çıkar derseniz.turizm kağıtlarının birbirine göre analizinde hangisinin diğerlerine göre daha iyi olduğunu anlayabilirsiiz.aslında tl bazındaki hisselerin dolara göre değişimine bakmak da aynen bu mantıktadır...

mackali27
12-09-2006, 20:52
SAyın MEMO55 teşkkür ederim.

tezkere
15-09-2006, 23:13
Arkadaşlar hepinize merhabalar.bilgisayarımı değiştirmem icap etti.elimde 05.07.2006 tarihene kadar veri var.bunu tekaradi proğramına nasıl tanıtabilirim okadar uğraştım beceremedim.Tekrar yüklemem mi gerekecek o kadar veriyi.eğer imkanı varsa yardımcı olabilirmisiniz

memo55
16-09-2006, 01:51
Arkadaşlar hepinize merhabalar.bilgisayarımı değiştirmem icap etti.elimde 05.07.2006 tarihene kadar veri var.bunu tekaradi proğramına nasıl tanıtabilirim okadar uğraştım beceremedim.Tekrar yüklemem mi gerekecek o kadar veriyi.eğer imkanı varsa yardımcı olabilirmisiniz

tekaredinin kendi verileri ise veri ayarlarından hangi ayalarlar ile veri indirilmesini istemişseniz önceden,yani hangi ayarda verileriniz varsa o ayarları seçip veya ekleyip klasör seçeneklerinde verilerin bulunduğu klasörü seçin derim.

Bu arada arkadaşlar
Metastock Verisi arayanlar vardı.bir ara internete upload edecektim kabybolmuştu.nasıl olduysa işte rapidshareden yeniden linki çıkıverdi.
Tekaredi programı ile indirdiğim 1 hafta öncesine kadar olan bütün veriler.
alması çoook uzun sürdüğü için bazıı arkadaşlar istiyor...
TEKAREDİ METASTOCK VERİLERİ FULL 1 HAFTA ÖNCESİNE KADAR (http://rapidshare.de/files/31715107/MSveri.rar)

veya sadece 1 gün öncesine kadar verileri yüklettirin.ayalarlar yapılmış olacaktır. sonra bu klasör içindekileri veri dosyalarına kopyalayın.uzman ayarlarda 1. ve 2. seansdan güne tüm ayarlar mevcuttur bu dosyanın içinde

Baydisiplin
16-09-2006, 08:43
memo 55 verdiğin veri linki çalışmıyor kardeş,

stockbroker
16-09-2006, 09:42
memo 55 verdiğin veri linki çalışmıyor kardeş,

Sayın Baydisiplin,

Sayın memo55'in verdiği link çalışıyor.Rapidshare'den dosya indirme ile ilgili probleminiz varsa yardımcı olabilirim.

Baydisiplin
16-09-2006, 09:51
rapidde limit olduğunu unutmuşum. peki dosyayı indirdikten sonra, tekaredi kaldığı yerden onun üzerine yazmaya devam edermi yoksa yine günlerce indirmek zorundamı kalırız merak ediyorum açıkçası, saygılar...

stockbroker
16-09-2006, 10:22
rapidde limit olduğunu unutmuşum. peki dosyayı indirdikten sonra, tekaredi kaldığı yerden onun üzerine yazmaya devam edermi yoksa yine günlerce indirmek zorundamı kalırız merak ediyorum açıkçası, saygılar...

Siz yapabilir misiniz bilmiyorum?Ben yapamadım.

Tekarediveri bozulmuştu.Eski verileri ve ayar dosyalarını yedekleyip programı tekrar kurdum.(veriborsa forumundan öğrendiğim kadarıyla)Programı kurduktan sonra yedeklediklerimi yerleştirdim.Yeni verileri yüklemeyi denediğimde yine baştan başladı,eziyet oldu.

Baydisiplin
16-09-2006, 10:31
Siz yapabilir misiniz bilmiyorum?Ben yapamadım.

Tekarediveri bozulmuştu.Eski verileri ve ayar dosyalarını yedekleyip programı tekrar kurdum.(veriborsa forumundan öğrendiğim kadarıyla)Programı kurduktan sonra yedeklediklerimi yerleştirdim.Yeni verileri yüklemeyi denediğimde yine baştan başladı,eziyet oldu.

sanırım baştan yüklemek gerekecek:)

stockbroker
16-09-2006, 10:32
sanırım baştan yüklemek gerekecek:)

Programı tekrar kuracaksanız;

1. C:\t2di-veri klasöründe verileriniz bulunuyor bu klasör alt klasörleri ile birlikte yedeklenmeli
2. C:\Program Files\Tekaredi - Veri klasöründe cfg uzantılı dosyalar veri ayarlarınızla ilgili olup tüm *.cfg ler yedeklenmeli
3. C:\Program Files\Tekaredi - Veri klasörü altında aşağıdaki klasörler ve alt klasörleri yedeklenmeli
a. C:\Program Files\Tekaredi - Veri\doviz
b. C:\Program Files\Tekaredi - Veri\dataimkb

program kurulduktan sonra bu dosya ve klasörler aynı yerlere aynı isimle yerleştirilmeli.

yapılacak işlemler bunlar,nerede hata yaptım bilmiyorum:confused:

Programda sorun yoksa veri dosyasını yenisi ile değiştirdiğinizde çalışır mı bilmiyorum?Benim program çalışmadığı için deneyemedim.Siz deneyin öğrenelim.:)

akaya1971
16-09-2006, 11:51
Sayın Neeldo,
Bilgilerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkürler.
Benimde bir sorum olacak yardımcı olursanız memnun olurum expolere da tarama yaparken 1 hafta boyunca macd 20 altında hareket edip de sonra Macd 20 yi yukarı kesenleri bulmak için formül rica edebilirmiyim ,ayrca bunları kısa vd 5 dakikalık verilerde taratmam mümkün mü?
Saygılarımla,

ctitiz
16-09-2006, 14:18
Sayın Neeldo,
Bilgilerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkürler.
Benimde bir sorum olacak yardımcı olursanız memnun olurum expolere da tarama yaparken 1 hafta boyunca macd 20 altında hareket edip de sonra Macd 20 yi yukarı kesenleri bulmak için formül rica edebilirmiyim ,ayrca bunları kısa vd 5 dakikalık verilerde taratmam mümkün mü?
Saygılarımla,

Ref(MACD(),-1)
Ref(MACD(),-2)
Ref(MACD(),-3)
Ref(MACD(),-4)
Ref(MACD(),-5)
Mov(MACD(),20,E)

yukarıdakileri explorerda sırasıyla A,B,C,D,E ve F kolonlarına ekleyin, filter kısmınada aşağıdaki formülü yazın.

When(colA,<,colF) AND When(colB,<,colF) AND When(colC,<,colF) AND When(colD,<,colF) AND When(colE,<,colF) AND When(Cross(MACD(),colF))

selamlar

akaya1971
16-09-2006, 19:06
ilgi ve alakanız için teşekkürler Sayın ctitiz.

ddd
17-09-2006, 23:28
arkadaslar, Explorer da 60 dakikalik verilerde tara dedigimde, periodicity i daily olarak secip, ona gore tariyor, ve aslinda seanslik verilerde istegim kritere uyan senedi daily olarak uymamis gibi gosteriyor... acaba explorer i seanslik nasil tararim, yani periodicity i sadece o tarama icin nasil ayarlarim?

tesekkurler

neeldo
18-09-2006, 00:17
arkadaslar, Explorer da 60 dakikalik verilerde tara dedigimde, periodicity i daily olarak secip, ona gore tariyor, ve aslinda seanslik verilerde istegim kritere uyan senedi daily olarak uymamis gibi gosteriyor... acaba explorer i seanslik nasil tararim, yani periodicity i sadece o tarama icin nasil ayarlarim?

tesekkurler

http://img68.imageshack.us/img68/83/optionsad3.gif

http://img247.imageshack.us/img247/3584/interdayxt7.gif

http://img68.imageshack.us/img68/4651/addtv5.gif

ddd
18-09-2006, 09:32
çok teşekkürler sayın neeldo, size nasil teşekkür etsem az

köksal demir
18-09-2006, 11:00
a:=Cross(20,(Sum(RSI(10)-LLV(RSI(10),10),3)/Sum(HHV(RSI(10),10)-LLV(RSI(10),10),3))*100);
b:=Cross((Sum(RSI(10)-LLV(RSI(10),10),3)/Sum(HHV(RSI(10),10)-LLV(RSI(10),10),3))*100,80);

state:=If(BarsSince(a)<BarsSince(b),1,0);
state=1 AND Ref(state,-1)=0

Yukarıda yazılı olan explorer formülü ne anlama gelmektedir?
teşekkürler...

ctitiz
18-09-2006, 22:08
Öncelikle bu bir indicator, bu şekilde explorer da kullanamazsınız, metastockta hizli bir şekilde denedim çok etkili sinyal vermiyor, belki başka indicator lerle birlikte okunursa etkili olabilir...

a:=Cross(20,(Sum(RSI(10)-LLV(RSI(10),10),3)/Sum(HHV(RSI(10),10)-LLV(RSI(10),10),3))*100);

son oluşan RSI 10 dan, son 10 gün içinde oluşmuş en düşük RSI(10) u çıkar, son 3 gün için bu işlemi tekrarla ve çıkan değerlerin toplamını bul.
bulunan bu toplamı, aşağıdaki hesaplannan değere ve böl,
10 gün içinde oluşmuş en yüksek RSI(10) dan 10 gün içinde oluşmuş en düşük RSI(10) u çıkar son 3 gün için bu işlemi tekrarla ve çıkan değerlerin toplamını bul.
bulunan genel değeri 100'le çarp, 20 yi aşağı kesmiş mi?

b:=Cross((Sum(RSI(10)-LLV(RSI(10),10),3)/Sum(HHV(RSI(10),10)-LLV(RSI(10),10),3))*100,80);

son oluşan RSI 10 dan, son 10 gün içinde oluşmuş en düşük RSI(10) u çıkar, son 3 gün için bu işlemi tekrarla ve çıkan değerlerin toplamını bul.
bulunan bu toplamı, aşağıdaki hesaplannan değere ve böl,
10 gün içinde oluşmuş en yüksek RSI(10) dan 10 gün içinde oluşmuş en düşük RSI(10) u çıkar son 3 gün için bu işlemi tekrarla ve çıkan değerlerin toplamını bul.
bulunan genel değeri 100'le çarp, 80 ni yukarı kesmis mi?

state:=If(BarsSince(a)<BarsSince(b),1,0);
a nın değeri kaçgündür 20 nin altında olduğunu ve b nin değerinin kaç gündür 80 in üzerinde olduğunu bul.
a, b den küçükse 1 değilse 0 değerini state değeri olarak atama yap.

state=1 AND Ref(state,-1)=0

son state 1 ve birgün önceki state 0 ise, 1 değilse 0 değerini ata ve grafiği oluştur.

umarım karışmamışımdır ve karışmazsınız:))
selamlar

neeldo
18-09-2006, 22:45
(Sum(RSI(10)-LLV(RSI(10),10),3)/Sum(HHV(RSI(10),10)-LLV(RSI(10),10),3))*100) formülü metastockta PS StockRSI ın formülüdür.Sayın ctitiz gerekli açıklamayı yapmış.Yukarıdaki formül yerine PS StockRSI ı koyabilirsiniz.
Formüle göre PS StockRSI 20 yi aşağı kestiğinde formüldeki değer 1 oluyor.Aksi durumda 0 seviyesinde oluyor.İkinci resimde daha net görebilirsiniz.

http://img109.imageshack.us/img109/7828/stockrsiss5.gif

http://img239.imageshack.us/img239/9677/stockrsbm2.gif

tezkere
19-09-2006, 00:11
Sayin Memo 55 VerdİĞİnİz Cevap Ve Yardiminiz İÇİn TeŞekkÜr Ederİm.soruyu SorduĞum GÜn Dayanamadim Baktim Olacak Gİbİ DeĞİl Ve Bİr Haftasonu Vaktİm Var OgÜn AkŞam Ve ErtesİgÜn Toplam 20 Saat Cİvarinda Verİlerİ İndİrdİm.

Sİzden Bİr Rİcam Daha Olacak Expert AdvİsÖre Olarak Ama Plugİnmİydİ Yoksa İndİkatÖrmÜydÜ İsmİ Nedİr Tam Bİlmİyorum Nasil YÜkleyebİlİrİm Yardimci Olursaniz Memnun Olurum.

neeldo
19-09-2006, 00:38
http://neeldo.sitemynet.com/ belki işinize yarayacak birşeyler bulabilirsiniz.Bence bir gezin siteyi.:)

köksal demir
19-09-2006, 08:46
Sayın ctitiz ve Sn. neeldo ;

Açıklamalarınız için çok teşekkür ederim. Zahmet verdim.

Başarılar...

ddd
19-09-2006, 08:59
indikatörle gün içi ya da 1-2 günlük al satlarla para kazanmak istiyorsanız, kazanmanız çok zor arkadaşlar, vakit kaybetmeyin...

köksal demir
19-09-2006, 22:46
Sn neeldo;
burada verdiğiniz yaralı bilgilerin yanında, çok yararlı bir de site hazırlamışsınız...Ben şahsen kendim büyük yararını gördüm..Darısı diğer ziyaretçilerin başına...
ellerinize sağlık....çok güzel olmuş....
Test ettiğiniz MS formüllerinizi de en kısa zamanda eklemeniz dileğiyle...:roll:
Başarılar...

matrisk
19-09-2006, 22:57
http://neeldo.sitemynet.com/ belki işinize yarayacak birşeyler bulabilirsiniz.Bence bir gezin siteyi.:)

Dostum sayende nelere kavuştuk, hakkını helal et. seninle tanışmak güzel. Rep veriliyorsa nasıl. Eline saglık siten çok güzel.

spekülatör
22-09-2006, 00:05
sayın neeldo kardeş verdiğin bilgiler gerçekten çok güzel sonsuz tşk'ler...

ddd
22-09-2006, 08:48
alın bakalım, 1 adet hediye explorer da benden... dün taze yazdım...
Açılışta AL, 2 gün içinde %9 bekle, STOP LOSS belirlemek size ait
tabi bir explorer i uygularken başarı adedini iyi hesaplamak lazim, eğer %60 in altında ise, yani 20 denemeden 12 adedi isteneni vermiyorsa, başarısı tartışılır... aynı zamanda bunların ortalama kaç günde bu karı da verdiği hesaplanmalı, ona göre o kadar gün beklenip, eğer vermiyorsa çıkılmalı...

colA: Ref(V,-6)
colB: Ref(V,-5)
colC: Ref(V,-4)
colD: Ref(V,-3)
colE: Ref(V,-2)
colF: Ref(V,-1)

When(colD,>=,(colC)*2) AND When(colE,<,colD) AND When(colF+colE,<,colD) AND When(VOLUME,>=,colF*2) AND When(Ref(H,-2),<=,Ref(H,-3)) AND When(Ref(H,-1),<=,Ref(H,-3)) AND When(HIGH,<=,Ref(H,-3))

başka isteyen olursa, parayla.... :), kazandıran formüller bunlaaarrr...

nasıl yazıldığını merak ediyorsanız, şöyle: "ne oldu da ben bu karı kaçırdım diye grafik inceleyerek"

ddd
22-09-2006, 18:58
yukardaki AL , sabah açılışta al yerine , HIGH veya Dünün yükseği yukarı kırılırken al şeklinde değiştirilebilir...

cooltrader
25-09-2006, 16:49
Arkadaşlar Slm,

Borsaya uzuuun bir ara vermiştim. İş başa düştü. En son MS 7,0 kalmışım. Şimdi son versiyon MS yükledim ama benim eski SİSTEM ler çalışmıyor. Lütfen yarıdm. (yaşlanmışız)

ddd
25-09-2006, 23:36
arkadaşlar, explorer kısmında gerçekleşen bir olayı birşeye atayıp, bu gerçekleşen olaydan son 10 gün içinde isteğimden gerçekleşeni saydırmak istiyorum... acaba bunu nasıl yapabilirim?

örneğin son 10 gün içinde CLOSE=HIGH olan gün sayısı 5 olan explorer formülünü nasıl yazabilirim bilen var mı?

mackali27
26-09-2006, 00:04
alın bakalım, 1 adet hediye explorer da benden... dün taze yazdım...
Açılışta AL, 2 gün içinde %9 bekle, STOP LOSS belirlemek size ait
tabi bir explorer i uygularken başarı adedini iyi hesaplamak lazim, eğer %60 in altında ise, yani 20 denemeden 12 adedi isteneni vermiyorsa, başarısı tartışılır... aynı zamanda bunların ortalama kaç günde bu karı da verdiği hesaplanmalı, ona göre o kadar gün beklenip, eğer vermiyorsa çıkılmalı...

colA: Ref(V,-6)
colB: Ref(V,-5)

When(colD,>=,(colC)*2) AND When(colE,<,colD) AND When(colF+colE,<,colD) AND When(VOLUME,>=,colF*2) AND When(Ref(H,-2),<=,Ref(H,-3)) AND When(Ref(H,-1),<=,Ref(H,-3)) AND When(HIGH,<=,Ref(H,-3))

başka isteyen olursa, parayla.... :), kazandıran formüller bunlaaarrr...

nasıl yazıldığını merak ediyorsanız, şöyle: "ne oldu da ben bu karı kaçırdım diye grafik inceleyerek"

öncelikle emegine sağlık. Para getiren formülleri biliyorsun ama bizlere yazacağın fomülleri parayla satacağını söylüyorsun. ne yapmaya çalıştığını iyi anlıyorum.

ctitiz
26-09-2006, 01:00
arkadaşlar, explorer kısmında gerçekleşen bir olayı birşeye atayıp, bu gerçekleşen olaydan son 10 gün içinde isteğimden gerçekleşeni saydırmak istiyorum... acaba bunu nasıl yapabilirim?

