View Full Version : Bilgisayarım daki sorunlar
Burayı ilgi ile takip edip bilgilerimi sayenizde geliştirmeye çalışıyorum , bilgi veren arakdaşlara kolay gelsin ve teşekkürler
benim merakım , Outlook express de gelen/giden emaillerin hepsinini bir kerede yazdırabilrme imkanı var mı? ( mesela gelen 20-30 mesajı seçip bir kerede basabilirmiyim ?)
syglar
++
Outlook express içinden ctrl tuşu ile hepsini print edemezsiniz ama size aşağıda vereceğim program ile bunu yapabilirsiniz. Programın adı email-printery olarak geçiyor. Sizin isteğinizi birileri duymuş olmalı. Bu arada office 2007 kullanıyor olmama rağmen, outlook express'in kalitesi harika, kullanmaktan vazgeçemediğim bir program.
http://www.cadkas.de/emailprint!.exe adresinde program var, demo sürümdür...
http://img88.imageshack.us/img88/2615/snap001sw7.jpg (http://imageshack.us)
Kontrol tuşu basılı iken print etmek istediğiniz e-postaları seçip sağ klik ile yazdır seçeneğini işaretleyebilirsiniz.
ctrl işi o işi çözemiyor maalesef ( sadece son seçileni basıyor )
ilginize teşekkürler
Outlook express içinden ctrl tuşu ile hepsini print edemezsiniz ama size aşağıda vereceğim program ile bunu yapabilirsiniz. Programın adı email-printery olarak geçiyor. Sizin isteğinizi birileri duymuş olmalı. Bu arada office 2007 kullanıyor olmama rağmen, outlook express'in kalitesi harika, kullanmaktan vazgeçemediğim bir program.
http://www.cadkas.de/emailprint!.exe adresinde program var, demo sürümdür...
teşekkürler , bunu deneyeceğim
syglar
+++
Spybot-search destroy programımıyla "win32.DNSChanger" diye bir virüs buluyor temizliyor fakat yeniden bu virüs geliyor Bundan kökten kurtulmam mümkün değilmi acaba ? Teşekkürler.
baytar657
16-04-2007, 20:16
tşk ederim, bu sorunumu çözdüm, şimdi başka bir sorun çıktı aşmam gereken, pandayı kaldırdım, yeniden kurabilmem için, norton var onu kaldır diyor, prg ekle kaldırdan kaldırabilirsin diyor, ama, orada, sifır dosya boyutuyla ve değiştir kaldır seçeneği olmadan duruyor. daha önce yüklemiş ve kaldırmıştım, start menude de yok hali ile.
nasıl tamamen kaldırabilirim.
http://xs114.xs.to/xs114/07150/norton.png
http://service1.symantec.com/SUPPORT/sharedtech.nsf/docid/2005092709200113?Open&src=symsug_us
http://www.inndir.com/program.php?id=35327
Norton Removal Tool gibi bişi istiyormuş herhalde
ingilizce özürlü olduğumdan pek birşey anlamadım ama.............
sayın erasure bu konuda çok daha bilgili ...........
yanlışım varsa düzeltirse memnun olurum
selam ve saygıyla
tşk ederim, bu sorunumu çözdüm, şimdi başka bir sorun çıktı aşmam gereken, pandayı kaldırdım, yeniden kurabilmem için, norton var onu kaldır diyor, prg ekle kaldırdan kaldırabilirsin diyor, ama, orada, sifır dosya boyutuyla ve değiştir kaldır seçeneği olmadan duruyor. daha önce yüklemiş ve kaldırmıştım, start menude de yok hali ile nasıl tamamen kaldırabilirim.
Sn.Jako, çok karışık ve detaya inmeden anlatayım, bu yöntem ile kısa sürede sonuç alacaksınız. Öncelikle Start-Run (Başlat-Çalıştır) ikilisinden Regedit komutunu çalıştırın. Aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir.
Buradan da
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Uninstall
anahtarını yine aşağıdaki gibi bularak, program ekle-kaldır listesinindeki programın adını buluyorsunuz. Burada örnek olarak Winrar'ı kaldırdım.
Eğer hatalı bir işlem yaparsanız geri dönmeniz içinde bir ilk yardım aşamasını kısaca anlatayım; burada silmek istediğiniz programa ait anahtarı sol kısımdan seçtikten sonra File menüsünden export ederseniz ve bunu da masa üstüne alırsanız, bu anahtara ait veriler masaüstünde belirttiğiniz isimde kayıt olur, sildikten sonrada geri anahtarı eski haline getirmek için registry editör içinden bu seferde import ederseniz hatalı sildiğiniz anahtar ve değeri geri gelir.
Anahtarı bu şekilde sildikten sonrada kontrol amacıyla program ekle-kaldır'ı çalıştırırsanız listeden kaldırıldığını göreceksiniz. Birkaç program silecekseniz, her anahtarı aynı yerden bularak silmeniz gerekiyor. Kolay gelsin...
http://img129.imageshack.us/img129/8872/snap002rr3.jpg (http://imageshack.us)
arkadaslar makınam kendı kendıne ne yaptıgını bılemedıgım bır ıslem yapıyor sureklı ıslemcı ısıgı yanıp sonuyor ve bu arada makına cok yavaslıyor ne yaptıgına bakayım dıyorum farklı hıcbırsey yok hanı boyle bır yerden bir yere dosya tasırken yada usb den bırsey kopyalarken kı hard dısc sesı cıkar ya aynen o sekılde bir sesle birseyler yapıyor ama ne yaptıgı bellı degıl vırus vs yok duzenlı taratma guncelleme yapıyorum sıstemle ılgılı bırsey mı degıl mı ? yardımcı olursanız cok sevınırım..
sevgıler...
arkadaslar makınam kendı kendıne ne yaptıgını bılemedıgım bır ıslem yapıyor sureklı ıslemcı ısıgı yanıp sonuyor ve bu arada makına cok yavaslıyor ne yaptıgına bakayım dıyorum farklı hıcbırsey yok hanı boyle bır yerden bir yere dosya tasırken yada usb den bırsey kopyalarken kı hard dısc sesı cıkar ya aynen o sekılde bir sesle birseyler yapıyor ama ne yaptıgı bellı degıl vırus vs yok duzenlı taratma guncelleme yapıyorum sıstemle ılgılı bırsey mı degıl mı ? yardımcı olursanız cok sevınırım..
sevgıler...
makine içine sinek kaçmıştır. :he: Sineğin ayağındaki nedir bilmem.:notr:
stockbroker
17-04-2007, 21:35
makine içine sinek kaçmıştır. :he: Sineğin ayağındaki nedir bilmem.:notr:
Bence karınca girmiştir.:he:
Bilgisayarım > Yerel Disk > Sağ tıkla > Özellikler > Araçlar > Şimdi Denetle > Bilgisayarı Kapa/Aç
Denetleme, duruma göre 1-2 saat sürebilir.
stockbroker
17-04-2007, 21:43
ok thanks dostlar
Aynı menüde ''disk birleştir'' seçeneği var.Eğer yakın tarihte yapmadıysan, önce birleştirme yapmanı tavsiye ederim.
sevgıler...
Benim pc de aynı sorun olmuştu.. windows Güncellemeleri olduğunu fark etmiştim.. sizde de bu olabilirmi.
guncellestırme olamaz gecen hafta kapatmıstım cunku yanı dun gece kapanırkende aynı seyı yaptı makına kapansın dıye 5 dakıka bekledım ..
denetleme ve bırlestırme yapacagım cıkarken
guncellestırme olamaz gecen hafta kapatmıstım cunku yanı dun gece kapanırkende aynı seyı yaptı makına kapansın dıye 5 dakıka bekledım ..
denetleme ve bırlestırme yapacagım cıkarken
bileştirmeden sonra uygun bir geçmişe dönmeyi de dene
Sayın Pinky' nin sözünü ettiği yöntem ile temizleyemiyorsanız bir anti-virüs/spyware programına ihtiyacınız var demektir.
maalesef temizlenmiyor.girmek istediğim sayfaya kendi sayfasından link veriyor.bu lanet şeyden nasıl kurtulurum.lütfen yardım.
bu arada yapışan sayfanın adı abazatv.com diye bir adres.Bu sayfa internetten deepfreze diye bir program indirirken geldi.indirdiğim adres www.klasor.com
stockbroker
17-04-2007, 23:52
maalesef temizlenmiyor.girmek istediğim sayfaya kendi sayfasından link veriyor.bu lanet şeyden nasıl kurtulurum.lütfen yardım.
bu arada yapışan sayfanın adı abazatv.com diye bir adres.Bu sayfa internetten deepfreze diye bir program indirirken geldi.indirdiğim adres www.klasor.com
Bilgisayarınıza bir tür adware bulaşmış.
--Bilgisayarınızı güvenli kipte açıp, problemle karşılaştığınız günden daha önceki bir tarihe sistem geri yükleme yapın.
--Düzelmezse, aşağıdaki linkten Spybot Search & Destroy programını indirip bilgisayarınızı taratın.Bulunan zararlı yazılımları etkisiz hale getirin.
http://fileforum.betanews.com/sendfile/1043809773/1/spybotsd14.exe
Ali Baba
18-04-2007, 00:01
tşk ederim, bu sorunumu çözdüm, şimdi başka bir sorun çıktı aşmam gereken, pandayı kaldırdım, yeniden kurabilmem için, norton var onu kaldır diyor, prg ekle kaldırdan kaldırabilirsin diyor, ama, orada, sifır dosya boyutuyla ve değiştir kaldır seçeneği olmadan duruyor. daha önce yüklemiş ve kaldırmıştım, start menude de yok hali ile.
nasıl tamamen kaldırabilirim.
http://xs114.xs.to/xs114/07150/norton.png
Nortonu kaldirmak da dert kurmakta.
Nortonun sitesinde bir program ile kaldirmistim 2007 yi kurmak icin.
Norton_Removal_Tool diye bir aratin norton sitesinde.
Ekranımda şöyle bir uyarı çıkıyor:
Özellikle Matrix açıkken
Sebebi hakkında bilgisi olan? :)
aynı gerızekalı uyarı bende de cıkıyor ama matrıks le alakalı degıl bende ınternet sayfalarını kapatırken cıkıyor fınnetten cıkıyorum cıkıyor mesela... aynısı ..
Ekranımda şöyle bir uyarı çıkıyor:
Özellikle Matrix açıkken
Sebebi hakkında bilgisi olan? :)
bende de ibs (ücretsiz -derinliksiz olan) çok fazla açık kaldığında çıkıyor..ne alaka demeyin çıkıyor işte :)
bu explorer deli galıba abı :D:D:D:D:D:D
Bilgisayarım > Yerel Disk > Sağ tıkla > Özellikler > Araçlar > Şimdi Denetle > Bilgisayarı Kapa/Aç
bana hep bu mesaj çıkıyor.
stockbroker
19-04-2007, 00:50
bana hep bu mesaj çıkıyor.
Bana da o mesaj çıkıyor.:he:
Onayladıktan sonra bilgisayarı kapatıp açın, o zaman başlayacak denetleme.:wink:
sevgıler...
Bu durumu birkaç farklı sebebi olabilir. Arka planda çalışan herhangi bir yazılım işlemcinize aşırı yük bindiriyor ( bazı anakartlarda aşırı yük anında yada işlemcinin ısınması durumunda fan hızı otomatik yükselir bu durumda aşırı ses çıkabiliyor) Tavsiyem bilgisayarınızı güvenli modda çalıştırmanız.Güvenli modda çalıştırdıgınıza bahsettiginiz sorun tekrarlanmazsa tahmin ettigimiz gibi arka planda çalışan bir program buna sebep oluyodur.( Normal modda MSCONFIG çalıştırılarak başlangıçta çalışan uygulamaları kontrol edebilirsiniz.)
stockbroker
19-04-2007, 19:47
sayın stockbroker, ben de forumda içi kırmızı çarpılı ufak kutucuklar görüyorum hep (emotions ların yerine) nasıl değiştirebiliriz acaba?
