View Full Version : metastock la ilgili herşey
Pages :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Bir hissenin IMKB genel endeksine göre olan performansının grafiğini elde edebilirmiyim. Edebilirsem nasıl ?
Şimdiden teşekkürler
Bir hissenin IMKB genel endeksine göre olan performansının grafiğini elde edebilirmiyim. Edebilirsem nasıl ?
Şimdiden teşekkürler
1-The Downloader i çalıştır.
2-File-New-Composite tıkla
3-Folder yazan yeri değiştirebilir veya öyle de bırakabilirsin
4-Name yazan yere bir isim ver
5-Primary ye tıkla ve hisseyi seç
6-Secondary ye tıkla ve hangi endexe oranlayacaksan(çoğunlukla XU100) onu seç
7-operation kutusunda Divide ı seç
8-OK e tıkla
O hissenin endexe oranı dosyası Folder da belirtilmiş olan, değiştirmemiş iseniz normal kullandığınız folder(kalasör) de Name de belittiğiniz ad ile bir dosya oluşmuştur.
Kolay gelsin..
sağolasın gandhi
işe yaradı
MetaStock8 programının kullanımı ve hisse verilerinin nerden alınabileceği hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim.
Eski forumda baya konusulmustu, su linklere bakin isterseniz:
http://www.hisse.net/ubb/ultimatebb.php?ubb=get_topic;f=5;t=000619
http://www.hisse.net/ubb/ultimatebb.php?ubb=get_topic;f=5;t=000656
http://www.hisse.net/ubb/ultimatebb.php?ubb=get_topic;f=5;t=000647
Objektif
12-02-2004, 05:12
Eline sağlık empee3
CERİTKALE
14-02-2004, 22:56
METASTOCK 8,0' i yeni kurdum,
Aşağıdaki mesajı alıyorum, ne yapmalıyım?
DBC Data Manager (WINROS.EXE) could not be found.
It must be running before data can be collated
Arkadaşlar;
Metastock 8.0 versiyonunda, system tester kullanırken enter long ve exit long seçenekleri ile +1 gün gecikme kullanıyorum.
Kredisiz işlemler için, system tester options başlığı altında,
1-Interest rates --> Margin ve money market değerleri olarak ne kullanmalıyım?
2-Margin requirement seçeneğinde, long/short initial ve long/short maintenance seçenekleri değerleri ne olmalıdır?
3- Trading başlığı altında, default size başlığı altında, number of units,transaction cost ve % availible of security seçeneklerinden hangisi işaretlenmelidir?
Bu versiyonun system testerini kullanan arkadaşlardan kısaca bilgilerini paylaşmalarını rica ediyorum.
Teşekkürler..
Sn.picador, ilk sorunuza cevap verebilirim:
Money market interest rate: sistemin nakitte kaldigi zamanlarda uygulatmak istediginiz repo veya likit fon faiz orani
Margin interest rate: aciga satis (short position) yaptiginizda aldiginiz borc hisse senedine karsilik uygulanacak faiz.
"Short" olayini isterseniz tamamen sistem disi birakabilirsinz.
Çok teşekkür ederim sn. empee3;
Bu durumda,
Margin= %0,Money market=%0,long initial= %100, long maintenance=%0,
Commissions= percent of transaction, delay order=1,Portfolio=long,default size= % of avaible equity 100
değerlerini kullanarak, sadece long pozisyonda, +1 gün gecikme kullanarak ve % komisyon ödeyerek, açığa satış yapmadan ve nakit/açığa satış işlemlerinde faiz almadan veya kullanmadan optimizasyon yapıldığında, sanırım istediğim sonuca ulaşıyorum.
Tekrar teşekkür ederim.
banderas
23-02-2004, 03:09
Merhaba,
Belli bir göstergenin geçmişteki belli bir tarihteki değerini görmek için nasıl bir formül kullanmalıyız?
Örnek olarak; explorer kullanarak tüm hisselerin 15 nisan 2001 tarihinde RSI(14)'ünün kaç olduğunu görmek ve onları sıralamak istiyorum. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
Hayırlı kazançlar diler, saygılar sunarım...
banderas
23-02-2004, 03:25
tekrar merhaba,
birşey eklemeyi unutmuşum. yine explorer kullanarak, hisselerin endekse göre göreceli gücününün (relative strength comparison) belli bir tarihte kaç olduğuna dair bir formül yazmak mümkün müdür?
saygılarımla...
Sn. banderas;
MS explorerda, filter harici her hangi bir sütuna RSI(14) yazarak, options tuşuna basınız. Çıkan ekranda,exploration date menüsü altında, specific date'yi işaretleyerek, istediğiniz tarihi yan tarafa yazınız. Explorer çalıştığında, size işaretlemiş olduğunuz tarihteki değerleri verecektir. Sonuç raporunda, RSI(14) yazdığınız sütun başlığına fare ile tıklayarak, değerleri artan/azalan sırasına göre otomatik olarak düzenleyebilirsiniz.
Relative strength comparative, 2 hissenin kapanışlarının birbirlerine oranı olduğu için, explorerda, genel olarak (Close/(Security("Symbol", Close))) şeklinde yazılabilir.
IMKB-100 endeksi, veri dizininde kısaltma olarak .XU100 şeklinde gösterilmiş ise; (Close/(Security(".XU100", Close))) şeklinde yazılmalıdır.Symbol yerine, endeksin yada hissenin sembolü, sizdeki veri dizininde gösterildiği şekilde yazılacaktır.
RSI örneğindeki gibi, explorerda belli tarih için taratarak, sonuçları alabilir, artan azalan sıralamasına göre düzenleyebilirsiniz.
Belli bir tarihte, formul olarak yazmak mümkün ama her seferinde, tarih değişkenini değiştirmek için, gün , ay, yıl olarak, 3 adet değeri elle girmeniz gerekiyor.Çok pratik bir yöntem değil, explorer için.Formülde çıkan sonuç ile, o tarihin indikatör değerini çizerek karşılaştırma yaptığınızda, elde ettiğiniz değerler ile, çizdiğiniz göstergeler arasında %10 oranında sapma oluşabiliyor,bu formülden değil, yazılımın kendisinden kaynaklanan bir açık sanırım.Explorer için pek güvenilir bulmuyorum.RSI(14) 52 iken, explorer taratması sonucu,48 değerini gösterebiliyor, ardışık işlemlerde hata payını arttırıyor. Bu nedenle,specific date kullanarak tarih girmek daha sağlıklı oluyor. Yine de isterseniz, formülü gönderebilirim.
Başarılar dilerim..
Gandi'nin belirtiği yol biraz uzun bir yol.Bunun için daha kısa yol şu:
İndicator penceresinden Relatif Streng Compare'i sol tıkla.Açıllan pencerede XU100 yaz.
Ancak önce dizinin yolu (Yani XU100)hangi klasörde ise göster.Tamam'a bas gösterge
penceresinde hangi hissede isen örneğin akenr/xu100 göstergesi oluşur.Bu akenerjinin
xu100 karşısındaki relatif gücüdür.
registan
14-03-2004, 13:07
arkadaşlar daha önceden metastock 6.51 kullanıyordum . 6.51 kullandığı data ları 8.0 versiyonu tanımıyor nasıl tanıtacağım .. açamıyor herhalde versiyon farkı var datalar arasında eski 6.51 deki datalarımı nasıl 8.0 da kullanacağım çözümünü bilen varsa cevaplarsa sevinirim.
registan
15-03-2004, 12:01
arkadaşlar daha önceden metastock 6.51 kullanıyordum . 6.51 kullandığı data ları 8.0 versiyonu tanımıyor nasıl tanıtacağım .. açamıyor herhalde versiyon farkı var datalar arasında eski 6.51 deki datalarımı nasıl 8.0 da kullanacağım çözümünü bilen varsa cevaplarsa sevinirim
Sn. registan,
Daha önce MS 6.51 ile kullandığınız datalar, data dizini içerisinde "smart" dosyasında arşivlenir.Metastock'un logosu ile simgelenir.Daha önce açtığınız bir grafiği, MS data dizini içinde aramak yerine, ilk önce "smart" dosyası içinde arar.Bu dosyada bulursa,ilk önce buradan açmaya çalışır.
Eğer, 6.51 versiyonunu kaldırıp, yerine 8.0 versiyonunu kurduysanız, yeni versiyon ilk önce smart dosyası içine bakar.Fakat bu grafiklerin daha alt versiyonda kullanıldığını görünce, o dizindeki dosyaların hiçbirini açmaz.Bu nedenle, data dizininizdeki smart klasöründeki tüm boğa logo sembollü verileri silmeniz,smart dosyasının içeriğini boşaltmanız gerekir.Günlük, seanslık, TL,USd bazlı her veri dizininizde yer alan Smart dosyasını açınız.İçerisinde bulunan boğa sembollü tüm verileri siliniz.Bu şekilde,6.51 versiyonunda daha önce açmış olduğunuz tüm geçiçi grafikleri silmiş olursunuz.Bu işlem, sizin orjinal datanızı etkilemez. Tüm smart dosyalarının içeriğini sildikten sonra, 8.0 versiyonun datalarınızı açtığını göreceksiniz.8.0 versiyonu, açtığınız her grafiği 8.0 versiyonuna uygun biçimde, tekrar smart dosyasına kaydedecektir.
yeni versiyonların, data tanımamasının ana nedeni, genellikle budur. Deneyip, sonucu yazarsanız veya tekrar başarısız olursanız,8.0 dataları için "patch" dosyası bende mevcut. Size gönderebilirim.
Saygılarımla..
mehmetengin
16-03-2004, 23:04
programa ulasmak icin gerekli forum linkleri calismiyor?
programi yuklemeyi ve hakkinda bilgiyi nerden bulabilirim?
registan
17-03-2004, 09:27
sayın picador
dediğiniz gibi mssmart dizinindeki dosyaları sildim.
ve metastockla hisseleri açtığımda
" files are not a recognized version."
yazısı çıkıyor ve hisseleri açmıyor.
sayın picador
dediğiniz gibi mssmart dizinindeki dosyaları sildim.
ve metastockla hisseleri açtığımda
" files are not a recognized version."
yazısı çıkıyor ve hisseleri açmıyor.
Benim de böyle oluyor.
File / new / chart / local data deneyin daha sonrada dataların olduğu klasörü bulmayı deneyin.
evet yukardaki üç link çalışmıyor nerden ulaşabilirim?
registan
18-03-2004, 10:41
File / new / chart / local data deneyin daha sonrada dataların olduğu klasörü bulmayı deneyin.
sayın hank
dediğinizi yaptım ama sonuç yine aynı boş bir sayfa açıyor.
N28aichi
18-03-2004, 11:44
Sn Registan
Eger orjinal seans verileriniz duruyorsa yeni bir klasor olusturup bu verileri bu olusturdugunuz klasore aktariniz. Daha sonra The DownLoader i acip Tools > Convert sekmesini tiklayip Source kismindaki FILE TYPE = ASCII TEXT olarak ayarlayip FOLDER kismini datalarinizi aktardiginiz klasore ayarlayip
Destination kisminindaki FILE TYPE = METASTOCK olarak ayarlayip olusturulacak dosyalari saklamak istediginiz klasoru secip OK i tiklayiniz. Bu olusturdugunuz dosyalari Metastock 8 de acbilirsiniz. Bir sorununuz olursa cekinmeden sorabilirsiniz.Kolay gelsin
tradeaddict
20-03-2004, 22:35
Metastock'u kullanabilecegim baska program var mi? Free olmasi tercih sebebimdir. Tsk.
yenimezun
20-03-2004, 23:08
Sayın Picador ve Sayın N28aichi,
METASTOCK 7.2 vardı. Şimdi 8.0 yükledim."Localdata" da A.B.D. şirketleri var."History"de İMKB şirketlerinin bazıları (50 kadar) var.Şirketlerin tamamını
yaratmak için uğraştım ama başaramadım.Bir yerlerde hata yapıyorum ama,nerede? Yardımcı olursanız sevineceğim.
designer
21-03-2004, 12:45
Merhaba Arkadaslar,
Teknik analizle ilgilenmeye yeni basladim. MS programi icin gerekli hisse verilerini plato dan aliyorum. Plato verilerinde hisse bolunmesine gore duzeltme yapilmamasi nedeni ile bunlari elle duzeltme yoluna gidiyorum. Bunun pratik bir yolu var mi ? Yada bolunmeleri dikkate alan baska ucretsiz veri kaynaklari biliyor musunuz?
Saygılarımla,
Sn.registan,
Metastock programının 6.51 önceki versiyonlarında açılan verileri, üst versiyonlarda da kullanmak için, msfl651.dll dosyasını bulup, sistem dosyasına yüklemeniz gerekiyordu ki, yeni versiyonlarda da eski datalarınızı kullanabilesiniz.Ama zaten 6.51 versiyonunu kullandığınız için, böyle bir sorun olduğunu sanmıyorum.
AGET vb. programlarda, dosya okunamaz ve " files are not a recognized version." uyarı yazısı yazar.Bu durumda, msfl651.dll dosyasını download edip, sistem dosyasına kopyalamanız gerekir.Metastockta bu bir işe yarar mı, emin değilim.
