View Full Version : metastock la ilgili herşey
Pages :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
10
11
12
13
köksal demir
16-02-2007, 12:18
metastockta 2 hareketli ortalamanın kesiştiği yerleri grafik üzerinde oklarla nasıl gösterebiliriz ?
metastockta 2 hareketli ortalamanın kesiştiği yerleri grafik üzerinde oklarla nasıl gösterebiliriz ?
Expert Advisor da new deyin, Sybols e gidin ve new deyip condition alanına
Cross(Mov(C,5,W),Mov(C,21,W)) girip ok deyin. Aynı ekranda yeniden new deyip,
Cross(Mov(C,21,W),Mov(C,5,W)) girerek okeyleyin.
Graphic sekmesinde istenen grafiğe etiketlenecek şekil, renk ve yer seçilir.
Bunlar tamamlandıktan sonra Expert Advisor e isim verip save etmeyi ve bu nu grafiğe eklemeyi(attach) unutmayın:)
biraz karıştırın, takıldığınız yerde yardım etmeye çalışalım.
selamlar
metastock da marting pring - long-term momentum system ve
ps bull power bear power 1 diye expertler var acaba bunlar neyin formulu acıklarsanız sevinirim
arkadaşlar 119 veya 120 sayfada verilen metastock ile ilgili linkler çalışmıyor, bu konu ile ilgili yeni link varsa verebilirmisiniz.
Metastock eğitim videosu.tam 42 dakika ve sadece 18 MB
Yeni link için tıklayın=Metastock eğitim videosu 42 dk 9MB
arkadaşlar 119 veya 120 sayfada verilen metastock ile ilgili linkler çalışmıyor, bu konu ile ilgili yeni link varsa verebilirmisiniz.
Metastock eğitim videosu.tam 42 dakika ve sadece 18 MB
Yeni link için tıklayın=Metastock eğitim videosu 42 dk 9MB
en azından elinde olan arkadaşlar varsa paylasırlarsa seviniriz
atmaca60
19-02-2007, 01:45
arkadaşlar bir sorunumda benim var yardım lütfen. şimdi metayı açıp herhangi bir grafik çalıştırnca.hissenin son gün grafik tarihini 29/12/2004 görüyor onu nasıl düzeltmem gerek.yardım lütfen. tekaredi güncellenmiş vaziyette. yardım edecek arkadaşlara ihtiyacım var.
stockbroker
19-02-2007, 01:50
Tekarediveri'nin son versiyon(v.1.1.3) güncellemesinden sonra veriler yüklenince hata mesajı alan var mı acaba?
atmaca60
19-02-2007, 02:07
ne gibi bir hata mesajı .bendede aynı versiyon var ama.ben almadım hiç hata.ayrıca her güncellemede ta en baştan başlıyor tekrar.sizdede aynımı.yani daha yeni indirmiş gibi güncelliyor. son kapanıştan itibaren değil yani.selamlar.
stockbroker
19-02-2007, 02:10
ne gibi bir hata mesajı .bendede aynı versiyon var ama.ben almadım hiç hata.ayrıca her güncellemede ta en baştan başlıyor tekrar.sizdede aynımı.yani daha yeni indirmiş gibi güncelliyor. son kapanıştan itibaren değil yani.selamlar.
Versiyon güncellemesini yaptıktan sonra 6-7 gündür veri indirmemiştim.Cumartesi günü verileri güncellemek için çalıştırdım.İşlem sona erince kendiliğinden kapandı ve dwwin.exe hata verdi.Sonra açmayı denedim,veri yükleme işi bitince yine aynısı oluyor.
AppName: t2diveri.exe AppVer: 1.0.0.0 ModName: unknown
ModVer: 0.0.0.0 Offset: 003ddfd9
Güncelleme mesajını alınca yükleyip kurdum,acaba eskisini kaldırmak gerekiyor muydu?Normalde kurulum esanısında eski versiyonu kaldırmak gerekiyor galiba.
atmaca60
19-02-2007, 02:24
Evet Eskİ Dosyalari Saklayabİlİyor.tekaredİyİ TÜmden Kaldirip Yenİden Kapa AÇ Yap DÜzelme İhtİmalİ YÜksek. Kalan Dosyalar KaldirilmiŞ Tekaredİye Aİt OlduĞu İÇİn Hatayi Ondan Dolayi Aliyorsun Olabİlİr. Kaybedecek Bİr Şeyİn Yok.tÜmdenkaldir Ve Kapa AÇ Yap.tekrar Kur.İnŞallah DÜzelİr Selamlar.
stockbroker
19-02-2007, 02:31
Evet Eskİ Dosyalari Saklayabİlİyor.tekaredİyİ TÜmden Kaldirip Yenİden Kapa AÇ Yap DÜzelme İhtİmalİ YÜksek. Kalan Dosyalar KaldirilmiŞ Tekaredİye Aİt OlduĞu İÇİn Hatayi Ondan Dolayi Aliyorsun Olabİlİr. Kaybedecek Bİr Şeyİn Yok.tÜmdenkaldir Ve Kapa AÇ Yap.tekrar Kur.İnŞallah DÜzelİr Selamlar.
Teşekkürler sn. atmaca60,daha önce bozuldu yeniden kurayım dedim.Gerekli veri ve dosyaları yedeklediğim halde bozulduğu için tüm verileri tekrar yüklemek zorunda kaldım, 16 saatimi aldı.Eziyet..:arf:
atmaca60
19-02-2007, 02:42
[QUOTE=stockbroker;1454151]Teşekkürler sn. atmaca60,daha önce bozuldu yeniden kurayım dedim.Gerekli veri ve dosyaları yedeklediğim halde bozulduğu için tüm verileri tekrar yüklemek zorunda kaldım, 16 saatimi aldı.Eziyet..:arf:[/QUO
sayın stocbroker. sadece setupu sakla yeterli. bende biliyorum ilk baştan güncellemek bayağı zaman alıyor. inşallah düzelir.de sizde kurtulursunuz. siz benim yukarıda yazdığım sorun hakkında faydalı olabilecekmisiniz.
stockbroker
19-02-2007, 02:51
sayın stocbroker. sadece setupu sakla yeterli. bende biliyorum ilk baştan güncellemek bayağı zaman alıyor. inşallah düzelir.de sizde kurtulursunuz. siz benim yukarıda yazdığım sorun hakkında faydalı olabilecekmisiniz.
Sizin veriler de hakkın rahmetine kavuşmuş olabilir.
Ben iyi bir kullanıcı değilim,baştan söyleyeyim.:)
Açtığınız herhangi bir grafik üzerine sağ tıklayıp Edit Data'ya basınca açılan Downloader penceresinde en son veriler söylediğiniz tarihe mi ait?
http://img516.imageshack.us/img516/3751/snap1gu0.jpg
atmaca60
19-02-2007, 03:34
Aynende Öyle. DedİĞİm Gİbİ Son Tarİh.yanİ 29/12/2004 GÖsterİyor.
stockbroker
19-02-2007, 10:34
Aynende Öyle. DedİĞİm Gİbİ Son Tarİh.yanİ 29/12/2004 GÖsterİyor.
Metastock'da bir sorun yok,elinizdeki veri kayıtları eksik.O tarihten sonraki veriler kaybolmuş.
endeks 30 en son 3 yükselen tepe rsi üç alçalan tepe yaptı günlük grafiklerde ama aynı zamanda 60 dakikalıkta rsı 2 yükselen tepe yaptı üçüncü yolda...bunu nasıl yorumlamak lazım....
metastock da marting pring - long-term momentum system ve
ps bull power bear power 1 diye expertler var acaba bunlar neyin formulu acıklarsanız sevinirim
???????????????????????:frown:
Desperado
20-02-2007, 23:16
cross formuluyle ilgili bi sorum olacakti... ornegin stochrsi 90'i asagi kestiginde sat; 10'u yukari kestiginde al seklinde bi onergeyi nasil formullestirmek gerekiyor acaba system tester icin? yukari kesme ve asagi kesme nasil belirtilecek o konuda yetersiz kaldim...
cross formuluyle ilgili bi sorum olacakti... ornegin stochrsi 90'i asagi kestiginde sat; 10'u yukari kestiginde al seklinde bi onergeyi nasil formullestirmek gerekiyor acaba system tester icin? yukari kesme ve asagi kesme nasil belirtilecek o konuda yetersiz kaldim...
(ornek olarak rsi aldim, siz gerekli indikatoru koyarsiniz yerine)
al: cross(rsi(12),10) and rsi(12) > Ref(rsi(12),-1)
yada rsi(12) >= 10 and rsi()12 > Ref(rsi(12),-1)
sat: cross(rsi(12),90) and rsi(12) < Ref(rsi(12),-1)
saygilar...
Metastocktaki PS Stochrsi dan bahsediyorsunuz sanırım.Aşağıdaki formül istediğiniz sonucu verecektir.
Al: cross((Sum(RSI(10)-LLV(RSI(10),10),3)/Sum(HHV(RSI(10),10)-LLV(RSI(10),10),3))*100,10)
Sat: cross(90,(Sum(RSI(10)-LLV(RSI(10),10),3)/Sum(HHV(RSI(10),10)-LLV(RSI(10),10),3))*100)
arkadaşlar ms9.1 in sistem testini kullanan varmı..yaşar erdinç in kitabından bayağı farklı. yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler...
Desperado
21-02-2007, 19:07
tesekkurler arkadaslar... birkac sorum daha olacak sanirim ilerleyen gunlerde...
$MONEYMAKER$
22-02-2007, 12:43
Arkadaslar selam,
www.elliottician.com sitesiinden yuklemis oldugum
"Refined Elliott Trader Software" yazilimi bendeki Metastock(Tekareveri) datalari
ile islem yapamiyor...Bu sorunu nasil halledebilirim...Yardimlar icin simdiden tesekkurler...Kendinize iyi bakin..
Arkadaslar selam,
"Refined Elliott Trader Software" yazilimi bendeki Metastock(Tekareveri) datalari
ile islem yapamiyor...Bu sorunu nasil halledebilirim...Yardimlar icin simdiden tesekkurler...Kendinize iyi bakin..
arkadaşlar bu proğram ile ne yapabiliriz..sitede suudi borsası diyor..ayrıca orda iki adet indirilecek proğram var ...
Arkadaslar selam,
İndirmiş olduğunuz program full sürümü olmadığı için datalar çalışmıyor az önce indirip denedim.Bu programın eski adı elliott wave analyzer emuleden ararsanız full sürümünü bulabilirsiniz.Onda tekaredi dataları çalışıyordu.Şunuda belirteyim elliott wave analyzer 4.04 sürümüyle tekaredi verilerini açtığınız zaman tekaredi programı bir daha çalışmıyor.Program bozuluyor.Başka sürümlerine bakın bence emuleden.
http://img251.imageshack.us/img251/6915/elwavewo1.png
$MONEYMAKER$
22-02-2007, 19:30
neeldo dostum,
senin hakkin odenmez...!!!ilgin ve nezaketin icin cok cok tesekkurler...
kendine iyi bak...!!!
metastock programını indirebiliceğim bir site varmı veya nerden temin edebilirim ..şimdiden teşekkürler..
metastock programını indirebiliceğim bir site varmı veya nerden temin edebilirim ..şimdiden teşekkürler..
http://metastock.bigpara.com/
spekülatör
28-02-2007, 18:21
özelinize msj attım arkadaşım oraya bakın.
[QUOTE=muhabbet]bu mesajı alıyorum. 7.0 kullanıyordum. 9.0 ı kurmaya çalıştım. cd istedi. kaldırdım. 7.0 kurdum tekrar. artık alttaki (resimdeki) mesajı alıyorum ve kullanamıyorum. çözümü bilen var mı? format mı atıcaz:([/QUOTE
9.0 ı kaldırdıktan sonra Windows dizininde EqNotify.dll dosyasını aratın. Bulunca bu dosyayı silip, makinanızı yeniden başlatın. Şimdi hiç hatasız Ms 8 yada 7 sürümlerini yükleyebilirsiniz.
