PDA

View Full Version : Bilgisayarım daki sorunlar

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 28

ayyan
09-02-2008, 23:08
valla pek anlayamadım sn cubane...kusura bakma,ben biraz teknoloji özürlüyüm...kablo modeme kablosuz ağdan bağlanmak ne demek? benim evde telefon hattı var,kablonun ucunu oraya taktım,diğer ucu modeme taktım...modemden çıkan diğer usb ucunuda bilgisayara bağladım...işte internet bağlantısı...

Modeminizin markası ve modeli nedir? mümkünse..

Bazı modemler, kablolu olduğu gibi anteni vasıtasıyla kablosuz özellikte taşır. Şimdi bu özellik var mı diye soracağım ama, anladığım kadarıyla bilginiz yok. Modemin marka ve modelini verirseniz, internet üzerinden bakalım özelliklerinde böyle birşey var mı diye..

Erasure
09-02-2008, 23:09
sevgili erasure...merhaba...bir sorum var,umarım sende de bir cevap vardır...ben internete adsl ile ve kablolu modemle bağlanıyorum....bir komşumuz elinde laptop ile bize geldi,bilgisayarından binada bulunan internetleri taradı ve apartmandaki bağlantıları bana gösterdi...işte bu da seninki dedi....sorum şu...birisi kendi laptopu ile benim evin kapısına dikilip benden habersiz benim kablo modemli internet bağlantımı kullanabilir mi?

Normal şartlarda bunu yapabilmesi için ADSL modeminizin kablosuz yani wireless yayına uygun olması gerekiyor. Bu olmadıktan sonra zaten sizin modemin sinyalini bile bulamaz. Hal böyle olunca da bağlanmasına imkan yok. Eğer wireless özellik yoksa, modem arkasında RJ-45 adındaki soketlere bağlantı yaparak interneti kullanıyorsunuz demektir. Birçok modelde RJ-45 yada ethernet çıkışı 1 adettir ama benim kullandığım model gibi bazı modellerde de bu 4 adede kadar çıkabiliyor. Hal böyle olunca sizin komşuya geri dönersem; elinde notebook ile sinyal yakalayıp, bunun size ait olduğunu ifade ediyorsa ve bu da gerçekse biraz güvenliğe ihtiyacınız var.

Kablosuz ve kablo destekli ADSL modemlerin içerisinde WEP ve WPA adında 2 farklı şifreleme ile ADSL modeminize dışarıdan gelecek bağlantıları kesebilirsiniz. Tabii bunlar için bir anahtar atanmalı ve bunu da menülerden yapabilmeniz gerekiyor. Öte yanda eğer kullandığınız modelden emin değilseniz bir ara marka ve modelini verirseniz, özelliklerine bakarım. Kablo ile sisteminize bağlanması içinde bir sürü detay gerekiyor. Zaten modemin arkasında sizin bağlantınız haricinde kablo olmaması gerekiyor.

Bu tip bir durum apartmandaki komşularımda da var ama bunu onlara söylemiyorum. Çünkü satıcılar sattıkları modem'lerin üzerinden bu tip ayarlar yapılması gerektiğin tüketicilere söylemiyorlar, ilk kez bu cihazlarla tanışan kişilerde genellikle menüler içerisinden kaybolduğundan veya hatalı birşey yaparak zorda kalmamak için ellerini sürmüyorlar ve modemler fabrikadan çıktığı gibi kalıyor.

Evde çift bilgisayar kullanırım. Modem 4 port ve kablosuz, durum böyle olunca masaüstü kablo ile bağlanıyor ancak notebook WPA2 ile sisteme kablosuz bağlanıyor.

Aşağıda bir WEP örneği verdim, bu anahtarlardan (4 taneden birisi kullanılacak) birisi ile güvenliği arttırırsınız. Bu anahtarı bilmeyen birisinin de sistemden yararlanmasına imkan yok. Kolay gelsin...

http://img514.imageshack.us/img514/1476/snap163kz0.jpg (http://imageshack.us)

cubane
09-02-2008, 23:17
valla pek anlayamadım sn cubane...kusura bakma,ben biraz teknoloji özürlüyüm...kablo modeme kablosuz ağdan bağlanmak ne demek? benim evde telefon hattı var,kablonun ucunu oraya taktım,diğer ucu modeme taktım...modemden çıkan diğer usb ucunuda bilgisayara bağladım...işte internet bağlantısı...

Tamam sn makinist,
Kafanızı yormayın. Birşey olmaz. ;)
Sizinki kablolu. Yani benimki gibi.

MAKİNİST
09-02-2008, 23:22
dostlarım; modemin markası speedtouch 330....thomson marka...kutu duruyordu,oradan baktım...

ayyan
09-02-2008, 23:38
http://www.data.com.tr/produce_detail.asp?pid=22149
gördüğüm ve hatırladığım kadarıyla bu modem wireless değil.. zaten tek port..

MAKİNİST
09-02-2008, 23:41
http://www.data.com.tr/produce_detail.asp?pid=22149
gördüğüm ve hatırladığım kadarıyla bu modem wireless değil.. zaten tek port..

evet ayyan kardeşim...resimdeki modem benim modem...tek portlu...alalı 3 seneyi geçmiştir herhalde...

GetLost
10-02-2008, 00:18
evet ayyan kardeşim...resimdeki modem benim modem...tek portlu...alalı 3 seneyi geçmiştir herhalde...

O zaman, (yani sizin modemin kablosuz bağlantı özelliği yoksa) eve gelen dostunuz sizin hattınızı göremez. Bir başkasının hattını sizinki sanmıştır.
Bu şartlar altında endişelenmeye geek yok.

BOZOK
10-02-2008, 00:22
http://www.gezginler.net/modules/mydownloads/singlefile.php?download=ad-aware-2007-free&lid=628
ad-aware yi bulabileceginiz bir adres basina benim gibi gelen arkadaslara yardimi olur belki

MAKİNİST
10-02-2008, 00:27
O zaman, (yani sizin modemin kablosuz bağlantı özelliği yoksa) eve gelen dostunuz sizin hattınızı göremez. Bir başkasının hattını sizinki sanmıştır.
Bu şartlar altında endişelenmeye geek yok.

teşekkür ederim...önceki bilgiler ve sizin verdiğiniz bilgiler ışığında dediğiniz gibi....yırttık....:he:

ayyan
10-02-2008, 17:43
Modem firmware farklı bir iş ama olurda bu iş sırasında hatalı bir işlem gerçekleşmişse (pek sanmıyorum) birşeyler yüklenmiş olabilir. Boot.ini ekran görüntüsünde sorun yok, olması gerektiği gibi görünüyor. Elektrik kesintisi vs bu durumu yaratmaz, olsa olsa sistem tam kapanmadığından safe mod'a geçer, bu aşamadan sonrada zaten birkaç aşama ile sistem normale döner. Söylediklerimi denemekten başka yapacak alternatif kalmıyor, gerçi system restore var ama onu son aşamada deneyin. Birkaç gün geriye alarak sistemi tekrar açmayı deneyebilirsiniz. Önerebileceklerim şimdilik bu kadar, kolay gelsin...

Bu duruma fazla alternatif aslında yok, ancak Novell'in network analizinin orada ne aradığını anlamadım. Eğer iş yerindeki bir ağa bağlanan bir bilgisayar ise belki windows'un çalışması öncesinde bir ön yazılımla birşeyler yüklüyor olabilir. Ama bu söylediklerim tamamen varsayım. Bunun dışında eğer normal bir ev sistemi ise windows'un repair opsiyonu ile yeniden yüklenmesi denenebilir. Ayrıca boot.ini dosyasının içerisi kontrol edilebilir. Ekstra birkaç satır eklenmiş ve sistemin açılışını değiştirmiş olabilir. Kolay gelsin...

Sn Erasure, şimdi ben bu hdd yi bağlayacağım zaman 2 tane farklı uç var, biri siyahlı diğeri farklı renkte.
Siyahlı olana taktığımda açılış problemi gitti gibi, ben hdd yi yanlış yere bağladığım için bu sorun ortaya çıkmış olabilir mi ? :he:

Merhaba

Şöyle bir sorum olacak. Soru hem çok basit hem bir o kadar karışık :)

Kullandığım bir bilgisayardaki harddiskdeki kendi belirlediğim dosyalara erişimin olası bir hırsızlık veya izinsiz giriş için sadece benim iznimle olmasını istiyorum. Şifre veya daha güvenilir bir yöntem gerek ancak basit bir şifreleme de beni her ulaşmak istediğim dosyada uğraştırır.

Şu anda kişisel bilgisayar giriş şifre ile oluyorsa da bildiğim kadarıyla bunu deaktive etmek de mümkün. Admin password kursam o ne kadar etkili olur bilmiyorum.

Aslında amaç mümkün olduğu kadar harddiske sızma çalınıp başka bir bilgisayara takılma dahil bilgilere ulaşımı engellemek ?

En pratik nasıl yapılabilir ?

Teşekkürlerimle...

En pratik, esasında windowsun kendi içinde klasörleri şifreleyebiliyorsunuz ama- ben beceremedim.
Bunun yerine, sizin için önemli olan klasörlri winrar ile şifreleyin. Winrar da malumunuz, illa dosyaları dışarı çıkartmanız gerekmiyor. Şifreyi girdikten sonra, dosyaları çıkartmadan istediğiniz dosyayı seçip kullanabilirsiniz.

Erasure
10-02-2008, 18:01
Sn Erasure, şimdi ben bu hdd yi bağlayacağım zaman 2 tane farklı uç var, biri siyahlı diğeri farklı renkte.
Siyahlı olana taktığımda açılış problemi gitti gibi, ben hdd yi yanlış yere bağladığım için bu sorun ortaya çıkmış olabilir mi ? :he:

Ehh bu da bir sorun kaynağı, Türkçesi ile işletim sisteminin yüklendiği harddisk yerine diğer bir diskten sistem açılmaya çalışıyor ve bulamayınca hatalar başlıyor. SATA kullanıyorsanız bios'tan ayarlarsınız, PATA kullanıyorsanız jumper'lar ile master/slave ayarını yaparak kullanmak gerekiyor...

BOZOK
10-02-2008, 22:10
bana msn le gelen zipli viruslu dosyanin basin da su ing ileti var
have you ever seen this new picture of me? I think its terrible sevenlerde hata yapar gönderiyor:
turkceye cevirdigimde ise soyle birsey cikiyor

Sen şimdiye kadar, benim bu yeni resmimi gördün mü?
Ben, onun korkunç sevenlerde hata yapar gönderiyorunu düşünürüm:
haberiniz olsun sakin kabul etmeyin virus bulasa bilir sizede

Von
10-02-2008, 23:25

En pratik, esasında windowsun kendi içinde klasörleri şifreleyebiliyorsunuz ama- ben beceremedim.
Bunun yerine, sizin için önemli olan klasörlri winrar ile şifreleyin. Winrar da malumunuz, illa dosyaları dışarı çıkartmanız gerekmiyor. Şifreyi girdikten sonra, dosyaları çıkartmadan istediğiniz dosyayı seçip kullanabilirsiniz.

Winrar Winzip şifresi çözen tonlarca program var internette, bir miktar daha güvenli bir yol arıyorum aslında. En güvenilir yol teknolojinin alet olmadığı yoldur mantığı dışında tabii :)

ayyan
10-02-2008, 23:53
Winrar Winzip şifresi çözen tonlarca program var internette, bir miktar daha güvenli bir yol arıyorum aslında. En güvenilir yol teknolojinin alet olmadığı yoldur mantığı dışında tabii :)

Üstüne dosyayı birde görünmez yapın şıkkını vereyim :)

Onun dışında, düşündüğünüz mantıkla gidersek kırılamayacak şifre yoktur.
Bios a şifre koyarsınız, adam hdd yi alır gider. Windows şifresi koyarsınız, ne istiyorsa dostan kopyalar.

Hmm.. Yazarken ne geldi aklıma, hdd'yi sadece yazma moduna getirin, okuma modunu okuyacağınız zaman açın. veya yazma modunu da kapatın. Bunla alakalı birşey vardı ama, nereden yapıldığı konusunda çok bir fikrim yok, linux la karıştırıyor olabilirim :)

Erasure
11-02-2008, 01:24

mevcut sistemdeki diğer kullanıcıların dosyalardan yararlanmaması için admin pozisyonunda diğer kullanıcı haklarını klasör veya partition bazında sınırlayabilirsiniz. Durum böyle olunca harddisk'teki verileri sizin istediğiniz duruma göre kullanabilir veya kullanamaz. Aşağıda bunu özetlemeye çalıştım. Bir klasör'ün özellikleri içerisinden admin haricindeki kişilerin bu klasöre hiçbir şekilde erişememesi üzerine ayar yaptım.

Bunun haricinde taşınabilir bir Harddisk iyi bir çözüm olarak duruyor, benzer bir adımı kardeşime yapmıştım. Böyle bir sistem de tercih edilebilir. Eskiden Hardware Lock denilen printer portundan çalışan donanım kilitleri vardı ama uzun zamandır bunları görmüyordum, biraz araştırdım ve USB olarak yeniden üretmişler ancak bunu denemediğim gibi piyasada da görmedim. Böyle birşeyde belki işinizi görebilir diye düşünüyorum.

http://img81.imageshack.us/img81/7536/snap165gz8.jpg (http://imageshack.us)

ayyan
11-02-2008, 01:32
..
Bunun haricinde taşınabilir bir Harddisk iyi bir çözüm olarak duruyor, benzer bir adımı kardeşime yapmıştım. Böyle bir sistem de tercih edilebilir. Eskiden Hardware Lock denilen printer portundan çalışan donanım kilitleri vardı ama uzun zamandır bunları görmüyordum, biraz araştırdım ve USB olarak yeniden üretmişler ancak bunu denemediğim gibi piyasada da görmedim. Böyle birşeyde belki işinizi görebilir diye düşünüyorum.

Geçenlerde elime geçen bir program, yanında sizinde bahsettiğiniz USB anahtarı ile birlikte geldi. Satılıp satılmadığını araştırmak lazım aslında(uygun ayarların yapılıp yapılamadığı sorusu da var), program çalışırken anahtarı çektiğimizde program hata verip kapanıyor.

Erasure
11-02-2008, 01:43
Geçenlerde elime geçen bir program, yanında sizinde bahsettiğiniz USB anahtarı ile birlikte geldi. Satılıp satılmadığını araştırmak lazım aslında(uygun ayarların yapılıp yapılamadığı sorusu da var), program çalışırken anahtarı çektiğimizde program hata verip kapanıyor.

