View Full Version : Bilgisayarım daki sorunlar
Ben laptop'uma ''yassak içerik filtreleme programı'' yüklemiştim fakat silmek istiyorum bir türlü beceremiyorum öyle normal bir program silme işlemi ile silinmiyor...
Nasıl bir yol deneyeyebililirim acaba yardımcı olursanız çok sevinirim...
Şimdiden teşekkürler...
Laptop ne yapsın, yassak program olduğundan şaşırmıştır, "yasak" olsa belki bulur ama diğeri biraz zor :he:
Aslında öneriler gelmiş, bunlar denenebilir, ayrıca sisteme admin olarak girmek gerekiyor, sisteme girişteki kullanıcı hesabının programları kaldırma yetkisi olmayabilir. Bu tip programların bazıları IE içerisine Eklenti olarak dahil olduğundan önceburadan Disable yani kapatılması ve sonrasında da sistemden geri silinmesi denenebilir. Bazı durumlarda da aynı yazılımı tekrar yüklemek işe yarar. Zira programı kaldırma dosyaları bozulmuş olabilir. Yeniden yükleyerek bunu yenilemiş olursun, sonrada tekrar silersin. Güvenli kip'te işe yarar ve çoğu program sisteme yüklenmediğinden istenilen programı kaldırmak yine işe yarayacaktır, buraya da admin olarak girmek gerekiyor. Bu arada birde fazla kullanıcı varsa ve bunların içerisinde çocuklar varsa ayrı bir hesap açarak IE içerisinden Ebeveyn Kontrolü'nü açarak sitelere giriş, kullanma zamanını kısıtlama, oynayacağı oyunun yaş seviyesine göre ayarlanması kısıtlanabilir. Kolay gelsin...
Sevgili Bear Bull,sevgili ayyan,ve sevgili erasure yardımlarınız için çok teşekkürler ederim sizlere...
İyiki varsınız ve bizlerlesiniz...
* Sn. erasure ilginiz için teşekkürler, son sürümü yükledim değişen birşey yok. Donanım görüntüleri ile xp durumunu aşağıya verdim. Olmazsa dvd yi çıkarım SATA olan başka bir bilgisayarda deniyeyim sn. ayyan ın önerdiği gibi, serviste öyle deneyin demişti.
http://respect.kucukresim.com/uploads/sorun2e3b90.jpg (http://www.kucukresim.com)
Merhabalar elimde Econ TDL-3424 model modem var kurulum aşamalarını yükleyip kurulumu gerçekleştirdikten sonra modemin enerjisi kesildiğinde kullanıcı adımı ve şifremi tekrar girmem gerekiyor submit yada kaydet diye birşey göremedim kurulumda neden kaynaklanabilir bilgisi olan yardımcı olan olursa sevinirimşimdiden teşekkürler...
Merhabalar elimde Econ TDL-3424 model modem var kurulum aşamalarını yükleyip kurulumu gerçekleştirdikten sonra modemin enerjisi kesildiğinde kullanıcı adımı ve şifremi tekrar girmem gerekiyor submit yada kaydet diye birşey göremedim kurulumda neden kaynaklanabilir bilgisi olan yardımcı olan olursa sevinirimşimdiden teşekkürler...
modemın kendı sayfasında default ayarlarının geldıgı sayfada hanı 10.0.0 .. lı gelen sayfa mesela oraya gırmedıysenız bır bakın genelde bır modemın kendı cd sı bırde bu default da ayar kısımları oluyor belkı orada vardır...
Aşağıdaki resimdeki gibi bu işlemler sonrasında Confirm Changes ile işlem sonlanıyor. Bunlara rağmen bu iş devam ediyorsa ve kesilmelerde de yine kullanıcı adının girilmesi gerekiyorsa, donanımsal olarak bir sorun var demektir. Satın aldığınız yerdenveya üreticisinin internet sitesinden donanım güncellemesi (firmware) çıkartılmışsa bunu yaparak hatanın giderilmesi yönünde adım atabilirsiniz. Ama kişisel görüşüm marka konusunda biraz seçici davranmak gerekiyor, piyasadaki birçok markada teknik destek, sürücü vs bulamıyorsunuz. Umarım sorunu aşarsınız, eğer yeni aldıysanız hemen geri vererek, bilinen bir marka, model seçin. Kolay gelsin...
http://img145.imageshack.us/img145/681/snap128qh4.jpg (http://imageshack.us)
Sn erasure teşekkürler resimli anlatımınız gibi işlemleri gerçekleştiriyorum ama olmuyor ne yazıkki. Fiş çekildiğinde resetliyor mutlaka girmek zorunda kalıyorum. Modeme ait bir güncellemede bulamadım açıkcası ingilizcemde pek iyi olmadığı için görememişte olabilirim...
Bu üçüncü econ modemim ilk aldığım 4 ayda ikincisi 3 ayda gitti son verdiklerinde de bu problem var sanırım en iyisi aldığım yere götürmek olacak yardımınız için teşekkürler...
Sn erasure teşekkürler resimli anlatımınız gibi işlemleri gerçekleştiriyorum ama olmuyor ne yazıkki. Fiş çekildiğinde resetliyor mutlaka girmek zorunda kalıyorum. Modeme ait bir güncellemede bulamadım açıkcası ingilizcemde pek iyi olmadığı için görememişte olabilirim...
Bu üçüncü econ modemim ilk aldığım 4 ayda ikincisi 3 ayda gitti son verdiklerinde de bu problem var sanırım en iyisi aldığım yere götürmek olacak yardımınız için teşekkürler...
Bana kalsa size bu modemi size aldırmazdım ama ne yapalım almış oldunuz :)
Eğer geri vererek başka marka alma aşamasına gelirseniz, USRobotics, Linksys, Airties gibi bilinen markalardan seçmenizi önereceğim.
E-con'a ait resmi siteyi bende bulamadım, belki de gözden kaçmıştır,
umarım sorunsuz bir modeme kavuşursunuz, kolay gelsin...
justdoit
25-03-2008, 21:42
harici hard diski görmüyo...daha yeni aldım kullanamıyorum...
USB sürücülerini kontrol ederek ilk adımı atabilirsin.
İkinci aşamada bios içerisinden USB ayarlarına bakabilirsin.
_joeblack_
26-03-2008, 12:54
Sevgili Erasure ben 1280*1024 lcd monitör kullanıyorum(samsung 932B plus),arada oyun oynadığımda oluyor,benim sorum oyunlardaki çözünürlükle ilgili olacak.
Mesela oyunlarda yüksek çözünürlük seçenekleri var,atıyorum 1600*1960 gibi,şimdi benim ekranım 1280*1024 olduğuna göre bu oyunu ben aslında,gerçek anlamda,ekranım desteklemediği için 1600*1960 çözürnüklükte oynayamam değil mi?
Bir arkadaşım ekran kartını değiştirirsen,ekranının çözünürlüğü artar diye birşey söyledi ama pek inandırıcı gelmedi bana,sonuçta fabrika çıkışı 1280*1024 değilmi monitörün,bunun üstüne çıkabilir mi iyi bir ekran kartıyla?
Şimdiden teşekkür ederim,saygılar...
markası nedır ?
western var sanırım onlarda nedense boyle bır problem var arkadasım 600 gb lık aldı dunya para verdı goturduk ıade ettık adama sorduk genelde bu marka boyle bır sorun yapıyormus... bırde basıma gelen bır durumda kasanın usb gırıslerını anakarta takmamıslar ... donanımsal dıger sorunları bılemem....
Sevgili Erasure ben 1280*1024 lcd monitör kullanıyorum(samsung 932B plus),arada oyun oynadığımda oluyor,benim sorum oyunlardaki çözünürlükle ilgili olacak.
Mesela oyunlarda yüksek çözünürlük seçenekleri var,atıyorum 1600*1960 gibi,şimdi benim ekranım 1280*1024 olduğuna göre bu oyunu ben aslında,gerçek anlamda,ekranım desteklemediği için 1600*1960 çözürnüklükte oynayamam değil mi?
Bir arkadaşım ekran kartını değiştirirsen,ekranının çözünürlüğü artar diye birşey söyledi ama pek inandırıcı gelmedi bana,sonuçta fabrika çıkışı 1280*1024 değilmi monitörün,bunun üstüne çıkabilir mi iyi bir ekran kartıyla?
Şimdiden teşekkür ederim,saygılar...
Merhaba, ekran kartı çözünürlüğü ile ekranın destekleği çözünürlük farklı işler, bu yüzden kartınız çok iyi olsa bile desteklemeyen bir ekranınız varsa pek birşey yapamazsınız. Kendi donanımımdan örnek vereyim. 512MB'lık radeon serisi bir kartım var ve maximum 2048x1536'a çıkan çözünürlüğü verebiliyor. Oysa ekranım 1680x1050'yi geçemediğinden bunu arttırmam zor.
Yeni ekran kartlarının özelliklerine bakarsanız CRT ekranlarla, LCD için DVI ekran çıkış çözünürlükleri de farklıdır.
Sonuç; eğer ekran kartınızın oyun yeteneğinden memnun değilseniz bunu değiştirebilirsiniz ama ekranınızı 1280x1024 (üreticisi böyle diyor) geçemeyecektir. Yani bir ekran kartı alımı biraz boşa yapılan yatırım diyebilirim. İyi günler...
Arkadaşlar 15 gün kapalı kalan diz üstü pc de tekrar açtığımda
win32 /ozdok d.trojan diye bir şey bulaşmış ne yaptıysam silemedim .Bu konuda bilgisi olan varmı ?
Arkadaşlar 15 gün kapalı kalan diz üstü pc de tekrar açtığımda
win32 /ozdok d.trojan diye bir şey bulaşmış ne yaptıysam silemedim .Bu konuda bilgisi olan varmı ?
En azından spyware programlarını da bu konuda denemek lazım. Spy Sweeper, Spyboot Search & Destroy, Ad-aware vs ilk önerilecekler.
Aşağıda da ingilizce olarak elle bunu temizleme aşamaları anlatılmış ama işe yarar mı bilmiyorum. Fazla bir detayda bulamadım. Sanırım yeni birşeyler gibi görünüyor. Umarım sorunu aşarsınız...
http://img355.imageshack.us/img355/4779/snap145qh9.jpg (http://imageshack.us)
justdoit
31-03-2008, 23:17
Sn.Erasure ie deki geçmişi silmek güvenlik açısından bir fayda sağlar mı? teşekkürler...:)
sn.erasure teşekkürler .Evet netten aratınca bir şey bulamadım işin ilginci.Temp dosyalarını silmeyi önerdi biri onu denedim sonradan bıraktım .norton antivirüs programı kullanıyorum .Lavuk yakalıyor virisü ama silemiyor ,kontrol altına alıyor beş dakika sonra gene aynı kıl oldum işin açıkcası .Tekrar teşekkürler sanırım formatı yemeden bu sefer yırtamıyacağız.
Sn.Erasure ie deki geçmişi silmek güvenlik açısından bir fayda sağlar mı? teşekkürler...:)
Aslında neyi silmek istediğiniz biraz önemli zira tamamen silerseniz cookie, password, IE'deki gezdiğiniz sayfaların adresleri vs'de silinecektir. Eğer aşağıdakilerden sadece Temporary Internet Files'ı temizlerseniz, gezdiğiniz site içeriği ile bilgisayarınıza yüklenen bir sürü dosyadan kurtulursunuz.
Güvenlik anlamında da size katkısı olacaktır. Bazı durumlarda kullanıcılar
internetteki dosyayı bilgisayarına indirmek yerine direkt olarak çalıştırmak
isterler ama yine de bu geçici klasörlerde saklanacaktır. Bir virus
programı da aktif değilse, sıkıntı sonradan kendisini gösterir.
Ama örneğin internet cafe türünde bir mekandan kullandığınız bir bilgisayar
varsa, çıkışta Delete All güzel bir seçenektir, sizden sonra gelen kullanıcı için bilgileriniz saklanmış olur.
http://img339.imageshack.us/img339/6506/snap146hr4.jpg (http://imageshack.us)
sn.erasure teşekkürler .Evet netten aratınca bir şey bulamadım işin ilginci.Temp dosyalarını silmeyi önerdi biri onu denedim sonradan bıraktım .norton antivirüs programı kullanıyorum .Lavuk yakalıyor virisü ama silemiyor ,kontrol altına alıyor beş dakika sonra gene aynı kıl oldum işin açıkcası .Tekrar teşekkürler sanırım formatı yemeden bu sefer yırtamıyacağız.
