PDA

View Full Version : Bilgisayarım daki sorunlar

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

rogdopsink
14-02-2007, 23:27
bir arkadaş daha güvenli olr diye hard diski bölmüştü bende c de bulnunan herşeyi d ye attım tagbi atılmaması gerekenleride :) neyse onu düzelttik bütün programları tekrar yükledik ama java çalışmıyor ne yazıkki:(

stockbroker
14-02-2007, 23:32
bir arkadaş daha güvenli olr diye hard diski bölmüştü bende c de bulnunan herşeyi d ye attım tagbi atılmaması gerekenleride :) neyse onu düzelttik bütün programları tekrar yükledik ama java çalışmıyor ne yazıkki:(

Sorun java'ya ait dosyaların silinmesi ise yaptığınız java'yı tekrar yüklemeye çalışmak en mantıklı şey.

İki türlü yükleme biçimi var.Online yükleme (http://javadl.sun.com/webapps/download/AutoDL?BundleId=11026) ve çevrimdışı yükleme (http://javadl.sun.com/webapps/download/AutoDL?BundleId=11027) her ikisini de denediniz mi?

http://www.java.com/tr/download/help/5000010300.xml

Erasure
15-02-2007, 00:05
sayın erasure yardımlarınız gerçekten insan üstü.Çok teşekkür ederek size bir soru soracağım;bilgisayar mühendisi misiniz/mesleğiniz nedir?

Tembellik edip sınavlarına girmediğim Microsoft Certified System Engineer eğitimim var. Piyasada MCSE yada sistem mühendisi olarak isimlendiriliyor. Yaklaşık 26 yıllık bilgisayar kullanıcısıyım, çok sorun çözdüm ve çözmeye devam ediyorum. Bunun haricinde basılı medya ürünlerinin tasarımını yapıyorum. Çok yoğun olmamakla beraber endüstri ürünleri fotoğrafı çekiyorum. Aslında birkaç mesleğimin olduğunu söyleyebilirim. Ehh biraz kısa özgeçmiş gibi oldu, ne dersiniz... :he:

Erasure
15-02-2007, 00:19
Sayın Erasure ; Haklısınız, yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara Teşekkür ediyorum... daha önce etmem lazımdı ama teşekkür yazısıyla topikte fazladan yer işgal etmek istemedim. Yardımcı olup olamadığınıza gelince benim acemiliğmden sabahtan makinayı aldığım yere götürdüm her şeyi yeni baştan kurdular ama bir sürü programlarım ve çalışmalarım vardı güya cd ye kopyaladık onları ama kopyalayamamışız, hepsi gitti. sil baştan oldu herşey anlıyacağınız. Paylaşımlarınız için de ayrıca Sağolun...siz ve sizin gibi insanlara gerçekten ihtiyaç var...

Buraya birkaç üye olarak yardımcı olmaya çalışıyoruz, aslında bu iş vakit işi, boş olduğumda ve sorun olduğunda bilgimiz dahilinde cevaplamaya çalışıyoruz. Herşeyi bilmemize de imkan yok.

Bilgisayarınızdaki dosyalarınızın silinmesi kötü olmuş; genellikle her kullanıcıya bunu söylüyorum, harddisklerinizi birkaç parçaya ayırın ve işletim sisteminin olduğu yerde dosyalarınızı tutmayın. Ama kurulum için götürdüğünüz yerdeki kişilerin sizi uyarması lazım, sorgusuz-sualsiz hemen sistem yüklememeleri gerekirdi. Belki herkes benim gibi çalışmıyordur ama sistemdeki dosyaları güvence altına almak için yedek depolama üniteleri kullanırım. Bu şekilde de şimdiye kadar veri kaybı gibi kötü senaryolarla karşılaşmadım.

Aslında size de tavsiyem olsun; bilen birisine harddiskinizi ikiye ayırmasını sağlatın veya imkanınız varsa yeni bir harddisk alarak verilerinizi diğer disk'te saklayın. Sonrasında da istediğiniz gibi windows'u veya linux'u (pardus'u öneririm) yüklersiniz. İyi geceler...

Von
15-02-2007, 06:23
Menülerin üzerine gelerek sağ tuş tıklaması ile "Lock the Toolbars" veya Türkçesinde "Menüleri Kilitle" gibi bir ifadeyi aşağıdaki gibi seçili olmayacak hale getirirseniz ok ile gösterdiğim kısımlar aktif olacaktır, bundan sonrada istediğiniz yere menüleri çekebilirsiniz. Kolay gelsin...

http://img213.imageshack.us/img213/588/snap006ta9.jpg (http://imageshack.us)

Sn Erasure teşekkürler velhasıl söylediğiniz şeyi zaten yapmıştım ve fakat menuler (en azından standart menuler) sağa sola hareket edebiliyorken üste alta getirtemedim. IE-6 yı uzun sure kullanan biri olarak IE-7 nin dizilimini ve görünümünü IE-6 gibi yapamadığımdan ciddi bir esneklik sorunu yaşıyorum.

Erasure
15-02-2007, 12:28
Sn Erasure teşekkürler velhasıl söylediğiniz şeyi zaten yapmıştım ve fakat menuler (en azından standart menuler) sağa sola hareket edebiliyorken üste alta getirtemedim. IE-6 yı uzun sure kullanan biri olarak IE-7 nin dizilimini ve görünümünü IE-6 gibi yapamadığımdan ciddi bir esneklik sorunu yaşıyorum.

Size belirttiğim yerden sadece sağa sola çekilmesi haricinde konumlarını da aşağı - yukarı olarak ayarlayabilirsiniz. Aşağıda birkaç örnek verdim, aslında esneklik devam ediyor. Yalnız dikkatinizi çekmek isterim, en üstte adres yazılı olan kısım hareket etmiyor, eğer bunu değiştirmek istiyorsanız malesef yapılamıyor.

Bir önceki mesajımdaki kırmızı ile işaretli ufak kutuyu sağa - sola sürüklerken, yukarı - aşağı da yine sürüklemeniz mümkündür. Umarım yardımcı olabildim, kolay gelsin...

http://img227.imageshack.us/img227/2489/snap012wl5.jpg (http://imageshack.us)

http://img227.imageshack.us/img227/5916/snap013km1.jpg (http://imageshack.us)

Erasure
15-02-2007, 14:27
Bunun haricinde menüleri adres kutusunun üzerine almak isterseniz; registry'de biraz oynamaya ihtiyaç var. Bunun haricinde yandaki arama kutusu'da yine yok edilebiliyor.

http://img227.imageshack.us/img227/3324/snap014zh2.jpg (http://imageshack.us)

Menüleri adres çubuğunun üzerine almak isterseniz; bir text dosyasına aşağıdaki kodu yazarak, daha sonra bunu kaydedin, uzantısı txt olan dosyanın yeni uzantısını reg olarak değiştirin ve son hareket olarak üzerine tıklayarak çalışmasını sağlayın. Bunları yaptığınızda IE 7.0'da artık menü kısmı en üstte alınacaktır.

Registry için kodlar;

Menüyü üstte almak için;

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar\WebBrowser]
"ITBar7Position"=dword:00000001

Eski haline (Orjinaline) çevirmek için;

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar\WebBrowser]
"ITBar7Position"=-

Adres kutusu yanındaki arama kutusunu kaldırmak için;

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Inte rnet Explorer\InfoDelivery\Restrictions]
"NoSearchBox"=dword:00000001

Adres kutusunu Orjinale çevirmek için;

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Inte rnet Explorer\InfoDelivery\Restrictions]
"NoSearchBox"=dword:00000000

Not: Eğer yeterince bilginiz yoksa bunları denemeyin; IE'de sorun oluşabilir ve kullanım sıkıntısı ile karşılaşabilirsiniz. Bütün kodları kendi bilgisayarımda denedim ve hepsi de sorunsuz çalışıyorlar.

PARK
15-02-2007, 14:52
bilgisayarıma 360x180 hareketli ekran koruyucu yükledim fakat bu bilgisayarımı yavaşlattı silmek istedim silemedim, bir arkadaş bilgisayarı formatlamam gerektiğini söyledi... acaba bunu nasıl tamamen bilgisayarımdan kaldırabilirim.....şimdiden cevaplarınız için teşekkürlerimi sunarım.............

stockbroker
15-02-2007, 15:12
bilgisayarıma 360x180 hareketli ekran koruyucu yükledim fakat bu bilgisayarımı yavaşlattı silmek istedim silemedim, bir arkadaş bilgisayarı formatlamam gerektiğini söyledi... acaba bunu nasıl tamamen bilgisayarımdan kaldırabilirim.....şimdiden cevaplarınız için teşekkürlerimi sunarım.............

Bir kurulum yaptıysanız uninstall imkanı olabilir belki.Başlat/Denetim masası/Program ekle kaldır listesinde adını görebiliyor musunuz?

tent
15-02-2007, 15:17
dün gece ve bugün bilgisayar açılırken, bi anlığına mavi ekran çıkıp, ilk başta ram'in sayıldığı ekran çıkıyor. ardından "windows açılakmadı, son ayarlarla başlatayım mı?" diye soruyor. tabi aynı ekranda güvenli kip ve takım arkadaşları da seçenek olarak sunuluyor. ilkinde "eski ayarlarla yükle" dedim, ama yine başa dönünce güvenli kip'te açıp windows'u yeniden başlat deyince normal açılış yaptı.

bu teşrifattan nasıl kurtulabilirim? teşekkürler.

PARK
15-02-2007, 15:22
Bir kurulum yaptıysanız uninstall imkanı olabilir belki.Başlat/Denetim masası/Program ekle kaldır listesinde adını görebiliyor musunuz?

Sevgili stockbroker ilginize teşekkürler ama dediğiniz gibi bir işlem yaptım ama listede adı yok...

stockbroker
15-02-2007, 15:26
Sevgili stockbroker ilginize teşekkürler ama dediğiniz gibi bir işlem yaptım ama listede adı yok...

Ekran koruyucu listesinde ismini görüyor musunuz?

Bu ismi Başlat/Ara ile aratarak ilgili Windows altında bulunan ilgili dosyayı bulabiliyor musunuz?

PARK
15-02-2007, 15:30
Ekran koruyucu listesinde ismini görüyor musunuz?

Bu ismi Başlat/Ara ile aratarak ilgili Windows altında bulunan ilgili dosyayı bulabiliyor musunuz?

arama tamamlandı görüntülenecek sonuç yok...................

stockbroker
15-02-2007, 15:36
Başlat/Çalıştır/Regedit

HKEY_USERS\Default\Control Panel\Desktop Screensave.exe üzerine tıklayın.

Kutucukta yazan dosya ismini not alın ve buradan silmeyi deneyin.

http://img54.imageshack.us/img54/3817/snap1dh3.jpg

Eğer bu ekran koruyucu, spyware gibi bir şeyse yeniden kendini aktif etme ihtimaline karşı bir tarama yapmalısınız.

PARK
15-02-2007, 15:43
Başlat/çalıştır/ama regedit diye bir şey yok burada........

stockbroker
15-02-2007, 15:46
arama tamamlandı görüntülenecek sonuç yok...................

Bu şekilde windows altında görebiliyor musunuz?Matriks filmindeki kodların hareketli ekran koruyucusudur.

http://img151.imageshack.us/img151/9949/snap2xa4.jpg

Başlat/çalıştır/ama regedit diye bir şey yok burada........

Çalıştır' a basınca çıkan kutucuğa regedit yazacaksınız.Daha önce bu bölümü kullanmadıysanız,bilen birilerine danışmanız uygun olur.Yapılan bir hata ile bilgisayarı kullanılmaz hale getirebilirsiniz.

PARK
15-02-2007, 15:57
Buldum ama sağ tıklayıp sil diyince''belirtilen tüm değerler silinemedi'' ifadesi çıkıyor....

stockbroker
15-02-2007, 16:02
Buldum ama sağ tıklayıp sil diyince''belirtilen tüm değerler silinemedi'' ifadesi çıkıyor....

Normal yollarla ekran koruyucuyu değiştirmeyi veya iptal etmeyi biliyorsunuzdur umarım.Bu kadar karıştırmadan önce denediğinizi düşünmüştüm.Menüden değiştirmeyi denediniz mi önce?:)

Masaüstünde boş bir yere sağ tıklayıp/Özellikler

http://img222.imageshack.us/img222/4980/snap3bk6.jpg

PARK
15-02-2007, 16:03
Normal yollarla ekran koruyucuyu değiştirmeyi veya iptal etmeyi biliyorsunuzdur umarım.Bu kadar karıştırmadan önce denediğinizi düşünmüştüm.Menüden değiştirmeyi denediniz mi önce?:)

değiştirdim fakat ana bellekten de silmek istiyorum......

stockbroker
15-02-2007, 16:09
değiştirdim fakat ana bellekten de silmek istiyorum......

