PDA

View Full Version : Bilgisayarım daki sorunlar

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Erasure
03-08-2007, 20:55
Sn. Erasure ve Musty,

İlginiz ve yardımlarınız için teşekkürler! :super:

Diğer sorun için biraz araştırdım ve sayfa tasarımında bir sorunun olduğunu düşündüm. Türkçe yerine ingilizce tasarlanmış bölümde aynı sorunun olup olmadığına baktım ve sorun orada yok. İstenilen dosyalar aşağıda da göreceğiniz gibi ekrana geliyor. Bir uyumsuzluk var gibi ve eski bir browser ile kullanmanız iyi olacaktır...

http://img466.imageshack.us/img466/3449/snap028vu5.jpg (http://imageshack.us)

ma©hbet
03-08-2007, 21:45
Dün IE7 yi kaldırıp IE6 ya dönmüştüm "chm" sorunu için. Bu sitedeki IE ile iki sürüm arasındaki görünüm farkınıda bu şekilde öğrendim,
"chm" uzantılı dosyalarla ilgili sorun çözülmeyince de yine IE7 ye yükselttim. Artık bu ve bunun gibi IE7 ile sorun çıkartan siteleri Firefoxla açmam lazım mecburen:arf:

furkav
03-08-2007, 22:47
merhaba sy erasure kespery virus taramasından sonra java sun programı devre dışı kaldı.java sun nun kendi programından aynısını yükledikten sonra.çalıştıramıyorum.uyarı mesajı veriyor:
aynen: java setup
this software has already been installed on your computer.would you like to reinstall it?yazısı çıkıyor.ve haliyle borsa ekranları vs çalışmıyor.nod 32 ve ad aware ile taratırdım.sonra norton disc doctor ile temizledim ama fayda etmedi.format atmam dışında bir seçeneğim varmı acaba saygılar.

Erasure
03-08-2007, 23:06
merhaba sy erasure kespery virus taramasından sonra java sun programı devre dışı kaldı.java sun nun kendi programından aynısını yükledikten sonra.çalıştıramıyorum.uyarı mesajı veriyor:
aynen: java setup
this software has already been installed on your computer.would you like to reinstall it?yazısı çıkıyor.ve haliyle borsa ekranları vs çalışmıyor.nod 32 ve ad aware ile taratırdım.sonra norton disc doctor ile temizledim ama fayda etmedi.format atmam dışında bir seçeneğim varmı acaba saygılar.

Sun java ile virus programlarının pek ilgisi yok. Verdiği mesaj üzerinden yorumlarsak; java'nın bilgisayarınızda yüklü olduğunu bunu yeniden yükleyip yüklemeyeceğinizi soruyor. Gelelim yapılacaklara; öncelikle mevcut javanın güncel sürümünü http://www.java.com/en/download/manual.jsp adresine giderek indirin. Ancak yenisini yüklemeden önce kurulu olanı sistemden kaldırın ve yeniden bilgisayarınızı başlatın. Sonrasında da yeni indirilen sürümü sisteminize yükleyin. Yükleme sonrasında eğer sizden güncelleme yapmanızı isterse buna da olumlu cevap verin ve güncelleme aşamasını tamamlayın. Sonrasında da aşağıdaki gibi java'nın aktif olup olmadını kullandığınız browser içerisinden kontrol edin. Çok uzak ihtimal ama eğer başka sorunlardan dolayı sisteminiz stabil değilse; yeni bir işletim sistemini yüklersiniz ama bu durum için buna kesinlikle gerek yok. Kolay gelsin...

http://img329.imageshack.us/img329/1552/snap030bg4.jpg (http://imageshack.us)

furkav
04-08-2007, 08:59
sy ERASURE :kurulu olan java zarar görmüş olabilir.program ekle kaldırdan kalkmıyor.acaba regedit ten bulup silmemmi lazım yoksa anahtar değerini değiştirmemi gerekir.AYRICA regedit ten nasıl bir yol izlemem lazım .zahmet verdiğim için özür dilerim.saygılar.

Erasure
04-08-2007, 09:57
sy ERASURE :kurulu olan java zarar görmüş olabilir.program ekle kaldırdan kalkmıyor.acaba regedit ten bulup silmemmi lazım yoksa anahtar değerini değiştirmemi gerekir.AYRICA regedit ten nasıl bir yol izlemem lazım .zahmet verdiğim için özür dilerim.saygılar.

http://www.java.com/en/download/help/regkey_addremove.xml adresinde sizdeki durum için çözüm üretilmiş, isterseniz bunu bir deneyin. Program ekle/kaldır sonrasında registry'de kalan kayıtların silinmesi için adımları anlatıyor, umarım ingilizce sorununuz yoktur. Bu anahtarı bilgisayarımdan kontrol ettim ama vista'da bulamadım. Vista önceki sürümlerde çalıştığı ifade ediliyor. Şansınızı bir deneyin, kolay gelsin...

furkav
04-08-2007, 11:05
teşekkürler dostum işime yaradı saygılar.

Erasure
04-08-2007, 12:41
teşekkürler dostum işime yaradı saygılar.

Birşey değil, sorunun çözülmesine sevindim. Sorunsuz bilgisayar olmaz,
bu işlerin içinde olmama rağmen kendi makinamda bile sorun bitmiyor,
ama sizlere göre çok fazla şey yüklüyorum ve deniyorum, başka türlü
programları tanıyamıyorum. Neyse iyi günler, kolay gelsin...

neeldo
05-08-2007, 16:52
Sayın Erasure az önce bilgisayarıma Lavasoft Ad-Aware 2007 Professional Edition kurdum ancak tarama yaparken nod 32 trojan olarak algıladı.Acaba gerçekten trojanmı var içinde.

park1234
06-08-2007, 11:15
yahu benim bilgisayarda bir yazı çıkmaya başladı.bilgisayardan tam anlamadığımızdan ne oldugunuda bilemedim bilen varsa yazabilirmi acaba teşekkürler...yazı şöyle

(sanal bellek en küçük degeri çok küçük) bu yazıdan sonra bilgisayarda bazı programları acamaz oldum bazılarıda açılıyor ama istediğim verim hızı yok....

selçuk efendi
06-08-2007, 11:17
Ram'i yükseltmek gerekiyor sanırım. Böyle bir durumda, mevcut haliyle bilgisayarı yeniden başlatmak çözüm olabilir...

ayyan
06-08-2007, 11:42
yahu benim bilgisayarda bir yazı çıkmaya başladı.bilgisayardan tam anlamadığımızdan ne oldugunuda bilemedim bilen varsa yazabilirmi acaba teşekkürler...yazı şöyle

(sanal bellek en küçük degeri çok küçük) bu yazıdan sonra bilgisayarda bazı programları acamaz oldum bazılarıda açılıyor ama istediğim verim hızı yok....

benim başıma da gelmişti sanırım..

xp kullanıyorsanız görev yöneticisi veya oralardan biryerden sanal bellek yöneticisi var, ben orayı kurcalamıştım ama hiçbir işe yaramamıştı..

çok emin olmamakla beraber ram ler tozlandığı için olmuştu diye hatırlıyorum .. (ram arttırmadım , sanal ram ayarlarını da değiştirmedim.. yok yok ram leri temizledim ben ..)

park1234
06-08-2007, 12:28
benim başıma da gelmişti sanırım..

xp kullanıyorsanız görev yöneticisi veya oralardan biryerden sanal bellek yöneticisi var, ben orayı kurcalamıştım ama hiçbir işe yaramamıştı..

çok emin olmamakla beraber ram ler tozlandığı için olmuştu diye hatırlıyorum .. (ram arttırmadım , sanal ram ayarlarını da değiştirmedim.. yok yok ram leri temizledim ben ..)

evet xp kullanıyorum.bilgisayarım laptop bu arada:arf:

ayyan
06-08-2007, 12:34
evet xp kullanıyorum.bilgisayarım laptop bu arada:arf:

o zaman başka birşeydir..

şubat-mayıs arası bu başlık altındaki mesajlara bir bakayım ben.. öyle bir konu hatırlıyorum ama tam emin değilim..

sn Erasure buralardaysa işin doğrusunu biliyordur eminim :)

Von
06-08-2007, 12:49

Sanal bellek sekmesinden onu yükseltmeniz gerek. Ancak muhtemelen bilgisayarı oldukça yoran yeni bir program yüklemişsiniz veya bilgisayarınıza virüs girmiş. Sorunu daha iyi tarif ederseniz belki daha rahat yardımcı olunabilir.

Erasure
06-08-2007, 12:53
Sayın Erasure az önce bilgisayarıma Lavasoft Ad-Aware 2007 Professional Edition kurdum ancak tarama yaparken nod 32 trojan olarak algıladı.Acaba gerçekten trojanmı var içinde.

Büyük ihtimalle nod32'in karantinaya aldığı bir dosyayı bulmuş olabilir veya Nod32'nizin crack vs'si varsa bununla beraber gelen bir dosya da olabilir. Eğer başka bir virus programınız varsa birde bununla full arama yapabilirsiniz. Hatta ad-aware ile spyboot search & destroy'u da kullanarak full bir arama yapmayı deneyin. Sorun çözümsüz değil, biraz vakit alıcıdır. Son önerim ise bulduğu virus'un adına göre üretilmiş bir removal tool (sadece o virus'u silebilen) ile sorunun çözümü için adım atılabilir. Kolay gelsin...

Erasure
06-08-2007, 13:05

Aşağıdaki kısım el ile ayarlanmış ve bu da çok düşük ise bu mesajı verir, bunu windows'un otomatik yönetmesi için ayarlarsanız sorun da kaybolacaktır. Arkasından da defrag veya disk birleştirme işlemi yapın. Kolay gelsin...

http://img378.imageshack.us/img378/9585/snap033rl3.jpg (http://imageshack.us)

Musty
08-08-2007, 01:05

Harddiskinizde yeteri kadar yer kalmamışsa, windows sanal bellek için yer ayıramaz. Diskten 1 GB kadar yer boşaltın. Sayın Erasure'ın belirttiği yerdeki ayarlardan minimum olarak 1000 MB yazın.
Boylece windows 1 gb lık yeri ayıracak. Muhtemel hata bundan kaynaklanıyodur.

dolasanruzgar
08-08-2007, 01:14
Harddiskinizde yeteri kadar yer kalmamışsa, windows sanal bellek için yer ayıramaz. Diskten 1 GB kadar yer boşaltın. Sayın Erasure'ın belirttiği yerdeki ayarlardan minimum olarak 1000 MB yazın.
Boylece windows 1 gb lık yeri ayıracak. Muhtemel hata bundan kaynaklanıyodur.

aynı zamanda gmailin 2gb sanal kota vediğini biliyormusunuz. direk bilgisayarımdan görüp sanal hardiski interneti olan bütün makinalarda içindeki arşivlerinizle birlik çok hızlı ve rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.
2gb flash bellek 35 ytl.
bunda
para yok taşıma derdi yok. :) beleş

JAKO
09-08-2007, 09:44
donanım tarama sürücü güncelleme için link

http://scan.driverguide.com/scan.php?driverid=31370

Detay
09-08-2007, 11:58
matrıks sorunum
butun takaslar bu sekılde cıkıyor

Acemi Çaylak
09-08-2007, 12:23
matrıks sorunum
butun takaslar bu sekılde cıkıyor

Biliyorum, pek yardımcı olmayacak, ama aynı kağıt ve tarih aralığında bende herşey normal gözüküyor. Başka bir kağıt için bakmayı denediniz mi? Matriks'i bir kapatıp açsanız? Biliyorsunuz, bilgisayar problemlerinin %90'ı kapat - aç yöntemiyle çözülür. :) Olmazsa Matriks menüsünde Ayarlar --> Tarihsel Veri Tamamlama (Download) komutunu verip çıkan pencerede "Takas, Üye/Hisse Dağılımları ve Üye İşlem Hacimleri Tamamla"dan bütün takas verilerini tekrar indirebilirsiniz. Sorun sanki 8 Ağustos'taki verilerin bir şekilde bilgisayarınızda olmaması ya da Matriks'in bunu bu şekilde algılaması gibi geliyor.

Detay
09-08-2007, 14:03
pekı cok tesekkur ederım verı nası yok anlamadım hadı kapalı olsa neyse dıcem ama

Detay
09-08-2007, 14:18
Biliyorum, pek yardımcı olmayacak, ama aynı kağıt ve tarih aralığında bende herşey normal gözüküyor. Başka bir kağıt için bakmayı denediniz mi? Matriks'i bir kapatıp açsanız? Biliyorsunuz, bilgisayar problemlerinin %90'ı kapat - aç yöntemiyle çözülür. :) Olmazsa Matriks menüsünde Ayarlar --> Tarihsel Veri Tamamlama (Download) komutunu verip çıkan pencerede "Takas, Üye/Hisse Dağılımları ve Üye İşlem Hacimleri Tamamla"dan bütün takas verilerini tekrar indirebilirsiniz. Sorun sanki 8 Ağustos'taki verilerin bir şekilde bilgisayarınızda olmaması ya da Matriks'in bunu bu şekilde algılaması gibi geliyor.

ayarlar da tarıhsel verı tamamlama secenegı yok yalnız !
kı oyle bır komut da veremedım

Von
09-08-2007, 18:07
Şöyle bir sıkıntım var en pratik biçimde nasıl çözerim ?

Elimde Word formatında hazırlanmış bir tablo var. Bu tablonun örneğin 5,6 ve 7. kolonundaki rakamları eşit rakamlara bölerek aynı tabloyu yeni rakamlara göre oluşturacağım. Excele aktarıp formülüze etsem tekrar aynı tabloyu oluşturmak vakit alır. Tablo ve rakam sayısı oldukça fazla.

Neler yapılabilir ?

Erasure
09-08-2007, 18:51
Şöyle bir sıkıntım var en pratik biçimde nasıl çözerim ?

Elimde Word formatında hazırlanmış bir tablo var. Bu tablonun örneğin 5,6 ve 7. kolonundaki rakamları eşit rakamlara bölerek aynı tabloyu yeni rakamlara göre oluşturacağım. Excele aktarıp formülüze etsem tekrar aynı tabloyu oluşturmak vakit alır. Tablo ve rakam sayısı oldukça fazla.

Neler yapılabilir ?

Aşağıdaki resime göre çözümü basit, işlem aşamaları ise şöyle;
Bir kere word'de işlem yaptırmanız zor. Excel'de çözeceksiniz. Ancak farklı bir yöntemle; sizin bahsettiğiniz gibi bir word içinde bir tablo yaptım ve içine rakamları doldurdum. Sonrada bu tabloyu komple kopyalayarak aşağıda da göreceğiniz gibi word içerisinden Insert Excel Sayfası ile yarattığım yeni yere aldım. Hesaplamalar sonrasında da aynı şeyi yukarıda ilk tablonun yerine tekrar yapıştırdım. Bu ilk önerilebilecek çözüm. Diğer çözüm ise; eğer word dosyanızda bu tablolar ile beraber yazı vs'de bulunuyorsa ve her seferinde birşeyler hesaplanacaksa; bu durumda her tablonun altına yeni bir excel tablosu yapın ve bilgileri buraya taşıyın. Bunu yaptığınızda sonradan tablodaki sayılarda kolayca işlem yapabilirsiniz. Başka bir yöntem bilmiyorum. Sonuçta biraz uğraşacaksınız. Kolay gelsin...

http://img263.imageshack.us/img263/4131/snap040rr2.jpg (http://imageshack.us)

neeldo
09-08-2007, 19:22
Büyük ihtimalle nod32'in karantinaya aldığı bir dosyayı bulmuş olabilir veya Nod32'nizin crack vs'si varsa bununla beraber gelen bir dosya da olabilir. Eğer başka bir virus programınız varsa birde bununla full arama yapabilirsiniz. Hatta ad-aware ile spyboot search & destroy'u da kullanarak full bir arama yapmayı deneyin. Sorun çözümsüz değil, biraz vakit alıcıdır. Son önerim ise bulduğu virus'un adına göre üretilmiş bir removal tool (sadece o virus'u silebilen) ile sorunun çözümü için adım atılabilir. Kolay gelsin...

Teşekkür ederim sayın Erasure.Ad-aware in crackinde sanırım virüs vardı onu kaldırınca sorun kalmadı.

JAKO
18-08-2007, 10:42
Backdoor.Win32.Small.na

kendisini gizleyen bu trojanı anti trojan programları ile antivirüs programları ile kaldırmayı başaramadım.

Erasure
18-08-2007, 11:15
Backdoor.Win32.Small.nakendisini gizleyen bu trojanı anti trojan programları ile antivirüs programları ile kaldırmayı başaramadım.

Sn.Jako, Backdoor.Win32.Small.na olarak biraz araştırdım, fazla detay yok, ancak aslında bu Backdoor.Win32.Small sülalesi ve buna bağlı win32 türevinde olduğundan Spyboot Search & Destroy, Spy Sweeper'ın temizleyebildiğini birkaç yerden öğrendim. Ancak sizin sorununuzu çözebilirmi bilmiyorum. Spyboot Search & Destroy iyi bir program bunu http://www.kujoe.com/freeware/spybotsd14.exe adresinden alarak kullanabilirsiniz. Backdoor.Win32.Small zararsız olduğunu söylüyorlar, hatta low risk sınıfına almışlar ama yine de güvenmemek gerekir. Şimdilik önerebileceğim bu yönde, Umarım sorunu aşarsınız, kolay gelsin...

furkav
18-08-2007, 14:20
merhaba syn. ERASURE i explorer ekranı yaklaşık 10 dak.dan sonra donmaya başladı.biraz beklediğim zaman ekrana aynen şu yazıyla uyarı veriyor

0x7ca02221 adresindeki yönerge , 0x00070000 bellek adresine başvurdu.
Bellek read olamadı.

diye bir yazı çıkıyor.özellikle matrix ekranı açıkken çıkıyor ve donduruyor.tamam ve iptal seçeneği de var birini tıkladığım zaman bütün int expl.sayfaları kapanıyor.nod 32 kullanıyorum.
sayglr.

Erasure
18-08-2007, 14:34
merhaba syn. ERASURE i explorer ekranı yaklaşık 10 dak.dan sonra donmaya başladı.biraz beklediğim zaman ekrana aynen şu yazıyla uyarı veriyor

0x7ca02221 adresindeki yönerge , 0x00070000 bellek adresine başvurdu.
Bellek read olamadı.

diye bir yazı çıkıyor.özellikle matrix ekranı açıkken çıkıyor ve donduruyor.tamam ve iptal seçeneği de var birini tıkladığım zaman bütün int expl.sayfaları kapanıyor.nod 32 kullanıyorum.
sayglr.

0x7ca02221 sorununa bakmak istedim ama böyle bir detay bulamadım. Ancak yardımcı olabilirmiyim bilmemekle beraber sorunun Matriks'ten dolayı kaynaklanmasını göz önüne alırsak başka bir browser ile sadece matriks'i kullanmayı deneyebilirsiniz. Matriks kullanmadığım için sorunlara pek yardımcı olamıyorum ama en azından farklı browser'lar deneyebilirsiniz. Bir alternatif öneri ise IE içerisindeki Add-On'ları duruma göre kapatıp açarak size sorun çıkarmayacak olanları aktif edebilirsiniz veya Matriks ile çalışmasında sorun olan add-on'lar olabilir bunları tek-tek denemeniz gerekebilir. Bir başka önerim ise eğer java ile çalışıyorsa ve sizdeki sürümlerin güncellenmesini sağlayarak javanın sorununu giderebilirseniz, bu belki matriks'e de yardımcı olabilir. Yazdıklarınıza göre sadece matriks'te bunların oluşması sorunun tamamen bu programdan kaynaklandığını ve bir uyumsuzluk olduğunu gösteriyor. Son olarak programın üreticisinin sitesinden yardım istenebilir. Umarım sorunu çözersiniz, kolay gelsin...

JAKO
21-08-2007, 09:56
xp ile format atmayı yeniden kurmayı gösterir simülatör

http://www.echoproject.net/en/software/catalog/winxp/winxp_simulator.exe

aniden
22-08-2007, 22:17
Sayın uzman arkadaşlar
Bilgisayarımdaki 2. harddiskin içindekiler yanlışlıkla silindi. Ancak veriler normalde gozukmemesine ragmen mevcut recover programları ile bulunabılmekte. Benım sıkıntım sınırlama olmadan ücretsiz tavsiye edeceğiniz programla buyuk dosyalarıda kurtarmam gerekmekte. Şu andaki programla küçük (64 kb ta kadar) dosyalları kurtardım. Diğer büyük dosyalar için ne kullanabılırım. Tavsiyeleriniz için şimdiden tesekkurler.

Detay
22-08-2007, 22:23
ustatlar explorer da soyle bır hata alıyorum ::::

AppName: iexplore.exe AppVer: 6.0.2800.1106 ModName: getflash.dll
ModVer: 1.0.0.1 Offset: 00008c40

ve hata raporu gonderme dedıgım de sayfa kapanıyor...

yardımlarınızı esırgemezsenız sevınırım ...

MIHNANA
22-08-2007, 22:51
Kaspersy 7.0 kullanmaya başladım fakat birkaç gündür Denetim Masası-Ekle/Kaldır menüsü ve İnternet Explorer Tarayıcısı çalışmıyor sanırım güvenlik duvarı engelliyor. Kaspersy 7.0'ı kapatırsam her ikiside normale dönüyor. Kafam karıştı bu ayarları nereden değiştirebilirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

ayyan
22-08-2007, 23:11
Kaspersy 7.0 kullanmaya başladım fakat birkaç gündür Denetim Masası-Ekle/Kaldır menüsü ve İnternet Explorer Tarayıcısı çalışmıyor sanırım güvenlik duvarı engelliyor. Kaspersy 7.0'ı kapatırsam her ikiside normale dönüyor. Kafam karıştı bu ayarları nereden değiştirebilirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

ben kaldırdım kurtuldum..
güvenlik iyi birşey de.. önemli bir işlem anında çalışmamı engellemesi hiç hoş olmuyor..

