View Full Version : Hisse net forumda problem çıkıyor...
Windows 98 kullanıyorum. Sadece Hisse net forumda olmak üzere bu program geçersiz bir işlem yürüttü ve kapatılacak diye bir pencere açılıyor ve hisse net forum penceresi kapatılıyor. başka hiçbir sitede başıma gelmiyor, sadece burada... Sebebi ne olabilir ve nasıl çözebilirim, yardımlarınız için teşekkürler....
Saygılarımla....
1-başlat==>çalıştır==>cookies==>ctrl+a==>del==>enter...
2-araçlar==>internet seçenekleri ==>geçmişi sil, dosya sil==>tüm çevrimdışı çeltikle==>tamam,tamam...
bunları yap tekrar dene bakalım hata veriyomu yine!
fantastico
04-02-2005, 20:00
ben de bu arada bir sorunumu belirteyim:
Bu program active X denetlemesei sonucunda.... zararlı bilgiler sağllıyor olabilir bu yüzden sayfa doğru görüntülenemeyebilir gibi bir yazıyla karşılaşıyorum.bazen sayfayı hiç göstermiyor bazen de yazılar çıkıyor ama forumun şekli falan dağılmış halde sadece yazı :confused:
Söylediklerinizi aynen yaptım yalnız cookies dosyası içinde index diye bir yer var onu silemiyor, problem de çözülmedi halâ...
Başka yapabileceğim birşey var mı? :süzgün:
1-başlat==>çalıştır==>cookies==>ctrl+a==>del==>enter...
2-araçlar==>internet seçenekleri ==>geçmişi sil, dosya sil==>tüm çevrimdışı çeltikle==>tamam,tamam...
bunları yap tekrar dene bakalım hata veriyomu yine!
Söylediklerinizi aynen yaptım yalnız cookies dosyası içinde index diye bir yer var onu silemiyor, problem de çözülmedi halâ...
Başka yapabileceğim birşey var mı? :süzgün:
index dosyası silinmez ewt..
internet explorer 6 kurabilirsiniz...
Sayın programmer, dediğiniz gibi internet explorer 6 kurdum, şimdiye kadar o hatayı vermedi ama şimdi de 1 seferde açmıyor sayfayı...
Tıklıyorsunuz bitti yazıyor aşağıda ama sayfa açılmıyor sonra yenile yapınca açıyor sayfayı, bunun çaresi var mı, sizin de vaktinizi alıyorum ama...
saygılarımla....
index dosyası silinmez ewt..
internet explorer 6 kurabilirsiniz...
kumralada
10-02-2005, 20:37
Benim karşılaştığım sorun bazı konularda bir tarihten sonraki gönderileri okuyamamak.Örnek:Şu anda off topicte "hissenet üyelerinin meslek durumu" başlıklı konuda şu anda sn.imisen'in bugün 18.09da son gönderiyi yapmış olduğunu görüyorum.Konuyu tıklayıp sayfayı açınca karşıma en son 31.01.2005 tarihinde saat 17.53te aynı üye tarafından gönderilmiş ileti çıkıyor.Bu konuya gönderilmiş daha sonraki yazılar yok.Şu anda borsa genel bölümünde de böyle konular var.Özellikle eskiden açılıp yeniden güncelleştirilmiş olanlar arasında.Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Teşekkürler.
serdarkus
10-02-2005, 21:22
Benim karşılaştığım sorun bazı konularda bir tarihten sonraki gönderileri okuyamamak.Örnek:Şu anda off topicte "hissenet üyelerinin meslek durumu" başlıklı konuda şu anda sn.imisen'in bugün 18.09da son gönderiyi yapmış olduğunu görüyorum.Konuyu tıklayıp sayfayı açınca karşıma en son 31.01.2005 tarihinde saat 17.53te aynı üye tarafından gönderilmiş ileti çıkıyor.Bu konuya gönderilmiş daha sonraki yazılar yok.Şu anda borsa genel bölümünde de böyle konular var.Özellikle eskiden açılıp yeniden güncelleştirilmiş olanlar arasında.Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Teşekkürler.
Dediğiniz gibi bir tarihten sonraki gönderileri okuyamamak sözkonusu olamaz. Bahsettiğiniz topikteki ankete ekleme yapılmış bu nedenle de son gönderiler listesinde yer almıştır. Ama siz tabii olarak açtığınızda eski tarihli son son yazıyı görüyorsunuz. Bu şekilde şaşırmak normaldir, ben de çok şaşırırdım. :)
kalkedon
10-02-2005, 21:30
Değerli cypriot
Araçlar-----İnternet seçenekleri---temporary internet files---ayarlar---otomatik olanı işaretleyin --tamam-tamam deyin sanırım hallolacak..
Eşinize selamlarımı iletin lütfen..
kumralada
10-02-2005, 22:13
Sn. Kalkedon,yazdıklarınızı yaptım,zaten otomatik şıkkı işaretliydi.Ama bu işlemin arkasından görüntüleyemediğim sayfalardan birini refresh ettiğimde durumun değişmediğini gördüm,sorun devam ediyor hala.Yine de ilginize teşekkür ederim.
Eşim de siz selamlarını iletiyor.Sağlıcakla kalınız.
serdarkus
10-02-2005, 22:49
.. durumun değişmediğini gördüm,sorun devam ediyor hala...
Yazdığımı anlamamışınız.. olmayan sayfaları arıyorsunuz.
Bir de Sn.SunShine anlatsın.:)
http://www.hisse.net/forum/showpost.php?p=248899&postcount=70
kumralada
11-02-2005, 08:51
Evet şimdi anladım. :) :)
SunShine
11-02-2005, 09:28
Bir de Sn.SunShine anlatsın.:)
Evet şimdi anladım. :) :)
İsterseniz anlatayım.
Ama, bir şey anlatıyorum, anlayanlar hemen uyguluyor. :D
Borsa Genel'de bissürü eski topik yeniden canlanmış. Bir çoğu da, topiğe eklenmiş anketlerin açık bırakılması yüzünden.
Açık bırakılmış bir ankete oy kullanılınca da konu en başa geliveriyor tabi ki.