Yeri burası olmadığı için mesajımı birazdan ''Bilgisayarımdaki Sorunlar'' topiğine taşıyacağım.
http://img463.imageshack.us/img463/3397/ayarst2.jpg
Görünen ayarlarda sorun yoksa ki olduğunu sanmıyorum,problem kullandığınız browser ve/veya onun ayarlarından kaynaklanabilir.IE ise, gelişmiş ayarlardan resim görüntüleme ile ilgili olanı kontrol edebilirsiniz.Tüm ayarları sıfırlayıp default yapmayı deneyebilirsiniz.
selam herkese iyi hafta sonları,elimizde bir acer marka aspire 5602 WLMİ model bir laptop var.bu makina ile neede for speed carbon oyununu oynarken hep aynı yerlerde oyundan atıyor.exe 32 hatası veriyor.bu sorun hakkında yardımcı olabilecek biri var mı?şimdiden teşekkür ederim..
selam arkadaslar
bu yaz kardesimin dugununu yapacagiz
INSALLAH
dugunde bilgisayar araciligiyla mizik calmak istiyorum
butun bir mahleye yetecek kadar doyurucu kaliteli sesi nasil elde edebilirim pc araciligiyla ne gibi bir ekipman kurmam lazim bu konuda bilgisi olan arkadaslardan fikir alabilirmiyim
tesekkurler
selçuk efendi
21-04-2007, 12:37
sanırım onu pcden değil de, ses gücü yüksek hoparlör sayesinde başarabilirsin. Ama güzel bir ses kartı olsa da fena olmaz.
sn selçuk efendi sagol
onu bende dusundum ama cd takip cikarmak la hangi parca hangi cd de diye bakip durmaktansa pc den yuklu parcalari calmak cok daha kolay olacak sanirim
selçuk efendi
21-04-2007, 13:19
tabii ki, ona birşey dediğim yok. bas j'ye winamp'de istediğin şarkıyı bul:) pc'ye bağlayacağın ses sistemi çok güçlü olmalı diyorum ben. mesela, bende creative 4.1 var; en fazla % 25'e kadar çıktım evin içinde. bunun gibi bir sistem sanırım bir düğün için yeterli olmayabilir, daha profesyonel bir çözüm gerek.
Sayın BOZOK düğünde kullanacaksanız sadece hoparlörle yapamazsınız bu işi.Ayrıca yüksek güçlü hoparlörlerle bile çok az ses alırsınız.Yapmanız gereken ses sistemleri kiralama işiyle uğraşanlardan birisinden amfi ve hoparlör kiralamak olmalı.Kiralayacağınız amfinin yatay tip olmasınada gerek yok yani mixer li olanlardan.Kare tip amfi işinizi görür.Biraz daha ucuza çıkar böylece.Hoparlör seçimi önemli hoparlörlerin markalı olmasına dikkat edin.Çünkü markasızların birçoğunda hesap kitap olmadan sanayide marangoza yaptırılmakta ve baslar ve tizler iyi çıkmamakta.Bir amfi 4 tanede hoparlör işinizi görebilir.Kiralama firmaları çoğunlukla müzisyenlere kiraladıklarından jackları büyüktür.Bilgisayara bağlayacağınızı özellikle belirtirseniz size bilgisayara uygun jack ta vereceklerdir.Bu jackı birini bilgisayarınıza birisinide amfiye bağlayacaksınız böylece amfi bilgisayardan sinyal alacaktır ve sesi yükselterek hoparlörler aracılığıyla duyuracaktır.Fiyat konusunda belirli bir fiyat yok kiralama işinde heryerde farklı fiyat verirler.Onun için birkaç yerden fiyat alırsanız fazla fiyat ödememiş olursunuz.
bu sistemle dugun yapilirmi acaba en iyisi bu imis diye duydum
http://www.sanalmarketim.com/asp/show_stock.asp?product=LOGI.SPK.Z5500
stockbroker
22-04-2007, 09:34
Havalar ısınmaya başladı...Bilgisayar kasasından gelen böğürme sesleri dayanılmaz bir hal almadan temizlik için kolları sıvamak gerekiyor.:)
Dün, kasadaki ve işlemci üzerindeki fanlardan başlamak üzere genel bir temizlik yaptım.Bu temizliği yapmazsanız,biriken toz nedeniyle zorlanan fanlar yanabiliyor,rahatsız edici sesler çıkıyor,ekranda kilitlenmeler yaşanıyor...vs.
Kasa müsait bir yerde ise ve yan kapakları açılabiliyorsa, yaz boyunca açık halde çalışmanızı tavsiye ederim.Niye yazdım bunları?:) Nasrettin Hoca misali, siz testiyi kırmadan tokatımızı atalım ki bu konuda daha dikkatli olun.:he:
iyi akşamlar arkadaşlar
Benim notebook da önemli bir sorun var ne zaman dvd izlesem yarısına geliyor ve bilgisayar donuyor ve daha sonra mavi bir ekran geliyor orda şöyle bir ileti yvar.
KERNEL_STACK_İNPAGE_ERROR bilgisayarı ya kapatın ya bazı programları devre dışı bırakın diyor altındada. Yani ne zaman dvd izlesem böyle oluyor. Bilgisayar daha sonra 1 saat bekliyorum ondan sonra kendine geliyor 1 saat boyunca windovs açılıyor fakat hiçbir program çalışmıyor. Bu konu hakkında bana yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla
stockbroker
22-04-2007, 21:05
iyi akşamlar arkadaşlar
Benim notebook da önemli bir sorun var ne zaman dvd izlesem yarısına geliyor ve bilgisayar donuyor ve daha sonra mavi bir ekran geliyor orda şöyle bir ileti yvar.
KERNEL_STACK_İNPAGE_ERROR bilgisayarı ya kapatın ya bazı programları devre dışı bırakın diyor altındada. Yani ne zaman dvd izlesem böyle oluyor. Bilgisayar daha sonra 1 saat bekliyorum ondan sonra kendine geliyor 1 saat boyunca windovs açılıyor fakat hiçbir program çalışmıyor. Bu konu hakkında bana yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla
Aşağıdaki adreste hata ile ilgili bilgileri ve çözüm önerilerini görebilirsiniz.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dur 0x00000077" veya "KERNEL_STACK_INPAGE_ERROR" sorunlarını giderme
Bu sorun, istenen çekirdek verileri sayfası disk belleği dosyasından belleğe okunamazsa veya ana önyükleme kaydına virüs bulaşmışsa oluşabilir. Olası nedeni daha ayrıntılı olarak belirlemek için, hata iletisini doğru biçimde yorumlamalısınız.
................................
http://support.microsoft.com/kb/315266/tr
TOPTANCI
22-04-2007, 21:29
ADSL 512 ile bağlanıyorum on gündür internet hızında yavaşlama var gibi sebebi ne olabilir :) hız artırıcı yüklemem gereken bir proğram varmıdır :wink:
stockbroker
22-04-2007, 21:35
ADSL 512 ile bağlanıyorum on gündür internet hızında yavaşlama var gibi sebebi ne olabilir :) hız artırıcı yüklemem gereken bir proğram varmıdır :wink:
-Bağlantıda bölgesel bir sorun olabilir.Telekom aranıp öğrenilebilir.
-Bilgisayarınıza bulaşmış bir zararlı yazılım arka planda çalışıyor olabilir.Tarama yapılabilir.Spybot Search & Destroy (http://fileforum.betanews.com/detail/Spybot_Search_and_Destroy/1043809773/1)
-Kullandığınız browser'de ve/veya ayarlarında problem olabilir.Başka bir browser ile deneme yapılabilir.IE kullandığınızı varsayarsam Firefox deneyebilirsiniz.http://www.mozilla-europe.org/tr/products/firefox/
-Ulaşım hızınızı http://speedtest.ttnet.net.tr/ adresinden kontrol edebilirsiniz.Hız artırıcı programa gerek olduğunu düşünmüyorum,zira pek bir işe yaramıyorlar.:)
Bunlar aklıma gelenler,daha birçok neden olabilir.
Sayın stockbroker ilginize teşekür ederim. Fakat sorunu çözemedim daha. Bilgisayarı işte belli süre sonra normala dönünce açtığımda. Şöyle bir ileti veriyor. Windows büyük bir sorundan kurtuldu. Sorun raporu şöyledir bunu bildiriniz diyor. aynen yazıyorum.
BCCode:f4 BCPI:00000003 BCP2:86BDAD18 bcp3:86bdae8c BCP4:805C773E OSVER:5-1-2600 SP:2-0 PRODUCT:768-1
Böyle bir sorun olduğunu bu sorunun rapor edilmesinin gerektiği yazıyor. Ne zaman dvd izlesem aynı şey oluyor.
TOPTANCI
22-04-2007, 21:47
Bir haftadır hız testi yapıyorum 512 sınırsız adsl de gece saat 12 den sonra 450 kbps hıza ulaşıyor şu an 230 kbps...yoğun saatlerde hız düşük bu çevrede araştırdım böyle sorunu olan yok telekoma sordurdum sorun yok dediler linkleri deniyeyim gerekirse format atarım çok teşekkür ederim
stockbroker
22-04-2007, 21:58
Sayın stockbroker ilginize teşekür ederim. Fakat sorunu çözemedim daha. Bilgisayarı işte belli süre sonra normala dönünce açtığımda. Şöyle bir ileti veriyor. Windows büyük bir sorundan kurtuldu. Sorun raporu şöyledir bunu bildiriniz diyor. aynen yazıyorum.
BCCode:f4 BCPI:00000003 BCP2:86BDAD18 bcp3:86bdae8c BCP4:805C773E OSVER:5-1-2600 SP:2-0 PRODUCT:768-1
Böyle bir sorun olduğunu bu sorunun rapor edilmesinin gerektiği yazıyor. Ne zaman dvd izlesem aynı şey oluyor.
Sn. çakvi verdiğiniz kodlarla ilgili bir bilgiye ulaşamadım.Yukarıda verdiğim linkte bu sorunun neden kaynaklanabileceği ve çözüm önerileri var.Bunun dışında maalesef söyleyebileceğim fazla birşey yok.Bir yerlerde gördüm,sadece hata kodlarının biri ile ilgili olarak windows defender şüphesi. Antivirus yazılımız yanında Windows defender kullanıyorsanız, windows defender'in aktif korumasını kapatın.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bu sorunu gidermek için, uygun yöntemi kullanın:
Önyükleme Kesiminde Virüs Varsa
Önyükleme kesiminizde virüs olup olmadığını belirlemek için, güncel bir virüs denetleme programı çalıştırın ve gerekirse bilgisayarınızdaki virüsleri temizleyin.
Önyükleme Kesiminde Virüs Yoksa
• Hataya neden olan aygıtı belirlemenize yardımcı olacak ek hata iletileri için, Olay Görüntüleyicisi'ndeki Sistem Günlüğü'nü görüntüleyin.
• Bozuk blok. Dur 0x77 hatasına, disk belleği dosyasındaki bozuk bir blok, bir disk denetleyicisi hatası veya nadiren de olsa disk belleğine alınmayan havuz kaynaklarının kullanılamıyor olması neden olur.
• Birinci ve ikinci parametreler 0 ise, çekirdek yığınında yığın imzası bulunmamıştır. Bu sorunun nedeni bozuk donanımdır. G/Ç durumu C0000185 ise ve disk belleği dosyası SCSI tabanlı olmayan bir sabit diskteyse, disk kablolamasını ve SCSI sonlandırmayı doğrulamalısınız.
• G/Ç durum kodu 0xC000009C veya 0xC000016A ise, bu normalde verilerin bozuk bir blok nedeniyle diskten okunamadığı anlamına gelir.
• Hata iletisinden sonra bilgisayarınızı yeniden başlatabilirseniz, Autochk otomatik olarak çalıştırılır ve bozuk kesimi işaretlemeye çalışır. Herhangi bir nedenle Autochk sabit diskinizde hata denetimi yapamazsa, disk tarayıcısını el ile başlatın. Bilgisayarınız NTFS dosya sistemiyle biçimlendirilmişse, sistem bölümünde Chkdsk /f /r komutunu çalıştırın. Disk taraması başlatılmadan önce bilgisayarınızı yeniden başlatmalısınız. Bu sorun nedeniyle bilgisayarınızı başlatamazsanız, Komut Konsolu'nu kullanarak Chkdsk /r komutunu çalıştırın.
• Bu sorunun sık karşılaşılan bir diğer nedeni de bozuk veya güvenilir olmayan rasgele erişim belleğidir (RAM).
• Bilgisayarınızdaki tüm bağdaştırıcı kartlarının düzgün takıldığını doğrulayın.
• Tüm bağdaştırıcı kart bağlantılarının temiz olduğundan emin olun.
• BIOS'ta sistem önbelleğini devre dışı bırakarak hatanın giderilip giderilmediğine bakın.
• Sorun giderilmezse, bilgisayarınızın ana kartı bozuk olabilir.
Havalar ısınmaya başladı...Bilgisayar kasasından gelen böğürme sesleri dayanılmaz bir hal almadan temizlik için kolları sıvamak gerekiyor.:)
Dün, kasadaki ve işlemci üzerindeki fanlardan başlamak üzere genel bir temizlik yaptım.Bu temizliği yapmazsanız,biriken toz nedeniyle zorlanan fanlar yanabiliyor,rahatsız edici sesler çıkıyor,ekranda kilitlenmeler yaşanıyor...vs.