örneğin son 10 gün içinde CLOSE=HIGH olan gün sayısı 5 olan explorer formülünü nasıl yazabilirim bilen var mı?

a:=if(C=H,1,0);
b:=if(ref(c,-1)=ref(H,-1),1,0);
m:=if(ref(c,-2)=ref(H,-2),1,0);
d:=if(ref(c,-3)=ref(H,-3),1,0);
n:=if(ref(c,-4)=ref(H,-4),1,0);
f:=if(ref(c,-5)=ref(H,-5),1,0);
g:=if(ref(c,-6)=ref(H,-6),1,0);
q:=if(ref(c,-7)=ref(H,-7),1,0);
j:=if(ref(c,-8)=ref(H,-8),1,0);
k:=if(ref(c,-9)=ref(H,-9),1,0);

if((a+b+m+d+n+f+g+q+j+k)=5,1,0);

Son 10 gün içinde 5 adet (ne fazla/ne eksik) C=H ise 1 değeri alır...indicator olarak ben yazayim sizde explorer' a uygulayın.

ücretsiz:)
selamlar

altvim
26-09-2006, 09:09
Dostum sayende nelere kavuştuk, hakkını helal et. seninle tanışmak güzel. Rep veriliyorsa nasıl. Eline saglık siten çok güzel.

merhaba arkadaslar burada belirtilen linklere girip gerekli downloadlari yaptim programlari indirdim ama acmak istiyorum yalniz ca bana sifre soruyo ve burda tikandim kaldim (cahilligimi hos gorun :) )napmam gerek bi el atsaniz mutlu olurum saygilar:) gerekirse ozel mesaj opsiyonum aciktir

ddd
26-09-2006, 17:50
dosyaların içinde serial veya crack gibi dosyalar vardır, onlara bakmanız lazım...

ddd
26-09-2006, 22:28
sayın ctitiz, cevap için teşekkürler, birşey daha soracağım bu yazdığınız if komutunu AND ile nasil kullanırım?

yani hem son 10 gün içinde hem 5 hem de 4 günü aynı explorer içinde nasıl tanımlayabilirim? teşekkürler şimdiden...

ctitiz
26-09-2006, 23:33
sayın ctitiz, cevap için teşekkürler, birşey daha soracağım bu yazdığınız if komutunu AND ile nasil kullanırım?

yani hem son 10 gün içinde hem 5 hem de 4 günü aynı explorer içinde nasıl tanımlayabilirim? teşekkürler şimdiden...

sayın ddd
tam anlamadım sorunuzu, anladigimi ifade edeyim "son 10 gün içinde 4 veya 5 gün H ve C birbirine eşit ise, 1 değerini vermesini istiyorsak" en son yazdigimizi aşağıdaki şekilde değiştirebilirsin,

If((a+b+m+d+n+f+g+q+j+k)=5,1,If((a+b+m+d+n+f+g+q+j +k)=4,1,0));

selamlar

ertan
26-09-2006, 23:58

ddd explorer

a1:=C=H;
Sum(a1,10)=5

ctitiz
27-09-2006, 00:10
ddd explorer

a1:=C=H;
Sum(a1,10)=5

Sayın Ertan,

Özetlemişsiniz:)

selamlar

ertan
27-09-2006, 00:16
Sayın Ertan,

Özetlemişsiniz:)

selamlar

kestirme yolu kullandım...:)

iyi geceler...

ctitiz
27-09-2006, 00:19
kestirme yolu kullandım...:)

iyi geceler...

ii geceler:)

ddd
27-09-2006, 01:10
teşekkürler,

bu arada verdiğim explorer i sanırım yine değiştiriyorum sanırım, 1 gün öncesinin HIGH 'i kırılırken AL ve bu değer * 1.08 kadar kar bekle , süre de 4 gün kadar olabilir.... bugünkü sonuçları test edeceğim bakalım... bugünkü raporların 3 tanesinin dünkü HIGH ları gün içi kırılmış, bakalım pzt siye kadar 1.08 lerini aşmış olacaklar mı?

güncelleme şöyle:

colA: Ref(H,-1)
colB: Ref(H,-1)*1.08

köksal demir
27-09-2006, 11:13
Değerli forumdaşlar ;

şöyle bir formül :

((RSI(TSF(C,6),6)-LLV(RSI(TSF(C,6),6),6))/((HHV(RSI(TSF(C,6),6),6))-LLV(RSI(TSF(C,6),6),6)))*100;
20;
80

1) bu formüle uyan senetleri explorer'da nasıl aratırım ?

2) Bu formülü geliştirme konusunda yardımcı olur musunuz?

ertan
27-09-2006, 12:39
Değerli forumdaşlar ;

şöyle bir formül :

((RSI(TSF(C,6),6)-LLV(RSI(TSF(C,6),6),6))/((HHV(RSI(TSF(C,6),6),6))-LLV(RSI(TSF(C,6),6),6)))*100;
20;
80

1) bu formüle uyan senetleri explorer'da nasıl aratırım ?

2) Bu formülü geliştirme konusunda yardımcı olur musunuz?

şartlarınız ne ?

bu formül 0-100 arasında dalgalanıyor siz neyi istiyorsunuz ?

köksal demir
27-09-2006, 19:03
Sayın ertan ;
1- 20' yi yukarı kesince al, 80'i aşağı kesince sat versin

2- 20'yi aşağı kesenleri bulsun

3- Bir de bu formülün üzerine 3 günlük basit ortalaması nasıl çizilir ?

4- 3 günlük basit ortalamasını aşağıdan kesince al, yukarıdan kesince sat veren explorer formülü nasıl olmalıdır ?

NOT : Bu soruları günlerdir kendim yanıtlamaya çalışıyorum, fakat bir şonuç alamadım (Explorerda tüm hisselerin karşısında N/A dışında bir sonuç elde edemedim.....

İlginiz için şimdiden teşekkürler....

ertan
27-09-2006, 20:57
Sayın ertan ;
1- 20' yi yukarı kesince al, 80'i aşağı kesince sat versin

2- 20'yi aşağı kesenleri bulsun

3- Bir de bu formülün üzerine 3 günlük basit ortalaması nasıl çizilir ?

4- 3 günlük basit ortalamasını aşağıdan kesince al, yukarıdan kesince sat veren explorer formülü nasıl olmalıdır ?

NOT : Bu soruları günlerdir kendim yanıtlamaya çalışıyorum, fakat bir şonuç alamadım (Explorerda tüm hisselerin karşısında N/A dışında bir sonuç elde edemedim.....

İlginiz için şimdiden teşekkürler....

1-20 yi yukarı kesip 80 seviyesine ulaşmadan aşağı dönüp 20 den aşağı inenleri de sat konumuna geçirdim boşu boşuna sadece 20 yi kesip ileri gidemeden geri dönenler elinizde patlamasın…:D

enter long:

a1:=((RSI(TSF(C,6),6)-LLV(RSI(TSF(C,6),6),6))/
((HHV(RSI(TSF(C,6),6),6))-LLV(RSI(TSF(C,6),6),6)))*100;

Cross(a1,20)

Close long:

Cross(80,a1) OR Cross(20,a1)

2-Close long kısmındaki or dan sonraki kısım istediğinizi veriyor…

3-

20;80;a1;
Mov(a1,3,S)

4-

Al :

b1:=mov(a1,3,s);
cross(a1,b1)

sat:

b1:=mov(a1,3,s);
cross(b1,a1)

bir bakın bakalım istediğiniz gibi mi ?

köksal demir
27-09-2006, 21:43
Sayın ertan;

explorerda N/A dışında birşey görmek çok güzel...Ellerinize sağlık, zahmet verdim....

Uygulama konusunda önerileriniz varsa öğrenmek isterim....Sizce yukarıda sistematik al-sat'ta kullanılabilir mi?

Ve yeni sorular.......
14 günlük basit HO ;
1- 1 gün ileri ,
2- 2 gün geri kaydırılarak 14 günlük basit HO üzerine çizilmesini sağlayan formül nasıl yazılır?
2- 14 günlük basit HO ile kaydırılmışının kesim noktalarını bulmak için explorer formülü nasıl olmalıdır?

Tekrar teşekkür ederim ilginiz için.....

ertan
28-09-2006, 00:05
Sayın ertan;

explorerda N/A dışında birşey görmek çok güzel...Ellerinize sağlık, zahmet verdim....

Uygulama konusunda önerileriniz varsa öğrenmek isterim....Sizce yukarıda sistematik al-sat'ta kullanılabilir mi?

Ve yeni sorular.......
14 günlük basit HO ;
1- 1 gün ileri ,
2- 2 gün geri kaydırılarak 14 günlük basit HO üzerine çizilmesini sağlayan formül nasıl yazılır?
2- 14 günlük basit HO ile kaydırılmışının kesim noktalarını bulmak için explorer formülü nasıl olmalıdır?

Tekrar teşekkür ederim ilginiz için.....

tam anlayamadım ama böyle bir şey mi ?

a1:=Mov(C,14,S);
b1:=Ref(a1,-1);
c1:=Ref(a1,2);
a1;b1;c1

merpet
28-09-2006, 21:04
herkese iyi akşamlar..ms formülleri hakkında açıklama yapan nasıl yazılacağı konusunda bilgi veren site yada döküman varmı arkadaşlar..çünkü burda çok değerli olduğuna inandığım formülleri anlayabilmek için buna ihtiyacım var..yardımlarınız için çok teşekkürler..

neeldo
28-09-2006, 23:41
herkese iyi akşamlar..ms formülleri hakkında açıklama yapan nasıl yazılacağı konusunda bilgi veren site yada döküman varmı arkadaşlar..çünkü burda çok değerli olduğuna inandığım formülleri anlayabilmek için buna ihtiyacım var..yardımlarınız için çok teşekkürler..

Metastock Formula Book a aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
http://www.hisse.net/forum/showpost.php?p=1014928&postcount=1293

merpet
29-09-2006, 16:05
sayın neeldo çok teşekkürler bu döküman ingilizceydi galiba ..onu daha önce edinmiştim..türkçe kaynak varmı..teşekkürler

ddd
01-10-2006, 01:35
tekrar merhabalar,

bugünün CLOSE değeri son 15 günün max CLOSE değeri olabilir, ve ben bu CLOSE değeri ile ondan önceki 14 günle ilgili bir işlem yapmak istiyorum ama bugünün CLOSE değeri ayrı, önceki max CLOSE değerini ayrı alarak bir hesap yapmak istiyorum... nasıl bir ifade kullanabilirim...

yani şunu demek istiyorum bugünün CLOSE değeri, kendinden önceki 14 günün MAX CLOSE değerinden (bugün sayılmayacak) belli bir ordanda küçük olacak...

yani ben bunu 15 günlük bir peryot için çalıştıracağım...

teşekkürler...

ddd
01-10-2006, 11:15
evet arkadaşlar yok mu bilen?

tekrar bir örnek vereyim, bugünkü değer HHV(H,21) olsun, ben bugünün CLOSE değeri ,küçük, Bugünden önceki 20 günün HHV(H,20)si * belli bir oran

diye yazmak istiyorum, yani HHV(H,20) yazdığımda bugünün H değerini saymayacak, bugünden önceki 20 günün H sini alacak...

Javacheff
04-10-2006, 11:11
merhaba,
bir sorum olacak:
evvelden ms end of the day (eod) yüklü bir bilgisayara eod silinip ve ms pro yüklenmiş. arkadaş c'nin altında equis ile ilgili her şeyi de silmiş. şimdi ms'i ve downloaderı beraber çalıştırdığında ve ms'de refresh'a bastığında 'folder have been changed' mesajı çıkıyor ve retry ettiğinde de grafik tümden kayboluyormuş. Ama downloaderı ve ms'i kapatıp ms'i tekrar açtığında security file'ı yerinde buluyormuş. Silip tekrar yüklemesini ben söylemiştim zaten fakat sonuç vermemiş. Yardımcı olabilerseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler...

Javacheff
04-10-2006, 11:24
evet arkadaşlar yok mu bilen?

tekrar bir örnek vereyim, bugünkü değer HHV(H,21) olsun, ben bugünün CLOSE değeri ,küçük, Bugünden önceki 20 günün HHV(H,20)si * belli bir oran

diye yazmak istiyorum, yani HHV(H,20) yazdığımda bugünün H değerini saymayacak, bugünden önceki 20 günün H sini alacak...

ref(hhv(h,20),-1) denediniz mi?

Javacheff
05-10-2006, 20:27
merhaba,
bir sorum olacak:
evvelden ms end of the day (eod) yüklü bir bilgisayara eod silinip ve ms pro yüklenmiş. arkadaş c'nin altında equis ile ilgili her şeyi de silmiş. şimdi ms'i ve downloaderı beraber çalıştırdığında ve ms'de refresh'a bastığında 'folder have been changed' mesajı çıkıyor ve retry ettiğinde de grafik tümden kayboluyormuş. Ama downloaderı ve ms'i kapatıp ms'i tekrar açtığında security file'ı yerinde buluyormuş. Silip tekrar yüklemesini ben söylemiştim zaten fakat sonuç vermemiş. Yardımcı olabilerseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler...
hayret yahu, aloo arkadaslar :wave:

ddd
05-10-2006, 22:44
evet çalıştı çok teşekkürler.....

bugün yeni bir formül daha buldum, :) artık paraya para demem... :)

trendfriend
06-10-2006, 13:32
METASTOCK 9.0 Explorer modülü ile STOS göstergesini +1 ya da -1 değilde STOS <20 ya da STOS >80 gibi hesaplanan değeri (17,5, 51, 86 vb) ile veren bir hazır formül var mı? Nasıl bir explorer formülü yazılabilir?

Javacheff
06-10-2006, 17:15
Sorunuzu yanlış anlamadıysam >80 <20 gibi ifadelere bakarak stos derken stochastiği kastediyorsanız eğer:
column altına stoch(5,3) (neyse artık parametreleriniz) yazın yeter; stochastic değeri neyse onu gösterir artık herhangi bir şarta bağlanmadığı için...

Javacheff
06-10-2006, 17:16
merhaba,
bir sorum olacak:

:( sevindirin garibi

trendfriend
06-10-2006, 17:51
Sorunuzu yanlış anlamadıysam >80 <20 gibi ifadelere bakarak stos derken stochastiği kastediyorsanız eğer:
column altına stoch(5,3) (neyse artık parametreleriniz) yazın yeter; stochastic değeri neyse onu gösterir artık herhangi bir şarta bağlanmadığı için...

Teşekkürler Sn. Javacheff. Bazı göstergeleri kullanarak İzleme listesi oluşturmaya çalışıyorum da...:)

hank
06-10-2006, 18:12
:( sevindirin garibi

bir çok neden olabilir...

1) refresh yaptığına göre anlık data alıyor ...pc saati ile anlık veri saati aynımı ?

2) daha önce silme işlemi temiz yapılmadıysa...örn. kaydedilmiş ( yedeklenmiş)eski grafiği yeniden kurulan ms de açma işleminde yapabilir... bunu yeniden çizdirsin en kolayı, eskiyi silip..

3) yukarda menüden files/new deyip "veri dosyasını" yeniden tanımlasın...

son şık..

4) tüm ms silip...regedit/ bul dan metastock yazıp orada bulduklarını bir temizleyip yeniden kurulum ...burada (regedit) hata yapmak yok yanlız windows felç olmaya...

başka bir yol bilmem..

semerkandi
07-10-2006, 01:08
sevgili ertan

neden bilmiyorum ama sana özel mesaj atamadım
ben de buraya yazayım bari

http://www.wallstreetsoftware.com/cpr.html

sitesindeki gibi formasyonları patternleri
metastock explorer la veya custom indicator le veya expert advisor ile
biz buldurabilir miyiz ?

mesela obo tobo ikili dip üçlü dip ikili tepe üçlü tepe v.s.

bunların formülleri nasıl girilir ?

bir de hangi vadede analiz eder çünkü
malum bu formasyonlar değişik vadelerde
gerçekleşebiliyor 4 haftada da TOBO olabiliyor 4 ayda da gibi demek istedim
çok zor soru sordum biliyorum hakkını helal et

saygılarımla

neeldo
08-10-2006, 00:50

Buradaki plugin emulede var oraya baktınızmı?

http://img237.imageshack.us/img237/1139/plugindz5.png

yunusR
08-10-2006, 01:35
Bir konuda yardım rica ediyorum.

MetaStock grafikleri kaydırma çubuğunu kullanır gibi indikatörlerle birlikte, fakat kesintisiz olarak mesela avi formatı gibi izlemek için bir yöntem var mı öğrenmek istiyorum.

