View Full Version : PORTFÖY Yarışması BAŞLIYOR!!!
Objektif
22-08-2004, 01:23
Uzun zamandır kodları yazılmaya çalışılan ve bir iki talihsizlik atlatan portföy yarışmamız sonunda huzurunuza geliyor ve denememize açılıyor. :)
Yazının sonunda yarışmaya ait linki bulabilirsiniz.
Öncelikle yarışmaya katılmak için forum üyesi olmak ve foruma giriş yapmak yeterlidir. Bu sayfadan direk olarak portföy yarışması sayfasına geçtiğiniz takdirde o sayfada da tanınacaksınız.
İki farklı kategoride portföy oluşturabilirsiniz.
a) Yarışmaya dahil,
b) Kimsenin görmeyeceği size özel portföyünüz.
Zaman bakımında portöyleri üç kategoride yarıştıracağız.
a) Haftalık
b) Aylık
c) Yıllık
Ve son olarak her zaman kategorisi ikiye ayrılıyor
a) IMKB-100
b) IMKB Tüm
Herkes üç adede kadar portföy oluşturabilir ve bu portföylerini istediği kategoriye sokabilir.
Bu hafta sadece haftalık yarışmayı deneyeceğiz, eğer ciddi bir eksiklik aksaklık vs bulmazsanız gelecek haftadan sonra aylık yıllık ve haftalık yarışmalarımız başlayacak.
- Şu anda sadece İMKB'ye kote senetler alınıp satılabilmekte.
- Yarışmada başlangıçta herkesin 100 milyar TL'si olacak.
- Senet almadığınız bakiyeniz akşam repo olarak değerlendirilecek.
- Alım ve satım işleminde binde 2 komisyon uygulanacak.
- Alım ve satım işlemleri saat 17:00 - 09:15 arası gerçekleşecek. (Saatler yaklaşıktır)
- Portföyler her gün istendiği gibi değiştirilebilecek.
- Taban olan senetler satılamayacak, tavan olan senetler alınamayacak.
Yarışmada olmasını düşündüğünüz konuları, eksiklikleri, hataları forum@hisse.net adresine bildirebilirsiniz. :cool:
hisse.net Portföy Yarışması URL adresi http://www.hisse.net/portfoy dür. Şu andan itibaren portföy oluşturmaya başlayabilirsiniz.
Unutmayın bu hafta sadece test amaçlı yarışacağız, eğer bir aksaklık çıkmazsa gelecek haftadan itibaren yarışmamız resmi olarak başlayacak. ;)
Herkese Bol Şans Diliyorum. :)
NOT: Şu anda yarışmayı açıp kapatma işlemini manuel olarak yapılacak, açma işlemi saat 17:00 de olacak, saat 09:20 civarında da işlemlere kapatacağım.
8 Eylül Çarşamba
Portföy yarışmasındaki bütün aksaklıklar tespit edildi. Yarışmanın kodlarını yazan ekibe bildirildi. 2 hafta içerisinde kesin yarışmaya başlayacağız.
Yıllık yarışma ise 2005 yılı başında başlayacak.
son_azrail
22-08-2004, 01:31
hayırlı olsun bakalım...
elinize saglık.çok güzel olmuş.yalnız hisse alım-satımı nasıl yapacagımı bulamadım.hayırlı olsun tüm hisse net ailesine...
CANOZGUR
22-08-2004, 15:46
Kendinize ait bir protfoy yarattiktan sonra portfoylerim tabina girip verdiginiz portfoy ismine tiklarsaniz senet alim-satimi yapabiliyorsunuz..
hayirli olsun, burda da full maldayiz :)
M.Işılak
22-08-2004, 17:04
Çok güzel olmuş... Ellerinize sağlık...
Bu arada bende şöyle bir hata mesajı çıkıyor. Bu bana özel mi yoksa bir bug mı söz konusu?
JpGraph Error:
This PHP build has not been configured with TIF support. You need to recompile your PHP installation with FreeType support.
Sayın Objektif Hisse.net ailesine yakışır bu hizmetinizden dolayı sizleri kutluyoruz.. Saygılar efendim.
Objektif
22-08-2004, 17:25
Çok güzel olmuş... Ellerinize sağlık...
Bu arada bende şöyle bir hata mesajı çıkıyor. Bu bana özel mi yoksa bir bug mı söz konusu?
JpGraph Error:
This PHP build has not been configured with TIF support. You need to recompile your PHP installation with FreeType support.
Grafikler tam anlamıyla oturmadı, ileride olacak.
Sn. Objektif,
ellerinize sağlık.
Gerçekten güzel olmuş.
Umarım yarışmaya katılan tüm arkadaşlar, kurallara uygun
davranarak bu güzel çalışmanın kesintiye uğramadan sürmesine
katkıda bulunurlar.
Bol kazançlar...
Sn. Tera59, Kurallari ben gormedim. Kurallara nerden bakabiliriz ? Cidden ogrenmek ve hata yapmamak icin soruyorum. Ben sistemi oturmus sanmistim.
Öncelikle bu güzel yarışmanın aramıza dönmesinde emeği geçen herkese başta sn. Objektif olmak üzere teşekkür ederim. İçerik olarak çok güzel olmuş.
Yalnız bir sorunum var İmkb 100 için senet almak istediğimdeTüm senetleri; genel yarışmaya katılmak istediğimde 100 senetleri karşıma çıkıyor. Sorun benden mi kaynaklanıyor acaba?
Emegi gecen herkese tesekkurler. Gayet guzel olmus.
Sayın Objektif her şeyden önce bu sıcakta zahmetlerinize teşekkürler.Ben İmkb-Tümü tıkladığım zaman İmkb 100 ü görüyorum.
Sayın Objektif her şeyden önce bu sıcakta zahmetlerinize teşekkürler.Ben İmkb-Tümü tıkladığım zaman İmkb 100 ü görüyorum.
+1 aynı sorun.
wallstreet
23-08-2004, 01:19
emeği geçen herkese çok teşekkürler...
aynı sorun bendede var
+2
randomwalker
23-08-2004, 01:40
aciga satis var mi aciga satis? :confused: :eek: :D :p
Objektif
23-08-2004, 01:45
İMKB-100 ve Tüm olayında problem olmuş. Düzelecektir.
Açığa satış yok.
Arkadaşlar göreceğiz bakalım,kim neler yapıyor?Forumda herkes yok şu hisse şöyle olacak böyle olacak diye söyler durur.Er meydanında kimin ne yaptığı belli olacak.Yarışmada iddialı olduğumu söyleyebilirim.
erciyesforce
23-08-2004, 10:08
alım satım işlemleri kapanış fiyatlarından seans dışı gerçekleşiyor anladığım kadarıyla .. seans içi işlem yapamıyoruz galiba ... doğru mu anlamışım sn objektif ..
