View Full Version : metastock la ilgili herşey
Pages :
1
2
3
4
5
6
7
[
8]
9
10
11
12
13
$MONEYMAKER$
03-12-2006, 15:37
Metin dostum,
MS de Asparay'in turev MACD sini indikator olarak nasil formule ediyoruz...
MACD.AS=MACD-Sinyal Cizgisi
Burada sinyal cizgisi macd'nin 9 gunluk ussel hareketli ortalamasi...
metin6144
03-12-2006, 16:18
Metin dostum,
Asparay daha önce duymadığım bir terim ama
için
MACD()-(Mov(MACD(),9,e)
yazabilirsiniz ama sanki olumlu için pozitif olması daha mantklı olur gibi geldi. o yüzden
(Mov(MACD(),9,e)-MACD()
şeklinde yazmak daha doğru olacaktır
$MONEYMAKER$
03-12-2006, 16:25
Olumlu ya da pozitif derken neyi kastettigini pek analamadim...
Formul icin tesekkurler..Bi dneyim bakalim nasil bir konfigurasyon cikacak..
$MONEYMAKER$
03-12-2006, 16:30
Sonucta osilator olarak kullancagim..Yani eksi ve artilar olmak zorunda...
metin6144
03-12-2006, 16:36
yani ortalama yukarı çıktığında olumlu görüntü olması için osilatörün pozitif olması uygun olur diye yerlerini değiştirdim
açılış verisi yoksa hata verir
doğrudur hocam, zaten açılış verisi olmadan yapılacak mum analizlerinin sağlıklı olmayacağını düşünüyorum...
Metin dostum,
şunu bir deneyin...
macdert
ert1:=MACD()-Mov(MACD(),9,E);
an1:=Mov(ert1,9,E);
ert1;an1;0
Asparay daha önce duymadığım bir terim ama
için
MACD()-(Mov(MACD(),9,e)
yazabilirsiniz ama sanki olumlu için pozitif olması daha mantklı olur gibi geldi. o yüzden
(Mov(MACD(),9,e)-MACD()
şeklinde yazmak daha doğru olacaktır
hocam aspray burada...
KİTAPTAN BİR ALINTI
Göstergeyi geliştirirken zaman ve gayretini harcayarak çeşitli koşul ve piyasalarda testler yapmış olan Gerald Appel’in 12-26-9 olarak belirlemiş olduğu bileşimi kurcalayarak tekerleği yeniden keşfetmeye çabalamak yerine Appel’in değişkenlerini aynen uygulayıp MACD göstergesini daha etkin kullanmanın yollarını aramak çok daha akıllı olacaktır.
Bu etkin yollardan bir tanesini 1986 yılında Thomas Aspray geliştirdi. Zaten gecikmeli göstergeler olan hareketli ortalamaları kullanan MACD göstergesinden aldığı sinyallerin zamanlamalarının da yetersiz (geç) olduğu tespit eden Aspray, Appel’in değişkenleriyle oynayacağına MACD’nin Sinyal Çizgisi’ni keseceği zamanı önceden kestirebilmek için deneyler yaptı. MACD’den yeni bir türev geliştirerek MACD’nin sinyallerini daha da erkene çekmeyi başardı. Böylelikle MACD-Sinyal Çizgisi kesişmelerini de önceden tespit edebilmiş oldu.
Aspray’in geliştirdiği türev şöyleydi:
“MACD-AS” = MACD – Sinyal Çizgisi
“Yeni Sinyal Çizgisi” = “MACD-AS”ın 9 periyotluk üslü hareketli ortalaması
Yaptığı iş çok basitti. Appel gibi biri hızlı biri yavaş iki üslü hareketli ortalama arasındaki farkı alacağına MACD-AS çizgisini oluşturmak için Appel’in MACD’si ile Sinyal Çizgisi arasındaki farkı aldı ve değerleri aynı Appel’in MACD’si gibi bir histogram olarak çizdi.
Böylelikle, Aspray’in türettiği MACD-AS sinyalleri, hem hareketli ortalama sinyallerinden hem de Gerald Appel’in MACD’sinin sinyallerinden çok daha erken sinayller üretti.
kaynak:Ali Perşembe
$MONEYMAKER$
03-12-2006, 17:34
Benim yapmak istedigim su...Tepeleri ya da dipleri en optimum yerlerde
en az hata ile yaklamak...Zaten mukemmel bir gosterge yok bu islerde....
MACD()-(Mov(),9,E) egrisini cizdirdikten sonra ,bunun da uzerine yine bu grafigin(egrinin) 9 gunluk EXPONENTIAL ussel HO sunu cizip onuda trigger olarak nasil kullanirim diye kafa patlatiyorum...Butun cirmalamalarim bu hadise icin....Sizde bi deneyip fikirlerinizi paylasirsaniz minnettar kalirim...
$MONEYMAKER$
03-12-2006, 17:36
Aynen dogrudur kaynak da tam orasi...Ama asil olan kaynak degil,kaynaktan su icilip icilememesi.....
Aynen dogrudur kaynak da tam orasi...Ama asil olan kaynak degil,kaynaktan su icilip icilememesi.....
o artık su içicinin becerisine kalmış bir şey...:)
$MONEYMAKER$
03-12-2006, 17:40
o da dorudur........
stockgeneration
03-12-2006, 17:48
macdas'ı expert advisor bölümüne nasıl yazabiliriz?
$MONEYMAKER$
03-12-2006, 17:59
ertan dostum,
senin verdigin daha kisa ve pratik yontem...
Benim ayri ayri osilatoru cizdirip daha sonra uzerine 9 gunluk ussel HO bindirdigimde cikan iki gosterge bir birine cok benziyor,fakat tipatip aynisi degil..Senin yazdiginda tepe ve dipler daha gec fark yakalaniyor...Kontrol edip gozlemlerini paylasir misin rica etsem..
ertan dostum,
senin verdigin daha kisa ve pratik yontem...
Benim ayri ayri osilatoru cizdirip daha sonra uzerine 9 gunluk ussel HO bindirdigimde cikan iki gosterge bir birine cok benziyor,fakat tipatip aynisi degil..Senin yazdiginda tepe ve dipler daha gec fark yakalaniyor...Kontrol edip gozlemlerini paylasir misin rica etsem..
ben de bir fark yok, değerler aynı...
$MONEYMAKER$
03-12-2006, 18:14
OK..Tesekkurler..
macdas'ı expert advisor bölümüne nasıl yazabiliriz?
macdert expert advisor
highligts bölümüne;
new diyerek;
al:rengi kendiniz seçin
ert1>an1
yine new diyerek;
sat:rengi kendiniz seçin
ert1<an1
Bu arada sizler soruğum sorulara cevap verdikçe ben biraz daha yüzsüzleşip yeni şeyler sormak istiyorum:)
Aslında yazılmış formullere bakıp biraz da formul mantığını çözmüş oluyorum. O anlamda yararlı oluyor..
Şimdi bu hammer görünümü oluşan hisseleri buldum.. Sormak istediğim system tester'da bu bulduğum sonuçlara göre hisseleri aldığımda %5 yükseldiğinde satmasını, %4 düştüğünde satmasını (yani stoploss) istiyorum. Bu koşullar altında da net kazancı görmek istiyorum.. Bunu nasıl formule ederim..
Sn. PROXY,
Bunu 2 biçimde yapabilirsiniz.
1. Formül yapısı izin veriyorsa, ya satım koşuluna, "sell order" kısmına, alış koşulunun, "1.05*alış koşulu" veya "0.96*alış koşulu" biçimde tanımlarsınız. sabit değerler yerine "opt" kullanarak, değişken ile, ms'nin uygun yerleri kendisinin optimize etmesini sağlayabilirsiniz.
2. Ya da, hazır biçimde, " Enhanced system tester" açarak, üst menüde "edit" e tıklayarak, açılan menüde, "system editor" de, "stops" sekmesinde bulunan, "maximum loss" ve "profit" kısmına değerleri % olarak atayarak yapabilirsiniz. "maximum loss" tahammül edebileceğiniz % kayıba göre pozisyondan çıkarır. " Profit" ise, kanaat ettiğiniz kar % sine göre pozisyondan çıkarır.
"Stops" kısmında, "breakeven", "maximum loss", "profit","inactivity minimum change","trailing" stopları mevcut. Kar stopu, süre stopu, iz süren stop, kayıp stopu, hareketsizlik stopları hakkında, zaman bulunca ayrıntılı açıklamayı düşünüyorum.
MS konusunda, herşeyi çekinmeden sorabilirsiniz, Bilgim ve zamanım el verdiği müddetçe yanıtlamaya çalışırım. Henüz bilmediğimiz konularda da, beraber diğer üstatların bilgilerinden yararlanır, araştırma yaparak, bilgi paylaşımı yaparız.Bu konunun yeterli kitabı ve sonu yok zaten.
2001 yılından beri, www.stockcentral.com.au, guppy ve joe silva'nın trading forumlarında, daha önceden düzenlenmiş ve geliştirilmiş bir çok formüllerim ve explorerlarım mevcuttu. Onlarda zamanla dağıldılar, forumlar kapanınca..
O zamanlar,hisse.net bir kaç sayfadan oluşuyordu, ms'le ilgilenen sadece bir kaç kişi vardı, 4.0 ve sonraları 6.5 kullanan. Yabancı sitelere dadanmıştım. Ancak, forumlar kapandığı için, verdiğim TA formül arşivlerine ulaşamıyorum, elimdekileri toplayıp, düzenleyip, burada ara sıra işe yarayanları örneklemek isterim.
Teşekkürler!
stockgeneration
03-12-2006, 18:26
macdert expert advisor
highligts bölümüne;
new diyerek;
al:rengi kendiniz seçin
ert1>an1
yine new diyerek;
sat:rengi kendiniz seçin
ert1<an1
highlights'a yazınca bütün grafik mavi oldu, symbols'e yazdım, o zaman da tüm çubuklarda al veya sat sinyali gösterdi.
highlights'a yazınca bütün grafik mavi oldu, symbols'e yazdım, o zaman da tüm çubuklarda al veya sat sinyali gösterdi.
nasıl görünmesini istiyorsunuz ?
stockgeneration
03-12-2006, 18:31
nasıl görünmesini istiyorsunuz ?
Cross'u ekleyince sinyaller tamam oldu.
Tşk,
Cross'u ekleyince sinyaller tamam oldu.
Tşk,
:tamam: :)
metin6144
03-12-2006, 19:46
Benim yapmak istedigim su...Tepeleri ya da dipleri en optimum yerlerde
en az hata ile yaklamak...Zaten mukemmel bir gosterge yok bu islerde....
MACD()-(Mov(),9,E) egrisini cizdirdikten sonra ,bunun da uzerine yine bu grafigin(egrinin) 9 gunluk EXPONENTIAL ussel HO sunu cizip onuda trigger olarak nasil kullanirim diye kafa patlatiyorum...Butun cirmalamalarim bu hadise icin....Sizde bi deneyip fikirlerinizi paylasirsaniz minnettar kalirim...
aslında olay basit macd ile sinyal çizgisi arası mesafe daralıyorsa dönüş yeri yaklaşıyor açılıyor ise yön sağlamlaşıyor demek. bu durumda macd-as da eksi ve artı bölgeden dönüş yapacak sıfıra yaklaşıp kesecek. şimdi buna bir hareketli ortalama daha ekleyip birbirini kesmelerini sinyal kabul etmek yerine macd-as ın aşağı ve yukarı dönmelerini sinyal kabul etmek daha erken uyanmamızı sağlar. illa ki hareketli ortalama çizdireceksek bunun da farkını alıp macd-as-as yapmak ve yine dönüşleri kollamak daha doğru. Asparay bunu açıkladığında kimsenin bunu yapmıyor olduğuna inanamıyorum. :)
$MONEYMAKER$
03-12-2006, 19:54
Zaman zaman donus yapiyor gibi gorunuyor sonra ayni yonde osilator terse getiriyor insani...Fakat o exp HO ile kesisme olursa bi nevi kesin teyit alinmis gibi oluyor cogu zaman dipten ya da tepeden ters istikamete donusun...
$MONEYMAKER$
03-12-2006, 20:02
metin dostum,
Son 10 gunluk hacim ortalamasinin 30 gunluk hacim ortlamasini yukari kestiginin sartini nasil yazariz??
$MONEYMAKER$
03-12-2006, 20:48
metastock 8.0 icin explorer kisminda "password protected " yerler icin sifreyi bilen arkadas var mi acaba???
metin6144
03-12-2006, 20:50
Zaman zaman donus yapiyor gibi gorunuyor sonra ayni yonde osilator terse getiriyor insani...Fakat o exp HO ile kesisme olursa bi nevi kesin teyit alinmis gibi oluyor cogu zaman dipten ya da tepeden ters istikamete donusun...
periyod uzadıkça hatalı sinyaller azalıp, geç sinyaller artacaktır. bir sinyal geldiğinde bir uzun periyoda çıkıp onaylatmakta fayda var. bir de hangi tür göstergenin ne zaman kullanılacağını bilmek lazım. mesela hareketli ortalamalar trendlerde iyiyken yatay salınımlarda zarar ettirir. oscillatorler ise trend başladığında aşırı alım gösterir. bir analiz stili içinde kullandığınız göstergelerden birini optimize ediyorsunuz aslında. Herşeyi bir göstergeden beklemek yerine birbirinin açığını kapatan göstergeleri harman yapıp kullanmak uygun olacaktır.
metin6144
03-12-2006, 20:55
metin dostum,
Son 10 gunluk hacim ortalamasinin 30 gunluk hacim ortlamasini yukari kestiginin sartini nasil yazariz??
basit hareketli ortalama olarak kabul edelim ortalamayı.
cross(mov(V,10,s),mov(V,30,s))
şeklinde yazılır kestiği gün 1 sinyali üretir.
tabi bunu günlük grafikte bakarsanız 10 gün olur. explore ederken de günlük veriyi seçmeniz gerekir
metin6144
03-12-2006, 21:06
metastock 8.0 icin explorer kisminda "password protected " yerler icin sifreyi bilen arkadas var mi acaba???
formülleri birinden alarak import ettiyseniz onu yedekleyen şifre koymuştur.
