PDA

View Full Version : Bilgisayarım daki sorunlar

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24 25 26 27

alfa4
09-10-2007, 13:19
warniing potential spyware Operation
virüs uyarısı çıktı
your computer is making unauthorized copies of your system and İnternet files.
Run full scan now to pervent any unathorised access to your files.
Click YES to download spyware remover
altta da
yes --no soruyor ne yapmam lazım

Erasure
09-10-2007, 13:33
virüs uyarısı çıktı
altta da

Virus kendisini temizlemek için bir program indirmeni istiyor ama bu da büyük ihtimalle başka virusleri makinana yükleyecektir. Sağlam bir programla sistemini full arattır.

Spyboot Search & Destroy için (ücretsizdir)
http://fileforum.betanews.com/sendfile/1043809773/1/spybotsd15.exe adresinden alabilirsin. Virus içinde iyi ve güncel bir programla full arama yapabilirsin...

morbid
09-10-2007, 23:52
Herkese selam.2 gündür bir sorunum var bir türlü işin içinden çıkmadım.Birden masaüstündeki simgeler yok oldu(veya ben saçma bir işlem yaptım bilmiyorum).Simgeleri geri getiremedim.Örneğin bazı kısayol simgeleri sürükleyerek masaüstüne taşıyorum fakat simgeleri masaüstüne getiremiyorum.Aşşağıda ekran görüntüsü var.Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.http://img513.imageshack.us/img513/5629/adszwn0.jpg

Erasure
09-10-2007, 23:55
herhangi bir tema vs değiştirici program yükledin mi?

morbid
09-10-2007, 23:58
Hayır yüklemedim.Galiba bilmeden bişey yaptım ama.:(

Erasure
10-10-2007, 00:00
Hayır yüklemedim.Galiba bilmeden bişey yaptım ama.:(

Windows'un temasını klasik sürüme getirip tekrar windows xp nin temasına çevirebilirsin...

dopamin
10-10-2007, 00:02
virüs uyarısı çıktı
altta da

o programın kendisi spy, bilgisayarında virüs yada spy olmasa bile sanki varmış gibi yapan bir yazılım, sakın onun dediklerini yapma,

dopamin
10-10-2007, 00:04
çok rastladım o lanet şeye, iyi bir ücretsiz antispy ile temizlemeniz gerekir

morbid
10-10-2007, 00:08
Sayın erasure sorum çözüldü teşekkür ederim.Birde hazır sizi yakalamışken;painte benzeyen resim üzerine rötüşleme,çizgi çizme,yazı yazma gibi bir program var mı tavsiye edebileceğiniz.

SERKAN YURTTAS
10-10-2007, 00:10
Herkese selam.2 gündür bir sorunum var bir türlü işin içinden çıkmadım.Birden masaüstündeki simgeler yok oldu(veya ben saçma bir işlem yaptım bilmiyorum).Simgeleri geri getiremedim.Örneğin bazı kısayol simgeleri sürükleyerek masaüstüne taşıyorum fakat simgeleri masaüstüne getiremiyorum.Aşşağıda ekran görüntüsü var.Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.http://img513.imageshack.us/img513/5629/adszwn0.jpg

BASİT Bİ CEVAP YARDIMCI OPLURSA MOUSI SAĞ TIKLA AÇILAN MENÜDEN SİMGELERİ YERLEŞTİR MASAÜSTÜ SİMGELERÜNİ GÖSTER OK:cool:

morbid
10-10-2007, 00:15
Teşekkür serkan bey hallettim sorunlarımı.İyi akşamlar.

Erasure
10-10-2007, 00:16
Sayın erasure sorum çözüldü teşekkür ederim.Birde hazır sizi yakalamışken;painte benzeyen resim üzerine rötüşleme,çizgi çizme,yazı yazma gibi bir program var mı tavsiye edebileceğiniz.

Corel Draw çok iyi bir seçenektir, ücretlidir, ama sadece fotoğraf üzerinde değişik istiyorsanız bu durumda başka programa ihtiyaç var. Ayrıca Gimp'i önerebilirim, http://gimp-win.sourceforge.net/ adresine giderek bir incele istersen.

http://img513.imageshack.us/img513/5679/gimpwin1bv6.png (http://imageshack.us)

morbid
10-10-2007, 00:23
Siz bir meleksiniz sayın erasure..

Erasure
10-10-2007, 00:25
Siz bir meleksiniz sayın erasure..

Teşekkür ederim, yardımcı olmaya çalışıyorum,
sorun olursa foruma yine yazarsınız. İyi geceler dilerim...

Von
15-10-2007, 16:21
Merhaba

Laptopumda 2-3 gündür bilgisayarın yaptığı bir işlem olup olmaksızın işlemcinin çalışmasına bağlı gibi görülen bir ses çıkıyor. Zaten işlemci ışığı da aktif olarak gördüğümden sorun bu gibi duruyor.

Sanki bilgisayar ciddi bir render çalışması veya bir grafik işi yaptırırmış gibi bir işlemci sesi çıkıyor. Virüs taramasından bişey elde edemedim. Firewall kontrolünde ağda yabancı bir etkinlik görünmüyor. Bu 3-4 gündür var ve o güne kadar da herhangi bir ağır program yüklemedim.

Laptop çift çekirdek ve 1024 mb ram li. Diğer herhangi bir uygulamada bu sorunla alakalı bir yavaşlama yok ancak ses sürekli çıkıyor. Acaba pratik bir nedeni olabilir mi ? Defrag vs fayda verebilir mi ?

Teşekkürler

ayyan
15-10-2007, 16:54
Gece yatarken kapattım bilgisayarı, sabah şifre girme kısmına kadar açıldı..
girdim şifremi karşımda kapkara bir ekran..fare imleci gözüküyor ama,ekran kapkara.. aygıt yöneticisi filam açılıyor,normal vistaymış gibi herbişiye izin istiyor..ama masaüstüm hala kayıp :)
işletim sistemim vista..
rescue kısmından geri almaya çalıştım aynı sorun devam ediyor, hani açılsa virüsten filamdır diyeceğim. neyse rescue kısmından onun taramasını da yaptım, bişi çıkmıyor gerçi..
var mı bu belirsiz konu hakkında bir düşüncesi olan :) ben çıkamadım işin içinden..imdaaaaat :D (bilgisayarı kurcalarken kafayı yemiş olabilirim :) )

Biraz internette araştırdım ama çözümler ciddi gelmedi. Aynı sorunu Vista'nın Beta'larında yaşayanlarda olmuş ama bunun yanısıra ultimate sürümde de görmüşler. Ekran kartının sürücüsünü güncelleyerek sorunu geçen bir sürü vatandaş var. Windows xp'deki Blue Screen of Death'in vista versiyonu diyebiliriz. Bunun yanısıra vista'yı full update yaparak sorunu aşanlarda bulunuyor. Nvidia'nın kartlarında bu sorunu yaşayanlar bolca, bu durumda sanki ekran kartı sürücüleri gibi görünüyor. İlk adım olarak bunun güncellenmesi için adım atabilirsin. Eğer sorun devam ediyorsa yeniden yüklemeye kadar konu uzuyor, kolay gelsin...

Yafu şu virüsler ne gıcık şeymiş.. O kadar ekran kartını yükseltmeyi deneyip- becerememiştim.. Yani ekran açılmamıştı.. Virüs taramasında da birşey çıkmamıştı..
Sonunda bayram öncesi okulun bilgisayarında im worm türü bir virüs buldum, notebook u tarattıgımda aynı virüs karşıma çıktı..
Temizlediğimde ekran tekrardan açılmaya başladı..(Bu arada ekran kartını güncellememiştim..)
Bu başka birşeyden olabilir mi yoksa sadece tek başına bir virüs böyle bir soruna neden olabilir mi ? (Yok hani sadece virüsün etkisinden değilse bakıma göndereceğim de..)

Bu arada virüsün tam adı : IM-Worm.Win32.Sohanad.t

Erasure
15-10-2007, 17:08
Yafu şu virüsler ne gıcık şeymiş.. O kadar ekran kartını yükseltmeyi deneyip- becerememiştim.. Yani ekran açılmamıştı.. Virüs taramasında da birşey çıkmamıştı..
Sonunda bayram öncesi okulun bilgisayarında im worm türü bir virüs buldum, notebook u tarattıgımda aynı virüs karşıma çıktı..
Temizlediğimde ekran tekrardan açılmaya başladı..(Bu arada ekran kartını güncellememiştim..)
Bu başka birşeyden olabilir mi yoksa sadece tek başına bir virüs böyle bir soruna neden olabilir mi ? (Yok hani sadece virüsün etkisinden değilse bakıma göndereceğim de..)

Bu arada virüsün tam adı : IM-Worm.Win32.Sohanad.t

Virus ile ilgili çok ayrıntıya ulaşamadım ama xp'de policy ayarlarına etki ettiğini birkaç yer söylüyor, doğruluğunu bilmiyorum. Öte yanda sorunun virüs temizliği sonrasında düzelmesi iyi bir adım, ancak virusun pek donanımsal etki verdiğini bilmiyorum. Eğer donanımsal bir sorunun başlangıcı ise bunu kontrol ettirmekte yarar var. Öte yanda sizdeki soruna neden olan virus'u bir başka makinada da bulmuştunuz, o makinada da sizdeki gibi ekran kartı probleminin olup olmadığını araştırabilirsiniz. Eğer benzer sorunlar iki makinada da varsa bu durumda virus'un ekran kartı sürücülerine bir etkisinden bahsedilebilir, ama sorun iki makinada benzer değilse bu durumda sizdeki donanımda bir sıkıntı oluşabilir...

Erasure
15-10-2007, 17:15
Merhaba

Laptopumda 2-3 gündür bilgisayarın yaptığı bir işlem olup olmaksızın işlemcinin çalışmasına bağlı gibi görülen bir ses çıkıyor. Zaten işlemci ışığı da aktif olarak gördüğümden sorun bu gibi duruyor.

Sanki bilgisayar ciddi bir render çalışması veya bir grafik işi yaptırırmış gibi bir işlemci sesi çıkıyor. Virüs taramasından bişey elde edemedim. Firewall kontrolünde ağda yabancı bir etkinlik görünmüyor. Bu 3-4 gündür var ve o güne kadar da herhangi bir ağır program yüklemedim.

Laptop çift çekirdek ve 1024 mb ram li. Diğer herhangi bir uygulamada bu sorunla alakalı bir yavaşlama yok ancak ses sürekli çıkıyor. Acaba pratik bir nedeni olabilir mi ? Defrag vs fayda verebilir mi ?

Teşekkürler

Aslında olabilecek adımları siz vermişsiniz. Sürekli cırcır öten bir disk'in genellikle ya yeri az kalmıştır, ya da defragmantation gibi bir işleme ihtiyacı vardır. Bu durumlar genellikle verinin disk üzerinde çok dağılmasında ortaya çıkabildiği gibi, virus programlarının geri planda full aramayı başlatmasında da oluşabiliyor. Ayrıca SATA olmayıp PATA disk sistemine sahipseniz veri akışının azalması da buna sebep olabilir. Yine geri planda çalışan, spyware vs ne kadar program varsa bunların kapatılması da sağlanabilir. İlk aşamada iyi bir programla önce sisteminizi defrag işlemine tutun ve sonrasında adımları gözlemleyin.

ayyan
15-10-2007, 17:17
Virus ile ilgili çok ayrıntıya ulaşamadım ama xp'de policy ayarlarına etki ettiğini birkaç yer söylüyor, doğruluğunu bilmiyorum. Öte yanda sorunun virüs temizliği sonrasında düzelmesi iyi bir adım, ancak virusun pek donanımsal etki verdiğini bilmiyorum. Eğer donanımsal bir sorunun başlangıcı ise bunu kontrol ettirmekte yarar var. Öte yanda sizdeki soruna neden olan virus'u bir başka makinada da bulmuştunuz, o makinada da sizdeki gibi ekran kartı probleminin olup olmadığını araştırabilirsiniz. Eğer benzer sorunlar iki makinada da varsa bu durumda virus'un ekran kartı sürücülerine bir etkisinden bahsedilebilir, ama sorun iki makinada benzer değilse bu durumda sizdeki donanımda bir sıkıntı oluşabilir...

Diğer 2 makinada xp kuruluydu, onların ekran kartlarında sorun yoktu.. Sorun çıkartan makinada vista kuruluydu.Bir şekilde usb bellekten bulaşmış virüs.. (Nerden bulaştığını tahmin edebiliyorum..)
Bir şekilde cpu kullanımı %100 e çıkıyor, usb belleği taktığımda %70 lere geriliyor, o esnada virüsü usb belleğe bulaştırıyordu.. Böyle garip bir durum.. İlginiz için çok çok teşekkür ederim saolun

phantom
15-10-2007, 18:05
Sayın Erasure

Defrag yapmak için tavsiye edebileceğiniz programlar hangileridir.

Teşekkür ederim.

Erasure
15-10-2007, 18:14
Sayın Erasure

Defrag yapmak için tavsiye edebileceğiniz programlar hangileridir.

Teşekkür ederim.

Diskkeeper'ı önerebilirim, O&O Defrag Pro'su da bir başka alternatif ama kullanmadım. Eskilerde Norton Speeddisk'i vardı ama o da bildiğim kadarıyla NT sülalesine destek veriyor.

phantom
15-10-2007, 18:18
Diskkeeper'ı önerebilirim, O&O Defrag Pro'su da bir başka alternatif ama kullanmadım. Eskilerde Norton Speeddisk'i vardı ama o da bildiğim kadarıyla NT sülalesine destek veriyor.

Sayın Erasure

Size bilgilendirme ve tavsiyelerinizden ötürü çok teşekkür ederim.

Sağolunuz varolunuz efendim.

