PDA

View Full Version : Server değişikliği hakkında

Objektif
07-11-2004, 00:20
Halen değişiklik tamamlanmadı, çalışma sürüyor. İşlem tahminimden uzun süreceği için forumu açıyorum. Taşınma esnasında forumun 5-6 saat kadar kapalı kalacağını tahmin ediyorum.

RAINBOW
07-11-2004, 00:34
Halen değişiklik tamamlanmadı, çalışma sürüyor. İşlem tahminimden uzun süreceği için forumu açıyorum. Taşınma esnasında forumun 5-6 saat kadar kapalı kalacağını tahmin ediyorum.

Gerçi hızlılığı ideal forumun ama....yani sayfaların açılma hızı olayından bahsetmekteyim...Yeni server'e geçince sayfa açılma hızı dahada mı artmış olacak Sayın Objektif.. :roll:

turnusol
07-11-2004, 01:07
sayın objektif server konusunda "server"iyor ama sır vermiyor:)

MUSTİS
07-11-2004, 01:25
Gerçi hızlılığı ideal forumun ama....yani sayfaların açılma hızı olayından bahsetmekteyim...Yeni server'e geçince sayfa açılma hızı dahada mı artmış olacak Sayın Objektif.. :roll:
Zannedersem uye sayisi arttigi icin yuk agirlasti............ :düsün:

Objektif
07-11-2004, 01:45
Önemli olan online üye sayısıdır. Bir forumun büyüklüğü üye sayısına göre değil online üye sayısına ve günlük aktivite sayısına göre değerlendirilir. Günde 1000 civarı post ve buna ilaveten 1200 civarı kullanıcı aktivitesi var (control panelde değişiklik, özel mesaj, itibar puanı vs.) Seans saatlerinde 300 - 350 kişi ortalama ile birlikte oluyoruz. Bu rakamlar kolay kolay karşılanacak rakamlar değil.

Üstüne portföy yarışması ve seansyorumun yükü eklenince CPU ve memory yükleniyor.

Yeni server tahminimce bizi 50-60 bin endeksli rakamlara kadar taşıyacaktır çünkü şu ana kadar borsaya pek yeni yatırımcı gelmedi, rakamlar yükselip işlem hacmi 8-10 milyar yeni türk lirasına yükselince kullanıcı sayısı çok artacaktır. O günlere hazır olmak gerek :) Öyle değil mi ?

XZARA_
07-11-2004, 01:48
...:) Haklisiniz Insallah...

Objektif
07-11-2004, 01:48
Server ABD'de oldukça forumun açılma hızı bundan daha hızlı olmaz sanırım. Ama yük arttıkça online kişi sayısı 500-1000 oldukça açılma hızında bir düşüklük olmaması gerekir.

Eğer günün birinde Türkiye'de internet dünya ile aynı kaliteye ve fiyatlara ulaşabilirse serveri Türkiye'ye getirir ve daha hızlı bağlantılar kurabiliriz.

DEVadam
07-11-2004, 01:56
%100 yeni servera hangi tarihte geçmiş oluruz,sayın Objektif.?

MUSTİS
07-11-2004, 02:01
Heralde site yonetiminin bize BAYRAM hediyesi olacak........ :)

DEVadam
07-11-2004, 02:03
Heralde site yonetiminin bize BAYRAM hediyesi olacak........ :)
İşin açıkcası güzel bir hediye :roll:

Objektif
07-11-2004, 02:03
Yarın yapmaya çalışacağım ama internet hızından dolayı yetişmeyebilir. O zaman gelecek hafta sonunu bekleriz. En kötü ihtimalle bayram sonu yeni serverde olacağız.

Objektif
07-11-2004, 11:05
Biraz sonra taşınma için tekrar kapatacağım. Umarım yeni servere taşınma işi bugün tamamlanır. :düsün:

Objektif
07-11-2004, 15:06
İşlem tamamdır. :)

Eno
07-11-2004, 15:19
Herkese önemli bir not, server admininden ;)

DNS lerimizde ciddi problemler var ve bunları optimize etmek için uğraşıyorum. Bir süre, bazı kullanıcılar siteye erişemeyebilirler. Bilginiz olsun...

Master
07-11-2004, 17:09
yenileme için tşk ederim.. http://forum.hisse.net/ bu adres iptal mi ?

ayrıca Rep Power nedir ??

fiora
07-11-2004, 17:44
Rep Power??
Objektif müsait olunca mutlaka doğrusunu cevaplandıracaktır. Ama merak edip araştırdım..
Bulduğum şu.

Hep merak ettiğimiz, "kaç şiddetinde acaba? "dediğimiz olay var ya.. İşte bu o...Puan gücünü yansıtıyor büyük bir ihtimalle..

Sanki... :düsün:

chem73
07-11-2004, 20:27
çok hızlandık emeği geçenlere teşekkür ederim. darısı endekse

KARAHAN
08-11-2004, 10:00
Önemli olan online üye sayısıdır. Bir forumun büyüklüğü üye sayısına göre değil online üye sayısına ve günlük aktivite sayısına göre değerlendirilir. Günde 1000 civarı post ve buna ilaveten 1200 civarı kullanıcı aktivitesi var (control panelde değişiklik, özel mesaj, itibar puanı vs.) Seans saatlerinde 300 - 350 kişi ortalama ile birlikte oluyoruz. Bu rakamlar kolay kolay karşılanacak rakamlar değil.

Üstüne portföy yarışması ve seansyorumun yükü eklenince CPU ve memory yükleniyor.

Yeni server tahminimce bizi 50-60 bin endeksli rakamlara kadar taşıyacaktır çünkü şu ana kadar borsaya pek yeni yatırımcı gelmedi, rakamlar yükselip işlem hacmi 8-10 milyar yeni türk lirasına yükselince kullanıcı sayısı çok artacaktır. O günlere hazır olmak gerek :) Öyle değil mi ?

süper...yöneticimiz sn.objectiften ilk kez bir yorum okumak...bir yaşıma daha girdim...elinize saglık...

mükemmel bir forum...yeni server...bu imkanlar için bir kez daha teşekkür etmek isterim...herşeyden önemlisi ise titizlikle bu forumun kalitesini en üst düzeyde tutmayı başarmanızdır...bunun çok zor oldugunu anladım ve ne kadar büyük emek gerektirdigini de...tüm emegi geçenleri hayranlıkla izliyorum...saygılar

SunShine
08-11-2004, 13:33
Emeği geçenlerin eline sağlık. ;)

AloneWolf
08-11-2004, 14:14
İmza atıyorum.
Bu arada sen nerelerdesin? Özlettin kendini. ;)

Zülfü Aşkın
08-11-2004, 14:42
muhur
zulfu askin