Pahalı programların yanında bunları verirler; program çalışma sırasında bu donanım kilidini kontrol eder, eğer yerinde takılıysa kullanıcının orjinal yazılım kullandığını düşünür ve çalışır, tam tersi durumda ise programı çalıştıramazsınız. Zaten crack işleri böyle ortaya çıkıyor, yanılmıyorsam Autocad'in 10ncu versiyonunda böyle bir kilit vardı ve şirkette tek bir bilgisayarda kullanılabiliyordu. Aynı anda başka makinalarda kullanılamıyordu. Sonuçta bu anahtarın kullanım sırasında takılı olması gerekiyor.

Von
11-02-2008, 07:50
mevcut sistemdeki diğer kullanıcıların dosyalardan yararlanmaması için admin pozisyonunda diğer kullanıcı haklarını klasör veya partition bazında sınırlayabilirsiniz. Durum böyle olunca harddisk'teki verileri sizin istediğiniz duruma göre kullanabilir veya kullanamaz. Aşağıda bunu özetlemeye çalıştım. Bir klasör'ün özellikleri içerisinden admin haricindeki kişilerin bu klasöre hiçbir şekilde erişememesi üzerine ayar yaptım.

http://img81.imageshack.us/img81/7536/snap165gz8.jpg (http://imageshack.us)

Aslında sizin de dediğiniz geçen gün Sn ekselans'ın da dediği gibi bu tür bir pratik çözüm için en iyisi gerçekten taşınabilir HDD gibi duruyor. Vakti zamanında bir güvenlik software ı elime geçmişti. Özel bir şifreleme ile korunuyordu seçilen dosyalar. Oldukça güzel çalışıyordu ama doğal olarak hiç pratik değildi. Çünkü namussuz teknoloji sizin bilgilerinizi doğal olarak sizden bile koruyordu. Parmak izi ile açılan laptoplardan sonra, ekrana, donanıma, hdd ye parmak basılarak açılacak sistemleri bekleyecez sanırım :)

Pahalı programların yanında bunları verirler; program çalışma sırasında bu donanım kilidini kontrol eder, eğer yerinde takılıysa kullanıcının orjinal yazılım kullandığını düşünür ve çalışır, tam tersi durumda ise programı çalıştıramazsınız. Zaten crack işleri böyle ortaya çıkıyor, yanılmıyorsam Autocad'in 10ncu versiyonunda böyle bir kilit vardı ve şirkette tek bir bilgisayarda kullanılabiliyordu. Aynı anda başka makinalarda kullanılamıyordu. Sonuçta bu anahtarın kullanım sırasında takılı olması gerekiyor.

Bir programda bunun bile sahtesini yaptıklarına şahit olmuştum. Yani sahte dongle da crac kle beraber kullanılıyordu :)

SLX
13-02-2008, 12:39
* Benim bilgisayardaki sorunum şu; excel de, yaptığım işlemleri, aracı kurumlardaki hisse adetlerini ve en sona da portföy değerini gösteren bir sayfa hazırladım. Ancak portföyüm son birbuçuk aydır sürekli düşüyor, bir buçuk ay önceye göre paramın beşte biri gitti. Ne yapmam gerektiğini söyleyen olursa çok sevinirim, şimdiden teşekkürler. Sanırım bu soruma cevap pek çok forumdaşın da yarasına merhem olacak.

SN TCM,
bende böyle bir sorun yok. ancak,biraz beklerseniz,borsa da yükselişe geçerse sorunun hallolabileceğini düşünüyorum. benzer sorunlar kasımdan beri borsada bulunan herkesin bilgisayarında varmış. beko vestl gibi kağıtlarda bulunanların % 50 civarı kaybı olduğu söyleniyor

uguner
14-02-2008, 15:34
benim başımdada sorun var))

mause kendi kendine kıpır kıpır hareket ediyor
tıklayacak yere tıklamakta zorluk çekiyorum
sinir oluyorum ne kadar uğraştımsada beceremedim...

Erasure
14-02-2008, 17:31
benim başımdada sorun var))

mause kendi kendine kıpır kıpır hareket ediyor
tıklayacak yere tıklamakta zorluk çekiyorum
sinir oluyorum ne kadar uğraştımsada beceremedim...

Birkaç şey önereyim, bunları bir denersin; öncelikle mouse'un toplu olanlardan ise bunun temas noktalarını temizleyebilirsin. Eğer kablosuz vs tipte ise pillerin yenilenmesini deneyebilirsin. Ancak şimdi önereceğim biraz garip gelmekle beraber tanıştığım bir durum olarak benim arşive eklendi. Bunu bir virus yapabilir, sıkı bir virus programı sonrasında spyware, adware kılıklı bir programla full bir arama yapabilirsin. İşletim sistemine göre güncel sürücüleri üreticilerin sitelerinden alarak güncelleyebilirsiniz. Şimdilik öneriler bu kadar, kolay gelsin...

uguner
14-02-2008, 18:27
Birkaç şey önereyim, bunları bir denersin; öncelikle mouse'un toplu olanlardan ise bunun temas noktalarını temizleyebilirsin. Eğer kablosuz vs tipte ise pillerin yenilenmesini deneyebilirsin. Ancak şimdi önereceğim biraz garip gelmekle beraber tanıştığım bir durum olarak benim arşive eklendi. Bunu bir virus yapabilir, sıkı bir virus programı sonrasında spyware, adware kılıklı bir programla full bir arama yapabilirsin. İşletim sistemine göre güncel sürücüleri üreticilerin sitelerinden alarak güncelleyebilirsiniz. Şimdilik öneriler bu kadar, kolay gelsin...

teşekkür ederim
saygılar...

BOZOK
15-02-2008, 00:00
sevgili arkadaslar sorundan cok nevar,?
benim bazi video cekimlerimi seyredemiyorum cunku pcm dosyasi olarak gozukuyor bu yuzden oynaticilar sadece sesini veriyor video nun . bu videolari nasil iyi bir izleye bilecegim dosyaya cevire bilirim bu programi nerden bula bilirim simdiden cok tesekkur ederim

ayyan
15-02-2008, 01:19
VLC'de seyredemiyor musunuz? Yok diyorsanız, onları izlemek için özel player olabilir. Dosya uzantısıyla yahoo veya google da aratırsanız bulabilirsiniz tahminimce(Codec diyecektimde, şimdi hangi codec hangisini destekler bilemiyorum.. Onun için web de aratmak daha mantıklı geldi)

BOZOK
15-02-2008, 01:28
evet vlc de calistirmiyor sn ayyan
ama onceden calisiyor du!

Erasure
15-02-2008, 01:43
sevgili arkadaslar sorundan cok nevar,?
benim bazi video cekimlerimi seyredemiyorum cunku pcm dosyasi olarak gozukuyor bu yuzden oynaticilar sadece sesini veriyor video nun . bu videolari nasil iyi bir izleye bilecegim dosyaya cevire bilirim bu programi nerden bula bilirim simdiden cok tesekkur ederim

Program önermek sorun değil ama asıl sorun görüntünün sıkışma formatıdır. Eğer bu bilinmiyorsa çevirmek zor iş, en azından codec sorununu aşmak için K-lite codec paketlerini full yüklemek gerekiyor. Sonrasında windows'un içinde gelen media player classic bile görüntüyü açabilir. Ancak video kayıt edici özel bir formatta kayıt yaptıysa bu durumda görüntünün video capture işini yapan kartlar yakalanması gerekiyor. Durum böyle olunca elinizdeki video'yu dışarıda bir yerde çevirtmeniz daha hesaplı olur. Ama DVD gibi bir medya'ya kayıt edebilen bir cihaz ise ve DVD'deki görüntüyü bilgisayara almak istiyorsanız o zaman uygun bir yazılıma ihtiyaç var. Bu tip işlemler için 2 yazılım kullanıyorum. Birisi Nero'nun Vision'u, diğeri de Sony'in Vegas movie studio'dur. Nero'nun sistem ihtiyaçları biraz daha azdır ancak Sony iyi bir donanıma ihtiyaç duyuyor. Eğer birkaç saatlik görüntüleri çevirecekseniz işlemci vs'nin sıkı çalışacağına emin olabilirsiniz. Ses ve görüntü ayrı dosyalarda geliyorsa ikisinin aynı anda çalışması gerekiyor. Bu durumda da Sony vegas türü bir program ile ses dosyasını ve görüntü dosyasını ayrı ayrı çağırıp, bunları populer bir tanesine çevirmeniz gerekiyor. Biraz sıkıntılı bir konu diyebilirim, umarım sorunu aşarsınız, kolay gelsin...

ayyan
15-02-2008, 02:10
evet vlc de calistirmiyor sn ayyan
ama onceden calisiyor du!

Sn Erasure yukarıda belirtmiş, ek olarak dosya düğün dernek v.s. gibi kamera çekimi bir dosya ve uzun süredir bilgisayar/cd de duruyorsa bozulmuş olma ihtimali var.

Yok bu ihtimal dahilinde değilse, bilgisayarınıza birşeyler olmuş olma ihtimali var. Bazen benim bilgisayar ağırlaştığı zaman vlc veya nero'nun media player ı takılmalara, sistem kilitlenmesine, bazende dosyayı çalmamaya başlıyor.

Benim favorim 2 numara. Genelde bende olan şey, ilk söylediğim şeyse çok düşük ihtimal. Onun yerine sn Erasure'n dedikleri daha mantıklı geliyor.

Detayın Kardeşi
15-02-2008, 16:57
hotmailde sayfa açıldığında hata veriyor(eksık nesne)yazılan yere hiçbirşey yazamıyorum..bu sorun neden kaynaklanır ve nasıl geçer yardımcı olursanız cok sevınırım...saygılarımla...

Erasure
15-02-2008, 17:58
hotmailde sayfa açıldığında hata veriyor(eksık nesne)yazılan yere hiçbirşey yazamıyorum..bu sorun neden kaynaklanır ve nasıl geçer yardımcı olursanız cok sevınırım...saygılarımla...

Genellikle kullanılan browser'daki eklenti vs'nin değişmesi, bozulması veya bir başka programın yüklenmesi sırasında mevcudun kaldırılması gibi sorunlardan oluşabilir. Aşağıdaki gibi (Internet Explorer kullandığınızı düşünüyorum) eklentilerin sıfırlanması ile tekrar deneme yapılabilir. Bunun haricinde hotmail çalışırken çeşitli java appletlerinin devreye girmesi gerekiyor. Spy sweeper, Ad-aware türü bir programın başlangıçta çalışan eklentileri bunların çalışmasını durduracak şekilde ayarlanmışta olabilir. Örneğin kullandığım Spyboot Search & Destroy herhangi bir eklenti durumunda benden izin ister, onay durumuna göre de çalışır. Hata kodu veriyorsa buna göre de internetten çözüm aranabilir. Şimdilik bu kadar, kolay gelsin...

http://img227.imageshack.us/img227/4881/snap006iv2.jpg (http://imageshack.us)

TÜRKOĞLU
16-02-2008, 11:42
imdat...help...may day may day...s.os.. :cry:

pc de herhangi bir program çalıştırdığım zaman ister IE olsun ister WORD ister herhangi bir media programı veya da bir borsa programı ne olursa olsun...task bar ın hemen gerisinde ekranın altında aşağıdaki gibi ikonlar çıkıyor.yahu nefret ettim bunlardan ama bir türlü yok edemiyorum.vardır mutlaka bi çaresi ama bulamıyorum.

bunlar kendiliğinden belirdi bi sabah PC açtım bu şekilde açıldı bi dahada hiç gitmedi.aşağı yukarı bir yıldır böyle...düne kadar ikonlar nispeten ufaktı dün gece bunlar büyüdü...ne oluyoruz anlamadım.

kurtarın beni ltf :cry:

teşekkürler,

http://xs224.xs.to/xs224/08076/sorun657.png (http://xs.to)

Murat ERİŞKİN
16-02-2008, 12:39
imdat...help...may day may day...s.os.. :cry:

pc de herhangi bir program çalıştırdığım zaman ister IE olsun ister WORD ister herhangi bir media programı veya da bir borsa programı ne olursa olsun...task bar ın hemen gerisinde ekranın altında aşağıdaki gibi ikonlar çıkıyor.yahu nefret ettim bunlardan ama bir türlü yok edemiyorum.vardır mutlaka bi çaresi ama bulamıyorum.

bunlar kendiliğinden belirdi bi sabah PC açtım bu şekilde açıldı bi dahada hiç gitmedi.aşağı yukarı bir yıldır böyle...düne kadar ikonlar nispeten ufaktı dün gece bunlar büyüdü...ne oluyoruz anlamadım.

kurtarın beni ltf :cry:

teşekkürler,

http://xs224.xs.to/xs224/08076/sorun657.png (http://xs.to)

Kesin biri sizinle dalga geçiyor.:):)

Sanırım bir çeşit virüs olabilir. Ama çözümünü bilmek zor. En kolay yolu format:he::he: Şakkaaa tabi

Bilgisayarınıza en son zamanda birşeyler yüklediniz mi? Özellikle şu toolbar tarzı eklentili programlardan. CTRL+ALT+DEL Çalışan "işlemler", "MSCONFIG" ten "başlangıç" programları ve Program Ekle Kaldırdan Yüklediğiniz uygulamaların bilgilerini yazarsanız daha çabuk bir çözüme ulaşabiliriz.:)

Selamlar

TÜRKOĞLU
16-02-2008, 12:50
Kesin biri sizinle dalga geçiyor.:):)

Sanırım bir çeşit virüs olabilir. Ama çözümünü bilmek zor. En kolay yolu format:he::he: Şakkaaa tabi

Bilgisayarınıza en son zamanda birşeyler yüklediniz mi? Özellikle şu toolbar tarzı eklentili programlardan. CTRL+ALT+DEL Çalışan "işlemler", "MSCONFIG" ten "başlangıç" programları ve Program Ekle Kaldırdan Yüklediğiniz uygulamaların bilgilerini yazarsanız daha çabuk bir çözüme ulaşabiliriz.:)

Selamlar

dediğinizi yaptım

sadece 2 tane IE penceresi ve SNAGIT açıkken geride bu kadar program çalışıyor bu normal mi? ben anlamam PC den ama garip geldi...bu nedir yahu?

yanlız dikkatimi şimdi çekti.svchost.exe işlemi neyse onunda karşısında 01 değeri var.yani bu herneyse çalışıyor görünüyor.diğerleri hep sıfır değerinde.sistem boşta işlemi, IE ve sangit ve taskmgr.exe içinde değerler mevcut.

sanırım soruna sebep olan şey bu svchost.exe denen şey.ya da başka bişey mi? bilemiyorum ki...

birde PC de denetim masasından girince prog. ekle/kaldır kısmında YAHOO TOOLBAR diye bişey var.bunu kaldır diyorum kaldırmıyor.bi türlü bundan da kurtulamadım.nerden geldi bilmiyorum.

http://xs224.xs.to/xs224/08076/islemler814.png (http://xs.to)

http://xs224.xs.to/xs224/08076/islemler2883.png (http://xs.to)

http://xs224.xs.to/xs224/08076/islemler3550.png (http://xs.to)

Murat ERİŞKİN
16-02-2008, 13:03
sn. Türkoğlu sorun tam emin olmamakla birlikte kullandığınız ek görsel paketten kaynaklanıyor olabilir. YZTOOLBAR ve ObjectDock uygulamalarının üzerine gelerek sağ tıklayıp uygulamayı sonlandır dediğinizde gözükmeye devam ediyorsa bir daha bakalım.