Yeni sürüm virus'lerde programlar bunu bir takım izlerden yakalıyor ve karantinaya alıyor. Eğer karantina haricindeki bir kaynaktan farkında olmadan sisteme yeniden giriyorsa bu durumda 2 seçenek kalıyor, ya sıfır kurulum, yada kurulum öncesinde full arama seçeneği ile sisteminizi derinlemesine virus araması için başlatmak. Full arama derinlemesine bu işi yaptığından birkaç saat sürebilir ama bazı durumlarda işe yarıyor. Yeniden yüklemeye geçmek epeyce vakit alabilir. Yakın zamanda yüklediğiniz birşey varsa sistemi geri bir noktaya çekerek birkaç numara denemesi yapılabilir.
Bilgisayar işi böyle, bazen işin içinden çıkamadığımız durumlar oluyor. Kolay gelsin...
Sn.erasure bilgisayarımın ekranı bu aralar kapanıp açılıyor (Kararıyor sonra tekrar normale dönüyor.) Sebepleri neler olabilir?
Format mı atayım bilgisayarımı atayım.:)
Şİmdiden teşekkürler
Sn.erasure bilgisayarımın ekranı bu aralar kapanıp açılıyor (Kararıyor sonra tekrar normale dönüyor.) Sebepleri neler olabilir?
Format mı atayım bilgisayarımı atayım.:)
Şİmdiden teşekkürler
LCD olmayan bir ekransa, tüp sorunu olabilir veya
ekranın devrelerinde bir sorun oluşmaya başlamıştır. Ekran açıkken elektriğin gidip
gelmesinden dolayı ekran kararıp geri geliyorsa ve ekranın elektiği kasa'ya bağlı
güç kaynağı üzerinde ise bunun güç çıkışları ölçtürülebilir.
Bilgisayarı formatlamayın, ekranın kararıp tekrar açılmasının işletim sistemi ile
ilgisi yok. Bazı durumlarda ekranlar uyku modundan geri gelemiyor. İlk aşamada
ekran koruyucu içerisinden ekran güç ayarlarını kaldırabilirsiniz. Buna rağmen
devam ediyorsa, ekranın bir servise gösterilmesine kadar konu uzuyor.
Eğer kararma oluştuğunda ekrandaki görüntülerin bir kısmı silik bile olsa
görünebiliyorsa ekranın ömrü doluyor anlamına da geliyor. Belki yeni bir
ekran almak zorunda bile kalabilirsiniz. İyi geceler...
Sn.Erasure çok hızlısınız öncelikle bunu belirtir tekrar teşekkürlerimi sunarım.Yazmayı unutmuşum şimdi fark ettim. Ekran 17'' PHILIPS 170/S Model LCD ,Güç kaynağı kullanıyorum ekranı 1,5 yıl önce almıştım. Ömrü dolmuş olabilirmi yoksa daha erkenmi ? :)
İyi geceler
Sn.Erasure çok hızlısınız öncelikle bunu belirtir tekrar teşekkürlerimi sunarım.Yazmayı unutmuşum şimdi fark ettim. Ekran 17'' PHILIPS 170/S Model LCD ,Güç kaynağı kullanıyorum ekranı 1,5 yıl önce almıştım. Ömrü dolmuş olabilirmi yoksa daha erkenmi ? :)
İyi geceler
Bu kadar kısa sürede LCD'nin ömrünü doldurması pek mümkün gözükmüyor ama sonuçta bunlar elektronik cihaz ve herşeye hazırlıklı olmak lazım. LCD'lerin bazılarının üzerinde de güç için ayar bulunuyor, sizdeki modelde bu kontrol edilebilir. Güç kaynağı kullandığınızı söylüyorsunuz, bunun yerine ayrı bir kablo ile elektriği prizden almayı deneyebilirsiniz. Uyku mod'ları kontrol edilebilir. Bunlara rağmen bir sonuç alınamıyorsa, ekranı bir başka arkadaşınızın bilgisayarında kontrol edebilirsiniz, eğer sorun devam ediyorsa ekranın servis'e gitmesi gerekecektir. Garantisi de devam ediyorsa bunu mutlaka değerlendirin.
Global üzerinden matrıks kullanıyorum. pc yi formatladıktan sonra matriks'e birşeyler oldu...
teknik analiz yapmak istediğimde veriler alınıyor diyo ama veri falan alınmıyor.. yani sayfa acılmıyor..
Global üzerinden matrıks kullanıyorum. pc yi formatladıktan sonra matriks'e birşeyler oldu...
teknik analiz yapmak istediğimde veriler alınıyor diyo ama veri falan alınmıyor.. yani sayfa acılmıyor..
Matriks konusunda fazla bilgili değilim ama bu program java desteği ile çalışıyor ve windows kurulumunda java yüklü gelmiyor. Öncelikle bunu yükleyin, sisteminizi yeniden başlatın ve veri akışını gözlemleyin. Matriks içerisinde Firewall-Proxy seçeneği aktif değilse bunu onaylayın. Bunlara rağmen çalışmıyorsa diğer arkadaşların önerilerini uygulayabilirsiniz. Kolay gelsin...
Dikkatsiz bir tıklamayla, windows parolamı hatırlasın seçeneğini tıklama cezasından nasıl kurtulabiliriz, şifremizi değiştirmeden? Mail şifrem ve kullanıcı adım otomatik olarak geliyor.
Sn Jako, explorer mı hatırladı parolayı?
Öyleyse;
Internet Explorer -> Araçlar -> Internet Seçenekleri -> Sil -> Parolalar
Dikkatsiz bir tıklamayla, windows parolamı hatırlasın seçeneğini tıklama cezasından nasıl kurtulabiliriz, şifremizi değiştirmeden? Mail şifrem ve kullanıcı adım otomatik olarak geliyor.
Windows'a girişte sistemin otomatik olarak logon olmasını istemiyorsanız,
yani windows'un size şifre sormadan açılarak hazır hale gelmesini
istemiyorsanız. http://download.logonexpert.com/LogonExpertSetup.exe
adresinden alacağınız program ile bunu yapabilirsiniz.
Bu program ile şifrenizi değiştirmeye gerek kalmadan sadece sistemin
otomatik açılmasını engellersiniz. Aşağıda değiştirmeniz gereken kısmı
gösterdim. Bu kısım boş kalmalı, şifre kısmındaki yerleri de değiştirmeyin
veya boşaltmayın, göründüğü gibi kalsın. Bilgisayarı yeniden başlatırsanız
windows açılışta size şifre soracaktır.
http://img85.imageshack.us/img85/1325/snap152mn4.jpg (http://imageshack.us)
osmancig
02-04-2008, 10:08
bizim avast internete bağlandığımda kırmızı bir zemin üzerinde
"Your antivirus subscription has expired avast ! is no longer protecting you against new threats ! click hero for more in formation"
diyor tıkladığımda 1068 gün kaldığını görüyorum. Ne demek istiyor
Sayın osmancig
avast home ücretsiz bir yazılımdır Veri tabanı çok zayıftır Siztemde tam bir koruma sağlamaz Size örnek vereyim Ben çoğunlukla pc toplar ve sistem yüklerim İnsanlar sistemlerine o kadar para harcar ama virüs korumaya 20-30 ytl vermek pek işlerine gelmez Bende genelde sistemlere avast yüklerim Uzun zamandır pc toplayıp yazılım kurduğum insanlar pc lerinin yavaşladığını ve sorunlar olduğunu söyleyip dururlurlarken Avastı kaldırdım ve kasperesky kurdum sonuç onlarca turuva atı trojen ve onlarca virüs bu kurulumu sonrasında diger pc lerede yaptım sonuç aynı avasta güvenmek hata pc de güvenlik 0 size önerim 3-5-10 arkadaşınız bir araya gelip çoklu lisans almanız bunu kasperski yapıyor filat olarakta 30 ytl geçmiyor 3 lisans digerleri daha da düşük.... Avast ile güvende olduğunuzu düşünmeyin
Arkadaşlar bilgisayarımda iki gündür alt çubuktan bir baloncuk çıkıyor ve içinde ''Engellenen başlangıç programları'' diyor...
Ve bu sık sık ortaya çıkıyor,bunu nasıl ortadan kaldırabilirim...
Şimdiden ilginize teşekkürler ederim...
Arkadaşlar bilgisayarımda iki gündür alt çubuktan bir baloncuk çıkıyor ve içinde ''Engellenen başlangıç programları'' diyor...
Ve bu sık sık ortaya çıkıyor,bunu nasıl ortadan kaldırabilirim...
Şimdiden ilginize teşekkürler ederim...
Umarım yardımcı olur
Kullanıcı Hesabı Denetimi, izin veya bir yönetici parolası gerektiren programların Windows başlatıldığında otomatik olarak çalıştırılmasını engeller. Program engellenmişse, bildirim alanında bazı başlangıç programlarının çalıştırılması için izin gerektiğini belirten bir ileti görüntülenir. Engellenen bir programı çalıştırabilir, engellenen programları başlangıçtan kaldırabilir veya bildirimi yok sayabilirsiniz.
Engellenen bir programı çalıştırmak için:
1. Bildirim alanında Engellenen başlangıç programları simgesini sağ tıklatın.
2. Engellenen programı çalıştır'ı tıklatın, ardından çalıştırmak istediğiniz programın adını tıklatın. Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.
NotBu adımları, Windows'u başlattıktan sonra programı her çalıştırmak istediğinizde yinelemeniz gerekir.
Engellenen programı başlangıçtan kaldırmak için:
Engellenen bir programı, Windows'u her başlattığınızda otomatik olarak çalışmayı denememesi için başlangıçtan kaldırabilirsiniz. Programın başlangıçtan kaldırılması, bilgisayardan da kaldırılması anlamına gelmez.
1. Bildirim alanında Engellenen başlangıç programları simgesini sağ tıklatın.
2. Engellenen başlangıç programlarını göster veya kaldır'ı tıklatın.
Notlar
Başlangıçta çalıştırmak istediğiniz bir program engelleniyorsa, yayıncısının web sitesini denetleyerek programın çalışmak için izin veya bir yönetici parolası gerektirmeyen güncelleştirilmiş bir sürümü olup olmadığını denetleyin.
Bir programın başlangıçtan kaldırılması, bu bilgisayardaki diğer kullanıcıları etkileyebilir.
Sevgili tsalci deneyeyim bakayım bir...
İlgi ve alakanıza teşekkürler ederim...
osmancig
02-04-2008, 14:55
"Your antivirus subscription has expired avast ! is no longer protecting you against new threats ! click hero for more in formation"
Sayın osmancig
avast home ücretsiz bir yazılımdır Veri tabanı çok zayıftır Siztemde tam bir koruma sağlamaz Size örnek vereyim Ben çoğunlukla pc toplar ve sistem yüklerim İnsanlar sistemlerine o kadar para harcar ama virüs korumaya 20-30 ytl vermek pek işlerine gelmez Bende genelde sistemlere avast yüklerim Uzun zamandır pc toplayıp yazılım kurduğum insanlar pc lerinin yavaşladığını ve sorunlar olduğunu söyleyip dururlurlarken Avastı kaldırdım ve kasperesky kurdum sonuç onlarca turuva atı trojen ve onlarca virüs bu kurulumu sonrasında diger pc lerede yaptım sonuç aynı avasta güvenmek hata pc de güvenlik 0 size önerim 3-5-10 arkadaşınız bir araya gelip çoklu lisans almanız bunu kasperski yapıyor filat olarakta 30 ytl geçmiyor 3 lisans digerleri daha da düşük.... Avast ile güvende olduğunuzu düşünmeyin
demişsiniz.
avast profesyönel kollanıyorum 8 tarayıcı var.
demişsiniz.
avast profesyönel kollanıyorum 8 tarayıcı var.
8 tarayıcı olması neyi deyiştirir alt yapısı sağlam olmadıktan sonra
sizden ricam zamanınız var ise aşağıda vereceğim adresten Kasperesky indirin 30 gün üçretsiz kurulumu yaptıktan sonra yeniden başlatın otomatik olarak veri tabanını güncelleyecektir sonrasında pc restart edin ve full tarama yaparak bir test edin avast ile kasparasky antivürüsü karşılaştırırsınız .. iyi günler
Buradan indirebilirsiniz (http://dnl-eu8.kaspersky-labs.com/products/turkish/homeuser/kis7.0/kis7.0.0.125tr.exe)
osmancig
02-04-2008, 23:05
peki bizim avastın derdi ne ne demek istiyor ?
Minoltay
03-04-2008, 01:46
peki bizim avastın derdi ne ne demek istiyor ?
Kullanım sürenizin sona erdiğini, güncelleme yapamıyacağınızdan yeni virüslere karşı korumasız kaldığınızı söylüyor...
