PDA

View Full Version : Site Erişiminiz Zorlaştı mı ?

Objektif
07-10-2004, 22:21
Eğer evet diyorsanız Telekom kaynaklı bir probleminiz var demektir.

Bu problemi aşmak için bir kaç ufak ipucu veriyorum.

Türk telekomun

- Routing çalışmaları ve sık sık route değiştirmesi,
- DNS server çökmeleri,
- Proxy çalışmaları ve proxy server çökmeleri,
- Paket kayıplı hatları,
- Bölgesel sorunları,
- Yurt dışı çıkışlarının sık sık arızalanması

gibi nedenlerle zaman zaman erişimde problemler yaşıyorsunuz. ABD de bir servere bağlanırken bir başkasına bağlanamıyorsunuz. Mesela ben iki gündür hissenette iğrenç derecede yavaş bir hızla bağlanıyorum. Bir sayfa 1 dakikada açılıyor. Ben de proxy kullanarak bu sorunu aşmaya çalışıyorum ve aşıyorum.

Internet Explorer de Tools -- Internet Options - Connections bölümünde LAN Settings'e tıkladıktan sonra çıkan ekranda proxy yazarak çok hızlı bağlantılara sahip olabilirsiniz.

Yazılacak numaları Google'da public proxy server aratınca deneme yanılma yoluyla bulabilirsiniz. USA veya Canada veya UK - Germany proxyleri kullanabilirsiniz. Bir kaç Türk proxys'si de bulursanız 2 gün sonra yurt dışı hatlarımız yarı kapasiteye düştüğünde yurt dışına hızlı erişim için yedekte tutabilirsiniz.

Eğer site erişiminiz hiç yoksa yani www.hisse.net yazdığınız zaman site hiç açılmıyorsa o zaman DNS problemi yaşıyorsunuz demektir. Internete çıkış yaptığınız local area connections'da properties'e basınca Internet protocol (TCP/IP) üzerine gelip properties'e basınca açılan pencerede alt tarafta DNS numaraları yazılacak yeri bulursunuz. Telekomun en son çökmemiş bulunan güncel DNS numaralarını veya ODTU gibi sağlam DNS server adreslerini buraya ekleyerek bütün sitelerin bir kerede açılmasını sağlayabilirsiniz.

uptrend
07-10-2004, 22:27
İzmir'den selamlar saygılar.

İzmir'de sorun yok.Hisse net sayfaları hızlı ve rahatlıkla açılıyor.

ŞahMat
07-10-2004, 22:32
Hollanda'dan hissenet muhabiri $ahmatiniz bildiriyor...

Hollanda hatlarimizdan hissenetimize cok net bir sekilde giris cikis saglaniyor..

Allah zeval vermesin..

Malumunuz elciye zeval olmaz..

Iyi gunler dileriz :)

nhakanay
08-10-2004, 02:21
sn Objektif yukarıda yazdıklarınızı Forumdaki kayıtlı üyelerin mail adreslerine gönderirseniz daha faydalı olacağını düşünüyorum.çünkü ben dün akşamdan beri girmeye çalışıyorum ve tesadüfen bu topici görebildim.Yardımlarınız için teşekkürler.