View Full Version : Bilgisayarım daki sorunlar
mcafee var laptopta kaldırmak ıstıyorum kalkmıyor uyuz oldum nasıl kalkacak bu.. program ekle kaldırdan kaldırmaya calısıyorum kalkmıyor.. calıstıgı ıcınmı kalkmıyor.. nerden devre dısı bırakılıyor bu meret.. caspersky kurdum zaten mcafee nın zamanı geçmişti...
program ekle kaldırdan kaldır dedıgımde
please wait until the current program is finished uninstalling or being changed diyo
not wista home yüklü
Mcafee'nin firmasıda bunu çözemediğinden kendi programını kaldırmak için removal tool aracı çıkartmış, http://download.mcafee.com/products/licensed/cust_support_patches/MCPR.exe adresindeki dosyayı indirip çalıştırmak ve adımları takip etmek gerekiyor. Vista'da ise bir başka numarayı programı bilgisayardan kaldırırken yapmak gerekiyor. O da şöyle; Vista'da güvenlik ayarlarları biraz daha fazlaca, eğer UAC (User Account Control) aktif ise, ki büyük ihtimalle öyledir, bir programı sistemden kaldırırken Administrator hakları ile dosyanın silinmesi gerekiyor.
Özetlemiş olursam; linkini verdiğim programı indirdikten sonra programa sağ tıklanmalı ve Run As Administrator (Türkçesini bilmiyorum ama "yönetici hakları ile çalıştır" diye uydurayım) ile program çalıştırılmalıdır. Bir sonraki aşamada da kaldırma programın adımları takip edilmelidir. Aşağıdaki gibi bir komut elde edeceksiniz. Kolay gelsin...
http://embedded.members.winisp.net/blog/sarah/vista_updated.JPG
Mcafee'nin firmasıda bunu çözemediğinden kendi programını kaldırmak için removal tool aracı çıkartmış, http://download.mcafee.com/products/licensed/cust_support_patches/MCPR.exe adresindeki dosyayı indirip çalıştırmak ve adımları takip etmek gerekiyor. Vista'da ise bir başka numarayı programı bilgisayardan kaldırırken yapmak gerekiyor. O da şöyle; Vista'da güvenlik ayarlarları biraz daha fazlaca, eğer UAC (User Account Control) aktif ise, ki büyük ihtimalle öyledir, bir programı sistemden kaldırırken Administrator hakları ile dosyanın silinmesi gerekiyor.
Özetlemiş olursam; linkini verdiğim programı indirdikten sonra programa sağ tıklanmalı ve Run As Administrator (Türkçesini bilmiyorum ama "yönetici hakları ile çalıştır" diye uydurayım) ile program çalıştırılmalıdır. Bir sonraki aşamada da kaldırma programın adımları takip edilmelidir. Aşağıdaki gibi bir komut elde edeceksiniz. Kolay gelsin...
http://embedded.members.winisp.net/blog/sarah/vista_updated.JPG
sevgili ereasure sag alt koseden kaldirmayi basardim onu ne yaptigimi bende bilmiyorum... program ekle kaldirdan orda hala gozukuyor.. onu kaldirmaya ugrasiyorum olmazsa aksam uzaktan yardimla kaldirirsin sen...
seni seviyoruzzzzzzzzzzzzzzz:yes::yes:
En azından program listesinde duruyorsa hatalı bir durumda kalmış görünüyor. Tavsiye olarak aynı programı tekrar yükle ve sonrasında da önerdiğim Removal Tool'u çalıştırarak sistemden kaldırmaya çalış. Bazen programların damarı tutuyor ve silinmemek için ellerinden geleni yapıyorlar. McAfee'yi de pek sevmem ama bir programı da kullanmak lazım. Bir ara Norton sıkıntı yaratıyordu, onu da bu yüzden kullanmıyorum. Yüklenmeden önce canavar gibi olan makina, sonrasında başka bir makina haline geliyor. En son Norton'un 360'ını yükledim ama bendeki donanıma rağmen makina yerlerde sürünmeye başladı. Bu gibi durumlarda en iyi çözüm programı sıfırdan geri yüklemek ve sonrasında da sistemden kendi programı ile kaldırmaktır. Kolay gelsin...
Herkese selam.Power point te bir slayt hazırlıyorum.Slaty geçişleri için fon müziği lazım oldu.Program bir uyarı verdi "wav" uzantılı olması gerekiyormuş.Mp3 uzantlı bir şarkıyı "wav" a çevirmem mümkün mü.Bunun için media playeri kullanabilirmiyim.
Arkadaslar, sorunum internet baglantimin hizi ile iliskili. Mevcut internet baglantinizin gercek hizinin ne oldugunu tespit edebilmenin bir yontemi var mi?
Yeni bir internet baglantisi yaptirdim ve bana yeni sistemin(fiber optik, 100 Mbps hizinda)cok hizli oldugunu soylendi ama ben eskisi ile arasinda o kadar buyuk bir fark oldugunu hissetmedim. Bu baglanti hizi, bagalndiginiz serverlerin hizindan yada yavasligindan da etkilenebilecegini dusundugumden, bu konuyu yetkililer ile gorusmeden buradan bir dile getirmek istedim.
Bu konuda bana yardimci olabilirseniz sevinirim.
Esenlikler dilerim.
Cevap icin simdiden tesekkurler.
Winamp ile yapabilirsin, http://www.mp3fe.com/main_mp32wav.htm adresindeki bir eklentiyi alarak winamp'e yüklediğinde bir şarkı üzerine gelerek formatı wav'a ve onunda ekstra ayarlarına çevirebilirsin. Daha iyi bir çevirici istiyorsan Sony Sound Forge'u öneririm ama bununla yeniden şarkı yapabilirsiniz. İçerisi sese efekt verecek eklenti ile dolu, sıkı bir programdır.
Son öneri Switch, bedava ve ufak bir program çevirmediği format yok gibi, herşeyi birbirine çeviriyor. http://www.download.com/Switch/3000-2140_4-10771599.html adresinden alınabilir.
Winamp ile yapabilirsin, http://www.mp3fe.com/main_mp32wav.htm adresindeki bir eklentiyi alarak winamp'e yüklediğinde bir şarkı üzerine gelerek formatı wav'a ve onunda ekstra ayarlarına çevirebilirsin. Daha iyi bir çevirici istiyorsan Sony Sound Forge'u öneririm ama bununla yeniden şarkı yapabilirsiniz. İçerisi sese efekt verecek eklenti ile dolu, sıkı bir programdır.
Son öneri Switch, bedava ve ufak bir program çevirmediği format yok gibi, herşeyi birbirine çeviriyor. http://www.download.com/Switch/3000-2140_4-10771599.html adresinden alınabilir.
Teşekkürler sayın Erasure gene hızır gibi yetişdiniz.izmir'den çok selam efendim.
Birşey değil, Ankara'dan da selamlar. Resimleri ile nasıl yapılacağını da gönderecektim
ancak imageshack kelek yaptı. Bu arada eğer nero kullanıyorsanız onun
içerisinde de Wave Editor diye bir program var, bununla da yapılabilir.
Eğer çoklu çevrim yapılacaksa Switch'i öneririm, iyi kullanımlar...
Arkadaslar, sorunum internet baglantimin hizi ile iliskili. Mevcut internet baglantinizin gercek hizinin ne oldugunu tespit edebilmenin bir yontemi var mi?
Yeni bir internet baglantisi yaptirdim ve bana yeni sistemin(fiber optik, 100 Mbps hizinda)cok hizli oldugunu soylendi ama ben eskisi ile arasinda o kadar buyuk bir fark oldugunu hissetmedim. Bu baglanti hizi, bagalndiginiz serverlerin hizindan yada yavasligindan da etkilenebilecegini dusundugumden, bu konuyu yetkililer ile gorusmeden buradan bir dile getirmek istedim.
Bu konuda bana yardimci olabilirseniz sevinirim.
Esenlikler dilerim.
Cevap icin simdiden tesekkurler.
http://www.dslreports.com/speedtest
Bittorent 'ın hız testi yaptıgı site.. Buradan kontrol edebilirsiniz.. (Daha önce kontrol ettiğimde hızım doğru çıkıyordu, fakat şimdi fazla çıkıyor :confused: olmazsa başka bir alternatif bakalım)
http://www.dslreports.com/speedtest
Bittorent 'ın hız testi yaptıgı site.. Buradan kontrol edebilirsiniz.. (Daha önce kontrol ettiğimde hızım doğru çıkıyordu, fakat şimdi fazla çıkıyor :confused: olmazsa başka bir alternatif bakalım)
Yardiminiz icin sagolun Sn Ayyan, deneyecegim ve olmazsa baska bir yontem ararim.
ATLANTİS
07-12-2007, 02:53
PROGRAM KURTARMA
Bilgisayarımdan yanlışlıkla fotoğraf albümüm silindi..Kurtarmak için yardım..
PROGRAM KURTARMA
çöp kutusuna atmıştır sildiğini.. ordan geri al
çöp kutusuna atmıştır sildiğini.. ordan geri al
Dosya büyüklüğü belirli bir limitin üstündeyse, kalıcı olarak siliyor.. Bunun yanında, umarım sorun sizin belirttiğiniz şekilde çözülür..
Eğer geri dönüşüm kutusunda yoksa..
Silinen dosyaları geri alan programları denemek gerekiyor..
Şu an download.com dan gördüklerim "file rescue plus 4.0.15 , back2life 2.5,File Scavenger® Version 3 Disk Data Recovery Program,Data Recovery Software: Recover My Files"
Bnlardan birini daha önce kullanmıştım ben ama, hangisi olduğunu hatırlamıyorum. Faydam dokunamıyor yani :(
Daha önce bu işi yapmış birisinden tavsiye alırsanız güzel olur..
Kolay gelsin.. (Sn Erasure uyurken bildiklerimizi aktaralımda, yanlış varsa o geldiğinde düzeltir :) )
İyi geceler.
.. (Sn Erasure uyurken bildiklerimizi aktaralımda, yanlış varsa o geldiğinde düzeltir :) )
İyi geceler.
:super::super::super:
aslında bir fikir daha var aklımda ama tam olarak bilemicem ben daha önce silmiştim.. çok büyük dosya değildi olmuştu...
sistem geri yüklemeden.. silinmeden önceki tarihe almıştım bilgisayarı... dosyalar geri gelmişti.. en iyisini erasure bilir...
Sayın Erasure,
Datron ve Datagate teknik servisinde tanıdığınız var mı?
Genel yazayım Datron ve Datagate Teknik servisten arkadaşlar var mı burada.??
PROGRAM KURTARMA
Sn. ANLANTİS ayrı durumu bende yaşadım. Öncelikle bilgisayarınıza yeni aşağıda yazdığım programların haricinde bir şey yüklemeyin ve mevcut dosyalarınızı taşımayın.
Bilgisayarınızda iki disk bölümü olmalı. Çünkü Recovery My Photos. Documents Rescue Pro gibi programları iyi sonuçlar veriyor. Ancak kurtardığı fotoları diskinizin C: bölümüne yazamıyor. Bunun için Diskinizin iki bölümü olmalı.
Eğer diskiniz iki bölümlü değilse 2 veya 4 gb. lik bir usb bellekte işinizi görür.
Ben her iki programı da kullandım ve oldukça tatminkar sonuçlar aldım.
Bence Recovery My Photos programı işinizi görür. Programı kurduktan sonra opsiyonlardan kurtarmak istediğiniz dosya formatlarını belerleyip devam diyorsunuz ve kurtardığı dosyaların adlarının üzrine tıklayarak aşağıda fotoyu görebiliyorsunuz. Böylelikle bilgisayarınıza yüklenen birçok gereksiz dosyayıda kutarmak zorunda kalmıyorsunuz, size seçme şansı tanıyor.
Kolay gelsin
Sevgiler.
PROGRAM KURTARMA
Hemen birkaç öneride bulunayım, öncelikle arkadaşlarında belirttikleri gibi silinen verilere ait bilgilerin disk üzerinden silinmemesi yani tamamen yok olmaması için disk düzenleme vs programları çalıştırılmamalı. Disk yüzeyinin silindiği gibi kalması bu işlemlerde verinin geri gelmesinde çok önemlidir. Program olarak OnTrack Data Recovery kullanıyorum, ama bu durumlara düşmemek için genellikle düzenli yedeklemeyi yaparım. Özellikle de fotoğraf gibi bolca adette olan veriler için biraz daha dikkat etmek lazım. Benim önerdiğim programın haricinde diğer programlarda benzer adımlarla datayı kurtarmaya çalışıyor. Programın deneme sürümü http://www.ontrackdatarecovery.com/include/document.aspx?file=http://download.ontrack.com/freedownloads/erprot_610.exe adresinden alınabilir. Ancak lisanslı sürüm olması verinin geri gelmesi için önemli, bu yüzden bir şekilde tam sürüme ulaşmak gerekiyor.
Bütün programlar disk yüzeyindeki verilerini geri getirmek için bir takım numaralar yapıyor, programların çalışması hemen hemen aynıdır.
Aslında yapabiliyorsanız, verinin tamamen silinmemesi için sağlam bir sisteme verilerin silindiği harddisk bağlanmalı ve veri kurtarma programları buradan çalıştırılmalıdır. Çünkü önereceğim programların yüklenmesi ve benzer işlemlerde disk yüzeyindeki veriler değişmeye başlıyor. Bu durumda da verinin başlangıç, bitiş noktaları disk yüzeyinden kayboluyor.