Matriks grafiği kaydırma ile fena değil ama ,göstergeleri izlemek mümkün olmuyor.

İlgi için şimdiden teşekkür ederim

Sağlıcakla

neeldo
08-10-2006, 03:14
Bir konuda yardım rica ediyorum.

MetaStock grafikleri kaydırma çubuğunu kullanır gibi indikatörlerle birlikte, fakat kesintisiz olarak mesela avi formatı gibi izlemek için bir yöntem var mı öğrenmek istiyorum.

Matriks grafiği kaydırma ile fena değil ama ,göstergeleri izlemek mümkün olmuyor.

İlgi için şimdiden teşekkür ederim

Sağlıcakla

Avi formatı gibi değil ama manuel olarak bakabilirsiniz.
Öncelikle bakmak istediğiniz indikatörleri grafiğe ekleyin.Daha sonra choose securitye girin.

http://img154.imageshack.us/img154/9283/choosepv8.png

Daha sonra oradan options a girin ayarlar aşağıdaki resimdeki gibi olsun.
http://img92.imageshack.us/img92/1668/optionskt1.png

Daha sonra ileri tuşuyla hisselere tektek aynı indikatörlerle tekrar tekrar eklemeden bakabilirsiniz.
http://img244.imageshack.us/img244/4033/ilerigw3.png

yunusR
08-10-2006, 03:56
Sn neeldo, hisselere indikatör uygulama anlamında değilde ,aynı ekranda kayar tarzda grafiği izlemek için mümkünse.

http://i12.tinypic.com/2ldheug.jpg
MetaStock kaydırma tuşu aslında istediğim şeyi yapıyor ama atlayarak ilerliyor, ben daha soft geçiş görmek için bir yol olabilir mi diye düşünüyorum

http://i12.tinypic.com/2w4kavk.jpg
Matriks istediğim şeye çok yakın her bir barı göstererek ilerliyor ,ama onda da göstergelerimi kullanamıyorum.

Teşekkürlerimle

http://tinypic.com/2rfabed.gif

semerkandi
08-10-2006, 11:13
Buradaki plugin emulede var oraya baktınızmı?

http://img237.imageshack.us/img237/1139/plugindz5.png

ok dostum çözdüm işi çok teşekkürler

saygılarımla

sonerxz
08-10-2006, 11:44
benimde bir problemim var metasyock 8 ikurdum.programı açtığım zaman connecting data vendor. please wait... yazıyor ve öylece kalıyor ne yapmam lazım. bide ms dataları var elimde bu dataları programa nasıl tanıtcam teşekkürler

semerkandi
08-10-2006, 13:22
benimde bir problemim var metasyock 8 ikurdum.programı açtığım zaman connecting data vendor. please wait... yazıyor ve öylece kalıyor ne yapmam lazım. bide ms dataları var elimde bu dataları programa nasıl tanıtcam teşekkürler

ilk kurulumda "no vendor " seçeneğiyle kurmanız gerekirdi
yeniden kurulum deneyebilrsiniz
tick (anlık) data bağlantısı arıyor sanırım internetten ya da başka bir kaynaktan

saygılarımla

cemalkevak
08-10-2006, 21:22
Destek ve direnc noktalarını rakamsal olarak ekranda görmem ıcın hangı formulu uygulamalıyım lutfen yardım?

artanis
09-10-2006, 00:33
forum sakinlerinden metastock a eklenen plugin eklentilerini(hiç bilmediğim için eklenti dedim) kullanan varmı acaba sayın semerkandi sanırım sizin aradığınızda bir plugin siz kullandınızmı
metastock içinde ek bir program gibimi çalışıyorlar acaba

neeldo
09-10-2006, 00:40
forum sakinlerinden metastock a eklenen plugin eklentilerini(hiç bilmediğim için eklenti dedim) kullanan varmı acaba sayın semerkandi sanırım sizin aradığınızda bir plugin siz kullandınızmı

Metastock içinde ek bir program gibi çalışmıyor expert advisor ve explorer a yeni formüller geliyor o şekilde kullanılıyor.

vahit
09-10-2006, 01:01
neeldo dostum meta stock intden indirdim kurdum ama açamadım yardımcı olurmusunuz .kısayolda açmak isteyince daha ilk adımda daha sayfa görüntülenemiyor uyarısı alıyorum. birde keygen de sormadı bana, keygen klasörü var ama içerisinden şifre çıkmıyor .yardımınızı bekliyorum selamlar.

artanis
09-10-2006, 01:07
sayın neeldo sizin kullandığınız etkili olan pluginler varmı

John Bollinger's Bollinger Band Tool Kit
AlphOmega Elliot Waves
gibi birçok plugin var

Javacheff
10-10-2006, 09:14
bir çok neden olabilir...

1) refresh yaptığına göre anlık data alıyor ...pc saati ile anlık veri saati aynımı ?

2) daha önce silme işlemi temiz yapılmadıysa...örn. kaydedilmiş ( yedeklenmiş)eski grafiği yeniden kurulan ms de açma işleminde yapabilir... bunu yeniden çizdirsin en kolayı, eskiyi silip..

3) yukarda menüden files/new deyip "veri dosyasını" yeniden tanımlasın...

son şık..

4) tüm ms silip...regedit/ bul dan metastock yazıp orada bulduklarını bir temizleyip yeniden kurulum ...burada (regedit) hata yapmak yok yanlız windows felç olmaya...

başka bir yol bilmem..

Çok sağolun Hank, ilettim önerileri ama sonucu bildirmedi henüz...:)

cemalkevak
10-10-2006, 20:52
bana yardım edicek yokmu? teknik ve destek noktalarını rakamsal olarak ekrana yansıtan formul varmı?

trifly
10-10-2006, 21:23
Arkadaşlar bu metastock'la ilgili herşey topiğinin 22 sayfalık word döküman halinde özeti umarım işinize yarar. Baştan sona okudum, arkadaşlara bir yardımda benden.

BJK Coccinella
11-10-2006, 17:23

Sayın neeldo;

Öncelikle www.analizborsa.com'un hack'lendiğine hiç şaşırmadığımı belirtmeliyim. Çok güzel bir siteydi. Şu anki sitenizse gayet sade ama bu da çok güzel. Ellerinize sağlık.

Smyrna
13-10-2006, 16:03
bende bi iyilik yapmak isterdim metastock datalarınıın 2006 mayıs kadr ziplenmiş hali var elimde ama 56 mgb olduğu için en fazla 9 mgb aldığından buraya atamıyorum imkan olsa keşke atabilsem çünkü ilk defa yüklüycek biri saatlerce bekleyip morali bozulur kapatır programı büyük ihtimalle:aglayan: :aglayan: :oley: :oley:

registan
13-10-2006, 16:06
hemenpaylas sitesine ekleyin oradan indirebilirler.

Smyrna
13-10-2006, 17:22
şimdi eklemeye çalışıyorum son 5 dakikam acil çıkmam gerekiyor olursa hemen atarım linki buraya ama zor, keşke daha önce aklıma gelseydi.....

mondas
13-10-2006, 17:37
şimdi eklemeye çalışıyorum son 5 dakikam acil çıkmam gerekiyor olursa hemen atarım linki buraya ama zor, keşke daha önce aklıma gelseydi.....

56 mb olduğu düşünülürse 5 dakikaya yetişmeyecek gibi :)

spekülatör
13-10-2006, 21:09
neeldo dostum meta stock intden indirdim kurdum ama açamadım yardımcı olurmusunuz .kısayolda açmak isteyince daha ilk adımda daha sayfa görüntülenemiyor uyarısı alıyorum. birde keygen de sormadı bana, keygen klasörü var ama içerisinden şifre çıkmıyor .yardımınızı bekliyorum selamlar.
metastock masa üstündeki kısa yol simgesinden açılmıyor.şu şekilde açabilirsiniz başlat,proğramlar,equis international,metastock professional ofline mod'dan açabilirsiniz.umarım yardımcı olabilmişimdir...

spekülatör
13-10-2006, 21:43
13/10/2006 tarihine kadar olan full metastock datalarını isteyen arkadaşlar bu linkten indirebilirler.
http://www.hemenpaylas.com/download/1868016/t2di-veri.rar.html

ddd
14-10-2006, 20:44
merhaba arkadaslar,

grafik üzerindeki 2 farklı gün arasında kaç gün geçmiş olduğu saydıran bir komut ya da formül var mı acaba?

Speedy
18-10-2006, 00:01
selam arkadaşlar,

metastockta bütün senetleri nasıl semi log scale'e getirebilirim. tek tek yapıyorum şu anda.

ewp
18-10-2006, 00:14
1. yol template veya şablon oluşturup, şablona kısayol atamanız lazım
2.yol grafiği istediğiniz hale getirip ekranın sağ alt köşesinde okların yanındaki kutuyu açar, oradan options ve use chart as template den sonra, security den senedi seçebilirsiniz.
3. yol grafik üzerinde sağ tıklayıp, apply template den en alttan 3. olan semi-log u seçebilirsiniz.
4. yol herseferinde fiyat eksenine tıklayarak Yaxis properties ve semi-log scale ileyapılabilir.

en iyisi 1. yoldur.

ewp
18-10-2006, 00:21
veya ilgilendiğiniz senetlerin tamamını bir kereliğine semi-log yapıp kaydedin. artık hep semi-log açılır. :)

picador
18-10-2006, 00:22
merhaba arkadaslar,

grafik üzerindeki 2 farklı gün arasında kaç gün geçmiş olduğu saydıran bir komut ya da formül var mı acaba?

Day:=Input("new Day",1,31,25);
Mth:=Input("new Month",1,12,12);
Yr:=Input("new Year",1800,2200,2006);
plot:=Input("Count: [1]Days, [2]Weeks",1,2,1);
adj:=Input("Week's start: [0]Sunday, [1]Monday",0,1,1);

{ Calendar counter engine }
leap:=Frac(Year()/4)=0 AND Frac(Year()/100)<>0
OR Frac(Year()/400)=0;
y:=Year()*365+Int(Year()/4)
-Int(Year()/100)+Int(Year()/400)-730484;
m:=
If(Month()=2,31-leap,
If(Month()=3,59,
If(Month()=4,90,
If(Month()=5,120,
If(Month()=6,151,
If(Month()=7,181,
If(Month()=8,212,
If(Month()=9,243,
If(Month()=10,273,
If(Month()=11,304,
If(Month()=12,334,
-leap)))))))))));
toDay:=y+m+DayOfMonth();
adjx:=adj+If(toDay<1,1,2)
-(Frac(Year()/100)=0 AND Frac(Year()/400)<>0);
toWeek:=Int((toDay-adjx)/7)+(Year()>=2000);

{ Past/Future Calendar counter }
leap:=Frac(Yr/4)=0 AND Frac(Yr/100)<>0
OR Frac(Yr/400)=0;
y:=Yr*365+Int(Yr/4)-Int(Yr/100)+Int(Yr/400)
-730484;
m:=
If(Mth=2,31-leap,
If(Mth=3,59,
If(Mth=4,90,
If(Mth=5,120,
If(Mth=6,151,
If(Mth=7,181,
If(Mth=8,212,
If(Mth=9,243,
If(Mth=10,273,
If(Mth=11,304,
If(Mth=12,334,
-leap)))))))))));
nuDay:=y+m+Day;
adjx:=adj+If(nuDay<1,1,2)
-(Frac(Yr/100)=0 AND Frac(Yr/400)<>0);
nuWeek:=Int((nuDay-adjx)/7)+(Yr>=2000);

{ Day/Week count }
Day:=nuDay-toDay;
Week:=nuWeek-toWeek;

{ Plot in own window }
If(plot=1,Day,Week)

Kaynak: http://www.metastocktools.com/

Speedy
18-10-2006, 00:28
1. yol template veya şablon oluşturup, şablona kısayol atamanız lazım
2.yol grafiği istediğiniz hale getirip ekranın sağ alt köşesinde okların yanındaki kutuyu açar, oradan options ve use chart as template den sonra, security den senedi seçebilirsiniz.
3. yol grafik üzerinde sağ tıklayıp, apply template den en alttan 3. olan semi-log u seçebilirsiniz.
4. yol herseferinde fiyat eksenine tıklayarak Yaxis properties ve semi-log scale ileyapılabilir.

en iyisi 1. yoldur.

save as default template'i seçince halloldu...teşekkür ederim.

picador
18-10-2006, 00:32
Destek ve direnc noktalarını rakamsal olarak ekranda görmem ıcın hangı formulu uygulamalıyım lutfen yardım?

2 Nokta arası trend çizgisi:

{ 2-point plot, coding example v2.5 }
{ Trendline choice 1: last High/Low in month }
{ Trendline choice 2: lows at Jan/June 2004 }
{ ©Copyright 2003-2004 Jose Silva }
{ http://www.metastocktools.com }

plot:=Input("choose event trend [1~2]",1,2,1);
choose:=Input("plot: trendline [1], event points [2]",1,2,1);

{define events}
time1:=C=HHV(C,21);
time2:=C=LLV(C,21);
time2:=time2 AND time2<>time1;

{alternative events}
dateA:=Year()=2004 AND Month()=1;
dateA:=If(LastValue(Cum(dateA))=0,
Year()=LastValue(Year())-1
AND Month()=LastValue(Month()),dateA);
LoValA:=Lowest(ValueWhen(1,dateA,L));
timeA:=dateA AND L=LastValue(LoValA);

dateB:=Year()=2004 AND Month()=6;
dateB:=If(LastValue(Cum(dateB))=0,
Year()=LastValue(Year())
AND Month()=LastValue(Month()),dateB);
LoValB:=Lowest(ValueWhen(1,dateB,L));
timeB:=dateB AND L=LastValue(LoValB);
timeB:=timeB AND timeB<>timeA;

{choose events}
time1:=If(plot=1,time1,timeA);
time2:=If(plot=1,time2,timeB);
price1:=If(plot=1,C,L);
price2:=If(plot=1,C,L);

{restrict to last events}
time1:=time1
AND Cum(time1)=LastValue(Cum(time1));
time2:=time2
AND Cum(time2)=LastValue(Cum(time2));

{sort events}
t1pds:=LastValue(BarsSince(time1));
t2pds:=LastValue(BarsSince(time2));
x1:=If(t1pds>=t2pds,time1,time2);
x2:=If(t1pds>=t2pds,time2,time1);
y1:=If(t1pds>=t2pds,price1,price2);
y2:=If(t1pds>=t2pds,price2,price1);

{fix coordinates}
y1:=ValueWhen(1,x1,y1);
y2:=LastValue(ValueWhen(1,x2,y2));
b1:=LastValue(BarsSince(x1));
b2:=LastValue(BarsSince(x2));

{trendline definition}
plot:=y1+BarsSince(x1)*(y2-y1)/(b1-b2+.000001);
plot:=Ref(Ref(plot,-b2),b2);{rem to extend plot}

If(choose=1,plot,time1+time2)

Otomatik Ayarlanan trend Çizgisi:

{define events}

{alternative events}

Year()=LastValue(Year())

{choose events}

{sort events}

{fix coordinates}

{trendline definition}

2 Tarih arası trend çizgisi:

{define events}

{alternative events}

Year()=LastValue(Year())

{choose events}

{sort events}

{fix coordinates}

{trendline definition}

Destek Direnç:
Support & Resistance v2.0 }
{ Plots support/resistance levels based on
normal or hindsight peaks/troughs }
{ ©Copyright 2004 Jose Silva }

{ User inputs }
plot:=Input("[1]Support, [2]Resistance, [3]Both, [4]Combination",1,4,3);
x:=Input("use [1]High/Low, [2]Close",1,2,1);
type:=Input("Type: [1]Normal, [2]Hindsight",
1,2,1);
depth:=Input("Peak/Trough minimum depth (0~50%)",0,50,5);
pds:=Input("Peak/Trough period base (3~252)",
3,252,5);

{ Price field }
xHi:=If(x=1,H,C);
xLo:=If(x=1,L,C);

{ Non-hindsight Support/Resistance }
Hi:=
(HHV(xHi,pds-1)>xHi)>Ref(HHV(xHi,pds-1)>xHi,-1);
HiVal1:=ValueWhen(1,Hi,Ref(xHi,-1));
Lo:=
(LLV(xLo,pds-1)<xLo)>Ref(LLV(xLo,pds-1)<xLo,-1);
LoVal1:=ValueWhen(1,Lo,Ref(xLo,-1));
Hi:=Hi AND HiVal1>LoVal1*(1+depth/100);
Lo:=Lo AND LoVal1<HiVal1*(1-depth/100);
supp:=ValueWhen(1,Lo,Ref(xLo,-1));
res:=ValueWhen(1,Hi,Ref(xHi,-1));
comb:=If(BarsSince(Hi)<BarsSince(Lo),res,supp);

{ Hindsight Support/Resistance }
pkH:=PeakBars(1,xHi,depth);
trH:=TroughBars(1,xLo,depth);
suppH:=Trough(1,xLo,depth);
resH:=Peak(1,xHi,depth);
combH:=If(pkH<trH,resH,suppH);

{ Chosen Support/Resistance }
supp:=If(type=1,supp, suppH);
res:=If(type=1,res,resH);
comb:=If(type=1,comb,combH);

{ Plot on price chart }
If(plot=1,supp,If(plot=2,res,
If(plot=3,res,comb)));
If(plot=1,supp,If(plot=2,res,
If(plot=3,supp,comb)))

KAYNAK:http://www.metastocktools.com

Speedy
18-10-2006, 01:02
cehaletimi bağışlayın, logaritmik scalada trend line'a paralel oluşturup taşıdığımda eğimi değişiyor. bunun var mıdır bir ayarı?

ewp
18-10-2006, 01:03
S/L yi kullanın

Speedy
18-10-2006, 01:10
S/L yi kullanın

sağolun:)

e_yagan
18-10-2006, 01:34
Selamlar,

Matriks'ten aldığım 5dk ve 60dk'lık dataları metastock'ta 120dk olarak görüntülemek istiyorum... Fakat metastock 1-60dk arasındaki bir intraday data dışında 120dk'lık bir peryodu kabul etmiyor...