Dosyaları, benim windows dizini altında bulduğum gibi arayıp bulacaksınız.Büyük bir ihtimalle bir .exe uzantılı uygulama dosyası ve aynı ismi taşıyan bir .scr uzantılı dosya.Eğer bir program kurulumu yapıldıysa ve bu ekran koruyucu onun bir parçasıysa başka isimde dosyalar olma ihtimali de mevcut.

PARK
15-02-2007, 16:18
şunu da sorayım o zaman ben bu ekran koruyucuyu kullanmasam dahi bilgisayarımda bulunsa beni yavaşlatabilirmi? eger yavaşlatmazsa silmeme bir gerek yok ....................teşekkürler ilginize...

stockbroker
15-02-2007, 16:19

Silme işlemini ekran koruyucu kullanımda değilken yapmalısınız.Windows herhangi bir şekilde kullanılan dosyanın silinmesine izin vermez.

şunu da sorayım o zaman ben bu ekran koruyucuyu kullanmasam dahi bilgisayarımda bulunsa beni yavaşlatabilirmi? eger yavaşlatmazsa silmeme bir gerek yok ....................teşekkürler ilginize...

Eğer zararlı bir yazılım değilse başka bir etkisi yoksa, ekran koruyucuyu seçmediğiniz sürece aktif olmaz ve bilgisayarı yavaşlatmaz.

karınca
15-02-2007, 19:56
Bir ara hareketli ekran koruyucu bulup indirmiştim ancak virüs uyarısı üzerine sildim.
Antivirüs programınız güncel olarak varmı?

tent
15-02-2007, 23:31
dün gece ve bugün bilgisayar açılırken, bi anlığına mavi ekran çıkıp, ilk başta ram'in sayıldığı ekran çıkıyor. ardından "windows açılakmadı, son ayarlarla başlatayım mı?" diye soruyor. tabi aynı ekranda güvenli kip ve takım arkadaşları da seçenek olarak sunuluyor. ilkinde "eski ayarlarla yükle" dedim, ama yine başa dönünce güvenli kip'te açıp windows'u yeniden başlat deyince normal açılış yaptı.

bu teşrifattan nasıl kurtulabilirim? teşekkürler.
bu soruna bir çözüm öneriniz yok mu arkadaşlar?
sistem geri yüklemeyi de denedim, işe yaramadı.

stockbroker
16-02-2007, 00:36

Başlat>Denetim Masası>Yönetimsel Araçlar>Bilgisayar Yönetimi>Sistem Araçları/Olay Görüntüleyicisi/Sistem

Burada bulunan hata ve uyarı mesajlarından bir ipucu yakalanabilir belki.Açılış sırasında oluşanlara bir göz atın.

http://img528.imageshack.us/img528/808/snap1dn9.jpg

Erasure
16-02-2007, 00:41

Sn.tent, sorun sürekli başa dönen bir sistem ise yani sistemi geri yüklemek çözümü üretemiyorsa; HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet altındaki registry'deki bilgileriniz bozulmuş demektir. Windows xp bilinen son iyi yapılandırma ayarını kullanırken (last known good configuration xp) buradaki kayıtları dikkate alarak sistemi geri getirmeye çalışır. Ancak bu kısımdaki olası bozulmalar da System Restore tarafından da geri getirilemeyebiliyor. Bu durumda da 2 farklı yöntem ile şansınızı deneyebilirsiniz. İlk yöntem windows XP CD'si ile windows'u, Repair yöntemi ile yüklemektir. Bu durumda bozulan sistem dosyaları ve registry kayıtlarını yeniden düzenlemeniz sorunu çözebilir. Eğer bu yöntemden sonuç alamazsanız son işlem olan sıfırdan yüklemeye geçmeniz gerekebilir. Biraz şanssız olduğunuz bir windows sorunu diyebilirim. Bu tip sorunlarda genellikle birkaç ayrıntıya bakarım, sonrasında da vakit kaybetmeden sıfırdan kurulumu tercih ederim. Repair seçeneği de bir alternatif olmasına rağmen, bu seçenek ile harcadığım zamanı yerine, yeniden windows yüklemeyi tercih ediyorum.
Bir ufak not ile bitireyim, mavi ekran aşamasında size verdiği bir kod olmalı, eğer bunu yeniden gözlemleyebilirseniz, hata koduna göre yeni bir çözüm üretilebilir. Kolay gelsin...

http://img411.imageshack.us/img411/5716/snap016zf2.jpg (http://imageshack.us)

wowow
16-02-2007, 00:41

kaç dakikadır düşünüyorum ama sorunun kaynağının ne olabileceğini bir türlü bulamadım. overclock yapmışsanız default ayarlara biosu sıfırlayın, ramlerinizi çıkartıp temizleyin. bi de öyle bir sorun ki bu nedeni üzerine biraz spekülasyon yapabilmemiz için bize biraz tüyo verin, her şey olmuş olabilir çünkü...

selçuk efendi
16-02-2007, 00:49

Sn. wowow'un dediklerine ilaveten yeni yüklediğiniz bir donanım ya da program varsa o sebep oluyor olabilir...

balıkadam
16-02-2007, 23:56
Herkese iyi akşamlar. Burası yerimi bilmiyorum ama bir şey öğrenmek istiyorum. Dizüstü bilgisayarla cep telefonuyla internete bağlandığımda matriks programını çalıştırabilirmiyim. Bunun için gerekli olan şeyler nelerdir. Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler... İyi akşamlar...

morbid
17-02-2007, 00:06
Herkese iyi akşamlar. Burası yerimi bilmiyorum ama bir şey öğrenmek istiyorum. Dizüstü bilgisayarla cep telefonuyla internete bağlandığımda matriks programını çalıştırabilirmiyim. Bunun için gerekli olan şeyler nelerdir. Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler... İyi akşamlar...

evet bu mümkün bende aynen tarif ettiğiniz gibi yapıyorum.cep telefonumu modem olarak tanıttım dizüstü bilgisayarıma.ineternete girişi sağlandıktan sonra ise matriks izleme işllemleri hep aynı.java ve virtula machine kurulumu gibi ayarlar.:super:

balıkadam
17-02-2007, 01:00
evet bu mümkün bende aynen tarif ettiğiniz gibi yapıyorum.cep telefonumu modem olarak tanıttım dizüstü bilgisayarıma.ineternete girişi sağlandıktan sonra ise matriks izleme işllemleri hep aynı.java ve virtula machine kurulumu gibi ayarlar.:super:

Syn morbid. Hangi telefonu kullanıyorsunuz. Aylık ortalama fatura ne kadar geliyor. kopmalar oluyormu. Ve en önemlisi memnunmusunuz? Kusura bakmayın soruları ard arda sordum ama bunlar benim için önemli. Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

tent
17-02-2007, 01:54
bugün söz ettiğim sorunu yaşamadım.

sn. stockbroker'ın gönderdiği resme bakarak verdiği hataları buldum. haliyle anlamadım. ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.

hata mesajlarını gönderiyorum, belki bundan sonra böyle bir sorunla karşılaşacak olana yardımı olur.

hata mesajlarını bir kez yazdım.

1. NtpClient zaman sağlayıcısı, bir ya da daha fazla zaman kaynağından zaman alacak şekilde yapılandırılmış, ancak şu anda kaynakların hiçbirine erişilemiyor. 14 dakika süresince kaynağa bağlanma denemesi yapılmayacak. NtpClient'ın hiç doğru zaman kaynağı yok.
------------
2. Zaman Sağlayıcı NtpClient: El ile yapılandırılmış 'time.windows.com,0x1' eşi için DNS araması sırasında bir hata oluştu. NtpClient, DNS aramasını 15 dakika içinde yeniden deneyecek. Hata: Bir yuva işlemi erişilemeyen bir ana makine için denendi. (0x80072751)
------------
3. DCOM EventSystem hizmetini "" değişkenleriyle başlatmaya çalışırken "Bu hizmet Güvenli Mod'da başlatılamaz " hatasını aldı ve sunucuyu çalıştıramadı: {1BE1F766-5536-11D1-B726-00C04FB926AF}
------------
4. Aşağıdaki önyükleme başlatma ya da sistem başlatma sürücüsü(sürücüleri) yüklenemedi:
AFD
Fips
IPSec
kl1
klif
MRxSmb
NetBIOS
NetBT
Processor
RasAcd
Rdbss
Tcpip
----------
5. IPSEC Hizmetleri hizmeti, aşağıdaki hata nedeniyle başlatılamayan IPSEC sürücüsü hizmetine bağlıdır:
Sisteme bağlı bir aygıt çalışmıyor.
-----------
6. TCP/IP NetBIOS Yardımcısı hizmeti, aşağıdaki hata nedeniyle başlatılamayan AFD Ağ Destek Ortamı hizmetine bağlıdır:
----------
7. DNS İstemcisi hizmeti, aşağıdaki hata nedeniyle başlatılamayan TCP/IP İletişim Kuralları Sürücüsü hizmetine bağlıdır:
----------
8. DHCP İstemcisi hizmeti, aşağıdaki hata nedeniyle başlatılamayan Tcpip üzerinden NetBios hizmetine bağlıdır:
----------
10. Ağ adresi 0040362BEEEB olan Ağ Kartı için 0.0.0.0 IP adresi kira isteği, DHCP sunucusu 0.0.0.0 tarafından reddedildi (DHCP sunucusu DHCPNACK iletisi gönderdi).

tent
17-02-2007, 02:13
bir arkadaşım yeni bir hotmail adresi almak istediğinde, karşısına sürekli rusça sayfa gelmiş.

hotmail.com sayfasından girmiş önce. ardından "sık kullanılanlar/bağlantılar/ücretsiz hotmail" adresinden denemiş.

sonunda kullandığı msn'yi açmasını, posta kutusuna girip, oturumu kapattıktan sonra gelen sayfada "yeni kayıt"ı seçmesini söyledim. böyle yapınca türkçe sayfaya ulaşmış.

benim de çokkullanmadığım bir hotmail adresim almanca sayfayla açılmıştı, adresi aldıktan sonra türkçeleştirmiştim. çok önemli değil ama, neden yabancı dilde sayfalar açılıyor. bilgisi olan var mı?

katre
17-02-2007, 03:31
IE7 yi kurduğumdan beri live messenger adresimi hafızasında tutamıyor. msn her açışımda ya da bilgisayarı her açışımda adresimi şifremi tekrar girmem gerekiyor. beni hatırlayı işaretliyorum. olmuyor.

stockbroker
17-02-2007, 03:37
IE7 yi kurduğumdan beri live messenger adresimi hafızasında tutamıyor. msn her açışımda ya da bilgisayarı her açışımda adresimi şifremi tekrar girmem gerekiyor. beni hatırlayı işaretliyorum. olmuyor.

Deneyin bir bakalım işe yarayacak mı?Msn ile pek ilgisi yok ama...

http://img201.imageshack.us/img201/5482/snap2gc1.jpg

Baydisiplin
17-02-2007, 10:32
Syn morbid. Hangi telefonu kullanıyorsunuz. Aylık ortalama fatura ne kadar geliyor. kopmalar oluyormu. Ve en önemlisi memnunmusunuz? Kusura bakmayın soruları ard arda sordum ama bunlar benim için önemli. Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

bende geçen yıl cepten dizüstü bağlantısı yaparak, eurojavadan eş zamanlı seans izliyordum, bütün hatları kullandım telsim,turkcell,avea, bulunduğunuz yerdeki sinyal gücüne göre hangisi güçlü ise onu tercih edin,zira bağlantı hızlarında pek fazla fark olmadığı gibi sonuçta sistemi çok hızlı çalıştırabiliyor ve veri akışında kesinlikle kopma meydana gelmiyor, yanlız şunu söylemeliyimki eğer matriks javayı çalıştırırsanız fatura kabarık gelebilir, ben eurojavada borsa haberlerini engellediğim halde ortalama yarım saatte 1 mb civarında bir kullanım oluyordu açılış seansına bakmadığınızı ve seansın 4,5 saat açık kaldığını varsayarsak günde 4,5 mb den ayda *22=99 mb yapar 99 mb ücreti turkcell tarifesine göre 50 milyon yapıyor, ama matriksjavada daha fazla veri transferi olabilir, bunu deneyebilirsiniz 1 saat bağlı kaldığınızda kaç mb veri transferi oluyorsa hesabınızı ona göre oluşturursunuz, turkcell tarifesi

http://www.turkcell.com.tr/index/0,1028,301322,00.html

morbid
17-02-2007, 12:25

sayın Acemi555;
1)Tlefonum nokiaN90 bilgisayarıma bluetooth ile bağlanıyorum.(bu kabloda olabilir ama fazla da pratik olmaz zanlımca)
2)Telsimin 50 ytl karşılığı bir ay sınırsız internet hizmetinden yararlanıyorum.Java matriksi ve finnet verilerini hep böyle takip ediyorum.Msn ve daha bir çok siteye girmek gezmek ve download etmek hep bu ücretin içinde.
3)Telsimin güçlü çektiği yerden herhangibir kopma olmuyor ama bluetoothdan kaynaklanan bazı kopmalar yaşayabiliyorum(olsun o kadarda)
4)Ben yaklaşık 11 aydır bu hizmetten yararlanıyorum ve çok memnunum.
5)Ayrıca sınırsız internet hizmeti ile bağlandığım için gprs e,dizüstü bilgisayarı açamadığım zamanlarda cep telefonundan da forkes waptan borsa anlık verilerini 3 dakika gecikmeli izleyebiliyorum.
6)Telefonum symbian işlemcili olduğundan cep telefonuna uyarlanmış msn programı sayesinde 24 saat msnde online olabiliyorum.