Kullanım sürenizin sona erdiğini, güncelleme yapamıyacağınızdan yeni virüslere karşı korumasız kaldığınızı söylüyor...
Yenile beni yenile diyoooor:):):)
osmancig
03-04-2008, 09:59
peki tıkladığımda neden 1050 gün kaldığını söylüyor (az önce tıkladım)
peki tıkladığımda neden 1050 gün kaldığını söylüyor (az önce tıkladım)
Birgün önce 1068 gün kaldı diyorsun, birgün sonra 1050 kaldı diyorsun.
1 günde 18 gün eksildiğine göre lisans epey hızlı işliyor :kahkah:,
Lisanslı kullandığınıza göre firmayı arayıp yardım isteyebilirsin.
osmancig
04-04-2008, 11:28
Birgün önce 1068 gün kaldı diyorsun, birgün sonra 1050 kaldı diyorsun.
1 günde 18 gün eksildiğine göre lisans epey hızlı işliyor :kahkah:,
Lisanslı kullandığınıza göre firmayı arayıp yardım isteyebilirsin.
ben hiç bir kimseye para vermedim ki.
www.kaspersky.com.tr adresinden yapılan tarama sizce yeterli mi ? yoksa deneme sürümünü bilgisayara indirince daha düzgün bir tarama mı olur.
Avastı kaldırmadan internetten tarama yapabilir miyim ?
kespersky'i kurmak ve kullanmak için avastı kaldırmam gerekir mi ?
Merhaba
İki birbiriyle alakasız sorum var :)
1- XP yüklü bilgisayara Pardus kurdum. Pardus ile birlikte gelen GRUB 1.5 programı ile bilgisayar açılışında XP ile mi Pardus ile mi başlayacağım seçilebiliyor. Ancak default olarak Pardus seçilmiş durumda ve belli bir süre tercih yapılmazsa Pardus açılıyor. Ben XP nin açılmasını istiyorum. Programın üst versiyonlarını indirip denedim. Başaramadım. Nasıl yapılabilir ?
2- Microsoft Word programında normal dikey a4 sayfalar arasında bir veya birkaç yatay hale getirilmiş sayfada sayfa numarasını alta değil sol tarafa koymanın bir yolu varmıdır ?
Teşekkürler :)
Merhaba
İki birbiriyle alakasız sorum var :)
1- XP yüklü bilgisayara Pardus kurdum. Pardus ile birlikte gelen GRUB 1.5 programı ile bilgisayar açılışında XP ile mi Pardus ile mi başlayacağım seçilebiliyor. Ancak default olarak Pardus seçilmiş durumda ve belli bir süre tercih yapılmazsa Pardus açılıyor. Ben XP nin açılmasını istiyorum. Programın üst versiyonlarını indirip denedim. Başaramadım. Nasıl yapılabilir ?
2- Microsoft Word programında normal dikey a4 sayfalar arasında bir veya birkaç yatay hale getirilmiş sayfada sayfa numarasını alta değil sol tarafa koymanın bir yolu varmıdır ?
1 numara için birkaç numara var ama hangisi işe yarar bilmiyorum, işin içinde linux olunca durum biraz değişiyor. İlk öneri aşağıdaki resimde, control panel içerisinden buraya ulaştığında eğer linux'u da veriyorsa, ilk sırada gözüküyor olmalı, bunun yerini xp ile değiştirdiğinizde veya tamamen linux'u sildiğinizde sadece xp açılacaktır. XP'yi silerseniz maceralı saatler başlayacaktır.
http://img219.imageshack.us/img219/6330/snap157ba1.jpg (http://imageshack.us)
İkinci soru için eğer doğru yorumladıysam, yatay duran sayfadaki numarası sağ yerine sol'a almak istiyorsunuz. Böyle ise kolay ama hangi office seti kullandığınıza bağlı bir durum, office 2007 kullanıyorsanız sayfa numarasını istediğiniz yere koyabilirsiniz, sayfanın altı veya üstü ile sınırlı değil. Size sol orta'da çalışan bir sayfa numarası örneği gönderiyorum.
http://img90.imageshack.us/img90/9660/snap159zg8.jpg (http://imageshack.us)
Sn Erasure teşekkürler. Maalesef linux bahsettiğiniz yöntemde görünmüyor. Diğer soruyla ilgili buözelliği ben bilmiyordum. Office 2007 ye ısınamadığımdan kaldırmıştım. Office 2002 veya 2003 de de bu özellik var mıdır ?
Sn Erasure teşekkürler. Maalesef linux bahsettiğiniz yöntemde görünmüyor. Diğer soruyla ilgili buözelliği ben bilmiyordum. Office 2007 ye ısınamadığımdan kaldırmıştım. Office 2002 veya 2003 de de bu özellik var mıdır ?
Q1'de.. Siz seçmeli başlangıç programını linux üzerine kurmuşsunuz, haliyle default olarak pardus u seçiyor.
Seçmeli başlangıç programını windows üzerinde çalışacak bir program olarak eklemek gerek, veya bir şekilde windows üzerinden açılışa eklemek. Ama nasıl yapılır, denemedim açıkçası.(Genelde çift işletim sistemiyle kurarken ikisini de çökertiyorumda, 2 ayrı hdd kullanıyorum artık.)
Q2'de ise sn Erasure'n şekilde gösterdiği gibi olmasa da; sayfa numarasını sol alta eklemek için:
Insert -> Page Numbers ->
Position: Bottom of page
Alignment: Left
seçtiğimizde oluyor.
Bu sorunu umarım doğru anlamışımdır, belki de bildiğiniz birşeyi tekrarladım.
Q2'de ise sn Erasure'n şekilde gösterdiği gibi olmasa da; sayfa numarasını sol alta eklemek için:
Insert -> Page Numbers ->
Position: Bottom of page
Alignment: Left
seçtiğimizde oluyor.
Bu sorunu umarım doğru anlamışımdır, belki de bildiğiniz birşeyi tekrarladım.
Doğal olarak onu sormamıştım :)
Bir Word dosyasında bazen bir veya birkaç sayfa yatay olarak kullanmak gerekir. Ancak aynı şekilde alt tarafa sayfa numarası konmaz. Onun bu sefer kağıdın sol tarafına (köşesine değil) konması gerekir. Erasure'un gösterdiği doğru ancak bende Office 2007 yok. Hiç de sevememiştim.
office 2003'te belki olabilir ama kesin birşey söyleyemiyorum. Çok fazla kullanmadığım bir özellikti, ancak denenebilir. Diğer durum xp içerisinden çözülemiyorsa 2nci öneriyi gönderiyorum. Ancak bunu denemedim, zira pardus vs sistemlerde yüklü değil, Acronis firmasının Disk Director Suite adlı ürünü var, bunun içerisinde de OS selector diye bir kısım var. Buradan çözülebiliyor.
Bunun haricinde biraz uzun bir yol olarak windows'un repair seçeneği ile kurulumu var, bu da denenebilir. Kolay gelsin...
osmancig
05-04-2008, 10:27
ben hiç bir kimseye para vermedim ki.
www.kaspersky.com.tr adresinden yapılan tarama sizce yeterli mi ? yoksa deneme sürümünü bilgisayara indirince daha düzgün bir tarama mı olur.
Avastı kaldırmadan internetten tarama yapabilir miyim ?
kespersky'i kurmak ve kullanmak için avastı kaldırmam gerekir mi ?
avastı kaldırmam gerekirmiş. onu öğrendim.
internetten yapılan tarama yeterli olur mu ? ben yaptırdım bilgisayarda herhangi birşey bulunamadı.
iyi aksamlar arkadaslar
bir sorun degilde tatsizlik var benim pc de
iki de biryol istemedigim pencere aciliyor reklam penceresi o anda ne ile ilgileniyosam o konuyla ilgili reklamlar ciki veriyor bu sorunu nasil coze bilirim yardimci olursaniz sevinirim
tesekkurler
Murat ERİŞKİN
06-04-2008, 01:09
iyi aksamlar arkadaslar
bir sorun degilde tatsizlik var benim pc de
iki de biryol istemedigim pencere aciliyor reklam penceresi o anda ne ile ilgileniyosam o konuyla ilgili reklamlar ciki veriyor bu sorunu nasil coze bilirim yardimci olursaniz sevinirim
tesekkurler
Kullandığınız tarayıcının (İE, Firefox vs) Araçlar - İnternet seçenekleri sekmesinden Gizlilik bölümüne girin Burada açılır pencereleri engelle seçeneğini işaretleyin. Eğer bu girdiğiniz site haricinde bir virüs - spyware tarafından gerçekleştiriliyorsa güzel bir firewall programının pop-up engelleyicisini veya bir pup-up engelleyici programı kullanabilirsiniz.
Bende yerini göstereyim :)
http://img518.imageshack.us/img518/1723/snap163tz0.jpg (http://imageshack.us)
Yeni sürüm virus'lerde programlar bunu bir takım izlerden yakalıyor ve karantinaya alıyor. Eğer karantina haricindeki bir kaynaktan farkında olmadan sisteme yeniden giriyorsa bu durumda 2 seçenek kalıyor, ya sıfır kurulum, yada kurulum öncesinde full arama seçeneği ile sisteminizi derinlemesine virus araması için başlatmak. Full arama derinlemesine bu işi yaptığından birkaç saat sürebilir ama bazı durumlarda işe yarıyor. Yeniden yüklemeye geçmek epeyce vakit alabilir. Yakın zamanda yüklediğiniz birşey varsa sistemi geri bir noktaya çekerek birkaç numara denemesi yapılabilir.
Bilgisayar işi böyle, bazen işin içinden çıkamadığımız durumlar oluyor. Kolay gelsin...
sn.erasure bugün elden geçirdim makinayı her şeyi denedim .Eski virüs taramayı pc den kaldırıp yeni bir virüs temizleme programı kurdum .25 Tane zararlı ,üç tanesi çok tehlikeli virüs yakaladı .Demek bizim eski tarama ortak çalışıyormuş virüslerle .Nihayet sorun çözüldü formata gerek kalmadan .:super:
sn.erasure bugün elden geçirdim makinayı her şeyi denedim .Eski virüs taramayı pc den kaldırıp yeni bir virüs temizleme programı kurdum .25 Tane zararlı ,üç tanesi çok tehlikeli virüs yakaladı .Demek bizim eski tarama ortak çalışıyormuş virüslerle .Nihayet sorun çözüldü formata gerek kalmadan .:super:
vay kentuf cum kaldırdınmı gönderdiğim virüsleri... yenilerini yollamam lazım sana.. yoksa hangi kağıtlara girdiğini nasıl öğreneceğim :D:D
Güzel bir hareket, formatlama da işe yarar ama bendeki gibi birkaç harddisk ve bir sürü de partition varsa işletim sistemin olduğu yeri formatlamak işe pek yaramıyor. Sonuçta her programa malesef para verilemiyor ve uygunsuz yerlerden indiriliyor. Bu ise her türlü durumun bilgisayara zarar vermesi anlamına geliyor. Özellikle keygen'ler virus vs'nin en başta gelen bulaşıcı şeklidir. Kaspersky'ın internet security ve bu türdeki programları tavsiye ederim. Sorunsuz günler...
Murat ERİŞKİN
07-04-2008, 14:40
Bak sana söyliyim bilgisayarında şu an halen tanınmayan 3 tane daha virüs var. İnanmıyosun dimi? :D :D
patates22
08-04-2008, 02:08
Bilgisayar açılınca avast uyarı veriyor, "MBR:\\.\PHYSICAL DRIVE0" diye bir rootkit varmış, sileyim mi, yoksayayım mı diye soruyor. Ben de "Sil gitsin namussuzu" dedim. Silinme sırasında sorun çıkıyor, bilgisayarı yeniden başlatıp tarama yapmak istiyor. Tarama yaptırıyorum, açılınca gene aynı durum.
Bu rootkit nedir acaba? Yoksa bilgisayarın format yiyesi geldi de kaşınıyor mu?
Bilgisayar açılınca avast uyarı veriyor, "MBR:\\.\PHYSICAL DRIVE0" diye bir rootkit varmış, sileyim mi, yoksayayım mı diye soruyor. Ben de "Sil gitsin namussuzu" dedim. Silinme sırasında sorun çıkıyor, bilgisayarı yeniden başlatıp tarama yapmak istiyor. Tarama yaptırıyorum, açılınca gene aynı durum.
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?p=1147265&highlight=rootkit#post1147265
Daha önceden bu başlıkta bahsedilmişti. Linki yukarıda. Bir göz atın isterseniz.
patates22
08-04-2008, 02:26
Teşekkür ederim sayın ayyan. Rootkit Revealer programını indirip deniyorum. Ama yine de formatsız olmayacak bu iş :(
dostum önce formata sen avasttan başla... tavsiyem budur.. onun kadar virüslere izin verenbir program görmedim... çok oldu kaldıralı.. o varken kaspersky kurdum ayrıca.. laptop delik deşik olmuş meğer... sil sil bitmiyordu.. sonunda avastıda sildim..