Bu işin bir püf noktasını bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Svg&Syg,
Erdem

Achiles
19-10-2006, 01:43
Originally Posted by artanis

ERSA alı bir plugin var..rsi optimizasyonu yaparak yeni değerlere göre al sat sinyalleri oluşturuyor..orijinal metastock ana sayfasına yeni bir düğme ekliyor..bi aralar kullanmıştım..güzel bir eklentiydi..

PROXY
20-10-2006, 10:44
Ben metastockda bir formül yazmaya çalıştım ama beceremedim..Yardımcı olabilcek varsa sevinirim..

Yapmak istediğim son üç günde hergün gördüğü en yüksek seviyeden kapatan hisseleri listelemek..
Şöyle bişey yazdım..Ama explore edince hiç sonuç bulamıyor.Hatta neredeyse hiçbir hisseyi taramıyor..Nerede yanlışlık yaptım anlamaıdm..

ColA bölümüne şunu yazıyorum;

If((Ref(H,-3)=Ref(C,-3)) AND (Ref(H,-2)=Ref(C,-2)) AND (Ref(H,-1)=Ref(C,-1)),1,0)

Filter böümüne ise ;

colA=1

yazdım ama olmadı işte..

Javacheff
20-10-2006, 10:56
Ben metastockda bir formül yazmaya çalıştım ama beceremedim..Yardımcı olabilcek varsa sevinirim..

Yapmak istediğim son üç günde hergün gördüğü en yüksek seviyeden kapatan hisseleri listelemek..
Şöyle bişey yazdım..Ama explore edince hiç sonuç bulamıyor.Hatta neredeyse hiçbir hisseyi taramıyor..Nerede yanlışlık yaptım anlamaıdm..

If((Ref(H,-3)=Ref(C,-3)) AND (Ref(H,-2)=Ref(C,-2)) AND (Ref(H,-1)=Ref(C,-1)),1,0)

Filter böümüne ise ;

colA=1

yazdım ama olmadı işte..

Filter bölümüne bir şey yazmadan deneyin...
Bir de yukarıdaki formüle göre bugünün kapanışı hariç explore ediyorsunuz bilesiniz. Bugün dahil için ref(x,-2), ref(x,-1), x gibi gitmelisiniz.

PROXY
20-10-2006, 11:18
Evet -2 den başlamam lazım..düzelttim onu..ama asıl sorun devam ediyor.Filter ı boş bıraktım ama yine explore etmiyor.Explore diyorum,hisseleri seçiyorum ama hiçbirisini incelemiyor.No securites report ve no securities reject diyor.Hiç bişey yok..anlamadım valla..

Javacheff
20-10-2006, 14:31
Evet -2 den başlamam lazım..düzelttim onu..ama asıl sorun devam ediyor.Filter ı boş bıraktım ama yine explore etmiyor.Explore diyorum,hisseleri seçiyorum ama hiçbirisini incelemiyor.No securites report ve no securities reject diyor.Hiç bişey yok..anlamadım valla..

Bende dediğiniz anlamda bi sorun olmuyor :hmm:

PROXY
20-10-2006, 15:08
O zaman bir de evdeki bilgisayarım da deneyeyim..

Achiles
20-10-2006, 20:02
son üç günde hergün gördüğü en yüksek seviyeden kapatan hisseleri

yani bunu explorer edince zaten kolay kolay bir sonuç çıkmaz gibi..

yani değil son üç gün..tüm hisselerin tarihi değerlerinde 3 gün H=C ard arda olmuşları aratsanız bile zor çıkar...

ertan
21-10-2006, 13:07

Filter böümüne ise ;

colA=1

yazdım ama olmadı işte..

proxy soru

a1:=H=C;
Sum(a1,3)=3

ertan
21-10-2006, 13:10
sevgili ertan

neden bilmiyorum ama sana özel mesaj atamadım
ben de buraya yazayım bari

sitesindeki gibi formasyonları patternleri
metastock explorer la veya custom indicator le veya expert advisor ile
biz buldurabilir miyiz ?

mesela obo tobo ikili dip üçlü dip ikili tepe üçlü tepe v.s.

bunların formülleri nasıl girilir ?

bir de hangi vadede analiz eder çünkü
malum bu formasyonlar değişik vadelerde
gerçekleşebiliyor 4 haftada da TOBO olabiliyor 4 ayda da gibi demek istedim
çok zor soru sordum biliyorum hakkını helal et

saygılarımla

dostum özel mesajı kapattım...

ertan1tr@yahoo.com dan ulaşabilirsin istersen...

takip eden yazılardan anladığım kadarıyla sorunun cevabını bulmuşsun...

kolay gelsin, başarılar...

PROXY
22-10-2006, 11:04
proxy soru

a1:=H=C;
Sum(a1,3)=3

bu formulu column A ya mı yazacağım..eğer öyle ise yine olmadı..Bu arada sonuç çıkmayabilir ama hiçbir şekilde hisseleri taramıyor.

ctitiz
24-10-2006, 11:05
13/10/2006 tarihine kadar olan full metastock datalarını isteyen arkadaşlar bu linkten indirebilirler.
http://www.hemenpaylas.com/download/1868016/t2di-veri.rar.html

Açılan sayfada dosyayı ben mi göremiyorum, dataları çekebilen arkadaş var mı?

selamlar, iyi bayramlar

ddd
24-10-2006, 12:14
bu formulu column A ya mı yazacağım..eğer öyle ise yine olmadı..Bu arada sonuç çıkmayabilir ama hiçbir şekilde hisseleri taramıyor.

When(Ref(C,-2),=,Ref(H,-2)) AND When(Ref(C,-1),=,Ref(H,-1)) AND When(CLOSE,=,HIGH)

bunu direk filter kismina yazarsaniz tarar...

PROXY
25-10-2006, 10:05
When(Ref(C,-2),=,Ref(H,-2)) AND When(Ref(C,-1),=,Ref(H,-1)) AND When(CLOSE,=,HIGH)

bunu direk filter kismina yazarsaniz tarar...

yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum..Ama inanki olmuyor.Acaba bendeki program hiçbir şey mi explore etmiyor diye başka bir formul için explore yaptım onları yaptı..Demekki formulde bişeyler yanlış olmalı..Acaba başkaları aynı formulleri yazınca oluyor mu?Bir deneseniz..Yoksa bendeki metastock'u artık yeniden yükleyeceğim..

Rademaker
25-10-2006, 10:33
saygedeğer forumdaşlar

haftalık RSI 9 günlük ortalamasını yukarı kesmiş ve yükseliyorken günlük RSI 50 yi yukarı kestiğinde al aşşağı kestiğinde sat sisteminini sistem testerde terst etmek istiyorum koşulları nasıl yazabilirim

tşk

ddd
25-10-2006, 12:06
yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum..Ama inanki olmuyor.Acaba bendeki program hiçbir şey mi explore etmiyor diye başka bir formul için explore yaptım onları yaptı..Demekki formulde bişeyler yanlış olmalı..Acaba başkaları aynı formulleri yazınca oluyor mu?Bir deneseniz..Yoksa bendeki metastock'u artık yeniden yükleyeceğim..

bir formül yarattığınızda, tekrardan hangi hisseleri tarayacağını gostermeniz lazim, eğer exlore tusuna bastiginizda "select security" penceresinde herhangi bir hisse ikonu gormuyor ( Metastock 9.0 için) iseniz tekrar gidip hisseleri secip eklemeniz lazim ve bunun sonucu A dan Z ye tüm hisselerin ikonlarını gormeniz lazim

Metastock 7.2 de ise hisselerin yer aldığı dosya adları ve toplamda kac hissenin taranacagina dair bir menunun cikmasi ve 350 kusur senedin sayisini gormeniz lazim...

eger bunlari gormuyorsaniz hisse secili olmadigi icin hic tarama yapmaz...

ddd
25-10-2006, 12:10
taramayı yaptı dediginiz formül ile yeni eklediginizi explorer menusunde CTRL tusuna basarak isaretleyin, sonra explore tusuna basinca karsiniza cikan secenekten "use a single security list for all explorations" i secin... o zaman tariyor dediginiz arama icin kullandigi listeyi ayrıca yenisi icin de kullancaktır.. ve 2 arama ayrı ayrı raporlanacaktır demektir...

bunları denedikten sonra da olmazsa, o zaman bisey diyemiyorum...

ddd
25-10-2006, 12:29
ms formüllerinde RSI , MACD, vs vs gibi seylerle ugrasip day ya da swing trading yapmak isteyen arkadaslara seslenmek istiyorum....

arkadaslar borsada cesitli formasyonlar var, ve bunlarin hemen hemen kar oranlari ile trade de beklenecek gun sayilari sabit...+1 -1 gibi degisebilir....

ve inanin bunlari teknik gosterge ile yakalamaniz imkansiz...

peki ne yapmam lazim diye merak eden arkadaslara soyle bir yonlendirmem olabilir... acip mumkun oldugunca cok grafik incelesinler, buyuk bir artis neyden sonra gelmis, ne olmus diye fiyat ve volume olarak incelesinler...

ama tabi hic gorememek de ihtimal... bu is aynen karmasik 3 boyutlu resimlere bakip da hic gorememek gibi birsey...

gorebilen bazi sansli arkadaslar, sabirla da birlestirirlerse cok buyuk kazanclari cok hizli bir sekilde elde edebilirler...

yani fiyat ve volume benzetimi ile kar ve gun tahmini yapmaya calisacaksiniz, bunu yaparken de girme ve cikma yerlerinizi tespit edip, ona gore sizi belki 1 gun onceden uyaran explorer lar yazacaksiniz... eger yazdiginiz explorer da kac gun oturacaginiz ve kar orani belli degilse, eksik oldugunu anlayin...

benim buldugum en karli ve en kisa explorer max 5 islem gununde %40...

sadece bu kadarini soyleyebilirim...:)

spekülatör
25-10-2006, 16:11
Açılan sayfada dosyayı ben mi göremiyorum, dataları çekebilen arkadaş var mı?

selamlar, iyi bayramlar

malesef hemenpaylaş sitesi çökmüş o yüzden dataları indirmek mümkündeğil arkadaşım.

spekülatör
25-10-2006, 17:43
isteyen arkadaşlar 20/10/2006 tarihine kadar olan metastock datalarını burdan indirebilirler http://rapidshare.com/files/625982/t2di-veri.rar.html

picador
25-10-2006, 17:48
Değerli Arkadaşlar;

Borsada görülen formasyonlar, ancak geçmiş fiyat dataları incelendiğinde görülür. Formasyon kalıbı görüldüğünde, hedef fiyata ulaşılmış ve formasyon paterni çoktan kapanmıştır. Grafiklerde, OBO formasyonunu görürüz, boyun çizgisinin kırıldığını ve hedef fiyata ulaştığını görürüz. İşte o zaman, OBO formasyonundan söz edilebilir, daha önceden bunun OBO olduğunu "tahmin etmek" ve hedef fiyatı kestirmek, falcılık olacağından, gereksiz yere riske girmiş oluruz. Teknik analiz_ en azından benim anladığım anlamda_ geleceği tahmin etme ve fal tutma olmadığından, bu varsayımımız TA çalışması olmaz ve başarısızlık durumunda, TA falcılıktır diyenlere koz veririz ve zamanla buna inanmaya başlarız. Teknik analizci, fiyatların nasıl olacağını önceden bilmez, fiyatlar nasıl olursa olsun, kendi pozisyonunun nasıl olacağını bilir.

Ön formasyon kalıbının, tamamen formasyona dönme ve kendini gerçekleştirme ihtimali %40 civarındadır. "Sanırım şu formasyon olacak" şeklinde pozisyona girdiğinizde, formasyonun tamamlanıp, haklı çıkma olasılığınız sadece %40'tır. %40'lık dilimde kalıp, haklı çıktığımızda, kendimizi TA gurusu olarak görürüz, ardışık işlemlerde ölümcül yaralar alırız. Ancak kalan %60'lık dilimdeysek,bu bize formasyon beklentisi nedeniyle, stop-loss'suz isek, 2-4 ay vade ile %20-40 arası zarara yol açacaktır.

TA yazılım ve formül satıcıları, bu %40'a oynarlar ve forecast (tahmin) göstergelerinde, göz boyamacılığı yaparlar. Formasyon trading'in çok tehlikeli olduğunu ve TA trading ile ilgili olmadığını düşünüyorum.

Trading'in, genellikle haklı çıkan iyi bir öğretmen olduğunun farkında olduğumdan, denemelerinizde başarılı olmanızı diler, nacizane notumu bir kenarda bulundurmanızı ve kesinlikle pattern trading'te stop loss kullanmanızı öneririm.

İyi Bayramlar

PROXY
26-10-2006, 12:25
bir formül yarattığınızda, tekrardan hangi hisseleri tarayacağını gostermeniz lazim, eğer exlore tusuna bastiginizda "select security" penceresinde herhangi bir hisse ikonu gormuyor ( Metastock 9.0 için) iseniz tekrar gidip hisseleri secip eklemeniz lazim ve bunun sonucu A dan Z ye tüm hisselerin ikonlarını gormeniz lazim

Metastock 7.2 de ise hisselerin yer aldığı dosya adları ve toplamda kac hissenin taranacagina dair bir menunun cikmasi ve 350 kusur senedin sayisini gormeniz lazim...

eger bunlari gormuyorsaniz hisse secili olmadigi icin hic tarama yapmaz...

taramayı yaptı dediginiz formül ile yeni eklediginizi explorer menusunde CTRL tusuna basarak isaretleyin, sonra explore tusuna basinca karsiniza cikan secenekten "use a single security list for all explorations" i secin... o zaman tariyor dediginiz arama icin kullandigi listeyi ayrıca yenisi icin de kullancaktır.. ve 2 arama ayrı ayrı raporlanacaktır demektir...

bunları denedikten sonra da olmazsa, o zaman bisey diyemiyorum...

Dediklerinizi yaptım ama yine olmadı.Bu arada ben metastock 8.0 kullanıyorum. Her seferinden securityleri tekrar seçiyorum çünkü kaydetmemiş oluyor.Bunun sebebi bence tarama yapamadığı için önceki hisse seçimlerini kaydetmeye gerek görmüyor diye düşünüyorum.Başka bir formülü explore ettikten sonra tekrar explore etmek istediğim zaman önceki hisse seçimlerim ekrana geliyor zaten.

Onun dışında 2. cevabınızdaki şeyleri de uyguladım.2 formul seçiyorum, dediğiniz yeri işaretliyorum ve explore diyorum.Daha önce tek olarak explore ettiği formulu yine yapıyor ma benimkini explore etmiyor.Neyse biraz daha uğraşayım..İnsallah çözersem yazarım sorunun nerede olduğunu..Yardımlarınız için teşekkür..

ddd
30-10-2006, 13:43
metastock 9 yukleyip deneyin... ama dedigim gibi 8 e donus olmayabilir...

spekülatör
30-10-2006, 23:12
slm arkadaşlar şöyle bir formül düşünüyorum adx in aşağıdan gelip dı(-) yi kesip al verenleri bulmak için.şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara çok tşk ediyorum.

D_E_L_i_
30-10-2006, 23:18
MetaStock Professional yeni yükledim...
Tekaaredi.com'da 2 seçenek sunulmuş,sizce benim gibi ilk defa metstock kullanacak biri 1. seçeneğimi 2. seçeneğimi indirip kurmalı..
Bunların 2. diyecekseniz ''Ayarlar » Hazır Ayarlardan klasik veri,yeni başlayan,az tecrübeli '' gibi seçenekler var,bunlardan özellikle seçilmesi gereken varmıdır..
Sonraki ayarlar ve adımları ile ilgili ve yeni başlayanlar için kolay (kolay derken benim anlayıp fala uun olmayan mı diyeyim) formüller verebilirseniz sevinirim...

spekülatör
30-10-2006, 23:44
MetaStock Professional yeni yükledim...
Tekaaredi.com'da 2 seçenek sunulmuş,sizce benim gibi ilk defa metstock kullanacak biri 1. seçeneğimi 2. seçeneğimi indirip kurmalı..
Bunların 2. diyecekseniz ''Ayarlar » Hazır Ayarlardan klasik veri,yeni başlayan,az tecrübeli '' gibi seçenekler var,bunlardan özellikle seçilmesi gereken varmıdır..
Sonraki ayarlar ve adımları ile ilgili ve yeni başlayanlar için kolay (kolay derken benim anlayıp fala uun olmayan mı diyeyim) formüller verebilirseniz sevinirim...

tekaredi sitesindeki proğramı kurarken 1 nolu kurulumu indirin pc'nize ordaki ayarlarda ise klasik veriyi seçin.

neeldo
31-10-2006, 00:33
slm arkadaşlar şöyle bir formül düşünüyorum adx in aşağıdan gelip dı(-) yi kesip al verenleri bulmak için.şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara çok tşk ediyorum.

