View Full Version : Bilgisayarım daki sorunlar
Donanımsal ya da yazılımsal olan pc arızalarının tesbitinde 'bebek maması' yöntemi uygulanmalıdır.(Bebeğe neyin dokunup onu hasta ettiğini anlamanın yöntemi en son verilen yiyecekten başlayıp geriye doğru birer- birer eksiltmektir)Aynı şekilde eğer bir donanım eklemişsek en son ekleneni, bir yazılım kurmuşsak en son kurulanı kaldırmakla işe başlamalı.Bu şekilde basamak basamak geriye gidilerek sorunu bulmaya çalışmak gerekiyor.Pc reset olayında eğer yazılım yüklememişsek ilk anda RAM de aramalı ve en azından birini söküp denemeliyiz.Olmazsa diğerini söküp denemeli.Bir de sp 1 den önce xp restleyen bir virüs var ve bunu önlemek için Microsoft sitesinden yama indirmek gerekiyor.Sp1 olmayan xp de bu yama yüklenmezse reset oluyor.Sorunu olan arkadaşlara kolay gelsin...
bilgisayar kendi kendine restart yapıyor...sebebi ne olabilir...
ana kart'ta problem olabılır.zamanında bendede aynı problem vardı.:(
arkadaşlar bilgisayara yeni format atıldı. şimdi bilgisayar kendi kendine kapanıyor.mavi ekran geliyor.ekran da aşağıdaki gibi yazıyor. sorun nedir acaba.teşekkürler.
Teknik Bilgiler :
Stop-0x0000C5 (0x70627375,0x00000002,0x00000001,0x805509E9)
stockbroker
28-01-2007, 19:56
arkadaşlar bilgisayara yeni format atıldı. şimdi bilgisayar kendi kendine kapanıyor.mavi ekran geliyor.ekran da aşağıdaki gibi yazıyor. sorun nedir acaba.teşekkürler.
Teknik Bilgiler :
Stop-0x0000C5 (0x70627375,0x00000002,0x00000001,0x805509E9)
Error Message:
STOP: 0x00000005 (parameter, parameter, parameter, parameter) INVALID_PROCESS_ATTACH_ATTEMPT
Explanation:
This is a Windows 2000 Executive character-mode STOP message. It indicates a problem with an owned mutex or a mutex with a process already attached.
User Action:
If this is the first time you have booted after installing new hardware, remove the hardware and boot again. Check the Microsoft Hardware Compatibility List to verify that the hardware and its drivers are compatible with Windows 2000. For information about the hardware, contact the supplier. If you are installing Windows 2000 for the first time, check the Windows 2000 system requirements, including the amount of RAM and disk space required to load the operating system. Also, check the Hardware Compatibility List to verify that the system can run Windows 2000. If Windows 2000 is loaded and no new hardware has been installed, reboot with recovery options set to create a dump file. If the message continues to appear, select the Last Known Good option when you reboot. If there is no Last Known Good configuration, try using the Emergency Repair Disk. If you do not have an Emergency Repair Disk, contact your technical support group.
http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/w2kmsgs/1121.asp
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Belirtiler
Microsoft Windows XP Service Pack 2 (SP2), Microsoft Windows XP Tablet PC Edition 2005 veya Microsoft Windows Server 2003 çalışan bir bilgisayar beklenmedik şekilde durur. Ayrıca, mavi ekranda aşağıdaki Dur hata iletisi görüntülenir:
Dur 0x05 (INVALID_PROCESS_ATTACH_ATTEMPT)
Not Windows XP SP2 özellik ve bileşenleri Windows XP Tablet PC Edition 2005'te bulunur.
Neden
Bu sorun, Http.sys dosyasındaki bir kodlama hatası nedeniyle yığın bozulması oluşması yüzünden oluşur. Bu sorun, aşağıdaki koşullar geçerliyse oluşur:
• TDI filtre sürücüleri bilgisayarınızda yüklüdür. TDI filtre sürücüleri, genelde virüsten koruma veya güvenlik duvarı programları tarafından yüklenir.
• Yüklü TDI filtre sürücüleri, TDI_SET_EVENT_HANDLER G/Ç isteği için STATUS_PENDING döndürerek çağrının eşzamanlı olmayan bir APC olarak işlenmesine neden olur
Çözüm: ........................
http://support.microsoft.com/?kbid=887742&sd=RMVP
justdoit
28-01-2007, 21:48
ana kart'ta problem olabılır.zamanında bendede aynı problem vardı.:(
peki sorun nasıl çözüldü,anakartı mı değiştirdiniz?
İşyerimdeki bilgisayarda adamlar ipin ucunu kaçırmış 3 GB lık kota varken 2 GB aşmışlar...
İnternet bağlantısını durdurabilmek için ethernet kartını sökecektim onboard olduğundan dolayı yapamadım...
Şu an sadece TCP/IP de ayarlama yaptım :D
Ama düzeltilebileceğini düşünerek önerebileceğiniz bir işlem yada program varmı?
İşyerimdeki bilgisayarda adamlar ipin ucunu kaçırmış 3 GB lık kota varken 2 GB aşmışlar...
İnternet bağlantısını durdurabilmek için ethernet kartını sökecektim onboard olduğundan dolayı yapamadım...
Ama düzeltilebileceğini düşünerek önerebileceğiniz bir işlem yada program varmı?
Biostan ethernet i devre dışı bırakıp bios şifresi koyun Sn. bonnie..Ya da modem ayarlarından sadece seçtiğiniz MAC adresine sahip bilgisayarların bağlanmasını sağlayabilirsiniz..
Birkaç numara denenebilir, öncelikle onboard kartı bios içerisinden Disable edersiniz, sonrada bios'a şifre verirsiniz, konu bir ölçüde kesilir. Elbette bios'a giremeyen şahıs bios pili ile konuyu geçebilir. 2nci alternatif'te xp'de sıradan bir kullanıcı hesabı tanımlayarak onu aktif edebilir ve daha sonra admin pozisyonundan Ethernet'i disable edebilirsiniz, admin hesabına da bir şifre verirseniz aşması zor olur. Bir başka yöntemde de modem içerisinden (bu her modem'de olmayabilir) internete çıkma saatlerini ve diğer protokolleri kesebilirsiniz. Örnek vereyim diyeceğim ama sizdeki modele pek uymayabilir, ancak yine de fikir verecektir.
aşağıdaki resimde 1 numarayı aktif ederek bir isim veriyorum...
2 numara ile bu ayarları aktif etmek yada tersi durumu belirtiyorum.
3 numara ile çalışma günlerini ve saatlerini belirtiyorum, bu durumda sadece hafta içi mesai saatlerinde internete çıkışı sağlayabilirim.
4 numara ile girilmemesi gereken adresleri yazabiliyorum.
5 numara ile belirtilen kelimeleri içeren sitelere giriş engelleniyor.
6 numara ile port'ları ve çalışmaması istenilen protokolleri ayarlıyorum. Bu ayarlar işin en güzel sevdiğim kısmı, detayı da en alttaki resimde...
http://img255.imageshack.us/img255/5185/snap076lq0.jpg (http://imageshack.us)
Aşağıda HTTP ve HTTPS portlarının kullanılmamasını sağlayabiliyorum, bu şekilde ağ'da herşey çalışırken hiçbir siteye giriş sağlanamıyor. Buradan başka şeyleri de ayarlamak mümkün...
http://img255.imageshack.us/img255/7527/snap077he4.jpg (http://imageshack.us)
arkadaşlar msn üzerinden arkadaşımın bilgisayarına virüs bulaşmış
Da uma olhada nas fotos dessa festa... muito legal..
........koolpages...............
yukarıda yazdığım virüs kendiliğinden cevrimiçi olan kişilere lınk olarak gidiyor.ve o kişinin pcsinede bulaşıyor.. hem sizleri bilgilendirmek hemde bunu nasıl sileceğimi söylemeniz için yardıma ihtiyaçım var..
acilll
yukarıda yazdığım virüs kendiliğinden cevrimiçi olan kişilere lınk olarak gidiyor.ve o kişinin pcsinede bulaşıyor.. hem sizleri bilgilendirmek hemde bunu nasıl sileceğimi söylemeniz için yardıma ihtiyaçım var..
acilll
birkaç site dolaştım ve msclt.exe isimli bir virusten bahsediliyor, bunun içinde registry'deki kayıtlar ve autorun olarak çalışan bu dosyayı sistemden kaldırarak, sonrasında da bir virus programı ile full arama öneriliyor. İlk adımda bunu bir dene, başka alternatif bulursam haber veririm...
Aşağıdakileri de bir başka siteden aldım, bir dene istersen; temizleme işinde başarılı olmuşlar, kolay gelsin...
----------------------------------------------------------
Son zamanlarda MSN lere bulaşan ve listenizdeki kişilere otomatik olarak kendini gönderen bir TROJEN var.
/festatota...............otofesta923.zip
(linki tam yazmıyorum bilen bilmeyen olur indiripte temiz bilg.na virüs bulaştırmasın )
Şeklinde geliyor yada kendini gönderiyor. Dikkat ettim nette çok kişi bunun çözümünü arıyor.
İşte çözümü burada. Tarafımdan test edilmiştir. Son derece başarılıdır.
Aşağıdaki linkte verdiğim dosyayı indirin. Bilgisayarınıza kurun Update edin. Ardından;
Ya MSN yi kapatın ve CTRL + ALT + DEL yaparak İşlemlerden ipcvrl.exe diye bişi çalışıyo bellekte onu sonlandırın. Yada bilgisayarınızı GÜVENLİ MOD da açın ve taramayı başlatın. Katiyyen trojeni bulup yok edecek. Bunun için tarama işlemi bittiğinde ileri - ileri - son dediğinizde bilgisayarınız resetlemenizi isteyecek açıldığında MSN iniz tertemiz
stockbroker
30-01-2007, 23:00
acilll
Forumlardaki çözümler ne kadar güvenilir bilinmez,ama okuduğuma göre sistem geri yükleme ile bu sorundan kurtulduğunu iddia edenler var.Güvenli mod'da iken sistem geri yükleme yatpıktan sonra sağlam bir anti-spyware ile tarama yapmayı deneyebilirsiniz.
Ad-aware programının bu spyware'i bulduğunu ve silebildiğini de okudum ayrıca.
http://www.safer-networking.org/tr/mirrors/index.html
Adresinden Spybot Search & Destroy programını kurup, güncellemesini yaptıktan sonra tarama yapabilirsiniz.
burda lınk nerde göremedim..ne indireceğiz ?
sistem geri yüklemeyi düşünmüştüm .. denemekte fayda var..
stockbroker
30-01-2007, 23:12
sistem geri yüklemeyi düşünmüştüm .. denemekte fayda var..
Sistem geri yükleme ile hiçbir virus,spyware silinmez.Sadece, sistemde yapılan değişiklikleri geri alabilirsiniz.Bu nedenle sistem geri yükleme yaptıktan sonra güvenli mod'da iken anti-spyware ile tarayacaksınız ki bulunup silinebilsin.
denemesini şimdi yapıyoruz dediğiniz gibi bakalım olacakmı.. ilginize tesekkürler..
stockbroker
30-01-2007, 23:19
denemesini şimdi yapıyoruz dediğiniz gibi bakalım olacakmı.. ilginize tesekkürler..
Söylediğim programı indirdiniz mi veya spyware taraması yapacak başka programınız var mı?Güvenli mod'da iken, tarayıp bulmalısınız.Eğer bulup silmezseniz,daha önce nasıl aktif olduysa tekrar kendini aktif edebilir.
söylediğiniz proğramı indirdim.. onunla yapıcaz..
stockbroker
30-01-2007, 23:26
söylediğiniz proğramı indirdim.. onunla yapıcaz..
Programın bulduğu sorunları düzeltmeden önce inceleyin,gerekirse isimlerini not alın.Bu spyware veya adware, her ne ise ilgili birşeyler bulamazsa, halen sorun giderilmiş sayılmaz.Başka programlara veya yollara başvurmak gerekebilir.Kolay gelsin.
ya bu virüsleri ne die icat ederlerki başka işlerimi yok bunların.. virüs yapmak için harcayacakları zamanı gelsinler hisse teknik çalışsınlar bari bizde faydalanalım.. daha hayırlı bir iş olur değilmi yani
Aşağıdakileri de bir başka siteden aldım, bir dene istersen; temizleme işinde başarılı olmuşlar, kolay gelsin...