Erasure
22-08-2007, 23:51
ustatlar explorer da soyle bır hata alıyorum ::::

AppName: iexplore.exe AppVer: 6.0.2800.1106 ModName: getflash.dll
ModVer: 1.0.0.1 Offset: 00008c40

ve hata raporu gonderme dedıgım de sayfa kapanıyor...

yardımlarınızı esırgemezsenız sevınırım ...

Birkaç yere baktım, flashget indirme programının IE içine eklediği eklentiden dolayı bu sorun oluşuyormuş. Ancak çözüm önerilmemiş, çözümü ben önereyim ama işe yararmı bilmiyorum. İlk alternatif IE'ye Add-on yani bir eklenti olarak dahil olduğundan Tools-Araçlar içerisinden Manage Add-ons / Eklentileri düzenle filan gibi yerden flashget'in browser'a ait uzantılarını disable - devre dışı bırakabilirsin. 2nci öneri ise flashget'i tamamen sistemden kaldırabilirsin veya sürümü güncelleyerek olası hatalı versiyonunu düzeltebilirsin. Şimdilik öneri listesi bu kadar, kolay gelsin...

Erasure
22-08-2007, 23:58
Sayın uzman arkadaşlar
Bilgisayarımdaki 2. harddiskin içindekiler yanlışlıkla silindi. Ancak veriler normalde gozukmemesine ragmen mevcut recover programları ile bulunabılmekte. Benım sıkıntım sınırlama olmadan ücretsiz tavsiye edeceğiniz programla buyuk dosyalarıda kurtarmam gerekmekte. Şu andaki programla küçük (64 kb ta kadar) dosyalları kurtardım. Diğer büyük dosyalar için ne kullanabılırım. Tavsiyeleriniz için şimdiden tesekkurler.

Bir tane free-ücretsiz önereyim ama işini görürmü bilmiyorum. Kullanılan tüm partition tiplerini destekliyor (FAT 12/16/32 ve NTFS)
http://www.pcinspector.de/file_recovery/tr/welcome.htm adresinden gereken bilgileri Türkçe olarak alabilirsin. Ama harddisk üzerinde fiziksel bir bozulma varsa ve oradaki verileri kurtarmaya çalışıyorsan bu durumda işine yaramayacaktır. Umarım sorunu aşarsın, kolay gelsin...

Programın adı PC Inspector File Recovery olarak isimlenmiş...

Erasure
23-08-2007, 00:16

Bildiğim kadarıyla bu tip bir engelleme ancak user account - kullanıcı hesaplarının tipi ile ilgili bir detaydır. Her gelenin sisteme istediği gibi birşeyleri engellemesi için yapılır. Genellikle de Guest hesabı bu iş içindir, sadece basit kullanıcı olarak sisteme giriş yapar ve bazı şeyleri kullanabilir. Öte yanda Denetim masasındaki Ekle-kaldır'ın menüsünün çalışmaması böyle bir duruma işaret gibi ama kesin birşey söyleyemiyorum. Kasper ise bu tip bir engelleme yapmaz, çok garip olan bu iki yerin kullanımını kısıtlaması pek normal değil. Elimdeki sürüm içerisinden bu tip bir ayar kısıtlaması vs aradım ama girdiğim menülerin hiçbirinde böyle bir detaya rastlamadım. Başka bir sorun olabilir veya başka bir programın etkisi olabilir. Şimdilik önebileceğim bunlar, size kolay gelsin...

Erasure
23-08-2007, 09:39

Antivirus için bir öneri de bulunmuştum ama bir üyemizin de bilgilendirmesi sonucunda Internet Security içerisinden aşağıda gösterildiği gibi ayarların yapılması sorunuzu sanırım çözecektir. Application içerisinden Rules for Application'un seçilmesi sonrasında bu uygulamaya ait diğer alt seçenekleri düzelteceksiniz. Umarım sorunu aşarsınız, kolay gelsin...

http://img211.imageshack.us/img211/2479/kasperqn41yg3.jpg (http://imageshack.us)

http://img210.imageshack.us/img210/5826/kasper1rs61fc9.jpg (http://imageshack.us)

zep
23-08-2007, 13:04
http://img45.imageshack.us/img45/8495/70jg.jpg

format atarken bu ekranda kilitlenip kalıyorum. ne enter ne de esc tuşlarına basabiliyorum. neden yapar ki bunu ?

Erasure
23-08-2007, 14:51
format atarken bu ekranda kilitlenip kalıyorum. ne enter ne de esc tuşlarına basabiliyorum. neden yapar ki bunu ?

5 GB'lık pek disk kalmadı ama madem ki yüklemek istiyorsunuz... Olası önerim ise şöyle; eğer harddisk üzerinde bilgi yoksa (ki ekran görüntüsünden böyle anlıyorum) harddisk üzerindeki diğer partition (D'yi) de silin ve sonrada C'yi silin. Ortada sadece tanımlanmamış bir 5 GB'lık harddisk olacaktır. Eğer 2nci bir bölüm gerekli değilse tek bir bölüm olarak partition'u oluşturun ve bunu da NTFS ile formatlayın. Ancak ben bunu 4 GB C ve 1 GB'ta D olarak kullanacağım derseniz, ya bunun miktarları ile oynayın ya da en kısa sürede yeni bir disk'e yönelin.

Gelelim diğer kısıma; oldu ya yukarıdaki yapılanlara herhangi bir tepki vermiyorsa; uzak ihtimal olmakla beraber harddisk üzerinde bozulmalar oluşabilir. Eğer ciddi bir sorun varsa, eski bios'lar içinde Low Level Format kısmı vardır, yüzeye düşük seviyeli format atarak harddisk düzenler ama bu işlem sonrasında harddisk yüzeyi tamamen kazınacağından geri dönüş yok.

Benim tavsiyem PATA bir disk alarak (Seagate ve Samsung'da 80 GB'lık 75YTL KDV dahil) bu konuda daha geniş bir çözüme ulaşmanız, zira birkaç program sonrasında burada yer kalmayacaktır. Bilgisayarımda 900 GB'a yakın diskler kullanıyorum.

Son bir önerim olsun; eğer kullandığınız XP disk'inde bir sorun varsa; mevcut disk'i başka bir sisteme takarak oradaki sistemden sıfırlayın ve sonrasında tekrar yüklemeyi deneyin veya başka bir XP CD'si kopyası ile aynı işlemleri tekrarlayın. İyi günler, kolay gelsin....

zep
23-08-2007, 14:56
yok yok 5 gb değil sn erasure, onu bir forumdan yapıştırdım. çünkü o aşamada screen alamadım. 2 hd var. hepsi ntfs, biri 30-50, ötekisi de 20gb olarak. c: 30 olanda şu an kurulu xp mevcut, diğerleri data,mp3, film vs. var.

Erasure
23-08-2007, 15:15
yok yok 5 gb değil sn erasure, onu bir forumdan yapıştırdım. çünkü o aşamada screen alamadım. 2 hd var. hepsi ntfs, biri 30-50, ötekisi de 20gb olarak. c: 30 olanda şu an kurulu xp mevcut, diğerleri data,mp3, film vs. var.

Dolu harddisk'te maceralı iş yapmak zordur; aslında çözümsüz değil ama ters bir işlemde sağlam yerlere zarar verilebilir. Bendeki gibi elinizde CD'den çalışan bir XP'niz olsaydı, içerisinden disk yüzeyini kontrol edebilirdiniz. Fdisk /MBR parametresi de denenebilir ama bunu yapmadan önce her ihtimale karşılık partition'u sileceğiniz harddisk'te veri kalmasın, hatta dolu olanının bile kablosunu çekin, sistemde tek bir disk kalsın. Hatalı bir işlem ile verilerin olduğu diskleri silen çok kişi biliyorum. Şimdilik uzaktan bunları önerebiliyorum. Kolay gelsin...

Perke
24-08-2007, 16:53
N.F.S Carbon oyun kurulumu için "deamon tools"u yükleyip açtıktan sonra "mount image" seçerek devam ediyorum.DVD deki rar(iso) dosyasını seçerek kurulumu başlatmak istediğimde "Lütfen I sürücüne bir disk yerleştirin" diyor ve devam edemiyorum.(I sürücüsü oluşturulan sanal disk.)Sorun ne olabilir acaba?

Erasure
24-08-2007, 20:31
N.F.S Carbon oyun kurulumu için "deamon tools"u yükleyip açtıktan sonra "mount image" seçerek devam ediyorum.DVD deki rar(iso) dosyasını seçerek kurulumu başlatmak istediğimde "Lütfen I sürücüne bir disk yerleştirin" diyor ve devam edemiyorum.(I sürücüsü oluşturulan sanal disk.)Sorun ne olabilir acaba?

Aslında çok fazla karışık bir program değil ama işe yarıyor. Aşağıdaki ayarların sizdekiler ile aynı olmasını sağlayabilirsiniz. Eğer image dosyasını mount ettikten sonra geri serbest bırakıyorsanız bu mesajı alabilirsiniz. Herşeyi sıfırlayarak yeniden image dosyasını bağlamak işi çözer. Birkaç ayar dışında çok karışık bir menü içeriği yok. Umarım çözersiniz, kolay gelsin..

http://img337.imageshack.us/img337/4524/snap071vv5.jpg (http://imageshack.us)

Musty
25-08-2007, 01:18

Muhtemelen crack sorunu.
Sanal sürücü içinde crack klasorundeki exe uzantılı dosyayı oyunu kurdugunuz yere kopyalayın.

alvardar
26-08-2007, 13:57
Bearshare programında dosyalarımı paylaştırmak istiyorum. Kütüphanede dosyalar gözükmesine karşın özelliklerime bakınca 'no shared files' yazıyor. Bu konuda daha önce sorun yaşayan var mı?

JAKO
26-08-2007, 15:29
PIV ve xp işletim sistemli bir sistemde minumum ekran kartı çözümü ne olmalı?

Erasure
26-08-2007, 15:41
Bearshare programında dosyalarımı paylaştırmak istiyorum. Kütüphanede dosyalar gözükmesine karşın özelliklerime bakınca 'no shared files' yazıyor. Bu konuda daha önce sorun yaşayan var mı?

Bearshare'ı kullanmıyorum ama birkaç siteyi dolaştım. Sitelerde aynı sorun karşısında genellikle kullanılan sürümün yükseltilmesi önerilmiş. Ben ise başka bir program kullanıyorum ve benzer sorunu modem içerisindeki portları açmak ile aşmıştım. Download ve Upload aşamasında kullanılan port numaraları bearshare için hangi numaralarda ise modem içerinden bunların açık olup olmadığı veya upload kısmında açık olsa bile farklı bir port numarasında olup olmadığına bakılabilir.

Aşağıdaki resimde kendi modemimde Emule ve diğerleri için port ayarlarını gösterdim. Benzer ayarları kendi modeminden kontrol ederek bunların doğruluğuna bakabilirsin. Kolay gelsin...

http://img155.imageshack.us/img155/7760/snap074fx8.jpg (http://imageshack.us)

Perke
26-08-2007, 15:48
[QUOTE=Erasure;1827377][CENTER]

Aslında çok fazla karışık bir program değil ama işe yarıyor. Aşağıdaki ayarların sizdekiler ile aynı olmasını sağlayabilirsiniz. Eğer image dosyasını mount ettikten sonra geri serbest bırakıyorsanız bu mesajı alabilirsiniz. Herşeyi sıfırlayarak yeniden image dosyasını bağlamak işi çözer.

Sn. Erasure, bendeki ayarlar da aynı.Sadece disk harfi "I".Bu arada "image dosyasını mount ettikten sonra geri serbest bırakıyorsanız bu mesajı alabilirsiniz" demişsiniz.Bu serbest bırakma konusunu anlayamadım.Orda sanal sürücü oluşturuluyor(I harfi ile gösteriliyor.)Ancak sıra DVD de içerisinde iso bulunan rar dosyasına tıklayıp oyunu kurmaya gelince kısa bir duraklama sonunda aşağıdaki mesaj çıkıyor.Dolayısıyla oyunu kuramıyorum.
http://img212.imageshack.us/img212/181/mesajlj1.jpg[/URL][/IMG]

Erasure
26-08-2007, 16:01
PIV ve xp işletim sistemli bir sistemde minumum ekran kartı çözümü ne olmalı?

Sn.Jako, bu anakart'ın da izin vereceği bir şekilde seçilebilmelidir. 2 gün önce komşumun getirdiği bir bilgisayarı adam etmeye çalıştım ve oradaki işlemci Pentium 3 - 800 Mhz'di, buna S3 Trio 3D/2x 8 MB'lık kart takıldı ve sorunsuz bir şekilde XP pro SP2'li çalıştı, üstelik 1024x768 çözünürlüğe de çıkılmış oldu.

Eğer güncel bir ekran kartı almak istiyorsanız, ben bunu seçmeden önce anakartımın marka ve modeline göre bakardım. Çünkü anakartın modeli ve takılabilecek kartın tipinin belirlenmesi sonrasında, piyasadaki ürünlerden seçime gidilebilirdi. Kendi bilgisayarımda ATI Radeon'un 512MB'lık kartını kullanıyorum ama arabirim PCI-Express x16, umarım yardımcı olabildim. Eğer anakartınızı söylerseniz, uygun bir model önerebilirim. İyi günler...

Erasure
26-08-2007, 16:15
[quote=Perke;1828912]Sn. Erasure, bendeki ayarlar da aynı.Sadece disk harfi "I".Bu arada "image dosyasını mount ettikten sonra geri serbest bırakıyorsanız bu mesajı alabilirsiniz" demişsiniz.Bu serbest bırakma konusunu anlayamadım.Orda sanal sürücü oluşturuluyor(I harfi ile gösteriliyor.)Ancak sıra DVD de içerisinde iso bulunan rar dosyasına tıklayıp oyunu kurmaya gelince kısa bir duraklama sonunda aşağıdaki mesaj çıkıyor.Dolayısıyla oyunu kuramıyorum.
[quote]

Serbest bırakmak diye söylediğim şey, elinizdeki image dosyasını bir sürücü olarak bağladıktan sonra bunu bağlamaktan vazgeçerek UNMOUNT denilen işlem ile sürücüden ayırma olarak tanımlanabilir.

http://img84.imageshack.us/img84/8885/snap075pj9.jpg (http://imageshack.us)

Ancak Sn.Perke, elinizdeki ISO bulunan RAR dosyası diye bir dosya tipi yoktur. Ya ISO'dur yada rar'dır, iso uzantılı dosyalar bir image dosyasıdır, rar ise sıkıştırılmıştır dosyalardır. Eğer gerçekten ISO dosyası olan bir dosyanız varsa bunun Daemon'a bağlanması saniyeler sürmez. Elinizdeki ISO'da sorun varsa bu yaptıklarınız da sorun olabilir. Başka bir ISO dosyanız varsa bununla da deneme yapabilirsiniz. Oyun ve benzeri programlarda bazen ISO'lar hatalı çıkabiliyor. Image dosyanızı önce unmount edin ve tekrar mount edin veya başka bir sürücü olarak yeniden tanımlayın. Önerebileceklerim bu kadar, kolay gelsin...

http://img211.imageshack.us/img211/406/snap076uw5.jpg (http://imageshack.us)

Perke
26-08-2007, 17:57
Ancak Sn.Perke, elinizdeki ISO bulunan RAR dosyası diye bir dosya tipi yoktur. Ya ISO'dur yada rar'dır, iso uzantılı dosyalar bir image dosyasıdır, rar ise sıkıştırılmıştır dosyalardır. Eğer gerçekten ISO dosyası olan bir dosyanız varsa bunun Daemon'a bağlanması saniyeler sürmez. Elinizdeki ISO'da sorun varsa bu yaptıklarınız da sorun olabilir. Başka bir ISO dosyanız varsa bununla da deneme yapabilirsiniz. Oyun ve benzeri programlarda bazen ISO'lar hatalı çıkabiliyor. Image dosyanızı önce unmount edin ve tekrar mount edin veya başka bir sürücü olarak yeniden tanımlayın. Önerebileceklerim bu kadar, kolay gelsin...

http://img211.imageshack.us/img211/406/snap076uw5.jpg (http://imageshack.us)[/QUOTE

İlginize teşkkürler Sn. Erasure.Sanal sürücü ve dvd deki dosyalar aşağıda görüldüğü gibidir.Anlatmış olduğum işlemi başka pc de denedim.Kurulum hatasız gerçekleşti.Benim pc'den kaynaklanan bir durum olsa gerek.İyi günler dileğiyle...
http://img404.imageshack.us/img404/8146/grnmzs1.jpg (http://imageshack.us)

Erasure
26-08-2007, 18:32
İlginize teşkkürler Sn. Erasure.Sanal sürücü ve dvd deki dosyalar aşağıda görüldüğü gibidir.Anlatmış olduğum işlemi başka pc de denedim.Kurulum hatasız gerçekleşti.Benim pc'den kaynaklanan bir durum olsa gerek.İyi günler dileğiyle...

Sn.Perke, eğer Daemon Tools hatalı kurulduysa veya bir şekilde zarar gördüyse, sisteminizden komple kaldırın ve yeniden kurulumunu yapın. Öte yanda bendeki sürüm 4.10 olarak geçiyor, sürümü güncellemekte işe yarayabilir. Bendeki sürümdeki Options ayarları ise bu şekilde, kendinizdeki ile karşılaştırabilirsiniz. İyi günler dilerim...

http://img211.imageshack.us/img211/2773/snap077ts3.jpg (http://imageshack.us)

ayyan
27-08-2007, 01:56
çektiğimiz fotoğraflarda, fotoğrafları yakınlaştırdığımızda filmlerdeki gibi netliği arttırabilecek herhangi bir program biliyor musunuz acaba ? (makinenin zoom özelliği, pixel i gibi bişiler giriyor sanırım işin içine.. olup olamayacağına emin olamadım..)

ekselans
27-08-2007, 10:48
Masa üstünde çalışan programları gizleyen HIDEIT diye bir program bulmuştum.Ad-Aware güvenli bulmadığı için kaldırdı-m.

Aynı işi görecek benzeri bir program arıyorum.

MIHNANA
27-08-2007, 11:38
Teşekkürler Sn.erasure en kısa sürede deneyeceğim.

Erasure
27-08-2007, 20:01
çektiğimiz fotoğraflarda, fotoğrafları yakınlaştırdığımızda filmlerdeki gibi netliği arttırabilecek herhangi bir program biliyor musunuz acaba ? (makinenin zoom özelliği, pixel i gibi bişiler giriyor sanırım işin içine.. olup olamayacağına emin olamadım..)

Interpolasyon ile bunu yapabilirsin ama çekilen kare'nin fotoğraf ebadı A5 civarındaysa ve bunu da A0 ebadına ulaştırmak istiyorsan çok fazla birşey beklememek gerekiyor. Aşağıda bunun detayları var. Ben bunun için Stair Interpolation kullanıyorum ama bu photoshop plug-in'i olarak çalışıyor. Biraz inceleyerek istediğin gibi sonuca ulaşacağını düşünüyorum. Bununla dev ebatlı afiş çıktısı alınabiliyor. Kolay gelsin...

http://img338.imageshack.us/img338/4425/snap080jl3.jpg (http://imageshack.us)

http://img210.imageshack.us/img210/7339/snap079yg5.jpg (http://imageshack.us)

ayyan
27-08-2007, 20:23
[CENTER]

Interpolasyon ile bunu yapabilirsin ama çekilen kare'nin fotoğraf ebadı A5 civarındaysa ve bunu da A0 ebadına ulaştırmak istiyorsan çok fazla birşey beklememek gerekiyor. Aşağıda bunun detayları var. Ben bunun için Stair Interpolation kullanıyorum ama bu photoshop plug-in'i olarak çalışıyor. Biraz inceleyerek istediğin gibi sonuca ulaşacağını düşünüyorum. Bununla dev ebatlı afiş çıktısı alınabiliyor. Kolay gelsin...

..

çok teşekkür ederim :)
%450 lik büyütme işime yarar gibi görünüyor çok saolun :)

BOZOK
31-08-2007, 00:50
sn arkadaslar
pc yi acmaya calisiyorum siyah bir ekran geliyor hani su guvenli modda acin diyen ve 3.4 daha secenegin oldugu sayfa ve pc acilmaya baslerken tekrar kapanip terrar ayni seyler oluyor ..
bende pc yi tekrar formatladim
simdi benim her seyim kayip mi oldu bir bilen yardim etsin lutfen

karınca
31-08-2007, 01:05
sn arkadaslar
pc yi acmaya calisiyorum siyah bir ekran geliyor hani su guvenli modda acin diyen ve 3.4 daha secenegin oldugu sayfa ve pc acilmaya baslerken tekrar kapanip terrar ayni seyler oluyor ..
formatladıysan kayboldu anlamına gelir.
fakat formatlamak uzun zaman alan bişey.
eğer formatlamaktan kastettiğin c ye yeniden windows yüklemek ise formatlamışsındır.
bunu yapmadıysan başka bir bilgisayardan internetten "winxp live" versiyonunu indirip başlangıçta first boot olarak CD sürücü'yü göstererek belgelerinde veya başka noktalarda senin için önemli olan verileri örneğin d'ye kaydet
yada
HD'i çıkarıp başka bir bilgisayara takarak c sürücüsünü kopyalatmayı dene

HAŞAT
31-08-2007, 01:38
sn arkadaslar

Sn. Bozok bilgisayarınızı formatlasanızda yeni kurulumdan sonra her türlü dökümanlarınızı geri kurtarma şansınız var. Ancak yeni kurulumdan sonra döküman kurtarma programı haricinde başka bir program kurmayın. Çünkü kurulan programların bulunduğu alandaki esti veriler geri alınımıyor ama çoğunu kurtarabiliyorsunuz.
Bu da yaklaşık disk boyutunuza göre 1 saat civarı sürüyor.
Bunun için farklı programlar var. İçlerinden Documentsrescuepro'yu tavsiye edebilirim. Ben bu yaklaşık 2000 fotograftan yaklaşık 1500 tanesini kurtarmıştım.
Sevgiler.

ayyan
31-08-2007, 01:38
sn arkadaslar

bazı programlar var.. sildiginizi sandıgınız veya formatta gittiginizi sandıgınız dosyaları geri almanızı saglıyor..
dosyaların bulundugu alana tekrar yazılmamışsa geri getirebiliyor sanırım.. şu an ismini hatırlamıyorum, sabaha bakıp göndereyim(ama garantisi yok..kurtarsa da cok azını kurtarıyor,yani bende öyle oldu)

Erasure
31-08-2007, 16:15
sn arkadaslar

Birkaç öneri gelmiş, bende birşeyler önereyim. Yazdıklarına göre hareket edersek, format aşamasına geçebilmen için sana epeyce bir soru sormuş olmalı, CD'yi takar takmaz hemen format atarak windows yüklemez, hatta formatı bile atarken, hızlı mı, normal mi ve tipi (FAT, NTFS) bunları soracaktır. Eğer jet hızıyla bunları geçtiysen nelerin olabildiğini kestirmek güç görünüyor.