Tam 12 saatten beri metastock'u tekrar kurmaya çalışıyordum fakat eksik dosya yüzünden bunu becerememiştim. Fakat anlattığınız gibi eqnotify.dll dosyasını silince tekrar programıma kavuştum.Çok teşekkür ederim..:cool:
yusufum01
02-03-2007, 04:38
spekulator hocam rica etsem aynı adresi benimde ozelime atarmısın benimde durumum aynı ***hayırlı kazanclar
spekülatör
02-03-2007, 14:34
spekulator hocam rica etsem aynı adresi benimde ozelime atarmısın benimde durumum aynı ***hayırlı kazanclar
özeline yolladım arkadaşım.
Selamlar, sirasiyla metastock u acmamizi takiben...
FILE
PRINT
NAME : PDF VEYA SNAGIT8 I SECIYORUM.
PRINT WHAT : AAL OPEN CHARTS DIYORUM
PRINT PREVIEW den bakinca;
tum acik chartlari bir sayfaya sIkIstIrdigini goruyorum.
bunu her sayfaya bir chart gelecek sekilde ayarlamanin mumkunu var midir sizce ?
saygilarimla,
Selamlar, sirasiyla metastock u acmamizi takiben...
FILE
PRINT
NAME : PDF VEYA SNAGIT8 I SECIYORUM.
PRINT WHAT : AAL OPEN CHARTS DIYORUM
PRINT PREVIEW den bakinca;
tum acik chartlari bir sayfaya sIkIstIrdigini goruyorum.
bunu her sayfaya bir chart gelecek sekilde ayarlamanin mumkunu var midir sizce ?
saygilarimla,
Aynı yere girin file dan printe sayfanın altında page setup var ona basın ayarları aşağıdaki resimdeki gibi yapın istediğiniz sonuca ulaşırsınız.Kontrol içinde Print preview e girin ve next page basın.
http://img92.imageshack.us/img92/3310/setupsb4.png
sabırtaşı
03-03-2007, 09:30
hocam bana da yollayabilirmisiniz adresi
spekülatör
03-03-2007, 12:50
sanırım özeliniz kapalı o yüzden msj atamadım özelinizi açarsanız yardımcı olmayaçalışırım yada benim üyelik bilgilerimde email adresim var bana ordan ulaşırsanız yine yardımcı olabilirim.
DALYANTR
03-03-2007, 12:57
yada dalyantr@hotmail.com adresine
şimdiden çok teşekkür ederim.
atmaca60
03-03-2007, 15:18
sayın spekülatör bende rica etsem.selamlar. mümkünmü.
Aynı yere girin file dan printe sayfanın altında page setup var ona basın ayarları aşağıdaki resimdeki gibi yapın istediğiniz sonuca ulaşırsınız.Kontrol içinde Print preview e girin ve next page basın.
http://img92.imageshack.us/img92/3310/setupsb4.png
sevgili neeldo,
cok makbule gecti, sagolasin varolasin..
sevgilerimle,
arkadaşlar ms pro yükledim ama sayfayı açınca aynı end of day gibi..5 dk ve 60 dk verileri nasıl ekrana taşınır...
Metastocktaki PS Stochrsi dan bahsediyorsunuz sanırım.Aşağıdaki formül istediğiniz sonucu verecektir.
Al: cross((Sum(RSI(10)-LLV(RSI(10),10),3)/Sum(HHV(RSI(10),10)-LLV(RSI(10),10),3))*100,10)
Sat: cross(90,(Sum(RSI(10)-LLV(RSI(10),10),3)/Sum(HHV(RSI(10),10)-LLV(RSI(10),10),3))*100)
ÜSTAD
karakter hatası veriyor. ms 7.2 ne yapabilirim. şimdiden
teşekkürler
Bu formül metastock 9 da mevcut alt sürümleri kullandım ama onlarda olup olmadığını hatırlamıyorum.İsmi PS StochRSI olarak geçiyor.İndikatör builder ı açıp aşağıdaki formülü girin ismide PS StochRSI olarak girin çalışıyorsa başka yöntemlerle çözülebilir.
(Sum(RSI(10)-LLV(RSI(10),10),3)/Sum(HHV(RSI(10),10)-LLV(RSI(10),10),3))*100
Evet bu formül çalışıyor. buna 20 ve 80 değerlerine yatay çizgide attırıyorum. o çizgilerden 80 i yukardan aşağı kestiğinde aşağı ok ,20 yi yukarı kestiğinde yukarı ok gelsin istiyordum. tabii 20--80 i 30--70 de yapabilirim.
Evet bu formül çalışıyor. buna 20 ve 80 değerlerine yatay çizgide attırıyorum. o çizgilerden 80 i yukardan aşağı kestiğinde aşağı ok ,20 yi yukarı kestiğinde yukarı ok gelsin istiyordum. tabii 20--80 i 30--70 de yapabilirim.
şuna bir bakın...
http://rapidshare.com/files/19324052/sungur.zip
Sayın ertan expert dosyasını vermiş ama bende dosyasız nasıl yapacağınızı anlatayım.Sanırım formülü alırken başındaki al ve satlarıda kopyalıyorsunuz.Öncelikle expert advisor ü açın.New e basın oradan symbol e girin.Orada tekrar new çıkacak ona basın al ve sat için ayrı ayrı yapacaksınız bunları.Formüller aşağıda ikisi içinde new deyip yeni formül oluşturun.
Al verenleri bulmak için:
cross((Sum(RSI(10)-LLV(RSI(10),10),3)/Sum(HHV(RSI(10),10)-LLV(RSI(10),10),3))*100,20)
Sat verenleri bulmak için:
cross(80,(Sum(RSI(10)-LLV(RSI(10),10),3)/Sum(HHV(RSI(10),10)-LLV(RSI(10),10),3))*100)
sn neeldo ve sn ertan
ilginize çok teşekkür ediyorum.
cross formulu ile cozuldu sorun.
sevgili ertan'a tesekkur ederim.
saygilarimla,
stockgeneration
07-03-2007, 12:21
metastock ve ms downloader kullanabilecegim, veri aktarabilecegim bir avuçiçi bilgisayar, palm vs. cihaz var mı?
tşk,
arkadaşlar izmir yada ankarada adam gibi ms ile tekniz alaniz kursu veren yer varmı?
degerli arkadaşlarımızdan şöyle bir explorer formulü rica edebilirmiyim yardımcı olanlara şimdiden çok teşekkür ederim. williams' %R formulünün time periyodu 55 olacak ve senet önceki kapanış fiyatına göre , fiyatının düşmesi veya aynı kalması veya yükselmesi halinde williams degeride bir önceki degerinden daha yüksekte olacak
hocam şu adresi benimde özelime atabilirmisin şimdiden saol
spekülatör
08-03-2007, 19:44
hocam şu adresi benimde özelime atabilirmisin şimdiden saol
yolladım.
degerli arkadaşlarımızdan şöyle bir explorer formulü rica edebilirmiyim yardımcı olanlara şimdiden çok teşekkür ederim. williams' %R formulünün time periyodu 55 olacak ve senet önceki kapanış fiyatına göre , fiyatının düşmesi veya aynı kalması veya yükselmesi halinde williams degeride bir önceki degerinden daha yüksekte olacak
Yanlış anlamadıysam söylediğiniz şeyin kısaltılmış hali williams'%R 55 periyodda önceki değerinden büyük olanları bulmaya çalışıyorsunuz.
WillR(55)>Ref(WillR(55),-1)
Arkadaşlar XU100 endeksinin saatlik verileri olan varsa.Buraya bir seferlik yükleyebilirmi o verilerle birşey denemek istiyorum.
Arkadaşlar XU100 endeksinin saatlik verileri olan varsa.Buraya bir seferlik yükleyebilirmi o verilerle birşey denemek istiyorum.
kolay gelsin
Teşekkür ederim sayın ertan ve sayın ctitiz.Sayın ertan özelden göndermişti sizde buradan gönderdiniz.
Baydisiplin
08-03-2007, 23:06
sağol cttiz bende bir deneyeyim ne var ne yok manzara nasıl:D
sağol cttiz bende bir deneyeyim ne var ne yok manzara nasıl:D
değişik birşeye denk gelirseniz haberimiz olsun:)
sevgili arkadaşlar ms 9.1 de sistem testi ile ilgili yardıma ihtiyacım var...yaşar erdinç in kitabında anlatmış ama bu çok değişmiş...bilen kullanan arkadaşlardan yardım istiyorum...
yusufum01
11-03-2007, 01:01
Arkadaslar Cumhurİyet Altinin Fiyat Grafİgİ Ve İndİkator Grafİgİnİ Ariyorum Gonderen Olursa Sevİnİrİm
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=622
sistem testi ile ilgilenen arkadaşlara hisse net içinde bir yer..bende yeni buldum..
spekülatör
12-03-2007, 13:30
http://http://www.loadtr.com/2/3/773c1443e304e9c49f300e74422b0d6d.jpg (http://www.loadtr.com)Arkadaslar Cumhurİyet Altinin Fiyat Grafİgİ Ve İndİkator Grafİgİnİ Ariyorum Gonderen Olursa Sevİnİrİm
Sayın Neeldo, ve diğer arkadaşlar
Sizden fiyatlar düşerken macd yada stock değerlerini (ikisinden biri olabilir )yükseldiği yani fiyatlar düşerken indikatörlerde yükseliş olan hisseleri bulan expolerer formülü istiyorum yardımcı olursanız memnun olurum. (Kısacası pozitif aykırılıkları bulan expolerer ..)
Teşekkürler,
Saygılar,
yusufum01
13-03-2007, 21:07
spekülatör hocam cok tesekkurler
spekülatör
13-03-2007, 21:26
spekülatör hocam cok tesekkurler
ricaederim.umarım istediğin grafiktir..
Sizden fiyatlar düşerken macd yada stock değerlerini (ikisinden biri olabilir )yükseldiği yani fiyatlar düşerken indikatörlerde yükseliş olan hisseleri bulan expolerer formülü istiyorum yardımcı olursanız memnun olurum. (Kısacası pozitif aykırılıkları bulan expolerer ..)
Teşekkürler,
Saygılar,
Sayın akkara sorduğunuz soruda eğer günlük olarak soruyorsanız formülü oldukça basit ancak günlük olarak sormadığınızı tahmin ediyorum.En sağlıklısı uyumsuzlukları grafikler üzerinden takip etmek.Aşağıdaki linkte bir formül var belki işinize yarar.
http://www.paritech.com/education/technical/custom/indicators/divergence.asp
metin6144
13-03-2007, 22:28
Teşekkürler,
Saygılar,
sayın akkara
fiyatlar düşerken indikatörler de düşer. düşmüyorsa düşüşün aşağı çeviremeyeceği kadar uzun periyodlu göstergelere bakıyorsunuzdur ki bir süre sonra onlar da düşecektir.
pozitif dip uyumsuzluğu ise daha önce burada tarıştığımız bir konu olup fiyat yeni bir dip yaptığında göstergenin başarısız dip yapmasıdır
negatif dip uyumsuzluğunda gösterge yeni bir dip yaparken fiyat başarısız dip yapar.
bir de bunların tepeler için olanı vardır.
sn.metin6144
ms de exp-optim-indikatör formüllerini birbirine karıştırdım. yardımcı olurmusunuz.