Ben bu gibi durumlarda 2nci bir bilgisayar sistemi kullanamadığım zamanlarda CD üzerinden çalışan bir Windows sistemi ve bunun içerisine eklediğim veri kurtarma programları ile sistemi CD'den açarak size belirttiğim programlar ile veriyi kurtarmaya çalışırım. Eğer bu konularda herhangi birşeyi daha önce yapmadıysanız, teknik servis vs gibi bir yerden yardım istemenizi önereceğim. Hatalı yapacağınız her adımda veri disk üzerinden tamamen silinecek ve kurtarılması imkansız olacaktır. Benden şimdilik bu kadar, ancak mutlaka çift harddisk kullanıp veri yedeklemesine geçmenizi önereceğim. Kolay gelsin...
http://img456.imageshack.us/img456/7098/snap007qv5.jpg
http://img456.imageshack.us/img456/6577/snap009ip7.jpg
Sayın Erasure,
Datron ve Datagate teknik servisinde tanıdığınız var mı?
Genel yazayım Datron ve Datagate Teknik servisten arkadaşlar var mı burada.??
Sn.Emin48, malesef teknik servislerde tanıdığım kimse yok, bu konuda yardımcı olamayacağım. Ama sorununuz varsa bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım...
Dosya büyüklüğü belirli bir limitin üstündeyse, kalıcı olarak siliyor.. Bunun yanında, umarım sorun sizin belirttiğiniz şekilde çözülür..
Eğer geri dönüşüm kutusunda yoksa..
Silinen dosyaları geri alan programları denemek gerekiyor..
Şu an download.com dan gördüklerim "file rescue plus 4.0.15 , back2life 2.5,File Scavenger® Version 3 Disk Data Recovery Program,Data Recovery Software: Recover My Files"
Bnlardan birini daha önce kullanmıştım ben ama, hangisi olduğunu hatırlamıyorum. Faydam dokunamıyor yani :(
Daha önce bu işi yapmış birisinden tavsiye alırsanız güzel olur..
Kolay gelsin.. (Sn Erasure uyurken bildiklerimizi aktaralımda, yanlış varsa o geldiğinde düzeltir :) )
İyi geceler.
İlgisiz bir program önerilmediği sürece sorun yok. Veri yedekleme, veri kurtarma çok önemli bir konu, ev kullanıcıları için data'nın büyüklüğünün fazla olmaması sebebiyle 2nci bir disk en iyi çözümdür. Duruma göre 80-100 gb'lık bir disk ile çok önemli adım atılabilir. Bu tip durumlarda genellikle veriler zor kurtarılabiliyor. Aslında çok profesyonel çalışan firmalar var, silinen veri haricinde tamamen arızalanmış disklerdeki verileri kurtarıyorlar. Bu iş ayrı bir sektör, ülkemizde henüz bu konunun çok başlarında, büyük şirketlerdeki bilgi işlemler, genellikle bunun eğitimini alan kişilere ihtiyaç duyuyor. Ancak ev kullanıcıları ve küçük firmalar bu kadar önemi veremiyorlar. Aslında DVD gibi veri yedekleyebilen cihazlar, standart olarak her bilgisayarda veriliyor. DVD-RW gibi defalarca yazılabilen medya ile düzenli veri yedeklemesi çok hayat kurtarabilir.
Ben bu gibi durumlar için DVD-RW yerine 2nci bir harddisk kullanıyorum, yani sadece veri yedeklemesi için 2nci bir disk çok hayat kurtaracaktır. Çektiğim fotoğraflar 35000 civarında ve artıyor, sadece bunu bile yedeklemek istesem bir sürü DVD'ye ihtiyacım olacaktır.
Eğer 1 DVD'ye sığacak kadar az bir veri varsa bu durumda çift DVD ile yedekleme yapılmasını öneceğim. 1nci DVD'ye yedek alındıktan 1 hafta sonra 2nci'ye yedek alınarak ve bunu atlatarak yedeklemek en uygun adımlardan birisidir. Terslik olduğunda 1 hafta'lık veri kaybı olacaktır. Ama her gün verinin yedeklenmeye ihtiyacı varsa o zaman daha profesyonel çözüme gidilmelidir. Bu konu derin, şimdilik bu kadar diyeyim...
ATLANTİS
07-12-2007, 22:48
Bilgisayarımda iki ayrı disk kullanıyorum.. Bu konuda sorunum yok ancak RecoverMyFiles poroğramını buldum. Sadece bir kaç fotoğrafı kurtarabildim. Belki proğramı doğru kullanamadığım içinde bu sorun yaşanmış olabilir. Kullanılacak programlar lisanslı olmazsa zaten sadece tarama yapıyorlar. Bu nedenle diskin o bölümü lisanslı bir program buluncaya dek kullanılmayacak. İlgilenen tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler ediyorum. Sevgiyle kalın..
Sn.Emin48, malesef teknik servislerde tanıdığım kimse yok, bu konuda yardımcı olamayacağım. Ama sorununuz varsa bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım...
kullandığım 300 gb hddyi garanti kapsamında servise gönderdim."bobin kırık, garanti dışı" diye geri iade oldu.
bobini ben kırmadım, nasıl kırılır bu meret.. ürün geriye iade oldu şimdi bende..
çok fena ağzımı bozacağım.
airties firması arızası her ne olursa olsun garantili tüm ürünleri bir üst modeli ve yenisi ile değiştiriyor %1500 garanti bu oluyor işte..
datagate firması segateyi mi koruyor veya her ne sepebse hdd yi tamir etmemekte, değiştirmemekte ısrar ediyor.
nasıl olur bu bobin arızası soruyorum, cevap vermiyorlar..
kullandığım 300 gb hddyi garanti kapsamında servise gönderdim."bobin kırık, garanti dışı" diye geri iade oldu.
bobini ben kırmadım, nasıl kırılır bu meret.. ürün geriye iade oldu şimdi bende..
çok fena ağzımı bozacağım.
airties firması arızası her ne olursa olsun garantili tüm ürünleri bir üst modeli ve yenisi ile değiştiriyor %1500 garanti bu oluyor işte..
datagate firması segateyi mi koruyor veya her ne sepebse hdd yi tamir etmemekte, değiştirmemekte ısrar ediyor.
nasıl olur bu bobin arızası soruyorum, cevap vermiyorlar..
Kullanıcı hatası ile bu tip arızalar pek olmaz. Şikayet var gibi sitelerden onları biraz rahatsız edin. Garantisi devam ediyorsa bunu bire-bir değiştirebilirler. İstanbul'da harddisk'i tamir ettirebileceğiniz yerler mutlaka vardır, ancak öncelikle şirketi biraz bunaltın. Datagate'i de iyi firma diye bilirdik ama o da kelek yapabiliyormuş. Umarım sorunu çözersiniz...
Merhabalar arkadaşlar kaspersky 7.0 kullanıyorum ve hisse neti yasaklıyor girmemi engelliyor disable etmeyince giremiyorum siteye...
bilgisi olan varmı arkadaşlar? :?
saygılar
Merhabalar arkadaşlar kaspersky 7.0 kullanıyorum ve hisse neti yasaklıyor girmemi engelliyor disable etmeyince giremiyorum siteye...
saygılar
Kaspersky içerisinde güvenilir internet adreslerini ekleyebileceğiniz bir bölüm var. Aşağıdaki resimden sizdeki kısıma giderek internet adresini güvenilir listeye eklemeniz gerekiyor. Resimdeki görüntü almanca'dır ama ingilizcesi de aynı yerdedir. Versiyona göre farklılık gösterebilir ama mantık aynıdır. Ancak hisse.net için bu tür bir durum yaratması garip durum, aslında sorunsuz kabul ederek, siteye girişi sağlaması gerekir. Siteler için içerik filtrelemesi ile site yapısını algılaması gerekiyor, zaten bundan sonrada siteyi Trust (güvenilir) listesine ekliyor.
http://images.kaspersky.com/de/support_new/addurl_web7(de).gif
Kaspersky içerisinde güvenilir internet adreslerini ekleyebileceğiniz bir bölüm var. Aşağıdaki resimden sizdeki kısıma giderek internet adresini güvenilir listeye eklemeniz gerekiyor. Resimdeki görüntü almanca'dır ama ingilizcesi de aynı yerdedir. Versiyona göre farklılık gösterebilir ama mantık aynıdır. Ancak hisse.net için bu tür bir durum yaratması garip durum, aslında sorunsuz kabul ederek, siteye girişi sağlaması gerekir. Siteler için içerik filtrelemesi ile site yapısını algılaması gerekiyor, zaten bundan sonrada siteyi Trust (güvenilir) listesine ekliyor.
sevgili erasure ilginiz için çok teşekkürler,
Bahse konu moviedeki özelliği zaten kullanıyor idim. Ancak Trust olarak kabul etmeme hatta o listede yerini almasına rağmen bunu öncelikle dizüstü bilgisaryarımda yaşamıştım, bir hata yaptığımı düşünüyordum.
ancak aynı sorun masaüstü pc de de tekrarlanınca artık hatanın benden kaynaklanmadığını anladım, kasperskyı pc den kaldırıp yeniden kurunca bu durum düzeliyor, ancak neden hala forbidden olarak tanımladığını ve explorerda açmadığını çözmüş değilim.
Bahse konu moviedeki özelliği zaten kullanıyor idim. Ancak Trust olarak kabul etmeme hatta o listede yerini almasına rağmen bunu öncelikle dizüstü bilgisaryarımda yaşamıştım, bir hata yaptığımı düşünüyordum.
ancak aynı sorun masaüstü pc de de tekrarlanınca artık hatanın benden kaynaklanmadığını anladım, kasperskyı pc den kaldırıp yeniden kurunca bu durum düzeliyor, ancak neden hala forbidden olarak tanımladığını ve explorerda açmadığını çözmüş değilim.
Ekstra bir hata kodu verirse buraya bir ekran görüntüsünü verebilirseniz birşeyler yorumlayabiliriz. Ancak ya kaspersky'da bir sıkıntı var yada bir şekilde hatalı kurulum gerçekleşiyor. Belki de sürümü yükseltmeniz gerekebilir. Sürümün kaldırılıp, tekrar yüklenmesi sonrasında durumun düzelmesi; sizden kaynaklanan bir durumun olmamasına işaret gibi, eğer sorunu 2nci kez yükleme ile aşabiliyorsanız kesinlikle bir program hatası var diyebilirim. Öte yanda Kaspersky içerisindeki bütün Trust Site bölümlerine hisse.net'i ekleyerek şansınızı denemenizi önereceğim. Uzaktan yardımım şimdilik bu kadar...
jandarma
10-12-2007, 10:22
arkadaşlar bana yardım edermisiniz çünkü görev çubuğundaki ses ayar simgesi bir hafta önce kayboldu ve bir daha gelmedi. denetim masasından ses denetimine girdiğimde görev çubuğunda göster seçili ancak yinede göstermiyor. işin rahatsız edici tarafı ise netten video izlerken ses gelmiyor. normal video ve sesler çalışmasına rağmen bu ses simgesi görev çubuğundan gittiğinden beri internet üzerinden ses alamıyorum. örneğin youtube veya açılış sayfasında ses olan bir internet sitesine girdiğimde ses olmuyor.
şimdiden bana yardımcı olacak arkdaşa teşekkür ederim.
antivirüs taramasında bu sonuçlar çıktı ,benim messengeri bu ıp ile ortak mı kullanıyorum anlamına geliyor,yazılı ıp adresine yönlendirilmiş mi diyor,ben mi yanlış düşünüyorum..antivirüs taramasında truva atı bulundu sonrasında ise aşağıdaki ler çıktı, sonra bunları sildim tanımadığım adreslarden mailler gelmeye başladı, açmadan siliyorum.
http://img205.imageshack.us/img205/6960/virs1hl6.jpg
arkadaşlar bana yardım edermisiniz çünkü görev çubuğundaki ses ayar simgesi bir hafta önce kayboldu ve bir daha gelmedi. denetim masasından ses denetimine girdiğimde görev çubuğunda göster seçili ancak yinede göstermiyor. işin rahatsız edici tarafı ise netten video izlerken ses gelmiyor. normal video ve sesler çalışmasına rağmen bu ses simgesi görev çubuğundan gittiğinden beri internet üzerinden ses alamıyorum. örneğin youtube veya açılış sayfasında ses olan bir internet sitesine girdiğimde ses olmuyor.
Ses kartını kaldırmışsınız.. Yeniden yükleyin..
antivirüs taramasında bu sonuçlar çıktı ,benim messengeri bu ıp ile ortak mı kullanıyorum anlamına geliyor,yazılı ıp adresine yönlendirilmiş mi diyor,ben mi yanlış düşünüyorum..antivirüs taramasında truva atı bulundu sonrasında ise aşağıdaki ler çıktı, sonra bunları sildim tanımadığım adreslarden mailler gelmeye başladı, açmadan siliyorum.
http://img205.imageshack.us/img205/6960/virs1hl6.jpg
hijacker ve exploit denen kötü niyetli şeylerden gelmiş bir şekilde size..
bence önce msn inizi kaldırın, daha sonra msn şifrenizi güvenliğinden emin olduğunuz bir bilgisayardan değiştirin..
kaspersky kaldırıyor mu bu bulduğu şeyleri ? exploit leri teker teker registry den silebilirsnizde, hijacker için özel bir program filan bulmak gerekebilir tahminimce.. bende genelde explorer a eklenti olarak çıkıyor, bende çıkan şeye göre registry den veya program bularak kaldırıyordum..