TÜRKOĞLU
16-02-2008, 13:14
sn. Türkoğlu sorun tam emin olmamakla birlikte kullandığınız ek görsel paketten kaynaklanıyor olabilir. YZTOOLBAR ve ObjectDock uygulamalarının üzerine gelerek sağ tıklayıp uygulamayı sonlandır dediğinizde gözükmeye devam ediyorsa bir daha bakalım.

heyoooooooooooooooooooooooooooooooooooo........

yahu allah ne muradınız varsa versin...kurtuldum be heyyyyyyyyyyyytttttttt beeeeee....

çok sağolun sn.akinakin insanın çevresinde imdadına yetişen dostlarının olması ne güzel bişey...

çok ama çok teşekkür ederim.inşallah bi daha çıkmaz karşıma bu sorun...

Murat ERİŞKİN
16-02-2008, 13:25
heyoooooooooooooooooooooooooooooooooooo........

yahu allah ne muradınız varsa versin...kurtuldum be heyyyyyyyyyyyytttttttt beeeeee....

çok sağolun sn.akinakin insanın çevresinde imdadına yetişen dostlarının olması ne güzel bişey...

çok ama çok teşekkür ederim.inşallah bi daha çıkmaz karşıma bu sorun...

Maalesef bir sonraki açılışta bir daha çıkacak. Bunun için Denetim Masası -> Program Ekle Kaldırdan bu uygulamaları Unistal/Kaldır diyerek bilgisayarınızdan silmeniz gerekir. İyi haftasonları.

furkav
16-02-2008, 17:20
merhaba arkadaslar:
bazen pc yi açınca kasa normal çalışıyor ama monitöre hiç görüntü vermiyor.
kasa ile monitör bağlantı kablosu aklıma geldi ama sağlam ve yeni.
deep freeze kullanıyorum.
bu şekil çalışma olunca bi kaç denemeden sonra monitöre görüntü geliyor.saygılar.

Erasure
16-02-2008, 17:47
merhaba arkadaslar:
bazen pc yi açınca kasa normal çalışıyor ama monitöre hiç görüntü vermiyor.
kasa ile monitör bağlantı kablosu aklıma geldi ama sağlam ve yeni.
deep freeze kullanıyorum.
bu şekil çalışma olunca bi kaç denemeden sonra monitöre görüntü geliyor.saygılar.

Deep Freeze'e eğer çok ihtiyacınız yoksa pek kullanmayın. Aslında kurulu olduğu cihaz ev bilgisayarınız ise ve tek kişi kullanıyorsa iyi bir virus, spyware vs ile bu programın kullanımına ihtiyacınız kalmaz. Sizin soruna geri gelirsek belki ekran kartına ait sürücülerin güncellenmesi veya eski bir sürücünün sistemde kaldığı zamanda kurulmuş olan Deep Freeze'in açılışta sistemi eski donanım bilgilerine çekiyor olabilir. Belki de ekran kartınızı değiştirdiniz ama yeni kart yerine her defasında eski kart sürücüleri de yükleniyor olabilir. On-board bir kart ise bu durumda yine sürücülerin güncellenmesi sonrasında yeniden Deep Freeze kurulumu yapılabilir.

Donanımsal olarak ekran kartında sorun olabilir veya ekran'a sinyal taşımada sorun çıkıyor olabilir. Böyle bir durumda birçok seçenek denenmesi gerekiyor. İlk aşamada Deep Freeze'i tamamen kaldırarak sistemin doğru çalıştığından emin olurdum. Herşeyi ile sorunsuz çalıştığından emin olunca da yeniden kuruluma geçerdim. Eğer sorun devam ediyorsa deep freeze ile sizdeki donanımda bir çakışma olduğundan söz edilebilir.

Benim önerebileceklerim bu şekilde, umarım sorunu aşarsınız, iş biraz size kalıyor. Kolay gelsin...

furkav
16-02-2008, 19:46
Deep Freeze'e eğer çok ihtiyacınız yoksa pek kullanmayın. Aslında kurulu olduğu cihaz ev bilgisayarınız ise ve tek kişi kullanıyorsa iyi bir virus, spyware vs ile bu programın kullanımına ihtiyacınız kalmaz. Sizin soruna geri gelirsek belki ekran kartına ait sürücülerin güncellenmesi veya eski bir sürücünün sistemde kaldığı zamanda kurulmuş olan Deep Freeze'in açılışta sistemi eski donanım bilgilerine çekiyor olabilir. Belki de ekran kartınızı değiştirdiniz ama yeni kart yerine her defasında eski kart sürücüleri de yükleniyor olabilir. On-board bir kart ise bu durumda yine sürücülerin güncellenmesi sonrasında yeniden Deep Freeze kurulumu yapılabilir.

Donanımsal olarak ekran kartında sorun olabilir veya ekran'a sinyal taşımada sorun çıkıyor olabilir. Böyle bir durumda birçok seçenek denenmesi gerekiyor. İlk aşamada Deep Freeze'i tamamen kaldırarak sistemin doğru çalıştığından emin olurdum. Herşeyi ile sorunsuz çalıştığından emin olunca da yeniden kuruluma geçerdim. Eğer sorun devam ediyorsa deep freeze ile sizdeki donanımda bir çakışma olduğundan söz edilebilir.

Benim önerebileceklerim bu şekilde, umarım sorunu aşarsınız, iş biraz size kalıyor. Kolay gelsin...

dostum.
ekran kartını değiştireli iki ay oldu değiştirdikten sonrada deep freeze yi yükledim.iki aydır sorunsuz çalışıyordu.deep freeze gerekli çünkü interneti çocuk ta kullanıyor.oyunlar vs.yüklüyorda yüklüyor pc ye .ekran kartını nasıl günceleyebilirim.gerekliyse tabii.saygılar.

ayyan
16-02-2008, 20:18
Görüntü vermiyor derken, açılışta ram sayımı v.s. de mi yapmıyor ? Çünkü ekran kartının sürücülerinde sorun olsa,veya şöyle söylersek - ekran kartının sürücüleri yüklü olmasa da monitör açılıyor.

sanaluser
16-02-2008, 20:49
Buyuk olasilik monitor baglanti kablosunun ucundaki pinlerde problem olabilir. Binada bilgisayari olan baskasi varsa monitorunu 5 dkligina odunc alin. Eger hala goruntu yoksa o zaman sorun ekran karti, diger donanimlar, ekran karti surucusu, ya da isletim sisteminizdeki bir problemden (sirasiyla) kaynaklaniyordur. Malesef hala akilli bilgisayar uretilemedi (bir gun uretilecek). Herhangi bir problem oldugunda aninda size problemin ne oldugunu soyleyen ve eger halledebiliyorsa sorunu kendi kendine halledebilen bir bilgisayar.

Erasure
16-02-2008, 21:00
dostum.
ekran kartını değiştireli iki ay oldu değiştirdikten sonrada deep freeze yi yükledim.iki aydır sorunsuz çalışıyordu.deep freeze gerekli çünkü interneti çocuk ta kullanıyor.oyunlar vs.yüklüyorda yüklüyor pc ye .ekran kartını nasıl günceleyebilirim.gerekliyse tabii.saygılar.

Donanımsal bir problem olmadığını düşünerek deep freeze'i önce disable etmek gerekiyor. Eğer kurulum sırasında bir şifre verildiyse bunun girilmesi sonrasında aktif olmaması sağlanacaktır (Sistem yeniden açılıp kapanacak). Bu aşamadan sonra tamamen sistemden kaldırabilirsiniz veya benzer adımlarla bunu tekrar aktif hale getireceksiniz. Bu aşamada ekran kartına ait sürücüleri indirip bunların kurulumunu sağlayın. Herşey sorunsuz bir aşamaya gelirse ve deep freeze çalıştırılabilir.

Ama bu güncellemeye rağmen sorun gitmiyorsa; sorunu donanımsal aramak gerekiyor. Ancak böyle birşeyin olması için ekran hiç görüntü gelmemesi gerekiyor. Zaten bios hata kodları vardır ve ekran kartı donanımsal olarak çalışmadığında size ses ile hatayı verir. Böyle bir aşama varsa ekran kartının değişimi gündeme geliyor. Arkadaşların önerdiklerini de deneyebilirsiniz.

Murat ERİŞKİN
16-02-2008, 21:30
Sanırım ekran kartı sadece sürücü olarak tanınmıyorsa düşük ekran çözünürlüğünde (özellikle xp de kesik kesik görüntü şeklinde) yine de gözükmesi gerekir. Donanımsal bir sorun ise bu durumda sn. erasure'un dediği gibi başlangıçta uyarı vermesi gerekir. Bu durumda sn. furkav söylemeniz gereken açılıştan itibaren görüntünün olup olmadığı. Bios penceresi gözüküyor mu? Windows açılış/ yükleme penceresi gözüküyor mu? Görüntü bundan sonra mı kayboluyor. Asıl önemli olan bu.

DeepFreeze gelince özellikle 6 sürümünde çoğu hataları giderilmiş. Bence gerekli bir yazılım. Fakat kullanımı basit gözükmesine rağmen aslında zor bir yazılım. Çoğu arkadaşım bu yazılımdan dolayı çok önemli verilerini kaybetti, bilgisayarına zarar verdi veya format atmak zorunda kaldı. Bense iki yıldır sıfır bir bilgisayarmış gibi bilgisayarımı kullanıyorum. En güzel tarafı da antivirüs yazılımını hız istediğim zamanlar kapatıp performansımı arttırabiliyorum. Güvendiğim bir yazılım var çünkü.

furkav
17-02-2008, 00:07
arkadaşlar ilgi ve alkanıza sonsuz teşekkürlerimi bildirir.
önce deep freeze yi disable edip yeniden başlattım.
pc yi kapatıp,ekran kartı donanımını çıkardım.pili çıkardım.
2 tane cd rayter vardı birinin kablolarını çıkardım.
aver tv kartı vardı kullanmıyordum onuda çıkardım.
kasayı açmışken makinayla bi güzel tozonu aldım.
ekran kartını tekrar taktım.pc yi açtım.süper açıldı .gerekli programları devreye soktum.yeniden başlattım.süper oldu.artık sorun hangisindeydi bilmiyorum.
ama merak etmiyorda değilim.
hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım.

Erasure
17-02-2008, 01:25
arkadaşlar ilgi ve alkanıza sonsuz teşekkürlerimi bildirir.
önce deep freeze yi disable edip yeniden başlattım.
pc yi kapatıp,ekran kartı donanımını çıkardım.pili çıkardım.
2 tane cd rayter vardı birinin kablolarını çıkardım.
aver tv kartı vardı kullanmıyordum onuda çıkardım.
kasayı açmışken makinayla bi güzel tozonu aldım.
ekran kartını tekrar taktım.pc yi açtım.süper açıldı .gerekli programları devreye soktum.yeniden başlattım.süper oldu.artık sorun hangisindeydi bilmiyorum.
ama merak etmiyorda değilim.
hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım.

Bu kadar işi yapacak adımları atman iyi olmuş, genellikle kasanın içerisindekiler korkulacak şeylerden oluşur :he: Kasanın kapağını açmak bir yana, yıllarca masasının altında çalışıp duran şeyin bilgisayar olduğunu bilmeyip, bilgisayarın ekranın içerisinde olduğunu düşünen kişilerle tanıştım.

Ekran kartını sökerek takmak aslında yeterliydi, cd yazıcı, bios pili bu gibi durumlarda gerekmiyordu. Ancak bir durum daha var ki; o da şu, eğer kullandığın power supply düşük watt içeren bir model ise belki donanım parçalarının harcadığı elektriği karşılayamıyor olabilir. Sonuçta belki sizdeki 300Watt olabilir ve bu yetmiyordur. Oysa yeni kartlar, fan'lar vs sıkı elektrik harcıyor. Sizin birkaç parçayı sistemden azaltmanız sistemin stabil çalışmasına geri döndürmüş olabilir. Neyse konu uzun, iyi kullanımlar...