SERKAN YURTTAS
18-10-2007, 22:09
ArkadaŞlar Hepİnİnze İyİ AkŞamlar

Ibs Trade De Haberlerİ AÇmam 15 Snye SÜrÜyo Eskİden Şik Dİye AÇilirdi BaĞlantida Sorun Yok DİĞer Sİteler GİrİŞ Hizli Ne Eksİk Olabİlİr

Yardimci Olabİlecek ArkadaŞlara Şİmdİden Çok TeŞekkÜr Ederİm

SERKAN YURTTAS
18-10-2007, 22:11
ArkadaŞlar Hepİnİnze İyİ AkŞamlar

Ibs Trade De Haberlerİ AÇmam 15 Snye SÜrÜyo Eskİden Şik Dİye AÇilirdi BaĞlantida Sorun Yok DİĞer Sİteler GİrİŞ Hizli Ne Eksİk Olabİlİr

Yardimci Olabİlecek ArkadaŞlara Şİmdİden Çok TeŞekkÜr Ederİm

alaylı
20-10-2007, 19:00
Merhaba,

Bu hafta içi acer bir notebook aldım. Ve vistayla tanıştım. Görsellik güzel ama herşeye çift onay istemesi engellenebilirmi?
Asıl yardımınızı istediğim sorunum şu. Dosyalarımı flash bellekleri sağlıklı bulmadığım ve kapasiteleri düşük olduğu için işlerimi taşınabilir notebook diski ile yapıyorum. Vistaya usb hdd bağladığımda excel dosyamı salt okunur olarak açıyor. Dosyanın özelliklerine girip baktığımda salt okunur sekmesi işaretli gözükmüyor. Bunu excel veya dosya yöneticisinde düzeltebileceğim bir yer varmı? Teşekkürler

Erasure
20-10-2007, 19:27
Merhaba,

Bu hafta içi acer bir notebook aldım. Ve vistayla tanıştım. Görsellik güzel ama herşeye çift onay istemesi engellenebilirmi?
Asıl yardımınızı istediğim sorunum şu. Dosyalarımı flash bellekleri sağlıklı bulmadığım ve kapasiteleri düşük olduğu için işlerimi taşınabilir notebook diski ile yapıyorum. Vistaya usb hdd bağladığımda excel dosyamı salt okunur olarak açıyor. Dosyanın özelliklerine girip baktığımda salt okunur sekmesi işaretli gözükmüyor. Bunu excel veya dosya yöneticisinde düzeltebileceğim bir yer varmı? Teşekkürler

Çift onay olayı, user account control denilen bir sistemde yatıyor. Bunu devre dışı bırakabilirsiniz. Aslında sizden onay alması yerine göre iyi, zira programın yüklenmesi vs için de onay anlamı geliyor. Ama çoklu işlemlerde sıkıntı verir.

Bunun kapatılması ise aşağıda...
http://img148.imageshack.us/img148/144/snap035za8.jpg (http://imageshack.us)

Diğer sorunu ise dosyayı masaüstüne vs bir yere alarak yapabilirsiniz. Ama bunda bir gariplik var, zira flash bellek kullanırım ve oradaki dosyaları herhangi bir yere kopyalamadan olduğu yerde değişiklik yaparım ve kayıt ederim. Eğer taşınabilir disk üzerinde herhangi bir koruma anahtarı vs yoksa en mantıklısı dosyayı masaüstüne almak ve sonrada eski yerine iş bitince kopyalamak. Dosyanın detaylarını da masaüstünde sağ tıklama ile ulaşabilirsiniz.

http://img136.imageshack.us/img136/2121/snap036lv9.jpg (http://imageshack.us)

morbid
20-10-2007, 19:44
Forumdaki avatarımı nasıl büyütebilirim?

Erasure
20-10-2007, 20:12
Forumdaki avatarımı nasıl büyütebilirim?

Detaylar aşağıdaki sayfada...

http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=18540

madenci
23-10-2007, 00:02
Sayın Erasure; Kaspersky makinamda bi kacak yakaladı, bir dosya baslangıcta calışacak şekilde oluşturulurken kasperky trojanların klasik özelliğidir diye uyarı verdi tabii durdurup değişimi geri aldı. Daha önce "sizin önerinizle" taskmanager ın ekran görüntüsünü painte kopyalamıştım, baktım fazlalık bir prg var onu ve bağlı olduğu klasörü (Winrar) kaldırdım, ayrıca kacak, RSTool diye bir klasörde csrss.exe nin kopyasını yapmış onlarıda kaldırdım ama bir WinRar klasörü daha var içinde sadece RarExt.dll.0 temp 119 Kb bi dosya var ama silinmiyo ne kadar denediysem olmadı acaba ne yapmam lazım...saygılar

Erasure
23-10-2007, 00:15
Sayın Erasure; Kaspersky makinamda bi kacak yakaladı, bir dosya baslangıcta calışacak şekilde oluşturulurken kasperky trojanların klasik özelliğidir diye uyarı verdi tabii durdurup değişimi geri aldı. Daha önce "sizin önerinizle" taskmanager ın ekran görüntüsünü painte kopyalamıştım, baktım fazlalık bir prg var onu ve bağlı olduğu klasörü (Winrar) kaldırdım, ayrıca kacak, RSTool diye bir klasörde csrss.exe nin kopyasını yapmış onlarıda kaldırdım ama bir WinRar klasörü daha var içinde sadece RarExt.dll.0 temp 119 Kb bi dosya var ama silinmiyo ne kadar denediysem olmadı acaba ne yapmam lazım...saygılar

Windows içerisinden silinemeyen dosyalar için genellikle sistemi güvenli modda (açılışta F8 ile buraya geçebilirsiniz) açarak silinmesi gereken dosyaları buradan silebilirsiniz. Genellikle bu mod'da sistem en sade birleşenlerle açılacağından herhangi bir eklenti vs yüklenmeyecektir. Eğer CD'den çalışan bir işletim sisteminiz varsa bununla sistemi açarak oradan da istediğiniz gibi dosyaları silebilirsiniz. CD'den çalışan Linux sürümleri bu işe yarar. Kolay gelsin...

DEVadam
23-10-2007, 01:35

Unlocker adlı program ile herşeyi silmeniz mümkün.Programı yükledikten sonra silmek istediğiniz dosyanın üstüne gelerek sağ tıklayın ve sil seçeneğini işaretleyin..

madenci
23-10-2007, 02:30
Yardımlarınız için teşekkür ederim...şanseseri mausu sağ tıkladım açılan pencerede powerISO diye bir prg var karşısındada silmek istediğim dosya durmaz mı hemen onu kaldırdım sonra klasöre gidip sil deyince silindi, meğer başka prg kullanıyormuş dosyayı, Çin işkencesi yaptı bana, başım ağrıdı yaw...yinede ilginize teşekkür ederim...saygılar.

Von
23-10-2007, 18:49
Merhaba

İki sorum olacak cevaplanırsa çok sevinirim...

1-Gmail accountuma yüklü bir dosyayı hızlı internet bağlantısına bağlı bir bilgisayardan mail olarak göndermek istiyorum. Ancak upload mail kota sınırı problemini nasıl aşabilirim ? (Güvenli ve kota sınırı olmayan bir mail accountu nerden alabilirim) (Mail yaklaşık 120 MB)

2-Bazı sitelerde resim upload (yükleme) de sorun yaşıyorum. Örneğin facebook da group resmi yüklerken de bu sorun oluşuyor. Yükleme tamamlandıktan sonra gelen boş sayfada browser takılı kalıyor. Ve başka bir işlem yapmıyor. Internet Explorer 7 kullanıyorum ve tüm Windows Update lerim yapılmış durumda.

ayyan
23-10-2007, 19:02
Merhaba

İki sorum olacak cevaplanırsa çok sevinirim...

1-Gmail accountuma yüklü bir dosyayı hızlı internet bağlantısına bağlı bir bilgisayardan mail olarak göndermek istiyorum. Ancak upload mail kota sınırı problemini nasıl aşabilirim ? (Güvenli ve kota sınırı olmayan bir mail accountu nerden alabilirim) (Mail yaklaşık 120 MB)

2-Bazı sitelerde resim upload (yükleme) de sorun yaşıyorum. Örneğin facebook da group resmi yüklerken de bu sorun oluşuyor. Yükleme tamamlandıktan sonra gelen boş sayfada browser takılı kalıyor. Ve başka bir işlem yapmıyor. Internet Explorer 7 kullanıyorum ve tüm Windows Update lerim yapılmış durumda.

1- Şu şekilde bir önerim olabilir.. Dosyayı zip leyip rapidshare account una yüklerseniz, ve boyutu 100 mb nin üzerinde kaldığı taktirde dosyayı 100 ve 20 şeklinde 2 parcaya bölerseniz, bu şekilde linki verdiginizde sadece o kişi indirebilir.
Kişiden indirildiği teyiti alındıktan sonra da bu linki silebilirsiniz.. (rapidshare.com da collectors account diye bir kısım var.. buradan linklerinizi silebiliyorsunuz..)
Bunun dışında bu kadar büyük boyutta bir dosyayı göndermenize izin verecek, ve aynı zamanda hem sizin hızlı bir şekilde yüklemenize izin verecek-gönderdiğiniz kişininde hızlı bir şekilde indirmesini sağlayacak bir mail hizmeti sunan kuruluş olduğunu sanmıyorum..(yanılma hakkım saklıdır :) )

2- Ben zaman zaman imageshack.us ta yaşıyorum bu sorunu.. Muhtemelen java ile ilgili bir sorun, nedense her zaman karşıma çıkmıyor.. ie eklentileri çalışırken hata veriyor sanırım..

Von
23-10-2007, 19:08
1- Şu şekilde bir önerim olabilir.. Dosyayı zip leyip rapidshare account una yüklerseniz, ve boyutu 100 mb nin üzerinde kaldığı taktirde dosyayı 100 ve 20 şeklinde 2 parcaya bölerseniz, bu şekilde linki verdiginizde sadece o kişi indirebilir.
Kişiden indirildiği teyiti alındıktan sonra da bu linki silebilirsiniz.. (rapidshare.com da collectors account diye bir kısım var.. buradan linklerinizi silebiliyorsunuz..)
Bunun dışında bu kadar büyük boyutta bir dosyayı göndermenize izin verecek, ve aynı zamanda hem sizin hızlı bir şekilde yüklemenize izin verecek-gönderdiğiniz kişininde hızlı bir şekilde indirmesini sağlayacak bir mail hizmeti sunan kuruluş olduğunu sanmıyorum..(yanılma hakkım saklıdır :) )

2- Ben zaman zaman imageshack.us ta yaşıyorum bu sorunu.. Muhtemelen java ile ilgili bir sorun, nedense her zaman karşıma çıkmıyor.. ie eklentileri çalışırken hata veriyor sanırım..

Ben de Javalarla olduğunu sanıyorum ama onla alakalı birşeye ulaşamadım. Rapidshare e yüklememin anlamı yok çünkü maili kendime yedek amaçlı göndereceğim...Daha sonra internete bağlı herhangi bir yerden ulaşabilmek için. Ancak kota sınırı problemi var. Diğer yer sağlayan ücretli veya ücretsiz yerlerle de boğuşmayı pek istemiyorum

Erasure
23-10-2007, 21:48
Bir numarada ben önereyim. Windows mail'de tanımlı ttnet email hesabım var. Bu hesaptan kendime 200 mb'lık bir email mesajı yarattım ve bunu göndermek istedim. Elbette hızım yeterince fazla olmadığından bu biraz sıkıntılı oldu ama email'in ne kadarının gittiğini görmek istediğimde grafiksel olarak belli bir aşamaya ilerlediğini gördüm. Bu alternatif denenebilir. Gmail ile bunu gönderemezsiniz; email ek'ini 20 MB olarak sınırlanmışlar, eğer hata kodu vs alıyorsanız java ile ilgili olmayıp, gmail ile ilgisi olan bir konudur.

Bu arada ttnet sistemimde pop olarak tanımlı, bu şekilde olan bir hesabın da çalışacağını umuyorum ama denemedim.

Biraz interneti kurcaladım ve SendThisFile diye birşey buldum, kısa bir üyelik sonrasında bir 200 mb'lık bir dosyayı kendi kendime göndermek istedim, hız yavaş olmakla beraber işe yaradı. Bunu da deneyebilirsin.

http://img136.imageshack.us/img136/726/snap040we8.jpg (http://imageshack.us)

Von
23-10-2007, 22:05
Sn Erasure teşekkürler bunu bir deneyeyim. Java sorunu olduğunu düşündüğüm sorun maille ilgili değil. php tabanlı bir sitede resim yükledikten sonra takılma ile ilgili. DFiğer bilgisayarda sorun yaşamıyorum. Ancak bu bilgisayar son update ler ve Javalar yüklü olmasına rağmen sanırım herhangi bir ayardan dolayı bir sorun yaişıyorum henüz çözemedim

madenci
24-10-2007, 03:15
Sayın Erasure; rahatsız ediyorum ama başımıza bi bela sarıldı galiba;Virus tarayıcım yine aynı kacağı yakaladı..sildiğim RSTools klasörü oluşturulmuş içinde rar dosya var ayrıca dün csrss.exe yi oluştururken yakalndı bu seferde lsrss.exe yi oluşturamadan(24 KB) kasper etkisiz hale getirdi, silmeyi denedim sistem izin vermedi bende sizin dediğinizi yaparak güvenli moddan sildim hepsini, silmeden önce rar dosyayı açtım içinden "ligtning x-area" adında photoshop dosyası photoshopta bu dosyayı actım ki, kara bir bulutun içinden şimşek çakan iç karartıcı bir resim ve "X-area" yazısı ile efectler yapılmış sanki bi msj verir gibi, tabii hepsini güvenli moddan sildim makinayı kaspere-adaware-spybot a tarattım bir şey yok, güvenli moddan cıkıp normale dönünce makina sanki rahatladı ve kasperin güvenlik modunu bi derece yükselttim ki ne görim bizim makina bir yerlere haber ucuruyo tabi kasperky müdahale etti bende engelledim...Bu dosyaların dışardan geldiğini düşünüyorum
-acaba hacker saldırısına mı maruz kaldık? bunu düşündüğüm için modemi resetledim şimdi herşey normal gibi gözüküyo ama...
-makinamdan haber ucuran her ne ise onu nasıl bulabilirim acaba?
-sizin basınıza böle bi şey gelse ne düşünürdünüz acaba ? saygılar...

karınca
24-10-2007, 03:45
Dostum, trojandır.
Modem resetlemeyle ilgili olduğunu sanmıyorum. Problem bilgisayarının içinde.