Kasa müsait bir yerde ise ve yan kapakları açılabiliyorsa, yaz boyunca açık halde çalışmanızı tavsiye ederim.Niye yazdım bunları?:) Nasrettin Hoca misali, siz testiyi kırmadan tokatımızı atalım ki bu konuda daha dikkatli olun.:he:
Yan kapakları açınca bilgisayarın karizma çiziliyor yaw. daha önce bi cafede görmüştüm .adam açmış kapakları bide vantilatör koymuş kasanın içine doğru üfleyecek şekilde. :D:D çok gülmüştüm ozaman. ama geçen yaz ben de yapcaktım nerdeyse aynısını. ama ben kapakları açmakla yetindim sadece. pcnin karizmayı yerle bir etsek de bu sene gene yaparız heralde. hele bi havalar ısına dursun bakalım.
İlginize teşekür
fakat çözemedim orayı baya okudum. Ama sonuca ulaşamadım. Belki notebook dvd çalışırken fazla ısınıyor ondan olabilir belki fanl bozuk. Sadece dvd izlediğim zaman böyle oluyor. Yoksa notebook normal tüm görevlerini yapıyor. Bize servis yolu göründü galiba.
Tekrar teşekür iyi akşamlar
iyi akşamlar arkadaşlar
şimdi dicemki sana format at kurtul . basit taktik. ama dicenki istemiyorm format uğraşamam yok mu başka yolu. vardır mutlaka. ama sen o yolu buluncaya kadar çok zaman kaybedeceksin. yaklaşık 2 ay ömce de benim başıma geldi benzer bi olay. mavi ekran geliyor kitleniyor falan. burası da olmak üzere birçok siteye yazdım yardım için. sağolsun arkadaşlar, çok yardım eden oldu. bu prolem için saatlerimi hatta günlerimi harcadım. ne önerildiyse yaptım. ama olmadı. en sonunda bastım formatı. 2 saatte tüm prograamlarımı kurdum rahatladım. format atmamak için harcadığım vaktin hesabı yoktur ama.
sayın rekorb galiba öyle yapcam veya servisine bir danışcam. İlginize teşekür ederim.
Bilgisayarın tam hatasını içinden bir yerden buldum yapıştırıyorum. Sayın stockbroker yorumlayabilirseniz sevinirim
saygılarımla teşekür,
Server=watson.microsoft.com
UI LCID=1055
Flags=1696080
Brand=WINDOWS
TitleName=Microsoft Windows
DigPidRegPath=HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\DigitalProductId
ErrorText=Bu hatanın günlüğü oluşturuldu.
HeaderText=Sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı.[/COLOR]
Stage2URL=
Stage2URL=/dw/bluetwo.asp?BCCode=77&BCP1=C000000E&BCP2=C000000E&BCP3=00000000&BCP4=01D68000&OSVer=5_1_2600&SP=2_0&Product=768_1
DataFiles=E:\DOCUME~1\Owner\LOCALS~1\Temp\WERd798. dir00\Mini042207-02.dmp|E:\DOCUME~1\Owner\LOCALS~1\Temp\WERd798.dir 00\sysdata.xml
ErrorSubPath=blue
DirectoryDelete=E:\DOCUME~1\Owner\LOCALS~1\Temp\WE Rd798.dir00
işte açılışta böyle diyor bilgisayarda. Anlamadım gitti
kanas2000
22-04-2007, 22:32
ekrankartı gibi gelıyor bana. ama stockbroker bu işi cözer:)
Kardeşim bahsettiğiniz bahar temizliğinde işi abartmış ve gereken parçaları çıkarttıktan sonra hortumla temizlemiş :he:
Ekran kartını kuruturken biraz zaman geçti dedi. :he:
stockbroker
22-04-2007, 22:40
ekrankartı gibi gelıyor bana. ama stockbroker bu işi cözer:)
Boşuna gaz verme,nasıl çözeyim.:) Ben de hata kodlarını araştırarak birşeyler bulmaya çalışıyorum.
Haklı olabilirsin,ekran kartının aşırı ısınması neden oluyor olabilir,sn. çakvi ekran kartının üzerindeki fanı kontrol edebilirsiniz.
kanas2000
22-04-2007, 22:43
Boşuna gaz verme,nasıl çözeyim.:) Ben de hata kodlarını araştırarak birşeyler bulmaya çalışıyorum.
Haklı olabilirsin,ekran kartının aşırı ısınması neden oluyor olabilir,sn. çakvi ekran kartının üzerindeki fanı kontrol edebilirsiniz.
abi aklıma o geldı ekran kartının arızasını cagrıstırıyo. sana gaz vermek :he: :he: :he:
stockbroker
22-04-2007, 22:44
Kardeşim bahsettiğiniz bahar temizliğinde işi abartmış ve gereken parçaları çıkarttıktan sonra hortumla temizlemiş :he:
Ekran kartını kuruturken biraz zaman geçti dedi. :he:
Süper yapmış abi,sabunla köpürtmüştür iyice.:he:
Dün bilgisayarda temizlik yaptığımı söylemiştim.Temizlik bitti bastım düğmeye monitör karanlık hiç görüntü yok, ne olmuştur sizce?:he:
TOPTANCI
22-04-2007, 22:48
spybort search kurdum çalıştırdım 20 tane kadar trojan buldu temizledim ancak windovs güncelleştirmelerini kapadı şu an bilgisayarım risk altındamıdır üç sefer hız testi yaptım ilki 185 ikincisi 195 üçüncüsü 244 kbps:) bu işten bir halt anlamadım :he: formatmı atsam ne etsem :biggrin:
stockbroker
22-04-2007, 22:52
spybort search kurdum çalıştırdım 20 tane kadar trojan buldu temizledim ancak windovs güncelleştirmelerini kapadı şu an bilgisayarım risk altındamıdır üç sefer hız testi yaptım ilki 185 ikincisi 195 üçüncüsü 244 kbps:) bu işten bir halt anlamadım :he: formatmı atsam ne etsem :biggrin:
O program windows güncelleştirmelerini kapatmaz.Bilgisayarınızda cirit atan zararlıların ne yaptığını bilemeyiz.Koruma programınız yok mu?Bu programın bulamadığı başka zararlılar da olabilir.Bilgisayarınızda başka virus, trojan vb. olmadığından emin olmalısınız.Emin olduktan sonra IE'yi yeniden kurabilirsiniz veya Firefox'u deneyebilirsiniz.
SAYIN stockbroker ilginiz için gerçekten teşekür
son bişey fanın çalışıp çalışmadığını nasıl anlarız. Ve tam nereye baklam lazım
notebook model aidata an 351 pek teknik konudan anlamam yani nereye bakmak gerektiğini veya çalışıp çalışmadğını anlamam için ne yapmam gerektiğini belirtirseniz çok yardımçı olursunuz. İlginize teşekür ederim
saygılarımla
TOPTANCI
22-04-2007, 22:58
Bilgisayarı kapa aç yaptım Bit defender antivirüs proğramı kullanıyorum ayrıca ad aware see professional hergün çalıştırırım virüs proğramında dahi spybot search trojan buldu güncelleştirmelerim açıktı onlarda kapanmış :)
stockbroker
22-04-2007, 22:59
SAYIN stockbroker ilginiz için gerçekten teşekür
son bişey fanın çalışıp çalışmadığını nasıl anlarız. Ve tam nereye baklam lazım
notebook model aidata an 351 pek teknik konudan anlamam yani nereye bakmak gerektiğini veya çalışıp çalışmadğını anlamam için ne yapmam gerektiğini belirtirseniz çok yardımçı olursunuz. İlginize teşekür ederim
saygılarımla
Sn çakvi,
Notebook olduğunu unutmuşum.:arf: Açmaya falan çalışmayın,garantisi varsa garanti kapsamından çıkar.Siz doğrudan servise götürme yoluna gidin.
Uzak ihtimal ama eğer kablosuz bir modeme sahipseniz, belki açık sisteminizden yararlanan birileri olabilir. Eğer internete bağlı olmanıza rağmen herhangi bir dosya indirmiyorsanız ve bağlantı lambalarınız sürekli aktif ise bu tip bir araştırma yapılabilir. Yine aynı şekilde geri planda çalışan programları kontrol edebilirsiniz. Açılış sonrasında internete bağlanması olası programlarınızı kapatabilirsiniz. Virus vs programlarınız otomatik güncelleme yapıyor da olabilir ama bunlarda sürekli olmaz, güncelleme sonrasında durum normale döner. Kolay gelsin...
TOPTANCI
22-04-2007, 23:05
Pardon düzeltiyorum virüsten koruma bulunamamış güncelleştirmeler açık demekki bit defender daha önceden ex olmuş ..:)
stockbroker
23-04-2007, 09:57
Pardon düzeltiyorum virüsten koruma bulunamamış güncelleştirmeler açık demekki bit defender daha önceden ex olmuş ..:)
İşletim sisteminiz hakkın rahmetine kavuşmadan önce sağlam bir anti-virus ve internet security programı edinin.Öyle bir bulaştırmışsınız ki koruma programınız bile devre dışı kalmış.Bulaşan zararlı yazılımların etkisi her türlü olabililir.İnternet bağlantısında yavaşlama çok sık görülen bir belirti.Bir program bulana kadar idare etmeniz için Kaspersky'i önereceğim.
1 ay deneme süresi bulunan Kaspersky Internet Security(anti-virus olan değil)...Önce vereceğim linkten programı indirirsiniz.Daha sonra Bit defender'i kaldırıp bunu kurarsınız.Service - license info kısmına tıklayıp ''activate trial version'' seçeceksiniz.Daha uzun süreli kullanılabilen beta versiyonları olabilir ve sadece anti-virus olanlar var ancak linkini verdiğim tam sürüm Internet Security'i kullanmanız daha iyi olacaktır.Aktif ettikten sonra bir de bununla bilgisayarı tararsınız.
Kaspersky Internet Security 6.0.2.621 (http://dnl-us4.kaspersky-labs.com/products/release/english/homeuser/kis6.0/kis6.0.2.621en.exe)
Neden Internet Security'nin cevabı...
http://img72.imageshack.us/img72/8881/kaspgh5.jpg
TOPTANCI
23-04-2007, 10:22
İlginize yardımlarınıza çok teşekkür ederim sn stockbroker :cool:
Günaydın arkadaşlar benim excel ile bir problemim var.
Herhangi bir excel dosyasını açmak için üzerine çift tıkladığımda
küçük bir pencere açılıyor preparing to install diyor felan cancel a tıklıyorum o zaman açılıyor. ama açmak için üstüne tıkladığım dosya açılmıyor gri boş ekran geliyor. ordan opena tıklayıp tekrar aynı dosyayı seçiyorum o zaman açılıyor.
bi de excel in kendi kısayoluna tıkladığımda yine
windows installer kutucuu çıkıyor ondan sondan sonra Microsoft Office 2003 preparing to install kutusu geliyor cancel a tıklayınca düzeliyor açılıyor.
bu problemin çözümünü nedir?
stockbroker
23-04-2007, 11:03
Günaydın arkadaşlar benim excel ile bir problemim var.
Herhangi bir excel dosyasını açmak için üzerine çift tıkladığımda
küçük bir pencere açılıyor preparing to install diyor felan cancel a tıklıyorum o zaman açılıyor. ama açmak için üstüne tıkladığım dosya açılmıyor gri boş ekran geliyor. ordan opena tıklayıp tekrar aynı dosyayı seçiyorum o zaman açılıyor.
bi de excel in kendi kısayoluna tıkladığımda yine
windows installer kutucuu çıkıyor ondan sondan sonra Microsoft Office 2003 preparing to install kutusu geliyor cancel a tıklayınca düzeliyor açılıyor.
bu problemin çözümünü nedir?
Windows installer ile ilgili bir problemden bahsediliyor.Aşağıdaki makaleyi bir okuyun.
Bu sorun, kayıt defterinde önceki bir Office sürümüne ilişkin Microsoft Windows Installer bilgileri varsa oluşabilir.
http://support.microsoft.com/default.aspx?kbid=295823
Sorun çözümünde kullanılabilecek, Windows Installer CleanUp Utility'nin Açıklaması
http://support.microsoft.com/kb/290301/
Stockbroker okudum o makalaleri ve indirdim clenup utilityi bi ekran açıldı.
makalede dediği gibi uyuz olduğum uygulamalara remove dedim. restart attım,
office namına hiç bi program çalışmıyo artık. not valid felan diyo. ben baştan kuracam bu ofisi
iligilendiğiniz için tesekkurler
osiborsa
23-04-2007, 23:04
mrb arkadaşlar skystar yeni versiyon tv kartı aldım. fakat video codecleri uymsuz olduğu için çalıştıramadım. Ne yapmam gerekiyor... codec indiriyorum int den. fakat bilgisayarım yeniden başlatılıyor. codeği seçemeden. yardımcı olursanız sevinirim
:arf: hocam benim pcde ;
spybot, vindows defender, avg free adition, adaware kurulu
nette bazen yavaşlama oluor,ara ara hepsini taratıorum birşey çıkmıor .
