View Full Version : Bilgisayarım daki sorunlar
windows vista heme home premium kurulu bilgisayar satın aldım. c:\ üzerinde klasörlerim ve içlerinde excel dosyalarım var. klasörü sağ tuşla tıklatıp winrar ile sıkıştırmak istedğimde XP kullanırken örneğin ARŞİVE EKLE "BELGELERİM.RAR" ı seçtiğimde otamatik sıkıştırıyordu. Şimdi vista da bunu yapamıyorum. Nasıl yapabilirim ?
masaüstünde ve başka klasörlerde yazdığım gibi çalışıyor. Ama benim excelde bütün formüllerim c:\ üzerine kurulu olduğundan taşıma kopyalama yapınca formüller karışıyor.
Vista'da kullanıcı hesapları ve bunlara ait disk erişim hakları vardır.
Eğer bunlardan birisi de kapalıysa veya sizin hesabınız kısıtlı bir hak'ta kalmış
ise size ait hesab ile açılan işlemlerde sorunsuz winrar vs kullanabilirken;
sizi hak tanınmamış alanlardaki işlemleri yapmanız kısıtlanır.
Aşağıdaki gibi klasörün güvenlik ayarlarlarından giriş yaptığınız hesabı
bularak buradaki ayarların kontrol edilmesi sonrasında denenebilir.
http://img84.imageshack.us/img84/6277/snap309lv1.jpg
Sonrasında bu menüyü elde etmeniz gerekiyor. Winrar'ı güncel sürüme
yükselterek olası program hatalarını da düzeltebilirsiniz.
http://img221.imageshack.us/img221/3018/snap310go7.jpg
osmancig
16-05-2008, 19:00
yaptım sorun düzelmedi. c:\ içine birşey kopyalamaya çalıştığımda 0x80070522 hatası veriyor. windows vista home premium türkçe kullanıyorum
Verdiğin hata koduna göre birkaç öneri verilmiş. İlk önce UAC yani user account control'u
denetim masası içerisinden kapatıyorsun. Sonra winrar'a sağ tıkla ve yönetici hakları ile
çalıştırmayı seç, bu işlemden sonuç almazsan 2nci adıma geçiyorsun.
1. Command Prompt - Komut İstemi
2. Sağ tıkla Yönetici Hakları ile çalıştır.
3. Bu komut satırını aynen yazıyorsun icacls c:\ /grant fooSadOI)(CI)(M)
Bunlarla epeyce bir kişi çözüme ulaşmış, eğer olmazsa bu klasörleri bir başka yere kopyalayıp
oradayken sıkıştırmayı deneyebilirsin. Ama C sürücüsü olmamalı, benzer durumlar yine
tekrarlayabilir.
osmancig
18-05-2008, 10:50
sayın erasure '/grant' iç veya dış komut, çalıştırabilir bir program ya da toplu iş dosyası olarak tanınmıyor diye bilgisayar uyarı verdi. ilk dediğinizin türkçesini anlayamadığım için yapamadım.
c sürücüsü olmamalı demişsiniz. fakat c sürücüsü dışında diğer sürücü cd sürücüsü disk nasıl bölünür bilmiyorum.
eklediğim rar dosyasının içindeki eski excel sürümleri ilede uyumlu excel dosyasının içinde alta alta 2 adet resim vardır.
justdoit
18-05-2008, 11:18
fujitsu-siemens laptop zaten aldığım ilk günlerden beri çok sesli çalışıyordu ve çok ısınıyordu.servise götürdüm normal dediler...2 sene o sese ve ısıya katlandım...bir gün virüs taraması yapıyordum ve tarama yaparken winamp ı açtım bir süre sonra ekran aniden karıncalandı,titremeler oldu ve ekran karardı.şimdi ise soğukken 3-5 dakika normal çalışıyor ve ısınınınca tekrar titreme ve ekran kararıyor.
servise götürmedim ve servisi aramadım ( normal diyebilirler:) )
e acil bilgisayar lazım...gittim normal özelliklerde toshiba aldım(çok memnunum)
sorum ise eski bilgisayarın karın ağrısı ne olabilir? onun 1gb lık ram ini yeni bilgisayarda kullanabilir miyim?
Windows Vista
Laptop
Kablolu Fare-usb arabirimine bağlı ve laptopta usb ye takılı.
İki gün önceye kadar çalışan fare şu anda çalışmıyor.
Sağ - sol tuşları ve tekerlek çalışıyor ama ok hareket etmiyor.
Driveri yükledim.Ama olmadı
osmancig
18-05-2008, 20:19
F klavye kullanıyorum. Dün bilgisayarımın internet exprorer 7 adres çubuğuna yazı yazdığımda anında orada çıkıyordu. Bugün ise bana yetişemiyor. Menü açılışları ve menülerdeki gezinme çok yavaşlamış. Bunun bir ayarı var mı ? nasıl düzeltebilirim ? dün ile bugün bilgisayara sadece tarayıcı ile ilgili programlar kuruldu.
bu yavaş yazma ve menülerde yavaş gezinme problemi sadece internet exprorer de.
windows vista home premium kullanıyorum. çift çekirdek 2,66 ghz 4 gb ram
Sn Erasure, "ie7pro" diye birşey çıkmış..
http://www.ie7pro.com/
Explorer için add-on diyorlar, bunu incelemiş miydiniz acaba? Birde.. Sisteme zararı olur mu?
Şimdiden teşekkürlerr
Merhaba
Farklı PDF dosyalarını nasıl birleştirebilirim ? Örneğin elimde 4 adet PDF dökümanı var. Birinci dökümandan sonra diğerini ve sonra sıradakini şeklinde sırayla ekleyip kaydederek tek pdf dökümanı haline getirmek istiyorum. Bir yolu var mıdır ?
Teşekkürler
Nasıl becerdiğimi bilmediğim bir halde Diz üstü bilgisayarımın klavyede olan mouse'unu devredışı bırakmışım ve bir türlü eski konumuna getiremedim...
Şuan mecburen kablosuz bir mouse kullanıyorum...
Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler ederim...
Merhaba
Farklı PDF dosyalarını nasıl birleştirebilirim ? Örneğin elimde 4 adet PDF dökümanı var. Birinci dökümandan sonra diğerini ve sonra sıradakini şeklinde sırayla ekleyip kaydederek tek pdf dökümanı haline getirmek istiyorum. Bir yolu var mıdır ?
Teşekkürler
Adobe professional işinizi görür.
1. adım
http://img221.imageshack.us/img221/4176/38659289gu0.jpg
2. adımda birleştirilecek dosyaları seçiyoruz.
http://img294.imageshack.us/img294/5329/68483099ma9.jpg
3. adımda "Merge files into a single pdf" seçeneğini tıklayıp, next diip sonra save ediyoruz. Kolay gelsin.