örnek ,kendi optim formülümü oluşturmak istiyorum. wr için ayrı-stockrsı için ayrı,nasıl yapacağım.
ayrıca exp yapıp test edeceğim. netice nasıl olursa başarılı olacak.\
Bazı sitelerde interaktif analizler görüyorum... Bu gösterimlerdeki MetaStock çizimlerinde bazen mouse pointer kalem şekline geliyor ve istenilen serbest çizim yapılabiliyor... Bu özellik Metastock danmı yoksa kullanılan video kayıt programındanmı kaynaklanıyor? Bilen arkadaş var mı acaba?
selamlar
Bazı sitelerde interaktif analizler görüyorum... Bu gösterimlerdeki MetaStock çizimlerinde bazen mouse pointer kalem şekline geliyor ve istenilen serbest çizim yapılabiliyor... Bu özellik Metastock danmı yoksa kullanılan video kayıt programındanmı kaynaklanıyor? Bilen arkadaş var mı acaba?
selamlar
bu soruyu ben defalarca sordum..söyleyen çıkmadı..umarım size söylerler..:) ama ben metastock da bulamadım...
bu soruyu ben defalarca sordum..söyleyen çıkmadı..umarım size söylerler..:) ama ben metastock da bulamadım...
Bir keresinde bir arkadaş yapamazsınız diye yazmıştı diye hatirlıyorum ama bulamadım cevabı, belki aynı kişi yeniden cevap verir yada bilen biri, olur veya olmaz der..
Burada herkes bilgisini paylaşıyor emin olun, yeterki soru bildiği yerden çıksın:)
selamlar
herkesin kullandığı versiyonlar farklı olduğundan bir cevap çıkmamıştır...
benim bildiğim böyle bir özelliğin olmadığı, 8,9,10 versiyonlarında var mı bilmiyorum...ama olduğunu sanmıyorum başka forumlarda bir şekilde rastlardım diye düşünüyorum...
dediğiniz gibi, bu özelliğin kullanılan video kayıt programından kaynaklanması daha olası görünüyor...
herkesin kullandığı versiyonlar farklı olduğundan bir cevap çıkmamıştır...
benim bildiğim böyle bir özelliğin olmadığı, 8,9,10 versiyonlarında var mı bilmiyorum...ama olduğunu sanmıyorum başka forumlarda bir şekilde rastlardım diye düşünüyorum...
dediğiniz gibi, bu özelliğin kullanılan video kayıt programından kaynaklanması daha olası görünüyor...
9 dada yok, yada ben bulamıyorum:) tşk. dün bir tane video programının shareware ini yükledim, akşam eve gidince gözatacağım ondan mı kaynaklanıyor diye.
selamlar
9 dada yok, yada ben bulamıyorum:) tşk. dün bir tane video programının shareware ini yükledim, akşam eve gidince gözatacağım ondan mı kaynaklanıyor diye.
selamlar
Sn ctitiz metastockta böyle bir özellik yok.Dediğiniz videoyu görmedim ama benim bilgisayarımdaki camtasia studio ile aşağıdaki linkteki gibi yapabiliyorum yani üzerine serbest çizim yapabiliyorum.Sanırım buna benzer birşey sorduğunuz şey.
http://b.1asphost.com/neeldo/camtasia/deneme.html
Sn ctitiz metastockta böyle bir özellik yok.Dediğiniz videoyu görmedim ama benim bilgisayarımdaki camtasia studio ile aşağıdaki linkteki gibi yapabiliyorum yani üzerine serbest çizim yapabiliyorum.Sanırım buna benzer birşey sorduğunuz şey.
http://b.1asphost.com/neeldo/camtasia/deneme.html
Haklısınız Sn.Neeldo, bende dün gece camtasia studio nun 30 günlük deneme sürümünü bilgisayarıma indirmiştim, az önce baktım buradan yapılıyormuş:)
Buna benzer değil bunu sormuşum meğerse, şimdide camtasia nın serial i için araştırmalarım devam edecek:)
ilginize teşekkürler
hayaletsürücü
17-03-2007, 01:57
5 dakikalık metastock formatındaki verileri 15 dakikalık metastock formatına çevirerek başka bir programda kullanmak istiyorum. Equis downloader ile bunu yapabilir miyim?
ms de exp-optim-indikatör formüllerini birbirine karıştırdım. yardımcı olurmusunuz.
örnek ,kendi optim formülümü oluşturmak istiyorum. wr için ayrı-stockrsı için ayrı,nasıl yapacağım.
ayrıca exp yapıp test edeceğim. netice nasıl olursa başarılı olacak.\
mrb ben metastock profesyonel 9.0 kullanıyorum arkadaslardan gördüğüm bir indikatörü soracaktım arkadaslar ıbs'de wma diye bir indikatör kullanıyola acaba bizim metastokda bu indikatör varmı vasa hangisi yoksa biz formul olarak yazabilirmiyiz ha unutmadan bu wma yı srsı ie aynı anda kullanıyolar eger metastockda formulle yazabiliyosak rica edeb,lirmiyim imdiden cevaplarınız için teşekkürler
hayaletsürücü
20-03-2007, 01:18
wma dediğiniz weighted moving average (ağırlıklı hareketli ortalama) ise vardır
Sayın fakir ibs deki wma weighted moving avarage metastockta indikatörlere girin moving avarage var onu grafik üzerine ekleyin method kısmını weighted olarak seçin istediğiniz sonucu elde edersiniz.
merhaba,
kendim ugrastim ama tam istedigim sonuca ulasamadim.
Son 2 gunde LLV' leri veya HHV' leri aynı olan hisseleri gosteren formulu nasıl yazabiliriz?
tesekkurler,
Merhaba arkadaşlar,
Metastock'ta açtığımız grafiğimizde yaptığımız çalışmaların, tüm diğer kağıtları da her açışta aynen çıkması için (trendler hariç tabii, hareketli ortalamalarla örneğin) 'Open with Template' a gitmeden(yani open-options-open with template gibi uzatmadan) 'default' yapma şansı varmı.Teşekkürler.
Saygılar.
hayaletsürücü
21-03-2007, 12:47
Template olarak kaydetmek, ve ona kısa yol tuşu koymak hemen hemen herkesin izlediği yoldur. Açılan her grafikte ya kısa yol tuşuna basılır veya ekranın sağ alt köşesindeki kibrit kutusuna benzeyen tuşa basılarak sonraki grafiklerin aynı özelliklerle açılması sağlanabilir. İkincisi metastock yeniden açıldığında tekrarlanması gerekeceğinden sağlıklı değil gibi.
Merhaba arkadaşlar,
Metastock'ta açtığımız grafiğimizde yaptığımız çalışmaların, tüm diğer kağıtları da her açışta aynen çıkması için (trendler hariç tabii, hareketli ortalamalarla örneğin) 'Open with Template' a gitmeden(yani open-options-open with template gibi uzatmadan) 'default' yapma şansı varmı.Teşekkürler.
Saygılar.
Alında bu şekilde çalışmasına ihtiyaç duyduğum yer; 'explorer' da senetleri raporladığımda, liste açıkken 'open' dediğimde grafiklerin hep ham haliyle açılması.Aslında kendi ayarladığım bir 'default' olarak açılsa tam süper olacak:cool:
Hala üstadlardan umudum var aslında:yes:
sonysinger
21-03-2007, 20:58
İyi akşamlar, t2di ile indirdiğimiz verileri metastock da nasıl kullanıyoruz acaba? Verileri indirdim ve MS'de açmayı deniyorum ama bu ekran çıkıyor karşıma. Ne yapmam gerek?
http://img47.imageshack.us/img47/9537/msff8.th.jpg (http://img47.imageshack.us/my.php?image=msff8.jpg)
Düzenleme: Bu sorumun cevabını buldum. Bir başka sorum ise 5 dk'lık 15 dk'lık 60 dk'lık vs. grafikleri nasıl açabiliyoruz t2di verilerinden acaba?
spekülatör
22-03-2007, 12:24
İyi akşamlar, t2di ile indirdiğimiz verileri metastock da nasıl kullanıyoruz acaba? Verileri indirdim ve MS'de açmayı deniyorum ama bu ekran çıkıyor karşıma. Ne yapmam gerek?
http://img47.imageshack.us/img47/9537/msff8.th.jpg (http://img47.imageshack.us/my.php?image=msff8.jpg)
Düzenleme: Bu sorumun cevabını buldum. Bir başka sorum ise 5 dk'lık 15 dk'lık 60 dk'lık vs. grafikleri nasıl açabiliyoruz t2di verilerinden acaba?
tekaredi'den verileri alıyorsanız eğer 5 dk'lık,15 dk'lık ve 60 dk'lık veriler yok sadece seanslık ve günlük veriler var.
sonysinger
22-03-2007, 18:06
tekaredi'den verileri alıyorsanız eğer 5 dk'lık,15 dk'lık ve 60 dk'lık veriler yok sadece seanslık ve günlük veriler var.
Hmm, teşekkür ederim.
spekülatör
22-03-2007, 23:21
Hmm, teşekkür ederim.
ricaederim.
metastock verilerini 5-15-60 dk lık online olarak nereden alabilirim.
metastock verilerini 5-15-60 dk lık online olarak nereden alabilirim.
http://www.garantialisveris.com/matriks/str_prod.asp?storeID=2866&productID=73283
Sevgili Neeldo ve ya sevgili Ertan,
Hanginiz yardım ederseniz:-)
Sorunum şu:
Diyelimki ,atıyorum Pınsu grafiğini açtım..Sonra yeni bir indikatör penceresi ekledim grafiğe (boş olarak)..Ve diyelimki ,ındıkatör penceresinden MACD ı sürükle bırak ,şeklinde bu pencereye ekledim...Fakat parametrelerini değiştirdim diyelim....
Metastockda ,otomatik olarak ,hangi hisseyi açarsam açayım ,bu yeni pencereyi ve parametreleri değişmiş MACD'ı görebileceğim bir ayar var mı?
Biraz karışık oldu ama...
Yani Pınsu da ,değiştirdiğim ve iyi çalıştığını gördüğüm bir indikatörü ,her hissede görmek istiyorum..Bunu nasıl yaparım..Explorerdan tarat demeyin...Farzedinki bu indikatör yeni ve explorerda yok...
Mesela ''Standard Deviation'' indikatörü ,explorerda yok...Diyelim ki ben bunun parametrelerini ,atıyorum 10 ve 3 yaptım...
Umarım derdimi anlatabilmişimdir ve çözümü vardır...
Sevgili Neeldo ve ya sevgili Ertan,
Hanginiz yardım ederseniz:-)
Biraz karışık oldu ama...
Yani Pınsu da ,değiştirdiğim ve iyi çalıştığını gördüğüm bir indikatörü ,her hissede görmek istiyorum..Bunu nasıl yaparım..Explorerdan tarat demeyin...Farzedinki bu indikatör yeni ve explorerda yok...
Mesela ''Standard Deviation'' indikatörü ,explorerda yok...Diyelim ki ben bunun parametrelerini ,atıyorum 10 ve 3 yaptım...
Umarım derdimi anlatabilmişimdir ve çözümü vardır...
sevdiğiniz grafik:) açıkken grafiğin üzerinde farenin sağ tuşunu klikleyin, açılan menüden Save As Default Template i seçin... değiştirmek istiyormusunuz sorusuna yes deyin... Daha sonra istediğiniz bir hisse grafiğini açın, grafiğin üzerinde farenin sağ tuşunu klikleyerek Apply Template i seçin, çıkan menü den Default u işaretleyerek open deyin... istediğiniz şekilde, yeni bir chart açılacaktır... Bu nu kaparken ya yes diyerek chart olarak kayıt edin, yada isterseniz no diyerek kayıt etmeden kapatın...
isterseniz bu grafik düzenini, Wiew /Toolbars / costom toolbars properties ten metastock un aşağısına kaydedebilirsiniz....
soru bana değildi ama bildiğim yerden çıktığı için cevap yazdım:)
selamlar
sevdiğiniz grafik:) açıkken grafiğin üzerinde farenin sağ tuşunu klikleyin, açılan menüden Save As Default Template i seçin... değiştirmek istiyormusunuz sorusuna yes deyin... Daha sonra istediğiniz bir hisse grafiğini açın, grafiğin üzerinde farenin sağ tuşunu klikleyerek Apply Template i seçin, çıkan menü den Default u işaretleyerek open deyin... istediğiniz şekilde, yeni bir chart açılacaktır... Bu nu kaparken ya yes diyerek chart olarak kayıt edin, yada isterseniz no diyerek kayıt etmeden kapatın...
isterseniz bu grafik düzenini, Wiew /Toolbars / costom toolbars properties ten metastock un aşağısına kaydedebilirsiniz....
soru bana değildi ama bildiğim yerden çıktığı için cevap yazdım:)
selamlar
Çok teşekkür ederim dostum...