BOZOK
17-02-2008, 13:56
arkadaslar ekran kartimi guncelleme yapmam lazim geldigini ogrendim 3d oyunlarini acmiyor bu ,nerden bula bilirim .tesekkurler

pc nin ozellikleri
PROCESSEUR
- INTEL CELERON D336
MEM. ET STOCKAGE
- Mémoire 1024Mo DDR-2
- Disque Dur 160 Go SATA
- Lecteur de carte mémoire
- Graveur DVD dual 16x
- double couche
VIDEO
- Mém.jusqu'à 128Mo partagé
- PCI Express 16x libre
SPECIFICITES
- Windows XP Ed.Familiale
- Microsoft Works 8
- Internet Security 2005
- Carte réseau
- Clavier et souris
- 7xUSB2 - 2xfirewire

Erasure
17-02-2008, 15:01
arkadaslar ekran kartimi guncelleme yapmam lazim geldigini ogrendim 3d oyunlarini acmiyor bu ,nerden bula bilirim .tesekkurler

pc nin ozellikleri
PROCESSEUR
- INTEL CELERON D336
MEM. ET STOCKAGE
- Mémoire 1024Mo DDR-2
- Disque Dur 160 Go SATA
- Lecteur de carte mémoire
- Graveur DVD dual 16x
- double couche
VIDEO
- PCI Express 16x libre
SPECIFICITES
- Windows XP Ed.Familiale
- Microsoft Works 8
- Internet Security 2005
- Carte réseau
- Clavier et souris
- 7xUSB2 - 2xfirewire

Anakartın marka ve modelini verebilirseniz birşeyler önerilebilir. Fransızca bilmiyorum ama sanki onboard bir ekran kartı gibime geldi ve ayrıca PCI Express yuvadan bahsediyor. Ama en güzeli modele göre çözüm üretmek. Ancak PCI-E arabirimli bir kart seçerseniz DX10 desteği olsun, duruma göre DDR3 olan modeller seçilebilir. Bu iş çok esnek ve bütçeye göre belirleneceğinden seçenek fazladır. Örneğin 8400 işlemcili 256MB RAM ve DX10'lu bir kart kabaca 60$ civarında olurken, 8600 işlemcili, 256MB ram'li ve DX10'lu başka bir kart 295$ fiyata yükselebiliyor. Biraz detaylı bir konu diyebilirim...

reha kaya
17-02-2008, 18:56
Efendim, son bir aydır Smile ADSL ile bilgisayar askıya alınırsa veya kapatılır ise bağlantı kopması mutlaka yaşıyorum. Bu sorun Windows pencere geçişlerindede oluyor. Modemin fişini çekip tekrar taktığımda bağlantı sağlanıyor. Modemim AirTies RT-103 model ısınmaya bağlı bir problem olabilir diye, ayrı bir güç kaynağına bağlı 5-6 cm.lik fanla soğutma bile denedim, bir şey farketmedi. Sorun hattımdanmı, yoksa modemdenmi kaynaklanıyor acaba? Son olarak modem üzerindeki ledlerden kopmalarda ADSL ışığı fasılalı olarak yanıp sönüyor. Çok nadir olarakta inernet yazan led tümden sönüyor.

ayyan
17-02-2008, 19:02

Bu ne demek :confused: Babel Fish çevirmedi de.. Olsa olsa ekran kartıdır dedim ama, anlamını bilmeyince bir faydam olmuyor..
http://babelfish.altavista.com/tr

ayyan
17-02-2008, 19:07
Efendim, son bir aydır Smile ADSL ile bilgisayar askıya alınırsa veya kapatılır ise bağlantı kopması mutlaka yaşıyorum. Bu sorun Windows pencere geçişlerindede oluyor. Modemin fişini çekip tekrar taktığımda bağlantı sağlanıyor. Modemim AirTies RT-103 model ısınmaya bağlı bir problem olabilir diye, ayrı bir güç kaynağına bağlı 5-6 cm.lik fanla soğutma bile denedim, bir şey farketmedi. Sorun hattımdanmı, yoksa modemdenmi kaynaklanıyor acaba? Son olarak modem üzerindeki ledlerden kopmalarda ADSL ışığı fasılalı olarak yanıp sönüyor. Çok nadir olarakta inernet yazan led tümden sönüyor.

Öncelikle, modem kablolu mu kablosuz mu?

1-kablolu ise
i- ethernet kablosu yerinden oynayabiliyor.. bu yüzden bağlantı gidip gelebiliyor
ii- smile adsl e bu durumu sordunuz mu? bir arkadaşımın msn i sürekli kapanıp açılıp duruyordu, buna bağlı olarak modem ışıklarından da bağlantının koptuğu belli oluyordu - sonra sorunun port unda olduğu ortaya çıktı..

2- kablosuz ise
i- Modemin çevresinde sinyalin gücünü azaltacak birşeyler olabilir.. (miş Bkz: Sn Erasure'n önceki yazıları)
ii - 1i

Sn Erasure'n anlattıklarından aklımda kalanların bir kısmı :)

Erasure
17-02-2008, 20:24

Birkaç öneri gelmiş, birkaç tane de öneri ben vereceğim. Bu tip durumlarda 2 şeyi gözlemlemek doğru olur. Sorun bilgisayar kısmında mı? yoksa modem kısmında mı? Hemen ilk adımda bağlantıları sağlayan kablo vs'yi kontrol ederdim. Modem'in üzerindeki led'ler iyi bir referans sağlar, bu gibi durumlarda hemen modem'in menüsü içerisine girerek status gibi bir bölümden bağlantı durumunu gözlemlerim. Çünkü burada bağlantınız hakkında bilgi verir. ADSL hızınız, IP numaraları vs bilgileri buralarda görebilirsiniz. Eğer bunlarda sık sık değişmeler oluyorsa, sorunu Smile ADSL'den aramak gerekiyor.

İkinci durum ise eğer modemin hatalı kurulumu olmuşsa; modemin tamamen sıfırlanarak (reset'lemek) yeniden uygun bilgilere göre ayarlanması gerekiyor. Ancak buradaki bilgileri yeniden kurabilecek detaylara sahip değilseniz reset aşamasına pek geçmeyin. Yapılması gereken ayarlar eksik kalabilir.

Sizin belirttiğiniz durumlardan birisine geri dönersem; fişi takıp çıkarttığınızda çalıştığını söylüyorsunuz, bu sizin sisteminiz yerine Smile-ADSL'de olan bir soruna da benziyor. Statik IP'ye sahip olmadığınızı düşünerek her fiş çıkar-tak aşamasında sistemden yeni bir IP alarak bağlantınızı sağlıyorsunuz.

Windows pencereleri geçişi sırasında bu sorunun gözlemlenmesi de belki IE içerisinden bağlantının sayfa kapatıldığında kesilmesine ayarlanması yapılmış olabilir. Eskiden telefon ile klasik modem bağlantılarında IE'nin bir sayfaya bağlanması sırasında bağlantı yapılır ve sayfa kapanması ile bağlantının kesilmesi sağlanırdı, belki buralara birden fazla bağlantı tanımlanmış olabilir. Aşağıdaki gibi bu kısım IE içerisinden kontrol edilmeli ve buralardaki bağlantıların boş durumda kalması gerekiyor. Çünkü siz ethernet kartı ile ADSL'e bağlanıyorsunuz. Modeminizin içindeki menülere ulaşmak için 192.168.2.1 adresini boş bir sayfaya yazmanız gerekiyor, buradan bağlantıyı kontrol edebilirsiniz.

Son bir not; eğer normal bilgisayarınız dışında bir notebook kullanıyorsanız aynı durumların orada da oluşup oluşmadığını gözlemleyin. Aynı şeyler yaşanıyorsa sorunu modem ve adsl sisteminde aramak gerekiyor. Kolay gelsin...

http://img412.imageshack.us/img412/5528/snap011yi3.jpg (http://imageshack.us)

GetLost
17-02-2008, 20:55
Reha Bey,
Ben de smile kullanıyorum ve ilk başlarda bende de ansızın bağlantı kopmaları yaşanıyordu. Benim modemim Philips.
Sonra bir gün TTnet'in toptan ADSL fiyatlarında indirim yaptığını okudum bir web sitesinde. Detaylara baktığımda smile gibi taşeron şirketlerin yapılan veri transferi bazlı fatura ödediği sonucunu çıkarttım. Acaba smile, bağlantılara kendine göre bir time out süresi koymuş olabilir miydi? Kötü niyetli olduğum için bu soru geldi aklıma tabii.
Hemen onların "gülümseten hat" dedikleri ama üniversite öğrencilerinin üç kuruş paraya çalıştırıldığı bence "dandirik hattı" aradım. Sanırım 15 dakika filan bekledim. Telefondaki çocuk modemin yönetim sayfasına girerek bir modem ayarını değiştirtti ve sorun çözüldü:)
Burada bilmediğim şey bu modemlerin fabrika çıkışında o ayarın tüm dünyada böyle mi yapıldığı yoksa smile için baştan mı ayarlandığı...
Ama sonuç olarak sorun çözüldü. Sizde deneyin bence ;)

BOZOK
17-02-2008, 21:05
Bu ne demek :confused: Babel Fish çevirmedi de.. Olsa olsa ekran kartıdır dedim ama, anlamını bilmeyince bir faydam olmuyor..
http://babelfish.altavista.com/tr

arkadaslar sagolun ilginiz icin ama bende bilmiyorum ekran karti nedir sn ayyan 128 mo kadar paylasa bilir diyor o cumlede
ekran kartimin markasini nasil ogrene bilirim pc ye sorsam arasam nerden bula bilirim:super:

Murat ERİŞKİN
17-02-2008, 21:09
arkadaslar sagolun ilginiz icin ama bende bilmiyorum ekran karti nedir sn ayyan 128 mo kadar paylasa bilir diyor o cumlede
ekran kartimin markasini nasil ogrene bilirim pc ye sorsam arasam nerden bula bilirim:super:

Başlat -> çalıştır takip edilerek açılan pencereye dxdiag yazıp tamam deyin açılan uyarı penceresine evet diyerek uygulamaya giriş yapın. Bir fark olmasa gerek üstten üçüncü bölümde ekran diye bir bölüm vardır. Oraya tıkladığınızda size gerekli bilgileri verecektir.

reha kaya
17-02-2008, 21:18
Efendim; hepinize çok teşekkür ederim. Buraya yazmam gerekiyormuş, benim kafamın çalışması için. Biraz elektronik bilgim olduğu için kablolarımdan emindim, fakat otomatik kurulum CD si ile kurulumu yenilemek hiç aklıma gelmemişti kurulumu yeniden yaptım, bir kaç defa bilgisayarı açıp kapattım kopma yok, şimdilik çok şükür. Tekrar sağolun.

Erasure
17-02-2008, 21:25
http://www.cpuid.com/download/cpuz_144.zip adresindeki Cpu-z ile
sistem hakkında, en azından anakartın marka ve modeli hakkında bilgi
elde edebilirsin. Aslında Sisoft Sandra'yı önereceğim ama biraz fazla detay var.

http://img266.imageshack.us/img266/8416/snap012to0.jpg (http://imageshack.us)

BOZOK
18-02-2008, 01:29
VALLA becere bildigim kadariyla sunlari buldm ve tektek yaz dim
bir faydasi olurmu acaba

manufacturer=MSI
model=gypsum 3.13
chipset intel i915p915g rev 0e
southbridge=intel 82801fb(ICH6)
LPCIO=SMSC LPC47M192

TÜRKOĞLU
19-02-2008, 13:08
yardım ltf...

PC de sürekli çalıştırdığım borsa veri sağlayıcı programları var.bunlar JAVA ile çalışıyor.normalde sorun yaşamıyordum ama bugün bu programları açınca monitörüm 1/2 saniyeliğine kararıyor sonra görüntü tekrar geri geliyor.bi bakıyorsunuz peşpeşe 1/2 saniye kararıp kararıp geri geliyor görüntü.bi bakıyorsunuz 5/10 dk normal çalışıyor sonra kararıyor.bunu sadece JAVA ile çalışan pencereyi açınca yapıyor.diğer pencerelerde çalışırken sorun yaşamıyorum.ve dediğim gibi ilk kez bugün yaşıyorum bu sorunu.daha önce hiç başıma gelmedi.

bunun sebebi ne olabilir? nasıl çözebilirim?

çok teşekkür ederim,

Erasure
19-02-2008, 14:31
yardım ltf...

PC de sürekli çalıştırdığım borsa veri sağlayıcı programları var.bunlar JAVA ile çalışıyor.normalde sorun yaşamıyordum ama bugün bu programları açınca monitörüm 1/2 saniyeliğine kararıyor sonra görüntü tekrar geri geliyor.bi bakıyorsunuz peşpeşe 1/2 saniye kararıp kararıp geri geliyor görüntü.bi bakıyorsunuz 5/10 dk normal çalışıyor sonra kararıyor.bunu sadece JAVA ile çalışan pencereyi açınca yapıyor.diğer pencerelerde çalışırken sorun yaşamıyorum.ve dediğim gibi ilk kez bugün yaşıyorum bu sorunu.daha önce hiç başıma gelmedi.

bunun sebebi ne olabilir? nasıl çözebilirim?

çok teşekkür ederim,

Birkaç şeyi Sun'un sitesinden baktım, benzer sorunlarla karşılaşanlar olmuş. Önerilerde ise java virtual machine'in yükseltilmesi, ekran kartının özelliklerinden antialising'in kapatılması, ekran kartına ait sürücülerin güncellenmesi istenmiş. Birkaç kişi ise yüksek ekran çözünürlüğünü; örneğin 1600x1200 gibi, 1024x768 gibi değere çekmişler ve sorunu aşmışlar.

Ekran kartına ait sürücülerde java modülleri varsa belki bunlarda bozulmalar olabilir ama normal zamanda çalışmaması gerekir. Uzak bir ihtimal olmakla beraber borsa verilerinin aktarımı sırasında oluşan bir sorundan dolayı da ekrana veri gelmediğinden yapabilir. Bu birkaç şey denenebilir. Eğer 2nci bir bilgisayarınız varsa bu olayları orada da gözlemleyerek sorunun donanımsal veya programdan olup olmadığı da izlenebilir. Biraz deneme yanılma durumları var, çözümsüz değil.

Kimi
19-02-2008, 14:54
sn erasure daha öncede medya player ile ilgili codec sorunum vardı siz link vermiştiniz,çözülmüştü.Şimdi aynı şekilde ses geliyor ama görüntü yok.yüklemediğim codec versiyonu kalmadı...Ben nerde yanlış yapıyorum acaba ?

şimdiden anlayışınız ve desteğiniz için teşekkürler ...

Erasure
19-02-2008, 16:18
sn erasure daha öncede medya player ile ilgili codec sorunum vardı siz link vermiştiniz,çözülmüştü.Şimdi aynı şekilde ses geliyor ama görüntü yok.yüklemediğim codec versiyonu kalmadı...Ben nerde yanlış yapıyorum acaba ?

şimdiden anlayışınız ve desteğiniz için teşekkürler ...