Ancak formatlanmış bir disk üzerinden veriyi geri getirmek için mevcut disk üzerinde herhangi bir işlem yapmamak gerekiyor. Eğer varsa 2nci bir disk takılarak veya harddisk başka bir bilgisayara bağlanarak veri kurtarılmasına geçilmelidir. Bu işlem yapılırken birden fazla partition varsa ve bunların da tek bir taneye indirilmesi işleri biraz daha sıkıntıya sokacaktır. Bir program önerisi de ben vereyim ama hiçbirisinde garanti yok. File Scavenger bu işlerde kullandığım iyi bir program, aşağıda da bir görüntüsü var. Burada opsiyon içerisinden diğer silinme şekilleri seçilebiliyor. Resimde size C'nin altındaki silinen dosyaları gösterdim. Önemli bir detay olarak iyi (GOOD) veya kötü (POOR) durumdaki dosyalardır. Bunların hepsinin geri gelmesi ancak silinen verilerin üzerine yenilerinin eklenmemesi ile elde edilebilir. Benden bu kadar, umarım sorunu aşarsınız.

Ancak son bir tavsiye olarak mutlaka harddiskinizi en az 2 bölüme ayırın ve verilerinizi windows'un kurulu olmadığı yerde tutun, böylece ne yaparsanız yapın verilerinizde bir zarar oluşmaz, diğeri de bir DVD-RW medyaya backup almaktan geçiyor. İyi günler...

http://img159.imageshack.us/img159/3568/snap087rp8.jpg (http://imageshack.us)

BOZOK
31-08-2007, 19:06
arkadaslar cok tesekkurler hepinize binlerce kez tesekkur etsem azdir
bu zamana kadar butun sorunlarimi yazdim hep guzel olumlu cevaplar aldim
sorunum giderilmesi veya giderilmemesi sorun degil en fazla bir pc daha aliriz
ama sizin gibi arkadaslari nerde buluruz
hepinizden ALLAH razi olsun.......

ayyan
01-09-2007, 01:22
bir kaç gündür uğraşıpta windows vista dan temizleyemediğim bir casus yazılımı az önce superantispyware isimli bir programla temizledim..
sorunsa explorer i kapatmaya calışırken temp\low un altında oluşturduğu *.exe dosyasını çalıştır onayı istemesiydi(bilmiyorum vista da herşeye izin istiyor, xp de olsa belki otomatik çalıştırırdı..)
benzer sorunla karşılaşan olursa diye yazıyorum bunları .. umarım karşılaşmazsınız :)

BOZOK
01-09-2007, 13:00
yeni bir sorunla karsinizdayim arkadaslar
format atmistim format sidisi eski pc ye ayitti
ve simdi bu formati kabul etiremiyorum pc acilir ken bir aktivasyon sayfasi aciliyor ve 5 bolmeli windovs sifrelerini istiyor bende su anda ki pc nin uzerindekilerini yaziyorum ama kabul etmiyor eski pc nin sifrelerini yazamiyorum baskasina vermis tim onun sifrelerini yazsam acabilirmiyim acaba
anlatimda bozukluk oldu ama siz anladiniz onu
tesekkurler

baytar657
01-09-2007, 14:46
ve simdi bu formati kabul etiremiyorum pc acilir ken bir aktivasyon sayfasi aciliyor ve 5 bolmeli windovs sifrelerini istiyor bende su anda ki pc nin uzerindekilerini yaziyorum ama kabul etmiyor eski pc nin sifrelerini yazamiyorum baskasina vermis tim onun sifrelerini yazsam acabilirmiyim acaba
tesekkurler

benim bildiğim: her cd nin anahtarı o cd ile çalışıyor.olmadı yeni bir tane almak lazım.
ürün şifresi her cd de başka başka yani

Yildizsever
01-09-2007, 15:35
Merhaba arkadaşlar;
bilgisayarımda ayrı iki virüs proğramı yüklenilmiş olsa,
avantajlarımı ve dezavantajlarımı sayabilecek olanınız var mı?
Bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim. :)

HAŞAT
01-09-2007, 15:45
Sn. Yıldızsever denememenizi tavsiye ederim. İkisi ayrı virüs programı aynı anda sorun çıkarıyor. Ben Bit Defender'i kaldırmadan Kaspersky kurmuştum. İkisi de başlangıçta kendilerini yüklemeye çalıştıklarındanve çalışma mantıkları farklı olduğu için bilgisayar fena kilitlendi, resetlesem de yeniden açılınca yine kilitleniyordu. İşlem yapmaz hale geldi. İkisinden birini Unistall edene kadar canım çıktı. Bence kullandığınız pogramı güncel tutun ve kullanmaya devam edin.
Sevgiler.

Erasure
01-09-2007, 15:47
Merhaba arkadaşlar;
bilgisayarımda ayrı iki virüs proğramı yüklenilmiş olsa,
avantajlarımı ve dezavantajlarımı sayabilecek olanınız var mı?
Bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim. :)

Birşey olmaz ama uygun ikiliyi seçmek lazım, genellikle çalışırlar ve
bazende birbirlerinin bulamadıklarını bulabilirler. XP'li sistemimde
NOD32 ile Zone Alarm Suite beraber çalışıyordu. Ama Norton'la
Zone Alarm çalışmadı. Kaspersky ile Nod32 yine sorun çıkarttı.
Kullanılabilir ama sıkıntı da yaratabilir. Güncelleme vs hiçbir sorun
oluşmuyor. Öte yanda kurulum sırasında her firma kendi ürününün tek
başına çalışmasını istediğinden, sisteme yüklü olanının önce
kaldırılmasını ister, sonrada kurulumu tekrarlamanı, bunları isteyen de
oluyor, istemeyen de, programa ve sürüme göre konu uzuyor.
Son karar senin, kolay gelsin...

Yildizsever
01-09-2007, 15:52
Teşekkürler arkadaşlar.
Şu anda, Panda Antivirüs+Firewall 2007 kullanıyorum.
Son zamanlarda bir virüsü her seferinde buluyor ve etkisiz hale getirse de
maalesef bilgisayardan silemiyor!

HAŞAT
01-09-2007, 16:08

tesekkurler

Sn. Bozok S. Baytar 657'nin dediği üzere her CD kendi şifresi ile çalışmaktadır."Şu an kullandığım CD'nin şifresini arkadaşıma vermiştim" demişsiniz. Arkadaşınıza verdiğiniz şifre şu an formatlamada kullandığınız CD'ye aitse kabul eder ve çalışır.

Bunun haricinde lisansı önemsemiyorsanız hemen her yerde bulunabilen kırılmış bir şifre de işinizi görür. Kurulumdan sonra windowsu da lisanslı gibi gösteren cracklar mevcut. Tabi bu yasadışı.

Sevgiler.

BOZOK
01-09-2007, 21:56
evet format calisti acabildim nihayet eski pc nin uzerindeki key i yazdim oldu
hepinize tek tek tesekkurler basta sn Erasure ye
simdi pc den ses gelmiyor pc deki ses kartimi ismini nasi ogrene bilirim ve guncelleye bilirim

BOZOK
01-09-2007, 21:58
birde windovs gezginini nasil acabilirim

HAŞAT
01-09-2007, 22:47
birde windovs gezginini nasil acabilirim

Sırasıyla Başlat- Çalıştır- açılan küçük alana Explerer yazıp enter tuşuna basınız.

Sevgiler

BOZOK
01-09-2007, 23:08
Explerer yaziyom ama bulamadim diyor pc:grrr:

Von
01-09-2007, 23:13
explorer :)

veya klavyedeki windows ikonu ile beraber daha sonra e tuşuna basarsanız otomatik olarak açılır

HAŞAT
01-09-2007, 23:14
Explerer yaziyom ama bulamadim diyor pc:grrr:
Ya çok afedersiniz klavyem sürçmüş yanlış yazmışım Explorer olacak.
Sevgiler

Erasure
01-09-2007, 23:39
evet format calisti acabildim nihayet eski pc nin uzerindeki key i yazdim oldu hepinize tek tek tesekkurler basta sn Erasure ye
simdi pc den ses gelmiyor pc deki ses kartimi ismini nasi ogrene bilirim ve guncelleye bilirim

Anakartının marka ve modelini biliyorsan, windows xp için olan sürücüsünün adresini veririm indirirsin. Ancak büyük ihtimalle anakartının yanında verilen bir cd içerisinde gereken bütün driver'lar mutlaka verilmiştir. Eğer hiçbirisi yoksa cpu-z ile http://www.cpuid.com/download/cpu-z-140.zip bunu öğrenebilirsiniz.

http://img477.imageshack.us/img477/2661/snap1aq8.jpg (http://imageshack.us)

Öte yanda beni biraz önce epey güldürdünüz, sağolun... Explorer macerası çok iyiydi :he:

Yukarıdakiler yazdım ama bir ekleme yapayım, genelde ses kartı anakarta gömülü geliyor ama oldu ya
ayrı bir kart ise bu durumda kart bilgileri gerekecektir...

BOZOK
02-09-2007, 12:24
PROCESSEUR
- INTEL CELERON D336
MEM. ET STOCKAGE
- Mémoire 1024Mo DDR-2
- Disque Dur 160 Go SATA
- Lecteur de carte mémoire
- Graveur DVD dual 16x
- double couche
VIDEO
- Mém.jusqu'à 128Mo partagé
- PCI Express 16x libre
SPECIFICITES
- Windows XP Ed.Familiale
- Microsoft Works 8
- Internet Security 2005
- Carte réseau
- Clavier et souris
- 7xUSB2 - 2xfirewire

pc nin ozellikleri burda ses kartinin ismi var mi acaba varsa nasil guncelleye bilirim

Erasure
02-09-2007, 13:00
PROCESSEUR
- INTEL CELERON D336
MEM. ET STOCKAGE
- Mémoire 1024Mo DDR-2
- Disque Dur 160 Go SATA
- Lecteur de carte mémoire
- Graveur DVD dual 16x
- double couche
VIDEO
- Mém.jusqu'à 128Mo partagé
- PCI Express 16x libre
SPECIFICITES
- Windows XP Ed.Familiale
- Microsoft Works 8
- Internet Security 2005
- Carte réseau
- Clavier et souris
- 7xUSB2 - 2xfirewire

pc nin ozellikleri burda ses kartinin ismi var mi acaba varsa nasil guncelleye bilirim

Yukarıdakiler hiçbir ses kartı bilgisi içermiyor. Bir önceki mesajımdaki gibi bir program ile adım atabilirsiniz. Anakarta gömülü bir ses kartına benziyor bu durumda hangi programı yüklerseniz yükleyin size ses kartınızın bilgisini vermeyecektir. Ancak anakartınızın marka, modeli ile çözüme ulaşabilirsiniz. Yapılacak işlem en fazla 15 dk vakit alır. Önce anakart marka ve model, sonra sitesine gidiş ve oradan support kısmı ve sound driver download, işte yapılacaklar bu kadar kısa ve basit...

BOZOK
02-09-2007, 13:21
manufacturer ... msi
model...........gypsun
bu isimizi gorur mu acaba sn erasure

HAŞAT
02-09-2007, 13:44
Sn. BOZOK sizin kullandığınız makine HP dizüstü mü?
Bir de kullandığınız Windows sürümü nedir?

BOZOK
02-09-2007, 13:47
HP pavilion masa ustu
windows xp
sn HAŞAT

Erasure
02-09-2007, 13:49
manufacturer ... msi
model...........gypsun
bu isimizi gorur mu acaba sn erasure

MSI ise size birşey önereyim bunu yapın.
http://global.msi.com.tw/index.php?func=downloadindex adresine giderseniz, orada Live Update Online adında bir seçenek göreceksiniz.
Bu işlem ile sisteminizdeki parçaların otomatik güncellemesi yapılacaktır.
Ama bu işe yaramazsa aynı sayfada sağda anakart modelini vereceğiniz bir kısımdan bu iş çözülecektir. Ama model kısmı kesinlikle PM8PM-V (http://global.msi.com.tw/index.php?func=proddesc&prod_no=1039&maincat_no=1&cat2_no=170) gibi bir kodlama ile çalışıyor, sizdeki gibi bir model yok. Söylediğim Cpu-z ise 1.5 mb'lık bir program bunu mutlaka kullanarak modeli keşfedin, yoksa bu işi çözemezsiniz. Kolay gelsin...

HAŞAT
02-09-2007, 14:04
Anladığım kadarıyla HP firması MSI'ya özel bir anakart ürettirmiş (MSI Gypsum) ve Realtek (azalia) ALC 880 audio rivers kullanmışlar ama emin olamadım. Ancak denemek isterseniz sürücünün linki:

http://modrv.com/sound_multimedia/realtek/4498prog.html (Bu bende açılmadı)

bir de bu var

http://www.abs.com/support/notebookdriver.asp (Bu açıldı )

Ayrıca MSI sitesinden şu linki kullanabilirsiniz. Bir tür Online destek Sizin makinenizi inceleyip eksik sürücüyü bulmanızı sağlayabilir)

http://tw.msi.com.tw/autobios/seriesexe/liveupdate.exe

Sevgiler

Erasure
02-09-2007, 14:34
Aşağıdaki bilgiler sanırım işi çözecektir....

http://img355.imageshack.us/img355/6796/snap092nb6.jpg (http://imageshack.us)

http://img207.imageshack.us/img207/4488/snap093ja8.jpg (http://imageshack.us)

Realtek ALC 880 Drivers v R1.75 for Win 2000/XP/2003
ftp://202.65.194.212/pc/audio/WDM_R175.zip

BOZOK
02-09-2007, 15:34
Aşağıdaki bilgiler sanırım işi çözecektir....

http://img355.imageshack.us/img355/6796/snap092nb6.jpg (http://imageshack.us)

http://img207.imageshack.us/img207/4488/snap093ja8.jpg (http://imageshack.us)

Realtek ALC 880 Drivers v R1.75 for Win 2000/XP/2003
ftp://202.65.194.212/pc/audio/WDM_R175.zip

sn erasure herzaman ki gibi mutiişşiniz sizin yeteneklerinize hastayim valla
sn haşat sizede cok tesekkurler
emegi gecen gecmeyen butun arkadaslara tesekkurler
oh be

BOZOK
02-09-2007, 19:05
OFF OFF pc de birsuru bos yer var indir mek istedigim seyleri bos yer yok diye ret ediyor h bolmune yaziyor c ye nasil alacagim acaba
tesekkurler

Erasure
02-09-2007, 20:16
OFF OFF pc de birsuru bos yer var indir mek istedigim seyleri bos yer yok diye ret ediyor h bolmune yaziyor c ye nasil alacagim acaba
tesekkurler

Kullanıcı hesaplarının tipini kontrol edin. Eğer sisteme guest - konuk hesabı vs gibi kısıtlı haklar ile bağlandıysanız size bazı şeyleri yaptırmaz. Aslında admin pozisyonunu için sınır yoktur ve aşağıdaki gibi klasör bazında da ayarlanabilir. Sisteme giriş yaptığınız hesap adı ve bunun haklarını kontrol ederseniz sorun kalkabilir. Tabii söylediğiniz gibi C'nin altında gerçekten boş yer varsa ve bunu da kullanamıyorsanız. Ama ilk kez windows yüklenen bir bilgisayarda bu tip gariplikler pek olmaz. Kolay gelsin...

http://img365.imageshack.us/img365/5125/snap094ed8.jpg (http://imageshack.us)

BOZOK
03-09-2007, 19:33
sn erasure dediginiz gibi admin durumundayim ama hic bir sey indiremiyor yukleyemiyorum
saatin yazdigi alt kosede bir simge beliriyor (H) ve H bolmunun tamamen doldugunu gosteriyor5 mo C bolumu bom bos 145 mo yer var
java sun u indir mek istedigimde bos yeriniz yok diyor hayret bir sey
tekrar tesekkurler

Erasure
03-09-2007, 20:24
sn erasure dediginiz gibi admin durumundayim ama hic bir sey indiremiyor yukleyemiyorum
saatin yazdigi alt kosede bir simge beliriyor (H) ve H bolmunun tamamen doldugunu gosteriyor5 mo C bolumu bom bos 145 mo yer var
java sun u indir mek istedigimde bos yeriniz yok diyor hayret bir sey
tekrar tesekkurler

Harddisk üzerinde kullanıcıların kota belirlemesini sağlayan bir sistem var, pek sanmıyorum ama eğer aktif hale geldiyse ve belirlenen limit ayarları 1 mb filan gibi bir değerdeyse hiçbir şekilde dosya yazılımı veya kopyalama gibi herşeyi engelleyecektir. Harddisk üzerine sağ tıklama ve özelliklerden ulaşılıyor. Öte yanda yukarıda verdiğiniz boş mb bilgileri doğruysa bilgisayarda hiç yer yok gibi bir aşamaya gelmişsiniz. 145 MB'lık bir boş yer hikayenin özünü oluşturuyor, eğer bu kadar ise 1 cd'nin 700mb olmasına göre oranlama yapabilirsiniz. Bu arada aşağıda resimdeki gibi bir sınırlama varsa Enable Quota management'taki işareti kaldırmak gerekiyor. Kolay gelsin...

http://img524.imageshack.us/img524/74/localcquotatab1tl6.png (http://imageshack.us)

BOZOK
03-09-2007, 20:47
bu yukardaki resimde ki trafik issigi kirmizi yaniyor
soylediginiz yerdeki isaret yok koyuncada kotalama islemine basliyor

Erasure
03-09-2007, 20:56
kırmızı ise sorun yok, öyle kalsın. Ancak sizdeki sorunu yorumlayamadım. Aklıma gelenleri yazdım ama görmeden farklı şeyde yorumlamak zor. Ama bir teknik servisten yardım alabilirsiniz. Normalde sıfırdan yüklenen bir windows'ta böyle garip şeyler görmedim...

Sonradan aklıma geldi, virtual memory'in ayarlarına bakın, belki bu da sebep olabilir. İnternette biraz bu soruna baktım ama çözüm üretilememiş, sizdeki gibi harddisklerinde boş yerleri olupta verilerini kayıt edemeyen bir sürü kişi var, üstelik yabancı sitelerde ve çözümde üretilememiş. Birkaç kişi sadece windows'un güncellenmesini önermişler ama bu işlem sonrasında sorunun ortadan kalkıp kalkmadığı belli değil...

BOZOK
03-09-2007, 21:18
bir sey indir meye basliyorum kaydet diyorum kaydedilecek yeri soruyor C den bir yer belirliyorum hemde itina ile indir me islemi 3.4 saniye sonra H bolmunde yer olmadigi icin durduruluyor
valla ben de bir sey anlamadim
ALLAHIM sen beterin beterinden koru. ALLAH tanki internete girip(gozum demez INSALLAH) sizlerden bilgi ala biliyorum
sorunumu ben anlatamiyorum yosa sizin eliniz den ne ucan ne kacan kurtulur

Erasure
03-09-2007, 22:00
bir sey indir meye basliyorum kaydet diyorum kaydedilecek yeri soruyor C den bir yer belirliyorum hemde itina ile indir me islemi 3.4 saniye sonra H bolmunde yer olmadigi icin durduruluyor
ALLAHIM sen beterin beterinden koru. ALLAH tanki internete girip(gozum demez INSALLAH) sizlerden bilgi ala biliyorum

Birde şunu deneyin, internet explorer içerisinden temporary internet files kısmındaki geçici klasör tanımlanmasının H'de olup olmağına ve oradaysa C'ye alın, bunun ebadını da otomatikte bırakın.

http://img529.imageshack.us/img529/2619/snap097ax4.jpg (http://imageshack.us)

BOZOK
03-09-2007, 22:17
soylediginiz gibi ayarlar ayni resimdeki gibi

ayyan
03-09-2007, 22:31

önceki yazılarınızdan kaçırmış olabilirim, partition(fdisk/mbr ile) veya başka bir prog la windows u kurmadan önce hdd yi bölmüş müydünüz?

BOZOK
03-09-2007, 22:50
önceki yazılarınızdan kaçırmış olabilirim, partition(fdisk/mbr ile) veya başka bir prog la windows u kurmadan önce hdd yi bölmüş müydünüz?

hayir hic bir sekilde bolmedim zaten anlamamda
windows u da h bolmune kurmus bu normal midir

ayyan
03-09-2007, 23:56

h diye bir bölüm var hmm..
c ye kuruyorum ben genelde , daha önceleri 95-98 leri d ye kurma girişimim olmuştu ama arkadaşlarım saolsun tekrar c ye almışlardı..(nedendir bilmiyorum?)