Merhaba, Sn.Ayyan birşeyler önermiş, birkaç alternatifte ben önereyim. Ses kartının sürücülerini yeniden yükledikten sonra c:\windows\system32 dizininin altında sndvol32.exe adında bir dosya vardır. Bunun orada olup olmadığını kontrol edin. Ses denetimini sağlayan bir dosyadır. Eğer orada yoksa bir şekilde silinmiş demektir. Bunu tekrar aynı yere koymak lazım, eğer aynı windows versiyonundan kurulu bir bilgisayarınız varsa oradan kopyalayabilirsiniz. Böyle bir durum yoksa windows CD'sinden bunun açılarak aynı yere gönderilmesi gerekiyor, ancak birkaç komut satırı uygulaması var.
Aşağıdaki komut satırında CD veya DVD'nin E sürücüsünde olduğunu ve windows'unda C'de kurulu olduğunu düşünerek komutları belirttim. Buradaki adımlarla orjinal windows CD'si içerisinde sıkışmış halde bulunan sndvol32.exe dosyasını birkaç adımda açarak windows dizini altına kopyalayacağız.
e: (CD'nin takılı olduğu sürücüye komut satırından geçin)
cd i386
expand sndvol32.ex_ c:\windows\system32\sndvol32.exe
http://img508.imageshack.us/img508/4436/snap141cl7.jpg (http://imageshack.us)
Yukarıdaki adımlara rağmen çalışmıyorsa windows'ta olası bir probleme kadar konu uzuyor. Bazen ses kartları kendi yazılımlarını yüklerken kendi icon'larını mevcut olanla değiştirmek isteyebiliyor, bu tip bir durumda olabilir. Ancak bunu yaparken registry'de değişiklik yapmışsa bunu bulmak biraz vakit alacaktır.
Bunun haricinde sesler codec'lerle çalışıyor, bilgisayarınızda codec paketleri yüklü değilse her sesi dinlemeniz mümkün olmayabilir. Bu işler için K-lite codec paketini kullanıyorum, bu tip birşeyi sisteminize yükleyerek birçok ses codec'lerini kullanabilirsiniz. Bunun ses kartı ile ilgisi yoktur, ses kartınız normal çalışmış olsa bile codec sorunundan dolayı dinlemeniz zordur.
http://www.free-codecs.com/K_Lite_Codec_Pack_download.htm adresinden de full paketlerden birisini alarak yüklemeyi deneyin... Kolay gelsin...
DSO Exploitleri ve hijacker'ler için Spyboot Search & Destroy kullanıyorum ve sorunu çözüyor. Bunun haricinde Spy Sweeper ve Ad-Aware'i ortaklaşa ayrıca kullanıyorum. Birisinin bulamadığını diğeri buluyor. Bunları deneyebilirsiniz. Programları yükledikten sonra veritabanının güncellemesini yaparak sisteminizi full bir aratın, sorun kalkacaktır...
zararlı yazılımları registry den silme denemesinde yararlı kısımları silmişim:) işlem bitti bilgisayar kapanmadı anladım ki;programın ömrünü bitirdim,bazı dosya ve resimlerimi d ye atarak kurtardım, belki güvenli modda kurtarırım düşüncesi ile fişi çekerek kapattım(başka türlü kapanmıyordu zaten:))açmaya çalıştığımda ise hertürlü deneme sonunda açılmadı,yeniden formatladım.bu sefer İ.E 7 yi kurdum açılış sayfasını başka bir sayfa olarak kaydettiysem de her açılışta aşağıdaki link İ.E 7 sayfası devreye giriyor.bunu nasıl yok etmeliyim.
http://runonce.msn.com/runonce2.aspx
ayrıca daha önce de denemeiştim İe 7 yi yazılar mat be çatalımsı glgeli çıkmıştı burayada göndermiştim sayfaların resimlerini şu an yazılar İ.E 6 gibi net,
ayrıca yukarıdaki linkten ayarlarınızı yapın kısmından bir kısım yerlere tıkladıktan sonra,ayar yapıyorum güya (bilinçsizce ayar yapmaya çalışıyorum ya :)) alt kısımdaki ayarları kaydet butonuna basıp kaydettim,herhangi bir sayfa açtığımda yazılar mat ve flu oldu,sistem geri yüklemeden geri aldım şu an düzelmiş durumda,gölgeli ve flu değil, bir yerde ayar hatası yapıyorum ama bulamıyorum.
jandarma
13-12-2007, 13:30
sayın erasure ve ayyan a teşekkür ederim ancak sorun ordan kaynaklanmıyor fakat kendiliğinden düzeldi geçen gün anlamadım.sağlıcakla kalın.
zararlı yazılımları registry den silme denemesinde yararlı kısımları silmişim:) işlem bitti bilgisayar kapanmadı anladım ki;programın ömrünü bitirdim,bazı dosya ve resimlerimi d ye atarak kurtardım, belki güvenli modda kurtarırım düşüncesi ile fişi çekerek kapattım(başka türlü kapanmıyordu zaten:))açmaya çalıştığımda ise hertürlü deneme sonunda açılmadı,yeniden formatladım.bu sefer İ.E 7 yi kurdum açılış sayfasını başka bir sayfa olarak kaydettiysem de her açılışta aşağıdaki link İ.E 7 sayfası devreye giriyor.bunu nasıl yok etmeliyim.
http://runonce.msn.com/runonce2.aspx
ayrıca daha önce de denemeiştim İe 7 yi yazılar mat be çatalımsı glgeli çıkmıştı burayada göndermiştim sayfaların resimlerini şu an yazılar İ.E 6 gibi net,
ayrıca yukarıdaki linkten ayarlarınızı yapın kısmından bir kısım yerlere tıkladıktan sonra,ayar yapıyorum güya (bilinçsizce ayar yapmaya çalışıyorum ya :)) alt kısımdaki ayarları kaydet butonuna basıp kaydettim,herhangi bir sayfa açtığımda yazılar mat ve flu oldu,sistem geri yüklemeden geri aldım şu an düzelmiş durumda,gölgeli ve flu değil, bir yerde ayar hatası yapıyorum ama bulamıyorum.
IE 7'de bu hikaye geliyor ve bazı makinalarda sıkıntı yaratıyor.
Aşağıdaki 2 anahtarı registry'den düzeltmek gerekiyor, bunları yaparken IE kapalı olsun. Bu arada 2 anahtarda üst üste duruyor.
RunOnceComplete
RunOnceHasShown
Bu 2 anahtar değerleri 1 olarak ayarlanmalı ve IE yeniden başlatılmalıdır.
Sorun kalkacaktır.
http://img521.imageshack.us/img521/2751/snap152lb8.jpg (http://imageshack.us)
sayın Erasure ye daha önceden sormuştum IE7 görüntü bulanık/flu, yazılar gölgeli olarak görünüyordu. Bu sadece internet sitelerinde oluyordu, bilgisayarın kendisindeki programlarda/görüntülerde veya yazılarda sorun yoktu.
sayın Erasure bunları söylemişti;
1-Araçlar/Internet Seçenekleri/Gelişmiş girin. Multimedia kısmını bulun. Orada HTML* için her zaman ClearType kullan seçeneğinin işaretini kaldırın. bu kısmı yaptığım halde yine problem çözülmemişti....2. olarak aşağıdaki işlemi yaptığımda problem çözüldü,yani her iki kısmın aynı olması gerekiyormuş.
2-masa üstü,özellikler,görünüm,efektler,o kısımda standart ve clear type var,satndart a ayarlandığı yada kutucuğu iptal ettiğimde sorun çözüldü,her iki kısımdan düzeltilmesi gerekiyormuş,bu yüzden bir kaç defa İE 7 yi silmek zorunda kaldım.
teşekkürler sayın Erasure.
trader_77
14-12-2007, 14:08
Merhaba sayın Erasure,
TeamViewer isimli bir program kullanıyorum.Uzaktan erişim programı.Bu programın bilgisayara bir zararı varmıdır.(Virüs v.b gibi).
http://www.teamviewer.com/index.aspx
Merhaba sayın Erasure,
TeamViewer isimli bir program kullanıyorum.Uzaktan erişim programı.Bu programın bilgisayara bir zararı varmıdır.(Virüs v.b gibi).
http://www.teamviewer.com/index.aspx
Merhaba bu yazılımı kullanmadım, haliyle tanımıyorum ama biraz araştırdım ve http://spywaredetector.net/spyware_encyclopedia/Spyware.TeamViewer.htm adresinde spyware olduğunu söyleyen bir kısım buldum. Ancak Download.com ve yine bilinen sitelerde herhangi bir zararlı yazılım sınıfına alınmamış. Emin olmak için bilinen spyware programlarından birkaç ile sistem aranabilir. İyi günler dilerim...
trader_77
14-12-2007, 14:31
Merhaba bu yazılımı kullanmadım, haliyle tanımıyorum ama biraz araştırdım ve http://spywaredetector.net/spyware_encyclopedia/Spyware.TeamViewer.htm adresinde spyware olduğunu söyleyen bir kısım buldum. Ancak Download.com ve yine bilinen sitelerde herhangi bir zararlı yazılım sınıfına alınmamış. Emin olmak için bilinen spyware programlarından birkaç ile sistem aranabilir. İyi günler dilerim...
Teşekkür ederim sayın Erasure.
Merhaba Sn Erasure.Birkaç gün önce arka arkaya elektrikler kesildi ve o günden sonra pc takılmaya başladı.Başta sistemde sorun var sandım ve format attım.Daha sonra aynı sorunun devam ettiğini gördüm.Bazen pc hiç açılmıyordu.Kasayı açtım ve temizledim yine sorun çözülmedi.Az öncede bios u güncelledim.Şuan sorun çözülmüş gibi ancak biraz kullanmadan karar veremiyorum.Başka neyden kaynaklanabilir sorun?Yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba Sn Erasure.Birkaç gün önce arka arkaya elektrikler kesildi ve o günden sonra pc takılmaya başladı.Başta sistemde sorun var sandım ve format attım.Daha sonra aynı sorunun devam ettiğini gördüm.Bazen pc hiç açılmıyordu.Kasayı açtım ve temizledim yine sorun çözülmedi.Az öncede bios u güncelledim.Şuan sorun çözülmüş gibi ancak biraz kullanmadan karar veremiyorum.Başka neyden kaynaklanabilir sorun?Yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba,
Sizin sorun için birşeyler düşünmüş ve bunları da yazmıştım, ama tam gönderecektim,
bizim elektriklerde kesilince yazılanlar çöpe gitti :)
Kısaca birşeyler önereyim ama bu tip sorunlarda ilk kontrol noktası power supply (PSU) - güç kaynağı'dır. Anlık elektrik kesintileri buralara ilk hasarı verirler. Birçok kasa içerisinde de malesef iyi güç kaynakları bulunmadığından sorun oluştuğunda arızayı bulmakta zorlaşıyor. Sisteminizin içerisinde değişik parçalara, değişik volt ve watt'ta güç harcaması yapılıyor. Eğer kesinti sırasında güç kaynağı içerisinde bir sorun oluştuysa bilgisayar birleşenlerine doğru elektrik gitmiyor veya çalışma anında gücünde olası dalgalanma durumunda cihaz kapanma aşamasına geliyordur. Örneğin harddisk'inize gelen güç çalışma anında azalıyor ve cihazın doğru çalışmasını engelliyor olabilir. İşlemci fanı gibi önemli bir birleşenin çalışmaması sonucu aşırı ısınan işlemci de belli bir derecede sorun yaratıyor olabilir.
Bu tip durumlarda ben birkaç şeye bakarım ama elimde her parçanın yedeği olduğundan test etmem kolaydır. Öncelikle güç kaynağınının sorununu bulabilmek için bilgisayara gerekebilecek en az parça ile açmaya çalışırdım. Yani anakarta, ekran kartı dışında (on-board'sa sorun yok) herşeyi çıkartırdım. Bir sonraki aşamada da CD-DVD gibi birleşenlerin elektriğini keserdim. Sorunun devam edip etmediğini gözlemlerim. Eğer ram gibi önemli bir parçada sorun oluştuysa bilgisayar açıkken donmalardan bunu yakalarım.
Eğer bunları yapamayacak durumdaysanız, bir teknik servise gitmenizi önereceğim. Bu gibi durumlarda işletim sistemleri pek zarar görmezler, bunların kilitlenmesi vs donanımdaki parçalardan kaynaklanıyor.
Bunların haricinde çalışma sırasında herhangi bir beep sesinin gelip gelmediğine bakarım, bunlardan dolayı da sistem beni uyarırdı. Ayrıca güç kaynağı içindeki fanların kontrolünü yaparım, bunların da çalışmaması bir süre sonra doğru elektriğin sisteme gelmemesi de sağlayabilir.
Şimdilik önerebileceklerim bu kadar ama sorunu aşarsanız ve oturduğunuz yerde sık sık kesilmeler oluyorsa bir UPS sahibi olmanızı önereceğim. Sistemin büyüklüğüne göre alacağınız bir ups ile olası elektrik sorunlarının önüne geçebilirsiniz ve bilgisayar parçalarınıza sorun yansımamış olur. Kolay gelsin...
Bilgisayarım'da daha önceden Norton Anti-virüs proğramı vardı fakat bilgisayarımı müthiş yavaşlatıyordu kaldırdım...
Şimdi acilen bir anti-virüs proğramı yüklemem gerekiyor fakat bu kullanışlı ve yavaşlatmayan bir program olmalı...
Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa şimdiden teşekkürler ederim...
Bilgisayarım'da daha önceden Norton Anti-virüs proğramı vardı fakat bilgisayarımı müthiş yavaşlatıyordu kaldırdım...
Şimdi acilen bir anti-virüs proğramı yüklemem gerekiyor fakat bu kullanışlı ve yavaşlatmayan bir program olmalı...