Çift harddiskte yada bölünmüş harddiskte iki sürüm aynı anda kurulu ise,çakışmalar sonucu aynı mesaj yazısı çıkıyor.
Sorun veri güncellememe yapmaması yada bölünmeleri işlememesi sorunu olsaydı, data dosyalarınızda read only seçeneğinizi kaldırmanız gerekecekti.
Kullandığım metastock programı lisanslı olduğu için, equis sayfasından bazı patch ve demo expertleri edinmiştim. Sizdeki program lisanslı ise, sorunun çözümünü equisten bulabilirsiniz.
Konu ile bilgim bu kadarıyla sınırlı, özür dilerim !
Sn. yenimezun;
Anladığım kadarıyla,8.0 versiyonu yükledikten sonra," local data" bölümüne metastock programının içinde bulunan örnek dosyalar,(Amerikan hisseleri) görüntülenmiş ve muhtemelen "history" kısmında bulunan dosyalarda, sizin daha önce 7.2 versiyonunda açmış olduğunuz hisse senetlerinin listesi mevcut.
File ->Open yaptıktan sonra çıkan dialog kutusunda, history bölümüne gelin.History menüsü açıkken,farenin Sağ tuşuyla, "clear history" seçeneğini tıklayarak, önceki 7.2 versiyonunda açmış olduğunuz senetleri silin.Bu silme işlemi, sizin datalarınızı etkilemez. Son açtığınız hisse senetleri, metastock tarafından daha kolay erişilebilmesi için, metastock dosyası altında bulunan history klasöründe depolanırlar. Ayrıca, data dosyalarınız altında bir MS Smart klasörü bulunur. Bu dosya, metastock tarafından yaratılmış olup, açmış olduğunuz hisselerin bir kopyası da bu dizin içinde bulunurlar.Bu verilerin silinmesi de, sizim datalarınızı etkilemez. Tek tek veri klasörünüzün içinde bulunan MS smart dosyalarını açın. Hepsini seçip silin.(Ana verilerinizi değil, sadece MS smart dosyası içinde bulunan boğa simgesiyle gösterilen dosyaları). Bunu silmemizin nedeni, daha önce 7.2 versiyonuyla açıldıkları için, bu dosyaların ait olduğu verileri Metastock tanımayacaktır. Daha sonra, Metastock programı içinden open menüsünü tekrar açarak,local data kısmına geliniz. Yukarıdan verilerinizin bulunduğu klasörü seçiniz. Altta "files of type" seçeneği smart charts olarak seçilmelidir.Dosyalarınızı çift tıklayarak açınız.
NOT: " files are not a recognized version." uyarı yazısı yazarsa, yapılacak olanlar yukarıdaki sırada olmalıydı. Çünkü history ve smart dosyalarında, daha önceki versiyonla açılmış dosyaların kopyası bulunmaktaydı.Yeni kurulan üst versiyon, bu dosyaların farklı versiyonla açılmış olduğunu anlıyor, farklı versiyon uyarı yazısı çıkıyordu. Bu yolla, önceki versiyonlarda açılmış tüm geçici dosya kopyalarını silip,versiyon çakışmasını önlüyordum.
Bu yöntem işe yaramaz ise, başka ne yapılacağını bilmiyorum.Özür dilerim..
Saygılarımla..
yenimezun
22-03-2004, 02:32
Sayin Picador,
Dediklerinizi yaptim.İMKB sirketleri yüklendi.Hersey
normale dondu.Size cok tesekkur ederim.Bana buyuk
iyilik ettiniz.Caresiz kalmistim.İnsallah boyle benim
gibi sikintiya dustugunuzde size de yardim edenler olur.
Sn. yenimezun,
Öncelikle, sorunun çözüldüğüne ve çalışmalarınızın kesintiye uğramadığına çok sevindim.Ben borsa, teknik analiz ve programlar hakkında bilgilerimin çoğunu hisse.net sitesinden ve bu sitede bildiklerini paylaşmaktan çekinmeyen kişilerden öğrendim.Bu nedenle, teşekkürü hakeden tüm hisse.net ailesidir. İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.Naçizane, bir yardımım dokunmuşsa ne mutlu bana.Herhangi bir konuda elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım.
Başarı dileklerimle...
N28aichi
23-03-2004, 16:58
Kusura bakmayin, Cevap vermek icin cok gecikmisim Sn Yenimezun un sorunu cozulmus saniririm, Sn Registan ve Sn Boeing ne yapti acaba? Umarim sorunlarini halletmislerdir.
yenimezun
24-03-2004, 12:53
Sn.Picador ve N28aichi,
Özür dileyerek ayni konuda tekrar yazıyorum.
Daha önce normal olarak çalışan "explorer",Metastock 8.0 i
yükledikten sonra tarama sonucunda "No securities to report"
bilgisini veriyor.Bütün satırların tarama sonucunda ayni bilgiyi
veriyor.Galiba önceki yazdığım soruna benzer bir sorun.Acaba
nasıl düzeltebilirim?
Harcadığınız zaman,emek ve iyi niyetiniz için çok teşekkür ederim.
Sn. yenimezun;
Explorer menüsünü açınca, explore tuşuna bastıktan sonra, "add securities" menüsüne basınız. Bu durumda, veri dizininizin bulunduğu klasörü görebiliyor musunuz? Görebiliyorsanız, shift+end tuşu ile tüm hisseleri seçmelisiniz.
Eğer, veri klasörünüzü görebiliyorsanız, sorun şunlardan kaynaklanabilir :
1- Explorer kısmında, formul yazma hatası yapıyor olabilirsiniz.
2- "Use results from last exploration", tuşu işaretlenmiş olabilir."Önceki arama sonuçlarını kullan" anlamına gelen bu seçenek,önceki aramada, hisse bulamazsa, sonucu "No securities to report" uyarısı olarak verecektir.
3- Options kısmında, "load minimum records" işaretli ise, yazdığınız formüle göre yeterli veri aralığı olmadığı için, yine bu uyarıyı verebilir." Load 1300 records" olan üstteki seçeneği kullanınız.
4- Veya, seçtiğiniz kriterlere göre, gerçekten hisse senedi bulamamıştır.
Add securities kısmında, veri dizininizde bulunan senetleri görebiliyorsanız, sorun yukarıdaki nedenlerden olabilir.Bu seçenekleri öncelikle kontrol ediniz.Verilerinize ulaşamıyorsanız, o zaman sorun öncekine benzer durumdadır.
Sonucu bildirirseniz, daha ayrıntılı yardımcı olabilirim.
yenimezun
24-03-2004, 15:48
Çok teşekkur ederim Sn.Picador.
Şu anda meşgulüm.Akşam dediklerinizi uygular ve sonuç alırım
inşallah.Başaramazsam-utanarak da olsa -size bildireceğim.
Meşgul ettiğim için özür dilerim.
yenimezun
24-03-2004, 21:00
Sn Picador,
Size bir kez daha gönülden teşekkür ediyorum.Dediklerinizi uyguladım.
Şimdi explorer çalışıyor. Sağolun.
ayhanozgul
30-03-2004, 19:12
evet yukardaki üç link çalışmıyor nerden ulaşabilirim?
yav arkadaşlar bu metastock nasıl çalışıyorum kurulumda daki sırayı nasıl uyguluyoruz.Çeritkalenin sorunun aynısınada düştüm ayrıca imkb verilerini nasıl indirebilirim
Objektif
11-04-2004, 17:19
Aşağıdaki adresten inceleyebilirsiniz.
http://www.equis.com
Arkadaşlar metastocku açıyorum ilk önce aşağıdaki birinci uyarı geliyor devam ediyorum menüler açılıyor open deyip bir hisse seçiyorum hissenin grafiği çiziliyor hemen ardından ikinci uyarı mesajı ve iki seçenekten birini seçsende sonuç fark etmiyor program kapanıyor..
işletim sistemini yeni kurdum nedir bu sorunun kaynağı?
zebercet06
14-04-2004, 23:31
sorun muhtemlen crack dosyasından kaynaklanıyor.
windows u yeniden kurmak(temiz yükleme) ve/veya programın daha temiz copy sini kurmak sorunu çözecektir.
7.0 versiyonunda böyle bir sorun yok.
MS açın > history açın > aynı uyarı alınınca evete basın tamamdır. Genelde MS programının düzgün kapatılmamasından (kilitlenme, elektrik kesilmesi gibi) kaynaklanır.
Sn hank
MS açıyorum open diyorum birinci uyarı geliyor sonra xfink gibi endeks bazlı grafiklerde bir sorun yokken ulusal pazardan bir hisse seçince hop 2. uyarı..
Sn hank
MS açıyorum open diyorum birinci uyarı geliyor sonra xfink gibi endeks bazlı grafiklerde bir sorun yokken ulusal pazardan bir hisse seçince hop 2. uyarı..
Dataları indirdiğiniz klasörde gunTL/$ ve intraday TL/$ 4 adet dosyayı tek tek açın, aynı uyarıyı alacaksanız okeyleyip kapatın. MS kapayıp tekrar açın.Olması lazım artık, olmuyorsa MS silinip,tekrar yüklenmeli.
Kısacası düzgün kapatılmadan evvel, açık bulunan grafiklerde bu uyarıları alırsınız.
MetaStock'u kapatın
Dataların olduğu klasörde şu dosyalar var mı bakın...
~msfl.inx
~msfl.lck
~msfl.sec
~msfl.usr
varsa bu dosyaların hepsini silin..
Birden fazla data klasörünüz varsa Intraday, Usd v.s. hepsinde de aynı işlemi yapın..
Metastock'u açın. Şimdi düzelmiş olmalı artık..
Yine de düzelmezse, data dosyalarınız bozulmuş olabilir. Hard diske Scandisk işlemi yaptırın. Yedekleri varsa datalarınızın olduğu klasörü silip yedekleri geri yükleyin..
Muntazam yedek almayı da ihmal etmeyin...
Sn hank guntl diye bir dizin var ama hangi dosyalardan bahsediyorsunuz anlamadım açıkcası?
Sn kahin dediğiniz dört dosyayı silip deneyincede sorun çözülmedi çok deli bir şey bu.. Benide deli edecek.. Data dosyalarınıda yeniden indirdim webten ee sorun nerde?
mehmetengin
16-04-2004, 22:44
yukluyebilecegim bir yer varmi acaba?
bedava kullanabilecegim imkb verilerini indirebilen bir program varmı analizer downloader kullanıyordum kullanma süresi bitti diyor
Metastock kullanımı ile ilgili link http://www.32bit.com.tr/products/metastock/doc/metamenu.htm
Metastock veri aktarımı http://www.ayatirim.com.tr/plt_metastock.asp
Metastock veri aktarımı için
http://rasel.ada.net.tr/html/programs.html
Bedava ama bir kusuru var.ağır çalışıyor bir de sağlam bir internet bağlantın olması lazım.
http://online.platodata.com.tr/Metastockdata/
bir adres daha
bu adrestende en fazla bir seferde 60 adet hisse alabiliyorsun zipli geliyor
hepsini açıp metastock downloader la metastock formatına çevirmen gerekiyor.
Kolay gelsin
KEYFEKEDER
23-04-2004, 03:18
Sn pikador
M.S. 8.0 ile 7.0 arasındai ne gibi farklar var değiştirmeye değer mi?
Sn. KEYFEKEDER,
MS.8.0' da ilave göstergeler ile çoklu sistem testleri mevcut. İlave Göstergeler, expert ve formüller için extra ücret ödeyerek demo durumundan çıkarmanız gerekiyor. Bunun içinde, kullandığınız yazılımın lisanslı olması gerekiyor. Ayrıca, bilgisayar sisteminizi biraz zorladığı için, konfigürasyonun iyi olması gerekmekte. Sistem tester özelliği biraz daha kapsamlı, kredi kullanımı, açık faizi, çoklu portföy ve bizim borsamızda kullanılmayan bazı broker anlaşma özelliklerini tanıtabiliyorsunuz. Ancak, IMKB'de özellikle küçük yatırımcıların bu uygulamaları pratikte yapması zor olduğu için, yazılımda bu özelliklerin yer alması bir fayda sağlamıyor. Bu nedenle, 7.0 ile 8.0 arasında, aman aman göze çarpan, olmazsa olmaz özelliklerin olduğunu söyleyemeyeceğim.
Metastock veri aktarımı için
http://rasel.ada.net.tr/html/programs.html
Bedava ama bir kusuru var.ağır çalışıyor bir de sağlam bir internet bağlantın olması lazım.
http://online.platodata.com.tr/Metastockdata/
bir adres daha
bu adrestende en fazla bir seferde 60 adet hisse alabiliyorsun zipli geliyor
hepsini açıp metastock downloader la metastock formatına çevirmen gerekiyor.
Kolay gelsin
Linkler için çok sağolun...
sailor06
24-04-2004, 13:07
www.xdownloader.net adresinden 50 milyon TL karsiliginda sinirsiz kullanima sahip olabilirsiniz. Bu firsat ay sonuna kadar gecerli, ben kullaniyorum ve USD, TL, ve Euro datalari alabilirsiniz.
Bol kazanclar.
Benimde buna benzer ama biraz degisik bir sorunum var.