$MONEYMAKER$
03-12-2006, 21:17
Yo Cd nin icinde standart explorer..."Deel" ile baslayan formullerden.......
metin6144
03-12-2006, 21:30
Yo Cd nin icinde standart explorer..."Deel" ile baslayan formullerden.......
8.0 ı bilmiyorum belki MS in şifreli formülleri gibi explorerları da vardır.
içi görülemeyen bir çok formülü http://stockcharts.com/education/IndicatorAnalysis/
adresinden bularak yazabiliriz ama exploreri kendimiz düzenlememiz gerekir
$MONEYMAKER$
03-12-2006, 23:25
OK ,ilgin ve nezaketin icin cok tesekkurler...
Kendine iyi bak........
metastok eksplorer için yüzlerce kriter geliştirilmiştir. bu formüller plugin grubu olarak ayrıca lisansa bağlı olarak satılmaktadır. lisans satın alarak şifreyi çözersiniz, korsan bir yazılım kullanıyorsanız, elinizdeki ile idare edeceksiniz.
Merhaba Arkadaşlar,
System Tester da Satış şartı bölümüne Alış işlemi gerçekleştikten 3 gün sonra sat nasıl diyebilirim.
Teşekkürler.
Merhaba Arkadaşlar,
System Tester da Satış şartı bölümüne Alış işlemi gerçekleştikten 3 gün sonra sat nasıl diyebilirim.
Teşekkürler.
Sn. HeeY,
1.$ işaretli "enhanced system tester" ı açıp, üst sekmelerden "edit" e tıklayınız.
2." stops" sekmesinde, " Incativity minimum change" kısmına, Minimum change kısmına % 100, periods kısmına 3 yazınız. 3 gün sonra, sat sinyali gelecektir.
Bunu yapmakla, sisteme, "eğer hisseler 3 gün içinde, minimum %100 getiri sağlamazsa, 3. gün sonunda sat" demiş oluyoruz.
3 gün içinde %100 getiri sağlama, bizim borsamızda, taban-tavan marjı %10 olduğundan dolayı,imkansız olduğundan, aslında hile yapmış oluyoruz.:D
Periyodu, ertesi gün sinyali olarak optimize ediyorsanız, periods kısmını 4 yapabilirsiniz.
metin6144
04-12-2006, 22:06
Sn. HeeY,
1.$ işaretli "enhanced system tester" ı açıp, üst sekmelerden "edit" e tıklayınız.
2." stops" sekmesinde, " Incativity minimum change" kısmına, Minimum change kısmına % 100, periods kısmına 3 yazınız. 3 gün sonra, sat sinyali gelecektir.
Bunu yapmakla, sisteme, "eğer hisseler 3 gün içinde, minimum %100 getiri sağlamazsa, 3. gün sonunda sat" demiş oluyoruz.
3 gün içinde %100 getiri sağlama, bizim borsamızda, taban-tavan marjı %10 olduğundan dolayı,imkansız olduğundan, aslında hile yapmış oluyoruz.:D
Periyodu, ertesi gün sinyali olarak optimize ediyorsanız, periods kısmını 4 yapabilirsiniz.
akıllıca :tamam:
Teşekkür ederim, Sn. metin6144
expert advisor de mesela RSI(14) ün 30 değerini yukarı kestiği son veriyi işaretleyecek formülü bilen arkadaş varmı? Özellikle grafik üzerinde, her kesişmeyi sinyal olarak görmek istemiyorum, sadece son kestiğinde etiketleme yapsın.
tşk.selamlar
expert advisor de mesela RSI(14) ün 30 değerini yukarı kestiği son veriyi işaretleyecek formülü bilen arkadaş varmı? Özellikle grafik üzerinde, her kesişmeyi sinyal olarak görmek istemiyorum, sadece son kestiğinde etiketleme yapsın.
tşk.selamlar
şunu bir deneyin...
Cross(RSI(14),30)
$MONEYMAKER$
04-12-2006, 23:48
Arkadaslar selam,
Hesapli fiyatlardan Explorer plug-in elde etmenin yolu var mi???
Varsa bunu nasil yapacaz??
şunu bir deneyin...
Cross(RSI(14),30)
Bu her kesişmede işaretleme yapar. valuewhen i denedim ama beceremedim:)
ilginize teşekkürler
Arkadaslar selam,
Hesapli fiyatlardan Explorer plug-in elde etmenin yolu var mi???
Varsa bunu nasil yapacaz??
en hesaplısı burada üretmek olacaktır:)
selamlar
$MONEYMAKER$
05-12-2006, 00:04
Nasil edecez iste bende onu soruyorum???Mesela kullanipta %70-80 verim aldiginiz explorer formulu varmi??
Nasil edecez iste bende onu soruyorum???Mesela kullanipta %70-80 verim aldiginiz explorer formulu varmi??
satılanlar arasında %70-80 verim verebileni gören varmı? Bende merak ettim şimdi:)
$MONEYMAKER$
05-12-2006, 00:08
ornegin hacim artisi var mi???Kagit toplaniyor mu OBV artis trendinde mi???
Agirlikli ort fiyat son 1 hafta,son 4 haftanin uzerinde mi ??vs vs diye
sonra belli degerler almasina puanlar verim bir tur rating siralamasi yaptirmak nasil mumkun olur???Sadece belli sart altinda 1 ya da 0 diye degerlendirmek yerine..
Bu her kesişmede işaretleme yapar. valuewhen i denedim ama beceremedim:)
ilginize teşekkürler
Sn. ctitiz,
ValueWhen(1 ,(Cross(RSI(14),30)),CLOSE )
formülü, RSI (14), 30'u alttan kestiği günkü kapanış fiyatını hesaplar. CLOSE yerine, L veya H yazarak, güniçi gördüğü en düşük veya en yüksek fiyatları da bulabilirsiniz. "valuewhen" yazınca, bunu istediğinizi düşündüm.
sonra belli degerler almasina puanlar verim bir tur rating siralamasi yaptirmak nasil mumkun olur???Sadece belli sart altinda 1 ya da 0 diye degerlendirmek yerine..
MetaStock kullanımı biraz Excel e benziyor. Kimi sadece hesap makinası olarak kullanır, kimi kolon ve sütunlar arası formülasyon olayına girer, bazıları sadece word gibi yazılım programı olarak destek alır. İleri derecede bilenler ise makrolar yaratır ve sayfalar dolusu datayı bikaç dakikada konsolide eder.
Ayrılacak zaman, alınacak eğitim ve kurcalayarak ileri seviyelere ulaşılabilir. Hoş ben tembeller, daha ii gelişim sağlar diye düşünürüm, ben bu katagorideyim:)
Neyse kısaca metastock u öğrenmek istiyorsanız sitelerden bilgi araştırabilirsiniz, kendi metastock unuz üzerinde de denemeler yapmaktan çekinmeyin. Emin olun sadece 1 ve 0 değerleri üretmiyor...
selamlar
satılanlar arasında %70-80 verim verebileni gören varmı? Bende merak ettim şimdi:)
Sn. ctitiz;
Formül satımında öyle bir piyasa oluşmuş ki, adamlar;
H> Ref(( Mov(H,14,S)),-1) gibi,
en basit formülleri bile, şifreleyip satar olmuşlar. Kullandıkları göstergeler, hepimizin bildiği RSI,MACD, vb. klasik TA göstergeleri, şifreleyince, psikolojik olarak büyülü hale geliyor sanırım. Bir de, eski şifreliler demode veya deşifre olunca, ücretsiz halini bulabiliyorsunuz. "Market stock system" ve "market timing system" bunlara örnek.
Sn. ctitiz,
ValueWhen(1 ,(Cross(RSI(14),30)),CLOSE )
formülü, RSI (14), 30'u alttan kestiği günkü kapanış fiyatını hesaplar. CLOSE yerine, L veya H yazarak, güniçi gördüğü en düşük veya en yüksek fiyatları da bulabilirsiniz. "valuewhen" yazınca, bunu istediğinizi düşündüm.
sayın picador haklısınız varmak istediğim noktaya valuewhen ile ulaşmaya çalıştım ancak tutturamadım.
İstediğim şu RSI(14) ün en son 30 u yukarı kestiği gün al sinyali üretmek.
denemem şu şekildeydi.
x:=if(cross(RSI(14),30),1,0) eğer RSI(14) 30 u yukarı keserse X e 1 değerini ata.
sonra düşündümkü expert advisor a al şartı olarak;
valuewhen(1,(cross(rsi(14),30),x)=1
koşulunu yazmalıydım.
RSI 14 en son 30 u yukarı kestiğinde x in değeri 1 ise (ki ilk formülden dolayı 1 olmalı) al ver...
ancak beklediğim sonuç gelmedi, deneye deneye bulacağız artık:)
selamlar
Sn. $MONEYMAKERS$,
Ne kadar çok kriteri bir arada kullanırsanız, o kadar az sonuç alırsınız ve o derece verimsizleşir. Rating olayında ise, trend göstergeleri ile osilatör göstergeleri ayrı ayrı kullanmak gerekir. MACD ile CCI'a rating verip, puanlama yaptığımızda, trend içinde MACD olumlu olurken, CCI sürekli hatalı sinyal üreteceğinden (trendden erken çıkarma veya sık al-sat yaptırma), kümülatifi pek verimli olmaz. Yatay piyasada da, tam tersi olur, birbirlerini neutralize ederler. Aynı cins göstergelerde, ratingleme bile, Stoch, CCI'tan daha hızlı, CCI, RSI'den daha hızlı olduğu için, etkili sonuç vermiyor. Periyodları optimize etmek ise, birçok göstergeyi, tek gösterge haline getirmek anlamına geliyor ki, gereksiz yere, örneğin,kısa vade işlem için, aynı tip 3 göstergeye bakmış oluyoruz.
sayın picador haklısınız varmak istediğim noktaya valuewhen ile ulaşmaya çalıştım ancak tutturamadım.
İstediğim şu RSI(14) ün en son 30 u yukarı kestiği gün al sinyali üretmek.
denemem şu şekildeydi.
x:=if(cross(RSI(14),30),1,0) eğer RSI(14) 30 u yukarı keserse X e 1 değerini ata.
sonra düşündümkü expert advisor a al şartı olarak;
valuewhen(1,(cross(rsi(14),30),x)=1
koşulunu yazmalıydım.
RSI 14 en son 30 u yukarı kestiğinde x in değeri 1 ise (ki ilk formülden dolayı 1 olmalı) al ver...
ancak beklediğim sonuç gelmedi, deneye deneye bulacağız artık:)
selamlar
ıkına sıkına şöyle bir şey çıkarttım bir deneyin bakalım...
a1:=Cross(RSI(14),30);
b1:=ValueWhen(1 ,a1 ,CLOSE );
c1:=LastValue(b1 );
d1:=b1=c1;
d1=1 AND Ref(d1,-1)=0
$MONEYMAKER$
05-12-2006, 01:33
Tesekkurler arkadaslar...
d1=1 AND Ref(d1,-1)=0
bu formülün tam tersini almak mümkünmü yani aşağıya hareketi teşekkürler
d1=1 AND Ref(d1,-1)=0
bu formülün tam tersini almak mümkünmü yani aşağıya hareketi teşekkürler
şunu bir deneyin...
a1:=Cross(70,RSI(14));
d1=1 AND Ref(d1,-1)=0
Sayın ertan bey formül güzel ama deneme babından geriye doğru dataları dikkate almıyor bunun imkanı varmı aceba tekrar teşekkürler
$MONEYMAKER$
05-12-2006, 14:19
SWING AL /SAT EXPLORER
Col A: LONGS Cross(Swing(3),0)
Col B: SHORTS Cross(0,Swing(3))
FILTER: colA OR colB *******************************************
LONGS ve SHORTS ifadeleri sutun adi bolumune girilecek dikkat edelim...
Birinci sutundaki "1" ler alim,ikinci sutundaki "1" ler satim tavsiyesi....
Dogacak zararlardan muessesemiz sorumlu tutulamaz....Dogacak karlardan
komisyonumuzu ayrica rica ederiz...Corbada bizim de tuzumuz olsun dedik..!!
metin6144
05-12-2006, 19:39
d1=1 AND Ref(d1,-1)=0
az biraz daha süsleyelim :)
kesişme gününe denk gelen tüm değerlerin ileriki günlerde aynen tekrarlanmayacağı varsayımı ile
b2:=ValueWhen(1 ,a1 ,H );
b3:=ValueWhen(1 ,a1 ,L );
b4:=ValueWhen(1 ,a1 ,V );
if(C=b1 and H=b2 and L=b3 and V=b4,1,0)
d1=1 AND Ref(d1,-1)=0
olayımız budur:)
Teşekkürler, selamlar.
az biraz daha süsleyelim :)
kesişme gününe denk gelen tüm değerlerin ileriki günlerde aynen tekrarlanmayacağı varsayımı ile
b2:=ValueWhen(1 ,a1 ,H );
b3:=ValueWhen(1 ,a1 ,L );
b4:=ValueWhen(1 ,a1 ,V );
if(C=b1 and H=b2 and L=b3 and V=b4,1,0)
Cross(RSI(14),30) den farkı nedir? grafik üzerinde göremedim.
metin6144
05-12-2006, 21:50
Cross(RSI(14),30) den farkı nedir? grafik üzerinde göremedim.
yanlış yazmasaydım farklı olacaktı :aglayan:
doğrusu şöyle olacak
b1:= LastValue(ValueWhen(1 ,a1 ,CLOSE ));
b2:= LastValue(ValueWhen(1 ,a1 ,H ));
b3:= LastValue(ValueWhen(1 ,a1 ,L ));
b4:= LastValue(ValueWhen(1 ,a1 ,V ));
If(C=b1 AND H=b2 AND L=b3 AND V=b4,1,0)
yanlış yazmasaydım farklı olacaktı :aglayan:
doğrusu şöyle olacak
b1:= LastValue(ValueWhen(1 ,a1 ,CLOSE ));
b2:= LastValue(ValueWhen(1 ,a1 ,H ));
b3:= LastValue(ValueWhen(1 ,a1 ,L ));
b4:= LastValue(ValueWhen(1 ,a1 ,V ));
If(C=b1 AND H=b2 AND L=b3 AND V=b4,1,0)
:) şimdi ok, tşk.
spekülatör
06-12-2006, 01:45
slm arkadaşlar şöyle bir formül düşünüyorum yardımcı olursanız sevinirim.dolar bazlı dibine yakın yada dip yapmış olan hisseleri taratacak bir formül mesela son 5 yıl gibi.tşk ler...
metin6144
06-12-2006, 22:13
slm arkadaşlar şöyle bir formül düşünüyorum yardımcı olursanız sevinirim.dolar bazlı dibine yakın yada dip yapmış olan hisseleri taratacak bir formül mesela son 5 yıl gibi.tşk ler...