Nod32'in 3ncü versiyonunu önerebilirim. Kaspersky'da iyidir, bunlar bilgisayarı kasmıyor,
norton'un bir çekiciliği var, bilgisayar jet hızında bile olsa, en yavaş hıza indiriyor...
Merhaba
Bilgisayarı yavaşlatacak ölçüde bir ısınma problemi yaşıyorum. Fanlar temiz duruyor. Ancak CPU'nun fanını kontrol etmedim. Aynı bilgisayar aynı konfigürasyon ve programlarla problemsiz hayatına devam ederken, şimdi bir ısınma olduğunu tahmin ettiğim bir yavaşlama ve respond (tepki) yavaşlığı gözlemliyorum. Farklı bir nedenden kaynaklanma olasılığı aklınıza geliyormu ? CPU ve fanını temizlemek veya dikkat edilmesi gereken başka hususlar ne olabilir ?
Şimdiden teşekkürler.
Merhaba
Bilgisayarı yavaşlatacak ölçüde bir ısınma problemi yaşıyorum. Fanlar temiz duruyor. Ancak CPU'nun fanını kontrol etmedim. Aynı bilgisayar aynı konfigürasyon ve programlarla problemsiz hayatına devam ederken, şimdi bir ısınma olduğunu tahmin ettiğim bir yavaşlama ve respond (tepki) yavaşlığı gözlemliyorum. Farklı bir nedenden kaynaklanma olasılığı aklınıza geliyormu ? CPU ve fanını temizlemek veya dikkat edilmesi gereken başka hususlar ne olabilir ?
Şimdiden teşekkürler.
Bunların haricinde iyi havalandırmaya sahip olmayan bir kasa kullanıyorsanız, içerisindeki fanların soğutması bir süre sonra işlevini yapamayacaktır. Sadece anakart çevresindeki fan'lar haricinde güç kaynağında da fan vardır, bununda zaman içerisinde temizlenmesi uygun olur. Bilgisayar çalıştığı sürece elektriğin ilk giriş noktası burası, fanların temizliği burada da önemli oluyor. Eğer gösterişli, üzerinde bol aydınlatmalı bir kasa ise bunların ısınmaları daha kolay oluyor. Yada benim kullandığım gibi bir kasa tercih edilebilir, cpu üzerine gelen bir baca ile sadece cpu fanına hava sirkülasyonu sağlıyorum. Bunun haricinde de yazılımlarla ısı kontrolü yapılabilir.
Teşekkürler. Kasa tamamen açık da denememe rağmen özellikle yaz ayında problemi giderememiştim. Power Supply daki fan aklıma gelmemişti. Ama ben hep acaba CPU'daki fan dan mı kaynaklanıyor diye düşündüğümden diğer olasılıkları düşünmemiştim. Kasa eski bir kasa eğer CPU dan kaynaklanmıyorsa bir kasa değişikliği ile sorunu aşabilirim diye umabilirim.
windows belirtilen aygıta,yola veya dosyaya ulaşamadı. Öğeye erişmek için gereken izinleriniz olmayabilir. arkadaşlar bu uyarı geldi ofis programlarım ve mp3 çalışmıyor ne izni istiyor ilk defa karşılaşıyorum böyle bir sorunla yardımcı olurmusunuz.
windows belirtilen aygıta,yola veya dosyaya ulaşamadı. Öğeye erişmek için gereken izinleriniz olmayabilir. arkadaşlar bu uyarı geldi ofis programlarım ve mp3 çalışmıyor ne izni istiyor ilk defa karşılaşıyorum böyle bir sorunla yardımcı olurmusunuz.
Birkaç şey olabilir, birincisi kullanmak istediğiniz programların kısayollarının linkleri bozulmuştur, bunların masaüstündeki linkleri tamamen kaldırılarak, yenilenmesi gerekebilir. İkincisi bilgisayarınızı yönetici olarak kullanmıyor olabilirsiniz. Sıradan kullanıcı pozisyonunundakilerin her yazılımı kullanması engellemiş olabilir. Aşağıda bir program için kullanıcı haklarını gösterdim ama bilgisayarı benden başka kimse kullanmadığından herşeyi yapmak hakkım var. Bunları başka kullanıcılar için ayarlanması mümkün olduğundan kontrol edilebilir. Öte yanda sistemde virus, spyware ile tarama yapılarak herhangi bir değişikliğin sizin dışınızda yapılıp yapılmadığının kontrolü sağlanabilir. Kolay gelsin...
http://img512.imageshack.us/img512/6888/snap007jc3.jpg (http://imageshack.us)
Murat ERİŞKİN
16-12-2007, 19:09
Sırasıyla
Panda 2008 Int. Secr. (Orjinal dışında key problemi yaşarsın)
Hız ve güvenlik açısından birebir. Tek problem dediğim gibi key. Biraz parana kıyacaksın.
Kaspersky Int. Secr.
(Benim bilgisayarımda yüksek ayar seçeneklerinden dolayı takılma ve program açılışlarında tepki yavaşlamasına sebep oluyor. Güvenlik açısından daha iyi olmasına rağmen sistemi diğerlerine göre anlık olarak kasıyor.)
Nod32 v3.xx
Hiçbir kasma problemi yok. Burada olmayan yazılımlara göre daha iyi güvenlik sunuyor. Fiyat olarak diğerlerine göre fiyatı iyi veya orjin olmayan kopyalarında key problemi çıkarmıyor.
Murat ERİŞKİN
16-12-2007, 19:17
Merhaba
Şimdiden teşekkürler.
Anladığım kadarıyla öncesinde problemsiz çalışan bir bilgisayarda fiziksel temizlik te tamamsa ve şimdi bir ısınma problemi yaşıyorsan bu problemin kasadan daha farklı bir problem olduğunu söyleyebilirim. Ki programlar da aynı diyorsun, geriye pek bir seçenek kalmıyor.
Eğer donanım yönünden bilgisayarın bir zorlanma ve kısmi bir hasar görmediyse, bilgisayarındaki CPU kullanımına dikkat etmen gerekir. Sürekli %50-60 üzeri kullanım ve genelde %100 kullanım ve takılmalar bilgisayarda işlem yapan hatalı bir program, sürücü veya bir virüs tehlikesini gösterir. Dolayısı ile zorlanan bir CPU da bir süre sonra aşırı ısınmayla karşı karşıya gelir. Bir farklı seçenek olarak bunu gözlemlersen iyi olur. Antivirüs yazılımlarına aldanma bu arada. CPU kullanımı bu konuda genelde belirleyicidir.
Selam sayın erasure,bir arkadaşım AMD işlemcili bir dizüstü bilgisayar satın aldı.Fanından oldukça sıcak hava çıkıyor.AMD ile intel işlemciler arasında nasıl bir fark vardır.Performansında hangisini tavsiye edersiniz?Şimdiden çok teşekkür ederim.
Selam sayın erasure,bir arkadaşım AMD işlemcili bir dizüstü bilgisayar satın aldı.Fanından oldukça sıcak hava çıkıyor.AMD ile intel işlemciler arasında nasıl bir fark vardır.Performansında hangisini tavsiye edersiniz?Şimdiden çok teşekkür ederim.
Genel olarak Intel işlemcili donanımları ve anakartları satın alıyorum, iki modelde de farklı ısınma değerleri var, ancak en önemlisi dizüstü bilgisayar üreticilerinin yaptıkları tasarımlardır. Bu cihazlarda güç tüketimi önemli olduğundan işlemci fanı gibi önemli parçaların ne zaman devreye gireceği çok önemlidir. Üreticilerin güç tüketimini dengelemeleri için "falanca marka şu ısıya çıktığında fan çalışsın" diyebilir. Durum böyle olunca ısınma da farklı olabiliyor.
AMD mobil işlemciler için çalışma ısılarını aşağıdaki linkten kontrol edebilirsiniz.
http://www.techarp.com/showarticle.aspx?artno=347
Bu da intel mobil işlemciler için maximum ısı değerleri...
http://www.techarp.com/showarticle.aspx?artno=347&pgno=1
Ancak bu rakamlara kesinlikle ulaşmamalıdır, yoksa sistemlerde sıkı sorunlar oluşabilir. Birde dizüstü modellerde fanlar kapalı noktalara veya zeminlere konmamalıdır. İyi bir hava sirkülasyonu önemlidir.
Performans için alınacak yada seçilecek modelleri kıyaslamak lazım. Intel'de falanca işlemcili bir modele karşılık, AMD'deki özellikler karşılaştırılmalıdır. Ama benim tercihim intel'den yana olmuştur, bilgisayarlarım (notebook dahil) intel işlemcilidir. AMD'yi seçimi bana bıraktıklarında satın almıyorum, ama isteyen olursa da iyi bir kart ile destekli olmak üzere satın alıyorum. Biraz geniş konu, şimdilik bu kadar diyeyim...
Nod32'in 3ncü versiyonunu önerebilirim. Kaspersky'da iyidir, bunlar bilgisayarı kasmıyor,
norton'un bir çekiciliği var, bilgisayar jet hızında bile olsa, en yavaş hıza indiriyor...
norton ben de orjinali vardı kaldırdım dediğiniz gibi kaplumbağa hızında idi bilgisayarım...
Nod32 3. versiyona aklım yattı...
Açıklamalarınız için teşekkürler sevgili erasure...
Sırasıyla
Panda 2008 Int. Secr. (Orjinal dışında key problemi yaşarsın)
Hız ve güvenlik açısından birebir. Tek problem dediğim gibi key. Biraz parana kıyacaksın.
Kaspersky Int. Secr.
(Benim bilgisayarımda yüksek ayar seçeneklerinden dolayı takılma ve program açılışlarında tepki yavaşlamasına sebep oluyor. Güvenlik açısından daha iyi olmasına rağmen sistemi diğerlerine göre anlık olarak kasıyor.)
Nod32 v3.xx
Hiçbir kasma problemi yok. Burada olmayan yazılımlara göre daha iyi güvenlik sunuyor. Fiyat olarak diğerlerine göre fiyatı iyi veya orjin olmayan kopyalarında key problemi çıkarmıyor.
İlginiz ve alakanız için teşekkürler sevgili akınakın...
Merhaba,
Sizin sorun için birşeyler düşünmüş ve bunları da yazmıştım, ama tam gönderecektim,
bizim elektriklerde kesilince yazılanlar çöpe gitti :)
Kısaca birşeyler önereyim ama bu tip sorunlarda ilk kontrol noktası power supply (PSU) - güç kaynağı'dır. Anlık elektrik kesintileri buralara ilk hasarı verirler. Birçok kasa içerisinde de malesef iyi güç kaynakları bulunmadığından sorun oluştuğunda arızayı bulmakta zorlaşıyor. Sisteminizin içerisinde değişik parçalara, değişik volt ve watt'ta güç harcaması yapılıyor. Eğer kesinti sırasında güç kaynağı içerisinde bir sorun oluştuysa bilgisayar birleşenlerine doğru elektrik gitmiyor veya çalışma anında gücünde olası dalgalanma durumunda cihaz kapanma aşamasına geliyordur. Örneğin harddisk'inize gelen güç çalışma anında azalıyor ve cihazın doğru çalışmasını engelliyor olabilir. İşlemci fanı gibi önemli bir birleşenin çalışmaması sonucu aşırı ısınan işlemci de belli bir derecede sorun yaratıyor olabilir.
Bu tip durumlarda ben birkaç şeye bakarım ama elimde her parçanın yedeği olduğundan test etmem kolaydır. Öncelikle güç kaynağınının sorununu bulabilmek için bilgisayara gerekebilecek en az parça ile açmaya çalışırdım. Yani anakarta, ekran kartı dışında (on-board'sa sorun yok) herşeyi çıkartırdım. Bir sonraki aşamada da CD-DVD gibi birleşenlerin elektriğini keserdim. Sorunun devam edip etmediğini gözlemlerim. Eğer ram gibi önemli bir parçada sorun oluştuysa bilgisayar açıkken donmalardan bunu yakalarım.
Eğer bunları yapamayacak durumdaysanız, bir teknik servise gitmenizi önereceğim. Bu gibi durumlarda işletim sistemleri pek zarar görmezler, bunların kilitlenmesi vs donanımdaki parçalardan kaynaklanıyor.
Bunların haricinde çalışma sırasında herhangi bir beep sesinin gelip gelmediğine bakarım, bunlardan dolayı da sistem beni uyarırdı. Ayrıca güç kaynağı içindeki fanların kontrolünü yaparım, bunların da çalışmaması bir süre sonra doğru elektriğin sisteme gelmemesi de sağlayabilir.
Şimdilik önerebileceklerim bu kadar ama sorunu aşarsanız ve oturduğunuz yerde sık sık kesilmeler oluyorsa bir UPS sahibi olmanızı önereceğim. Sistemin büyüklüğüne göre alacağınız bir ups ile olası elektrik sorunlarının önüne geçebilirsiniz ve bilgisayar parçalarınıza sorun yansımamış olur. Kolay gelsin...
Teşekkür ederim.Bilgisayarı servise götürdüm ve sorunu çözdüler.Dediğiniz gibi sorun güç kaynağındanmış.
Yeni aldığım dizüstü bilgisayarımın 90 günlük norton programını kaldırararak AVG free edition kurdum,iyi mi yaptım sizce?
Yeni aldığım dizüstü bilgisayarımın 90 günlük norton programını kaldırararak AVG free edition kurdum,iyi mi yaptım sizce?