Teşekkürler ayyan, professional ın bu özelliğini bilmiyordum, deneyeceğim.
osmancig
19-05-2008, 17:39
2002 excel kullanıyordum 2007 ye geçtim. 2002 de sekmeler arası (açık dosyalar arası) geçişi alt+ tab kullanarak yapıyordum. şimdi 2007 de CTRL + ŞHİFT + TAB kullanarak yapıyorum. fakat birçok dosya açıksa daima ileriye gidiyor. hiç geri gelmiyor. 2002 excelde alt şhift tab yaptığımda geri gidiyor alt tab yaptığımda ileriye gidiyordu.
2007 de dosyalar arası gezinirken ileriye değil de geriye gitmesini istersem nasıl yapmalıyım ?
ÖRN. açık olan 12 dosyam var. 7. dosyadan 8. dosyaya sürekli geçiş yapmam gerekiyor. 7 de çalışırken 8 e geçmek için ctrl shift tab tuşlarına basıyorum ancak 7 ye dönmek için fareyi kullanmak zorunda kalıyorum.
2002 excel kullanıyordum 2007 ye geçtim. 2002 de sekmeler arası (açık dosyalar arası) geçişi alt+ tab kullanarak yapıyordum. şimdi 2007 de CTRL + ŞHİFT + TAB kullanarak yapıyorum. fakat birçok dosya açıksa daima ileriye gidiyor. hiç geri gelmiyor. 2002 excelde alt şhift tab yaptığımda geri gidiyor alt tab yaptığımda ileriye gidiyordu.
2007 de dosyalar arası gezinirken ileriye değil de geriye gitmesini istersem nasıl yapmalıyım ?
ÖRN. açık olan 12 dosyam var. 7. dosyadan 8. dosyaya sürekli geçiş yapmam gerekiyor. 7 de çalışırken 8 e geçmek için ctrl shift tab tuşlarına basıyorum ancak 7 ye dönmek için fareyi kullanmak zorunda kalıyorum.
Bu işlem için 2 tuş kombinasyonu var.
8nci dosyaya gitmek için Ctrl-Tab'ı kullanırken,
7'ye geri gelmek içinde Ctrl-Shift-Tab'ı kullanabilirsin.
Tuş kombinasyonu ile hareket etmek işi hızlandırır ama fazlaca açık dosyada
pratik olamayabiliyor. Sürekli 2 dosya arasında gidip gelirken başka dosyalara geçiş olabiliyor.
Nasıl becerdiğimi bilmediğim bir halde Diz üstü bilgisayarımın klavyede olan mouse'unu devredışı bırakmışım ve bir türlü eski konumuna getiremedim...
Şuan mecburen kablosuz bir mouse kullanıyorum...
Arada kaynadık gittik sanırım....:cry:
fujitsu-siemens laptop zaten aldığım ilk günlerden beri çok sesli çalışıyordu ve çok ısınıyordu.servise götürdüm normal dediler...2 sene o sese ve ısıya katlandım...bir gün virüs taraması yapıyordum ve tarama yaparken winamp ı açtım bir süre sonra ekran aniden karıncalandı,titremeler oldu ve ekran karardı.şimdi ise soğukken 3-5 dakika normal çalışıyor ve ısınınınca tekrar titreme ve ekran kararıyor.
servise götürmedim ve servisi aramadım ( normal diyebilirler:) )
e acil bilgisayar lazım...gittim normal özelliklerde toshiba aldım(çok memnunum)
sorum ise eski bilgisayarın karın ağrısı ne olabilir? onun 1gb lık ram ini yeni bilgisayarda kullanabilir miyim?
Yine servis'e gidebilirsin ama soğutma fan'ı veya fan'larının temizlenmesi, duruma
göre değiştirilerek yenilenmesi sağlanabilir. Ekranın titremesi ise genellikle ekran'da
olan sorunlardan, eğer çalışma sırasında yavaşça kararmalar varsa, ekranın
ömrünü doldurması da olası gibi görünüyor.
Ama iyi bir servis'e götürerek bakımdan geçirebilirsiniz. Servis'e gittiğinizde sorunun
ısınmadan dolayı olduğunu söylemeyin ve onların arızayı kendilerinin bulmasını sağlayın.
Ekranın kararmasından bahsedin ve olası cevapları almaya çalışın.
Konu notebook olunca parçaları servislerin tanıması ve sorunu bulmaları kolay olur.
Ram'i ise kullanabilirsiniz ama diğer bilgisayarın desteği önemli, ayrıca diğer takılı
ram ile hız farkı vs olması gerekiyor. Marka sorunu olmaz, sadece uygunluğuna
bakmanız gerekiyor. Ayrıca mevcut durumuna göre takılması gereken Ram kapasitesini de
doldurmuş olabilirsiniz. Notebook'ların destekleri PC'den az olabiliyor. Kolay gelsin...
Arada kaynadık gittik sanırım....:cry:
birazdan cevaplarım merak etme, sıradan gideyim diyordum
ama bir anda cevaplamış olduk :yes:
Windows Vista
Laptop
Kablolu Fare-usb arabirimine bağlı ve laptopta usb ye takılı.
İki gün önceye kadar çalışan fare şu anda çalışmıyor.
Sağ - sol tuşları ve tekerlek çalışıyor ama ok hareket etmiyor.
Driveri yükledim.Ama olmadı
Uzak ihtimal ama bazı notebook'ların üzerinde gelen touchpad vs'nin
diğer mouse'lar ile çakışmaması için kapatılması gerekiyor. Birde bu şekilde
deneyerek hareketini kontrol edebilirsiniz. Ayrıca kullandığını notebook
üzerinde gelen touchpad'e ait sürücülerin vista'da sorunsuz çalışması için
güncelleyebilirsiniz. Eğer touchpad'i notebook üzerinden devre dışı bırakamıyorsanız
denetim masası üzerinden geçici olarak iptal ederek mouse'un çalışmasını
kontrol edebilirsiniz. Bir diğer durumda USB hızları ile ilgili, usb sürücülerinin
hatalı çalışması vs gibi durumlardan dolayı sorun oluşabilir.
Bunun haricinde mouse başka bir bilgisayarda çalıştırılarak donanımsal bir
probleminin olup, olmadığına bakılabilir. Optik mouse ise belki optik kısımda
bir arıza olabilir. Tekerlek ve tuşlar optik kısımdan farklı çalıştığından bunların
çalışırken, optik kısım bozulmuş olabilir. Farklı portlarda yine denenebilir.
Tak-çıkar sırasında sistemin tanıması ve gereken sürücülerin yüklenmesi
gözlenebilir. Umarım çözersiniz, yeni bir mouse alımına kadar konu uzuyor.
Eğer yeni bir tane alma aşamasına gelirseniz laser mouse ve iyi bir marka
seçmeye çalışın. Kolay gelsin...