Teşekkür ederim sayın ayyan. Rootkit Revealer programını indirip deniyorum. Ama yine de formatsız olmayacak bu iş :(
Sn guneysu da yazmış gerçi, avast yerine bir başka virüs programı deneyin.
Vaktiniz varsa en güzeli format aslında.. ama yedeklediğiniz dosyaları temiz bilgisayarla bir taratın, onlarada da birşeyler bulaşmış olabilir..
patates22
08-04-2008, 02:41
C ve D olarak ikiye ayrılmış durumda HD. D'deki dosyalara virüs bulaşır mı?
Gülmeyin, söz konusu bilgisayar olunca pek bilgim yoktur :)
patates22
08-04-2008, 02:44
avast'ı kaldırdım, kaspersky indiriyorum şimdi de. Ben büyük sözü dinlerim :)
Sn Erasure'e bir sormak lazım.. Bana kalırsa bulaşır.. Geçen yaz okulun bilgisayarından usb belleğe, ordan da benim laptop a bulaşan virüs;1 ay boyunca bilgisayarımı işgal etmişti.. :)
Rootkit'ler genel olarak işletim sisteminin ana dosyalarını birebir kendisi ile değiştirerek, orjinali gibi davranan dosyalar denebilir. Virus programları ile temizlenenleri var deniyor ama ben pek rastlamadığımdan birşey diyemiyorum. Ama bu zararlılar sistemin derinliklerine kadar ulaştıklarından aslında yapılabiliyorsa işletim sistemi CD'de çalıştırılıp, bir virus programı ile araştırılmalıdır. Yani sistem dosyaları çalışmazken bunun araştırması yapılmalıdır. Bu da birçok kişi için zordur.
Bendeki gibi CD'den çalışan işletim sisteminiz varsa ve buna gömülü bir virus programınız varsa şansınızı deneyebilirsiniz. Ancak bu yoksa ben fazla uğraşmadan sistemi sıfırlardım. Bunu temizlemek için kaybedeceğim zamandan daha kısa sürede işletim sistemini yenilerdim.
Bulaşması mümkündür, özellikle de o kısımdaki dosyaları mutlaka kullanacağınızı düşünürsek bir şekilde bulaşacaktır. Bu gibi durumlarda eğer sıfırdan işletim sistemi yüklüyorsanız, sistem stabil çalışınca iyi bir virus programı ile sistemi full aramaya sokarak derinlemesine araştırma yapabilirsiniz. Dosyalarınız excel, word vs ne olursa olsun hepsi için çeşitli virusler var. Bunlardan birisini çalıştırmakla yeniden sisteme bulaşırlar. Sistemin açıkları her zaman zararlılar için bir giriş kapısıdır. Kendi bilgisayarlarımda birkaç tane program var ama yine de arasıra uyarı mesajları geliyor. Birinin bulamadığını diğeri buluyor. Anlık virus kontrolü için bir süredir Norton Antibot kullanıyorum ve işe yarıyor.
ya arkadaşam kusura bakma msn yeni öğreniyorum kendi resmimi nasıl ekleyebilirim
yardımcı olur musun
ya arkadaşam kusura bakma msn yeni öğreniyorum kendi resmimi nasıl ekleyebilirim
yardımcı olur musun
Çok zor değil biraz kurcalama ile bulunabilir. İngilizce sürüm kullandığım için görüntü bu versiyona ait, ancak Türkçe sürüm ile yerleri aynıdır. Bu arada görüntü Live Messenger 8.5 versiyonuna ait, diğerler alt versiyonlarda da aynı yerden bulunabilir.
Buradaki resime tıklarsan soldaki menü açılacak, fotoğrafını buradan değiştirirsin...
http://img218.imageshack.us/img218/8929/snap170jc9.jpg (http://imageshack.us)
Bu ise messenger içerisinden aynı işlemin başka yolu...
http://img301.imageshack.us/img301/779/snap169cu8.jpg (http://imageshack.us)
sevgili erasure
ordan daha önce denedim fakat o menü de meşgül yemekte diye uyarılar ordan yapamıyorum başka bir yolu var mı
sevgili erasure
ordan daha önce denedim fakat o menü de meşgül yemekte diye uyarılar ordan yapamıyorum başka bir yolu var mı
Bu gösterdiğim yerlerden mutlaka yapmanız gerekiyor. Buraların haricinde yapabileceğiniz bir yer yok. Sonuçta birkaç farklı linkten fotoğraf değiştirme kısmına gidiyorsunuz. Meşgul Yemekte vs gibi durumda olmanızdan dolayı fotoğrafın değişmemesi gibi bir durum olamaz. Size gönderdiğim resimler benim kapalı olduğum anda alınan karelerdir. Bunlara rağmen sorun devam ediyorsa, kullandığınız sürümü güncelleyin, belki bir hata oluşmuştur.
http://img255.imageshack.us/img255/2951/snap171da6.jpg (http://imageshack.us)
XDiscovery
09-04-2008, 14:11
Sn.Erasure,
Benim pc'de arka planda activexdebugger32.exe diye birşey çalışıyor. Görev yöneticisi-işlemlerden görüyorum bunu. Neye yaradığını anlayamadım ama bazen işlemciyi %100 işgal ettiği oluyor.Bu durumda da bunu durduruyorum.
Sormak istediğim ise ; Bu ne işe yarıyor ve bunun hiç çalışmaması için ne yapmam lazım ?
Saygılar.
Sn.Erasure,
Benim pc'de arka planda activexdebugger32.exe diye birşey çalışıyor. Görev yöneticisi-işlemlerden görüyorum bunu. Neye yaradığını anlayamadım ama bazen işlemciyi %100 işgal ettiği oluyor.Bu durumda da bunu durduruyorum.
Sormak istediğim ise ; Bu ne işe yarıyor ve bunun hiç çalışmaması için ne yapmam lazım ?
Saygılar.
Bilgisayarınıza virüs bulaşmış..
http://www.inndir.com/program.php?id=40675
Sn.Erasure,
Saygılar.
Çözüm için cevap gelmiş, birkaç site dolaştım bu temizleme aracından memnun olan var ama adı biraz garip gelince yine de tedbirli olmak lazım. Drakula filan gibi bir isim, umarım sorunu çözmek yerine daha sıkıntı yaratmaz.
Elle temizleme aşamaları da var ama işe yaramazsa gönderirim. Sonuçta bu bir trojandır. Harddiskinizde ne kadar sürücü varsa bunu paylaşıma açarak her yerdeki dosyalarının full kullanımını sağlar ve de disklerde her hak karşı tarafa gittiğinden formatlamaya kadar işlemleri yapmak olasıdır. Açılışta devreden çıkartılması gerekiyor. Autoruns türü bir program ile sistemden ilk parçasının silinmesi sağlanabilir. Umarım sorunu aşarsınız, kolay gelsin...
Murat ERİŞKİN
09-04-2008, 16:23
Bilgisayarınıza virüs bulaşmış..
http://www.inndir.com/program.php?id=40675
Yaw şu avatarına hasta oldum. :D :D
XDiscovery
09-04-2008, 18:25
Sn.Kaygan ve Sn.Erasure ,
İlginiz için teşekkürler. Linkteki programı bir deneyeyim.Sonucu yazarım.
Saygılar.
XDiscovery
09-04-2008, 18:49
Bilgisayarı virüsler,asalaklar sarmış haberim yok yaw :) Az daha kemireceklermiş.... Neyse şaka bir yana galiba temizlendi gibi. Tabi sağa sola saklanıp tekrar hortlamazlarsa....
Tekrar teşekkürler arkadaşlar.
Yaw şu avatarına hasta oldum. :D :D
Dur iyileşmen için bir program yazayım ozaman :D
sayın erasure
msn live 8.5 yükledim çözemedim .
bir arkadaşımdan incelemdim araçlar
seçenekler dana sonrar resimler geliyor ama bizim versiyonda ise aynı yerde sadece
telefon görünmesini istediğiniz harfler yazı karakterleri var bir el atıverde şunu düzeltelim
ilginiz için sağolun biraz uğraştık ama hal oldu
eski versiyonun kısa yolu girdiğimiz için yeni versiyonla girince
problem çözüldü
bilgisayarını dert görmesin erasure
acemi leri idare etmek lazım
sayın erasure
msn live 8.5 yükledim çözemedim .
bir arkadaşımdan incelemdim araçlar
seçenekler dana sonrar resimler geliyor ama bizim versiyonda ise aynı yerde sadece
telefon görünmesini istediğiniz harfler yazı karakterleri var bir el atıverde şunu düzeltelim
Sorunun çözülmesine sevindim ama ilk kez bu kadar uğraştıran bir messenger gördüm. Anlattığım şeyler 10 sn'lik işlerden, bunları yapamadığınızı düşününce kullandığınız hesabın Guest-Konuk hesabı olabileceğini bile düşündüm, türlü durumlardan dolayı sağlam sürümlerde kısıtlamaya gidilebiliyor. Kolay gelsin...
Merhaba
Bir döküman içinde (örneğin Word dökümanı) aranılan kelimenin geçtiği satırları kopyalayabilmemizin kolay bir yolu var mıdır ? Tek tek kopyalamadan elbette.
Örneğin içinde şekil geçen tüm cümleleri veya o satırı kopyalamak ve başka bir yere yapıştırmak için gibi.
Merhaba
Bir döküman içinde (örneğin Word dökümanı) aranılan kelimenin geçtiği satırları kopyalayabilmemizin kolay bir yolu var mıdır ? Tek tek kopyalamadan elbette.
Örneğin içinde şekil geçen tüm cümleleri veya o satırı kopyalamak ve başka bir yere yapıştırmak için gibi.
Yapabilirsin; birkaç adım gerekiyor. Aşağıda bir örnek verdim, dosya içerisinde Beypazarı lafı geçen bütün kelimeleri önce seçmesini istedim, bunun içinde find içerisinden gereken işlemleri yaptım. Bana döküman içerisinde 17 tane Beypazarı kelimesi buldu, bu menüden close ile çıktığımda hepsi işaretli bir şekilde beni bekliyor, herhangi birisinin üzerindeyken copy-paste ile hepsini kopyaladım. Bunu satır olarak yapmak içinde ctrl tuşuna basılıyken mouse ile kelimenin geçtiği satırı kopyalarsanız konu biter. Ancak tek komutta bütün satırların kopyanmasını pek sanmıyorum. Belki macro vs ile yapılabilir ama yine de zor bir detay.
http://img256.imageshack.us/img256/353/snap177nr3.jpg (http://imageshack.us)
* Sn. Erasure dan devamla; seçili kelimenin biçimini değiştirirseniz örneğin kırmızı ve kalın yaparsanız bulması kolay olur. Daha sonra mouse un sol tuşunu basılı tutarak kırmızı kelimelerin satırlarını tarar ve CTRL yi de basılı tutarak tüm satırları seçersiniz. İşiniz bittiğinde tuşları bırakıp CTRL+C ve CTRL+V ile istediğiniz yere satırları yapıştırabilirsiniz.
* Buarada bir soru: anakartım; BIOSTAR P4M900-M4 478PIN DDR2-667 PCI-EX, 2 adet 1 er gb lık 667 RAM, İŞLEMCİ P-4 2.8 ... Ben netten HD 1080 P film indirerek monitör veya LCD de seyretmek istiyorum. Komple bilgisayarı değiştirmek mi mantıklı, yoksa sadece HD 1080 P gösterim kapasitesi olan bir ekran kartı ilavesi ile birkaç sene daha mevcut bilgisayarı kullanmalıyım. Sadece ekran kartı yeter ise lütfen çok pahalı olmayan bir marka model alayım, teşekkürler...
afire.dll
afprj.dll
Sn.erasure ,avast av prog ı bu trojenleri buldu karantinaya aldım.
1-yapmam gereken başka birşey varmı(ayrı bir trojen taraması-varsa link verirseniz sevinirim)?
2-avg yerine avast ı kurdum üşengeçlilkten tekrar kurmadım .avast yeterlimidir,başka ne önerirsiniz?
teşekkür..
üst komşum ve ben sınırlı adsl kullanıyoruz. düşündük ki sınırsız alıp paylaşsak daha iyi olacak bizim için. bunu yapmanın kolay yolu modemlerden birini iptal edip tek modemden 2hat çıkışı almak olacak sanırım. ama kablo çekmek yerine ben modemimi iptal etmesem de onun şifresini modemime girsem acaba ikimiz de aynı anda bağlanabilir miyiz?
afire.dll
afprj.dll
Sn.erasure ,avast av prog ı bu trojenleri buldu karantinaya aldım.