Umarim yardimci olabilirsiniz.
Chart'lara Relative Strength Comparative'yi ekleyebiliyorum. Fakat "The Explorer" araciligi ile sonuclari sayisal olarak gunluk analiz ettiremiyorum.. Gunluk her hisseye ait Relative Strength Comparative sonuclarini elde etmek istiyorum. RSI de bu cok kolay oluyor lakin RSC 'de bir turlu ilgili kodu yazamadim ya da ilgili yontemi bulamadim.
Bu konuda yardiminizi bekliyorum.
Bol Kazanclar,
Checkmate
Sn. Checkmate,
Günlük her hissenin Relative Strength Comparative sonuclarini elde etmek için, her hangi bir column'a
CLOSE/ Security(".xu100",CLOSE ) formülünü yazmanız, ve filter kullanmamanız gerekmektedir. Burada, .xu100 değeri yerine, IMKB-100 endeksi veri dizininizde nasıl sembolize edilmiş ise, onun sembolünü yazmanız gerekmektedir.Bu durumda, RSC değerini bulmuş olursunuz. XU100 yerine, diğer hisse kodlarını yazıp,bir hisse senedi için de, RSC değeri bulmak mümkün. Close/Security("DOHOL",CLOSE ) formülü, DOHOL'e göre, diğer hisse senetlerinin RSC değerini bulacaktır. Umarım, yararlı olmuşumdur. İyi çalışmalar...
cok yardimci oldunuz Sn. Picador.. cok tesekkur ederim..hurmetler...
Yanliz kafam bir noktada cok fena karisti..
Goreceli Guc'u olcerken RSI rakamini mi yoksa RSC rakamini dikkate almaliyiz ? Hangisini ne zaman nasil degerlendirebiliriz ?
Umarim bu konuda da yardimci olabilirsiniz.
Saygilarimla,
checkmate
Sn. Checkmate;
RSC değeri, iki hisse veya endeks değerinin birbirine oranından başka birşey değildir. Tek başına bir fayda sağlamadığını düşünüyorum. RSC değerini IMKB-100 endeksiyle kıyasladığımızı farzedelim. Portföy oluştururken veya Fonlama yapılırken, portföyünüze kattığınız hisselerin en az endeks kadar kazandırmasını istersek,bu durumda RSC değerinden faydalanabiliriz. Aynen, alfa ve beta katsayıları gibi bir işleve sahiptir. 200 günlük Ortalamasının üzerindeki RSC değerlerine sahip hisselerini, portföyümüze eklersek, uzun vadede endeks değerinden daha fazla getiri elde edebiliriz. Kısa vade için, 21 günlük RSC değerleri kullanılabilir.
Relatifgetiri := CLOSE/ Security(".xu100",CLOSE ) {RSC değeri}
Cross(Relatifgetiri, Mov(Relatifgetiri,21,e))
formülünü explorerda filter bölümüne yazıp, taratırsak endekse göre, 21 günlük RSC değerini yukarı kesen, endeks getirisinden fazla getiri sağlaması muhtemel hisse senetlerini seçebiliriz.
Relatifgetiri := CLOSE/ Security(".xu100",CLOSE ) {RSC değeri}
(Relatifgetiri> Mov(Relatifgetiri,21,e))
formülü ise, kısa vadede endeks getirisinin üzerinde getiri sağlamış,sağlaması muhtemel hisse senetlerini bulmamıza yardım edecektir. Vade anlayışınıza göre, hareketli ortalama sayısı değiştirilebilir.
Bu formülleri yorumlarsak,3 durum ortaya çıkmaktadır:
1- Endeks yukarı trendde iken, endeksten daha fazla getiri sağlaması muhtemel hisse senetlerini bulabiliriz. Bu hisse senetleri, IMKB-30 hisselerinden oluşuyorsa, yukarı trendde endeksi yukarı taşıyan lokomotif hisse senetlerini saptamış olursunuz.
2- Endeks aşağı trendde iken, siz hala elinizdeki hisse senetlerini tutuyorsanız, portföyünüzde bulunan hisse senetleri endeksten daha az zarar getirebilir.
3- Endeks yatay durumda ise, yine bu kritere göre en az endeks getirisi kadar kazanç elde etmeniz olasıdır.
Sonuçta, endekse göre kıyasladığımız için, bu şekilde seçilen hisse senetlerinin sürekli kazanç elde etmesi mümkün değildir. Düşen trendde, düşüşten az etkilenen veya düşüşe direnen hisseleri saptamanız size kazanç sağlamayacaktır. En iyi yöntem, düşüşlerde hiç hisse taşımamak, çıkışta ise, öncü hisseleri belirlemek için bu methodu kullanmak olacaktır.
Ayrıca, elinizde bulunan iki hisse senedini almak için tereddüte düşerseniz, yine bu yöntemle iki hisse senedinin gücünü birbirleriyle kıyaslayarak, en doğru seçimi yapmanıza yardımcı olacaktır. Veya, karar vermekte zorlandığınız iki hisse senedinden birinin RSC değeri, kendi RSC ortalamasının üzerinde, diğeri altında ise, ortalamasının üzerinde seyreden hisse senedini tercih etmeniz daha mantıklıdır.Bu özelliklerinden dolayı, portföy seçiminde, fon oluşturmada veya endekse göre daha fazla getiri sağlamada, veya kağıt değişiminde bu sistemden yararlanılabilir.
Orta vadede, hareketli ortalamasını aşağı kesmiş RSC değerine sahip hisse senedi, sert düşüşlere maruz kalacaktır.
RSC değerine göre güçlü senetleri tespit ettikten sonra, RSI vb. göstergeleri alım satım için kullanmanın daha yararlı olacağını düşünüyorum.
Ayrıca, RSI, Price Osilatörü,MACD,StochRSI vb.diğer göstergelerde de,data kısmına CLOSE/ Security(".xu100",CLOSE ) terimi eklenerek, daha kapsamlı olarak incelenebilir.
Örneğin,
MACDRSC:= Mov((CLOSE/ Security(".xu100",CLOSE)),12,E) - Mov((CLOSE/ Security(".xu100",CLOSE)),26,E);
MACDRSC; Mov(MACDRSC,9,e)
formülünü, metastockta f(x) indicatör builder kısmına yazarak, bir çırpıda RSC değerinin MACD formülünü elde etmiş oluruz.
yada; explorer kısmında filter bölümüne
MACDRSC:= Mov((CLOSE/ Security(".xu100",CLOSE)),12,E) - Mov((CLOSE/ Security(".xu100",CLOSE)),26,E);
Cross(MACDRSC,Mov(MACDRSC,9,e))
yazarsak,
RSC değerine göre MACD göstergesi için "AL" sinyali veren hisselerin listesini buluruz. Örnekler çoğaltılabilir.
İyi çalışmalar dilerim..Kolay gelsin.
Sn picador, verdiginiz detayli ve aciklayici cevap icin cok tesekkur ederim kendi adima. Sn checkmate ile baska bir forumda karsilasmistik ve bana bu explorer sorusunu sormustu bende cevap veremedigim icin bizim forumun linkini verdim, burada sor yardimci olurlar dedim.Ve hakli ciktim.
Sizin gibi paylasimci arkadaslar sayesinde forumumuz gelisiyor gun be gun...
Saglicakla kalin
cok aciklayici olmus cevabiniz, cok tesekkur ederim sn. picador ustat..
saygilarimla,
checkmate
Sn. Korhan, size her gun duaciyim zaten beni buradaki buyuk insanlar ile tanistirdiginiz icin.. hepinize cok saygi sevgi hurmetler....
saolun...
checkmate
Sn.korhan;Sn.Checkmate;
Borsa hakkında çoğu bilgiyi, hisse.net ailesinden öğrendim.Burası, benim için bir okul görevi görüyor ve bende iyi bir öğrenci olup sürekli öğrenmeye devam ediyorum. Üstatlık ne haddime, sadece başkalarının bana aktardıklarını, bende diğer arkadaşlara elimden geldiğince aktarmaya çalışıyorum, bu bayrak yarışında.Yardımcı olabildiysem ne mutlu,teşekkürü tüm hisse.net ailesi hakediyor.Teşekkürler hisse.net !
Saygılarımla;
Evet Sn. Picador bencede tesekkurun buyugunu HISSE.NET hakediyor.. Ne mutlu size ve sizin gibi paylasimci arkadaslara ve bu seviyeli ortami saglayan Hisse.net gonullulerine...
Saygilarimla,
Metastock'un hangi ozelligi ile ve nasil gunluk rapor uretebiliriz.
Ornegin;
Yuksek : 5150 TL.
Dusuk : 4900 TL.
Kapanis : 4900 TL.
Hacim : 38465000 Adet
Seklinde istedigim bir hisse icin otomatik gunluk dokum almak gerektigini farzedelim.
Metastock programi icin bildiginiz guzel Turkce kaynak kitap varsa paylasmanizi rica ediyorum. (Devamli soru yonelterek sizleride biktirmak istemiyorum.)
Saygilarimla,
explorer > new yukardaki sırayla
colA:H
colB:L
colC:C
colD:V
yazın, tamamdır.
Sn. Hank,
Cevabiniz icin cok tesekkurler fakat cevap tam istedigim gibi olmadi..
Explorer dan cikti alabiliriz lakin benim istedigim -tam emin olmamakla beraber- A4 kagidina vermis oldugum ornekteki sekli ile ilgili hisseye ait verileri yazsin.
Tek harekette, ornekte yer alan verilerden daha cok veriyi sorgulatip alt alta duzgun -ayarlamayi dusundugum formatta- bir sekilde siralatmayi dusunuyorum. Boyle bir sey mumkun mu onu da bilmiyorum.
saygilarimla,
Genelde excele copy paste denediğim için başka formatta nasıl çıkar bilemem. Sizde excelde denemek isterseniz explorer reporta sağ tıklayıp, copy yapıp excele yapıştırıp daha sonrada excel den print alabilirsiniz.Formatı bozmaz.
Her kolonun (örn. colA) altında COl name yazar, orayada yukardaki sırayla türkçe karşılıkları yazabilirsiniz. (örn. colA /col name = yüksek)
Evet sn. Hank, o sekilde bende yapiyorum fakat explorer da en fazla 6 column var. Bana 6 dan daha fazla indicator sonucu gerekiyor. Diger nokta ise explorerda tum hisseleri dokturuyoruz. Hisseler ve sonuclar alt alta geliyor. devamli cikan sonuclari ilgili formata getirme cabasi gundeme gelecek..
Anlatmak istedigim de ise ilgili hisseye ait bilgileri onceden hazirladigim formatta A4 kagidina cikacak sekilde bir Metastock raporlamadir.
Bunun kesin bir baska yontemi olmasi gerekiyor.. mumkun degilse kasmiyayim bosu bosuna... bakalim ustadlar ne diyecek...
saygilar,
CERİTKALE
27-04-2004, 00:15
Metastock programi icin bildiginiz guzel Turkce kaynak kitap varsa paylasmanizi rica ediyorum.
Yaşar Erdinç'in son kitabında ( Yatırımcı ve Teknik Analiz Sorgulanıyor) Metastock kullanımı detaylı olarak anlatılmış,
hiç bilmeyen ve mutlaka ögrenmek isteyen arkadaşlara çok faydası olur diye düşünüyorum.
saygılarımla,
Cok tesekkurler sn. ceritkale, hemen bir bakalim..
saygilarimla,
oscardito
27-04-2004, 22:42
Sayın picador ,
Çok detaylı bir açıklama yazmışsınız teşekkürler.Ancak ben yeni yeni metastock kullanıcısıyım (8.0),ve tam olarak vermiş olduğunuz formülleri uygulayamadım .Daha detaylı olarak yardımcı olursanız sevinirim .Şimdiden teşekkürler .
Korhan son yazın süper olmuş. Tebrikler, puanını yollayacaktım ama biraz dolaş da gel dedi, sonra uğrarım.
Huzur Teknikte
KEYFEKEDER
27-04-2004, 23:52
Sn Picador teşekkür ederim.
baterist
30-04-2004, 14:43
programı indirebileceğimiz bir yer mevcut mu?
preatoria
30-04-2004, 15:34
hayır
Konu basligi belki tam anlatamadi demek isteyeceklerimi ya olsun bakalim.
Arkadaslar, Metastock'ta kendime uygun bir template olusturdum. Bu template'i tek harekette tum hisselere aktarmak istiyorum. Akabinde goruntuledigim her hisse ilgili template ozelliklerini tasisin.
Bunun mumkunati var mi ? Bu konuda yardim edebilirseniz cok minnettar kalirim.
Bol saglik ve kazanclar dileklerimle,
Sevgi saygi hurmetler..
Checkmate
sn.Checkmate,
ekrandaki gibi çalışma üzerine gelip sağ tıklayıp grafikteki şekilde kaydederseniz zannediyorum istediğiniz olur...
sevgiler...
Sayin ertan1tr,
uzgunum, denedim olmadi, daha oncede bu yontemi denemistim lakin sonuc alamamistim.
default template oluyor olmasinada, ne hikmetse herhangi bir hisseyi acinca yine eski chart uzerinde ki calismalarim ortaya cikiyor ve default template ozelliklerinin eseri yok. Siz bu yontem ile sonuc alabildiniz mi ? Belki daha onceden chart ayarlarimda benden kaynakli herhangi bir oynama olmustur.