Norton'lar sistemi epeyce yavaşlatıyor, bu işi henüz çözemediler. AVG Free ise adı üstünde bir sürüm olduğundan diğer sürümlere göre biraz daha kısıtlıdır. İşe yarar ama diğerleri ile kıyaslayarak sisteminizin kullanımına göre başka sürümlere geçilebilir. Ancak virus bulaşmasını sağlayacak bir ortamınız yoksa işinizi de görecektir. Diğer versiyon ile farkları aşağıda... Bu durumda iyi bir tanesini yüklemek uygun bir çözüm olacaktır...
http://img184.imageshack.us/img184/69/snap024wj8.jpg (http://imageshack.us)
IE 6.0 kullanıyorum. Ana sayfama http://r.rklmci.com yerleşti değiştirilemiyor ve silinemiyor. Bu adres MIRC türkçe programını açıyor. İnternet seçeneklerinde güvenlikte yasak sitelere eklememe rağmen fayda etmedi. IE 7.0 yüklersem belki çözüm olur diye düşündümse de yükleme desteklenmiyor diye başarılı olamadı. Bu sorundan nasıl kurtulabilirim? Yardımlarınız için peşin teşekkürler.
http://img508.imageshack.us/img508/1522/internetseenekleriyp2.jpg (http://img508.imageshack.us/my.php?image=internetseenekleriyp2.jpg)
Sv pinky, daha önce kullandığım yöntemi aktarayım size..
Bunun için program v.s.. vardır ama.. Şu an için benim bildiğim yok.Bu şekilde kitlemelerde orada yazan ayarları registry kayıtlarından değiştirmek suretiyle bu problemden kurtuldum ben..
Öncelikle "başlat-> çalıştır"-*> buraya "regedit" yazıp registry e giriyoruz..
Gelen Kayıt Defteri Düzenleyicisi'nde "Düzel->Bul" kısmına giriyoruz.
Bul kısmına explorer da "ana sayfa" olarak ayarlanmış adresi yazıyoruz "http://r.rklmci.com/" sonra bula basıyoruz.
Öncelikle bulduğu yere iki defa tıklayarak orada bu adresi değerini "blank.htm" veya giriş sayfası yapmak istediğimiz bir adresi yazıyoruz. Burada "blank.htm" tutmazsa "http://blank.htm/" yazıyoruz.
Daha sonra "f3" e basıp bir sonrakini bulup, aynı işlemleri tekrarlıyoruz..
Bende en son bu şekilde kilitli kaldı, bende bu kısmı boş kullan olarak ayarladım bıraktım..
Sn Erasure buralarda olsa bize daha kesin bir çözüm önerirdi ama :) Sanırım sabaha kadar bekleyeceğiz.
Umarım yazdıklarım çok karışık olmamıştır, iyi geceler.
Murat ERİŞKİN
23-12-2007, 01:48
IE 6.0 kullanıyorum. Ana sayfama http://r.rklmci.com yerleşti değiştirilemiyor ve silinemiyor. Bu adres MIRC türkçe programını açıyor. İnternet seçeneklerinde güvenlikte yasak sitelere eklememe rağmen fayda etmedi. IE 7.0 yüklersem belki çözüm olur diye düşündümse de yükleme desteklenmiyor diye başarılı olamadı. Bu sorundan nasıl kurtulabilirim? Yardımlarınız için peşin teşekkürler.
http://img508.imageshack.us/img508/1522/internetseenekleriyp2.jpg (http://img508.imageshack.us/my.php?image=internetseenekleriyp2.jpg)
Bilgisayarınıza bir çeşit spyware yazılım bulaşmış.
Xoft Spyware
ad-aware 2007
a-squared spyware
Spyware Doctor
spybot s&d
spysweeper
daha birçoğu mevcut ama benim aklıma gelenler bunlar. Muhakkak güncellenmiş bir spyware programı bu sorunu çözecektir. Eğer hiçbirisi çözmez ise size tavsiyem baş belası IE'den kurtulmanızdır. Firefox 3.xx (Beta İngilizce) ya da Firefox 2.0.11 (Son sürüm Türkçe) tarayıcılarını size daha güvenli ve iyi bir çözüm olarak gösterebilirim.
1-)başlat menüsünden çalıştıra gelip regedit yazacaksın
2-)entere basacaksın
3-)karşına windows kayıt defteri çıkacak
4-)HKEY_CURRENT_USER tıkla
5-)ordan Software bul ve tıkla
6-)içinde Policies bul ve tıkla
7-)onunda içinden Microsoft içinden Internet Explorer içinden Control Panel tıkla
orda HomePage var ona çift tıkla ve şunları değiştir Değer Verisi 1 dir onu 0 yap
bunu dene pinky abim... ben denemiştim 3 kere işe yaramıştı... bilgisayarımın bir kenarına not etmiştim:D:D
1-)başlat menüsünden çalıştıra gelip regedit yazacaksın
2-)entere basacaksın
3-)karşına windows kayıt defteri çıkacak
4-)HKEY_CURRENT_USER tıkla
5-)ordan Software bul ve tıkla
6-)içinde Policies bul ve tıkla
7-)onunda içinden Microsoft içinden Internet Explorer içinden Control Panel tıkla
orda HomePage var ona çift tıkla ve şunları değiştir Değer Verisi 1 dir onu 0 yap
bunu dene pinky abim... ben denemiştim 3 kere işe yaramıştı... bilgisayarımın bir kenarına not etmiştim:D:D
teşekkürler sv guneysu :) bende üşengeçliğimden "bir yerden 0 -1 birşeyler değştireceğiz ama.." diye başlayıp bakamıyordum :)
Sn. ayyan, Sn. guneysu, Sn. akinakin
Sayenizde sorun çözüldü. Teşekkürler
Sn.Pinky, arkadaşlar birşeyler önermiş ve sorun da çözülmüş, aslında bunlar spyware sınıfında olduğundan spyboot search & destroy fazlasıyla işinizi görecektir. Ancak daha basit ve hızlı çalışan bir başka program önereceğim.
http://files3.majorgeeks.com/files/9a60f48f5298395dc0d6e0cf062d8cd7/spyware/hijackthis_sfx.exe adresinden alacağınız Hijackthis ile bu tip sorunlara 1-2 sn'de ulaşıp çözebilirsiniz, registry'de sizin yapmanız gereken adımları kendisi çözeceğinden, herkese tavsiye edebilirim...
http://img299.imageshack.us/img299/8777/snap026xi3.jpg (http://imageshack.us)
Sn.Pinky, arkadaşlar birşeyler önermiş ve sorun da çözülmüş, aslında bunlar spyware sınıfında olduğundan spyboot search & destroy fazlasıyla işinizi görecektir. Ancak daha basit ve hızlı çalışan bir başka program önereceğim.
http://files3.majorgeeks.com/files/9a60f48f5298395dc0d6e0cf062d8cd7/spyware/hijackthis_sfx.exe adresinden alacağınız Hijackthis ile bu tip sorunlara 1-2 sn'de ulaşıp çözebilirsiniz, registry'de sizin yapmanız gereken adımları kendisi çözeceğinden, herkese tavsiye edebilirim...
Sevgili Erasure,
Aslında sorunun önemli kısmı çözüldü. Artık Homepage bu dertten kurtuldu. Ancak açılışta mIRC çıkmağa devam ediyor. Sıra sizin tavsiyelerinizi uygulamaya geldi. Teşekkürler.
http://img153.imageshack.us/img153/3862/mircup2.jpg (http://img153.imageshack.us/my.php?image=mircup2.jpg)
Sn. Erasure,
Şu an spyboot search & destroy tarama yapıyor.
spyboot search & destroy 48 adet sorun buldu ve düzeltti.
Diğeri içinde http://download.sysinternals.com/Files/Autoruns.zip adresinden alacağınız autoruns'ı önereceğim, aslında diğer soruna da katkısı var, güzel bir programdır. Registry biraz karışıktır, hatalı bir anahtar silinmesinde uğraşmak gerekir. Bu programın arabirimini daha çok severim. Eğer Vista'da bunu kullanıyorsanız Admin hakları (Run as Administrator) ile çalıştırılması gerekiyor, yoksa komutları uygulayamazsınız.
http://img522.imageshack.us/img522/7131/snap028cu6.jpg (http://imageshack.us)
Bilgisayarı reset ettim. Bu görüntü açılışta çıkmaya devam ediyor. Yani IE yi çağırmadan masa üstüne çıkıyor.
http://img403.imageshack.us/img403/7990/mircud2.jpg (http://img403.imageshack.us/my.php?image=mircud2.jpg)
Bu arada alternatif olarak apple safariyi yükledim. Güzel beğendim. Hem IE den hem de firefox'tan Bookmarklarımı taşımış. Acaba ImageShack'ı da destekliyor mu? Aksi halde işime fazla yaramaz.
Sn.Pinky, aşağıdaki adreste MIRC Trojanı buldum, sisteminize böyle birşey bulaşmış olabilir, kesin birşey diyemiyorum ama bu adreste belirtilen dosyalar sistemde aranabilir. Sorunun çözümü içinde Spy Sweeper'ın kullanılması öneriliyor. İsterseniz bir inceleyin...
http://www.spywaredb.com/remove-mirc-ircfloodtrojan/
http://img341.imageshack.us/img341/3645/mircyv7.jpg (http://img341.imageshack.us/my.php?image=mircyv7.jpg)
Kutucuktan mIRC'ı kaldırdım. Nasıl save edeceğim.
Bu şekilde de bırakabilirsiniz, yani save etmenize gerek yok.
İkinci alternatif ise anahtar üzerine gelerek sağ tıklama ile silerseniz sorun gidecektir...
http://img180.imageshack.us/img180/3778/snap029dg4.jpg (http://imageshack.us)
Bu şekilde de bırakabilirsiniz, yani save etmenize gerek yok.
İkinci alternatif ise anahtar üzerine gelerek sağ tıklama ile silerseniz sorun gidecektir...
Sağ tıklamayla sildim. Şimdi reset ediyorum.çok teşekkürler.
Sn.Pinky, aşağıdaki adreste MIRC Trojanı buldum, sisteminize böyle birşey bulaşmış olabilir, kesin birşey diyemiyorum ama bu adreste belirtilen dosyalar sistemde aranabilir. Sorunun çözümü içinde Spy Sweeper'ın kullanılması öneriliyor. İsterseniz bir inceleyin...
http://www.spywaredb.com/remove-mirc-ircfloodtrojan/
Evet böyle bir trojan buldu. Üzerine gidip delete'i seçtim. Şimdi Spy Sweeper yükleniyor. %13 ü yüklendi. Yarım saat sonra bitebilir.
Sorun çözülmüş görünüyor. İnşallah hortlamaz.
Biraz detaylıca temizlik vakti gelmiş :yes: bilenen temizlik malzemeleri ile bir yerden başlamak lazım. Düzgün bir program yüklesek bile yanında gelen bir tane ıvır zıvır ile sistemlerin stabil çalışması engelleniyor. Tekrar aktif olması için programların yeniden güncellenmesi lazım, bunu da yapmazsanız sorun olacağını sanmıyorum. Kolay gelsin...
Murat ERİŞKİN
23-12-2007, 18:20
Sn. pinky son olarak paranoyaklık olarak algılayabilirsiniz ama yine de elinizdeki önemli bankacılık, msn, mail vb. şifrelerinizi özellikle sanal klavye (yeterli olmasa da windows sanal klavyesi olabilir) kullanarak değiştirmeniz ve bu şekilde kullanmanız. Ne kadar düşük bir ihtimal olsa da trojan yazılımları tehlikelidir. Özellikle de MIRC gibi güvensiz IRC kaynağını kullanan kullanıcılar, bazı kötü niyetli kişilerin farkında olmadan hedefi haline gelebilmektedirler. Benden bir tavsiye.:super::super::):)
sn pinky, sorunun devam etmesi durumunda kullandığınız mirc programının linkini veya kendisini bana gönderir misiniz?
bir zamanlar uğraşmıştım mirc le.. şu anda mirc e karşı olsamda mirc in kendi seçeneklerinden bu açılış hikayesi kapatılabiliyor diye aklımda kalmış..
sorun çözüldüyse göndermenize gerek yok.. geçmiş olsun :)
sn pinky, sorunun devam etmesi durumunda kullandığınız mirc programının linkini veya kendisini bana gönderir misiniz?
bir zamanlar uğraşmıştım mirc le.. şu anda mirc e karşı olsamda mirc in kendi seçeneklerinden bu açılış hikayesi kapatılabiliyor diye aklımda kalmış..
sorun çözüldüyse göndermenize gerek yok.. geçmiş olsun :)
Teşekkürler. Sorun çözüldü. homepage sorunu sizin ve Sn.guneysu'nun destekleriyle, mMIRC'ın diğer sorunlari ise Sn. Erasure'on destekleriyle çözüldü.
Dostlar, sadece ogrenmek icin soruyorum: Bugun evlerine gittigimiz cocugun MSN i acilmiyordu; hata mesajina tikladigimda ise pop-up blocker' iniz calisiuuur diye bi mesaj neyin gordum.. Emme, explorer'daki internet seceneklerindeki pop up blocker tiki zaten yoktu, nereden engellememiz gerektigini bilemedim. Baska nereden pop-up blocker kalkar? Bi zehmet el atiniz. tesekkurler :)
Sn. pinky son olarak paranoyaklık olarak algılayabilirsiniz ama yine de elinizdeki önemli bankacılık, msn, mail vb. şifrelerinizi özellikle sanal klavye (yeterli olmasa da windows sanal klavyesi olabilir) kullanarak değiştirmeniz ve bu şekilde kullanmanız. Ne kadar düşük bir ihtimal olsa da trojan yazılımları tehlikelidir. Özellikle de MIRC gibi güvensiz IRC kaynağını kullanan kullanıcılar, bazı kötü niyetli kişilerin farkında olmadan hedefi haline gelebilmektedirler. Benden bir tavsiye.:super::super::):)
Estagfurullah, asla öyle birşey düşünmediğim gibi böyle önerilere çok değer veririm. Bankacılk ve Finans sitelerinde daima sanal klavye kullanırım. Ayrıca IE yerine daha az kullanılan Firefox'dan işlem yaparım. İşlem bitince derhal modemi kapatarak, IP'mi silerim. Bu saydıklarım trojana önlem olmaz ama daha tehlikeli olan hırsızlara karşı iyi bir tedbirdir diye düşünüyorun. Mail sitelerine gelince tedbirli değilim. Hotmail'i hiç sevmem. Favorim Gmaildir. Mecbur kalmadıkça chat de yapmam. İlgi ve yardımlarınıza teşekkür ederim.