----------------------------------------------------------
Son zamanlarda MSN lere bulaşan ve listenizdeki kişilere otomatik olarak kendini gönderen bir TROJEN var.
/festatota...............otofesta923.zip
(linki tam yazmıyorum bilen bilmeyen olur indiripte temiz bilg.na virüs bulaştırmasın )
Şeklinde geliyor yada kendini gönderiyor. Dikkat ettim nette çok kişi bunun çözümünü arıyor.
İşte çözümü burada. Tarafımdan test edilmiştir. Son derece başarılıdır.
Aşağıdaki linkte verdiğim dosyayı indirin. Bilgisayarınıza kurun Update edin. Ardından;
Ya MSN yi kapatın ve CTRL + ALT + DEL yaparak İşlemlerden ipcvrl.exe diye bişi çalışıyo bellekte onu sonlandırın. Yada bilgisayarınızı GÜVENLİ MOD da açın ve taramayı başlatın. Katiyyen trojeni bulup yok edecek. Bunun için tarama işlemi bittiğinde ileri - ileri - son dediğinizde bilgisayarınız resetlemenizi isteyecek açıldığında MSN iniz tertemiz
lınk yok dostum bır ara eklersen sevınırız
sn detay ben o siteye uğradım foruma bir cevap yazmak gerekli lınk görmek için. buda biraz uzun iş tabi..
ama biz sistem geri yükleme yaparak virüsten kurtulduk.. tavsiye ederim..
Çözümü aldığım yere tekrar giderek link için birkaç adım attım ve sonuçta http://www.superantispyware.com/download.html adresindeki bir programa ait link verildi. Aynı yerde bir bedava ve paralı sürüm var, spyware yapısında olduğuna göre diğer alternatiflerde denenebilir. Spy Sweeper, Ad-aware, Spyboot Search & Destroy bu sınıftakiler, umarım işinize yarar, çözümler bu yönde üretilmiş. Eğer işe yarıyorsa virus'ün bulaştığı Sn.Elgin'den bir ara bilgi bekleriz... Kolay gelsin, iyi geceler...
stockbroker
31-01-2007, 00:26
sn detay ben o siteye uğradım foruma bir cevap yazmak gerekli lınk görmek için. buda biraz uzun iş tabi..
ama biz sistem geri yükleme yaparak virüsten kurtulduk.. tavsiye ederim..
Nedir son durum?Tarama sonuçlarında ne buldunuz?Spybot'un işe yarayıp yaramadığını öğrenelim ki aynı sorunla karşılaşanlar uygulayabilsin.
Nedir son durum?Tarama sonuçlarında ne buldunuz?Spybot'un işe yarayıp yaramadığını öğrenelim ki aynı sorunla karşılaşanlar uygulayabilsin.
sn stockbroker aynen dediklerinizi uyguladık.. sorun olan pc arkadaşımın olduğu için kendisi Spybot çalıştıramadı ama sistem geri yüklemede sorun şuan ortadan kalkmış durumda..
ok tesekkurler arkadaslarım
acilll
ayni virus banada geldi cocuk tiklamis indirmis hemen karsisindaki ile konusurken link veriyor sana otomatik tiklayinca iniyor hemen sende sanki bir adres vermis gibi bakmak istiyorsun aninda kendini indiriyor sayfa falan acildigi yok hemen bilgisayara iniyor ********lerin isi gucu yok boyle virus yayiyorlar allahtan anvirus varda yakaladi yoksa isin yoksa ugras dur
ayni virus banada geldi cocuk tiklamis indirmis hemen karsisindaki ile konusurken link veriyor sana otomatik tiklayinca iniyor hemen sende sanki bir adres vermis gibi bakmak istiyorsun aninda kendini indiriyor sayfa falan acildigi yok hemen bilgisayara iniyor ********lerin isi gucu yok boyle virus yayiyorlar allahtan anvirus varda yakaladi yoksa isin yoksa ugras dur
Bunu yakalayan antivürüs hangisiydi acaba, adını verebilir misiniz?
Ebu Computer
31-01-2007, 14:05
Dikkat! MSN Messenger virüs yayıyor!
Bilgisayarlara hangi yolla bulaştığı henüz bilinmeyen "W32.Serflog.A" adlı virüs, MSN Messenger kullanıcıları arasında hızla yayılıyor. Yeni aktif olmaya başlayan ve kimliği ve etkileri bilinmeyen bir virüs, MSN Messenger adlı sohbet programındaki açıkları kullanarak, yayılmaya başladı.
Sistem klasörlerine sızıyor
MSN Messenger listesindeki kişilerden gelen transfer aslında dosya değil, bir İnternet linki. Çoğunlukla gelen link ve dosyalar “pif” ve “scr” uzantılı oluyor. MSN üzerinden yayılan bu virüs için antivirüs firmaları saat 14:00 itibariyle güncel virüs imza dosyalarını dağıtmaya başladılar. Daha bu virüsten etkilenmemiş olanların antivirüs yazılımlarını güncellemeleri en önemli tedbir olacaktır. Yeni virüs tanım dosyalarında bu virüs, Serflog.A, Kelvir.B, Fatso.A vb. isimlerle tespit ediliyot.
Gelen dosya değil link
Bu virüs, MSN Messenger üzerinden kontakt listenizde yer alan kişilerden bir dosya veya İnternet sayfası link'i olarak geliyor. Kullanıcı bu linke tıkladığında virüs dosyası hemen aktif olmuyor, fakat gelen dosya çalıştırıldığında aktif oluyor. Bulaştığı anda o bilgisayardaki MSN kayıtlarında yer alan herkese söz konusu link'i gönderiyor. Bu durum tespit edildiğinde ilk yapılacak işlem bilgisayarın İnternet bağlantısını kesmek olmalıdır. Böylelikle başka birine virüsün yayılması engellenmiş olur.
Adım adım temizleme rehberi
E-Güvenlik Danışmanı Ömer Kurtulmuş’ta aldığımız bilgiye göre, antivirüs yazılımları güncellenmeden virüs bulaşan PC’lerde artık otomatik güncelleme özelliği çalışmayacağından, virüsün elle silinmesi gerekiyor. Eğer İnternet’ten bir temizleme programı indirilip kullanılacaksa, MSN messenger programının çalışmadığına emin olunmalı.
Elle temizlemede izlenecek yöntemler ise şunlar:
1. Bilgisayarınızı restart edip güvenli kipte açın (Açılış anında <F8> tuşuna basarak güvenli kipi seçebilirsiniz.)
2. Başlat menüsünden “çalıştır” (run) sekmesini tıklayıp açılan pencereye “regedit” yazarak enter’a basın.
3. Regedit programı içinde aşağıdaki alt anahtarları inceleyin ve bunlar içinde virüsle ilgili eklenmiş yeni kayıtları silin:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion \Run
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\Curr entVersion \RunServices
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion \policies\Explorer\Run
HKEY_CURRENT_USER\Microsoft\Windows\CurrentVersion \Run
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\ policies\Explorer\Run
Yukarıdaki kayıtlar içinde “serpe”, “avnort”, “ltwob” gibi tanımlar var ise sisteminiz virüsten etkilenmiş ve her açılışta kendisini tekrar çalıştırıyor demektir. Bu tanımları silin.
4. “Bilgisayarım”ı açtıktan sonra “araçlar”dan dizin seçenekleri menüsünü açın ve görüntü bölümündeki “gizli dosyaları göster” seçeneğini seçin ve bilinen dosya tipleri için dosya uzantısını gösterme seçeneğindeki işareti kaldırın. Böylelikle virüs'ün sistem içinde gizli dosya olarak kopyalanmış türevlerini görebileceksiniz.
5. Aşağıdaki dizinlerde isimleri verilen dosyaları bilgisayarınızdan silin.
C:\windows\system32\formatsys.exe
C:\windows\system32\serbw.exe
C:\windows\msmbw.exe
C:\Crazy frog gets killed by train!.pif
C:\Annoying crazy frog getting killed.pif
C:\See my lesbian friends.pif
C:\LOL that ur pic!.pif
C:\My new photo!.pif
C:\Me on holiday!.pif
C:\The Cat And The Fan piccy.pif
C:\How a Blonde Eats a Banana...pif
C:\Mona Lisa Wants Her Smile Back.pif
C:\Topless in Mini Skirt! lol.pif
C:\Fat Elvis! lol.pif
C:\Jennifer Lopez.scr
C:\lspt.exe
C:\Documents and Settings\<Kullanıcı_Adı>\Local Settings\Application Data\Microsoft\CD Burning\autorun.exe
C:\British National Party.jpg
C:\Crazy-Frog.Html
C:\Message to n00b LARISSA.txt
6. C:\Windows\System32\Drivers\etc altındaki hosts dosyasını edit edin ve 64.233.167.104 veya benzeri IP adresleri için yeni tanımlanmış adres bilgilerini silin.
Örnek içerik:
64.233.167.104 www.symantec.com
64.233.167.104 www.sophos.com
64.233.167.104 www.mcafee.com
64.233.167.104 www.viruslist.com
64.233.167.104 www.f-secure.com
64.233.167.104 www.avp.com
64.233.167.104 www.kaspersky.com
Bu vb. antivirüs üreticilerinin adreslerini içeren satırların tümünü silin. Böylelikle antivirüs yazılımınız yeni güncellemeleri indirebilir hale gelecektir.
Yukarıdaki işlemlerden sonra bilgisayarınızı yeniden başlatıp antivirüs yazılımını İnternet’e bağlanarak güncelleyin ve gözden kaçmış kalıntılar olabileceğini düşünerek bilgisayarınızı virüs taramasından geçirin.
"W32.Serflog.A" adlı virüs hakkında ayrıntılı bilgi için;
http://securityresponse.symantec.com...serflog.a.html
Kaynak : Hürriyet
Bence bu kadar uğraşmaya gerek yok Kaspersky 6.0 kurun güncelleyin kurtulun bu virüsten.
Banada msn den bu tip trojanlı mesajlar geliyor ama kaspersky yakalıyor.
Saygılarla...
:cool:
çöp tenekem kaybolmuştur, bulanların insaniyet namına, masaüstümün sol alt köşesine bırakması rica olunur...
çöp tenekem kaybolmuştur, bulanların insaniyet namına, masaüstümün sol alt köşesine bırakması rica olunur...
http://img527.imageshack.us/img527/649/kovar7c13ez9.jpg (http://img527.imageshack.us/my.php?image=kovar7c13ez9.jpg)
Üzüldüm.
Ben size bir çöp tenekesi vereyim. Siz hangi masanıza isterseniz oraya koyun bizahmet.:)
Saygılar
stockbroker
31-01-2007, 17:01
Registry kayıtları ile oynadınız mı?Oradan mı sildiniz acaba?
Registry kayıtları ile oynadınız mı?Oradan mı sildiniz acaba?
sn. stockbroker, normal kapanış ve açılış yaptım.
wincomander'la baktığımda görünüyor, simgesi kaybolmuş... nasıl geri getirebilirim?
stockbroker
31-01-2007, 17:22
wincomander'la baktığımda görünüyor, simgesi kaybolmuş... nasıl geri getirebilirim?
Nasıl yaptığınızı bilmiyorum.Pek işe yarayacağını sanmasam da deneyin.
Masaüstünde sağ tıklayın
Özellikleri seçin.
Masaüstü/Masaüstünü özelleştir/Varsayılanı yükle
Sistem geri yükleme tavsiye ederim.
stockbroker
31-01-2007, 17:44
Neden:
Bu sorun, aşağıdaki koşullardan herhangi biri gerçekleştirildiğinde oluşabilir:
• Geri Dönüşüm Kutusu'nu gizlemek için bir üçüncü taraf programı kullanılmışsa.
• Geri Dönüşüm Kutusu'nu gizlemek için bir TweakUI programı kullanılmışsa.