Peki aynı sorunun devamı ,bakalım yine çalıştığın yerden mi:)
Dediğini yaptım..Fakat ,sağ altta bulunan ileri-geri tuşlarıyla ,ileri giderken (yeni hisse grafikleri açılırken) ,bir süre sonra ,indikatörsüz olarak gelmeye başlıyor grafikler....Bunu nasıl çözeriz acaba?..
mgdv2001
29-03-2007, 09:55
Çok teşekkür ederim dostum...
Peki aynı sorunun devamı ,bakalım yine çalıştığın yerden mi:)
Dediğini yaptım..Fakat ,sağ altta bulunan ileri-geri tuşlarıyla ,ileri giderken (yeni hisse grafikleri açılırken) ,bir süre sonra ,indikatörsüz olarak gelmeye başlıyor grafikler....Bunu nasıl çözeriz acaba?..
Sağ üst köşedeki open tuşuna basınız gelen pencerede hangi hisse gurubu klasörünü kullanıyorsanız onun içinde iken pencerenin sağ üst köşesindeki load options taki open with template tıklayınız oradan istediğiniz şablonu(template) yi seçiniz
ardından o penceredeki use template's periodicity ye tık koyunuz
Ms 'a sonraki girişlerinizde bu klasördeki bütün hisseleri o template(şablon) ile açacaktır artık
Kolay gelsin
Saygılar
Sağ üst köşedeki open tuşuna basınız gelen pencerede hangi hisse gurubu klasörünü kullanıyorsanız onun içinde iken pencerenin sağ üst köşesindeki load options taki open with template tıklayınız oradan istediğiniz şablonu(template) yi seçiniz
ardından o penceredeki use template's periodicity ye tık koyunuz
Ms 'a sonraki girişlerinizde bu klasördeki bütün hisseleri o template(şablon) ile açacaktır artık
Kolay gelsin
Saygılar
Aradığım buydu..:) Çok teşekkürler dostum..
merhaba,
Son 2 gunde LLV' leri veya HHV' leri aynı olan hisseleri gosteren formulu nasıl yazabiliriz?
tesekkurler,
........
Sayın Neeldo ve diğer arkadaşlar,
Ben DI+ nın DI - yukarı kesenlerini bulmak istiyorum o gün içinde yeni kesenleri 3-5 gün önce kesenleri değil yalnız yardımcı olursanız memnun olurum.Ayrıca PARABOLİC SARMAL DA NOKTALARI ALTTA AL VERENLERİ veren expolerer içinde yardım ederseniz çok daha sevinirim.Teşekkürler
Saygılar..
spekülatör
30-03-2007, 13:40
Ben DI+ nın DI - yukarı kesenlerini bulmak istiyorum o gün içinde yeni kesenleri 3-5 gün önce kesenleri değil yalnız yardımcı olursanız memnun olurum.Ayrıca PARABOLİC SARMAL DA NOKTALARI ALTTA AL VERENLERİ veren expolerer içinde yardım ederseniz çok daha sevinirim.Teşekkürler
Saygılar..
Cross(PDI(14),MDI(14)) adx +DI nın gelip -DI yı kesmesi.elimde olduğundan bunu size yollayabiliyorum parbolik sar formülünüde diğer arkadaşlar yazar umarım.
metastock indikatörlerinden yıldızlı olanları açamıyorum, bu indikatörleri nasıl kullanabilirim?
Arkadaşlar fiyatı 18 günlük hareketli ortalamasının üzerinde hareket eden, stochastic slowu alttan yukarı kesen ve işlem hacmi bir önceki güne göre artan hisseleri nasıl filtreliyebiliriz tşk.ler
Saygılar..
Sayın spekülatör DI+ ve DI- nin formülünü vermiş bende parabolic sar ın formülünü vereyim.
Cross(C,SAR(0.020000 ,0.200000))
metastock indikatörlerinden yıldızlı olanları açamıyorum, bu indikatörleri nasıl kullanabilirim?
Zaten yanlarında da yazıyor dow 30 diye imkb de kullanamazsınız.
Arkadaşlar fiyatı 18 günlük hareketli ortalamasının üzerinde hareket eden, stochastic slowu alttan yukarı kesen ve işlem hacmi bir önceki güne göre artan hisseleri nasıl filtreliyebiliriz tşk.ler
İstediğiniz formül aşağıda.
C>Mov(C,18,S) AND Cross(Stoch(5,3),Mov(Stoch(5,3),3,S)) AND V>Ref(V,-1)
hocam çok sağol çok teşekkür ederim.
alo yardım hattı by syn neeldo teşekkürler, varya abi müşteri hizmetleri gibi adama yardımcı oluyorsun çok teşekkür!!!!!
arkadaşlar u30/u100 oranını grafik olarak nasıl çizdirebiliriz..teşekkürler...
Ben metastock'a yeni başlayan biriyim.Programın çok az bir bölümünü kullanabiliyorum.Kısaca programdan tam olarak faydalanamıyorum.Güzel bir site yapmışsınız.Biraz biliyor olsam fromdan faydalanabilirdim.Bana metastock'la ilgili bir kitab önerebilir misiniz? teşşekkürler...
arkadaslar metaestock programı hakkında bizi aydınlatan arkadaslara tesekkür etmek istedim
arkadaşlar u30/u100 oranını grafik olarak nasıl çizdirebiliriz..teşekkürler...
Aşağıdaki formülle cizdirebilirsiniz.Verileri tekaredi den alıyorsanız semboller olduğu gibi kalsın.Farklı yerden alıyorsanız ona göre başında nokta olmayabilir.
Security(".XU030",C)/Security(".XU100",C)
Aşağıdaki formülle cizdirebilirsiniz.Verileri tekaredi den alıyorsanız semboller olduğu gibi kalsın.Farklı yerden alıyorsanız ona göre başında nokta olmayabilir.
Security(".XU030",C)/Security(".XU100",C)
sayın neeldo verileri tekaredi den indirdim..ama nisan ayı verilerini almadı.ayrıca yükselenler düşenler indikatörlerinin verilerinide ındirmedi..sizdede bu sorun varmı. birde yukarda verdiğiniz formülü nereye yazacağım..şimdiden teşekkürler..
sayın neeldo verileri tekaredi den indirdim..ama nisan ayı verilerini almadı.ayrıca yükselenler düşenler indikatörlerinin verilerinide ındirmedi..sizdede bu sorun varmı. birde yukarda verdiğiniz formülü nereye yazacağım..şimdiden teşekkürler..
indicator builder den yeni bir isimle yaratın.
selamlar
Sayın merpet nisan ayı verileri hisse bazında ve endeks bazında bende görünüyor ancak yükselenler düşenler endeksi son tarih 28.03.2007.Formülü sayın ctitiz in söylediği yere yazacaksınız.
selamlar herkese sonunda ms sahibi oldum bende ..fakat çok önceleri kullandığımla alakası yok çok gelişmiş..şimdi tecrübesi olan arkadaşlardan macd env bb ayarlarını alabilirmiyim birde open bölümünde daha önce üzerinde çalıştığım bir kaç senet çıkmıyor sildim mi acaba ,nasıl geri kazanabilirim, formülleri nereye yazıcaz...şimdiden çok teşekkür ederim
spekülatör
08-04-2007, 17:39
mrb arkadaşlar ms'de şöyle bir olayı farkettim grafik üzerinde işlem hacmi çizgileri varken gan fann'ı kullandığımızda farklı fiyatları gösteriyor ama işlem hacmi çizgileri olmadan kullandığımızda ise gan fann farklı fiyatları gösteriyor sizce bu durumda doğru olan hangisi aşağıda 2 grafik olarak sunuyorum konunun daha net anlaşılması için grafikleri aylık olarak yaptım.bilgisi olan arkadaşların cevaplarını bekliyorum.tşk'ler...
spekülatör
08-04-2007, 17:40
http://http://www.loadtr.com/2/4/a04f4668b8c22c6c247bdcebc35b882d.jpg (http://www.loadtr.com)
spekülatör
08-04-2007, 17:42
http://http://www.loadtr.com/2/4/2a0a4efa2d7aeefd5d3fb72e4bcf221c.jpg (http://www.loadtr.com)
arkadaşlar,
kapanış fiyatı , 7 ve 21 günlük ortalaması aynı olanları bulmak için nasıl bir formül önerirsiniz
teşekkürler
arkadaşlar,
kapanış fiyatı , 7 ve 21 günlük ortalaması aynı olanları bulmak için nasıl bir formül önerirsiniz
teşekkürler
formül aşağıda ama bu şartları sağlayan sonuç çok nadir çıkar.
C=Mov(C,7,S)=Mov(C,21,S)
hisseler - endeksler üzerinde trend çalışmaları veya indikatörler ekliyoruz.
Yaptığım bütün çalışmaların silinmesini yani fabrika ayarlarına geri dönmesini istiyorum. Nasıl yapabilirim?
formül aşağıda ama bu şartları sağlayan sonuç çok nadir çıkar.
C=Mov(C,7,S)=Mov(C,21,S)
:) teşekkürler sn.neeldo
hisseler - endeksler üzerinde trend çalışmaları veya indikatörler ekliyoruz.
Yaptığım bütün çalışmaların silinmesini yani fabrika ayarlarına geri dönmesini istiyorum. Nasıl yapabilirim?
windows explore dan datalarınızın olduğu dir. a gidin, MSSmart dir. nin altindaki tum chart file larini silin...
dikkatli olun belirttiğim dosyaların dışında başkaca bir dosya silmeyin sakın...
Aşağıda iki farklı data sağlayıcısından indiridiğim, bende kayıtlı oldukları dir. leri örnek olsun diye kopyaladım...
C:\t2di-veri\GunYTL-1\MSSmart
C:\MSDATA\GUNLUK\MSSmart
selamlar
mrb arkadaşlar ms'de şöyle bir olayı farkettim grafik üzerinde işlem hacmi çizgileri varken gan fann'ı kullandığımızda farklı fiyatları gösteriyor ama işlem hacmi çizgileri olmadan kullandığımızda ise gan fann farklı fiyatları gösteriyor sizce bu durumda doğru olan hangisi aşağıda 2 grafik olarak sunuyorum konunun daha net anlaşılması için grafikleri aylık olarak yaptım.bilgisi olan arkadaşların cevaplarını bekliyorum.tşk'ler...
herikisinde de indikator (gann fan) scaling den Select Pilot Link bilgisayar fiyatlarını işaretlediniz mi?
selamlar
sn ctitiz; teşekkürler...
sn.neeldo
7günlük ort. 21 günlüğü kesenleri bulmaya çalışsak ne önerirsiniz
tşk
spekülatör
10-04-2007, 01:17
sn.neeldo
7günlük ort. 21 günlüğü kesenleri bulmaya çalışsak ne önerirsiniz
tşk
Cross(Mov(C,7,S),Mov(C,21,S))
teşekkürler sn spekülatör :)
spekülatör
10-04-2007, 01:55
teşekkürler sn spekülatör :)
ricaederim...
Cross(PDI(14),MDI(14)) arkadaşlar bu formülü +di ve -di kesişenleri için vermişsiniz..bende bir şey sormak istiyorum..+di ile -di arsındaki mesafeyi(arttığını yada azaldığını) histoğram şeklinde gösteren formülü nasıl yazabiliriz...şimdiden teşekkürler...