1-yapmam gereken başka birşey varmı(ayrı bir trojen taraması-varsa link verirseniz sevinirim)?
2-avg yerine avast ı kurdum üşengeçlilkten tekrar kurmadım .avast yeterlimidir,başka ne önerirsiniz?
teşekkür..
Cevaplaması basit olanlardan başlayayım :he:, avast'tan vazgeçin, kaspersky, nod32, bitdefender gibi şu sıralar daha iyi olan bir tanesini seçebilirsiniz. Trojan'lar karantina'da ise burada olanları sistemden tamamen silebilirsiniz. Bazı virus programları karantina'yı boşaltmaya izin veriyor, bazıları da vermiyor ama izin veriyorsa bunu temizleyebilirsiniz. Ancak madem ki içeride trojanlar var, iyi bir virus programı ile full arama opsiyonu kullanarak sistemi derinlemesine araştırmanızda yarar var. Trojan'ların tipine göre zararları bir hayli fazla; önlemi almanız iyi olur.
üst komşum ve ben sınırlı adsl kullanıyoruz. düşündük ki sınırsız alıp paylaşsak daha iyi olacak bizim için. bunu yapmanın kolay yolu modemlerden birini iptal edip tek modemden 2hat çıkışı almak olacak sanırım. ama kablo çekmek yerine ben modemimi iptal etmesem de onun şifresini modemime girsem acaba ikimiz de aynı anda bağlanabilir miyiz?
Abonelik hangi telefon hattı adınaysa verilen şifre ile sadece o hattan bağlanılan internet erişimine izin verir.Değindiğiniz gibi aynı şifre ile başka modemle başka telefon hattan girmek isterseniz bağlanamazsınız ve Türktelekomun yanlış kullanıcı ve şifre bilgileri girdiğinizi belirten bir sayfaya yönlendirilirsiniz.
Üst komşu ile sınırsız internetiniz varsa 2 alternatif daha uygun olur. Eğer tek modemi kablo ile kullanacaksanız ve modemlerde RJ-45 yada ethernet kartınıza çıkış varsa bilgisayarlara çekilecek kablo ile konu rahatça çözülür. Ama bunun tek sıkıntısı modem'den uzak olan bilgisayara çekilecek kablonun evin her yerinde dolaşması yani görüntü kirliliği diyebilirim.
2nci durumda ise bir tane kablosuz - wireless modem alırsınız ve diğer bilgisayarlardan birisine usb'ye takılan wireless adaptör alırsınız, bununla da kablo vs olmadan rahatça kullanırsınız. Eğer bunu tercih ederseniz kablosuz yayını şifrelemeyi unutmayın, yoksa 2 bilgisayardan başkaları da sistemden yararlanır. Örneğin benim apartmanımda sağolsun komşuların bir çoğu wireless'i açık kullanıyorlar.
Aynı şifreyi kullanma işini ise unutun; ADSL şifresini telefon hattına verdiklerinden aynı şifrenin telefon hatlarında çalışması pek olası değil. Zaten yukarıdaki komşunuzun adsl için başvurusundan sonra onun telefon sistemine bu hizmet veriliyor, sizin telefonda bu hizmet olmadığından modemi bağlasanız bile bu çalışmayacaktır. Ama aynı telefon hattı 2 evde de varsa o zaman bu düşünülebilir. Tersi durumda bunu unutun.
Sonuç; gidin bir tane 4 port çıkışlı wireless modem alın, diğer makina içinde bir usb wireless adaptör alın. 2 makinayı da aynı modemden kullanın, en pratik ve sorunsuz sistem bu; kablosuz modemin kurulu olduğu yer ile diğer makina arası çok uzak olmamalıdır, yoksa sinyal düşeceğinden bağlantı sık sık kopacaktır. Eğer kablo çekeriz derseniz 100mt uzaklıktan fazla olmamalıdır. Umarım sorunu aşarsınız, aslında zor değil, doğru parça seçimi ile 1 saatte kullanmaya başlarsınız. Kolay gelsin...
* Buarada bir soru: anakartım; BIOSTAR P4M900-M4 478PIN DDR2-667 PCI-EX, 2 adet 1 er gb lık 667 RAM, İŞLEMCİ P-4 2.8 ... Ben netten HD 1080 P film indirerek monitör veya LCD de seyretmek istiyorum. Komple bilgisayarı değiştirmek mi mantıklı, yoksa sadece HD 1080 P gösterim kapasitesi olan bir ekran kartı ilavesi ile birkaç sene daha mevcut bilgisayarı kullanmalıyım. Sadece ekran kartı yeter ise lütfen çok pahalı olmayan bir marka model alayım, teşekkürler...
HD için ekran kartı ve ekran aslında yeterli; bu kartların hepsinde dahili HD çözücüler var. Anakartında da görebildiğim kadarıyla PCI-E x16 desteği bulunuyor. Bu kartlardan birisini aldığında uygun bir ekrana ihtiyacın olacaktır. Kartlar DVI çıkışa sahip, bu yüzden büyük bir LCD film için uygun olur. Ama LCD'nin DVI desteği olmalıdır. Ayrıca LCD'nin 1080P desteği için 1920 x 1080 çözünürlüğe ulaşması gerekiyor, bu ise 24" LCD'ler ile sağlanıyor diye biliyorum. Türkiye'de ise Viewsonic'te 28" bu var ama fiyatı 850$+KDV şeklinde...
Diğer tarafta ekran kartı için araştırma gerekiyor. Bu kartlar 80$'dan başlıyor, işlemci, ram, HDMI bağlantı vs gibi özelliklerine göre artıyor. Eğer DVI çıkışı HDMI çevireceksen adaptör gerekiyor. LCD yerine TV'ye görüntü gönderecekseniz DVI çıkışla beraber HDMI çıkışlı bir modelde seçilebilir.
Sonuç; DX10'lu PCI-E X16 ve 512MB'lık bir kart işinizi görür, HD için ekonomik olarak ATI'nin HD 2600 serisini önerebilirim. Ancak iyice araştırmadan satın almayın. İyi seçimler.
pixellerle ilgili aşağıdaki tabloyu da ekleyeyim, hangi ekran ile HD 1080P yayını
gerçek anlamda izleyebileceğinizi ve LCD seçiminizdeki kriterleri belirlersiniz....
http://img160.imageshack.us/img160/8797/snap178zt6.jpg (http://imageshack.us)
msn ile bir takim virusler gelip gidiyor bulamadim soyle bir sey buldumm ne kadar dogrudur bilemedim sizce ise yarar mi sn arkadaslar
tesekkurler
http://www.ladakulubu.com/index.php?showtopic=8642&st=0&p=76632&#entry76632
Alıntıdır.........................
Son zamanlarda listemdeki bazı arkadaşlarımdan garip linkler gelmeye başladı. Ben bu tarz durumlara biraz alışık biri olduğum için gönderenin arkadaşım olmadığını anlıyorum.
Geçen gün bir arkadaşım ile sohbet ederken bir anda aşağıdaki resimde gördüğünüz link geldi bana mesaj olarak. İçinde bir hinlik olduğunu bildiğim halde öğrenmek uğruna tıkladım linki
Sistemde bulunan Nod32 Antivirüs programım solucan algıladı. Solucanlar hakkında detaylı bilgi için güvenlik bölümümüzü inceleyin derim.
Bu linki tıkladığınızda özellikle Antivirüs programınız çok güncel değilse solucanı algılamayacaktır ve boyutu 40 küsür kb lık bir MS-DOS uygulma dosyasını bilgisayarınıza indirmiş oluyorsunuz. Buraya kadar sorun yok. Ama eğer bu dostya ne işe yarar diye tıklarsanız (Tıklamayın siz) solujanı işbaşına getirmiş oluyorsunuz.
Yaptığım araştırmaya göre bu kötü solucanın ismi Backdoor.Win32.IRCBot.aob' muş . Ne iş mi yapar bu ?? Sizin msn listenizdeki herkese sizin adınızla kendisi mesaj olarak yollar ve sizin gibi kurbanlar edinir. Listenizdeki herkese bulaşır. Böylece büyük bir kurban listesine sahip olur. Henüz asıl amacını anlamış değilim, ama muhtemeln bilgisayarınızdan bilgi çalmak için kullanılıyor olabilir.
Benim msn penceremden "Av Olduğum Anların Resmi" aşağıdadır.
Peki bu solucan benim bilgisayarıma bulaşmışsa nasıl kurtulurum. Yine yaptığım araşatırma sonucunda bulduğum çözümü alıntı yaparak sizin ile paylaşıyorum..
1 - MSN programınızı tamamı ile kapatın. (System Traybar’dan (Sağ alt kısım) dan kapadığınıza emin olun.)
2 - BURDAN registry (.reg) dosyasını bilgisayarınıza indirin.
3 - İndirdiğiniz dosyayı çift tıklayarak çalıştırın ve size sorulan “Bu yazılımı çalıştırmak istediğinize emin misiniz?” şekilde sorulan soruya evet diyerek onaylayın.
4 - Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
5 - Bilgisayarınız açıldığında Başlat(Start) / Çalıştır(Run) kısmına tıklayarak karşınıza gelen pencereye “cleanmgr” yazın ve Tamam’a (OK) basın.
6 - “Sürücü Seç” başlıklı bir minik pencere gelince Windows işletim sistemini kurulu olduğu sürücüyü(genelde C: sürücüsüdür) seçiyoruz ve Tamam’a (OK) basıyoruz. “Disk Temizleme” başlıklı bir küçük pencere belirecek ve tarama işlemi başlayacak. Bu işlem uzun sürebilir.
7 - “Disk Temizleme : (C: )” Başlıklı bir pencere gelecek. Bu pencereden sadece aşağıda yazılanları seçin
Geçici Dosyalar (Temporary Files)
Temporary Internet Files (Temporary Internet Files)
Geri Dönüşüm Kutusu (Recycle Bin)
ve Tamam’a (OK) basın.
Tebrikler artık bu baş belasından kurtuldunuz.
bilisimedia.com sitesinden alıntıdır.
Yanlış yeremi yazıyorum bilemiyorum ama forum ayarlarım bozuldu galiba. Konu başlıkları ortalanmış vaziyette duruyor ve sayfa yan taraflara doğru genişledi. Ayarlarını bulamadım yardımcı olursanız sevinirim.
Bear_Bull
14-04-2008, 01:27
Aynı sorun bendede var muhtemelen versiyon değişti yine
önceden aşağıda solda minik pencerede Borsa seçilince düzeliyordu onun yerine şimdi
Türkçe
İngilizce
gelmiş
Yardım edecek Erasure ve diğer arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
http://holiday.kucukresim.com/uploads/slayt172ec25.gif (http://www.kucukresim.com)
Malesef buna bir çözümüm yok, zira forum sayfalarının tasarımı ve olası ayarlarının kontrolü ile gerçekleşen bir durum. Ancak Firefox'ta hisse.net'in sayfalarını foruma üye olmaksızın izlediğimde sorun gözükmüyordu. Birde firefox'ta kullanıcı adı ve şifre ile sayfaları izlediğimde eski düzen devam ediyor. IE'de ise sorun var ama sebebini bilmiyorum.
slm arkadaslar
benim pc nin bogazi mi agriyor ne sesi kisildi
ses var ama eskiye gore cok az
gecen gunerde pc den bir dosyayi kaldirmis tim ondan olabilir diye dusunuyorum
ses denetimini acinca sadece 4 bolumlu bir pencere aciliyor daha once 8.9 bolumlu pencere aciliyordu
bu sorunu nasil asa bilirim
tesekkurler
slm arkadaslar
benim pc nin bogazi mi agriyor ne sesi kisildi
ses var ama eskiye gore cok az
gecen gunerde pc den bir dosyayi kaldirmis tim ondan olabilir diye dusunuyorum
ses denetimini acinca sadece 4 bolumlu bir pencere aciliyor daha once 8.9 bolumlu pencere aciliyordu
bu sorunu nasil asa bilirim
tesekkurler
Ekranın sağ altında, görev çubuğunda bulunan ses ikonuna sağ tıklayıp, ‘ses ayar denetimi’ni açıp, sol üstteki ‘seçenekler menüsünde – özelliklere’ tıklayıp, ‘çalma’ işaretli bu penceredeki ses ayar denetimlerinden istediklerinizi, kutucuklarını işaretleyerek, gene 8-9 bölümü elde edebilirsiniz.