Objektif
23-08-2004, 10:25
alım satım işlemleri kapanış fiyatlarından seans dışı gerçekleşiyor anladığım kadarıyla .. seans içi işlem yapamıyoruz galiba ... doğru mu anlamışım sn objektif ..
Doğru anlamışsınız efendim. ;)
Objektif
23-08-2004, 10:38
yani yazdığımız hisselerin akfinden gün sonunda 1 lot satış yapıp yükset tutabiliriz:)
?? :confused:
erciyesforce
23-08-2004, 10:39
şimdi ben 590 dan agyo alamadım değil mi ?
aldığım kağıdın lot sayısını göremiyorum. sadece TL tutarı görülüyor. lotları nasıl görebiliriz
M.Işılak
23-08-2004, 18:49
Portföy değerleri yenilenmemiş sanırım...
Ercan Yildiz
23-08-2004, 18:50
arkadaslar .. Tüm endekse dahil portföy olusturmama ragmen VKING ve EGGUB gibi hisseleri secemiyorum ???? fikri olan ?
M.Işılak
23-08-2004, 18:53
şimdi ben 590 dan agyo alamadım değil mi ?
Umarım alabilmişsindir :D :D
wallstreet
23-08-2004, 20:59
sayın objektif hafta sonu yarışma başladığında mardin almıştım 98 milyarlık ama bugün hiç bi değişim yokmuş gibi gösteriyor mardin bugün %5 çıktı bende hala mardin duruyor ama 98 milyarda kımırdama yok... anlayamadım yanlış bişeylermi oldu? diğer katogoride koç almıştım 7700 den ondada para açısından değişiklik yok....
merhaba objektif, dun aksam 590 dan 30 milyarlik agyo aldim. bugun seans kapaninca 680 den sattim. (satarken deger 680 olarak gorunuyordu.) ama elime gecen para yine 30 milyar, nasil oluyo bu? (ustelik alim-satim komisyonu da verdim 29 kusur milyar). :eek:
Objektif
23-08-2004, 21:58
Kusura bakmayın, düne kadar şıkır şıkır işleyen programda bir hata oldu, araştırılıyor ve düzeltilecek.
Zaten bu haftaki yarışma kayıtlara geçmesi için değil denemek ve eksiklikleri görmek için yapılıyordu. Sanırım gelecek hafta da öyle olacak :hmm:
Bu işi ya yapacağız ya yapacağız :roll:
wallstreet
23-08-2004, 23:37
tühhh hayalide olsa bni günde 5.4 milyar kazanmıştım kayıtlara geçmemiş:))) herneyse kısmet değilmiş.... umarım iyi olur...
Bu arada sayın objektif yarışmayı daha zevkli hale getirmek için hergün en yüksek getiriyi sağlayan kişiye bir itibar puanı versek nasıl olur...
ben 100 milyarlık agyo almıştım. dün %15 yapıp sattım bende de birşey görünmüyor. Gerçek hayatta olsa ne olurdu düşünmek istemiyorum.
Aslinda mevcut sistemde hisse alimlari icin belirli kotalar konulsa fena olmaz, gercegine dogru yakinlasilmis, bir adim daha atilmis olurdu ;)
Ercan Yildiz
24-08-2004, 19:10
ben 100 milyarlık agyo almıştım. dün %15 yapıp sattım bende de birşey görünmüyor. Gerçek hayatta olsa ne olurdu düşünmek istemiyorum.
gecek hayatta olsa 15 milyar kazanmistin
tühhh hayalide olsa bni günde 5.4 milyar kazanmıştım kayıtlara geçmemiş:))) herneyse kısmet değilmiş.... umarım iyi olur...
Bu arada sayın objektif yarışmayı daha zevkli hale getirmek için hergün en yüksek getiriyi sağlayan kişiye bir itibar puanı versek nasıl olur...
Ooooo hem paralari gotur,hemde yesil itibar puani olur mu kardesim. ;)
Bana gore en fazla getiriyi saglayan kisi, en az getiri saglayan kisiye bir itibar
puani versin, nede olsa cam sakizi coban armagani. :)
Ercan Yildiz
24-08-2004, 19:29
Ooooo hem paralari gotur,hemde yesil itibar puani olur mu kardesim. ;)
Bana gore en fazla getiriyi saglayan kisi, en az getiri saglayan kisiye bir itibar
puani versin, nede olsa cam sakizi coban armagani. :)
bence en cok kazanan kisi gruptaki büütn arkadaslara yemek ismarlasin :eek:
ee var mi öyle milyarlari götürüp kendine müslüman olmak :D
wallstreet
24-08-2004, 21:59
istediğiniz itibar puanı olsun alın veriyorum:) ama para hala kasama geçmedi geçerse yemeğede götüreyim... boğazda bi balık iyi gider...:)
wallstreet
24-08-2004, 22:15
para kasama geçmiş ama eksik geçmiş ben 99 milyarlık mardini 6050 den almıştım 6550 den satıyorum yüzde 8 lik getiri neredeyse... herneyse sattım başka kağıda geçtim yarın heyecanlı dakikalara gebe bir kağıt.... herkese bol kazanç...
burada alıp satmak güzel oluyor. her nedense sürekli kar ediliyor :) gerçek olmadığı için paranın tamamını bir seferde bir hisse yatırabiliyoruz, aynı şekilde tek kalemde satabiliyoruz.
Gel gör ki kendi paramla aynı şeyi yapmıyorum, yapamam. kademeli alışlar, satışlar, kesinlikle birden fazla hisse ve olabildiğince sağlam kağıtlar. (hangimizin portfoyu tek bir hisse ile %100 dolu ki? )
Doğrusuda bu olmalı bence borsaya yatırdığım para bana yarışmadan gelmedi.
Eylenmek güzel bende birçoğumuz yarışmada gerçek hayattan daha fazla kazandım. (henüz kayıt edilmese de) (birde kazandıklarımızı harcamak için sanal alışveriş yapabilsek:)
M.Işılak
24-08-2004, 23:06
birde kazandıklarımızı harcamak için sanal alışveriş yapabilsek:)
Yeter ki siz isteyin sn. deniz...