guneysu
18-02-2007, 04:08
sayın Acemi555;
1)Tlefonum nokiaN90 bilgisayarıma bluetooth ile bağlanıyorum.(bu kabloda olabilir ama fazla da pratik olmaz zanlımca)
2)Telsimin 50 ytl karşılığı bir ay sınırsız internet hizmetinden yararlanıyorum.Java matriksi ve finnet verilerini hep böyle takip ediyorum.Msn ve daha bir çok siteye girmek gezmek ve download etmek hep bu ücretin içinde.
3)Telsimin güçlü çektiği yerden herhangibir kopma olmuyor ama bluetoothdan kaynaklanan bazı kopmalar yaşayabiliyorum(olsun o kadarda)
4)Ben yaklaşık 11 aydır bu hizmetten yararlanıyorum ve çok memnunum.
5)Ayrıca sınırsız internet hizmeti ile bağlandığım için gprs e,dizüstü bilgisayarı açamadığım zamanlarda cep telefonundan da forkes waptan borsa anlık verilerini 3 dakika gecikmeli izleyebiliyorum.
6)Telefonum symbian işlemcili olduğundan cep telefonuna uyarlanmış msn programı sayesinde 24 saat msnde online olabiliyorum.

bir soruda ben sorayim izninizle
download hizi nasil adsl de 100 le download yapiyoruz su an o sekilde cepten baglandiginda bi hiz ne kadar bir hizda oluyor
tesekkurler

stockbroker
18-02-2007, 11:51
download hizi nasil adsl de 100 le download yapiyoruz su an o sekilde cepten baglandiginda bi hiz ne kadar bir hizda oluyor
tesekkurler

Ben de merak ettim.Konu ile ilgili bulduklarım.

İnternet servislerinde olduğu gibi, kullanılan teknolojinin özelliğinden dolayı, GPRS/EDGE bazlı servislerde sabit veya ortalama bir veri iletişim hızından bahsedilemez İletişim hızınız, kullandığınız telefon ya da mobil modem kartının terminal sınıfı (Class 10, 12 gibi), bulunduğunuz yer, veri trafik yoğunluğu ve erişmek istediğiniz veri ağının bağlantı altyapısı ve yoğunluğu gibi faktörlere bağlı olarak anlık değişkenlik gösterebilmektedir.Halen piyasada bulunabilen Class 10 ve 12 tipi EDGE uyumlu telefon veya mobil modem kartlarında erişilebilecek en yüksek iletişim hızı 236.8 KBps (saniyede 29.6 KByte) olmaktadır.

Kaynak (http://www.turkcell.com.tr/index/0,1265,12700,00.html?pageNo=1&subCategoryId=119)

Not: Kaynakta imla hatası nedeniyle iletişim hızı için 236,8 Kbps yerine 236,8 KBps yazılmış olabilir.

1 byte(B) = 8 bits(b)
29,6 KBps = 236,8 Kbps

morbid
18-02-2007, 15:01
tesekkurler
sayın güneysu,yolculukta olduğumdan sorunuza biraz geç yanıt verebileceğim kusuruma bakmayın.Telsim bağlantım laptopa cep telefonu ile bluetooth ile yapıyorum,hal böyle iken bağlantı hızım 115.2kbps.Bluetooth yerine kablo ile bağlanıldığında ne kadar olur onu bilemem.:arf:
http://img67.imageshack.us/img67/5521/telsimiz9.png

Download meselesine gelince bu işlem için free download maneger denilen bir program kullanıyorum(hoş bu tür programlar ne kadar hızı artırıyor tartışılır).6000ila8000bayt saniye ile arasında değişine bir download etme hızına ulaşıyor.

Mp3,filim gibi şeyleri indirmek zaten mümkün değil.Ara sıra büyük indirmeler için internet cafeye gittiğim oluyor.
İyi günler dilerim.

balıkadam
18-02-2007, 17:12
Syn Baydisiplin, morbid, ve stockbroker cevaplarınız için teşekkürler. Aklımdaki soruların cevabını aldım. Herkese bol kazançlar... SAYGILAR...

rogdopsink
18-02-2007, 22:40
windows installer neden dönüşümleri uygulama hatası.belirtilen dönüşüm yollarının geçerli oldugundan emin olun diye bir hata verir.ve bnun çözümü nedir yoksa ben bu javayı bir türlü çalıştırmayacam ve bir çok internet sitesinden mahrum kalacam lütfen yardım

Erasure
18-02-2007, 23:40
windows installer neden dönüşümleri uygulama hatası.belirtilen dönüşüm yollarının geçerli oldugundan emin olun diye bir hata verir.ve bnun çözümü nedir yoksa ben bu javayı bir türlü çalıştırmayacam ve bir çok internet sitesinden mahrum kalacam lütfen yardım

Çözüm için birkaç öneri var, bunları deneyerek şansınız deneyebilirsiniz. Aşağıdakiler haricinde Java Virtual Machine'in son sürümü ile yeniden bir kurulum veya güncelleme de yapılabilir.

http://img480.imageshack.us/img480/2700/snap019nu2.jpg (http://imageshack.us)

Yukarıdaki resimde microsoft installer için adres aşağıdadır. İyi şanslar, kolay gelsin...

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;[LN];290301

Adresi tamamen kopyalamanız gerekiyor (290301 rakamları dahil) veya Türkçe olan http://support.microsoft.com/kb/290301/tr adresindeki adımları da takip edebilirsiniz. Bu adreste kurulum dosyası ve diğer bilgiler mevcuttur...

tent
21-02-2007, 20:19
bilgisayarımızdaki asıl sorun
Küresel Gözaltı ve Sansür Girişimi (http://www.heddam.com/Haber.asp?HaberKimlik=4339)

stockbroker
21-02-2007, 20:24
bilgisayarımızdaki asıl sorun
Küresel Gözaltı ve Sansür Girişimi (http://www.heddam.com/Haber.asp?HaberKimlik=4339)

Sorununuzun çözümünü yazıyorum.Bilgisayarınızda Microsoft'a ait hiçbir yazılım kullanmayacaksınız.:)

morbid
21-02-2007, 21:36
sayın ersure iyi akşamlar size bu tpoikte bir sorum olucak(daha doğrusu bir yakınımın sorunu).
kaspersky antivirüz programından Nisan 2008 e kadar geçerli imzası olan bi sürüm indirdim.Kurulumu yapabiliyorum, kurulum bitince yeniden başlatma talep ediyo yapıyorum bilgisayar oturum açma/şifre girme kısmına kadar sorunsuz çalışıyor. Şifremi yazıp oturumun açılmasını bekliyorum ama oturum açılmıyo ve herhangi bi işlem yapamıyorum. Bilgisayar'ı yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. Güvenli kip haricinde bilgisayar çalışmıyor...
ne yapmalıyız bilen arkadaslardan yardım bekliyoruz.herkese iyi akşamlar.

Erasure
21-02-2007, 21:48
sayın ersure iyi akşamlar size bu tpoikte bir sorum olucak(daha doğrusu bir yakınımın sorunu).

kaspersky antivirüz programından Nisan 2008 e kadar geçerli imzası olan bi sürüm indirdim.Kurulumu yapabiliyorum, kurulum bitince yeniden başlatma talep ediyo yapıyorum bilgisayar oturum açma/şifre girme kısmına kadar sorunsuz çalışıyor. Şifremi yazıp oturumun açılmasını bekliyorum ama oturum açılmıyo ve herhangi bi işlem yapamıyorum. Bilgisayar'ı yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. Güvenli kip haricinde bilgisayar çalışmıyor...

Bu konuda bir sorunla karşılaşmadım ama sizin duruma çözüm amacı ile birkaç alternatif denenebilir. Öncelikle şifre aşamasını geçemiyorsanız belki sistemde 2 kullanıcı olabilir ve admin pozisyonundaki kişinin haricindeki kişi bunun kurulumunu yapmış olabilir. Eğer böyle birşey varsa admin hesabı ve şifresi ile giriş denenebilir. Öte yanda eğer güvenli kipte açabiliyorsanız, programı sistemden kaldırarak, tekrar açılmasını sağlayabilir, sonrasında da tekrar kurulumunu yaparak şansınızı deneyebilirsiniz. Uzak ihtimal olmakla beraber kaspersky ile beraber aynı anda yüklediğiniz bir başka program varsa bu da sorun yaratarak açılışı engelliyor olabilir. Sizde bu durumda sorunu kaspersky'da arıyor olabilirsiniz. Bunları bir deneyin, sonuç alma oranınız yüksek, sonrasında da kaspersky'ın güncel sürümünü bularak bunu kullanabilirsiniz. Şimdilik bu kadar...

morbid
21-02-2007, 22:02
teşekkürler sayın erasure.

stockbroker
21-02-2007, 22:12
Bu konuda bir sorunla karşılaşmadım ama sizin duruma çözüm amacı ile birkaç alternatif denenebilir. Öncelikle şifre aşamasını geçemiyorsanız belki sistemde 2 kullanıcı olabilir ve admin pozisyonundaki kişinin haricindeki kişi bunun kurulumunu yapmış olabilir. Eğer böyle birşey varsa admin hesabı ve şifresi ile giriş denenebilir. Öte yanda eğer güvenli kipte açabiliyorsanız, programı sistemden kaldırarak, tekrar açılmasını sağlayabilir, sonrasında da tekrar kurulumunu yaparak şansınızı deneyebilirsiniz. Uzak ihtimal olmakla beraber kaspersky ile beraber aynı anda yüklediğiniz bir başka program varsa bu da sorun yaratarak açılışı engelliyor olabilir. Sizde bu durumda sorunu kaspersky'da arıyor olabilirsiniz. Bunları bir deneyin, sonuç alma oranınız yüksek, sonrasında da kaspersky'ın güncel sürümünü bularak bunu kullanabilirsiniz. Şimdilik bu kadar...

Sn. morbid,

Sn. Erasure'nin cevabı üzerinden bazı şeyleri yazayım.

Kaspersky kurulum esnasında bir seçenek sunuyor,''sadece kurulumu yapan kullanıcı için mi yoksa tüm kullanıcılar için aktif olsun mu? benzeri birşey.Bu maddede tüm kullanıcılar için olanı seçilmediyse,seçilerek denenebilir.

Benzer problemi Kaspersky'i ilk kurduğumda bende yaşamıştım.Kullanıcı adımı ve şifremi giriyordum,ekranın açılması dakikalar sürüyordu.Bu sorunu gidermek için denemediğim şey kalmadı.Bütün koruma programları açılışta aktif olmayacak şekilde ayarladığım için şüphelenmiyordum.Yine bilgisayarımda kurulu Spy Sweeper'da sadece bir ayarı değiştirerek düzelttim.

Siz çalıştığının farkında olmasanız da bazı koruma programları başlangıç taraması yapıyorlar.Kaspersky başlangıçta çalıştığı için,diğer koruma programı onun çalışmasını engellemeye çalışıyor.Bu nedenle sistem açılışı yavaşlıyor veya kilitleniyor.

morbid
21-02-2007, 22:25
Selamlar..Arkadaşım bu akşam epey sorunlu :) Klasör seçenekleri/Görünüm/Gizli dosyaları göster/gösterme seçeneğinin sürekli "gizli dosyaları gösterme" olarak seçili olduğunu bunu "gizli dosyaları göster" olarak değiştirmesine rağmen herhangi bir değişiklik olmadığını söylüyor. Teşekkürler şimdiden ;)

stockbroker
21-02-2007, 22:33
Selamlar..Arkadaşım bu akşam epey sorunlu :) Klasör seçenekleri/Görünüm/Gizli dosyaları göster/gösterme seçeneğinin sürekli "gizli dosyaları gösterme" olarak seçili olduğunu bunu "gizli dosyaları göster" olarak değiştirmesine rağmen herhangi bir değişiklik olmadığını söylüyor. Teşekkürler şimdiden ;)

Bu arkadaşınız Kaspersky kurulu olan arkadaş mı?:)

Seçenek değişiyor ve gizli dosyalar görüntülenmiyor mu?Yoksa seçeneği mi değiştiremiyor acaba?Değişiklik yaptıktan sonra ''Uygula''ya basmadan ''Tamam'' a basıp pencereyi kapatıyor olabilir mi?