Gene, ‘ses ayarı denetim’inin ilk bölümündeki ‘ses ayarı denetimi’ dereceli çubuğundaki ses kaydırıcısını fare okuyla yukarı kaydırarak ‘ses’inizi arttırabilirsiniz. Ya da ses dinlediğiniz; TV, Windows media player vb. programındaki özel ses ayar düğmesinin açık olduğunu denetleyip, buradan da sesi arttırabilirsiniz. Ses ikonu, görev çubuğunda görülmüyorsa, ‘denetim masası’ndaki ‘ses efekti ve ses aygıtları’na girerek, görev çubuğuna, ses ayarı simgesini yerleştirebilirsiniz. Bunları yapmanıza karşın sorun çözülemiyorsa Sayın Erasure yardımınıza yetişecektir. Saygılar.:)
Sn Bozok, ses kartını tekrar yükleyin.. Belki ordan birşeyler gitmiştir..
Gerçi bu aralar benim söylediklerim pek tutmuyor ama :) Söylediklerimi uygularsanız lütfen dikkatli olun.
realtek 880/860 programi ni sildigimi arastirmalarim sonucu olduguna karar verdim
bunu aradim internette ve indirr com da ama bulamadim
bu programi nasil temin ede biirim
tesekkurle
realtek 880/860 programi ni sildigimi arastirmalarim sonucu olduguna karar verdim
bunu aradim internette ve indirr com da ama bulamadim
bu programi nasil temin ede biirim
tesekkurle
http://www.yazilimindir.com/index.php?scm=2&git=6428&kid=&akid=
http://driversdb.com/device.php?id=64287
Bunlardan biri mi acaba?
Şurda da birşeyler var: http://www.velocityreviews.com/forums/t488261-realtek-onboard-860-driver.html
Edit: http://www.main-board.com/surucu-driver-treiber/108347-realtek-driver-cesitleri.html Buraya göz atın.
http://www.driver-indir.com/surucu/microsoft_uaa_bus_ses_driver.html - Realtek 880/860
buyrun...
sn ayyan sn guneysu yardimlarinizdan dolayi tesekkur ederim sorunum cozulmus durum da sagolun var olun
Merhabalar
Küçük bir sorum var. Kablosuz ADSL bağlantısının şifrelenmesi ile beraber anamakineden yapılan MAC bağlantı ayarı (hangi MAC numaralarının erişimine izin verilebileceği) ADSL şifresini iptal edip sadece MAC numarasına mı odaklanıyor. Yoksa hem şifre kontrolü ardından da MAC numarası kontrolü mü yapıp ikisinin aynı anda uyuşması halinde bağlantı iznimi veriyor ?
Merhabalar
Küçük bir sorum var. Kablosuz ADSL bağlantısının şifrelenmesi ile beraber anamakineden yapılan MAC bağlantı ayarı (hangi MAC numaralarının erişimine izin verilebileceği) ADSL şifresini iptal edip sadece MAC numarasına mı odaklanıyor. Yoksa hem şifre kontrolü ardından da MAC numarası kontrolü mü yapıp ikisinin aynı anda uyuşması halinde bağlantı iznimi veriyor ?
syn von bu kadar zor soru sorulurmu bu saatte.. bu bizi aşar.. Erasure dostuma düşer bu iş..:D:D
Çok büyük bir sorunum var. Arkadaş bilgisayarıma bir ekran koruyucu koydu. Ama mouse`ı oynatınca kayboluyor…
:)
http://www2.gazetevatan.com/mailbox/MailDetay.asp?MailID=2350
Merhabalar
soruyu tam anlamadim ama benim bildigim adsl islerinde sadece sifreye bakiyor. erisim icin farkli makineler kullanilinca eger mac adresi olsaydi kullanici hesaplarini tutmalari cok zor olacaktir. o yuzden o sifre ile girilen kayitlari o anda sisteme atadigi ip uzerinden tutuyordur.
ve misal ayni sifre ile farkli bir bilgisayarinda sisteme girebildigini dusunursek mac adresinin bir anlami kalmiyor..
umarim faydali olabilmisimdir..
Merhabalar
Şifreyi girene geçiş izni verilmiyor mu :)
Söylediğiniz şekilde ayarlama yapma olanağı modem de varsa; oda yapılabiliyordur..
Hani 2 bilgisayarla bir denemek lzım.. 2 bilgisayar diyorum, MAC adresini tanımlamadığınızda almama gibi bir durum varsa, modemi resetlemek zorunda kalabilirsiniz.. Elde kablosuz olmadığı için, deneyemiyorum..
Gerçi asıl başvuru kaynağı sn Erasure :)
Soruyu doğru ifade ettim mi bilmiyorum
Anamakinenin modem ayarlarında MAC adresi tanımlama şansınız var. Bu size bir üst güvenlik sağlıyor. Ve girişine izin verdiğiniz makinaların MAC adresini girerek sadece o MAC adresine izin veriyorsunuz. Bu şekilde şifre bilinse bile sadece belirlenen MAC adresinden başka makine o internete bağlanamıyor.
Benim burada merak ettiğim husus, MAC ayarları yapıldığı anda şifre otomatik olarak devre dışı mı kalıyor. Yoksa sistem Kablosuz ağa bağlanmaya çalışırken (örneğin bir laptop) önce şifreyi kontrol edip sonra MAC adresini modeme gönderip erişim izni mi alıyor.
Şu anda ben de 2 adet bilgisayara erişim izni verilmiş durumda. Şifre bilinse dahi MAC adresi tutmayacağından erişime izin verilmiyor.
Anamakinenin modem ayarlarında MAC adresi tanımlama şansınız var. Bu size bir üst güvenlik sağlıyor. Ve girişine izin verdiğiniz makinaların MAC adresini girerek sadece o MAC adresine izin veriyorsunuz. Bu şekilde şifre bilinse bile sadece belirlenen MAC adresinden başka makine o internete bağlanamıyor.
Benim burada merak ettiğim husus, MAC ayarları yapıldığı anda şifre otomatik olarak devre dışı mı kalıyor. Yoksa sistem Kablosuz ağa bağlanmaya çalışırken (örneğin bir laptop) önce şifreyi kontrol edip sonra MAC adresini modeme gönderip erişim izni mi alıyor.
Şu anda ben de 2 adet bilgisayara erişim izni verilmiş durumda. Şifre bilinse dahi MAC adresi tutmayacağından erişime izin verilmiyor.
Önce şifre.. sonra MAC adresi..
MAC adresi için gerekli ayarları yapmazsanız sadece şifre ye bakar(şifre konulmuşsa)..
Bu durumda MAC adresi ikincil kontrol oluyor..
Böyle olsa gerek..(Sn Erasure'n buralarda olmadığı zamanlar kafanızı karıştırıyorum, kusura bakmayın :he: )
Aslında denemek gerek bunları :)
Anamakinenin modem ayarlarında MAC adresi tanımlama şansınız var. Bu size bir üst güvenlik sağlıyor. Ve girişine izin verdiğiniz makinaların
MAC adresini girerek sadece o MAC adresine izin veriyorsunuz. Bu şekilde şifre bilinse bile sadece belirlenen MAC adresinden başka makine o internete bağlanamıyor.
Benim burada merak ettiğim husus, MAC ayarları yapıldığı anda şifre otomatik olarak devre dışı mı kalıyor. Yoksa sistem Kablosuz ağa bağlanmaya çalışırken
(örneğin bir laptop) önce şifreyi kontrol edip sonra MAC adresini modeme gönderip erişim izni mi alıyor.
Şifre devre dışı kalmaz, şifre çalışmaya devam eder. Birisi wireless'in güvenliğini sağlarken; diğeri erişim iznini sağlıyor. MAC adresi az bilgisayarlı olan
yerler için pratik olabilir ama birçok modem 20'den fazla MAC adresini tanımlamaya izin vermiyor. Bu da fazla bilgisayar olması durumunda bu işin yarım kalması demektir.
Sisteminize erişim iznini MAC ile sınırlamak aslında güvenliği bir kat daha arttırır. MAC sonuçta bir donanımsal bir seri numarasıdır ve benzer donanımı kullanan
bir başka notebook vs'nin bulunması zor durumdur.
MAC ile sadece sisteme girişi serbest bırakmayıp, istediğinizde falanva MAC adresi olan bilgisayar sistemden yararlanmasın da diyebilirsiniz.
Eğer kurabiliyorsanız WPA2 ve MAC ile sisteminizi beraber kullanın. Benim sistemde ikisi aktif ve bu şekilde kullanıyorum.
Eğer kurabiliyorsanız WPA2 ve MAC ile sisteminizi beraber kullanın. Benim sistemde ikisi aktif ve bu şekilde kullanıyorum.
Teşekkürler. Ben de böyle yapıyorum. Aslında MAC adresinin kırılmasının da mümkün olduğunu biliyorum ama çifte güvenlik her zaman iyidir. Ancak aklıma MAC numarası devreye girdiğinde şifre otomatik olarak devre dışı kalır mı diye düşünmüştüm. Böyle birşey yoksa gayet iyi bir güvenlik olmuş oluyor :)
Sağolun :super:
TÜRKOĞLU
20-04-2008, 17:40
enteresan bir site.PC v.s. için binlerce program.yanlız ben hiç download etmedim.sizde illa kullanmanız gereken bir programı bulduysanız burada indirmeden önce mutlaka VIRUS taraması yaptırın.
http://xuix.com/
arkadaşlar.XP yüklü pc 1 ay öncesine nazaran çok geç açılıyor.
zaman geçtikçe ekran açılma süreside artıyor.bu zaman zarfında herhangi bir programda yüklemedim.avg antivirüste işini iyi yapıyor diyebilirim.
saygılarrrrr
zaman geçtikçe ekran açılma süreside artıyor.bu zaman zarfında herhangi bir programda yüklemedim.avg antivirüste işini iyi yapıyor diyebilirim.
saygılarrrrr
selamlar,
ben bu gibi durumlar için wintools isimli bakım programını kullanıyorum xp de güzel sonuçlar veriyor. Bbu program defalarca formattan kurtadı beni diyebilirim. Nerden bulabilirim derseniz işte resmi sitesi ama lisans almanız gerekebilir http://www.wintools.net başka bir çaresini bulmaz iseniz
saygılarrrrr
Harddisk'e birşey yüklemediğine göre harddisk üzerindeki veri, çeşitli kullanımlardan dolayı yer değiştirmiştir. Bu durumdaki dağılan verinin tekrar bir araya gelmesi açısından Disk Birleştiricisi veya Disk Defragmentation işlemini yapmanız gerekiyor. Bu durumda verilere ait en küçük cluster'lar bir noktaya toplanacağından daha hızlı açılacaktır. Bu işlemler harddisk'in büyüklüğüne ve doluluğuna göre vakit alacaktır. Yine windows'un içerisinde gelen bir disk birleştirme programı haricinde Diskeeper Pro'yu da önerebilirim.
http://img185.imageshack.us/img185/1871/snap194mo5.jpg
saygılarrrrr
kayıt defterinizi temizleyin,
google dan registry cleaner olarak aratabilirsiniz,
ashampoo winoptimizer i tavsiye edebilirim, programı açınca ekrana gelen cleaning tools altındaki registry ve drive cleaner ile temizleme yapabilirsiniz, ayrıca disk birlşetirme de yapın...
bunlar mutlaka işe yarar tabi sistemizinde zararlı bir yazılım olmadığından eminseniz...
kaşıkçıoğlu
21-04-2008, 02:45
saygılarrrrr
Arkadaşım eğer formatlayalı fazla olmadıysa çok fazla program kurmadıysan wintools ve kayıt defterini temizleme yolunu seçersen bir değişiklik olmayacaktır. Harddiskin ağzına kadar doluysa biraz yer aç ve disk birleştirme işini yap. Ondan sonra yine problem devam ediyorsa ve harddiskini kullanalı yaklaşık 5 sene veya fazla olduysa (markası farketmez) alarm veriyodur. Önemli bilgilerinin yedeğini al bir kenara. Ummadığın bir anda bir daha hiç açılmayabilir. Aslında hdd ler 5 seneden fazla dayanır ama en fazla 2 yıl garanti veriyorlar belli olmuyor erkende bozulabiliyor. Hdd ler fazla pahalı değil zaten eskiye oranla sen önemli datalarının yedeğini al bir an önce.
Ekleyecek yer bulamadım, bari buraya ekleyeyim:
Google yazarken dikkat edin
chip.com.tr
Arama yapmak için sık sık ziyaret ettiğimiz Google'ın adresini yanlış yazmak, tüm verilerinizi riske atıyor.