F klavye kullanıyorum. Dün bilgisayarımın internet exprorer 7 adres çubuğuna yazı yazdığımda anında orada çıkıyordu. Bugün ise bana yetişemiyor. Menü açılışları ve menülerdeki gezinme çok yavaşlamış. Bunun bir ayarı var mı ? nasıl düzeltebilirim ? dün ile bugün bilgisayara sadece tarayıcı ile ilgili programlar kuruldu.
bu yavaş yazma ve menülerde yavaş gezinme problemi sadece internet exprorer de.
windows vista home premium kullanıyorum. çift çekirdek 2,66 ghz 4 gb ram
IE'ye yüklediğin eklentileri devre dışı bırak ve yeniden IE'yi başlat. Büyük ihtimalle
activex dosyalarından birileri IE'yi yavaşlatıyordur. Buna Toolbar'lar da dahil,
bunları da yine silerek veya devre dışı bırakarak yeniden deneyebilirsin.
http://img186.imageshack.us/img186/7388/snap316pa7.jpg (http://imageshack.us)
Sn Erasure, "ie7pro" diye birşey çıkmış..
http://www.ie7pro.com/
Explorer için add-on diyorlar, bunu incelemiş miydiniz acaba? Birde.. Sisteme zararı olur mu?
Şimdiden teşekkürlerr
IE7 pro'yu inceledim ama bilgisayara kurup denemedim. Ancak birkaç gün önce
IE 8.0 yükledim ve çalışma hızı, birkaç özelliği hoşuma gitti. Ama 3 şeyi
yapmamı engellediği için sistemden geri sildim.
Imageshack toolbar ile resim göndermemi engelledi.
Fotoğraflarda kullandığım exif viewer'ı kullandırmadı.
Hypersnap ile aldığım ekran görüntülerini almamı yine engelledi.
Bunlar haricinde IE 7'nin ayarları ile kullanmamı sağlayan bir tuş var ama
işe yaramıyor. Yukarıdaki durumlar için fayda sağlamadı.
Programın açılış hızı, çalışması vs güzel ve eğer final sürümü yakında
çıkarsa, kullanıma geçilebilir.
Bu arada eğer ekranınız ufaksa gezinme sayfası alanı daralıyor, birkaç toolbar'dan
dolayı üstten biraz daralma olmuş. Yine de denenip, kullanılabilir.
http://www.ie7pro.com/screenshot.html adresinden ekran görüntülerine bakılabilir...
Nasıl becerdiğimi bilmediğim bir halde Diz üstü bilgisayarımın klavyede olan mouse'unu devredışı bırakmışım ve bir türlü eski konumuna getiremedim... Şuan mecburen kablosuz bir mouse kullanıyorum...
4 şey denenebilir;
ilk aşamada denetim masası, sistem, aygıt yöneticisi yolu ile kablosuz mouse
haricindeki mouse'un durumuna bakılabilir.
İkinci öneride ise mouse'un kitapçığı gibi bir yerden mouse'un herhangi bir
tuş kombinasyonu ile
devre dışı bırakılıp, bırakılmadığına bakılabilir. Farkında olmadan Ctrl-Alt -Q vs
gibi bir tuşa basılmış olabilir.
Notebook üzerinden bir tuş ile bunların çalışıp-çalışmadığına bakılabilir.
Benim notebookta böyle bir tuş var ve üzerinde gelen touchpad vs'yi devre dışı
bırakıp, laser mouse'u kullanıyorum.
Son durum ise notebook ile verilen ve mouse kontrolünü sağlayan bir yazılım vs
varsa buradan mouse'un durumuna bakılabilir veya aynı yerden hangi mouse'un
seçili göründüğüne bakılabilir.
osmancig
20-05-2008, 20:22
Bu işlem için 2 tuş kombinasyonu var.
8nci dosyaya gitmek için Ctrl-Tab'ı kullanırken,
7'ye geri gelmek içinde Ctrl-Shift-Tab'ı kullanabilirsin.
Tuş kombinasyonu ile hareket etmek işi hızlandırır ama fazlaca açık dosyada
pratik olamayabiliyor. Sürekli 2 dosya arasında gidip gelirken başka dosyalara geçiş olabiliyor.
ctrl tab yaptığımda sil penceresi çıkıyor. bende sadece ctrl shift tab çalışıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim ?
osmancig
20-05-2008, 20:51
IE'ye yüklediğin eklentileri devre dışı bırak ve yeniden IE'yi başlat. Büyük ihtimalle
activex dosyalarından birileri IE'yi yavaşlatıyordur. Buna Toolbar'lar da dahil,
bunları da yine silerek veya devre dışı bırakarak yeniden deneyebilirsin.
http://img186.imageshack.us/img186/7388/snap316pa7.jpg (http://imageshack.us)
ilk önce tanımadıklarımı devre dışı bıraktım. daha sonra izin verdiği herşeyi devre dışı bıraktım. messenger ve flashget kaldı. gine de sorunum düzelmedi. Sık kullanılanlar menüsünü bile açamıyor. internet özelliklerinden sıfırlama yaptım gine de olmadı. kespersky kullanıyorum virüs taraması yaptırdım birşey bulamadı.
İyi akşamlar. Benim bir sorunum için yardım talep edeceğim. Pdf dosyasındaki metinleri kopyalayıp Word dosyasına kopyaladım. Cümleler satırda kesilmiş ve cümlenin diğer yarısı alt satıra geçmiş. Bunu el dışında otomatik olak nasıl düzeltebilirim. Şimdiden teşekkürler.
nur-u_cihan
20-05-2008, 22:39
Arkadaşlar iyi akşamlar...bilgisayar bilgisi iyi olan akadaşların yardımına ihtiyacım var...geçenlerde toshiba dizüstü bilgisyar aldım ancak daha iki ay oldu olmadı benim bilgisayar çalışırken kendiliğinden ekranı kararıyor görüntü gidiyor...ekran simsiyah oluyor...tekra açıp kapatınca düzeliyor...anlamadım ne biçim bir sorunsa...bunu şu ana kadar iki kere yaptı acaba bi servise mi göndersem..garantisi 2 yıl...ne dersiniz düşncesi olan varsa yazarsa sevinirim...selamlar...
Arkadaşlar iyi akşamlar...bilgisayar bilgisi iyi olan akadaşların yardımına ihtiyacım var...geçenlerde toshiba dizüstü bilgisyar aldım ancak daha iki ay oldu olmadı benim bilgisayar çalışırken kendiliğinden ekranı kararıyor görüntü gidiyor...ekran simsiyah oluyor...tekra açıp kapatınca düzeliyor...anlamadım ne biçim bir sorunsa...bunu şu ana kadar iki kere yaptı acaba bi servise mi göndersem..garantisi 2 yıl...ne dersiniz düşncesi olan varsa yazarsa sevinirim...selamlar...
Sayın nur-u_cihan bilgisayar bilgim yok ama bunu servise götürmeden halledemezmişiniz gibi geliyor bana.Geçmiş olsun kolay gelsin.