Cevap icin cok tesekkurler..
saygilar,
3 sanzatu
07-05-2004, 00:20
Sayın Chackmate;
Çalışmalarınızı kaydettikten sonra metastock'tan çıkıp datalarınızın bulunduğu klasöre gidin (örnek GunTL dizini) msmart dosyasını silin ve metastock proğramınızı yeniden çalıştırın
İyi çalışmalar.
Sayin 3 sanzatu,
Cok tesekkur ederim.. Beni buyuk bir dertten kurtardiniz.
Cok cok sagolun..
saygilarimla,
Merhaba,
Explorer da istediğin kriterlere göre arama yaptıktan sonra Reports de. Daha sonra senedi mouse ile seç. Sağda inspect var, ona tıkla. İstediğin senedin geçmiş tüm günler girdiğin formüle göre kriterleri ekrana gelir. A4 için ise printe bas ve yazdır.
Sevgiler
aslında doğru anladıysam bunun çok kolay bir yolu vardı
ama geçen hafta forumdan yasaklı olduğumdan dolayı yazamamıştım
acayip duygu sömürüsü yaparım :)
neyse ms de bir hisse açın sonrada temlate inizi uygulayın şimdi sağ altta chose 1 security penceresini açın
options u tıklayın
orada use chart as template seçin hepsi bu
bundan sonra ms yi kapatana kadar ekranda hisse üzerinde ne yaparsanız mesela rsı 14 attınız hissenin üstüne ms yi kapatana kadar açtığınız her hissede rsı 14 çıkacak
selamlar
yeşil itibar puanımı unutmayınız :)
(itibarımdan beni tahkir ve tezyif eden insanımsılara da selamlar)
:)
Objektif
15-05-2004, 13:03
aslında doğru anladıysam bunun çok kolay bir yolu vardı
ama geçen hafta forumdan yasaklı olduğumdan dolayı yazamamıştım
acayip duygu sömürüsü yaparım :)
neyse ms de bir hisse açın sonrada temlate inizi uygulayın şimdi sağ altta chose 1 security penceresini açın
options u tıklayın
bundan sonra ms yi kapatana kadar ekranda hisse üzerinde ne yaparsanız mesela rsı 14 attınız hissenin üstüne ms yi kapatana kadar açtığınız her hissede rsı 14 çıkacak
selamlar
yeşil itibar puanımı unutmayınız :)
(itibarımdan beni tahkir ve tezyif eden insanımsılara da selamlar)
Forum kurallarına uymadığınız için yazma hakkınızı bir hafta dondurmuştum, forumun ilgisiz yerlerinde 1 hafta yasaklı olduğunuzu yazarak ne elde etmeye çalıştığınızı anlamadım.
İtibar puanları yazılan konuya katılıp katılmamayı anlatır. Yazdıklarınıza katılan veya katılmayanlara hakaret etmeye kesinlikle hakkınız yoktur. Forumda size katılmayan kişilere insanımsı gibi aşağılayıcı ifadeler kullanamazsınız. Bu forumun ve itibar puanlarının tesis amacına aykırıdır.
Daha önceki hakaretinizi de göz önüne alarak ya yazma hakkınızı dondurmalıyım ya da size katılmayarak itibar puanı ile bunu belirten kişilerden özür dileyerek bir daha aşağılama ve hakaret etmeyeceğinize dair söz vermelisiniz.
Daha önceki hisse.net forumundan da bir kaç kere uzaklaştırıldığınızı da hesaba katmadığımı sanmayın. Bu forum sizin boş zamanlarınızdaki hakaret etme sahanız değildir ve olmayacak.
Peki Sözlerimden alınan herkesten özür dilerim
Galiba oldu :)
moderasyonun yazısına bir düzletme yapayım
daha önce hissenet forumların sadece bir kez atıldım oda hakaret falan değildi siyaset konuştuğum içindi ve o zaman atılanda tek ben değildim, galiba 4-5 kişi vardık atılanlar olarak, sonra siyasi.net macerası başladı. Orada da birinden bayağı bir hakaret yemiştim. oradaki moderasyonada hakaret edildiğini bildirmiştim. Galiba siyasi net bana yapılan hakaretin sonuçlarını ben göremeden bozuldu.
Neyse sorun değil.
Merhabalar degerli arkadaslar,
Basliktanda anlasilacagi uzere; Metastock programinin Explorer bolumu araciligi ile bir hissenin bir yil icerisinde gordugu en yuksek ve en dusuk degerlerinin dokumunu almak istiyorum. Bir cok formul denemem maalesef basarisiz oldu :hmm: Sizlerin yardimina ihtiyacim var :roll:
Saygilarimla,
Simdiden cok tesekkurler...
serdarkus
22-05-2004, 23:26
HHV(H ,x )
LLV(L ,x)
X yerine, kaç gün geriye doğru isterseniz onu yazın (40 gün için 40.. gibi)
Kolay gelsin.
Sn. serdarkus7 cok makbule gecti, hizli cevap icin ayrica cok tesekkurler..
ayni formulu bende help dosyasinda arar tarar iken buldum lakin kendim buldugum ve de dogrulugundan emin olmadigim icin cikan olumsuz duruma hemen razi olmustum.
Oysa saha onceden genel ayarlarda "options" bolumunde 250 gun rakami olarak ayar vermisim. Dolayisiyla formulde 365 rakamini verdigim zaman sonuc alamayisimda normal olarak karsima cikiyordu.
Tekrar cok tesekkur ederim degerli yardiminiz icin..
saygilarimla,
programı indirebileceğimiz bir yer mevcut mu?
sn baterist
http://www.lathuy.com/
Bu linkten bedava ve çok kullanışlı teknik analiz programını
indirebilirsiniz.
umarım işinize yarar.
u100 wall da böyle gözüküyor..
Selamlar,
Yıllardır sorunsuz kullandığım Metastock 4.0 programım XP'de sorun yarattı.
Yazı karakterleri bozuk çıkıyor. XP'de Ms4.0 kullanan arkadaşlar bu soruna nasıl çözüm buldular?
saygılar
Oğuz Çelikdemir
04-06-2004, 00:47
Kendine has bir fontu olmasın? belki yeni yükleme yaparken fontu yukleyememis olabilir. Yeniden yuklemeyi deneyin. Fontu bulursaniz, C:\ dizini altında yer alan \WINDOWS klasoru altındaki \FONT dizinine bu font dosyasini kopyalayin, fontu sisteminize yukleyecektir. Ondan sonra acin bakalim MS' u nasil calisiyor
slm
mevcut ms verilerinin üzerine yeni verileri nasıl yazdırabilirim?
bu konuda bilgi verebilirmisiniz.
tksler.
Downloader kullanarak..
Downloader'i açtıktan sanra convert'i seç ve eklemek istediğin veriyi ve türünü
seç,tarih aralığını seç sonra ekleyeceğin veri klasörünü seç ok
Wall Street analiz programını kullanan arkadaşlar yardımcı olabilirlermi acaba!
Bizim hisselere ait dataları nereden alabilirim....
Metastock programını bulamadığım için bu programlardan (Wall Street gibi)yararlanmaya çalışıyorum...Metastock programını internette bulamayacağımı da biliyorum..nasıl temin edebilirim yardımcı olursanız sevinirim..
Metastock 8.0 ı yeni yükledim ve sistem testlerini tekrardan yaptığımda 7.0 ile test sonuşları çok faklı çıktı. Bu durumla karşılaşan arkadaşlar var ve nedenini biliryorsa lütfen paylaşsın.
Metastock 8.0 ı yeni yükledim ve sistem testlerini tekrardan yaptığımda 7.0 ile test sonuşları çok faklı çıktı. Bu durumla karşılaşan arkadaşlar var ve nedenini biliryorsa lütfen paylaşsın.
Sn.Robin,
MS 8 çıktığında edinecektim, ancak bir dostum hemen edinmiş ve kurmuştu lakin izlenimleri çok olumsuzdu ve akabinde tekrar MS7.2 ye döndü. Bizim açımızdan en önemli konu çoklu hisse sistem testi yapmaktı. Sonuçlar nedense birbirini tutmuyordu.
3 yılı aşkın zamandır sistem testleri yapmaktayım. Tek tek senetleri test yerine istediğim sayıda senette test etme imkanına basit bir programcık sayesinde sahiptim. MSBT (Multiple Security Back Test) yazılımını Bora beyden öğrenmiş ve hemen satın almıştık. Onlarca indikatörü, sistemi farklı parametrelerle deneyerek yüzlerce test yaptık. Sonuçlarda en ufak bir veri hatası olmuyordu. Ancak MS8 ile yapılan testlere baktığımda sonuçlar çok farklıydı.
Lafı uzattım. MS8 yerine MS7.2 kullanmak daha uygun olabilir. Yada MS9 u edinmeye çalışmak gerekebilir.
Kolay gelsin...
Not: MSBT nin adresi:
www.traderhelp.net
Not2: MS7 ile MS7.2 arasında formula yazılımında farklılıklar vardı ve 7.2 de çalışanlar 7 de çalışmayabiliyordu. Bir ihtimal 7.2 ile 8 arasında da formülasyon açısından bir uyuşmazlık olabilir.
metin6144
09-07-2004, 23:04
Metastock programını bulamadığım için bu programlardan (Wall Street gibi)yararlanmaya çalışıyorum...Metastock programını internette bulamayacağımı da biliyorum..nasıl temin edebilirim yardımcı olursanız sevinirim..
nereden katılıyorsunuz (44 ise kolay)
Arkadaşlar elinizde metastock 6.52 sürümü bulunuyorsa her türlü masrafı karşılamaya razıyım gönderen arkadaşa minnettar kalacağım. metastock 8.0 system tester bir türlü çözülmüyor bıktımmmm. not: özel mesajla adresimi belirtirim.
yahu kimsede yok mu merak etmeyin ödemeli göndereceksiniz
Olsa senin köpegin olsun ama maalesef 6.52 çok gerilerde kaldı galiba. Zamanında bi arkadaşa vermiştim hala duruyorsa söz akşam soruyum varsa gönderirim. 7.0 istersen var gönderelim. system tester la nasıl olsa derdin ikisinde aynı nasıl olsa yanılmıyorsam..
Sayın yeşan valla çok işe yarayacak 6.52 yi bulabilerseniz sevinirim yoksa 7.0 ile yola devam edeceğiz. Ben bu kadar teknikle ilgilenen arkadaş olunca kolay temin edebiliriz sanıyordum. Arkadaşlarda ya yok yada samimiyetime güvenmiyorlar.
Oğuz Çelikdemir
02-08-2004, 01:03
Gel özele....
ali desidero
02-08-2004, 20:15
metastockda explorer kullanırken vb. sadece imkb 30 hisseleri için ayrı bir liste nasıl oluşturabilirim?
Oğuz Çelikdemir
02-08-2004, 20:21
Gruplara ayrılmıyor, veri aktarımı yaptığın programdan hisseleri gruplara bölerek farklı dizinlere aktarım yaparsan istediğini yapabilirsin.
ACEMİ BORSACI
02-08-2004, 20:30
metastoku çalıştır....open yap...solda en altta favorites de....sağ klik yap ve dosya ismi ver...istediğin senetleri ana dosyadan içine at...vee bitti.. :D :D :D
Ben böyle garip-s.l.k system tester hiç görmedim.
Bir test saatlerce sürüyor. Nedir sırrı anlamadım?
Anlayanavarsa en azından 7.0 ve öncesinde snler içinde olan bir testin ver8.0da saatleri bulma nedenini söylesin!!
Arkadaşlar peki metastock downloader de datalara bakım yapabiliyormuyuz yani çift yazılı bi tarihi toplu olarak temizlettirebilir miyiz. Tek tek elle silinebiliyor ama oda uzun zaman alır.
1. soru
Explorer açıldıktan sonra data dosyasını seçtiğimiz ekranda (folders) yanındaki sekme (securites) hisse adları görünür. Yanındaki kutucuklardaki işaretleri kaldırdığınızda exp.
o hisseleri atlar.
2. soru
Anlamadım ama downloader da istediğiniz değişiklikleri yaparsınız fakat bilgisayar ayarlarında değişiklik gerekebilir.
downloader(bigpara) dan aldığım verileri excel formatına çevirip üzerinde oynamak istiyorum ama metastock un içindeki downloader programı buna cevap vermiyor yardım edersiniz sevinirim
not: tools menüsünden convert kısmına geliyorum gerisi yok...
casaubon
03-08-2004, 15:33
downloader(bigpara) dan aldığım verileri excel formatına çevirip üzerinde oynamak istiyorum ama metastock un içindeki downloader programı buna cevap vermiyor yardım edersiniz sevinirim
not: tools menüsünden convert kısmına geliyorum gerisi yok...
eğer probleminiz metastock dowloader'daki verileri excel'e kopyalayıp excel'de kullanamamak ise şöyle yapın:
excel'e kopyaladığınız verilerin tümünü seçin.
"değiştir" komutunu tıklayın.(ctrl+H)
"aranan" kısmına "."