Mantıklı bir neden bulamadım.

morbid
21-02-2007, 22:44
Evet oydu ancak şuan Kaspersky'i kaldırmış Avg'yi kullanıyor.."Uygula" seçeneğini elbette ki kullanıp "Tamam" diyor..Seçenek var olan uygulamada o an değiştirilebiliyor "Uygula/Tamam" dendikten sonra bir değişme olmuyor..Duyarlılığa teşekkür ediyor :)

Erasure
21-02-2007, 22:48

Birka virüsün burayı bozduğunu öğrendim. Eğer HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden adresindeki Type anahtarında group değeri görünmüyorsa, bunu düzelterek şansınız deneyebilirsiniz.

justdoit
22-02-2007, 00:09
explorer.exe
iexplore.exe

sizce normal mi?

stockbroker
22-02-2007, 00:21
explorer.exe
iexplore.exe

sizce normal mi?

Dosya isimlerini tam olarak doğru yazdıysanız herşey normal. iexplorer.exe adında adware(AdClicker parasite) dosyası, explore.exe isminde virus(GRAYBIRD.G virus) mevcut.:)

Process File: explorer.exe
Process Name: Microsoft Windows Explorer

Description: explorer.exe is the Windows Program Manager or Windows Explorer. It manages the Windows Graphical Shell including the Start menu, taskbar, desktop, and File Manager.

Process File: iexplore.exe
Process Name: Microsoft Internet Explorer

Description: iexplore.exe is the main executable for Microsoft Internet Explorer. This Microsoft Windows application allows you to surf the web, and local intranets. This program is non-essential process to the running of the system, but should not be terminated unless suspected to be causing problems.

Erasure
22-02-2007, 00:24
explorer.exe
iexplore.exe

sizce normal mi?

Nerede bulunduğu önemli; eğer iexplorer.exe Program Files\Internet Explorer dizinin altında bulunuyorsa sorun yok. Aynı şekilde explorer.exe'de eğer windows dizini altındaysa bunda da sorun yok. Bunun dışında bir durum ise trojan aranabilir, dosyayı açmamak lazım, simgesi bile yanıltıcı olabilir. Sistemi full bir aramaya sokmak yararlı olabilir. İyi geceler...

karınca
22-02-2007, 00:59
Kaspersky'yi yüklemeden önce, önceki antivirus programını ;
Sağ alt taraftan sağ tık kapat dedikten sonra ne kadar ıvır zıvırı var ise "uninstall" edin.Ivır zıvırdan kastettiğim örneğin norton'a ait bir kaç ayrı uninstall edilmesi gereken program var.
Normal şartlarda kasp.bahsedilen problemi yapmaz.
Bahsettiklerimi güvenli kipte yaparsanız sorun yaşanmaz.
Önceki antivirs programını kaldırmada sıkıntı yaşarsamışsanız tekrar yükleyim tekrar uninstall deneyin.

Prestij
22-02-2007, 19:27
sayın erasure sistemi tarattım bu şekilde bir durum çıktı ama bunları silemiyorum nasıl silmem gerekiyor.tşk.ler. http://img402.imageshack.us/img402/6537/antivirsil5.jpg

stockbroker
22-02-2007, 19:35
http://i13.tinypic.com/34haphi.jpg

stockbroker
22-02-2007, 19:49
Sn. sturaci,

Özelden verdiğim cevabın uygulanışı...

http://i15.tinypic.com/3y33k05.jpg

Erasure
22-02-2007, 20:21
sayın erasure sistemi tarattım bu şekilde bir durum çıktı ama bunları silemiyorum nasıl silmem gerekiyor.tşk.ler.

Sn.stockbroker uygun bir çözüm önermiş, benim ekleyebileceim fazla birşey yok. Ancak eğer sistem bunu tarıyor, buluyor ve silemiyorsa, yapılabilecek en iyi yol, seçili nesneleri karantinaya almak en mantıklısıdır. Bunun yanısıra cookie dışında bulunan trojan'ın virus programına da takılması lazımdı, bu durumda iyi bir virus programına ihtiyacınız var veya güncelleyerek full bir arama yapabilirsiniz. Sorun olursa yine yardımcı olmaya çalışırız. İyi akşamlar...

morbid
23-02-2007, 22:24
Herkese iyi akşamlar.Benim aklıma takılan bir durum varda?Bluetooth ile veri aktarımı kablolu veri aktarımı arasında bir hız farkı var mıdır?Birde bluetooth çubukları arasında veri aktarım hızı farkı varmıdır, yoksa bütün bluetooth çubukları aynımıdır?

aytaşı
23-02-2007, 22:36
merhaba... dvd ye pc den video kopyalayamadım. pc de dvd rw 16x lg dual double layer internal var... dvd olarakda diamond dvd + r 4.7 gb 8x diye bişi aldım. boş cd yi takınca ne yapmak istiyorsunuz diye bişi çıkıyor nero ile kopyalamak istedim ama kimi zaman nero hata verdi kapandı kimi zamanda bu diske yazılmaz dedi. ben ne tür bir disk almalıyım ki bu videoları kopyalayıp arkadaşıma verebileyim. onlar dvd lerinde seyredebilsinler?

selçuk efendi
23-02-2007, 23:43
aldığınız dvd+r büyük ihtimal sorunsuzdur... isterseniz hızı en düşük de bir deneyin, kopyalama programları bazen çok kasar bilgisayarı, bu sebepten de olabilir...

aytaşı
23-02-2007, 23:53
aldığınız dvd+r büyük ihtimal sorunsuzdur... isterseniz hızı en düşük de bir deneyin, kopyalama programları bazen çok kasar bilgisayarı, bu sebepten de olabilir...

anlamadım... nero kullandım ama onu kullanmadan da xp den videoyu seçip cd ye kopyalayı seçtiğim halde gene kopyalama yapamadım

morbid
24-02-2007, 01:04
Herkese iyi akşamalar,mp3 playerimle (taşınabilir bellek kullanılabilen) ilgili sorunum var.Sırası ile yaptıklarım;
-İnternet cafede kullandığım mp3 playerımı laptopuma taktığımda çince yazılmış dosyalar çıktı.
-Kaspersky bu virusleri buldu ve yok etti.(mp3 ün tüm hafızasını sildikten sonra biçimlendirdik)
-Yeni mp3 parçaları ve bir takım resim dosyaları atarak başka bir laptopa naklettiğimde virüsler takrar ortaya çıkarak attığım dosyaları açmamı engelledi yanlız bu lağtopdan norton yüklü.
-Kasperskyın bulunduğu laptopa tekrar takarak tüm hafızasını sildikten sonra east tec eraser programı ile kalıntılarını temizleme işlemi yaptım.
-Ve içine tekrar yeni dosyalar atarak başka bilgisara takdığımda aynı virüsler ile karşılaştım ve dosyaları açamadım.
Neler yapmalıyım mp3 playerimi kullanamıyorum:(

MIHNANA
24-02-2007, 01:17
Benim pc'imde ;

Disklerin birinde tutarlılık gözden geçirmesi gerekmektedir.
Dosya sistemi türü: NTSF
Sürücü D:

Birkaç yol denedim (Sistem geri yükleme, D>özellikler>araçlar>Sorun gider falan gibi ama sorun hala devam ediyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

KripTo
24-02-2007, 01:33
Benim pc'imde ;

Disklerin birinde tutarlılık gözden geçirmesi gerekmektedir.
Dosya sistemi türü: NTSF
Sürücü D:

Birkaç yol denedim (Sistem geri yükleme, D>özellikler>araçlar>Sorun gider falan gibi ama sorun hala devam ediyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

bilgisayarım>D>sağ tuşla özellikler>araçlar>şimdi denetle kısmından iki kutucuğuda işaretleyip taratılırsa sorunun çözülmesi gerek...

stockbroker
24-02-2007, 01:42
Herkese iyi akşamalar,mp3 playerimle (taşınabilir bellek kullanılabilen) ilgili sorunum var.Sırası ile yaptıklarım;
-İnternet cafede kullandığım mp3 playerımı laptopuma taktığımda çince yazılmış dosyalar çıktı.
-Kaspersky bu virusleri buldu ve yok etti.(mp3 ün tüm hafızasını sildikten sonra biçimlendirdik)
-Yeni mp3 parçaları ve bir takım resim dosyaları atarak başka bir laptopa naklettiğimde virüsler takrar ortaya çıkarak attığım dosyaları açmamı engelledi yanlız bu lağtopdan norton yüklü.
-Kasperskyın bulunduğu laptopa tekrar takarak tüm hafızasını sildikten sonra east tec eraser programı ile kalıntılarını temizleme işlemi yaptım.
-Ve içine tekrar yeni dosyalar atarak başka bilgisara takdığımda aynı virüsler ile karşılaştım ve dosyaları açamadım.
Neler yapmalıyım mp3 playerimi kullanamıyorum:(

Sn. morbid,

Dosyaları yeniden yükleme esnasında, yüklediğiniz kaynakta virüs varsa yeniden bulaşıyor olabilir mi?MP3 player markası ve virüsün adını öğrenelim,belki bilgi bulunabilir.

morbid
24-02-2007, 11:24
Sn. morbid,

Dosyaları yeniden yükleme esnasında, yüklediğiniz kaynakta virüs varsa yeniden bulaşıyor olabilir mi?MP3 player markası ve virüsün adını öğrenelim,belki bilgi bulunabilir.

sayın stock broker mp3 markası imitasyon sony,USBS Dosya 0 Kb,USBC dosya 0kb,gibi virüs isimleri....dosya aldığım kaynakta virüs olmadığına eminim.çok illet bir virusle karsı karsıyayım..saygılar.

stockbroker
24-02-2007, 11:31
sayın stock broker mp3 markası imitasyon sony,USBS Dosya 0 Kb,USBC dosya 0kb,gibi virüs isimleri....dosya aldığım kaynakta virüs olmadığına eminim.çok illet bir virusle karsı karsıyayım..saygılar.

Virus ismi ve mp3 markası aynı problemle karşılaşan olup olmadığını bulabilmek için gerekli.Eğer özel bir çözüm (removal tool) üretilmişse araştırılabilir.Virus isimlerini Kaspersky'e bakarak görebilirsiniz.Yazdığınız dosyalar usb sürücü dosya isimleri olabilir.

morbid
24-02-2007, 12:01
sayın stockbroker,
kasperskyın arşivinden F:sürücüsünden silinen dosya;
http://img353.imageshack.us/img353/8428/adszlh9.png

MIHNANA
24-02-2007, 17:23
bilgisayarım>D>sağ tuşla özellikler>araçlar>şimdi denetle kısmından iki kutucuğuda işaretleyip taratılırsa sorunun çözülmesi gerek...

Sayın KripTo ilginize teşşekkür ederim. Dediklerinizi daha öncede yapmıştım tekrar tekrar denedim fakat sorun halen devam ediyor.

xdemir
24-02-2007, 17:43
arkadaşlar ben bilgisayarımı sabah açtığımda dünden aldığım e-postalar dahil geçmişteki tüm e-postalarım silinmiş mozilla thunderbird programı sanki yeni yüklenmiş gibi tertemiz bir program adreslerimde silinmiş eski e-postalarım bilgisayarın bir yerinde ola bilirmi.
bu arada mozilla fireboxdaki yer ilmeleride silinmiş geçmişde silinmiş.

morbid
24-02-2007, 17:57
Selamlar herkese..Kullanmış olduğum laptop'a, Oyun Cd/Dvd'si/Flash Disk/Cd/Dvd tarzı herhangi bir eklenti taktığımda "Autorun" arayüzünü göremiyorum.."Bilgisayarım" klasöründen elle giriş yapmak zorunda kalıyorum..Teşekkürler..Kolaylar gelsin...

wowow
24-02-2007, 17:58
sayın stockbroker,
kasperskyın arşivinden F:sürücüsünden silinen dosya
.....

bu bittorent.exe usb flash disklere bulaşan bir virüsmüş ve haliyle bilgisayara takınca bilgisayara bulaşıyor, siz flash diske format atıyosunuz bu sefer bilgisayardan diske bulaşıyor ve bu böyle gidiyor. linux, pardus gibi açık yazılım kullanılan bir bilgisayarda mp3 playerınıza format atarsanız playerdan virüsü temizlersiniz. bilgisayardan temizlemek için de bilgisayarı güvenli modda çalıştırıp virüs taraması yaptıktan sonra kaspersky virüsü silecektir. ayrıca başlangıç dizininden de bittorent.exe'yi kaldırmayı unutmayın. Güvenli modda çalışırken windows klasöründe hala bittorent.exe dosyasının olmadığına emin olun. Çalıştır'a regedit yazdıktan sonra HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion \Run anahtarından bittorent.exe'yi silmeyi ihmal etmeyin. Temp ve Prefetch klasörlerini boşaltın.