Bu sebeple, anket açılırken, bitiş tarihi vermek gerekir. Ya da, default olarak her anket 30 güün sonra kapanmalı. Forumda böyle bir özellik var mıdır acaba.
Saygılarımla.
Ben de düşünüp duruyordum. Eski yazıları kim, niye canlandırdı diye? :confused:
Olmuş bir kere..Ne yapalım! :sus:
SunShine
11-02-2005, 10:15
Ben de düşünüp duruyordum. Eski yazıları kim, niye canlandırdı diye? :confused:
Olmuş bir kere..Ne yapalım! :sus:
Aslında bir ikisini ben canlandırdım dün.
Espiri olsun diye. :D Anıları tazeleyelim diye. :roll:
Ama yazı yazarak canlandırdım, anket oylayarak değil.
Fakat sonradan birisi ( ya da birileri ) açık anketleri oylamak suretiyle bir çok topiği yeniden canlandırdı.
Çok da önemli değil aslında.
Ama "Madde olmadan düşünce olmaz" kuramına göre, böyle bir durum yaşadığımıza göre, bundan sonra anet açacak arkadaşların, anketlerine bitiş tarihi vermelerinin önemine parmak basmış olalım.
Saygılarımla.
OlalımSunShine
Objektif
11-02-2005, 10:17
Bu iş kolay, ankete oy kullanıldığında başlığı üst sıraya çıkartmayız, üst sıraya sokmak için illa ki yazı yazılmasını gerek kılarız olur biter.
Objektif
11-02-2005, 10:21
Bu iş kolay, ankete oy kullanıldığında başlığı üst sıraya çıkartmayız, üst sıraya sokmak için illa ki yazı yazılmasını gerek kılarız olur biter.
İşlem tamamdır.
serdarkus
11-02-2005, 10:22
..
Fakat sonradan birisi ( ya da birileri ) açık anketleri oylamak suretiyle bir çok topiği yeniden canlandırdı..
Mesleklerle ilgili anketin sürekli açık olup kullanılması, daha iyidir. Çünkü, konu devamlı günceldir.
Sahi, bu tür sürekli anketler ayrı bir alt başlık altında da toplanabilir sanırım. Düşünmeye değer.
SunShine
11-02-2005, 10:22
Bu kadar.. ;)
Sağolun sn Objektif. :bravo:
fantastico
11-02-2005, 21:16
ben de bu arada bir sorunumu belirteyim:
Bu program active X denetlemesei sonucunda.... zararlı bilgiler sağllıyor olabilir bu yüzden sayfa doğru görüntülenemeyebilir gibi bir yazıyla karşılaşıyorum.bazen sayfayı hiç göstermiyor bazen de yazılar çıkıyor ama forumun şekli falan dağılmış halde sadece yazı :confused:
Benim sorunuma yardımcı olabilecek birileri var mı acaba?
hata metni tam olarak şöyle:
'Bu sayfa bir ActiveX denetimi yoluyla zararlı olabilecek bilgiler sağlıyor.Geçerli güvenlik ayarlarınız denetimleri bu şekilde çalıştırmanızı yasaklıyor.Bundan dolayı bu sayfa doğru olarak görüntülenemeyebilir'
fantastico
11-02-2005, 21:18
'Bu sayfa bir ActiveX denetimi yoluyla zararlı olabilecek bilgiler sağlıyor....
ulen XP bir bilsen ne kadar faydalı bilgiler sağlıyor bu sayfa böle konuşamazsın :D :D :D
fantastico
11-02-2005, 21:20
'Bu sayfa bir ActiveX denetimi yoluyla zararlı olabilecek bilgiler sağlıyor.Geçerli güvenlik ayarlarınız denetimleri bu şekilde çalıştırmanızı yasaklıyor.Bundan dolayı bu sayfa doğru olarak görüntülenemeyebilir'
bu mesajı verince de ya sayfa hiç görüntülenmiyor ya da forumun kutuları renkleri şekilleri falan tamamen yok oluyor boş bir sayfaya yazılmış yazılara dönüşüyor forum ve bu hali hiç çekilmiyor :mad:
Objektif
11-02-2005, 21:24
Ya foruma girerken tam teşekküllü girin yani online virüs programı, online adaware, online Antipsyware ve online zararlı olabilecek bilgileri desturoyarı ile donanın ve öyle girin. Zararlı bilgiyi görünce derhal F4 tuşuna basın, hatta ne olur ne olmaz deyip bilgisayarı kapatıp açın.
Ya da güvenlik ayarlarınızı düzeltin.
fantastico
11-02-2005, 21:34
Ya foruma girerken tam teşekküllü girin yani online virüs programı, online adaware, online Antipsyware ve online zararlı olabilecek bilgileri desturoyarı ile donanın ve öyle girin. Zararlı bilgiyi görünce derhal F4 tuşuna basın, hatta ne olur ne olmaz deyip bilgisayarı kapatıp açın.
Ya da güvenlik ayarlarınızı düzeltin.
sayın objektif başka sitelerde başıma gelmiyor bu olay,sebebini de anlayamıyorum. hata verdiğinde geri yapıp tekrar tıklayıp olmazsa bir daha deneyip sayfanın doğru görüntülenmesini sağlayabiliyorum ancak.bu sorun sıklaşmaya başladığı için bilgisayarı açıp kapatarak forumu okuyamam sanırım.
güvenlik ayarlarımı nasıl ve ne yönde değiştirmeliyim?
Objektif
11-02-2005, 23:27
Gelmez tabi, biz sürekli olarak trojan ve virüs saldığımız için bir tek burada olur meret. Sebep bu.