• Geri Dönüşüm Kutusu'na yönelik kayıt bilgisi silinmişse.
• Geri Dönüşüm Kutusu'nu gizlemek için bir Grup İlkesi ayarı kullanılmışsa.
Çözüm:
Yöntem 1: Geri Dönüşüm Kutusu'nu geri yüklemek için Geri Dönüşüm Kutusu'nu kaldıran programı kullanın
Geri Dönüşüm Kutusu'nu gizlemek için TweakUI programını kullandıysanız, Geri Dönüşüm Kutusu'nu masaüstüne geri yüklemek için şu adımları izleyin:
1. Başlat'ı ve ardından Çalıştır'ı tıklatın.
2. Aç kutusuna regedit yazın ve Tamam'ı tıklatın.
3. Aşağıdaki kayıt defteri anahtarını bulun:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Explorer\HideDesktopIcons\NewStartPanel
4. Sağ bölmede, aşağıdaki kayıt defteri DWORD değerini sağ tıklatın ve ardından Değiştir'i tıklatın:
{645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}
5. Değer verisi kutusuna 0 yazın ve ardından Tamam'ı tıklatın. (TweakUI yardımcı programı, Geri Dönüşüm Kutusu simgesini gizlemek için bu değeri 1'e ayarlar.)
6. Kayıt Defteri Düzenleyicisi'nden çıkın.
Yöntem 2: Geri Dönüşüm Kutusu'nu geri yüklemek için kayıt defterini düzenleyin
Uyarı Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni veya başka bir yöntemi kullanarak kayıt defterini hatalı olarak değiştirirseniz önemli sorunlar oluşabilir. Bu sorunlar, işletim sisteminizi yeniden yüklemenizi gerektirebilir. Microsoft bu sorunların çözülebileceğini garanti etmemektedir. Kayıt defterini değiştirmek kendi sorumluluğunuzdadır.
Not Sistem yöneticisi, Masaüstü'nde Geri Dönüşüm Kutusu'nu (veya "Tüm Simgeler"i) gizlemek için bir Grup İlkesi ayarı kullandıysa bu yordam çalışmaz.
Kayıt defterini Geri Dönüşüm Kutusu simgesi masaüstünde yeniden görüntülenecek şekilde ayarlamak için şu adımları izleyin:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Explorer\Desktop\NameSpace
4. 3. adımda bulduğunuz kayıt anahtarını sağ tıklatın, Yeni'nin üzerine gidin ve ardından Anahtar'ı tıklatın.
5. {645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E} yazın ve ardından ENTER tuşuna basın.
6. 5. adımda oluşturduğunuz yeni {645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E} anahtarını tıklatın.
7. Sağdaki bölmede (Varsayılan) girdiyi çift tıklatın.
8. Dizeyi Düzenle iletişim kutusunda, Değer verisi altında Geri Dönüşüm Kutusu yazın ve ardından Tamam'ı tıklatın.
9. Kayıt Defteri Düzenleyicisi'nden çıkın.
Yöntem 3: Geri Dönüşüm Kutusu'nu geri yüklemek için Grup İlkesi Nesne Düzenleyicisi'ni kullanın
Sistem yöneticisi, Masaüstü'nde Geri Dönüşüm Kutusu'nu (veya "Tüm Simgeler"i) gizlemek için bir Grup İlkesi ayarı kullandıysa, Geri Dönüşüm Kutusu simgesini geri yüklemek için sistem yöneticisine başvurmanız gerekebilir.
Not Aşağıdaki yordam yalnızca Windows XP Professional'da çalışır.
Sistem yöneticisi, Grup İlkesi Nesne Düzenleyicisi'ni (GPEDIT.msc) kullanabilir veya Masaüstü'nde Geri Dönüşüm Kutusu simgesini geri yüklemek için (Grup İlkesi Nesne Düzenleyicisi yoluyla oluşturulan) Geri Dönüşüm Kutusu kayıt defteri bilgisini el ile kaldırabilir.
• Geri Dönüşüm Kutusu'nu geri yüklemek üzere Grup İlkesi Nesne Düzenleyicisi'ni kullanmak için:
1. Başlat'ı ve ardından Çalıştır'ı tıklatın, Aç kutusuna GPEDIT.MSC yazın ve Tamam'ı tıklatın.
2. Kullanıcı Yapılandırması'nın altında, Yönetim Şablonları'nı tıklatın ve ardından Masaüstü'nü çift tıklatın.
3. Geri Dönüşüm Kutusu simgesini masaüstünden kaldır'ı çift tıklatın.
4. Ayar sekmesini, Yapılandırma Yok'u ve ardından Tamam'ı tıklatın.
• Geri Dönüşüm Kutusu'nu geri yüklemek üzere Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni kullanmak için:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Policies\NonEnum
4. 3. adımda bulduğunuz kayıt defteri anahtarını ve ardından sağ bölmede aşağıdaki kayıt defteri DWORD değerini tıklatın
{645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}
5. Düzen menüsünde, Sil'i ve ardından Evet'i tıklatın.
6. Kayıt Defteri Düzenleyicisi'nden çıkın.
Geri Dönüşüm Kutusu simgesi Masaüstü'nde yeniden görüntülenir.
http://support.microsoft.com/kb/810869/tr
sn. stockbroker, üzerine dosya gelmiş. nasıl olduğunu bilmiyorum, 98'de sık olurdu, xp'de ilk kez oluyor. kılavuz çizgilerine hizalıydı, o hizalama kalkmış. sizi çok uğraştırdım, teşekkür ederim.:)
stockbroker
31-01-2007, 18:06
sn. stockbroker, üzerine dosya gelmiş. nasıl olduğunu bilmiyorum, 98'de sık olurdu, xp'de ilk kez oluyor. kılavuz çizgilerine hizalıydı, o hizalama kalkmış. sizi çok uğraştırdım, teşekkür ederim.:)
Bir yere gitmemiş yani.:he: :he:
Neyse artık kaybederseniz, yerine getirirsiniz.:D :D
dalgıçkerem
31-01-2007, 21:01
arkadaşlar kullanmakta olduğum google desctop ekranın sağ tarafından kayboldu gitti. Program bilgisayarda yüklü duruyor ama desctopu ekranda açamıyorum, nasıl çözeriz acaba bu işi
arkadaşlar kullanmakta olduğum google desctop ekranın sağ tarafından kayboldu gitti. Program bilgisayarda yüklü duruyor ama desctopu ekranda açamıyorum, nasıl çözeriz acaba bu işi
Start run msconfig yazıp enter çıkan sayfada startup seçin içinden programı bulup okeyleyin.bilg.yeniden başlatın
Bunu yakalayan antivürüs hangisiydi acaba, adını verebilir misiniz?
BitDefender 8 profesyonel plus bu yakaladi hemencecik
norton vardi 2007 olduruyordu makinayi kaldirdim onu bunu kurdum kasmiyorda makinayi allaha sukur rahatladi makina
dalgıçkerem
31-01-2007, 22:17
Start run msconfig yazıp enter çıkan sayfada startup seçin içinden programı bulup okeyleyin.bilg.yeniden başlatın
hocam önerin için teşekkür ederimde bu işi hallettim şimdi. Araç çubuğuna sağ tıklayıp; açılan pencerede araç çubuklarında google desktopu işaretleyince yerine geldi.
BitDefender 8 profesyonel plus bu yakaladi hemencecik
norton vardi 2007 olduruyordu makinayi kaldirdim onu bunu kurdum kasmiyorda makinayi allaha sukur rahatladi makina
Bende de aynısı kurulu.Memnunum.Ancak bir trojan girip onu devre dışı bırakmıştı 2 ay önce.Tavsiyem program içinde şifre girme yeri var.Oraya bir şifre koyarsanız böyle bir durumda izinsiz devre dışı bırakılmaz.O olaydan sonra şifre koydum.İyi günler dileğiyle..
ie 6 kurulu -, bir iki anti-virüs programını uninstall ederken anlamadığım (daha doğrusu çözemediğim) bir biçimde java yı bloke ettim..
bunu tekrar aktif hale getirebilirim bir fikri olan var mı ? ( örnek : hotmail hesabıma giremiyorum.. sayfa açılıyor ve boş görünüyor .. oyakmenkul de ki "sanalsube" linkine tıkladıgımda sayfa aynen duruyor..)
İlginiz için şimdiden teşekkür ederim..
(birde şimdi yazıyı gönderince farkettim.. sayfa beni yönlendirmiyor bile :) )
stockbroker
01-02-2007, 11:35
ie 6 kurulu -, bir iki anti-virüs programını uninstall ederken anlamadığım (daha doğrusu çözemediğim) bir biçimde java yı bloke ettim..
bunu tekrar aktif hale getirebilirim bir fikri olan var mı ? ( örnek : hotmail hesabıma giremiyorum.. sayfa açılıyor ve boş görünüyor .. oyakmenkul de ki "sanalsube" linkine tıkladıgımda sayfa aynen duruyor..)
Sadece java değil başka özellikler de bozulmuş gibi duruyor.(Hotmail hesabına girememeniz.)
Araçlar/internet seçenekleri/gelişmiş/varsayılanı geri yükle, vardır sanırım.IE 7,0'da ''reset IE settings'' var,onda var mı hatırlamıyorum.Varsa onu da deneyebilirsiniz.Eğer ayar değişimi varsa sorun çözülebilir.
Yine internet seçeneklerinde, 'Güvenlik'te Medium seviye seçili değilse onu seçebilirsiniz.
Sadece java değil başka özellikler de bozulmuş gibi duruyor.(Hotmail hesabına girememeniz.)
Araçlar/internet seçenekleri/gelişmiş/varsayılanı geri yükle, vardır sanırım.IE 7,0'da ''reset IE settings'' var,onda var mı hatırlamıyorum.Varsa onu da deneyebilirsiniz.Eğer ayar değişimi varsa sorun çözülebilir.
Yine internet seçeneklerinde, 'Güvenlik'te Medium seviye seçili değilse onu seçebilirsiniz.
söylediğiniz gibi başka özelliklerde gitmiş :) o kısımdan geri alınmıyor ne yapmışsam :) nese bakalım..
stockbroker
01-02-2007, 11:43
söylediğiniz gibi başka özelliklerde gitmiş :) o kısımdan geri alınmıyor ne yapmışsam :) nese bakalım..
Daha önce önerdiğim bir program,IE tamir özelliği de var.IE 7.0 yüklemeyecekseniz,deneyebilirsiniz.:wink:
http://img141.imageshack.us/img141/913/exppy0.jpg
hmm bi deniim.. teşekkür ederim :)
stockbroker
01-02-2007, 11:45
hmm bi deniim.. teşekkür ederim :)
Trial versiyonu yükleyin,IE Repair özelliğinde herhangi bir kısıtlama varsa özelden görüşelim.:wink:
Trial versiyonu yükleyin,IE Repair özelliğinde herhangi bir kısıtlama varsa özelden görüşelim.:wink:
cık.. olmadı :) antivirüs programlarını yeniden kurayım.. belki düzelir :confused:
stockbroker
01-02-2007, 13:33
cık.. olmadı :) antivirüs programlarını yeniden kurayım.. belki düzelir :confused:
Yeni versiyonu yükleyin bence,tamir edilemeyecek şekilde bozulmuşsa uğraşmaya değmez.:)
Yeni versiyonu yükleyin bence,tamir edilemeyecek şekilde bozulmuşsa uğraşmaya değmez.:)
ie 7 de de aynı hata devam ediyor.. bir yerleri kapattım veya istemeden sildim ben ama.. neresini bi bulsam
(adama koyan tarafı yandaki gülen yüzlere tıklayamamak oluyor :D çok tatlı bunnar yaf :) )
stockbroker
01-02-2007, 13:42
ie 7 de de aynı hata devam ediyor.. bir yerleri kapattım veya istemeden sildim ben ama.. neresini bi bulsam
(adama koyan tarafı yandaki gülen yüzlere tıklayamamak oluyor :D çok tatlı bunnar yaf :) )
Şu an bilgisayarınızda yüklü olan anti-virus,internet security..vb etkisiz hale getirip denediniz mi?Eğer sorun koruma programlarında ise onun ayarlarına bakmak gerek.
http://www.hisse.net/forum/showpost.php?p=1409464&postcount=3205
dead_furkan
01-02-2007, 13:57
arkadaşlar size bir sorum olacak bilgisayarıma ne zaman oyun yüklesem yarısına gelmeden rest atıyor ama ekranı kapatıp yüklemeye devam edersem oluyor nedeni ne olabilir (1gb rem 1.81 ghz)
dalgıçkerem
01-02-2007, 14:29
Arkadaşlar meteorolojinin sitesinde çok pratik bi hava durumu programı var, ufak bi program masa üstünde duruyo tıkladığınız zaman bulunduğunuz yerin hava durumunu bildiriyor. Ben bu programı daha önce kurduydum ancak şimdi programı yüklüyorum çalıştıramıyorum. Linki burası:http://www.meteor.gov.tr/2006/meteor/ahs.aspx
sizde bi bakın nasıl çalıştırabilirim acaba?
mozilla firefox la geçici olarak sorunu çözmüş durumdayım.. darısı explorer ın başına..
tekrar teşekkürler sn stockbroker
mp3 kac kez dınlenırse bozulur dıye dusundunuz mu ?
bilgisayarda mı ? 100 defada filam bişi olmuyor sanırsam .. (bu aralar yanlışlıkla bi parça takılı kalmışta.. dönüp duruyor.. ort 4 min , 8h/4min = 120 .. hmm yok yok bu sayı daha fazla olsa gerek..)