Cross(ADX(14),MDI(14))

spekülatör
31-10-2006, 00:36
Cross(ADX(14),MDI(14))
tşk ederim neeldo kardeş ellerin dert görmesin.

D_E_L_i_
31-10-2006, 13:41
Saolasın spekülatör...
Forumdaşlar ben Tekaredi -veri yi çalıştırıp veri aktar dedim,akşam çok sürdü diye açık bırakıp (veri indirmeye devam eder vaziyette) yattım.Bugün baktığımda ''run time error'' gibi bir şey yazıyordu,program kapandı,bende pcyi yeniden başlatıp tekrar veri alımına başladım ama yaklaşık 4 saatir devam ediyor,bu normalmi,yani veri aktarımı kaldığı yerdenmi devam eder yoksa en başına gerimi döner..
Birde ben daha önce ''az tecrübeli,yeni başlayanlar'' gibi verileri indirmeye çalışmıştım,acaba bunlar aynı dosyada birbirleri ile karışma veya çatışma gibi bir durum sözkonusu olabilirmi?

Şu anda yeniden veri aktarımını başlattıktan sonra ''t2di-veri'' doyası 221 mb boyutuna erişti ve devam ediyor,bu her veri alımında bu kadar uzun sürmeyecek öyle değilmi ? (öğrendiğim kadarı ile sürmeyecek)

ardahan
31-10-2006, 13:50
Bayaa bi uzun sürer.... Beklemeye devam :) ama geçmiş mesajlara bir baksaydın bazı arkadaşlar vemrişlerdi belli bir tarihe kadar olan dosyaları

D_E_L_i_
31-10-2006, 14:10
Teşekkür ederim ardahan,Görmüştüm o dosyalarıda böyle deneyeyimde programıda biraz çözmüş olurum diyordum,Hemen indireyim o dosyalardan birini..
O dosyayı indirdikten sonra yine veri aktar diyeceğim sanırım,arada kalan zaman için, ayarlardan klasik,yeni başlayan yazanlardan birini seçmem gerekecek mi acaba ?
Muhtemelen dosyayı indirdikten sonra yine sorum olacak :)

spekülatör
31-10-2006, 14:27
Saolasın spekülatör...
Forumdaşlar ben Tekaredi -veri yi çalıştırıp veri aktar dedim,akşam çok sürdü diye açık bırakıp (veri indirmeye devam eder vaziyette) yattım.Bugün baktığımda ''run time error'' gibi bir şey yazıyordu,program kapandı,bende pcyi yeniden başlatıp tekrar veri alımına başladım ama yaklaşık 4 saatir devam ediyor,bu normalmi,yani veri aktarımı kaldığı yerdenmi devam eder yoksa en başına gerimi döner..
Birde ben daha önce ''az tecrübeli,yeni başlayanlar'' gibi verileri indirmeye çalışmıştım,acaba bunlar aynı dosyada birbirleri ile karışma veya çatışma gibi bir durum sözkonusu olabilirmi?

Şu anda yeniden veri aktarımını başlattıktan sonra ''t2di-veri'' doyası 221 mb boyutuna erişti ve devam ediyor,bu her veri alımında bu kadar uzun sürmeyecek öyle değilmi ? (öğrendiğim kadarı ile sürmeyecek)
tekardi'deki verileri güncellemeye çalışırsan çok uzun sürer 20/10/2006 tarihine kadar olan verileri burdan indir ve hemen kullanmaya başla.ama önce pc'inde C klasörünün içindeki t2veri klaösörünü sil ve benim verdiğim t2 veri klasörünü C nin içine yapıştır sonra veri aktar yazdan güncelleme yap 3 dk sonra hazır.umarım yardımcı olabildim.
http://rapidshare.com/files/625982/t2di-veri.rar.html

D_E_L_i_
31-10-2006, 18:21
Teşekkür ederim spekülatör...
Arkadaşlar genelde MetaStock programının eski versiyonları üstüne açıklamalar yapılmış,ben 9 versiyonunda yapılan açıklamalarla programı öğrenmeye çalışıyorum ama malesef olmuyor..
9 ile diğerleri farklı galiba..
9 versiyonuyla ilgili bildiğiniz kaynaklar varmı?
Yada burdan size yönelttiğim soruları sıkılmadan cevaplarmısınız ?
Örnek : tarife göre bu resimdeki yere formül yazacağım
http://img286.imageshack.us/img286/7200/syseditor1sx1.th.gif (http://img286.imageshack.us/my.php?image=syseditor1sx1.gif)

ama benim önüme böyle bir yer var
enter long nerde acaba veya onun yerine nereye yazılmalı ?

http://img286.imageshack.us/img286/1329/dgsgf1.th.jpg (http://img286.imageshack.us/my.php?image=dgsgf1.jpg)

ddd
31-10-2006, 21:39
arkadaslar, veri almak icin www.analizer.com u tavsiye ederim...(parali tabii)

tek kelime ile mukemmel, cok hizli ve hemen hemen problemsiz diyebilirim...

merpet
02-11-2006, 19:06
arkadaşlar merhaba...bir tekniz analiz kitabında macd-as diye bir indikatörden bahsediliyor..normal macd den hızlı ve güvenilir olduğundan bahsediliyor..bilgisi olan ve indikatörler listesine nasıl ilave edeceğimizi anlatabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

zep
02-11-2006, 19:32
enter long=buy order; close long=sell order...

Teşekkür ederim spekülatör...
Arkadaşlar genelde MetaStock programının eski versiyonları üstüne açıklamalar yapılmış,ben 9 versiyonunda yapılan açıklamalarla programı öğrenmeye çalışıyorum ama malesef olmuyor..
9 ile diğerleri farklı galiba..
9 versiyonuyla ilgili bildiğiniz kaynaklar varmı?
Yada burdan size yönelttiğim soruları sıkılmadan cevaplarmısınız ?
Örnek : tarife göre bu resimdeki yere formül yazacağım
http://img286.imageshack.us/img286/7200/syseditor1sx1.th.gif (http://img286.imageshack.us/my.php?image=syseditor1sx1.gif)

ama benim önüme böyle bir yer var
enter long nerde acaba veya onun yerine nereye yazılmalı ?

http://img286.imageshack.us/img286/1329/dgsgf1.th.jpg (http://img286.imageshack.us/my.php?image=dgsgf1.jpg)

yarasa
02-11-2006, 19:43
msfl 651. dll dosyasını nereden bulabilirim

ozertug
02-11-2006, 22:13
sayın ddd,yukardakı formulu dırek fılter kısmına yazdım bır tarama yapmadı.

ozertug
02-11-2006, 22:17
Benımde ogrenmek ıstedıgım 5 gunluk ussel hareketlı ortalamanın 21 gunluk ussel hareketlı ortalamasını asagıdan yukarıya kesen senetlerı buldurmaya yarayan formul?yardımlarınız ıcın sımdıden tesekkurler.

trendfriend
02-11-2006, 23:18
Herkese Merhabalar,

Dynamic Trader ile manuel olarak bulunan fibonacci kritik zaman bölgesi (yada zaman noktalarını) hedeflerini ileriye dönük tam liste olarak dökebilen explorer formülü yazılabilir mi acaba? (1 tarih ya da 2 tarih girilebilecek) :düsün:

Javacheff
03-11-2006, 00:17
Benımde ogrenmek ıstedıgım 5 gunluk ussel hareketlı ortalamanın 21 gunluk ussel hareketlı ortalamasını asagıdan yukarıya kesen senetlerı buldurmaya yarayan formul?yardımlarınız ıcın sımdıden tesekkurler.

Cross(mov(c,5,e),mov(c,21,e))

Javacheff
03-11-2006, 00:30
arkadaşlar merhaba...bir tekniz analiz kitabında macd-as diye bir indikatörden bahsediliyor..normal macd den hızlı ve güvenilir olduğundan bahsediliyor..bilgisi olan ve indikatörler listesine nasıl ilave edeceğimizi anlatabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
new function formula:

macdas:= MACD()-Mov(MACD(),9,E);
signal:=Mov(macdas,9,E);
macdas;
signal

O kitabı bildiğim için biliyorum; yoksa literatüre geçmiş bir indikatör değil.
Kendiniz denemeden inanmayın.;)

merpet
03-11-2006, 19:00
çok teşekkürler javacheff..verdiğiniz formülü indikatör listeme ekledim...kitapta görünen kadar belirgin önceliği olmadı normal macd den..ama diğer senetler içinde deneyeceğim..verdiğiniz formülde iki çizgide aynı renkte çıkıyor...renkleri farklılaştırmamın yolu varmı...yardımlarınız için şimdiden teşekkürler....

mondas
03-11-2006, 19:13
çok teşekkürler javacheff..verdiğiniz formülü indikatör listeme ekledim...kitapta görünen kadar belirgin önceliği olmadı normal macd den..ama diğer senetler içinde deneyeceğim..verdiğiniz formülde iki çizgide aynı renkte çıkıyor...renkleri farklılaştırmamın yolu varmı...yardımlarınız için şimdiden teşekkürler....

Rengini değiştirmek istediğiniz çizgiyi çift tıklayın Color/Style bölümünden rengi ve koyuluğu ayarlayabilirsiniz.

merpet
03-11-2006, 20:34
sayın mondas ben indikatörü çizdirirken renginin kendiliğinden farklı çizilmesini istiyorum...

spekülatör
04-11-2006, 12:07
msfl 651. dll dosyasını nereden bulabilirim
umarım aradığın dosya budur.

trendfriend
06-11-2006, 01:10
Merhabalar,

METASTOCK 9 da indikatörleri nasıl renklendirebilirim. Örneğin MACD ortalamasından büyükse yeşil değilse kırmızı gibi.

neeldo
06-11-2006, 01:23
Örneğin MACD ortalamasından büyükse yeşil değilse kırmızı gibi.

Dediğiniz şekilde yapamazsınız.Ancak indikatörün rengini değiştirebilirsiniz.

trendfriend
06-11-2006, 01:27
Dediğiniz şekilde yapamazsınız.Ancak indikatörün rengini değiştirebilirsiniz.

Teşekkürler

stockgeneration
06-11-2006, 16:07
Metastock için dataları nereden alabilirim?
ayrıca kullanımını ögrenebilecegim bir kaynak var mı?
tşk,

Javacheff
06-11-2006, 16:22
sayın mondas ben indikatörü çizdirirken renginin kendiliğinden farklı çizilmesini istiyorum...

Dosyayı smart chart ile açtıysanız o security'yi bir dahaki açışınızda zaten Mondas'ın bahsettiği değişiklikler yapılmış olarak açar.
Yok eğer bütün senetlerin macdas ile açılmasını istiyorsanız sağ klik ve ''save as default template'' seçin.

neeldo
06-11-2006, 18:21
Metastock için dataları nereden alabilirim?
ayrıca kullanımını ögrenebilecegim bir kaynak var mı?
tşk,

Dataları www.veri.tekaredi.com adresinden alabilirsiniz.
Kullanımıyla ilgili olarak http://www.32bit.com.tr/products/metastock/doc/metamenu.htm adresine bakabilirsiniz.

Smyrna
08-11-2006, 10:48
arkadaşlar bende sistem tester de, options butonuna bastığımda normalde 2 başlık halinde testing ve raporting başlıklarının gelmesi lazım ama sadece raporting geliyor testing gelmiyor niye olabilir Meta 8.0 pro kullanıyorum

yardımınız için sağolun.....

skumdere
08-11-2006, 14:41
Sayın Neeldo formülleri metastock 'a nasıl import ederiz.

Javacheff
08-11-2006, 17:18
indicator builder f(x)'i açın, organizerı seçin, import formula files'ı işaretleyin ve formul exe dosyasını nereye indirdiyseniz oraya browse ile bulun ya da kendiniz yazın.

Smyrna
09-11-2006, 08:40
arkadaşlar bende sistem tester de, options butonuna bastığımda normalde 2 başlık halinde testing ve raporting başlıklarının gelmesi lazım ama sadece raporting geliyor testing gelmiyor niye olabilir Meta 8.0 pro kullanıyorum

yardımınız için sağolun.....

cevap gelmemiş, ben daha önce matriksten işimi halleiyordum son bir iki aydır metastokla uğraşıyorum, ama bu sorunu çözemedim aslında basit bi olay heralde ama ben çözemedim yardımlarımnızı rica ediyorum.....

Javacheff
09-11-2006, 15:38
cevap gelmemiş, ben daha önce matriksten işimi halleiyordum son bir iki aydır metastokla uğraşıyorum, ama bu sorunu çözemedim aslında basit bi olay heralde ama ben çözemedim yardımlarımnızı rica ediyorum.....

Ben 8.0 hiç kullanmadım ama 9.1'de de yalnızca reporting sekmesi var. Yanlışınız olmasın? Aradığınız nedir tam olarak?

Smyrna
09-11-2006, 16:53
testing kısmındaki ayarları nerden yapıcam testing olayına nerden ulaşabilirim (belkide gerçekten sadece raporting sekmesinin gelmesi gerekiyordur, bu durumda ayarları nereden yapıcm..)tester ayarlarını nerden nasıl yapıcam teknoloji konusunda pk güçlü olduğum sayılmaz yardımlarınız için sağolun....

Javacheff
10-11-2006, 00:07
testing kısmındaki ayarları nerden yapıcam testing olayına nerden ulaşabilirim (belkide gerçekten sadece raporting sekmesinin gelmesi gerekiyordur, bu durumda ayarları nereden yapıcm..)tester ayarlarını nerden nasıl yapıcam teknoloji konusunda pk güçlü olduğum sayılmaz yardımlarınız için sağolun....

:) Tam olarak hangi ayardan bahsediyorsanız daha net anlatın lütfen.
Tester ayarından kastınız ne? Komisyon mu, formül mü, kayma mı?

Smyrna
10-11-2006, 08:21
:) Tam olarak hangi ayardan bahsediyorsanız daha net anlatın lütfen.
Tester ayarından kastınız ne? Komisyon mu, formül mü, kayma mı?

http://www.ugur.at/borsatakip/

şu linkten öğrenmeye çalışıyoum program içeriğini sayfayı açtığınızda system tester kullanmayı tıkladığınızda sayfada testing raporting diye sayfanın ortalarında resimler var testing kısmında hangi ayarlar varsa artık komisyon falan, testing kısmında olan bütün ayarlar nerden yapılıyor bunu öğrenmek istiyorum....
;)

Javacheff
10-11-2006, 09:14
http://www.ugur.at/borsatakip/

şu linkten öğrenmeye çalışıyoum program içeriğini sayfayı açtığınızda system tester kullanmayı tıkladığınızda sayfada testing raporting diye sayfanın ortalarında resimler var testing kısmında hangi ayarlar varsa artık komisyon falan, testing kısmında olan bütün ayarlar nerden yapılıyor bunu öğrenmek istiyorum....
;)

Ok. Bunları 9.1'de sistem oluşturduktan sonra ayarlıyorsunuz.
Sistemi seçin. New Simulation'ı tıklayın. Test uygulanacak hisseleri seçin sonra next, sonra da more'u tıklayın. İşte bu more'un altında broker ve trade execution altında aradığınız ayarlar var. Verdiğiniz linkteki metastock çok eski bir versiyon (metastock5.x galiba)...
metastock8.0 anlattığımdan farklı olabilir. Eğer farklıysa umarım bir 8.0 kullanıcısı size yardımcı olur.

Smyrna
10-11-2006, 09:25
Ok. Bunları 9.1'de sistem oluşturduktan sonra ayarlıyorsunuz.
Sistemi seçin. New Simulation'ı tıklayın. Test uygulanacak hisseleri seçin sonra next, sonra da more'u tıklayın. İşte bu more'un altında broker ve trade execution altında aradığınız ayarlar var. Verdiğiniz linkteki metastock çok eski bir versiyon (metastock5.x galiba)...
metastock8.0 anlattığımdan farklı olabilir. Eğer farklıysa umarım bir 8.0 kullanıcısı size yardımcı olur.

işte bu paylaşımın gücü, çok müteşekkirim, bende bu topicte bir iki arkadaşa bildiğim kadarıyla yardımcı olsam iyi olur:)

spekülatör
11-11-2006, 14:41
slm arkadaşlar metastock 9.1 nete düştümü acaba bu konuda bilgisi olan varmı ben bir ikitane torrent dosyasını bulup indirdim ama virüs çıktı.bilgisi olan arkadaşların görüşlerini bekliyorum.tşk'ler...

mahmut67
12-11-2006, 01:13
evet emule yi yükle oaradan istemedigin kaadar bulursun ama bazıları boş cıkıyor. artık sansına...

şadi
12-11-2006, 17:37
haftalık rsı,mo v.b. göstergeleri formül içinde nasıl kullanabiliriz ?

neeldo
12-11-2006, 17:59
haftalık rsı,mo v.b. göstergeleri formül içinde nasıl kullanabiliriz ?