Benim üretebildiğim çözüm bu oldu, umarım yardımı olur...

morbid
24-02-2007, 18:20
bu bittorent.exe usb flash disklere bulaşan bir virüsmüş ve haliyle bilgisayara takınca bilgisayara bulaşıyor, siz flash diske format atıyosunuz bu sefer bilgisayardan diske bulaşıyor ve bu böyle gidiyor. linux, pardus gibi açık yazılım kullanılan bir bilgisayarda mp3 playerınıza format atarsanız playerdan virüsü temizlersiniz. bilgisayardan temizlemek için de bilgisayarı güvenli modda çalıştırıp virüs taraması yaptıktan sonra kaspersky virüsü silecektir. ayrıca başlangıç dizininden de bittorent.exe'yi kaldırmayı unutmayın. Güvenli modda çalışırken windows klasöründe hala bittorent.exe dosyasının olmadığına emin olun. Çalıştır'a regedit yazdıktan sonra HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion \Run anahtarından bittorent.exe'yi silmeyi ihmal etmeyin. Temp ve Prefetch klasörlerini boşaltın.

sayın wowow bu prefetch nasıl ulasabilirim?

wowow
24-02-2007, 18:22
sayın wowow bu prefetch nasıl ulasabilirim?

C:\WINDOWS\Prefetch

100lerce dosya olabilir, hepsini silmenizde hiç bir sakınca yoktur...

ekselans
24-02-2007, 18:23

Çevremdeki Birçok bittorent.exe bulaşmış makineyi HijackThis
ile temizledim

Sn Erasure'nin önerisi ile Edinmiştim
http://www.spywareinfo.com/~merijn/programs.php

Yukarıdaki linkten temin edebilirsiniz

wowow
24-02-2007, 18:25
Çevremdeki Birçok bittorent.exe bulaşmış makineyi HijackThis
ile temizledim

Sn Erasure'nin önerisi ile Edinmiştim
http://www.spywareinfo.com/~merijn/programs.php

Yukarıdaki linkten temin edebilirsiniz

peki mp3 player'dan nasıl temizlenecek?
belki de mp3 player pcye takılıyken program kullanılırsa hem pcden hem de flash diskten temizlenmiş olabilir:düsün:

ekselans
24-02-2007, 18:32

peki mp3 player'dan nasıl temizlenecek?
belki de mp3 player pcye takılıyken program kullanılırsa hem pcden hem de flash diskten temizlenmiş olabilir:düsün:

mp3 player konusunda birşey diyemem
tecrübe etmedim.Ama Mp3 Player'e format atmak mantıklı çözüm gibi geliyor

ekselans
24-02-2007, 18:34
ayrıca HijackThis kullanımı konusunda sn Erasure'nin Verdiği bilgiyide ekleyelim
Kendisinede ayrıca teşekkürler
http://www.hisse.net/forum/showpost.php?p=1445631&postcount=3488

opeth
24-02-2007, 18:55
dvd yi divx e çevirmek istiyorum,neler yapmam gerek ?

Von
24-02-2007, 18:58
Bilgisayar açıldığında gelen Login ekranında Num Lock ışığı yanmıyor ve sadece şifreyi girdikten sonra veya manuel olarak yanmaya başlıyor. Num Lock tuşunu bilgisayar açıldıktan hemen sonra Login (şifre) ekranına girişte otomatik olarak yakmanın bir yolu var mıdır ?

ekselans
24-02-2007, 19:07
dvd yi divx e çevirmek istiyorum,neler yapmam gerek ?

DVD to divx diye arama yaparsanız
Çok sayıda kaynağa ulaşabilirsiniz

Benim bildiklerim
WinAVI Video Converter yada Tmpgenc programlarını kullanmak

Ayrıca bu Topic'te benzer bir konu (http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=10571&highlight=dvd+divx) var belki faydası olur

wowow
24-02-2007, 19:19
ben de teknik analiz'le uğraşmak istiyorum. hangi programı kullanmalıyım? ayrıca tutorial bulabilir miyim?

N28aichi
24-02-2007, 19:20
Bilgisayar açıldığında gelen Login ekranında Num Lock ışığı yanmıyor ve sadece şifreyi girdikten sonra veya manuel olarak yanmaya başlıyor. Num Lock tuşunu bilgisayar açıldıktan hemen sonra Login (şifre) ekranına girişte otomatik olarak yakmanın bir yolu var mıdır ?
Bildigim kadari ile bu isi Bios ayarlarindan yapmaniz mumkun.
Oncelikle bios a girmek icin acilista belirlenmis tusa basmaniz gerekli. Bu ekranda belirtilir zaten acilisi gorebiliyorsaniz oradan bulabilirsiniz. Benim bilgisayarimda DEL tusudur. Daha sonra " BIOS Features Setup" basligi icinde "Boot up NumLock status" gibi bir sey olmasi gerek. Buradan seceneklerden (PAGE UP veya PAGE DOWN tusuna bastiginizda belirecektir sanirim) ON OFF olan yeri "ON" olarak ayarlayarak SAVE and EXIT secenegi ile cikiniz. Ufak bir uyari
Kesinlikle anlamadiginiz yerleri dokunup degistirmeyiniz. Sisteminizin zarar gormesine neden olabilir. Sormak istediginiz baska bir sey olursa anladigim kadari ile yardimci olabilirim fakat bunun icin bios adini ve versiyonunu (bilgisayarin acilis ekraninda yazar) ogrenmeniz isimizi kolaylastirabilir. Elimden geldigince resimli olarak aciklama sansimizda olabilir. Kolay gelsin.

opeth
24-02-2007, 19:30
DVD to divx diye arama yaparsanız
Çok sayıda kaynağa ulaşabilirsiniz

Benim bildiklerim
WinAVI Video Converter yada Tmpgenc programlarını kullanmak

Ayrıca bu Topic'te benzer bir konu (http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=10571&highlight=dvd+divx) var belki faydası olur

dvd den divxe cevircem mpeg den değil.....

neeldo
24-02-2007, 19:39
ben de teknik analiz'le uğraşmak istiyorum. hangi programı kullanmalıyım? ayrıca tutorial bulabilir miyim?

En profesyoneli metastock.Aşağıdaki linke bakın metastockla ilgili herşey mevcut.
http://www.hisse.net/forum/forumdisplay.php?f=59

ekselans
24-02-2007, 19:42
dvd den divxe cevircem mpeg den değil.....
O zaman buraya (http://www.divxplanet.com/docs/YENI_dvdtodivx_1cd/1cdlikKlavuz.htm)
bakın

wowow
24-02-2007, 19:48
En profesyoneli metastock.Aşağıdaki linke bakın metastockla ilgili herşey mevcut.
http://www.hisse.net/forum/forumdisplay.php?f=59

metastock 10 çıkmış, fiyatı 1400$. benim bu fiyata bu programı almama imkan yok:cry: yok mu başka çaresi?

guneysu
25-02-2007, 01:46
O zaman buraya (http://www.divxplanet.com/docs/YENI_dvdtodivx_1cd/1cdlikKlavuz.htm)
bakın

oraya bakma gafletinde bulundum :):) o kadar işlem yapmaktansa çocuk doğurmayı yeğlerim:he: :he: :he:

DEVadam
26-02-2007, 13:29
Sürekli olarak aşağıda ki diyalog kutusu çıkıyor....Ne yaptıysam bu diyalog kutusunu bir türlü ortadan kaldırmayı başaramadım...

http://img222.imageshack.us/img222/4462/adszwn7.jpg

stockbroker
26-02-2007, 13:36
Sürekli olarak aşağıda ki diyalog kutusu çıkıyor....Ne yaptıysam bu diyalog kutusunu bir türlü ortadan kaldırmayı başaramadım...

http://img222.imageshack.us/img222/4462/adszwn7.jpg

Sn. DEVadam,

Kullandığınız program deneme sürümü olduğu için bu uyarı kutucuğu çıkıyor.Kutucuğa mouse ile sağ/sol tıkladığınızda veya program menüsünde registration bölümünde ''Remind me later'' benzeri bir seçenek çıkmıyorsa engel olamayabilirsiniz.

inorganik
26-02-2007, 14:32
arkadaşlar fen derslerinde kullanılabilecek deney malzeme hazır şekillerini bulabileceğim adresleri biliyormusunuz?

yani amacım şu: mesela kimya,fizik ve biyoloji deneyleri için hazır deney malzeme şekillerini kullanabilmek.

çok teşekkür ederim.

stockbroker
26-02-2007, 14:46
arkadaşlar fen derslerinde kullanılabilecek deney malzeme hazır şekillerini bulabileceğim adresleri biliyormusunuz?

yani amacım şu: mesela kimya,fizik ve biyoloji deneyleri için hazır deney malzeme şekillerini kullanabilmek.

çok teşekkür ederim.

Gerçek resimler...
http://egitek.meb.gov.tr/dersdesmer/DersDestek/4_5fen_deney_malzemeleri/deney_malzemeleri.htm

Çizimler...
http://www.fenokulu.net/

stockbroker
26-02-2007, 18:34
Sn. DEVadam,

Everest Ultimate Edition 2007 v3.80.905 Beta

http://img402.imageshack.us/img402/1383/snap2dv8.jpg

inorganik
27-02-2007, 09:53
:cool: Gerçek resimler...
http://egitek.meb.gov.tr/dersdesmer/DersDestek/4_5fen_deney_malzemeleri/deney_malzemeleri.htm

Çizimler...
http://www.fenokulu.net/
üstadım çok teşekkür ederim, ancak benim istediğim şu:

mesela bir test kitabı düşünelim, ordaki şekiller falan varya onlar. yani ben lab malzemelerini test kitabı için falan düşünmüştüm.
herşey için çok teşekkür ederim, büyük adamsın valla.

yine de böyle bir site biliyorsan haberim olursa sevinirim.:cool:

ayyan
27-02-2007, 10:33
:cool:
üstadım çok teşekkür ederim, ancak benim istediğim şu:

mesela bir test kitabı düşünelim, ordaki şekiller falan varya onlar. yani ben lab malzemelerini test kitabı için falan düşünmüştüm.
herşey için çok teşekkür ederim, büyük adamsın valla.

yine de böyle bir site biliyorsan haberim olursa sevinirim.:cool:

kendiniz çizin desem :)
test kitabına bakarak en basitinden paint te bile çizilebilir gibi geliyor o şekiller.. tabii vakit .. (dogru anlamısımdır umarım)

sezi
27-02-2007, 14:25
Benim sorunum,Bilgisayarı açıyorum,açılıştaki XP ekranı geliyor sonrası yok.Bomboş bir ekran.Güvenli kipte açmaya çalıştım olmuyor.Durduk yerde oldu.Ne yapabilirim?Bilgi veren arkadaş olursa sevinirim.
Tabii bu şu an başka pc deyim.:)

Prestij
28-02-2007, 13:22
internet sayfalarını kapatırken böyle bir uyarı alıyorum.yardımlarınızı rica ediyorum.tşk.ler.
http://img87.imageshack.us/img87/6899/bellekdd7.jpg

Erasure
28-02-2007, 20:06
internet sayfalarını kapatırken böyle bir uyarı alıyorum.yardımlarınızı rica ediyorum.tşk.ler.
http://img87.imageshack.us/img87/6899/bellekdd7.jpg

3ncü parti IE eklentileri veya eksik Windows update'leri sonucunda çıkabiliyormuş, Microsoft böyle diyor.
Çözüm olarak windows'u update etmek veya browser eklentilerini devre dışı bırakmak öneriliyor. Bir başka öneriyi de ben vereyim bunu deneyin.

Start - Run'dan iexplore.exe -nohome -extoff yazarak şansınızı deneyebilirsiniz. Kolay gelsin...

morbid
28-02-2007, 22:30
sayın erasure daha önceki sorunlarımız ile ilgilenecel misiniz?:clown:

Erasure
28-02-2007, 22:59
sayın erasure daha önceki sorunlarımız ile ilgilenecel misiniz?:clown:

Elbette, yardımcı olmaya çalışırım, birkaç sayfa geriye gittim ve autorun ile virus sorununuzu görebildim, bunlardan çözemediğiniz varsa ona yardım edeyim. Bunu belirtirseniz bir çözüm önerisinde bulunabilirim. İyi geceler...

Erasure
28-02-2007, 23:25
Autorun için çözümü vermiş olayım....

[Start] [Run] [Regedit] ile aşağıdaki anahtarı bulun, resimdeki yere gitmeniz lazım.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\Cdrom

Value Name: AutoRun olan kısıma gelin.
0 = AutoRun Devre Dışı
1 = AutoRun Devreye girer.