Merak ettim kaç acaba :)
stockbroker
01-02-2007, 23:47
Okuyucu kristalin ömrüne bağlı. :D
Sn. ayyan size tamir programı verelim.Servis ücretinden kurtulursunuz. :)
MP3 Repair Tool (http://www.free-codecs.com/download/MP3_Repair_Tool.htm)
Okuyucu kristalin ömrüne bağlı. :D
Sn. ayyan size tamir programı verelim.Servis ücretinden kurtulursunuz. :)
MP3 Repair Tool (http://www.free-codecs.com/download/MP3_Repair_Tool.htm)
teşekkür ederim :) insan neler öğreniyor bu dünyada :)
bu arada ben bilgisayarı bozmuşum galiba.. ibs şöle bişi verdi bi daha da çalışmadı :D
http://img64.imageshack.us/img64/3544/69967133qs3.jpg
stockbroker
02-02-2007, 00:07
Arkadaşlar meteorolojinin sitesinde çok pratik bi hava durumu programı var, ufak bi program masa üstünde duruyo tıkladığınız zaman bulunduğunuz yerin hava durumunu bildiriyor. Ben bu programı daha önce kurduydum ancak şimdi programı yüklüyorum çalıştıramıyorum. Linki burası:http://www.meteor.gov.tr/2006/meteor/ahs.aspx
sizde bi bakın nasıl çalıştırabilirim acaba?
Sn. dalgıçkerem,
Topikte gördüğüm kadarıyla, nerede bir program bulsanız yükleyip hemen deniyorsunuz.:) Biraz daha seçici olmanızı tavsiye edeceğim.İşletim sisteminizin daha uzun ömürlü olması açısından,söylemek istedim.
Yüklediğiniz programları uninstall etseniz de kimileri sisteminiz üzerinde kalıcı etkiler bırakabilir.Bu programı kurup kaldırdıktan sonra kimbilir hangi programları yükleyip kaldırdınız?''Çalıştıramıyorum'' un açılımı nedir?Hata almadan normal olarak kurulum gerçekleşiyor mu?
stockbroker
02-02-2007, 00:09
teşekkür ederim :) insan neler öğreniyor bu dünyada :)
bu arada ben bilgisayarı bozmuşum galiba.. ibs şöle bişi verdi bi daha da çalışmadı :D
Sizin RAM 256 MB değildir inşallah.:)
Bu, RAM'in işlem esnasında bazı bilgileri adresleyemediğinde çıkıyor genelde.RAM üzerine yüklenme olduğunda sapıtıyor, bazı bilgileri es geçiyor.
aynı hataya benzer hatalar bende de explorer da cıkıyor ıste aynısı
mp3 ıcın yorumlara tesekkurler epeydır dınlıyorum daha bozulmadı ama codec ıstedı delırdı zaarrr
Sizin RAM 256 MB değildir inşallah.:)
Bu, ram'in işlem esnasında bazı bilgileri adresleyemediğinde çıkıyor genelde.
p4- 3 ghz , 512 ram (ram düşük kaldı.. o zaman aklıma gelmemişti..)
öyle zorlayacak bişide çalıştırmıyorum ki..
stockbroker
02-02-2007, 00:19
p4- 3 ghz , 512 ram (ram düşük kaldı.. o zaman aklıma gelmemişti..)
öyle zorlayacak bişide çalıştırmıyorum ki..
Boşta ve IBS çalışırken, görev yönetisine bir bakın bakalım.Ram'i sömürüyor mu o program? Ben IBS'e uyuz oluyorum zaten,Kaspersky çalışmasına izin vermiyor,hidden data sending(gizli bilgi gönderimi) uyarısı veriyor.
http://img144.imageshack.us/img144/7118/snap13sn.jpg
Boşta ve IBS çalışırken, görev yönetisine bir bakın bakalım.Ram'i sömürüyor mu o program? Ben IBS'e uyuz oluyorum zaten,Kaspersky çalışmasına izin vermiyor,hidden data sending(gizli bilgi gönderimi) uyarısı veriyor.
http://img144.imageshack.us/img144/7118/snap13sn.jpg
açılır açılmaz %100 e vurdu.. hata gelincede %4-7 arasına geri döndük :) anlaşılmıştır teşekkür ederim :)
..
http://img64.imageshack.us/img64/3544/69967133qs3.jpg
ibs in verileri kaydettiği data dosyası çok büyümüş..
haliyle alette okurken kasmaya başlamış - data dosyalarını kaldırınca sorunum halloldu :) [ bir başkasının da başına gelirse diye.. ]
explorer ın eklentilerini devre dışı bırakarak bu sorunuda çözdüm.. tekrar teşekkürler..
stockbroker
03-02-2007, 21:28
Arkadaşlar, JavaMatriks'te problem yaşayan var mı?Program açılıyor ama,veri akışı yok,grafikler açılmıyor.Sorun bendedir diye tüm dosyalarını sildim,yaptığım ayarlar gitti,umarım boşuna değildir.Hala çalışmıyor.
Arkadaşlar, JavaMatriks'te problem yaşayan var mı?Program açılıyor ama,veri akışı yok,grafikler açılmıyor.Sorun bendedir diye tüm dosyalarını sildim,yaptığım ayarlar gitti,umarım boşuna değildir.Hala çalışmıyor.
Bende sorun gözükmüyor.. tüm veriler gelmiş.. grafiklerde açılıyor..
Baydisiplin
03-02-2007, 21:39
bende de çalışıyor...
stockbroker
03-02-2007, 22:27
Bende sorun gözükmüyor.. tüm veriler gelmiş.. grafiklerde açılıyor..
bende de çalışıyor...
Teşekkürler arkadaşlar,bu gecemiz mahvoldu anlaşılan,bununla uğraşacağız mecburen..:grrr:
stockbroker
03-02-2007, 23:38
Boşuna silmişim bütün ayarları.Dün akşam Kaspersky'nin en son versiyonunu yüklemiştim.Onu disable edince çalıştığını gördüm.Her türlü ıvır zıvır ayarını değiştirdim,olmadı.Kısmi olarak, sıra ile modülleri kapattım yine olmadı.
Sonra aklıma geldi, javamatriks firewall/proxy versiyonu olduğu.:cool:
Boşuna çırpınıp durduk yani,şimdi tekrar kolonları, sayfa düzenini ayarlıyorum.:arf:
Aynı dertten ben de muzdarip iken "Norton Security'i" disable yapınca javamatriksi çalıştırabildim. :cool:
Boşuna silmişim bütün ayarları.Dün akşam Kaspersky'nin en son versiyonunu yüklemiştim.Onu disable edince çalıştığını gördüm.Her türlü ıvır zıvır ayarını değiştirdim,olmadı.Kısmi olarak, sıra ile modülleri kapattım yine olmadı.
Sonra aklıma geldi, javamatriks firewall/proxy versiyonu olduğu.:cool:
Boşuna çırpınıp durduk yani,şimdi tekrar kolonları, sayfa düzenini ayarlıyorum.:arf:
c:\MTX altındaki klasörü silmişseniz - ve hala geri dönüşüm kutusunda duruyorsa bu klasörü geri alarak eski haline geri döndürebilirsiniz.
stockbroker
04-02-2007, 01:13
Aynı dertten ben de muzdarip iken "Norton Security'i" disable yapınca javamatriksi çalıştırabildim. :cool:
Allah sizden de razı olsun.Teşekkür ederim.:)
Disable yapıp çalışacaksak Norton'u, Kaspersky'i niye yükledik bilgisayara değil mi?:D :D
Ben sadece sorunun neden kaynaklandığını anlayabilmek için güvenlik programımı devre dışı bırakıp denedim.
Aşağıdaki Proxy/Firewall versiyonunu seçin,daha sonra Norton'u tekrar aktif edin.
http://img122.imageshack.us/img122/4845/snap1ax9.jpg
Farkında olmayanlar için ekleyeyim.JavaMatriks'te kolonları özelleştirebilirsiniz,Örneğin, aşağıda benim yaptığım gibi ''yön'' kolonunu silip ''son işlem adedi'' kolonunu ekleyebilirsiniz.
http://img169.imageshack.us/img169/1188/snap1dk2.jpg
stockbroker
04-02-2007, 01:16
c:\MTX altındaki klasörü silmişseniz - ve hala geri dönüşüm kutusunda duruyorsa bu klasörü geri alarak eski haline geri döndürebilirsiniz.
Silmeden önce yedeklemiştim zaten ayrı bir klasörde,ama bazı verilerde hatalar olduğu için geri koymaktan vazgeçtim,hemde endeks listeleri güncellenmiş bu arada, onları da düzeltmiş oldum.Teşekkürler.:)
[QUOTE=stockbroker;1424581]Allah sizden de razı olsun.Teşekkür ederim.:)
Disable yapıp çalışacaksak Norton'u, Kaspersky'i niye yükledik bilgisayara değil mi?:D :D
Ben sadece sorunun neden kaynaklandığını anlayabilmek için güvenlik programımı devre dışı bırakıp denedim.
Aşağıdaki Proxy/Firewall versiyonunu seçin,daha sonra Norton'u tekrar aktif edin.
http://img122.imageshack.us/img122/4845/snap1ax9.jpg
Farkında olmayanlar için ekleyeyim.JavaMatriks'te kolonları özelleştirebilirsiniz,Örneğin, aşağıda benim yaptığım gibi ''yön'' kolonunu silip ''son işlem adedi'' kolonunu ekleyebilirsiniz.
Sn stockbroker,
Ben de matriks kullanıyorum.Ancak Pardus'da veya diğer Linuxlarda firefox'dan çalıştıramadım.İlgili forumlarda da bir çözüm bulamadılar ve "bu şirket eski bir teknoloji kullanıyor" diyenler oldu.Acaba siz Firefox'da denediniz mi?Bildiğiniz bir çözüm yolu var mı?Matriks aşağıdaki şekilde açılıyor.
http://img365.imageshack.us/img365/265/matriksao3.jpg (http://imageshack.us)
..