Aşağıda resmi görülen Ferrari'yi sadece 5 milyar sanal TL'ye sanal olarak veriyorum...
http://img47.exs.cx/img47/7321/ferrari1.jpg
Almak isterseniz, sn. Objektife söyleyelim sizin portföyden benim portföye bir 5 milyar aktarıversin :D
M.Işılak
24-08-2004, 23:38
Bir soru:
Cumartesi günkü alışlarımız cuma kapanışına göre mi yoksa pazartesi kapanışına göre mi oluyor? Aynı şekilde şimdi satsak salı kapanışına göre mi satmış olacağız yoksa yarın ki kapanışa göre mi?
Saygılar...
..
Sayın Misilak ,şimdi deneme yaptığım için sorunuza cevap vereyim.Şimdi satarsanız Salı kapanışına göre satıyorsunuz.Cumartesi alışlarınızda tabiki Cuma kapanışına göre olacak.
Sayın Objektif herhalde biliyorsunuzdur,sorun devam ediyor,İMKB tümde yalnızcana İMKB 100 hisseleri mevcut,halbuki bana özel bölümünde tüm hisseler mevcut.Acaba bana özel bölümünü kaldırsak sorun düzelirmi?
Başka bir şey daha dikkatimi çekti,Genel yarışma sonuçlarında ismim 3 ve 4 üncü sıralarda.Bunlardan bir tanesi Tüm için diğeride 100 için.
M.Işılak
24-08-2004, 23:54
Sayın Misilak ,şimdi deneme yaptığım için sorunuza cevap vereyim.Şimdi satarsanız Salı kapanışına göre satıyorsunuz.Cumartesi alışlarınızda tabiki Cuma kapanışına göre olacak.
Ben de öyle olmalı diye düşünüyorum. Sonuçta ertesi gün tavana yakın artış yapacak kağıdı alırsak zarar etme ihtimalimiz yükselecek demektir...
Amaaaaaa...
O zaman Cumartesi günü 19,960 M yatırdığım AGYOdan 33,830 lot almış olmam lazım (Cuma kapanış: 590). Bu da bugünkü portföy değerinin 23,342 M olmasını gerektirir (33,830x690); oysa ki şu anda 20,254 M olarak gözüküyor...
..
Sayın Misilak,sayın Objektif sanırım sorunu çözdü ama hafta sonunda yazdığımız hisseler ilk defa bugünkü perfonmasına göre değerlemeye tabi tutuldu,yani pazartesi günkü perfonmanslar yarışma sonuçlarına tesir etmedi.
preatoria
25-08-2004, 10:25
sürekli foruma yönlendiriyor portföye giremiyorum
Bende de, saat 17:40 itibari ile satim islemi icin "Şu anda alım satım işlemi yapamazsınız." uyarisini verdi. :confused:
greenleaf
25-08-2004, 21:14
8400 den alınmıs 49,9 milyarlık hisse 8600 lirayken yine 49,9 gozukuyor..var mı buna benzer sorunu olanlar.
skinnypuppy
26-08-2004, 10:39
tekerrür olacak galiba ama boyasan falan gibi zamazingolar genel yarışmada alınamıyor...
selamlar herkese...
Bu mesajı Portfoy Yarışması'nın programcı ekibini temsilen yazıyorum. Bu thread altında sistemle ilgili problemlere çözüm bulmaya çalışacağım. Hatalar düzeltildikçe buradan duyuracağım. Öncelikle ekibimizle ilgili bir konuyu açığa kavuşturmak isterim: Biz borsadan sizin anladığınız kadar anlamıyoruz, paylaşımımız sırasında bazı özel jargonu anlamayacağımız öngörüsüyle yazabilirseniz çok sevinirim.
Dün akşam seanstan sonra yaptığımız düzeltmelerde IMKB 100 ve genel yarışmaya dahil senetler konusundaki karışıklığı çözmüştük. Şu anda sistem alım satıma kapalı olduğundan test edemedim ama "skinnypuppy"nin bahsettiği boyasan konusunun da halledilmiş olması gerekirdi. Akşam üzeri tekrar inceleyeceğim.
Bunun dışında ekstrelerde bir hata tespit etmiştik. Onu da düzelttik. Ekstrelerinde hatalı işlemler görenler, dün akşamdan itibaren yaptıkları alışverişlerinde bu hataları görmeyecekler.
Gün sonu kazançlarıyla ilgili konuda bir hata olduğundan şüpheleniliyor bir de anladığım kadarıyla. Fakat problemi tam anlayamadım. Portföy ismiyle birlikte tarihsel bir açıklama yapabilecek olana benden de bir sanal ferrari :)
Konuyla ilgili soru ve problemleri bu thread'e yazarsanız memnun olurum. Yanıtlamaya çalışacağım...
Barış
Objektif
26-08-2004, 14:52
Problem şu Barış bey :
IMKB-100 yarışmasında IMKB-Tüm seçiliyor, İMKB-Tüm yarışmasında ise İMKB-100 seçilebiliyor. Ters olmuş.
Selamlar,
Dün akşam yaptığımız bir düzeltmeyle bu sorunu çözdüğümüzü sanıyordum. Ama şu anda kontrol edemiyorum, sistem alışverişe kapalı olduğu için. Seanstan sonra bakacağım artık...
supersonic
27-08-2004, 08:56
Ben bu işi çok sevdim.
Objektif, bu test aşamasıysa, burada yapılan skorlar sistem açıldığında sıfırlanacak mı?
Yoksa gönül rahatlığıyla yarışalım mı? :D
BONUSSİMO
27-08-2004, 09:53
10 milyarı aldıkta hisse alımı nereden yapılacak ??Bu konuda bir izahname yok mu ??
ergincenk
27-08-2004, 11:53
Hisse senedi alim-satim saatleri nelerdir
senet al dedigimde saatlere bak uyarisi yapiyor
help yokmu?kurallar neler?
Objektif
27-08-2004, 12:00
- Bu bir test aşaması. Bu aşamanın sonunda skorlar sıfırlanacak. Aşama halen sürüyor, önümüzdeki hafta da devam edecek. Siz yine de gönül rahatlığıyla yarışın :o
- Saat 17:00 - 09:00 arası senet alıp satabilirsiniz. Bu saatler dışında sistem alışverişe kapalı olacaktır.
- Senet almak için bir portföy yaratmak ve daha sonra bu portföye tıklayarak girmek gerekir. Bu ekranda alım satım yapabilirsiniz.
- Alım satım lot olarak değil milyar TL olarak yapılmaktadır.
ergincenk
27-08-2004, 12:06
anlasildi tesekkürler
tekrar selamlar,
Baktığıma göre "IMKB 100" ve "Genel Yarışma" senet karışıklığı sorunu çözülmüş görünüyor. Fakat önceden de belirttiğim gibi daha ana bir yeri göremiyor olabilirim. Rica etsem,
IMKB 100 listesinde çıkmaması gereken ama çıkan bir senet söyleyebilirseniz çok yardımcı olursunuz...