Erasure
24-10-2007, 11:59
Sayın Erasure; rahatsız ediyorum ama başımıza bi bela sarıldı galiba;Virus tarayıcım yine aynı kacağı yakaladı..sildiğim RSTools klasörü oluşturulmuş içinde rar dosya var ayrıca dün csrss.exe yi oluştururken yakalndı bu seferde lsrss.exe yi oluşturamadan(24 KB) kasper etkisiz hale getirdi, silmeyi denedim sistem izin vermedi bende sizin dediğinizi yaparak güvenli moddan sildim hepsini, silmeden önce rar dosyayı açtım içinden "ligtning x-area" adında photoshop dosyası photoshopta bu dosyayı actım ki, kara bir bulutun içinden şimşek çakan iç karartıcı bir resim ve "X-area" yazısı ile efectler yapılmış sanki bi msj verir gibi, tabii hepsini güvenli moddan sildim makinayı kaspere-adaware-spybot a tarattım bir şey yok, güvenli moddan cıkıp normale dönünce makina sanki rahatladı ve kasperin güvenlik modunu bi derece yükselttim ki ne görim bizim makina bir yerlere haber ucuruyo tabi kasperky müdahale etti bende engelledim...Bu dosyaların dışardan geldiğini düşünüyorum
-acaba hacker saldırısına mı maruz kaldık? bunu düşündüğüm için modemi resetledim şimdi herşey normal gibi gözüküyo ama...
-makinamdan haber ucuran her ne ise onu nasıl bulabilirim acaba?
-sizin basınıza böle bi şey gelse ne düşünürdünüz acaba ? saygılar...

Merhaba, lsrss.exe dediğin için işin ne olduğu anlaşıldı. Sistemine Troj/Paproxy-D bulaşmış, bu vatandaş kendini sisteme dahil etmek için system32 altına sanki windows dosyası gibi ekleme yapıyor ve registry içine kayıt ediyor, açılışta devreye girdiği içinde sürekli aktif oluyor.

Bu dosyaları eklerken;
<System>\software.inf
<System>\mslogsvr.ini
<Windows>\msnextlog.dll

Aşağıdaki anahtarlardan bu yakalanabiliyor.

HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
LogService
<System>\lsrss.exe

HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run Services
LogService
<System>\lsrss.exe

HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Pol icies\Explorer\Run
LogService
<System>\lsrss.exe

HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
Shell
Explorer.exe <System>\lsrss.exe

Bunun temizliği içinde Sophos bir removal tool önermiş, bunu deneyebilirsiniz. http://www.sophos.com/tools/sav32sfx.exe (http://www.sophos.com/tools/sav32sfx.exe) adresindeki aracı CD'ye kopyalayın ve sisteminizi güvenli modda açın, sonrada cd içerisindeki bu dosyaya ulaşın. komut satırına geçin ve aşağıdaki satırı yazarak silin.
SAV32CLI -REMOVE -P=C:\LOGFILE.TXT

Registry içerisinden de yukarıdaki anahtarları silerek ve buna ait dosyaları da elle kaldırarak şansınızı deneyebilirsiniz.

Makinanızdan bilgi uçurma kısmı doğru, zira HTTP tabanlı bir trojan olduğu ifade ediliyor. Böyle birşey bulaşmışsa, hemen sistemdeki virüs programlarını günceller ve full aramayı başlatırım. Eğer elimdekilerden birisi bulamamışsa, bulan yeni bir virus programı yüklerim, şansımı diğeri ile denerim.

Gelelim modem resetleme işine; bu gibi durumlarda hiçbir işe yaramaz. Modem donanımsal bir ayrı parça, bunlarda pek etkisi olmaz. Statik IP'de işi biraz değiştirebilir. Trojanlar içinde virus programı haricinde iyi bir firewall'da güvenliğe katkısı olacaktır. Bunu da sisteminizde bulundurun. Şimdilik bu kadar, en son yapılacak ise sistemi sıfırdan kurmak, umarım bu aşamaya gelmeden konu çözülür...

DEVadam
24-10-2007, 13:52
:he:
Virus tarayıcım yine aynı kacağı yakaladı..sildiğim RSTools klasörü oluşturulmuş içinde rar dosya var ayrıca dün csrss.exe yi oluştururken yakalndı bu seferde lsrss.exe yi oluşturamadan(24 KB) kasper etkisiz hale getirdi, silmeyi denedim sistem izin vermedi bende sizin dediğinizi yaparak güvenli moddan sildim hepsini, silmeden önce rar dosyayı açtım içinden "ligtning x-area" adında photoshop dosyası photoshopta bu dosyayı actım ki, kara bir bulutun içinden şimşek çakan iç karartıcı bir resim ve "X-area" yazısı ile efectler yapılmış sanki bi msj verir gibi, tabii hepsini güvenli moddan sildim makinayı kaspere-adaware-spybot a tarattım bir şey yok, güvenli moddan cıkıp normale dönünce makina sanki rahatladı ve kasperin güvenlik modunu bi derece yükselttim ki ne görim bizim makina bir yerlere haber ucuruyo tabi kasperky müdahale etti bende engelledim.

Kabus gibi yaa..

madenci
24-10-2007, 14:34
Sayın Erasure; Verdiğiniz Prg ile dediğiniz gibi makinayı tarattım bi şey cıkmadı. Kullandğım virus Prg Kasperky 6.0 internet securyt bunun hacker kalkanı, ağ monitörü var ayrıca güvenlik duvarı mı kurmam gerek önereceğiniz bir prg var mı acaba?
Bu arada verdiğiniz prg kurarken eski DOS günlerini hatırladım Windows u hiç anlayamadım...yardımlarınız için Teşekkürler...saygılar..

madenci
24-10-2007, 14:40
:he:

Kabus gibi yaa..

Aslında ilk geldiğinde açmadım. Sonra tekrar aynı şey olunca merak işte rar dosyayı açtım resmi görünce ürperdim doğrusu kısa bir panic ama sonra geçti.
Asıl zoruma giden makinamın benden izinsiz, dışarıya-yabancıya haber ucurması, ihanete uğramış gibi hissettim insanın zoruna gidiyor valla... :he:

madenci
24-10-2007, 14:45
Sayın Erasure; Modemim yol geçen hanı gibi oldu herhalde, onu da değişmek mi lazım ? saygılar...

Erasure
24-10-2007, 18:34
Sayın Erasure; Modemim yol geçen hanı gibi oldu herhalde, onu da değişmek mi lazım ? saygılar...

Sakın modemi değiştirmeyin, trojanlarla hiçbir ilgisi yok. Eğer modem ayarlarınızda sorun varsa basit bir resetleme ile sorunu aşarsınız veya donanım güncellemesi firmware ile modeminizi düzeltirsiniz. Kasper için versiyonunuz 6 demiştiniz, bunu da güncel sürüme yükseltebilirsiniz. En azından şu anda olan versiyonun denemesini ftp://dnl-us4.kaspersky-labs.com/trial/registered/IALH5CIN3C6BRF8JWO9X/kav7.0.0.125en.exe adresinden alarak full bir arama yapabilirsiniz. Bunlarla çözemezseniz yeniden kuruluma geçin. Kolay gelsin...

Erasure
24-10-2007, 18:38
Ben sistemimde Ad-Aware, Spyboot Search and Destroy ve Spy Sweeper kullanırım. Eğer birşeylerden kuşkulanıyorsam bunlarla da şansımı denerim. Ayrıca çok pratik olmasa da online virus kontrolü yapılabilir. Bitdefender'da http://www.bitdefender.com/scan8/ie.html adresinde bu tip bir kontrol sistemi var...

scarabeo
24-10-2007, 18:47
Slm Erasure, bugün bilgisayarımdan yana dertliyim.. sabah açılıyor windows kuruluyor fakat hiçbir dosya gelmiyordu.. sonra CPU nun çalışmadığını gördüm activexdebugger32 dosyalarını heryerde arattırıp sildim restart yaptığımda açıldı ekranım bende mccaffee yükledim kapattığımda gene aynı sorunla karşılaştım. ekran gene açılıyor fakat veriler gelmiyor. CPU %100 e geçiyor fakat bir anda gene azalıyor. bütün activexleri sildim mccaffee yi de kaldırdım. Şu an bile bilgisayarıma girip explore açtım.. Size şimdiden teşekkür ederim....

Erasure
24-10-2007, 18:57
Slm Erasure, bugün bilgisayarımdan yana dertliyim.. sabah açılıyor windows kuruluyor fakat hiçbir dosya gelmiyordu.. sonra CPU nun çalışmadığını gördüm activexdebugger32 dosyalarını heryerde arattırıp sildim restart yaptığımda açıldı ekranım bende mccaffee yükledim kapattığımda gene aynı sorunla karşılaştım. ekran gene açılıyor fakat veriler gelmiyor. CPU %100 e geçiyor fakat bir anda gene azalıyor. bütün activexleri sildim mccaffee yi de kaldırdım. Şu an bile bilgisayarıma girip explore açtım.. Size şimdiden teşekkür ederim....

Soruna biraz baktım ve activexdebugger dosyasının virus olduğunu, işlemciyi yoğun bir şekilde meşgul ettiğini öğrendim. Bu durumda elinizdeki mcaffee ile otomatik kurulan bir virus durumları var. ftp://ftp.ege.edu.tr/pub/Guvenlik/RemovalTools/Dracula%20Vir%FCs%20Temizleyici%20%20%20V%203.0.ex e adresinden sadece bu virusü temizleyen aracı indirebilirsiniz. Sistemde sizden habersiz paylaşım klasörleri de açıyor. Kolay gelsin...

scarabeo
24-10-2007, 19:09
ftp://ftp.ege.edu.tr/pub/Guvenlik/Re...%20V%203.0.exe dosyası açılmadı..

Erasure
24-10-2007, 19:16
http://www.eniyiprogram.com/ProgramAction.asp?ProgramCode=00014297 bu adresten indirdim, link çalışıyor, içindeki silme adımlarını mutlaka okuyun...

TATOMOTO
24-10-2007, 21:55
merhaba arkadaşlar benim problemim arkadaşımın dizüstü bilgisayarıyla ilgili sorun şu kısaca arkdaşda dell marka dizüstü var bilgisayar açılıyor masaüstü ekrana geliyor sonra 5 -10 saniye geçmeden ekran siyahlaşıp mavi ekran gelip bazı yazılar yazıp kapanıp tekrar açılıyor.ben güvenlik modunda açabiliyorum ama normal açılışta tekrar açılıp kapanıyor.arkadaşlar bu sorunu format atmadan çözümü varmıdır.bir arkadaşıma sorduğumda yüklenen bir program yanlış yüklenmiştir dedi ama nekadar programda silsem olmuyor.şimdiden değerleri görüşlerinizi bekliyorum teşekkürler....

Erasure
24-10-2007, 22:06
merhaba arkadaşlar benim problemim arkadaşımın dizüstü bilgisayarıyla ilgili sorun şu kısaca arkdaşda dell marka dizüstü var bilgisayar açılıyor masaüstü ekrana geliyor sonra 5 -10 saniye geçmeden ekran siyahlaşıp mavi ekran gelip bazı yazılar yazıp kapanıp tekrar açılıyor.ben güvenlik modunda açabiliyorum ama normal açılışta tekrar açılıp kapanıyor.arkadaşlar bu sorunu formad atmadan çözümü varmıdır.bir arkadaşıma sorduğumda yüklenen bir program yanlış yüklenmiştir dedi ama nekadar programda silsem olmuyor.şimdiden değerleri görüşlerinizi bekliyorum teşekkürler....

Kısa vadeli bir çözüm olarak sistemi geri yükleme noktalarından birisine çekmeyi deneyin. Eğer Blue Screen of Death (Mavi ekran hatası) için bir kod vs veriyorsa çözüm o yöne kayabilir. Bunu virus'te yapar, özellikle bir tanesi nero ile CD yazımında aktif olarak mavi ekranı çıkartıyordu.

Bu kadar program sildikten sonra sistemi yeniden yüklemek en fazla birkaç saat alır, bunu yapmanızı öneririm, zira çözüm için harcayacağınız sürede bunu sıfırdan yüklersiniz ve konu da çözülmüş olur. Kolay gelsin...

madenci
24-10-2007, 22:18
merhaba arkadaşlar benim problemim arkadaşımın dizüstü bilgisayarıyla ilgili sorun şu kısaca arkdaşda dell marka dizüstü var bilgisayar açılıyor masaüstü ekrana geliyor sonra 5 -10 saniye geçmeden ekran siyahlaşıp mavi ekran gelip bazı yazılar yazıp kapanıp tekrar açılıyor.ben güvenlik modunda açabiliyorum ama normal açılışta tekrar açılıp kapanıyor.arkadaşlar bu sorunu format atmadan çözümü varmıdır.bir arkadaşıma sorduğumda yüklenen bir program yanlış yüklenmiştir dedi ama nekadar programda silsem olmuyor.şimdiden değerleri görüşlerinizi bekliyorum teşekkürler....

benim alette aynıdır, benimde başıma gelmişti mavi ekran olayı hatta bunu sıklaştırmıştıda kaspersky ile tarattığımda bir sürü virüs cıktı daha önce makinayı aldığım yer avastı yüklemişti. Makinayı aldığım yere götürdüm, DELL lerin işletim sistemi galiba kendinden yüklemeli yanılmıyorsam Ctrl-F11 den sistem sıfırdan yükleniyo onlarda bu şekilde yüklemişlerdi. Daha ötesi beni aşıyor...

TATOMOTO
24-10-2007, 22:35
bir sorun algılandı ve bilgisayarınızın zarar görmesini önlemek için windows kapatıldı sorun afa daki dosyadan kaynaklanıyor gibi görünüyor:spooldr.sys PAGE_FAULT_NONGE_AREA böyle yazı çıkıp ekran mavide kalıyor sayın Erasure... neler yapıla bilir...

Erasure
24-10-2007, 23:16
bir sorun algılandı ve bilgisayarınızın zarar görmesini önlemek için windows kapatıldı sorun afa daki dosyadan kaynaklanıyor gibi görünüyor:spooldr.sys PAGE_FAULT_NONGE_AREA böyle yazı çıkıp ekran mavide kalıyor sayın Erasure... neler yapıla bilir...

hataya karşı microsoft'un çözümü http://support.microsoft.com/kb/903251/tr adresindeki detaylarda, Haxdoor virüsünün sebep olduğu söyleniyor ve belli adımların uygulanması isteniyor. Ama bununla uğraşmak yerine sistemi sıfırdan yükleyin, sistem daha stabil ve sorunsuz olur.