Güvenlik ayarlarını nasıl değiştireceğinizi bilmiyorum.
sayın objektif,,,
foruma avatar yüklemekte zorluk çekiyorum....64*64 pixel olmalı ve 15000 kb büyüklüğünde olmalı diye bir hata veriyor...
acaba bu sınırlar arttırılamaz mı? ...........küçük avatar bulmak kolay olmuyor...bu yüzden istediğim avatarı kullanamıyorum... :vurkafa:
Objektif
11-02-2005, 23:46
4,000 kişi bu ayarları kullanıyor. Forumda çok geniş bir avatar arşivimiz var. Oradan deneyiniz.
fantastico
12-02-2005, 01:24
Gelmez tabi, biz sürekli olarak trojan ve virüs saldığımız için bir tek burada olur meret....
niye sinirlendiğinizi anlamadım,ben böyle birşey kastetmedim ki,böyle bir ifade mi var yazılarımda :confused:
rahatsızlık verdiğim için kusura bakmayın...
alvardar
12-02-2005, 02:28
niye sinirlendiğinizi anlamadım,ben böyle birşey kastetmedim ki,böyle bir ifade mi var yazılarımda :confused:
rahatsızlık verdiğim için kusura bakmayın...
Sayın fantastico, Sayın Objektif'in yazısında sinirli olduğunu zannetmiyorum.
Bahsettiğiniz hata mesajı bilgisayarınıza bulaşmış bilimum virüs, trojan, worm - artık ne derseniz deyin - programlarının daha fazla yayılmak için güvenlik ayarlarınızı indirmeye çalışmasından başka birşey değildir.Daha bir hafta önce bu tip bilgisayarla karşılaştım ve antivirüs programı ile bir sürü virüsü temizledim.Temizleme işleminden sonra bu tip hata mesajları çıkmaz oldu.Size tavsiyem iyi bir antivirüs ve spyware ile bilgisayarınızı taratmak olacaktır.
fantastico
12-02-2005, 13:05
çok teşekkür ederim sayın alvardar.ben aşağıdaki mesajımla zaten sorunun sitede değil kendi bilgisayarımda olduğuna inandığımı belirtmeye çalışmıştım.
Yoksa bu siteden virüs geliyor falan gibi birşey söylemedim ama sn Objektif öyle anladı sanırım.Bir yanlış anlama oldu galiba.
İlginiz için tekrar teşekkür ederim sn alvardar...
ulen XP bir bilsen ne kadar faydalı bilgiler sağlıyor bu sayfa böle konuşamazsın :D :D :D
Objektif
12-02-2005, 14:37
Yoo ben öyle anlamadım, sadece küçük bir espri yaptım.
supersonic
12-02-2005, 21:20
Ben yardımcı olayım. Forumda ActiveX içerecek hiçbir içerik yok. Bu yüzden bu hatanın da forumla ilgisi yok. Forum sayfasında ActiveX temeline dayanan tek şey yukarıdaki reklam bannerları. Onlar Macromedia (http://www.macromedia.com/) Flash ile yapıldığından ötürü Internet Explorer'inizin güvenlik ayarları tarafından bloke ediliyorlar. Çözümler şöyle olabilir:
Internet Explorer güvenlik ayarlarınızı resetleyin. Bunu nasıl yapacağınızı tam tarif edemiyorum çünkü Win98 kullanmıyorum. Options/Seçenekler kısmında güvenlik/security vs. birşeyler arayınız.
Macromedia web sitesinin ilgili bölümünden (http://www.macromedia.com/shockwave/download/download.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash) Flash Player'i bilgisayarınıza yükleyin.
Firefox (http://www.mozilla.org/products/firefox/) kullanın ve foruma öyle girin. O da size benzer bir uyarıda bulunacaktır. Ama muhtemelen flash plug-in'ini yüklemeniz de kolaylaşacaktır. Üstelik diğer hataları vereceğini de sanmam.
Saygılar
fantastico
12-02-2005, 21:36
Ben yardımcı olayım. Forumda ActiveX içerecek hiçbir içerik yok. Bu yüzden bu hatanın da forumla ilgisi yok. Forum sayfasında ActiveX temeline dayanan tek şey yukarıdaki reklam bannerları. Onlar Macromedia (http://www.macromedia.com/) Flash ile yapıldığından ötürü Internet Explorer'inizin güvenlik ayarları tarafından bloke ediliyorlar. Çözümler şöyle olabilir:
Internet Explorer güvenlik ayarlarınızı resetleyin. Bunu nasıl yapacağınızı tam tarif edemiyorum çünkü Win98 kullanmıyorum. Options/Seçenekler kısmında güvenlik/security vs. birşeyler arayınız.
Macromedia web sitesinin ilgili bölümünden (http://www.macromedia.com/shockwave/download/download.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash) Flash Player'i bilgisayarınıza yükleyin.
Firefox (http://www.mozilla.org/products/firefox/) kullanın ve foruma öyle girin. O da size benzer bir uyarıda bulunacaktır. Ama muhtemelen flash plug-in'ini yüklemeniz de kolaylaşacaktır. Üstelik diğer hataları vereceğini de sanmam.
Saygılar
teşekkür ederim ilginiz için.Peki sizce explorerda güvenlik ayarını minimuma mı indirmeliyim sorgusuz yükleme yapması için(XP kullanıyorum) yoksa bu ileride daha çok soruna mı yol açar?
supersonic
12-02-2005, 21:40
Minimum'a indirin, yükleyin, sonra tekrar eski seviyesine çıkarın. Minimum'da sakın bırakmayın.
tazebaba
14-02-2005, 11:21
Sayın programmer, dediğiniz gibi internet explorer 6 kurdum, şimdiye kadar o hatayı vermedi ama şimdi de 1 seferde açmıyor sayfayı...
Tıklıyorsunuz bitti yazıyor aşağıda ama sayfa açılmıyor sonra yenile yapınca açıyor sayfayı, bunun çaresi var mı, sizin de vaktinizi alıyorum ama...
saygılarımla....
Bende de aynı sorun var yeni yeni yapmaya başladı ? nasıl çözebilirim sadece hissenette yapıyor ama.
Ne anket açabiliyorum nede yeşil verebiliyorum nasıl çözecem bu işi bilen bir arkadaş varsa yardım etsin ltf. teşekkürler :)
tazebaba
15-02-2005, 10:08
Sayın Lesta sorunun çözümü başka bir topicte yazdı, ihtiyacı olanlar için birde buraya kopyalıyorum, Lesta' ya tekrar teşekkürler.