öncelikle bunu MS'un anlayacağı dile çevirmenize yardımcı olayım.
dip tanımını matematiksel ifade etmeniz lazım. (son 5 yılda gördüğü en düşük yerden %5 uzaklaşmış ise dip kabul edelim gibi olmalı)
yakın tanımı da aynı sorunu yaşıyor. ama ben olsam tüm hisselerin dip kabul ettiğimiz yere göre %kaç uzaklıkta olduğuna bakar en yakınlardan seçerdim.
dolar bazında olması için de bu formülü dolar bazlı verilere uygulayacaksınız.
netleştirin yazalım
ms de seçili göstergeyi bütün hisselerde uygulayacak kolay bir yol yok mu?
metin6144
06-12-2006, 23:07
ms de seçili göstergeyi bütün hisselerde uygulayacak kolay bir yol yok mu?
133. sayfadan alıntı aslında semi-log için sorulmuş ama size gerekli olanı 1. ve 2. yol ile yapabilirsiniz
1. yol template veya şablon oluşturup, şablona kısayol atamanız lazım
2.yol grafiği istediğiniz hale getirip ekranın sağ alt köşesinde okların yanındaki kutuyu açar, oradan options ve use chart as template den sonra, security den senedi seçebilirsiniz.
3. yol grafik üzerinde sağ tıklayıp, apply template den en alttan 3. olan semi-log u seçebilirsiniz.
4. yol herseferinde fiyat eksenine tıklayarak Yaxis properties ve semi-log scale ileyapılabilir.
en iyisi 1. yoldur.
teşekkür ederim sn. metin 6144
bir de 3 tane sistem oluşturup aynı hisseden 3 chart ayrı görüntülemek istiyorsam ve bunu tüm hisselere uygularsam ms 7.2 de mümkün mü?
metin6144
06-12-2006, 23:40
teşekkür ederim sn. metin 6144
bir de 3 tane sistem oluşturup aynı hisseden 3 chart ayrı görüntülemek istiyorsam ve bunu tüm hisselere uygularsam ms 7.2 de mümkün mü?
template olarak neyi kaydederseniz o şekilde görebilirsiniz. eğer grafik çok karmaşık olmayacaksa hepsini tek template içine yerleştirebilirsiniz.
template kullanımını ayrıntılı yazdığım yerler olacak bir bakın isterseniz oralara
spekülatör
07-12-2006, 00:03
öncelikle bunu MS'un anlayacağı dile çevirmenize yardımcı olayım.
dip tanımını matematiksel ifade etmeniz lazım. (son 5 yılda gördüğü en düşük yerden %5 uzaklaşmış ise dip kabul edelim gibi olmalı)
yakın tanımı da aynı sorunu yaşıyor. ama ben olsam tüm hisselerin dip kabul ettiğimiz yere göre %kaç uzaklıkta olduğuna bakar en yakınlardan seçerdim.
dolar bazında olması için de bu formülü dolar bazlı verilere uygulayacaksınız.
netleştirin yazalım
ozaman dediğiniz şekilde bana bu formülü yazarsanız çok sevinirim metin kardeş.tekrar tşk ederim...
ozaman dediğiniz şekilde bana bu formülü yazarsanız çok sevinirim metin kardeş.tekrar tşk ederim...
A Column una LLV(C,200)+LLV(C,200)*5/100
B Column una C
filter ada colB>colA yazıp Explore edersek;
bu günkü kapanışı, son 200 günlük en düşük kapanışının %5 üzerinde olanları bulabiliriz.
Selamlar
metin6144
07-12-2006, 00:28
aylık grafik üstünde inceleyip, explore ederken aylık işaretlemeyi unutmayın
a1:=LLV(Trough(1, L, 5),60);
(C-a1)/b1*100
spekülatör
07-12-2006, 00:42
A Column una LLV(C,200)+LLV(C,200)*5/100
B Column una C
filter ada colB>colA yazıp Explore edersek;
bu günkü kapanışı, son 200 günlük en düşük kapanışının %5 üzerinde olanları bulabiliriz.
Selamlar
ctitiz kardeş dediğiniz şekil yaptım ama diyebilirimki bütün hisseler çıktı rica etsem sizde bir kontrol edermisiniz formülü.tşk ler...
metin6144
07-12-2006, 00:46
ctitiz kardeş dediğiniz şekil yaptım ama diyebilirimki bütün hisseler çıktı rica etsem sizde bir kontrol edermisiniz formülü.tşk ler...
zaten bütün hisseler çıkacak siz yakın olanını seçeceksiniz oradan
spekülatör
07-12-2006, 00:46
aylık grafik üstünde inceleyip, explore ederken aylık işaretlemeyi unutmayın
a1:=LLV(Trough(1, L, 5),60);
(C-a1)/b1*100
metin kardeş senin formülde de hangisini hangi bölüme yazacağımı bulamadım yerlerini ayrı ayrı belirterek tekrar yazabilirmisin?
demek son 200 günlük en düşük değerinin %5 üzerinde kapanan çok kağıt varmış:)
siz günü veya oranı istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz, yada metin6144 arkadaşımızın belirttiği gibi karşınıza gelen ekranda fiyatlara bakarak kafanıza yatan herhangibir hisseyi incelemelisiniz.
veya hisse elemek için 2.bir koşul girilebilir.
kolay gelsin
metin6144
07-12-2006, 01:13
metin kardeş senin formülde de hangisini hangi bölüme yazacağımı bulamadım yerlerini ayrı ayrı belirterek tekrar yazabilirmisin?
eee dostum sen de formülü isterken ayrıntı işini bize yıktın :)
şaka bir yana olduğu gibi fx den yeni formül açıp yapıştırıp grafik üzerinde de görebilirsin ya da explorer'da colA ya yapıştırıp direk kullanabilirsin load optionsda 2500 civarında olsun aylık olarak explore etsin veri seçerken günlük verileri kullanırsan ve bittiğinde reports a tıklarsan çıkan listede başlıklara tıklayarak sıralayıp en fazla uzak olanları başa alacak şekilde sıralayabilirsin.
spekülatör
07-12-2006, 01:36
sayın ctitiz be metin kardeş idare edinya formül konusunda acemiyiz sayenizde zamanla bizlerde tecrübe edinecez.yakın ilginiz için canı gönülden tşk ederim..
metin6144
07-12-2006, 22:04
Bakın aklıma ne geldi durup dururken
imam sürekli aynı vaazı veriyormuş. cemaat sıkılmış artık aynı şeyleri dinlemekten. imama gidip "hoca efendi artık şu vaazı değiştirsen iyi olur, aylardır aynı şeyleri tekrar ediyorsun" demişler. imam da demiş ki
-siz değişmiyorsunuz ki ben vaazı değiştireyim!
teknik analiz için en iisi hangi program? ve nereden bulabilirim
metin6144
08-12-2006, 21:02
teknik analiz için en iisi hangi program? ve nereden bulabilirim
bazı fiyat takip sistemlerinde analiz yapabiliyorsunuz ama bunu ayrı bir programla yapmak daha verimli olur. Zaten istediğiniz de o tür bir program. Klasik teknik analiz yapacaksanız en yaygın kullanılan metastock'u öneririm. versiyon konusunda da 7.0 ve 7.2 versiyonlarını öneririm bu konuda farklı fikirleri olan çıkabilir. yetkili firmalardan satın alınabilir.
$MONEYMAKER$
10-12-2006, 01:13
Selam arkadaslar...Diyelim ki hissede kuvvetli bir asagi trend var ADX(14)>30 ve de -DI ile +DI arasi iyice acilmis ....Fakat dusus trendi zayifliyor yani -DI asagi donuyor ve ADX(14) egrisini yukaridan asagi dogru kesiyor....Bu kesismeyi bulduran konfigurasyonu nasil formule edecez???...Simdiden cok tesekkur...
Selam arkadaslar...Diyelim ki hissede kuvvetli bir asagi trend var ADX(14)>30 ve de -DI ile +DI arasi iyice acilmis ....Fakat dusus trendi zayifliyor yani -DI asagi donuyor ve ADX(14) egrisini yukaridan asagi dogru kesiyor....Bu kesismeyi bulduran konfigurasyonu nasil formule edecez???...Simdiden cok tesekkur...
ADX(14)>30 AND Cross(ADX(14),MDI(14))
selamlar
$MONEYMAKER$
10-12-2006, 21:28
Tesekkur ederim...
$MONEYMAKER$
10-12-2006, 21:55
Exploration notlari :Uzun donem dusus trendinde olan ve artik dusus trendi zayiflama durumuna gelmis,yukari tepki vermesi kuvvetle muhtemel hisseleri
tarayan kasif....!!!
Col A: Close C
Col B: {100 M.A.} Mov(C,100,E)
Col C:{ % below} ((C-Mov(CLOSE,100,E)) /
Mov(C,100,E)) * 100
Col D: ADX(14)
Col E: ADXR(14)
Filter colA < colB AND colD > colE AND colD>30 AND
MDI(14)>PDI(14) AND
Cross(ADX(14),MDI(14))
Filter enabled Yes
Periodicity Daily
Records required 350
Olumlu/olumsuz yorum ,fikir ve onerilerinizi bekliyorum...
metin6144
10-12-2006, 22:43
Exploration notlari :Uzun donem dusus trendinde olan ve artik dusus trendi zayiflama durumuna gelmis,yukari tepki vermesi kuvvetle muhtemel hisseleri
tarayan kasif....!!!
Col A: Close C
Col B: {100 M.A.} Mov(C,100,E)
Col C:{ % below} ((C-Mov(CLOSE,100,E)) /
Mov(C,100,E)) * 100
Col D: ADX(14)
Col E: ADXR(14)
Filter colA < colB AND colD > colE AND colD>30 AND
MDI(14)>PDI(14) AND
Cross(ADX(14),MDI(14))
Filter enabled Yes
Periodicity Daily
Records required 350
Olumlu/olumsuz yorum ,fikir ve onerilerinizi bekliyorum...
burada tespit edilenler hala düşüş trendinde olan hisseler olacak. kısa süreli düzeltmelerini tamamlayanlar ya da genel bir olumlu hava durumunda sadece çok kötü hisselerin düştüğü durumlarda tespit edilenler uzak durulması gerekenler olacaktır. Alım satım mantığınıza uygun sinyaller alıyorsanız formül doğrudur. Ama ben olsam önce formül olarak yazarım grafiğin üstüne atarım sonra farklı hisselerde nerelerde sinyal vermiş bakarım. düşüş trendlerinde yatay dönemlerde ve yükselişlerde ne yapmış incelerim. kafama yattıysa explore ederek kullanırım.
Formül işine girişince tam dipte al versin tepede sat versin diye uğraşırız ama babalar bile dipte alıp tepede satmazlar. Bu işte iyi kazanmak için yukarı hareket eden hissenin en hızlı dönemini bulmak dibini yakalamaktan daha kolay olur. Tutturamasanız bile kar etme şansınız yüksek olur.
Klasik teknik analiz yöntemleri ile destekler dirençler formasyonlar yakalanabiliyorsa dipler tepeler tahmin edilebilir ama oralardan işlem yapılmaz.
BULL MARKET
10-12-2006, 23:54
MS de şu formülü çalıştıramadım, yardımcı olacak arkadaş varmıdır?, sanırım opt1, yani optimizasyon indikatörü falan mı lazımdır nedir anlamadım gitti, yardımcı olacabileceklere teşekkürler, saygılar.
{Are we in trend? Is the trend at least three days old?}
ADXRising := ADX(opt1) > Ref(ADX(opt1),-1) AND
Ref(ADX(opt1),-1) >= Ref(ADX(opt1),-2) AND
Ref(ADX(opt1),-2) >= Ref(ADX(opt1),-3);
{Do we have an RSI above it's MA}
RSICrossOver := Cross(RSI(opt2),Mov(RSI(opt2),opt3,TRI));
{Buy when ADX shows a new trend and the close has crossed it's DEMA}
{Or when the market is out of trend and the RSI has crossed it's MA}
When((ADXRising AND CLOSE>Dema(CLOSE,opt4))
OR (ADXRising < 1 AND RSICrossOver);
metin6144
11-12-2006, 01:11
MS de şu formülü çalıştıramadım, yardımcı olacak arkadaş varmıdır?, sanırım opt1, yani optimizasyon indikatörü falan mı lazımdır nedir anlamadım gitti, yardımcı olacabileceklere teşekkürler, saygılar.