Bu değişiklikler sonrasında sistemi yeniden başlatın.

http://img251.imageshack.us/img251/592/snap002hw7.jpg

dawn
28-02-2007, 23:42
packard bell laptopum var. modelini belirtiyorum belki bu model için ayrı uygulamalar olabilir diye.çünki kitapcığında format atılmamalıdır diye bir uyarı vardı. ve benim pc açılmıyordu win32 diye bir uyarı veriyordu. aldığım yere götürdüm teknik hizmette vatandaşın biri kütt diye sormadan bastı formatı. neyse attı formatı aldım pc mi eve geldim baktım cdroom u görmüyo pc. packardbell i getiren firmanın servisini aradım bilgisayarımdan yönete gir ordan aygıt yöneticisine gir ordanda IDE ATA/ATAPI ye gir ve onun altında ikinci İDE KANALINA SAĞ TIKLAYIP donanım değişikliklerini tarayı tıkla dedi ve yaptım sonuç olumsuz oldu. ozaman pc nizi getirceksiniz dediler, götürdüm format atarken donanımsal eksiklik yapılmıştır gibi pek anlayamadığım cevaplar aldım. pc mi bırakmam gerektiğini söylediler ve bende pc me ihtiyacım olduğundan bırakamadım. sorunum kısaca bu :) burada paylaşmak istedim bir bilen vardır umuduyla. teşekkürler...

Erasure
28-02-2007, 23:51
packard bell laptopum var. modelini belirtiyorum belki bu model için ayrı uygulamalar olabilir diye.çünki kitapcığında format atılmamalıdır diye bir uyarı vardı. ve benim pc açılmıyordu win32 diye bir uyarı veriyordu. aldığım yere götürdüm teknik hizmette vatandaşın biri kütt diye sormadan bastı formatı. neyse attı formatı aldım pc mi eve geldim baktım cdroom u görmüyo pc. packardbell i getiren firmanın servisini aradım bilgisayarımdan yönete gir ordan aygıt yöneticisine gir ordanda IDE ATA/ATAPI ye gir ve onun altında ikinci İDE KANALINA SAĞ TIKLAYIP donanım değişikliklerini tarayı tıkla dedi ve yaptım sonuç olumsuz oldu. ozaman pc nizi getirceksiniz dediler, götürdüm format atarken donanımsal eksiklik yapılmıştır gibi pek anlayamadığım cevaplar aldım. pc mi bırakmam gerektiğini söylediler ve bende pc me ihtiyacım olduğundan bırakamadım. sorunum kısaca bu :) burada paylaşmak istedim bir bilen vardır umuduyla. teşekkürler...

Merhaba, kısa bilgi vereyim sonra denemesini yaparsınız. Bios'unuzda harddisk ve CD-Rom'u belirleyeceğiniz bir kısım vardır. Buradan başka ayarları da yaparak sisteminizi kendinize göre düzenlersiniz. Harddisk'e format atıldıktan sonra CD-rom'un görünmemesi gibi birşey olamaz. İkisi farklı konular ancak donanımsa bir arıza varsa, yani cd-rom'unuz bozulduysa veya elektrik almıyorsa bu durumda sistem bunu göremeyeceğinden çalışması da mümkün olmayacaktır. Her notebook üreticisi farklı bios'lar kullanıyor olsa da genellikle DEL tuşu veya F2 ile bios'a girebiliyor olmanız lazım, sonrasında da menüler içerisinden harddisk'iniz ile aynı yerde CD-rom'u da görebiliyor olmanız gerekiyor. Uzak ihtimal olmakla bios'un pili biterek bios'taki ayarlar fabrika ayarlarına dönmüş olabilir, bu durumda bütün sistem ayarlanmayı bekliyor olabilir. Bunları deneyebilirsiniz. Son bir not, eğer bios'ta cd-rom'u göremiyorsanız, bunu windows içinden kullanamayabilirsiniz, önemli olan ilk açılışta bunların çalışmasıdır. Eğer yapılanlara karşılık cd-rom çalışmıyorsa servis'e gitmeniz gerekebilir. İyi geceler, kolay gelsin...

dawn
01-03-2007, 00:30
bios ta cd rom diblased(kelimeyi yanlış yazıyo olabilirim) gözüküyor.

Erasure
01-03-2007, 00:33
güzel bunu enable yapın bakalım sonuç nasıl...

tent
01-03-2007, 00:34
w32.Rajump nasıl bir virüstür, nasıl kurtulunulur?
şimdiden teşekkürler.

dawn
01-03-2007, 00:36
ama o sadece bilgi amaçlı bir ekran. değişiklik yapılamıyorki. oklarla esc le filan hiçbirşeyle inebiyorum cd - rom a ve diğer seçeneklere

KripTo
01-03-2007, 00:37
şimdiden teşekkürler.

Alttaki linkte gerekli bilgi ve silmek için gerekli programcık (removal tool) var Sn. tent...

http://www.symantec.com/smb/security_response/writeup.jsp?docid=2006-101916-4325-99

Erasure
01-03-2007, 00:38
şimdiden teşekkürler.

removal tool'u için adres verilmiş, bende bir detay vereyim, removal tool için Admin pozisyonunda programın çalıştırılması isteniyor...

tent
01-03-2007, 00:41
bu isimde bir virus bilgisi yok, tam adı bu mudur? yoksa uzunca bir adı varmı?
tam adı buymuş, sn. erasure. bi arkadaşımın bilgisayarına bulaşmış.

sn. kripto teşekkür ederim.

dawn
01-03-2007, 00:46
diğer sayfada okunmadan mıgeçildi acaba yazım :)

KripTo
01-03-2007, 00:50
diğer sayfada okunmadan mıgeçildi acaba yazım :)
Sn dawn bios üreticisine göre değişiyor ama genelde ya page up , page down yada rakamların olduğu bölümdeki + ve - tuşları ile enable durumuna getirebilirsiniz...

dawn
01-03-2007, 00:53
tşkler. deniyorum hemen

Erasure
01-03-2007, 00:55
sn.dawn, bios'ta bu kısmı bulabildiğinize göre ENABLE yapabileceğinizi düşünmüştüm,
bunun yanısıra otomatik olarak takılı olan parçaları
"Auto Detect" (varsa) ile bios'un kendisinin tanımasını da sağlayabilirsiniz.

dawn
01-03-2007, 01:05
bios taki kısmı bilgisayardan az buçuk anlayan bi arkadaş vardı o bakıp söylediydi ve ondan öğrendim. ve cd-rom un disabled olduğunu pc nin cd rom u tanımadığını ve bu ekranın sadece bilgi amaçlı bi ekran olduğunu vu bunu değiştirmenin burdan mümkün olmadığını söylemişti.

dawn
01-03-2007, 01:07
bu arada esas yazcağam şeyi unuttum:) sayın kripto, h,ç bir şekilde inemiyorum alttaki seçeneklere. laptop da sistem biraz farklı oluyormuş galiba?

Erasure
01-03-2007, 01:29
bios taki kısmı bilgisayardan az buçuk anlayan bi arkadaş vardı o bakıp söylediydi ve ondan öğrendim. ve cd-rom un disabled olduğunu pc nin cd rom u tanımadığını ve bu ekranın sadece bilgi amaçlı bi ekran olduğunu vu bunu değiştirmenin burdan mümkün olmadığını söylemişti.

böyle birşey olacağını sanmıyorum. sizin packard-bell'in modeli vs'si biraz ayrıntılı bilgi verirseniz bir araştıralım. Bios'tan bunun olmamasının pek bir mantığı yok.

Erasure
01-03-2007, 01:56
Sn.Dawn, Modellerden birisini seçerek, aşağıda bunun ayrıntılarını gösterdim. Eğer bios'ta sorun varsa, bu durumda modelinize göre bios güncellemesi yapmanız lazım. Zira packard bell'in sitesinde epeyce bir bios güncellemesi mesajlarına denk geldim. Bunu da sitesinden bir araştırmanız uygun olur.

http://img134.imageshack.us/img134/1598/snap003uc4.jpg

dawn
01-03-2007, 10:56
model PBELL R9775 SNM...SAYIN ERASURE bu dediğiniz işlemler acaba pc ye yeni format atıldıktan sonra yapılacak olabilirmi. çünki servise gittiğimde yeniden formatlanacak bazı donanımlar eklenecek gibi birşeyler söylendi. ilginize teşekkürler...

ayyan
01-03-2007, 12:48
yeri mi veya daha önce geçti mi bir fikrim yok..

firefox için hangi eklentileri yüklemeliyiz ? gibi bir sorunum varda :)

Von
01-03-2007, 20:33
Tam 2.5 saattir uğraşıyorum. Hala sorunu çözemedim. Mustek 1200 UB Plus USB Scanner ımın CD sini bulamadığımdan interntten driverını ve panelini yükledim velhasıl CD sinde Ulead Photo Express programı da yükleniyor ve Scan edilmiş dosyalar hem kaydediliyor hem de otomatik olarak bu programla açılıyordu. Şu an ise Ulead Photo Express yüklü değil. Scanner gayet güzel çalışıyor , programın (Photo Express) olmadığı için sadece scan edilen dosyanın kaydedileceği uyarısını veriyor, bir güzel scan yapıyor ve fakat kayıt yaptığını söylediği yerde görünmüyor yani scan edilmiş dosya görünmüyor.

Driverı silip tekrar yükledim nafile, bir resim edit programı ile TWAIN yaparak almaya çalıştım çalışmadı ve ben çalışan scanner da scan ettiği dosyayı bir türlü göremiyorum

El yardım !

Von
01-03-2007, 21:19
Sorunu çözdüm ve yeni birşey öğrenmiş oldum. Mustek'in resmi sitesinden driver falan indirmemek gerek çünkü tüm dosyaları koymuyorlar.El insaf. Başka bir sitede ek driverlar gördüm onları indirdim ve sorun halloldu.

dawn
02-03-2007, 01:04
sayın erasure, modelimle ilgili görüntüleri nerden görebilirim...packardbell in safasında göremedim?

Erasure
02-03-2007, 01:06
model PBELL R9775 SNM...SAYIN ERASURE bu dediğiniz işlemler acaba pc ye yeni format atıldıktan sonra yapılacak olabilirmi. çünki servise gittiğimde yeniden formatlanacak bazı donanımlar eklenecek gibi birşeyler söylendi. ilginize teşekkürler...

82 yılından bu yana bilgisayar kullanırım, format atıldıktan sonra Cd veya DVD'nin çalışmadığını duymadım. Genel olarak harddisk bile yoksa CD'den çalışan işletim sistemleri ile bilgisayarınızı kullanabilirsiniz. Linux'ların bazı sürümlerinde bu var. Bunların haricinde benim acil durumlar için kullandığım yine CD'den çalışan Windows XP işletim sistemim var. Yani şunu demek istiyorum, harddisk'in formatlanmasıyla CD-Rom'un devre dışı kalmasını pek olası görmüyorum. Eğer böyle bir durum oluyorsa, ben hayatım boyunca Packard-Bell ürünlerini satın almam, zira canım sıkıldıkça sıfırdan windows kurarım, böyle bir özellik bana sıkıntı verirdi.

Gelelim sizin verdiğiniz modele; bu model üretimi bitenler sınıfında ve packard-bell'de destek bulamadım. Benzer bir model olarak alt modelini incedim ve aşağıdaki adreste sizdeki bios'un aynısı olduğunu tahmin ediyorum. Bu sebeple buradaki adımları arkadaşınız yardımı ile incelemenizi öneriyorum. Eğer sonuç alamazsanız, mutlaka bilen birine servise götürün. Şimdilik uzaktan yardımım bu kadar...

http://support.packardbell.com/global/item/index.php?i=instr_bios_rhea_sn&ppn=PB23M00429 (http://support.packardbell.com/global/item/index.php?i=instr_bios_rhea_sn&ppn=PB23M00429)

dawn
02-03-2007, 01:10
evet doğru menü :) tşkler ilgi ve alakanıza. bi incelim bakalım.

Erasure
02-03-2007, 01:11
sayın erasure, modelimle ilgili görüntüleri nerden görebilirim...packardbell in safasında göremedim?

http://www.pbturkiye.com/pbproducts.asp?prodct=TB001&prosub=ER001&sid=NBPBELLEAFR9755 adresinde ürünün Türkçe sayfası var.

http://www.des-tech.com/showdriver.aspx?prdId=NBPBELLEAFR9755 adresinde de sizin modelin bütün sürücüleri bulunuyor.

selçuk efendi
02-03-2007, 23:51
arkadaşlar, şifreyi bilmeyenin bilgisayarımı kurcalayamayacağı, bilgisayar açılır açılmaz devreye girecek ama start-up'taki programlara dokunmayacak, (çalışacak onlar) bir masaüstü kilit programı arıyorum... niye xp parolası koymuyorum.. bilgisayar zaman zaman reset atıyor, açılışta parola sorarsa e-mulem çalışamaz. ben devreye sokacağım, ben devreden çıkaracağım bir program lazım...

google'da bir aradım, bazı forumlarda masaüstü kilit diye bir programdan söz ediyorlar fakat gönderiler eski tarihli olduğu için linkler ölmüş... var mı isim veya link verebilecek?

stockbroker
03-03-2007, 00:07
arkadaşlar, şifreyi bilmeyenin bilgisayarımı kurcalayamayacağı, bilgisayar açılır açılmaz devreye girecek ama start-up'taki programlara dokunmayacak, (çalışacak onlar) bir masaüstü kilit programı arıyorum... niye xp parolası koymuyorum.. bilgisayar zaman zaman reset atıyor, açılışta parola sorarsa e-mulem çalışamaz. ben devreye sokacağım, ben devreden çıkaracağım bir program lazım...

google'da bir aradım, bazı forumlarda masaüstü kilit diye bir programdan söz ediyorlar fakat gönderiler eski tarihli olduğu için linkler ölmüş... var mı isim veya link verebilecek?