Sn. Ngd ben benzer problemleri başka sitelerde deyaşamış ve problemi genelde şu şekilde çözdüm. Yalnız her sitede işe yaramıyor belirteyim.
İnternet explorer menusunden
view=görünüm
encoding i seçin=dil seçenekleri
buradan
Turkish (İso)
yada
Turkish (windows)
yada auto select gibi secenekleri deneyerek tek tek bakın.
Umaraım faydası olur.
alvardar
15-02-2005, 11:07
Saygılar
Internet Explorer varsayılan güvenlik ayarları Flash player'i bloke etmez.
Sayfanın tam olarak (sonuna kadar) açılmasını bekleyip, yapacağınız işlemi ondan sonra yapmayı denediniz mi??
Bir deneyin isterseniz..Bende de bu tarz aksamalar oluyor zaman zaman. Çözümü böyle buldum.. sanırım tamamen o andaki internet hattının hizi ile ilgili..
supersonic
15-02-2005, 13:13
Internet Explorer varsayılan güvenlik ayarları Flash player'i bloke etmez.
eğer winxp ve SP2 ise yüklenmesini eder.
sp2 her türlü "may be harmless content" i otomatik olarak blokluyor.
ama sp2 yoksa, flash installation ekrani otomatik olarak acilir.
internet explorerin onceki versionlarinda(4-5) otomarik acilmiyor, onun yerine mesaj cikiyordu yanilmiyorsam. 5.5 den sonra otomatik acilmaya basladi sanirim.
ve sp2 ile bu güzel olay sona erdi :(
saygılar
ÇifteAjan
01-04-2005, 23:24
Mozilla ile bir problemim var. En üstte bulunan "Yarışma Tahmin Üye KP SSS" den sonraki hizmetleri "üye listesi Takvim...v.s" reklam yüzünden kullanamiyorum. Lütfen buna bir care bulun. Reklami baska bir yere yapsaniz cok iyi olacak. Firefoxta problem yok ama eve gelince oglumun bilgisayarindan giriyorum ve o mozillada kalmakta diretiyor. Lütfen yardim.
Hadramut
01-04-2005, 23:54
Mozilla ile bir problemim var. En üstte bulunan "Yarışma Tahmin Üye KP SSS" den sonraki hizmetleri "üye listesi Takvim...v.s" reklam yüzünden kullanamiyorum. Lütfen buna bir care bulun. Reklami baska bir yere yapsaniz cok iyi olacak. Firefoxta problem yok ama eve gelince oglumun bilgisayarindan giriyorum ve o mozillada kalmakta diretiyor. Lütfen yardim.
Firefox'ta da aynı şey oluyor. Ama bu yeni bir durum ve sorundan çok yeni gönderiler butonunun sık kullanımını engellemek için yapılmış bir düzenlemeye benziyor. Belirli bir süreden sonra yeni tıklamaya izin veriyor.
Bu arada forumun hızı çok artmış. Emeği geçenlere teşekkürler.
mozilla firefox la üye olarak giriş yapamıyorum bu sorun nereden kaynaklanıyor.daha önce sorun yoktu.
Hadramut
02-04-2005, 00:20
Yapı Kredinin reklamı çıktığı zaman sağdaki butonları çalıştırmıyor. Sanırım reklamdan kaynaklanan bir sorun var. Reklam her sayfada çıkmıyor ve reklam çıkmayan sayfalarda da bu sorun yaşanmıyor.
Hadramut
02-04-2005, 00:29
mozilla firefox la üye olarak giriş yapamıyorum bu sorun nereden kaynaklanıyor.daha önce sorun yoktu.
Araçlar-Seçenekler-Gizlilik tümünü temizle'yi seçin.
www.hisse.net adresinden foruma girin.
yine olmazsa Araçlar-Seçenekler-Gelişmiş sekmesinde update yaparak sisteminizi güncelleyin.
mozilla firefox da sorunla ilgili yerimlerinden girildiğinde problem yok.hemen tanıyor.
ÇifteAjan
02-04-2005, 23:44
Firefox'ta da aynı şey oluyor. Ama bu yeni bir durum ve sorundan çok yeni gönderiler butonunun sık kullanımını engellemek için yapılmış bir düzenlemeye benziyor. Belirli bir süreden sonra yeni tıklamaya izin veriyor.
Evet artik firefox ta da ayni problem var.
turkishwarrior
03-04-2005, 00:15
firefox taki sorun sinir bozucu....
Objektif
03-04-2005, 00:18
Sorun sadece firefox'ta görülüyor. IE, Maxthon ve Opera'da problem yok.
Objektif
03-04-2005, 00:36
server'de bir değişiklik yaptım. firefox'ta arada gümledi, bir bakıp son durumu bildirebilir misiniz?
ÇifteAjan
03-04-2005, 00:38
Süper olmus, düzeldi. Tesekkürler.
Objektif
03-04-2005, 00:44
Olmadı, bu defa da reklam tam açılmıyor.
ÇifteAjan
03-04-2005, 00:47
Olmadı, bu defa da reklam tam açılmıyor.
Ben bana lazim olan icin tamam dedim zaten :D
Objektif
03-04-2005, 00:48
Eskiye döndüm.
ÇifteAjan
03-04-2005, 00:51
Eskiye döndüm.
Ama simdi reklamin altindaki yerlere ulasamiyorum. cikis bile yok. Burasi Ali Sami Yen mi de cikis yok :D
Objektif
03-04-2005, 01:06
Ben ulaşabiliyorum.
ÇifteAjan
03-04-2005, 01:12
Ben ulaşabiliyorum.
Ualsiliyor ama tiklayamiyorum. Olmuyor. Simdi Laptoptan girdim ve pzts. sahibine verecegim. Cikis yapamazsam o sonra benim adimla girer. Bu iyi olmaz.
firefoxumda yukardaki
Yarışma Tahmin Üye KP SSS Üye Listesi Takvim Yeni Gönderiler Arama Hızlı Linkler Çıkış
linklerinden
Üye Listesi Takvim Yeni Gönderiler Arama Hızlı Linkler Çıkış
linklerine basamiyorum basmama izin vermiyor
explorerda basabiliyorum.