-yavaşlama neden olabilir
-bunlar yeterliidir?
-avg yerine kaspersky önerirmisiniz?
şimdiden tyeşekkür;)İşletim sisteminiz hakkın rahmetine kavuşmadan önce sağlam bir anti-virus ve internet security programı edinin.Öyle bir bulaştırmışsınız ki koruma programınız bile devre dışı kalmış.Bulaşan zararlı yazılımların etkisi her türlü olabililir.İnternet bağlantısında yavaşlama çok sık görülen bir belirti.Bir program bulana kadar idare etmeniz için Kaspersky'i önereceğim.
1 ay deneme süresi bulunan Kaspersky Internet Security(anti-virus olan değil)...Önce vereceğim linkten programı indirirsiniz.Daha sonra Bit defender'i kaldırıp bunu kurarsınız.Service - license info kısmına tıklayıp ''activate trial version'' seçeceksiniz.Daha uzun süreli kullanılabilen beta versiyonları olabilir ve sadece anti-virus olanlar var ancak linkini verdiğim tam sürüm Internet Security'i kullanmanız daha iyi olacaktır.Aktif ettikten sonra bir de bununla bilgisayarı tararsınız.
Kaspersky Internet Security 6.0.2.621 (http://dnl-us4.kaspersky-labs.com/products/release/english/homeuser/kis6.0/kis6.0.2.621en.exe)
Neden Internet Security'nin cevabı...
http://img72.imageshack.us/img72/8881/kaspgh5.jpg
stockbroker
24-04-2007, 01:19
:arf: hocam benim pcde ;
-bunlar yeterliidir?
şimdiden tyeşekkür;)
Eğer bağlantıda problem yoksa yavaşlamanın nedeni olarak ilk düşünülecek şey arka planda çalışan zararlı/zararsız yazılımlar olabilir.Koruma programınızın real-time scanning özelliği bile aşırı yavaşlamaya neden olabilir.Örneğin Kaspersky'de Web Antivirus kısmında ''Use Buffering Scan'' adında bir seçenek var.İşaretlemeniz halinde herhangi bir siteye bağlanmak çok uzun süre alıyor ve kilitlenme yaşanıyor.
Kaspersky'i her anlamda öneririm.
peki hocam bu dört proğramın işlevini kaspersky nin bu yeni versiyonu yerine getirirmi?cevap hayır ise hangisini eklemek lzaım kaspersky ye?
birde hız bu saatte 213 max . yavaş yani birde günüdz yoğunluğunda iyice düşecektir diye düşünüorum.
tyekrar teşekkür.:arf: hocam benim pcde ;
-bunlar yeterliidir?
şimdiden tyeşekkür;)
Eğer bağlantıda problem yoksa yavaşlamanın nedeni olarak ilk düşünülecek şey arka planda çalışan zararlı/zararsız yazılımlar olabilir.Koruma programınızın real-time scanning özelliği bile aşırı yavaşlamaya neden olabilir.Örneğin Kaspersky'de Web Antivirus kısmında ''Use Buffering Scan'' adında bir seçenek var.İşaretlemeniz halinde herhangi bir siteye bağlanmak çok uzun süre alıyor ve kilitlenme yaşanıyor.
Kaspersky'i her anlamda öneririm.
stockbroker
24-04-2007, 09:16
peki hocam bu dört proğramın işlevini kaspersky nin bu yeni versiyonu yerine getirirmi?cevap hayır ise hangisini eklemek lzaım kaspersky ye?
birde hız bu saatte 213 max . yavaş yani birde günüdz yoğunluğunda iyice düşecektir diye düşünüorum.
tyekrar teşekkür.
Yukarıdaki mesajda yazdığım Kaspersky Internet Security programı anti-virus ,anti-spyware ve firewall özellikleri aynı anda bulunduruyor.Tavsiye etmemin en önemli sebeplerinden biri bu.Fakat bir programın tam güvenlik sağlaması ne yazıkki mümkün olmuyor.Yanında muhakkak yardımcı birşeyler gerekiyor.Kaspersky yanında,spybot ve spy sweeper'i 1 yıldan uzun bir süredir birlikte kullanıyorum.Bilgisayarımda zararlı yazılımlar konusunda ciddi bir problem yaşamadım.
hissemix
25-04-2007, 15:20
merhabalar, laptopımın biosunda usb portların kapatılmasına yönelik bir secenek yok ve elimde sp1 ile tümleştirilmiş bir winxp cdsi var, usb 2.0 dan dolayı winxp kurulumu sırasında usbenchi hatası veriyor, usb portlarını kapatamıyorum, cd icerisinde tümleşik olarak bulunan winxp sp1 yamasını kaldırabilen/ayıklayabilen bildiğiniz bir yazılım var mı?
dün sabah ilginç bir durum yaşadım. bilgisayarı ve modemi açtım (zoom x4), bağlantı sağlandığını gösteren ışıklar filan yandı. ie'yi açıp, gazete sayfalarına girmek istediğimde, boş sayfa geldi. hangi adresi denediysem, boş sayfa çıktı.
adsl destek hattını aradım (444 0 375), önce kimlik kontrolü yapıldıktan sonra, klasik, "modeminizi doğru bağladınız mı, kapatın açın" falan filan. bunları zaten denemiştim. zoom web console sayfası sürekli açık bilgisayarda, bir ara bağlandı mesajı aldım, hiç bir şeyi değiştirmediğim halde, yeniden kaydedip, modemi yeniden başlattım (reboot) sayfa üzerinden, değişen bir şey olmadı. ikinci kez aradım. ben ilkmişim, benden sonra da arayanlar olmuş, genel bir arıza olabilirmiş.
bu konuşmadan sonra yine denedim bu sefer bu adrese bağlandı: http://212.156.1.15/redir/recoveryAction.jsp 18'le başlayan adsl numaramı ve telefon numaramı girince kullanıcı adımı ve şifremi verdi. zoom web console'den bunları yeniden yazınca (değişmemişlerdi zaten) normal bağlantı sağlandı, sayfalar gelmeye başladı. akşam tekrar girdiğimde, aynı işlemi yeniden yopmak zorunda kaldım. bugün normal bir şekilde açıldı bilgisayar.
sanırım, telekom'da, kullanıcı adı ve şifreyi kontrol sisteminde bir arıza oluştu, bugün de hallettiler.
merhabalar, laptopımın biosunda usb portların kapatılmasına yönelik bir secenek yok ve elimde sp1 ile tümleştirilmiş bir winxp cdsi var, usb 2.0 dan dolayı winxp kurulumu sırasında usbenchi hatası veriyor, usb portlarını kapatamıyorum, cd icerisinde tümleşik olarak bulunan winxp sp1 yamasını kaldırabilen/ayıklayabilen bildiğiniz bir yazılım var mı?
SP'siz versiyona dönüşü biraz araştırdım ama böyle birşey bulamadım. Ancak kurulum sırasında bunun hatasını vermesi garibime gitti, genellik yükleme yapılır ve sonrasında da eksik parçalara ait driver'lar ile kurulum tamamlanır. Zaten anakart'lara ait CD'ler de bu yüzden sonradan yüklenir. Eğer kurulum aşamasında windows'u sıfırdan yüklemek yerine Repair (Onar) seçeneği ile güncellemek isterseniz bu sürücüyü isteyebilir. Ancak yine de bu sonradan yapılabilir. Gelelim çözüm önerisine; ilk aşamada elinizdeki windows'u SP2'li bir sürüme yükseltebilirsiniz. Bu durumda USB Enhanced Host Controller (EHCI) yani Usbehci, içerisinde geldiğinden desteği de verecektir.
Sizi riske sokmak istemem ama eğer anakart'ınızın bios güncellemesi varsa ve bununla usb portların kapatılması sağlanmışsa, bu durumda da elinizdeki SP1'li windows işe yarar ve kurulum sonrasında tekrar açabilirsiniz. Konu çözümsüz değil ama biraz macerası var. Umarım çözebilirsiniz, kolay gelsin...
Arkadaşlar,
Nokia N72 ile bluetooth bağlantısını BlueSoleil programıyla yapıyorum.Pc ve tlf. birbirini görüyor ve telefonun sayfası dahi açılıyor.Ancak içerisi boş olarak açıldığı için veri alamıyorum pc ye.Ancak pc den telefona veri gidebiliyor.Telefon komşuma ait olduğu için fazla kurcalamadım.Ancak bu telefondan benim sony-ericsson telefona veri gönderiliyor.Pc den de sony-ericsson bağlantısında sorun yok.Acaba nokia içinde resimlerin ayrı bir klasöre mi taşınması gerekiyor benim pc de görebilmem için.Çünkü dediğim gibi telefon bağlantısı gerçekleşip orda boş bir sayfa açılıyor.Bu yaşadığım ikinci nokia bağlantı sorunu.Yardımlara teşekkürler.
hissemix
25-04-2007, 21:45
Sizi riske sokmak istemem ama eğer anakart'ınızın bios güncellemesi varsa ve bununla usb portların kapatılması sağlanmışsa, bu durumda da elinizdeki SP1'li windows işe yarar ve kurulum sonrasında tekrar açabilirsiniz. Konu çözümsüz değil ama biraz macerası var. Umarım çözebilirsiniz, kolay gelsin...[/CENTER][/QUOTE]
cevabınız icin tesekkür ederim, biraz macera yasamak iyi olabilir, bildigim kadarıyla sp1 in usb 2.0 desteği olmadıgından yükleme sırasında usb 2.0 olan portları kapatmadıgımızda (bu olay farklı makinelerde bir çok kez başıma geldi) usbechi hatası veriyor,
maalesef sp2 li versiyona yükseltemiyorum, çünkü önce Arcgis yazılımını kurup üzerine bu yazılımın service pack dosyasını kurmam ondan sonra win xp sp2 kurmam gerek, yoksa sp2 arcgis yazılının kurulumuna "D.E.P" (data execution prevention) özelliğinden dolayı izin vermiyor, (3dsymbolsui.dll hatası veriyor) bu özellik vista da değiştirilmiş ve istediğiniz programlara izin verme secenegi eklenmis, ancak vista da Arcgis yazılımı calısmıyor,
aynı durumda olan arkadaslara yardımcı olur diyerek biraz uzattım, kusura bakmayın,,
TOPTANCI
25-04-2007, 23:57
512 128 limitsiz adsl i limitsiz üç senedir kullanıyordum hız limitim 390 geçmiyordu ödediğim faturada son indirimlerden sonra 79 ytl idi bugün telekoma limitli 1024 256 9(GB) ÜCRETİ 49 ytl form doldurdum işlem yapılalı yeni bağlantıdan 880 hız internete giriyorum download işi olmayanlar için ideal tavsiye ederim
Şimdilik sorun yok...sn stockbrokere ve Erasureye benim sorularımla ilgilendikleri için teşekkür ederim
Arkadaşlar, Nokia N72 ile bluetooth bağlantısını BlueSoleil programıyla yapıyorum.Pc ve tlf. birbirini görüyor ve telefonun sayfası dahi açılıyor.Ancak içerisi boş olarak açıldığı için veri alamıyorum pc ye.Ancak pc den telefona veri gidebiliyor.Telefon komşuma ait olduğu için fazla kurcalamadım.Ancak bu telefondan benim sony-ericsson telefona veri gönderiliyor.Pc den de sony-ericsson bağlantısında sorun yok.Acaba nokia içinde resimlerin ayrı bir klasöre mi taşınması gerekiyor benim pc de görebilmem için.Çünkü dediğim gibi telefon bağlantısı gerçekleşip orda boş bir sayfa açılıyor.Bu yaşadığım ikinci nokia bağlantı sorunu.Yardımlara teşekkürler.
Sn.Perke, bluetooth ile iki cihaz birbirini görebildiğine göre işiniz daha kolayca, ancak bluesoleil içerisinde telefona bağlantı yaptığınızda telefonun transfer klasör'ü açılacağından burada da birşey görememeniz normal. Telefon içerisinden bunları herhangi bir klasöre taşımanıza gerek yok. Fotoğraflara bakabildiğiniz menüye geldiğinizde ufak simgeler şeklinde fotoğraflarınızı sıralı görebilmeniz gerekiyor.