Eksik bir codec mutlaka kalmıştır :) http://download.videohelp.com/download/MediaInfo_0.7.5.9_GUI_Win32.exe adresinden indireceğiniz ufak bir araç ile dosyayı bu programa çağırarak video ve ses codeclerini öğrenebilirsiniz. Sonrasında da gereken codec'i arayarak, sisteminize kurabilirsiniz. http://www.fourcc.org/ adresinde ise bulacağınız codec'leri indirebileceğiniz linkler var. Ancak şu anda K-lite codec paketi çoğu durumda yeterli oluyor; çok ender durumlarda codec aramak gerekiyor. Kolay gelsin...

http://img161.imageshack.us/img161/2959/snap017ul3.jpg (http://imageshack.us)

Perke
20-02-2008, 14:19
[QUOTE=Erasure;2201244]Eksik bir codec mutlaka kalmıştır :) http://download.videohelp.com/download/MediaInfo_0.7.5.9_GUI_Win32.exe adresinden indireceğiniz ufak bir araç ile dosyayı bu programa çağırarak video ve ses codeclerini öğrenebilirsiniz. Sonrasında da gereken codec'i arayarak, sisteminize kurabilirsiniz. http://www.fourcc.org/ adresinde ise bulacağınız codec'leri indirebileceğiniz linkler var. Ancak şu anda K-lite codec paketi çoğu durumda yeterli oluyor; çok ender durumlarda codec aramak gerekiyor. Kolay gelsin...

Sn.Erasure "K-lite Codec" paketi kurulumundan sonra "Configuration" bölümünden codec'lerin seçimi, default olarak seçilenlerin dışında bazılarını aktive etmek gibi bir çalışma gerekiyor mu?.Configuration da gördüğüm kadarıyla bazıları seçilmemiş durumdaydı.Bunlar içerisinden seçim yapmak ya da aktif olmayan birçoğunu işaretlemek yarar sağlar mı acaba?

Erasure
20-02-2008, 16:23
Sn.Erasure "K-lite Codec" paketi kurulumundan sonra "Configuration" bölümünden codec'lerin seçimi, default olarak seçilenlerin dışında bazılarını aktive etmek gibi bir çalışma gerekiyor mu?.Configuration da gördüğüm kadarıyla bazıları seçilmemiş durumdaydı.Bunlar içerisinden seçim yapmak ya da aktif olmayan birçoğunu işaretlemek yarar sağlar mı acaba?

Sn.Perke, aslında oradan da yapabilirsiniz. Ancak configration bölümü sizin k-lite paketini yüklerken seçtiğiniz codec'lere ince ayar yapabileceğiniz bir yer, çoğu kullanıcı bu kısmı görmez veya dikkatinden kaçabilir. Eğer codec paketini yeniden kurulum aşamasına getirirseniz yani sıfırdan kurmak isterseniz aşağıdaki gibi size " Profile 1: Default " seçeneğini verir. Buradaki profili seçmeyip, aşağıdaki codeclerin hepsini işaretleyerek kendinize özel codeclerin veya tamamının kurulumunu sağlayabilirsiniz. Zaten default profil ile 37 MB kadar'lık bir codec yüklerken, full durumda bu 43 MB'a yükseliyor. Bu şekilde yükledikten sonra diğer ince ayarlar için configration bölümünü kullanabilirsiniz. Sonuçta her iki yöntem de bunun için kullanılabilir.

http://img411.imageshack.us/img411/9135/snap021bv6.jpg (http://imageshack.us)

BOZOK
20-02-2008, 19:56
slm arkadaslar
msn de video lu gorusme yaptigim kisinin video sunu kayit etmek istiyorum boyle bir program varmis. bu programi nasil bula bilirim ,?aradim ama cogu kirik link cikiyor
tesekkurler

Erasure
20-02-2008, 21:29
slm arkadaslar
msn de video lu gorusme yaptigim kisinin video sunu kayit etmek istiyorum boyle bir program varmis. bu programi nasil bula bilirim ,?aradim ama cogu kirik link cikiyor
tesekkurler

Hypercam'i önerebilirim. Video kaydı için msn'de konuşacağın kişiye ait görüntüyü aktif ettikten sonra (birden fazla kişi ile chat durumunda hangi görüntünün kayıt edileceğinin belirtilmesi gerekir) F2 ile kayıt ve durdurma işi yapılır. Kayıt öncesi, ses ve video codec'in seçilmesi lazım.

http://img442.imageshack.us/img442/2152/snap022fh9.jpg (http://imageshack.us)

BOZOK
20-02-2008, 22:57
sn Erasure cok mutissiniz sonsuz tesekkurler
bir sey danismak istiyorumvideo ile sesi de kayit yapa bilirmi bu program

Erasure
21-02-2008, 00:03
sn Erasure cok mutissiniz sonsuz tesekkurler
bir sey danismak istiyorumvideo ile sesi de kayit yapa bilirmi bu program

Sesi de kayıt ediyor, kayıt öncesinde gereken ayarları aşağıdaki gibi yapılmalıdır.

http://img169.imageshack.us/img169/8379/snap023po7.jpg (http://imageshack.us)

fxtrgt
21-02-2008, 00:43
slm arkadaşlar.benim sorunum msn de webcamla görüşme yaparken kamera 2 3 dk sonra donuyor.kapatıp tekrar acmak istediğimde ise hata raporu veriyor.cok zor bi şekilde kapatıyorum görüntülü aramayı.bu sorun acaba neden kaynaklanıyor olabilir.

Erasure
21-02-2008, 00:59
slm arkadaşlar.benim sorunum msn de webcamla görüşme yaparken kamera 2 3 dk sonra donuyor.kapatıp tekrar acmak istediğimde ise hata raporu veriyor.cok zor bi şekilde kapatıyorum görüntülü aramayı.bu sorun acaba neden kaynaklanıyor olabilir.

Birkaç şey önereyim bunları bir deneyin. Öncelikle webcam'in doğru çalışıp çalışmadığını anlamak için başka bir messenger (örneğin Yahoo'nun messenger'ı) kurarak aynı sorunun orada da devam edip etmediğine bakın. Bunun haricinde chat programları dışında webcam ile gelen programlarla görüntüyü kontrol edin. Bu iki durumda da sorun oluşuyorsa webcam'a ait sürücüleri veya webcam'in bütün programlarını kaldırırak yeniden güncelleyin. Eğer hata sadece msn'de oluyorsa bu durumda msn'i tamamen kaldırarak yeniden güncelleyin. Msn hata kodunun çözümleri internette var, size verdiği kodu oradan arayarak çözüm de üretebilirsiniz. Kolay gelsin...

TÜRKOĞLU
21-02-2008, 21:05
Birkaç şeyi Sun'un sitesinden baktım, benzer sorunlarla karşılaşanlar olmuş. Önerilerde ise java virtual machine'in yükseltilmesi, ekran kartının özelliklerinden antialising'in kapatılması, ekran kartına ait sürücülerin güncellenmesi istenmiş. Birkaç kişi ise yüksek ekran çözünürlüğünü; örneğin 1600x1200 gibi, 1024x768 gibi değere çekmişler ve sorunu aşmışlar.

Ekran kartına ait sürücülerde java modülleri varsa belki bunlarda bozulmalar olabilir ama normal zamanda çalışmaması gerekir. Uzak bir ihtimal olmakla beraber borsa verilerinin aktarımı sırasında oluşan bir sorundan dolayı da ekrana veri gelmediğinden yapabilir. Bu birkaç şey denenebilir. Eğer 2nci bir bilgisayarınız varsa bu olayları orada da gözlemleyerek sorunun donanımsal veya programdan olup olmadığı da izlenebilir. Biraz deneme yanılma durumları var, çözümsüz değil.

sn.erasure,

öncelikle yukarıdaki açıklamalarınız için teşekkür ederim.lakin ben PC konusunda cahil biriyim hele donanım konusunda SIFIR diyebilirsiniz bilgime.

hal böyle olunca iş iyice içinden çıkılmaz bir hal alıyor.sorun anladığım kadarıyla EKRAN KARTI'nın kendisinde.2 gündür sabah PC yi çok büyük güçlükle açıyorum defalarca aç kapa yaptıktan sonra ekrana görüntü geliyor.

bugün uyarı falan verdi şuna benzer bişeydi "aygıt sonsuz döngüye girdi ltf driver güncellemesi için satıcınıza başvurun" gibilerinden bişeydi.uyduruyorda olabilirim.

bu DRIVER nasıl güncellenir? nerden bulacağım ekran kartım için dirver update ini?

ekran kartım ASUS GeForce FX5200 ama 256 mb mı 512 mi tam bilmiyorum.

bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

tşk.ederim,

Erasure
21-02-2008, 22:04
sn.erasure,

öncelikle yukarıdaki açıklamalarınız için teşekkür ederim.lakin ben PC konusunda cahil biriyim hele donanım konusunda SIFIR diyebilirsiniz bilgime.

hal böyle olunca iş iyice içinden çıkılmaz bir hal alıyor.sorun anladığım kadarıyla EKRAN KARTI'nın kendisinde.2 gündür sabah PC yi çok büyük güçlükle açıyorum defalarca aç kapa yaptıktan sonra ekrana görüntü geliyor.

bugün uyarı falan verdi şuna benzer bişeydi "aygıt sonsuz döngüye girdi ltf driver güncellemesi için satıcınıza başvurun" gibilerinden bişeydi.uyduruyorda olabilirim.

bu DRIVER nasıl güncellenir? nerden bulacağım ekran kartım için dirver update ini?

ekran kartım ASUS GeForce FX5200 ama 256 mb mı 512 mi tam bilmiyorum.

bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

tşk.ederim,

Ekran kartınız için verdiğiniz bilgiler yeterli değil, eğer kullanım kitabı veya en güzeli kasa içerisinden model numarasına bakarsanız daha iyi sonuç alırsınız. http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us adresine gittiğinizde sağdaki menüden önce graphic cards, sonra NVIDIA serisini sonrada bilgisayarınızdaki modelin adını buradan bulmanız gerekiyor. Bunları yaparsanız size bir başka pencere açacak ve kullandığınız işletim sistemini soracak, buradan windows 2000, XP vs gibi hangisini kullanıyorsanız seçeceksiniz. Aşağıda bunları adım adım gösterdim, gerisi size kalıyor.

http://img339.imageshack.us/img339/1272/snap025hl5.jpg (http://imageshack.us)

Serenler
21-02-2008, 22:47
PC'niz yavaş mı?

chip.com.tr

Yepyeni bilgisayarınız sürünüyorsa suçlusu burada sayacağımız 5 programdan biri olabilir…

Hantal programlar... İngilizcede bu tür programlara "Elephantware" adı veriliyor. Adından da anlaşılabileceği gibi bu programlar yepyeni bilgisayarınızın size yavaş, çok yavaş, aşırı yavaş çalışıyor gibi görünmesine neden oluyor ve o kadar para verip en son model işlemcili bir bilgisayar aldığınızda "hiçbir değişiklik görmüyorum, yandı gitti paralar" gibi düşüncelere kapılmanıza yol açıyor.

Zaman zaman çalışırken "ekranın donmasına" neden oluyorlar. Sistem kaynaklarını inanılmaz bir savurganlıkla harcıyorlar. İkide bir ekrana daha yeni, daha güncel ve daha hantal yeni bir versiyonun çıktığına dair uyarı kutuları getiriyorlar. Peki bu uygulamalarla hayatımızı karartmaya devam etmek zorunda mıyız? Bu programların özel dosya formatlarını okuyup görüntüleyecek ve bunlar kadar çok sistem kaynağı tüketmeyecek uygulamalar yok mu? Tabii ki var…

İşte bu programlar suçlu!

Acrobat Reader
Hayatımızın önemli bir parçası haline gelen PDF formatının gerçek sahibi olan bu program tek bir işe yarıyor: PDF dosyalarını görüntülemek. Ve bunu da sistemi son derece zorlayarak yapıyor. Neredeyse iki ayda bir yeni bir sürüm ortaya çıkıyor; bu yeni sürümü sisteme kurmanız gerektiği konusunda uyarılar görüntüleniyor. Zaman zaman sorunlu olarak yüklenen veya hiç yüklenmeyen eklentileri yüzünden sistemi kilitleyebiliyor. Tüm bunlar, alt tarafı birkaç sayfalık bir belgeyi görüntülemek için!
Alternatifi var mı? Evet… Karşınızda FoxIt Reader…

iTunes
Apple'a sormak gerekli: Alt tarafı tüm görevi medya yönetimi ve çalması olan bir uygulamayı bu kadar hantal yapan şey nedir? Gün geçtikçe daha da karmaşıklaşıyor, yüklenmesi uzun sürüyor, görüntüsü çirkinleşiyor ve bellekte aşırı yer işgal ediyor. Gerçek anlamda kullanışlı, dört dörtlük bir alternatifi de yok ne yazık ki.

Real Player
Real Player doğru adımları atmış olsaydı YouTube kadar popüler bir sistem olabilirdi. Onun yerine elimizde herkesin nefret ettiği, sistemine yüklemek bile istemediği bir medya formatını destekleyen bu oynatıcı kaldı. Sürekli olarak ekranda uyarı kutuları görüntülemesi, Rhapsody ve SuperPass satmaya çalışması da Real Player'ı kullanıcıların uzak durması gereken bir program haline getiriyor.
Alternatifi var mı? Evet… Karşınızda Real Alternative…

Internet Explorer
Tüm zamanların en büyük kavgasına hoş geldiniz: Hangi tarayıcı? Internet Explorer mı? Yoksa alternatifleri mi? IE 7.0 kesinlikle IE 6.0 sürümüne göre daha iyi, ancak bu bile programın itici yönlerini gizlemeye yetmiyor. Kavga devam edecek gibi görünüyor ama en azından IE'den bıktıysanız Firefox kullanmayı deneyebilirsiniz.
Alternatifi var mı? Evet… Karşınızda Firefox…

Microsoft Outlook
Acaba Microsoft'un 2008'li yıllara geldiğimizden haberi var mı? Hem GMail hem de Yahoo Mail Microsoft'un en gözde e-posta uygulamasından daha hızlı çalışıyor; hem de daha faza özellik içeriyor. Özellikle günümüzün en önemli derdi olan spam filtreleme konusunda da zayıf bir grafik çizen Outlook işyerinde kullanım aşamasında gerek organizasyon gerekse zaman yönetimi konusunda kullanıcıların başına derde sokup duruyor. Oysa amacı onlara yardımcı olmak, hayatlarını kolaylaştırmak.