Kullanacağınız formülün isminin üzerine çift tıklayın.Açılan yerde optionsa girin oradan weekly yapın ve o şekilde taratın haftalık olarak tarayacaktır.

şadi
12-11-2006, 18:11
Kullanacağınız formülün isminin üzerine çift tıklayın.Açılan yerde optionsa girin oradan weekly yapın ve o şekilde taratın haftalık olarak tarayacaktır.

Örneğin
cross(mo(12),mov(mo(12),5,s)) günlük yerine
haftalık nasıl yazarız?.
Neeldo ilgin için teşekkür

neeldo
12-11-2006, 18:14
Örneğin
haftalık nasıl yazarız?.

Haftalık yazamazsınız ama haftalık taratabilirsiniz.Formülü yazın kullanacağınız formülün isminin üzerine çift tıklayın.Açılan yerde optionsa girin oradan weekly yapın ve o şekilde taratın haftalık olarak tarayacaktır.

Javacheff
13-11-2006, 22:20
Örneğin
haftalık nasıl yazarız?.

Formüller içindeki parametreler herhangi bir default period bilgisi içermez ki...
Onlar kullanılan bar sayısını tarif ederler. Verdiğiniz örnekteki momentum 12 bardır. Grafiği haftalık yaparsanız 12 haftalık momentum olur.

KamburAbbas
15-11-2006, 12:26
metastock için jurik indikatörlerini nerden temin edebiliriz bilen varsa yazabilirmi

ekselans
15-11-2006, 12:48
metastock için jurik indikatörlerini nerden temin edebiliriz bilen varsa yazabilirmi

http://www.jurikres.com/down/amibroker%20-%20jurik.pdf

bu link belki faydalı olabilir

KamburAbbas
15-11-2006, 17:57
bu link indikatorlerin nasıl kullanılacağını anlatıyor adam kendi sitesinden para ile sattığı indikatörün formülünü verirmi hiç

mackali27
15-11-2006, 21:29
Arkadaşlar macd histogram ile; sıfır ile -3 arasındaki değerlere sahip hisseleri tespit edibileceğim bir formülü var mı? paylaşımınız için Şimdiden teşekkür ediyorum.

lefkur
18-11-2006, 03:44
ms'de kendi yaptigim abc ismini verdigim indikator icin explorer'da "abc=1.0" sartini saglayan senetleri bulacak bir filitreleme yazmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim.

Yardımlarınızı bekliyorum.

stockgeneration
18-11-2006, 11:13
arkadaslar,
metastock ile seanslıktan daha kısa vaadeli analiz yapamıyor muyuz?
verileri tekaredi'den alıyorum. seanslık veriler var, 5 veya 60 dakikalık veriler yok.

metin6144
18-11-2006, 14:07
ms'de kendi yaptigim abc ismini verdigim indikator icin explorer'da "abc=1.0" sartini saglayan senetleri bulacak bir filitreleme yazmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim.

Yardımlarınızı bekliyorum.

explorer'i açın new'e tıklayın, herhangi bir isim verin (abc olursa bulması kolay olur)
Col A ya gelip
fml("abc")
yazın
filter'e gelip
ColA=1
yazın
options'dan periyod ayarını yapın ve use filter seçeneğini işaretleyin
gerisini biliyorsunuzdur
kolay gelsin

$MONEYMAKER$
18-11-2006, 21:05
Selam arkadaslar...

Son 60 gun(bugunden geriye donuk) OBV' si artan,fakat fiyati grafikte azalan

hisseleri EXPLORER da taramak icin bir formul ciziktirmek gerekse bunu nasil

yapariz....Ustad ve duayenlerden acil yardim lutfen.........

metin6144
19-11-2006, 00:16
arkadaslar,
metastock ile seanslıktan daha kısa vaadeli analiz yapamıyor muyuz?
verileri tekaredi'den alıyorum. seanslık veriler var, 5 veya 60 dakikalık veriler yok.

Metastock daha kısa vadeli analiz yapar ama tekaredi ile sadece seanslık ve günlük verileri yazdırabiliyorsunuz.

akaya1971
19-11-2006, 00:21
arkadaşlar ms de dataları nasıl sabitleyebilirim.yani 1999 yılından bugüne kadar yada 10.000 veri diye anlatabildimmi?Grafiği açtığımda belli bir aralık geliyor format bölümüden x-asisten scale yi ayarlıyorum ancak açıp kapayınca eski haline geliyor.retain scale diyince de veriler güncellenince yenilenmiyor bu seferde.yardımcı olursanız memnun olurum.
teşekkürler.

metin6144
19-11-2006, 00:44
arkadaşlar ms de dataları nasıl sabitleyebilirim.yani 1999 yılından bugüne kadar yada 10.000 veri diye anlatabildimmi?Grafiği açtığımda belli bir aralık geliyor format bölümüden x-asisten scale yi ayarlıyorum ancak açıp kapayınca eski haline geliyor.retain scale diyince de veriler güncellenince yenilenmiyor bu seferde.yardımcı olursanız memnun olurum.
teşekkürler.

open'a tıkladıktan sonra options'dan load options'a girin oradan ayarlayabilirsiniz

lefkur
19-11-2006, 12:52
explorer'i açın new'e tıklayın, herhangi bir isim verin (abc olursa bulması kolay olur)
Col A ya gelip
fml("abc")
yazın
filter'e gelip
ColA=1
yazın
options'dan periyod ayarını yapın ve use filter seçeneğini işaretleyin
gerisini biliyorsunuzdur
kolay gelsin

üstat sağolasın. yol gösrdin. Biraz uğraştıktan sonra "FmlVar" ile tam istedigim neticeyi aldım.

stockgeneration
19-11-2006, 12:53
Metastock daha kısa vadeli analiz yapar ama tekaredi ile sadece seanslık ve günlük verileri yazdırabiliyorsunuz.

5 ve 60 dakikalık verileri nereden yazdırabilirim?

trader_77
19-11-2006, 16:58
5 ve 60 dakikalık verileri nereden yazdırabilirim?

Matriks MS Downloader ile 5 ve 60 dakikalık verileri kullanabilirsiniz.
http://www.matriks.web.tr/guest_downloader.asp

metin6144
19-11-2006, 19:23
üstat sağolasın. yol gösrdin. Biraz uğraştıktan sonra "FmlVar" ile tam istedigim neticeyi aldım.

hayırlı olsun :tamam:

ismet
20-11-2006, 09:55
arkadaşlar metastock 9.1 eod ile saatlik veya seanslık dataları görmem mümkünmü degilse hangisi ile görebilirim teşekkürler

trader_77
20-11-2006, 11:48
arkadaşlar metastock 9.1 eod ile saatlik veya seanslık dataları görmem mümkünmü degilse hangisi ile görebilirim teşekkürler

EOD End of day dir.Yani gün sonu versiyonu bu sürümlerde sadece gün sonu verilerini görebilirsiniz saatlik veya seanslık dataları göremezsiniz.Saatlik veya seanslık dataları görmek için professional (pro) versiyonunu kullanmanız gerekiyor.

akaya1971
20-11-2006, 23:32
open'a tıkladıktan sonra options'dan load options'a girin oradan ayarlayabilirsiniz

teşekkürler..:tamam:

akaya1971
20-11-2006, 23:51
Arkadaşlar sizden bir şey rica edebilirmiyim.Ben fiyatların 90 günlük ho üstüne çıkmış olanları taratmak istiyorum.Ancak 10-20 gün içinde 90 günlük ho üstüne çıkmış olanları, yani yeni çıkmış olanları diyebiliriz.Yoksa aradan 4-5 ay geçtikten sonrasını istemiyorum.Anlatabilmişimdir umarım.
teşekkürler,
Saygılarımla,

metin6144
21-11-2006, 00:57
Arkadaşlar sizden bir şey rica edebilirmiyim.Ben fiyatların 90 günlük ho üstüne çıkmış olanları taratmak istiyorum.Ancak 10-20 gün içinde 90 günlük ho üstüne çıkmış olanları, yani yeni çıkmış olanları diyebiliriz.Yoksa aradan 4-5 ay geçtikten sonrasını istemiyorum.Anlatabilmişimdir umarım.
teşekkürler,
Saygılarımla,

kapanışın(c) basit(s) hareketli ortalaması kapanış fiyatı tarafından kesildikten sonra geçen veri sayısını hesaplar. günlükte kullanırsanız gün sayısı olur. use filter'i işaretlemeyi unutmayın.
colA:
barssince(cross(c,mov(c,90,s)))
filter :
colA<20

lefkur
21-11-2006, 12:46
metin6144 üstat bir soru daha,

stochastic'de %K' nın %D' yi kestiği şartı sorgulayan formul nedir acaba?
Cross'a baktim ama sanırım başka şeyler gerekiyor.

metin6144
21-11-2006, 20:11

şimdi orada bir ön açıklama zorunluluğu var
stoshastik formülü:
Stoch(%k Periods, %k Slowing)
yani stoch(14,3) dersek 14 günlük göstergenin 3 günlük basit hareketli ortalamasını alarak yumuşatıyor(slowing demiş ama biz yumuşatıyor desek daha uygun olacak)
%D ise stochastic'in son halinin hareketli ortalaması. ama MS burda seçme şansı vermiş hem hareketli ortalama türünü hem de periyodu tanımlayabiliyorsunuz. ben aşağıda 4 günlük basit hareketli ortalama kullanacağım.

bunlara göre kullanacağımız kriterleri belirledikten sonra explorer'a şu formülü girebilirsiniz veya fx den yazıp formül ismiyle kullanabilirsiniz.
cross(stoch(14,3),mov(stoch(14,3),4,s))
ya da tam tersi kesişme için
cross(mov(stoch(14,3),4,s),stoch(14,3))
şeklinde yazılabilir. Ama ben ikisini de göreyim olumluysa 1 olumsuzsa -1 üretsin derseniz
if(cross(mov(stoch(14,3),4,s),stoch(14,3)),1,if(cr oss(stoch(14,3),mov(stoch(14,3),4,s)),-1,0))
bunun tam tekamül etmiş hali için ise hareketli ortalamanın altında olanlar ve üstünde olanlar şartı eklenebilir(-2 ve +2 değerleri verilebilir). Ama böyle birşey yaparsanız kesinlikle formülün sonundaki sıfırın hemen önüne ekleyin. formülün başına eklerseniz diğerlerini tanımaz.
kolay gelsin

ctitiz
21-11-2006, 22:39

metin6144 kardeşimiz cevap vermiş, bende formül yapısını vereyim;

Stochastic deki K' nın değeri gün sayısını 14 olarak alacaksak eğer,
Mov((((C-LLV(L,14))/(HHV(H,14)-LLV(L,14)))*100),3,S) ile bulunur.

D parametresinin K' nın 3 günlük ortalaması olsun istersek,

Mov((Mov((((C-LLV(L,5))/(HHV(H,5)-LLV(L,5)))*100),3,S)),3,S)

Selamlar

lefkur
22-11-2006, 02:40
ilginize ve yardımınıza çok teşekkür ederim.

yolunuz tuzaksız olsun

metin6144
22-11-2006, 21:52
metin6144 kardeşimiz cevap vermiş, bende formül yapısını vereyim;

Stochastic deki K' nın değeri gün sayısını 14 olarak alacaksak eğer,
Mov((((C-LLV(L,14))/(HHV(H,14)-LLV(L,14)))*100),3,S) ile bulunur.

D parametresinin K' nın 3 günlük ortalaması olsun istersek,

Mov((Mov((((C-LLV(L,5))/(HHV(H,5)-LLV(L,5)))*100),3,S)),3,S)

Selamlar

selamlar
stochastik denilince
Mov((((C-LLV(L,14))/(HHV(H,14)-LLV(L,14)))*100),3,S) mi yoksa
((C-LLV(L,14))/(HHV(H,14)-LLV(L,14)))*100 mi kabul edilmeli? sanki ikinci formül daha gerçek gibi geliyor bana ama birinci formül de daha kullanışlı.

ctitiz
23-11-2006, 01:23
selamlar
stochastik denilince
Mov((((C-LLV(L,14))/(HHV(H,14)-LLV(L,14)))*100),3,S) mi yoksa
((C-LLV(L,14))/(HHV(H,14)-LLV(L,14)))*100 mi kabul edilmeli? sanki ikinci formül daha gerçek gibi geliyor bana ama birinci formül de daha kullanışlı.

Stoch.(14,3) - 14 zaman aralığı aralığı (MetaStock da K sayısı) 3 ortalama alınacak zaman sayısını (MetaStock da K nın yavaşlatılma zamanı) gösteriyor.

Değer;
Mov((((C-LLV(L,14))/(HHV(H,14)-LLV(L,14)))*100),3,S) formülü ile bulunur.

Diğeri bulunan Stoch.Osc.indikatörünün 3 günlük basit ortalaması.(metastock daki D parametresi)

Mov((Mov((((C-LLV(L,14))/(HHV(H,14)-LLV(L,14)))*100),3,S)),3,S)

Metastock ta formülleri kopyalayıp grafiğe ekledikten sonra, hazır olan Stoch.indikatörü ile üst üste koyarsanız çizgilerin aynı olması gerekir:)

selamlar

metin6144
23-11-2006, 12:07
Stoch.(14,3) - 14 zaman aralığı aralığı (MetaStock da K sayısı) 3 ortalama alınacak zaman sayısını (MetaStock da K nın yavaşlatılma zamanı) gösteriyor.

Değer;
Mov((((C-LLV(L,14))/(HHV(H,14)-LLV(L,14)))*100),3,S) formülü ile bulunur.

Diğeri bulunan Stoch.Osc.indikatörünün 3 günlük basit ortalaması.(metastock daki D parametresi)

Mov((Mov((((C-LLV(L,14))/(HHV(H,14)-LLV(L,14)))*100),3,S)),3,S)

Metastock ta formülleri kopyalayıp grafiğe ekledikten sonra, hazır olan Stoch.indikatörü ile üst üste koyarsanız çizgilerin aynı olması gerekir:)

selamlar

Soruyu net soramamışım
stochastik denilince yavaşlatılmış hali mi yoksa yalın hali mi kabul edilmeli?

$MONEYMAKER$
23-11-2006, 14:28
Arkadaslar acil yardim lutfen:

Exploreda Son 6 gunde OBV,VHF ve ADX'i ayni anda artan hisseleri
taratan formulu nasil yazabiliriz??
Simdiden tesekkurler..

$MONEYMAKER$
23-11-2006, 14:29
ozur...6 degil,60 gun olacakti..

metin6144
23-11-2006, 16:25
ozur...6 degil,60 gun olacakti..

artan derken biraz daha netleştirirseniz iyi olur.
arada dalgalanmalar olacaktır bunu hesaba katarak net kriterler belirlemeniz lazım

$MONEYMAKER$
23-11-2006, 20:09
Mesela bir trend seklinde grafik olarak yukari yonlu olmasini kast ediyordum..

metin6144
23-11-2006, 21:55
Mesela bir trend seklinde grafik olarak yukari yonlu olmasini kast ediyordum..

bunu şartlarını net olarak belilemezseniz formül yazılamaz
mesela 20 günlük basit hareketli ortalaması son 40 gün boyunca hiç aşağı gitmemiş olacak gibi bir veya birkaç şey belirlemeniz gerekiyor

picador
24-11-2006, 01:40
Merhaba arkadaşlar,

Eski yazılarımı gözden geçirirken, kullandığım bir metastock formülünü buldum, bu topiğe taşımayı uygun gördüm.

Bu formülde, beta değerini kullanarak, her hangi bir hissenin, endeks değerine göre, olabilecek fiyatını ölçmeye çalışıyoruz.

Beta Formülü:

PDS:= Input("PDS",20,500,21);
A:=Security(".xu100",CLOSE);
B:=((PDS * Sum(ROC(C,1,%) * ROC(A,1,%),PDS))-
(Sum(ROC(C,1,%),PDS) * Sum(ROC(A,1,%),PDS)))
/
((PDS * Sum(Pwr(ROC(A,1,%),2),PDS)) -
Pwr(Sum(ROC(A,1,%),PDS),2));
B;

Alpha Formülü:

A:=Security(".xu100",C);
B:=((PDS*Sum(ROC(C,1,%)*ROC(A,1,%),PDS))-
(Sum(ROC(C,1,%),PDS)*Sum(ROC(A,1,%),PDS)))/
((PDS*Sum(Pwr(ROC(A,1,%),2),PDS)) -
ALPHA:=(Sum(ROC(C,1,%),PDS)-(B)*Sum(ROC( A,1,%),PDS))/PDS;
Alpha;

Beklenen tahmini değer formülü

TAHMIN:= Input("TAHMIN",100,100000,10000);
A:=Security(".xu100",CLOSE);
B:=((PDS * Sum(ROC(C,1,%) * ROC(A,1,%),PDS))-
(Sum(ROC(C,1,%),PDS) * Sum(ROC(A,1,%),PDS)))
/
((PDS * Sum(Pwr(ROC(A,1,%),2),PDS)) -
ORAN:= (100*(TAHMIN-A)/A);
ORANHISSE:= ORAN*B;
SONUC:= CLOSE*((ORANHISSE/100)+1);
SONUC;

Not: "Beklenen tahmini değer formülü"nde TAHMIN kısmına, IMKB-100 değerini yazıyoruz. 40000 endekste, hisse fiyatını ölçmek için, Tahmin kutusuna 40000 yazıyoruz. PDS kutucuğuna ise, beta periyodu yazılıyor. 21,50,100 veya 200 yazılabilir ama sonuç 2-3 kademe değişiyor.