Bu aşamaya gelebilirseniz tuşlar yardımı ile seçeceğiniz fotoğrafları SEND veya Türkçeleştirilmiş karşılığında bluetooth cihazınıza yönlendirmeniz gerekiyor, sonrasında da bluetooth aracılığıyla telefondan bilgisayara alınan fotoğraflar My Documents altında Bluetooth klasörüne ve oradanda inbox'a aktarılmış olur. Bu anlattıklarımı nokia modellerinde benzer adımlarla yapabilirsiniz. Aşağıda size fotoğrafların yerini göstermeye çalıştım, buradan resimleri seçerek options içerisinden bluetooth cihazınıza göndereceksiniz.
http://img181.imageshack.us/img181/8163/picn701bo5.jpg (http://imageshack.us) http://img297.imageshack.us/img297/742/picn70191bx4.jpg (http://imageshack.us/)
http://img441.imageshack.us/img441/4645/pic6680211lr2.jpg (http://imageshack.us/) http://img253.imageshack.us/img253/8218/pic6680221ic5.jpg (http://imageshack.us/)
Sn Erasure,
Benim Sony Ericsson bluetoot bağlantısında aşağıdaki gibi sayfa açılıyorX işaretli kareye tıklayınca.Açılan ve telefonda mevcut tema,ses ve resimlerin bulunduğu klasörden istediklerimi pc ye kopyalayıp alabiliyorum.Oysa Nikia da açılan bu sayfa boş oluyor, yani burada gördüğümüz "temalar, sesler resimler" yazıları dahil hiçbirşey yok.Sizin yazdığınız gibi telefon içinden resim seçilip "bluetoot'a gönder" seçildiği halde gönderme işlemi gerçekleşemiyor pc ye.(Başka bir telefona gönderilebiliyor)İlginize teşekkürler.İyi çalışmalar dileğiyle...
http://img301.imageshack.us/img301/9818/nokiade4.jpg (http://imageshack.us)
stockgeneration
26-04-2007, 13:31
belki yeri bu topik degil ama;
metastock ve ms-downloader'ı pocket pc'ye kurabiliyor muyuz?
bilgisi olan var mı?
tşk,
karazepin
26-04-2007, 13:40
ben bugün ıbs yi açamıyorum sayfa aqçılıyor fakat veriler gelmiyor hatreketsiz sayfa yapıkrediyi kullanıyorum sinir oldum nedeni ne olabilir
Sn Erasure
Benim Sony Ericsson bluetoot bağlantısında aşağıdaki gibi sayfa açılıyorX işaretli kareye tıklayınca.Açılan ve telefonda mevcut tema,ses ve resimlerin bulunduğu klasörden istediklerimi pc ye kopyalayıp alabiliyorum.Oysa Nikia da açılan bu sayfa boş oluyor, yani burada gördüğümüz "temalar, sesler resimler" yazıları dahil hiçbirşey yok.Sizin yazdığınız gibi telefon içinden resim seçilip "bluetoot'a gönder" seçildiği halde gönderme işlemi gerçekleşemiyor pc ye.(Başka bir telefona gönderilebiliyor)İlginize teşekkürler.İyi çalışmalar dileğiyle...
Sn.Perke, sanırım nokia'larda bu iş biraz farklıca, diğer telefonlarla deneme şansım olmadı ancak evdeki diğer modellerle bu bağlantıyı yaptığımda aşağıdaki gibi bir görüntü aldım. Özetle; bir önceki mesajımdaki gibi bir adımla bunu yapabiliyoruz. Sony'lerdeki gibi birkaç menü bu telefonlarda oluşmuyor. Benim daha önceden gönderdiğim dosyalar ise en alttaki gibi bir klasör'de duruyor. Umarım çözersiniz, çok karışık değil ama her cihaz farklı çalışıyor. İyi günler...
http://img99.imageshack.us/img99/1427/snap013xg2.jpg (http://imageshack.us)
http://img154.imageshack.us/img154/2166/snap014pk4.jpg (http://imageshack.us)
Salurlar
26-04-2007, 17:42
belki yeri bu topik degil ama;
metastock ve ms-downloader'ı pocket pc'ye kurabiliyor muyuz?
bilgisi olan var mı?
tşk,
bende matriks türü programları çalıştıracak pocket pc türü cihaz arıyordum, bunu buldum. alacağım galiba normal notebooktan hiçbir farkı yok.windows xp pro yüklü, pocket pc boyutlarında.
http://www.istanbulbilisim.com.tr/notebook_content.asp?content_id=11
İlginize teşekkürler sn.Erasure...
İki sorum olacak yanıtlayabilirseniz sevinirim.
1-Freehand dosyalarının PDF'e dönüştüren bir programcık mevcut sanırım. Bir merkezde gördüm ama nette bulamadım. FreeHand'İN KENDİSİNİN pdf export'u problemli ayrı bir program veya eklenti lazım sanırım. Bilgisi olan var mı ?
2- Yüklenmiş bir programı tüm izleriyle (registry vb) silmek mümkün müdür ? Bununla ilgili programlar olduğunu biliyorum ama bu programları kullanmak güvenli midir ?
Şimdiden teşekkürler.
Aşağıdaki 2 programı kurduktan sonra herhangi bir programın içerisinden print ederken, yazıcı adını CutePDF olarak seçeceksiniz sonrada print etmesini sağlarsanız PDF dökümanı elde edersiniz. Program ücretsizdir.
http://www.cutepdf.com/download/CuteWriter.exe
http://www.cutepdf.com/download/converter.exe
Registry vs'deki kayıtlar için CCleaner kullanıyorum, program ücretsizdir, sitesinden indirebilirsiniz. CCleaner geniş kapsamlı bir temizlik programı olduğundan neleri sildiğinizden emin olmadan işlem yapmayın.
Sn Erasure
Teşekkür ederim. Aslında tam olarak istediğim registry kayıtlarına ulaşarak manuel olarak silmekten ziyade, bir programı tamamen silmesini sağlayan bir program olup olmadığı. Bu bahsettiğiniz programı deneyeceğim. Programın registry kayıtlarına ulaşırsam ne ala :)
stockbroker
28-04-2007, 13:19
Sn Erasure
Teşekkür ederim. Aslında tam olarak istediğim registry kayıtlarına ulaşarak manuel olarak silmekten ziyade, bir programı tamamen silmesini sağlayan bir program olup olmadığı. Bu bahsettiğiniz programı deneyeceğim. Programın registry kayıtlarına ulaşırsam ne ala :)
İstediğiniz bunun gibi birşey sanırım.
http://www.wintools.net/uninstaller/
http://www.wintools.net/images/t1.jpg
İstediğiniz bunun gibi birşey sanırım.
http://www.wintools.net/uninstaller/
Aynen öyle :) Teşekkürler...
Benim de bir sorunum var.
Anlık seans bilgilerini http://online.platodata.com.tr/Kurumlar/yy/main.asp adresinden takip ediyorum.
Ofisdeki bilgisayarımı istediğim gibi kişiselleştirebiliyorum. Her açtığımda kendi takip ettiğim kağıtların listesi ve sütun ayarıyla karşılaşıyorum. Bu PC'de XP yüklü.
Evde ice Vista Home yüklü bir laptop kullanıyorum. Ancak http://online.platodata.com.tr/Kurumlar/yy/main.asp adresine her bağlandığımda A harfi ile başlayan kağıtlar geliyor. Yani site default olarak gösteriliyor.
Evde de sadece kendi takip ettiğim senetleri nasıl görürüm?
stockbroker
28-04-2007, 14:14
Benim de bir sorunum var.
Anlık seans bilgilerini http://online.platodata.com.tr/Kurumlar/yy/main.asp adresinden takip ediyorum.
Ofisdeki bilgisayarımı istediğim gibi kişiselleştirebiliyorum. Her açtığımda kendi takip ettiğim kağıtların listesi ve sütun ayarıyla karşılaşıyorum. Bu PC'de XP yüklü.
Evde ice Vista Home yüklü bir laptop kullanıyorum. Ancak http://online.platodata.com.tr/Kurumlar/yy/main.asp adresine her bağlandığımda A harfi ile başlayan kağıtlar geliyor. Yani site default olarak gösteriliyor.
Evde de sadece kendi takip ettiğim senetleri nasıl görürüm?
Vista yüklemediğim için ona özel bir durum mudur bilemiyorum.Normal olarak bildiğiniz gibi kişisel ayarları yaparak, kaydedip programı kapattığınızda bir sonraki açılışta yaptığınız ayarlarla açılması gerekiyor.
Denemedim, ama bir önerim var.C:\Eurojava.sys dosyasını,gerekli ayarları yaptıktan sonra başka bir klasörde yedekleyin.Ayarlarınızı yapıp kaydettiniz,tekrar açtığınızda ayarların kaybolduğunu görüyorsanız,yedeklediğiniz Eurojava.sys dosyasını mevcut olanla değiştirin,belki işe yarayabilir.:notr:
pardus un girişteki kullanıcı + admin şifresini unutmuşum (başka hdd ydi de)
nasıl bulabilirim fikri olan var mı :)
karazepin
01-05-2007, 15:33
ben alakasız belki ama birşey soracağım c sürücüsü içindeki mtx dosyasını temizlememiz gerekiyormu mtx dosyası ne işe yarıyor
ben alakasız belki ama birşey soracağım c sürücüsü içindeki mtx dosyasını temizlememiz gerekiyormu mtx dosyası ne işe yarıyor
Aşağıdaki adrese giderek elinizde bu programlardan birisinin olup olmadığını kontrol edin, eğer bunlardan birisine sahip değilseniz silmenizde bir sakınca yok. Ancak silmeden evvel sonrasında gerekebilir düşüncesi ile bir kopyasını bir yere alarak silmeniz ve ters bir durumda geri aynı yere getirmeniz yararlı olur. Öte yanda C'nin altında derken windows'u filan söylemediğinizi düşünürsek yine silinebilecek dosya sınıfında yer alıyor. Silmeden önce tedbirinizi almanız yerinde olur. Kolay gelsin...
http://filext.com/file-extension/MTX (http://filext.com/file-extension/MTX)
selçuk efendi
01-05-2007, 15:45
mtx klasörü, javamatriks'in kullandığınız ayarları tuttuğu dosyaları içerir. zaman zaman aktarım vs hatalarından kaynaklanan sorunlar yaşıyorsanız, silmeniz gerekebilir. ama mesela içinde seçtiğiniz hisseleri ve kolonları tutan dosyaları silmeseniz iyi olur. tekrar ayarlamak zorunda kalırsınız.
karazepin
01-05-2007, 15:51
teşekkür ederim hisseler için ıbs yi kullanıyorum matriks le bağlantısı yok herhalde ıbs açmadığında matriksi kullanıyorum
şifresi, gizli sorusu ve ikinci adresi unutulmuş bir msn adresini kurtarmanın bir yolu var mı?
selçuk efendi
01-05-2007, 17:08
şifresi, gizli sorusu ve ikinci adresi unutulmuş bir msn adresini kurtarmanın bir yolu var mı?
adresin başına gelmeyen kalmamış:). bence yok...
support@hotmail.com adresine email göndermeyi deneyin.
support@hotmail.com a email gönderdiğinizden bir süre sonra size ulaşıyorlar ve birkaç soru soruyorlar. Bilgilerinizi isteyecekler sizin gerçekten o kişi olduğunuza inanmaları için... Siz bilgilerinizi verdikten sonra yeni bir şifre verilecek.
Pek bir şansın yok ama sanırım 90 veya 120 gün kullanılmadığında hesap kapatılıyor. Bu aşamadan sonra aynı adresi tekrar alabilmek için adım atılabilir. Normal şartlarda hesabı kendiniz de kapatabiliyorsunuz ama şifre, gizli soru vs hiçbirşey bilinmediğinden bunu yapamıyorsunuz. Yeni bir adres için hazırlıklara başlamanız lazım... :he:
Merhaba arkadaşlar
İnternet Explorer 7,0 türkçe kullanıyorum.Arama çubuğuna yazdığım yerler daha sonra başka biryer ararken liste halinde sıralanıyor. Bu arama çubuğunun bir ayar yeri yokmu.Girdiğim hiç biryerin listelenmesini istemiyorum.
geçmişi silmek falan uzun iş yani aklında tutmasın. Bir yeri aramak istiyorsam her defasında yazmak zorunda kalayım.
aynı sorunu google arama çubuğundada yaşıyorum.
Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.
Saygılarımla
Merhaba arkadaşlar, İnternet Explorer 7,0 türkçe kullanıyorum.Arama çubuğuna yazdığım yerler daha sonra başka biryer ararken liste halinde sıralanıyor. Bu arama çubuğunun bir ayar yeri yokmu.Girdiğim hiç biryerin listelenmesini istemiyorum.
geçmişi silmek falan uzun iş yani aklında tutmasın. Bir yeri aramak istiyorsam her defasında yazmak zorunda kalayım.
aynı sorunu google arama çubuğundada yaşıyorum.
Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.