Sn stockbroker,
Ben de matriks kullanıyorum.Ancak Pardus'da veya diğer Linuxlarda firefox'dan çalıştıramadım.İlgili forumlarda da bir çözüm bulamadılar ve "bu şirket eski bir teknoloji kullanıyor" diyenler oldu.Acaba siz Firefox'da denediniz mi?Bildiğiniz bir çözüm yolu var mı?Matriks aşağıdaki şekilde açılıyor.
bende de benzer şekilde açıldı firefox ta.. vardır yaptığımız eksik bişi ama ne :)
Yeni aldığım Smartdisk 2,5" HDD System Backup ve Files Backup harici diskini kurdum.Formatını attım.Filesbackup'ı çalıştırabiliyorum ancak Sistem backup alamıyorum..PC Clone EX ekranı aşağıdaki gibi iken;
System Drive:C (Sadece C drive'ı var)
Bus Type : ATA
Model No : HTS541060G9AT00
Partition Number : 2
Partition Type : FAT 32
Total Space : 32.45G
USB Device:F (Sadece F device'ı var)
Bus Type : USB
Model No : SAMSUNG HM100JC
Partition Number : 1
Total Space : 93.13G
Interface : Intel(R) 82801FB/FBM USB2 Enhanced Host Controller - 265C
Backup al dedikten sonra Source C Destination :F ekranı çıkıp OK'leyince "Disk not found" veriyor.
Partition'larım mı farklı ? Hoş ben yaptıysam nasıl becerdiğimi de inan bilmiyorum.www.gotofnet.com sitesinde de birşey bulamadım/anlamadım.:cry: :grrr:
Ne yapabilirim ? Peşinen teşekkür ederim.
Yeni aldığım Smartdisk 2,5" HDD System Backup ve Files Backup harici diskini kurdum.Formatını attım.Filesbackup'ı çalıştırabiliyorum ancak Sistem backup alamıyorum..PC Clone EX ekranı aşağıdaki gibi iken;
System Drive:C (Sadece C drive'ı var)
Bus Type : ATA
Model No : HTS541060G9AT00
Partition Number : 2
Total Space : 32.45G
USB Device:F (Sadece F device'ı var)
Bus Type : USB
Model No : SAMSUNG HM100JC
Partition Number : 1
Total Space : 93.13G
Interface : Intel(R) 82801FB/FBM USB2 Enhanced Host Controller - 265C
Backup al dedikten sonra Source C Destination :F ekranı çıkıp OK'leyince "Disk not found" veriyor.
Partition'larım mı farklı ? Hoş ben yaptıysam nasıl becerdiğimi de inan bilmiyorum.www.gotofnet.com (http://www.gotofnet.com) sitesinde de birşey bulamadım/anlamadım.:cry: :grrr:
Ne yapabilirim ? Peşinen teşekkür ederim.
Gönderdiğiniz bilgilere göre bir yorum yapayım. Harddisk'inizde sadece C olduğunu yani tek bir bölüm var diyorsunuz ancak verdiğiniz bilgi de 2 partition var. Bu harddisk'inizin 2'ye ayrıldığı anlamına geliyor. Bu durumda olmayan bir bölümden veya içerisi boş olan bir bölümden backup almaya çalışıyor olabilirsiniz. Programın user manual'ini indirdim ve 16ncı sayfada system backup'un sadece 1nci partition'dan alınabileceğini belirtiyor. Bunlara göre bir çözüm üretebilirsiniz. Kolay gelsin...
Bilgisayar özürlü şu garibe bir de system backup'ını 1.partition'a nasıl alabileceğini söyleyebilir misiniz ?:cry: :cry:
stockbroker
04-02-2007, 20:08
Sn stockbroker,
Sn. Perke,
Firefox'u daha önce denemedim.Internet Explorer'da JavaMatriksin çalışması için öncelikli şart, Java Virtual Machine'nin bilgisayarınızda kurulu olması.Daha sonra IE'de gelişmiş ayarlar bölümünde aşağıda görmüş olduğunuz seçeneklerin işaretli olması gerekiyor.Resimde görünmüyor,ancak bu ayarların yakınında Java Sun bölümü olabilir.Java Sun ile ilgili seçeneğin de iptal edilmesi gerekiyor.
Akıntıya karşı kürek çekmemek için yapılacak ilk şey,Matriks teknik destek aranarak Firefox ile JavaMatriks'in uyumlu olup olmadığını öğrenmektir.:)
Benzeri ayarların Firefox'ta bulunup bulunmadığı kontrol edilebilir.Varsa gerekli ayarlar yapılabilir.
Diğer bir sorun güvenlikle ilgili olabilir.Firefox'a ait güvenlik seçenekleri düşük seviyelere alınarak, deneme yapılabilir.
Eğer harici bir firewall,internet security programı kurulu ise JavaMatriks çalıştırılmadan önce devre dışı bırakılarak denenebilir.
JavaMatriks dışında diğer java uygulamaları da çalışmıyorsa.Güvenlik ayarları içerisinde varsa Java Applets'le ilgili seçenek aktif edilebilir.
http://img296.imageshack.us/img296/7678/snap1ug1.jpg
arkadaşlar sabah bilgisayarı açtığımda Mozila tuhunderbird e-posta programı sanki yeni kurulmuş gibi tertemiz geçmişe ait hiç bir iz kalmamış. bunun sebebini bilen varmı. kapatmadan çok önce internetten çıkmıştım. çevrim dışı olarak e-postalarımı okumuştum, çöpü bile boşaltmamıştım.
Bilgisayar özürlü şu garibe bir de system backup'ını 1.partition'a nasıl alabileceğini söyleyebilir misiniz ?:cry: :cry:
Size şöyle yardım edeyim, USB'den takılan bu harddisk'inizin yanındaki programı kullanmadan yedek almayı denediniz mi? Birçok backup programı var, birisi de windows'un kendi yedekleme programı bununla da gayet güzel yedek alabilirsiniz. Önemli olan usb'den tanıtılmış harddisk'inizin doğru çalışması, sonrasında da windows içerisindeki sistem araçlarından istediğiniz partition'un yedeğini alabilirsiniz. Tabii kapasitesinin external harddiski geçmemesi gerekiyor.
PCClone EX içerisinde system backup yerine File Backup adında farklı bir uygulama var bununla da istediğiniz bölümden yedek alabilirsiniz. Bu ikisine baktım ve windows'un yedekleme programına benzer yapıda, eğer windows Türkçe ise buradaki adımları kolaylıkla yapabilirsiniz. Ama diğer uygulama da gayet anlaşılır ve kolay yapılmış. Bu durumda System Backup yerine File Backup ile işinizi çözmeniz gerekiyor.
Diğer alternatif ise cihaz üzerindeki backup tuşu, belki bu da işinize yarayabilir, bununla yedek alarak neler yaptığı gözlemlenebilir. Uzaktan yardımım bu kadar, ancak bu cihazların kullanımı zor değildir, sadece yanında verilen yazılımlara ilk aşamada biraz yabancılık çekilir ama birkaç kullanımdan sonra zor olmadığı anlaşılır. Sizin programın kitapçığında da partition değişimine izin verilmediğini düşünüyorum, zira bununla ilgili de hiçbir bilgi verilmemiş, sadece system backup'un 1nci partitiondan alınabileceği ifade ediliyor. Kolay gelsin...
Çok teşekkür ederim,gece vakti zahmet verdim.
Sevgilerimle..:super: :super: :super:
ie7 yi yukledikten sonra hizli cevabimi gonder şıkkını kullanamiyorum gelismis ozellikler e tiklayip yazarsam sorun olmuyor onuda bu aksam kesfettim bu sorun 1 aydan beridir devam ediyor hizli cevap verde yazi yazip gonderdigim anda explorer bir hata veriyor ve sayfayi kapatiyor acik olan tum explorer lar kapaniyor yazdigim yazi gidiyor tekrar explorerdan sayfa actigim zaman baktigimda, ama ben her yazidan sonra tak disardayim cozumunu bulamadim bu konuda bilgisi olan varmi veya ayni sorunla karsilasip cevap bulabilen bir kisi
bikmisbroker
06-02-2007, 12:31
ie7 yi yukledikten sonra hizli cevabimi gonder şıkkını kullanamiyorum gelismis ozellikler e tiklayip yazarsam sorun olmuyor onuda bu aksam kesfettim bu sorun 1 aydan beridir devam ediyor hizli cevap verde yazi yazip gonderdigim anda explorer bir hata veriyor ve sayfayi kapatiyor acik olan tum explorer lar kapaniyor yazdigim yazi gidiyor tekrar explorerdan sayfa actigim zaman baktigimda, ama ben her yazidan sonra tak disardayim cozumunu bulamadim bu konuda bilgisi olan varmi veya ayni sorunla karsilasip cevap bulabilen bir kisi
Bu konularda uzman degilim, ancak ben de benzer problemler yasadim, ancak oglum bilgisayarima bir program yukledi ve ben simdi cok rahatim.
http://www-spybot.net/ (spybot-Search and destroy) isimli programi indirirseniz eger, indirdikten sonra SCAN ettirirseniz muhtemelen sizin bilgisayarda (key logger) adinda casus bir program bulacak.
Bu program (zannedersem) bilgisayarizdaki sifreleri bir baska yere aktaran casus bir program buyuk bir ihtimal ile internet exploreri nizin kapanmasi bu yuzden.
Bu programi kurup calistirdiktan sonra haftada 1 defa da "guncelleyin-update" rahat edeceksiniz.
Bu konuda daha fazla bilgili arkadas mutlaka vardir forumda yukarda YANLIS bir sey yazdiysam duzeltirlerse memnun olurum.
Amacim yardimci olmak.
Bendede benzer şekilde hızlı mesaj gönder dediğimde mesajı gönderemiyorum.
Gönderme aşamasında "gönderiliyor" yazısı eşliğinde bekliyorsun en sonunda sayfa açılamadı mesajı alıyorum
Yahooda e-group ile ilgili sayfayı açıyorum bulunduğum sayfadan başka bir sayfaya yönlenmek istediğimde benzer şekilde bekleyip duruyorum sonunda "sayfa bulunamadı"
Bir ara Firefox'u yüklemek en iyi çözüm gibi.
Başka benzer bir problem "windows live messenger"da yaşıyorum.8.0 betadan sonra 8.1 i yükledim ama yükleme sonrası sanki bağlantım yokmuş gibi problem ile karşılaşıyor.
Hata numarasından windows sitesinde yazan herşeyi yaptım olmadı.
bikmisbroker
06-02-2007, 12:57
.
Firefox'u seneler once yuklemistim ama matriks programini acamiyordum.
Yani borsa verilerinin yayinlandigi programi.
Son durumda firefox ile matriksdatalari canli olarak izlenebiliyormu?
stockbroker
06-02-2007, 13:00
Bendede benzer şekilde hızlı mesaj gönder dediğimde mesajı gönderemiyorum.
Gönderme aşamasında "gönderiliyor" yazısı eşliğinde bekliyorsun en sonunda sayfa açılamadı mesajı alıyorum
Yahooda e-group ile ilgili sayfayı açıyorum bulunduğum sayfadan başka bir sayfaya yönlenmek istediğimde benzer şekilde bekleyip duruyorum sonunda "sayfa bulunamadı"
Başka benzer bir problem "windows live messenger"da yaşıyorum.8.0 betadan sonra 8.1 i yükledim ama yükleme sonrası sanki bağlantım yokmuş gibi problem ile karşılaşıyor.
Hata numarasından windows sitesinde yazan herşeyi yaptım olmadı.
Sn. bonnie sizde IE Türkçe mi yüklü acaba?Bende hiç sorun olmuyor,anında hızlı cevap gönderebiliyorum.İngilizce olanını kullanıyorum.
selçuk efendi
06-02-2007, 13:03
evet babo, izlenebiliyor java'yı yükleyerek...
bikmisbroker
06-02-2007, 13:13
evet babo, izlenebiliyor java'yı yükleyerek...
Tesekkur ederim, peki memnunmusunuz firefoxdan?
Tesekkur ederim, peki memnunmusunuz firefoxdan?
Sn. bikmisbroker siz Sn. selçuk efendi'ye sormuşsunuz ama izninizle ben de bu sorunuza cevap vermek isterim.
Ben firefox dan oldukça memnunum.İnternet explorer ın 7. sürümünde daha yeni kullanmaya başladığı bir çok özellik uzun zamandan beri firefox da mevcut.İstediğiniz bir çok eklntiyi yükleyip kendinize göre özelleştirebiliyorsunuz..