Alfa, sağlanan getirinin Beta değerine göre hedeflenen getiri/risk değerinden ne kadar daha primli veya primsiz olduğunu ölçer.

Beta,bir hissenin endekse oranla gücünü gösterir. Endeks yükselen trendde iken, beta değeri 1'den büyük olan hisse senetlerinin endeksten daha fazla prim yapması beklenir. Aynı şekilde de, endeks düşüş trendinde iken beta değeri yüksek olan hisse senetleri daha doğrusu,Beta=1'den büyük hisse senetleri endeksten daha fazla kayıplara yol açacaktır. Bu nedenle, ilk önce endeksin trend yönüne dikkat etmeliyiz.
Yükseliş trendi boyunca alfa değeri küçük,Beta>1 olan hisse senetleri seçilir. Düşüş Trendinde ise, alfa değeri büyük, Beta değeri<1 olan hisse senetleri, fon yönetimi bazında, belirli oranda portföyde hisse senedi bulundumak zorundaysanız,tercih edilir. Portföy sepetinin toplam beta değeri=1 ise, endeks getirisine/riskine sahip olursunuz. Bireysel yatırımcı için, portföyde fonlar gibi oran tutturma sorunu olmadığı için, en akıllıcası, stop loss uygulayarak, piyasanın dışında kalmaktır.

Bol Kazançlar!

merpet
24-11-2006, 20:12
sayın picador ms9,1 de alpha ve beta değerleri var indikatör listesi içinde..bunların neyi gösteriyor...sizin formüllerele aynı mı?

picador
24-11-2006, 22:48
Sn. merpet,

Metastock içindeki, alpha ve beta formülleri ile aynıdır. MS hazır formüllerinde, grafiği çift açmak, seçilecek olanı belirtip,baz grafiği kırmızı hale getirmek, hisse üzerine sürüklemek gerekir. Yukarıdaki formüllerde, sadece formülü bir kere yazıp, hisse üzerine sürüklemek yeterli, pratik ve diğer formüller içerisinde formül değişkeni olarak kullanmak mümkün. Daha kullanışlı buluyorum.

merpet
25-11-2006, 17:33
sayın picador açıklamanız için teşekkürler..ama alpha yı indikatör menüsünden hisse üzerine sürükleyince başlığa hep sıfır değerini yazıyorve bir daha silemiyorum..kullanılışını yazabilirseniz çok sevinirimsayın picador...

metin6144
25-11-2006, 19:31
sayın picador açıklamanız için teşekkürler..ama alpha yı indikatör menüsünden hisse üzerine sürükleyince başlığa hep sıfır değerini yazıyorve bir daha silemiyorum..kullanılışını yazabilirseniz çok sevinirimsayın picador...

.xu100 ün tam adresini girmeniz gerekiyor olabilir
c:\.......\.xu100
şeklinde

picador
25-11-2006, 22:30
Alpha veya beta metastock default kullanımı:

1. Seçilen hisse grafiği açılır. Örn: Akbank
2. IMKB-100 grafiği açılır.
3. Üst ikonlarda, "stack" çift pencereye tıkanarak, açılan 2 grafik tek sayfada üstüste görüntülenir.
4. Hisse grafiği, endeks grafiğinin üzerine, sürüklenip, bırakılarak, tek pencerede 2 fiyat grafiği olarak görüntülenir.
5. Beta veya Alpha indikatörü, "indikatör quick list" te seçilerek, çift grafikli tek pencereye sürüklenir, bu aşamada hisse grafiği pembeleşince (seçilmiş olur), mouse bırakılır.
6. Böylece indicatör değeri, grafik üzerinde seçilmiş olur.

Dikkat: İşleminiz tamamlandıktan sonra, IMKB-100 grafiğine, hisse grafiğini çektirmiştik. Ana grafik IMKB-100 olduğu için, hisse fiyat grafiğini silmeniz gerekir.Eğer yanlışlıkla IMKB-100 grafiğini silerseniz, problem yaşarsınız. Çünkü baz grafiği silmiş olursunuz. Bu durumda, mouse sağ tuşu ile açılan pencerede, "display base security" yaparak baz senedi geri çağırmanız gerekmektedir.

Oysa, tüm bu işlemler yerine, yukarıdaki formülleri girerseniz, bu işlemlerden kurtulmuş, tek çekme ile, işlemi tamamlamış olursunuz. Basit ve hataya karşı risksizdir. Üstelik, diğer indikatör ve explorerlarda, "fmlvar" olarak hesaplama basamağı olarak kullanılabilir.

Sn. metin6144'ün bahsettiği gibi, veri sağlayıcınızda, IMKB-100 endeksi,klasör kısaltması olarak, .xu100,.x100,IMKB100 vb. şeklinde tanımlanmış olabilir. Bu durumda,.xu100 yerine, tanımlanmış olan kısaltmayı kullanmanız gerekmektedir.

Umarım faydalı olur, bol kazançlar...

$MONEYMAKER$
25-11-2006, 22:50
metin dostum,
MS de ayni pencerede ornegin 20 ve 40 gunluk hO 'larin arasindaki farki bir sifir cizgisi etrafinda histogram(asagi-yukari salinan cubuklar)

seklinde cizdirebilmemiz mumkun mu,

mumkunse bunu yapmanin yolu nedir???Simdiden tesekkur ederim..

metin6144
26-11-2006, 00:43
metin dostum,
MS de ayni pencerede ornegin 20 ve 40 gunluk hO 'larin arasindaki farki bir sifir cizgisi etrafinda histogram(asagi-yukari salinan cubuklar)

seklinde cizdirebilmemiz mumkun mu,

mumkunse bunu yapmanin yolu nedir???Simdiden tesekkur ederim..

mov(c,20,s)-mov(c,40,s);0

formülü ile yapabilirsiniz. histogram için grafiğin properties/style penceresinden seçim yapmanız gerekiyor. sıfır çizgisini de formüle ekledim sondaki o harfi değil sıfırdır :)

$MONEYMAKER$
26-11-2006, 00:55
Cok tesekkurler...Sana da zahmet verdim.....Olayi hallettim.....
Peki bi sorum daha olacak...Yukarida fiyat grafiginin oldugu yere 20 ve 40 gunluk HO lari ciziyorum ,onlarin kesistigi yerler histogramda sifir olarak gorunmesi gerekmiyor mu???Yanlis mi dusunuyorum..........???

ctitiz
26-11-2006, 12:38
Cok tesekkurler...Sana da zahmet verdim.....Olayi hallettim.....
Peki bi sorum daha olacak...Yukarida fiyat grafiginin oldugu yere 20 ve 40 gunluk HO lari ciziyorum ,onlarin kesistigi yerler histogramda sifir olarak gorunmesi gerekmiyor mu???Yanlis mi dusunuyorum..........???

doğru düşünüyorsunuz.

selamlar

merpet
26-11-2006, 14:11
sayın picador ve sayın metin ikinizede çok teşekkürler..sonunda sol tarafa scalayı ekleyince grafik üzerinde alpha ve batayı çizdi..zaten önemli olan rakamsal değer onuda başlıkda görebiliyoruz..tekrar teşekkürler..

sungur
26-11-2006, 15:01
ms 7.2 de bazı hisseler grafiği görünmüyor. sadece işlem hacmi çıkıyor. nasıl düzeltebilirim acaba?

picador
26-11-2006, 15:27
Sn. sungur,

mouse sağ tuşuna basarak, açılan pencerede "display base security" tıklarsanız, hisse grafiği gözükür. Sonra,versiyona göre, "chart window properties" e veya "inner windows properties" tıklanarak, ekran düzenlemeleri yapılır.

sungur
26-11-2006, 18:24
teşekkür ederim. sn.picador

temese
27-11-2006, 12:11
Arkadaşlar
ms 9 pro kurdum ama çalıştıramıyorum

belirtilen modül bulunamadı

uyarısı çıkıyor
tamam dediğimde ise

Internal error:Could not load-c\PROGRAM FİLES\common files\Equis\localized Resources\EQCMUI91EN.DLL

uyarısı çıkıyor

buna da tamam dediğimde mswin uayrısı çıkıyor ve kapatıyor

neden olabilir?

HeeY
28-11-2006, 09:29
Merhaba Arkadaşlar,
Meta Stock 9 Pro kullanıyorum, kendime göre bazı templateler oluşturdum.
MACD gibi göstergelerden oluşan.
yaptığım bu teplate göre Al veya Sat sinyali veren hisseleri nasıl listelerim tek tek bakmak oldukça uzun sürüyor.

trader_77
28-11-2006, 21:38
Merhaba Arkadaşlar,
Meta Stock 9 Pro kullanıyorum, kendime göre bazı templateler oluşturdum.
MACD gibi göstergelerden oluşan.
yaptığım bu teplate göre Al veya Sat sinyali veren hisseleri nasıl listelerim tek tek bakmak oldukça uzun sürüyor.

The Explorer bölümünden gerekli formülleri yazıp listeleyebilirsiniz.

stockgeneration
29-11-2006, 09:40
arkadaslar,
sayın pasalet'in aşağıdaki sistemini metastockta nasıl kurabilirim? matrikste anlatmış..
tşk,

"5 dk lık endeks100 grafiğini açın...
İndikatör ekle kısmına gelip DI+_ yi ekrana ekleyin.Ayrıca MAV yani hareketli ortalamayıda ekleyin..
Sonra ındikatör parametre kısmına gelin ve oorada bulunan hareketli ortalamaları 17 üstel ve 34 üssel olarak değiştirin..."

Smyrna
29-11-2006, 10:14
Arkadaşlar bir teklifte bulunmak istiyorum eğer burdaki tecrübeli arkadaşlarda yardımcı olursa tabi daha önce tekaredi forumda metastock formül dili diye çok güzel topik vardı metin arkadaşımızla ertan arkadaşımız vardı(onlarada burdan saygılarımı sunuyorum),aynısını burda yapsakta bu konuda her gün 1 ders yazsa bi arkadaşımız sırayla sonrada uygulamlar yapsak soru cevap şeklinde çok hoş ve şık olur diyorum, ben mesela if,or,and,cross,roc v.s. kullanmayı çok iyi öğrendim fakat daha böyle çok komut var onlarıda hepimiz iyi öğrensek iyi olur diye düşünüyorum çünkü sistemsiz sistemsiz nereye kadar

düşüncelerinizi bekliyorum arkadaşlar eğer uygun görürseniz topiği açmak isterim.....

spekülatör
29-11-2006, 10:42
Arkadaşlar bir teklifte bulunmak istiyorum eğer burdaki tecrübeli arkadaşlarda yardımcı olursa tabi daha önce tekaredi forumda metastock formül dili diye çok güzel topik vardı metin arkadaşımızla ertan arkadaşımız vardı(onlarada burdan saygılarımı sunuyorum),aynısını burda yapsakta bu konuda her gün 1 ders yazsa bi arkadaşımız sırayla sonrada uygulamlar yapsak soru cevap şeklinde çok hoş ve şık olur diyorum, ben mesela if,or,and,cross,roc v.s. kullanmayı çok iyi öğrendim fakat daha böyle çok komut var onlarıda hepimiz iyi öğrensek iyi olur diye düşünüyorum çünkü sistemsiz sistemsiz nereye kadar

düşüncelerinizi bekliyorum arkadaşlar eğer uygun görürseniz topiği açmak isterim.....
güzel bir düşünce ms konusunda uzman üstadlar bilgilerini ve formül dilini bizlerle paylaşırlarsa çok seviniriz.

metin6144
29-11-2006, 16:46

Sn Smyrna'ya güzel düşünceleri için teşekkür ederim. Ayrıca burada da bu başlık altında çok nefis formüller üreten arkadaşların olduğunu biliyorum ama o güzel formüller şimdi kimsenin kurcalamadığı sayfalarda kaldı ve kesinlikle ziyan oldular.
Diğer konu, buraya yazılan mesajlar ana sayfada doğrudan teknik ve temel analiz başlığında göründüğü için diğer bölümleri takip eden arkadaşları rahatsız edecektir. Aslında formüllerin, formül dilinin, gösterge denemelerinin teknik analiz dışında konuşulması daha doğru olur diye düşünüyorum.
Ders şeklinde demişsiniz, bunu kendi adıma haddimi aşmak olarak görürüm. Zaten adı da itici. Yoklama da alınmazsa kimse uğramaz. "Bileyim de sonra lazım olursa kullanırım" yerine "lazım olunca öğreneyim" daha sık rastladığımız bir yaklaşım.
Fikire biraz daha şekil vermek gerekirse, ayrı bir formül başlığı altında, sorusu olanın açacağı bir alt başlıkta ("lüttttffennn yardımmm" şeklinde değil de "MACD yukarı dönenler" şeklinde olması şartıyla) istenilen formül yazılabilir ve bu formülde kullanılan fonksiyonlar açıklanabilir. Burada kullanılan fonksiyonlar da yine ayrı başlıklara taşınabilir ("MOV", "ROC", "CROSS" gibi) ve bir süre sonra güzel bir MS formül kitabı oluşur.
Nasıl daha kolay yararlanırım diyenlerin fikirleri daha önemli bence.
Saygılar.

Smyrna
30-11-2006, 13:45
Zaman Yönetimi

Metastock herhangi bir formülü hesaplarken verileri sırayla takip eder ve her periyoda göre uygular. Yani günlük, haftalık, aylık gibi. Kendisine özellikle söylenmedikçe başka bir periyoda ait veriye bakmaz. Bu bizi Reference fonksiyonuna götürür. ref() fonksiyonu o an incelemekte olduğunuz veriden farklı bir veriyi inceleme imkanı sağlar.

Tam tanımı şu şekildedir.

........................................Reference. ......................................

SYNTAX.....................ref( DATA ARRAY, PERIODS )

FUNCTION…………DATA ARRAY bölümüyle geçmiş veya sonradan gelecek bir veriyi ilgi tutar. Pozitif bir periyod geleceğe yönelik bir bakış açısı verirken negatif bir periyod geçmişe yönelik bir bakış açısı verir.

EXAMPLE………….ref( CLOSE, -12 ) formülü bize 12 periyod önceki kapanış değerini verir.

Alıştırma:

Bu fonksiyonu kullanarak kapanış fiyatı ile bir periyod önceki fiyat arasındaki farkı bulacak bir formül yapabiliriz. Bunun için kapanış fiyatına ve bir adet ref() fonksiyonuna ihtiyacımız var. Böyle bir formül yazalım ve ismini de fiyat değişimi koyalım.

ilk mesajlarda öğrendiğimiz gibi bu formülü kısaltmalarla da yazabiliriz...

fiyat değişimi

c-ref(c,-1)

gibi...

bir önceki sayfada bahsedilen formül, aynı zamanda Rate Of Change fonksiyonu kullanılarak ta yazılabilir. Önce göstergeye bir bakalım ve bu fonksiyon ile aynı formülü yazmaya çalışalım.(alıntıdır veriborsa forum...)

Smyrna
30-11-2006, 13:47
Öncelikle göstergenin tanımı;

………………………………….Rate Of Change…………………………………

SYNTAX…………………roc( DATA ARRAY, PERIODS, DIFF_METHOD )

FUNCTION………………DIFF_METHOD la belirlenmiş metodu kullanarak DATA ARRAY kısmında belirtilen verinin PERIODS kısmında belirtilen
periyod arasındaki değişim değerini hesaplar. (geçerli DIFF_METHOD ları PERCENT ve POINTS dir. Kısaltma olarak % ve $ kullanılabilir)

EXAMPLE……………….roc(CLOSE, 12, PERCENT) formülü bize 12 günlük kapanış fiyatının yüzde olarak değişimini gösterir.

Şimdi daha önceki formülü hatırlayalım.

c-ref(c,-1) idi formül.

Şimdi aynı formülü bir başka şekilde yazalım.

İsmine “Fiyat değişimi 2” diyelim.

Roc(c,1,$)

Eğer yüzdesel bir değişimi istiyorsanız dolar işaretini yüzde ( % ) işareti ile değiştirebilirsiniz.

Ayrıca 1 rakamını farklı bir rakamla deneyerek periyodu değiştirebilirsiniz.

Formüller üzerinde denemeler yapmaktan çekinmeyin. Eğer formüle zarar vereceğinizi düşünüyorsanız formülü kopyalayıp ikinci bir formül oluşturun ve oynamaları ikinci formül üzerinde yapın, en azından formülü bozsanız bile ilk sakladığınız formül sizin yedeğiniz olarak duracaktır.

Smyrna
30-11-2006, 13:52
böyle teker teker zor olcak ben komple dosyayı atayım dedim..