Arkadaşlar durumu özetleyeyim,
Teknik sorunu oğluma aktardım, baktı ve şu yorumu yaptı.
Firefox ie'den çok hızlı ama bununla beraber bazı javascriptlerde eksikleri var.Sizin o butonları görmemenizin nedeni Reklamlar, reklam Flash7 ile hazırlanmış ve üstüne gelindiğinde büyüyor, bunu da layer ile yapıyor.Yani o reklamın büyümesi için oluşturulmuş zemin bazı tuşların üstüne geldiği için firefox onları altta görüyor.Aslında bu sadece Flashta reklam hazırlanırken düzeltilebilir.Site yöneticisi,Google reklamlarınının da tıklama başına ücret ödediğini düşünürsek -üyeleriniz reklamlardan 2sine isteseler de tıklayamazlar- bu da büyük bir problem.Hisse.net gayet güzel bir site ve ücretsiz olması için de reklam alması gerekli.Ancak bu vesile ile 2. bir sorunu da bildirmek isterim.reklamzadserver reklamları çok geç yüklüyor, haddinden geç.Gayet hızlı bir bağlantımız olmasına rağmen çoğu zaman forum için değil de reklamın eklenmesi için bekliyoruz.
Büyük bir hızla herkesin firefox kullandığını ve vBulletin'de hiçbir sorun yaşamadıklarını da göz önünde bulundurursak bu sorunun çözülmesi gerektiğini de anlamış oluruz.Hazırlanış aşamasında reklam düzeltilebilir ya da üzerinde gelindiğinde büyümeyen reklamlar kullanılabilir.Menünün biraz daha alta kaydırılması ya da en altta bu linklerin aynısının oluşturulması da bir çözüm.Ben tab tuşları ile ilerledim.Linke gelince de enter a bastım.Ya da sadece üyelerin girebileceği bir yere girip login yerine girdim ki bunlar çok teferruatlı ve yeni kullanıcıların beceremeyeceği işlevler.Umarım en kısa zamanda düzeltilir.
Objektif
03-04-2005, 02:24
Denemediğim yol kalmadı gibi bir şey. Ben de konunun Flash ile reklam hazırlanırken bir problem olduğuna kanaat getirmeye başladım.
Şunu da ekleyeyim ki büyük bir hızla herkes firefox kullanmıyor, firefox kullananların oranı %7 gibi bir oran.
Ualsiliyor ama tiklayamiyorum. Olmuyor. Simdi Laptoptan girdim ve pzts. sahibine verecegim. Cikis yapamazsam o sonra benim adimla girer. Bu iyi olmaz.
Çıkış yapamadığınıza göre firefox kullanıyorsunuz.En üstte Araçlar diye bir başlık var.Sonra sırasıyla seçenekler/gizlilik/çerezler/temizle yaparsanız tüm sitelerdeki tanımlama bilgilerinizi silmiş olursunuz, forum geri geldiğinizde sizi tanımamış olur.
Diğer bir yol, http://www.hisse.net/forum/login.php?do=logout&u=8993 linkine tıklamak.Buradaki kırmızı yeri üyelik numaranız ile değiştirmeniz gerekmektedir.(ÇifteAjan sizin numaranız 78'dir.Direkt bu linke tıklarsanız yarın gönül rahatlığı ile bilgisayarınızı teslim edebilirsiniz. http://www.hisse.net/forum/member.php?u=78 )
%7 baya azmis.
bu firefoxda daha onceden hersey normaldi sorun yoktu
simdi ne oldu
oyle ki bahsettigim linkleri tarayip copy bile yapamiyorum taramiyor cunku enteresan.
Objektif
03-04-2005, 02:35
Firefox bir çok sitede problem çıkartıyor. Zaten sadece hızlı dolaşmam icab eden problemsiz sitelerde firefox kullanıyorum.
Opera kullanabilirsiniz, o da oldukça hızlıdır.
Şunu da ekleyeyim ki büyük bir hızla herkes firefox kullanmıyor, firefox kullananların oranı %7 gibi bir oran.
Geçen ayki istatistiklerle de karşılaştırmanız gerekli.Benim sitemde iki ay önce oran %0.5 ti bir ay önce %3 oldu ve bu ay da %7.5.Yani ileriki dönemlerde Mozilla Firefox kullanıcı sayısı emin olun ki artacaktır.Çünkü hem hızlı hem de çoğu spy(vasit virüs) iexplorer'a çok basit bulaşıyor.
Sorunun kaynağı kesinlikle Macromedia Flash Mx 2004 ile hazırlanan ve tabaka oluşturan eklentilerdir ancak burada hata reklamlarda değil firefoxun javascript ve action script açığıdır.İnanıyorum ki birkaç aya kadar firefox bu açığını giderecek ve bizim de bunu dert etmemize gerek kalmayacaktır.Bu hatanın çözümünün iki yolu vardır.Uzamayan Flashlı reklam, ya da gif jpg.İkinci yol ise flashın altına tıklanması gerekli olmayan yazı ya da resim konulması.Mynet te dahi bu sorun mevcuttur, firefox uzayan flashların altındakileri ne yazık ki göremez.Google reklamları da yer değiştirebilir bence, en azından oradan zarar edilmemeli.%7 bile olsa.
Objektif
03-04-2005, 11:03
İnternet Explorer 7.0 sürümünü çıkartacak ve çok hızlanacağını iddia ediyor. Zaten İlk Explorer çıktığında pazar tamamen Netscape'in elindeydi ve Netscape'i tamamen sildi. Arada Netscape'i AOL büyük paralara satın aldı ve önemli iki sürüm çıkarttı ama onları da piyasadan sildi, sonuçta Microsoft bu pastadan pay kaybedecek gibi değil. Yeni sürümde kaybettiği %7'nin bir kısmını geri alır. Zaten firefox kullananlar sadece bu browseri kullanmıyor.
Aslında şu Metastock'un Linux versiyonu olsa veya bir şekilde Linux'ta çalıştırabilsem Windows'u tamamen terkedip Firefox'a geçmeyi tasarlıyorum.