Alternatifi var mı? Evet… Hem de çok sayıda. Ama en azından yine Microsoft ürünü olan Outlook Express ya da Vista ile beraber gelen Windows Mail kullanarak problemlerinizin çoğunu çözebilirsiniz

Erasure
21-02-2008, 23:02
En azından 2 tanesi doğru gibi, IE 7.0 ve Office seti ile gelen Outlook, ancak Acrobat Reader o kadar da kötü değil, en düşük donanımda bile sorunsuz kullanılıyor. Real Player'i ise hiç kullanmadım. Ancak yavaşlatan bir tane virus programı var, o da Norton Antivirus, hangi sisteme olursa olsun, bir anda ağırlaşan bir makina ile karşılaşıyorsunuz. Tabii listeye eklenecek daha çok program var.

sezi
21-02-2008, 23:55
Bir de bilgisayar açılır açılmaz geri planda kendiliğinden çalışmaya başlayan programlar varmış.Onların gereksizlerini kapatınca da oldukça hızlanıyor.

fxtrgt
22-02-2008, 01:32
Birkaç şey önereyim bunları bir deneyin. Öncelikle webcam'in doğru çalışıp çalışmadığını anlamak için başka bir messenger (örneğin Yahoo'nun messenger'ı) kurarak aynı sorunun orada da devam edip etmediğine bakın. Bunun haricinde chat programları dışında webcam ile gelen programlarla görüntüyü kontrol edin. Bu iki durumda da sorun oluşuyorsa webcam'a ait sürücüleri veya webcam'in bütün programlarını kaldırırak yeniden güncelleyin. Eğer hata sadece msn'de oluyorsa bu durumda msn'i tamamen kaldırarak yeniden güncelleyin. Msn hata kodunun çözümleri internette var, size verdiği kodu oradan arayarak çözüm de üretebilirsiniz. Kolay gelsin...

yahoo da da aynı sorunla karşılaşıyorum.webcam ı değiştirdim yine aynı,format attırdım yine,msn 8.5 i indirdim yine aynı.şaştım kadım bu işe ye.sonda bilgisayarı değiştirecem galiba.

ayyan
22-02-2008, 01:36
yahoo da da aynı sorunla karşılaşıyorum.webcam ı değiştirdim yine aynı,format attırdım yine,msn 8.5 i indirdim yine aynı.şaştım kadım bu işe ye.sonda bilgisayarı değiştirecem galiba.

MSN'in 8 i veya 8.5 i çıktı mı, bilmiyorum. Bazı arkadaşlarım eklenti v.s. yüklemişler, şekiller filam bir garip çıkıyormuş. Eğer yüklediğiniz MSN eklentili v.s. ise sorun ondan da kaynaklanıyor olabilir.

MSN'i kendi sitesinden yüklüyorsunuz, değil mi?

http://get.live.com/messenger/overview

Erasure
22-02-2008, 01:50

"Webcam'i değiştirdim" dediğinizde tamamen yeni bir tane takıldığı şeklinde yorumladım. Eğer buna rağmen sorun devam ediyorsa, anakart'taki bir sorun olabilir. Bios'ta USB Legacy Support adında bir bölüm vardır. Bunu bir kontrol edin, aynı yerde yine USB 2.0 Controller adında bir seçenek daha vardır, bunu da ENABLED olarak düzenleyin. Sizdeki durum biraz donanımsal sorun haline geldiğinden işletim sisteminde (yeniden kuruluma rağmen aynı sorun olduğundan) sorun aramamak gerekiyor. Bir öneri daha vereyim ama aslında pek alakası yok, sisteminizde usb 1.1 ve 2.0 olarak farklı hızlara sahip portlar varsa bunlardan 2.0 olanı ile kullanmayı deneyin. İyi geceler...

Perke
22-02-2008, 13:17

Sorun yaşadığınız webcam ile ilgili ne varsa (sürücü, program v.s.) kaldırın.Pc kapatıp açın.Sonra diğerini kurun.

fxtrgt
23-02-2008, 16:07
"Webcam'i değiştirdim" dediğinizde tamamen yeni bir tane takıldığı şeklinde yorumladım. Eğer buna rağmen sorun devam ediyorsa, anakart'taki bir sorun olabilir. Bios'ta USB Legacy Support adında bir bölüm vardır. Bunu bir kontrol edin, aynı yerde yine USB 2.0 Controller adında bir seçenek daha vardır, bunu da ENABLED olarak düzenleyin. Sizdeki durum biraz donanımsal sorun haline geldiğinden işletim sisteminde (yeniden kuruluma rağmen aynı sorun olduğundan) sorun aramamak gerekiyor. Bir öneri daha vereyim ama aslında pek alakası yok, sisteminizde usb 1.1 ve 2.0 olarak farklı hızlara sahip portlar varsa bunlardan 2.0 olanı ile kullanmayı deneyin. İyi geceler...

sorunumla ilgilendiğinz için çok teşekkür ederim

TÜRKOĞLU
23-02-2008, 19:12
sn.Erasure,

hatırlarsanız PC im çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor demiştim.gelen görüntüde kendiliğinden gelip gidiyordu, JAVA ile çalışan pencerelerde yapıyordu özellikle bunu.

ekran kartımla ilgili sorunu çözdüm sayılır.yeni bir ekran kartı aldım ATI RADEON 9800XT 256 MB bu ekran kartı iyi mi kötü mü bilmiyorum.umarım iyidir.aldığım yer bunun çok iyi bir ekran kartı olduğunu söyledi.ben donanımdan hiç anlamam.

daha önceki NVIDIA GeForce Fx5200 128 MB idi...

birde sanırım power switch sorunu varmış onuda çözdük onuda yeniledik.ben anlamam hiç donanımdan PC hastanesi kılıklı bir yer vardı sorunun bunlar olduğu söylendi bende neyse çözün dedim.çünkü dün PC hiç açılmaz hale geldi daha doğrusu PC çalışıyor monitörde görüntü yok.

sorun çözüldü GİBİ...

gibi diyorum çünkü şu an görüntüde sorun var sanırım çözünürlükle ilgili yani başka bişey aklıma gelmiyor.

şu anki çözünürlük 1280*960.ama ben daha öncede yani ekran kartını yenilemeden öncede bunu kullanıyordum.daha doğrusu kullandığımı sanıyorum çünkü çözünürlük ayarları ile ben oynamadım.acaba ekran kartını takan arkadaş mı oynadı bilmiyorum.ama masaüstü ikonlarının boyutu aynı sanırım oynanmamış bununla.anlamadım.

bildiğim tek şey şu an monitöre bakmakta çok güçlük çekiyorum.korkunç parlak ve yazılar dağılıyor sanki sisli gibi görünüyor.

aşağıdaki şekilde görünüyor.

yardımcı olabilirseniz sevinirim.

tşk.ederim,

http://xs124.xs.to/xs124/08086/goruntu296.png (http://xs.to)

http://xs124.xs.to/xs124/08086/goruntu2349.png (http://xs.to)

Erasure
23-02-2008, 21:28
sn.Erasure,

hatırlarsanız PC im çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor demiştim.gelen görüntüde kendiliğinden gelip gidiyordu, JAVA ile çalışan pencerelerde yapıyordu özellikle bunu.

ekran kartımla ilgili sorunu çözdüm sayılır.yeni bir ekran kartı aldım ATI RADEON 9800XT 256 MB bu ekran kartı iyi mi kötü mü bilmiyorum.umarım iyidir.aldığım yer bunun çok iyi bir ekran kartı olduğunu söyledi.ben donanımdan hiç anlamam.

daha önceki NVIDIA GeForce Fx5200 128 MB idi...

birde sanırım power switch sorunu varmış onuda çözdük onuda yeniledik.ben anlamam hiç donanımdan PC hastanesi kılıklı bir yer vardı sorunun bunlar olduğu söylendi bende neyse çözün dedim.çünkü dün PC hiç açılmaz hale geldi daha doğrusu PC çalışıyor monitörde görüntü yok.

sorun çözüldü GİBİ...

gibi diyorum çünkü şu an görüntüde sorun var sanırım çözünürlükle ilgili yani başka bişey aklıma gelmiyor.

şu anki çözünürlük 1280*960.ama ben daha öncede yani ekran kartını yenilemeden öncede bunu kullanıyordum.daha doğrusu kullandığımı sanıyorum çünkü çözünürlük ayarları ile ben oynamadım.acaba ekran kartını takan arkadaş mı oynadı bilmiyorum.ama masaüstü ikonlarının boyutu aynı sanırım oynanmamış bununla.anlamadım.

bildiğim tek şey şu an monitöre bakmakta çok güçlük çekiyorum.korkunç parlak ve yazılar dağılıyor sanki sisli gibi görünüyor.

aşağıdaki şekilde görünüyor.

yardımcı olabilirseniz sevinirim.

tşk.ederim,

Ekran kartına kadar konunun uzaması kötü olmuş, aslında sorunun donanımsal olduğunu düşünmemiştim. Neyse; yeni problem çözümsüz değil. Ekran kartının çok iyi bir model olması haricinde yapılması gereken birkaç numara var. Kullandığınız ekran kartına ait yazılımlar varsa bunları yükleyebilirsiniz, işiniz daha kolay olur. Ancak bu yoksa da windows'un kendi yazılımından ekran çözünürlüğünü, ekran tazeleme frekansını ayarlayabilirsiniz.

ATI'nin ekran kartını bende kullanıyorum ve bu kartlarla gelen yazılımdan nasıl ayarlayacağınızı aşağıda gösterdim. Bunun haricinde windows'un da benzer bir yazılımı var, o da daha altta, bu görüntü vista'dan ama benzer görüntü xp'de aynen var. Birde xp'de clear type adında bir özellik var, bunu da kontrol edebilirsiniz.

http://img217.imageshack.us/img217/2931/snap030tu6.jpg

http://img186.imageshack.us/img186/2306/snap031ln4.jpg

http://img187.imageshack.us/img187/3826/adszsq21qu3.jpg (http://imageshack.us)

TÜRKOĞLU
23-02-2008, 21:53
sn.Erasure,

ATI'nin PC'deki özellikleri aşağıdaki şekilde.sizin dediğiniz çözünürlüğe getirincede sorun değişmedi sadece masaüstündeki ikonların boyutları dahada küçüldü ama görüntüdeki aşırı parlaklık ve yazı karakterlerindeki bozukluk ve sisli görünüm değişmedi.

bu arada görünüm halihazırda clear type modunda.ama sorun ondanda kaynaklanmıyor.başka bir derdi var bunun.

sanki ekranda hafif bir sis perdesi var gibi.tabii donanımsal konuda cahil olunca belki size derdimi tam olarak anlatamıyorum.

çözemedim yahu :(

http://xs124.xs.to/xs124/08086/goruntu3459.png (http://xs.to)

Von
23-02-2008, 22:02
Bu problem temadan da kaynaklanabilir. Sağ tıklayıp Özellikler'den Tema yı değiştirmeyi deneyin.

aniden
23-02-2008, 22:21
Sayın uzman arkadaşlar. Gerçekleştirmeyi düsündüğüm ancak yapılabilirliği hakkında bilgiye ihtiyacım olan bir isteğim olacak.
Bilgisayarımda Vista home premium işletim sistemi ve nvidea geforce 7500le ekran kartı ve bir adet dijital tv kartı mevcut.
İki adet monitorü mevcut bilgisayara bağlayıp monitorlerden birinde normal ofis işlerini diğer monitordede dijital tv kartımdan aldığım tv kanallarının görüntüsünü izleyebilirmiyim.
Saygılar

TÜRKOĞLU
23-02-2008, 22:26
Bu problem temadan da kaynaklanabilir. Sağ tıklayıp Özellikler'den Tema yı değiştirmeyi deneyin.

dediğinizi yaptım fayda etmedi sn.Von... :(

ayyan
23-02-2008, 23:13
Sn Türkoğlu,

Kasayı ikinci bir monitörde deneme şansınız var mı acaba? Sn Erasure daha iyi bilir gerçi ama, monitörün menu ayarlarında da birşey olabilir.. Böyle dedim diye gidip mevcut ayarları değiştirmeyin, ikinci bir monitörde deneme imkanınız varsa deneyin.. Sonuçta uzaktan yardımda da bilgisayar başında da bazen çözümü bulmak uzun sürebiliyor.

BOSNA
23-02-2008, 23:23
Arkadaşlar benim sorunum; hisse nete girerken (evimden) her seferinde şifre yazmak zorunda kalıyorum eskiden sık kullanılanlara eklemiştim her seferinde oradan şifresiz giriyordum şimdi her seferinde şifre yazmak biraz zor oluyo..

Eğer çözümü varsa dedim Eğer yoksa hissenet ten vazgeçecek halimde yok yani kalın sağlıcakla......

HAŞAT
23-02-2008, 23:30
Arkadaşlar benim sorunum; hisse nete girerken (evimden) her seferinde şifre yazmak zorunda kalıyorum eskiden sık kullanılanlara eklemiştim her seferinde oradan şifresiz giriyordum şimdi her seferinde şifre yazmak biraz zor oluyo..

Eğer çözümü varsa dedim Eğer yoksa hissenet ten vazgeçecek halimde yok yani kalın sağlıcakla......
Sn. BOSNA, kullanıcı adınız ve şifrenizi yazıp "Beni Hatırla" kısmını tıkladığınızda "Sık Kullanılanlar" menüsünden girişlerde sizden kullanıcı adınızı ve şifrenizi istemeyecektir.

ayyan
23-02-2008, 23:32

Explorer ayarlarınızda güvenlik düzeyiniz yüksekse, veya bir şekilde "çerezleri -cookies leri" kabul etme gibi birşey yaptıysanız her defasında "Beni Hatırla" seçeneğini tıklasanızda yeniden şifre girişi yapmak zorunda kalabilirsiniz. Bir kontrol edin isterseniz.

Erasure
24-02-2008, 00:24

http://img441.imageshack.us/img441/3483/snap032cq4.jpg (http://imageshack.us)

_joeblack_
24-02-2008, 23:49
Sevgili Erasure birşey danışmak istiyorum,bu aralar bir sistem toplayacağım kendime,işlemcide karar veremedim hala,2 işlemci arasında kaldım.
Bunlardan biri Intel Core Duo E6850 3Ghz 4MB 1333 Mhz, ikinciside Intel Q6600 2.4Ghz 8MB 1066 Mhz sence bunlardan hangisini seçmek daha mantıklı görünüyor?

Murat ERİŞKİN
25-02-2008, 00:32
sn.Erasure,

ATI'nin PC'deki özellikleri aşağıdaki şekilde.sizin dediğiniz çözünürlüğe getirincede sorun değişmedi sadece masaüstündeki ikonların boyutları dahada küçüldü ama görüntüdeki aşırı parlaklık ve yazı karakterlerindeki bozukluk ve sisli görünüm değişmedi.

bu arada görünüm halihazırda clear type modunda.ama sorun ondanda kaynaklanmıyor.başka bir derdi var bunun.

sanki ekranda hafif bir sis perdesi var gibi.tabii donanımsal konuda cahil olunca belki size derdimi tam olarak anlatamıyorum.