$MONEYMAKER$
30-11-2006, 14:20
Arkadaslar selam...Meta 8.0 uzeri versiyonlarda calisan,kullanip ta cok
memnun kaldiginiz ya da olumlu oldugunu dusundugunuz EXPLORER Formulleri
,ozellikle KİSA-ORTA ve UZUN donem AL/SAt sinyalleri mantiginda calisan formullerden varsa paylasirsaniz sevinirim....
Acaba farkli indikatorlerin geldigi degerlere gore ve degisik ortalama ve hacim vs yonunden bir "rating" leme yaptirip rating de ust siralardaki hisselerde AL/SAT tarzinda bir yaklasim olabilir mi???Bunu nasil basarabiliriz...???

Smyrna
30-11-2006, 14:28
mümkün olduğunca buraya güzel fomüller yazıcam haluk çağırmanın eski kitaplarından "finans piyasalarında bermuda şeytan üçgeni", adlı bi kitap vardı,orda indikatörlerin hareketli ortalama ile yavaşlatlma essasına dayalı çok güzel modifiye indikatörler var, yeri geldikçe onlarıda atıcam buraya... lütfen önceki sayfada yazdıklarıma ilişkin fikrinizi beyan edinki redkitle görüşeyim bakalım ne diyecek....

bilinmezki
30-11-2006, 15:10

Böyle bir düşünceyi ayakta alkışlarım..

merpet
30-11-2006, 15:41
sayın smyrna teklifinizi ayakta alkışlıyorum, böyle bir girişimde bulunmanızı bekliyorum..formül dilini öçğrenmeyi gerçekten istiyorum ama hep kaynak sorunu yaşıyorum..yazılarınızı bekliyorum..takip edeceğimden emin olabilirsiniz..

merpet
30-11-2006, 15:44
sayın picador sayenizde alphanın ve betanın kullanılışını öğrendim.dediğiniz gibi yapınca iki hisseyi tek grafikte birleştirip birisine göre bu değerleri buluyoruz..
fakat bir şey kafama takılıyor.açtığım herhangi bir grafik üzerine indikatör listesinden alpha veya betayı tutup çekince yine bir değer veriyor..bunu neye göre karşılaştırıp veriyor..

picador
30-11-2006, 21:25
Sn. merpet,
Alpha ve Beta göstergeleri, bir fiyat grafiğinin, seçtiğiniz bir referansa göre (endeks,hisse,sektör,emtia,forex vb.) volatilitesini (oynaklığını) ölçer.Referans göstermek, kıyaslama yapabilmek için olmazsa olmaz bir şarttır.Metastockta referans belirtmeden, (iki hisseyi tek grafikte birleştirmeden veya daha önce verdiğim halihazır formülleri formül listesine eklemeden), aynı RSI,CCI kullanır gibi, grafik üzerine doğrudan çekerseniz, ms geçerli formül yapısı nedeniyle, Alpha'yı 0, Beta değerini 1 olarak gösterir. Yani referansı, hisse senedinin kendisi olarak alır, hissenin oynaklığını kendi kendisiyle karşılaştırır. Bu nedenle, Hisse/Hisse=1 olacağından, Beta sürekli 1 olacaktır. Buna bağlı olarakta,
(Hisse kapanışı-Hisse kapanışı)=0 olacağından, betanın değişim oranı Alpha, 0/1=0 olacaktır. Bu şekilde, ölçülen değer, hatalıdır.Dikkate almayınız.

Sn. Smyrna,

Teklifiniz, bu topiğe yakışır, anlamlı ve yararlı kılar nitelikte. Zaman buldukça, elimden,dilimden geldiği kadarıyla, kabul ederseniz, katkıda bulunmak isterim.
Teşekkürler!

Smyrna
01-12-2006, 08:56
Günaydınlar arkadaşlar yukardada belierttğim üzere yazılanlar alıntıdır,veriborsa forumdan,fakat onları ingilizce olan metastock formül dil kitabından çevirisini yapan arkadaşımız sayın ERTAN dır çok saygılarımı sunarım kendisine, umarım ingilizcesini bizden esirgemez kendisi ve bu derslerin devamını getirir.....

HeeY
01-12-2006, 11:02
Merhaba Arkadaşlar,
Al Sinyali veren hisseleri bulmak için çeşitli göstergelerden kriterler oluşturdum aynı şekilde sat sinyali veren hisseler içinde.

The Explorer ile tarattığımda bana al sinyali veren Hisseleri listeliyor daha sonra bu listeden portföyüme eklediğim hisseleri sat sinyali gelene kadar tutup sat sinyali gelince satıyorum.

bu yöntemin sağlıklı olup olmadığını kontrol etmek için (oluşturduğum kriterlerin)
System Tester de Al Koşuluna The Explorerde yazdığım Al sinyali veren hisseler için kriteri ve sat bölümünede Sat sinyali veren kriterleri girip tüm hisseler üzerinde test ediyorum sonuçta belirli değerler çıkıyor ama tamam olarak istediğim gibi değil...:(

System Tester böyle bişey yapıyormu tam olarak bilmiyorum ama benim yapmak istediğim test aslında şöyle:

10.000 YTL var bunu Al sinyali veren 5 kağıda yatırdım
3 gün sonra 2 ğıt sat sinyali verdi sattım 5000 YTL nakitim oldu ertesi gün veya aynı gün AL sinyali veren başka kağıt var ise bu 5000 YTL ile onlardan alıyım bu süreç sürekli devam etsin özetle elimde Al sinyali oldugu sürece nakit olmasın bir kağıttan çıktığımda başka bir kağıda giriyim.

bu durumda 10000 YTL ile başlarsam bir yıl içerisinde ne kazanır ne kaybederim bunun testini yapmak istiyorum böyle birşey mümkünmüdür?
mümkünse nasıl...

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

PROXY
01-12-2006, 13:44
Aşağıda görünen mum grfiği metastock'da explore edip buldurmaya çalışıyorum..Nasıl bir kod yazmalıyım.. Yardımcı olursanız çok sevinirim..

http://www.hisse.net/forum/attachment.php?attachmentid=54196&stc=1&d=1164973435

$MONEYMAKER$
01-12-2006, 14:33
Arkadaslar selam...
OBV son 30 gun ortalamasinin uzerinden kapatanlari ya da son som 30 gunluk
ortalamasinin da ornegin %20 uzerinden kapatan explorer formulunu nasil yazariz??Simdiden tesekkurler..

Smyrna
01-12-2006, 14:50
OBV son 30 gun ortalamasinin uzerinden kapatanlari....

Cross((obv()),(Mov(obv(),30,s)))

ben bu formül dili olayında çok eski tecrübe sahibi değilim ama böyle olsa gerek..

saygılar...

$MONEYMAKER$
01-12-2006, 14:57
saygilar benden ...Tesekkur ederim...
Kendine iyi bak........

$MONEYMAKER$
01-12-2006, 15:06
metastok yanlis ya da eksik leri duzeltiyormus sanirim..."c" yerine "s" yazmam
gerekti ve sona da bir ")" parantez ekleyince calisti...

Smyrna
01-12-2006, 15:08
sayın proxy 'nin yazdığını düşünüyorum ama candelstick olayında heralde 3 gün üstüste düşüş olmuş 4. günde düşüş olmuş,fakat düşüş olmasına ağmen gün içi en yüksek seviyesinden kapatmış,

Ref(c,-3)>Ref(c,-2)>Ref(c,-1) AND C=H

bundan tam emin değilim fakat bu şekilde olabilir

Saygılar....

Smyrna
01-12-2006, 15:10
hay aklıma C nerden çıktı:) s,e,w istediğiniz hareketli ortalamayı seçebilirsiniz:)

Smyrna
01-12-2006, 15:34
Merhaba arkadaşlar ben explolere Rsi kaç günden beri alışta olduğunu yazan bir förmüle ihtiyacım var

bu soruyu bi arkadaş sordu başka forumda cevaplayalım bakalım cevpları bekliyoruz.....

PROXY
01-12-2006, 19:52
sayın proxy 'nin yazdığını düşünüyorum ama candelstick olayında heralde 3 gün üstüste düşüş olmuş 4. günde düşüş olmuş,fakat düşüş olmasına ağmen gün içi en yüksek seviyesinden kapatmış,

Ref(c,-3)>Ref(c,-2)>Ref(c,-1) AND C=H

bundan tam emin değilim fakat bu şekilde olabilir

Saygılar....

aslında ben onu demek istememiştim..sadece son çubuktan bahsediyorum.yani çekiç şeklindeki çubuk.. son kapanışı o çubuk şeklinde olan hisseleri explore edip bulmak istiyorum..

picador
01-12-2006, 20:30
Sn. PROXY;

Ref((C-L)/(H-L),-1)<=0.20 AND

((C-L)/(H-L)) >= 0.80 AND

Ref(ATR(1),-1) >ATR(10) AND

ATR(1) >= ATR(10)

şeklinde formülize edilebilir.

Formülde,

((C-L)/(H-L)) >= 0.80

ifadelerindeki, 0.2 ve 0.8 değerlerini, (0.1,0.9-0.3,0.7-0.4,0.6) şeklinde değiştirerek, hammer (çekiç) patterninin oranlarını ayarlayabilirsiniz.

picador
01-12-2006, 21:22
Merhaba arkadaşlar ben explolere Rsi kaç günden beri alışta olduğunu yazan bir förmüle ihtiyacım var

bu soruyu bi arkadaş sordu başka forumda cevaplayalım bakalım cevpları bekliyoruz.....

If((BarsSince(Cross(RSI(14),30))<BarsSince(Cross(70,RSI(14)))),(BarsSince(Cross(RSI (14),30))),0)

filter kısmına değil, sütun kısmına eklenir. 14,30,70 rakamları optimize edilebilir.

metin6144
01-12-2006, 23:50
If((BarsSince(Cross(RSI(14),30))<BarsSince(Cross(70,RSI(14)))),(BarsSince(Cross(RSI (14),30))),0)

filter kısmına değil, sütun kısmına eklenir. 14,30,70 rakamları optimize edilebilir.

Arkadaşlar bir formül talep ederken öncelikle ne istediğimizi net olarak belirtmeliyiz. RSI nin alışta olması şeklinde belirttiğiniz zaman formülü yazacak arkadaş bir de RSI ne olunca alışta olur diye uğraşıyor. Sonra da formül istediğim gibi çalışmıyor diyeceksiniz, çünkü istediğinizin ne olduğunu tam olarak söylememişsiniz. Sn picador'un formülü istenileni tam olarak karşılıyor. Ama istenilen tam değil malesef.
30 seviyesini yukarı kesen RSI, 69 a kadar gidip veya az yukardan aşağı döndüğünde al sinyalinden sonraki günler sayılmaya devam edecektir. Belki de tam olarak istenilen budur. RSI'nin olumlu görüntüsünü sürdürmesi değil de sinyalden sonraki süre önemlidir.

merpet
02-12-2006, 18:45
sayın picador rsi ile verdiğiniz son formülü çalıştırdım fakat raporda col a da N/A veriyor..sonuç için nereye nasıl bakmamız gerekiyor..

picador
02-12-2006, 20:15
Sn. merpet,

Explorer'da, Options butonuna basılınca çıkan, Explorer Options menüsünde, "data loading" minimum 1300 records olarak ayarlanmalı. Sanırım sizde, "load minimum records" seçeneği işaretlenmiş. Ayrıca, yeni hisselerde,formülün işlemesi için yeterli veri sayısı bulunmadığı için hesaplama yapılamaz, bu nedenle n/a çıkar.

PROXY
02-12-2006, 23:52
Sn. PROXY;

ATR(1) >= ATR(10)

şeklinde formülize edilebilir.

Formülde,

((C-L)/(H-L)) >= 0.80

ifadelerindeki, 0.2 ve 0.8 değerlerini, (0.1,0.9-0.3,0.7-0.4,0.6) şeklinde değiştirerek, hammer (çekiç) patterninin oranlarını ayarlayabilirsiniz.

Verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim. Ben birşey daha sormak istiyorum..yani formuladeki kodları da öğrenmek istiyorum aslında..

Ref'i biliyorum ama ATR ne işe yarıyor??

ATR(1) >= ATR(10)

buradaki formul ne demek istiyor mesela?

picador
03-12-2006, 02:38
Sn. PROXY;

ATR, Average True Range (ortalama doğrusal dağılım) anlamına gelir. Hissenin volatilitesini (oynaklığını) ölçmek için kullanılır. Öncelikle True Range (Doğrusal dağılım)'ın ne olduğunu anlatayım.
Wilder "true range" hesaplarken,
1. Bugünün en yükseği ile bugünün en düşüğü arasındaki farkın veya;
2. Bugünün en yükseği ile dünün kapanışı arasındaki farkın veya;
3. Dünün kapanışı ile bugünün en düşüğü arasındaki farkın
en yüksek mutlak değerini alarak, günlük maksimum oynaklığı ölçmeyi amaçlamıştır. Sonra bu keskin hareketleri yumuşatmak için, "true range" in 14 günlük ortalamasını alır. Böylece ATR bulunmuş olur.
ATR Grafiğinde,görülen tepe veya dip ATR uç noktaları, fiyat grafiğinde dönüş noktalarını işaret eder, ancak yön belirtmez.
Siz,hammer için formül isterken, aslında bir "reaction day" (tepki günü) formülü istemiş oldunuz. Aşağı doğru piyasa giderken, tepki gününde, "fiyat dünkü düşüşü almalı ve günü maksimuma yakın yerden tamamlamalı" diye düşündüm. Bu durumda, gün içinde, volatilite oldukça yüksek olmak zorundaydı.

Bunun için,
Ref(ATR(1),-1) >ATR(10),
(ATR'nin dünkü değeri, 10 günlük ATR değerinden büyük olmalı ki, yeteri kadar oynaklık olabilsin, düne göre kar-zarar marjı açılsın ve gelecek tepki yüksek olsun.) ve
ATR(1) >= ATR(10)
(günlük ATR, tepkinin devamı için 10 günlük ortalamaya eşit veya üzerinde olabilsin ki, tek fiyatlı, seans içi sönüm_geri dönüş gerçekleşmesin.)

ATR yön belirtmediği için, bu durumu metastock'a "yükselen fiyatlarda" diye açıklamak gerekliydi. Bunu da, "ve" koşuluyla,

şeklinde, yazarak, anlatmış olduk.

Not: True Range 'in, bizde kullanılan tam türkçe karşılığını bilmediğim için "doğrusal dağılım" şeklinde kullandım. " Doğrusal fiyat aralığı" demek daha doğru olur sanırım. İstatistik bilgim sınırlı olduğu için, kusura bakmayın.

Umarım, açıklayıcı olmuştur. Bol Kazançlar!

merpet
03-12-2006, 09:13
sayın picador teşekkürler..1300 gün olunca bazı senetlerde gün vermeye başladı..teşekkürler..

ertan
03-12-2006, 12:51
Günaydınlar arkadaşlar yukardada belierttğim üzere yazılanlar alıntıdır,veriborsa forumdan,fakat onları ingilizce olan metastock formül dil kitabından çevirisini yapan arkadaşımız sayın ERTAN dır çok saygılarımı sunarım kendisine, umarım ingilizcesini bizden esirgemez kendisi ve bu derslerin devamını getirir.....

teşekkürler sn.smyrna...:)

ertan
03-12-2006, 13:10
Aşağıda görünen mum grfiği metastock'da explore edip buldurmaya çalışıyorum..Nasıl bir kod yazmalıyım.. Yardımcı olursanız çok sevinirim..

http://www.hisse.net/forum/attachment.php?attachmentid=54196&stc=1&d=1164973435

şunu bir dener misiniz ?

hammert

e1:=(H-L)/3;
r1:=L+e1*2;
t1:=O>r1 AND C>r1;
a1:=t1 AND C<Mov(C,10,E);
n1:=a1 AND C<Ref(C,-1);
n1 AND (C=H OR O=H)

metin6144
03-12-2006, 13:46
açılış verisi yoksa hata verir

PROXY
03-12-2006, 13:47
Sevgili picador çok teşekkür ediyorum.gayet açıklayıcıydı verdiğiniz bilgiler..

Ertan bey size de teşekkür ederim..verdiğiniz formulu de deneyeceğim..

Bu arada metastock'taki formulleri anlatan formul yazmayı öğreten bir kitap var mıdır..? Öncelikle türkçe ama ingilizce de olur..

PROXY
03-12-2006, 13:55
Bu arada sizler soruğum sorulara cevap verdikçe ben biraz daha yüzsüzleşip yeni şeyler sormak istiyorum:)

Aslında yazılmış formullere bakıp biraz da formul mantığını çözmüş oluyorum. O anlamda yararlı oluyor..

Şimdi bu hammer görünümü oluşan hisseleri buldum.. Sormak istediğim system tester'da bu bulduğum sonuçlara göre hisseleri aldığımda %5 yükseldiğinde satmasını, %4 düştüğünde satmasını (yani stoploss) istiyorum. Bu koşullar altında da net kazancı görmek istiyorum.. Bunu nasıl formule ederim..

metin6144
03-12-2006, 14:07
Sevgili picador çok teşekkür ediyorum.gayet açıklayıcıydı verdiğiniz bilgiler..

Ertan bey size de teşekkür ederim..verdiğiniz formulu de deneyeceğim..

Bu arada metastock'taki formulleri anlatan formul yazmayı öğreten bir kitap var mıdır..? Öncelikle türkçe ama ingilizce de olur..
bence kitaba gerek yok (zaten kitap da yok) bu şekilde 2-3 ay devam etseniz kitabı yazarsınız :)