{Are we in trend? Is the trend at least three days old?}
ADXRising := ADX(opt1) > Ref(ADX(opt1),-1) AND
Ref(ADX(opt1),-1) >= Ref(ADX(opt1),-2) AND
Ref(ADX(opt1),-2) >= Ref(ADX(opt1),-3);
{Do we have an RSI above it's MA}
RSICrossOver := Cross(RSI(opt2),Mov(RSI(opt2),opt3,TRI));
{Buy when ADX shows a new trend and the close has crossed it's DEMA}
{Or when the market is out of trend and the RSI has crossed it's MA}
When((ADXRising AND CLOSE>Dema(CLOSE,opt4))
OR (ADXRising < 1 AND RSICrossOver);
evet system tester için optimizasyon denemesi
opt1 ile adx periyodunu belirliyorsunuz 14 kullanılabilir
opt2 ile RSI periyodu belirliyorsunuz bu da 14 olabilir
opt3 ile RSInin hareketli ortalama periyodu belirlenmiş 3 (veya daha uzun) olabilir
opt 4 ile dema periyodu belirlenmiş deneyerek iyi bir değer bulabilirsiniz
$MONEYMAKER$
11-12-2006, 14:43
((Sum(C-LLV(L,21),6)/Sum(HHV(H,21)-LLV(L,21),6))*100)*RSI(14)*.01
Arkadaslar bu bir tur grafik...Bu grafigi EXPLORER haline getirmek istiyorum...
Sartlar su : Yukaridaki grafigin alacagi deger 5'in altinda ise AL,sayet deger 55'in uzerindeyse SAT sinyali almak istiyorum...Bunu bu sekilde yapmamiz mumkun mu acaba???Yardimlariniz ya da yorumlariniz icin simdiden tesekkur ederim...Biraz ugrastim cikamadim isin icinden , o yuzden rahatsiz ettim sizleri..!!!
((Sum(C-LLV(L,21),6)/Sum(HHV(H,21)-LLV(L,21),6))*100)*RSI(14)*.01
Arkadaslar bu bir tur grafik...Bu grafigi EXPLORER haline getirmek istiyorum...
Sartlar su : Yukaridaki grafigin alacagi deger 5'in altinda ise AL,sayet deger 55'in uzerindeyse SAT sinyali almak istiyorum...Bunu bu sekilde yapmamiz mumkun mu acaba???Yardimlariniz ya da yorumlariniz icin simdiden tesekkur ederim...Biraz ugrastim cikamadim isin icinden , o yuzden rahatsiz ettim sizleri..!!!
5'in altinda ise AL
((Sum(C-LLV(L,21),6)/Sum(HHV(H,21)-LLV(L,21),6))*100)*RSI(14)*.01<5
55'in uzerindeyse SAT
((Sum(C-LLV(L,21),6)/Sum(HHV(H,21)-LLV(L,21),6))*100)*RSI(14)*.01>55
$MONEYMAKER$
11-12-2006, 19:33
Kendimi resmen salak gibi hissediyorum...Oyse ne kadar yakinmis cozum...
neeldo dostuma tesekkur...Bi Adana Kebap borcum olsun sana...Kendine iyi bak..
BULL MARKET
12-12-2006, 00:57
evet system tester için optimizasyon denemesi
opt1 ile adx periyodunu belirliyorsunuz 14 kullanılabilir
opt2 ile RSI periyodu belirliyorsunuz bu da 14 olabilir
opt3 ile RSInin hareketli ortalama periyodu belirlenmiş 3 (veya daha uzun) olabilir
opt 4 ile dema periyodu belirlenmiş deneyerek iyi bir değer bulabilirsiniz
Hay bin yaşa, bunun bir system tester de deneme olacağını bilemezdim, teşekkürler sn metin6144:), bu gibi şeyleri ne zaman nasıl öğrenicem kestiremiyorum:confused: , saygılar.:tamam:
$MONEYMAKER$
15-12-2006, 12:31
TSI and Ergodic Indicator(TSI:True Strength İndex)
100*(Mov(Mov(ROC(C,1,percent),25,E),13,E)/Mov(Mov(Abs(ROC(C,1,percent)),25,E),13,E))
Tepe ve diplerdeki pozitif ve negatif uymsuzluklari nasil yakaladigini
dikkatle incelemenizi oneririm...
Kolay gelsin,bol kazanclar....!!!
Sayın arkadaşım bu formülü expert advisör e nasıl uygularız teşekkürlr
$MONEYMAKER$
15-12-2006, 18:29
sansms dostum,
o isleri metin ya da neeldo dostlarim daha iyi bilirler...Ben daha o kadar
pisemedim henuz...Kendine iyi bak..
metin6144
15-12-2006, 19:25
sansms dostum,
o isleri metin ya da neeldo dostlarim daha iyi bilirler...Ben daha o kadar
pisemedim henuz...Kendine iyi bak..
expert advisor'un sadece adını biliyorum. bir kere açtım kapattım. Dolayıyla bu konuda diğer arkadaşların bilgisi gerekecek. Diyerek başlayayım ama sanırım bu formül göz ile incelenecek türden.
hazır mesaja girişmişken bir de uyumsuzlukları güzel yakaladığını farkettiğim bir formülü de ben vereyim. Çok benziyor ama daha basit.
Mov(Mov(ROC(C,1,%),7,S),3,S)
Sayın arkadaşım bu formülü expert advisör e nasıl uygularız teşekkürlr
100*(Mov(Mov(ROC(C,1,percent),25,E),13,E)/Mov(Mov(Abs(ROC(C,1,percent)),25,E),13,E))
expert e uygulanmasını istediğiniz açılımı ifade ederseniz yardım etmeye çalışayım.
0 ın üzerinde garafik çizimi yeşil, altında kırmızı, -10 ile 20 arasındaysa mavi gözüksün, 0 ı yukarı kesince al desin -10 u aşağı kesince sat desin gibi... Uyumsuzluğu arıyorsanız
100*(Mov(Mov(ROC(C,1,percent),25,E),13,E)/Mov(Mov(Abs(ROC(C,1,percent)),25,E),13,E))<
HHV(100*(Mov(Mov(ROC(C,1,percent),25,E),13,E)/Mov(Mov(Abs(ROC(C,1,percent)),25,E),13,E)),10)
AND
C>HHV(C,10)
tersi için
100*(Mov(Mov(ROC(C,1,percent),25,E),13,E)/Mov(Mov(Abs(ROC(C,1,percent)),25,E),13,E))>
HHV(100*(Mov(Mov(ROC(C,1,percent),25,E),13,E)/Mov(Mov(Abs(ROC(C,1,percent)),25,E),13,E)),10)
AND
C<HHV(C,10)
kopyalanabilir ancak ben indikatörü fiyat grafiği ile gayet uyumlu buldum:)
selamlar
selamlar
hazır mesaja girişmişken bir de uyumsuzlukları güzel yakaladığını farkettiğim bir formülü de ben vereyim. Çok benziyor ama daha basit.
Mov(Mov(ROC(C,1,%),7,S),3,S)
uyumsuzluk bende galiba:) walla bu da fiyatlarla çok yakın hareket ediyor... Ben uyumsuzluğu, en az 8-10 günlük fiyat grafiğinin tersi kapanış olarak düşünüyorum... Literatürde belirtilen gün varmı bilmem ancak herkesin vadesi farklıdır:)
selamlar
metin6144
15-12-2006, 23:54
uyumsuzluk bende galiba:) walla bu da fiyatlarla çok yakın hareket ediyor... Ben uyumsuzluğu, en az 8-10 günlük fiyat grafiğinin tersi kapanış olarak düşünüyorum... Literatürde belirtilen gün varmı bilmem ancak herkesin vadesi farklıdır:)
selamlar
benim bildiğim kadarı ile uyumsuzluk (negatif-pozitif/dip tepe) fiyata uyumlu bir gösterge ile incelenebilir. fiyatın yeni bir zirve(dip) yapması durumunda gösterge yeni bir zirve(dip) yapamıyorsa ya da tam tersi ise uyumsuzluk vardır.
fiyatın yeni bir zirve yapması halinde negatif uyumsuzluk varsa ve peşinden düşüş geliyorsa gösterge uyumsuzlukları incelemek açısından kullanışlıdır denilebilir. Uyumsuzluk konusunda vadenin önemli olduğunu düşünmüyorum sadece tepelerin ve diplerin yerleri dikkate alınmalı.
metin6144
16-12-2006, 00:27
Araştırırken Sn casaubon tarafından 2004 de yazılmış bir yazı buldum. Aşağıya alıntı yapıyorum. Ayrıca o bölümlerde göstergelerle ilgili güzel bilgiler var zamanında emek sarfedilip yazılmış. Sadece uyumsuzluğun bulunduğu mesajı aktarıyorum. link de vereyim ki analiz işine yeni başlayan arkadaşlar fazla aramadan bulabilsinler.
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=1951&page=35
RSI, çok yaygın bir göstergedir. Welles Wilder RSI'yı ortaya çıkardığında 14 günlük periyot kullanılmasını önermişti, fakat o zamandan beri 9 ve 25 günlük periyot kullanımı da yaygınlaştı. RSI, 0 ve 100 arasında değer alan ve fiyat izleyen bir formasyona sahiptir. RSI, kullanımında yaygın bir yöntem ise fiyat hareketiyle uyumsuzluklara, yani fiyatlar yeni yüksek seviyeler oluştururken RSI 'ın yeni yüksek seviyeler oluşturamamasına dikkat etmektir. Bu uyumsuzluk trendin yön değiştireceğine dair bir işarettir. Bu durumda RSI yönünü aşağı çevirir ve bir önce dip noktasının altına düşerse, "failure swing" oluştuğu söylenir. "Failure swing" trendin yön değiştireceğini teyid eden bir durumdur.
TOPS AND BOTTOMS (Tepe ve Dip noktaları) :
RSI genellikle 70 seviyesinin üstünde tepe ve 30 seviyesinin altında dip oluşturur. Genellikle bu tepe ve dip noktaları fiyat grafiğinden önce oluşur.
CHART FORMATION (Grafik Formasyonu) :
RSI, genellikle omuz-kafa-omuz veya üçgenler şeklinde formasyon alır.
FAILURE SWING (destek veya direncin kırılması olarak da bilinir) :
RSI ' ın bir önceki tepe noktasının üstüne çıkması veya bir önceki dip noktasının altına inmesi.
SUPPORT AND RESISTANCE (Direnç ve Destek) :
RSI, bazı durumlarda direnç ve destek noktalarını fiyat grafiğinden daha başarılı gösterebilir.
DIVERGENCES (Fiyat hareketiyle uyumsuzluk) :
Fiyatların yeni yüksek (düşük) değerlere ulaşmasına rağmen, RSI ' ın yeni yüksek (düşük) seviyelere ulaşamaması durumudur. Bu durumlarda genellikle piyasa RSI yününde düzelme gösterir.
RSI Aşağı Aykırılık
If((Ref(LLV(RSI(14) ,30), -3)>75 AND Mov(RSI(14) ,5,S)<65 AND Mov(RSI(14) ,5,S)>50 AND (Mov(CLOSE,5,S) - ValueWhen( 1,Cross( RSI(14),70 ), CLOSE) ) /ValueWhen(1, Cross(RSI(14),70 ),CLOSE) *100>-5),1,0)+If((Ref(LLV(RSI(14) ,30), -3)>75 AND Mov(RSI(14) ,5,S)<65 AND Mov(RSI(14) ,5,S)>50 AND (Mov(CLOSE,5,S) - ValueWhen( 1,Cross( RSI(14),70 ), CLOSE) ) /ValueWhen(1, Cross(RSI(14),70 ),CLOSE) *100>0),1,0)
RSI Yukarı Aykırılık
If((Ref(LLV(RSI(14) ,30), -3)<33 AND Mov(RSI(14) ,5,S)<40 AND Mov(RSI(14) ,5,S)>35 AND (Mov(CLOSE,5,S) - ValueWhen( 1,Cross( 40,RSI(14) ), CLOSE) ) /ValueWhen(1, Cross(40,RSI(14) ),CLOSE) *100<0),1,0)+If((Ref(LLV(RSI(14) ,30), -3)<33 AND Mov(RSI(14) ,5,S)<40 AND Mov(RSI(14) ,5,S)>35 AND (Mov(CLOSE,5,S) - ValueWhen( 1,Cross( 40,RSI(14) ), CLOSE) ) /ValueWhen(1, Cross(40,RSI(14) ),CLOSE) *100<-5),1,0)
(formüller Yaşar Erdinç'in "yatırımcı ve teknik analiz sorgulanıyor" adlı kitabından alınmıştır)
metin6144
16-12-2006, 00:31
çok ilginç. casaubon tarafından yazılmış yazıyı alıntı yaptım, sarkun tarafından yazılmış olarak göründü. sanırım nick değişikliği ya da başka birşey
formül konusu ile ilgilenen ve yardımlarını esirgemeyen tüm arkadaşlara teşekkürler ve saygılar
benim bildiğim kadarı ile uyumsuzluk (negatif-pozitif/dip tepe) fiyata uyumlu bir gösterge ile incelenebilir. fiyatın yeni bir zirve(dip) yapması durumunda gösterge yeni bir zirve(dip) yapamıyorsa ya da tam tersi ise uyumsuzluk vardır.
fiyatın yeni bir zirve yapması halinde negatif uyumsuzluk varsa ve peşinden düşüş geliyorsa gösterge uyumsuzlukları incelemek açısından kullanışlıdır denilebilir. Uyumsuzluk konusunda vadenin önemli olduğunu düşünmüyorum sadece tepelerin ve diplerin yerleri dikkate alınmalı.
açıklamalarında kesinlikle haklısın benim yazdığım, 8-10 gün arda arda tersi hareket olarak algılama yaratıyor... Demek istediğim, bu period sonunda fiyat ve indikatörün başlangıç değerine göre pozisyonu (dahamı aşağıda, yoksa yukarıda mı?)...
selamlar
çok ilginç. casaubon tarafından yazılmış yazıyı alıntı yaptım, sarkun tarafından yazılmış olarak göründü. sanırım nick değişikliği ya da başka birşey
nick...evet...:D
metin6144
16-12-2006, 13:02
açıklamalarında kesinlikle haklısın benim yazdığım, 8-10 gün arda arda tersi hareket olarak algılama yaratıyor... Demek istediğim, bu period sonunda fiyat ve indikatörün başlangıç değerine göre pozisyonu (dahamı aşağıda, yoksa yukarıda mı?)...
selamlar
gösterge ve fiyat arasında yön açısından uyum olmazsa zaten dip/tepe uyumsuzluğundan söz edilemez. Bu durumda belli bir zaman dilimi içinde bakılınca doğal olarak her ikisinin de başlangıçları yukarıdaysa bitişleri de aşağıda olur ya da başlangıçlar aşağıda ise bitişler yukarıda olur.
benim verdiğim formüle imkb100de seanslık olarak bakılırsa 28.11.2006 da tam dip olduğu zaman yaklaşık son hafta içinde bir pozitif dip uyumsuzluğu, hemen bir seans sonra bir tane daha uyumsuzluk oluşarak yükseliş sinyali vermiştir. 27.10.2006 tepesine yaklaşırken de peşpeşe 2 negatif tepe uyumsuzluğu ile tehlike sinyali vermiştir. Yani bana göre uyumsuzlukları gösterdiği zaman birşeyler dönüyor diye düşünüp dikkatli olmamızı sağlayacak bir gösterge. Aşağı ya da yukarı çok gittik dönüş zamanı geldi mi diye düşündüğümüzde bizi yönlendirebilecek kalitede olduğunu düşünüyorum.