TATOMOTO
25-10-2007, 19:22
sn Erasure dell teknik servisiyle görüştüm onlarda sistemin tekrar yüklenmesi gerektiğini söyledi 40 ytl para istedi heralde garanti kapsamına girmiyormuş yapacak birşey yok heralde sistem yüklemesini serviste yaptımada fayda var heralde. çok teşekkürler bua arada ilginiz için iyi çalışmalar...
Arkadaşlar antivürüs alacamda kararsız kaldım NOD32 ANTİ VİRÜS YAZILIMI v2.7 ,KASPERSKY ANTIVIRUS 6.0 ,SYMANTEC NORTON ANTIVIRUS 2007 hangisi daha avantajlı sn ERASURE ve diğer arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler...

Erasure
25-10-2007, 19:49
sn Erasure dell teknik servisiyle görüştüm onlarda sistemin tekrar yüklenmesi gerektiğini söyledi 40 ytl para istedi heralde garanti kapsamına girmiyormuş yapacak birşey yok heralde sistem yüklemesini serviste yaptımada fayda var heralde. çok teşekkürler bua arada ilginiz için iyi çalışmalar...

Bu tip hatalar garanti kapsamına girmiyor, virus vb durumlar kullanıcı hatasından kaynaklanıyor. Ama sistemin sıfırdan yüklenmesi sonrasında benzer sorun tekrar oluşuyorsa, bu durumda donanımsal bir problemin araştırılması gerekiyor. Örneğin bir ram hatası da mavi ekranı getirebilir. Sistemin stabil çalışıp çalışmadığını gözlemleyin, duruma göre teknik servis ile sistemin tekrar kurulumunu isteyin ve teknik servisin yanında sorunun devam ettiğini gözlemleyin, sonrasında da garanti'den yararlanmak için marka'nın önereceği yere gidin. Ama büyük ihtimalle sıfırdan kurulum sonrasında sistemde sorun kalmayacaktır. Bu arada yüklediğiniz programların içeriklerini de kontrol edin, buna bir virus sebep veriyorsa, tekrar yüklediğinizde bu sorun ile yeniden karşılaşırsınız. İyi akşamlar...

fermandar
28-10-2007, 14:32
Slm, Sn.Erasure,
Virüs programı olarak AVG 7.5 ev koruyucusunu kullanmaktayım.
Ben iyi bir arama yaptığından eminim, üstelik ücretsiz olarak hizmet veriyor.

Fakat bir arkadaşıma göre, bu programın iyi arama yaptığını ve bulduğu virüsleri de
bilgisayardan silmediğini söyledi.
Üstelik zaman geçtikçe de etkinliğini yitirdiğini söylüyor.

Geçen gün, bilgisayarıma bir günde 11 virüs bulaştı.
Aramasını bekledim,önce 11 sonra da 8 virüs bulaştığını söyledi.
Ama her arama yaptığımda bu 8 virüsün kimlikleri açıklamaya devam ediyor!..

Bu sefer, bende de virüsleri bulup da silmediği kanaati oluşmaya başladı.
Bu pragramın eksileri , artıları ve kullanışı hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
Yardım edebilirseniz,teşekkür ediyorum emeklerinize...

Erasure
28-10-2007, 15:37
Slm, Sn.Erasure,
Virüs programı olarak AVG 7.5 ev koruyucusunu kullanmaktayım.
Ben iyi bir arama yaptığından eminim, üstelik ücretsiz olarak hizmet veriyor.

Fakat bir arkadaşıma göre, bu programın iyi arama yaptığını ve bulduğu virüsleri de
bilgisayardan silmediğini söyledi.
Üstelik zaman geçtikçe de etkinliğini yitirdiğini söylüyor.

Geçen gün, bilgisayarıma bir günde 11 virüs bulaştı.
Aramasını bekledim,önce 11 sonra da 8 virüs bulaştığını söyledi.
Ama her arama yaptığımda bu 8 virüsün kimlikleri açıklamaya devam ediyor!..

Bu sefer, bende de virüsleri bulup da silmediği kanaati oluşmaya başladı.
Bu pragramın eksileri , artıları ve kullanışı hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
Yardım edebilirseniz,teşekkür ediyorum emeklerinize...

Merhaba, AVG'yi kullanmadım ancak hemen her virus programının iyi-kötü yanları olabiliyor. Sonuçta virusler bolca olduktan sonra programları üretenlerin güncellemeleri önemli oluyor. Sizdeki duruma geri dönersem, büyük ihtimalle sistemde bulunan 11 virusun 3'ü AVG tarafından silinmiş ama 8 tanesi tanımlanıyor olmasına karşılık silinememiş, bu durumda genellikle virus programları karantina adını verdikleri bölüme virus içeren dosyaları hapsederek kullanımını engellerler, AVG'de de böyle bir bölümde bunların tutulması gerekiyor. Bu durumda eğer karantina kısmında kalıyorlarsa sorun yok. Böyle bir yer yoksa bu durumda sizin bulunan viruslü dosyaları ya kendiniz silmeniz ya da sadece bu virusleri silebilen removal tools adındaki yardımcı araçlardan yararlanmanız gerekiyor. Viruslerin varyantları çok olduğundan genellikle programlar bunların imzalarından yakalıyorlar.
Bende Nod32 var, kaspersky ve norton'da kullandım. Bunlar içinden norton sistemi bayıltıyor. Kaspersky ise başarılı bulduklarımdan ama Nod32'in bulduğunu o bulamayınca kullanımı bıraktım. Ama kesinlikle kötü bir yazılım değildir, tavsiye ederim. Son olarak deneme versiyonları bulunan bu programları yükleyerek veya sadece internetten online virus taraması yaptırarak sorunun çözülmesi için adım atabilirsiniz. http://www.bitdefender.com/scan8/ie.html adresini bazen online virus taraması için kullanırım. Kolay gelsin...

fermandar
28-10-2007, 15:43
Sn.Erasure, verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkür ediyorum.

benderte
29-10-2007, 00:21
bilgisayarıma activexdebugger32 bulaştı kurtulamıyorum yardımcı olursanız sevinirim

Erasure
29-10-2007, 00:29
bilgisayarıma activexdebugger32 bulaştı kurtulamıyorum yardımcı olursanız sevinirim

http://www.eniyiprogram.com/ProgramAction.asp?ProgramCode=00014297 adresindeki programı indirerek, içerisindeki adımları dikkatlice uygulayın. Program .net framework istiyor, önce onun yüklenmesi gerekiyor. Umarım sorunu aşarsınız...

http://img140.imageshack.us/img140/4156/snap007yh4.jpg (http://imageshack.us)

Von
31-10-2007, 22:02
Merhaba

Asus P5LD2-x/1333 anakartıma SATA bir harddisk almak istiyorum. Ancak daha önce hiç SATA harddisk takmadım. Tanıtması problem olur mu ? Nasıl çalışıyor ? IDE harddiskden çok mu performans farkı olur.

Tecrübeleriniz paylaşırsanız sevinirim...

Teşekkürler...

Erasure
31-10-2007, 22:53
Merhaba

Asus P5LD2-x/1333 anakartıma SATA bir harddisk almak istiyorum. Ancak daha önce hiç SATA harddisk takmadım. Tanıtması problem olur mu ? Nasıl çalışıyor ? IDE harddiskden çok mu performans farkı olur.

Tecrübeleriniz paylaşırsanız sevinirim...

Teşekkürler...

Sorun olmaz, şu anda bu kartı kullanıyorum ve 2 sata bağlı, ancak güç kaynağınız için bağlantılar eski tip power suppy bağlantıları ise bunu kullanamazsınız. Klasik tipi sata'nın kullanacağı arabirime çeviren bir ara parça kullanmanız gerekiyor. Performasa gelince, eskisinden epeyce bir hızlanacağını söyleyebilirim. Eğer SATA'larda iyi bir model ve marka seçersen uzunca bir süre sorunsuz kullanırsın. Sisteme normal takıp, bağlantılarını yaptıktan sonra bios içerisinden bunları görebilirsin. Sonrada istediğini ilk disk olarak ayarlayarak, gerekiyorsa windows'u buna göre sıfırdan kurarsın. Kolay gelsin...

http://img473.imageshack.us/img473/6287/f73cb1a912satapowercablxj6.jpg (http://imageshack.us)

Von
31-10-2007, 23:21
Sn Erasure teşekkürler. Anakart 3.0 gb/s veri destekliyor. Bu da sanırım Sata II desteği demek ve bildiğim kadarıyla SATA II harddiskle direkt uyumlu olması gerek diye okudum.

Erasure
01-11-2007, 00:03
Sata 2 bilgisi doğrudur, sizdeki P5LD2 ile bendeki farklıymış, tek model çıkarttıklarını sanıyordum ama 4 model çıkartmışlar. Aşağıda da bütün arabirimlerin hızlarını görebilirsiniz. Yakında da SATA3 olarak 6 gb/sn çıkartılacağını okudum. İyi kullanımlar...

http://img454.imageshack.us/img454/8464/snap014ak6.jpg (http://imageshack.us)

ayyan
01-11-2007, 00:04
Şöyle bir durum: hdd 2 parca.. İlk kısmı 20 gb, ikinci kısmı 55 civarı..
İkinci kısımda 200 mb boş yer kalmış, bu kısımdan bir dosya veya film çalıştırırken bilgisayarın hızına v.s. etkisi olur mu? Yani belirli bir boş alanın kalması hdd açısından önemli mi acaba? Şimdiden teşekkürler :)

Erasure
01-11-2007, 00:15
Şöyle bir durum: hdd 2 parca.. İlk kısmı 20 gb, ikinci kısmı 55 civarı..
İkinci kısımda 200 mb boş yer kalmış, bu kısımdan bir dosya veya film çalıştırırken bilgisayarın hızına v.s. etkisi olur mu? Yani belirli bir boş alanın kalması hdd açısından önemli mi acaba? Şimdiden teşekkürler :)

Kalan boş kısım, dosyaların okunması sırasında sürekli takas'a uğrayacağından eğer diğer birleşenlerde yavaş ise harddisk lambası sürekli cırcır böceği gibi yanar durur. Eğer 55'lik tarafta işletim sistemi varsa daha da sıkıntı yaratır. Ama 20'lik kısımda işletim sistemi olupta burada 5-10 gb gibi bir boşluk varsa sorun çıkmaz ve diğer taraftaki dosyaları rahatça okursunuz. Ancak kısa sürede bunu arttırmak gerekiyor. Bir öneri olarak Defrag işlemi ile diski birleştirmeniz uygun olur. Sonuçta 2 tarafta da yeterince boşluk kalmadıysa bu durumda yine sıkıntı olacaktır. Eğer SATA olmayan ve PATA olan bir disk ise veri aktarımının da yavaş olması sebebiyle epeyce bir yavaşlama olur.

TCM
01-11-2007, 01:45
* Çocukları korumak için ebeveyn programı önerebilecek var mı?

Erasure
01-11-2007, 01:57
• Safe Eyes 5.0
• Webroot Child Safe
• ContentWatch ContentProtect 2.0

yukarıdaki 3 tanesini önerebilirim ama Safe Eyes daha iyidir, bununla siteleri bloke edebilir, bilgisayarın çalışma saatleri vs bir takım ayarlarla işin detaylarını arttırabilirsiniz. Bunun yanısıra birçok modem'in içerisinde internetin çalışma saatleri ayarlanabilir veya bilgisayara bir şifre koyarak işi biraz zorlaştırabilirsiniz.

Safe Eyes aşağıda...
http://img89.imageshack.us/img89/9186/01425sz1i16174700163cf8mj0.jpg (http://imageshack.us)

baytar657
03-11-2007, 01:21
hpsbrd cm alışveriş sitesinden aldığım bitdefender v 10 güvenlik paketinin key'i malesef
kullanılmış çıktı sanayi ve ticaret bakanlığına kadar yazdım.kavi bilgisayar ve aldığım alışveriş
sitesi dahil.soygunun yeni versiyonu.öğrenmenin tecrübenin bir şekli.paylaşmak istedim.
ben düştüm damdan başkaları düşmesin bari.:)

ne memleket ya :)

BOZOK
04-11-2007, 20:11
wap cam calismiyor cidi sini de kaybetmisim bu nu nasil guncelleye bilirim arkadaslar
tesekkurler

ayyan
04-11-2007, 20:28
wap cam calismiyor cidi sini de kaybetmisim bu nu nasil guncelleye bilirim arkadaslar
tesekkurler

markası logitech sanırım..

http://www.logitech.com/index.cfm/405/&cl=roeu,en?prodcrid=405
yukarıdaki adresten resimlerine bakarak, veya modelini biliyorsanızda şuradan:
http://www.logitech.com/index.cfm/support_downloads/downloads/&cl=roeu,e

ürün software ini bulabilirsiniz gibi geliyor bana ..

balıkadam
05-11-2007, 00:05
Hisse net forum sayfalarına giriş yaptığım halde giriş yapmamış gibi görünüyorum. Giriş yaptığınız için teşekkür ederiz sayfası geldikkten sonra online görünmüyorum. ama her sayfada olmuyor bu bazı sayfalarda oluyor ve mesaj yazamıyorum. Bazen de şimdi olduğu gibi problem olmuyor ve yazabiliyorum.
Acaba problem nedir yardımcı olabilecek varmı?
şimdiden teşekkür ederim...

ayyan
05-11-2007, 00:16
Hisse net forum sayfalarına giriş yaptığım halde giriş yapmamış gibi görünüyorum. Giriş yaptığınız için teşekkür ederiz sayfası geldikkten sonra online görünmüyorum. ama her sayfada olmuyor bu bazı sayfalarda oluyor ve mesaj yazamıyorum. Bazen de şimdi olduğu gibi problem olmuyor ve yazabiliyorum.

İnternet explorer -> geçici dosyaları ve cookies lerin hepsini silin..

Giriş yaparken "beni hatırla" kutucuğunu işaretleyip işaretlemediğinizi kontrol edin.. Umarım sorun çözülür..