Word'de veya diger programlarda küçük I harfini kullanabliyorken forumda ve messenger'da küçük I harfi 1 olarak görünüyor. Bu sorun nerden kaynaklan1yor olabilir?
Yard1mlar1n1z için simdiden tesekkürler.
Word'de veya diger programlarda küçük I harfini kullanabliyorken forumda ve messenger'da küçük I harfi 1 olarak görünüyor. Bu sorun nerden kaynaklan1yor olabilir?
birçok platformda ne yazık ki türkçe dil desteği olmadığı için bizim alfabemizde bulunan türkçe karakterleri kullanamazsınız.Msn nin 6.02 sürümü türkçe desteklidir, türkçesini alıp kullanabilirsiniz ama son sürümü olan beta 7 de türkçe karakterler tam olarak 1 rakamı şeklinde değil de büyük ı şeklinde çıkar.Ama aynı şelikde ç,ş ve ğ gibi harfler de tam olarak orjinaline benzemeyebilir.Bunun nedeni tam olarak bir karşılığı olmamasıdır.En benzeri yerine konmuştur.
birçok forumda türkçe dil desteği mevcuttur.Kullanıcı adınızda bile yabancı karakter kullanabilirsiniz.şu an I ı Ş ş Ğ ğ Ç ç karakterlerini görüntülemeyemiyorsanız ya sizde ya da browserınızda bir hata vardır.Bazı sitelerde türkçe karakter tanıma aktif değildir ama şu an burada aktif.Lütfen tekrar kontrol edin.(Firefox %1 tr karakterleri şaşırıp gösteremeyebiliyor, tekrar denediğinizde düzeliyor)
Ayrıca Forumdaki durum hakkında mozilla yetkililerine mail attım ve 1.0.3 sürümünde ya da bir sonraki sürümde bunun düzeleceğini bildiren bir mail de aldım, gözünüz aydın.
bu spy adı verilen küçük programların yol açtığı bir sorun.
sisteminizi adaware ve spy bot search and destroy programlarını kurup temizlerseni bu sorun yüksek ihtimalle çözülecektir.
Ad aware için ;
http://dw.com.com/redir?pid=10319876&merid=69274&mfgid=69274&lop=link&edId=3&siteId=4&oId=3002-8022_4-10319876&ontId=8022&destUrl=ftp%3A%2F%2Fftp.download.com%2Fpub%2Fwin95 %2Futilities%2Faawsepersonal.exe
Spy bot Search & destroy için ;
http://dw.com.com/redir?pid=10289035&merid=104443&mfgid=104443&lop=link&edId=3&siteId=4&oId=3002-8022_4-10289035&ontId=8022&destUrl=http%3a%2f%2fsoftware-files.download.com%2fsd%2fWzYcVaUW-PHBTQb1RgoSkk3V8MP5hby9dMm5t5r2FfURQAy0kCa92xNnS1x OjXYLLH6zpBTLwR-bdIA1EFsE86gKvtgEcT5q%2fc1%2fdl%2fsoftware%2fcache %2fspybotsd13.exe
adreslerini kullanabilirsiniz.Bu programlar ile düzenli olarak sisteminizi taratırsanız daha verimli çalışabilirsiniz.
İnternet Explorer 7.0 sürümünü çıkartacak ve çok hızlanacağını iddia ediyor. Zaten İlk Explorer çıktığında pazar tamamen Netscape'in elindeydi ve Netscape'i tamamen sildi. Arada Netscape'i AOL büyük paralara satın aldı ve önemli iki sürüm çıkarttı ama onları da piyasadan sildi, sonuçta Microsoft bu pastadan pay kaybedecek gibi değil. Yeni sürümde kaybettiği %7'nin bir kısmını geri alır. Zaten firefox kullananlar sadece bu browseri kullanmıyor.
Aslında şu Metastock'un Linux versiyonu olsa veya bir şekilde Linux'ta çalıştırabilsem Windows'u tamamen terkedip Firefox'a geçmeyi tasarlıyorum.
bir tek aracı kurumumun sayfasına bağlanırken IE kullanıyorum.
geri kalan tüm işlerimde tercihim hep firefox'tan yana.
firefox ile bilgisayara sızan spy türü programlardan ciddi biçimde korunmuş durumdayım.
yalnız bugün ilgimi çeken bir durum oluştu.Firefox ile Hisse.net'e bağlandığım zaman "Yeni Gönderiler" kısmına tıklayamıyorum.Mecburen IE'den linki kopyalayıp bookmarkıma yapıştırdım.
ilginiz icin tesekkur ederim sn. bros fakat bir hafta oncesine kadar hic bir problem yoktu, ne forumda ne de messengerda, ekstra bir kurulum veya guncelleme de yapmadim fakat birden yaz1 karakterleri degisti. ayr1ca sizin yazd1klar1n1zda küçük I harfini görebiliyorum ama yazam1yorum. ayr1ca harfi sizin ya1n1zdan kend1 yaz1ma kopyalda1g1mda yine görünüyor.
misal:"Kullanıcı adınızda"
Ayn1 problem Ş ş Ğ ğ harflerinde de var. onlar1 hiç kullanam1yorum.
ilginiz icin tesekkur ederim sn. bros fakat bir hafta oncesine kadar hic bir problem yoktu, ne forumda ne de messengerda, ekstra bir kurulum veya guncelleme de yapmadim fakat birden yaz1 karakterleri degisti. ayr1ca sizin yazd1klar1n1zda küçük I harfini görebiliyorum ama yazam1yorum. ayr1ca harfi sizin ya1n1zdan kend1 yaz1ma kopyalda1g1mda yine görünüyor.
misal:"Kullanıcı adınızda"
Ayn1 problem Ş ş Ğ ğ harflerinde de var. onlar1 hiç kullanam1yorum.
siz bir dediklerimi deneyin...
Son iki gündür, mesajlarımı silmeye çalıştığımda böyle bir hata ile karşılaşıyorum.
Mesaj kutusundaki mesaj adedinde de tutarsızlıklar var.
Atıyorum bazen 5, bazen de 17 mesaj gösteriyor.
Nedendir acaba?