Biri bişey sorsa da mevzu değişse diyorum ama durur durur gece yarısı sorarlar bizimkiler :)
metin6144
16-12-2006, 13:09
nick...evet...:D
casaubon'un yeni yazılarından alıntı yapınca aynı durum olmuyor. demek ki eskiden sarkun adıyla yazmış sonra değiştirmiş ama forum yazılımının gözünden kaçmamış bu durum. Ne uyanık yazılımlar var. Bu arada casaubon'un çok güzel yazıları olduğu da bizim gözümüzden kaçmadı. Biz de az uyanık sayılmayız :)
$MONEYMAKER$
19-12-2006, 18:42
Arkadaslar selam,
Bu Wolf WavesKurt Dalgalari ile ilgili bilgi sahibi olana arkadaslar var mi???
Teknikte bunun yeri neresi...Orta mi ,uzun mu,kisa mi???Nedir,bi tur formasyon mu???
Arkadaslar selam,
Bu Wolf WavesKurt Dalgalari ile ilgili bilgi sahibi olana arkadaslar var mi???
Teknikte bunun yeri neresi...Orta mi ,uzun mu,kisa mi???Nedir,bi tur formasyon mu???
evet bir formasyon...
$MONEYMAKER$
20-12-2006, 10:55
Dehset sekilde olayi ozetlemissin hadiseyi.Tesekkurler...
1-2 ayrinti verebilseydin keske ertan dostum...!!!
vereceğim de başka bir bölümde...
baştan savma olmasın dedim, biraz sabret...bir aksilik olmazsa akşama gönderirim...:tamam:
$MONEYMAKER$
20-12-2006, 12:22
Babasin sen baba.......
Kendine iyi bak....!!!
ayrıntılar burada...
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?p=1339856#post1339856
$MONEYMAKER$
21-12-2006, 00:27
ertan dostum,
Yine dokturmussun...Eline,koluna saglik...Budur iste...!!!
TÜRKOĞLU
21-12-2006, 23:56
merhaba,
AMIBROKER 6.0 TA programını kullanmaya başlıycamda metastock formülü eklemek için ne yapmam gerekiyor.yani bana grafik üzerinde AL-SAT günlerini göstermesini istiyorum.
en efektif ve tarafınızdan test edilmiş formüller varsa ve nasıl yükleyebileceğim konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
çok şey istediysem kusura bakmayın,
tşk.
amibroker programına metastock formülü girilemez. metastock için yazılan formüllerin tamamının amibroker için yazılmış halini bulmanız gerekecek. çünkü metastock gibi kendine ait bir formül dili vardır. amibrokerdan bir kaç komut
bazıları metastock ta var bazıları yok.
AFL Function Reference - Alphabetical list of functions
#include ( Miscellaneous functions) - preprocessor include command (AFL 2.2)
#include_once ( Miscellaneous functions) - preprocessor include (once) command (AFL 2.70)
#pragma ( Miscellaneous functions) - sets AFL pre-processor option (AFL 2.4)
abs ( Math functions) - absolute value
AccDist ( Indicators) - accumulation/distribution
AddColumn (Exploration /Indicator Builder) - add numeric exploration column (AFL 1.8)
AddTextColumn (Exploration /Indicator Builder) - add text exploration column (AFL 1.8)
AddToComposite ( Composites) - add value to composite ticker (AFL 2.0)
ADLine ( Composites) - advance/decline line (AFL 1.2)
AdvIssues ( Composites) - advancing issues (AFL 1.2)
AdvVolume ( Composites) - advancing issues volume (AFL 1.2)
ADX ( Indicators) - average directional movement index (AFL 1.3)
AlertIf ( Trading system toolbox) - trigger alerts (AFL 2.1)
AMA ( Moving averages, summation) - adaptive moving average (AFL 1.5)
AMA2 ( Moving averages, summation) - adaptive moving average (AFL 1.5)
ApplyStop ( Trading system toolbox) - apply built-in stop (AFL 1.7)
atan ( Math functions) - arc tan
ATR ( Indicators) - average true range (AFL 1.3)
BarIndex ( Date/Time) - get zero-based bar number (AFL 2.3)
BarsSince ( Trading system toolbox) - bars since
BBandBot ( Indicators) - bottom bollinger band
BBandTop ( Indicators) - top bollinger band
BeginValue ( Date/Time) - Value of the array at the begin of the range (AFL 2.3)
TÜRKOĞLU
22-12-2006, 00:51
amibroker programına metastock formülü girilemez. metastock için yazılan formüllerin tamamının amibroker için yazılmış halini bulmanız gerekecek. çünkü metastock gibi kendine ait bir formül dili vardır.
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
trendfriend
25-12-2006, 00:53
Merhabalar,
Herhangi bir indikatörün (örneğin MACD) son 20 gün içinde al ya da sat verdiğini bulabilecek bir explorer formülü nasıl yazılabilir ? :düsün:
metin6144
25-12-2006, 19:48
Merhabalar,
Herhangi bir indikatörün (örneğin MACD) son 20 gün içinde al ya da sat verdiğini bulabilecek bir explorer formülü nasıl yazılabilir ? :düsün:
Herhangi bir indikatör olarak yazılamaz
MACD'a göre belirleyeceğiniz değerler diğerlerine uymayacaktır.
Bu arada al-sat koşullarını da net olarak belirlemeniz gerekiyor.
ve ek olarak bir öneri: bir göstergeyi grafik üzerinde görerek al-sat noktalarını belirlemeden explorer'a yazmayın. Bu işi yaparken de al-sat kriterlerinizin doğruluğunu görmüş olacaksınız.
trendfriend
25-12-2006, 22:14
Herhangi bir indikatör olarak yazılamaz
MACD'a göre belirleyeceğiniz değerler diğerlerine uymayacaktır.
Bu arada al-sat koşullarını da net olarak belirlemeniz gerekiyor.
ve ek olarak bir öneri: bir göstergeyi grafik üzerinde görerek al-sat noktalarını belirlemeden explorer'a yazmayın. Bu işi yaparken de al-sat kriterlerinizin doğruluğunu görmüş olacaksınız.
Örneğin koşulumuz şu olsun:
Cross(MACD(),Mov(MACD(),9,E))
Bu formülü, son "n" gün içinde al verip vermediğini bulmak için (olumsuz=0 ya da olumlu=1),nasıl dönüştürebiliriz?
metin6144
25-12-2006, 23:14
Örneğin koşulumuz şu olsun:
Cross(MACD(),Mov(MACD(),9,E))
Bu formülü, son "n" gün içinde al verip vermediğini bulmak için (olumsuz=0 ya da olumlu=1),nasıl dönüştürebiliriz?
biraz farklı yaklaşayım konuya
kaç gün (seans) önce al verdiğini bulalım. explorer'a 21(n) den fazla olanları gösterme diyelim. Hem böylece 0-1 yerine gün sayısını görerek daha hassas çalışma şansı olur. isterseniz ufak bir değişiklikle 0-1 de yapılabilir.
bunu colA'ya yazarsak
Barssince(Cross(MACD(),Mov(MACD(),9,E)))
filter:
colA<21
use filteri işaretlemeyi, explorasyonu periyoda uygun veri ile yapmayı unutmayın (seanslık veri kullanırsanız 21 seansdan az olanlar görünür)
trendfriend
26-12-2006, 00:15
biraz farklı yaklaşayım konuya
kaç gün (seans) önce al verdiğini bulalım. explorer'a 21(n) den fazla olanları gösterme diyelim. Hem böylece 0-1 yerine gün sayısını görerek daha hassas çalışma şansı olur. isterseniz ufak bir değişiklikle 0-1 de yapılabilir.
bunu colA'ya yazarsak
Barssince(Cross(MACD(),Mov(MACD(),9,E)))
filter:
colA<21
use filteri işaretlemeyi, explorasyonu periyoda uygun veri ile yapmayı unutmayın (seanslık veri kullanırsanız 21 seansdan az olanlar görünür)
Formül çalıştı. Teşekkürler Sn. metin6144.
selam.
stoch için %K' nin %D'yi kestiği hisseleri tespitte nasıl bir formul yazabiliriz?
teşekkürler şimdiden.
selam.
stoch için %K' nin %D'yi kestiği hisseleri tespitte nasıl bir formul yazabiliriz?
teşekkürler şimdiden.
Formül:
Cross(Stoch(5,3),Mov(Stoch(5,3),3,S))
Açıklama:Burada gördüğünüz 5 %K değeridir 5 in yanındaki 3 te yavaşlatma periyodudur.Diğer 3 te %D değeridir.Parametreleri dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.
metin6144
27-12-2006, 22:26
tarih 21.11.2006
metin6144 üstat bir soru daha,
stochastic'de %K' nın %D' yi kestiği şartı sorgulayan formul nedir acaba?
Cross'a baktim ama sanırım başka şeyler gerekiyor.
tarih 26.12.2006
selam.
teşekkürler şimdiden.
Aynı yerden 2. kez geçiyorsanız yolunuzu kaybetmiş olma ihtimaliniz çok yüksektir. Aman dikkatli olun.
BJK Coccinella
27-12-2006, 23:20
tarih 21.11.2006
tarih 26.12.2006
Aynı yerden 2. kez geçiyorsanız yolunuzu kaybetmiş olma ihtimaliniz çok yüksektir. Aman dikkatli olun.
Dikkatinize hayran olduk, çok şey öğrendik sizlerden çoook. Hala da öğreniyoruz, öğrenmeye de devam edeceğiz. Bunun gibi değil ama buna benzer. KAVPA post no:786
metin6144
27-12-2006, 23:31
Dikkatinize hayran olduk, çok şey öğrendik sizlerden çoook. Hala da öğreniyoruz, öğrenmeye de devam edeceğiz. Bunun gibi değil ama buna benzer. KAVPA post no:786
:)
estağfrullah
sizin yazınızda stil aynı ama amaçlar farklı olmuş.
ben burada arkadaşımızın formüller arasında kaybolmaya başladığını düşünerek yazdım.
merhaba
Daha önce burda çıkan RSI çalışmasına benzer, CMO pozitif uyumsuzluk durumunu explorerda aratacak formülü yazma şansımız var mı (-50 den dönen).
RSI formülündeki rakamları CMO da yorumlayamadım.Daha doğrusu iyi kopya çekemedim.
Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
metin6144
28-12-2006, 20:19
merhaba
Daha önce burda çıkan RSI çalışmasına benzer, CMO pozitif uyumsuzluk durumunu explorerda aratacak formülü yazma şansımız var mı (-50 den dönen).
RSI formülündeki rakamları CMO da yorumlayamadım.Daha doğrusu iyi kopya çekemedim.
Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
şimdi dip tepe kavramı MS'un pek anlayamadığı o yüzden de üzerinden belli bir süre geçtikten sonra belirleyebileceği yerlerdir. Mesela gördüğü düşük seviyenin %10 üstüne çıkınca orayı dip gösterir. biz geriye doğru bakınca çok güzel yakalamış görürüz ama yeni oluşmakta olan dipler işaretlenmemiştir.
bu gecikmeyi biraz düzeltmek için dip tepe indikatöründen yararlanmayıp farklı bir yol izledim.
bir göstergenin son dip/tepeleri ile önceki dip/tepelerini karşılaştırmak göstergelerin bu dip ve tepelerin neresinde olduğunu görmek ister misiniz?
aşağıdaki formül göstergenin 3 periyodluk basit hareketli ortalaması ile kesiştiği yerleri dip ve tepe kabul ederek düzenlendi. formülü yazdıktan sonra göstergenin üstüne sürüklemeniz yeterli. fiyat için de kullanabilirsiniz. Eğer bunda INDICATOR yazan yere herhangi bir gösterge adı yazarsanız fiyatın üstüne sürükleyerek de kullanabilirsiniz.
formül:
{diptepe}{a5:son dip, a7:önceki dip, a6:son tepe, a8:önceki tepe}
a1:= INDICATOR;
a2:=Mov(a1,3,S);
a3:=If(Cross(a1,a2),LLV(a1,5),0);
a4:=If(Cross(a2,a1),HHV(a1,5),0);
a5:=ValueWhen(1,a3<>0,a3);
a6:=ValueWhen(1,a4<>0,a4);a5;a6;
a7:=ValueWhen(2,a3<>0,a3);
a8:=ValueWhen(2,a4<>0,a4);a7;a8;
şimdi soruya dönecek olursak -50 konusunu hiç karıştırmadan pozitif dip uyumsuzluğu arayan bir formülü yukarıdakinden yararlanarak yazalım.
bu formülde 0-1 göstergesi yerine dipler nerde diye merak ederseniz aynı formülde fiyat ve cmo değerlerini vermek grafiğin görüntüsünü bozacağından üstteki formülü kullanınız
{CMO +dip uyumsuz}{a5:CMOson dip, a7:CMOönceki dip, a6:fiyat son dip, a8:fiyat önceki dip.}
a1:= CMO(C,14);
a4:=If(Cross(a2,a1),LLV(L,5),0);
a6:=ValueWhen(1,a4<>0,a4);
a8:=ValueWhen(2,a4<>0,a4);
son:=if(a5>a7 AND a6<a8,1,0);son
explorer için önce formülü indicator builderden ekleyin ismini değiştirmeyin
colA:fmlvar("CMO +dip uyumsuz","son")
filter:colA=1
use filter'i işaretlemeyi unutmayın
sayın metin6144 arkadaş
Herşeyden önce ilgilendiğin ve kafa yorduğun için teşekkür ederim.Umarım çalışacaktır da.Eline sağlık.