Cross(PDI(14),MDI(14)) arkadaşlar bu formülü +di ve -di kesişenleri için vermişsiniz..bende bir şey sormak istiyorum..+di ile -di arsındaki mesafeyi(arttığını yada azaldığını) histoğram şeklinde gösteren formülü nasıl yazabiliriz...şimdiden teşekkürler...
PDI(14)-MDI(14) :)
selamlar
arkadaşlar macdas ın formülünü yazabilecek arkadaş varmı?
arkadaşlar macdas ın formülünü yazabilecek arkadaş varmı?
03.11.2006 da yine siz sormuş ve cevabı javacheff arkadaşımız vermiş....:wink:
atmaca60
12-04-2007, 14:08
merhaba arkadaşlar . meta hakkında yeterli bilgiye sahip olan arkadaşlardan bir ricam var. ben tekarediyi güncelledim. metayı açınca tekarediden gun ytl 1 seçiyorum ama hisseleri göremiyorum. bembeyaz bir opencere içi boş görüyorum.her ikisine yeniden yükledim ama nafile yardımcı olacak arkadaş varmı.bende ki meta sürümü 9,0 professional.arkadaşların yardımını bekliyorum.selamlar.
merhaba arkadaşlar . meta hakkında yeterli bilgiye sahip olan arkadaşlardan bir ricam var. ben tekarediyi güncelledim. metayı açınca tekarediden gun ytl 1 seçiyorum ama hisseleri göremiyorum. bembeyaz bir opencere içi boş görüyorum.her ikisine yeniden yükledim ama nafile yardımcı olacak arkadaş varmı.bende ki meta sürümü 9,0 professional.arkadaşların yardımını bekliyorum.selamlar.
Sorun dosya tipinin yanlış seçilmesinden olabilir.Aşağıdaki resimdeki kırmızı kutu içine alınmış yerin aynı olup olmadığını kontrol edin sorun ondan olabilir.
http://img62.imageshack.us/img62/2880/smartchartel3.png
Minoltay
12-04-2007, 23:24
tekaredi yüklerken eskisi gibi 8 - 10 saatlik veri güncelleme oluyor mu arkadaşlar?
tekaredi yüklerken eskisi gibi 8 - 10 saatlik veri güncelleme oluyor mu arkadaşlar?
Hayır programı yeniden indirirseniz o sorun yok ben son indirdiğimde 4-5 aylık veri güncelledi sadece.
03.11.2006 da yine siz sormuş ve cevabı javacheff arkadaşımız vermiş....:wink:
sayın ertan öncelikle teşekkürler..ben proğramı silip cd den yeniden yükledim.formülü tekrar eklemek için aradım ama bulamadım. o yüzden sormuştum..burada aramak için bir kolaylık varmı? yani 200 sayfa içinde kelime yada isme göre arama varmı?
sayın ertan öncelikle teşekkürler..ben proğramı silip cd den yeniden yükledim.formülü tekrar eklemek için aradım ama bulamadım. o yüzden sormuştum..burada aramak için bir kolaylık varmı? yani 200 sayfa içinde kelime yada isme göre arama varmı?
yukarıda bu konuda ara seçeneğini kullanabilirsiniz...:wink:
kolay gelsin...
Merhaba Arkadaşlar,
AMA:
Periods := Input("Time Periods",1,1000, 14);
Direction := CLOSE - Ref(CLOSE,-periods);
Volatility := Sum(Abs(ROC(CLOSE,1,$)),periods);
ER := Abs(Direction/Volatility);
FastSC := 2/(2 + 1);
SlowSC := 2/(30 + 1);
SSC := ER * (FastSC - SlowSC) + SlowSC;
Constant := Pwr(SSC,2);
AMA := If(Cum(1) = periods +1, Ref(CLOSE,-1) + constant * (CLOSE - Ref(CLOSE,-1)),PREV + constant * (CLOSE - PREV));
AMA;
ve
STOCHRSI:
Periods := Input("Giriniz",3,200,14);
( ( RSI( Periods ) - LLV( RSI(Periods ) ,Periods ) ) / ( ( HHV( RSI(Periods ) ,Periods) ) - LLV(RSI(Periods ),Periods ) ) )
şeklindeki 2 formülü birleştirip, AMA formülünün, STOCHRSI (veya STOCHAMA şeklinde birleştirmek daha doğru) değerini hesaplatmak istiyorum.
Bunu, FmlVar("AMA","AMA") veya FmlVar("zzz_AMA","DIRECTION") gibi, FmlVar kullanarak, kısayollu formülize edebiliyor muyduk, yoksa, AMA formülünü, belli periyod için stabil hale getirip, diğer formülün içine yerleştirmeden, başka daha kısa yolu var mıydı?
StochAMA:
( ( FmlVar("AMA","AMA")- LLV( FmlVar("AMA","AMA")- ,Periods ) ) / ( ( HHV( FmlVar("AMA","AMA")- ,Periods) ) - LLV(FmlVar("AMA","AMA")- ,Periods ) ) )
şeklinde, FmlVar ile,değişken atayabiliyor muyuz? FmlVar("AMA","PERIODS") değişkenini tanımlamaya çalıştım, olmadı.
Üstatlardan yardımlarını bekliyorum, Teşekkürler!
şunu bir dener misiniz ?
picador soru ama
Periods := Input("Time Periods",1,1000, 14);
Direction := CLOSE - Ref(CLOSE,-periods);
Volatility := Sum(Abs(ROC(CLOSE,1,$)),periods);
ER := Abs(Direction/Volatility);
FastSC := 2/(2 + 1);
SlowSC := 2/(30 + 1);
SSC := ER * (FastSC - SlowSC) + SlowSC;
Constant := Pwr(SSC,2);
AMA := If(Cum(1) = periods +1, Ref(CLOSE,-1) + constant * (CLOSE - Ref(CLOSE,-1)),PREV + constant * (CLOSE - PREV));
AMA;
StochAMA
( ( Fml( "picador soru ama") - LLV( Fml( "picador soru ama") ,Periods) ) / ( ( HHV( Fml( "picador soru ama") ,Periods) ) - LLV( Fml( "picador soru ama") ,Periods ) ) )
atmaca60
14-04-2007, 16:12
Hayır programı yeniden indirirseniz o sorun yok ben son indirdiğimde 4-5 aylık veri güncelledi sadece.
teşekkür ederim orası evet doğru seçili idi ama .anlamadım kendiliğinden düzeldi işte.sağolun yinede yardımlarınız için.
Sn. ertan,
Yanıtınız için çok teşekkür ederim. AMA formülünde, 14 değeri default olduğu için, yazdığınız formülde, StochAMA, AMA(14) sabit değeri için, değişik periyotlar için hesaplama yapıyor. StochAMA (AMA(14), dönem) hesaplıyor.
Ben, AMA değişken değeri için, StochAMA değişken değerini hesaplamak istiyorum. StochAMA (AMA(17),15) gibi. Sanırım bu, MS'de harici 2. değişken tanımlamadan, kısa yoldan pek mümkün değil gibi. Bir de, sistem testerde, bunu optimize etmek asıl amacımdı ama indicator builder de bile, PREV'den dolayı çok yavaşlama yapıyor, kaldı ki sistem testi..:)
Ya AMA formülünde herseferinde 14 default değerini değiştirip, buna göre StochAMA hesaplamam gerekiyor, ya da tek seçeneğim,
AMA'yı tanımlamalardan kurtararak, aşağıdaki gibi,
(If(Cum(1) = periods +1, Ref(CLOSE,-1) + (Pwr((Abs((CLOSE - Ref(CLOSE,-periods))/(Sum(Abs(ROC(CLOSE,1,$)),periods))))* (((2/3) - (2/31)) + (2/31)),2)) * (CLOSE - Ref(CLOSE,-1)),PREV + (Pwr((Abs((CLOSE-Ref(CLOSE,-periods))/(Sum(Abs(ROC(CLOSE,1,$)),periods))))* (((2/3) - (2/31)) + (2/31)),2)) * (CLOSE - PREV)))
yazarak, StochAMA ((AMA,periods),periods) haline getirmek.
MS yeni versiyonunda, bu tür ilave imkanlar var mı diye deneme yapmıştım, maalesef software database çatısı aynı kalmış, diğer değişkenli formülleri kısaltınca, MS bunu sanırım yuvarlama yaparak, % 0.4 oranında hatalı buluyor, sanırım program bugu. Spot için o kadar önemli değilde, VOB için, herkesin gördüğü kilit stoploss ve position-in/out noktalarında, kademe ıskalama satışına neden olur, pek güvenmemek gerekebilir.
İlginiz için tekrar çok teşekkür ederim.
sizin verdiğiniz örnekten yola çıkarak;
enter long
a1:=((If(Cum(1) = opt1 +1, Ref(CLOSE,-1) + (Pwr((Abs((CLOSE - Ref(CLOSE,-opt1))/(Sum(Abs(ROC(CLOSE,1,$)),opt1))))* (((2/3) - (2/31)) + (2/31)),2)) * (CLOSE - Ref(CLOSE,-1)),PREV + (Pwr((Abs((CLOSE-Ref(CLOSE,-opt1))/(Sum(Abs(ROC(CLOSE,1,$)),opt1))))* (((2/3) - (2/31)) + (2/31)),2)) * (CLOSE - PREV))));
C>a1
close long
a1:=((If(Cum(1) = opt1 +1, Ref(CLOSE,-1) + (Pwr((Abs((CLOSE - Ref(CLOSE,-opt1))/(Sum(Abs(ROC(CLOSE,1,$)),opt1))))* (((2/3) - (2/31)) + (2/31)),2)) * (CLOSE - Ref(CLOSE,-1)),PREV + (Pwr((Abs((CLOSE-Ref(CLOSE,-opt1))/(Sum(Abs(ROC(CLOSE,1,$)),opt1))))* (((2/3) - (2/31)) + (2/31)),2)) * (CLOSE - PREV))));
C<a1
opt1:
minimum:10
maximum:50
step:5
yusufum01
16-04-2007, 03:22
arkadaşlar bi sorunum var metstock gu bilgisayarıma kurdum açamıyom-conneting to data vendor. pleasa vaıt-- ibaresi çıkıyo ne yapmalıyım
yusufum01
16-04-2007, 03:25
birde --dbc data manager(vinros.exe)could not be found ıt must be runnıg before data can be collected---anlamı nedir
atmaca60
16-04-2007, 04:10
birde --dbc data manager(vinros.exe)could not be found ıt must be runnıg before data can be collected---anlamı nedir
orijinal metamı. kopy mı .kopy ise tekaredi kurulu olması lazım ayrıca her seans sonrası tekaredi güncellemen lazım sede dataları görmüyosun. sorun o .tekaredi konusunu halledince sorun çözülecek.
Sayın ertan ve neoldo ve fiğer üstadlar sizden küçük bir yardım istiyorum yardımcı olursanız memnun olurum.
İsteğim şu hisse fiyatının 100 günlük HO kesen hisseleri bulmak istiyorum MS expolerer de.Ancak o gün içinde kesenleri istiyorum ,3 -4 gün önce kesenleri değil ancak..
Teşekkürler,
Sayın ertan ve neoldo ve fiğer üstadlar sizden küçük bir yardım istiyorum yardımcı olursanız memnun olurum.
İsteğim şu hisse fiyatının 100 günlük HO kesen hisseleri bulmak istiyorum MS expolerer de.Ancak o gün içinde kesenleri istiyorum ,3 -4 gün önce kesenleri değil ancak..
Teşekkürler,
Cross(C,Mov(C,100,S))
Merhaba Arkadaşlar,
Sistem Tester da yaptıgımız testlerde başarılı olup olmadıgını neye göre degerlendiriyoruz?
Net Profit toplamı mı?
Trend sayısındaki dogru yanlış sayısı mı?
aşağıdaki testler geçmişe doğru 1300 Günlük veri kullanılarak yapıldı
sormamdaki amaç şu bir kaç testin sonucunu şöyle sizce hangisi başarılı?