Şimdiden teşekkürler.
Ayrıca özel mesaj bölümüm,
forumun herhangi bir yerindeyken üstteki gibi,
üye kp'ye girdiğim zaman alttaki gibi görünüyor.
Son ziyaret saatim de farklı...
Bu imajları saat 13:44 itibariyle aldım, fakat görünen farklı.
Sen artık çok olmaya başladın demezseniz eğer,
bir maruzatım daha var. :(
Gariplikler serisine her an yeni bir şey ekleniyor.
İlk gönderdiğim ve ikinci gönderdiğim mesajların,
"Yeni gönderiler"deki görüntüsü...
İkisinde de saatler doğru olmasına rağmen,
"İzlenme" sayıları aynı...
Halbuki ben ikinci mesajımı yazmak için girdiğimde artması gerekirdi.
Demek ki forum beni adam yerine koymuyor. :D
Alacakaranlık Kuşağı gibi... :eek:
please help me...
Objektif
29-04-2005, 15:30
skoc, bu niki sadece sen kullandığından eminmisin :)
şaka bir yana aslında durumda bir gariplik yok, forumda artık rakamlar anlık değil saat başı oluyor. Bir saat boyunca 1500 kere girsen de counter bunu ancak saat başı gösterecektir.
skoc, bu niki sadece sen kullandığından eminmisin :)
şaka bir yana aslında durumda bir gariplik yok, forumda artık rakamlar anlık değil saat başı oluyor. Bir saat boyunca 1500 kere girsen de counter bunu ancak saat başı gösterecektir.
Ben öyle sanıyorum ama, acaba ikizim mi var? :)
Sayın Objektif.
Sorunu kısmen çözdüm.
Sık kullanılanlardan değil de, hisse.net üzerinden tekrar giriş yaptım.
Böylece mesaj probleminden kurtuldum.
Diğerleri de dediğiniz gibiyse sorun kalmadı.
Teşekkürler.
Objektif
29-04-2005, 20:13
Bilgisayarınızdaki cache üzerinden giriyordu demek ki ya da kullandığınız İnternet Servis Sağlayıcı'nın proxy serverindeki sayfayı görüyordunuz.
turkishwarrior
29-04-2005, 22:16
yazılarım neden görünmüyor acaba...Sanırım cezakandırıldım,öyleyse gerekçesini öğrenebilirsem sevineceğim...
Objektif
29-04-2005, 23:11
yazılarım neden görünmüyor acaba...Sanırım cezakandırıldım,öyleyse gerekçesini öğrenebilirsem sevineceğim...
Buraya yazdığınıza göre cezalı değilsiniz.
Yukarıda yazdığım nedenler yani cache veya proxy problemi olabilir.
Hangi servis sağlayıcı ile bağlanıyorsunuz ?
turkishwarrior
29-04-2005, 23:38
teşekkürler sayın Objektif...Kısa süreli bir sorun yaşadık galiba...
Sn. Objektif,
Mesaj gönderi sayım saat 17 civarı 1007 civarındayken, akşam saat 20 civarı 990 küsurlara inmişti. Acaba bazı yazılarımmı silindi diye kontrol ettim ama silinen birşey tespit edemedim. Nedeni konusunda bilgilendirirseniz memnun olurum.
Saygılar
Objektif
06-05-2005, 00:53
Bilgilendireyim efendim.
Bugün bütün forumları yeniden düzenledim, bir çok yazıyı kaydırdım ve ekledim. Bu esnada eski portföy yarışması forumunu oradan oraya taşırken geri alamadım ve silmek zorunda kaldım. İyi ki de olmuş yoksa aynı prosedürü off topicte yapacaktım ve orayı da geri alamayacaktım. Sizin o bölümde 17 yazınız varmış demek ki...
Konu budur.
Bilgilendireyim efendim.
Bugün bütün forumları yeniden düzenledim, bir çok yazıyı kaydırdım ve ekledim. Bu esnada eski portföy yarışması forumunu oradan oraya taşırken geri alamadım ve silmek zorunda kaldım. İyi ki de olmuş yoksa aynı prosedürü off topicte yapacaktım ve orayı da geri alamayacaktım. Sizin o bölümde 17 yazınız varmış demek ki...
Konu budur.
Teşekkürler....
forum hızlandı bayaaaa güzel oldu........
Objektif
06-05-2005, 20:53
Teşekkürler ama bunları problem topiğine yazmayın nolur, korka korka açıyorum problem topiğini ne oldu diye.
Hisseli analizler topigine cevap yazamiyorum. Zannedersem yazamayan benim. Diger Borsa Genel vs topiklerine yazabiliyorum.
Kisa cevap penceresi hic cikmiyor. Cevap yaz'a tikladigimda da asagidaki mesaj cikiyor.
"Sayın ACT, erişmek istediğiniz sayfa için yetkili değilsiniz. Bu problem şu nedenlerden kaynaklanabilir :
Özel bir alana girmeye çalışmış olabilirsiniz veya başkasının yazısını değiştirmeye çalışmış olabilirsiniz ya da yönetici fonksiyonlarına girmeye çalışmış olabilirsiniz.
Eğer konu açmaya çalıştıysanız yönetici bu hakkınızı kısıtlamış olabilir veya henüz hesabınız yönetici onayı bekliyor olabilir."
Kurnaztilki
19-05-2005, 20:00
Teşekkürler ama bunları problem topiğine yazmayın nolur, korka korka açıyorum problem topiğini ne oldu diye.
Bööh... :eek:
Sadece Sn. Objektifi korkutmak için... :D
(küçük bir espri olarak kabul ediz..) :kucak:
hazerfendeks
26-05-2005, 14:04
Foruma girdiğimde kendimin ve diğer katılımcıların avatar larını göremiyorum.resimler gitti.düzeltemiyorumda.ayrıca Sn Atoş un gönderdiği Kağıtlara ait Tahtaları da (Attached İmages) göremiyorum.bunların düzeltmesini nereden yapacağım yardımcı olacak varmı acaba?Üye Kayıt Profilinden yapamıyorum.Avatar değiştirmede resimler çıkmıyor.sadece numaralar var.