Dostlar, sadece ogrenmek icin soruyorum: Bugun evlerine gittigimiz cocugun MSN i acilmiyordu; hata mesajina tikladigimda ise pop-up blocker' iniz calisiuuur diye bi mesaj neyin gordum.. Emme, explorer'daki internet seceneklerindeki pop up blocker tiki zaten yoktu, nereden engellememiz gerektigini bilemedim. Baska nereden pop-up blocker kalkar? Bi zehmet el atiniz. tesekkurler :)
Registry den kaldırılabilir :) Sn Erasure'n verdiği programları kullanarak uğraşmadan sorun çözülebilir :)
Sorunu şöyle bir okudum ve hızımı alamadım birkaç kez okudum. Ancak işin içinden çıkamadım. Bir kere msn messenger kullanılıyorsa bununla pop-up blocker'ın pek ilgisi yok. Zaten içerisinde de yapılabilecek bir ayar bilmiyorum. Ama IE'de bu ayarlar var. Bunun haricinde IE'ye yüklü toolbar'lar kullanılıyorsa bunlarda engelleme yapabiliyor. Örneğin bendeki IE 7'nin içerisindeki pop-up blocker haricinde google'un toolbarında da bir engelleyici var ve birbirinden bağımsız çalışıyor.
Registry'deki anahtarı aşağıda gösterdim. Bu anahtar 0 veya 1 ile çalışır, buradan değiştirmeniz durumunda sorun kalkacaktır. Bunlara rağmen sorun devam ediyorsa, ekranın görüntüsünü bir ara gönderirseniz yeni yorumlarda bulunabiliriz. Kolay gelsin...
http://img175.imageshack.us/img175/1080/snap030hx4.jpg (http://imageshack.us)
Hort.. :D
geçmiş olsun abi.
Bu arada neler öğreniyoruz..
Başta sevgili Erasure olmak üzere, yardımı geçen tüm arkadaşlara sevgiler.. Teşekkürler..
Hort.. :D
geçmiş olsun abi.
Bu arada neler öğreniyoruz..
Başta sevgili Erasure olmak üzere, yardımı geçen tüm arkadaşlara sevgiler.. Teşekkürler..
Teşekkürler sevgili KUTERO. Bu topik başına sorun gelmeyenlere de eğitici oluyor.
Sağolsunlar katkıda bulunanlar.
pc bazi videolari oynatmamaya basladi yeni codek istiyor her halde
nerden bula bilirim soyle iyi isimi gorecek codek
tesekkurler:)
K-lite en kapsamlısı http://www.free-codecs.com/download_soft.php?d=4021&s=95 adresinden
alabilirsin. Mevcut sürüm 3.5.7 olarak geçiyor.
K-lite en kapsamlısı http://www.free-codecs.com/download_soft.php?d=4021&s=95 adresinden
alabilirsin. Mevcut sürüm 3.5.7 olarak geçiyor.
tesekkurler dostum sag olasin:he:
Murat ERİŞKİN
26-12-2007, 19:42
VLC media Player. benim favorim. DivX görüntüler dahil tanımadığı format ve codec yok diyebilirim. Altyazı desteği de var.:super::super:
cole 2k codec i de ben tavsiye ederim..
vista codec pack ve k-lite mega codec pack softpedia.com sitesinden en çok download edilen iki codec pack
Videoların ihtiyaç duyduğu codecleri belirlemek için gspot (http://www.headbands.com/gspot/gspot221.rar) programını kullanabilirsiniz...
Merhaba, dahili bir hdd yi laptop a bağlayabilir miyiz acaba?
Ben yine hdd yi bozduğumu düşünmeye başladımda, bilgisayar windows logosunun gelmesi gereken yere kadar açılıyor- sonra ekran simsiyah..
Diğer hdd'm çalıştı, ama onda da pardus var.. Aynı anda ikisini çalıştırmayı başaramadım - bende eğer mümkünse laptopa hdd nin içndekileri atıp, diğerine sıfırdan xp kurmayı düşünüyorum..
Şimdiden teşekkürlerr
Merhaba, dahili bir hdd yi laptop a bağlayabilir miyiz acaba?
Ben yine hdd yi bozduğumu düşünmeye başladımda, bilgisayar windows logosunun gelmesi gereken yere kadar açılıyor- sonra ekran simsiyah..
Diğer hdd'm çalıştı, ama onda da pardus var.. Aynı anda ikisini çalıştırmayı başaramadım - bende eğer mümkünse laptopa hdd nin içndekileri atıp, diğerine sıfırdan xp kurmayı düşünüyorum..
Şimdiden teşekkürlerr
Sıkıntılı bir durum, notebook'a bunu bağlamak zor ve uğraştırıcıdır, çünkü HDD'yi dışarıdan bağlayamazsın, harddisk usb aracılığı ile bağlanacak ve notebook'taki işletim sistemi destekliyorsa bilgiler buraya aktarılabilir. En iyimse çözüm bunu bir başka masaüstü bilgisayara bağlamaktan geçiyor veya bir harddisk satınalmaktan...
Diğer çözüm ise CD'den çalışan bir işletim sistemi ile masaüstündeki harddiskler arasında verilerin bir yerden diğerine alınması ile yapılabilir. Eğer destekliyorsa Windows'un Live USB versiyonu ile bilgisayar USB'den çalıştırılabilirse, bu hareketler yapılabilir.
Öte yanda harddisk'in bozulması pek olası değil, windows logo'suna kadar çalışan bir sistemde, işletim sisteminin bozulması gerçekleştiğinden donanımsal sorun görünmüyor. Tekrar windows'un yüklenmesine çalışılmalı ama bunu yaparken sistemin repair veya tamir seçeneği ile güncellenmesinde yarar var, bu durumda eski sistemin üzerine yeniden yüklenen kurulum sonucunda sistemin çalışması gözlemlenmelidir. Eğer repair sonuç vermiyorsa clean install (temiz kurulum) yapılmalı ve kesinlikle içerisinin formatlanmadan olduğu gibi kalması sağlanmalıdır. Sonuçta biraz maceralı bir konu, kolay gelsin...
Sıkıntılı bir durum, notebook'a bunu bağlamak zor ve uğraştırıcıdır, çünkü HDD'yi dışarıdan bağlayamazsın, harddisk usb aracılığı ile bağlanacak ve notebook'taki işletim sistemi destekliyorsa bilgiler buraya aktarılabilir. En iyimse çözüm bunu bir başka masaüstü bilgisayara bağlamaktan geçiyor veya bir harddisk satınalmaktan...
Diğer çözüm ise CD'den çalışan bir işletim sistemi ile masaüstündeki harddiskler arasında verilerin bir yerden diğerine alınması ile yapılabilir. Eğer destekliyorsa Windows'un Live USB versiyonu ile bilgisayar USB'den çalıştırılabilirse, bu hareketler yapılabilir.
Öte yanda harddisk'in bozulması pek olası değil, windows logo'suna kadar çalışan bir sistemde, işletim sisteminin bozulması gerçekleştiğinden donanımsal sorun görünmüyor. Tekrar windows'un yüklenmesine çalışılmalı ama bunu yaparken sistemin repair veya tamir seçeneği ile güncellenmesinde yarar var, bu durumda eski sistemin üzerine yeniden yüklenen kurulum sonucunda sistemin çalışması gözlemlenmelidir. Eğer repair sonuç vermiyorsa clean install (temiz kurulum) yapılmalı ve kesinlikle içerisinin formatlanmadan olduğu gibi kalması sağlanmalıdır. Sonuçta biraz maceralı bir konu, kolay gelsin...
Teşekkür ederim :) Pardus tan sorunlu hdd yi görmeyi başardım.. Normal çalışan diğer hdd m de pardustan windows klasörlerini ve içeriğini rahatlıkla görebiliyorum..
Hata verende ise şu şekilde 2 uyarı çıkıyor, yinede içerideki klasörlere henüz ulaşamadım :)
http://img134.imageshack.us/img134/6003/80724994of2.png
http://img138.imageshack.us/img138/3390/93097594dx3.png
Bu bilgisayarlar benim için tam bir macera zaten :)
Teşekkür ederim :) Pardus tan sorunlu hdd yi görmeyi başardım.. Normal çalışan diğer hdd m de pardustan windows klasörlerini ve içeriğini rahatlıkla görebiliyorum..
Hata verende ise şu şekilde 2 uyarı çıkıyor, yinede içerideki klasörlere henüz ulaşamadım :) Bu bilgisayarlar benim için tam bir macera zaten :)
Selam, Pardus'u kullanmadım ama ekran görüntülerinden ne olduğu belli oluyor. Kullandığınız klasörlere verdiğiniz Türkçe isimlerden dolayı buralara ulaşamıyor. Hatayı gidermek içinde birkaç öneride bulunmuş, windows içerisinden chkdsk'i 2 kez çalıştırın diyor ama windows olmadığından bunu komut satırından yapmak lazım bu da mümkün ama CD'den işletim sistemi ile açarak yapabilirsiniz. Genellikle bunu aşamadığından sorun devam edebilir.
Sonuçta; kurtabildiğiniz veriyi kurtarın ve disk üzerinde birkaç parça yaparak verileri başka yere, işletim sistemini başka yere yükleyin. Ben 3 disk ve 8 partition ile bilgisayarı kullanırım, başıma bir sorun hiç gelmedi. Hatta yapabilirseniz ufak kapasiteli 80 gb filan bir disk alın ve sadece verileri orada tutun. İşletim sistemi sorunlarında başınız ağrımamış olur. İyi akşamlar...
Teşekkür ederim, esasında hdd 2 parça halinde .. 20 ye 54..
Ben önemli bilgiler nası olsa D klasöründe diye sallamıyordum, ki içinde benim için önemli olan 2 dosya vardı.. Diğerlerini 2-3 gün önce DVD'ye kopyalamıştım..
Demekki neymiş, hdd ye de güvenmeyecekmişim :)
Tekrar teşekkürler, iyi akşamlar
cd ile boot ettim,hdd mde c sürücüsünü hiç okumuyordu, bende c yi feda edip d yi kurtardım şimdilik :) umarım sorun tekrarlamaz, teşekkürler sn Erasure :)
Bu arada verilen chkdsk komutu pek işe yaramadı, sorun çok fazlaymış - hepsini beraber düzeltemezmiş - napalım :)
İYİ GECELER ARKADAŞLAR DOSYAYI GİZLİ YAPTIM TAMAM DİYİNCE KAYBOLDU ŞİFRE İSTER SANDIM İSTEMEDİ ::grrr::grrr::grrr::grrr: AMA DOSYAYI NASI BULACAĞIMI BİLMİYORU:notr::notr::notr::notr::notr::notr::: BİLGİSİ OLAN VARSA TEŞEKKÜRLER:yes::yes::yes::yes::yes::yes:
Sayın Antikor
Bilgisayarım’dan girin, araçlar menüsünde klasör seçeneklerini tıklayın, görünüm menüsündeki gizli dosya ve klasörleri göster yazılı kutucuğun içini tıklayıp doldurun, uygula ve tamamı onaylayın, dosyanızı bulabilirsiniz. Sonra aynı yerdeki varsayılanı onaylayarak ya da işaret koyduğunuz kutucuğun içini temizleyerek varsayılan (gizli dosyaların gizlendiği) duruma dönebilirsiniz.
Herkese selam,mail adresime birileri tarafından zincirleme mail atılıyor.Bazen mail sayısı 30-50 ye çıktığı oluyor.Ben tercih seçeneğini işaretleyip önemsiz sekmesine basıyorum fakat nafile, sonra aynı mailler gelmeye devam ediyor.Bu mail sorunumu kökten nasıl halledebilirim.Ekran görüntüsü aşağıda.
http://img339.imageshack.us/img339/889/mailtg6.jpg
Herkese selam,mail adresime birileri tarafından zincirleme mail atılıyor.Bazen mail sayısı 30-50 ye çıktığı oluyor.Ben tercih seçeneğini işaretleyip önemsiz sekmesine basıyorum fakat nafile, sonra aynı mailler gelmeye devam ediyor.Bu mail sorunumu kökten nasıl halledebilirim.Ekran görüntüsü aşağıda.
http://img339.imageshack.us/img339/889/mailtg6.jpg
Kullandığın mail programını söylersen, çözüm varmı bakarız. Bazı programlar buna izin veriyor, bazıları ise daha sade tasarımdan dolayı bunu yapamıyorlar. Aslında iyi bir mail programı ile message rule yapılması gerekiyor. Message Rule olayında falanca adresten gelen tüm mailleri otomatik silmek için bir ayar belirtilir ve bir daha bu mesajlar görmezsiniz.