Saygılarımla
Google için aşağıdakiler yapılarak history bilgilerinin saklanmaması ayarlanabiliyor.
http://img478.imageshack.us/img478/8499/032sk4.jpg (http://imageshack.us)
İşaretli yer IE7'nin settings ayarlarından yapılacaktır.
http://img478.imageshack.us/img478/2662/033oq7.jpg (http://imageshack.us)
IE7 içerisinden de yine aşağıdakiler yapılabilir.
http://img363.imageshack.us/img363/8679/034ek8.jpg (http://imageshack.us)
Çıkışta bu menüden yapılacak bir tuş hareketi ile bilgisayardaki bütün IE bilgileri silinecektir veya sizin istediğiniz bir tanesi de yine buradan silinebilir.
http://img363.imageshack.us/img363/7201/035mj8.jpg (http://imageshack.us)
Online olarak borsayı buradan takip ediyordum
www.finansonline.com/matriks/JavaMatriksGetFromLocal.asp
Fakat linki değiştirmişler zannedersem,borsayı ücretsiz olarak izleyebileceğim bir link biliyormusunuz..?? :notr:
www.finansonline.com/matriks/JavaMatriksGetFromLocal.asp (http://www.finansonline.com/matriks/JavaMatriksGetFromLocal.asp)
Fakat linki değiştirmişler zannedersem,borsayı ücretsiz olarak izleyebileceğim bir link biliyormusunuz..?? :notr:
http://www.hisse.net/forum/showpost.php?p=1569118&postcount=452
http://www.hisse.net/forum/showpost.php?p=1569118&postcount=452
İlginiz için teşekkür ederim sayın andrea,fakat uygulama bende hata veriyor..
www.finansonline.com/matriks/JavaMatriksGetFromLocal.asp
finansonline buraya üye olun ücretsiz olarak aynı şekilde kullanmaya devam edin.
İlginiz için teşekkür ederim sayın andrea,fakat uygulama bende hata veriyor..
Buraya (http://www.uniportfoy.com/) kaydolursanız bir süre daha bedava izleme şansınız olur :)
Windows XP Pro kurulumu sırasında
Isass.exe hatası ile
API'yi tanımlamak için yeterli sistem kaynağı yok
hatası alıyorum. ve sistem kendini resetliyor ve bu döngü devam ediyor. Nette bulduğum kaynaklar çok tatmin edici gelmedi. Bu sorunu yaşayan veya çözümünü bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.
Not: XP Pro Laptop'a kurulacak ve Disket sürücüsü yok.
forumdaki grafikleri göremiyorum iki gün önce bilgisayarı formatladım ama diğer sitelerde resimler açılıyor
bu konuda yardımcı olabilirmisiniz?
teşekkürler...
Windows XP Pro kurulumu sırasında Isass.exe hatası ile API'yi tanımlamak için yeterli sistem kaynağı yok hatası alıyorum. ve sistem kendini resetliyor ve bu döngü devam ediyor. Nette bulduğum kaynaklar çok tatmin edici gelmedi. Bu sorunu yaşayan veya çözümünü bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.
Not: XP Pro Laptop'a kurulacak ve Disket sürücüsü yok.
Selam, bu aslında ISASS değil LSASS (Local Security Authority Subsystem Service) hata buralarda olunca iş değişiyor, makinanda Sasser virüsü var.
Symantec yani meşhur Norton sülalesinin temizleme aracı aşağıdaki adreste;
http://securityresponse.symantec.com/avcenter/FxSasser.exe
Microsoft'un sitesi ise http://www.microsoft.com/security/incident/sasser.asp adresinde;
Bunun haricinde eğer windows'u full service pack'lerini yükleyerek update edersen sorunda kalkacaktır. Sanırım windows xp'niz SP1 veya SP2 olmayan bir sürüm gibi görünüyor. Sorun çözümsüz değil, bu arada son anda aklıma geldi, windows'u güncelleme şeklinde yüklemeyin, sıfırdan kurulum yapmaya çalışın ve içeridekileri mutlaka yedekleyin. Size kolay gelsin...
http://img512.imageshack.us/img512/3537/lsass1xe9.jpg (http://imageshack.us)
forumdaki grafikleri göremiyorum iki gün önce bilgisayarı formatladım ama diğer sitelerde resimler açılıyor, bu konuda yardımcı olabilirmisiniz? teşekkürler...
Uzak ihtimal ama grafikler derken flash animasyonu gibi birşeyler olabilirmi diye sorayım, eğer böyle birşey ise http://www.macromedia.com/go/full_flashplayer_win_ie (http://www.macromedia.com/go/full_flashplayer_win_ie) adresinde bu eklenti var. Sonrasında ise IE içinden aşağıda gibi multimedia özelliklerinin durumları kontrol edilebilir veya resetlenerek default değerlere geri gelmesi sağlanabilir.
http://img527.imageshack.us/img527/7700/041el5.jpg (http://imageshack.us)
Sn Erasure teşekkürler
Ancak bunun bir virus uyarısı olduğunu ben de okudum ancak Norton'un guncelleştirilmiş virus programı da sizin verdiğiniz fixtool da böyle bir worm bulamadı. Ki zaten makine yeni üzerinde sadece Vista işletim sistemi yüklü, bilinen bir iki prg dışında da birşey yüklenmedi.
Böyle bir Windows bug ının olduğu ve bir iki sistem dosyasından kaynaklandığını okudum ve fakat tatmin edici bulmadım. Vista'yı kaldırmadan Windows XP Pro SP-2 yüklemeye çalışırken bu sorun oluştu. Normalde Vista ve XP yi beraber boot edebilmek imaknansız ve bazı yardımcı programlar gerekiyor. Bu sorun oluştuğu anda maalesef Windows XP kurulumunda bilgisayar takılı kalıyor ve ancak Recovery CD ile Vista'ya en baştan dönebiliyorum.
Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Teşekkürler..
selçuk efendi
05-05-2007, 12:49
3-5 gündür dvd yazarken çok zorlanıyorum. sürekli nero kullanıyordum fakat 2-3 dvd'mi çöpe gönderince başka programlar deneyeyim dedim. bunların arasında burn4free ve nti var, bunlar da güzel sorunsuz bir şekilde dvd yakabiliyorum ama 16x'te yaklaşık 1 saat sürüyor. bunları denedikten sonra nero'da tekrar deneme yaptım, eskiden yaklaşık 10 dakikada dvd yakan nero da yaklaşık 1 saat sürdü.
sorun ne olabilir?
Sn Erasure teşekkürler
Ancak bunun bir virus uyarısı olduğunu ben de okudum ancak Norton'un guncelleştirilmiş virus programı da sizin verdiğiniz fixtool da böyle bir worm bulamadı. Ki zaten makine yeni üzerinde sadece Vista işletim sistemi yüklü, bilinen bir iki prg dışında da birşey yüklenmedi.
Böyle bir Windows bug ının olduğu ve bir iki sistem dosyasından kaynaklandığını okudum ve fakat tatmin edici bulmadım. Vista'yı kaldırmadan Windows XP Pro SP-2 yüklemeye çalışırken bu sorun oluştu. Normalde Vista ve XP yi beraber boot edebilmek imaknansız ve bazı yardımcı programlar gerekiyor. Bu sorun oluştuğu anda maalesef Windows XP kurulumunda bilgisayar takılı kalıyor ve ancak Recovery CD ile Vista'ya en baştan dönebiliyorum.
Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Teşekkürler..
Merhaba diğer durumlardan haberim yoktu ama böyle birşey karşısında eğer bilgisayarımda birşey bulunmuyorsa harddisk'i formatlamakla işe başlardım. Benim sistemimde 500 GB üzerinde bir yer var ve bunlarda 8 partition'dan oluşuyor. Durum böyle olunca da istediğimi yapabiliyorum. Bu durumda eğer önemli verileriniz yoksa ben olsam öncelikle harddisk'i birkaç parçaya ayırarak dosyalarımı işletim sisteminin olduğu yerden uzakta tutardım. Sonrasında da XP CD'si ile yüklemeye başlardım. Çünkü sıfırdan kurulum en iyi çözümlerden birisidir. Bunun haricinde yine bana özel CD'den çalışan bir windows'um var, harddisklerde windows olmadan bu cd ile windows kullanabiliyorum. Bunun içerisinde de veritabanı güncel olmayan bir virus programı ile olası problemleri çözebilmeye çalışıyorum.
Vista ile XP beraber çalışabiliyor ancak ben önce XP'leri sonra da Vista'yı kuruyorum. İstediğim gibi de başlangıçta windows'u değiştirebiliyorum.
Özetle; yukarıda belirttiklerimi yapmaya çalışın, temiz bir harddisk'e bunu yükleyin, eğer sorun devam ediyorsa, elinizdeki XP cd'sinde bir sorunun olması da mümkün, bunu da gözardı etmeyin. Orjinal olmayan cd'lerdeki keygen vs ile trojan, virus ne denk gelirse gönderiyorlar. Uzaktan yardımım şimdilik bu kadar, umarım sorunu aşarsanız, çözümsüz değil, sadece biraz uğraştırıcı diyebilirim. Özellikle de partition ayırma işleri biraz zorcadır. Size kolay gelsin, takılırsanız yine yardımcı olmaya çalışırım, iyi günler, kolay gelsin...
3-5 gündür dvd yazarken çok zorlanıyorum. sürekli nero kullanıyordum fakat 2-3 dvd'mi çöpe gönderince başka programlar deneyeyim dedim. bunların arasında burn4free ve nti var, bunlar da güzel sorunsuz bir şekilde dvd yakabiliyorum ama 16x'te yaklaşık 1 saat sürüyor. bunları denedikten sonra nero'da tekrar deneme yaptım, eskiden yaklaşık 10 dakikada dvd yakan nero da yaklaşık 1 saat sürdü.
sorun ne olabilir?
ashampoo burning studio programını kullanmanızı öneririm. buradan (http://www.ashampoo.com/dl/0710/ashampoo_burningstudio6_se.exe) indirebilirsiniz.
kullandığınız dvd'nin markası dolayısıyla kalitesi yazım hızınızı engelliyor olabilir.
ram yetmiyor olabilir, gereksiz programları kapatarak yazmayı deneyin.
dvd writer'ınızın markası ve modeline uygun firmware ile güncelleştirme yaparak da daha etkili sonuç olabilirsiniz...
3-5 gündür dvd yazarken çok zorlanıyorum. sürekli nero kullanıyordum fakat 2-3 dvd'mi çöpe gönderince başka programlar deneyeyim dedim. bunların arasında burn4free ve nti var, bunlar da güzel sorunsuz bir şekilde dvd yakabiliyorum ama 16x'te yaklaşık 1 saat sürüyor. bunları denedikten sonra nero'da tekrar deneme yaptım, eskiden yaklaşık 10 dakikada dvd yakan nero da yaklaşık 1 saat sürdü sorun ne olabilir?
Birkaç numara yapılabilir, öncelikle harddisk ve DVD'de DMA modlarının açık olup olmadığı kontrol edilebilir. Sonrasında harddisk defrag yani birleştirilmesi sağlanabilir, son olarak bilgisayardaki temp klasörü boşaltılabilir. Eğer DVD yazım sırasında mavi ekran geliyorsa virüs'ten şüphelenebilirsin, başıma geldiğinden bu konuya yabancı değilim. Media'lardaki yazım hızları kalitesiz markalarda düşebilir, bunlarda bir başka kontrol noktası, bilinen markalarda bu hızla olası ama markası belli olmayan veya tanınmamış markalarda şüphelenmek gerekebilir. Son alternatif firmware diyeceğim ama onun da bir mantığı yok, zira daha önceden yüksek hızda yazabildiğini söylüyorsun. Bunlar benim önerebileceklerim, belki sorunu aşarsın, kolay gelsin...
Merhaba
Vista yüklü bilgisayara WinXp kurdum. Şu an dualboot yapmaya çalışıyorum ancak kullandığım EasyBCD programında ayarları yapmama rağmen sadece XP açılıyor ve boot ekranı gelmiyor. Önce XP kurma şansım yok çümkü Vista Recovery CD olduğundan bilgisayarı fabrika ayarlarına getiriyor.
Bu problemi aynı bilgisayarda bu yöntemle ve EasyBCD programıyla yapanlar var fakat ben yapamadım.
Sorun ne olabilir ve nasıl aşabilirim ?,
Vista C de XP F sürücüsünde yüklü
ben de excelde yıllara göre 3er aylık periyotlarda veriler yazmak istiyorum. bunun için birinci sütunum
1995:1
1995:2
1995:3
1995:4
1996:1
... şeklinde gitmeli ancak hücreye 1995:1 sayı değişip farklı bir yazı geliyor. belli ki yanlış bir şey olarak tanımlıyor yazdığımı ve ona göre düzenliyor. uzun zamandır kullanmayınca unutmuşum, biçimlendirmeyi nasıl iptal edebilirim? hatta bu periyot için seri oluşturup auto-fill gibi bir özellik kullanabilir miyim?
ben de excelde yıllara göre 3er aylık periyotlarda veriler yazmak istiyorum. bunun için birinci sütunum
1995:1
1995:2
1995:3
1995:4
1996:1
... şeklinde gitmeli ancak hücreye 1995:1 sayı değişip farklı bir yazı geliyor. belli ki yanlış bir şey olarak tanımlıyor yazdığımı ve ona göre düzenliyor. uzun zamandır kullanmayınca unutmuşum, biçimlendirmeyi nasıl iptal edebilirim? hatta bu periyot için seri oluşturup auto-fill gibi bir özellik kullanabilir miyim?