Barış bey,
İMKB 100 de aylık sıralama var, ama GENEL de aylık sıralamalar boş..
Bir bakabilirmisiniz mümkünse...
Barış Bey öncelikle zahmetlerinize teşekkürler.İMKB 100 yarışmasında tüm senetler mevcut,halbuki İMKB 100 e ait 100 adet hisse olması lazım.Diğerlerini de devre dışı bırakmalısınız.Bu ileride karışıklığa yol açar çünki yarışma 100 hisse arasında olması lazımken 300 ü aşkın hisse (İMKB Tüm) arasında olur.Şu anda olması gereken 100 adet hisseyi yanlış yazabilirim.Eğer arkadaşlar biliyorlarsa buraya kopyalayarak Barış Beye yardımcı olsunlar.
Aşağıdaki link deki .xls dosyasında tüm senetlerin listesi mevcut.
Yararlanabilrisiniz..
Yanlız şu var: her 3 ay da bir ufak dahi olsa kendi aralarında bazı değişklikler yapılır.
ör: 100 deki xy hissesi 1oo den çıkarılır 50 ye konur, ya da tüm e konur gibi...
ama sayıca azdır bu hisseler..
http://www33.brinkster.com/forumgrafik/file.asp?ID=74
eğer bu adresden ulaşamazsanız, mail ile ulaştırmayı denerim size..
sartar2000
30-08-2004, 01:37
BİR HAZIR BETON DEVİ DOĞUYOR
Adana,Bolu,Ünye çimento’nun hazır beton tesisleri Oyak Beton altında Mayıs başında birleşecek.Birleşme raporu üç çimento şirketinin hissedarlarına çok önemli mesajlar verecek.2003 yılından beri sessiz sedasız yürütülen bir projede sona gelindi.2000 li yıllarla birlikte büyük bir sıçrama gerçekleştiren ve Türkiye’nin en büyük holdinglerinden birisi olan OYAK Grubu’nun üç çimento şirketi hazır beton tesislerini bu mayısın başaına kadar birleştirmiş olacak.Nisan içinde yapılan Genel Kurul Toplantısında onaylanan birleşme sonucu,hem birleşmeye hazır beton tesislerini devrederek katılan Adana,Bolu ve Ünye Çimento açısından,hemde yeni kurulacak ve tün hazır beton tesislerini bünyesinde barındıracak olan Oyak Beton açısından çok önemli bir süreç başlayacak.Çünkü,üç şirketin kısmi bölünmesi ve tek bir bünyede birleşmesi şeklinde ortaya çıkacak olan şirket hazır beton devi olacak.Üstelik birleşme sırasında üç çimento şirketinin birleşmeye konu olan varlıklarına biçilen değerler Adana,Bolu Ve ünye çimento tahtalarında da büyük harekete yol açabilir.Çünkü birleşme raporuna göre bu şirketlerin bilanço değerleride artmış olacak.Özellikle Ünye çimento birleşmeden en büyük faydayı sağlayacak gibi görünüyor.Çünkü birleşme sırasında ortaya çıkacak değerlerin Ünye Çimento hisselerinin ucuz kaldığını göstereceği tahmin ediliyor.İşte 26 tesislik bir hazır beton devini hazırlayan birleşme raporuna göre Adana,Bolu,Ünye Çimento ve Oyak Beton’un geleceği…
26 TESİSLİ DEV
Birleşmeye aynı sermayeyle katılan üç şirketin de farklı bölgelerde faaliyet göstermesi ve her bir şirketin 5 tane hazır beton tesisi olması,ortaya çıkacak şirketi muazzam bir şirket haline getiriyor.Çünkü Dana Çimento,Akdeniz ve İç anadolu’daki 14,Bolu Çimento İç Anadolu,Marmara ve Batı Karadeniz’deki 7,Ünye Çimento ise Orta ve Doğu Karadeniz’deki 5 tesisini Oyak Beton’a devredecek.Böylece şirket,Türkiye’deki 7 coğrafi bölgenin 5’inde irili ufaklı 27 hazır beton tesisiyle üretim ve satış yapacak.
Şirketin merkesi Ankara olacak.Tek merkezden yönetilecek.Bu da,şirkete,mevsimsel dalgalanmalara göre farklı bölgelerde beton dökümümün farklılık arzetmesi,ülkenin ekonomik koşullarının bölgelre farklı yansıması gibi handikapları önemli ölçüde ortadan kaldıracak.Örneğin,şirkeitn Akdeniz Bölgesinde kış aylarında talep çok yüksek.Beton tesislerinin birleşmesinden önceki durumda Ünye ve Bolu Çimento’nun kapasite kullanım oaranları düşük kalırken,Adana Çimento’nun bölgeden gelen tüm talebi karşılamasıda makine darboğazı nedniyle zor oluyordu.Halbuki Oyak Beton altında birleşme sonrasında Örneğin Akdeniz ‘Bölgesinde oluşacak bir talep fazlasına Bolu Çimento tarafından makine aktarımları yapma imkanı oluşabilecek.Aynı şekilde Bolu Çimento’nun aşırı taleple karşılaşması halinde Ünye çimento aracılığıyla bu talep karşılanabilercek.Yani Oyak Grubu bu sisteme geçerek Türkiye’deki iklim farklılıkları nedeniyle hazır beton tesislerinde ortaya çıkan sıkıntıları yok etmeyi planlıyor.
Uzun lafın kısası yeni kurulacak Oyak Beton her mevsimde talebi olan ve bu talebi hiçbir kapasite sıkıntısı yaşamadan karşılayabilen bir beton tesisi devi haline gelecek.Böylece bir yandan maliyetler azalırken karlıklıkta artacak.
DEPREM KUŞAĞINDAKİ TESİSLER
Aslnda Oyak Grubu iştirakleri arasında Adana,Bolu,Ünye çimentonun dışında hazır beton yapan Mardin Çimento,Elazığ ve Oysa Çimento’nun sermaye çoğunluğu Oyak Grubunun elinde değil.
Mardin ve Elazığ Çimento’nun ise faaliyet gösterdiği illerdeki ekonomik koşullar nedeniyle bu bölgelerde ya doğrudan deprem kuşağı üzerinde yada heyelan tehlikesi altında bulunan bölgeler.Ayrıca bu bölgeler de yapılaşma da çok hızlı bir şekilde artıyor.Söz konusu bölgelerde deprem ve afet yönetmeliği gereği hazır beton üretimleri artıyor ve mevcut beton kalitesinin yükselmeside gerekiyor.Bu nedenle birleşmeden sinerji ortaya çıkarabilmek için,Adana,Bolu ve Ünye çimento’nun beton tesislerinin birleşmesi öngörüyor.