Firefoxun tek zayıf yanı explorer ın açtığı bazı sayfaları açmamasıydı.Bunun nedeni de sayfa tasarımlarının explorer a göre yapılmasından kaynaklanıyordu..Ama bu tür sayfalar oldukça azaldılar.Artık çoğu internet sitesi her iki tarayıcıyıda destekliyorlar..
Saygılar...
Sn. bonnie sizde IE Türkçe mi yüklü acaba?Bende hiç sorun olmuyor,anında hızlı cevap gönderebiliyorum.İngilizce olanını kullanıyorum.
Türkçe yüklü
Bende de IE 7 türkçe var ama hiçbir sorun yok.
stockbroker
06-02-2007, 14:40
Türkçe yüklü
Bende de IE 7 türkçe var ama hiçbir sorun yok.
O zaman sorunun nedeni IE'nin doğrudan kendisi değil.Explorer'in çalışmasını etkileyen başka programlar veya eklentiler.
stockbroker
06-02-2007, 14:57
Geçen hafta Kaspersky'nin son versiyonunu yüklemiştim,JavaMatriks'te veri akışı olmayınca düzeltmek için birsürü şey denedim.Sonunda yarım yamalak çalıştırabildim.Aynı akşam windows update sitesinden bir güncelleme yaparken Kaspersky'nin bir ''Application Integrity Control'' sorusuna onay verdim.Ertesi sabah bilgisayar açılırken wuacult.exe(Windows otomatik güncelleştirmelerle ilgili) yüklenene kadar bilgisayar 30-40 sn. kilitleniyor.İşlemci kullanımı %100'e vuruyor.Kaspersky autostart yapamıyor.(Otomatik güncelleştirmeler sürekli kapalı olarak çalışırım)
JavaMatriks'i açıyorum, tam işlemci kapasitesini zorlamakla kalmıyor,bellek kullanımı tavana vuruyor,sadece bir explorer sayfası açmak bile bilgisayarı kilitliyor.
Yaptığımız basit şeyler bile düzeltemediğimiz sorunlara yol açabiliyor.
bikmisbroker
06-02-2007, 16:39
Sn. bikmisbroker siz Sn. selçuk efendi'ye sormuşsunuz ama izninizle ben de bu sorunuza cevap vermek isterim.
Ben firefox dan oldukça memnunum.İnternet explorer ın 7. sürümünde daha yeni kullanmaya başladığı bir çok özellik uzun zamandan beri firefox da mevcut.İstediğiniz bir çok eklntiyi yükleyip kendinize göre özelleştirebiliyorsunuz..
Firefoxun tek zayıf yanı explorer ın açtığı bazı sayfaları açmamasıydı.Bunun nedeni de sayfa tasarımlarının explorer a göre yapılmasından kaynaklanıyordu.. Ama bu tür sayfalar oldukça azaldılar.Artık çoğu internet sitesi her iki tarayıcıyıda destekliyorlar..
Saygılar...
COK dogru.
Mesela ben paragarantinin sitesinden borsadaki fiyatlari firefox ile izleyemiyordum.
Matriksde problem oluyordu.
IE ingilizce 8.0 yuklu idi.
Indirdim versiyoru 7.0 a
olmadi indirdim 6.0'a
su anda 6.0 da iteleye kakalaya calistiriyorum.
Olmadi firefox'u deneyecegim
COK dogru.
Mesela ben paragarantinin sitesinden borsadaki fiyatlari firefox ile izleyemiyordum.
Matriksde problem oluyordu.
IE ingilizce 8.0 yuklu idi.
Indirdim versiyoru 7.0 a
olmadi indirdim 6.0'a
su anda 6.0 da iteleye kakalaya calistiriyorum.
Olmadi firefox'u deneyecegim
aman sn.Babo bi yanlışlık olmasın, IE 8'i nerden buldunuz? bi ara msn messenger için vardı yeni versiyon diye millete virüs yüklüyorlardı, sizinki umarım öyle birşey değildir de yanlış yazmışsınızdır. ben de paragarantinin maxi saniye endeksini kullanıyorum firefox'da bazen donmalar oluyor ancak ie7'de hiç bir sorun yok. belki de java problemi yaşıyorsunuzdur.
Bu konularda uzman degilim, ancak ben de benzer problemler yasadim, ancak oglum bilgisayarima bir program yukledi ve ben simdi cok rahatim.
http://www-spybot.net/ (spybot-Search and destroy) isimli programi indirirseniz eger, indirdikten sonra SCAN ettirirseniz muhtemelen sizin bilgisayarda (key logger) adinda casus bir program bulacak.
Bu program (zannedersem) bilgisayarizdaki sifreleri bir baska yere aktaran casus bir program buyuk bir ihtimal ile internet exploreri nizin kapanmasi bu yuzden.
Bu programi kurup calistirdiktan sonra haftada 1 defa da "guncelleyin-update" rahat edeceksiniz.
Bu konuda daha fazla bilgili arkadas mutlaka vardir forumda yukarda YANLIS bir sey yazdiysam duzeltirlerse memnun olurum.
Amacim yardimci olmak.
bılgısayarda 2 tane vırus programı var avast ve kespery bunada key loger gırecekse artık yuhhh :):):):)
stockbroker
06-02-2007, 20:43
bılgısayarda 2 tane vırus programı var avast ve kespery bunada key loger gırecekse artık yuhhh :):):):)
Sn. guneysu,
Bilgisayarınızda korumayı sağlayan sadece programlar değildir.Bunları ne derece etkin kullandığınız daha önemlidir.Koruma programınızın basit bir uyarısını yok sayarak devam etmeniz halinde bile her türlü zararlı yazılım bilgisayarınızda aktif hale gelebilir.
Pcaudit.exe isimli bir leaktest vardı,denediniz mi?Eğer programınızın konfigürasyonunu bu tür bir programın(keylogger tarzında,ekran görünümünü ve klavye hareketlerini alıp başka bir adrese yönlendirebiliyor) aktivitesini hissedecek şekilde yapmazsanız veya uyarı verdiğinde dikkate almayıp bir kere onay verirseniz,program istediği gibi çalışır.Sizin de ruhunuz duymaz. :D :D
bikmisbroker
06-02-2007, 21:04
aman sn.Babo bi yanlışlık olmasın, IE 8'i nerden buldunuz? bi ara msn messenger için vardı yeni versiyon diye millete virüs yüklüyorlardı, sizinki umarım öyle birşey değildir de yanlış yazmışsınızdır. ben de paragarantinin maxi saniye endeksini kullanıyorum firefox'da bazen donmalar oluyor ancak ie7'de hiç bir sorun yok. belki de java problemi yaşıyorsunuzdur.
Valla bilgisayar konusunda kendimi gelistirmeliyim.
BETA adi altinda yuklemistim, belki de oradan geldi.
Simdi dondum IE 6.0 yukledim.
Bir de yukarda bahsettigim program ile scan ettirdim, ve "keylogger" buldu spybot.
Arkasindan temizledim onlari ve XP nin ozelliginden yayarlanip 1 hafta oncesine "restore" yaptim.
Duzeldi sanki??
Avast bende de var.
Ancak yukarda bahsettigim "keylogger'i" avast tespit edemedi, ama spybot tesbit etti ve sildi.
Bu 2 programda ayni katagoridemi bilmiyorum amma, birinden kacani digeri BULDU diyebilirim.
Bu arada "spybot" programini 4-5 haftadir update etmedigimi kesfettim.
UPDATE ler cok onemli arkadaslar..
Kolay gelsin.
Arkadaşlar İ.E.7 türkçeyi yüklediğimden beri İbs programı açılırken veya giriş şifresini yazıp okeyledikten sonra hata veriyor ve kapanıyor.
4-5 deneme yaptıktan sonra açılıyor. İbsyi kaldırıp tekrar kurdum.Bir işe yaramadı.
Yardımcı olabilecek varsa sevinirim.
Arkadaşlar İ.E.7 türkçeyi yüklediğimden beri İbs programı açılırken veya giriş şifresini yazıp okeyledikten sonra hata veriyor ve kapanıyor.
4-5 deneme yaptıktan sonra açılıyor. İbsyi kaldırıp tekrar kurdum.Bir işe yaramadı.
Sn. Amadeus ,
Aynı sorun sanırım herkes de oldu . Ne yazık ki ikisi arasında bir seçim yapmak zorunda kaldım :notr: Kazanan IBS oldu :wink:
Hatanın ne olduğunu söyleyebilir misiniz ?
veya ekran görüntüsü alıp gönderebilir misiniz ?
ie 7,0 (Türkçe ) + ibs şu anda bende sorunsuz çalışıyor (geçen gün bi sorunla karşılaşmıştım.. oda ram + dosyaların büyüklüğünden dolayı idi.. )
Arkadaşlar benimde basit bir sorunum var ama çözemedim. İnternette bazı sitelerde karakterler çok ufak ve okunmuyor. örnek google girdim en son karakterler eskisine göre küçülmüş. Dil kodlaması otomatik, çözünürlükte aynı, bu sorunu nasıl çözebilirim yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılar..
stockbroker
07-02-2007, 00:17
Sn amadeus,
IE 7.0 İngilizce versiyonunu kullanıyorum.IBS programını hiç sevemedim,bu nedenle kullanmıyorum.Çalışır mı diye denedim.Kullandığım ayarlarla çalışmadı hata verdi.Güvenlik ayarını değiştirerek çalışır hale getirdim.:wink:
Sadece,Güvenlik seviyesini ''Medium-high'' değil ''Medium'' seçerseniz çalışıyor.Çalıştıramayan arkadaşların da sorunu böylece çözülmüş oldu.:super:
Türkçe versiyon için : Araçlar/İnternet Seçenekleri/Güvenlik/İnternet...Güvenlik seviyesi ''Orta''.
http://img19.imageshack.us/img19/3888/snap1gy7.jpg
http://img19.imageshack.us/img19/8582/snap1yf6.jpg
stockbroker
07-02-2007, 00:38
Arkadaşlar benimde basit bir sorunum var ama çözemedim. İnternette bazı sitelerde karakterler çok ufak ve okunmuyor. örnek google girdim en son karakterler eskisine göre küçülmüş. Dil kodlaması otomatik, çözünürlükte aynı, bu sorunu nasıl çözebilirim yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılar..
Hangi browser ve hangi versiyon kullandığınızı belirtmemişsiniz.IE 7.0 için aşağıda gösterilen yerlerde işaret varsa kaldırıp deneyebilirsiniz.
http://img75.imageshack.us/img75/7504/snap2gk2.jpg
O zaman sorunun nedeni IE'nin doğrudan kendisi değil.Explorer'in çalışmasını etkileyen başka programlar veya eklentiler.
walla yazabilsem :he: yazacaktım ama başaramadım.
Bende 2 ay öncesinin backup'ını geri yükledim ie 6.0, windows live 8.0 beta ile devam
http://online.platodata.com.tr/KURUMLAR/YY/main.asp adresınden bır kac gun oncesıne kadar ızleyebılıyordum senetlerı yenı kullanıcı adı ıle bılgısayarımı yenıledım bazı sorunlardan dolayı baska bır sey yapmadım ama su an yukardakı adresı actıgımda bembeyaz bır sayfa gelıyor daha onceden ekranda bır seyler gelıyordu calıstır dıye bır program gelıyordu sımdı hıc bırı gelmıyor popups de okay acık yane laptoptan gırebılıyorum aynı sayfaya burdan gıremıyorum bır yardım lutfen
stockbroker
07-02-2007, 02:02
http://online.platodata.com.tr/KURUMLAR/YY/main.asp adresınden bır kac gun oncesıne kadar ızleyebılıyordum senetlerı yenı kullanıcı adı ıle bılgısayarımı yenıledım bazı sorunlardan dolayı baska bır sey yapmadım ama su an yukardakı adresı actıgımda bembeyaz bır sayfa gelıyor daha onceden ekranda bır seyler gelıyordu calıstır dıye bır program gelıyordu sımdı hıc bırı gelmıyor popups de okay acık yane laptoptan gırebılıyorum aynı sayfaya burdan gıremıyorum bır yardım lutfen
Daha önce farklı topiklerde birkaç kez yazdım.Firewall benzeri koruma programınız varsa ''Yardım'' menüsünden Proxy/Firewall versiyonunu seçin, kapatın tekrar açın.
btdefenderı etkısız hale getırdım yıne acılmıyor bır sey beyaz bır sayfa hala syn stockbroker
stockbroker
07-02-2007, 02:16
btdefenderı etkısız hale getırdım yıne acılmıyor bır sey beyaz bır sayfa hala syn stockbroker
Söylediğimi yaptınız mı?