Sn selçuk efendi,

Böyle bir program bilmiyorum,ama program ismi verirseniz belki bulunur.:wink:

Örneğin Desktop lock diye bir program google'da çıkıyor.

ayyan
03-03-2007, 00:37
ekran koruyucuya eskiden şifre konulabiliyordu.. yani 5-10 dkka neyse siz başında yokken devreye giriyor - çıkmak için şifre istiyor..

başlangıç içinde bios tan şifre atarsınız.. restart atsalar bile bilg başlamaz şifre olmadan..

//
bunun yanında şu anda kullandığım bilg de pardus yüklü..
oturumu kilitle diye bir şey var-mış ,oturumu kilitlediğimde tekrar dönmek için şifre istiyor ve arka planda prog lar çalışmaya devam ediyor..

karınca
03-03-2007, 00:53
Tam 2.5 saattir uğraşıyorum. Hala sorunu çözemedim. Mustek 1200 UB Plus USB Scanner ımın CD sini bulamadığımdan interntten driverını ve panelini yükledim velhasıl CD sinde Ulead Photo Express programı da yükleniyor ve Scan edilmiş dosyalar hem kaydediliyor hem de otomatik olarak bu programla açılıyordu. Şu an ise Ulead Photo Express yüklü değil. Scanner gayet güzel çalışıyor , programın (Photo Express) olmadığı için sadece scan edilen dosyanın kaydedileceği uyarısını veriyor, bir güzel scan yapıyor ve fakat kayıt yaptığını söylediği yerde görünmüyor yani scan edilmiş dosya görünmüyor.

Driverı silip tekrar yükledim nafile, bir resim edit programı ile TWAIN yaparak almaya çalıştım çalışmadı ve ben çalışan scanner da scan ettiği dosyayı bir türlü göremiyorum

El yardım !
Ulead olmadan scanner dizininde bulunan panel-data klasörüne scan yapılanlar gider...
Ben mustek bearpaw kullanıyorum ve ulead olmadan bahsettiğim gibi bulıyorum.
Ulead olmadan , uyarıda verilen konumu bir yere yazarsanız daha iyi olur

karınca
03-03-2007, 00:59
... Yani şunu demek istiyorum, harddisk'in formatlanmasıyla CD-Rom'un devre dışı kalmasını pek olası görmüyorum...

Aynen yazdığınız gibi format ile CD-Rom ilgisiz...
Bios CD-Rom'u görüyorsa çalışır, görmüyorsa çalışmaz.
Format sonrasında Windows daha başka bir şey yükleyecekseniz bios ayarlarından "first boot" olarak ilgili konumunu ayarlamanız gerekir.

sizer
03-03-2007, 15:57
Laptop'um daki klasör,belge ve resimleri harici hafıza diskine tek tek göndererek kaydediyorum ancak
e-mail'lerimi bir türlü yollayamadım.Microsoft Office Outlook kullanıyorum.Nasıl yapabilirim ?

Peşinen teşekkürler...

Erasure
03-03-2007, 18:37
Laptop'um daki klasör,belge ve resimleri harici hafıza diskine tek tek göndererek kaydediyorum ancak

e-mail'lerimi bir türlü yollayamadım.Microsoft Office Outlook kullanıyorum.Nasıl yapabilirim ?

Peşinen teşekkürler...

Genel olarak office outlook verileri C:\Documents and Settings\Administrator\Local Settings\Application Data\Microsoft\Outlook adresine kayıt ediyor, ancak bazı durumlardan dolayı bu bilgiler makinanızda kalmayabiliyor. Örneğin hotmail gibi web tabanlı bir email sistemi kullanırsanız bu bilgiler outlook express'te bilgisayarınıza inerken, diğerinde bilgisayarda kalmıyor. Ama pop3 türünde bir hesap ise bu durumda bilgi yukarıda yere gidecektir.

İşi garantiye almak içinde outlook içerisinden arşiv komutunu kullanabilirsiniz. Aşağıda yerini gösterdim. Ancak şunu ifade edeyim, programlar üst versiyona çıktıkça iyice karışık olmaya başlıyor. İlk defa kullanan birisine bu program fazlasıyla karışık gelecektir. Ben halen outlook express kullanıyordum, o da vista'da kaldırılmış ve yerine başka bir tanesi gelmiş ama hotmail gibi web tabanlı olanlara destek kalkmış. Umarım bilgiler işinize yarar, kolay gelsin...

http://img260.imageshack.us/img260/6721/snap1nj2.jpg

ma©hbet
03-03-2007, 23:13
Birbiri ile alakasız iki uygulama esnasında mavi ekran almanız,bana windows ile ilgili bir sorun varmış gibi göründü...

Sayın stockbroker,

Artık mavi ekran hatasının kablosuz modemden olduğu kesinleşti gibi! Çünkü aynı programları veya güncellemeleri modeme kabloynan bağlandığımda sorunsuz çalıştırabildiğim halde kablosuz bağlantıyla ad-aware programının güncellemesini yaparken, foreks, plato ve paragarantinin İMKB saniye endeksini çalıştırdığımda karşıma gelen yazılım çalıştırmasıyla ilgili güvenlik uyarısına evet çalıştır dediğimde hemen kısa bir süre mavi ekran geliyor ve daha sonra da pc kendini yeniden başlatıyor!
Pc ve kablosuz modemin firewal özelliklerini devre dışı bıraktım aynı hatalar tekrarlandı. Bunun üzerine 3Com internet sitesinden modemin bilgisayar yazılımını indirdim ama indirdiğim program SFX zip arşivi olarak oluşturulduğundan çalıştırdığımda sıkıştırılan dosyaların nereye yükleneceğini soruyor! Bu yazılımı pc de nereye yüklemeliyim acaba? :o

ma©hbet
03-03-2007, 23:31
Pc de C nin altına yeni bir klasör oluşturup yüklediğim yazılımı çalıştırıp bu klasörün içine kaydettim ama bu işlemde çözüm olmadı aynı mavi ekran hataları devam ediyor! :cry:

stockbroker
03-03-2007, 23:33
Sayın stockbroker,

Artık mavi ekran hatasının kablosuz modemden olduğu kesinleşti gibi! Çünkü aynı programları veya güncellemeleri modeme kabloynan bağlandığımda sorunsuz çalıştırabildiğim halde kablosuz bağlantıyla ad-aware programının güncellemesini yaparken, foreks, plato ve paragarantinin İMKB saniye endeksini çalıştırdığımda karşıma gelen yazılım çalıştırmasıyla ilgili güvenlik uyarısına evet çalıştır dediğimde hemen kısa bir süre mavi ekran geliyor ve daha sonra da pc kendini yeniden başlatıyor!
Pc ve kablosuz modemin firewal özelliklerini devre dışı bıraktım aynı hatalar tekrarlandı. Bunun üzerine 3Com internet sitesinden modemin bilgisayar yazılımını indirdim ama indirdiğim program SFX zip arşivi olarak oluşturulduğundan çalıştırdığımda sıkıştırılan dosyaların nereye yükleneceğini soruyor! Bu yazılımı pc de nereye yüklemeliyim acaba? :o

Sn. ma©hbet,

Modemin bilgisayar yazılımı tabir ettiğiniz sürücü dosyalar mı?

Sitede, rastgele bir modelde sürücü dosyalar için aşağıdaki yazıyı gördüm.

Installation CD 1.0 for the 3CRDW696 11 Mbps Wireless LAN PCI Adapter. This is a self-extracting file that will extract the contents of the Installation CD to a location on your hard drive (default c:\3com). Includes 3Com 11Mbps Wireless LAN PCI Adapter Drivers ver. 1.7.37. Does not include Acrobat Reader. Does not include 3Com Connection Assistant.

Dosya üzerine tıkladığınızda kendiliğinden C:\3com oluşmuyor mu veya böyle bir dizin oluşturduğunu söyleyip onay istemiyor mu?

ma©hbet
03-03-2007, 23:48
Kullandığım modemin Product Number 3CRWDR100A-72 ve bende yazılımı

http://www.3com.com/products/en_US/result.jsp?selected=6&sort=effdt&sku=3CRWDR100A-72&order=desc

linkinden 3CRWDR100A-72_10Oct2005.exe olanını indirdim! Dosya üzerine tıkladığınızda kendiliğinden C:\3com oluşmuyor maalesef! :confused:

stockbroker
03-03-2007, 23:55
Kullandığım modemin Product Number 3CRWDR100A-72 ve bende yazılımı

http://www.3com.com/products/en_US/result.jsp?selected=6&sort=effdt&sku=3CRWDR100A-72&order=desc

linkinden 3CRWDR100A-72_10Oct2005.exe olanını indirdim! Dosya üzerine tıkladığınızda kendiliğinden C:\3com oluşmuyor maalesef! :confused:

İndirdiğiniz dosya, update dosyası.Sıkıştırılmış dosyayı açtığınızda, içindeki text dosyasında upgrade işlemlerinin nasıl yapılacağına dair bir text dosyası var.

5. Upgrading to This Release
----------------------------------------------------------------------
To upgrade the software on your Router to this release:

a. Ensure the Router is powered on and a link is established with
the host PC.

b. Download the latest version of the Router software to the host PC.
You can get the latest software version from the 3Com Web site at
www.3com.com.

c. Back up your existing configuration. The upgrade will not erase
your configuration, but 3Com recommends backing it up, in case
there is a problem with the upgrade process.

d. On the host PC, log on to the Web interface by starting your
Web browser, entering the IP address of the Router, and then
entering your user name and password.

e. On the menu, click System Tools, and then click Upgrade.

f. Click Browse, select the upgrade file, and then click Apply.

-The Router installs the software upgrade. When software upgrade is
complete, a message appears on the Web interface informing you that
the software has been successfully upgraded.

-Resetting the device back to its factory default settings is required
for proper operations.

-Do not reuse configuration backup's from a previous version after
an software upgrade.

ma©hbet
03-03-2007, 23:59
Pc nin wireless ağ bağdaştırıcısında da sorun görünmüyor, bu aygıt sorunsuz çalışıyor ve çakışma yok gösteriyor özelliklerinde başka neden ne olabilir ki?

ma©hbet
04-03-2007, 00:27
Sn. stockbroker,

Web browser dan modemin ip numarasıyla ayarlarına girip indirdiğim update dosyasını modeme tanıttım, upgrade işlemini yaptım! Artık ad-aware programının update işleminde mavi ekran hatası vermiyor :) Yalnız diğer hata aldığım foreks, plato ve IMKB saniye endeksini çalıştırırken sorun devam ediyor!:frown: Ben son versiyonu upgrade etmiştim, ondan önce 3 versiyon daha var sitede! Acaba önce sırasıynan onlarımı upgrade etmeliydim?:arf:

sizer
04-03-2007, 12:34
[QUOTE=Erasure;1483020][CENTER]Genel olarak office outlook verileri C:\Documents and Settings\Administrator\Local Settings\Application Data\Microsoft\Outlook adresine kayıt ediyor, ancak bazı durumlardan dolayı bu bilgiler makinanızda kalmayabiliyor. Örneğin hotmail gibi web tabanlı bir email sistemi kullanırsanız bu bilgiler outlook express'te bilgisayarınıza inerken, diğerinde bilgisayarda kalmıyor. Ama pop3 türünde bir hesap ise bu durumda bilgi yukarıda yere gidecektir.

Sn Erasure,

Hızır gibisiniz vallahi :yes: hem kaydettim hem de arşivledim,tekrar çok teşekkür ederim.

Sevgi ve Saygılarımla...

neeldo
04-03-2007, 17:13
Merhaba arkadaşlar
Benim excel ile ilgili bir sorunum var metastock programından kopyaladığım verileri not defterine kopyalıyorum ve orada değer 36.5599 olarak görünüyor ve bu not defterindeki verileri excel e kopyaladığımda nokta yer değiştiriyor ve sayı 365.599 oluyor bu sorunu nasıl çözebilirim.Resimler aşağıda.