Yardımcı olacak biri çıkarsa sevinirim.
Foruma girdiğimde kendimin ve diğer katılımcıların avatar larını göremiyorum.resimler gitti.düzeltemiyorumda.ayrıca Sn Atoş un gönderdiği Kağıtlara ait Tahtaları da (Attached İmages) göremiyorum.bunların düzeltmesini nereden yapacağım yardımcı olacak varmı acaba?Üye Kayıt Profilinden yapamıyorum.Avatar değiştirmede resimler çıkmıyor.sadece numaralar var.
Yardımcı olacak biri çıkarsa sevinirim.
sn. oğuz çelikdemirin verdiği cevap yeterince tatmin ediciydi...
Şöyle bir olası hata gözlemledim:
Anketli konu başlıklarında yeni gönderi olmadığı halde yeni gönderiler listesinde o başlıklar güncellenmiş olarak görünmektedir. Ankette oy kullanıldığı zaman o başlık tekrar yeni gönderiler listesine giriyor, sanırım bu noktada problem yok, ama son gönderiyi gönderen üyenin yanındaki gönderi saati güncellenmiş oluyor.
Jelsoft'taki yazılım geliştiricilere iletilebilir.
arkadaslar benım forumla ilgili bir problemım yok oncelıkle bunu saglayan herkese tesekkurler..
yalnız bugun ku ana sayfada para cıkısı olan senetler kısmında parkte hissesınden 2 tane konmus ve ıkısınde de farklı para cıkısı yazıyor.. ???
nazar boncugu olsun dıyelım ama hangısı dogru :D :D :D
saygılarımla..
ben grafıgı de eklemek ısterım kı bir yanlıs anlasılma olmasın..
arkadaslar benım forumla ilgili bir problemım yok oncelıkle bunu saglayan herkese tesekkurler..
yalnız bugun ku ana sayfada para cıkısı olan senetler kısmında parkte hissesınden 2 tane konmus ve ıkısınde de farklı para cıkısı yazıyor.. ???
nazar boncugu olsun dıyelım ama hangısı dogru :D :D :D
saygılarımla..
ben grafıgı de eklemek ısterım kı bir yanlıs anlasılma olmasın..
sanırım, sayılar yazılırken öncelik sırası kaymış
sanırım, sayılar yazılırken öncelik sırası kaymış
tabıkı olabilir canım...kesınlıkle tenkıt vs gibi algılanmasın..yeter bana..
dıkkatlı uyeleriz ondan ..
:D :D
Augustlobster
16-06-2005, 19:16
tabıkı olabilir canım...kesınlıkle tenkıt vs gibi algılanmasın..yeter bana..
dıkkatlı uyeleriz ondan ..
:D :D
dikkatli bakıyor göz zaten ;)
diğeri prkte yeni..........................
dikkatli bakıyor göz zaten ;)
sayın agustosböcüğü;
yeni avatarınız hayırlı olsun... :D
bence bu daha iyi :tamam:
:evil:©
Augustlobster
17-06-2005, 00:04
sayın agustosböcüğü;
yeni avatarınız hayırlı olsun... :D
bence bu daha iyi :tamam:
:evil:©
bu büyük 1 forum problemi....
bende bunda karar kıldım sanırım...
bidaki austosa kadar...............
sn objektif mesajlarıma bakamıyorum, tıkladığımda şöyle bi uyarı veriyor;
Your administrator has disabled private messaging.
ben bu uyarıdan bi şey anlamadım ilgilenirseniz sevinirim.
Objektif
08-07-2005, 22:00
PM sistemi çöktü, bir yerlerde açıklama yazmıştım.
gene iş çıktı size desenize.
neyse kolay gelsin, umarım fazla yormaz.
Su anda forum ana sayfasinda "Son Gonderiler" linki cikmiyor. Link kaldirildi mi yoksa bende mi bir problem var?
Su anda forum ana sayfasinda "Son Gonderiler" linki cikmiyor. Link kaldirildi mi yoksa bende mi bir problem var?
Bir kaç günlüğüne arama fonksiyonunu kaldırmak zorundayım.Son gönderiler de arama fonksiyonu ile çalışıyor ve bir kaç gün görülemeyecek.
selam
az once sayfayi cagirdigimda Borsakk olarak tanindim sistemce.
cerezlerle ilgili gecici sorunlar mi oluyor ki?
tesekkurler..
İlk olarak böyle bir problem bildirimi görüyorum. Çerezlerle ilgili bir problem yoktur.
ıhlas topıgı son sayfa acılmıyor...709.sayfa ekranda var ama sayfası acılmıyor....?
evet yani iyi bayramlar mesajı yazdım son sayfa açılsın diye ama tık yok...İhlas sayfa 709'da problem var ne olakine?
ihlas topiğinde problem hala devam ediyor
Problem topicte değil bendeymiş, özür diler, teşekkür ederim...
trakyalı
23-01-2006, 00:49
Mesajları geç görüyorum yazılarım neden geç gözüküyor.
Hata bende mi acaba?
Yazımı yazıp yolluyorum hemen yayına girmiyor.
Mesajları geç görüyorum yazılarım neden geç gözüküyor.
Hata bende mi acaba?
Yazımı yazıp yolluyorum hemen yayına girmiyor.
Forumda ve serverde hiç bir problem yok.
trakyalı
23-01-2006, 08:50
Forumda ve serverde hiç bir problem yok.
Teşekkür ederim bu gün sorun var mı bakalım.
trakyalı
23-01-2006, 08:52
Tamam sorun yok dün yazdığım mesajlar yeni gönderilerde bile geç gözüküyordu belki benim bağlantımda sorun vardı...
Ayni sorunu başka yaşayan var mi bilmiyorum ama herhangi bir konuya girdigimde sponsor linkleri bolumunde takiliyorum... Son birkacgundur ayni sorun tekrar ediyor.. Çoğu zaman son mesaji gormeden kapatmak zorunda kaliyorum...
BORSAHİSSE
02-02-2006, 23:10
sorun yok:gulen: her şey mükemmel işliyorrr.:tamam:
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.