Erasure
04-09-2007, 00:17

normal aslında, kurulum sırasında windows setup bilgisayarda yüklü sürüm arar, bu durumda sizin bilgisayarınızda H'de kurulu olan bir sürüm bulunca bunun üzerinden kurulumu başlatmıştır. Yalnız bir sizde H olduğuna göre arada D,E,F,G bölümleri veya CD-DVD vs de olabilir.

alaylı
04-09-2007, 00:32
Arkadaşlar merhaba,

Sorunum belki basit ama ustalardan öğrenmek işime geldi. Arkadaşımdan notebook hdd me yüklediğim bir mp3 klasörü açınca boş gözüküyor. Oysa klasörün üstünde mouse'u getirdiğimde 700 mb görünüyor. Acaba gizli bir klasör gibi birşeymi? Uğraştım ama göremedim. şimdiden çok teşekkürler..

ayyan
04-09-2007, 00:36
Arkadaşlar merhaba,

Sorunum belki basit ama ustalardan öğrenmek işime geldi. Arkadaşımdan notebook hdd me yüklediğim bir mp3 klasörü açınca boş gözüküyor. Oysa klasörün üstünde mouse'u getirdiğimde 700 mb görünüyor. Acaba gizli bir klasör gibi birşeymi? Uğraştım ama göremedim. şimdiden çok teşekkürler..

sağ klikle özelliklere girerseniz orada "salt okunur" ve "gizli" olmak üzere seçenekler var

muhtemelen bunu sizde biliyorsunuz :) belki başka bişidir ? [birde benim dalgınlık zamanlarımda xp de yazdıgım cd yi 98 de , vista da yazdıgımı xp de acamama gibi bir sorunum var ama, onla alakalı bişi degildir herhalde ..]

selçuk efendi
04-09-2007, 01:56
Bilgisayarım'a girin, yukarıda araçlar'dan klasör seçenekleri / görünüm / gizli dosyaları göster deyin, bakalım ne olacak... Gizli ise görüneceklerdir...

alaylı
04-09-2007, 09:31
Bilgisayarım'a girin, yukarıda araçlar'dan klasör seçenekleri / görünüm / gizli dosyaları göster deyin, bakalım ne olacak... Gizli ise görüneceklerdir...

Dostlar çok teşekkürler, Selçuk Efendi söylediğiniz şekilde tamam oldu. Ayyan sende sağol, Erasure göremeden çözüldü... :):)

Erasure
04-09-2007, 10:51
Dostlar çok teşekkürler, Selçuk Efendi söylediğiniz şekilde tamam oldu. Ayyan sende sağol, Erasure göremeden çözüldü... :):)

Bunlar sorun değil, kısa sürede çözüm üretiliyor ama Sn.Bozok'un işini çözemedik. Windows'un ya bir hatalı kurulumu var, ya da elindeki sürümde service pack'ler vs yok; buna bağlı tuhaf durumlar oluşuyor. Uzaktan yardım ancak bu kadar olabiliyor, aslında çözümsüz değil ama yapabileceklerimiz sınırlı kalıyor. Neyse sorun olursa yazın, bilgimiz dahilinde cevap verelim, kolay gelsin...

selçuk efendi
04-09-2007, 10:55
Gizli olmasına gerek yok yahu derseniz de, o zaman tek tek dosyayla uğraşacağınıza klasörün -Ayyan'ın anlattığı gibi- özelliklerine sağ tıklayıp girin, orada açılan pencerenin alt kısımlarında gizli olmasını sağlayan tiki kaldırıp uygula deyin, içinde dosyaların tümünüe uygulansın mı diye bir şey diyecek, uygulayın, farkını görün... (hahaha, çamaşır suyu reklamında oynar gibi bi hissettim... Yivrenç:p:))

Baydisiplin
04-09-2007, 22:05
pc de c ve d sürücülerim vardı, sürücü kesme çoğaltma programı ile c sürücüsünü 2 ye bölmüştüm, akşam geldim pc açılmıyor, tek çare format atayım zaten zamanıda gelmişti dedim, format cd lerini taktım ama mübarek c, d ne buldu ise hepsini silmiş ve 40 gb sadece c sürücüsü altında açıldı, d yi göremeyince şok oldum, 1 senelik emeklerim heba oldu, resimler programlar, 5 senelik metastock datası, ah ah herhalde bu işin geri dönüşü yok.

HAŞAT
04-09-2007, 22:10
pc de c ve d sürücülerim vardı, sürücü kesme çoğaltma programı ile c sürücüsünü 2 ye bölmüştüm, akşam geldim pc açılmıyor, tek çare format atayım zaten zamanıda gelmişti dedim, format cd lerini taktım ama mübarek c, d ne buldu ise hepsini silmiş ve 40 gb sadece c sürücüsü altında açıldı, d yi göremeyince şok oldum, 1 senelik emeklerim heba oldu, resimler programlar, 5 senelik metastock datası, ah ah herhalde bu işin geri dönüşü yok.

http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=4559&page=381

Sevgiler.

Baydisiplin
04-09-2007, 22:22
sn arkadaslar

BOZOK SENİN başıma gelen bugün benimde başıma geldi, tesadüfmü bu yaw, benim sürücülerin hepsi olmuş c. c nin içinden de birşey çıkmaz bence. bu tesadüfmü pc ler birer birer açılmıyor, kesin bu winxp güncelleme bir haltlar karıştırdı, zırt bırt birşeyler yükle diyor pc ne yapsın dayanamadı bu kadar angarya işe bıraktı kendini.

Erasure
04-09-2007, 22:35
sn arkadaslar

BOZOK SENİN başıma gelen bugün benimde başıma geldi, tesadüfmü bu yaw, benim sürücülerin hepsi olmuş c. c nin içinden de birşey çıkmaz bence. bu tesadüfmü pc ler birer birer açılmıyor, kesin bu winxp güncelleme bir haltlar karıştırdı, zırt bırt birşeyler yükle diyor pc ne yapsın dayanamadı bu kadar angarya işe bıraktı kendini.

Çok önemli setup yükleme komutlarını dikkatlice yüklerseniz sorun kalmaz. Ancak 2 parça olan partition'u tek'e indirirseniz ve bunun üzerine de windows yüklerseniz geçmiş olsun aşamasına dahil oluyorsunuz. Eğer bunları yapmadıysanız ve verileriniz C'nin dışındaki sürücüde duruyorsa, bu durumda c'ye sıfırda ve isterseniz formatlayarak (gerekmiyorsa yapmayın) windows kurabilirsiniz. Sonrasında da ilk işiniz verilerinizi yedeklemek olmalı. Bütün bunları yapacak kadar stres yapıyorsa, en basit önerim harddiski sökerek bir başka makinaya bağlamak ve verileri kurtarmak sonrasında ne istiyorsanız yapabilirsiniz.

Normal şartlarda kurulum sırasındaki soruları doğru adımlarla yaparsanız bilgisayarınızdaki veriler kaybolmaz. Partition'u silmesi için için size mutlaka soru sorar ve yeniden yaratması içinde bir bölüm boyutu girmenizi ister. Bunu da cevaplarsanız, sonrasında format tipini (NTFS, FAT vs) sorar.

Bütün bunları kontrol ederek ya yeniden sadece C'ye adım adım ama dikkatlice kurulum yapın ya da hiçbir şeye dokunmadan teknik servis desteği alın. Kolay gelsin, iyi geceler...

ayyan
04-09-2007, 22:39
sn arkadaslar

muhtemelen kaybınız olmuştur..
bir teknik servise filan baktırsanız?
şubat gibi win xp nin üstüne pardus kurmaya çalışmış, hdd yi istemeden 20 ye yakın parçaya ayırmıştım.. ne xp ne pardus açılmadı haliyle..
teknik serviste bir arkadaşa göndermiştim içinde resimlerim programlarım var diye, geçenlerde geri göndermiş herşey eski halinde..
size tavsiyem içindeki bilgiler önemliyse bir teknik servise götürüp derdinizi anlatın, yapılabilecekleri birşeyler muhakkak vardır..
(ben formatlamamıştım, xp açılmayınca kur disketi ile kontrol edip hdd nin parçalandığını ve bilgilerimin kaybolma ihtimali olduğunu farkedip arkadaşa göndermiştim bilg i..)

Baydisiplin
04-09-2007, 22:56
valla attık formatı cillop gibi c sürücüsü çıktı karşıma.geçmişler olsun,sn erasure Partition'u gözlerimin önünde acımadan sildi, ama inan tek bir soru sormadı, acaip sinir oldum ya

Erasure
05-09-2007, 00:16
valla attık formatı cillop gibi c sürücüsü çıktı karşıma.geçmişler olsun,sn erasure Partition'u gözlerimin önünde acımadan sildi, ama inan tek bir soru sormadı, acaip sinir oldum ya

Acaba mbr'de bir sorun mu oldu diye düşündüm. FIXMBR parametresi ile tamir edilebilir. Windows XP CD'sini takın ve Repair yükleme tipini seçin sonrasında Recovery Console geçin buradayken FIXMBR'yi uygulayın.
Bu da öneri listesinde ama uygulama takdiri size ait, ben harddiske ulaşmak adına herşeyi denerim ama son karar size aittir.

http://img454.imageshack.us/img454/7716/snap1ms6.jpg (http://imageshack.us)

dalgıçkerem
05-09-2007, 14:04
arkadaşlar bende asus f3jc dizüstü var, buna format atmak istiyorum ama daha önce hiç format atma gibi deneyimim olmadı pratik yoldan yapabilirmiyim acaba

PARK
05-09-2007, 14:16
sn arkadaslar

Aynı olay benimde başıma geldi servisini aradım power almadığından anakartının değişmesi gerektiğini söylediler allahtan garanti süresinin bitimine 1 ay kadar kalmıştıda masrafsız hallettik:)

Erasure
05-09-2007, 16:54
arkadaşlar bende asus f3jc dizüstü var, buna format atmak istiyorum ama daha önce hiç format atma gibi deneyimim olmadı pratik yoldan yapabilirmiyim acaba

İşletim sistemine ait cd'yi tak, bilgisayarı başlat ve adımları takip et, uygun aşamaya geldiğinde sana hızlı veya normal format (NTFS'i seçin) sorusunu soracaktır, uygun bir cevap ile kuruluma devam edersiniz. Verilerinizi yedeklemeyi unutmayın, yoksa sizde başınızı derde sokarsınız. Başarılar...

dalgıçkerem
05-09-2007, 23:06
İşletim sistemine ait cd'yi tak, bilgisayarı başlat ve adımları takip et, uygun aşamaya geldiğinde sana hızlı veya normal format (NTFS'i seçin) sorusunu soracaktır, uygun bir cevap ile kuruluma devam edersiniz. Verilerinizi yedeklemeyi unutmayın, yoksa sizde başınızı derde sokarsınız. Başarılar...

hocam bende xpnin recovery cdsi var laptopla verdikleri bunumu bilgisayara takıp format atıyoruz

GÜRKAN
05-09-2007, 23:34
Hiç anlamıyorum şu meretten..

sadece hazır verilirse kullanabiliyorum.:)

teknoloji özürlüyüm resmen.:cry:

Allahtan Sn.Erasure var,varlığı bile güven vermeye yetiyor.:super:

Teşekkürler.

sevgiler

Erasure
05-09-2007, 23:51
hocam bende xpnin recovery cdsi var laptopla verdikleri bunumu bilgisayara takıp format atıyoruz

Sıfırdan windows kurulumu için windows cd'sine ihtiyacınız var, recovery cd, genellikle notebook üreticileri tarafından hazırlanan ve kullandığınız modele göre gereken driver vs'nin içine yüklenerek hazırlanmış bir sürümü denilebilir. Durum böyle olunca elinizdeki cd ile bütün herşey otomatik yapılır hale geliyor. Eğer harddisk 2'ye ayrılmışsa bunu tek parçaya çeviriyor. Bir önceki mesajımda elinizde windows cd'sinin olduğunu düşündüğüm için bu detayları yazmıştım ama recovery cd'niz varsa bunu kullanarak onun vereceği adımlarla gitmek zorundasınız. Format vs için size çok fazla seçenek sunmayabilir. Bu tamamen üreticinin hazırladığı bir cd olduğundan onların isteğine göre şekillenmiştir. Verilerin yedeklenmesi yine uyarı listesinin başında yer alıyor, geri dönüş olmayabilir. Umarım sorunu aşarsınız...

Erasure
05-09-2007, 23:57
Hiç anlamıyorum şu meretten.. sadece hazır verilirse kullanabiliyorum.:) teknoloji özürlüyüm resmen.:cry: Allahtan Sn.Erasure var,varlığı bile güven vermeye yetiyor.:super:Teşekkürler. sevgiler

Teknolojiden kaçmak yok, en azından internete girmek için bile bilgisayaralara ihtiyacınız var :). Kolay bir iş değil, bana göre basit gelse de her zaman bilinmeyen bir kısmı mutlaka çıkıyor. Ancak zevkli bir konu, her zaman yenileniyor ve sizi sıkmıyor. Donanım kısmı daha eğlenceli diyebilirim. Bilgim dahilinde cevap vermeye çalışıyorum. Arızası ve sorunsuz günler...

HAŞAT
06-09-2007, 11:59
http://img108.imageshack.us/img108/5601/adsz1ov2.jpg

http://img263.imageshack.us/img263/4256/adsz2ve0.jpg

Değerli arkadaşlar bugün dikkatimi çekti .Yukarıda işlemci ile ilgili olarak iki farklı bilgi mevcut. Üst resimde işlemcilerden biri 3,06 GHZ diğeri ise 3,08 GHZ olarak görülüyor. Alt resimde isi ikisi de 3,06 GHZ olarak tanImlanmış.
Üsttekine bakarsak işlemciler arasında uyumsuzluk söz konusu olabilir. Alttakini dikkate alırsak sorun yok gibi.

Bu durumda hangisini dikkate almalıyız?
Sevgiler.

Erasure
06-09-2007, 13:23
Intel'in ürettiği ve sitesinde görebildiğim 3.08 Ghz'lik işlemci yok. Zaten bu iş windows'un bir hatası, tek bir işlemci içinde Hyper-Threading yapısında, aşağıda sendeki işlemcinin detayları var.

http://img460.imageshack.us/img460/726/snap107hf5.jpg (http://imageshack.us)

http://img375.imageshack.us/img375/7955/snap108mv2.jpg (http://imageshack.us)

Erasure
06-09-2007, 13:55
Aşağıda da kendi işlemcim ve biraz detay var. Konunun detay şöyle; ilk resimde göreceğiniz gibi 2.66 ve 2.68 yanyana duruyor. Aslında 1 tane işlemcim var.

http://img389.imageshack.us/img389/2370/snap110lt5.jpg

Burada da göreceğiniz gibi kullandığım işlemci x 20 çarpanına giriyor ve bus speed 133.8 mhz yani 20 x 133 dersem 2660 olur. Bu da 2,66 Ghz'e eşit, ama gerçek bus speed 133,8 gözüktüğünden 20 x 133,8 = 2,676 o da 2,68'e yuvarlanıyor. Konu aşağı yukarı böyle; Cpu-z ile işlemci gerçek bilgilerini alabilirsiniz ve diğer detaylarlar da yine aynı programda geliyor.

http://img389.imageshack.us/img389/4684/snap109in1.jpg

PARK
06-09-2007, 14:01
Arkadaşlar bende samsung sc-4200 lazer bir yazıcı var bunun toneri bitti toner dolumu yaptırmam gerekiyor sordum 47 ytl dediler acaba fiyat nasıldır?

Birde bu toneri nasıl sökücem onuda bilmiyorum :):)

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

cut loss
06-09-2007, 14:05
Selamlar,

Benim notebook dün 3 yıllık ömründeki tek arızasını yaparak "Kernel Data Inpage Error" verdi, ve kapandı. Bu arızayı vermeden 5-10 sn önce harddisk acayip bir şekilde vınnn diye bir ses çıkarmaya başlamıştı. Artık ne bilgisayar açılıyor nede harddisk'ten herhangi
bir data okunabiliyor. Bilgisayar bir harddisk görülemediği gerekçesiyle formatıda kabul etmiyor.
Öncelikle bu durumu düzeltmenin teknik servise gitmeden bir yolu var mıdır?
İkincisi harddisk'i 2 vida sökerek yerinden çıkarabiliyorum, çok basit bir yerde. Ben yeni bir harddisk alıp kendim değiştirebilir miyim? Değiştirdikten sonra açıp windows'u kurmada herhangi bir problem olur mu? Bu arada bozuk harddisk Toshiba 30 Gb MK3021GAS modeli.
Değiştirdiğim taktirde illa bu modelimi tekrar almam gerekir?

Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılar,

HAŞAT
06-09-2007, 14:25
Sn. Park öndeki paneli yanlardan tutup aşağı doğru çekiniz. İçerideki bölümde tonerin tutma yeri var. Kendinize doğru çekiniz, çıkacaktır.
Ayrıca doldurulması pek sağlıklı değil ben de yenisini alınız.

PARK
06-09-2007, 14:30
Sn. Park öndeki paneli yanlardan tutup aşağı doğru çekiniz. İçerideki bölümde tonerin tutma yeri var. Kendinize doğru çekiniz, çıkacaktır.
Ayrıca doldurulması pek sağlıklı değil ben de yenisini alınız.

Teşekkür ederim sevgili HAŞAT toneri yerinden çıkardım önerilerinizi ise dikkate alacağım...

Erasure
06-09-2007, 14:52
Selamlar,

Benim notebook dün 3 yıllık ömründeki tek arızasını yaparak "Kernel Data Inpage Error" verdi, ve kapandı. Bu arızayı vermeden 5-10 sn önce harddisk acayip bir şekilde vınnn diye bir ses çıkarmaya başlamıştı. Artık ne bilgisayar açılıyor nede harddisk'ten herhangi
bir data okunabiliyor. Bilgisayar bir harddisk görülemediği gerekçesiyle formatıda kabul etmiyor.
Öncelikle bu durumu düzeltmenin teknik servise gitmeden bir yolu var mıdır?
İkincisi harddisk'i 2 vida sökerek yerinden çıkarabiliyorum, çok basit bir yerde. Ben yeni bir harddisk alıp kendim değiştirebilir miyim? Değiştirdikten sonra açıp windows'u kurmada herhangi bir problem olur mu? Bu arada bozuk harddisk Toshiba 30 Gb MK3021GAS modeli.
Değiştirdiğim taktirde illa bu modelimi tekrar almam gerekir?

Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılar,

Harddisk bozulduysa yenisini alacaksınız. Öte yanda aynı ebat olmasına gerek yok, zaten 30GB kullanım için yetersiz, bütçenize göre büyük bir tane belirlersiniz. Ama eski harddisk'in 2.5" formunda olduğundan bu şekilde bir model belirlemeniz lazım. Takıp çıkartmak sorun değil ama bunun sonrasında eski diskteki verileri kurtarmak sorun olacaktır. Bu arada eski diskiniz UDMA100 (U100) arabirimini kullanıyor, satınalmaya gittiğinizde eskisini yanınızda götürürseniz hatalı disk almazsınız.
Samsung'da 80GB U100 ve 5400 devir 2.5" olan disk 65$+KDV'ye satılıyor. Kolay gelsin...

cut loss
06-09-2007, 15:17
Teşekkür ederim Sn. Erasure

Eski harddisk'teki veriler benim için gözden çıkarılabilir, yeter ki bilgisayar çalışmaya devam etsin, yedekleri hep bir DVD'ye alıyordum önlem diye.

Takıp çıkartmanın sorun olmadığını söylemişsiniz. Mesela yeni harddisk alıp taktıktan sonra özel bir şey yapmama gerek var mı? Yoksa sıradan bir format işlemi gibi recovery cd'yi takıp devam mı edeceğim? Malum harddisk değişiyor, tanımama gibi bir durum olabilir mi? İyi çalışmalar dilerim.

Erasure
06-09-2007, 15:37
Teşekkür ederim Sn. Erasure

Eski harddisk'teki veriler benim için gözden çıkarılabilir, yeter ki bilgisayar çalışmaya devam etsin, yedekleri hep bir DVD'ye alıyordum önlem diye.

Takıp çıkartmanın sorun olmadığını söylemişsiniz. Mesela yeni harddisk alıp taktıktan sonra özel bir şey yapmama gerek var mı? Yoksa sıradan bir format işlemi gibi recovery cd'yi takıp devam mı edeceğim? Malum harddisk değişiyor, tanımama gibi bir durum olabilir mi? İyi çalışmalar dilerim.

Yeni bir disk takmak sorun değil, önemli olan gerçekten de sorunun harddisk'ten mi yoksa başka birşeyden mi olduğu, zira harddisk sandığınız bir hata başka birşeyden olabilir. Recovery CD'si ise belki sorun çıkartabilir, böyle birşey kullanmadım, sadece okuduklarımdan size bilgi veriyorum. Eğer recovery cd'sini harddisk kapasitesi vs göre hazırlamışlarsa aldığınızda sorun olabilir. Ama bu konuda kesin birşey söyleyemiyorum. Ancak ben sizin yerinizde olsam ve yeni bir disk alsam, hemen elimdeki işletim sistemi CD'sini takarak, önce harddiski 2'ye ayırır, sonrada NTFS'e formatlardım. Hiçbir zamanda recovery cd'sini kullanmazdım. Zaten kendi notebook'um da bunu yapıyorum. Ancak öte yanda elinizdeki CD'nin böyle birşeyi de yapmaması lazım. Her zaman aynı parçayı bulma imkanınız olmayabilir. Bilgisayar üretilirken 30GB'lık harddisk iyi bir değer olabilir ama şu anda böyle birşey yetersiz geliyor, üstelik aynı marka ve modeli de bulamadığınızda bu CD'nin işini yapmaması pek olası gelmiyor. Eğer bu aşamaları yaşarsanız, buraya bir ara anlatın, notebook sahipleri recovery cd ile neler yapılabilir öğrenmiş olurlar. Kolay gelsin...

cut loss
06-09-2007, 16:12
Dediğiniz doğru olabilir, belki sorun tek başına harddisk'ten kaynaklanmayabilir.
Ama birkaç programla açılışta boot edip onarmayı denedim, harddisk'te hep defective, bad sector'ler buldular, düzeltmeyide başaramadım. Notebook'umda garanti süresi geçtiği için şansımı bir denemek istiyorum. Belki işimi çözer. Olmazsa fujitsu-siemens teknik servisinin yolu gözüktü demektir. Eğer beceremezsem veya recovery cd'sinden yüklemede sorun çıkarsa burayada yazarım. Saygılar,

fiktif
06-09-2007, 18:33
selam arkadaslar.........ben hisse.net ' e girmek istedigimde ekranima soyle bir yazi geliyor...........