Hücreye girdiğin 1995:1 gibi değeri excel tarih formatına çeviriyor, durum böyle olunca da aslında bambaşka bir zamana otomatik olarak dönmüş oluyor. Ben 2 farklı yol izlerdim, birisi hücre formatını TEXT olarak ayarlardım. Bu durumda hücreye ne yazarsam yazayım, herşey excel tarafından birşeye dönüşmeden olduğu gibi kalırdı. Ancak bu durumda bütün değerleri elle girmek gerekiyor.
Diğeri de aşağıdaki gibi, ilk 4 çeyreği yazdım ve sonrasında 8nci satırdaki 1996:1 değeri için, 1995:1 satırının üzerine 368 (1 yıl gibi) ekledim, sonrada aşağıya doğru kopyaladım, sonuçta da işe yaradı. Series denedim, onda da excel yapamıyor, sebebi belli detaya inmeyeyim. Başka bir çözüm olarak yıllar bir hücrede, : bir hücrede ve çeyrek rakamları da bir başka hücrede olmak üzere 3 kolonda kullanılabilir. Bu da pratik olmuyor. Sana kolay gelsin...
http://img179.imageshack.us/img179/2180/046wc9.jpg (http://imageshack.us)
divx bi filmimiz var bs playerde açmaya çalıştığımda ses var görüntü yok hangi codec paketini yüklemeleyim.
divx bi filmimiz var bs playerde açmaya çalıştığımda ses var görüntü yok hangi codec paketini yüklemeleyim.
klite codec paketini yüklersen sorun çözülecektir. http://www.free-codecs.com/K_Lite_Codec_Pack_download.htm adresine giderek oradaki FULL 3,01 olan paketi indirirsen gereken bütün codec'lere yüklemiş olursun...
Geçenlerde download.com dan VLC isimli bir program indirdim. Divx, mp4, youtube formatı(flv) dahil birçok formatı izleyebilirsiniz.
Tavsiye ederim (free)
RE: AceleStandard Header|Full Message ViewSeda Aydan <sedaaydan@tubitak.gov.tr>
Merhaba
Istedigin dokumani hazirladim. Ekte gonderiyorum.
Bir gozat istedigin yazi buysa haber ver bana hemen...
Mailini bekliyorum...
Kendine iyi bak...
maille ekli bir dosya geldi.yahoo.mail kullanıyorum.virüs uyarısı vermedi.avast ile tarattım virüs bulamadı.zipli dosya olduğu içinmi taranamıyor.yoksa gerçekten virüs yokmu?dosya adı "dokumman.doc....ave.exe" açıp açmama konusunda kararsız kaldım.yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim.
Word belgesi doc ile bitmesi gerekirken doc.ave.exe diye bitiyorsa
kesinlikle açma, paketlenmiş bir trojan vs olabilir.
Biraz önce araştırdım sonu ave.exe ile Sndog Worm geliyormuş, kesinlikle siliyorsun, kolay gelsin...
Word belgesi doc ile bitmesi gerekirken doc.ave.exe diye bitiyorsa kesinlikle açma, paketlenmiş bir trojan vs olabilir.
Biraz önce araştırdım sonu ave.exe ile Sndog Worm geliyormuş, kesinlikle siliyorsun, kolay gelsin...
açmadım.hemen siliyorum.çok teşekkür ederim.
RE: AceleStandard Header|Full Message ViewSeda Aydan <sedaaydan@tubitak.gov.tr>
Merhaba
Istedigin dokumani hazirladim. Ekte gonderiyorum.
Bir gozat istedigin yazi buysa haber ver bana hemen...
Mailini bekliyorum...
Kendine iyi bak...
maille ekli bir dosya geldi.yahoo.mail kullanıyorum.virüs uyarısı vermedi.avast ile tarattım virüs bulamadı.zipli dosya olduğu içinmi taranamıyor.yoksa gerçekten virüs yokmu?dosya adı "dokumman.doc....ave.exe" açıp açmama konusunda kararsız kaldım.yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim.
exe uzantılı bir dosyayı hiç açma...
İstiyorsan reply yap sonuçta senin mesajını bekliyormuş ; o serbest.
Önemli gördüğüm bazı noktalar koyu;
ave.exe - Here is the scoop on Sndog Worm as it pertains to computer network security. The big question: what is ave.exe and is it spyware, a trojan and if so, how do I get rid of Sndog Worm?
ave.exe (Sndog Worm) - Details
If your computer has the ave.exe process on it, your pc might be infected with a worm that goes by the name of sndog.
ave.exe is considered to be a security risk, not only because antivirus programs flag Sndog Worm as a virus, but also because a number of users have complained about its performance.
Sndog Worm is likely a virus and as such, presents a serious vulnerability which should be fixed immediately! Delaying the removal of ave.exe may cause serious harm to your system and will likely cause a number of problems, such as slow performance, loss of data or leaking private information to websites.
ave.exe is related to dc.exe, corsa.exe, broma.exe, archivos.exe,
You should visit our Anonymous Surfing section to make sure your system is not giving away information like that of ave.exe.
AVE.EXE - Disclaimer
Every attempt has been made to provide you with the correct information for ave.exe or SNDOG WORM. Many spyware / malware programs use filenames of usual, non-malware programs. If we have included information about ave.exe that is inaccurate, we would greatly appreciate your help by updating the Process Information database and we will do our best to correct it.
You should verify the accuracy of information we provided about ave.exe. Sndog Worm may have had a status change since this page was published.
exe uzantılı bir dosyayı hiç açma...
İstiyorsan reply yap sonuçta senin mesajını bekliyormuş ; o serbest.
iyi ki varsınız arkadaşlar yoksa kim vurduya gidecektim.eğer size danışmadan açsaydım avast bu virüsü yakalarmıydı.yakalamasaydı pc ye ne gibi zararlar verirdi.birde yahoo da ekli dosyalar norton ile taranıyor.yahoo niçin virüs uyarısı vermedi.işin ilginç yanı tübitak'a 15 gün önce mail atmıştım.pdf dosyamın word formatına çevrilmesi için.bende dosyanın word formatına çevrildiğini düşünmüştüm.iyi ki size danışmışım.anlamadığım tübitak'a mail attığımı nasıl anladılar.
iyi ki varsınız arkadaşlar yoksa kim vurduya gidecektim.eğer size danışmadan açsaydım avast bu virüsü yakalarmıydı.Valla virüs bulaşma riski her zaman başımızda.
Yukarılarda bir yerde VLC isimli bir program tavsiye etmiştim...
Geçen ay, elimde mp4 formatında bir şey var izlemek istedim beceremedim. Download.com'a girdim kafama göre bir program indirdim.
Takiben bilgisayarım aptallaştı.
İkide bir kırmızı renkte virüs uyarısı çıkmaya başladı.
Aklıma program hiç gelmiyor. Elimde daha önceden oluşturduğum kopya vardı hemen geri yükleme yaptım. Programı yeniden yükledim. Yine bir salaklık var...
Neden sonra indirdiğim programın virüs olduğunu anladım üstelik download.comdan indirmişim.
Daha sonra yeniden geri yükleme yaptım.
Biraz araştırınca da VLC'yi buldum ve izledim :)
Yani virüs her zaman kapımızda.
Bilgisayarının bir kopyasını bir tarafa at bu konuda favorim Acronis true image. Gerektiğinde sandıktan çıkarıp o güne geri dönersin
iyi ki varsınız arkadaşlar yoksa kim vurduya gidecektim.eğer size danışmadan açsaydım avast bu virüsü yakalarmıydı.yakalamasaydı pc ye ne gibi zararlar verirdi.birde yahoo da ekli dosyalar norton ile taranıyor.yahoo niçin virüs uyarısı vermedi.işin ilginç yanı tübitak'a 15 gün önce mail atmıştım.pdf dosyamın word formatına çevrilmesi için.bende dosyanın word formatına çevrildiğini düşünmüştüm.iyi ki size danışmışım.anlamadığım tübitak'a mail attığımı nasıl anladılar.
yahoo da bir özellik var.. word(excell,gif,..) dosyaları bilgisayarınıza indirmenize gerek yok.. eklentinin yanında "preview" diye bişi çıkıyor.. ona tıkladığınızda web browseri üzerinden gelen eklentileri görebiliyorsunuz..
gerçi merak etmiyor değilim - bu durumda virüs bilgisaya etki eder mi ? etmez herhalde di mi ?
slm arkadaslar bir sorum var
bilgisayarri gecmis zamana geri nasil ala bilirdim unuttum birde bilgisayar yabanci dil pek ugrastiriyor bir cozumu olan varmi
tesekkurler
bilgisayarri gecmis zamana geri nasil ala bilirdim unuttum birde bilgisayar yabanci dil pek ugrastiriyor bir cozumu olan varmi
tesekkurler
başlat/programlar/donatılar/sistem araçları/sistemi geri yükleme sonra bir tarih seciyoruz ve ileri(next) yapıyoruz sonra pc kendiliğinden kapanacaktır sonra yeniden baslayacaktır UYARI=geçmiş bir zamana geri alırken hiç bir programın açık olmaması gerekir.
başlat/programlar/donatılar/sistem araçları/sistemi geri yükleme sonra bir tarih seciyoruz ve ileri(next) yapıyoruz sonra pc kendiliğinden kapanacaktır sonra yeniden baslayacaktır UYARI=geçmiş bir zamana geri alırken hiç bir programın açık olmaması gerekir.
pc yi geçmiş bir zamana geri almayı kapatma
bilgisayarım(kısayoluna değil)sağ tık özellikler-sistem geri yükleme-sistem geri yüklemeyi kapat kutucuğunu işaretli hale getiriyoruz tamam diyoruz bunu yaptığımızda sistem geri yükleme noktaları siliniyor,kutucuğun işaretini kaldırana kadar yeni sistem geri yükleme noktası oluşturulamıyor..
tesekkurler
başlat-çalıştır- msconfig yaz enter'la
genel sayfasında soldaki kutu "sistem geri yüklemeyi başlat"
Herkese iyi akşamlar diliyorum.Elimde bebeklik resmimi cep telefonu ile çektiğim görüntü var,bu resmi renklendirmek mümkün mü,bana yardımcı olabilecek arkadaş varmıdır?Şimdiden teşekkür ederim?
Herkese iyi akşamlar diliyorum.Elimde bebeklik resmimi cep telefonu ile çektiğim görüntü var,bu resmi renklendirmek mümkün mü,bana yardımcı olabilecek arkadaş varmıdır?Şimdiden teşekkür ederim?
Selam, bu mümkün ancak biraz uğraştırıcı bir konu, photoshop ile yapabilirsin veya yeni bir yazılım buldum bununla da yapabilirsin. Bu programın amacı sadece siyah-beyazı renklendirmek olduğundan işini daha iyi yapacak gibi görünüyor. Ancak program hakkında kullanım bilgisine sahip değilim.
Örnek ise aşağıda;
http://www.black-and-white-to-color.com/assets/images/db_images/db_db_beatles_original17.jpg
Yukarıdaki resim bu hale getirilimiş
http://www.black-and-white-to-color.com/assets/images/db_images/db_db_beatles_colour17.jpg
Programı ise;
http://www.black-and-white-to-color.com/cgi-bin/bmcount/clickmanager.cgi?dl=http://www.black-and-white-to-color.com/blkmagic.exe adresinden indirebilirsin. Program ücretlidir.
msn messenger chat kayıtlarının tutulduğu dosyaları okumak istiyorum fakat aşağıdaki uyarıyı veriyor.okuyabilmek için ne yapmalıyım.yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.(daha önce bu dosyaları okuyabiliyordum.fakat bu akşam yeni dosyalar açılmıyor.)