200402005 ve 2006 nın yıldızı olacak bu hisse.Ünye çimentonun lot sayısı 10.233.432 lot
%10 nu halka açık
ödenmiş sermaye 95.151.000
piyasa değeri 126.550.830
mesela boluya bakalım
33.343.777 lot
ödenmiş sermye 66.960.000
piyasa değeri 122.536.800
halka açıklık %50
işte ünye ve değeri ortada.Birisi 1330 kapanışta öteki 1830da .halka açıklık ortada avantaj ünyede.Vebir de mal toplu unyede Boluda daha dağınık ve daha yüksek bir lot sayısı.
Bu bilançolardan özellikle zarar gelen Ünye çimentoya dikkat etmek gerek.Bu şirket 2002 ve 2003te hazır beton ve liman yatırımları ile dikkat çekti.Buliman sayesinde bir çok Kafkasya ve Karadenzi ülkeleri ile Irak'a ve Ortadoğu ülkelerine kara yolu ile ve bayileşmesi sayesinde iyi bir dağıtım şirketi kurdu.Çok yoğun karadenzide ve özellikle bazı iç anadolu kuzey iileri ve özellikle <uzan g rubunun piyasadan geri çeklimesi ile bu piyasa Ünyeye kaldı.ÖZELLİKLE;Dikattimi yatırımları ile ahzır beton şirketi kuran adana bolu ve ünyeye çevrildi.Bunlardan en şanslı Nisan ayında yayınlanan Tek borsa dergisinde bu yazıldı.Ünye de büyük yatırımlar oldu ve bu yatırımlar oldu.Bilanço 6 aylıkta iyi olacaktı ama bu yatırımlar sonucundaki kredi borçları ödendi ve zarar gösterildi.Sakın buna aldanmayın şirket çok güçlü.Irak'a özellikle ihracatı artırmış.Yeni bir liman yapmış.Hazır betonda defter değerine göre daha az olması gerekirken hazır beton şirketinde %3 oranında daha fazla pay var.özellikle Ünye çimentonun baş bayisine tel yapın ne nereye ne gitmiş inceletyin bilgi isteyin.Bilançoyu okuyun inceleyin.yatırım yapan şirketi küçümsemeyin.Birde bu Ünye çimentoda vergi dairelerine gönderilen zarar olan bilanço haberi sonucunda tahtada alıcı azaldı fakat tahta 1330 altına çok verilmedi seans sonu biraz 1320 çalıştı ama yine toplarlandı.Bu arada Dündaş Ünlü ve merkez gibi vur kaç sistemi ile çalışan bazı sözüm ona yatırımcı bunlara bu lafı yakıştırmak bence saygısızlık olur bunların bu tahtdan çıkması ve spekin bu tahtayı bırakması ve görmesi sonucu yine başkalarının alımı sonucu tahta aşağı salınmamaıştır.Zara gelen bir çok şirket gitmiştir.Bu şirkette zarar bilanço açıklanınca yatırım olayı gökücek ve farklı bir hal alackatır.GELECEK İÇİN ÜNYE'YE YATIRIM YAPANLAR BENCE YANLIŞ YAPMAYACKTIR ZATEN BU GÖRÜLECEKTİR ÇOK YAKINDA.En kötü zarar günü bile aşağı gelmeyen tahta yatırımcısını üzemeyecektir.zaten günlükçü vur, kaççılar gitti tahtadan.Bu önemli bir nokta.yani safralar bir anda atılmadı olayı gelişine bırakan ve tahtayı salmayan gerçek yatırımcılar ÜNYE ÇİMENTODAN KAZANÇLI ÇIKCAKTIR.Ve Ünye çimento şu an macdve rsi açısından güçlü alımdadır.hacim iyidir.Günlük ağırlık ortalamsı cuma günü 1332 idi.Açıkça tahtada bu açık.vE EN ÖNEMLİSİ gelecek olan hisselere bakmalı.Kardenizde önemli olan bir kurum şu an HÜKÜMET BŞKANI KARADENİZLİ VE KARADENİZ SAHİL YOLU ÇALIŞMASI VE BU ÇALIŞMAK HER AN BAŞLAMK ÜZERE VEHER ZAMAN CANLI OLAN BİR BÖLGE DE BULUNAN VE İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN EN CANLI OLDUĞU YERDE BİR ÇİMENTO KURUMU KİM TUTABİLİR ÜNYE'Yİ.Saygılar
yazınızı ilgili kısma (http://www.hisse.net/forum/showpost.php?p=109311&postcount=35) aktardım.
Bu ne yav..........arkadasim ilgili sayfaya gonderseydin cimentoyla ilgilenen arkadaslara
faydasi olurdu.
Sayın Sartar bu yazınızı silip ilgili bölüme taşımanızı bekliyoruz.Çünk yeni yarışmayı anlayamamış birçok arkadaşımız ve yarışmada düzelmeyen hatalar varken konu ile ilgisi olmayan bir yazının buraya yazılması doğru değil.
supersonic
30-08-2004, 10:26
Salı günü açık ara liderliğe geçiyorum(tektek portfoyum ile), iddialıyım :D
Gelecek hafta her üç portföyümün ilk 10 da olmasını bekliyorum. Şu anda 9., 13. ve 21. durumdalar.
KMX
İmkb 100'de 2. olmama rağmen portföylerim sayfasında 8. sırada görünüyorum. Bunun nedenini bilen?
portföyde IZMDC var.şimdi satış yapsam hangi günün değeriyle satılcak?
iki sorunum daha var
1 alış maliyetimi göremiyorum
2 elimdeki lot sayısını göremiyorum
-------------------------------------------------------------------
fiora:
Barış bey,
:: Bu sorun düzeltildi
IMKB 100 konusundaki hatayı tespit etmekte güçlük çekiyoruz :D
Ufak bir özet:
İki tane portföy oluşturduk.
Biri IMKB 100 yarışmasına dahil
Biri genel yarışmaya dahil
IMKB 100 olana senet almaya çalıştığımda gelen listedeki senetler Fiora'nın yolladığı linkten çıkan .xls'teki XU100 listesiyle birebir örtüşüyor.
Genel yarışmadaki liste de şu anda sistemde bulunna tüm senetleri içeriyor.