Dünyanın en çok tıklanan siteleri arasında yer alan Google'ın adresini yanlış yazmak başınızı ağrıtabilir. F-Prot ve F-Secure güvenlik firmaları tarafından yayınlanan duyuruda, "Googkle.com" adresi kullanıcılar için ciddi bir tehdit oluşturuyor. k ve l harflerinin yan yana olmasından dolayı kullanıcılar kolaylıkla "googkle" yazabiliyor ve bunun sonucunda da sistemlerine tehlikeli bir truva atı bulaşıyor.
Güvenlik firmaları, kullanıcıları kesinlikle "googkle.com" sitesine girmemelerini konusunda uyarıyor. Googkle truva atı hakkında daha ayrıntılı bilgiye ulaşmak ve uyarıyı ilk ağızdan öğrenmek için TIKLAYIN.
f secure firmasının ilgili uyarısı:
Summary
F-Secure staff has found a malicious website that utilizes a spelling error when typing the name of the popular search engine - 'Google.com'. If a user opens a malicious website, his/her computer gets hijacked - a lot of different malware gets automatically downloaded and installed: trojan droppers, trojan downloaders, backdoors, a proxy trojan and a spying trojan. Also a few adware-related files are installed.
The name of the malicious website is 'Googkle.com'. PLEASE DO NOT GO TO THIS WEBSITE! Otherwise your computer will get infected! We have reported the case to the authorities.
http://www.f-secure.com/v-descs/googkle.shtml
güzel bir bilgi, f-secure'den detayları aldım, epeyce bir dosya bulaştırıyor.
Bununla da yetinmedim ve 'googkle.com' sitesine gittim, site sizlere ömür, DNS'ler bulamıyor bile,
bu uyarı da 2005'te yapılmış ve sanırım güncelliği kalmamış. İyi gezmeler...
güzel bir bilgi, f-secure'den detayları aldım, epeyce bir dosya bulaştırıyor.
Bununla da yetinmedim ve 'googkle.com' sitesine gittim, site sizlere ömür, DNS'ler bulamıyor bile,
bu uyarı da 2005'te yapılmış ve sanırım güncelliği kalmamış. İyi gezmeler...
hmm.. Elinize sağlık.
Chip.com.tr ve hurriyetim.com.tr de haber bugün girilmişte..
İlgili linkler:
http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/8750825.asp?gid=234&sz=41041
http://www.chip.com.tr/konu/Google-in-adresini-yanlis-yazmak-basa-bela_6476.html
hmm.. Elinize sağlık.
Chip.com.tr ve hurriyetim.com.tr de haber bugün girilmişte..
İlgili linkler:
http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/8750825.asp?gid=234&sz=41041
http://www.chip.com.tr/konu/Google-in-adresini-yanlis-yazmak-basa-bela_6476.html
linklerdeki siteler sanki biraz geç kalmışlar, chip'te bu siteyi deneyenler sitenin açılmadığını da söylüyorlar.
Ben de test etmiş oldum. Ama tersi de olabilir, dikkat etmek gerekir.
Bu alan adları parka çekilmiş olabilir. Whois'den kontrol ettim, hiçbir bilgi yok.
linklerdeki siteler sanki biraz geç kalmışlar, chip'te bu siteyi deneyenler sitenin açılmadığını da söylüyorlar.
Ben de test etmiş oldum. Ama tersi de olabilir, dikkat etmek gerekir.
Bu alan adları parka çekilmiş olabilir. Whois'den kontrol ettim, hiçbir bilgi yok.
Adres Google'da gözüküyor. Bir şekilde aldılar herhalde.. Telefon numarası dışında tutuyor... Neyse..
Sizi de zahmete soktum, ilginiz için teşekkürler.
Registrant:
Google Inc. (DOM-1416576)
1600 Amphitheatre Parkway Mountain View CA 94043 US
Domain Name: googkle.com
Registrar Name: Markmonitor.com
Registrar Whois: whois.markmonitor.com
Registrar Homepage: http://www.markmonitor.com
Administrative Contact:
DNS Admin (NIC-1467103) Google Inc.
dns-admin@google.com +1.6502530000 Fax- +1.6506188571
Technical Contact, Zone Contact:
DNS Admin (NIC-1467103) Google Inc.
dns-admin@google.com +1.6502530000 Fax- +1.6506188571
Created on..............: 2000-Dec-30.
Expires on..............: 2008-Dec-30.
Record last updated on..: 2007-Nov-28 03:18:13.
Domain servers in listed order:
NS1.GOOGLE.COM
NS2.GOOGLE.COM
NS3.GOOGLE.COM
NS4.GOOGLE.COM
MarkMonitor.com - The Leader in Corporate Domain Management
Whois'lere de güvenmemek lazım, birisinde hiçbir kayıt yokken, diğerinde nameserver'lara varana kadar detay veriyor.
Neyse yine de güvenliğinizi elden bırakmayın. Bu arada Vista kullanıcıları için Symantec Endpoint Protection'u önerebilirim,
Kaspersky gibi sistemi bayıltmıyor. 10 gündür sorunsuz kullanıyorum. Tavsiye ederim...
Adobe Acrobat Professional versiyonunda, pdf dosyasını kesmek çevirmek ve son haliyle tekrar pdf olarak kaydetmenin bir yolu var mıdır ? Herşekilde yaptığım tüm uygulamalardan sonra son halini kalıcı olarak pdf formatında kaydetmeyi başaramadım.
Adobe Acrobat Professional versiyonunda, pdf dosyasını kesmek çevirmek ve son haliyle tekrar pdf olarak kaydetmenin bir yolu var mıdır ? Herşekilde yaptığım tüm uygulamalardan sonra son halini kalıcı olarak pdf formatında kaydetmeyi başaramadım.
Uzak ihtimal ama kullandığınız PDF dosyasının edit'leme kısmı kilitlenmiş olabilir. Yani Dökümanın orjinali üzerinde değişiklerin yapılmaması şeklinde kilitlenmiş ve buna da şifre konmuş olabilir. Bunun kontrolünü yaparak kaldırmanız gerekiyor. Aşağıda yerini gösterdim, buradan mevcut şifreleri kaldıracaksınız ve sonrasında da save as ile kayıt edebilirsiniz.
http://img501.imageshack.us/img501/5383/snap196ic0.jpg (http://imageshack.us)
Değerli arkadaşlar kullandığım masaüstü sebebini bulamadığım bir şekilde açıldıktan yaklaşık 15-20 dakika sonra kendi kendine kapanıyor.
Donanım:
Asus P5PL2 anakart
250 Sata
2 GB RAM
Çift çekirdek 3,06
Isınma yok gibi, fanlar gümbür gümbür çalışıyor.
Güç kaynağında sorun olabilir ama neden olsun?
Mavi ekran gelmiyor.
Başlangıç ve kurtarma bölümünde "Otomatik Yeniden başlatma" aktif değil.
Ctrl+Alt Delete yaptığımda bilgisayar kilitleniyor ve resetlemeden yeniden başlamıyor.
XP Cd'si ile yeniden başlatıp Onar (R) denedim fakat benden "Yönetici Parolası" istedi.
Benim daha önceden belirlediğim bir parola yok. Buraya parola olarak ne yazmam gerekir.
Son bir iki aydır yeni bir program veya donanım değişikliği yapmadım.
Ancak 16 tane güvenlik kamerası bağlı olduğu gibi işlemci % 90 seviyelerinde çalışıyor.
Şimdilik sorunlarım bu kadar ve bu msajı yazacak kadar bana zaman tanıdı ve henüz kapanmadı.
TÜRKOĞLU
24-04-2008, 15:46
merhaba,
pc de mesela google da birşey aramak için anahtar kelime yazdığımda otomatik olarak eski girdiğim anahtar kelimeleri anımsıyor.bunu nasıl kaldırabilirim?
mesela a harfiyle başlayan bir kelime yazarsam daha evvel girdiğim a harfiyle başlayan tüm kelimeler otomatik olarak listeleniyor.
bunu iptal etmek istiyorum.çözümü var mı?
tşk.ederim.
ekselans
24-04-2008, 15:49
merhaba,
pc de mesela google da birşey aramak için anahtar kelime yazdığımda otomatik olarak eski girdiğim anahtar kelimeleri anımsıyor.bunu nasıl kaldırabilirim?
mesela a harfiyle başlayan bir kelime yazarsam daha evvel girdiğim a harfiyle başlayan tüm kelimeler otomatik olarak listeleniyor.
bunu iptal etmek istiyorum.çözümü var mı?
tşk.ederim.
GOOGLE ARAMA KUTUSU GEÇMİŞİNİZİ TEMİZLEME
Google ana sayfasındaki arama kutusunda görüntülenen arama geçmişi, Google tarafından değil, tarayıcınız tarafından depolanır. Yaygın olarak kullanılan tarayıcılarda bu arama geçmişini devre dışı bırakmakla ilgili talimatları aşağıda bulabilirsiniz. Tarayıcınız listede yoksa, tarayıcınızın online destek merkezine başvurmanızı tavsiye ederiz.
Microsoft Internet Explorer
1. "Araçlar" menüsüne gidin.
2. "Internet Seçenekleri"ni ve "İçerik" sekmesini seçin.
3. "Kişisel Bilgiler" alanında, "OtomatikTamamla"yı seçin.
4. "Formları Temizle"yi tıklayın. Bu bilgilerin ileride depolanmaması için, bu pencerede "Formlar" kutusundaki işareti de kaldırabilirsiniz.
5. Çıkmak için "Tamam" düğmesini tıklayın.
Ya da, önceki bir aramayı vurgulamak için Aşağı ok tuşunu kullanarak ve sonra Delete tuşuna bir kez basarak, arama geçmişinizdeki girişleri tek tek de silebilirsiniz.
Google'den alıntıdır daha ayrıntılı Diğer tarayıcı bilgileri ve ayrıntıları burada (http://www.google.com/support/accounts/bin/answer.py?answer=54053&topic=10472)
............:)
Ben de yerini göstereyim...
http://img222.imageshack.us/img222/1075/snap205ps0.jpg (http://imageshack.us)
Değerli arkadaşlar kullandığım masaüstü sebebini bulamadığım bir şekilde açıldıktan yaklaşık 15-20 dakika sonra kendi kendine kapanıyor.
Donanım:
Asus P5PL2 anakart
250 Sata
2 GB RAM
Çift çekirdek 3,06
Isınma yok gibi, fanlar gümbür gümbür çalışıyor.
Güç kaynağında sorun olabilir ama neden olsun?
Mavi ekran gelmiyor.
Başlangıç ve kurtarma bölümünde "Otomatik Yeniden başlatma" aktif değil.
Ctrl+Alt Delete yaptığımda bilgisayar kilitleniyor ve resetlemeden yeniden başlamıyor.
XP Cd'si ile yeniden başlatıp Onar (R) denedim fakat benden "Yönetici Parolası" istedi.
Benim daha önceden belirlediğim bir parola yok. Buraya parola olarak ne yazmam gerekir.
Son bir iki aydır yeni bir program veya donanım değişikliği yapmadım.
Ancak 16 tane güvenlik kamerası bağlı olduğu gibi işlemci % 90 seviyelerinde çalışıyor.
Şimdilik sorunlarım bu kadar ve bu msajı yazacak kadar bana zaman tanıdı ve henüz kapanmadı.
Duruma göre bir yorumda bulunayım ama işe yarar mı bilmiyorum. Fan'lar gümbür gümbür çalışıyor demişsiniz ancak ben yine de bunun yüksek ısıdan
dolayı sistemin otomatik kapanması gibi yorumladım.
Sürekli %90'larda çalışan bir işlemci sıkıntı yaratıyor olabilir. Diğer tarafta açılışta çalışan programları bir gözden geçirmek gerekiyor. Farkında olmadan
çalışan veya çalışmaması gereken bir yazılım sistemde baskı yapıyor olabilir.
Mavi ekranda oluşmadığına göre geriye sistem log'larını incelemek kalıyor.
Denetim masası altında yönetici araçlarının içerisinde kontrol edilebilir.
http://img292.imageshack.us/img292/2272/snap206bm1.jpg (http://imageshack.us)
Bunun dışında güvenlik kamerasına ait programda gözlenebilir, sonuçta sürekli
çalışan programlardan birisi de o görünüyor. Sadece bu program kapatılarak
denemeler yapılabilir veya açılıştaki programların birçok devreden çıkartılarak
tek tek gözlenebilir. Programlardaki bir hata da sistemi kapatıyor olabilir.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar; yeniden yükleme de çözüm olabilir ama en son
aşama da bunu yapın, sorunun windows'tan olduğunu pek sanmıyorum.
Sn. Erasure gün boyu makineyi neredeyse baştan dizdim. Tüm parçaları temizledim. 4 saat kadar sorunsuz çalıştı.