"yeni değer" kısmına "," koyun.
ve "tümünü değiştir" butonuna basın.
saygılarımla;
Tools-Convert seçtikten sonra gelen pencerede:
yukarda File type: yazan yere kutudan Metastock seç
Folder: yazan yere Excele çevireceğin Metastock dosyasını Browse butonuna basarak ara bul
Aşağıda File type: karşısına yine oradaki kutudan Excel i seç
Folder: karşısına Browse butonunu kullanarak oluşacak excel dosyasını koyacağın yeri seç
File name: karşısına ise dosyaya vereceğin adı .xls uzantısıyla yaz.
Ok e tıkla hepsi bu.
Git o yeni oluşturduğun dosyayı aç..
Kolay gelsin..
tamamdır..... çevrildi teşekkürler
options u tıklayın
:confused: :confused: :confused:
uzun bir aradan sonra isletim sistemimi XP yaptim. Bugune degin MS acikta kalsa, kapatilip sonra tekrar acilsa da hic bir zaman options ayari ile ilgilenmedim. Buna ragmen gerek template olsun ve gerekse loyout olsun bir kere acip ayni sayfanin bicimlendirilmis hali ile diger hisselere de sadece isimlerini yazmak kosuluyla bakabiliyordum.. Simdi ise sayin brusli'nin ifade ettigi gibi her defasinda MS i actigimda bu ayari yinelemek gerekiyor. Bunu baska bir yerden default olarak -bir kereligine- kalici halde degistirmek mumkun mu acaba ?
Bir diger degisle sag altta yer alan Choose Security | Options | bolumunde "Use smart chart" 'i "Use chart as template" devamli olarak degistirebilir miyiz ?
saygilarimla,
sn burusli nerdesiniz ? cevabinizi bekliyoruz efem...
Nasil olduysa bu sorun ortadan kalkti. ok
fantastico
18-08-2004, 17:52
arkadaşlar bir sorunum var:
6.52 kullanan bir arkadaşımın bilgisayarından dataları kendi bilgisayarıma aldım. bende MS 8 var.kendi datalarımı,historyleri,localları temizledim. ama kopyaladığım dosyaları MS tanımıyor.smart chart olarak gözükmüyorlar.open da all files diyorum o zaman .dat uzantılı olarak gözüküyorlarr ama bu sefer de hata mesajı veriyor.
yardım lütfen....
fantastico
19-08-2004, 11:41
bu konuda fikri olan yok mu :(
sayın Oğuz Çelikdemirden özür diliyorum kendisi bana çok yardımcı oldu program konusunda ama ben bir türlü programı verimli çalıştıramadım. Sizlerden isteğim metastock 6.52 veya 7.0 sürümünün cd formatında gönderilmesi. tekrar belirtiyorum her türlü masrafı karşılarım cd'yi sisteme attıktan sonra tekrar tarafınıza iade edebilirim. Yardımcı olursanız sevinirim...
minik yatirimci
20-08-2004, 16:55
sistem testini baslattıktan sonra m-stock un sağ alt köşesindeki $ işaretli ikona tıkladıktan sonra acılan menüden change speed i highest yapmayı deneyin.
birde opt degerlerini yukseltin
bikmisbroker
22-08-2004, 10:19
Ben de bilgisayarimdaki Hd degistirdim, yeni hd ile metastock 8.0 yukledim, downloader cd si ile 2001 tarihine kadar olan verileri yukledim.
Metastock'u acmak istiyorum bana "WINROS.EXE" bulunamadi diyor?
Allahdan eski hd mi formatlamadim henuz, ve verilerimi simdilik alabiliyorum, ancak bu winros.exe bi sekilde eski Hd de var. Onu bu yeni Hd e mi kopyalamam lazim? Yeni hd deki metastockdanmi 'activate' etmem lazim? Bir turlu cikamadim isin icinden.
Mevcut cd icinde veya mevcut eski hd in icinden bu 'winros.exe' hazretlerini nasil bulup metastock 8.0'i yine calisir hale getirebilirim??
Yardimci olabilecek varmi?
alvardar
22-08-2004, 11:58
Benim bilgisayarda metastock 8.0 pro yüklü.Yüklü dosyalara baktım ve winros.exe adında bir dosya bulamadım.Ayrıca açılırken öyle bir dosya da istemiyor.Programın ana dosyası Mswin.exe.
Ben de bilgisayarimdaki Hd degistirdim, yeni hd ile metastock 8.0 yukledim, downloader cd si ile 2001 tarihine kadar olan verileri yukledim.
Metastock'u acmak istiyorum bana "WINROS.EXE" bulunamadi diyor?
Allahdan eski hd mi formatlamadim henuz, ve verilerimi simdilik alabiliyorum, ancak bu winros.exe bi sekilde eski Hd de var. Onu bu yeni Hd e mi kopyalamam lazim? Yeni hd deki metastockdanmi 'activate' etmem lazim? Bir turlu cikamadim isin icinden.
Mevcut cd icinde veya mevcut eski hd in icinden bu 'winros.exe' hazretlerini nasil bulup metastock 8.0'i yine calisir hale getirebilirim??
Yardimci olabilecek varmi?
programı kaldırın. tekrar kurarken SELECT SETUP TYPE ekranı gelecek. CUSTOM seçin. oradan SELECT REAL-TİME VENDOR ekranı gelecek. bu ekranda NO REAL-TİME VENDOR seçin. kurulumu tamamlayın.
Logaritmik ve Matematiksel skala olarak ikiye ayriliyor.. Bu ikisinden hangisini kullaniyorsunuz ya da hangisinin kullanilmasini tavsiye edersiniz ?
Metastok 8 icinden bu ayarlar tam olarak nereden yapilmaktadir ?
selam saygi sevgi hurmetler..
Uzun vadede logaritmik, kısa vade de default u...
Sağ tıklayıp Y-Axis properties e girerseniz semi-log scala seçeneğini görürsünüz...
Kolay gelsin...
Sn. shibumi cok acik ve net olmus, cok tesekkurler aciklamalariniz icin. Sanirim bir cogumuz dafault kullaniyor.
Sayın BIKMIŞ aynı sorun bende de vardı ve sayın SLENDER in önerisi doğru sorun o şekilde çözülüyor saygılar.
herkese selamlar.
metastock programını nerden bulabilirim(ücretsiz olarak)?
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
ücretsiz bulamazsınız. ama korsan cd leri var.
Bu topigi sayin objektif gormesin, aman ha ;)
bikmisbroker
22-08-2004, 18:29
programı kaldırın. tekrar kurarken SELECT SETUP TYPE ekranı gelecek. CUSTOM seçin. oradan SELECT REAL-TİME VENDOR ekranı gelecek. bu ekranda NO REAL-TİME VENDOR seçin. kurulumu tamamlayın.
Problem cozulmustur..
Tesekkur ediyorum..
3 defa sagol..:)
fantastico
22-08-2004, 20:27
semi-log kullanırken normal trend ikonuyla trend çizmeyin çünkü ona bir paralel çekmek istediğinizde yeni çizgi sapıtıyor.
log skala da trend çizgileri s/l simgesiyle gösterilen semi log trend line ile çizilmeli
bu da benim tuzum olsun...
sn. fantastico, katkiniz icin tesekkurler, cok yararli oldu..
Sayın Fantastico
Metastock 7'de yok mu bu simge, yoksa ben mi bulamıyorum?
fantastico
23-08-2004, 15:41
sayın dt arda
7 de olup olmadığını bilemiyorum maalesef
ama 6.52 de yok onu söyleyebilirim...
metastock 6.52 veya 7.0 lazım her türlü masrafınız karşılanacaktır
özel mesaj gönderirsen bir çaresine bakarız sanırım
yahu bulunmaz hint kumaşıymış meğer bu 6.52 bilsem kiralık kasalarda saklardım
kimsede mi yok sayın yöneticiler lütfen seferberlik ilan edin bana bu program lazım derler ya para mühüm değil aynen öyle
Sayın yalı Emule adlı paylaşım programından bulmayı denedim sizin için.. Orada bile yok...Umarım bulursunuz....
Sn yalı,
size yardımcı olmak isterdim ama bende de bu sürüm yok ancak internette aramanız için alternatif sunayım dedim:
DC++ diye bir P2P programı var. Hub denilen sistemlere bağlanarak o sistemde online olan kullanıcıların paylaştırdıkları dosyalara (program, mp3, film vb.) ulaşabilirsiniz. Ben pek çok programı bu şislde buldum. Ancak aramak için biraz zaman ayırmanız gerek. Her Bir deneyin isterseniz.
Programı aşağıdaki adressten indirin (yaklaşık 1.1 MB)
http://prdownloads.sourceforge.net/dcplusplus/DCPlusPlus-0.401.exe?download
Daha sonra program içinde "public hubs" butonuna tıklatıp bağlanabileceğiniz hub'ların listesini indirin. Ordaki adresleri teker teker deneyerek hublarda arama yapabilirsiniz.
Ya da
www.hublist.org adresinden ülkelere göre ayrılmış listeden isteğiniz kritere göre arama yaparak uygun hublar bulun ve bağlanarak buralarda arama yapın.
ÖNEMLİ NOT: Hub'lardan yararlanabilmek için sizin de dosya paylaşmanız gerek. Bu sistemin mantığı "ne kadar fazla dosya paylaşırsan o kadar fazla hub'a bağlanabilirsin". Bu yüzden 20-30 GB dosya paylaşırsanız daha zengin içerikli hublara girebilirsiniz ve aradığınızı bulma olasılığı artar...
Umarım işinize yarar. Kolay gelsin...
Metastock 8.0'ı şöyle kur.
1)Kurulum için şifreni girip next ile ilerle.2)Kurulumu custom şeçeneği ile kur.3)Kurulum sırasında metastock real time data da okuyabildiğinden ve bu hizmeti
abonelik söz konusu olmadığından No vendor işaretlenir. Custom seçeneği ile ilgili olarak Options Scope işareti kaldırılır.Diğer eçenekler next ya da ileri ile geçilir.Kurulum sonrası Metasock ilk açıldığında Option seçeneğinden Real time ile ilğili seçenekler iptal edilir.4)Open tuşu ile datalarınızın yolu metastock'a tanıtılır. Ve analiz yapılılmağa başlanır.
Takıldığınız kısımlar için sorularınızı beklerim.Sheriff
Değerli yalı metastock 6.52 de 2000 yılı sorunu vardır.Bu nedenle dataların görünümü
poblemli diye hatırlıyorum.O tarihlerde data hizmeti veren şirketler bir yama dosyası ile soruna çözüm getirmişlerdi.Yani metastock 6.52 yi bulsanız da kullanamama sorunu karşınıza çıkacak.Ama ille de olsun derseniz bende olacaktı, ararım.
fantastico
02-09-2004, 13:01
sn sheriff
öncelikle ilginiz için teşekkür ederim
buraya not düşmeyi unutmuşum bu sorunu geçen hafta çözdüm sanırım.
benim hatam data dizininin içine başka bir klasör açıp dataları oraya atmakmış.o klasörün içinden direk ortaya kopyalayınca hepsini(yani normalde olamaları gereken yere) smart chartları tanıdı program.
başka bir klasörü tanıtmak için sizin dediğiniz gibi baştan kurulum yapıp o klasörü data yolu olarak göstermek lazım heralde,program kuruluyken böyle bir değişiklik yapılabilir mi peki onu sormak isterim size?
yani metastock data klasörünün içine "benimkiler" diye birşey açsam ve belirli hisseleri oraya atsam bunları tanıtmak için ne yapmak lazım?
ilginiz için tekrar teşekkürler...
Yapılabilir,ancak bunun anlatmakla yapılması çok zor.Benim önerim şu:
http://veri.tekaredi.com adresinden ücretsiz abone olunur.Yükleme ve kurulum kısmından 1.paket 71.5;2.paket 18.9 Mb olmak üzere birisi seçilerek yüklenir.
Kurulum dosyası açılıp kurulum gerçekleştirilir.Böylece program C: altında
C:\t2di-veri\GunTL-1 ve C:\t2di-veri\seansTL-1 isminde iki klasör oluşturur.Bu klasörlerin yolları olduğu gibi bırakılırsa metastock'a tanıtım ve yeni verilerin ilgili klasörlere gidişi kolay olur.Aktarma programını açıp gerekli ayarları yaptığınızda ücretsiz ve kaliteli datalar sahip olacaksınız.Anlattığım gibi kurulum yapılmışsa bir sorunla karşılaşmassınız.Başarılar.Sheriff
Metastock'a datalar şöyle tanıtılır.1)Program açılır.2)Kitaba benzeyen şekilden(open)C:tıklanır.Aşağı doğru açılan menüde Masaüstü,C:,D:gibi bölümler görünecektir.Tekaredi verisi kullandığımızı farz edersek C: çift tıklanır.Aşağı açılan menüden örneğin tekaredi-veri daha sonra SeansTL-1 çift tıklanırsa çerçevenin içinde hisse isimlerini ve kodlarını dizin yolu ile birlikte görürüz.Örneğin AKBNK çift tıklanınca ekranda bu hissenin grafiğini görürüz.Bir kere bu grafik kapandığında file menüsünden seçilip açılır.Bu hisse sayesinde diğerlerine ulaşırız.