Warning: main(/home/hyasar/public_html/VPINC/cache.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/hyasar/public_html/wp-settings.php on line 128

Fatal error: main(): Failed opening required '/home/hyasar/public_html/VPINC/cache.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/hyasar/public_html/wp-settings.php on line 128

Foruma bilgisayarimdan ulasamiyorum , Bu konuda ne yapmam gerek ?????? Cevap icin simdiden cok Mersi.......

wowow
08-09-2007, 21:29
format atmam için arkadaşım acer marka pcsini bana getirdi. kasa üzerinde yazan model no: p5541 pc ile hiçbir cd olmadığı için ben de önce sürücüleri bulup indirmek istedim ancak bu pc ile ilgili herhangi bir destek bulamadım. anakartın üstünde de rc410-m2 yazıyor. acaba güncel sürücülerini, biosunu nasıl bulabilirim?

Erasure
08-09-2007, 21:55
format atmam için arkadaşım acer marka pcsini bana getirdi. kasa üzerinde yazan model no: p5541 pc ile hiçbir cd olmadığı için ben de önce sürücüleri bulup indirmek istedim ancak bu pc ile ilgili herhangi bir destek bulamadım. anakartın üstünde de rc410-m2 yazıyor. acaba güncel sürücülerini, biosunu nasıl bulabilirim?

CPU-Z ile anakart vs bilgisi alabilirsin, öte yanda senin anakartın sürücüleri http://global.msi.com.tw/index.php?func=downloaddetail&type=driver&maincat_no=1&prod_no=1185 adresinde duruyor. Kolay gelsin...

http://img477.imageshack.us/img477/2661/snap1aq8.jpg

ayyan
10-09-2007, 21:53
Gece yatarken kapattım bilgisayarı, sabah şifre girme kısmına kadar açıldı..
girdim şifremi karşımda kapkara bir ekran..fare imleci gözüküyor ama,ekran kapkara.. aygıt yöneticisi filam açılıyor,normal vistaymış gibi herbişiye izin istiyor..ama masaüstüm hala kayıp :)
işletim sistemim vista..
rescue kısmından geri almaya çalıştım aynı sorun devam ediyor, hani açılsa virüsten filamdır diyeceğim. neyse rescue kısmından onun taramasını da yaptım, bişi çıkmıyor gerçi..
var mı bu belirsiz konu hakkında bir düşüncesi olan :) ben çıkamadım işin içinden..imdaaaaat :D (bilgisayarı kurcalarken kafayı yemiş olabilirim :) )

Erasure
10-09-2007, 22:16
Gece yatarken kapattım bilgisayarı, sabah şifre girme kısmına kadar açıldı..
girdim şifremi karşımda kapkara bir ekran..fare imleci gözüküyor ama,ekran kapkara.. aygıt yöneticisi filam açılıyor,normal vistaymış gibi herbişiye izin istiyor..ama masaüstüm hala kayıp :)
işletim sistemim vista..
rescue kısmından geri almaya çalıştım aynı sorun devam ediyor, hani açılsa virüsten filamdır diyeceğim. neyse rescue kısmından onun taramasını da yaptım, bişi çıkmıyor gerçi..
var mı bu belirsiz konu hakkında bir düşüncesi olan :) ben çıkamadım işin içinden..imdaaaaat :D (bilgisayarı kurcalarken kafayı yemiş olabilirim :) )

Biraz internette araştırdım ama çözümler ciddi gelmedi. Aynı sorunu Vista'nın Beta'larında yaşayanlarda olmuş ama bunun yanısıra ultimate sürümde de görmüşler. Ekran kartının sürücüsünü güncelleyerek sorunu geçen bir sürü vatandaş var. Windows xp'deki Blue Screen of Death'in vista versiyonu diyebiliriz. Bunun yanısıra vista'yı full update yaparak sorunu aşanlarda bulunuyor. Nvidia'nın kartlarında bu sorunu yaşayanlar bolca, bu durumda sanki ekran kartı sürücüleri gibi görünüyor. İlk adım olarak bunun güncellenmesi için adım atabilirsin. Eğer sorun devam ediyorsa yeniden yüklemeye kadar konu uzuyor, kolay gelsin...

ayyan
10-09-2007, 22:59
Biraz internette araştırdım ama çözümler ciddi gelmedi. Aynı sorunu Vista'nın Beta'larında yaşayanlarda olmuş ama bunun yanısıra ultimate sürümde de görmüşler. Ekran kartının sürücüsünü güncelleyerek sorunu geçen bir sürü vatandaş var. Windows xp'deki Blue Screen of Death'in vista versiyonu diyebiliriz. Bunun yanısıra vista'yı full update yaparak sorunu aşanlarda bulunuyor. Nvidia'nın kartlarında bu sorunu yaşayanlar bolca, bu durumda sanki ekran kartı sürücüleri gibi görünüyor. İlk adım olarak bunun güncellenmesi için adım atabilirsin. Eğer sorun devam ediyorsa yeniden yüklemeye kadar konu uzuyor, kolay gelsin...

hmm çok teşekkür ederim saolun
sanırım rescue kısmından bu sorunu aşabilirim.. ilginiz için çok teşekkürler

enigma
10-09-2007, 23:06
mesenger ps nın tarıhı yanlış dıye calışmayabılırmı? proksy ayarları ıle windows guvenlık duvarı ayarlarını gozden gecırın dıyor...MSN calışmıyorda

Erasure
10-09-2007, 23:18
mesenger ps nın tarıhı yanlış dıye calışmayabılırmı? proksy ayarları ıle windows guvenlık duvarı ayarlarını gozden gecırın dıyor...MSN calışmıyorda

Tarih ile messenger'ın alakası yok. Ancak messenger'in kullandığı port'lar kapatılmışsa veya bir şekilde bloke olmuşsa bunu açarak tekrar kullanılabilir. Kontrol panel içerisinden messenger'a ait portları aşağıdaki gibi bularak işaretli olmasını sağlayın. Eğer firewall programı yüklemişseniz bunun içinden de benzer ayarları bularak programın internete çıkışına blok yapıp, yapmadığınızı kontrol etmeniz gerekiyor.

http://img209.imageshack.us/img209/3163/firewallexception1nx4.jpg (http://imageshack.us)

Messenger içerisinden bağlantı durumunu kontrol edebilirsin...
http://img204.imageshack.us/img204/2347/snap120bx2.jpg (http://imageshack.us)

BRAVO
11-09-2007, 09:09
günaydın,
XP'li bilgisayarımda 2 kullanıcı tanımladım. Amacım, çocuğumun kendi kullanıcı kimliği ile sadece belirlediğim sitelere girebilmesini sağlamaktı. Bu amaçla Internet Explorer'da İçerik bölümünde uygun sitelerin tanımlarını yaptım ancak kendi kullanıcı kimliğimle erişimde de aynı kısıtlamaların geçerli olduğunu gördüm. Farklı kullanıcılar için farklı Internet seçenekleri/kısıtlamaları nasıl yapabilirim? Teşekkürler yardımcı olanlara...

casaubon
11-09-2007, 09:38
Ekran sayımı ikiye çıkarıp bunları tek ekran gibi kullanmaya başladım.

Ancak iki ekran kullanmaya başladıktan sonra bir problemim olduğu ortaya çıktı. Çok büyük bir şey değil ama...

Ekran görüntüsünü "Print Scrn" yaptıktan sonra "Paint" dosyasına aktarma işlemini yapamıyorum.

Karşıma;

"Error getting the Clipboard Data!"

mesajı geliyor.

Dediğim gibi çok büyük bir sorun değil ama sürekli kullandığım bir işlem.

İlginize şimdiden teşekkürler...

HAŞAT
11-09-2007, 10:41
Sn. Casaubon Print Screen basarken Ctrl ile birlikte mi basıyorsunuz? Çünkü bazı klavyeler bu kombinasyonu istiyor.
Sevgiler.

casaubon
11-09-2007, 11:41
Sn. Casaubon Print Screen basarken Ctrl ile birlikte mi basıyorsunuz? Çünkü bazı klavyeler bu kombinasyonu istiyor.
Sevgiler.

Öyle de olmuyor sn.HAŞAT. İlginize teşekkürler...

JAKO
11-09-2007, 12:07

Ancak iki ekran kullanmaya başladıktan sonra bir problemim olduğu ortaya çıktı. Çok büyük bir şey değil ama...

Ekran görüntüsünü "Print Scrn" yaptıktan sonra "Paint" dosyasına aktarma işlemini yapamıyorum.

Karşıma;

mesajı geliyor.

özelinize bir prg gönderiyorum sn casaubon, sorununuzu bununla çözersiniz..

Erasure
11-09-2007, 12:43

Karşıma;

mesajı geliyor.

Biraz daha iyi bir çözüme ihtiyacınız var, print-screen vs artık işe pek yaramıyorlar. Size hypersnap programını önereceğim, her türlü ekran görüntüsünü rahatlıkla yakalarsanız. Aşağıdaki gibi de ister 2 ister daha fazla ekran kullanın, gereken adımlarla istediğinizin ekrandan görüntü alabilirsiniz. Programın deneme sürümü http://www.hyperionics.com/downloads/HS6Setup.exe adresinden alabilirsiniz. Kolay gelsin...

http://img479.imageshack.us/img479/8339/snap127lh2.jpg (http://imageshack.us)

BRAVO
11-09-2007, 12:45
günaydın,
XP'li bilgisayarımda 2 kullanıcı tanımladım. Amacım, çocuğumun kendi kullanıcı kimliği ile sadece belirlediğim sitelere girebilmesini sağlamaktı. Bu amaçla Internet Explorer'da İçerik bölümünde uygun sitelerin tanımlarını yaptım ancak kendi kullanıcı kimliğimle erişimde de aynı kısıtlamaların geçerli olduğunu gördüm. Farklı kullanıcılar için farklı Internet seçenekleri/kısıtlamaları nasıl yapabilirim? Teşekkürler yardımcı olanlara...
.................................

casaubon
11-09-2007, 12:57
Biraz daha iyi bir çözüme ihtiyacınız var, print-screen vs artık işe pek yaramıyorlar. Size hypersnap programını önereceğim, her türlü ekran görüntüsünü rahatlıkla yakalarsanız. Aşağıdaki gibi de ister 2 ister daha fazla ekran kullanın, gereken adımlarla istediğinizin ekrandan görüntü alabilirsiniz. Programın deneme sürümü http://www.hyperionics.com/downloads/HS6Setup.exe adresinden alabilirsiniz. Kolay gelsin...

http://img479.imageshack.us/img479/8339/snap127lh2.jpg (http://imageshack.us)

Teşekkür ederim. Sorun halloldu.

Erasure
11-09-2007, 13:10
.................................

İçerik Danışmanı veya Content Advisor ile yapabilirsiniz. http://support.microsoft.com/kb/310401 adresindeki adımlarla bunu yapabilirsiniz. Ancak aşağıdaki adımlarla da bunu yapabilirsiniz. Yalnız ilk başlarda biraz sizi bunaltır zira her site de onay ister. Bunu yaparak kendi listesinizi oluşturursunuz. Yani 50 siteye giriş istiyorsanız ve 30 tanesine de istemiyorsanız bunu başlangıçta yazarak ilerlemeniz gerekiyor. Bunun yanısıra listede olmayan bir site girişinde de sizden bir password isteyecek şekilde ayarlandığında da alternatif sitelere giriş engellenir. Yeni bir adres yazıldığında da siteye giriş için IE sizden password ister, doğru password'da bunu listeye ekler. Ama kesinlikle bundan sonra sürekli yeni bir sitede onay isteyecektir. Aslında toplamda 100 siteyi geçmiyorsanız bu iş gayet uygun olacaktır. Vista kullanmış olsaydınız, çocuğunuzun girdiği sitelerin adları, giriş zamanları vs size raporluyor. Hatta sadece sizin belirleyeceğiniz saatlerde internete çıkmasına izin veriyor. Şimdilik bu kadar, detaylar adreste ve aşağıdaki resimlerde, kolay gelsin...

http://img390.imageshack.us/img390/8346/snap126ho3.jpg (http://imageshack.us)

http://img390.imageshack.us/img390/7596/snap127kx8.jpg (http://imageshack.us)

BRAVO
11-09-2007, 13:18
çok teşekkürler Sayın Erasure. Farklı kullanıcılar için nasıl bir yol izleyebilirim?

Erasure
11-09-2007, 13:26
çok teşekkürler Sayın Erasure. Farklı kullanıcılar için nasıl bir yol izleyebilirim?

Farklı kullanıcılar içinde benzer adım atılabilir, xp'de yaptığınız ayarların her iki kullanıcıda da geçerli olduğunu söylemiştiniz. Bu durumda size ait olmayan bir hesap yarattığınızda diğer kullanıcı o hesap ile sisteme girecektir, ancak tanımladığınız siteler ve bu sisteme ait şifreler, admin-yönetici hesabı ile oluşturulduğundan yine giriş yapamayacaklardır. Her hangi bir siteye girişte yine şifre sorulacak ve bu bilinmediğinden listeye eklenemeyecektir. Aslında birkaç deneme yaparsanız, sorunun çözüldüğünü göreceksiniz. Ama bunun için herhangi başka bir yazılım varmı derseniz, Child Control 2005 ve Internet Parental Control toolbar'ı bu işler için birkaç çözüm. Ancak hiçbir yazılımı kullanmadım, sizdeki gibi bir durumum oluşmadı. Şimdilik yazabileceklerim bu kadar, umarım sorunu aşarsınız, ancak yukarıda yöntem iyidir. Eğer çocuğunuz farklı bir browser yükleyerek IE'yi bypass ederse bunun için yaptıklarınızın bir anlamı kalmaz. Örneğin Firefox yüklemeyi akıl ederse buradan yine istediği sitelere ulaşabilir. Kolay gelsin...

BRAVO
11-09-2007, 13:33
İlginize tekrar teşekkürler...Çocuk henüz 7 yaşında ve 3-4 site var girdiği. nickeledeon, karaloyun gibi. Yani farklı bir browser yükleme ihtimali yok...tabii şimdilik.

Von
11-09-2007, 17:19
Merhaba

Rica etsem elinde bulunan bir arkadaş TrueType Turkish Arial veya TureType Turkish Times New Roman fontlarını foruma ekleyebilirmi ?

Teşekkürler...

Erasure
11-09-2007, 17:32
http://www.turkishlingua.com/trtmsrmn.ttf times new roman
http://www.turkishlingua.com/trarial.ttf arial

Von
12-09-2007, 06:08
http://www.turkishlingua.com/trtmsrmn.ttf times new roman
http://www.turkishlingua.com/trarial.ttf arial

Teşekkür ederim...

GÜRKAN
12-09-2007, 07:27
Merhaba

Rica etsem elinde bulunan bir arkadaş TrueType Turkish Arial veya TureType Turkish Times New Roman fontlarını foruma ekleyebilirmi ?

Teşekkürler...
Sn.Von;

Ciddi bir hazırlık içerisinde gördüm sizi.:D:D

Romanın konusu ne olacak?:)

sevgiler

Von
12-09-2007, 07:51
Sn.Von;

Ciddi bir hazırlık içerisinde gördüm sizi.:D:D

Romanın konusu ne olacak?:)

sevgiler

Bilgisayarlardaki font sorunsalı ve unutkanlık olabilir :)

selamlar

Detay
13-09-2007, 22:46
dostlar son surum msn hakkında bılgı varsa lınk rıca etsem delırcem yenısını yukle dıyorum yuklemıyor ac dıyorum acmıyor delı mıdır nedır..

Erasure
13-09-2007, 23:16
dostlar son surum msn hakkında bılgı varsa lınk rıca etsem delırcem yenısını yukle dıyorum yuklemıyor ac dıyorum acmıyor delı mıdır nedır..

Türkçe Sürüm için
http://g.msn.com/8reen_us/TR/INSTALL_MSN_MESSENGER_DL.EXE

İngilizce Live 8.5 Beta için
http://files.msgstuff.com/files/Windows%20Live%20Messenger%208.5.1288%20English.ms i

Detay
13-09-2007, 23:17
cok tesekkurler erasure yardımın ıcın ...

PARK
14-09-2007, 23:40
Bilgisayarımda kullanmak için bir anti-virüs proğramı arıyorum yardımcı olacak varsa makbule geçer:)

HAŞAT
14-09-2007, 23:52
Bilgisayarımda kullanmak için bir anti-virüs proğramı arıyorum yardımcı olacak varsa makbule geçer:)
http://www.bitdefender.com/site/Downloads/

Detay
15-09-2007, 22:49
dostlar bılgısayarın ıcındekı mınık hoparlorden hanı eskı dıal-up baglantıda o ılgınc sesı cıkaran aletten her sayfa actıgımda o baglantıya benzer kısık bır ses cıkıyor neden ne sebeple oldu bılmıyorum nasıl engelleyebılırım ??
tesekkurler...

HAŞAT
15-09-2007, 23:02
dostlar bılgısayarın ıcındekı mınık hoparlorden hanı eskı dıal-up baglantıda o ılgınc sesı cıkaran aletten her sayfa actıgımda o baglantıya benzer kısık bır ses cıkıyor neden ne sebeple oldu bılmıyorum nasıl engelleyebılırım ??
tesekkurler...

Sorununuz pek yazılım sorunu değil gibi.

1- Hoparlörde yıpranma yani aşırı tiz veya bas yüklenmesi sonucu bir yıpranma olabilir.
2- Voltaj ile ilgili bir sorun olabilir.
3- Yakınlarda manyetik bir alan olabilir.

Sevgiler.

Detay
15-09-2007, 23:06
Sorununuz pek yazılım sorunu değil gibi.

1- Hoparlörde yıpranma yani aşırı tiz veya bas yüklenmesi sonucu bir yıpranma olabilir.
2- Voltaj ile ilgili bir sorun olabilir.
3- Yakınlarda manyetik bir alan olabilir.

Sevgiler.

ıyıde daha once de aynı sekılde duruyordu su an da aynı sekılde sevgılı hasat.. ben bıraz daha acarak anlatayım sıtelere gırdıgımde yada yenıledıgımde sureklı sankı baglantı yapacakmıs gıbı hat aramaya baslar gıbı bır bıldırım sesı gelıyor anlık gelıyor ama bıp bıp seklınde... acaba dıyorum herhangı bır ayar varda onu mu degıstırdı kendı kendıne baglantılarımda da baska bır cevırmelı yada ona benzer bırsey yok ..

Erasure
15-09-2007, 23:41
tesekkurler...

Dial-up kullanmıyorum ama hemen aklıma modem'in üzerindeki buzzer geldi. Bağlantı sırasında genelde bozuk keman sesi gibi öter, belki bir şekilde bu devreye giriyordur. Ancak internete bağlantı şekilleri birden fazla ise bu durumda bağlantı ayarlarının tek'e indirilmesi de konuyu çözebilir. Öte yanda modem'den gelen bir ses olduğunu yine düşünürsek modem üzerinde speaker volume kontrolü vardır. Control panel'den modem'e tıklayarak sonrada volume ayarını tamamen kapatabilirsin.

Yine bu modemi kullanmıyorsan tamamen disable ederek kullanımını askıya alabilirsin. Bir diğer alternatif ise ses ayarları içerisinden pc speaker kısmını tamamen kapatabilirsin.

http://www.granatedit.com/modemvolume.gif

http://img521.imageshack.us/img521/5643/snap1pa3.jpg (http://imageshack.us)

Detay
15-09-2007, 23:45
pekı cok tesekkurler dostum .. benım garıbıme gıden dıal up degıl tabıkı baglantı ama nereden cıktı bu ses ... sımdı mesela cıkmıyor hıcbırsey yapmadım kendı kendıne durdu .. beklıyorum ne zaman otecek yıne .. dedıgın ayarlarada bakıyorum hemen tekrar tesekkurler..

TCM
15-09-2007, 23:54
* Bilgisayar açıldıktan sonra normal ekran geldiğinde internet sayfasını açmaya başladığımda vey aherhangi bir işlem yapmadanda, bilgisayarda yaklaşık 2-3 dakikalık bir donma meydana geliyordu. Bilgisayarcı arkadaşa götürdüğümde harddiskin muhtemel elektrik kesintisinde c kısmının zarar gördüğünü kendi programıyla temizleme çalıştığını ama düzelmeyebileceğini söyledi c yi sildi düzeltti kurdu bana verdi. Şimdi bilgisayar açıldıktan sonra yaptığı beklemeyi windows ekranı gelmeden yapıyor süre yine 2-3 dakika değişen birşey yok. Sorun sizce harddiskte midir? Teşekkürler.

Erasure
16-09-2007, 00:20
pekı cok tesekkurler dostum .. benım garıbıme gıden dıal up degıl tabıkı baglantı ama nereden cıktı bu ses ... sımdı mesela cıkmıyor hıcbırsey yapmadım kendı kendıne durdu .. beklıyorum ne zaman otecek yıne .. dedıgın ayarlarada bakıyorum hemen tekrar tesekkurler..

Uzak ihtimal ama eskiden dial-up modemlerden yurtdışı porno vs ücretli hatları arayan dialer'lar vardı, onlardan birisi bulaşmış olmasın, sıkı bir programla bu tip bir aramada yaparsan farklı bir çözüm üretilmiş olur.

Erasure
16-09-2007, 00:37
* Bilgisayar açıldıktan sonra normal ekran geldiğinde internet sayfasını açmaya başladığımda vey aherhangi bir işlem yapmadanda, bilgisayarda yaklaşık 2-3 dakikalık bir donma meydana geliyordu. Bilgisayarcı arkadaşa götürdüğümde harddiskin muhtemel elektrik kesintisinde c kısmının zarar gördüğünü kendi programıyla temizleme çalıştığını ama düzelmeyebileceğini söyledi c yi sildi düzeltti kurdu bana verdi. Şimdi bilgisayar açıldıktan sonra yaptığı beklemeyi windows ekranı gelmeden yapıyor süre yine 2-3 dakika değişen birşey yok. Sorun sizce harddiskte midir? Teşekkürler.

Modern diskler daha az sorun çıkartıyor ama windows'un açılırken donmanın olması biraz ekran kartı sürücülerinin de sorununa benziyor. Tam tersi donanım olarak ram sorunu olabilir, farklı hız vs ise bu da sebep veriyordur.