Net Profit
Sistem Toplamı Trend Doğru Yanlış
Sistem 01 100323 35239 20452 14787
sistem 02 5601625 19329 9261 10068
Sistem 03 5843022 17763 8413 9350
Sistem 04 368003 3304 1349 1955
Sistem 05 2717058 7482 3595 3887
Sistem 06 2707795 7353 3487 3866
Sistem 07 2186297 5866 2775 3091
Sistem 08 2188041 5724 2722 3002
Sistem 09 1140238 2882 1389 1493
Sistem 10 510532 1372 688 684
Sistem 11 178203 406 196 210
Sistem 12 150793 307 150 157
Teşekkürler.
Sistem ---- Net Pr.T ---- Trend ---- Doğru Yanlış
Sistem 01----100323 ---- 35239 ---- 20452 14787
sistem 02 ----5601625 ---- 19329 ---- 9261 10068
Sistem 03----5843022 ---- 17763 ---- 8413 9350
Sistem 04----368003 ---- 3304 ---- 1349 1955
Sistem 05----2717058 ---- 7482 ---- 3595 3887
Sistem 06----2707795 ---- 7353 ---- 3487 3866
Sistem 07----2186297 ---- 5866 ---- 2775 3091
Sistem 08----2188041 ---- 5724 ---- 2722 3002
Sistem 09----1140238 ---- 2882 ---- 1389 1493
Sistem 10----510532 ---- 1372 ---- 688 684
Sistem 11----178203 ---- 406 ---- 196 210
Sistem 12----150793 ---- 307 ---- 150 157
TÜRKOĞLU
20-04-2007, 18:00
sn.ertan-sn.neeldo,
bana yardımcı olursanız sevinirim.metastock'ta bana günlük kapanışlar üzerinden
Direnç 1
Direnç 2
Pivot
Destek1
Destek2
için aşağıdaki formülü metastock ortamına uygulanabilir hale getirebilirmisiniz.
P= Pivot point; C= Close: H= High: and L= Low
P=(H+L+C)/3= pivot point
First resistance level take the pivot point number times two and then subtract the low.
(Px2)-L= Resistance 1
Second resistance, take the pivot point number add the high and then subtract the low.
P+H-L= Resistance 2
First support take the pivot point number times two and then subtract the high.
(Px2)-H =Support 1
For the second support, take the pivot point number subtract the high and then add the low.
P-H+L= Support 2
teşekkürler,
sn.ertan-sn.neeldo,
bana yardımcı olursanız sevinirim.metastock'ta bana günlük kapanışlar üzerinden
Direnç 1
Direnç 2
Pivot
Destek1
Destek2
için aşağıdaki formülü metastock ortamına uygulanabilir hale getirebilirmisiniz.
P= Pivot point; C= Close: H= High: and L= Low
P=(H+L+C)/3= pivot point
First resistance level take the pivot point number times two and then subtract the low.
(Px2)-L= Resistance 1
Second resistance, take the pivot point number add the high and then subtract the low.
P+H-L= Resistance 2
First support take the pivot point number times two and then subtract the high.
(Px2)-H =Support 1
For the second support, take the pivot point number subtract the high and then add the low.
P-H+L= Support 2
teşekkürler,
buyurun...
P1:=(H+L+C)/3;{ pivot point
First resistance level take the pivot point number times two and then subtract the low. }
R1:=(P1*2)-L;{ Resistance 1
Second resistance, take the pivot point number add the high and then subtract the low.}
R2:=P1+H-L;{ Resistance 2
First support take the pivot point number times two and then subtract the high. }
S1:=(P1*2)-H ;{Support 1
For the second support, take the pivot point number subtract the high and then add the low. }
S2:=P1-H+L;{ Support 2 };P1;R1;R2;S1;S2
TÜRKOĞLU
20-04-2007, 21:51
buyurun...
P1:=(H+L+C)/3;{ pivot point
First resistance level take the pivot point number times two and then subtract the low. }
R1:=(P1*2)-L;{ Resistance 1
Second resistance, take the pivot point number add the high and then subtract the low.}
R2:=P1+H-L;{ Resistance 2
First support take the pivot point number times two and then subtract the high. }
S1:=(P1*2)-H ;{Support 1
For the second support, take the pivot point number subtract the high and then add the low. }
S2:=P1-H+L;{ Support 2 };P1;R1;R2;S1;S2
elinize gözünüze emeğinize klavyenize sağlık sn.ertan... :cool:
Merhaba; Trix indicatörünün sıfırı yukarı kesen taratma formülünü yazabilen arkadaşlardan yardım istiyorum. Şimdiden teşekkürler.
zamanlama
21-04-2007, 02:31
Merhaba; Trix indicatörünün sıfırı yukarı kesen taratma formülünü yazabilen arkadaşlardan yardım istiyorum. Şimdiden teşekkürler.
önce hö! dedim sonra oda ne dedim :) bu borsaya çok yabancıyım ben ya hiçbişey bilmiyorum..:arf:
Cross( TRIX(C ,12 ),0)
stockgeneration
21-04-2007, 15:23
sayın neeldo,
size özel mesaj atamıyorum.
metastock kurulumuyla ilgili bir sorum olacaktı.
sayın neeldo,
size özel mesaj atamıyorum.
metastock kurulumuyla ilgili bir sorum olacaktı.
Sayın stockgeneration e-mailinizi aldım cevabını yazdım.E-mailinizi kontrol ediniz.
Salurlar
21-04-2007, 17:26
ben metastock değilde matriks gold kullanıyorum. teknik analiz bölümü çok farklı olmasa gerek.
Sembol builder da dolar+euro sepetli endeks sembolü yarattım ama grafikler boşluklu geliyor. yanlışmı yaptım acaba?
Yazdığım formül: XU100/((SUSD.C+SEURO.C)/2)
arkadaşlar expert advisor da ps stochrsi ile 30 endeksde ve 100 endeksde tarama yapıyorum..bir çok kısa vadeli hareketi yakalamış ama en son mart ayındaki satıştan sonraki 8-9000 puanlık çıkışa al vermemiş..sizdede öylemi? bu kadar büyük çıkışa al vermemesi mümkünmü?
Cross( TRIX(C ,12 ),0)
Ertan bey,Çok teşekkürler. işime yarayacak. Yine TRIX ile sat veren sıfır ve -0.10 aralığında olanları bulabilen formülü rica etsem yazabilir misiniz? teşekkürler.
Ertan bey,Çok teşekkürler. işime yarayacak. Yine TRIX ile sat veren sıfır ve -0.10 aralığında olanları bulabilen formülü rica etsem yazabilir misiniz? teşekkürler.
tam olarak ne istediğinizi anlayamadım. trix sat verdiyse zaten sizin verdiğiniz aralığa gelecektir, daha önceki formül bunun için yeterli olacaktır. eğer istediğiniz daha önce sat vermiş ama son zamanlarda yükselerek -0.1 i geçmiş ve 0 aralığına gelmiş olanlar ise o farklı olacaktır...
ben her ihtimale karşı iki formül göndereyim, hangisi uygunsa onu kullanın...
tugba trix
Cross( 0,TRIX(C ,12 )) AND TRIX(C,12)>-0.1
tugba trix 2
TRIX(C,12)<0 AND Cross(TRIX(C,12),-0.1)
[QUOTE=ertan;1590398]tam olarak ne istediğinizi anlayamadım.
Öncelikle ilgin için teşekkür ediyorum,Verdiklerini denedim istediğimi vermediler.
Istediğm TRIX indcatörünün sıfır değerini aşağı kesen ve sıfır değerinin altında olan hisseleri taratarak bulmak. bekliyorum.
[quote=ertan;1590398]tam olarak ne istediğinizi anlayamadım.
Öncelikle ilgin için teşekkür ediyorum,Verdiklerini denedim istediğimi vermediler.
Istediğm TRIX indcatörünün sıfır değerini aşağı kesen ve sıfır değerinin altında olan hisseleri taratarak bulmak. bekliyorum.
bu sıfır değerini aşağı kesenleri gösterir...
Cross( 0,TRIX(C ,12 ))
bu sıfırın altında olanları...
TRIX(C ,12)<0
[quote=TUĞBA;1590474]
bu sıfır değerini aşağı kesenleri gösterir...
Cross( 0,TRIX(C ,12 ))
bu sıfırın altında olanları...
TRIX(C ,12)<0
Çalışmaların çok güzel Teşekkürler.
Aralık bulma konusunda sıfır değerinin altında olacak şekilde 5 ile 12 gün aralığını bulabilecek formül var mı? çok hayra geçecek doğrusu. Bekliyorum
[quote=ertan;1590613]
Çalışmaların çok güzel Teşekkürler.
Aralık bulma konusunda sıfır değerinin altında olacak şekilde 5 ile 12 gün aralığını bulabilecek formül var mı? çok hayra geçecek doğrusu. Bekliyorum
formülü oluştururken net şekilde kriterleri belirlemek gerekiyor...
5-12 gün aralığından kastınız nedir ? 5 gündür 0 altında olanlar mı ?
kusura bakmayın anlayamadım...:arf:
Verdiğin formül üzerinde tarif edeyim,
TRIX(C ,12)<0 formülü ile sıfır değeri altındakileri buluyoruz. Burada anlaştık. Şimdi yine sıfır değeri altında olacak şelikde TRIX(C ,12)<0 formülünde 12 değerine dikkat çekiyorum. İstiyorum ki; 12 değeri ile 5 değeri olacak şekilde yani sıfır değeri altında, 5-12 değerleri aralığında yer alan hisseleri bulmak. Zamanını aldığım için özür.
Verdiğin formül üzerinde tarif edeyim,
TRIX(C ,12)<0 formülü ile sıfır değeri altındakileri buluyoruz. Burada anlaştık. Şimdi yine sıfır değeri altında olacak şelikde TRIX(C ,12)<0 formülünde 12 değerine dikkat çekiyorum. İstiyorum ki; 12 değeri ile 5 değeri olacak şekilde yani sıfır değeri altında, 5-12 değerleri aralığında yer alan hisseleri bulmak. Zamanını aldığım için özür.
12 için bunu,
TRIX(C ,12)<0
5 için bunu,
TRIX(C ,5)<0
her ikisi için,
TRIX(C,12)<0 AND TRIX(C,5)<0
formülünü kullanabilirsiniz...