Bende 5 ay önce bir HP notebook almıştım aynı problemle bende karşılaştım ekran kartındaki bozukluktan kaynaklanıyormuş bence direk değiştirin. Yasal sürenizin dolmamasına dikkat edin heleki teknosadan aldıysanız işiniz çok zor:(
nur-u_cihan
20-05-2008, 22:49
Sn.morbid,morbit2 malesef teknosadan aldım ankamaldan almıştım...ya parasınıda peşin verdim ya...walla eğer problem varsa çok üzülürüm...ama yapacak bişey yok...garanti kapsamında değiştirebilirsem değiştiririm ama şu an ankarada değilim bilgisayarı ankaradaki ankamaldan almıştım...ilgilendiniz için teşekkür ederim...saygılar...
ctrl tab yaptığımda sil penceresi çıkıyor. bende sadece ctrl shift tab çalışıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim ?
Ctrl-Tab'ı kullanan başka bir programın olmalı yoksa sorunsuz kullanırsın,
açılışta çalışan virus programı vs ne varsa hepsinin kısa yol tuşlarını kontrol
edersen, sorunu bulursun. Kısayol tuşlarının değişimine izin veren varsa
bunlardan excel'de gerekeni bulduğun program içerisinden kaldırırsan sorun
çözülür.
Diğer yol ise aşağıda ve menüye eklenen bir tuş ile tuş kombinasyonundan
daha hızlı seçim yaparsın.
http://img530.imageshack.us/img530/5628/snap317dp8.jpg
http://img155.imageshack.us/img155/445/snap318fa1.jpg
Sn.morbid,morbit2 malesef teknosadan aldım ankamaldan almıştım...ya parasınıda peşin verdim ya...walla eğer problem varsa çok üzülürüm...ama yapacak bişey yok...garanti kapsamında değiştirebilirsem değiştiririm ama şu an ankarada değilim bilgisayarı ankaradaki ankamaldan almıştım...ilgilendiniz için teşekkür ederim...saygılar...
Rica ederim. Bende Armada Teknosadan almıştım yasal süresi için de değiştirme hakkınız var. Ben direk paramı talep etmiştim fakat para talebi söz konusu değilmiş. Değiştirmek için ürününüzü İstanbula gönderiyorlar ve 1 ay gibi bekliyorsunuz. Artı Gönderdikleri firmadan hatanın bilg. dan kaynaklanıp kaynaklamadığını araştırıp o şekilde değiştir derse değişim hakkınız oluyor. İstanbuldaki aracı firmanın teknik destek numarısını alın ve ilgilenmenizde yarar var derim ben tam 1,5 ay uğraştım. Umarım kolay halledersiniz.
İyi akşamlar. Benim bir sorunum için yardım talep edeceğim. Pdf dosyasındaki metinleri kopyalayıp Word dosyasına kopyaladım. Cümleler satırda kesilmiş ve cümlenin diğer yarısı alt satıra geçmiş. Bunu el dışında otomatik olak nasıl düzeltebilirim. Şimdiden teşekkürler.
PDF formatındaki dosyaları copy-paste ikilisi ile aldığınız zaman RTF - Rich Text Formatında
word dosyasına yapıştırır. Bu da PDF'teki formatının kaybolmasını sağlıyor.
Bu yüzden Adobe Acrobat'ın Professional olan sürümü içerisinden Word
formatına export yapmanız gerekiyor. Bunu yaptığınızda PDF'teki formatlama
bozulmadan aynen Word dosyasına sorunsuz aktarılmış olur. Ücretsiz PDF
yapabilen programlarla da bunu deneyebilirsiniz. Ancak Adobe Acrobat'ın
kendi yazılımı sorun çıkartmadan işinizi görür. Eğer çevireceğiniz PDF dosya
sayfa sayısı yüzlerce ise mutlaka Adobe Acrobat Professional ile bunu yapmanızı
önereceğim. Kolay gelsin...
nur-u_cihan
20-05-2008, 23:01
Rica ederim. Bende Armada Teknosadan almıştım yasal süresi için de değiştirme hakkınız var. Ben direk paramı talep etmiştim fakat para talebi söz konusu değilmiş. Değiştirmek için ürününüzü İstanbula gönderiyorlar ve 1 ay gibi bekliyorsunuz. Artı Gönderdikleri firmadan hatanın bilg. dan kaynaklanıp kaynaklamadığını araştırıp o şekilde değiştir derse değişim hakkınız oluyor. İstanbuldaki aracı firmanın teknik destek numarısını alın ve ilgilenmenizde yarar var derim ben tam 1,5 ay uğraştım. Umarım kolay halledersiniz.
Umarım kolay hallederim ancak zor olacağını bildiğimden biraz daha bekleyip bi daha yapacak mı diye bi test etmek istiyorum belki ufak bişeydir diye kendimi teselli ediyorum...aslında normal çalışıyor ancak dediğim gibi iki kere kendi kendine ekran gittti...açma kapama tuşuna basınca tekrar düzeldi...acaba işlemcisi felan ısınınca mı yaptı böyle bişey...biraz bekleyip harekete geçeyim diyorum...k.i.bak....selamlar...:)
Ben de Registry kayıtlarını ilave program yüklemeden temizlemek istiyorum, eskiden windowsun regclean isminde etkinlik oranını tam bilemediğim bir programı vardı Vista için benzer bir program var mı acaba.
teşekkürler
PDF formatındaki dosyaları copy-paste ikilisi ile aldığınız zaman RTF - Rich Text Formatında
word dosyasına yapıştırır. Bu da PDF'teki formatının kaybolmasını sağlıyor.
Bu yüzden Adobe Acrobat'ın Professional olan sürümü içerisinden Word
formatına export yapmanız gerekiyor. Bunu yaptığınızda PDF'teki formatlama
bozulmadan aynen Word dosyasına sorunsuz aktarılmış olur. Ücretsiz PDF
yapabilen programlarla da bunu deneyebilirsiniz. Ancak Adobe Acrobat'ın
kendi yazılımı sorun çıkartmadan işinizi görür. Eğer çevireceğiniz PDF dosya
sayfa sayısı yüzlerce ise mutlaka Adobe Acrobat Professional ile bunu yapmanızı
önereceğim. Kolay gelsin...
Sayın Erasure; Bilgiler için teşekkürler .Rica etsem ekran görüntüsü koyabilir misiniz?
Hemen tamire göndermeyin. Öncelikle bios içerisinden güç ayarlarını kontrol edin.
Burada ekran, harddisk vs için belli zamanlar sonra kapanma süreleri vardır.
Özellikle de pil kullanımı sırasında gücün fazla harcanmasını engellemek amacı ile
bunu ayarları maximuma çekilmiş olabilir. Genellikle uyku modundan kolay çıkarlar.
Ama bazı programlar veya işletim sisteminden dolayı uyku modundan çıkarken
kilitlenme yapıyor ve sistemin kaldığı yerden açılmasını engelliyor olabilir.