Bunun dışında bir şey olması gerekiyorsa nedir acaba?
Objektif
31-08-2004, 20:17
fiora:
Barış bey,
:: Bu sorun düzeltildi
Çok güzel olmuş.
Şimdi de hem genel hem de İMKB-100 de olan bir sorunu söyleyeyim.
- Bu haftaki sonuçlar OK.
- Fakat aylık ve yıllık yarışmalardaki sonuçlar geçen haftayı içermiyor, sadece bu haftayı gösteriyor.
Bu arada elinize sağlık lityum corp. İyi iş çıkartıyorsunuz. Ufak tefek bir iki sorun hariç mükemmel bir yarışmamız oldu.
Bir açıklama da, yarışmada genel olarak anlaşılamadığını düşündüğüm bir konu olduğu için yapmak istedim:
Yarışmanın sisteminin, hisse almaktan çok yatırım yapmak olarak düşünülmesi gerekiyor. Yani diyelim 50 milyara bir hisse alındığı zaman kaç lot alındığıyla ilgilenilmeyip, o paranın belirlenen hisseye yatırım olarak kaydırıldığı düşünülmeli. Portföydeki hisselerin fiyatlarının artması durumunda, yatırılan paranın da artması sonucu olarak kazanç sağlanmaktadır.
Objektif
31-08-2004, 20:32
Sayın Barış Bey,
1 ) Bütün sonuçlara haftalık aylık ya da yıllık olarak baktığımız zaman bazı portföylerü kimin yaptığı belli değil. Neden isimsiz bu portföyler ? Yarışmaya katılmadığı için mi ? Eğer öyle ise yarışma sonucunda listelenmemesi gerek.
2 ) Eğer bir kişi bir portföy yarattığı zaman yarışmaya katılmasını istiyorsa bir daha yarışmadan çıkartamamalı sadece portföyü silebilmeli. Yine bir kişi bir portföy yarattığı zaman yarışmaya katılmamasını istemişse ileride bir daha yarışmaya katamamalı. Yani yarışmaya katılma veya katılmama seçenekleri birer kere seçilebilmeli ve ardından kilitlenmeli. Aynı şekilde İMKB-100 ve Genel arasında da gidip gelinmemeli.
Gelecek hafta her üç portföyümün ilk 10 da olmasını bekliyorum. Şu anda 9., 13. ve 21. durumdalar.
KMX
:cool:
Yani yarışmaya katılma veya katılmama seçenekleri birer kere seçilebilmeli ve ardından kilitlenmeli
birer kere derken.. ilgili hafta için geçerli değil mi? daha doğrusu ilgili dönem
Objektif
31-08-2004, 20:49
Yani yarışmaya katılma veya katılmama seçenekleri birer kere seçilebilmeli ve ardından kilitlenmeli
birer kere derken.. ilgili hafta için geçerli değil mi? daha doğrusu ilgili dönem
Haftalık aylık ya da yıllık fark etmez. Dönemden bağımsız olarak tek seçimlik olmalı bence.
O zaman portfoy düzenleme sayfasından,
Bana özel,
Genel yarışmaya dahil
IMKB yarışmasına dahil,
seçeneklerini içeren Portföy tipi alanını kaldırıyoruz. Orada sadece portföy ismi ve notlar'ın değiştirilebileceği alanları bırakıyoruz.
İsimsiz portföyler konusu bizim de dikkatimizi çekti... Nedenini tam olarak tespit edemedik. Sistem forum loginini kullandığı için orada yazılmamış olabilir mi acaba diye düşündük en başta ama tabii ki ondan değil... Bir bakacağız ona...
IMKB 100 ve Genel Yarışma senet listelerindeki problemle ilgilenen olduysa devam edip etmediğiyle ilgili bir şeyler yazmasını rica ediyorum.
Görüşmek üzere...
fantastico
01-09-2004, 12:45
ben bir türlü giremiyorum yarışmaya yardım lütfen...
linki tıklıyorum "lütfen forumdan giriş yapınız diyor"
foruma gidiyorum linki tıklıyorum
paradoksa takıldım :)
Barış bey,
Birde aynı üye, aynı portföy ismiyle listede gözüküyor..
Her üye, aynı portföy ismiyle sadece 1 kere olabilirse, tekrar isimlerden kurtulmuş olabiliriz..
SNOWDROP BROTHER
SNOWDROP BROTHER gibi..
6 ayliklarin en son aciklanma tarihinin ne zaman oldugunu bilen varmi?
o zaman:
sistemi, bir kişinin aynı isimle sadece bir portföy açabilmesine izin verecek şekilde değiştiriyoruz.
teşekkürler..
bahsettiğiniz İMKB-100 ve İMKB-tüm ü, ancak sistem açıldığında gözden geçirebileceğim .
Sayın OBJEKTIF yarışmaya katılmak istiyorum ancak ilk sayfadaki linki tıkladığımda önce login olun diye bir ikaz geliyor. Ne kadar denediysemde bunu aşamadım bana yardımcı olabilirmisiniz?
Ne güzel.
ellerinize aklınıza sağlık.
stres atıyoruz. panik yok. sakin sakin izliyoruz portföyleri. :)
fantastico
01-09-2004, 18:41
ben bir türlü giremiyorum yarışmaya yardım lütfen...
linki tıklıyorum "lütfen forumdan giriş yapınız diyor"
foruma gidiyorum linki tıklıyorum
paradoksa takıldım :)
yardımcı olabilecek olan var mıydı acaba???
Sn FAntastico;
teknik bilgim henüz yok denecek kadar az olduğundan, sizi yanlış yönlendiririm endişesi ile karışmak istemedim.
http://www.hisse.net/portfoy
Foruma kayıtlı olarak girdikten sonra yukarıdaki adresden devam ediyorsunuz değil mi?
Barış bey;
İMKB-100 listesi içinden;
arsan
mrdin
tebnk
yi çıkartıyoruz..
Grgyo
Fener
Banvt ilave ediyoruz.
Diğer genel kısmındaki hisseleri kontrol etmedim. Onlar zaten size yukarıda verdiğim dosyanın içinde mevcut..
Bir de eğer mümkünse; anasayfa--portföylerim--ekstreler-- yanına forum için link koyalım..
yarışma sıralamasının olduğu sayfada, acaba kaç kişinin katıldığını da görmemiz mümkün mü?
Şimdiden teşekkürler.
pörtföyleri nasıl görebiliyoruz?
Sayın Fiora.