Aşağıda Outlook Express içerisinden bir tane yarattım.
http://img295.imageshack.us/img295/6716/snap012mi6.jpg
Aşağıdaki adımda mesajın konu kısmında belli bir kelime geçerse, bunu silecek şekilde bir tanımlama yaptım.
http://img184.imageshack.us/img184/1293/snap013kr4.jpg
Bu ise mesajların geldiği internet sitesini bloke edecek bir başka opsiyon. Biraz kurcalanırsa, çok güzel özellikler ayrlanabilir. Outlook Express için verdiğim bu ayarlar, Vista'da daha farklı ve microsoft'un ofis paketindeki Outlook için daha da farklı, ofis setindeki outlook'ta bu işi iyice abatmışlar, değişik bir sürü ayara izin veriyor. Yukarıda anlattıklarımı uygulayarak 100'lerce mail rule yaratılabilir. Kolay gelsin...
http://img183.imageshack.us/img183/5526/snap014ts5.jpg (http://imageshack.us)
slm arkadaslar
sanal ortamda onemli dosyalarimi saklaya bilecek ,her yerden ulasa bilecegim bir depo ariyorum
boyle bir sey mumkun mu
slm arkadaslar
sanal ortamda onemli dosyalarimi saklaya bilecek ,her yerden ulasa bilecegim bir depo ariyorum
boyle bir sey mumkun mu
Mümkün sevgili BOZOK. Ama şu an elimde adres yok. Bulursam yazarım.
http://rapidshare.com/ ye 100mb lık dosyaları upload edebilirsiniz.. sonra istediğiniz yerden tekrar indirebilirsiniz....
unutmadan üye değilsen 1 ay sonra siliniyor...
bunun gibi bir kaç site daha var
bir tane usb bellek alın cabinizde taşıyın bence.. o kadar uğraşmaya gerek yok.. nasılsa sadece siz ulaşacaksınız.. 8-16gb likler çıkmış.. alın onlardan bir tane.. tüm her şey cebinizde...
2 gündür internet bağlantısında sorun yaşıyorum. Hiçbir browser bağlantı yapamıyor. İnternette sorun yok çünkü başka bilgisayar aynı hatta kusursuz çalışıyor. Bulabildiğim tek çare sistem geri yükleme. Geri yükleyince herşey normal. Virüs taramaları da yapmaktayım. Formatlama dışında bir kesin bir çözüm olabilirmi? Bilgisayarı hiç kapatmamak da bir çözüm galiba :) Ama her gece elektrikler kesiliyor. :grrr:
Satın Erasure kullandığım mail adresi hotmail.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
slm arkadaslar sanal ortamda onemli dosyalarimi saklaya bilecek ,her yerden ulasa bilecegim bir depo ariyorum boyle bir sey mumkun mu
Depo konusunda birkaç öneri gelmiş, bunları kullanmak sorun değil ama sorun güvenilir olup olmaması, çünkü büyük ihtimalle ücretsiz bir kullanım olacağından gönderilecek dosyaların saklanma süreleri var. Birçoğu 30 gün ile bunu sınırlıyor. Genel olarak 100MB ile 1GB'lık sınırlarda dosya gönderimine izin veriyorlar. Ama en önemlisi gönderilecek dosya için bir UPLOAD durumu olacağından ve ADSL'in hızı ile bunun ilgisi olduğundan; dosyaların büyük olması durumunda saç-baş yolduracak süreler oluşabilir. Hatta büyük dosyalarda yarı yolda server sıfırlayacak ve gönderme işlemini birkaç kez tekrarlayacaksınız. Bu işler için "Free File Hosting" lafı geçen siteleri inceleyebilirsiniz. Çok sık kullanmam ama arasıra ihtiyaç olursa diye denediklerim var, isterseniz bir inceleyin...
http://myfreefilehosting.com/
http://www.filefactory.com/
Satın Erasure kullandığım mail adresi hotmail.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Hotmail ise anlattıklarımı uygulayamazsınız, hotmail'i outlook içerisinden eskiden tanımlıyordum ama bu hizmeti kaldırdılar. Bu yüzden hotmail'in içerisinden (internet üzerinden çalışan sistem) yapılabilecek sınırlamalar haricinde fazla şansınız malesef yok. Diğer yanda anlattıklarımı uygulayacak bir başka email hesabı ile bunu yapabilirsiniz. Bu hesabınızın POP destekli olmasında yarar var. ADSL kullanıcısı iseniz size ttmail.com uzantılı bir hesabı açacaklardır. Bunu kullanabilir ve outlook/windows mail vs programlar içerisinden anlattıklarımı yapabilirsiniz.
Kötü bir öneri olarak hotmail içerisinde mail forward özelliği var; Türkçesi ile hotmail'e gelen mesajların bir başka adrese gönlendirilmesi, ancak bunun yapılması için yukarıdaki POP destekli hesaba ihtiyaç var.
Sonuçta; hotmail'e gelen bütün postalar bu yeni adrese yönlendirilir ve burada da size detaylıca anlattığım bir message rule tanımlanır, sonrada gereksiz mesajların otomatik silinmesi sağlanır. Umarım yardımcı olabildim.
Bu arada Hotmail'de Mail Forward işi Options altındadır. Kolay gelsin...
http://img246.imageshack.us/img246/4140/snap059vb3.jpg (http://imageshack.us)
Bir arkadaşım 64bitlik vista almak istiyor.32 bite göre ne farkı var,tavsiye edermisiniz?Şimdiden teşekkür ederim.
Bir arkadaşım 64bitlik vista almak istiyor.32 bite göre ne farkı var,tavsiye edermisiniz?Şimdiden teşekkür ederim.
Aralarındaki farklar aşağıdaki adreste; ancak 64bit için buna uygun bir işlemcisinin olması gerekiyor. Bunun haricinde eğer işlemcisi uygunsa bile ne tür bir iş yaptığı da önemlidir. Sadece internet, ofis seti vs ise buna gerek yok. Ayrıca donanım parçaları için 64 Bit'lik sürücüleri de bulabilmesi gerekiyor. Bu çok önemli bir detay, çünkü her üreticinin 64Bit'lik sürücü desteği yok. Sonuçta Vista Ultimate 64 Bit kullanıyorum ve bluetooth hariç her ürünü kullanabiliyorum. Bu ürüne ait driver'ı bir türlü bulamadım.
http://www.microsoft.com/turkiye/girisimci/products/64biturun.mspx
VLC media Player. benim favorim. DivX görüntüler dahil tanımadığı format ve codec yok diyebilirim. Altyazı desteği de var.:super::super:
Oldukça kullanışlı bende tavsiye edebilirim
2 gb'tan büyük iso dosyalarını dvd ye yazdıramıyorum.. Bunun için udf formatını mı ne seçmem gerekiyormuş.. veya dosya formatı öyle olmalıymış..
Bugüne kadar karşılaştığım bir sorun değil, acaba Nero ile 2 gb'tan büyük iso dosyalarını nasıl dvd ye yazdırırım ?
saygılar
http://images.kaspersky.com/de/support_new/addurl_web7(de).gif
Ekstra bir hata kodu verirse buraya bir ekran görüntüsünü verebilirseniz birşeyler yorumlayabiliriz. Ancak ya kaspersky'da bir sıkıntı var yada bir şekilde hatalı kurulum gerçekleşiyor. Belki de sürümü yükseltmeniz gerekebilir. Sürümün kaldırılıp, tekrar yüklenmesi sonrasında durumun düzelmesi; sizden kaynaklanan bir durumun olmamasına işaret gibi, eğer sorunu 2nci kez yükleme ile aşabiliyorsanız kesinlikle bir program hatası var diyebilirim. Öte yanda Kaspersky içerisindeki bütün Trust Site bölümlerine hisse.net'i ekleyerek şansınızı denemenizi önereceğim. Uzaktan yardımım şimdilik bu kadar...
Yukarıdaki alıntılara konu olan engelleme yeniden başladı... Bunu neden tekrar etti anlayamadım oysaki başka hiçbir siteye yapmıyor. hisse.net'e tıkladığımda hangi sayfası olursa olsun aşağıdaki ileti çıkıyor ve kasperskyı disable etmez isem bu siteye giremiyorum.
sayın erasure o sayfayıda ekliyorum saygılar.
Kaspersky Internet Security 7.0
The requested URL http://www.hisse.net/forum/showthread.php?p=2052689 is forbidden
riginally Posted by alt_yil View Post
saygılar
cevap
Kendim kasperesky kullanıyorum ve aynı sorun bende de vardı ebeveyin
kontrolü disable edersen sorunsuz kullanabilirsin
Arkadaşlar p4 1.8ghz işlemcim var yarın p4 3.0 ghz ile modifiye edeceyim ama windows u tekrar kuracakmıyım o konuda bilgim yok . tekrar kurulum yapmam gerekirmi bilgisi olan arkadaşım varsa paylaşabilirmi . Bilgiye göre verilerimi yedekleyeceyim
cem ozgur
07-01-2008, 21:25
Arkadaşlar p4 1.8ghz işlemcim var yarın p4 3.0 ghz ile modifiye edeceyim ama windows u tekrar kuracakmıyım o konuda bilgim yok . tekrar kurulum yapmam gerekirmi bilgisi olan arkadaşım varsa paylaşabilirmi . Bilgiye göre verilerimi yedekleyeceyim
3-4 hafta önce p4 1.3ghz işlemcimi 3.0ghz işlemci ile değiştirdim ve ne yazık ki windows'u yeniden kurmak durumunda kaldım. Yedekleyebildiğiniz kadar yedeklemenizi öneriririm.
Harddiskinizi değiştirmediğiniz ve zarar vermediğiniz sürece hiçbirşey yapmanıza gerek yoktur.
ULUSCUTURK
07-01-2008, 21:41
slm arkadaşlar bilgisayarımda güvenlik açığı var hiç bir şey indirmediğim halde her ay 4veya 5 gb indirilmi şgözüküyor ve adsl faturası normalden fazla geliyor bi kaç kişiye sordum bilgisayarda trojan olabileceğini söylediler siz ce problem nedir nasıl çözebilirm yardımcı olursanız sevinirim
slm arkadaşlar bilgisayarımda güvenlik açığı var hiç bir şey indirmediğim halde her ay 4veya 5 gb indirilmi şgözüküyor ve adsl faturası normalden fazla geliyor bi kaç kişiye sordum bilgisayarda trojan olabileceğini söylediler siz ce problem nedir nasıl çözebilirm yardımcı olursanız sevinirim
Daha büyük bir ihtimalle wireless modem kullanıyorsanız ve şifre tanımlamadıysanız veya biriyle şifrenizi paylaştıysanız veya şifreniz kırıldıysa başka bir bilgisayar/bilgisayarlar sizin internetinizi kullanıyor olabilir.
ULUSCUTURK
07-01-2008, 21:59
Daha büyük bir ihtimalle wireless modem kullanıyorsanız ve şifre tanımlamadıysanız veya biriyle şifrenizi paylaştıysanız veya şifreniz kırıldıysa başka bir bilgisayar/bilgisayarlar sizin internetinizi kullanıyor olabilir.
yok dostum normal kablolu modem kullanıyorum
adaware denedim bulguard denedim olmadı
gerçekten sorun büyük gözüküyor format attım olmadı
Bir de şu var ki. MSN vb iletişim cihazlarından görüntülü görüşme veya vdeo sitelerinden video izliyorsanız zaten yüksek miktarda data aktarımı nedeniyle kotanız dolacaktır. Format atmanıza rağmen durum düzelmediyse ancak bu tür bir veri aktarımı vardır. İllaki bişeyler indirmenize gerek yoktur. Internette önemli olan veridir.
riginally Posted by alt_yil View Post
saygılar
cevap
Kendim kasperesky kullanıyorum ve aynı sorun bende de vardı ebeveyin
kontrolü disable edersen sorunsuz kullanabilirsin
teşekkür ederim sayın tsalci konu hakkındaki tecrübenizden faydalandım ve sorun halloldu.
saygılar
yok dostum normal kablolu modem kullanıyorum
adaware denedim bulguard denedim olmadı
gerçekten sorun büyük gözüküyor format attım olmadı
her türlü bilgisayar güvenliğini kaspersky tam olarak yapıyor açık varsada bulur ve halleder.
korkmadan kullanabileceğiniz tek virüs programı kasperskydır tek geçerim.
ULUSCUTURK
08-01-2008, 20:40
her türlü bilgisayar güvenliğini kaspersky tam olarak yapıyor açık varsada bulur ve halleder.
korkmadan kullanabileceğiniz tek virüs programı kasperskydır tek geçerim.
sağolasın dostum teşekkür ederim bi deneyeceğim
DVD sürücüsüne DVD film yerleştirdiğimde görmüyor,daha öncesinde böyle bir sorunum yoktu.Neden kaynaklandığını bir türlü bulamadım..
DVD sürücüsüne DVD film yerleştirdiğimde görmüyor,daha öncesinde böyle bir sorunum yoktu.Neden kaynaklandığını bir türlü bulamadım..
Birkaç durum olabilir;
ilk durumda DVD'lerdeki bölge kodu devreye girerek, son bölge'de kilitlenmiş ve buna bağlı olarak takılan dvd'nin bölge kodu uyumsuzluğu olabilir. Diğer durumda da belki DVD'nin yerleştirildiğinde otomatik çalışması gereken program devreden çıkarak, yerine bir başka ilgisiz program gelmiş olabilir. Bir başka sorun da DVD'nin Autorun (otomatik çalışma) özelliğinin kapalı kalması şeklinde birkaç şey kontrol edilebilir. Kolay gelsin...