İkinci kontrol noktanız ise işletim sistemi içerisindeki güç değerlerinin
kontrolü olmalıdır. Donanım haricinde, windows içerisindeki güç tasarruf değerleri
ayarları da yine yüksek pil tasarrufuna ayarlanmış olabilir.
Bazı durumlarda ekran koruyucular sistemin kilitlenmesine sebep olabiliyor.
Eğer belli bir programı kullanırken yapıyorsa, programın kurulumu tekrarlanabilir.
Fabrikadan yüklü gelen ve açılışta devreye giren bir takım programlarda soruna
sebep olabilir, bunları da geçici olarak kaldırıp, sistemi olabildiğince sade
bir şekilde kullanmaya çalışın. Eğer sistem bu kilitlenme sonrasında açılışta
bir hata kodu vs veriyorsa veya yine açılışta hata sesleri veriyorsa donanımsal
sorunlar araştırılabilir. Bios'lar çeşitli sorunlara karşı hata sesleri ile size bilgi
verecektir.
Bilgisi olan bir arkadaşınız ile sisteminizi yeniden kurarak sadece windows
kurulumu ile bu sorunu yeniden takip
edebilir ve yine aynı şeyler tekrarlıyorsa servis ve gerekiyorsa değişime
kadar konu uzayacaktır.
Umarım sorunu aşarsınız, yukarıda anlattıklarımdan bir sonuç alırsanız kullanmaya devam edersiniz.
İyi kullanımlar...
Sayın Erasure; Bilgiler için teşekkürler .Rica etsem ekran görüntüsü koyabilir misiniz?
Aşağıda 24 sayfalık bir PDF'i çevirerek, word içerisinden okudum.
Bu program ile sadece yazı değil, tablo, fotoğraf vs ne varsa orjinali
içerisindeki format ile aynen word'e geçer. Bazı durumlarda sorun oluyor
ama saatlerce uğraşmadan birkaç dakika da bunları çözebilirsiniz.
Diğer şekli ile yeniden yazmak kadar uğraşırsınız. Kolay gelsin....
http://img530.imageshack.us/img530/6680/snap319cm6.jpg (http://imageshack.us)
Aşağıda 24 sayfalık bir PDF'i çevirerek, word içerisinden okudum.
Bu program ile sadece yazı değil, tablo, fotoğraf vs ne varsa orjinali
içerisindeki format ile aynen word'e geçer. Bazı durumlarda sorun oluyor
ama saatlerce uğraşmadan birkaç dakika da bunları çözebilirsiniz.
Diğer şekli ile yeniden yazmak kadar uğraşırsınız. Kolay gelsin....
http://img530.imageshack.us/img530/6680/snap319cm6.jpg (http://imageshack.us)
Çok Teşekkür ederim. Kolay Gelsin. İyi akşamlar
osmancig
21-05-2008, 12:19
Ctrl-Tab'ı kullanan başka bir programın olmalı yoksa sorunsuz kullanırsın,
açılışta çalışan virus programı vs ne varsa hepsinin kısa yol tuşlarını kontrol
edersen, sorunu bulursun. Kısayol tuşlarının değişimine izin veren varsa
bunlardan excel'de gerekeni bulduğun program içerisinden kaldırırsan sorun
çözülür.
Diğer yol ise aşağıda ve menüye eklenen bir tuş ile tuş kombinasyonundan
daha hızlı seçim yaparsın.
http://img530.imageshack.us/img530/5628/snap317dp8.jpg
http://img155.imageshack.us/img155/445/snap318fa1.jpg
ctrl + tap ile işlem yapan birtek windows ses düzeyi karıştırıcısı buldum. ctrl tap a bastığımda seçimler değişiyor. onu nasıl kaldırabilirim ?
aşağıda çalışan programlar saat. windows seslerini ayarlayan benim kendimin kurmadığı program, speedtouch connection internet programı, flash get, engellenen başlangıç programlarını gösteren menü, kaspersky, messenger, dilleri seçmemi sağlayan program (türce q, türkçe f) seçmemi sağlıyor
osmancig
21-05-2008, 12:25
ilk önce tanımadıklarımı devre dışı bıraktım. daha sonra izin verdiği herşeyi devre dışı bıraktım. messenger ve flashget kaldı. gine de sorunum düzelmedi. Sık kullanılanlar menüsünü bile açamıyor. internet özelliklerinden sıfırlama yaptım gine de olmadı. kespersky kullanıyorum virüs taraması yaptırdım birşey bulamadı.
resmi göster seçeneği bile devre dışı kaldı. Onu nasıl açabilirim. Ya da şimdi ne yapmalıyım. İnternetin hızlı çalışmasını istiyorum. Yazdığım yazının anında adres çubuğunda çıkmasını istiyorum.
ctrl + tap ile işlem yapan birtek windows ses düzeyi karıştırıcısı buldum. ctrl tap a bastığımda seçimler değişiyor. onu nasıl kaldırabilirim ?
aşağıda çalışan programlar saat. windows seslerini ayarlayan benim kendimin kurmadığı program, speedtouch connection internet programı, flash get, engellenen başlangıç programlarını gösteren menü, kaspersky, messenger, dilleri seçmemi sağlayan program (türce q, türkçe f) seçmemi sağlıyor
Ekstra bir program yüklediğin kesin, bu programda büyük ihtimalle ses kartına ait yazılım gibi görünüyor.
Ses kartının sürücüleri haricinde yüklenen program Ctrl-Tab'ı değiştirmiş.
Bu program içerisinden tuş kombinasyonunu değiştirirsen konu çözülür.
osmancig
21-05-2008, 18:24
diğer sorunum için araştırıyorum. Bu yukarıdaki sorunum için ne yapmalıyım ?
güncelleştirmelerden vista service pack 1 yüklenirken eski hızına ulaştı. sonra tekrar yavaşladı.
diğer sorunum için araştırıyorum. Bu yukarıdaki sorunum için ne yapmalıyım
güncelleştirmelerden vista service pack 1 yüklenirken eski hızına ulaştı. sonra tekrar yavaşladı.
Firefox yükleyerek alternatif bir browser kullanabilirsin. IE 8 yükle diyeceğim ama
onda da henüz Beta durumlarda olduğunda ve de Türkçesi yok, sıkıntı olabilir.
Ancak IE 8.0'in hızı ve diğer özellikleri hoşuma gitti, final sürümü yakında çıkabilir.
IE'nin çalışması sırasında ctrl-alt-del ile çalışan programları görüntüleyerek
ram'i meşgul eden programı bulabilirsin. IE'nin yavaşlamasını sağlayacak
birçok program var, buradan öneride bulunmak zor. Belki sistemi rahat çalışan
bir tarihe geri çekerek deneme yapılabilir. Windows'un tamamen yavaşlaması
oluştu ise defrag yaparak verilerin düzenli bir duruma gelmesini sağlayabilirsin.