Söylediğimi yaptınız mı?
o sayfa hıc cıkmıyorkı bembeyaz bır ekran cıkıyor anladım dedıgınızıde o adresı actıgımda ekranıma hıc bır sey gelmıyor btdefenderi de etkısız yaptım java acılıyordu eskıden calıstır dıyordum gelıyordu ekrana su an ekran bembeyaz bır sey yok
http://img409.imageshack.us/img409/2803/ekranrs2.th.jpg (http://img409.imageshack.us/my.php?image=ekranrs2.jpg)
ekran resmı de bu bakarsanız
gorundugu gıbı o ekranda seçme şansım hiç yok proxy gıbı seyi
stockbroker
07-02-2007, 02:42
o sayfa hıc cıkmıyorkı bembeyaz bır ekran cıkıyor anladım dedıgınızıde o adresı actıgımda ekranıma hıc bır sey gelmıyor btdefenderi de etkısız yaptım java acılıyordu eskıden calıstır dıyordum gelıyordu ekrana su an ekran bembeyaz bır sey yok
ekran resmı de bu bakarsanız
gorundugu gıbı o ekranda seçme şansım hiç yok proxy gıbı seyi
Sayfanın altında durum çubuğunda ne yazıyor?Herhangi bir bilgi var mı?Engellendi,sayfaya ulaşılamadı,yüklenemedi vb..
Güvenlik bölümünü açıp, Güvenilen Siteler kısmına http://online.platodata.com.tr adresini ekler misiniz?Bir de onu deneyin.
Sayfanın altında durum çubuğunda ne yazıyor?Herhangi bir bilgi var mı?Engellendi,sayfaya ulaşılamadı,yüklenemedi vb..
hız bır yazı yok ınternet yazıyor sadece bu sayfada ne yazıyorsa o yazıyor kafayı yemek uzereyım onuda ekledım olmadı
stockbroker
07-02-2007, 02:50
hız bır yazı yok ınternet yazıyor sadece bu sayfada ne yazıyorsa o yazıyor kafayı yemek uzereyım onuda ekledım olmadı
Anlayamadığım beyaz sayfada birşey yazmıyor oluşu?Nedir durum bağlanamıyor mu,sayfa mı bulunamıyor,engelleme mi var.Başka sayfalara ulaşabiliyor musunuz?Sadece bunda mı sorun var?
Bunu deneyin (http://online.platodata.com.tr/Kurumlar/yy/LOGIN.ASP)
allah razı olsun broker gonderdıgın lınk le gırdım calıstı anlamadım sorunu ama oraya bılgılerımı gırınce calıstı yemeğe gelecekmisiniz cumartesi bir duble şarap benden :):)
2 adreste aynı benım kopyaladıgımda ama sorun nerde cozemedım :):)
baskalarına ıtıbar etmeden olmaz dıyor sistem kusura bakma aklımın kenarındasın sistem izin verince
stockbroker
07-02-2007, 03:03
allah razı olsun broker gonderdıgın lınk le gırdım calıstı anlamadım sorunu ama oraya bılgılerımı gırınce calıstı yemeğe gelecekmisiniz cumartesi bir duble şarap benden :):)
2 adreste aynı benım kopyaladıgımda ama sorun nerde cozemedım :):)
Şimdi tekrar birincisini deneyin,çalışır artık herhalde:)
İki adres aynı değil,benim verdiğim Login sayfası,diğer link doğrudan ulaşıyor.
Yemeğe gelebileceğimi sanmıyorum.Teklifinize teşekkür ederim,içki kullanmasam da..:)
Şimdi tekrar birincisini deneyin,çalışır artık herhalde:)
İki adres aynı değil,benim verdiğim Login sayfası,diğer link doğrudan ulaşıyor.
Yemeğe gelebileceğimi sanmıyorum.Teklifinize teşekkür ederim,içki kullanmasam da..:)
aynen dedıgınız gibi 1.side çalıştı bu arada guvenlık ayarları ılede oynadım bıraz belkı onlardandır ama çalışıyor şu an bir şeye dokunmayayım artık :):)
stockbroker
07-02-2007, 03:13
aynen dedıgınız gibi 1.side çalıştı bu arada guvenlık ayarları ılede oynadım bıraz belkı onlardandır ama çalışıyor şu an bir şeye dokunmayayım artık :):)
Bit-Defender'i aktif hale getirip deneyin, çalışmazsa Proxy/Firewall versiyonu seçmeyi unutmayın.İyi geceler.
aktıf hale getırdım çalışıyor artık oynayabilirim
forumdaşlar,
avg free adition,jetico firewall,ad-aware kurulu olan pc de Sn.Babonun eklediği spyware yi yükleyip tarattım ve tam 47 adet şüpheli dosya buldu birde zangoo diye birşey buldu.registiration netten kartla ücretli olduğu için bu proğrama sildiremedim bulduklARIMI.
sonra başlat -çalıştırdan regedit yapıp çıkan dosyaları tek tek 40 dk da sildim.
--sorum:
yüklü proğramlara rağmen nasıl oluorda bu dosyalar pc ye kaydedilebilior?
-bunun daha kolay yolu yokmu
- antispy proğramlarının kolay kullanılabilir olanı yokmu?
teşekkürler...
--ben kafayı yemeden şu işi halledebilirsem sevinicem.bitti.
stockbroker
08-02-2007, 00:38
forumdaşlar,
avg free adition,jetico firewall,ad-aware kurulu olan pc de Sn.Babonun eklediği spyware yi yükleyip tarattım ve tam 47 adet şüpheli dosya buldu birde zangoo diye birşey buldu.registiration netten kartla ücretli olduğu için bu proğrama sildiremedim bulduklARIMI.
sonra başlat -çalıştırdan regedit yapıp çıkan dosyaları tek tek 40 dk da sildim.
--sorum:
yüklü proğramlara rağmen nasıl oluorda bu dosyalar pc ye kaydedilebilior?
-bunun daha kolay yolu yokmu
- antispy proğramlarının kolay kullanılabilir olanı yokmu?
teşekkürler...
--ben kafayı yemeden şu işi halledebilirsem sevinicem.bitti.
Sn. guneysu,
Bilgisayarınızda korumayı sağlayan sadece programlar değildir.Bunları ne derece etkin kullandığınız daha önemlidir.Koruma programınızın basit bir uyarısını yok sayarak devam etmeniz halinde bile her türlü zararlı yazılım bilgisayarınızda aktif hale gelebilir.
Pcaudit.exe isimli bir leaktest vardı,denediniz mi?Eğer programınızın konfigürasyonunu bu tür bir programın(keylogger tarzında,ekran görünümünü ve klavye hareketlerini alıp başka bir adrese yönlendirebiliyor) aktivitesini hissedecek şekilde yapmazsanız veya uyarı verdiğinde dikkate almayıp bir kere onay verirseniz,program istediği gibi çalışır.Sizin de ruhunuz duymaz. :D :D
Sn. dent,
''registiration netten kartla ücretli olduğu için bu proğrama sildiremedim bulduklARIMI.'' Hangi program bu ücretli olan?
Spybot Search & Destroy 1.4 (http://www.spybotupdates.com/files/spybotsd14.exe) kullanımı kolaydır,Türkçe desteği mevcuttur ve ücretsizdir.Güncellemesini yaparak belirli aralıklarla tarama yaparak temizleme amaçlı kullanabilirsiniz.
http://www.spybot.info/tr/home/index.html
Sn. dent,
''registiration netten kartla ücretli olduğu için bu proğrama sildiremedim bulduklARIMI.'' Hangi program bu ücretli olan?
Spybot Search & Destroy 1.4 (http://www.spybotupdates.com/files/spybotsd14.exe) kullanımı kolaydır,Türkçe desteği mevcuttur ve ücretsizdir.Güncellemesini yaparak belirli aralıklarla tarama yaparak temizleme amaçlı kullanabilirsiniz.
http://www.spybot.info/tr/home/index.html
syn stockbroker bende dun syn bıkmısbroker ın verdıgı lınkten ındırmıstım paralı oldugu ıcın sılmemıstı onları sızın verdıgınızı ındırdım şu an tarama yapıyor bakalım bir şey çıkacakmı upragede yaptım türkçede hemde makınada btdefender8 profesyonel yüklü birde bunla deneyeyim bakalım sonucu merak ediyorum
bir şeyler çıktı gibi resmi yapıştırırım buraya yardımını isterim
stockbroker
08-02-2007, 02:20
syn stockbroker bende dun syn bıkmısbroker ın verdıgı lınkten ındırmıstım paralı oldugu ıcın sılmemıstı onları sızın verdıgınızı ındırdım şu an tarama yapıyor bakalım bir şey çıkacakmı upragede yaptım türkçede hemde makınada btdefender8 profesyonel yüklü birde bunla deneyeyim bakalım sonucu merak ediyorum
bir şeyler çıktı gibi resmi yapıştırırım buraya yardımını isterim
Program için sn. bıkmısbroker'in verdiği link hiç dikkatimi çekmemişti.Şimdi baktım, programların isimleri bile aynı(Programda Spywarebot yazıyor,ama resmin üstüne Spybot yazılmış.) , birbirleri ile alakaları yok.:)
Ben söyleyeyim ne çıkacağını,daha önce anti-spyware taraması yapmadıysanız, bir sürü cookie bulacak,adware bulma ihtimali de yüksek. :D
syn stockbroker sonuç aşağıda şimdi ne yapmam lazım
http://img161.imageshack.us/img161/5732/spybottaramanm4.th.jpg (http://img161.imageshack.us/my.php?image=spybottaramanm4.jpg)
senide yoruyoruz ama taramadan sonra bir şey yapmadım cevabınızı bekliyorum
bir çoğuda kendi programı anlamadım olayı :):)
Ben söyleyeyim ne çıkacağını,daha önce anti-spyware taraması yapmadıysanız, bir sürü cookie bulacak,adware bulma ihtimali de yüksek. :D
bu cookiler tehlikeli bir şeymidir adware kötü bir şeymidir ne anlama geliyor öğrenmenin yaşı yok 40 ından sonra neler daha öğrenecez :):) bu akşam sanal banka mağdurlarınından biraz okudum gözüm korkmaya başladı :cry: :cry:
stockbroker
08-02-2007, 02:36
syn stockbroker sonuç aşağıda şimdi ne yapmam lazım
senide yoruyoruz ama taramadan sonra bir şey yapmadım cevabınızı bekliyorum
bir çoğuda kendi programı anlamadım olayı :):)
Kendi programı değil o, Spywarebot ilk yüklediğiniz program.Bu program Spybot.
Pencerede, bulduklarının sağında tırtıklı bölüme tıklayarak bilgi alabilirsiniz.
Spywarebot programını bilgisayarınızdan kaldırmadınız sanıyorum.
Spywarebot ile ilgili bulunan hataları, programı kaldırmadıysanız bu aşamada görmezden gelin.Onun başındaki tick işaretini kaldırın.Diğerleri kalsın. ''Seçili hataları düzelt''e basın,diğer hatalar düzeltilecektir.
İkinci adımda Spywarebot programını uninstall edin.Yüklediğiniz Spybot ile tekrar tarama yapın ve bulduklarını aynı yolla temizleyin.
Alıntı:
Originally Posted by stockbroker
Kendi programı değil o, Spywarebot ilk yüklediğiniz program.Bu program Spybot.
Pencerede, bulduklarının sağında tırtıklı bölüme tıklayarak bilgi alabilirsiniz.
Spywarebot programını bilgisayarınızdan kaldırmadınız sanıyorum.
Spywarebot ile ilgili bulunan hataları, programı kaldırmadıysanız bu aşamada görmezden gelin.Onun başındaki tick işaretini kaldırın.Diğerleri kalsın. ''Seçili hataları düzelt''e basın,diğer hatalar düzeltilecektir.