Murat ERİŞKİN
13-01-2008, 23:37
Benzer bir sorun da bende var. Bazı DVD yada CD leri görmüyor. İşin aslı CD/DVD seçiyor. Sorun okuyucu kafada olabilir diye düşünüyorum. Sizin probleminiz de bundan kaynaklı olabilir.:)
bilgisayarım açılırken I name dll girmek sorunu çözer diye bir yazı çıkıyor bunu nasıl yapabilirim.bilgisayarımın orjinal xp mi olduğunu bilmiyorum nasıl anlarım.kacak yazılım kullanıyor olabilirsiniz uyarısı var
Bilgisayarınızı yavaşlatan 5 program
Bilgisayarınızı can çekiştiren 5 program yapılan anket neticesinde belirlendi.
Hantal programlar. İngilizce'de bu tür programlara "Elephantware" adı veriliyor. Adından da anlaşılabileceği gibi bu programlar yepyeni bilgisayarınızın size yavaş, çok yavaş, aşırı yavaş çalışıyor gibi görünmesine neden oluyorlar ve o kadar para verip en son model işlemcili bir bilgisayar aldığınızda "hiçbir değişiklik görmüyorum, yandı, gitti paralar" gibi düşüncelere kapılmanıza yol açıyorlar.
Zaman zaman çalışırken "ekranın donmasına" neden oluyorlar. Sistem kaynaklarını inanılmaz bir savurganlıkla harcıyorlar. İki de bir ekrana daha yeni, daha güncel ve daha hantal yeni bir versiyonun çıktığına dair uyarı kutuları görüntülüyorlar. Peki bu uygulamalarla hayatımızı karartmaya devam etmek zorunda mıyız?
Download.com'un anket sonuçlarına göre suçlu 5 program belirlendi;
Acrobat Reader
Hayatımızın önemli bir parçası haline gelen PDF formatının geliştiricisi olan bu program tek bir işe yarıyor: PDF görüntülemek. Ve bunu da sistemi son derece zorlayarak yapıyor. Neredeyse iki ayda bir yeni bir versiyon çıkarıp sisteme kurmanız gerektiği konusunda uyarılar görüntülüyor. Zaman zaman sorunlu olarak yüklenen veya hiç yüklenmeyen eklentileri yüzünden sistemi kilitleyebiliyor. Tüm bunlar, alt tarafı bir sayfalık bir belge görüntülemek için!
iTunes
Apple'a sormak gerekli. Alt tarafı tüm görevi medya yönetimi ve çalması olan bir uygulamayı bu kadar hantal yapan şey nedir? Gün geçtikçe daha da karmaşıklaşıyor, yüklemesi uzun sürüyor, görüntüsü çirkinleşiyor ve bellekte aşırı yer işgal ediyor. Güzel, dört dörtlük bir alternatifi de yok işin kötüsü.
Real Player
Real Player doğru adımları atmış olsaydı YouTube kadar popüler bir sistem olabilirdi. Onun yerine elimize herkesin nefret ettiği, sistemine yüklemek bile istemediği bir medya formatını destekleyen oynatıcı kaldı. Sürekli olarak ekranda uyarı kutuları görüntülemesi, size Rhapsody ve SuperPass satmaya çalışması da Real Player'ı kullanıcıların uzak durması gereken bir program haline getiriyor.
Internet Explorer
Tüm zamanların en büyük kavgasına hoş geldiniz. Hangi tarayıcı? Internet Explorer mı? Yoksa alternatifleri mi? IE 7.0 kesinlikle IE 6.0 sürümüne göre daha iyi, ancak bu bile programın itici yönlerini gizlemeye yetmiyor. Kavga devam edecek gibi görünüyor ama en azından eğer IE'den bıktıysanız Firefox kullanmayı deneyebilirsiniz.
Microsoft Outlook
Acaba Microsoft'un 2008'li yıllara geldiğimizden haberi var mı? Hem GMail hem de Yahoo Mail Microsoft'un en gözde e-posta uygulamasından daha hızlı çalışıyorlar hem de daha faza özellik içeriyorlar. Özellikle günümüzün en önemli derdi olan spam filtreleme konusunda da zayıf bir grafik çizen Outlook işyerinde kullanım aşamasında da gerek organizasyon gerekse zaman yönetimi konusunda kullanıcıların başına derde sokup duruyor. Oysa amacı onlara yardımcı olmak, hayatlarını kolaylaştırmak.
Yine Microsoft ürünü olan Outlook Express ya da Vista ile beraber gelen Windows Mail kullanarak problemlerinizin çoğunu çözebilirsiniz.
CHIP
15.Ocak.2008 11:46:22
http://www.samanyoluhaber.com/haber-87633.html
Bilgisayarınızı yavaşlatan 5 program
Bilgisayarınızı can çekiştiren 5 program yapılan anket neticesinde belirlendi.
Acrobat Reader
iTunes
Real Player
Internet Explorer
Microsoft Outlook
CHIP
15.Ocak.2008 11:46:22
http://www.samanyoluhaber.com/haber-87633.html
Hiç birini kullanmıyorum. Çünkü altyernatifleri daha iyi.
Grandmaster
16-01-2008, 14:02
yahu benim 3 gundur bir sorunum var.
evde wireless baglantım var...
modemde sorun yok ama sık sık baglantım kopuyor..sag alt köşedeki baglantı simgesini tıklayıp onar deyince duzeliyor hemen ama cok kısa bir sure baglantı kopuyor..
ama o sırada kablosuz agları goster e tıklayınca baglantılar içinde benim modemi zaten (mukemmel) goruyor oluyor.
bu arada,haftsaonu kesilme sıklıgı baya azalmıstı ama gene basladı..hem baglantı şifresi hem de mac şifresi kullanıyoruz ama dısardan birinin baglanmaya calısmasıyla alakalı olabilir mi ki?
benim anladıgım sorun bilgisayarda ama bu sorun ne olabilir acaba?
bir ek..alakası var mı bilmiyorum ama sol alt köşede de sayfa acılınca "bitti ama sayfada hatalar olustu" gibi bir yazı oluyor
merhabalar..Sn. Erasure galiba siz yardımcı olacaksınız gibi geliyor tekrar:)
yukarıdaki sorunum aylar once olmuştu ve siz olas cozumleri soylemiştiniz.
ben pek beceremedim çözmeyi ama ilginc birşey olmuştu
bilgisayarın RAM imi degiştirdim o sıra-1gb a yukselttim (lap top) ,bahsettiğim sorunlar ilginc bi şekilde ortadan kalkmıştı.
şimdi tekrar başladı ama bana gore garip birşeyi buldum gene
baglantı hızım 54 mbps den 1 e düşüyor ve resmen kopuyorum.veri gelmiyor vs..bu sırada ben "onar" yerine "kablosuz agları goster" e tıklıyorum,liste cıkıyor onume ve sadece "refresh" ediyorum..baska hicbişey ve baglantı tekrar 54 oluyor veri akışı saglanıyor...
bir de şu var..gündüz yuzeysel matriks ve derinlikli IBS acık..seans bittikten bir sure sonra bunları kapatıyorum...ve ilginc bir şekilde(bana gore ilginc tabi :) ) baglantım kopmuyor..ya da 2 saatte bir kopuyor mesela...
halbuki bu programlar acıkken 10-15 dakikada bir kopuyor..
ne dersiniz tüm bunları topladıgımızda ,üzerimde büyü mü var acaba:he:
çözüm ne olabilir?saygılar...
merhabalar..Sn. Erasure galiba siz yardımcı olacaksınız gibi geliyor tekrar:)
yukarıdaki sorunum aylar once olmuştu ve siz olas cozumleri soylemiştiniz.
ben pek beceremedim çözmeyi ama ilginc birşey olmuştu
bilgisayarın RAM imi degiştirdim o sıra-1gb a yukselttim (lap top) ,bahsettiğim sorunlar ilginc bi şekilde ortadan kalkmıştı.
şimdi tekrar başladı ama bana gore garip birşeyi buldum gene
baglantı hızım 54 mbps den 1 e düşüyor ve resmen kopuyorum.veri gelmiyor vs..bu sırada ben "onar" yerine "kablosuz agları goster" e tıklıyorum,liste cıkıyor onume ve sadece "refresh" ediyorum..baska hicbişey ve baglantı tekrar 54 oluyor veri akışı saglanıyor...
bir de şu var..gündüz yuzeysel matriks ve derinlikli IBS acık..seans bittikten bir sure sonra bunları kapatıyorum...ve ilginc bir şekilde(bana gore ilginc tabi :) ) baglantım kopmuyor..ya da 2 saatte bir kopuyor mesela...
halbuki bu programlar acıkken 10-15 dakikada bir kopuyor..
ne dersiniz tüm bunları topladıgımızda ,üzerimde büyü mü var acaba:he:
çözüm ne olabilir?saygılar...
Donanımsal sorunla, programların pek bir ilgisi yok ama sizdeki programı (matriks) kullanmadığımdan programın detaylarını bilemiyorum. Wireless için durum çok değişken, çünkü çevresel faktörler kablosuz'un kalitesini çok etkiliyor. Ram'in yükselmesi programın sorunsuz çalışması için iyi bir çözüm, genellikle de bilgisayarın cırcır böceği gibi ötmesini engelliyor. Tabii bunun da çözümü biraz takviye'den geçiyor.
Kablosuz'da ise çevrede birkaç sinyal varsa ve sinyallerden birisinin zayıf gelmesi sonucunda sistem daha güçlü olan sinyale yöneliyor. Bu benim de sıkça başıma geliyor. Ancak modem'e yakın kullandığımda sorun oluşmuyor.
Yine varsayım olarak; sürekli veri akışı sırasında belki programın içerisinden bağlantıya müdahale edebilecek ayarlar olabilir. Bunları kontrol edebilirsiniz. Bilgisayar içerisinden de eğer ihtiyacınız yoksa diğer wireless bağlantılarına ait ayarları iptal ederek tek bir bağlantı bırakmayı deneyebilirsiniz. Bu durumda zayıf sinyalden diğer bağlantıya atlayıp, yeniden IP vs almak için vakit harcamamış olursunuz. Şimdilik bunları önerebiliyorum.
Grandmaster
16-01-2008, 15:58
Sn. Erasure cok teşekkurler.
balıkadam
17-01-2008, 21:15
Sayın Erasure kullandığım matrikste bir problemim var program açılıyor ama veri gelmiyor. C nin içindeki mtx dosyaları sidim ama değişen bişey olmadı. yardımcı olursanız sevinirim.
merak ettim su youtube nin ne kadar bir kapesitesi var hergun binlerce video yukleniyor
tesekurler
Sayın Erasure kullandığım matrikste bir problemim var program açılıyor ama veri gelmiyor. C nin içindeki mtx dosyaları sidim ama değişen bişey olmadı. yardımcı olursanız sevinirim.
Matriks konusunda malesef hiçbir bilgiye sahip değilim;
yardımcı olamayacağım...
Bilgisayarınızda Java (jre-6u3-windows-i586-p-iftw ya da "java virtual machine" MSJavWu) kurulu değilse bu durumu yaşayabilirsiniz.Bunları kurup deneyin.Sanırım düzelecektir.
balıkadam
18-01-2008, 13:04
Matriks konusunda malesef hiçbir bilgiye sahip değilim;
yardımcı olamayacağım...
Bilgisayarınızda Java (jre-6u3-windows-i586-p-iftw ya da "java virtual machine" MSJavWu) kurulu değilse bu durumu yaşayabilirsiniz.Bunları kurup deneyin.Sanırım düzelecektir.
Cevaplarınız için teşekkürler...
TÜRKOĞLU
19-01-2008, 17:12
merhaba,
ben bişey öğrenmek istiyorum bir arkadaştan prison break dizisinin türkiye'de yayınlanmayan bölümlerini buldum bana DVD ye kaydedip vermiş ama benim PC'de DVD yok CD var.
bunu nasıl halledebilirim.pc de DivX player diye bir program yüklü ne olduğunu bilmiyorum eşimin kardeşi yüklemiş acaba bu yardımcı olur mu? ne olduğunuda bilmiyorum gerçi bunun.
ya da ne yapmam gerekiyor benim bu DVD'deki filmleri PC de izlemek için?
bu arada biraz komik gelecek belki ama evde DVD player var ona taktım bu sefer televizyon ekranında aynı PC de ki klasörler gibi her bölümün yer aldığı klasör çıktı.ama normal DVD playerda izlenemez sanırım.
yahu amma kıt PC bilgimiz var.teknolojinin kaç milyon km gerisinde kaldım acaba?
yardımınız için teşekkür ederim,
ekselans
19-01-2008, 17:18
merhaba,
ben bişey öğrenmek istiyorum bir arkadaştan prison break dizisinin türkiye'de yayınlanmayan bölümlerini buldum bana DVD ye kaydedip vermiş ama benim PC'de DVD yok CD var.
bunu nasıl halledebilirim.pc de DivX player diye bir program yüklü ne olduğunu bilmiyorum eşimin kardeşi yüklemiş acaba bu yardımcı olur mu? ne olduğunuda bilmiyorum gerçi bunun.
ya da ne yapmam gerekiyor benim bu DVD'deki filmleri PC de izlemek için?
bu arada biraz komik gelecek belki ama evde DVD player var ona taktım bu sefer televizyon ekranında aynı PC de ki klasörler gibi her bölümün yer aldığı klasör çıktı.ama normal DVD playerda izlenemez sanırım.
yahu amma kıt PC bilgimiz var.teknolojinin kaç milyon km gerisinde kaldım acaba?
yardımınız için teşekkür ederim,
1. Dvd sürücü takarsınız
2. Dvd sürücü olan bir pc'den Flash Bellek yada taşınabilir hd ( Hard Disk )vasıtası ile taşırsınız
3. Hard Diskinizi Söküp ,Dvd Sürücüsü olan bir pc ye bağlayıp, kopyalarsınız
:yes:
TÜRKOĞLU
19-01-2008, 17:36
1. Dvd s