Erasure
05-11-2007, 01:20

Yerini IE 7'de aşağıda gibi gösteriyorum. Bu işler için IE sorun çıkarttığında
birkaç şey denenebilir. Ama sıkça şifre içeren siteler kullanıyorsanız ve
şifreleri hatırlamakta zorluk çekiyorsanız. Roboform'u öneririm, toolbar'ı
yardımı ile birkez şifreyi girdiğinizde aktif olur ve hafızasına kayıt eder.
Sonrasında da otomatik doldur-onayla ile her yere rahatça giriş yaparsınız.
Birde ana şifre belirtirseniz size ait bütün şifrelere başkaları kullanamamış olur.
Alternatif olarak bir yerde kalsın, iyi programdır...

http://img378.imageshack.us/img378/614/snap031am2.jpg (http://imageshack.us)

ANTİKOR
05-11-2007, 01:42
Bence Hİssenetİn Alt Yapisi Çok Zayif Arada Banada Oluyor

ANTİKOR
05-11-2007, 01:44
Yanİ Aslinda Üye ÇoĞaldikÇa Tabani GÜÇlendİrmelerİ Bİzİm İÇİn İyİ Olabİlİr

BOZOK
06-11-2007, 23:17
hala cam calismiyor resimlerin icin de ve ikin ci adres de de bulamadim modelini baya aradim ama hala yok cd si
tesekkurler
Marka : LOGITECH
- Ürün : QUICKCAM MESSENGER WEBCAM
- Ürün Kodu : LOGI.CAM.QC.002
- Üretici Kodu : QuickCam Messenger
- Üretici No : 961237-0914
- Sensor : CMOS
- Resim Çözünürlük : 640x480
- Video Çözünürlük : 640x480
- Görüntü Yakalama : ~ 30 fps
- Mikrofon : Var (Dahili)
- Bağlantı : USB 1.1
- İşletim Sistemi : Windows 98/Me/2K/XP
- Güç : USB bağlantısından
- Yazılımlar : Windows Netmeeting : Video broadcasting : Web album yazılımı
- Diğer : Video chat, Video mail
- Garanti Süresi (Yıl) markası logitech sanırım..

http://www.logitech.com/index.cfm/405/&cl=roeu,en?prodcrid=405
yukarıdaki adresten resimlerine bakarak, veya modelini biliyorsanızda şuradan:
http://www.logitech.com/index.cfm/support_downloads/downloads/&cl=roeu,e

ürün software ini bulabilirsiniz gibi geliyor bana ..

ayyan
06-11-2007, 23:50
pardon.. yanlış vermişim anlaşılan, ben yeni bir versiyonu oldugunu düşünmüştüm..
http://www.soft32.com/download_183574.html
muhtemelen bu işinize yarar.. yaramazsa başvuru sn Erasure 'a :)

Erasure
07-11-2007, 00:00
Aşağıdaki adrese giderseniz orada windows xp için olan sürücülere ait download tuşunu göreceksiniz.
Yaklaşık 29 mb kadar yer kaplıyor, indirip kurduğunuzda sorunda kalkacaktır.

http://www.logitech.com/index.cfm/435/3780&cl=roeu,en?osid=1&file=

ayyan
07-11-2007, 00:07
Aşağıdaki adrese giderseniz orada windows xp için olan sürücülere ait download tuşunu göreceksiniz.
Yaklaşık 29 mb kadar yer kaplıyor, indirip kurduğunuzda sorunda kalkacaktır.

http://www.logitech.com/index.cfm/435/3780&cl=roeu,en?osid=1&file=

sn Erasure, forum kısmında şöyle birşey karşıma çıktı da :
http://forums.logitech.com/logitech/board/message?board.id=quickcam_software&message.id=21387
acaba 98/xp için olan ile xp/vista için olan software farklılık gösterir mi ?

Erasure
07-11-2007, 00:20
sn Erasure, forum kısmında şöyle birşey karşıma çıktı da :
http://forums.logitech.com/logitech/board/message?board.id=quickcam_software&message.id=21387
acaba 98/xp için olan ile xp/vista için olan software farklılık gösterir mi ?

Normalde gösterir ama logitech 98'e destek vermiyor, sitesinden indirmek istediğinizde
Windows XP, Vista ve Windows 2000 için sürücü seçebiliyorsunuz.
Windows XP ve Vista içinde 32Bit-64Bit ayrımı var, bunlar bile aynı değildir.
Vista yazılmı 35mb, windows yazılımı 29MB ve windows 2000 yazılımı 85MB'dır.
Sanırım farkı yakaladınız. Aslında eskiden vista ortalıkta yokken 98'in driverları
bazen xp'de çalışıyordu ama sonradan o da işe yaramaz hale geldi.
En azından donanım destekleri geç çalışıyor, 64bit Vista Ultimate kullanıyorum
ve ses kartı sürücülerini bir süre bulamadım.
Neyse konu derin, iyi geceler dilerim...

cevizkiran
07-11-2007, 20:42
Bugun bir dostum laptop unu yavas diye getirdi.Bende de disk temizle kısmında ne varsa hepsini işaretledim temizledim.kur dosyalarıda temizlendi sanırım ve ayrıca 2 ay önceki tarihi seçerek önceki zamana aldım(xp) .sonuç ekran açılırken zor acılıyor ve masaüstü bomboş.

ANTİKOR
07-11-2007, 20:51
Bugun bir dostum laptop unu yavas diye getirdi.Bende de disk temizle kısmında ne varsa hepsini işaretledim temizledim.kur dosyalarıda temizlendi sanırım ve ayrıca 2 ay önceki tarihi seçerek önceki zamana aldım(xp) .sonuç ekran açılırken zor acılıyor ve masaüstü bomboş.

SOL MAUSE MASAÜSTÜ SİMGELERİNİ GÖSTER OK

Erasure
07-11-2007, 20:55

System restore'u geriye alarak sistemi hafifletme işiniz kötü bir çözüm olmuş, aslında bu tip ağırlaşma vs gibi işlemler için başka çözümler vardı. Üstelik 2 ay öncesinin geri yükleme noktasına almanız sonucu uzun bir aralıkta yüklenen herşeyi de sıfırlamış oldunuz. Eğer veriler diğer bir bölümde duruyorsa sorun yok. Ayrıca silinen programları yenileyebilirsiniz. Ekranın zor açılması sistemdeki donanım parçalarına ait sürücülerin de silinmesi anlamına geldiğinden yeniden yüklenmesi gerekiyor. Bütün bunları yaptıktan sonra size ağırlaşan sistemler için Diskkeeper'ı önereyim, aslında bu windows'taki disk birleştiricisinin daha iyi bir halidir. Bunun haricinde CCleaner gibi daha uygun programları kullanabilirsiniz ama bu tip programları kullanırken yine uygun seçeneklerle adım atmanız uygun olur. Kolay gelsin...

cevizkiran
07-11-2007, 21:00
SOL MAUSE MASAÜSTÜ SİMGELERİNİ GÖSTER OK

ilginiz için teşekkürler sayın ANTİKOR ama mouse çalışmıyor.Ekran donuk

ANTİKOR
07-11-2007, 21:02
Bende MasaÜstÜ Yok Ama Rest Yokmu Bunda AÇ Kapa Mouse Olmasada Klavye Üzerİnden Mouse İŞlemlerİ Yapilabİlİyor Ama Nasil Dersen Yapani GÖrdÜm Ama Bİlmİyorum

cevizkiran
07-11-2007, 21:03
System restore'u geriye alarak sistemi hafifletme işiniz kötü bir çözüm olmuş, aslında bu tip ağırlaşma vs gibi işlemler için başka çözümler vardı. Üstelik 2 ay öncesinin geri yükleme noktasına almanız sonucu uzun bir aralıkta yüklenen herşeyi de sıfırlamış oldunuz. Eğer veriler diğer bir bölümde duruyorsa sorun yok. Ayrıca silinen programları yenileyebilirsiniz. Ekranın zor açılması sistemdeki donanım parçalarına ait sürücülerin de silinmesi anlamına geldiğinden yeniden yüklenmesi gerekiyor. Bütün bunları yaptıktan sonra size ağırlaşan sistemler için Diskkeeper'ı önereyim, aslında bu windows'taki disk birleştiricisinin daha iyi bir halidir. Bunun haricinde CCleaner gibi daha uygun programları kullanabilirsiniz ama bu tip programları kullanırken yine uygun seçeneklerle adım atmanız uygun olur. Kolay gelsin...
Teşekkürler sayın erasure anladığım kadarıyla geridönüş yok.c de işlem yaptım.sürücüleri yeniden yüklemeyi deneyeceğim içine girince neler gitti göreceğim

Erasure
07-11-2007, 21:10
açabilirseniz, windows'u güvenli mod'da açmayı deneyin, sonrada orada kontrol panel - sistem'den sürücülerin kontrolünü yapın. Ancak bu tip durumlarda sistem stabil çalışmaz. Eğer imkanınız varsa verileri güvenceye alarak sıfırdan yüklemenizi öneririm. Çünkü mevcut sistemi çalışır hale getireceğiniz süre içerisinde defalarca windows'u yüklersiniz, üstelik mutlaka sorun çıkartır hale gelecektir. Elinizde gereken sürücü vs varsa, hemen formatlayın ve sıfır kuruluma başlayın. Eğer sistemde 2 partition yani 2 bölüm yada 2 sürücü varsa verileri diğer tarafa alarak örneğin C'ye sıfırdan formatlayarak işe başlayabilirsiniz. Bunun haricinde eğer tek bir disk bölümü varsa ve verilerin güncel durumları varsa 2 bölüme ayırırsanız, ilerisi için bu tip durumlarda veriler tehlikeye girmemiş olur. Kolay gelsin...

alaylı
08-11-2007, 16:33
Hepinize merhaba,

Pc' mde panda kurulu, bir crack indirirken virus yakaladı ve firewalleri kapadı, ama açamıyorum, yani internet bağlantım yok.. Sanırım Format gerekiyor.
iki hardiskim var birincisi ( C) windows kurulu (xp), ikincisi ( D ve E) yedekler..
Bir ricam var biraz zor ama belki daha önceden yapılmış tarifi vardır. Daha önce hiç format atmadım. Bunu sırasıyla tarifini bulabileceğim bir yer varmı? Birde C ye format atarken diğer harddiskime bişey olurmu ( yani onu yedekledim ama tekrar yükleme derdi olur mu?)
Şimdiden teşekkürler

Erasure
08-11-2007, 16:44
Hepinize merhaba,

Pc' mde panda kurulu, bir crack indirirken virus yakaladı ve firewalleri kapadı, ama açamıyorum, yani internet bağlantım yok.. Sanırım Format gerekiyor.
iki hardiskim var birincisi ( C) windows kurulu (xp), ikincisi ( D ve E) yedekler..
Bir ricam var biraz zor ama belki daha önceden yapılmış tarifi vardır. Daha önce hiç format atmadım. Bunu sırasıyla tarifini bulabileceğim bir yer varmı? Birde C ye format atarken diğer harddiskime bişey olurmu ( yani onu yedekledim ama tekrar yükleme derdi olur mu?)
Şimdiden teşekkürler

Sırası ile tarifi bende var, benden iyi tarif edeni zor bulursun...

Önce C'deki verileri varsa güvenli bir yere taşımaya başla, burada kişisel veriler, internet explorer favorileri vs ne kadar bilgi varsa diğer kısıma taşınsın.

Bios'dan bilgisayarı CD'den açılacak şekilde ayarlamak gerekiyor. Bununla bilgisayar C yerine CD'den açılacaktır. Notebook'larda genellikle F2 ile bios'a girilir, buradan Boot Device gibi bir menüden First Boot Device'i DVD'ye çevirip kayıt ederek çıkıyorsun.

Windows CD'sini takarak sistemin CD'den açılmasını sağlıyorsun, sonrasında da ekrana gelecek adımlar içerinde windows'un nereye yükleneceği aşamasında C'yi belirtiyorsun, sana temiz kurulum mu, yoksa tamir seçeneği önerir, bunu temiz kurulum olarak seç, arkasından harddisk'i olduğu gibi bırak veya formatla seçeneği ile sisteminin C kısmının formatlanmasını iste ama bunu yaparken formatlanma şeklinin NTFS olmasını sağla, bu adımları doğru yaparsan windows formatı atacak ve kuruluma otomatik başlayacaktır.

Dili ingilizce ama http://www.winsupersite.com/showcase/windowsxp_sg_clean.asp adresinde bunun resimli adımları var, anlattıklarımın ingilizcesi diyebilirim.

sonuçta zor değildir, bu arada windows kurulumu bittikten sonra notebook'ta sürücülere ihtiyacın olacağından bunları hazırlamak yerinde olur. Ekran kartı, ses kartı, network kartı vs hepsinin el altında olması uygun olur. Şimdilik bu kadar birkaç saatlik uğraş seni bekliyor. Kolay gelsin...

yavuzc
08-11-2007, 16:52
Sırası ile tarifi bende var, benden iyi tarif edeni zor bulursun...

Önce C'deki verileri varsa güvenli bir yere taşımaya başla, burada kişisel veriler, internet explorer favorileri vs ne kadar bilgi varsa diğer kısıma taşınsın.

Bios'dan bilgisayarı CD'den açılacak şekilde ayarlamak gerekiyor. Bununla bilgisayar C yerine CD'den açılacaktır. Notebook'larda genellikle F2 ile bios'a girilir, buradan Boot Device gibi bir menüden First Boot Device'i DVD'ye çevirip kayıt ederek çıkıyorsun.

Windows CD'sini takarak sistemin CD'den açılmasını sağlıyorsun, sonrasında da ekrana gelecek adımlar içerinde windows'un nereye yükleneceği aşamasında C'yi belirtiyorsun, sana temiz kurulum mu, yoksa tamir seçeneği önerir, bunu temiz kurulum olarak seç, arkasından harddisk'i olduğu gibi bırak veya formatla seçeneği ile sisteminin C kısmının formatlanmasını iste ama bunu yaparken formatlanma şeklinin NTFS olmasını sağla, bu adımları doğru yaparsan windows formatı atacak ve kuruluma otomatik başlayacaktır.

Dili ingilizce ama http://www.winsupersite.com/showcase/windowsxp_sg_clean.asp adresinde bunun resimli adımları var, anlattıklarımın ingilizcesi diyebilirim.

sonuçta zor değildir, bu arada windows kurulumu bittikten sonra notebook'ta sürücülere ihtiyacın olacağından bunları hazırlamak yerinde olur. Ekran kartı, ses kartı, network kartı vs hepsinin el altında olması uygun olur. Şimdilik bu kadar birkaç saatlik uğraş seni bekliyor. Kolay gelsin...