Yarışmada( Bana Özel bölümü) sizce çokmu gerekli.Karışıklık yaratmıyormu sizce.
fantastico
01-09-2004, 23:34
Sn FAntastico;
teknik bilgim henüz yok denecek kadar az olduğundan, sizi yanlış yönlendiririm endişesi ile karışmak istemedim.
http://www.hisse.net/portfoy
Foruma kayıtlı olarak girdikten sonra yukarıdaki adresden devam ediyorsunuz değil mi?
sn fiora
foruma kayıtlı olarak girdikten sonra verdiğiniz linki tıklıyorum
lütfen foruma gidip giriş yapınız diyor
foruma geri dönüyorum linki tıklıyorum yine aynı yazı yine forum yine yazı
böyle sürüp gidiyor
ben nerde yanlış yaptım? :D
Şimdi full dolarda olan bendeniz bu yarışmaya nasıl katılacağım...
Çok madur durumdayım... :D
kalkedon
01-09-2004, 23:41
Valla ARİTMİK kardeşim seni tanıdığını iddia eden bazı zevat, senin %80 malda olduğunu milletle kafa yaptığını söylediler.Ben söyleyenlerin yalancısıyım.gERÇİ BEN İNANMADIM ama yine de bu söylentileri , duyuyoruz. :D :roll: :roll:
Valla ARİTMİK kardeşim seni tanıdığını iddia eden bazı zevat, senin %80 malda olduğunu milletle kafa yaptığını söylediler.Ben söyleyenlerin yalancısıyım.gERÇİ BEN İNANMADIM ama yine de bu söylentileri , duyuyoruz.
Beni gerçek hayatta tanıyan tek bir zevat var...
O da her gün karşıma geçip utanmadan kıs kıs gülüyor..Bu dolarları düğünlerde saçmak için mi aldın gibilerinden geydiriyor..
Uğraşma benimle bak ameliyatlarına taş koyarım diyorum ama nafile.. :D Kömünüst ne olcek.. :mad:
Şimdi full dolarda olan bendeniz bu yarışmaya nasıl katılacağım...
Çok madur durumdayım... :D
Sayın Fiora Döviz 15 diye yeni yarışma açacakmış.Usd,Euro,Suudi Arabistan riyali,Sterlin vs...
2001 yılında devalüasyon'un ilk günlerinde TV'nin kamerası kapalıçarşıdaydı. Dolar sanırım 1.100.000 den alınıyordu. Yaşlı bir amca 'Bu ne biçim bir ülke? Doların değeri 1.500.000 olmalı!' diye söylenip duruyordu. TV'deki ona 'Beyefendi kaç dolar bozduracaksınız?' diye sordu. Yanlış hatırlamıyorsam 100 veya 200 doları vardı.
Konu dolar olunca aklıma geldi!
KMX
Halen endeks 100 ün içinde hisselerin hepsi var.
sn fiora
foruma kayıtlı olarak girdikten sonra verdiğiniz linki tıklıyorum
lütfen foruma gidip giriş yapınız diyor
foruma geri dönüyorum linki tıklıyorum yine aynı yazı yine forum yine yazı
böyle sürüp gidiyor
ben nerde yanlış yaptım? :D
Sayın arkadaşım aynı sorunu bende yaşadım ve dün yardım istedim hala bekliyorum
bir de benim ford otosan ile ilgili temettum yatmamis :-))
Guardian
02-09-2004, 18:50
"lütfen foruma gidip giriş yapınız"
Eğer foruma girerken şifrenizin hatırlanmasını istemiyorsanız böyle bir sorunla karşılaşıyorsunuz. Önce şifrenizin hatırlanmasını isteyin sonra www.hisse.net/portfoy e giriş yapın sorun ortadan kalkıyor. ;)
Objektif
02-09-2004, 18:56
"lütfen foruma gidip giriş yapınız"
Eğer foruma girerken şifrenizin hatırlanmasını istemiyorsanız böyle bir sorunla karşılaşıyorsunuz. Önce şifrenizin hatırlanmasını isteyin sonra www.hisse.net/portfoy e giriş yapın sorun ortadan kalkıyor. ;)
Çözümü siz bulmuşsunuz sayın Guardian, tebrikler. :)
Objektif
02-09-2004, 18:57
bir de benim ford otosan ile ilgili temettum yatmamis :-))
Temettünüz yattı efendim, froto dün bölündü ve alış fiyatınız ucuzlamış oldu, böylece temettüyü almış oldunuz. ;)
wallstreet
02-09-2004, 19:15
sayın objektif.. yarışma şuan deneme sürecindemidir hala eğer öyle ise nezaman gerçek yarışma başlıyacak...? saygılarımla ..
Guardian
02-09-2004, 19:20
Bizim de bi katkımız olsun sn Objektif :)
Saygılar...
Sayın Objektif,İzdmç satmak istedim ama 2140 fiattan (Evvelsi günün kapanışı) işleme müsaade ediyor.Halbuki bugün 2460 kapatmıştı.
Objektif
03-09-2004, 09:18
Sayın Objektif,İzdmç satmak istedim ama 2140 fiattan (Evvelsi günün kapanışı) işleme müsaade ediyor.Halbuki bugün 2460 kapatmıştı.
Programda bir hata var demektir. IZMDC satıcısız tavan olmuştu.
Kural şu : Satıcısız kapanan olan senetler o gün alınamaz sadece satılabilir. Satıldığı zaman da aynı günün fiyatından satılmalı.
Satıcısız kapanan senetler o gün satılamaz sadece alınabilir ve o günün kapanış fiyatından alınabilir.
ben izmiri satış fiyatına bakmadan hepsini sat dedim. kümülatif toplamımda yani toplam paramda değişiklik olmadı.
kusura bakmayın bu yarışmaya nasıl katılıyoruz
www.hisse.net/portfoy yazdığım yazman giriş yapın diyor yaptık ama nafile
Sayın Objektif saat şu an 17:17 ancak senet alamıyorum
Sn. Tera59, Kurallari ben gormedim. Kurallara nerden bakabiliriz ? Cidden ogrenmek ve hata yapmamak icin soruyorum. Ben sistemi oturmus sanmistim.
Sn. $ahMat,
geç cevapladığım için özür dilerim.
Kurallardan kastım, Sn. Objectif 'in en üstte ifade ettikleri...
Sistem gerçekten iyi oturmuş durumda.
Tekrar emeği geçenlere teşekkürler :)
son gün güncellenmemiş sanırım doğan3 kodlu pörtföyüm ağırlıklı gsd den oluşmasına rağmen diplerde görünüyor.