Müjde programı en sonunda buldum . Bu arada Konuyla İlgilenen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum . OH be 6.52 varmış
metastockta garip bir sorunum var. alka ve mndrs hisselerini programda açtığım zaman program hata veriyor. ve cevap vermiyor tarzı bir hata veriyor. ama sadece bu iki hissede <oluyor bu. n yapmam lazım.
büyük ihtamalle bu senetler üstünde çalışırken sağ klik yaptınız ve delete tuşuna basarak grafiği sildiniz...
sanırım sorun bu deil yani hisse açılıyor ama mesela macd göstergesinin olduğu sayfayı ekranı kapla dediğim zaman program hata veriyor bunu nasıl düzeltecem bilmiyorum analizer den alıyorum verileri ordan kaynaklanan bir sorun olabilirmi.anlamadım bu işi neden sadece iki senette yapıyor bu hatayı.
sorun senin dediğin gibiyse n yapmam lazım.yada altenetif bir yol nedir.analizerdan yedekten geri yükleme de yaptım ama olmadı
arkadaşlar sorunuma çare bulacak biri yokmu?
Selam,
Böyle bir durumda benim yapacağım, MS'i tekrar kurmak olurdu..
metastockta garip bir sorunum var. alka ve mndrs hisselerini programda açtığım zaman program hata veriyor. ve cevap vermiyor tarzı bir hata veriyor. ama sadece bu iki hissede <oluyor bu. n yapmam lazım.
birde bunu dene:
grafikleri açtıktan sonra Alt ve Del e beraber basarak "Delete All" kutusu içinde bulunan "ındicators" ve "Line Studies" i işaretle ve OK tuşuna bas
belkide bir indikator uygulayıp bu grafik üzerinde iken sonradan indikatörü silmişsindir.
hata veren grafikleri soruna ekleseydin daha iyi olurdu
SVG
hata veren indikatörü bilmiyorum.ama metastock u da tekerar yükledim. analizerden verileride tekrardan yükledim. mndrs hissesini açtığım anda program hata veriyor yani indikatörü grafiği açıp silme imkanım yok.sadece iki hissede yapıyor bunu anlamadım bu işi garip bir sorun hata varsa hepsinde olur ama iki tanesinde oluyor
Eğer sadece iki hissede problem varsa,bir de şunu deneyebilirsiniz:
problemi olmayan herhangi bir hisseyi açın-istediğiniz indikatörü yerleştirin;sonra
ekranın sağ alt köşesindeki son ikon(choose a security) basın,"optıons" e girin, "use chart as template "yi işaretleyin,sonra da "keep line studies" ve "change all charts in a layout " kutucuklarını işaretleyin sonra da "optıons" ın yanındaki "security" yi girin ordaki listeden "mndrs "i seçin,bakalım işe yarayacak mi?
saygılar :)
hata veren indikatörü bilmiyorum.ama metastock u da tekerar yükledim. analizerden verileride tekrardan yükledim. mndrs hissesini açtığım anda program hata veriyor yani indikatörü grafiği açıp silme imkanım yok.sadece iki hissede yapıyor bunu anlamadım bu işi garip bir sorun hata varsa hepsinde olur ama iki tanesinde oluyor
indikatörü bilmesen bile önceki mesajda yazdığım şekilde yani "klavye"nde bulunan ;Alt (soldaki) ve Delete tuşlarına beraber basarsan silme şansın olurdu...
hidirlik
26-09-2004, 02:40
metastock 9,0 kullanan var mı + beğendiniz mi
Rademaker
26-09-2004, 20:34
şimdi diyelimki her hisseye MACD optimizasyon yaptım ve her hisse için en uygun farklı değerler buldum.Peki macd al veren hisseleri eksplorer da nasıl tarayacağım yani tarama sırasında her hisse için farklı optimizasyon değerlerini taramada kullanabilecekmiyim
ACEMİ BORSACI
27-09-2004, 07:30
maalesef ki..nnayırr... :)
yeni çıkan verisyonlar biraz kullanıldıktan sonra yüklenmeli yani eleştrileri öğrenip ondan sonra yüklenmeli. ben hala 7 kullanıyorum. bi sorunda yoktu burda yazdığım dışında şimdi gayet iyi.
uygun fiyata bir teknik analiz programı bulabilir miyim?metastock 9.0 yaklaşık 600 dolar civarında geziniyor.bu programı ve ya daha düşük sürümlerini daha uygun fiyata bulabilir miyim?
oguzgecer
13-10-2004, 23:06
bulursaan bana bitane alsana kardeş parası neyse veriirim valla
sn. salo,
büyük ihtimalle adını verdiğiniz iki hissenin verileri bozuk durumda öncelikle downloaderdan bir bakınız verilerde bir anormallik görüyormusunuz anormallik olmamasına ragmen hata devam ediyorsa dosya yapısı bozulmuş olabilir, programı ve verilerini tekrar kurduğunuzu söylüyorsunuz ama yine düzelmedi diyorsunuz programınızın teknik servisine bir mail atın derim... ama öncesinde aşağıdakileri deneyiniz:
-meta stock downloader dan sort ediniz bozuk hisseleri sorun devam ederse aşağıdaki maddeleri uygulayınız...
- MS downloaderdan baktığınızda veriler düzgün görünüyorsa Eğer kullandığınız programın Seçili Hisse Yazma fonksiyonu yok ise bu durumda bozuk verilerin CSV çıktısını alınız (ms downloaderdan) ... veri klasöründe ki bozuk hisseleri siliniz ve bu hisseleri bu csv den geri yükleyiniz...
seans içi olması yüzünden biraz karışık oldu mesaj, bunları denedikten sonra son durumu yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım
Saygılarımla
arkadaşlar;
veri alınan şirket değiştirildiğinde
grafik üzerindeki tüm çalışmalar ve notlar hepten gidiyor ve tabiki güncellenmiyor
bütün emekler boşa sil baştan tekrar hesapları yapmak gerekiyor
bunu bir çözümü var mı acaba?
bulursaan bana bitane alsana kardeş parası neyse veriirim valla
Aynen... :D
selamlar
aşağıdaki sorunuma hala çözüm bulamadım..
fontla ilgili değil sayın çelikdemir..
dosla xp uyumsuzluğndan sanırım..
mutlaka bir çözümü olmalı..
karıştır bakalım o kırmızı yerleri biraz bazen işe yarıyor eski programlarda
Rademaker
03-11-2004, 09:10
arkadaşlar sistem tester de
margin
money market
long initial
long maintanence
short initial
short maintanance
isimli bölmelere hangi rakamları yazmamız uygun olur Allahını seven söylesin
Downloader programı , File-->Open menüsünü tıklayınca hemen kapanıyor.(hiç error vermeden) . Win98 de iken hiç bir sorun yoktu. Başından geçen tecrübeli arkadaşların yardımını rica ediyorum. Selamlar...
Sayın yalı sanırım sizin 8,0 daki sorununuz şu:
formüllerde "> =" gibi mantıksal operatörlerden önceki ve sonraki virgülleri kaldırısanız
elinizdeki explorerleri kulanabilirsiniz.
Winros.exe Metastock'un değil ama bedava bir program vardı
http://www.fxclub.org/tools_soft_rumus
bu linkteki programın kullandığı data aktarım programı gibi hatırlıyorum
Winros.exe Metastock'un değil ama bedava bir program vardı
http://www.fxclub.org/tools_soft_rumus
bu linkteki programın kullandığı data aktarım programı gibi hatırlıyorum
Rusça biliyormusun?
İyi bi getiriside vardır heralde
Ne yazık ki bilmiyorum ama o program menüde bir yerden ingilizce oluyordu.
Yine de garip karakterler çıkmıştı bağzı yerlerinde.
Bir de uyarıda bulunayım:
Sanki o winros.exe 'yi antivirus programlarından biri Trojan olarak görmüştü
Metastock 9.0 Şİfresİ Acİl Lazim
Degerli forumdaslar,
Yurtdisinda yasiyorum. Canak anten yok, gerekirse temin edilebilir. IBS RealTrade Net -prof degil- programi araciligi ile saniyelik al sata kavustum. Cok da memnunum. Buna kavusmam da hissenet mudavimlerinin cok buyuk katkisi oldu. O yuzden :hissenet:
Konuyu acmaktaki amacima gelince ; Derinlik gorebilirken ayni zamanda da Metastock programinda anlik analizler yapmak istiyorum. Dakikalik, 5 dakikalik vesaire.. :rolleyes:
Bu konuda bir tavsiyeniz olabilir mi ? :confused:
Derinlik veren araci kurumlar var lakin -su an itibari ile- uc kurusluk portfoyumuz ve bir o kadar da islem hacmimizle derinlik alamiyorum. :o
Ozetlemek gerekirse; yurtdisina verilmek uzere derinlik ve anlik Metastock Analiz imkani ariyorum. Cok yakinda Internet baglanti (Hollanda) adsl olacak. Mumkunse internet baglantisini kullanarak bir cozum yaratmak istiyorum. Olmazsa anten cozumune de pek tabii olarak gecebilirim. Anten aracilgi ile sanirim Turk TV'lerine de bakma sansim olacak. Aslinda anten cozumu de pek cazip gibi durmakta :düsün:
Umarim tecrubelerinizi esirgemezsiniz. Zaten tecrubelerini esirgeyenin kasigi kirilsin yane :)
Saygilarimla ;)
ali desidero
23-12-2004, 16:06
metastokta bir explorer yazmaya calisiyorum. yazdigim formullerin son gun sonuclarini listeliyorum, fakat ayni formullerin grafiklerinde okudugum son gun degerlerinden farkli sayilar veriyor! bu problemlemin cozumunu bilen varmi?
Bu Topic süper
Harika
Meğer ne kadar çok bilmediğimiz varmış.
Aklıma bile gelmiyecek sorulara çözümler üretilmiş
Bu site başlı başına kaynak
Emek veren herkese teşekkür
ali desidero
24-12-2004, 07:50
metastokta bir explorer yazmaya calisiyorum. yazdigim formullerin son gun sonuclarini listeliyorum, fakat ayni formullerin grafiklerinde okudugum son gun degerlerinden farkli sayilar veriyor! bu problemlemin cozumunu bilen varmi? :hmm:
ali desidero
24-12-2004, 12:41
metastokta bir explorer yazmaya calisiyorum. yazdigim formullerin son gun sonuclarini listeliyorum, fakat ayni formullerin grafiklerinde okudugum son gun degerlerinden farkli sayilar veriyor! bu problemlemin cozumunu bilen varmi?
merhaba teknik analizi excel formatında sutunlara formül girerek kendimiz rsı,macd vb degerleri hesaplatabilirmiyiz.Ayrıca Metastock Explorer'da tüm hisselerin içinde belirli gün aralıgında(15-30 gibi)hissenin arka arkaya sıralı olarak kaç gündür yükseldigi veya düştügünü gün sayısı olarak veren formül varmı.yardımcı olabilirmisiniz.selamlar
merhaba benim acilen explorer da tüm senetleri inceleyerek belirli gün aralıgında(15-30) senetlerin yükselen ve düşen gün sayılarını veren formüle ihtiyacım var.selamlar
borsadam
27-12-2004, 01:23
grafikde okuduğunuz ile explorer formüllerinden eldeettiklerinizden farklı ise
grafiklerde hazıfazaya alınan veri sayısı ile explorerin baz aldığı ver isayısıs arasında fark vardır
örneğin macd verisi hesaplanması için 26 günden daha fazla veriye ihtiyaç vardır
26 gün önceki üstsel değerin doğru olması için ondan önceki 26 gün e de ihtiyaç olduğu varsayımı ile düşünürsek explorer ve grafikde yüklenen data sayılarını dikkate almalı. uzun zamandır metastock kulanmıyorum ama explorer için kullanılacak data sayısı opsiyonu var diye hatırlıyorum bunu arttırıın grafikdeki değerler yaklaşır.
cevap için teşekkürler borsadam.ama ben formülü bulamadım.biliyorsan belirtirmisin.metastock explorer tüm senedleri inceleyerek her senet için düştügü ve yükseldiği gün sdayısını veriyormu.
metin6144
27-12-2004, 10:42
grafikde okuduğunuz ile explorer formüllerinden eldeettiklerinizden farklı ise
grafiklerde hazıfazaya alınan veri sayısı ile explorerin baz aldığı ver isayısıs arasında fark vardır
örneğin macd verisi hesaplanması için 26 günden daha fazla veriye ihtiyaç vardır
26 gün önceki üstsel değerin doğru olması için ondan önceki 26 gün e de ihtiyaç olduğu varsayımı ile düşünürsek explorer ve grafikde yüklenen data sayılarını dikkate almalı. uzun zamandır metastock kulanmıyorum ama explorer için kullanılacak data sayısı opsiyonu var diye hatırlıyorum bunu arttırıın grafikdeki değerler yaklaşır.
ek olarak şunu da kontrol etmekte yarar var:
explorer penceresinde formülünüz şeçiliyken edit/options dan exploration periodicity bölümünde seçili seçenek grafiğinizle aynı olmalı (seanslık grafikte bakıyorsanız intraday / 60 min.) ve aynı yerde most recent date seçilmiş olmalı.
saygılar
manishing
27-12-2004, 16:11
macd bildiğmiz bi indikatör metastock veya herhangi teknik analizde macd ın yukarı veya aşağı kestiğni görürüz fakat macd nasıl hesaplanır nelere göre hesaplanır örneğin haftalık grafikte macd ı neye göre hesaplarız hareketli ortalamalara göremi bilgisi olan arkadaşlar formülünü yazarsa sevinirim saygılar
merhaba teknik analizi excel formatında sutunlara formül girerek kendimiz rsı,macd vb degerleri hesaplatabilirmiyiz.Ayrıca Metastock Explorer'da tüm hisselerin içinde belirli gün aralıgında(15-30 gibi)hissenin arka arkaya sıralı olarak kaç gündür yükseldigi veya düştügünü gün sayısı olarak veren formül varmı.yardımcı olabilirmisiniz.selamlar
Ben MetaStock kullanmaya başlamadan önce, bazı indikatör hesaplamaları için excel file kullanıyordum. Dosyam hala duruyor... İlginizi çekerse e-mail adresinizi bildirin göndereyim...