"XML sayfası görüntülenemiyor
XML girişi XSL stil sayfası kullanılarak görüntülenemez. Lütfen hatayı düzeltin ve Yinele düğmesini tıklatın veya daha sonra yeniden deneyin."
yinele düğmesini tıklamama rağmen açılmıyor.
selçuk efendi
12-05-2007, 22:47
bütün ayarların tutulduğu bir dosya var, o dosya klasörde yok ki bu hatayı veriyor.
bütün ayarların tutulduğu bir dosya var, o dosya klasörde yok ki bu hatayı veriyor.
message log. dosyası mı?o dosyayı bir işe yaramıyor diye bu akşam silmiştim.işin kötü yanı geri dönüşüm kutusundan da sildim.:vurkafa: :vurkafa:
msn messenger chat kayıtlarının tutulduğu dosyaları okumak istiyorum fakat aşağıdaki uyarıyı veriyor.okuyabilmek için ne yapmalıyım.yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.(daha önce bu dosyaları okuyabiliyordum.fakat bu akşam yeni dosyalar açılmıyor.)
XML girişi XSL stil sayfası kullanılarak görüntülenemez. Lütfen hatayı düzeltin ve Yinele düğmesini tıklatın veya daha sonra yeniden deneyin."
Bir öneri vereyim ama işini çözebilirmi bilmiyorum. Aşağıdaki adresten alacağın dosyayı mevcut olanın yerine koyacaksın ancak bunu yapmadan önce bu dosyanın bulunduğu yerdeki eskisinin bir yedeğini almak yerinde olur.
http://www.bart666.com/wp-content/uploads/2006/04/messenger-xsl.zip
Yukarıdaki dosyayı indirdikten sonra sendeki windows kurulumuna göre "C:\Documents and Settings\<your username>\My Documents\My Received Files\Kullanıcı Adı\History" adresine giderek oradaki MessageLog.xsl dosyasının adını değiştirebilirsin veya bir başka yere yedek alırsın. Sonrasında da dosyanın içindeki yenisini buraya kopyala, tekrar bir log'ları okumayı denersin. Eğer başarılı oluyorsan, ikinci aşama olan log tarihleri, saati vs'yi düzeltmek için bu dosyayı notepad ile açarak aşağıdaki satırlarıdaki bölümleri düzenlemek gerekiyor. Ama buna belki ihtiyaç olmadan sorunda giderilmiş olabilir. Messenger versiyonuna göre farklılık gösterebilir.
<xsl:variable name="ShowDate">0</xsl:variable> 0 olanı 1 yapınca tarih gösterir.
<xsl:variable name="ShowFrom">1</xsl:variable> burası aynen kalmalı
<xsl:variable name="ShowEvents">0</xsl:variable> burası da aynen kalabilir.
Umarım işine yarar, kolay gelsin...
Merhaba
MSN e kaydolan örneğin gmail uzantılı bir msn adresinini iptal ettiğinizde (sadece msn kaydını) aynı email adresini msn e başkasının kaydetmesi mümkün müdür ? Kaydederse, sizin msn listenize otomatik olarak ulaşabilir mi ? MSN'e belli bir süre girmediğinizde MSN kaydı kendiliğinden düşer iptal olur mu ?
Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
Merhaba
MSN e kaydolan örneğin gmail uzantılı bir msn adresinini iptal ettiğinizde (sadece msn kaydını) aynı email adresini msn e başkasının kaydetmesi mümkün müdür ? Kaydederse, sizin msn listenize otomatik olarak ulaşabilir mi ? MSN'e belli bir süre girmediğinizde MSN kaydı kendiliğinden düşer iptal olur mu ?
Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
1.soruya HAYIR
2.soruya 1.ciye HAYIR dediğimiz için direk HAYIR
3.soruyada HAYIR 15gün girmeyince mailleriniz silinir okadar.
BURASI MUŞTUR
14-05-2007, 00:06
message log. dosyası mı?o dosyayı bir işe yaramıyor diye bu akşam silmiştim.işin kötü yanı geri dönüşüm kutusundan da sildim.:vurkafa: :vurkafa:
Peki "sistem geri yükleme" yapsanız...Belki bir çözüm olur:super:
kötü bir öneri olacak ama..
önce kayıtların tutuldugu kısmın bir kopyasını başka bir klasöre alın. daha sonra msn i tekrar kurun. kayıtlar o kısımda duruyorsa / okumanıza izin verir. durmuyorsa kopyaladıgınız yerden tekrar o klasöre kopyalayın / yine izin verir.
tabi varsayımdır , denenmemiştir.
kanas2000
14-05-2007, 21:59
baglantı cok yavasladı stop.p.c cok yavasladı stop sayfaları acana kadar akla karayı secıyorum stop virus trojen ebola sarbon vss hıc bır sey yok stop.yeni format yedi stop.galı suan cökuyor benım p.c.
SaVaRoNa
17-05-2007, 17:44
Bilgisaayarımda messenger lıve yüklü hesabım hotmail,yaklaşık bir haftadır msn normal çalışıyor ama Epostalarımı açamıyorum şu aşağıdaki yazı beliriyor..:
MSN
ERROR
Help
ERROR
Due to an internal error your request cannot be processed. We apologize for the inconvenience. Please try again later.
If you are attempting to reactivate your account, we're sorry but your request cannot be processed at this time.
Please do the following:
Close all web browser windows.
Restart your web browser.
Return to http://www.hotmail.com to sign in.
© 2007 Microsoft TERMS OF USE Advertise TRUSTe Approved Privacy Statement GetNetWise Anti-Spam Policy
Çok araştırdım ama sorunu çözemedim virüs proğramları birşey bulamadı zaten başka bir çok Pc de denedim hep aynı sayfa çıkıyor bilen bir arkadaşım yardımcı olursa çok sevinirim çıkan sayfanın orjinalini altta ekledim..www.hotmail.com sayfasını tıkladığımdada direk ilk denemeden sonra alttaki sayfa açılıyor..
Bilgisaayarımda messenger lıve yüklü hesabım hotmail,yaklaşık bir haftadır msn normal çalışıyor ama Epostalarımı açamıyorum şu aşağıdaki yazı beliriyor..:
http://img526.imageshack.us/img526/1484/hotmailjx0.png (http://imageshack.us)
Sn.Savanora, by23fd.bay23.hotmail.msn.com adresinden giderek mesajlarınızı kontrol edebilirsiniz. IE6'da bu hata oluşuyor, kesin çözümü SP2'lerdeki ve sonrasındaki güncellemelerle sağlanıyor. Zaten güncelleme yapabilirseniz IE 7.0'a yükselecek olan sürüm ile sorun da ortadan kalkacaktır.
SaVaRoNa
17-05-2007, 21:41
Sn.Savanora, by23fd.bay23.hotmail.msn.com adresinden giderek mesajlarınızı kontrol edebilirsiniz. IE6'da bu hata oluşuyor, kesin çözümü SP2'lerdeki ve sonrasındaki güncellemelerle sağlanıyor. Zaten güncelleme yapabilirseniz IE 7.0'a yükselecek olan sürüm ile sorun da ortadan kalkacaktır.
Sayın erasure ilginize teşekkürler zaten aklıma hemen siz gelmiştiniz ama garip olan internet cafe lerde bir çok Pc de denedim hepsinde aynı sonuç verdi donanımlı güncel arkadaşların Pc lerinde denedim yine değişmiyor,güncelleştirmelerimi denetledim microsoft uptade den bir eksik bulunamadı Mailleri okumam için verdiğiniz adresi tarayıcıda açıyorum yine aynı sayfa açılıyor...
Sayın erasure ilginize teşekkürler zaten aklıma hemen siz gelmiştiniz ama garip olan internet cafe lerde bir çok Pc de denedim hepsinde aynı sonuç verdi donanımlı güncel arkadaşların Pc lerinde denedim yine değişmiyor,güncelleştirmelerimi denetledim microsoft uptade den bir eksik bulunamadı Mailleri okumam için verdiğiniz adresi tarayıcıda açıyorum yine aynı sayfa açılıyor...
Böyle bir hata vermesi belki de IE'ye yapılan bir plug-in'den dolayı da olabilir. Bende hotmail'i benzer sistemlerle okuyorum ve sorun yok. Bir öneri olarak farklı bir browser deneyebilirsiniz. Aynı sorunu onlarla yaşıyorsanız bilgisayarlarınızda ters birşeyler var gibi yorumlanabilir. Bunun haricinde eğer eski bir hotmail hesabınız ise outlook express içerisinde de bunu tanıtarak kullanabilirsiniz veya office setinde gelen outlook ile de mail okumayı deneyebilirsiniz. Ama sanki browser'da ters bir eklentiler var gibi görünüyor. İnternet cafe'lerde email hesaplarınızı pek kontrol etmeyin derim, pusuya yatarak bilgi çalmak isteyen çok değişik vatandaşlar var.
SaVaRoNa
17-05-2007, 22:01
Böyle bir hata vermesi belki de IE'ye yapılan bir plug-in'den dolayı da olabilir. Bende hotmail'i benzer sistemlerle okuyorum ve sorun yok. Bir öneri olarak farklı bir browser deneyebilirsiniz. Aynı sorunu onlarla yaşıyorsanız bilgisayarlarınızda ters birşeyler var gibi yorumlanabilir. Bunun haricinde eğer eski bir hotmail hesabınız ise outlook express içerisinde de bunu tanıtarak kullanabilirsiniz veya office setinde gelen outlook ile de mail okumayı deneyebilirsiniz. Ama sanki browser'da ters bir eklentiler var gibi görünüyor. İnternet cafe'lerde email hesaplarınızı pek kontrol etmeyin derim, pusuya yatarak bilgi çalmak isteyen çok değişik vatandaşlar var.
Sayın Erasure bilgilerimizi size özelden yolluyorum ben beceremeyecem hatta bulunduğum şehirde onlarca iş bilen şahısla görüştüm bir fikir alamadım,yardımcı olursanız beni çok mutlu edersiniz...
2 gündür ie7 kendi kendine kapanmaya başladı.Firewall antivirüs ve antispy yüklü.Acep Nedendir?
2 gündür ie7 kendi kendine kapanmaya başladı.Firewall antivirüs ve antispy yüklü.Acep Nedendir?
kaldıracaksın explorer i kuracaksın firefox u rahatına bakacaksın, ne virüsü, ne mantarı hiç bişi bulaşamaz...
baglantı cok yavasladı stop.p.c cok yavasladı stop sayfaları acana kadar akla karayı secıyorum stop virus trojen ebola sarbon vss hıc bır sey yok stop.yeni format yedi stop.galı suan cökuyor benım p.c.
benimde aynı sorunum var.Yeni format yemesine rağmen yavaşladı.
Özellikle açılışta epey yoruluyor gariban.
Yokmu bir doktor?
spyware doctor 5 ile tarama yaptırdınız mı sistemi? spam, casus yazılım vs konusunda uzman bir yazılım..deneyin bununla ..
Western Digital 160 GB 2.5'' WD Passport USB 2.0 Portable
bu aleti aldim harici hard disk bu bildigim kadariyla usb ile baglaniyor usb yi bagladim bilgisayar taniyor onu bu aygiti tanidi diyor ama devam etmiyor normal usb belleki takinca onume pencere aciliyor veya bilgisayarimdan bakinca o aygiti goruyorum ama bu aygit gorunmuyor bilgisayarimi tiklayinca cd si yoktu icinde gerci tanidi xp vista uyumlu yaziyo ustunde tanimasi icin ne yapmam lazim
her halde sn erasure nin alanina giriyor
Western Digital 160 GB 2.5'' WD Passport USB 2.0 Portable
bu aleti aldim harici hard disk bu bildigim kadariyla usb ile baglaniyor usb yi bagladim bilgisayar taniyor onu bu aygiti tanidi diyor ama devam etmiyor normal usb belleki takinca onume pencere aciliyor veya bilgisayarimdan bakinca o aygiti goruyorum ama bu aygit gorunmuyor bilgisayarimi tiklayinca cd si yoktu icinde gerci tanidi xp vista uyumlu yaziyo ustunde tanimasi icin ne yapmam lazim
her halde sn erasure nin alanina giriyor
Selam, öncelikle harddisk olduğu için USB'den tanımış olsa bile disk sıfır olacağından partition oluşturmakla işe başlamanız gerekiyor. Sonraki aşamada da NTFS'e formatlanması ile disk hazır hale gelecektir. Birkaç hafta önce smartmedia isimli ürünü kardeşime almıştık, bu işlemleri orada da yaptım. Benzer adımları sizinde yapmanız gerekiyor diye düşünüyorum...
Selam, öncelikle harddisk olduğu için USB'den tanımış olsa bile disk sıfır olacağından partition oluşturmakla işe başlamanız gerekiyor. Sonraki aşamada da NTFS'e formatlanması ile disk hazır hale gelecektir. Birkaç hafta önce smartmedia isimli ürünü kardeşime almıştık, bu işlemleri orada da yaptım. Benzer adımları sizinde yapmanız gerekiyor diye düşünüyorum...
syn erasure bilgisayar ozurlu biri olduguma gore bunu benim yapma sansim yok gibi geliyor bana kolay midir yoksa bilgisayarciyami gitmem gerekiyor <