View Full Version : Server Problemi Çözülüyor...
Objektif
02-11-2004, 10:27
Pik saatlerde online kişi sayısının artması ile serverde yaşanan problemlerimiz vardı. Aynı anda hisse.neti 350-400 kişinin kullanmasını, mevcut serverimiz zorlanarak kaldırabiliyor ve bu pik zamanlarda verilen hizmette yavaşlama olabiliyordu.
hisse.net gelişim hızı ve ileride siteye eklenecek yeni modülleri de hesaba kattığımız zaman mevcut serverin yerine daha yüksek kapasitede bir servere geçmek gerekliliği ortada idi.
İşte sizlerin sayesinde büyüyen ve Türk borsa siteleri arasında açık ara farkla birinciliğe yerleştirdiğiniz siteniz hisse.net, bu aşamada birlikteliğin sürmesi ve daha kaliteli bir hal alması için üzerine düşeni hemen yapmaya karar verdi ve çift Pentium Xeon 2.4GHz işlemciyi içeren bir server sipariş etti. Yeni server ileride oluşabilecek kapasite artışlarına, programlara, kullanıcı artışlarına göre dizayn edildi. Hem Hard Disk ve hem de bandwidth kapasitemiz neredeyse sınırsız gibi.
Bu müjdeyi sizlerle paylaşmaktan memnuniyet duyarım ki, yeni serverimiz bir kaç gün içerisinde kullanıma hazır olacak ve bir kaç gün de taşınma çalışmaları sürmesinin ardından hizmetimize girecektir.
Kullanıcıların ilgisine mazhar olmak ve onların yoğun ilgisi ile bütün borsa ve ekonomi siteleri arasında açık ara farkla birinciliğe oturmak kolay kazanılan bir şey değildir.
Kaliteli olmayı gerektirir, dürüst olmayı gerektirir, geriye bakıldığında hiç bir pürüzün olmamasını gerektirir, kimsenin kandırılmadığı, incitilmediği bir ortamın hazırlanmasını gerektirir, verilen sözlerin tutulmasını gerektirir, ilgi gerektirir, titizlik gerektirir, bilgi gerektirir vs vs.
hisse.net logosunda size verdiği sözü tutuyor ve tutmaya devam edecek. Ücretsiz olan ve ücretsiz kalacak tek borsa sitesi olmayı sürdüreceğiz.
hisse.net, bu güzel birlikteliğin sürmesi için maddi ve manevi bütün fedakarlıkları yapıyor ve yapmaya devam edecek.
Hep birlikte nice yıllara, nice serverlere....
Sn. Objektif'in sahsinda tum ekibe, emegi gecenlere, bilgilerini cekinmeden paylasan, sorusunu soran, hissenetteki saygi sevgi kalite citasini yukari ceken herkese gonul dolusu tesekkurler..
bazen tesekkurun sirittigi yazilar vardir, iste bu da onlardan biri..yetersiz kalsa da yigidin hakkini yigide vermek lazim.
"hisse.net logosunda size verdiği sözü tutuyor ve tutmaya devam edecek. Ücretsiz olan ve ücretsiz kalacak tek borsa sitesi olmayı sürdüreceğiz."
ben boyle bisey gormedim.
varsin adimiz bir yerlere cekilecekse cekilsin, ben boyle calismayi, zihniyeti, bana bu kadar emegi gecen insanlari burada takdir etmesem aksam yastiga basimi rahat koyamam arkadas..
bir cok seyi ogrendigim :hissenet: 'e helal olsun!!
saygi ile,
Oh be.....seans anlarinda Hisse net e girmek icin dakikalarca bekliyordum.....
Sagolasin Objektif ayrica Haluk Bey ve emegi gecen herkese...
Siz Hissenet icin elinizden geleni yapiyorsunuz,umarim hissenet in daha da gelismesi
ve izlenmesi icin bizlerde elimizden geldigince, sadece borsa olarak degil,diger konu ve
topiklerle aile ve cocuklarimizin da takip edebilecegi bir site olmasinda sizlere yardimci
olmak bizim en buyuk dilegimiz............
Yaptiginiz hersey icin tekrar tesekkurler..
Objektif
02-11-2004, 11:58
Sayın Gezgin,
Şu anda server yüklü olmasına forum için bastığım her sayfa en geç 2-3 sn. içerisinde açılıyor, dieğr sayfalar ise 1sn de açılıyor. Zaten hiç bir zaman serverde dakikalarca bekletmek diye bir şey olmadı. Muhtemelen sizin internet bağlantınızdan kaynaklanan bir şey olmalı. Forumda günde hiç olmazsa 500-600 sayfa açmak zorunda olduğum için internet ve serveri gayet iyi takip ediyorum.
Biz ne kadar üstün bir servere geçersek geçelim sizin probleminiz sürebilir.
Daha önce yazdığım internet konuluı yazıya bakarsanız bir takım ipuçları görebilirsiniz.