Selamlar
macd bildiğmiz bi indikatör metastock veya herhangi teknik analizde macd ın yukarı veya aşağı kestiğni görürüz fakat macd nasıl hesaplanır nelere göre hesaplanır örneğin haftalık grafikte macd ı neye göre hesaplarız hareketli ortalamalara göremi bilgisi olan arkadaşlar formülünü yazarsa sevinirim saygılar
MACD GÖSTERGESİ: (The Moving Average Convergence / Divergence: hareketli ortalamaların Uyumluluğu ve Uyumsuzluğu) MACD`de 26 günlük hareketli ortalamadan 12 günlük hareketli ortalama çıkarılır. Daha sonra çıkan farkın 9 günlük hareketli ortalaması alınır.MACD "al" komutunu kesişme yukarı doğru olduğunda "sat" komutunun ise kesişme aşağıya doğru olduğunda verir.
Selamlar
ali desidero
28-12-2004, 06:51
ek olarak şunu da kontrol etmekte yarar var:
explorer penceresinde formülünüz şeçiliyken edit/options dan exploration periodicity bölümünde seçili seçenek grafiğinizle aynı olmalı (seanslık grafikte bakıyorsanız intraday / 60 min.) ve aynı yerde most recent date seçilmiş olmalı.
saygılar
Cok tesekkur ederim! Aslinda basit bir hata ama siz olmasaniz herhalde bulamazdim. Yardiminiz icin cok sagolun :D
sn.manishing,
bu sorunuzdan anladığım kadarı ile teknik analiz okulu bölümüne hiç uğramamışsınız ya da gözünüzden kaçmış... ;)
korhan arkadaşımızın macd ile ilgili açtığı konuya bakabilirsiniz...
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=988
ayrıca buraya da bakabilirsiniz...
http://www.stockcharts.com/education/IndicatorAnalysis/indic_MACD1.html
sevgiler...
metin6144
28-12-2004, 12:11
Cok tesekkur ederim! Aslinda basit bir hata ama siz olmasaniz herhalde bulamazdim. Yardiminiz icin cok sagolun :D
Rica ederim :)
teşekkürler ilginiz için özel mesajda mail adresimi yazdım.Ayrıca göreceli güc ve hacim gücünü bulmak için metastock explorer formülü varmı.selamlar
Gerek yeni isimler gerekse yeni lot uygulaması nda meteastockda neler değişecek?İyi Seneler.
teşekkürler ilginiz için özel mesajda mail adresimi yazdım.Ayrıca göreceli güc ve hacim gücünü bulmak için metastock explorer formülü varmı.selamlar
File' ı e-mail adresinize yolladım, virus kontrolü yaptım merak etmeyin, kolay gelsin.
Selamlar
dosya için teşekkür ederim.doyayı hemen kullanmaya başlayacagım.çok oluyorsun demezseniz.bir arkadaşımda metastock var onda biraz ilgilenmeye başladım.göreceli güc ve hacim gücünü bulmak için metastock explorer formülü varmı.selamlar.
Mcd:=Mov(C,12,E)-Mov(C,26,E);
Mcd;
Mov(Mcd,9,E)
işte size macd ın formülü..
Mcd yerine başka bir şey de yazabilirsiniz..
borsadam
30-12-2004, 22:19
cevap için teşekkürler borsadam.ama ben formülü bulamadım.biliyorsan belirtirmisin.metastock explorer tüm senedleri inceleyerek her senet için düştügü ve yükseldiği gün sdayısını veriyormu.bilgisayarımda metastock yüklü değil şimdi sorunuza tam olarak cevap veremiyorum
ama cd lerde programı bulursam bu yılbaşı tatilinde bu formülü düşünebilirim
metastock fnksiyonlarını unuttum desem yalan olmaz ancak bu problem çözülebilir
cum() fonksiyonu ref() fonksiyonu ve tarih fonksiyonlarını bir arada kullanarak
çözülebileceğini düşünüyorum
yordam şöyle olmalı sanırım
tarih fonksiyonunu mantıksal olarak kulanıp bugunden itibaren n kadar veri
içindeysek istediğimiz fonksiyonu üretsin değilse 0 sonucu versin
if ( 0, f1(x) )
burada istediğimiz fonksiyon gayetki bir gün önceki ne göre yüksek düşük olma durumudur buda if() ile yapılabilir sonu 1 veya 0 üretmelidir
burayakadar oluyorsa, olduğunu düşünüyorum bu fonksiyonların sonucunu cumulative yapın yani
cum( if ( ft( ), 0, f1( fdy, 1,0))) gibi b,r işey olmalı
ft() : tarih fonksiyonu
fdy() : düşük yüksek sonucu üreten fonksiyon ..bu her halde if(ref(c,-1)>c),1,0) gibi yazılıyordu
yalnız burada tarih fonksiyonu için metastock un mu yoksa başka bir programın özelliği tam hatırlayamadım istenmeyen günler için 0 değeri vermeli istenen günler için fonksiyonun sonucunu üretmeli
kalkedon
30-12-2004, 22:56
Sn.Borsa 35
Şöyle bir şey işinize yarayabilirmi bilmiyorum ama, ters yüz edip kullanırsanız, sanırım işinizi görecektir.
Ben isim olarak " <consecutive down days" ismini vermişim. Siz istediğiniz ismi verebilirsiniz.
a:=C<Ref(C,-1);
b:=C>=Ref(C,-1) AND Alert((C>=Ref(C,-1))=0,2);
i:=Cum(a+b>-1)=1;
f:=BarsSince(i OR a)<BarsSince(i OR b);
g:=Cum(a OR Cross(a,0.5))-ValueWhen(1,i OR (f AND
Alert(f=0,2)) OR (f=0 AND Alert(f,2)),Cum(a OR Cross(a,0.5)));
If(f,g+1,g);
Teknik analiz için şu ana kadar FXchart kullanıyordum,şimdi ise MS 9.0 aldım.Fakat tabir yerindeyse programın içinde kayboldum.MS kullanımı amaçıyla yazılmış Türkçe bir kaynak,kitap önerebilirmisiniz acaba ..??
Metastock verilerim alfabetik olarak açılmış klasörlerin içinde.Bu grafikleri tek klasör içine nasıl toplayabirim?
Ytl ile işlem gören hisselerin bölünme oranları nedir?
Sn.Kalkedon
İlginiz için teşekkür ederim.Bu formül son 1 günlük düşen veriyi veriyor.Buna belirli bir süre koyup 15 veya 20 gün gibi hesaplatabilirmiyiz.Ayrıca aynı sütunda yükselen gün sayılarınıda hesaplatabilirmiyiz.selamlar.
Sn.Borsadam
cevap için teşekkür ederim.tam formülü sabırsızlıkla bekliyorum.
Teknik analiz için şu ana kadar FXchart kullanıyordum,şimdi ise MS 9.0 aldım.Fakat tabir yerindeyse programın içinde kayboldum.MS kullanımı amaçıyla yazılmış Türkçe bir kaynak,kitap önerebilirmisiniz acaba ..??
Yaşar Erdinç' in "Yatırımcı ve teknik analiz sorgulanıyor" kitabının faydalı olduğunu yazabilirim.
Selamlar
kalkedon
31-12-2004, 22:13
Sn.Kalkedon
İlginiz için teşekkür ederim.Bu formül son 1 günlük düşen veriyi veriyor.Buna belirli bir süre koyup 15 veya 20 gün gibi hesaplatabilirmiyiz.Ayrıca aynı sütunda yükselen gün sayılarınıda hesaplatabilirmiyiz.selamlar.
Sn.Borsa35
öncelikle formülde 3 işareti terse çevirdim.Bu kez üstüste yükselenleri tespit ettik. Ona da isterseniz diğerine atfen "<consecutive up days " ismini verelim.
a:=C>Ref(C,-1);
b:=C<=Ref(C,-1) AND Alert((C<=Ref(C,-1))=0,2);
i:=Cum(a+b>-1)=1;
f:=BarsSince(i OR a)<BarsSince(i OR b);
g:=Cum(a OR Cross(a,0.5))-ValueWhen(1,i OR (f AND
Alert(f=0,2)) OR (f=0 AND Alert(f,2)),Cum(a OR Cross(a,0.5)));
If(f,g+1,g);
kalkedon
01-01-2005, 11:34
Şimdi diyeceksin ki neden?
Neden ters çevirdin?
Neden ters çevirdiğimi en sonunda anlayacaksın.Bu formülden hareket edersek ters çevirmemiz gerekiyor.Neyse..
Öncelikle ilk formülü explore edelim.Geriye doğru 6 gün explore etme şansımız var.O yüzden ne kadar geriye gitmek istiyorsanız o kadar fazla explorasyon yapmanız gerekecek.Çünkü explorasyon sonuçlarını EXCEL e alacağız.Ben 12 seans geriye gitmek istedim.(Siz 12 GÜN de yapabilirsiniz.Explorasyon da GÜNTL yi seçersiniz)
Exploration notes explorer da tüm senetleri inceleyerek belirli gün
aralıgında(12) senetlerin yükselen ve düşen gün
sayılarını veren formül
Col A: Fml( "<consecutive down days")
Col B: Ref(Fml( "<consecutive down days"),-1)
Col C: Ref(Fml( "<consecutive down days"),-2)
Col D: Ref(Fml( "<consecutive down days"),-3)
Col E: Ref(Fml( "<consecutive down days"),-4)
Col F: Ref(Fml( "<consecutive down days"),-5)
Filter enabled Yes
Periodicity Intraday (interval = 60)
Records required 350
yazarak explore ettim.
Bir ikinci explorasyon hazırladım.
sayılarını veren formül
Col A: Ref(Fml( "<consecutive down days"),-6)
Col B: Ref(Fml( "<consecutive down days"),-7)
Col C: Ref(Fml( "<consecutive down days"),-8)
Col D: Ref(Fml( "<consecutive down days"),-9)
Col E: Ref(Fml( "<consecutive down days"),-10)
Col F: Ref(Fml( "<consecutive down days"),-11)
Filter enabled Yes
Records required 350
Bu ikisinin sonuçlarını alıp EXCEL e kopyaladım. Yanyana gelen 12 tane rakam oldu.
kalkedon
01-01-2005, 11:53
Aradaki yazıları silip rakamları yanyana getirince, aşağıdaki resimde de göreceğiniz gibi, O2 ye =EĞERSAY(B2:M2;0) FORMÜLÜNÜ GİRDİK.
1.satır da B2 DEN M2 ye kadar olan hücreler arasındaki "O" SIFIR ların kaç tane olduğunu tespit ettik. Yan taraf taki DÜŞÜŞ sütununa da =12-O2 FORMÜLÜNÜ girip 12 den O2 LERİ ÇIKARDIK.
böylece düşüş günlerini tespit ettik.Renklendirdik..
kalkedon
01-01-2005, 12:11
Düşüş günlerini bulduk kalanlar da çıkış günleri oluyor. İşimiz bitti derseniz yanılırsınız.Çünkü FİYATLAR bazen bir önceki seans ile aynı oluyor.Mesela üstteki resim de ADANA A ya bakarsanız. 4 tane Düşüş seansı olduğunu görürsünüz. O zaman 8 tane de çıkış seansı olması gerekir derseniz. YANILIRSINIZ.
ADANA nın seanslık grafiğini CANDLSTİCK yapıp incelerseniz;
kalkedon
01-01-2005, 12:18
4 düşüş seansına (gününe) karşılık 5 çıkış seansı(günü) olduğunu göreceksiniz. 3 seansın ise bir önceki seans ile aynı kapanışı aldığı için hesaba katılmaması gerektiğini anlarız.
O yüzden <consecutive down days formülü için yaptığımız işlemleri
<consecutive up days içinde yapmak zorundayız. Onun için formülü ters çevirdim.
Bakınca sanki oldukça zahmetli gibi görünen bu işlemler aslında olayı yerleştirdikten sonra yaklaşık 1-2 dakikanızı alacaktır.