Erasure den daha iyisini mi bulacaksınız:yes::yes::cool::wink:

ayyan
08-11-2007, 17:09
Sn Erasure, format atmaktansa firewall u açmanın bir yolu yok mu acaba?
Bide acemice bir soru sorayım :) Bu firewall bilgisayarın üstüne mi kuruluyor yoksa modem in üstüne mi ? (software olarak..)

Erasure
08-11-2007, 17:29
Sn Erasure, format atmaktansa firewall u açmanın bir yolu yok mu acaba?
Bide acemice bir soru sorayım :) Bu firewall bilgisayarın üstüne mi kuruluyor yoksa modem in üstüne mi ? (software olarak..)

Açmanın yolu var ama ne olduğunu ve hangi portların kapatıldığını bilmiyoruz, aslında sadece port kapatmayıp, programın kullanımı da engellemiş olabilir. Başka şeylerde yapılmış olabilir. Bunun haricinde modem'den de bunu yaparsınız ama o zaman modemi kullanan kişilerin hepsini etkileyen bir iş olur.

Bilgisayarın üstüne kurulanlar var, genelde internet security kılıklı programlar bu işe yarıyor veya zone alarm yapısındakiler bunu yapıyor.

Aşağıda windows vista'nın firewall kontrolu ve orada program ekleme ve port açma durumları var. Örnek olsun diye gösterdim ama örneğin emule kılıklı programlarda port bilgisayar kısmında açık ama modemde de portun TCP ve UDP'sini ayarlayarak yönlendirmeye ihtiyac var. Bu iş derin bir konu sonuçta ve böyle bir durumda birkaç şey denedikten sonra sonuç alınamıyorsa, sıfırdan yüklemek daha az vakit aldırır.

Aşağıda gibi program ekleme ile port açılması denenebilir...

http://img366.imageshack.us/img366/8154/snap038cf3.jpg (http://imageshack.us)

yavuzc
08-11-2007, 17:31
yaww bu işin uzmanı karşınızda işte yaww(reklam yaptım:he: )

saol Erasure abi

Erasure
08-11-2007, 17:38
yaww bu işin uzmanı karşınızda işte yaww(reklam yaptım:he: )

saol Erasure abi

Birşey değil, bu işler zevkli konulardır, bazen de sinir edebiliyor :yes:
özellikle de acil işiniz varken bir mesaj bile gönderemiyorsanız

ayyan
08-11-2007, 17:42
Hmm teşekkür ederim sn Erasure,
Ben daha önce emule için portları modem üzerinden açmıştım da..
firewall da da modem üzerinden ayar yapılıp yapılmadığını merak etmiştim.. Çok saolunn :)

ayyan
09-11-2007, 00:54
İyi akşamlar,
Bir arkadaşımın "hp" marka laptop u servisteymiş..
Durumunu online olarak seri numarası ile sorgulayabiliyormuşuz.. Gece gece gözlerim görmedi herhalde - acaba bu servisi daha önce kullanmış birisi varsa ; baktığınız linki verebilir misiniz acaba?
Şimdiden çok çok teşekkürler..
(Bu arada sayfa 404 olmuş :) )

guneysu
09-11-2007, 01:28
İyi akşamlar,
Bir arkadaşımın "hp" marka laptop u servisteymiş..
Durumunu online olarak seri numarası ile sorgulayabiliyormuşuz.. Gece gece gözlerim görmedi herhalde - acaba bu servisi daha önce kullanmış birisi varsa ; baktığınız linki verebilir misiniz acaba?
Şimdiden çok çok teşekkürler..
(Bu arada sayfa 404 olmuş :) )

http://www.hp.com.tr/destek/tr/repairstatus.html?jumpid=in_rm_r492_tr_tr_l_all_re pairstatus

bu adreste var ama tuketıcı için yok sanırım yakında açılacak yazıyor orda
ticari ürünler var onu tıklayın belki işinize yara
sayfa 405:super::super:

ayyan
09-11-2007, 01:33
http://www.hp.com.tr/destek/tr/repairstatus.html?jumpid=in_rm_r492_tr_tr_l_all_re pairstatus

bu adreste var ama tuketıcı için yok sanırım yakında açılacak yazıyor orda
ticari ürünler var onu tıklayın belki işinize yara
sayfa 405:super::super:

çok teşekkür ederim sn guneysu, saolun :)

alaylı
09-11-2007, 11:56
Erasure den daha iyisini mi bulacaksınız:yes::yes::cool::wink:

Sn Erasure çok teşekkürler.. Format işini hallettim..:yes::cool:

Erasure
09-11-2007, 12:35
Sn Erasure çok teşekkürler.. Format işini hallettim..:yes::cool:

Haberim var :wink: gece 2 saat uğraşmıştım. Nasıl olduğunu bir ben,
bir de Sn.Alaylı bilir. Neyse ki sorun bitti. Yoksa papazı bulacaktık :he:
İyi günler...

furkav
09-11-2007, 12:48
syn.ERASURE kolay gelsin.
pc yi ilk açtığımda sorunsuz çalışıyor.yeniden başlat yaptığımda masa üstü boş açılıyor.
2-3 defa yeniden başlatmam gerekirki masa üstü simgeleri gelsin.
saygılar.

Erasure
09-11-2007, 13:51
syn.ERASURE kolay gelsin.
pc yi ilk açtığımda sorunsuz çalışıyor.yeniden başlat yaptığımda masa üstü boş açılıyor. 2-3 defa yeniden başlatmam gerekirki masa üstü simgeleri gelsin.
saygılar.

Yorumda bulunayım ama kesin çözüm için iyice araştırma yapmak gerekiyor.
Yorumum ise şöyle; windows xp içerisinde kullanıcı hesaplarının ve bunlara ait
bilgilerin tutulduğu noktalar var. Bilgisayarı birkaç kullanıcı ile paylaştığınızda her kullanıcıya bir hesap açılır ve bunlara ait masaüstü vs bilgileri saklanır.
O kullanıcı kendi hesap adı ve şifresi ile sisteme girdiğinde bu bilgiler alınarak
masaüstü hazırlanır. Hatta bu bölümler şifrelenecek hale getirilir ve aynı makine üzerindeki diğer bölümle geçemezler.
Buradan yola çıkarsak bir ihtimal var, eğer sizdeki kullanıcı hesabının içeriği bozulduysa, ilk açılışta sistemdeki sıfır bilgiye sahip bir kullanıcı hesabı aktif oluyordur, sonrasında da tekrar açılışlarda backupları kullanıyor olabilir.

Aşağıda bunun yerini gösterdim. Görülen güncelleme tarihini bir inceleyin, bunun tarihi hergün, kapanışta güncellenir. Eğer tarih eski ise bir hata sözkonusu, eğer admin pozisyonu ile açıyorsanız ve bu hata bu hesapta oluyorsa, windows'un hesaplarının kontrolündeki hatadan dolayı yeniden kuruluma kadar konu uzayabilir. Yine resimdeki gibi local olarak tanımlı değilse sizi taşınabilir (Roaming) hesap şekline dönüştürmüş olabilir. En azından bunları bir inceleyin, kolay gelsin...

http://img442.imageshack.us/img442/2347/snap041wy1.jpg (http://imageshack.us)

furkav
09-11-2007, 14:48
dostum ilgine teşekkürler.
pc nin başka kullanıcısı yok.
galiba çözdüm.ilk açılışta adsl modem i kapalı oluyor.pc sorunsuz açılıyor.
yeniden başlat yaptığımda ise modem açık olduğu için masa üstü simgeleri gelmiyor.acaba modeme virüs bulaşma ihtimali olabilirmi.ama modem sorunsuz çalışıyor.saygılar.

Erasure
09-11-2007, 15:17
dostum ilgine teşekkürler.
pc nin başka kullanıcısı yok.
galiba çözdüm.ilk açılışta adsl modem i kapalı oluyor.pc sorunsuz açılıyor.
yeniden başlat yaptığımda ise modem açık olduğu için masa üstü simgeleri gelmiyor.acaba modeme virüs bulaşma ihtimali olabilirmi.ama modem sorunsuz çalışıyor.saygılar.

Masaüstündeki simgelerle modemin pek ilgisi yok, birisi donanım olarak dışarıda duruyor, diğeri işletim sistemi, eğer virus bulaşmışsa, modem'e olacağını sanmıyorum. Ama windows'a bulaşmış olabilir. Bu da kullanıcı hesaplarını etkiliyordur. Uygun bir programla full arama yapmak gerekebilir.

balıkadam
09-11-2007, 23:15

Sayın erasure yukarıdaki problemim için cevap yazmışsınız teşekkür ederim ama problem devam ediyor.
Sizin İE ayarlarınız ingilizce olduğundan işi tam çözemedim. Araçlar menüsünden internet seçenekleri-içerik sekmesine geliyorum ondan sonrası sizin gösterdiğiniz sekmeler bende yok. Yardımcı olabilirmisiniz ?

TATOMOTO
09-11-2007, 23:35
XP kurulumu:
http://shiftdelete.net/site/videokurslar/0011/XP.html

sayın erasure bu yöntem uygulanarak format çekilirmi izleyip yorumlarsanız sevinirim

bu konuda amatörüm çok soru soruyorum ama birşey soracam nasıl tam olarak içindeki bilgileri bir yere kaydedim önemli olanrı sizide yoruyorum ama...

ayyan
09-11-2007, 23:55
Sayın erasure yukarıdaki problemim için cevap yazmışsınız teşekkür ederim ama problem devam ediyor.
Sizin İE ayarlarınız ingilizce olduğundan işi tam çözemedim. Araçlar menüsünden internet seçenekleri-içerik sekmesine geliyorum ondan sonrası sizin gösterdiğiniz sekmeler bende yok. Yardımcı olabilirmisiniz ?

Yerini IE 7'de aşağıda gibi gösteriyorum. Bu işler için IE sorun çıkarttığında
birkaç şey denenebilir. Ama sıkça şifre içeren siteler kullanıyorsanız ve
şifreleri hatırlamakta zorluk çekiyorsanız. Roboform'u öneririm, toolbar'ı
yardımı ile birkez şifreyi girdiğinizde aktif olur ve hafızasına kayıt eder.
Sonrasında da otomatik doldur-onayla ile her yere rahatça giriş yaparsınız.
Birde ana şifre belirtirseniz size ait bütün şifrelere başkaları kullanamamış olur.
Alternatif olarak bir yerde kalsın, iyi programdır...

http://img378.imageshack.us/img378/614/snap031am2.jpg (http://imageshack.us)

Sn. Erasure'n gönderdiği şeklin Türkçesi.. Oklar güzel olmadı idare edin :)
Bu arada bende 2. si işaretli. Sn Erasure'da 2. seçenek işaretli değil.

http://img161.imageshack.us/img161/897/tekrarwo4.jpg

Erasure
10-11-2007, 01:39
Sn.Ayyan, gayet güzel Türkçe'leştirmiş, arkadaşlar sizlere yardımcı oluyorum ama kullandığım bütün programlar ingilizce, durum böyle olunca da gönderdiğim resimlerin içerikleri ve komutların yerleri bazen benzerlik gösterebilir veya farklı bir yerde olabilir, ama sorunu aramanız gereken noktalar bu karelerdeki bölümlerde gizlidir. Yukarıdaki mesajımda en azından komutların yanlarında kullanılan ufak simgelerden de yararlanabilirsiniz. Sonuçta microsoft bunların Türkçeleştirmesini ana şablon üzerine uyguluyor.

Şifre-parola sorunları için RoboForm'u öneririm, bazı sayfalarda parolanın kayıt edilmesi onaylanmasına rağmen, inadı tutabiliyor. Bu program ile isterseniz bir ana şifre oluşturarak bütün şifreleri güvenceye alabilirsiniz. Program aktif olduktan sonra şifre, kullanıcı adı gibi hücreleri doldurduğunuzu anlıyor ve bunu bir isimde kayıt ediyor. Sonrada aşağıdaki resimdeki gibi Fill-Submit (Doldur-Onayla) örneğin hisse.net'in kullanıcı adını ve şifresini doldurup sizin yerinize enter'e basarak sisteme giriyor. Neyse konu uzun, şimdilik bitireyim, seyredilecek bir video var :)

http://img404.imageshack.us/img404/9133/snap047pv1.jpg (http://imageshack.us)

Erasure
10-11-2007, 02:00
XP kurulumu:
http://shiftdelete.net/site/videokurslar/0011/XP.html

sayın erasure bu yöntem uygulanarak format çekilirmi izleyip yorumlarsanız sevinirim

bu konuda amatörüm çok soru soruyorum ama birşey soracam nasıl tam olarak içindeki bilgileri bir yere kaydedim önemli olanrı sizide yoruyorum ama...

Bu yöntemi uygulayarak windows'u tamamen sıfır harddiske yüklersiniz. Aşamalarda sorun yok ama aradaki birkaç yer tamamen sizdekinden farklı olacağından buraya göre gittiğinizde verilerinizin tamamını uçurabilirsiniz. Ama içerik güzel hazırlanmış, yararlanabilirsiniz.

Bilgisayarınızda ne tür veri oluşturduğunuzu bilmiyorum ama eğer sadece belgelerim gibi bir noktadaki excel, word, resim ve müzik gibi şeyleriniz varsa bunların yedeklenmesi gerekebilir. Ancak harddiskinizin tek bir bölümden oluşuyorsa yani sadece C sürücünü içeriyorsa, bu durumda format işlemi sizin için uygun değil. Çünkü C'nin formatlanmasıyla herşeyi kaybedersiniz.

Ama harddiskiniz 2 parça ise C'nin yanında birde D varsa verilerinizi D'ye yüklersiniz ve sonrasında da, eğer isterseniz C'yi formatlayarak windows kurulumunu yaparsınız.