Eğer harddisk üzerinde bir bozulma oluşmussa, ki pek sanmıyorum, bu durumda diskten tıkırtı türünde düzenli ve farklı sesler alırsınız. Notebook kullanmıyorsanız desktop bilgisayarlarda yüzeyde böyle bozulmalar pek olası değil. Öte yanda windows kurulumu sonrasında bir takım driver'lar yüklenerek sistem otururtulmaya çalışılıyordur. Eğer bunların içlerinde güncel olmayan bir tane varsa ve sorunu o yaratıyorsa yine donmaya sebep verebilir.

Yapabiliyorsanız sıfırdan tekrar windows yükleyin ama başka birşey yüklemeden sisteminizi kontrol edin. Sonrasında da anakart vs ne kadar sürücü varsa bunların güncel versiyonlarını tek tek yükleyin. Yani sadece windows kurulumu sonrasında ekran kartını yükleyin ve birkaç kez aç-kapa yapın, sorun yoksa diğer sürücüye geçerek sırasıyla diğerlerine de benzer aşamaları yapın.

Yine bunların haricinde virus vs içeren bir programın yüklenmesiyle de sistem stabil olmayı bırakıyordur. Eğer PATA disk kullanıyorsanız ve aynı kabloya DVD vs bağlı ise bunu ayırarak sadece diskin tek kabloda kalmasını sağlayın. Şimdilik önerebileceklerim bu kadar, hemen harddisk almaya kalkmayın ama harddisk bozulmasına karşılıkta mutlaka en kısa sürede verilerin yedeğini alın, yoksa dönülmez bir aşamaya da girebilirsiniz. Birkaç gün önce kardeşime ait, diski arızalanan notebook'taki verileri kurtarmak için 2 gün uğraştım, eski ve kullanılmayan bir disk arabiriminden dolayı türlü numaralar denemek zorunda kaldım. Size kolay gelsin...

BURASI MUŞTUR
16-09-2007, 01:27

Benim bilgisayarda da böyle bir sorun olmuştu.Yeniden format attırdım.Ama değişen bir şey olmadı.Sonrasında yapılan incelemede elektrik kesintisinde RAM'ın yandığı söylendi.Yeni bir ram bellek ve güç kaynağı aldım ve bu sorun düzeldi.İyi geceler...

Perke
17-09-2007, 12:24
Yıllardır matriks kullanıyorum.2 Aydan beridir yaşadığım sorunu bir türlü çözemiyorum.Matriksdeki hazır sayfalar (biraz ağır olmakla birlikte) açılıyor.Ancak kendi oluşturup değişik isimle kaydettiğim sayfa aşağıdaki gibi (memory problemlerinde olduğu şekilde) açılıyor.(ram 512 mb)Bu sayfa üzerinde yaptığım yeni değişiklikler de kaydolmuyor.C deki "MTX dosyalar" klasörünü silip yeniden başlatmak sorunu çözmüyor.Bu konuda katkısı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
http://img172.imageshack.us/img172/1130/matrks1ba9.jpg (http://imageshack.us)

Perke
17-09-2007, 16:11
Arkadaşlar, yukara belirttiğim durum evdeki 2 adet bilgisayarda da oluştu.Bu yüzden bilgisayar arızası olarak göremiyorum.Matriks kullanıp da benim gibi kendine özel düzenleme yaparak "farklı kaydet" ten özel sayfa oluşturan var mı acaba?Varsa aynı sorunu yaşamakta mıdır?2 Bilgisayarda da aynı sorunun ortaya çıkması durumu ilginç.Değerlendirmelerinizi bekliyorum...

ayyan
17-09-2007, 16:18
Arkadaşlar, yukara belirttiğim durum evdeki 2 adet bilgisayarda da oluştu.Bu yüzden bilgisayar arızası olarak göremiyorum.Matriks kullanıp da benim gibi kendine özel düzenleme yaparak "farklı kaydet" ten özel sayfa oluşturan var mı acaba?Varsa aynı sorunu yaşamakta mıdır?2 Bilgisayarda da aynı sorunun ortaya çıkması durumu ilginç.Değerlendirmelerinizi bekliyorum...

http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=17930
bu adreste emin abinin hazırlamış oldugu anlık veri izleme ekranı hazır dosyaları var..kendi bilg. inde hazırlamış..
bundan önce, jm kapalı iken temp. int. files ı bir temizleyin, sonra mtx i silip yukarıdaki dosyaları deneyin..
umarım sorun çözülür..

Perke
17-09-2007, 17:27
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=17930
bu adreste emin abinin hazırlamış oldugu anlık veri izleme ekranı hazır dosyaları var..kendi bilg. inde hazırlamış..
bundan önce, jm kapalı iken temp. int. files ı bir temizleyin, sonra mtx i silip yukarıdaki dosyaları deneyin..
umarım sorun çözülür..

Sn Ayyan, ordaki linklerin tamamı bozukmuş.Ayrıca belirttiğim sorunun çözümü anlatılmıyor.Yıllardır özel sayfa oluşturma sorunu yaşamamıştım.Yeni bir durum bu...

ayyan
17-09-2007, 17:31
Sn Ayyan, ordaki linklerin tamamı bozukmuş.Ayrıca belirttiğim sorunun çözümü anlatılmıyor.Yıllardır özel sayfa oluşturma sorunu yaşamamıştım.Yeni bir durum bu...

benim başıma gelmişti de.. her zamanki gibi sorunu nasıl aştığımı hatırlayamıyorum :cry: kusura bakmayın..

Perke
17-09-2007, 17:59
benim başıma gelmişti de.. her zamanki gibi sorunu nasıl aştığımı hatırlayamıyorum :cry: kusura bakmayın..

Sn.Ayyan, ilginize teşekkürler.Sorunu sizin ipucunuzla çözdüm.Belirttiğiniz "temporary" dosyasını silmek aklıma gelmemişti.Daha sonra düzgün çalıştı.İyi günler dileğiyle...

Erasure
17-09-2007, 18:19
Sn.Ayyan, ilginize teşekkürler.Sorunu sizin ipucunuzla çözdüm.Belirttiğiniz "temporary" dosyasını silmek aklıma gelmemişti.Daha sonra düzgün çalıştı.İyi günler dileğiyle...

Sn.Perke, sorunların çözülmesine sevindim, bu bölüme olabildiğince katkıda bulunuyorum ama bu tip programların hiçbirisini kullanmadığımdan sorunları sadece okumakla yetiniyorum. Ancak eğer yasal olarak kullanıyorsanız neden firmadan teknik destek alarak sorunun aşılmasını sağlamıyorsunuz? Programlar üzerinde olmadık sorunlar; çeşitli donanımlara ve işletim sistemlerine göre oluşabilir. Eğer üretici firmalara bunları raporlamazsanız firmalar hem programların sıkıntılarından haberdar olamazlar, hemde sizler sorununuzu çözemediğiniz için sıkıntı yaşarsınız. Sorunsuz günler dilerim...

Perke
17-09-2007, 20:28
Sn.Perke, sorunların çözülmesine sevindim, bu bölüme olabildiğince katkıda bulunuyorum ama bu tip programların hiçbirisini kullanmadığımdan sorunları sadece okumakla yetiniyorum. Ancak eğer yasal olarak kullanıyorsanız neden firmadan teknik destek alarak sorunun aşılmasını sağlamıyorsunuz? Programlar üzerinde olmadık sorunlar; çeşitli donanımlara ve işletim sistemlerine göre oluşabilir. Eğer üretici firmalara bunları raporlamazsanız firmalar hem programların sıkıntılarından haberdar olamazlar, hemde sizler sorununuzu çözemediğiniz için sıkıntı yaşarsınız. Sorunsuz günler dilerim...

Sn.Erasure,
Haklısınız, belirttiğiniz konulara katılmamak mümkün değil.Ancak bu desteği sağlayan bankaya telefonla ulaşıp, ordan teknik bölüme bağlanıp kimbilir ne yanıtlar alıp uzun uğraşlar verecek zamanı inanın bulamadım.Evde canavar misali ikizlerle uğraşırken zamanla yarışmaktayız.Zaten bu nedenledir ki zihnimi toparlayıp sorunun çözümüne odaklanamadım.Yardım isteğim bu nedenle idi.İlginize sonsuz teşekkürler.İyi günler dileğiyle...

morbid
18-09-2007, 15:23
Herkese çok selam.Bir GSM operatürünün internet paketineden faydalanıyorum,aylık 1Gb kotam var.İnternetten ne kadar veri indirdiğimi toplam olarak görebileceğim bir syaç programı var mıdır acaba.Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.

Erasure
18-09-2007, 16:09
Herkese çok selam.Bir GSM operatürünün internet paketineden faydalanıyorum,aylık 1Gb kotam var.İnternetten ne kadar veri indirdiğimi toplam olarak görebileceğim bir syaç programı var mıdır acaba.Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.

PC için Du Meter'ı önereyim. İşini rahatlıkla görecektir. Upload ve download miktarlarını günlük olarak tutar, gün sonundaki toplam rakamını sana verir. Bu bilgilere göre kota rakamını dengelersin. Programın orjinalini http://dl.hageltech.com/DUMeter-Install.exe adresinden alabilirsin, 30 günlük deneme sürümüdür. Aşağıda da bir ekran görüntüsü var. Kolay gelsin...

http://img368.imageshack.us/img368/3940/snap144qx8.jpg (http://imageshack.us)

thunder
18-09-2007, 22:22
arkadaşlar bilgisayarımda daha önce msn 7,5 kuruluydu ve sorunsuz msn'e bağlanıyordu.

Ancak yeni bir günceleştirme var diyerek Live Messenger yüklendi ve şimdi msn bağlanmıyor.

kişi listeniz kullanım durumunda olmadığından

thunder
18-09-2007, 22:24
live messenger uygulamasını kullanamazsınız diyor.hata kodu: 81000378

ne yapmam gerekir yardımcı olurmusunuz ?

ayyan
18-09-2007, 23:01
arkadaşlar bilgisayarımda daha önce msn 7,5 kuruluydu ve sorunsuz msn'e bağlanıyordu.

Ancak yeni bir günceleştirme var diyerek Live Messenger yüklendi ve şimdi msn bağlanmıyor.

kişi listeniz kullanım durumunda olmadığından

sn Erasure un msn download hakkında bir cevabı var:

Türkçe Sürüm için
http://g.msn.com/8reen_us/TR/INSTALL_MSN_MESSENGER_DL.EXE

İngilizce Live 8.5 Beta için
http://files.msgstuff.com/files/Windows%20Live%20Messenger%208.5.1288%20English.ms i

tam bilemiyorum fakat su anki mevcut kurulu olanı kaldırıp tekrar yüklerseniz sorun hallolur gibi geliyor..

ben tam emin olamadıgım iicn bilen birinin cevabını beklemek daha makul :)

Erasure
18-09-2007, 23:15
live messenger uygulamasını kullanamazsınız diyor.hata kodu: 81000378

ne yapmam gerekir yardımcı olurmusunuz ?

Notepad kullanarak aşağıdaki adrese giderek hosts dosyasını aç;
C:\Windows\System32\Drivers\etc\ho­sts

Yine aşağıdaki 2 satırı bu dosyanın içerisine ekleyerek kayıt et ve yeniden messenger'ı başlat.
65.54.239.80 messenger.hotmail.com
65.54.239.80 dp.msnmessenger.akadns.net

yukarıdaki 2 satırdan sonuç alamazsan bu iki satırı denersin;
65.54.239.80 messenger.hotmail.com
65.54.239.80 dp.msnmessenger.skadns.net

Bu yazılanları yapmadan önce messenger kapalı olsun ve her ihtimale karşılık içerisine satır ekleyeceğin dosyanın yedeğini bir yerde sakla, bu düzeltmeler sonrasında messenger'ın düzgün çalışacağı söyleniyor. Bu sorunla karşılaşmadım bu yüzden yazılanları denemedim. Kolay gelsin...

ayyan
21-09-2007, 16:07
"windows en küçük sanal bellek değeri çok düşük" diye bir uyarı alıyorum..
sistemim xp ram 1 gb 3 ghz..2-3 gün önce aynı uyarıyı verdiginde bir yerlerden otomatige almıştm (daha dogrusu ben otomatige aldıgımı sanmışım) ama tekrar aynı hatayı veriyor..
Bu sorunu nasıl aşabilirim acaba? (gerçi ram i 512 den 1 gb a yeni çıkarttım.. belki o yüzdendr en küçük en büyük deger hatası..)

Erasure
21-09-2007, 16:29
"windows en küçük sanal bellek değeri çok düşük" diye bir uyarı alıyorum..
sistemim xp ram 1 gb 3 ghz..2-3 gün önce aynı uyarıyı verdiginde bir yerlerden otomatige almıştm (daha dogrusu ben otomatige aldıgımı sanmışım) ama tekrar aynı hatayı veriyor..
Bu sorunu nasıl aşabilirim acaba? (gerçi ram i 512 den 1 gb a yeni çıkarttım.. belki o yüzdendr en küçük en büyük deger hatası..)

Aşağıda ayarlanmasını anlatan adımlar var, buradaki ayarlardan windows'un kendi sistem belleğini yönetmesine izin verirseniz daha az sorun yaşarsınız. 1 GB ram'e karşılık bu sayfayı kendiniz ayarlamak isterseniz ram'in 2 katı kadar bir değere ayarlanması önerilir ama her makinada bu işe yaramıyor. Ram hatası olursa genelde çökmelere sebep verir. Farklı hız vs olan ram'ler takılıysa sorun daha çok oluyor.

http://img353.imageshack.us/img353/741/snap1af0.jpg (http://imageshack.us)

ayyan
21-09-2007, 16:53
Çok teşekkür ederim sn Erasure. Şimdilik sorunum çözülmüş görünüyor saolun :)

BOZOK
23-09-2007, 00:13
merhaba arkadaslar
pc nin sorunlariyla ugrasiyorum
5 inci kez formatladim baya ustalastim haaa
bu arada danismak istedigim bir sorunum var
lime wire programi ni indir dim kurdum aciliyor mesela mp3 indirmek icin arama yapiyorum ve sonuc lar cikiyor ama indiremiyorum indirmek istedigim seyi tikliyorum olmuyor indir isaretini tikliyorum olmuyor yani her turlu sekli deniyorum inmiyor sorun ne olabilir ?????
tesekkurler

ayyan
23-09-2007, 00:23
merhaba arkadaslar
lime wire programi ni indir dim kurdum aciliyor mesela mp3 indirmek icin arama yapiyorum ve sonuc lar cikiyor ama indiremiyorum indirmek istedigim seyi tikliyorum olmuyor indir isaretini tikliyorum olmuyor yani her turlu sekli deniyorum inmiyor sorun ne olabilir ?????
tesekkurler

limewire türü programlar paylaşım türü programlardır..
karşıdaki kişinin izin verdigi kotada download yaparsınız..
indirmek istediginiz dosyada paylaşan kişi sayısı azsa veya indirmeye çalışan kişi sayısı çoksa sıra beklemeniz gerekiyor, parca parca indiriyorsunz haliyle..
bu arada limewire dan virüs gelebilir demişti bir arkadaşım, siz yine de virüs konusunda benim yazdıgıma güvenmeyin - ne taratmışlıgım var ne dogru dürüst limewire kullanmışlıgım..

BOZOK
23-09-2007, 00:26
limewire türü programlar paylaşım türü programlardır..
karşıdaki kişinin izin verdigi kotada download yaparsınız..
indirmek istediginiz dosyada paylaşan kişi sayısı azsa veya indirmeye çalışan kişi sayısı çoksa sıra beklemeniz gerekiyor, parca parca indiriyorsunz haliyle..
bu arada limewire dan virüs gelebilir demişti bir arkadaşım, siz yine de indirdiklerinizi taratın..

sn ayyan :super:hic bir secenegi indir miyor sadece biri olsa amenna
baska bir sorun olmali :cry:

ayyan
23-09-2007, 00:28
sn ayyan :super:hic bir secenegi indir miyor sadece biri olsa amenna
baska bir sorun olmali :cry:

ilk denedigimde benim başıma da gelmişti öyle bişi.. şimdi tam hatırlamıyorum (virüsten korktugum icin denemek için bile kuramıyorum da..)
baglan a filan bastınız mı ?

Erasure
23-09-2007, 00:33
merhaba arkadaslar
tesekkurler

ADSL modem içerisinden port açmayı denediniz mi? bu program genellikle port açılmasına ihtiyaç duyarlar. Aşağıdaki resim kendi modemimden ve dikkat ederseniz 3'ü de paylaşım programlarıdır. Bunları ayarlamadan önce programın içerisinden TCP ve UDP olarak hangi portları kullandıklarını görmeniz gerekir. Rastgele bir port numarası yazamazsınız. Program içerisinden, genellikle options bölümleri bu portların numaralarını verir. Bunu öğrendikten sonra modem içerisinden ayarlamanız gerekiyor. İyi geceler...

http://img465.imageshack.us/img465/5862/snap154mw1.jpg (http://imageshack.us)

BOZOK
23-09-2007, 00:38
ADSL modem içerisinden port açmayı denediniz mi? bu program genellikle port açılmasına ihtiyaç duyarlar. Aşağıdaki resim kendi modemimden ve dikkat ederseniz 3'ü de paylaşım programlarıdır. Bunları ayarlamadan önce programın içerisinden TCP ve UDP olarak hangi portları kullandıklarını görmeniz gerekir. Rastgele bir port numarası yazamazsınız. Program içerisinden, genellikle options bölümleri bu portların numaralarını verir. Bunu öğrendikten sonra modem içerisinden ayarlamanız gerekiyor. İyi geceler...

http://img465.imageshack.us/img465/5862/snap154mw1.jpg (http://imageshack.us)

sn Erasure bu port nasil acabilirim bir bilginiz var mi acaba:cool:

ayyan
23-09-2007, 00:41
şu an denemek icin kurdum limewire ı.. matrix reloaded ı arattım ve indirmeye başladı.. ilk hızı 6 civarıydı şu an 41 civarı (port v.s. acmadım, kurulumda bir tek dsl secenegini işaretledim gerisini next next yaptım..)
http://img221.imageshack.us/img221/5343/a1lk2.jpg

bu arada tepesinde enabled yazıyordu

Erasure
23-09-2007, 00:44
modeminizin ayarlarının olduğu bir kısım vardır. Örneğin benim harici modemimin ayarlarına girebilmek için boş bir internet sayfası açarım ve oraya 192.168.1.1 yazarım, karşıma bir şifre kullanıcı adı çıkar (bunlar modeme aittir) bunları yazdıktan sonra modemin menülerine girerim, oradan da uygun yeri bulurum. Ama bunlar her modelde farklıdır ancak mantık aynıdır. Eğer diğer adsl modemim gibi dahili PCI yuvaya takılan bir modem kullanıyorsanız bunlarda çoğu zaman buna ihtiyac olmaz. Modeminizin marka ve modeline göre port forwarding gibi bir bölüm aramanız gerekiyor. Burasını bulduğunuzda gereken ayarlar 1 dk bile sürmeden yapılacaktır....

HAŞAT
23-09-2007, 00:53
Sn. BOZOK dosya paylaşım programları arasında benim en beğendiğimi BearShare. Yeni versiyonları e-mail vs. istiyor. Ancak ben eski versiyonu olan 5.2.0 kullanıyorum. Kullanımı ve kurulumu çok basit
Sevgiler.

Erasure
23-09-2007, 01:04
Resimde 2 ayar var, bunları limewire içerisinden bulacaksınız. Eğer UPnP destekli bir modeminiz varsa alttaki seçenek ile işinizi sorunuz halledebilirsiniz. Büyük ihtimalle Sn.Ayyan'ın modemi bu şekildedir ama farkında olmadan UPnP açık olarak gelmiş olabilir, zira bunu açıp kapatmak kullanıcının elindedir. İlk seçenek ise modeminde UPnP özelliği olmayıp port numarasını modeminden kendisi ayarlamak isteyenlere verilen port numarasıdır. Bu numarayı (40715) olarak modeminizdeki uygun bölüme girerek açmanız gerekiyor.

http://img215.imageshack.us/img215/2905/snap155qb1.jpg (http://imageshack.us)

ayyan
23-09-2007, 01:17
[CENTER]Resimde 2 ayar var, bunları limewire içerisinden bulacaksınız. Eğer UPnP destekli bir modeminiz varsa alttaki seçenek ile işinizi sorunuz halledebilirsiniz. Büyük ihtimalle Sn.Ayyan'ın modemi bu şekildedir ama farkında olmadan UPnP açık olarak gelmiş olabilir, zira bunu açıp kapatmak kullanıcının elindedir. İlk seçenek ise modeminde UPnP özelliği olmayıp port numarasını modeminden kendisi ayarlamak isteyenlere verilen port numarasıdır. Bu numarayı (40715) olarak modeminizdeki uygun bölüme girerek açmanız gerekiyor.

..

benimki emule için ayarlı durumda ; 4662 ve 72 yi kullanıyorum bunun icin.. limewire icin muhtemelen port numarası farklı; yani limewire icin acmadım ayrıca ,bilmiyorum otomatik olarak program acık portu tarayabiliyor mu? hmm..
umarım sn Bozok un sorunu çözülür..