Sn Objektif,suan bende cok hizli bir sekilde Hissenet e giriyorum.Onceleri demek istemistim...:)
Objektif
02-11-2004, 12:12
Haklısınız, önceleri siteye Türkiye'den erişim problemi vardı. Yurt dışı hatlarındaki bozukluklar ve kesintiler etkili oluyordu. Serverden kaynaklanan en büyük gecikme 4-5 saniyelik bir gecikmedir ya da sayfa hiç açılmaz ve hata mesajı verir.
İnşallah Türkiye'de internet hizmetleri daha kaliteli olur.
Tabii ki fiatlarda............:roll:
"hisse.net logosunda size verdiği sözü tutuyor ve tutmaya devam edecek. Ücretsiz olan ve ücretsiz kalacak tek borsa sitesi olmayı sürdüreceğiz."
İnsanları burada tutan hisse.net'in kalitesi, seviyesi. Tabi bunda en büyük pay sn objektifin. Bu kalite artarak devam ederse para vermeye de razıyım. :p
Emeği geçen herkese teşekkürler..
:bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:
hisse net e ve yaratıcılarına teşekkürler......................
erdin's 22
02-11-2004, 13:29
EMEGI GECEN TÜM ARKADASLARA
TESEKKÜR ETMEKTEN VE HAYIRLI DUALARIMDAN BASKA BIRSEY
ELIMDEN GELMIYOR
SAYGILAR VEDE :bravo: :bravo: :bravo:
ÇifteAjan
02-11-2004, 13:36
EMEGI GECEN TÜM ARKADASLARA
TESEKKÜR ETMEKTEN VE HAYIRLI DUALARIMDAN BASKA BIRSEY
ELIMDEN GELMIYOR
SAYGILAR VEDE :bravo: :bravo: :bravo:
...imza.
Not: Hisse.net i tanimadan önce bilincsizce hisselere daliyor (!) ve bazen de cikamiyordum. Simdi ise bilincli olarak giriyorum (!) ve de (bazen :D ) zamaninda cikiyorum.
Tekrardan Tesekkürler.
CANOZGUR
02-11-2004, 14:25
Buyuk bir ozveri ile hisse.net ailemizi bugune getiren tum yonetici arkadaslara bir kez daha tesekkur ediyorum.
Hisse.Net'e özveri ile emeği geçen ve bunca zamandır hem kalite hemde içeriğini düşürmeden devam ettiren tüm arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım.
Tabii Hisse.Net ile beraber Seansyorum sitesinin üst düzeydeki sunumu ve parlak performansı için Haluk bey'e tebriklerimi iletmek isterim.
Konurbey
02-11-2004, 16:55
Herşey için teşekkürler.... ;)
Buluşma Noktamız,yeşillenip daha da genişliyor,emek verenlerin yüreklerine sağlık.
sevgilerimle
buena vista
02-11-2004, 20:17
Emegi gecen her arkadasa tesekkürler..Sagolun,varolun..
buena vista
Hayırlı olsun... :)
Teşekkürler... :)
engindeniz
02-11-2004, 22:46
Hisse.net yöneticilerine kucak dolusu tebrik ve çalışmalarında başarılar diliyorum...
Türkiye ' de ve dünyada da ilk ve tek olma yolunda gösterecekleri çalışmaların , hedeflerine emin ve uygun adımlarla gideceklerini candan temenni ediyorum...
Sevgiyle kalın...
---
"Büyük başarıların sahipleri küçük işleri titizlikle yapabilme sabrını gösteren kişilerdir."
mükemmel bir site...bu siteye emek veren ve ayakta tutan...her türlü zorluga gögüs geren tüm yöneticilerimize sonsuz teşekkürler...
burası bir site oldugu gibi bir aile de...
burada dostluk var saygı var ...parayla alınamayacak güzellikler var...bilginin en kalitelisi var...
forum yapısının en mükemmeli var...
şimdi de server lar mükemmel oluyormuş...
ne diyeyim...
süpersiniz...
elleriniz dert görmesin...
KALENDER
03-11-2004, 04:06
siteye daha bi hızlı girmeye başladım
acaba bu ismi geçen cihazınmı etkisi oldu bilmiyom anadınmı
ellerinize salık kesenize bereket daha ne diim anadınmı
tamam
nhakanay
03-11-2004, 04:57
Öncelikle hissenet in yaraticisi Haluk hocaya ,forum yöneticilerine,yazarlara,ve tüm forum üyelerine sonsuz teşekkürler.İyiki varsınız.
İnternette tek tutkum, hastalığım Hissenet ve emeği geçen arkadaşlara sonsuz teşekkür. Bu yeni serverin maliyeti konusunda arkadaşlar olarak yapabileceğimiz birşeyler var mı Objektifim?
Sn Objektif;
Elinize,emeğinize sağlık.
Özverinize teşekkürlerimle..
Saygılar
Sn Objektif teşekkürler.
Saygılarımla.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.