12 için bunu,
TRIX(C ,12)<0
5 için bunu,
TRIX(C ,5)<0
her ikisi için,
TRIX(C,12)<0 AND TRIX(C,5)<0
formülünü kullanabilirsiniz...
bu cevap herikisininde 0 ın altında olmasını işaret etmiş... ikisinin arasında demek nasıl birşeyse bende anlamadım:)
selamlar
bu cevap herikisininde 0 ın altında olmasını işaret etmiş... ikisinin arasında demek nasıl birşeyse bende anlamadım:)
selamlar
herhalde bu olmalı...
aslında grafik üstüne göstergeyi koyup bulunmak istenen şartlar/yerler işaretlense daha rahat anlayabiliriz... :yes:
Grafik üzerinde açıkladım inşallah bu sefer olacak.
http://img248.imageshack.us/img248/4558/trxcb5.jpg (http://imageshack.us)
buyrun o zaman :)
TRIX(C,12)<0 AND TRIX(C,5)<0 AND TRIX(C,12)<TRIX(C,5)
selamlar
buyrun o zaman :)
TRIX(C,12)<0 AND TRIX(C,5)<0 AND TRIX(C,12)<TRIX(C,5)
selamlar
Yine olmadı yada ben mi uygulamada hata yapıyorum. Yinede çok teşekkürler ctitiz,
ctitiz, rica etsem -80 değeri altında williams %R formülünü yazabilir misiniz? şimdiden teşekkürler.
benim anladığım (sanalda anlaşmak ne zormuş:) ) ;
TRIX(C,12)<0 AND Cross(0,TRIX(C,5))
Yanlış anlaşılmanın nedeni sanırım üst üste eklenen 2 trix in scalling ayarlarından kaynaklanıyor.Gözle bakıldığında bu scalling ayarlarıyla formüller yanlışmış gibi bir algılama olabilir.Sayın TUĞBA grafik üzerinde trix 12 üzerine tıklayıp sağ tıklarsanız scalling ayarlarına girersiniz.Buradan Merge with scale on right ı seçin.Trix 12 nin yer değiştirdiğini göreceksinizki iki trix değerinede bakarsanız doğru olanın bu olduğunu görürsünüz.Anlaşılmama nedeni sanırım bu.İndikatörler aşağıdaki şekilde görünmeli sizde de yoksa analizlerinizde de yanlırsınız.
http://img340.imageshack.us/img340/4538/trixhb0.png
mystified
24-04-2007, 12:02
Metastock'ta sağ üst köşedeki gibi göstergelerin değişik zaman dilimlerinde ki durumunu gösteren pencere yapmak mümkün mü?
http://img138.imageshack.us/img138/1006/camelrabsamdu2.gif (http://imageshack.us)
Sayın mystified istediğiniz şey verilerin ve indikatörlerin değerlerine toplu bakmak mı yoksa farklı bir şeymi?Aşağıdaki gibi birşeymi istediğiniz?Sanırım o metatrader da yapılmış.
http://img138.imageshack.us/img138/3999/indikatorko6.png
benim anladığım (sanalda anlaşmak ne zormuş:) ) ;
TRIX(C,12)<0 AND Cross(0,TRIX(C,5))
ertan çalışmaların için çok teşekkürler.
[QUOTE=neeldo;1592692]Yanlış anlaşılmanın nedeni sanırım üst üste eklenen 2 trix in scalling ayarlarından kaynaklanıyor.Gözle bakıldığında bu scalling ayarlarıyla formüller yanlışmış gibi bir algılama olabilir.Sayın TUĞBA grafik üzerinde trix 12 üzerine tıklayıp sağ tıklarsanız scalling ayarlarına girersiniz.Buradan Merge with scale on right ı seçin.Trix 12 nin yer değiştirdiğini göreceksinizki iki trix değerinede bakarsanız doğru olanın bu olduğunu görürsünüz.Anlaşılmama nedeni sanırım bu.İndikatörler aşağıdaki şekilde görünmeli sizde de yoksa analizlerinizde de yanlırsınız.
Haklısınız. Problem halloldu. Teşekkürler.
Yine olmadı yada ben mi uygulamada hata yapıyorum. Yinede çok teşekkürler ctitiz,
ctitiz, rica etsem -80 değeri altında williams %R formülünü yazabilir misiniz? şimdiden teşekkürler.
arada kalmış:)
WillR(14)<-80
Period 14... -80 in altında 1 değeri alır...
selamlar
destek direnç formülü var mı? Saat gecenin biri oldu bulduklarım tam vermedi. yardımınızı bekliyorum.
destek direnç formülü var mı? Saat gecenin biri oldu bulduklarım tam vermedi. yardımınızı bekliyorum.
Formülle bulduklarınızın tam sonuç vermesini beklemeyin. En doğrusunu çizgileriniz gösterecektir.
mystified
25-04-2007, 02:59
Destek direnç formülü ,işinize yararsa
Support and Resistance
LookBack := Input("Look Back Periods",1,1000,10);
Resistance :=ValueWhen(1,Cross(Mov(C, LookBack,
S),C),HHV(H, LookBack));
Support :=ValueWhen(1,Cross(C,Mov(C, LookBack,
S)),LLV(L, LookBack));
Resistance;
Support;
http://img483.imageshack.us/img483/8264/ewsupportandresistancejo1.gif (http://imageshack.us)
mystified
25-04-2007, 03:05
Sayın mystified istediğiniz şey verilerin ve indikatörlerin değerlerine toplu bakmak mı yoksa farklı bir şeymi?Aşağıdaki gibi birşeymi istediğiniz?Sanırım o metatrader da yapılmış.
http://img138.imageshack.us/img138/3999/indikatorko6.png
Sayın Neeldo
Aradığım, görsel disiplini törpülemesi açısından mesela , 4 saatlik MACD'yi 5 dakikalık grafik üzerinde görebilmek.Bunu Metatrader ve Tradestation programlama dillerinde formüle etmek mümkün ama Metastock'ta mümkün mü emin değilim siz daha iyi bilirsiniz diye düşünüyorum.
Sayın Neeldo
Aradığım, görsel disiplini törpülemesi açısından mesela , 4 saatlik MACD'yi 5 dakikalık grafik üzerinde görebilmek.Bunu Metatrader ve Tradestation programlama dillerinde formüle etmek mümkün ama Metastock'ta mümkün mü emin değilim siz daha iyi bilirsiniz diye düşünüyorum.
MACD formülünü açık yazıp periyodları büyüterek deneyebilirsiniz. EMA kullanıldığı için sapma olabilir.
mystified
25-04-2007, 11:46
O şekilde denedim ama aradığım o değil program dilinden olsa gerek.
sizin verdiğiniz örnekten yola çıkarak;
enter long
C>a1
close long
C<a1
opt1:
minimum:10
maximum:50
step:5
Sn.ertan,
Yanıtınız için teşekkür ederim. Vaktim olmadığı için, daha önce teşekkür edemedim, kusura bakmayın.
tekareden veri alamıoruz demi
Sn.ertan,
Yanıtınız için teşekkür ederim. Vaktim olmadığı için, daha önce teşekkür edemedim, kusura bakmayın.
bir şey değil sn.picador...:)
tekareden veri alamıoruz demi
şimdi 2.seans verileride ok.
arkadaşlar bende 9.1 metastock programi var yeni aldim fakat kullanmasını bilmiyorum bunu nasıl öğrenebilirim.neler yapmam gerek sadece gerafik yapiyor çizim yapiyorum
diğer bazi grafklerde görmeye alişk olduğümüz yeşil mavi kırmızı çizgileri elde edemiyorum.
downloader gün sonu aboneliğini kullanmaktayim
tşk ler.
stockgeneration
26-04-2007, 14:29
metastock ve ms-downloader'ı pocket pc'ye kurabiliyor muyuz?
bilgisi olan var mı?
tşk,
arkadaşlar bende 9.1 metastock programi var yeni aldim fakat kullanmasını bilmiyorum bunu nasıl öğrenebilirim.neler yapmam gerek sadece gerafik yapiyor çizim yapiyorum
diğer bazi grafklerde görmeye alişk olduğümüz yeşil mavi kırmızı çizgileri elde edemiyorum.
downloader gün sonu aboneliğini kullanmaktayim
tşk ler.
Özel mesajınız kapalı.Özel mesajınızı açabilirmisiniz?Sorduğunuz çizgiler trend çizgilerimi?Eğer onlarsa trend çizgilerini çizin çizginin üzerine çift tıklayın açılan pencerede color/style a girin oradan rengini değiştirebilirsiniz.
Özel mesajınız kapalı.Özel mesajınızı açabilirmisiniz?Sorduğunuz çizgiler trend çizgilerimi?Eğer onlarsa trend çizgilerini çizin çizginin üzerine çift tıklayın açılan pencerede color/style a girin oradan rengini değiştirebilirsiniz.
sn neeldo
1:özel mesaji nasıl açarim
2:sizn bana yazmiş olduğünüzü yapiyorum
3:senin yazmiş olduğün 182. sayfadaki GOLOBAL MEKUL değerlerin 3. grafikteki
grafik üzerinde bulunan çizgiler.başka bir sitede yapabiliyorum anlatabiliyorumdür inş
örneğin:
MAV: YEŞİL ÇİZGİ
indikator parametre simp mov.avr 22 yada 50 gibi
simp.mov.avr 05kırmızı
15 mavi gibi inş anlatabilmişimdir.
demek istediğim
brim
5 dk lik
60 dk lik
günlük ve hatalik gibi
öel mesajimi açabilirsem msn adresimi de veririm inş.
cvp ladiğiniz için yinede tşk ederim
ALLAH razi olsun
sanirim özel msj imi açtim
O grafikte 4 tane ortalama var çizgi dediğiniz şeyler ortalama.Ortadaki indikatörlerin göründüğü indikator quickliste girip moving average i bulun.Daha sonra moving average i sürükleyip grafiğin üzerine bırakın.Kaçtana ortalama eklemek istiyorsanız bunu tekrarlayın.Ortalama eklerken açılan ekranda renkleri ortalama,periyodu vs düzenleyebilirsiniz.Template olarakta kaydederseniz sonradan tek tıklamayla aynı ekrana ulaşabilirsiniz.
O grafikte 4 tane ortalama var çizgi dediğiniz şeyler ortalama.Ortadaki indikatörlerin göründüğü indikator quickliste girip moving average i bulun.Daha sonra moving average i sürükleyip grafiğin üzerine bırakın.Kaçtana ortalama eklemek istiyorsanız bunu tekrarlayın.Ortalama eklerken açılan ekranda renkleri ortalama,periyodu vs düzenleyebilirsiniz.Template olarakta kaydederseniz sonradan tek tıklamayla aynı ekrana ulaşabilirsiniz.
sn neeldo
çalişmalariniz çok mükemmel ve çok çalişmam gerek inşallah başaracağim ALLAH razi olsun çalişilirsa o kadar zor görünmediği gibi çok da zevkli olacağa benziyor
teşekkür ederim yardimlarinizdan dolayi
merhaba Arkadaşlar,
fikrim geldi :) ama nasıl yapacagımı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim
şimdiden teşekkürler
diyelimki AL/SAT için bir sistem kullanıyorum.
Al Şartı (örnektir)
Mov(V,14,E)<Mov(V,7,E)
Sat Şartı (örnektir):
Mov(V,14,E)>Mov(V,7,E)
yukarıdaki örnek sitemi uyguladıgımızda.
40 gün önce al sinyali vermiş ancak hisse düşmüş fakat sat sinyali
henüz gelmemiş olanları ve % kaç düştüğünü nasıl buluruz.
KamburAbbas
27-04-2007, 20:40
METASTOCK DA sistem tester de trailing stop kısmında, period diye bi şey var buraya rakam olarak kaç yazmak sağlıklı olur önerisi olan varmı
merhaba Arkadaşlar,
fikrim geldi :) ama nasıl yapacagımı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim
şimdiden teşekkürler
diyelimki AL/SAT için bir sistem kullanıyorum.
Al Şartı (örnektir)
Mov(V,14,E)<Mov(V,7,E)
Sat Şartı (örnektir):
Mov(V,14,E)>Mov(V,7,E)
yukarıdaki örnek sitemi uyguladıgımızda.