Sayın yöneticiler çalışma yaptığınızı biliyorum ama yinede söyleyeyim.İMKB 100 de halen tüm hisseler var.Ayrıca Bugün 2850 kapanan ama (tavan olmayan )İZDMÇ i satış fiatım evvelsi günkü kapanış olan 2140 dan yaptırmak istiyor sistem.
Bende gözüken İMKB-100 içinde , sadece 100 hisse olduğu :confused:
Bende gözüken İMKB-100 içinde , sadece 100 hisse olduğu :confused:
Nerde yanlış yaptığımı buldum.İlk başta portföy yaratırken genel yarışmada 2 tane portföy yaratmışım.Şimdi bu yanlışlığı şöyle düzelttim.
-Altta portföy düzenle diye bir bölüm var.Orada (İMKB100) (Bana Özel) (Tüm) bölümleri var.Eğer aynı yarışmada 2 portföyünüz varsa yanlış olanı diğer bölüme aktarıyorsunuz.
-Benim gibi birkaç kişi İMKB 100 de tüm hisseleri görüyordu,yukarki işlemle düzeltebilirler.
-Buradan forumdaşlara sesleniyorum.Yarışma sonuçları bölümüne giriniz.Eğerki aynı yarışmada 2 isminiz varsa dediğim yolu izleyin.
Cuma günü yine tavan olmayan (ama tavan fiattan )kapanan İZDMÇ yi 2850 den değil 2 gün öncesinin fiatı olan 2140 dan satışa müsaade ediyor sistem.Satıcısız olan senet alınamaz kuralı yarışma programında satıcısız olan senet satılamaz şeklinde tanımlandı herhalde.Bu durum düzeltilecek mi ? Bu durum düzeltilirken tavan olmayan ama tavan fiattan kapanış yapan hisselerin alınabilir olarak tanımlanması problem yaratacakmı?
Objektif
04-09-2004, 20:19
Cuma günü yine tavan olmayan (ama tavan fiattan )kapanan İZDMÇ yi 2850 den değil 2 gün öncesinin fiatı olan 2140 dan satışa müsaade ediyor sistem.Satıcısız olan senet alınamaz kuralı yarışma programında satıcısız olan senet satılamaz şeklinde tanımlandı herhalde.Bu durum düzeltilecek mi ? Bu durum düzeltilirken tavan olmayan ama tavan fiattan kapanış yapan hisselerin alınabilir olarak tanımlanması problem yaratacakmı?
Düzeltilecek elbette, Gelecek hafta bu ve daha başka gördüğümüz bug'lar ile olmasını istediğimiz "ekler"i içeren bir toplantının ardından bütün aksaklıklar düzeltilmeye başlanacak.
Yarışma halen test aşamasında devam ediyor.
kusura bakmayın bu yarışmaya nasıl katılıyoruz
www.hisse.net/portfoy yazdığım yazman giriş yapın diyor yaptık ama nafile
Aynı sorun bende de var. :hmm:
http://www.hisse.net/forum/showpost.php?p=111640&postcount=99
Sorununuz bu mu acaba?
tractact
08-09-2004, 10:15
Forumda daha önceden belirtildi mi bilmiyorum ama benim bölünen milliyetler tavan yaptığı halde zarar gözüküyor???
Objektif
08-09-2004, 14:28
8 Eylül Çarşamba
Portföy yarışmasındaki bütün aksaklıklar tespit edildi. Yarışmanın kodlarını yazan ekibe bildirildi. 2 hafta içerisinde kesin yarışmaya başlayacağız.
Yıllık yarışma ise 2005 yılı başında başlayacak.
01.10.2004........31.12.2004
döneminde, İMKB-100, İMKB-50, ve İMKB-30 içindeki değişiklikler
wallstreet
08-09-2004, 21:23
yarışma başlasın bakalım...sayın objektif hediye varmıbirinciye daha önce soruldu ama oda düşünülse tad gelir mesela 1. ye 1000 lot verilsin aldığı hisseden:))))))))))))))))))))
_corleone_
10-09-2004, 23:08
birinciye özel avantar veya nebilim kullanıcı adı rengi verilsinn....
Objektif
12-09-2004, 00:47
Birinciler için maddi açıdan güzel bir şeyler düşünüyorum aslında ama henüz kesinleşmedi, kesinleşmediği için yazmak doğru olmaz. Umarım gönlümüze göre olur.
Eğer oluru varsa hisse.net kupasıda gerçekten çok hoş bir ödül.
Portföyümdeki KCHOL hissesinin değeri 0 görünmekte düzeltilmesinin rica ederim.
greenback
14-09-2004, 20:59
Birinciler için maddi açıdan güzel bir şeyler düşünüyorum aslında ama henüz kesinleşmedi, kesinleşmediği için yazmak doğru olmaz. Umarım gönlümüze göre olur.
birinciye niye hediye veriliyor ki,yarışmada birinci olan illa ki imkb de de kazanıyordur.
bana kalırsa hep beraber para toplayıp sonuncuya ufak bir iş kuralım...
birini olsun ,kurtaralım bu alemlerden :) :)
nhakanay
15-09-2004, 20:26
Bu yarışmanın kodları değiştirilip seans saatlerinde işlem yapılabilmesi mümkün olabilir mi? Gün içi trade etmek gerekebiliyor bazen.
belirli lot ile alımda sorun var.
85 milyarlık al diyorum 50 milyarlık alıyor
spek_avcısı
20-09-2004, 20:52
satış veremiyom :)
spek_avcısı
20-09-2004, 22:42
satıyorum :)
Objektif
24-09-2004, 17:55
Portföy yarışmasının test aşamasında hatalar tek tek giderildi, yeni özellikler eklendi. Şu an test amaçlı bir database problemi var.
Son olarak gelecek hafta da yarışma test amaçlı olarak çalıştıktan sonra Ekim ayından itibaren kalıcı yarışmaya başlayacağımızı umuyorum.
Sn Objekitf neden ilk seans sonrasında alış-satış yapamıyoruz bunu yapmak mümkünmü
Şimdiden teşekkürler
Saygılarımla
Portföy yarışması sonuçlar sayfasında yer alan (bu haftanın tüm sıralaması,bu ayın tüm sıralaması ve bu yılın tüm sıralaması) seçeneklerine tıkladığımızda açılan yeni sayfada her hangi bir veri göremiyoruz.Şu an test aşamasında olması nedeniyle mi veya bir sorun mu var..??
Objektif
25-09-2004, 23:55
Şu an yarışma database'i arızalı, yarışma da kapalı.
Soldier : Yarışma sadece günlük datalarla yapılacak.
Yarışma artık başladı..
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=2858
Oradan devam edebiliriz.. Dağınıklık olmasın!!
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.