Ancak matriks(derinlikli data programı kullanıyorum aynı mantıkla çalışıyor) e indikatör yazmak kolay olmadığı için direkt explorer a yazma şansı varmıdır.Mesela A kolonuna indikatörü yazıp a1,a2,a3 vs.yerlere sırayla copy-paste yaparak çalıştım.Formülü kabul etti ama okumadı.Derli toplu direkt explorer a indikatörsüz yazılışını gösterme şansınız var ise rica edicem.Teşekkürler.
Bu arada arkadaşlarla da paylaşmış olayım -50 den dönen ve fazla oyalanmadan yükselen CMO hareketleri(fiyatlar aynı düzeyleri korurken) güzel şeyler söyleyebiliyor.Gerçi bu diğer indikatörler için de geçerli ancak tabi herkesin kendi seçimi.
metin6144
29-12-2006, 01:26
sayın metin6144 arkadaş
Herşeyden önce ilgilendiğin ve kafa yorduğun için teşekkür ederim.Umarım çalışacaktır da.Eline sağlık.
Bu arada arkadaşlarla da paylaşmış olayım -50 den dönen ve fazla oyalanmadan yükselen CMO hareketleri(fiyatlar aynı düzeyleri korurken) güzel şeyler söyleyebiliyor.Gerçi bu diğer indikatörler için de geçerli ancak tabi herkesin kendi seçimi.
teşekkürler
seneye ilk işim bunu bir incelemek olsun :)
sayın metin6144,
Bir önceki yazımda aşağıdaki ilaveyi siz okuduktan sonra yapmış olduğumdan belki görmezsiniz diye tekrar yazıyorum.
Ancak matriks(derinlikli data programı kullanıyorum aynı mantıkla çalışıyor) e indikatör yazmak kolay olmadığı için direkt explorer a yazma şansı varmıdır.Mesela A kolonuna indikatörü yazıp a1,a2,a3 vs.yerlere sırayla copy-paste yaparak çalıştım.Formülü kabul etti ama okumadı.Derli toplu direkt explorer a indikatörsüz yazılışını gösterme şansınız var ise rica edicem.Teşekkürler
metin6144
29-12-2006, 02:24
sayın metin6144,
Bir önceki yazımda aşağıdaki ilaveyi siz okuduktan sonra yapmış olduğumdan belki görmezsiniz diye tekrar yazıyorum.
Ancak matriks(derinlikli data programı kullanıyorum aynı mantıkla çalışıyor) e indikatör yazmak kolay olmadığı için direkt explorer a yazma şansı varmıdır.Mesela A kolonuna indikatörü yazıp a1,a2,a3 vs.yerlere sırayla copy-paste yaparak çalıştım.Formülü kabul etti ama okumadı.Derli toplu direkt explorer a indikatörsüz yazılışını gösterme şansınız var ise rica edicem.Teşekkürler
matriks tecrübem yok ancak şu şekilde explorer denemesi yapılabilir
ya tutarsa diyelim
a1:= CMO(C,14);
a4:=If(Cross(a2,a1),LLV(L,5),0);
a6:=ValueWhen(1,a4<>0,a4);
a8:=ValueWhen(2,a4<>0,a4);
if(a5>a7 AND a6<a8,1,0)
$MONEYMAKER$
29-12-2006, 14:06
Arkadaslar,
Buralara emek veren,zaman ayiran ve herhangi bir sekilde katki saglayan
tum arkadaslarimin yeni yilini ve Kurban Bayramini simdiden kutlar,ailelerinizle birlikte saglik ve mutlu gunler gecirmenizi temenni ederim...
metin6144
30-12-2006, 12:28
Yeni yılınız ve kurban bayramınız kutlu olsun arkadaşlar.
Kazançlı, stressiz bir yıl dilerim.
Ali Baba
30-12-2006, 21:21
Tüm hissenet dostlarinin bayrami kutlu olsun.
Yeni yilin saglik ve mutluluk getirmesini dilerim.
:) :) :)
$MONEYMAKER$
05-01-2007, 12:18
Arkadaslar herkese selaM,
Ben PC de meta8 pro,dizustunde meta9pro kullaniyorum...
Online data vendor kullanan arkadaslar var mi???Varsa hangileri,aylik maliyeti nedir???Tekare kullaniyorum simdilik,fakat bazi durumlarda yetersiz kaliyor...
Ozellikle expert advisor icin sinyallerde gecikmek istemiyorum o yuzden...
Bu konuda genis tecrubesi olan arkadaslar ayrintili bir cevap verebilirlerse minnettar kalacagim...
Saygilarimla,
Herkese sağlıklı ve bol kazançlı yıllar dileyerek, bu yılın ve bu bölümün ilk sorusunu göndermiş olayım.
Sanırım topiclerden birinde daha öncede sorduğum ve bu forumda yıllar önce de yazılmış 'üçgen formasyonları'nı bulan formül vardı.Özellikle yükselen üçgen oluşturan senetleri taratan formülü yazabilecek bir arkadaş olduğuna inanıyorum.Saygılar.
metin6144
06-01-2007, 22:50
Herkese sağlıklı ve bol kazançlı yıllar dileyerek, bu yılın ve bu bölümün ilk sorusunu göndermiş olayım.
Sanırım topiclerden birinde daha öncede sorduğum ve bu forumda yıllar önce de yazılmış 'üçgen formasyonları'nı bulan formül vardı.Özellikle yükselen üçgen oluşturan senetleri taratan formülü yazabilecek bir arkadaş olduğuna inanıyorum.Saygılar.
İyi dilekleriniz için teşekkürler
Ben de yılın ilk işe yaramayan cevabını yazayım :)
Biraz debelensek yazarız aslında ama belli bir zaman dilimi içinde sınırlı kalır ve hiç bir zaman göz ile yakalandığı gibi yakalayamaz.
İyi dilekleriniz için teşekkürler
Ben de yılın ilk işe yaramayan cevabını yazayım :)
Biraz debelensek yazarız aslında ama belli bir zaman dilimi içinde sınırlı kalır ve hiç bir zaman göz ile yakalandığı gibi yakalayamaz.
metin hocamın dediği gibi göz en iyisi...
yine de bir yerde bulduğum formülü vereyim...yükselen üçgen değil de üçgen formasyonları...tarama sonuçlarına bakarsınız...işinize yararsa ne ala...:)
explorer olarak kullanın...
{Main}
zz:=Zig(C,20,%);
x:=Min(BarsSince(zz>Ref(zz,-1) AND Ref(zz,-1)<Ref(zz,-2)),BarsSince(zz<Ref(zz,-1) AND Ref(zz,-1)>Ref(zz,-2)));
I:=LastValue(x)+1;
xM:=LastValue(I/2);
A:=LastValue( LinRegSlope(C ,I ) );
{regression line}
reg:= A*x+LastValue(LinearReg(C,I))-A*(I-1);
{Up And Down Indicators}
day1:=LastValue(ValueWhen(1,x=0,DayOfMonth()));
Month1:=LastValue(ValueWhen(1,x=0,Month()));
year1:=LastValue(ValueWhen(1,x=0,Year()));
OK:=BarsSince(day1=DayOfMonth() AND month1=Month() AND year1=Year())>=0;
down:=If(OK=False,0,If(Min(C-reg,0)=0,PREV,Min(C-reg,0)));
up:=If(OK=False,0,If(Max(C-reg,0)=0,PREV,Max(C-reg,0)));
{Slope of up and down indicators}
Id:=LastValue(Cum(Alert(OK AND C<reg,I)));
Iu:=LastValue(Cum(Alert(OK AND C>reg,I)));
downSlope:=Sum( (x-xM)*(down- LastValue(Sum(down,Id)/Id)) ,Id)/Sum( (x-xM)*(x-xM),Id);
upSlope:=Sum( (x-xM)*(up- LastValue(Sum(up,Iu)/Iu)) ,Iu)/Sum( (x-xM)*(x-xM),Iu);
{Short Term Swings}
SS:=Sum(If(Cross(Mov(C,5,S),reg),1,0)+If(Cross(reg ,Mov(C,5,S)),1,0),I-1);
{Max Retracement}
retr:=Max(Abs(C-HHV(C,I+1)),Abs(C-LLV(C,I+1)))
/Abs(ValueWhen(2,x=0,C)-ValueWhen(1,x=0,C))*100;
{Volume slope}
VolSlope:=Sum( (x-xM)*(V- LastValue(Sum(V,I)/I)) ,I)/Sum( (x-xM)*(x-xM),I);
{TPR Formula }
TPR:=
If(I>=10 AND I<=60 AND downSlope>0 AND upSlope<0 AND
retr<50 AND
SS>=3,
{Time}
If(I>=15 AND I<30,2,0) +
If(I>=30 AND I<=55,1,0) +
{r^2}
If(RSquared(C,I)<0.2,2,0) +
If(RSquared(C,I)>=0.2 AND RSquared(C,I)<0.5,1,0) +
{Max retracement}
If(retr<20,4,0) +
If(retr>=20 AND retr<38,3,0) +
{Volume}
If(VolSlope<0,4,0)+1,0);
TPR>0
Aşağıdaki formülü kısaltabilecek arkadaş varmı?
Bugün biraz çalışıp sitelerde geneldi çoklu ortalamalar için verilen formülü RSI ya uyguladım, ancak uzun period için benzer formülü aynı indikatöre ekleyemedim(metastock da karakter sayısı yetmedi)...
Farklı bir isimle uzun dönem içinde benzer indikatörü yarattım, ancak ikisini bir arada aynı indikatöre yükleyeceğim diye inat ettim:)
x:=Input("RSI Short Periods",1,50,14);
type:=Input("[1]EMA [2]SMA [3]TmSr [4]Tri [5]Var [6]Vol [7]Wght",1,7,2);
Short1:=
If(type=1,Mov(RSI(x),2,E),
If(type=2,Mov(RSI(x),2,S),
If(type=3,Mov(RSI(x),2,T),
If(type=4,Mov(RSI(x),2,TRI),
If(type=5,Mov(RSI(x),2,VAR),
If(type=6,Mov(RSI(x),2,VOL),
Mov(RSI(x),2,W)))))));
Short2:=
If(type=1,Mov(RSI(x),4,E),
If(type=2,Mov(RSI(x),4,S),
If(type=3,Mov(RSI(x),4,T),
If(type=4,Mov(RSI(x),4,TRI),
If(type=5,Mov(RSI(x),4,VAR),
If(type=6,Mov(RSI(x),4,VOL),
Mov(RSI(x),4,W)))))));
Short3:=
If(type=1,Mov(RSI(x),6,E),
If(type=2,Mov(RSI(x),6,S),
If(type=3,Mov(RSI(x),6,T),
If(type=4,Mov(RSI(x),6,TRI),
If(type=5,Mov(RSI(x),6,VAR),
If(type=6,Mov(RSI(x),6,VOL),
Mov(RSI(x),6,W)))))));
Short4:=
If(type=1,Mov(RSI(x),8,E),
If(type=2,Mov(RSI(x),8,S),
If(type=3,Mov(RSI(x),8,T),
If(type=4,Mov(RSI(x),8,TRI),
If(type=5,Mov(RSI(x),8,VAR),
If(type=6,Mov(RSI(x),8,VOL),
Mov(RSI(x),8,W)))))));
Short5:=
If(type=1,Mov(RSI(x),10,E),
If(type=2,Mov(RSI(x),10,S),
If(type=3,Mov(RSI(x),10,T),
If(type=4,Mov(RSI(x),10,TRI),
If(type=5,Mov(RSI(x),10,VAR),
If(type=6,Mov(RSI(x),10,VOL),
Mov(RSI(x),10,W)))))));
Short6:=
If(type=1,Mov(RSI(x),12,E),
If(type=2,Mov(RSI(x),12,S),
If(type=3,Mov(RSI(x),12,T),
If(type=4,Mov(RSI(x),12,TRI),
If(type=5,Mov(RSI(x),12,VAR),
If(type=6,Mov(RSI(x),12,VOL),
Mov(RSI(x),12,W)))))));
Short7:=
If(type=1,Mov(RSI(x),14,E),
If(type=2,Mov(RSI(x),14,S),
If(type=3,Mov(RSI(x),14,T),
If(type=4,Mov(RSI(x),14,TRI),
If(type=5,Mov(RSI(x),14,VAR),
If(type=6,Mov(RSI(x),14,VOL),
Mov(RSI(x),14,W)))))));
Short1;Short2;Short3;Short4;Short5;Short6;Short7;
Aşağıdaki formülü kısaltabilecek arkadaş varmı?