40 gün önce al sinyali vermiş ancak hisse düşmüş fakat sat sinyali
henüz gelmemiş olanları ve % kaç düştüğünü nasıl buluruz.
hisse düşmüş derken 40. gündeki kapanış değerinin al sinyali verdiği güne göre aşağıda olduğunu kabul ettim. Örneğiniz gerçek formülünüze uygunsa ilgili yerleri bulup değiştirmeniz kolay olacak. şartları uyan hisselerin %kaç düştüğünü pozitif değer olarak verecek, uymayanları sıfır göreceksiniz.
a1:=If(Mov(V,14,E)<Mov(V,7,E),1,0);
a2:=If(Mov(V,14,E)>Mov(V,7,E),1,0);
b1:= BarsSince(a1=1);
b2:= BarsSince(a2=1);
c1:= ValueWhen(1,a1=1,C);
If(b1>b2 AND b1=40 AND C<c1,(c1-C)/c1*100,0)
METASTOCK DA sistem tester de trailing stop kısmında, period diye bi şey var buraya rakam olarak kaç yazmak sağlıklı olur önerisi olan varmı
stop loss için girilen değerlerden biridir. formülünüzün sat sinyallerinin kalitesini görmek istiyorsanız stop bölümünde hiçbir işaretleme yapmayın derim.
yusufum01
28-04-2007, 02:04
arkadaşlar merhaba metastock da volumleri göremiyom ne yapabilirim
arkadaşlar merhaba metastock da volumleri göremiyom ne yapabilirim
menüde incert/indicators 'e girip volume yi seçin
yusufum01
28-04-2007, 16:04
rakadaşım cevap icin sagol ama menu ye nerden girebilirim
spekülatör
28-04-2007, 16:48
rakadaşım cevap icin sagol ama menu ye nerden girebilirim
ms nin üst kısmında başlıklar var ordan gireceksiniz...
yusufum01
28-04-2007, 17:43
sagolun hocam buldumm
yusufum01
29-04-2007, 01:15
iyi akşamlar herşeyden önce NEELDO VE SPEKÜLATÖR hocama sizi tanımasamda çok teşekkür ederim 5 gündür kopmuş bir vaziyette metastock çalışıyom açıkçası tabiri caisse ÇENEM DÜŞTÜ BU PROGRAMI GÖRÜNCE ilk formulü ms yerleştirdim şimdi size sorum +d si -d yi kesen ve macd deması al veren formül nedir yardımcı olursanız sevinirim
iyi akşamlar herşeyden önce NEELDO VE SPEKÜLATÖR hocama sizi tanımasamda çok teşekkür ederim 5 gündür kopmuş bir vaziyette metastock çalışıyom açıkçası tabiri caisse ÇENEM DÜŞTÜ BU PROGRAMI GÖRÜNCE ilk formulü ms yerleştirdim şimdi size sorum +d si -d yi kesen ve macd deması al veren formül nedir yardımcı olursanız sevinirim
Cross(Dema(C,12)-Dema(C,26),Mov(Dema(C,12)-Dema(C,26),9,E)) AND Cross(PDI(14),MDI(14))
TÜRKOĞLU
30-04-2007, 20:57
slm,
ben metastock'ta sürekli kullandığım sayfa yapısını kaydedip aç-kapa yaptığımdada aynı şekilde ulaşmak istiyorum.
yani şöyle aynı anda tek sayfaya 4 farklı alt pencere açıyorum yanyana 2-2 olacak şekilde bu görüntüyü kaydetmek istiyorum ve yeniden metastock'u kağatıp açtığımda tekrar aynı pencerelerin benim kaydettiğim şekilde açılmasını istiyorum.her seferinde takip ettiğim grafikleri tekrar tekrar aç-kapa yapmak istemiyorum.
bana yardımcı olabilirmisiniz?
çok tşk,
slm,
ben metastock'ta sürekli kullandığım sayfa yapısını kaydedip aç-kapa yaptığımdada aynı şekilde ulaşmak istiyorum.
yani şöyle aynı anda tek sayfaya 4 farklı alt pencere açıyorum yanyana 2-2 olacak şekilde bu görüntüyü kaydetmek istiyorum ve yeniden metastock'u kağatıp açtığımda tekrar aynı pencerelerin benim kaydettiğim şekilde açılmasını istiyorum.her seferinde takip ettiğim grafikleri tekrar tekrar aç-kapa yapmak istemiyorum.
bana yardımcı olabilirmisiniz?
çok tşk,
anladığım kadarıyla pencereler farklı hisselere ait.
bu durumda istediğiniz görüntüyü kaydedecek ayar olduğunu sanmıyorum.
Belki yüksek versiyonlarda vardır. benim bildiğim 7.2
yusufum01
30-04-2007, 23:07
neeldo hocam teşekkürler
9,0 dada böyle bir seçenek yok...
Merhaba Arkadaşlar,
oluşturdugum bir sistemi test ediyorum 200 gün, 400 gün, 600 gün
ancak iki tarih arasında test etmek istiyorum yani 2002-2004 veya 2005-2006 gibi bunu yapmak istediğimde "use price date from" ve "to" kısımlarına girdiğim tarihi kabul etmiyor,
"The 'From' date must precede the 'To' date " hata mesajını veriyor veya
"The specified 'from' date falls outside the range of the selected local data.
mesajlarını alıyorum....
nerde hata yapıyorum?
Merhaba Arkadaşlar,
ancak iki tarih arasında test etmek istiyorum yani 2002-2004 veya 2005-2006 gibi bunu yapmak istediğimde "use price date from" ve "to" kısımlarına girdiğim tarihi kabul etmiyor,
mesajlarını alıyorum....
nerde hata yapıyorum?
önce açtığınız grafiğin zaman eksenine çift tıklayayak loaded bölümünden istediğiniz zaman dilimini yazın. sonra grafikte kontrol edin istediğiniz bölüm görünüyor mu diye. görünüyorsa tekrar test etmeyi deneyin. görünmüyorsa kayıtlı verilerinizde istediğiniz tarihler yoktur.
bir ekleme daha yapayım
kullandığınız formülün içindeki en uzun periyod kadar zamanı başlangıç tarihine ekleyin
Merhaba Arkadaşlar,
mesajlarını alıyorum....
nerde hata yapıyorum?
formülünüzün sonuna şunu ekleyin...
AND Year()=opt1
opt1 bölümüne tarihleri yazabilirsiniz...
örnek;
minimum 2000
maximum 2006
step 1
Ertan bey çok teşekkür ediyorum.
her dönemde başarılı olan formüle ne denir ;)
henüz başarısız olmamış formül denir :)
Altın Formül denir de,,,..
yok öyle bir şey hayal mahsülü bunlar hayal:yes:
Altın Formül denir de,,,..
yok öyle bir şey hayal mahsülü bunlar hayal:yes:
var arkadaşım var :)
bilgisayar programcısıyım 5-6 yıldır borsayı takip ediyorum.
hatta hastasıyım diyebiliriz. uzun zamandır teknik analiz üzerine çalışıyordum
son 6 aydırda MS ile formüller yazmaya başladım internetten binlerce formül indirdim denedim bütün formları taradım 4-5 kitap aldım.. yinede bulamadım adam akıllı bir formül....
burda bir arkadaşın bir açıklaması vardı
"ms formüllerinde RSI , MACD, vs vs gibi seylerle ugrasip day ya da swing trading yapmak isteyen arkadaslara seslenmek istiyorum...."
şeklinde başlayan bunu okuyunca fikrim geldi:)
ayrıca bir başka sitede YANLIZADAM nickname ile yazan bir üstad vardı onu takip ederken sisteminin ne olabilecegini yazdıklarından çıkartmaya çalıştım dostumuz hep bazı özel formüllerinin oldugundan bahsederdi...
bu ikisini birleştirince burdan veremiyeceğim (neden veremeyecegimi sonra açıklayacağım) bir formül geliştirdim bu formülü denediğimde YANLIZADAM dostumuzun verdiği gibi kagıtlar bulmaya başladım....
kısacası formül şunu yapıyor:
şaha kalkacak hisseleri buluyor 10-15 adet daha sonra bu bulduklarını grafik üzerinde inceliyorum teyit etmek için genelde bulduklarının %90 ı şaha kalkıyor
hele inceleyip seçtiklerimin %99 u diye bilirim.
hiç incelemeden sisteme göre al sat yaptıgımda bile al/sat başarı oranı %91,7 olarak çıkıyor. kısacası dostlar sadece MACD ,RSI, TKE, STOCH, CCI ... gibi göstergelere bakarak al/sat yapmak sonunda kaşıkla topladıgını kepçeyle kaybetmekten öteye gitmiyor.
sistemde ise kepçeyle topluyorsun arada bir kaşıkla veriyorsun.
sistemi burdan aslında açıklamak isterdim ancak sizde taktir edersiniz ki açıklanan bir sistemin kurtlar sofrasında ne kadar başarı şansı olabilir?
ayrıca hiç kimse kendi kullandığı sistemi açıklamak istemez diye düşünüyorum...
formülü yaklaşık olarak son 3 aydır geceli gündüzlü çalıştırarak geliştirdim ve emeklerimin boşa çıkmaması şahsım adına beni çok mutlu etti inşallah sizlerde kendi sisteminizi bulursunuz..
belki bir gün bir forumda sistemin buldugu kağıtları paylaşabilirim
saygılarımla....
son 6 aydırda MS ile formüller yazmaya başladım internetten binlerce formül indirdim denedim bütün formları taradım 4-5 kitap aldım.. yinede bulamadım adam akıllı bir formül....
"ms formüllerinde RSI , MACD, vs vs gibi seylerle ugrasip day ya da swing trading yapmak isteyen arkadaslara seslenmek istiyorum...."
ayrıca bir başka sitede YANLIZADAM nickname ile yazan bir üstad vardı onu takip ederken sisteminin ne olabilecegini yazdıklarından çıkartmaya çalıştım dostumuz hep bazı özel formüllerinin oldugundan bahsederdi...
bu ikisini birleştirince burdan veremiyeceğim (neden veremeyecegimi sonra açıklayacağım) bir formül geliştirdim bu formülü denediğimde YANLIZADAM dostumuzun verdiği gibi kagıtlar bulmaya başladım....
şaha kalkacak hisseleri buluyor 10-15 adet daha sonra bu bulduklarını grafik üzerinde inceliyorum teyit etmek için genelde bulduklarının %90 ı şaha kalkıyor
hiç incelemeden sisteme göre al sat yaptıgımda bile al/sat başarı oranı %91,7 olarak çıkıyor. kısacası dostlar sadece MACD ,RSI, TKE, STOCH, CCI ... gibi göstergelere bakarak al/sat yapmak sonunda kaşıkla topladıgını kepçeyle kaybetmekten öteye gitmiyor.
sistemi burdan aslında açıklamak isterdim ancak sizde taktir edersiniz ki açıklanan bir sistemin kurtlar sofrasında ne kadar başarı şansı olabilir?
formülü yaklaşık olarak son 3 aydır geceli gündüzlü çalıştırarak geliştirdim ve emeklerimin boşa çıkmaması şahsım adına beni çok mutlu etti inşallah sizlerde kendi sisteminizi bulursunuz..
saygılarımla....
bu system tester sonuçları mı yoksa uygulama sonuçları mı?
tüm hisselerde aynı oranda mı başarılı?
geriye dönük sinyaller oluşturan fonksiyonlar içeriyor mu?
düşüşte ve çıkışta aynı oranda mı başarılı?
ben kendi tecrübelerimden edindiğimi de yazayım mesaj tasarrufu olsun
binlerce formül inceledim yazdım değiştirdim. sözleşme sayılarına kadar kurcaladım. AO, H, L, C, V dışında yeni veriler oluşturdum.
sonra karar verdim ki sihirli formül fiyat ve hacimdir.
biraz daha öğrendim sihirli formül sadece fiyattır dedim.
şu anda ise sihirli formül yoktur diyorum.
ilk başladığım zamanlarda mükemmel sandığım formüllerin aslında ne olduğunu anlatıp da kendimi rezil etmeyeyim. Ama kendimce geliştirdiğim sistemi ve formüllerini iki ayrı forumda birden yazdım. Yani öyle formülü açıklarsanız artık çalışmaz fikri de doğru değil. O zaman daha güçlü bir formül yazıp kimsenin bozamayacağı bir sistem oluşturmak lazım. 1 seans sonra dip, 1 seans sonra tepe diyebilen sistem iyidir.
spekülatör
02-05-2007, 01:03
saygılarımla....
mademki sisteminiz okadar başarılı bunu teyit etmeye ne dersiniz,bir hafta boyunca bir deneme yapalım her gün sisteminizin al verdiği hisseleri burda bizlerle paylaşın ve bir sonraki günde değerlendirmesini yapalım...
mademki sisteminiz okadar başarılı bunu teyit etmeye ne dersiniz,bir hafta boyunca bir deneme yapalım her gün sisteminizin al verdiği hisseleri burda bizlerle paylaşın ve bir sonra