BOZOK
23-09-2007, 02:25
arkadaslar cok tesekkurler
su anda sn Erasure nin sekilde verdigi gibi yaptim ve sorunum cozuldu
SAG OLUN VAR OLUN

BOZOK
23-09-2007, 02:31
Sn. BOZOK dosya paylaşım programları arasında benim en beğendiğimi BearShare. Yeni versiyonları e-mail vs. istiyor. Ancak ben eski versiyonu olan 5.2.0 kullanıyorum. Kullanımı ve kurulumu çok basit
Sevgiler.

sn HAŞAT bunu da denedim olmadi ne iseki lime wire su anda calisiyor tesekkurler:cool:

BOZOK
23-09-2007, 06:18
divx filimlerini izleyemiyorum sadece sesi geliyor bu konu da ne yapabilirim tesekkurler:he:

Erasure
23-09-2007, 11:23
divx filimlerini izleyemiyorum sadece sesi geliyor bu konu da ne yapabilirim tesekkurler:he:

Sizin bilgisayarda epeyce bir program eksiği var gibi, neyse ilk sorun çözülmüş, yeni sorun ise sorun sayılmaz. Bir codec paketine ihtiyaç var. Görüntü ve sesler ayrı codec'lerle paketleniyor. Bunun için K-lite codec paketi kullanıyorum işimi fazlasıyla çözüyor. Aşağıdaki adreslerden birisinden indirmeniz gerekiyor. Eğer bunun açamayacağı bir codec'e denk gelirseniz, görüntü dosyası içerisinde codec adını öğrenmeniz ve bunun görüntü codec'ini aramanız gerekiyor. Ufak bir tavsiye; eğer benim gibi indirdiğiniz filmi ev sineması vs gibi sistemde seyredecekseniz, divx gibi bir formattaki filmi tercih edin, yoksa bilgisayardan seyretmeniz veya filmi divx'e tekrar çevirmeniz gerekiyor. Divx dönüşüm ise biraz zahmetli bir konu ve donanım kötüyse saatlerce çevrilmesi için uğraşırsınız. Kolay gelsin...

http://codecpack.nl/klcodec325f.exe
http://i1.edskes.com/k/klcodec325f.exe
http://i2.edskes.com/klcodec325f.exe

MuDo
23-09-2007, 14:33
Merhabalar;
Bilgisayarım ilk açılışta güvenlik duvarının olmadığı yönünde bir uyarı veriyor.Ama güvenlik ayarlarıma baktığımda (veya bir süre sonra balon kapanarak) tekrar güvenlik duvarının olduğunu gösteriyor. Kullanmış olduğum antivirüs ve güvenlik programları(avast,avg antispy, vb.) etkili olabilir mi?

Güvenlik duvarından daha etkili bir çözüm olabilir mi?

Erasure
23-09-2007, 14:56
Merhabalar;
Bilgisayarım ilk açılışta güvenlik duvarının olmadığı yönünde bir uyarı veriyor.Ama güvenlik ayarlarıma baktığımda (veya bir süre sonra balon kapanarak) tekrar güvenlik duvarının olduğunu gösteriyor. Kullanmış olduğum antivirüs ve güvenlik programları(avast,avg antispy, vb.) etkili olabilir mi?

Güvenlik duvarından daha etkili bir çözüm olabilir mi?

Kullandığınız diğer programların geç devreye girmesi sonucunda bu tip bir sorun yaşayabilirsiniz. Eğer bu hatanın hiç gösterilmemesini istiyorsanız veya firewall'ın kapalı olduğunu düşünüyorsanız. Yüklediğiniz programlardan firewall olanlarını kontrol etmeniz gerekiyor. Yukarıdaki programlar genellikle virüs programlarıdır. Bunun haricinde firewall düzgün kurulu olmasına rağmen windows arasıra olmadığı yönünde hata mesajı verebilir. Bu durumda firewall'ı kendinizin takip edeceği bir ayara getirerek windows'un bu mesajları vermesini engelleyebilirsiniz.

MuDo
23-09-2007, 15:01
Kullandığınız diğer programların geç devreye girmesi sonucunda bu tip bir sorun yaşayabilirsiniz. Eğer bu hatanın hiç gösterilmemesini istiyorsanız veya firewall'ın kapalı olduğunu düşünüyorsanız. Yüklediğiniz programlardan firewall olanlarını kontrol etmeniz gerekiyor. Yukarıdaki programlar genellikle virüs programlarıdır. Bunun haricinde firewall düzgün kurulu olmasına rağmen windows arasıra olmadığı yönünde hata mesajı verebilir. Bu durumda firewall'ı kendinizin takip edeceği bir ayara getirerek windows'un bu mesajları vermesini engelleyebilirsiniz.

Teşekkürler sayın Erasure...

erd
25-09-2007, 15:40
bilgisayarımda XP prof. sp2 yüklü.
bilgisayarım uzun süredir günceleme hatası veriyor.

otomatik güncelleme gücelleme çıktığını haber veriyor, yükle diyorum, yüklüyor fakat kuramıyor.

update sitesinden girdiğimde güncellemeler yüklenmiş fakat kurulmamış diyor fakat gene kurma aşamasında kurulamadı diyor.

güncelleme numarasından güncellemeleri tek tek indirip elle kuruyorum, o zaman kuruyor.

birkaç defa xp yi repairle yeniden kurdum, 1 - 2 güncelleme yaptı sonra tekrar aynı hatayı verdi.

sorunu çözebileceğim bir yöntem var mı acaba.

şimdiden teşekkürler.

Erasure
25-09-2007, 18:15
bilgisayarımda XP prof. sp2 yüklü.
bilgisayarım uzun süredir günceleme hatası veriyor.

otomatik güncelleme gücelleme çıktığını haber veriyor, yükle diyorum, yüklüyor fakat kuramıyor.

update sitesinden girdiğimde güncellemeler yüklenmiş fakat kurulmamış diyor fakat gene kurma aşamasında kurulamadı diyor.

güncelleme numarasından güncellemeleri tek tek indirip elle kuruyorum, o zaman kuruyor.

birkaç defa xp yi repairle yeniden kurdum, 1 - 2 güncelleme yaptı sonra tekrar aynı hatayı verdi.

sorunu çözebileceğim bir yöntem var mı acaba.

şimdiden teşekkürler.

Bu tip güncelleme sorunu için eğer size verilen bir hata kodu yoksa; genellikle C:\Windows\System32\CATROOT2 adresindeki klasörün tamamen silinmesi öneriliyor. Ancak bunu yaparken ne kadar açık program varsa kapatılması da isteniyor, yani virüs, firewall vs güncelleme yapabilen yazılımların kapatılması gerekiyor. Bununla beraber bu klasörü tamamen bir başka yere kopyalarak güvence altına almanız uygun olur, terslik olduğunda safe mod'da bunu tekrar yerine kopyalarsınız.

Benzer sorunu olanlarda bu tip işlem sorunlarını çözmüş ve update normal çalışmasına dönmüştür. Eğer windows anahtarında sorun yoksa yukarıdan sonuç alacağınızı sanmıyorum.

Eğer yukarıda yöntemden sonuç alamazsanız aşağıdaki adımları dikkatlice uygulayın, içerik ingilizce ancak adımlar sanırım sorunsuz uygulanabilir.

- Start > Run
- "cmd" yaz ve entere bas.
-sırasıyla aşağıdakiler tek tek uygula...
1) regsvr32 wuapi.dll
2) regsvr32 wuweb.dll
3) regsvr32 wucltui.dll
4) regsvr32 wuavengl.dll
5) regsvr32 wuaueng.dll
6) regsvr32 wups.dll
7) net stop bits
8) net stop wuauserv
9) net stop cryptsvc
10) ren c:/windows/SoftwareDistribution sd1
11) ren c:/windows/system32/CatRoot2 cr2
12) net start bits
13) net start cryptsvc
14) net start wuauserv

bu aşamadan sonra Start > Run "services.msc" yazarak entere bas.

Ekrana gelen kısımdan
"Alerter" kısmını
-Set Startup Type to "Automatic"
-Click Start

Under "Indexing Service"
-Click Start

Under "Under HTTP SSL"
-Click Start

Under "Performance Logs"
-Click Start

Go back to Start > Run and type "msconfig"
-Disable all items under "Startup"
-Under "Services" click "Hide Microsoft Services" checkbox and disable all listed services.
-Click "Apply" and "Ok"

mehcur
25-09-2007, 19:06
Güncelleştirmelerle ve program yüklemeleriyle uğraşmamak için bilgisayarıma hazır güncelleştirilmeleri yapılmış xp sp2 kurdum.Sorun şu ki internet explorerda, firefoxta ve flashgette dosya indirmeye çalıştığımda dosyanın %99 luk kısmını indiriyor fakat kalan kısmı indirmek için saatlerce bekliyor, bazen indirmiyor.Sorun çıkartabilecek programları kaldırdım ama çözüm olmadı.En son olarak group policies e göz attım ve bir çok kısıtlama ve ayarların yapıldığını gördüm.Hangi ayarın bana çözüm olabileceğini bilecek kadar tecrübeli değilim.Group policies ayarları tekrar nasıl sıfırlayabilirim?Yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkürlerimi sunarım... :)

mehcur
25-09-2007, 20:41
ayrıca bilgisayarı her açışımda internet explorer geçmişi silinmiş oluyor ve de başlat komutundaki sık kullanılanlar görünmüyor...

Erasure
25-09-2007, 20:56
ayrıca bilgisayarı her açışımda internet explorer geçmişi silinmiş oluyor ve de başlat komutundaki sık kullanılanlar görünmüyor...

Uygulanan group policy'leri bilgisayar ayarları ve kullanıcı ayarları olarak aşağıdaki gibi devre dışı bırakabilirsin. Bunları sıfırlamak için herhangi birşey bilmiyorum ve birazda internette aradım ama bulamadım. İlk resimdeki gibi bunları tamamen devre dışı bıraktığından alt katagorideki uygulanan bütün policy'ler uygulanamaz.

http://img513.imageshack.us/img513/4796/snap165yk2.jpg (http://imageshack.us)

Başlat komutundaki sık kullanılanların geri getirmen için aşağıdaki adımları uygulama ve bunu açman yeterli, IE geçmişi de yine aynı yerden ayarlanıyor. Umarım işine yarar, kolay gelsin...

http://img221.imageshack.us/img221/4462/snap166nl1.jpg (http://imageshack.us)

Erasure
25-09-2007, 20:59
Yukarıdaki adımlar için Start - Run ve gpedit.msc komutunu yazman gerekiyor. Sonrasında çıkacak menüden anlattıklarımı deneyebilirsin. Her türlü soruna karşı, burada adımları uygun atmakta yarar var, olmadık bir ayarı devreye sokarak windows'ta iyice sıkıntılı bir aşamaya gelebilirsin. Kolay gelsin...

mehcur
25-09-2007, 22:22
Sn. Erasure anlattıklarınızı uyguladım fakat indirme sorununa çözüm olmadı.Sanırım uygun zamanda tekrar kurulum yapacağım.Yardımınız için teşekkürler..

erd
25-09-2007, 23:54
Sn. Erasure
ilginiz ve cevabınız için teşekkürler.

ben xp türkçe kullanıyorum. Anahtar sorunu olduğunu sanmıyorum, belirttiğim gibi ilk 1-2 güncellemeyi yapıyor, ayrıca kb... nosunu ile yüklemeler sitesinden güncellemeyi indirmeme müsade ediyor ve kuruyorum.

Yazdıklarınızı denedim.

2. şıkta belirtilen 10 ve 11 seçenekleri uygulayamadım, sözdizini yanlış mesajı ile karşılaştım.

sonuç olarak

win. defender de el ile güncelleme yapmak istediğimde " hata bulundu kod0x80004002" cevabı verdi ve güncelleyemedi.

update sitesinden ise yeniden " doğrulama aracını (KB892130) yüklemek istedi fakat onuda yükleyemedi, sayfa şu şekilde
tekrar teşekkürler..

erd
26-09-2007, 09:31
bilgisayarımdaki sorunu Sn. Erasure' nin gösterdiği yolun bir benzerini
kullanarak çözdüm.
Bilgisayarım şu an normal güncelleme yapabiliyor.

çözüme

http://support.microsoft.com/kb/921129 adresinden

• %Windir%\system32\net.exe stop bits
• %Windir%\system32\net.exe stop wuauserv
• %Windir%\system32\regsvr32.exe %Windir%\system32\atl.dll
• %Windir%\system32\regsvr32.exe %Windir%\system32\jscript.dll
• %Windir%\system32\regsvr32.exe %Windir%\system32\msxml3.dll
• %Windir%\system32\regsvr32.exe %Windir%\system32\softpub.dll
• %Windir%\system32\regsvr32.exe %Windir%\system32\wuapi.dll
• %Windir%\system32\regsvr32.exe %Windir%\system32\wuaueng.dll
• %Windir%\system32\regsvr32.exe %Windir%\system32\wuaueng1.dll
• %Windir%\system32\regsvr32.exe %Windir%\system32\wucltui.dll
• %Windir%\system32\regsvr32.exe %Windir%\system32\wups.dll
• %Windir%\system32\regsvr32.exe %Windir%\system32\wups2.dll
• %Windir%\system32\regsvr32.exe %Windir%\system32\wuweb.dll
• %Windir%\system32\net.exe start bits
• %Windir%\system32\net.exe start wuauserv

komutlarını uygulayarak ulaştım.

Erasure
26-09-2007, 10:42
bilgisayarımdaki sorunu Sn. Erasure' nin gösterdiği olun bir benzerini kullanarak çözdüm. Bilgisayarım şu an normal güncelleme yapabiliyor. çözüme http://support.microsoft.com/kb/921129 adresinden
.... komutlarını uygulayarak ulaştım.

Sorunun çözülmesine sevindim, 2003 Server'daki çözümün işe yaraması da ayrı bir şans, bu tip sorunlar çok oluşmaz ama oluştuğunda da çözüm üretmek zor oluyor. Genellikle hata kodu vs beklenir ama bu olmadığında sorunun adı bilinmediğinden bulabilmekte zor oluyor. Sorunsuz günler, kolay gelsin...

_joeblack_
26-09-2007, 12:40
Arkadaşlar dün pc'ye Kaspersky internet security 7.0 kurdum,herşey iyi güzel hiçbir sorun yok tek birşey dışında,matrix :) buda büyük sorun yani,şimdi asıl sorun şu matrix açılıyor ama veri gelişi yok,bütün rakamlar sıfır olarak görünüyor,kaspersky'i devre dışı bırakıp matrix i açınca sorun yok herşey normal,süreklide virüs programı devre dışı çalışamam internette,bu sorunu nasıl çözerim,bu arada çalıştığım aracı kurumu güvenilenler listesine ekledim gene olmadı,yardımcı olabilecek biri olursa çok sevinirim...

Erasure
26-09-2007, 13:06
[CENTER]Arkadaşlar dün pc'ye Kaspersky internet security 7.0 kurdum,herşey iyi güzel hiçbir sorun yok tek birşey dışında,matrix :) buda büyük sorun yani,şimdi asıl sorun şu matrix açılıyor ama veri gelişi yok,bütün rakamlar sıfır olarak görünüyor,kaspersky'i devre dışı bırakıp matrix i açınca sorun yok herşey normal,süreklide virüs programı devre dışı çalışamam internette,bu sorunu nasıl çözerim,bu arada çalıştığım aracı kurumu güvenilenler listesine ekledim gene olmadı,yardımcı olabilecek biri olursa çok sevinirim...

Matrix programınızı kullanmıyorum ve fazla da tanımıyorum ancak bu tip programların tamamı internet üzerinden veri akışı sırasında bir port kullanırlar. Bu port ise her programda farklı bir numaraya denk gelir, ancak mantık hepsinde aynıdır. Eğer hatalı bir şekilde veya fark etmeden bu portlar ile ilgili soruyu kaspersky size sorduğunda bloke ettiyseniz bunu silmeniz yeterli olacaktır. Ancak bunu hiç tanımlamadıysanız firewall devreye girdiğinden portlarda bloke olacaktır. İşte bu portları kullanıma açmanız gerekiyor. Aşağıda bunları gösterdim, tabii bunu yapmadan önce matrix programının kullandığı portları bilmeniz gerekiyor, sonrasında da kaspersky içerisinden bunları kullanıma açacaksınız. Zaten kasper'i kapattığınızda çalışmasının sebebi de budur. En alttaki resimden de firewall'dan izin verilen ve kullanılmakta olan portları öğrenebilirsiniz. Kolay gelsin...

http://img219.imageshack.us/img219/4673/snap168em3.jpg

http://img218.imageshack.us/img218/1263/snap169px1.jpg (http://imageshack.us)

_joeblack_
26-09-2007, 19:56
[CENTER]

Matrix programınızı kullanmıyorum ve fazla da tanımıyorum ancak bu tip programların tamamı internet üzerinden veri akışı sırasında bir port kullanırlar. Bu port ise her programda farklı bir numaraya denk gelir, ancak mantık hepsinde aynıdır. Eğer hatalı bir şekilde veya fark etmeden bu portlar ile ilgili soruyu kaspersky size sorduğunda bloke ettiyseniz bunu silmeniz yeterli olacaktır. Ancak bunu hiç tanımlamadıysanız firewall devreye girdiğinden portlarda bloke olacaktır. İşte bu portları kullanıma açmanız gerekiyor. Aşağıda bunları gösterdim, tabii bunu yapmadan önce matrix programının kullandığı portları bilmeniz gerekiyor, sonrasında da kaspersky içerisinden bunları kullanıma açacaksınız. Zaten kasper'i kapattığınızda çalışmasının sebebi de budur. En alttaki resimden de firewall'dan izin verilen ve kullanılmakta olan portları öğrenebilirsiniz. Kolay gelsin...

http://img219.imageshack.us/img219/4673/snap168em3.jpg

http://img218.imageshack.us/img218/1263/snap169px1.jpg (http://imageshack.us)

Sayın Erasure çok teşekkür ederim detaylı şekilde açıklamışsınız,aslında bu şekilde olacağını biliyorum olayın çözümünün,ama uygulamada sıkıntım var,matrix'in kullandığı portu bulamadım nasıl bulabilirim acaba? başlat çalıştırdan cmd yoluyla netstat yaptım ama orada göremedim,başka nereden görebilirim acaba bu portu ?

Erasure
26-09-2007, 21:49
Matriks'i kullanmıyorum ama sitesinde baktım ve 443 nolu portu kullandığını öğrendim, buna göre bir adım atılabilir. Bunun dışında local portlar için port scanner yapısındaki yazılımlar kullanılabilir.

_joeblack_
26-09-2007, 22:40
Matriks'i kullanmıyorum ama sitesinde baktım ve 443 nolu portu kullandığını öğrendim, buna göre bir adım atılabilir. Bunun dışında local portlar için port scanner yapısındaki yazılımlar kullanılabilir.

Sevgili Erasure 443 numaralı porttaki çentiği kaldırdım sorun çözüldü,nasıl mutlu oldum anlatamam,çok teşekkürler :)

Erasure
26-09-2007, 22:52
Sevgili Erasure 443 numaralı porttaki çentiği kaldırdım sorun çözüldü,nasıl mutlu oldum anlatamam,çok teşekkürler :)

Yardımcı olabildiğime sevindim, bazı durumlar için öneriden ötesine gidemiyorum.
Bu sorunu olanlara iyi bir referans oldu :) İyi akşamlar dilerim...

ayyan
27-09-2007, 01:04
Bilgisayarın açılışta 3 defa biplemesi.. Acaba ram den miydi yoksa ekran kartından mı ?

karınca
27-09-2007, 01:20
Bilgisayarın açılışta 3 defa biplemesi.. Acaba ram den miydi yoksa ekran kartından mı ?
google da aradım

14. BİİP seslerinin anlamları

Award kartınız varsa ve bilgisayarı açtıgınızda sadece biiplemelerduyuyorsanız bunun nedeni grafik kartındaki bir hatadır.Zira BIOS budurumda ekranda bir uyarı mesajı gösteremez ve bu yüzden uzun ve yavaşbir biip sesini takip eden iki kısa biip sesi daha verir.Böyle birdurumda grafik kartınızın PCI slotuna tam olarak oturup oturmadığınıkontrol edin,test için başka bir grafik kartı takmayı deneyin,birdemonitör kablosunu kontrol edin.genelde award bios biip anlamlarıaşağıdadır

1 uzun: Bellek Problemi. Bellek modüllerinin yerine oturupoturmadığını kontrol etmek, bellek modüllerini farklı bir yuvayatakmak, belleği değiştirmek çözüm olabilir.
1 uzun 2 kısa: Görüntü hatası. BIOS ekran kartına ulaşamıyorolabilir. Ekran Kartının yerine oturup oturmadığını kontrol etmekgerekebilir.Ekran Kartı, Ekran Kartı belleği hatası veya anakart ileilgili bir problem de olabilir.
1 uzun 3 kısa: Yukarıdaki ile aynı.
Sürekli bipleme: Bellek veya görüntü hatası. İşlemci ısısınınyükselmesi de olabilir. Diğer donanımları da kontrol etmek gerekir

AMI BIOS ise biiplemeler söz konusu oldugunda kendini daha iyiifade eder.AMI BIOS larda biip seslerinin uzunluğu değil sayısıönemlidir.

Tek biip sesi: Bellek tazeleme hatası (Refresh hatası).RAM'lerinyuvasına tam olarak oturtun.,yerlerini değiştirin veya yenileriyledeğiştirin

Iki biip sesi: Bellekte bir parity devre hatası.Çözüm yolu tek biip sesindeki gibi

Üç biip sesi: 64"base" RAM hatası. çözümü İki biip gibi

Dört biip sesi: Sistem Saati hatası.Timer entegresi bozuk ''tekbiip sesindeki gibi RAM modüllerini değiştirin.Bu işe yaramaz iseanakartınızı değiştirmeniz gerekir.

Beş biip sesi: CPU hatası.İşlemciyi soketinden çıkartın ve iyi birbağlantı olacak şekilde yeniden doğru ve dikkatli bir biçimdeyerleştirin

Altı biip sesi: Adres hattı A20 dogru çalışmıyor.BIOS agirebilirseniz''FAST GATE A20'' seçeneği probleminizi çözecektir.KlavyeDenetçisi hatası

Yedi biip sesi :İşlemci veya anakart hatası

Sekiz biip sesi: Grafik kartının belleği bozuk

Dokuz biip sesi: BIOS yongası hatası. ROM' daki Checksum doğru değil.BIOS güncellemesi yapmalısınız.

On biip sesi : Setup belleği bozulmuş.Mümkünse BIOS'a girin ve ''SAVE AND EXIT '' ile verileri yeniden kaydedin.

Onbir biip sesi: Bu kadar biiplediğine göre durum vahimdemektir.Bozuk Cache belleği.Cache belleği anakarta lehimlenmişseanakartı değiştirmekten başka çareniz yok.