Bu arada indikatör için kısa bir açıklama yazayım;
İstediğiniz RSI gün sayısında, yine belirleyeceğiniz ortalama hesaplama çeşidinde, RSI ' nin 2,4,6,8,10,12 ve 14 günlük çizgilerini aynı pencerede gösteriyor.
selamlar
metin hocamın dediği gibi göz en iyisi...
yine de bir yerde bulduğum formülü vereyim...yükselen üçgen değil de üçgen formasyonları...tarama sonuçlarına bakarsınız...işinize yararsa ne ala...:)
explorer olarak kullanın...
{Main}
zz:=Zig(C,20,%);
x:=Min(BarsSince(zz>Ref(zz,-1) AND Ref(zz,-1)<Ref(zz,-2)),BarsSince(zz<Ref(zz,-1) AND Ref(zz,-1)>Ref(zz,-2)));
I:=LastValue(x)+1;
xM:=LastValue(I/2);
A:=LastValue( LinRegSlope(C ,I ) );
{regression line}
reg:= A*x+LastValue(LinearReg(C,I))-A*(I-1);
{Up And Down Indicators}
day1:=LastValue(ValueWhen(1,x=0,DayOfMonth()));
Month1:=LastValue(ValueWhen(1,x=0,Month()));
year1:=LastValue(ValueWhen(1,x=0,Year()));
OK:=BarsSince(day1=DayOfMonth() AND month1=Month() AND year1=Year())>=0;
down:=If(OK=False,0,If(Min(C-reg,0)=0,PREV,Min(C-reg,0)));
up:=If(OK=False,0,If(Max(C-reg,0)=0,PREV,Max(C-reg,0)));
{Slope of up and down indicators}
Id:=LastValue(Cum(Alert(OK AND C<reg,I)));
Iu:=LastValue(Cum(Alert(OK AND C>reg,I)));
downSlope:=Sum( (x-xM)*(down- LastValue(Sum(down,Id)/Id)) ,Id)/Sum( (x-xM)*(x-xM),Id);
upSlope:=Sum( (x-xM)*(up- LastValue(Sum(up,Iu)/Iu)) ,Iu)/Sum( (x-xM)*(x-xM),Iu);
{Short Term Swings}
SS:=Sum(If(Cross(Mov(C,5,S),reg),1,0)+If(Cross(reg ,Mov(C,5,S)),1,0),I-1);
{Max Retracement}
retr:=Max(Abs(C-HHV(C,I+1)),Abs(C-LLV(C,I+1)))
/Abs(ValueWhen(2,x=0,C)-ValueWhen(1,x=0,C))*100;
{Volume slope}
VolSlope:=Sum( (x-xM)*(V- LastValue(Sum(V,I)/I)) ,I)/Sum( (x-xM)*(x-xM),I);
{TPR Formula }
TPR:=
If(I>=10 AND I<=60 AND downSlope>0 AND upSlope<0 AND
retr<50 AND
SS>=3,
{Time}
If(I>=15 AND I<30,2,0) +
If(I>=30 AND I<=55,1,0) +
{r^2}
If(RSquared(C,I)<0.2,2,0) +
If(RSquared(C,I)>=0.2 AND RSquared(C,I)<0.5,1,0) +
{Max retracement}
If(retr<20,4,0) +
If(retr>=20 AND retr<38,3,0) +
{Volume}
If(VolSlope<0,4,0)+1,0);
TPR>0
Aşağıdaki hatayı verdi tüm senetlerde.Yinede teşekkürler.
Error in filter: Period out of valid range in LinRegSlope() function.
Aşağıdaki hatayı verdi tüm senetlerde.Yinede teşekkürler.
Error in filter: Period out of valid range in LinRegSlope() function.
taramayı günlük bazda yapın ve explorer options bölümünde data bölümündeki rakamı yüksek tututp tekrar deneyin bakalım...
$MONEYMAKER$
07-01-2007, 12:42
Selam,
ucgen formasyonlari tarayan formul hatasiz calisiyor bende,herhangi bir sorun yok...
saygilar
Bu arada indikatör için kısa bir açıklama yazayım;
İstediğiniz RSI gün sayısında, yine belirleyeceğiniz ortalama hesaplama çeşidinde, RSI ' nin 2,4,6,8,10,12 ve 14 günlük çizgilerini aynı pencerede gösteriyor.
selamlar
tam analayamadım ama şöyle bir şey işinizi görür mü ?
öncelikle iki ayrı gösterge yapmanız gerekecek...
sonra onları tek bir gösterge halinde;
ctitiz rsi ikisi bir arada
FmlVar("ctitiz rsi coklu","SHORT1") ;
FmlVar("ctitiz rsi coklu","SHORT2") ;
FmlVar("ctitiz rsi coklu","SHORT3");
FmlVar("ctitiz rsi coklu","SHORT4");
FmlVar("ctitiz rsi coklu","SHORT5");
FmlVar("ctitiz rsi coklu","SHORT6");
FmlVar("ctitiz rsi coklu","SHORT7");
FmlVar("ctitiz rsi coklu(2)","SHORT1") ;
FmlVar("ctitiz rsi coklu(2)","SHORT2") ;
FmlVar("ctitiz rsi coklu(2)","SHORT3");
FmlVar("ctitiz rsi coklu(2)","SHORT4");
FmlVar("ctitiz rsi coklu(2)","SHORT5");
FmlVar("ctitiz rsi coklu(2)","SHORT6");
FmlVar("ctitiz rsi coklu(2)","SHORT7");
taramayı günlük bazda yapın ve explorer options bölümünde data bölümündeki rakamı yüksek tututp tekrar deneyin bakalım...
Teşekkürler.(Explorer Options) Load Minimum Records taymış.Okudu.
Bu arada formül geriye dönük sabit bir günü kapsamıyor değil mi.Biz grafikte göreceğiz.Mesela aşağıdaki gibimidir ?.Verdiği senetlerden biri.
tam analayamadım ama şöyle bir şey işinizi görür mü ?
öncelikle iki ayrı gösterge yapmanız gerekecek...
sonra onları tek bir gösterge halinde;
[/CODE]
tşk.ben yazdığınızı anladım:)
selamlar
Bu arada formül geriye dönük sabit bir günü kapsamıyor değil mi.Biz grafikte göreceğiz.Mesela aşağıdaki gibimidir ?.Verdiği senetlerden biri.
son 60 güne bakıyor bildiğim kadarıyla...
tşk.ben yazdığınızı anladım:)
selamlar
sevindim...:)
aslında ben iki ayrı formül oluşturup denedim ama sizin istediğiniz şekilde olup olmadığından emin olamadığımdan göndermedim...
metin6144
07-01-2007, 16:46
içinde zig fonksiyonu olduğu için geriye dönük sinyal durumu olması lazım ancak zig fonksiyonunu üçgenin eski bölümlerinde aramış da olabilir.
Kesin olan tek şey, tespit ettiği üçgende %20nin altındaki değişimleri göremeyecek.
şu indikarü bir incelemenizi tavsiye ederim,
yukarı doğru yöneldiğinde hissenin fiyatı bollinger band'in 14 günlük ortalama çizgisinin üzerinde kalmış ise teyid oluyor ve doğru sonuç veriyor. Aksi halde yukarı yönlense bile eğer fiyat 14 günlük ortalamanın üzerinde kalmamışsa teyid olmuyor ve bu boğa tuzağına düşmüyorsunuz.
100 * (Mov(Mov(C-(.5*( HHV(H,7) + LLV(L,7))),7,E),7,E) /
(0.5*Mov(Mov( HHV(H,7) - LLV(L,7),7,E),7,E)))
şu indikarü bir incelemenizi tavsiye ederim,
yukarı doğru yöneldiğinde hissenin fiyatı bollinger band'in 14 günlük ortalama çizgisinin üzerinde kalmış ise teyid oluyor ve doğru sonuç veriyor. Aksi halde yukarı yönlense bile eğer fiyat 14 günlük ortalamanın üzerinde kalmamışsa teyid olmuyor ve bu boğa tuzağına düşmüyorsunuz.
100 * (Mov(Mov(C-(.5*( HHV(H,7) + LLV(L,7))),7,E),7,E) /
(0.5*Mov(Mov( HHV(H,7) - LLV(L,7),7,E),7,E)))
Bazı programlarda Moving Average ile Bollinger'in ortalama çizgisi farklılık gösterdiği için yukarıda sadece Bollinger yazdim. Ancak Metastock'ta MA ile BB' nin aynı süre ortalamalarında farklılık yok. Yani BB yerine MA(14) de kullanılabilir.
bol kazanclar
Bazı programlarda Moving Average ile Bollinger'in ortalama çizgisi farklılık gösterdiği için yukarıda sadece Bollinger yazdim. Ancak Metastock'ta MA ile BB' nin aynı süre ortalamalarında farklılık yok. Yani BB yerine MA(14) de kullanılabilir.
bol kazanclar
Sayın lefkur doğru düşünmüşsünüz.Standart Bolinger bant zaten 20 günlük ortalamanın %2 standart sapması alınarak elde edilmekte.Metastock unki doğru.;)
BJK Coccinella
08-01-2007, 23:27
Sayın lefkur doğru düşünmüşsünüz.Standart Bolinger bant zaten 20 günlük ortalamanın %2 standart sapması alınarak elde edilmekte.Metastock unki doğru.;)
400*Stdev(C,21)/Mov(C,5,S) bu da bir zamanlar ki yazarımızın formülü, ben anlayamadım daha anlayan varsa anlatsın.
BJK Coccinella
09-01-2007, 17:02
400*Stdev(C,21)/Mov(C,5,S)
Şimdi bunu bilen yok mu?
Arkadaşlar selam,
Bugünkü seanstan sonra mecaliniz kaldıysa,bir sorum olacak;
İki İndikatör var.
Bunların aynı anda veya birinden biri için gerçekleşen 'al' koşul değilde(yani and vaya or bağlacıyla),birinin gerçekleşen 'al' koşulu devam ederken diğerininde 'al' koşulu gerçekleştiği andaki pozisyonda olan kağıtları taratan bir explorer formülü yazabilirmiyiz.
Anlaşılır olmadıysa şöyle örnek verebilirim;
CMO -50 ve 9 günlük hareketli ortalamasını kesmiş durumunu korurken,mesela RSI nin 30 referans çizgisini kestiği andaki gerçekleşmeyi sormaya çalışıyorum.
Tabi ikinci indikatörün önce sinyal verebileceği durumda olabilecektir.
Daha da kısa olarak aşağıdaki formüle;
Cross(BarsSince( Cross( -50, CMO( CLOSE,20 ) ) ),
BarsSince( Cross( CMO( CLOSE,20 ), Mov( CMO(CLOSE,20 ), 9, S )) ))
-İkinci koşulu bağlayamıyorum
Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.Kolay gelsin
metin6144
09-01-2007, 22:23
Arkadaşlar selam,
Bugünkü seanstan sonra mecaliniz kaldıysa,bir sorum olacak;
İki İndikatör var.
Bunların aynı anda veya birinden biri için gerçekleşen 'al' koşul değilde(yani and vaya or bağlacıyla),birinin gerçekleşen 'al' koşulu devam ederken diğerininde 'al' koşulu gerçekleştiği andaki pozisyonda olan kağıtları taratan bir explorer formülü yazabilirmiyiz.
Anlaşılır olmadıysa şöyle örnek verebilirim;
CMO -50 ve 9 günlük hareketli ortalamasını kesmiş durumunu korurken,mesela RSI nin 30 referans çizgisini kestiği andaki gerçekleşmeyi sormaya çalışıyorum.
Tabi ikinci indikatörün önce sinyal verebileceği durumda olabilecektir.
Daha da kısa olarak aşağıdaki formüle;
Cross(BarsSince( Cross( -50, CMO( CLOSE,20 ) ) ),
BarsSince( Cross( CMO( CLOSE,20 ), Mov( CMO(CLOSE,20 ), 9, S )) ))
-İkinci koşulu bağlayamıyorum
Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.Kolay gelsin
ikisini ayrı kolonlara koyup inceleseniz daha doğru olur.
cmo nun hareketli ortalamayı kesmesi değil üstünde olması gerektiğini anladım. o yüzden cross komutu hatalı olur ve sadece kestiği anda sinyal verir.
rsi için cross uygun olur.
cmo için colon a'yı kullanın böylece rsi sinyali alamadığınız durumlarda inceleyecekleriniz belli olur.
rsi için colon b'yi kullanın.
barssince fonksiyonu bir şartın oluşumundan sonra ne kadar zaman geçtiğini gösterir ki burada kullanmanıza gerek yok.
virgülleri fonksiyonların parametrelerinin arasında kullanın. iki fonksiyon arasında virgül hatalı olur.
ve tabii ki parantezlere de biraz dikkat etmek lazım.
metin6144
09-01-2007, 22:43
Şimdi bunu bilen yok mu?
standart sapmayı 400 ile çarpıp hareketli ortalamaya bölmüş.
anladığım bu.
anlamadığım ise bunu neden yaptığı. 400 ile çarpmasının nedenini ise hiç anlamadım.
galiba aynı şeyleri anlayıp aynı şeyleri anlayamamış durumdayız.
ama oturup bunu yazdıysa bir gerekçesi vardır kesin. bu formülü belki çok başka bir formüle destek olsun diye yazmıştır. Belki de birisi bana bir formül ver diye çok ısrar edince böyle birşey uyduruvermiştir.
Formül işi icat işidir. neye ihtiyacınız varsa onu icat edersiniz. bazen de sipariş üzerine icat yaparsınız. Yani mevzu biraz derin olduğundan bu formül bizi aşar :)
Sayın metin6144,
Öncelikle ilgine teşekkürler.
Bilirsiniz teknik analizle ilgilenen kime sorsanız, çoğunlukla tek bir indikatör değilde birkaç indikatör onayı ile hareket etmenin doğru olacağını söyler.Takip ettiği indikatörlerden biri onay vermesine rağmen,diğer göstergenin de onayını bekler. Birinci gösterge al konumunu sürdürürken,ikinci göstergeninde onayı belki birkaç gün sonra gelir ve harekete geçer.