Sizin sorunuza ben böyle bir çözüm buldum. EXPLORER üsütnde de mutlaka çözümü olabilir. Bulan bilen arkadaşımız olursa paylaşmaktan zevk duyarım. Saygılarımla.
kalkedon
01-01-2005, 12:44
<consecutive up days i explore etmek için de bu kez şu formülleri kullanıcaz.
sayılarını veren formül
Col A: Fml( "<consecutive up days")
Col B: Ref(Fml( "<consecutive up days"),-1)
Col C: Ref(Fml( "<consecutive up days"),-2)
Col D: Ref(Fml( "<consecutive up days"),-3)
Col E: Ref(Fml( "<consecutive up days"),-4)
Col F: Ref(Fml( "<consecutive up days"),-5)
Filter enabled Yes
Records required 350
sayılarını veren formül
Col A: Ref(Fml( "<consecutive up days"),-6)
Col B: Ref(Fml( "<consecutive up days"),-7)
Col C: Ref(Fml( "<consecutive up days"),-8)
Col D: Ref(Fml( "<consecutive up days"),-9)
Col E: Ref(Fml( "<consecutive up days"),-10)
Col F: Ref(Fml( "<consecutive up days"),-11)
Filter enabled Yes
Records required 350
kalkedon
01-01-2005, 12:58
Excel de ayrı bir sayfa da bunda da =EĞERSAY.... FORMÜLÜNÜ aynen kullanıp sıfırları bulup, 12 den çıkaracağız. İlk sayfadaki DÜŞEN leri bu yeni bulduğumuz ÇIKAN ların yanına alacağız. İkisini toplayıp tekrar 12 den çıkarırsak bir çnceki seans(gün) İLE AYNI KALANLARI DA tespit etmiş olacağız.Ben 12 seanslık yaptım siz 30 da yapabilirsiniz.
pozzecco
01-01-2005, 16:34
oncelikle herkesin yeni yili kutlu olsun :) arkadaslar metastock konusunda fazla bir bilgim yok...hacim gostergesinde ortalama almak istiyorum ve bunun yatay bir cizgi ile gostermek istiyorum bu konuda yardimci olabilirmisiniz?
Herkezin yeni yılını kutlarım.Yeni yılda bol kazanclı günler dilerim.
Sn kalkedon
gösterdiginiz ilgiye teşekkür ederim.Hemen uygulamaya gececegim.Gecen gün nette gezinirken site adını hatırlamıyorum bu formülü buldum
a1:=if(c>ref(c,-1),1,0);
a2:=if(a1=1 and ref(c,-1)>ref(c,-2),1,0);
a3:=if(a2=1 and ref(c,-2)>ref(c,-3),1,0);
a4:=if(a3=1 and ref(c,-3)>ref(c,-4),1,0);
a5:=if(a4=1 and ref(c,-4)>ref(c,-5),1,0);
a1+a2+a3+a4+a5
göreceli güc ve hacim gücünü (+1 ve-1 şeklinde olabilir)bulmak için metastock explorer formülü varmı?selamlar
Rademaker
02-01-2005, 11:55
Renko, kagi ve point and figure grafiklerinde yeni al veren hisseleri explore etmek istiyorum nasıl bi yol çizmeliyim.zeki arkadaşları görelim
kalkedon
02-01-2005, 12:13
Bu soruyu sorduğunuza göre özel bir zekanız olduğu kesin.Renko ,kagi veya point figure de AL sinyali veren bir formül verin.Zeki arkadaşlar o verdiğiniz formülü explorer a uygulasınlar.Bekliyoruz AL veren formüllerinizi..
Rademaker
02-01-2005, 13:22
benim aradığım özel bi formül değil AMA MESELA RENKO DA siyah karelerden sonra İlk beyaz kare geldiğinde ki bu bir al sinyalidir explorer yaptığımda bu tip hisseleri bulabilmeliyim.tek tek her hisseyi açıp acaba ilk beyaz kare oluştumu şeklinde bakmak çok zaman kaybettirici
Daha önce TL ye göre oluşturduğumuz dataları YTL ye göre nasıl düzenleyeceğiz.Tekaredi kullanarak veri alıyordum.Sevgilerimle
sanırım verileri baştan çekecez hiç bir değişikliğe gerek kalmıycak?
kalkedon
02-01-2005, 16:24
Benim bildiğim kadarı ile IMKB verileri eski sisteme göre yayınlamaya devam edecek.
http://www.imkb.gov.tr/duyurular.htm
Cafe Mekan
02-01-2005, 20:01
GLMDE, CARSI, COMUN, TPFAC, MILYT, GLBYO
Hisse Senetlerinin Kodları 03.01.2005 Tarihinden itibaren sırasıyla;
GLYHO, BOYNR, AVIVA, FACFA, DGZTE, PERYO olarak değiştirilmiştir.
.................................................. ..................................İMKB
borsadam
02-01-2005, 21:31
merhaba benim acilen explorer da tüm senetleri inceleyerek belirli gün aralıgında(15-30) senetlerin yükselen ve düşen gün sayılarını veren formüle ihtiyacım var.selamlar
metastockun date fonksiyonları yetersiz olduğundan ancak son aya ait için geçerli bir fomülü bu şekilde çıkardım briaz daha çalışırsak belki geliştirilebilir.
metastokcun yeni sürümlerinde day() fonksiyonu varmı bilmiyorum benimkinde yokmuş.
artan gün sayısı
ay:=LastValue(Month());
yil:=LastValue(Year());
Cum(If(Year()=yil, If(Month()=ay, If(C>Ref(C,-1),1,0),0),0));
düşen sayısı
ay:=LastValue(Month());
yil:=LastValue(Year());
Cum(If(Year()=yil, If(Month()=ay, If(C<Ref(C,-1),1,0),0),0));
borsadam
02-01-2005, 22:03
takvim matemetiği kullanınca oluyor istenilen gün/periyot kadar analiz yapmak mümkün
YilS:=2003; {önemli değil daha küçük bri yılda yazılabilir}
periyot:=6; {istenilen periyot kadar inceleme yapilacak bu örnekde 6 seçilmiş}
YilS:=If(YilS>LastValue(Year()),
LastValue(Year()),YilS);
uz:=Frac(yils/4)=0 AND Frac(yils/100)<>0
OR Frac(YilS/400)=0;
NC:=Yils*365+Int(Yils/4)
-Int(Yils/100)+Int(Yils/400)-uz;
uzs:=Frac(Year()/4)=0 AND Frac(Year()/100)<>0
OR Frac(Year()/400)=0;
y:=Year()*365+Int(Year()/4)
-Int(Year()/100)+Int(Year()/400)-Nc;
m:=
If(Month()=2,31-uzs,
If(Month()=3,59,
If(Month()=4,90,
If(Month()=5,120,
If(Month()=6,151,
If(Month()=7,181,
If(Month()=8,212,
If(Month()=9,243,
If(Month()=10,273,
If(Month()=11,304,
If(Month()=12,334,
-uzs)))))))))));
dayr:=y+m+DayOfMonth();
daynr:=If(dayr>0,dayr,0);
tra:=If(LastValue(daynr)-periyot>daynr,0,1);
{--------------------------------}
Cum(If(tra=1, If(C>Ref(C,-1),1,0),0));
düşen durumları saymak içinde
Cum(If(tra=1, If(C<Ref(C,-1),1,0),0));
satırları değişecek
explorere kolayca uygulanabilir
ataşdemir
03-01-2005, 18:27
Düzeltilmiş ytl verilerini grafiklerini bulabileceğimiz bir adres var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.Saygılar.
ben de arıyorum ama bulabilmiş değilim. grafik değil de data transferi ve düzeltilmiş data gerekiyor.
www.tekaredi.com
veriler ve data programı düzeltilmiş.Şu an üçretsiz.........
veri dosyası 60 mb civarında bilginize.program 18 mb.
Rademaker
06-01-2005, 22:15
Merhaba amerikada kullanılan ASCİİ file yapıları ile Türkiyede kullanılanlar arasında yapı farkı varmı acaba bilenler bilgi verebilirse çok sevinirim
Arkadaslar benim MS de karsilastigim soyle bir sorunum var.
Hisseleri genellikle grafik agirlikli analiz ederim. Bu sebeble yapmis oldugum template (loyout) araciligi ile hisselerimi (bastan sona dogru 300 kusur hisseyi next tusuna tuslayarak) aciyorum lakin bazen hisselerdeki yetersiz gun sayilari sebebi ile -su indicator bir sekilde grafige yansitilamamistir.. anlaminda uyari aliyorum. Bu uyarilari toptan kapatmak istiyorum. Artik MS den herhangi bir sebeble uyari almak istemiyorum. Bunu options diyolog penceresinde yapmak icin kurcaladim ama sonuc sifir.
Tecrubesi olan arkadaslarimin yardimina ihtiyacim var.
Saygi ile,
kalkedon
09-01-2005, 11:49
Sevgili Chech Mate
2 sebep olabilir. Birincisi formüllerde hata olabilir.O tür durumlar da devamlı o uyarıları göreceksiniz.Hatalı formülün bedelini ödeyeceksiniz.
2.sebep, formülde taranması istenen gün sayısıdan kısa datanız vardır.
Bu durumda ya DATAların tamamlanmasını bekleyeceksiniz.Ya da Adı değişen bir senet ise MERGE işlemi ile eski verilerle yenileri birleştireceksiniz.
Yanlış anlamadı isem sorunuzun cevabı bu.Saygılar.
Sevgili Kalkedon,
Evet, kisa/eksik data var. Daha dogrusu yetersiz data sozkonusu. Formul yazmada usta olsaydim indicatore su gibi durumlarda hata verme derdim ama yarari olurmuydu bilemiyorum. Sanki Metastock icinden bir seyler yapmam gerekiyor gibi..
Yetersiz datalar sebebi ile en cok dogal olarak yeni hisselerde bir de sektorlere bakarken yasiyorum.
Ifade ettiklerinize gore bir daha bakayim, belki bir cikis yolu bulurum.
Olmadi bir email ile ms teknik destege sorayim.
Ilginize ve yardiminiza tesekkur ederim.
Saygilar..
kalkedon
09-01-2005, 12:04
göreceli güc ve hacim gücünü (+1 ve-1 şeklinde olabilir)bulmak için metastock explorer formülü varmı?selamlar
Şöyle birşey deneyebilirsiniz;
Exploration notes
Col A: 100*((Mov(C/P,26,E)/Mov(C/P,12,E))-1)
Filter enabled Yes
Records required 350
Burda dikkat edeceğiniz olay şu. P fonksiyonundan dolayı, explorasyona başlamadan önce MS te bir grafik açın, mesela 100 endekse göre GÖRECELİ GÜÇ ölçümü yapacaksanız, bu grafik 100 endeksin grafiği olsun.Ve ordaki barların üstüne mause ile tıklayın. Tıklamazsanız explore ettiğinizde bir sonuç çıkmayacaktır.
Birde dikkat edeceğiniz şey şu olsun, günlük verileri explore etmek istiyorsanız GÜNLÜK verilerle endeks grafiği açık olsun.
iyi günler
sn.kalkedon
ilginiz ve yardımınız için teşekkür ederim.bir başka bir formül buldum ama 5 günle sınırlı dah fazla güne (25gün)çıkarmak mümkünmü ve aynı satırta toplam günü vermesi saglanabilirmi
Column A
CLOSE
Column B
If(C>Ref(C,-1),1,0)
Column C
If(C>Ref(C,-1) AND Ref(C,-1)>Ref(C,-2),2,0)
Column D
If(C>Ref(C,-1) AND Ref(C,-1)>Ref(C,-2) AND Ref(C,-2)>Ref(C,-3),3,0)
Column E
If(C>Ref(C,-1) AND Ref(C,-1)>Ref(C,-2) AND Ref(C,-2)>Ref(C,-3) AND Ref(C,-3)>Ref(C,-4),4,0)
Column F
If(C>Ref(C,-1) AND Ref(C,-1)>Ref(C,-2) AND Ref(C,-2)>Ref(C,-3) AND Ref(C,-3)>Ref(C,-4) AND Ref(C,-4)>Ref(C,-5),5,0)
kalkedon
09-01-2005, 13:49
Explore ettiğinizde 100 endeksi sıfır olarak bulacaksınız. ÇÜNKÜ kendine karşı gücü sıfırdır.Diğer senetlerin endekse karşı gücünün ne olduğunu da böylece anlayacaksınız.
Buradaki sorun şu; Zaten en tepede olan SENET en güçlü dönemini yaşamaktadır.O senedi almak çok mantıklı olmayabilir.
Bundan 2-3 sene kadar önce efk37 grubunda bu konuda bir çalışma yapmıştık.
Çalışmamız da değişik yöntemler kullanarak gücü artan senetleri tespit etmeye çalışmıştık.Excel üzerinde değişik formüller kullanarak önceki explorasyon sonuçlarını da birarada kullanarak en iyileme çalışmaları yapmıştık.
Küçük yatırımcı açısından çok faydalı olmuyor.Çünkü portföyü parçalıyor.Bu konuda da şöyle bir yöntem geliştirmiştik. Alım ve satım kararlarında VOLÜMLERİ esas alma yöntemi.
Tabii İMKB açısından çok uygun çalışmalar değildi ama katılanlar açısı