Ben de Registry kayıtlarını ilave program yüklemeden temizlemek istiyorum, eskiden windowsun regclean isminde etkinlik oranını tam bilemediğim bir programı vardı Vista için benzer bir program var mı acaba.
teşekkürler
Sn erasure ilginiz dahilindeyse kısa bir not mümkünse
Sn erasure ilginiz dahilindeyse kısa bir not mümkünse
Size daha iyi bir program önereceğim. Uzunca bir süredir kullanıyorum.
Sadece registry için değil, diğer durumlarda da kullanabilirsiniz.
Vista ile sorunsuz kullanabilirsiniz. Vista'nın Ultimate 64Bit' sürümününe kadar
değişik versiyonlarında denedim ve sorunsuz çalışıyor. Microsoft'un sitesinden
Regclean'in Vista sürümüne baktım, herhangi bir link bulamadım. Belki de
çıkartmışlardır ama daha öncede baktığımda bunu bulamamıştım.
Aşağıda bu programdan bir görüntü var, http://www.ccleaner.com/
adresinden de programı indirebilirsiniz.
http://img87.imageshack.us/img87/4294/snap322nz5.jpg (http://imageshack.us)
nur-u_cihan
21-05-2008, 21:12
Sn.Erasure çok teşekkürler...ne zaman başımız sıkışsa size müracat ediyoruz eksik olmayın:)şu an herhangibir problem yok pc de...dengeli pil kullanıyor cihaz...belki uyku halinde bırakmanın etkisi olmuştur...bakalım bi gözetim altında tutayım bir sorun olursa haber ederim...inşallah problem olmaz...tekrar teşekkürler saygılar...:super:
Sn.Erasure çok teşekkürler...ne zaman başımız sıkışsa size müracat ediyoruz eksik olmayın:)şu an herhangibir problem yok pc de...dengeli pil kullanıyor cihaz...belki uyku halinde bırakmanın etkisi olmuştur...bakalım bi gözetim altında tutayım bir sorun olursa haber ederim...inşallah problem olmaz...tekrar teşekkürler saygılar...:super:
Sorunun gitmesine sevindim, derinleme araştırma yapmadan, geri iadesi en
son düşünülecek durum, eskiden olsa türlü durumlardan bahsedebilirdik ama
günümüzdeki modeller hem çok hızlılar, teknolojik olarak epeyce ilerideler ve
daha az arıza yapacak şekilde üretiliyorlar. Ama sonuçta arada bir tane de
olsa sorunlu olabilir. Herşeyi denemeden geri vermek olmaz, ben herşeyi mutlaka denerdim.
Benim CD'den ve usb bellekten çalışan windows sürümlerim var, bunları
size de tavsiye edebilirim. İşletim sisteminin çöktüğü anlarda veya bu tip arızalarda
işinize çok yarayacaklarını söyleyebilirim. Sorunsuz bilgisayarlar...
Sn Erasure tavsiyeniz üzere programı indirdim, biraz da araştırdım ciddi kaynaklarda çok olumlu analizler yapılmış, bir tane de kurlumu sırasında Comodo ile takip adımlarını vermişler, ben de kurdum çok hoş görünüyor.
Çok teşekkür ediyorum, iyi çalışmalar.
Sn Erasure tavsiyeniz üzere programı indirdim, biraz da araştırdım ciddi kaynaklarda çok olumlu analizler yapılmış, bir tane de kurlumu sırasında Comodo ile takip adımlarını vermişler, ben de kurdum çok hoş görünüyor.
Çok teşekkür ediyorum, iyi çalışmalar.
Registry haricindeki bölümlerin temizliğinde dikkatli seçim yapın,
oldukça detaya inerek temizleme yapıyor. Aynı şey IE içinde geçerli,
buradaki cookie, history vs neyi sileceğini belirlemeniz uygun olur.
Temizlik yapayım derken, tamamen temiz bir sistemle karşılaşabilirsiniz :he:
İyi kullanımlar...
nur-u_cihan
21-05-2008, 22:34
Sn.Erasure hani bazılarının altında son model araba vardır ancak adam arabanın ne kıymetini bilir ne de kullanmasını...bende aynı öyleyim sıfır bilgisayar aldım ama sadece internet için kullanıyorum...kimisi oyun yüklüyor felan ben hiç vakit bulupta bu işlere bakamadım bir de tabiki bilgisayardan anlamadığım için yükleyemedim...bilmiyorum diyer bilgisayarlarda var mı byle özellik bu bilgisayar bazı donanımını test ediyo düzgün çalışıp çalışmadığını test ediyo...örneğin sağ hopörlörü deniyeceğim eğer ses duyduysan sol hoparlörü deniyecem gibi ikazda bulunuyo aslında bilgisayar son teknoloji ama bende iş yok:he: saygılar...takıldığım konularda yardımlarınızı beklerim...k.i.bakın saygılar selamlar...:)
Sn.Erasure hani bazılarının altında son model araba vardır ancak adam arabanın ne kıymetini bilir ne de kullanmasını...bende aynı öyleyim sıfır bilgisayar aldım ama sadece internet için kullanıyorum...kimisi oyun yüklüyor felan ben hiç vakit bulupta bu işlere bakamadım bir de tabiki bilgisayardan anlamadığım için yükleyemedim...bilmiyorum diyer bilgisayarlarda var mı byle özellik bu bilgisayar bazı donanımını test ediyo düzgün çalışıp çalışmadığını test ediyo...örneğin sağ hopörlörü deniyeceğim eğer ses duyduysan sol hoparlörü deniyecem gibi ikazda bulunuyo aslında bilgisayar son teknoloji ama bende iş yok:he: saygılar...takıldığım konularda yardımlarınızı beklerim...k.i.bakın saygılar selamlar...:)
Bu işler böyledir, oyun merakı ben de fazla değil, donanım ağır basıyor ama
onu da takip etmek kolay değil. Sonuçta uğraşıp duruyoruz, 25 yıldır
kullanıyorum ama halen bilmediğimiz bir sürü detay var. Bugün harici diskleri
araştırdım, güzel makinalar var, düşünürseniz fiyatlar uygun seviyelerde.
Harici disk için gittiğim yerden DVD yazıcı alıp çıktım :he: benimkiler 4x'te kalmış,
aldığım 20x'lere gelmiş ve yazmadıkları sadece HD ve Blue Ray diskler, yakında
onlarla da tanışırız, konu böyle uzar gider :)
Sorunları foruma yazdığınızda, vaktim ve bilgim dahilinde yine cevap veririm.
İyi kullanımlar...
osmancig
22-05-2008, 10:12
Firefox yükleyerek alternatif bir browser kullanabilirsin. IE 8 yükle diyeceğim ama
onda da henüz Beta durumlarda olduğunda ve de Türkçesi yok, sıkıntı olabilir.
Ancak IE 8.0'in hızı ve diğer özellikleri hoşuma gitti, final sürümü yakında çıkabilir.