Erasure
27-09-2007, 01:22
Anakart üreticisine göre kontrol edersin...

http://img146.imageshack.us/img146/4673/snap173br5.jpg (http://imageshack.us)

TCM
27-09-2007, 01:28
* İçinden istenilen bölümleri seçerek bilgisayara kurabildiğim CD yi bu kez denediğimde seçenekleri seçtim kur dedim ama değişen birşey olmadı ne olaki, teşekkürler.

ayyan
27-09-2007, 01:31
google da aradım

14. BİİP seslerinin anlamları

Award kartınız varsa ve bilgisayarı açtıgınızda sadece biiplemelerduyuyorsanız bunun nedeni grafik kartındaki bir hatadır.Zira BIOS budurumda ekranda bir uyarı mesajı gösteremez ve bu yüzden uzun ve yavaşbir biip sesini takip eden iki kısa biip sesi daha verir.Böyle birdurumda grafik kartınızın PCI slotuna tam olarak oturup oturmadığınıkontrol edin,test için başka bir grafik kartı takmayı deneyin,birdemonitör kablosunu kontrol edin.genelde award bios biip anlamlarıaşağıdadır
..1 uzun 2 kısa: Görüntü hatası. BIOS ekran kartına ulaşamıyorolabilir. Ekran Kartının yerine oturup oturmadığını kontrol etmekgerekebilir.Ekran Kartı, Ekran Kartı belleği hatası veya anakart ileilgili bir problem de olabilir.
...

Anakart üreticisine göre kontrol edersin...

..

çok teşekkür ederim çok saolun :)

LilyWasHere
04-10-2007, 16:30
Selamlar,
Vista kullanıyorum. Global'in web sitesinden IBS RealTrade Net kurdum. Programdan memnun kalmadım, şimdi kaldırmak istiyorum ama kaldıramıyorum.
Program Ekle/Kaldır menüsü altında IBS RealTrade Net diye bir yazılım görünmüyor.
Start Menüsü altında da bu yazılımın uninstall özelliği yok.
C’nin içindeki RTNet klasöründe de uninstall komutunu bulamadım.
Bu yazılımı bilgisayarımdan nasıl silebilirim?

Perke
04-10-2007, 17:15
Selamlar,
Vista kullanıyorum. Global'in web sitesinden IBS RealTrade Net kurdum. Programdan memnun kalmadım, şimdi kaldırmak istiyorum ama kaldıramıyorum.
Program Ekle/Kaldır menüsü altında IBS RealTrade Net diye bir yazılım görünmüyor.
Start Menüsü altında da bu yazılımın uninstall özelliği yok.
C’nin içindeki RTNet klasöründe de uninstall komutunu bulamadım.
Bu yazılımı bilgisayarımdan nasıl silebilirim?
Bazı programların kaldırılması yine kurulum çalıştırılarak yapılıyor.Tekrar kurulum yapmak üzere "setup" ı çalıştırın.Oradaki menüde olabilir.Kolay gelsin...

Von
04-10-2007, 17:20
Merhaba

Bilgisayarımda son zamanlarda artan bir ram uyumsuzluğu problemi nedeniyle ram değişimi yaparken oluşan bir nedenle bilgisayar şu an açılmıyor. RAM i takarken yeterli ışık olmadığı anda tam oturtamamış olabilirim. Hafif bir koku eşliğinde bir şeyler yanmış olabilir. Ve fakat ben diğer yuvalara da sağlam RAM i tek başına takmama rağmen sonuç alamadım.

Bilgisayar açılırken CD okumaya çalışırken takılıp bu bölümü atlayamıyor. CD kablolarını çıkardım şimdi takılma sesi yok ancak yine açılma yok. First boot floopy ye bile bilgisayar gelemiyor. Muhtemelen anakart işlemci veya ram de veya olur ya harddisk de bir zarar verilmiş olunabilir. Acaba sorunun nerde olduğunu öğrenmenin pratik bir yolu var mı ? Çıplak gözle görünen bişey yok gibi.

Teşekkürler

Erasure
04-10-2007, 17:37
Merhaba

Bilgisayarımda son zamanlarda artan bir ram uyumsuzluğu problemi nedeniyle ram değişimi yaparken oluşan bir nedenle bilgisayar şu an açılmıyor. RAM i takarken yeterli ışık olmadığı anda tam oturtamamış olabilirim. Hafif bir koku eşliğinde bir şeyler yanmış olabilir. Ve fakat ben diğer yuvalara da sağlam RAM i tek başına takmama rağmen sonuç alamadım.

Bilgisayar açılırken CD okumaya çalışırken takılıp bu bölümü atlayamıyor. CD kablolarını çıkardım şimdi takılma sesi yok ancak yine açılma yok. First boot floopy ye bile bilgisayar gelemiyor. Muhtemelen anakart işlemci veya ram de veya olur ya harddisk de bir zarar verilmiş olunabilir. Acaba sorunun nerde olduğunu öğrenmenin pratik bir yolu var mı ? Çıplak gözle görünen bişey yok gibi.

Teşekkürler

Ram hatası vb sorun bile olsa bios size hata sesi göndererek uyarıyı yapar. Eğer anakartta bir sorun oluşmuşsa ekrana görüntü gelmeyeceği gibi, bios'a da girişim gerçekleşmeyecektir. Eğer bios'a giriyorsanız ve buradan sistemi görebiliyorsanız adım adım parçaları sisteme takmak en uygunudur. Yani ekran kartı haricinde yuvalara takılı parçaları çıkartın, sonrasında da sadece harddisk'i ve ram'i bağlayarak sistemi açın, eğer SATA harddisk değilse PATA olanları ayrı kablolara taşıyın. CD'nin okunamaması genellikle yüzeysel çizik vs ile oluşur veya CD-Rom ömrünü de doldurmuş olabilir. Bundan sonrada windows cd'si ile sıfır kurulum yapar gibi sistemi başlatın ama windows'u kurmayın. Eğer elinizde windows'un live cd'si gibi birşey varsa bununla da sistemi açmayı deneyebilirsiniz.

Eğer elinizdeki diğer parçaların yanmış olabileceğini düşünüyorsanız, bütün hepsini sökün ve sadece anakarta ram ile ekran kartı bağlayın, sorunsuz çalıştığını anladıkça diğerlerini de takarak yolunuza devam edin. Bir başka bilgisayarınız veya arkadaşınızın bilgisayarına bunları bağlayabilirseniz kontrol edebilirsiniz. Harddisk'lerde hata pek olmaz ama yine de düşünmek gerekir. Eskiden çöpe bolca atardım, genelde sürekli tekrarlayan ses verirler ve bir yere takılıyor gibi bir izlenim uyandırırlar. CD içinde birkaç farklı işletim cd'si ile denemeler yapabilirsiniz. Genel olarak bazı donanım parçalarının çift olması sorunla karşılaşıldığında diğeri ile çözümün üretilmesine sağlar. Benim sistemimde 3 SATA 2 PATA harddisk takılı ama sistemi yormamak için 2 SATA, 2 DVD olarak çalışıyor. Başım hiçbir zaman bu yüzden ağrımaz. Ama anakartım yanmış olsa bunu üzerindeki led'lerden anlayabilirim. Umarım sorunu aşarsınız, evde çözemiyorsanız teknik servis en iyi çözümdür. Kolay gelsin...

Von
04-10-2007, 17:49
Sn Erasure teşekkürler

CD konusunu yanlış açıkladım sanırım. Bilgisayar açıldığı anda ekrana hiçbirşey gelmeden CD ışıkları yanarken takılıp sürekli ve rutin bir ses çıkıyor du. Ben sıkıntının burdan kaynaklanabileceğini düşünüp CD kablolarını sökünce bu takılma giderildi ancak yine bilgisayar açılmıyor. BIOS'a da girilemiyor. Ve aynı zamanda Harddisk ışığı da yanmıyor. Bu ipuçlarından yola çıkarak ki zaten uğraştığım kısım RAM olduğu için sanki RAM veya yuvaları ile ilgili bir sıkıntı olduğunu düşündüm. Çünkü gerçekten de hafif bir yanık kokusu çıkmıştı.

Basit ve kendim halledeceğim birşey için teknik servise götürmek en azından şu an benim için bir miktar zul. Harddisk IDE kablosu ile bağlı.

Erasure
04-10-2007, 18:19
Sn Erasure teşekkürler

CD konusunu yanlış açıkladım sanırım. Bilgisayar açıldığı anda ekrana hiçbirşey gelmeden CD ışıkları yanarken takılıp sürekli ve rutin bir ses çıkıyor du. Ben sıkıntının burdan kaynaklanabileceğini düşünüp CD kablolarını sökünce bu takılma giderildi ancak yine bilgisayar açılmıyor. BIOS'a da girilemiyor. Ve aynı zamanda Harddisk ışığı da yanmıyor. Bu ipuçlarından yola çıkarak ki zaten uğraştığım kısım RAM olduğu için sanki RAM veya yuvaları ile ilgili bir sıkıntı olduğunu düşündüm. Çünkü gerçekten de hafif bir yanık kokusu çıkmıştı.

Basit ve kendim halledeceğim birşey için teknik servise götürmek en azından şu an benim için bir miktar zul. Harddisk IDE kablosu ile bağlı.

Yukarıdaki duruma bakarsak anakartınız tamamen gitmiş gibi görünüyor. Harddisk ışığı, bios'a girişin olmaması sıkıntılı bir aşamaya geldiğinize işaret, anakartta kalıcı hasara yol açmış gibi görünüyor. Son bir kontrolü anakart üzerinde yapın, o da şu; üzerinde genellikle bir led bulunuyor, bu sürekli yanar, bunu bir kontrol edin. Yine uzak ihtimal ama power supply'da da sorun olup, gereken elektrik anakarta gitmiyor da olabilir. Koku da buradan geliyor olabilir. Ama en iyisi bir servise gitmekten geçiyor, buradan ne kadar yardım etsek sorunu gerçekten çözemeyiz. Umarım bol paralı bir dert açmaz, elektrik sorunu yüzünden birden fazla parçayı değiştirdiğim makinaların sayısı da az değil. İyi akşamlar...

Von
04-10-2007, 18:22
Yukarıdaki duruma bakarsak anakartınız tamamen gitmiş gibi görünüyor. Harddisk ışığı, bios'a girişin olmaması sıkıntılı bir aşamaya geldiğinize işaret, anakartta kalıcı hasara yol açmış gibi görünüyor. Son bir kontrolü anakart üzerinde yapın, o da şu; üzerinde genellikle bir led bulunuyor, bu sürekli yanar, bunu bir kontrol edin. Yine uzak ihtimal ama power supply'da da sorun olup, gereken elektrik anakarta gitmiyor da olabilir. Koku da buradan geliyor olabilir. Ama en iyisi bir servise gitmekten geçiyor, buradan ne kadar yardım etsek sorunu gerçekten çözemeyiz. Umarım bol paralı bir dert açmaz, elektrik sorunu yüzünden birden fazla parçayı değiştirdiğim makinaların sayısı da az değil. İyi akşamlar...

Sn Erasure

Konu anakart ise gerçekten yandık ki ne yandık. Led'i kontrol edeceğim. Düşünmemiştim.

Tekrar teşekkürler...

sebal
06-10-2007, 23:00
arkadaslar nortonu bilgisayardan nasıl kaldırabilirim süresi bitmişti simdide avast triai versionu indiridim ama avast kıllık yapıyor norton varsa calısmam diyor ekstra bir erase programı mı kullanmam gerekir simdiden cok tesekkurler

ayyan
06-10-2007, 23:27
arkadaslar nortonu bilgisayardan nasıl kaldırabilirim süresi bitmişti simdide avast triai versionu indiridim ama avast kıllık yapıyor norton varsa calısmam diyor ekstra bir erase programı mı kullanmam gerekir simdiden cok tesekkurler

Bilgisayarım -> denetim masası-> program ekle kaldır 'da gözükmüyor mu acaba?

Erasure
06-10-2007, 23:57

Norton'un kurulum programını tekrar çalıştır, sanki sıfırdan yüklüyormuş gibi ve ekrana kurulum önce Remove All seçeneği gelecektir. Bununla sisteminden kaldırabilirsin. Bir önceki mesajdaki alternatif işe yaramazsa bunu denersin.
Sonradan aklıma geldi Norton'un Removal Tools'u var, bunun indirip kurarsan yine sistemden tamamen silersin...

ftp://ftp.symantec.com/public/english_us_canada/removal_tools/Norton_Removal_Tool.exe

dopamin
07-10-2007, 21:39
bilmiyorum sizde de oluyor mu ama ie7 kullanıyorum ve sayfalarda geri gitmek için geri tuşuna en az 3 defa basmam gerekiyor, her defasında sayfa geri gider gibi yapıp öyle kalıyor, sinir oldum

Grandmaster
07-10-2007, 22:18
yahu benim 3 gundur bir sorunum var.
evde wireless baglantım var...
modemde sorun yok ama sık sık baglantım kopuyor..sag alt köşedeki baglantı simgesini tıklayıp onar deyince duzeliyor hemen ama cok kısa bir sure baglantı kopuyor..
ama o sırada kablosuz agları goster e tıklayınca baglantılar içinde benim modemi zaten (mukemmel) goruyor oluyor.
bu arada,haftsaonu kesilme sıklıgı baya azalmıstı ama gene basladı..hem baglantı şifresi hem de mac şifresi kullanıyoruz ama dısardan birinin baglanmaya calısmasıyla alakalı olabilir mi ki?
benim anladıgım sorun bilgisayarda ama bu sorun ne olabilir acaba?
bir ek..alakası var mı bilmiyorum ama sol alt köşede de sayfa acılınca "bitti ama sayfada hatalar olustu" gibi bir yazı oluyor

aniden
07-10-2007, 22:37
Wireless baglantıdan uzak durmanı onerırım. Bence ondan kaynaklanıyor. Baglantı kablolu olursa problem pek cıkmıyor.

Grandmaster
07-10-2007, 22:39
Wireless baglantıdan uzak durmanı onerırım. Bence ondan kaynaklanıyor. Baglantı kablolu olursa problem pek cıkmıyor.

valla wireless ın rahatlıgından vazgecemeyecegim..metrelerce kablo da cekemem zaten..
ben sorun tarafının bilgisayar oldugundan emin gıbıyım şu anki sorunumda

sebal
07-10-2007, 23:25
Norton'un kurulum programını tekrar çalıştır, sanki sıfırdan yüklüyormuş gibi ve ekrana kurulum önce Remove All seçeneği gelecektir. Bununla sisteminden kaldırabilirsin. Bir önceki mesajdaki alternatif işe yaramazsa bunu denersin.
Sonradan aklıma geldi Norton'un Removal Tools'u var, bunun indirip kurarsan yine sistemden tamamen silersin...

ftp://ftp.symantec.com/public/english_us_canada/removal_tools/Norton_Removal_Tool.exe

sn erasure cok tesekkurler sorun cözüldü.

Erasure
08-10-2007, 00:26
yahu benim 3 gundur bir sorunum var.
evde wireless baglantım var...
modemde sorun yok ama sık sık baglantım kopuyor..sag alt köşedeki baglantı simgesini tıklayıp onar deyince duzeliyor hemen ama cok kısa bir sure baglantı kopuyor..
ama o sırada kablosuz agları goster e tıklayınca baglantılar içinde benim modemi zaten (mukemmel) goruyor oluyor.
bu arada,haftsaonu kesilme sıklıgı baya azalmıstı ama gene basladı..hem baglantı şifresi hem de mac şifresi kullanıyoruz ama dısardan birinin baglanmaya calısmasıyla alakalı olabilir mi ki?
benim anladıgım sorun bilgisayarda ama bu sorun ne olabilir acaba?
bir ek..alakası var mı bilmiyorum ama sol alt köşede de sayfa acılınca "bitti ama sayfada hatalar olustu" gibi bir yazı oluyor

Sinyalin arasıra da olsa zayıflaması mümkün gözüküyor. Bende de bazen bu oluyor. Wireless ile notebook arasındaki mesafe hiç değişmezken, birgün sinyal low'dayken, diğer gün excellent olabiliyor. Ağa başkalarının bağlanmasına da imkan yok, bu işi iyi bilirim ve DHCP'yi 2 IP ve MAC ile sınırladım, IP dağıtmasına da imkan yok, zaten SSID WPA vs bunları da aşamaz.

Sonuç itibarıyla çevresel faktörler bunu sağlayabilir, veri akışının kesilmesi sayfaların açılması sırasında olduğunda da "sayfa hatası" gibi mesajlar alınabilir. Son bir ek; bilgisayarlar DHCP'den IP alır, bununda kiralanma süresi vardır, eğer bu süre bir şekilde 1 saat vs gibi bir süreye farkında olmadan ayarlandıysa bu süre sonunda yeni IP sistemden talep edilir, işte bu aşamada kısa sürede olsa IP alamayan sistem devre dışı kalır. Sizin simge üzerinden onar demeniz bu IP'nin yeniden talep edilmesini sağlar. Bunlara göre modemde ilgili bölümler kontrol edilebilir. İyi geceler...

Grandmaster
08-10-2007, 00:36
Sinyalin arasıra da olsa zayıflaması mümkün gözüküyor. Bende de bazen bu oluyor. Wireless ile notebook arasındaki mesafe hiç değişmezken, birgün sinyal low'dayken, diğer gün excellent olabiliyor. Ağa başkalarının bağlanmasına da imkan yok, bu işi iyi bilirim ve DHCP'yi 2 IP ve MAC ile sınırladım, IP dağıtmasına da imkan yok, zaten SSID WPA vs bunları da aşamaz.

Sonuç itibarıyla çevresel faktörler bunu sağlayabilir, veri akışının kesilmesi sayfaların açılması sırasında olduğunda da "sayfa hatası" gibi mesajlar alınabilir. Son bir ek; bilgisayarlar DHCP'den IP alır, bununda kiralanma süresi vardır, eğer bu süre bir şekilde 1 saat vs gibi bir süreye farkında olmadan ayarlandıysa bu süre sonunda yeni IP sistemden talep edilir, işte bu aşamada kısa sürede olsa IP alamayan sistem devre dışı kalır. Sizin simge üzerinden onar demeniz bu IP'nin yeniden talep edilmesini sağlar. Bunlara göre modemde ilgili bölümler kontrol edilebilir. İyi geceler...
Kontrol edeceğim.çok teşekkurler,iyi geceler

alaylı
09-10-2007, 01:32
Arkadaşlar, 40. cı sayfaya kadar okudum arama yaptırdım ama problemimi bulamadım. Sorunsuz işleyen pc ile ie ra internet bağlantım olduğu halde bağlanamıyorum.. Nikon coolpix l5 makinam ile amatör çekimler ( daha çok web s,tem ile iki yaşındaki kızımın resimleri) ve videolar çekiyorum. Bu videoları neroda tanıtamadığım için ( nikon dan çıkan video uzantılarını mpeg yapmak için ) total video conv isimli programın exe ve keygenini arkadışımdan alarak kurdum. Ancak keygenin çalışmadığını görerek aresden indirmeye kalktım. Ondan sonra pc'mde panda var ve yeni gelen cracklerden virüs yakaladı ve sildi. O gece internete bağlandığım halde ertesi gün kablolu modemim bağlantısı gözüktüğü halde ( şu anda diğer porttan notebookumla bu bilgiyi yazıp yollayabiliyorum) outlook express ve ie ile bağlantımı yapamıyorum. Pandayı sildim. yine bağlanmadı. Sistem geri yükleme de en fazla iki gün öncesine gidebildim. bu sefer panda ile ilgili eksik bir dosya yüzünden on yapamıyor.. Sonuçta bağlantı problemimi çözmeme yardımcı olursanız sevinirim. Bidaha crack indirmeye tövbe. Sadece free program yada money.. Tekrar teşekkürler

Erasure
09-10-2007, 11:00
Arkadaşlar, 40. cı sayfaya kadar okudum arama yaptırdım ama problemimi bulamadım. Sorunsuz işleyen pc ile ie ra internet bağlantım olduğu halde bağlanamıyorum.. Nikon coolpix l5 makinam ile amatör çekimler ( daha çok web s,tem ile iki yaşındaki kızımın resimleri) ve videolar çekiyorum. Bu videoları neroda tanıtamadığım için ( nikon dan çıkan video uzantılarını mpeg yapmak için ) total video conv isimli programın exe ve keygenini arkadışımdan alarak kurdum. Ancak keygenin çalışmadığını görerek aresden indirmeye kalktım. Ondan sonra pc'mde panda var ve yeni gelen cracklerden virüs yakaladı ve sildi. O gece internete bağlandığım halde ertesi gün kablolu modemim bağlantısı gözüktüğü halde ( şu anda diğer porttan notebookumla bu bilgiyi yazıp yollayabiliyorum) outlook express ve ie ile bağlantımı yapamıyorum. Pandayı sildim. yine bağlanmadı. Sistem geri yükleme de en fazla iki gün öncesine gidebildim. bu sefer panda ile ilgili eksik bir dosya yüzünden on yapamıyor.. Sonuçta bağlantı problemimi çözmeme yardımcı olursanız sevinirim. Bidaha crack indirmeye tövbe. Sadece free program yada money.. Tekrar teşekkürler

Panda'nın sanırım internet security olanını kurmuşsunuz, bunun içerisinde firewall olduğundan portların iletişimini kapatmış olabilir. Bu durumda yeniden panda'yı yükleyerek veya sürümü yükselterek şansınız deneyebilirsiniz. Genellikle yeni sürümleri yüklerken eskiyi bularak sistemden kendisi siler. Diğer alternatif ise aşağıdaki adımlarda, bunlarla da çözemiyorsanız konu windows'un sıfırdan kurulumuna kadar gidiyor. Umarım çözersiniz...

http://img411.imageshack.us/img411/1463/snap1mv8.jpg

alfa4
09-10-2007, 11:04
warniing potential spyware Operation
virüs uyarısı çıktı

altta da
yes --no soruyor ne yapmam lazım

Erasure
09-10-2007, 11:10
Virus programının verdiği bu uyarı ile program bulduğu spyware'i sileceğini söylüyorsa alttaki yes'e yıklayabilirsin. Ama sahte bir uyarı vs olupta kendi ihbar ederek, kuruluma geçmek için 2nci bir adımı sizden de isteyebilir, bu durumda da "no" diyerek sistemi güvence altına almak lazım... Duruma göre değerlendirirsin...