Bende bu hareket tarzının explorer da imkanını merak ediyordum.
-İndikatörleri kolonlara ayrı ayrı yerleştirdiğimde 1-0 gibi değerler vererek bu mantığa pek hizmet etmedi.(Tabii 1-1 i ayrı tutarım)
-Tam olarak bilmiyorum ama barsince çok yakın geliyor çünkü farklı zamanlarda ki gerçekleşmeleri.Mesela cmo nun -50 yi kesmesi ve birkaç gün sonrada rsı nin 30 u kesmesini ilişkilendirebiliyor.
Sanırım burda işi zorlaştıran cmo nun -50 den yukarıya giderken 9 günlük ortalamasını kesmesi ve daha sonra ki günlerde de (tabi aynı gün de olabilir) diğer bir indikatörün onayını bağlamak.
Yine özetle x göstergem birkaç gün önce (kaç gün olduğunun önemi yok) onay verdi, x in koşullarında herhangi bir bozulma olmadan bugün y göstergeside onay veren kağıtları al.
Saygılar.
BJK Coccinella
10-01-2007, 10:32
standart sapmayı 400 ile çarpıp hareketli ortalamaya bölmüş.
anladığım bu.
anlamadığım ise bunu neden yaptığı. 400 ile çarpmasının nedenini ise hiç anlamadım.
galiba aynı şeyleri anlayıp aynı şeyleri anlayamamış durumdayız.
ama oturup bunu yazdıysa bir gerekçesi vardır kesin. bu formülü belki çok başka bir formüle destek olsun diye yazmıştır. Belki de birisi bana bir formül ver diye çok ısrar edince böyle birşey uyduruvermiştir.
Formül işi icat işidir. neye ihtiyacınız varsa onu icat edersiniz. bazen de sipariş üzerine icat yaparsınız. Yani mevzu biraz derin olduğundan bu formül bizi aşar :)
Sayın metin6144;
Bu Bora KIZILIRMAK'ın Bollinger Bands formülü. Zamanında açıklamıştı bunu niye yaptığını, ama şimdi dönüp dolaşıp ben de anlamaya çalışıyorum hepsi bu ve hala anlayamadım. Cevabınız için ise teşekkür ederim.
Sayın Ertan,
Seans devam ettiğinden bir kez test edebildim.Sanırım budur:tamam: .Herhalde bu sistemde indikatör sayısını arttırabilme imkanı da var.
Teşekkürler.
Sayın Ertan,
Seans devam ettiğinden bir kez test edebildim.Sanırım budur:tamam: .Herhalde bu sistemde indikatör sayısını arttırabilme imkanı da var.
Teşekkürler.
sn.user,
evet arttırılabilir ama, zaten az sinyal veriyor, arttırırsanız hiç sinyal alamayabilirsiniz...:)
kolay gelsin...
sn.user,
evet arttırılabilir ama, zaten az sinyal veriyor, arttırırsanız hiç sinyal alamayabilirsiniz...:)
kolay gelsin...
Doğru.Tek kağıt çıkmıştı zaten.
metin6144
10-01-2007, 22:52
sn user
bu tür yaklaşımlarda formüllerden birine nişan aldıracaksınız diğerine tetiği çektireceksiniz. nişan al bırak sonra tetiği çek yaparsanız hedefi vurmaz. nişan almış vaziyette dururken tetik çekilmeli. o yüzden cmo nun -50 yi kesmesi değil -50 nin üstünde olması önemli, hatta 9 günlük ortalamasını da kesmesi önemsiz üstünde olması önemli. rsi ye tetik çektirecekseniz o zaman rsinin 30 kesme anı önemli. mantığını iyi kurarsanız formülü yazmanız çok kolay olur.
kaç gün olduğunun önemi yok demişsiniz o zaman barrsince kullanmaya hiç gerek yok. birisi önce diğeri sonra kesmişse önce kesen üsttedir sonra kesen yeni kesmiştir.
formülü yazarken verdiğiniz grafikte 2 ile işaretlenmiş görüntüyü arıyorsunuz. o zaman o andaki duruma bakın. birisi -50 nin üzerinde diğeri 30 u yukarı kesmiş. yazmanız gereken sadece o andaki görüntünün şartları. MS böyle anlıyor biz de o dilden konuşmak zorundayız.
explorer konusunda sizin aradığınız 1-1 şartı ise filter bölümüne colA=1 AND colB=1 yazdığınız zaman diğerlerini görmezsiniz.
kolay gelsin
metin6144
10-01-2007, 23:16
Sayın metin6144;
Bu Bora KIZILIRMAK'ın Bollinger Bands formülü. Zamanında açıklamıştı bunu niye yaptığını, ama şimdi dönüp dolaşıp ben de anlamaya çalışıyorum hepsi bu ve hala anlayamadım. Cevabınız için ise teşekkür ederim.
Kendisini hiç takip edemedim ancak bu işin ustalarından olduğu gerçek. Vardır bir bildiği. Bir yaraya merhem olmasaydı yazmazdı açıklamazdı.
Teşekkürler metin6144,
Konuyu çok hoş örneklemişsiniz.:)İzin verirseniz buna 'spider' sistemi diyebilirmiyim.Aslında ben bu üçlüyü gez göz arpacık gibi düşünüp,tetiği ben çekerim diye düşünmüştüm.:roll:
Bu arada size 'Filler Saklanabilir Mi' desem ne dersiniz.
Kolay gelsin.
metin6144
10-01-2007, 23:47
Teşekkürler metin6144,
Konuyu çok hoş örneklemişsiniz.:).İzin verirseniz buna 'spider' sistemi diyebilirmiyim.Aslında ben bu üçlüyü gez göz arpacık gibi düşünüp,tetiği ben çekerim diye düşünmüştüm.:roll:
Bu arada size 'Filler Saklanabilir Mi' desem ne dersiniz.
Kolay gelsin.
Babası siz olduğunuza göre isim vermek de sizin hakkınız.
Filler Saklanabilir Mi derseniz Ertan beyden saklanamaz derim. Kendisinin formasyon bankası var :)
Ama bizdeki gibi manüplasyonu bol borsalarda filleri en iyi yakalayan sistem emir büyüklüğü verisi bence.
Kendisini hiç takip edemedim ancak bu işin ustalarından olduğu gerçek. Vardır bir bildiği. Bir yaraya merhem olmasaydı yazmazdı açıklamazdı.
herhalde 4-5 formülü bir araya getirip bir formül çıkartıyordu... 400 katsayının artmasına yarayabilir...:düsün:
Babası siz olduğunuza göre isim vermek de sizin hakkınız.
Filler Saklanabilir Mi derseniz Ertan beyden saklanamaz derim. Kendisinin formasyon bankası var :)
Ama bizdeki gibi manüplasyonu bol borsalarda filleri en iyi yakalayan sistem emir büyüklüğü verisi bence.
formasyon bankası ha...:D
Şunu çok merak ediyorum arkadaşlar, birisi bu olaya bir gün son noktayı koyabilecek mi?.Yada şu anda böyle biri var mı?
Yani günsonu veya güniçi sistemine bakıp alım satımını gözünü kırpmadan devamlı uygulayan...
Yoksa devamlı yazılıp çizildiği halde, o an geldiğinde yüzde seksen sadece bir gözümüz endekste, gidip yine tanıdık ve herkesin aldığını mı alıyoruz?
metin6144
11-01-2007, 00:57
formasyon bankası ha...:D
hatta komik formüller bile var
metin6144
11-01-2007, 01:03
Şunu çok merak ediyorum arkadaşlar, birisi bu olaya bir gün son noktayı koyabilecek mi?.Yada şu anda böyle biri var mı?
Yani günsonu veya güniçi sistemine bakıp alım satımını gözünü kırpmadan devamlı uygulayan...
Yoksa devamlı yazılıp çizildiği halde, o an geldiğinde yüzde seksen sadece bir gözümüz endekste, gidip yine tanıdık ve herkesin aldığını mı alıyoruz?
bence çok kişi var o şekilde davranan. sadece macd ve rsi kullanıp başka birşeye bakmadan işlem yapanlar var. bazıları da sihirli formül peşinde her tepeyi her dibi yakalama, tavan olacakları bulma sevdasında trendleri kaçırıp duruyor. Ben az gösterge ve az bilgi ve ticari zeka ile iyi kazananlar olduğunu biliyorum.
Şu meşhur fon yöneticisi M.Linch miydi, onun dediği gibi mi ?
'etrafınıza bakın, insanlar kapış kapış ne satın alıyorsa (özellikle hanımlar:) ) gidin o hisseyi alın'
'etrafınıza bakın, insanlar kapış kapış ne satın alıyorsa (özellikle hanımlar:) ) gidin o hisseyi alın'
Biraz günümüze uydursak "insanlar kapış kapış alışveriş yapıyorsa (kadın veya erkek) ne aldıklarına bakmadan gidin herhangibir banka hissesi alın. Çünkü ödemelerin çoğu kredili :)
Selamlar
metin6144
11-01-2007, 01:18
bizde durum farklı. 5-10 kişi var bakılması gereken. ne alırlarsa o gider.
bizde satın alma mantığı da biraz farklı.
gidecek hisseye 3 kademe alttan yazılırız. yürür gider alamayız.
düşecek hisseyi de yukarıdan yazarız düşünce elde kalır nikah kıyarız.
bizde durum farklı. 5-10 kişi var bakılması gereken. ne alırlarsa o gider.
bizde satın alma mantığı da biraz farklı.
gidecek hisseye 3 kademe alttan yazılırız. yürür gider alamayız.
düşecek hisseyi de yukarıdan yazarız düşünce elde kalır nikah kıyarız.
evt. haklısın, aşağı düşen taşın altında kalmamak için kaçarız ancak düşen hisse senedi ise kucak açarız, verirlerde:)
Biraz günümüze uydursak "insanlar kapış kapış alışveriş yapıyorsa (kadın veya erkek) ne aldıklarına bakmadan gidin herhangibir banka hissesi alın. Çünkü ödemelerin çoğu kredili :)
Selamlar
süpeeerrr bu saatte:D :D :D iyi geldi
Ben pek fazla pasife alış yazmıyorum.Niyetli olduğum kağıdın para girişini de dikkate alarak, üst kademenin kalkışına katılıyorum.Yada pasife düştüğü anda ilk sıralara girmeye çalışıyorum.
metin6144
11-01-2007, 01:33
evt. haklısın, aşağı düşen taşın altında kalmamak için kaçarız ancak düşen hisse senedi ise kucak açarız, verirlerde:)
verirler deyince aklıma geldi. düşecek diye yukarı yazarız alırlar seviniriz sonra uçar gider başlarız söylenmeye. bizimki satıldığı anda düşmesi gerekiyor ya.
alırken de öyle. önce iyi oldu tam yerinden aldım, sonra biraz daha aşağıdan da gelirmiş, peşinden maliyet düşürme en son hayretler içinde düşüşü seyretme.
Ben pek fazla pasife alış yazmıyorum.Niyetli olduğum kağıdın para girişini de dikkate alarak, üst kademenin kalkışına katılıyorum.Yada pasife düştüğü anda ilk sıralara girmeye çalışıyorum.
alış ve satışlarımın %95 i serbest emir. %5 i aktif... ders ala ala biriki kademeyi gözardı etmeyi öğrendim:)
verirler deyince aklıma geldi. düşecek diye yukarı yazarız alırlar seviniriz sonra uçar gider başlarız söylenmeye. bizimki satıldığı anda düşmesi gerekiyor ya.
alırken de öyle. önce iyi oldu tam yerinden aldım, sonra biraz daha aşağıdan da gelirmiş, peşinden maliyet düşürme en son hayretler içinde düşüşü seyretme.
topiği biraz konudan uzaklaştırdık ama olsun hep formül hep formül nereye kadar:)
Bu yazdıklarınız dünya üzerinde kendisini en çok tekrarlayan hatadır:)
Eskiden seansı kurumdan takip ederken bir formülüm vardı.Sanırım daha öncede yazmıştım ama çok tutardı ve biraz da hoştu;
Bakardım güniçi birkaç borsakolik dışında seansı takip eden pek kimse kalmamışsa.Onlarda dayak yemekten bitap düşmüş ve çoğuda uyuklamaya başlamışsa.İşte size en güzel al sinyali:)
Eskiden seansı kurumdan takip ederken bir formülüm vardı.Sanırım daha önce de yazmıştım ama çok tutardı ve biraz da hoştu;
Bakardım güniçi birkaç borsakolik dışında seansı takip eden pek kimse kalmamışsa.Onlarda dayak yemekten bitap düşmüş ve çoğuda uyuklamaya başlamışsa.İşte size engüzel al sinyali:)
ctitiz bunu da günümüze uyarlarsa çok memnun olurum.
ctitiz bunu da günümüze uyarlarsa çok memnun olurum.
şimdi yatıyorum yarın deneriz:) ii geceler
Sat sinyalide var.Unutma !
İyi geceler......
kendi oluşturduğumuz bir indikatöre her seferinde uğraşmamak için formülünden horizontal Line ekleyebiliyor muyuz?
şimdiden teşekkürler...
metin6144
11-01-2007, 22:14
kendi oluşturduğumuz bir indikatöre her seferinde uğraşmamak için formülünden horizontal Line ekleyebiliyor muyuz?
şimdiden teşekkürler...
evet en sona ekleyebilirsiniz
birden çok yatay çizgi ekleyecekseniz aralara ; koyun
örnekte 3, 4, 5 ve 6 dan geçen yatay çizgi olşur:
mov(c,3,s);
3;4;5;6
sayın metin6144 dikkatine,
Sayın metin6144 hocam,
Aslında 'ertan' hocama göndereceğim mesajı size göndermeme rağmen ilgilenip fikirlerinizi