Ancak izlediğim video sıfır harddisk için bir ara anlatım içerdiğinden bu noktaya geldiğinizde, sizde böyle bir bölüm olmadığından, size windows'u nereye kuracağını soracaktır. İşte bu aşamada C'yi seçerek formatlanmasını isteyeceksiniz. Ekrandaki adımları doğru yaptığınızda da windows'u yüklemiş olacaksınız ama bu birkaç saatinizi alabilir. Öte yanda donanım parçalarına ait sürücüleri yanınızda bulundurun, örneğin internete adsl modem ve ethernet kartı ile çıkarsınız, ama network kartınızın sürücüsü elinizde yoksa bunu indirmeniz de mümkün olamaz. Bu durumda önce internetten anakart, ekran, ses kartı, network kartı gibi ana birleşenlerin sürücülerini sitesinden indirin ve hazır bekletin. Örneğin benim ADSL modemim PCI'dır, bunu pek kimsede göremezsiniz ama bu yüzden network kartına ihtiyacım olmaz.

Bu arada verilerin miktarı az ise DVD gibi bir medya'ya yedek alabilirsiniz. Ama benim gibi 750GB'lık 8 parçalı bir sisteminiz varsa bu pek kolay olmuyor :)

Bir ek ile bitireyim, madem ki windows kurulumundan biraz çekiniyorsunuz, biraz zor gelirmi bilmem ama Vmware veya Microsoft'un Virtual PC'si ile kurulu windows'ta yeni bir sanal işletim sistemi kurabilirsiniz. Bir pencere içerisinde diğer işletim sistemi de çalışır, ama biraz karışık diyebilirim.

Örneğin Linux'u merak ediyorsunuz ama bilgisayarınıza kurarak sisteminizi bozmak istemiyorsunuz, işte bu tam olarak size bunu sağlıyor. Windows xp içerisinden bu programı çalıştırıp linux ortamı yaratarak kurabilirsiniz. Neyse bunu da fazla uzatmayayım, umarım windows'u sıfırdan kurarsınız, başarılar...

Von
10-11-2007, 06:57
Merhaba

Yeni bilgisayarın tüm donanımlarını başarıyla taktım ancak gel gelelim en kolayını yapamadım. Hatanın nerde olduğunu da bulamadım. Bir DVD Combo bir de CD yazıcıyı anakartın orjinal IDE kablosu ile bağlayacağım. Ancak CD yazıcıyı Master DVD Combo yu Slave yaptığım zaman IDE girişine kablo yetişmiyor. Ya sürücüleri bir alt sütuna yerleştirmem gerek ya da birşeyi hala yanlış düşünüyorum.

Not: Harddisk Serial ATA (SATA) bağlantısı ile bağlı

Erasure
10-11-2007, 11:50
Merhaba

Yeni bilgisayarın tüm donanımlarını başarıyla taktım ancak gel gelelim en kolayını yapamadım. Hatanın nerde olduğunu da bulamadım. Bir DVD Combo bir de CD yazıcıyı anakartın orjinal IDE kablosu ile bağlayacağım. Ancak CD yazıcıyı Master DVD Combo yu Slave yaptığım zaman IDE girişine kablo yetişmiyor. Ya sürücüleri bir alt sütuna yerleştirmem gerek ya da birşeyi hala yanlış düşünüyorum.

Not: Harddisk Serial ATA (SATA) bağlantısı ile bağlı

Aynı kabloya 2 CD-DVD vs takabiliyorsan ve bunları sorunsuz çalıştırabiliyorsan, geriye master slave ayarı kalıyor. CD yazıcının arkasında bir jumper bulunur, bununu çıkartıp, master pozisyonuna takacaksın. Aynı şekilde DVD combunun arkasındaki jumper'da slave olarak takılmalı sonrasında normal kullanırsın. Bunların kabloları yeni kasalarsa yeterli olmuyor, anakarta zorla oturuyor. Gidip bir ekstra IDE kablosu alın, işiniz daha rahat olur. Aşağıdaki resimde de bunun detayı var, ikisi de aynı ayara getirirsen, ikisi de çalışmaz, ikisini cable select'e alırsan bilgisayarın her açılışında hangisinden başlayacağını sorar. Konunun özü böyle...

http://www.usbi.co.kr/files/cdrom_jumper0-2.jpg

Von
10-11-2007, 12:53
Aynı kabloya 2 CD-DVD vs takabiliyorsan ve bunları sorunsuz çalıştırabiliyorsan, geriye master slave ayarı kalıyor. CD yazıcının arkasında bir jumper bulunur, bununu çıkartıp, master pozisyonuna takacaksın. Aynı şekilde DVD combunun arkasındaki jumper'da slave olarak takılmalı sonrasında normal kullanırsın. Bunların kabloları yeni kasalarsa yeterli olmuyor, anakarta zorla oturuyor. Gidip bir ekstra IDE kablosu alın, işiniz daha rahat olur. Aşağıdaki resimde de bunun detayı var, ikisi de aynı ayara getirirsen, ikisi de çalışmaz, ikisini cable select'e alırsan bilgisayarın her açılışında hangisinden başlayacağını sorar. Konunun özü böyle...

http://www.usbi.co.kr/files/cdrom_jumper0-2.jpg

Sorun şu ki hangi akla hizmetse anakartta (p5ld2-x) tek IDE ve 4 sata girişi var. Veya ben hala diğerini/diğerlerini göremiyorum. Mecburen ya kablo uzamalı ya da cd ve dvd yi bir alta takmam gerek. Belki yeni anakart mimarisinde tek ide ile farklı bir bağlantı imkanı vardır onu çözemedim.

furkav
10-11-2007, 13:41
Yorumda bulunayım ama kesin çözüm için iyice araştırma yapmak gerekiyor.
Yorumum ise şöyle; windows xp içerisinde kullanıcı hesaplarının ve bunlara ait
bilgilerin tutulduğu noktalar var. Bilgisayarı birkaç kullanıcı ile paylaştığınızda her kullanıcıya bir hesap açılır ve bunlara ait masaüstü vs bilgileri saklanır.
O kullanıcı kendi hesap adı ve şifresi ile sisteme girdiğinde bu bilgiler alınarak
masaüstü hazırlanır. Hatta bu bölümler şifrelenecek hale getirilir ve aynı makine üzerindeki diğer bölümle geçemezler.
Buradan yola çıkarsak bir ihtimal var, eğer sizdeki kullanıcı hesabının içeriği bozulduysa, ilk açılışta sistemdeki sıfır bilgiye sahip bir kullanıcı hesabı aktif oluyordur, sonrasında da tekrar açılışlarda backupları kullanıyor olabilir.

Aşağıda bunun yerini gösterdim. Görülen güncelleme tarihini bir inceleyin, bunun tarihi hergün, kapanışta güncellenir. Eğer tarih eski ise bir hata sözkonusu, eğer admin pozisyonu ile açıyorsanız ve bu hata bu hesapta oluyorsa, windows'un hesaplarının kontrolündeki hatadan dolayı yeniden kuruluma kadar konu uzayabilir. Yine resimdeki gibi local olarak tanımlı değilse sizi taşınabilir (Roaming) hesap şekline dönüştürmüş olabilir. En azından bunları bir inceleyin, kolay gelsin...

http://img442.imageshack.us/img442/2347/snap041wy1.jpg (http://imageshack.us)

haklısın dostum başka kullanıcı oluşturmuşuz onu silince pc düzeldi.teşekkürler.

Erasure
10-11-2007, 13:45
Sorun şu ki hangi akla hizmetse anakartta (p5ld2-x) tek IDE ve 4 sata girişi var. Veya ben hala diğerini/diğerlerini göremiyorum. Mecburen ya kablo uzamalı ya da cd ve dvd yi bir alta takmam gerek. Belki yeni anakart mimarisinde tek ide ile farklı bir bağlantı imkanı vardır onu çözemedim.

Bu kartta fazla şansınız yok, yani standart kablolarla zorla oturur.
Bu durumda yapılacak tek uzun IDE kablosu alacaksınız.
Genellikle 50-90 cm aralığındaki değişik uzunluklarda olur. http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=RC004
adresindeki gibi 60 cm'lik bir kablo işinizi rahatlıkla görecektir.

Erasure
10-11-2007, 13:47
haklısın dostum başka kullanıcı oluşturmuşuz onu silince pc düzeldi.teşekkürler.

Hayırlı olsun, sorundan kurtuldunuz...

Von
10-11-2007, 14:05
Bu kartta fazla şansınız yok, yani standart kablolarla zorla oturur.

Aynen öyle. İşin komik ve ironik yanı anakartın kutusundan 3 adet orjinal kablo çıktı. 2 IDE bir tanesi de floopy. Ama ide kablolarının bir tanesi bile uzun değil.

Bütün kasayı ve elemanlarını, ilk kez takmama rağmen nerdeyse 1 saatte hallettim. Saatlerdir bu kartta neden tek IDE var ve mimarisi nedir anlamaya çalışıyorum.

Teşekkürler...

TÜRKOĞLU
10-11-2007, 16:17
yaw bana yardım edin :(

sabah PC'mi açtım...alt bölümdeki başlat menüsü ve araç çubuğu kayıp.yok olmuş.OTOMATİK GİZLE konumunda falanda değil.

mesela internete bağlanıyorum.pencere açılıyor ama en altta hiçbirşey yok araç çubuğu yok.pencereyi simge durumuna küçültüyorum ama ortada yine yok.

PC'mi kapatacağım BAŞLAT menüsüne ulaşamadığım için kapatamıyorum.düğmeye basıp kapatıp açıyorum ama nafile.olmuyor...

el yardım :(

nooldu benim PC'me nazar mı değdi yaw :(

ayyan
10-11-2007, 16:32
sn Türkoğlu,
Klavyede bulunan "pencereli buton(başlat düğmesi miydi onun adı?)" a tıkladığınızda başlat menüsü geliyor mu?

Bunun yanında, bilgisayarınızı "alt f4" kombinasyonu ile kapatabilirsiniz. Önce seçili programı kapatır, seçili program olmadan tekrarladığınızda "Bilgisayarı Kapat" kısmı gelir..

Simge durumunu küçülttüğünüzde, programlara erişebilmek için "alt tab" kombinasyonunu kullanabilirsiniz.

Yukarıdakiler sorunun çözümü olmayacak ama, birde başlat menüsünü pencerenin sağ- sol- ve yukarısında arayın. Belki oralarda gizlenmiş olabilir. (Masaüstünde simgeler gözüküyorsa biraz garip bir durum olmuş..)

Erasure
10-11-2007, 18:10
Aynen öyle. İşin komik ve ironik yanı anakartın kutusundan 3 adet orjinal kablo çıktı. 2 IDE bir tanesi de floopy. Ama ide kablolarının bir tanesi bile uzun değil.

Bütün kasayı ve elemanlarını, ilk kez takmama rağmen nerdeyse 1 saatte hallettim. Saatlerdir bu kartta neden tek IDE var ve mimarisi nedir anlamaya çalışıyorum.

Teşekkürler...

Aslında yavaşça IDE'den SATA'ya geçiş başladı, optiklerde de SATA bağlantılı modeller geliyor. Zaten eskiden 2 tane sata olan anakartlarda artık 8 civarında bağlantıya yükseldi. LG'nin bazı modelleri SATA ve Türkiye'de bulunabiliyor. Büyük ihtimalle de yakında anakartlarda IDE desteğini kaldırırlar. Benzer anakartı bende kullanıyorum ama IDE kablosu 60cm olunca bağlamam sorun olmuyor. İyi günler...

Von
10-11-2007, 18:27
Piyasada SATA - IDE dönüştürücüleri kol geziyor. Dediğiniz gibi IDE kadameli olarak kaldırılıyor ancak henüz bu geçiş tamamlanmadan 4 sata bağlkantısı ve bir IDE bağlantısı biraz yetersiz gibi. Sizin mesajınızdan sonra birkaç telefon ettim. Rounded kablolar bayaa iyi. Ama sadece 90 cm liğini bulabildim. Durum acil olunca da 90 cm lik edindim. Umarım gereksiz bir kalabalık ve zorluk yaşamam.

Tekrar teşekkürler

TÜRKOĞLU
10-11-2007, 18:35
sn Türkoğlu,
Klavyede bulunan "pencereli buton(başlat düğmesi miydi onun adı?)" a tıkladığınızda başlat menüsü geliyor mu?

Bunun yanında, bilgisayarınızı "alt f4" kombinasyonu ile kapatabilirsiniz. Önce seçili programı kapatır, seçili program olmadan tekrarladığınızda "Bilgisayarı Kapat" kısmı gelir..

Simge durumunu küçülttüğünüzde, programlara erişebilmek için "alt tab" kombinasyonunu kullanabilirsiniz.

Yukarıdakiler sorunun çözümü olmayacak ama, birde başlat menüsünü pencerenin sağ- sol- ve yukarısında arayın. Belki oralarda gizlenmiş olabilir. (Masaüstünde simgeler gözüküyorsa biraz garip bir durum olmuş..)

sn.ayyan,

teşekkür ederim.en azından PC'mi kapatacağım tuşu buldum evet bu windows pencereli buton ile başlat menüsüne ulaşabiliyorum.

ama asıl sorun hala ortada :(

benim anlamadığım PC açılırken alttaki araç çubuğu çıkıyor açılma işlemi tamamlanınca kayboluyor bi dahada görebilene aşkolsun.mouse ile ekranın dibine kadar iniyorum ama yok.masaüstünün sağ-sol ve üst taraflarında da yok :(

birde mesela internete giriyorum sanki alttaki araç çubuğu orayadaymış gibi alt tarafta yatay uzun bir boşluk oluşuyor ve o boşluktan masaüstünü görebiliyorum.

yaw nereden çattık bu belaya...

kurtarın beni imdaaaat :arf:

ayyan
10-11-2007, 18:54
Benim masaüstü tamamen ortadan kaybolmuştu,onda da virüs veya donanım hatası idi.. Bilgisayarı yeniden başlatıp orda olup olmadığına bir bakın.. Onun dışında iş yine sn Erasure e kalıyor :) Başıma gelmeyen şeyler konusunda çözüm üretmekte yetersiz kalıyorum da..

ayrıca şöyle birşey buldum: http://windowshelp.microsoft.com/Windows/tr-TR/Help/47f5888e-6333-414c-8a49-d5568af6e4bd1055.mspx

Görev çubuğu genellikle ekranınızın alt kısmında bulunur. Görev çubuğu görünmüyorsa bu durumun birkaç olası nedeni vardır:

• Görev çubuğunun kilidi kaldırılmış durumdadır ve yeniden boyutlandırılmıştır. Bu nedenle görülmesi zordur.