İkinci adımda Spywarebot programını uninstall edin.Yüklediğiniz Spybot ile tekrar tarama yapın ve bulduklarını aynı yolla temizleyin.
spywarebotu uninstal etmiştim demekki uninstal ederken arkada bir şeyler bırakmış sileyim izlerinide klasorunu kaldırayım
08-02-2007, 02:47
bu cookiler tehlikeli bir şeymidir adware kötü bir şeymidir ne anlama geliyor öğrenmenin yaşı yok 40 ından sonra neler daha öğrenecez :):) bu akşam sanal banka mağdurlarınından biraz okudum gözüm korkmaya başladı :cry: :cry:
Programın bulduğu hotbar bir adware.Diğer 4 tanesi cookie ve bir de son yüklediğiniz programla ilgili problemler var,gerçi onların bir tanesi de cookie.Tabi bu programın bulduğu cookie'ler bilgi toplamak amaçlı casus olarak çalışanlar.Normal olarak internet sitelerinde cookie'ler kullanılıyorlar.
http://www.symantec.com/security_response/writeup.jsp?docid=2003-080410-3847-99
Çerez (cookie) nedir?
Çerez (cookie) web sunucusunun sizin bilgisayarınızda sakladığı bir dosyadır. Çerezler sizi bir web sitesine döndüğünüzde tanıyabilmek için kullanılır.
Web siteleri sıklıkla sizin bilgisayarınıza çerezleri kaydeder ki siz tekrar bu siteye döndüğünüzde sunucuları sizi tanısın ve sizin daha önceden yaptığınız değişiklikleri ve özelleştirmeleri size gösterebilsin.
Adware (Reklam Yazılımları)
Bir çeşit Reklam Görüntüleme Yazılımı olarak ilk amacı özellikle potansiyel reklam yapmak olan uygulamalardır. Kullanıcılar tarafından görüntülenmek istenmezler ve beklenmedik anlarda belirirler. Birçok reklam yazılım uygulaması Takip Etme özelliği taşır ve Takip Teknolojisi olarak kategorize edilir. Bazı tüketiciler takip amacı güden bu adware uygulamalarını silmek, program tarafından sergilenmesini ve sistem performansı üzerindeki olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak ister. Öte yandan bazı kullanıcıların aradığı şeylerle ilgili reklamları sağlayan araçların maliyetlerine olan sübvansiyonları dikkate alındığında, bazı kullanıcılar bu hususi adware programlarını kullanmak isterler. (Kaynak: Anti-Spyware Coalition)
Türkçe kaynak bulmakta zorlandım.Bilgi sahibi olmak için okumanızda fayda var.
http://antivirusx.blogcu.com/1769477/
kaspersky ınternet securty çalıştırınca interneti kesiyor ne yapmalıyım...
stockbroker
08-02-2007, 13:10
kaspersky ınternet securty çalıştırınca interneti kesiyor ne yapmalıyım...
Hangi versiyon?
İlk defa mı yüklediniz,yoksa daha önce kullanırken bağlanıyordu sonra çalışmaz mı oldu?
Firewall hangi mod'da çalışıyor?
İnterneti kesiyor ne demek?Explorer'in boş sayfa açmasını mı engelliyor?Boş sayfa açılıyor, bağlantı kurulamıyor mu?
Hangi versiyon?
İlk defa mı yüklediniz,yoksa daha önce kullanırken bağlanıyordu sonra çalışmaz mı oldu?
Firewall hangi mod'da çalışıyor?
İnterneti kesiyor ne demek?Explorer'in boş sayfa açmasını mı engelliyor?Boş sayfa açılıyor, bağlantı kurulamıyor mu?
giden gelen ne varsa engellemiş.. veri akışını durdurmuş.. daha önce bir ad-aware programında benimde başıma gelmişti.. muhtemelen ayarlar yanlış..
eğer siz bu programı kullanıyorsanız / kendi ayarlarınızı verebilirseniz düzeltebilir kanımca ? [ hani bende yokta.. o açıdan :) ]
stockbroker
08-02-2007, 13:26
giden gelen ne varsa engellemiş.. veri akışını durdurmuş.. daha önce bir ad-aware programında benimde başıma gelmişti.. muhtemelen ayarlar yanlış..
eğer siz bu programı kullanıyorsanız / kendi ayarlarınızı verebilirseniz düzeltebilir kanımca ? [ hani bende yokta.. o açıdan :) ]
Sn. ayyan,
Ben, Kaspersky'nin ard arda son 3 versiyonunu sürekli upgrade ederek kullandım.Şu an son çıkan 6.0.2.614 versiyonunu kullanıyorum.Anti-hacker modülünün internet bağlantısı veri akışını kesmesi dışında Proactive Defense modülü Explorer'in açılmasını engelleyebilir,eklentileri bloke edebilir.Yani sorun firewall'dan kaynaklanmayabilir.
Sn. ayyan,
Ben, Kaspersky'nin ard arda son 3 versiyonunu sürekli upgrade ederek kullandım.Şu an son çıkan 6.0.2.614 versiyonunu kullanıyorum.Anti-hacker modülünün internet bağlantısı veri akışını kesmesi dışında Proactive Defense modülü Explorer'in açılmasını engelleyebilir,eklentileri bloke edebilir.Yani sorun firewall'dan kaynaklanmayabilir.
hmm.. sustum ben :) kolay gelsin - elinize sağlık :)
Sn. ayyan tüm internet bağlantınız kesildiyse bir ihtimal sağ alt köşede bulunan kaspersky ikonuna sağ tıklayınca çıkan menüdeki "block network traffic" alanını tıklamış olabilirsiniz..
Sn. ayyan tüm internet bağlantınız kesildiyse bir ihtimal sağ alt köşede bulunan kaspersky ikonuna sağ tıklayınca çıkan menüdeki "block network traffic" alanını tıklamış olabilirsiniz..
sn enigma için söylemiştim ben ama :) yine de teşekkür ederim :)
stockbroker
08-02-2007, 14:35
Geçen hafta Kaspersky'nin son versiyonunu yüklemiştim,JavaMatriks'te veri akışı olmayınca düzeltmek için birsürü şey denedim.Sonunda yarım yamalak çalıştırabildim.Aynı akşam windows update sitesinden bir güncelleme yaparken Kaspersky'nin bir ''Application Integrity Control'' sorusuna onay verdim.Ertesi sabah bilgisayar açılırken wuacult.exe(Windows otomatik güncelleştirmelerle ilgili) yüklenene kadar bilgisayar 30-40 sn. kilitleniyor.İşlemci kullanımı %100'e vuruyor.Kaspersky autostart yapamıyor.(Otomatik güncelleştirmeler sürekli kapalı olarak çalışırım)
JavaMatriks'i açıyorum, tam işlemci kapasitesini zorlamakla kalmıyor,bellek kullanımı tavana vuruyor,sadece bir explorer sayfası açmak bile bilgisayarı kilitliyor.
Yaptığımız basit şeyler bile düzeltemediğimiz sorunlara yol açabiliyor.
Bir haftadır,açılıştaki wuacult.exe nedeniyle bilgisayarın kilitlenmesi problemini düzeltmeye çalışıyordum.
Nihayet...sorun düzelmiş gibi görünüyor.Daha önce aynı pencerede bulunan 2 adet dll dosyasını Trusted modules listesinden kaldırmıştım.Fayda etmedi,listeden kaldırmak yeterli olmuyor.Block yapınca açılış düzeldi.:) Kullanıcı şifresini girer girmez 3-4 sn sonra Kaspersky autostart yapıyor.
http://img160.imageshack.us/img160/1526/snap1lx3.jpg
Arkadaşlar, benim de bir sorunum var. Daha önce explorer(sürüm 6.0) ve firefox da çalışan uygulama şimdi çalışmıyor. Bankaların sitelerine (işbank, Garanti, YKB) bağlanıp da internet şubelerini tıkladığımda yeni bir sayfa açıyordu. Şimdi bir hata mesajı veriyor.
Description: Nesne bu özellik veya yöntemi desteklemiyor.
Source: http://isbank.com.tr/
Line:41
Ne yapmam lazım acaba?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
sn enigma için söylemiştim ben ama :) yine de teşekkür ederim :)
Demek ki çocukla uğraşırken başka bir şey ile ilgilenmemek gerekiyormuş..İnsan (mesela ben)okuduğunu bile anlayamıyor..:( :roll:
Demek ki çocukla uğraşırken başka bir şey ile ilgilenmemek gerekiyormuş..İnsan (mesela ben)okuduğunu bile anlayamıyor..:( :roll:
ehe.. çocukla uğraşırken özellikle borsa forumlarında dolaşmamak gerek :) hayatınızın amacını bulmuşsunuz.. boşveriin borsayı bilgisayarı :) kolay gelsin :)
selçuk efendi
08-02-2007, 15:15
Arkadaşlar, benim de bir sorunum var. Daha önce explorer(sürüm 6.0) ve firefox da çalışan uygulama şimdi çalışmıyor. Bankaların sitelerine (işbank, Garanti, YKB) bağlanıp da internet şubelerini tıkladığımda yeni bir sayfa açıyordu. Şimdi bir hata mesajı veriyor.
Description: Nesne bu özellik veya yöntemi desteklemiyor.
Source: http://isbank.com.tr/
Line:41
Ne yapmam lazım acaba?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
en kolayı firefox'a geçin:)
Sn.Selçuk efendi Firefox'da da aynı durum. Onda da açmıyor.
stockbroker
08-02-2007, 15:24
Kullandığınız güvenlik amaçlı programı kapatıp deneyin.Halen çalışmıyorsa IE'nin yeni versiyonunu yükleyin.Daha sonra java'yı update etmeyi deneyebilirsiniz.
http://www.microsoft.com/windows/downloads/ie/getitnow.mspx
http://www.java.com/tr/download/index.jsp
Kullandığınız güvenlik amaçlı programı kapatıp deneyin.Halen çalışmıyorsa IE'nin yeni versiyonunu yükleyin.Daha sonra java'yı update etmeyi deneyebilirsiniz.
http://www.microsoft.com/windows/downloads/ie/getitnow.mspx
http://www.java.com/tr/download/index.jsp
Teşekkürler Sn. Stockbroker, akşam bir deneyeyim.
Arkadaşlar benim pc de Msn de görüntülü konuşmaya başlarken eğer davet karşıdan gelirse ve kabul dersem hemen bir mavi ekran geliyor ve "pc nin daha fazla zarar görmemesi için..." diye bir mesaj, çok kısa bir an ekranda göründüğü için hata kodunu bir türlü alamadım ve pc yeniden başlatılıyor! Pc 8-10 defa kapanıp açıldıktan sonra görüntülü konuşma yapabildim! :frown: Aynı sorun bu ara Ad-Aware programında update butonuna basınca da olmaya başladı :grrr: Pc de XP-SP2 yüklü, MSN sürümü Live 8.0 Nasıl bir sorun var acaba? :düsün:
evet sorun buymuş teşekkurler
selçuk efendi
08-02-2007, 17:59
o zaman java'yı tekrar yükleyin derim...
selçuk efendi
08-02-2007, 18:04
Arkadaşlar benim pc de Msn de görüntülü konuşmaya başlarken eğer davet karşıdan gelirse ve kabul dersem hemen bir mavi ekran geliyor ve "pc nin daha fazla zarar görmemesi için..." diye bir mesaj, çok kısa bir an ekranda göründüğü için hata kodunu bir türlü alamadım ve pc yeniden başlatılıyor! Pc 8-10 defa kapanıp açıldıktan sonra görüntülü konuşma yapabildim! :frown: Aynı sorun bu ara Ad-Aware programında update butonuna basınca da olmaya başladı :grrr: Pc de XP-SP2 yüklü, MSN sürümü Live 8.0 Nasıl bir sorun var acaba? :düsün:
webcam'in driverı yüklenirken xp sınamasından geçmiş miydi? bir de, messenger'ı tekrar yüklemeyi deneyebilirsiniz...