Not defterindeki değer
http://img259.imageshack.us/img259/8682/textry7.png

Excel deki değer
http://img259.imageshack.us/img259/9985/excelyi6.png

radyolog
04-03-2007, 17:18
pps dosyalarını açamıyorum

yardım edebilecek olan varmı

tşk ler

Erasure
04-03-2007, 17:43
pps dosyalarını açamıyorum

yardım edebilecek olan varmı

tşk ler

pps'ler powerpoint slideshow dosyaları, powerpoint viewer ile bakabilirsiniz. http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=428D5727-43AB-4F24-90B7-A94784AF71A4&displaylang=en adresinden ingilizcesini indirebilirsiniz veya office setiniz varsa cd'sinden bunun kurulumunu da yapabilirsiniz. Office seti içerisinden kurarsanız, bu durumda kendi slide show'larınızı hazırlamanız da mümkün olur. Şimdilik bu kadar...

Erasure
04-03-2007, 17:49
Merhaba arkadaşlar
Benim excel ile ilgili bir sorunum var metastock programından kopyaladığım verileri not defterine kopyalıyorum ve orada değer 36.5599 olarak görünüyor ve bu not defterindeki verileri excel e kopyaladığımda nokta yer değiştiriyor ve sayı 365.599 oluyor bu sorunu nasıl çözebilirim.Resimler aşağıda.

Not defterindeki değer
http://img259.imageshack.us/img259/8682/textry7.png

Excel deki değer
http://img259.imageshack.us/img259/9985/excelyi6.png

Sn.neeldo, sorununuza bakıyorum, kendi bilgisayarımda sizin datalarınızı bir notepad içinde yaratarak excel 2007'ye aktardım ve aynı şey oldu. Biraz araştırayım çözersem haber veririm...

neeldo
04-03-2007, 17:52
Sn.neeldo, sorununuza bakıyorum, kendi bilgisayarımda sizin datalarınızı bir notepad içinde yaratarak excel 2007'ye aktardım ve aynı şey oldu. Biraz araştırayım çözersem haber veririm...

Teşekkür ederin Sn Erasure.Uğraştırdım sizide.

Erasure
04-03-2007, 18:11
Teşekkür ederin Sn Erasure.Uğraştırdım sizide.

Tamam sorun çözüldü, işlem aşamaları aşağıda, öncelikle regional settings'ten nokta ve virgül'ün konumları değişiyor. Sonrada excel'den file - open ile text dosyası çağrılıyor, sonrasında text import wizard ile aşağıdaki adımlar yapılıyor ve son aşamada da excel hücredeki hata için uyarıda bulunuyor, değişmesi gereken sayıları işaretleyerek bunları sayıya convert etmesi sağlanıyor. Başka çözümü de sanırım yoktur...

http://img341.imageshack.us/img341/1187/snap001vv1.jpg (http://imageshack.us)

http://img341.imageshack.us/img341/4616/snap002cs2.jpg

http://img177.imageshack.us/img177/4784/snap003dr0.jpg

http://img340.imageshack.us/img340/2101/snap004ma6.jpg

http://img177.imageshack.us/img177/1448/snap005mg3.jpg

http://img100.imageshack.us/img100/3294/snap006xf9.jpg

neeldo
04-03-2007, 18:32
Teşekkür ederim Sn.Erasure oldu.:cool:

tent
04-03-2007, 18:44
bilgisayarımın hız sorunu var diyenlere kesin çözüm.:D

Bilgisayar hız rekoru eksi 90 dereceyle geldi (http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=214596)

sizer
04-03-2007, 20:40
MSN kullanımının dışarıdan gelebilecek virus/trojan vs gibi saldırılara karşı bilgisayarı çok kırılgan hale getirdiğini dergilerde,forumlarda okuyor,bu yüzden bankacılık işlemlerini de yaptığım bilgisayarımda bu özelliği kullanmıyor idim.

Ancak firmamın maliyet düşürme çalışmaları içinde MSN kullanımı zorunlu kılındiği için kullanmak zorundayım.Halihazırda lisanslı Norton Internet Security kullanıyorum,acaba saldırılara karşı başka bir koruma veya yöntem uygulayabilir miyim ?

emin48
04-03-2007, 21:01
spyware doctor ve norton dışında antivirüs öneririm.
Şahsım spyware+avast yüklü sistemimde..
tüm bankacılık, borsa işlemlerini msn dahil yapabiliyorum..

wowow
05-03-2007, 00:09
https://mail.google.com/mail/?attid=0.6&disp=emb&view=att&th=11102ebc1fa6a746

stockbroker
05-03-2007, 02:04
Sn. stockbroker,

Web browser dan modemin ip numarasıyla ayarlarına girip indirdiğim update dosyasını modeme tanıttım, upgrade işlemini yaptım! Artık ad-aware programının update işleminde mavi ekran hatası vermiyor :) Yalnız diğer hata aldığım foreks, plato ve IMKB saniye endeksini çalıştırırken sorun devam ediyor!:frown: Ben son versiyonu upgrade etmiştim, ondan önce 3 versiyon daha var sitede! Acaba önce sırasıynan onlarımı upgrade etmeliydim?:arf:

Sn. ma©hbet,

Yapılan update'ler kendisinden önce yapılanları kapsamayabilir.Daha önceki güncellemelerde farklı hatalar giderilmiş ve eklemeler yapılmış olabilir.Şu durumda eski güncellemeleri de yüklemekten başka çare yok.

Bir önceki güncellemede bazı problemler giderilmiş ve eklemeler yapılmış.Basit mantıkla düşünülürse, son güncelleme olan Version 2.06 update dosyasının büyüklüğünün(1,02 MB) bir öncekinden az olması nedeniyle, son güncellemenin 2.05 güncellemesinde(1,12 MB) giderilen sorunları ve yapılan eklemeleri içermeyebileceği sonucuna ulaşılabilir.:)

Version 2.05 update

Fixed problems of URL filter not overridding Content Filter settings
URL filter now matches the entire URL string, not just the domain name
Fixed problems where users can download sensitive configuration files without logging in first
Fixed PPP long connection problem
Fixed MSS Clamping/AOL DoD problem
Removed warning message in bridging mode
Fixed UDP streaming server on LAN side issues
Update datapump to v3.2.6.0 to add ADSL2+ support
Simplified Firewall organization to 3 security levels: low, mid, high
Added Subscribed Content Filter functions

swert
05-03-2007, 13:00
ibs 'i açtığımda (finans yatırım) haberler geliyor ancak hisse verileri gelmiyor.
mesajlar kısmında (alarm simgesindeki) kullanıcı onaylandı diyip bağlantı kapatıldı diyor sorun ne olabilir acaba ?

stockbroker
05-03-2007, 13:11
ibs 'i açtığımda (finans yatırım) haberler geliyor ancak hisse verileri gelmiyor.
mesajlar kısmında (alarm simgesindeki) kullanıcı onaylandı diyip bağlantı kapatıldı diyor sorun ne olabilir acaba ?

Kullandığınız firewall veya internet security programı IBS'yi çalıştıran Idt.exe dosyasının bazı erişimlerini kısıtlamış olabilir.Varsa onu etkisiz hale getirerek çalıştırmayı deneyin,eğer çalışırsa gerekli ayarları yapmayı deneyin.

http://img184.imageshack.us/img184/4108/snap1xx1.jpg

swert
05-03-2007, 16:07
Kullandığınız firewall veya internet security programı IBS'yi çalıştıran Idt.exe dosyasının bazı erişimlerini kısıtlamış olabilir.Varsa onu etkisiz hale getirerek çalıştırmayı deneyin,eğer çalışırsa gerekli ayarları yapmayı deneyin.

Sn.Stockbroker ilginiz için teşekkürler,

şuanda antivirüs programı kullanmıyorum. iexplorer ayarlarından finans yatıorımın sitesini güvenilen siteler içerisine aldım. xp nin güvenlik duvarından ibs exe sine ayrıcalık tanıdım ama fısss :( seans sonrası akşam daha detaylı ilgilenirim herhalde ama şimdilik aklıma başka bir şey gelmedi. Sistem geri yükleme ile de deneyebilirim. Sizin başka öneriniz var mı acaba ? çünkü haberler ve grafikler var ama hisselere ait alış satış şilem vs gib bilgiler yok :notr:
Tekrar teşekkürler

stockbroker
05-03-2007, 20:14
Sn.Stockbroker ilginiz için teşekkürler,

şuanda antivirüs programı kullanmıyorum. iexplorer ayarlarından finans yatıorımın sitesini güvenilen siteler içerisine aldım. xp nin güvenlik duvarından ibs exe sine ayrıcalık tanıdım ama fısss :( seans sonrası akşam daha detaylı ilgilenirim herhalde ama şimdilik aklıma başka bir şey gelmedi. Sistem geri yükleme ile de deneyebilirim. Sizin başka öneriniz var mı acaba ? çünkü haberler ve grafikler var ama hisselere ait alış satış şilem vs gib bilgiler yok :notr:
Tekrar teşekkürler

IBS çok problem çıkarabilen bir program,siz de biliyorsunuzdur.Her açıldığında aşağıdaki pencere çıkıyor doğal olarak.:)

''Güncelleme sırasında sorun yaşamanız halinde ...yeniden indirmek için buraya tıklayınız'' yazan bir pencere...

C:\RTnet klasörörünü silip,programı tekrar yüklemeyi deneyebilirsiniz.

http://img252.imageshack.us/img252/8113/snap2tj4.jpg

Highlander
05-03-2007, 22:29
Arkadaslar iyi aksamlar,
bilgisyarıma kaspersky yuklerken bişeyler yaptım ama ne oldu bilmiyorum, şimdi bilgisayar açılıyor, masaüstü geliyor ancak 5-10 sn sonra biligisayar kapanıyor yeniden başlıyor , güvenli moda bazen geçiyor bazen geçmiyor,
ne yapmam gerek acaba :cry:

stockbroker
05-03-2007, 22:37
Arkadaslar iyi aksamlar,
bilgisyarıma kaspersky yuklerken bişeyler yaptım ama ne oldu bilmiyorum, şimdi bilgisayar açılıyor, masaüstü geliyor ancak 5-10 sn sonra biligisayar kapanıyor yeniden başlıyor , güvenli moda bazen geçiyor bazen geçmiyor,
ne yapmam gerek acaba :cry:

Bu sorunun nereden kaynaklanabileceğini yine en iyi siz bulabilirsiniz.Böyle durumlarda izlenecek yol yapılan değişikleri geri almaya çalışmaktır.

Kaspersky'i uninstall edip yeniden yüklemeyi denediniz mi?

Highlander
05-03-2007, 22:44
Bu sorunun nereden kaynaklanabileceğini yine en iyi siz bulabilirsiniz.Böyle durumlarda izlenecek yol yapılan değişikleri geri almaya çalışmaktır.

Kaspersky'i uninstall edip yeniden yüklemeyi denediniz mi?

Dostum ilginize teşekkürler, ancak programı silecek kadar uzun süre çalışır vaziyette kalmıyor :(

stockbroker
05-03-2007, 22:52
Dostum ilginize teşekkürler, ancak programı silecek kadar uzun süre çalışır vaziyette kalmıyor :(

Bilgisayar kendini resetlediği 5-10 sn'lik o kısa süre içinde Kaspersky ikonun üzerine basıp,Settings kısmından ''Launch Kaspersky.... at Startup'' ve ''Enable Protection'' işaretlerini kaldırma imkanınız var mı?

Güvenli mod'da açabiliyorsanız,orada da yapabilirsiniz.

Highlander
05-03-2007, 22:58
Bilgisayar kendini resetlediği 5-10 sn'lik o kısa süre içinde Kaspersky ikonun üzerine basıp,Settings kısmından ''Launch Kaspersky.... at Startup'' ve ''Enable Protection'' işaretlerini kaldırma imkanınız var mı?

Güvenli mod'da açabiliyorsanız,orada da yapabilirsiniz.

Sagolun biraz daha uğrasayım bakalım :)

stockbroker
05-03-2007, 23:08
Sagolun biraz daha uğrasayım bakalım :)

Kolay gelsin.:)

Eğer bilgisayarı açmayı başarabilirseniz, Kaspersky'i kurmadan önce kurulumla ve sonrasında yapılacak ayarlarla ilgili olarak buraya (http://doctus.net/showthread.php?t=3672) bir göz atmanızı tavsiye ederim.

ma©hbet
05-03-2007, 23:12
Yapılan update'ler kendisinden önce yapılanları kapsamayabilir.Daha önceki güncellemelerde farklı hatalar giderilmiş ve eklemeler yapılmış olabilir.Şu durumda eski güncellemeleri de yüklemekten başka çare yok.

[/LIST]

3Com internet sayfasından benim modemin sürümünün ilk güncellemesinden başlayarak sırayla hepsini tekrar modeme upgrade yaptım ama nafile, bu işlemlerden şimdilik tek kazancım artık-ad-aware programının update işleminde mavi ekran hatası vermemesi:he: Yeni birşeyin daha farkına vardım, işyatırımın anlık foreks ekranı firefoxla hatasız açılıyor