• Otomatik gizleme açık durumdadır. Bu durum söz konusuysa, görev çubuğunu yalnızca üzerine geldiğinizde görürsünüz.

• Birden çok monitör kullanıyorsanız, görev çubuğu yalnızca bir monitörde görünür.

Bilmiyorum bunlardan biri mi..

Son olarak.. Bilgisayarım-> Denetim masası-> Görev çubuğu ve başlat menüsü -> birde buradaki ayrları kontrol edin..

Erasure
10-11-2007, 19:21
Taskbar için birkaç numarada ben önereyim, masaüstüne sağ tıkla ve ekran çözünürlüğünü örneğin 1024x768 'den 800x600 çevir, durumu kontrol et, olmazsa yine aynı yerden bu seferde tema'yı windows klasik olarak ayarla, bunlar görüntü ile oynadıklarından geri gelmesi lazım. Ctrl-Esc kombinasyonu ile başlat menüsü çalışır, buradan istediğin gibi kullanabilir. Sadece kayıp toolbar'ı geri getiren program var. Ancak adını hatırlayamadım ama bunu yapan bir virus vardı, taskbarı saklıyordu. Eğer kullanabiliyorsan sistemindeki virus programı ile full arama yap, arkasındanda spyware vs türü bir program ile diğerlerinin araştırmasını yaparsın. Bunlara rağmen düzelmiyorsa, windows'u repair ederek yeniden yüklersin.

ardahan
10-11-2007, 19:22
Biraz teknik bir soru olacak. Umarım bir cevap alabilirim.

Şirkette domaine dahil olunca otomatikman serverdan policy yükleniyor ve doğal olarak program ekleme kaldırma vs olayları yapamıyorum. Local userımın group policy değerlerini default haline getirmem için kullanabileceğim bir program var mı? Bir ara denk gelmiştim ama kaybettim.

kartal35
10-11-2007, 21:02
winrar la indirilen film dosyalarını tüm bölümleri indirmeden izlemek mümkünmüdür.?

TÜRKOĞLU
10-11-2007, 21:33
...Bilgisayarı yeniden başlatıp orda olup olmadığına bir bakın...

sn.ayyan,

ilginize ve yardımınıza teşekkür ederim.PC açıp kapatıyorum.yeniden açılırken altta araç çubuğu çıkıyor sonra kayboluyor (yani hala olması gereken yerde fakat bi türlü görünmüyor ve mouse ile ulaşamıyorum).denetim masasından kontrol ettim otomatik gizle modunda falanda değil.

zaten dün gece en son PC mi kapatım yattım ne olduysa sabah PC mi açtığımda böyle bir olayla karşılaştım.ilk defa başıma geliyor.:arf:

çözemiyorum yaw.kafayı yiyeceğim.

sn.erasure'ın dediklerinide yaptım çözünürlükle oynadım, tema değiştirdim bana mısın demiyor.

virüs taraması yapacağım ama McAfee'ye ulaşamıyorum araç çubuğunda sağ alt köşede minik bir ikonu vardı kısayol olarak.ama çubuk kayıp o da kayıp :arf:

reapir nasıl edilir PC? hiç başıma gelmedi bugüne kadar FORMAT bile atmadım onun bile nasıl yapıldığını bilmiyorum.

birde şimdi repair edince daah önce yüklediğim METASTOCK v.b. programlarıma bişey olur mu? birde onlar uçarsa tam ayvayı yerim :(

TÜRKOĞLU
10-11-2007, 21:36
Taskbar için birkaç numarada ben önereyim, masaüstüne sağ tıkla ve ekran çözünürlüğünü örneğin 1024x768 'den 800x600 çevir, durumu kontrol et, olmazsa yine aynı yerden bu seferde tema'yı windows klasik olarak ayarla, bunlar görüntü ile oynadıklarından geri gelmesi lazım. Ctrl-Esc kombinasyonu ile başlat menüsü çalışır, buradan istediğin gibi kullanabilir. Sadece kayıp toolbar'ı geri getiren program var. Ancak adını hatırlayamadım ama bunu yapan bir virus vardı, taskbarı saklıyordu. Eğer kullanabiliyorsan sistemindeki virus programı ile full arama yap, arkasındanda spyware vs türü bir program ile diğerlerinin araştırmasını yaparsın. Bunlara rağmen düzelmiyorsa, windows'u repair ederek yeniden yüklersin.

sn.erasure,

dediklerinizi yaptım REPAIR hariç.ama yok benim araç çubuğu kayıp.açılırken görünüyor sonra kayboluyor.otomatik gizle modunda falanda değil.mouse ile yakalamaya çalışıyorum olmuyor.yok yani.

REPAIR nasıl yapılır bilmiyorum (bunu yaparken halihazırda yüklü programlarıma bişey olur mu? ).FORMAT falan bilmiyorum hiç başıma gelmiş bişey değil.tıkır tıkır çalışıyordu yaw.gece kapatıp yattım sabah kalktım açtım topu dikmiş.

anlamadım gitti :(

teşekkürler,

ardahan
10-11-2007, 21:56
Başlat-Çalıştır dan Regedit yapıp

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Policies\Explorer

yolunu izleyin eğer burada NoSetTaskbar veya NoTrayItemsDisplay gibi değerler varsa bu satırları silin.

ayyan
10-11-2007, 22:03
Bilgisayarım -> c: -> Program files-> bunun icinden virüs programının klasörünü görebilirsiniz..

"ctrl esc" ile de başlat menüsünün açılması lazım..

repair için windows xp cd sine ihtiyacınız olacak.. (kurulu olan sistemin xp oldugunu varsayıyorum..)

aşağıda anlatımı var:
biri ingilizce, diğeri Türkçe:

http://www.webtree.ca/windowsxp/repair_xp.htm#How%20to%20Repair%20Windows%20XP%20b y%20Installing%20Over%20top%20of%20Existing%20Setu p:

http://www.bilgiportal.com/v1/idx/5/384/Windows/makale/Windows-XPye-Format-Atmak-XP-Repair-ve-XP-Kurmak-Resimli.html

(2. verdigim linkte , resim 6 ile 16 arası repair i ilgilendirmiyor. yanlışlıkla format atmayın.)

Bu arada dipnot olarak: Eğer kurtarılacak veriler varsa, bilen birine gösterin veya direkt bilgisayarcıya gidin.. Metastock verilrei veya programı kaybolur kaybolmaz ben kestiremiyorum..
(sn Erasure saolun, sizin sayenizde daha çok şey öğreniyorum :) )

TÜRKOĞLU
10-11-2007, 22:10
Başlat-Çalıştır dan Regedit yapıp

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Policies\Explorer

yolunu izleyin eğer burada NoSetTaskbar veya NoTrayItemsDisplay gibi değerler varsa bu satırları silin.

sn.ardahan,

dediğinizi yaptım.aşağıdakiler çıktı bunların dördünüde silecekmiyim.normal dosya siler gibi.silersem düzelir mi? sorun bunlar mı acaba? hep No No demiş.

(Varsayılan)
NoDrivers
NoViewOnDrive
NoDirveTypeAutoRun

guneysu
10-11-2007, 22:10
winrar la indirilen film dosyalarını tüm bölümleri indirmeden izlemek mümkünmüdür.?

evet... ama tamamını izleyemezsin... indirdiğin kadar kısmı izleyebilirsin... winrar dan çıkarırken bozuk dosyaları koru seçeneğini seç.. indirdiğini çıkarır dışarı sende 1.partı izler film hakkında bir bilgi edinmiş olursun... gerisini indirip indirmemeye karar verirsin....

Erasure
10-11-2007, 22:21
Biraz teknik bir soru olacak. Umarım bir cevap alabilirim.

Şirkette domaine dahil olunca otomatikman serverdan policy yükleniyor ve doğal olarak program ekleme kaldırma vs olayları yapamıyorum. Local userımın group policy değerlerini default haline getirmem için kullanabileceğim bir program var mı? Bir ara denk gelmiştim ama kaybettim.

Server'a bağlıysan ve active directory ile admin'in oluşturduğu bir policy varsa bunu kaldıramazsınız. En azından server'i yöneten kişiden ya sizi farklı bir gruba almalı yada herkese uygulanan bu policy'i devre dışı bırakmalı. Local user'da da benzer bir adım geçerli, yine kullanıcı olarak sınırlı haklara sahip bir kullanıcı profilindeyseniz bu durumda da yine admin'in local policy'lerde oynama yapması gerekiyor. Policy'i resetlemek için birkaç yazılım baktım ama bulamadım. Ancak sıfırlama için windows dizinindeki registry.pol silinmesi ile local policy'in devre dışı kalacağını söyleniyor ama bunu denemek lazım. İş biraz detaylıca, umarım aşarsın..

Erasure
10-11-2007, 22:24

Bunu yapamazsınız, son dosyaya kadar inmesi gerekir, zaten ilk dosyanın inmesinden sonra açmak istediğinizde diğer rar dosyasını ister, bu da elinizde olmadığından işlem hata vererek yarıda kalır.

Sonradan denedim, elimdeki filmlerden birisini parçalara ayırdım ve diğer parçaları sildim, winrar açarken hatayı verdi, ok'lediğim zamanda parça kayboldu. Ancak hata mesajı açıkken filmin açılan parçasını seyredebildim, bu durumda ilk parça ile bu seyredilebilir. Güneysu'nu haklı çıktı, keleğe geldik :)

Erasure
10-11-2007, 22:39
sn.erasure,

dediklerinizi yaptım REPAIR hariç.ama yok benim araç çubuğu kayıp.açılırken görünüyor sonra kayboluyor.otomatik gizle modunda falanda değil.mouse ile yakalamaya çalışıyorum olmuyor.yok yani.

REPAIR nasıl yapılır bilmiyorum (bunu yaparken halihazırda yüklü programlarıma bişey olur mu? ).FORMAT falan bilmiyorum hiç başıma gelmiş bişey değil.tıkır tıkır çalışıyordu yaw.gece kapatıp yattım sabah kalktım açtım topu dikmiş.

anlamadım gitti :(

teşekkürler,

Birde ekteki dosya ile bunu dene, repair için windows cd'si ve biraz uğraşman gerekiyor ancak daha önce bunu yapmadığından önermiyorum. Bunu yapman zor.

http://img265.imageshack.us/img265/9281/snap052wa8.jpg (http://imageshack.us)

aşağıdaki dosyayı masaüstüne aç ve içindeki dosyayı çalıştır, winrar ile sıkıştı...
66453

TÜRKOĞLU
10-11-2007, 22:53
Birde ekteki dosya ile bunu dene, repair için windows cd'si ve biraz uğraşman gerekiyor ancak daha önce bunu yapmadığından önermiyorum. Bunu yapman zor.

http://img265.imageshack.us/img265/9281/snap052wa8.jpg (http://imageshack.us)

aşağıdaki dosyayı masaüstüne aç ve içindeki dosyayı çalıştır, winrar ile sıkıştı...
66453

olmadı sn.erasure bu da fayda etmedi.hala ortalıkta yok benim task bar :(

bir tek sn.ardahan'ın önerdiği kaldı.onun içinde kendisine sordum bakalım NO NO diye dosyalar çıktı kayıt defterinde dediği yere girince.bunları silmedim henüz windows'u hepten göçertmek istemiyorum bilmeden.

bakalım sn.ardahan ne diyecek.

guneysu
10-11-2007, 22:54
Bunu yapamazsınız, son dosyaya kadar inmesi gerekir, zaten ilk dosyanın inmesinden sonra açmak istediğinizde diğer rar dosyasını ister, bu da elinizde olmadığından işlem hata vererek yarıda kalır.

evet... ama tamamını izleyemezsin... indirdiğin kadar kısmı izleyebilirsin... winrar dan çıkarırken bozuk dosyaları koru seçeneğini seç.. indirdiğini çıkarır dışarı sende 1.partı izler film hakkında bir bilgi edinmiş olursun... gerisini indirip indirmemeye karar verirsin....

ilk kez ben haklıyım yupppppiiiii:super::super::super:

kartal35
11-11-2007, 00:25

:) Teşekkürler Güneysu..

Bir köftenin parasına bir bölüm yeterli.

kartal35
11-11-2007, 00:27

İnen bölümü izlemek için sorunu çözdük sayılır.. teşekkürler.

madenci
11-11-2007, 01:06
Sayın Erasure; Bu makina beni paranoyak edecek sonunda..pdf dosyadan virüs bulaşır mı ?
flash bellekten bir pdf dosya attım makinaya sonra baktım ki çalışan modül sayısı 41 den 42 olmuş 2 tane services.exe var hafızada şimdi taskmanager den silmeye çalışıyorum sonra geleni ama görev yönetici bunu silemez diyo..Bu pdf yi actıktan sonra bizim makina gene bi yerlere haber ucururken kasperky yakaladı durdur dedim tabi ki "bikmişbroker" ın fıkrası gibi atsan atılmaz, dövsen dövülmez ne yapiyim şimdi ? yardım edebilir misiniz acaba
saygılar...

Erasure
11-11-2007, 01:26
Sayın Erasure; Bu makina beni paranoyak edecek sonunda..pdf dosyadan virüs bulaşır mı ?
flash bellekten bir pdf dosya attım makinaya sonra baktım ki çalışan modül sayısı 41 den 42 olmuş 2 tane services.exe var hafızada şimdi taskmanager den silmeye çalışıyorum sonra geleni ama görev yönetici bunu silemez diyo..Bu pdf yi actıktan sonra bizim makina gene bi yerlere haber ucururken kasperky yakaladı durdur dedim tabi ki "bikmişbroker" ın fıkrası gibi atsan atılmaz, dövsen dövülmez ne yapiyim şimdi ? yardım edebilir misiniz acaba
saygılar...

PDF virüsü var ama silebilen varmı bilmiyorum. Yani bu tür bir dosya ile karşılaşmadım. F-secure'un sitesinden inceledim ve worm olarak bulaştığını okudum. Adı Peachy olarak geçiyormuş, ama temizleme aracı göremedim. Temizleme ile ilgili detay baktım ama o da yok, yani hangi dosyalara nasıl bulaşıyor bilgi bulamadım. Birşeyler bulursam bilgi veririm...

ayyan
11-11-2007, 01:3