IE'nin çalışması sırasında ctrl-alt-del ile çalışan programları görüntüleyerek
ram'i meşgul eden programı bulabilirsin. IE'nin yavaşlamasını sağlayacak
birçok program var, buradan öneride bulunmak zor. Belki sistemi rahat çalışan
bir tarihe geri çekerek deneme yapılabilir. Windows'un tamamen yavaşlaması
oluştu ise defrag yaparak verilerin düzenli bir duruma gelmesini sağlayabilirsin.
bilgisayarın diğer özellikleri hızlı. ctrl alt del yaptım. ve ramın o kadar da meşgul olmadığını gördüm. (ya da 4 gb ramın 1,06 gb nın dolu olması normalse bana öyle geldi.) resimleri office 97 -2003 çalışma kitabı olarak ekledim. Tabi sizin görüşleriniz önemli. Bu arada excel ile ilgili CTRL TAB problemimi sağlayabilecek bir program da görürseniz ve söylerseniz o problem de ortadan kalkabilir.
bilgisayarın diğer özellikleri hızlı. ctrl alt del yaptım. ve ramın o kadar da meşgul olmadığını gördüm. (ya da 4 gb ramın 1,06 gb nın dolu olması normalse bana öyle geldi.) resimleri office 97 -2003 çalışma kitabı olarak ekledim. Tabi sizin görüşleriniz önemli. Bu arada excel ile ilgili CTRL TAB problemimi sağlayabilecek bir program da görürseniz ve söylerseniz o problem de ortadan kalkabilir.
Gönderdiğiniz karelere baktım ve ctrl-tab'ı değiştirebilecek 3 program gördüm.
Bunları aşağıda gösterdim. Bu programlar ses kartına ait yazılımlar gibi
görünüyor. IE'nin yavaşlamasına bir anlam verememekle beraber sisteminizde
Kaspersky'ı gördüm. Vista'ya yüklediğim Kaspersky'da benim sistemimi
yavaşlatmıştı. Ancak sadece IE'de yavaşlama olmayıp, bütün sistemi
yavaşlatmıştı. Belki aynı şey yeniden oluyordur. Farklı bir browser deneyin.
Firefox'u da kullanın, alternatif olsun ve orada da benzer yavaşlamayı takip
edebilirsiniz. 4GB ram ile bu sistemin yavaşlamaması lazım.
Ctrl-Tab gibi windows kısayollarını görebilen veya bunları sıfırlayan bir
program bilmiyorum.
http://img156.imageshack.us/img156/7071/snap324mx7.jpg (http://imageshack.us)
osmancig
22-05-2008, 14:44
Gönderdiğiniz karelere baktım ve ctrl-tab'ı değiştirebilecek 3 program gördüm.
Bunları aşağıda gösterdim. Bu programlar ses kartına ait yazılımlar gibi
görünüyor. IE'nin yavaşlamasına bir anlam verememekle beraber sisteminizde
Kaspersky'ı gördüm. Vista'ya yüklediğim Kaspersky'da benim sistemimi
yavaşlatmıştı. Ancak sadece IE'de yavaşlama olmayıp, bütün sistemi
yavaşlatmıştı. Belki aynı şey yeniden oluyordur. Farklı bir browser deneyin.
Firefox'u da kullanın, alternatif olsun ve orada da benzer yavaşlamayı takip
edebilirsiniz. 4GB ram ile bu sistemin yavaşlamaması lazım.
Ctrl-Tab gibi windows kısayollarını görebilen veya bunları sıfırlayan bir
program bilmiyorum.
http://img156.imageshack.us/img156/7071/snap324mx7.jpg (http://imageshack.us)
kaspersky nin benim sistemimi kasmıs hali ise kimbilir kasmamış hali nasıl olur :) hızdan çok memnunum. internet explorer de çok hızlı idi.
ctrl tap kendiliğinden düzeldi :) nasıl oldu anlamadım.
internet explorer için bilgisayarımdan başka kareler göndermemi ister misiniz ? örn. yüklü programlar gibi. ya da eklentilerin resmi gibi.
bir başka bilgisayarda vista yüklü ctrl alt del yaptığımda 1 gb ramlı bilgisayar 500 mb ını kullanıyor. benimki 1 gb dan fazla kullanıyor. bu neden olabilir. orada problemli bir program görüyor musunuz ?
kaspersky nin benim sistemimi kasmıs hali ise kimbilir kasmamış hali nasıl olur :) hızdan çok memnunum. internet explorer de çok hızlı idi.
ctrl tap kendiliğinden düzeldi :) nasıl oldu anlamadım.
internet explorer için bilgisayarımdan başka kareler göndermemi ister misiniz ? örn. yüklü programlar gibi. ya da eklentilerin resmi gibi.
bir başka bilgisayarda vista yüklü ctrl alt del yaptığımda 1 gb ramlı bilgisayar 500 mb ını kullanıyor. benimki 1 gb dan fazla kullanıyor. bu neden olabilir. orada problemli bir program görüyor musunuz ?
Fazla ram'den zarar gelmez, fazla iyidir. Üzerinde işaretleme yaptığım resimde
2 program daha dikkatimi çekti, birisi sanırım scanner'a ait ve diğeri de
modem'in bir test yazılımı gibime geldi. Bunları sık kullanmıyorsanız devre
dışı bırakabilirsiniz. Eklentiler haricinde toolbar vs'de sıkıntı verebilir.
Sisteminizi birde Ad-aware türü bir program ile taratmakta yarar var.
Virus olmayıp, başka zararlılardan birisi de sorun çıkartıyor olabilir.
XDiscovery
22-05-2008, 17:48
Sn.Erasure,
Vistalı dizüstü kullanıyorum. 2 gb rami var ve çift işlemcili. Vistanın performansı güzel. Hızından memnunum.
Yalnız birşey kafama takıldı. Usb flash bellek den readyboost diye birşey oluyormuş.Vistanın dahada hızlanabileceği söyleniyor. Readyboost özelliği olan flash belleklerde baya pahalı diğerlerine nazaran.
Sizce böyle birşey yapmaya değermi ?
Özellikle bu olayın metastockun system testerını hızlandırıp hızlandırmayacağını çok merak ediyorum.Şöyle roket gibi olsa şu system tester ne var....
Saygılar.
osmancig
22-05-2008, 18:39
Fazla ram'den zarar gelmez, fazla iyidir. Üzerinde işaretleme yaptığım resimde
2 program daha dikkatimi çekti, birisi sanırım scanner'a ait ve diğeri de
modem'in bir test yazılımı gibime geldi. Bunları sık kullanmıyorsanız devre
dışı bırakabilirsiniz. Eklentiler haricinde toolbar vs'de sıkıntı verebilir.
Sisteminizi birde Ad-aware türü bir program ile taratmakta yarar var.