çözemedim yahu :(

Sayın Türkoğlu Monitörünüz geniş ekran mı? Genelde ekrandaki bulanıklık çözünürlükle alakalıdır. Bazı çözünürlükler ekran kartı tarafından desteklenir gibi gözükse de ekranda yeteri görüntüyü sağlayamazsınız.

Murat ERİŞKİN
25-02-2008, 00:38
Sayın uzman arkadaşlar. Gerçekleştirmeyi düsündüğüm ancak yapılabilirliği hakkında bilgiye ihtiyacım olan bir isteğim olacak.
Bilgisayarımda Vista home premium işletim sistemi ve nvidea geforce 7500le ekran kartı ve bir adet dijital tv kartı mevcut.
İki adet monitorü mevcut bilgisayara bağlayıp monitorlerden birinde normal ofis işlerini diğer monitordede dijital tv kartımdan aldığım tv kanallarının görüntüsünü izleyebilirmiyim.
Saygılar

Benim bildiğim o şekilde özellikli yeni TV kartları çıkmamışsa imkansız.:):)

TÜRKOĞLU
25-02-2008, 01:24
Sayın Türkoğlu Monitörünüz geniş ekran mı? Genelde ekrandaki bulanıklık çözünürlükle alakalıdır. Bazı çözünürlükler ekran kartı tarafından desteklenir gibi gözükse de ekranda yeteri görüntüyü sağlayamazsınız.

monitörüm 17 inch philips lcd 170C5 modeli.

yahu lütfen kurtarın beni şu rezaletten monitöre bakamıyorum parlaklığından ve dahası sis perdesi gibi bişey var ve siyah olması gereken karakterler GRİ renk gibi.

daha önceki ekran kartı 128 mb idi.yenisi 256 mb daha verimli iyi bişey olmalı diye düşünüyorum yenisini.

bilmiyorum sebebini.

en son GAMA değerleri ile oynadım ama nafile.o da fayda etmedi.bende tekrar default yaptım.karışmasın işler iyice diye.monitörün brightness/contrast ayarları ilede oynadım o da çözmedi.monitörde mi sorun var diyeceğim ama imkansız yahu.1 saat söktüm monitörden kasayı ve ekran kartı ve switch taktırmak için bilgisayarcıya götrüdüm.o arada monitör mü bozuldu durduk yerde?

sforces
25-02-2008, 01:33
Sevgili arkadaşlar... Benim sorunum da şu.. Yaklaşık 2 ay kadar önce acer aspire 5920 g model bir notebook aldım. Daha önce çok memnun kaldığım bu markadan bu sefer biraz sorun yaşıyorum.. Bilgisayarla çalışırken internette olayım olmayayım bazen bilgisayar kendi kendine kapanıyor. Bu kapanma aniden sanki bir televizyonun fişini çekmişcesine birden oluyor. Tekrar açtığımda normal açılıyor ve çalışmama devam ediyorum. Bu sorun 1 ay içerisinde birkaç kez oldu. Teknik servise danıştım belki donanımla ilgili bir problem vardır dedi ve test için cihazı bırakmamı istedi. Fakat yaklaşık 10 gün kadar testte kaldığı halde bir sorunla karşılaşılmadığı raporu ile cihazı tekrar geri aldım. Ancak aldıktan sonra belirli aralıklarla bir iki kez daha aynı sorunla karşılaştım. Cihazımda fabrika ayarlarına geri dön diye format seçeneği var . O şekilde de format attım ama dedğim gibi bir iki kez daha aynı sorunu yaşadım. Ne yapmam gerektiği ile ilgili yardımlarınızı rica ediyorum.Hepiniz iyi akşamlar ve bol kazançlar...

uguner
25-02-2008, 03:30
bilgisayımda virüs olduğu için üstesinden gelemediğimden dolayı format attırdım lakin hala eski performansında değil ben şunu merak ediyorum format atıldığı zaman tüm virüslerden kurtulmuş olmam gerekmiyormu yani format atılsa dahi virüsler kalmış olabilirmi
yardımcı olursanız sevinirim saygılar...

Erasure
25-02-2008, 11:51
Sevgili arkadaşlar... Benim sorunum da şu.. Yaklaşık 2 ay kadar önce acer aspire 5920 g model bir notebook aldım. Daha önce çok memnun kaldığım bu markadan bu sefer biraz sorun yaşıyorum.. Bilgisayarla çalışırken internette olayım olmayayım bazen bilgisayar kendi kendine kapanıyor. Bu kapanma aniden sanki bir televizyonun fişini çekmişcesine birden oluyor. Tekrar açtığımda normal açılıyor ve çalışmama devam ediyorum. Bu sorun 1 ay içerisinde birkaç kez oldu. Teknik servise danıştım belki donanımla ilgili bir problem vardır dedi ve test için cihazı bırakmamı istedi. Fakat yaklaşık 10 gün kadar testte kaldığı halde bir sorunla karşılaşılmadığı raporu ile cihazı tekrar geri aldım. Ancak aldıktan sonra belirli aralıklarla bir iki kez daha aynı sorunla karşılaştım. Cihazımda fabrika ayarlarına geri dön diye format seçeneği var . O şekilde de format attım ama dedğim gibi bir iki kez daha aynı sorunu yaşadım. Ne yapmam gerektiği ile ilgili yardımlarınızı rica ediyorum.Hepiniz iyi akşamlar ve bol kazançlar...

Birkaç şey önereyim ama gerçek sebebi bulmak için iyi bir servise götürmeniz gerekebilir. Normalde windows içerisinde güç ile ilgili ayarlar vardır. Bunları yeniden belirtmek istedim. Belki burasının en az zamana getirilmesi ile sistem kapanıyor olabilir. Diğer sorun pil hücrelerinde olabilir, bunların şarj edilemiyor olması da sistemin pil tüketimini arttırıyordur. Bios içerisinden pil ile ilgili ayarlar yine kontrol edilebilir. Sistemin anlık kapanması sonrasında windows'un açılışı gözlenebilir. Sıkıntılı kapanışlarda genellikle güvenli mod devreye girer. Bu da kontrol edilebilir. Pil yuvadan tamamen çıkartılarak adaptör ile sistemin çalışması gözlenebilir. Pil'in yuvada olmadığı durumlarda aynı şey oluşuyorsa, bu durumda şarj cihazı veya notebook'ta sorun aranabilir. Kolay gelsin...

http://img337.imageshack.us/img337/1848/snap022tx0.jpg (http://imageshack.us)

Erasure
25-02-2008, 12:00
bilgisayımda virüs olduğu için üstesinden gelemediğimden dolayı format attırdım lakin hala eski performansında değil ben şunu merak ediyorum format atıldığı zaman tüm virüslerden kurtulmuş olmam gerekmiyormu yani format atılsa dahi virüsler kalmış olabilirmi
yardımcı olursanız sevinirim saygılar...

Format atmak sorunu bir parça çözebilir ama işletim sistemi sonrasında yüklediğiniz programlar veya kendinize ait dosyaların sisteme geri yüklenmesi sonrasında yine başladığınız yere dönebilirsiniz. Bir arkadaşımda size benzer sorun vardı ve sistemini sıfırladı. İşletim sistemi sonrasında adım adım yüklediği programlardan ekran kartı sürücülerinde olan virus sorunundan dolayı bunu yükledikten sonra sıkıntısı başlıyordu. Sisteminize geri yükleyeceğiniz programların veya dosyaların da herhangi birşey içermediğine emin olmanız gerekiyor. Sistemin stabil çalışması her programın yüklenmesi sonrasında gözlemlenebilir, soruna sebep olan programın varsa güncel versiyonu kullanılabilir, yoksa da sistemi ağırlaştıracağından kullanılmamasını önerebilirim. Kolay gelsin....

rogdopsink
25-02-2008, 15:08
merhabalar öncelikle çok anlamadıgımı yazayım şu bilgisyar parçalarından belkide yanlış yere yazıyorum ama sevgili erasure in yardımcı olabilecegini sandıgım için buraya yazıyorum

şimdi benim sorunum bilgisyarrımın çok yavaş olması 128 mb lık sdram var bilgisayarın üstünde bier kaç kişi o zman normaldir yavaş olması dedi.bir teknik servise verdim ram bulması ve takması için ancak buldugu ram uyumlu gelmedi ve onu geri çıkardık o zmandan bu yana araştırmıyodum.ancak ramların uyumlu olması için bazı şeyler gerekliymiş galiba bende ram in üstünde yazanlara baktım belki bulurum diye ama kafam iice karıştı bilmiyorum yani işte ram bulamazmıyım bilgisyara uyumlu gelecek anakart muhabbetleri falan var bide heralde nerden bakcam ne etcen yardımcı olursanız sevnirim..

BİLGİSYARDKİ RAM yanlış yazmadıysam eger

128MB SDRAM TMC MİCROQ TLC 16MST-7 Q102
BİDE PC133 YAZIYODU

Erasure
25-02-2008, 16:47
merhabalar öncelikle çok anlamadıgımı yazayım şu bilgisyar parçalarından belkide yanlış yere yazıyorum ama sevgili erasure in yardımcı olabilecegini sandıgım için buraya yazıyorum

şimdi benim sorunum bilgisyarrımın çok yavaş olması 128 mb lık sdram var bilgisayarın üstünde bier kaç kişi o zman normaldir yavaş olması dedi.bir teknik servise verdim ram bulması ve takması için ancak buldugu ram uyumlu gelmedi ve onu geri çıkardık o zmandan bu yana araştırmıyodum.ancak ramların uyumlu olması için bazı şeyler gerekliymiş galiba bende ram in üstünde yazanlara baktım belki bulurum diye ama kafam iice karıştı bilmiyorum yani işte ram bulamazmıyım bilgisyara uyumlu gelecek anakart muhabbetleri falan var bide heralde nerden bakcam ne etcen yardımcı olursanız sevnirim..

BİLGİSYARDKİ RAM yanlış yazmadıysam eger

128MB SDRAM TMC MİCROQ TLC 16MST-7 Q102
BİDE PC133 YAZIYODU

Bu ram ile birşeyler yapmanız çok zor, bunları kullanmayı bırakmanı önereceğim. SDram'leri sıfır olarak satıcılarda bulamazsınız, ancak 2nci el satan yerlere gitmeniz ve orada aramanız gerekiyor. Ancak bunu da yapmadan önce anakartınızın model marka vs bilgilerine internetten bakarak, sisteme takılabilecek maximum ram miktarını bir araştırın. Eğer anakart 512MB veya 1GB gibi değerlerin takılmasına izin veriyorsa bunu satın almaya çalışın. Zaten ağır kalmasının sebebi de 128'lik ram'ler, bunlar ile ancak windows 98 filan kullanmak gerekir. O da yine sıkıntı yaratır. En azından bulabilirseniz 2 tane 256'lık PC133 değerinde ram almaya çalışın.

Ancak bu donanımı güncellemek için harcayacağınız para ile yeni bir sistem almanın yollarını araştırmanızı önereceğim. Bu donanıma yapacağınız her yatırım bir süre sonra boşa gidebilir. Gittigidiyorda istediğin ram'lerin fiyatı 25 YTL civarında eğer 2 tane 256'lık takılabilirse onun içinde kabaca 45-55 arasında bir para vereceksin.

Eğer anakartın marka, modelini söylerseniz doğru ram almanız konusunda sizi bilgilendirmeye çalışırım. İyi günler...

rogdopsink
25-02-2008, 17:36
çok sagol erasure acaba anakartın modeline markasına nasıl bakabilirim
bilgisyar baya eski benim 6 senelik falan yeni ramler uyumlu değil heralde öyle bişey duydum en güzeli 2 tane 256 sdram almak uyumlu olanından ama bu uyum muhabbeti kafamı arıştııyor işte:(

FNT
25-02-2008, 17:53
bilgisyar baya eski benim 6 senelik falan yeni ramler uyumlu değil heralde öyle bişey duydum en güzeli 2 tane 256 sdram almak uyumlu olanından ama bu uyum muhabbeti kafamı arıştııyor işte:(

sn Erasure'nin söylediğine katılıyorum. Bütçeniz müsaitse kasayı yenilemeniz daha mantıklı.
Eski sistem için yapacağınız masraflar boşa gidecek. Üstelik eskilerin sıfır parçasını bulmak zor, bulsanız da yeni modellerin iki üç katı fiyatı var.
Örneğin 333 veya 400 mhz DDR ram fiyatı 1 GB için 60 USD iken (sizin 133 mhz SD Ram çok daha fazla), 667 ve 800 mhz DDR2 ram fiyatları 1 GB 25 USD.
Uçurum gibi fiyat farkı var. En iyisi yenilemek.
Karar sizin...