Sanırım Harddisk de ömrünü tamamlıyor. Günlük ortalama 50 GB veri yazıyor. 4 gün de bir tüm görüntüleri siliyorum. Hardiskin içinden ara ara periyodik olarak "tık tık " diye ses geliyor.
Hata denetimi yapamıyorum. "Yetki" verilmesi yönünde bir hata mesajı alıyorum.
Gece iki üç saat elektrik kesintisi olmazsa yarın sabah gittiğimde hâlâ makine çalışır durumdaysa sorunun ısınma ile ilgili olmadığı sonucuna varabilirim sanıyorum.
İyisi mi 500 GB lik yeni bir Harddisk almak.
Sn. Erasure gün boyu makineyi neredeyse baştan dizdim. Tüm parçaları temizledim. 4 saat kadar sorunsuz çalıştı.
Sanırım Harddisk de ömrünü tamamlıyor. Günlük ortalama 50 GB veri yazıyor. 4 gün de bir tüm görüntüleri siliyorum. Hardiskin içinden ara ara periyodik olarak "tık tık " diye ses geliyor.
Hata denetimi yapamıyorum. "Yetki" verilmesi yönünde bir hata mesajı alıyorum.
Gece iki üç saat elektrik kesintisi olmazsa yarın sabah gittiğimde hâlâ makine çalışır durumdaysa sorunun ısınma ile ilgili olmadığı sonucuna varabilirim sanıyorum.
İyisi mi 500 GB lik yeni bir Harddisk almak.
Tıkırtı harddisk kafasının sonuna işaret, verileri hemen yedekleyin ve garantiye alın.
Eğer yeni bir disk alacaksanız sata'da NCQ ve 32MB cache'lik modeller seçmeye çalışın.
Fiyatı biraz daha pahalıdır ama veri yazımının sürekli olduğu bu durumlarda işe
daha çok yarayacaktır. Aslında SCSI sizin işinize daha çok yarayacaktı ama ona da verilecek
para ile en az 4 SATA disk alırsınız. Sorunsuz günler...
Sağolun Sn. Erasure.
Bugün şanssız günüm anlaşılan. Şimdi de laptopun adatöründe temassızlık başladı. Kabloyu sağa sola bükerken temas sağlandı. Neyse bugünü bir atlatayım bakalım.
Sn.Erasure ve ilgili diğer forumdaşlar,
benim şöyle bir sorunum var; açılışta bir pencere belirior,pencerede:run-time error '53' file not found:AFIRE.DLL
yazıyor.
viriüs olduğu söylendi ve format dendi çözüm için,aile içinde de sorunu bir tartışalım istedim,kesin format gerekiorsa diğerlerini de denemiş bilgi sahibi olmuş olurum.
teşekkürler.
benim şöyle bir sorunum var; açılışta bir pencere belirior,pencerede:run-time error '53' file not found:AFIRE.DLL
yazıyor.
viriüs olduğu söylendi ve format dendi çözüm için,aile içinde de sorunu bir tartışalım istedim,kesin format gerekiorsa diğerlerini de denemiş bilgi sahibi olmuş olurum.
teşekkürler.
Verdiği mesaja göre bulamadığı bir dosya ve hata durumu gibi görünüyor.
Ancak dll dosyasını biraz kurcaladım ve bir trojan'a ait olduğunu öğrendim.
Bu durumda trojan açılışta devreye girmek istiyor gibi yorumlanabilir.
Böyle durumlarda iyi bir virus programı ile full aramaya girilebilir. Format vs en
son aşamada denenebilir. Full aramada size mutlaka bir isim verecektir.
Bundan sonrada -eğer varsa- o virusü makinanızdan silecek araçlar internetten
aranabilir.
Bunun dışında windows başlangıç programları içerisinden bu dosyanın silinmesi sağlanıp
sonrasında da registry içerisinde bu dosya aranıp buna ait anahtarlar yine
silinebilir.
Böyle durumlarda iyi bir virus programı ile full aramaya girilebilir. Format vs en
aranabilir.
Bunun dışında windows başlangıç programları içerisinden bu dosyanın silinmesi sağlanıp
silinebilir.
teşekkürler hocam.
aranabilir.
silinebilir.
NETTEN ARAŞTIRDIM,
çözüm olarak aşağıdaki link sunulmuş bende buraya kadar http://img146.yukle.tc/images/2129444444444.jpg (http://www.yukle.tc) geldim ama devamını bulamadım ,bu pc de olmadığınımı gösterir?
bu da bulduğum çözüm:http://img146.yukle.tc/images/904344.jpg (http://www.yukle.tc)
mesela bunu nasıl yapacağım?
Öncelikle sisteminizde ki oturum açan kullanıcı hesabıyla başlatılmış services.exe'i durdurun.
Murat ERİŞKİN
27-04-2008, 20:56
yazıyor.
teşekkürler.
Bir forum sitesinde knight oyununa ait olabileceği yazıyordu. Bu oyun kurulumu yada sildiniz mi bilmiyorum. Ama eğer bu oyunla alakam yok diyorsanız bir virüse ait dll dosyası olabilir. Size iyi tarafını söyleyeyim. En azından virüs görevini bir şekilde yapamıyor :D:D
Çözüm yolu olarak önerebileceğim, CCleaner programı ile regedit kayıtlarını bir taratın. Olmadı bilgisayarınızdaki önemli dosyaların yedeğini aldıktan sonra, RUN/ÇALIŞTIR'dan regedit yazarak, Açılan pencerede düzen seçeneğin girip bul yazdıktan sonra bu dosyayı aratmanız ve silmeniz. Sonraki bul seçeneği ile başka veri girişi olup olmadığını bulmanız. Fakat bu seçenek biraz risklidir.:)
Nero programında müzük cd'si oluşturduğumda bu hatayı alıyorum?
72865
saygılar
Nero programında müzük cd'si oluşturduğumda bu hatayı alıyorum?
72865
saygılar
cd-dvd writer ın lensi kirlenmiş olabilirmiş.. onu temizlemeyi deneyin diyor 1-2 yerde..
firmware update deneyin..
başka cd-dvd - /başka dosyaları yazmayı deneyin..
ide kablolarını değiştirmeyi deneyin..
farklı power connector deneyin.. gücü başka cihazlarla paylaşmayın..
olmazsa servise gönderin..
Öneriler bu şekilde .. Çok fazla öneri var, hangisi sorunu çözer, veya hangi öneri tutarlıdır bilemiyorum..
Ayrıca şu adreste de birşeyler var: http://www.ozzu.com/hardware/nero-power-calibration-error-t25942.html
Umarım sorunu çözersiniz, kolay gelsin.
mesela bunu nasıl yapacağım?
Öncelikle sisteminizde ki oturum açan kullanıcı hesabıyla başlatılmış services.exe'i durdurun.
services.exe durdurulabilir mi, bilemiyorum.. Bir yerlerden durdurma ayarı vardı ama, şu anda kafa basmadı..
Bu işlemler bana biraz karmaşık gibi geldi, zaten orada da yazmışlar; başka trojenler bulaşabilirmiş..
Birde.. Yukarıda services.exe nin olduğu ekran görüntüsünü göndermişsiniz. Yanlış yere bakmadıysam orada bende "services.exe" görünmüyor..
Nero programında müzük cd'si oluşturduğumda bu hatayı alıyorum?saygılar
Resime göre Power Calibration Hatası var, Audio CD yazımında ortaya çıkıyor.
Çözüm adımları da aşağıda; bir denersiniz...
Start - Başlat
Control Panel - Kontrol Panel
Administrative Tools - Yönetici Araçları
Services - Servisler
servisler içerisinden IMAPI CD BURNING COM
Bunu işaretleyerek sağ tıklama ile özelliklerine girin.
buradan başlangıçta çalışma özelliğini kapatın ve onaylayarak sistemi yeniden başlatın.
http://img149.imageshack.us/img149/2825/snap012dv9.jpg (http://imageshack.us)
Teşekkürler arkadaşlar,Sn Erasure Disabled yapınca cd boş görünüyor,manuel de düzeliyor yani cdyi görüyor ama aynı hatayı veriyor.
Selamlar saygılar herkese.Acer marka dizüstü bilgisyarımı açtığımda ilk olarak masaüstü ekranında bu uyarı çıkıyor,bende TAMAM butonu ile geçiştiriyorum.Bilgisayar normal çalışmasına devam ediyor.Bu uyarı nedir, neden sebeptir?
http://img90.imageshack.us/img90/736/decu0.jpg
Selamlar saygılar herkese.Acer marka dizüstü bilgisyarımı açtığımda ilk olarak masaüstü ekranında bu uyarı çıkıyor,bende TAMAM butonu ile geçiştiriyorum.Bilgisayar normal çalışmasına devam ediyor.Bu uyarı nedir, neden sebeptir?
Bilgisayarına virüs bulaşmış, bu vatandaş harddiskini internet üzerinde paylaşıma açıyor.
Geçmiş mesajlarda detayları vermiştim, bulamazsan http://www.wardom.org/windows-activexdebugger32-exe-hatasinin-cozumu-resimli-t170644.html?p=1487960 adresinde
detaylı temizlik aşamaları var. Ayrıca Dracula Virus Temizleyici adında bir araçta bunun sistemden atılmasını sağlıyor.
Hemen sistemi temizlemeye başla yoksa sıkıntı daha da büyüyebilir.
Teşekkürler arkadaşlar,Sn Erasure Disabled yapınca cd boş görünüyor,manuel de düzeliyor yani cdyi görüyor ama aynı hatayı veriyor.
Birde şunu önereyim ama bu da olmazsa iki alternatif kalıyor, birisi nero'yu yükseltmek,
diğeri de kullandığınız medyayı başka bir marka ile değiştirmek.
Nero'nun içerisinde toolkit bölümünde bir araç var DriveSpeed adında ve bu araç ile DVD-CD Recorder'in dönüş hızını azaltacağız.
İş bitince tekrar eski haline getirirsiniz. Aşağıda bunun adımlarını gösterdim ama elimdeki DVD modeline göre olduğundan
bazı ayarlar sizde farklı çıkabilir. Ancak sonuçta yapılacaklar benzer adımlardan oluşuyor.
Aşağıdaki detayları duruma göre azaltarak sistemi yeniden başlatın.
Genel ayarlar içerisindeki 3ncü seçenek boş kalsın. Resime göre 8x'leri bir deneyip sonucu gözlemlersiniz.
Tabii bende 8x diyor ama sizde başka birşey diyebilir. Şimdilik öneriler bu kadar...
http://img72.imageshack.us/img72/420/snap218kp6.jpg (http://imageshack.us)
merhaba ,
Sn.Erasure & ilgili forumdaşlar,
Benim bilgisayardan PDF formatlı dosyaları yazamıyorum (PDF formatlı dosyaları rahatlıkla açabiliyorum ) yazıcıya bağlanamıyor diyor ama diğer formatlardakii tüm yazı ve resimler rahatlıkla yazılabiliyor.
Akrobatı silip yeniden yüklemek istedim ama o da silinmiyor.
üzerine yüklemek için tekar indirdim bu seferde son sürüm sizde var yenisini yüklemeye gerek yok diyor :(
yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
syglar & slmlar
merhaba ,
Sn.Erasure & ilgili forumdaşlar,
Benim bilgisayardan PDF formatlı dosyaları yazamıyorum (PDF formatlı dosyaları rahatlıkla açabiliyorum ) yazıcıya bağlanamıyor diyor ama diğer formatlardakii tüm yazı ve resimler rahatlıkla yazılabiliyor.
Akrobatı silip yeniden yüklemek istedim ama o da silinmiyor.
üzerine yüklemek için tekar indirdim bu seferde son sürüm sizde var yenisini yüklemeye gerek yok diyor :(
yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
syglar & slmlar
PDF dosyası baskı almaya karşı şifrelenmiş olabilir, bu durumda şifrenin kaldırılması gerekebilir.
Bunun haricinde printer ayarları Adobe Acrobat içerisinden hatalı ayarlanmış veya
ana yazıcı yerine başka bir yazıcı da devrede olabilir.
Menülerde Advanced altında Security sekmesine gelerek aşağıdaki gibi
Printing = Allowed'ı görmeniz lazım, bu durumda baskıyı sorunsuz alırsınız.
Ama tersi varsa, PDF dosyası şifrelenmiştir ve bunu bilmeden baskı alamazsınız.
Ya şifreyi kıracaksınız ya da sayfayı ekran yakalama programları ile tek tek
yakalalayacaksınız. Kolay gelsin....
http://img100.imageshack.us/img100/2605/snap219zd2.jpg (http://imageshack.us)