Erasure
25-02-2008, 18:26

Yenileme işi aslında en uygunu ama bütçeniz uygun değilse, şimdilik ram takviyesi ile işi götürmek gerekiyor.

http://www.cpuid.com/download/cpuz_144.zip adresinden alacağınız ufak bir programı masaüstüne çıkartın ve çalıştırın, size anakart bilgilerini aşağıdaki gibi verecektir. Onları buraya yazarsanız, ram için önerebileceğimiz en hızlı ve büyük kapasiteliyi söyleyebiliriz. Kolay gelsin...

http://img404.imageshack.us/img404/9791/snap033qv5.jpg (http://imageshack.us)

brc
25-02-2008, 21:11
3D PHOTOMAKER programı arıyorum.yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

MUSTİS
25-02-2008, 22:08
3D PHOTOMAKER programı arıyorum.yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Aşağıya koyduğum linkde, aradığın programla ilgili Programı istek üzerine de gönderiyorlar (ücretsiz).

www.3dphotomaker.com

rogdopsink
25-02-2008, 23:17
Yenileme işi aslında en uygunu ama bütçeniz uygun değilse, şimdilik ram takviyesi ile işi götürmek gerekiyor.

http://www.cpuid.com/download/cpuz_144.zip adresinden alacağınız ufak bir programı masaüstüne çıkartın ve çalıştırın, size anakart bilgilerini aşağıdaki gibi verecektir. Onları buraya yazarsanız, ram için önerebileceğimiz en hızlı ve büyük kapasiteliyi söyleyebiliriz. Kolay gelsin...

http://img404.imageshack.us/img404/9791/snap033qv5.jpg (http://imageshack.us)

sevgili erasure çıkan sonuçlar bunlar bilgisyaın aslında ömrünün dolmaya başladıgının farkındayım çok uzun zamana kalmaz atarım büyük ihtimalle ancak ne yazıkki öğrenciyim hala ve yeni bir kasa zor benim için onun yerine iki tane uyumlu rami 60 milyona falan getirirsem benim için çok daha iyi olur.aslında o kadar fark olurmu işimi ggörürmü onuda bilmiyorum ama...
belkide değiştrmem gereken başka parçalar daaha iyi yapar açıkçası fikirlerinize açıgım ve muhtacım...

http://img223.imageshack.us/img223/1936/adszpx2.jpg (http://imageshack.us)

rogdopsink
25-02-2008, 23:23
pardon yanlış gönderdim galiba

http://img238.imageshack.us/img238/9462/lgneyyyyyyfr0.jpg (http://imageshack.us)

Erasure
26-02-2008, 01:43
pardon yanlış gönderdim galiba

gönderdiğin bilgilerden anakartın özelliklerine ulaşamadım ama apollo pro chipsetin özelliklerinden birşeyler yakaladım. Ancak bu chipset birkaç modelden oluşuyor, sendekini bilmiyorum. Genel olarak bu serinin PC133 sınıfındaki ram desteği 2GB'a kadar çıkıyor. Riske girmemek açısından ve de bulabilirsin 2 tane SDRAM PC133 ve 256MB'lıklardan alarak 512 MB ile biraz daha kullanabilirsin. Ama kullandığın işletim sistemini windows 98SE'de filan bırak ve ofis seti vs ne kadar program varsa hepsini de 2000 yılındaki ve öncesindeki versiyonlarına çek. Bu şekilde çok yavaşlamasa da işini görecek kadar çalışacaktır. Ram'leri eğer 2nci el satıcıdan alırsan, bilgisayarını bu kişilere götürerek, onların kontrolü altında takdır, böylece sıkıntı olduğunda yeni bir tanesini kendileri değiştirir. Herşey bir yana bütçeni umarım uygun bir aşamaya getirirsin, bu bilgisayarla ciddi işler yapmana imkan yok. Ayrıca mimarlık filan gibi bölümlerde okuyorsan autocad ile çizim yapmayı hiç düşünmemeni önereceğim.

Ufak bir not ekleyeyim; Eğer anakarttaki chipset Apollo Pro133A ise 2 GB desteği var, ama Apollo ProPlus ise 1GB ram desteği veriyor. Bunları kontrol ettirmeden kesinlikle ram satınalmayı düşünme, yoksa elinde kalır. Kolay gelsin....

Detay
01-03-2008, 00:33
evet yıne bır sorunumuz ve yardımınıza ıhtıyacımız var dostlar ;
makınam normal acıkken programlar calısırken sorunsuz makınada soyle bır sorun oluyor elektrık gelır gıder yada reset atarsınız dıt dıye ınce bır ses gelır aynı ses bir kere gelıyor ve makına kılıtlenıp kalıyor reset atmak zorunda kalıyorum... sadece bugun reset atmadım aynı sekılde ses geldı ve sonra sankı makına yenıden baslıyor gıbı oldu ama kıtlenme asamasında normale dondu...
sımdıden tesekkurler dostlar...

Erasure
01-03-2008, 01:37
evet yıne bır sorunumuz ve yardımınıza ıhtıyacımız var dostlar ;
makınam normal acıkken programlar calısırken sorunsuz makınada soyle bır sorun oluyor elektrık gelır gıder yada reset atarsınız dıt dıye ınce bır ses gelır aynı ses bir kere gelıyor ve makına kılıtlenıp kalıyor reset atmak zorunda kalıyorum... sadece bugun reset atmadım aynı sekılde ses geldı ve sonra sankı makına yenıden baslıyor gıbı oldu ama kıtlenme asamasında normale dondu...
sımdıden tesekkurler dostlar...

Durumu şöyle bir yorumladım ama kesin birşey söyleyemiyorum. Belki işlemci fanının tozlanması ve buna bağlı zorlanma sonucu işlemcinin düzenli soğutulamasından dolayı sistem kapanıyor olabilir. Eğer tıkırtı türü birşey sürekli oluşuyor ve düzenli bir ses olarak ilerliyorsa harddisk okuyucu kafa'da sorun oluşmaya başlayabilir ancak bu tamamen varsayım. En azından sistemin CPU ısısını kontrol etmek için bir program kullanılabilir. Durduk yere çıkan bu tip problemler genellikle sistemlerin iyi soğutulaması sonucu oluşabiliyor. Kasayı açarak parçaları da kontrol edebilirsiniz. Kolay gelsin...

Detay
01-03-2008, 22:39
sevgılı erasure bugun detaylı bır temızlık yaptım cpu fanına kadar soktum temızledım su an deneme asamasında makınam acık bakalım ne yapacak kı umarım bır sorun cıkarmaz... makınadan sureklı ses gelmıyor durduk yere dıtt deyıp sankı yenıden baslatılıyor gıbı oluyor ama kılıtlenıyor... ayrıca daha once ısısına bakmıstım 36 derece gosterıyordu.. elektrıksel bır problem olabılır dıye dusunuyorum ama anı elektrık gelıp gıtmelerınde yada voltajın anı dusup yukselmesı sırasında bu tıp hatalar olusabılıyor sanırım daha once lcd nın besleme trafosu yanmıstı bunun ıcınde buradan arkadaslarımı uyarayım aman elektrıge dıkkat..
sevgılı erasure cok tesekkur ederım umarım bır sorun cıkmaz.. sevgılerle...

ayyan
01-03-2008, 22:44
Bu elektrik kesintileri güç kaynağı ile bypass edilemez mi? En azından bilgisayarı düzgün kapatmak adına.. Benimde başımda da, ups lerin bu sorunu çözüp çözmeyeceği konusunda emin olamıyorum..

Detay
02-03-2008, 01:46
ben yarın gıdıp dıjıtal bır tane alacagım 190 ytl ye var ... 6 cıkıslı 2 sı ozel akım prizli..

Canbir
03-03-2008, 01:10
merhaba..
Wireless bağlantısı yapmak için nasıl bir proğram kurmalıyım..internette bulabilirmiyim?

Bilgisayar notebook Xp sp2 yuklu..

ayyan
03-03-2008, 01:13
merhaba..
Wireless bağlantısı yapmak için nasıl bir proğram kurmalıyım..internette bulabilirmiyim?

Vista'da açılışta görev çubuğunda kendisi çıkıyor. Xp de nasıl bilmiyorum ama..

polat03
03-03-2008, 01:22
merhaba..

Notebook'unuzda bluetooth aygıtı olmalı ve sürücüsü güncel olmalı. bunlar tamamsa eğer denetim masasında ağ bağlantıları altında kablosuz ağ bağlantılarımdaki yönergelere göre internete bağlanabilmelisiniz.
istediğiniz cep telefonu ve başka bir bilgisayara bağlanmak ise onun için de notebook'unuzun marka ve modeline bazı senkron programları olduğunu biliyorum. onu da pcnin sitesinden indirebilirsiniz.

Erasure
03-03-2008, 01:40
merhaba..

Herhangi bir programa ihtiyacın yok. Eğer donanım olarak notebook'ta gömülü wireless kart varsa bunun çalışıp çalışmadığını denetim masası-sistem'den kontrol et. Eğer kartın sürücüleri yüklü değilse bunun yüklenmesini sağla, genellikle anakart cd'lerinde gelir. Bu sürücüleri yükledikten sonra ekranın sağ altında 2 tane ağ işareti çıkacaktır. Eğer notebook üzerinde kablosuzu devre dışı bırakan bir tuş varsa bunu aktif et. Kablosuz ağ bağlantısını saatin oralarda gördükten sonra üzerine sağ tıklama ile çalıştır ve çevrede kablosuz ağ aramaya başla.

Bundan sonrası ise biraz farklı işlemlere giriyor. Eğer kendine ait bir kablosuz modemin varsa bunun içerisinden kablosuz aktif hale gelmeli, sonra buna bir şifre vermelisin. Bu şifreyi de notebook kablosuz ağ bulduğunda ona tanımlamalısın. Konu bu şekilde detaylıca ilerliyor.

Eğer notebookta gömülü bir wireless kart yoksa, donanıma göre uygun bir tane almak gerekiyor, USB'den bağlanan Wireless 801.11G kartlar var, 30 YTL civarında fiyata satılıyor. Sonraki işlemler ise yine yukarıda anlattıklarımla aynıdır. Kolay gelsin...

Canbir
03-03-2008, 01:44
sn erasure wireless kartın olup olmadıgını nasıl anlayabilirim..

Erasure
03-03-2008, 01:55
kullandığınız modelin kitapçığından veya aşağıdaki bilgisayarınızın donanım bilgilerinden, ancak model numaranız biliyorsanız internetten de bakabilirsiniz.

Bu görüntü Vista'dan ancak XP'de de buna benzer bir görüntü'den network kartları kısmında 2 tane kart görünmelidir. Birisi kablolu ağ için kullanılan karta ait, diğeri de kablosuzun olmalıdır. Resimde bluetooth kullandığım için birde ona ait görünen kart bilgisi var ama sizde olmamalıdır.

Buraya gitmek için Başlat-denetim masası-sistem-aygıt yöneticisi (Türkçe kullanmıyorum ama sanırım bu isimlerde olmalı :) ) yolu kullanılacaktır.
http://img404.imageshack.us/img404/6946/snap050ar0.jpg (http://imageshack.us)

Canbir
03-03-2008, 02:05
teşekkür ederim sn erasure

Erasure
03-03-2008, 02:13
teşekkür ederim sn erasure

Umarım sorunu aşarsınız, yeni modellerden birisi ise mutlaka gömülü wireless kart vardır. 3-4 yıl öncesinin modellerinde bile bu vardı. Sorun olursa foruma yine yazarsanız yardımcı olurum veya oluruz. İyi geceler...

A619
04-03-2008, 19:40
Windows Installer 3.1 bilgisayarıma yükleyemiyorum...yardımlarınızı bekliyorum.

Erasure
04-03-2008, 20:02
Windows Installer 3.1 bilgisayarıma yükleyemiyorum...yardımlarınızı bekliyorum.

Hangi işletim sistemini kullandığını bilmiyorum ama detaylı bilgi ve 2nci sürümünü http://support.microsoft.com/kb/893803 adresinden alabilirsiniz. Bu sayfada 3.1 sürüm 1'de olan sorunlar giderilmiş ve bunların ayrıntıları veriliyor. Buna göre adım atılabilir. Kolay gelsin...

A619
04-03-2008, 20:14
windows xp format atmıştım.Kurduktan sonra güncelleme veya bir program indirmemi engellliyor her defasında windows 3.1 i istiyor windows sayfasından bulup bilgisayarıma indirdim ama çalıştır dedikten sonra erişim engellendi diye uyarı çıkıyor. Şimdiden teşekkürler bilgileriniz için

ayyan
04-03-2008, 21:16
windows xp format atmıştım.Kurduktan sonra güncelleme veya bir program indirmemi engellliyor her defasında windows 3.1 i istiyor windows sayfasından bulup bilgisayarıma indirdim ama çalıştır dedikten sonra erişim engellendi diye uyarı çıkıyor. Şimdiden teşekkürler bilgileriniz için

update.microsoft.com a girin, güncelleme yapın. kendisinin otomatik olarak yüklemesi gerekiyor.

Erasure
04-03-2008, 21:45

Uzak ihtimal ama windows xp'yi admin hesabı yerine standart kullanıcı hesabı ile açmış olabilirmisiniz? admin dışındaki hesaplarda kısıtlı haklar oluşuyor. Program ekleme kaldırma vs bunlar sınırlanabiliyor.

A619
04-03-2008, 21:49
update.microsoft.com a girin, güncelleme yapın. kendisinin otomatik olarak yüklemesi gerekiyor.

update.microsoft.com dan güncellemeyi yapıyorum ama windows install 3.1 yüklenemedi çıkıyor. Dolayısı ile indirilen programı kur işlemin sonucu erişim engellendi şeklinde karşıma çıkıyor. sadece internete giriş yapabiliyorum.

A619
04-03-2008, 21:53
Uzak ihtimal ama windows xp'yi admin hesabı yerine standart kullanıcı hesabı ile açmış olabilirmisiniz? admin dışındaki hesaplarda kısıtlı haklar oluşuyor. Program ekleme kaldırma vs bunlar sınırlanabiliyor.

program ekle kaldırda sıkıntı yok.sayın erasur örnek antivürüs kurma ve kaldırma

Erasure
04-03-2008, 22:03
Biraz karıştırdım ve bu tip problemler için 11 farklı çözüm adımı üretilmiş. Umarım ingilizce olan bu adımları uygulayabilirsiniz. http://support.microsoft.com/kb/555175 adresine giderek bunları bir deneyin.

ayyan
04-03-2008, 23:53
update.microsoft.com dan güncellemeyi yapıyorum ama windows install 3.1 yüklenemedi çıkıyor. Dolayısı ile indirilen programı kur işlemin sonucu erişim engellendi şeklinde karşıma çıkıyor. sadece internete giriş yapabiliyorum.

İlginç bir durum. 1 ay kadar önce bende yüklemiştim xp yi.. Ben daha önce indirmişim(msn kurarken, şimdi aklıma geldi)- bilg.de var. Eğer isterseniz rapid e yüklerim,birde onu denersiniz.

A619
05-03-2008, 20:06
İlginç bir durum. 1 ay kadar önce bende yüklemiştim xp yi.. Ben daha önce indirmişim(msn kurarken, şimdi aklıma geldi)- bilg.de var. Eğer isterseniz rapid e yüklerim,birde onu denersiniz.

sayın Ayyan şu ana kadar denemelerim işe yaramadı. Birde sizin önerinizi deneyelim bakalım. Değerli zamanınızı ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkürler.

ayyan
05-03-2008, 20:56
sayın Ayyan şu ana kadar denemelerim işe yaramadı. Birde sizin önerinizi deneyelim bakalım. Değerli zamanınızı ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkürler.

Microsoft.com da çıkan son versiyonunu şu adrese yükledim : http://rapidshare.com/files/97292830/WindowsInstaller-KB893803-v2-x86.exe

Bu dosyanın kaynağındaki download linki: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=889482fc-5f56-4a38-b838-de776fd4138c&displaylang=en

Umarım işinize yarar.<