Virus olmayıp, başka zararlılardan birisi de sorun çıkartıyor olabilir.
fazla ramdan zarar gelmez derken bilgisayarın fazla ram kullanması mı iyidir demek istediniz.
ctrl tab ile ilgili problemim bitti. expororerin yavaşlamasını sağlayabilecek hangi programlar dikkatinizi çekti ?
bir de bu bilgisayara ara sıra saldırı geliyor resimleri gönderiyorum. ne yapmalıyım ?
merhaba
Sn erasure
msn de çevrimiçi iken çevrim dışı gözükmek mümkün mü
bunu nasıl yapabiliriz
şimdiden teşekkürler
Sn.Erasure,
Vistalı dizüstü kullanıyorum. 2 gb rami var ve çift işlemcili. Vistanın performansı güzel. Hızından memnunum.
Yalnız birşey kafama takıldı. Usb flash bellek den readyboost diye birşey oluyormuş.Vistanın dahada hızlanabileceği söyleniyor. Readyboost özelliği olan flash belleklerde baya pahalı diğerlerine nazaran.
Sizce böyle birşey yapmaya değermi ?
Özellikle bu olayın metastockun system testerını hızlandırıp hızlandırmayacağını çok merak ediyorum.Şöyle roket gibi olsa şu system tester ne var....
Saygılar.
ReadyBoost, uyumlu bir USB sürücüsünün ReadyBoost ön bellek ile yapılandırılmasını
sağlayarak sistem performansını geliştirebilen Windows Vista özelliğidir. Bu özellik, düşük
bellekli durumlarda performansı arttırabilir ve özellikle sınırlı bellek genişletme
kapasitelerine sahip sistemlerde faydalıdır.
Eğer sisteminizde mevcut olan Ram'lerin kapasitesi az ise düşünülebilir.
Ama şahsen denemedim. Performansı arttırıp, artırmayacağı veya istenilen
hızlanmaya katkısı olup, olmayacağını söyleyemiyorum.
Fiyatlara biraz önce baktım. Kingston'da 1GB Readyboots'lar 22YTL civarında
yani çok pahalı da sayılmaz.
Ama öte yanda bu cihazlar bildiğim kadarıyla tek başına kullanılıyor. Yani
elinizde 2GB'lık 4 tane readyboost bellek olsa, diğerlerinin sistem performasına katkısı olmuyor.
Bence anakartın destekleği bir şekilde DDR-2 veya 3'lü bir Dual Channel set
almak daha uygun görünüyor, fiyatları biraz pahalıdır...
fazla ramdan zarar gelmez derken bilgisayarın fazla ram kullanması mı iyidir demek istediniz.
ctrl tab ile ilgili problemim bitti. expororerin yavaşlamasını sağlayabilecek hangi programlar dikkatinizi çekti ?
bir de bu bilgisayara ara sıra saldırı geliyor resimleri gönderiyorum. ne yapmalıyım ?
Fazla ram'den zarar gelmez derken, sisteminize takılı olan kapasiteyi tanımlamıştım.
Programların çalışması sırasında harcanan ram miktarı elbette sistemin çalışmasını
zora sokacak ve ağırlaştıracaktır. 3D Studio ile render yaptığımız zamanlarda
ram diye birşey kalmıyordu. Ne varsa kullanılıyordu.
Daha önce gönderdiğiniz mesajda IE'nin yavaşlamasını sağlayacak program
görmedim.
En son mesajınızdaki 5 kare'de de bilgisayarınıza yapılan saldırı Kaspersky tarafından
engellenmiş,
Kaspersky'ın virüs aramaları sırasında bulduklarını sakladığı bir karantinası
vardır, oradaki dosyaların
tamamen sistemden silinmesi sağlanabilir.
Sonuçta sisteminizi koruyan bir güvenlik duvarı da bulunuyor.
Size söylediğim farklı bir browser'ı kullanarak aynı sorunları orada da takip
edebilirsiniz.
Internet Explorer içine yüklediğiniz herhangi birşeyde bunun yavaşlamasını
sağlıyordur.
Birkaç saat önce bilgisayara bilerek trojan bulaştırdım ve sistem sizin söylediğiniz
duruma düştü, bunu sildiğimde sorunsuz kullanıma geçtim.
Kaspersky'ın full aramasını sağlayabilirsiniz, bu iş birkaç saat sürer ama
derinlemesine sisteminizi tarar. Hızlı aramada bulamadıklarını bu şekilde
bulabilir.
Eğer sorunu gideremiyorsanız, sıfırdan kurulum yaparak şansınızı deneyebilirsiniz.
XDiscovery
22-05-2008, 19:58
ReadyBoost, uyumlu bir USB sürücüsünün ReadyBoost ön bellek ile yapılandırılmasını
sağlayarak sistem performansını geliştirebilen Windows Vista özelliğidir. Bu özellik, düşük
bellekli durumlarda performansı arttırabilir ve özellikle sınırlı bellek genişletme
kapasitelerine sahip sistemlerde faydalıdır.
Eğer sisteminizde mevcut olan Ram'lerin kapasitesi az ise düşünülebilir.
Ama şahsen denemedim. Performansı arttırıp, artırmayacağı veya istenilen
hızlanmaya katkısı olup, olmayacağını söyleyemiyorum.
Fiyatlara biraz önce baktım. Kingston'da 1GB Readyboots'lar 22YTL civarında
yani çok pahalı da sayılmaz.
Ama öte yanda bu cihazlar bildiğim kadarıyla tek başına kullanılıyor. Yani
elinizde 2GB'lık 4 tane readyboost bellek olsa, diğerlerinin sistem performasına katkısı olmuyor.
Bence anakartın destekleği bir şekilde DDR-2 veya 3'lü bir Dual Channel set
almak daha uygun görünüyor, fiyatları biraz pahalıdır...
Öncelikle cevabınız için teşekkürler Sn.Erasure ,
Mevcut ramler 2x1 Gb DDR2 667 Dual Channel. Dediğim gibi genel olarak işletim sistemi ve performansından memnunum. Ancak Metastock system testerı hızlandırma yollarını düşünürken readyboost'un faydası olup olmayacağı aklıma gelmişti.
Bu konuda çok yol denedim ama fayda etmedi. Metastock verilerini flash disk e yükledim denedim olmadı. Metastock'u flash diske yükledim olmadı. Sanırsam mevcut hız herhalde maksimum. Daha hızlı olmayacak galiba.
Flash disk olarak galiba ben yanlış alette baktım. Benim baktığım 99 $ gibi birşeydi. Dediğiniz gibi ucuz ise alıp denemeliyim.
Sonradan tekrar baktım. Benim baktğım şuydu ;
http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=970&productId=bd72480
Saygılar.
Öncelikle cevabınız için teşekkürler Sn.Erasure ,
Mevcut ramler 2x1 Gb DDR2 667 Dual Channel. Dediğim gibi genel olarak işletim sistemi ve performansından memnunum. Ancak Metastock system testerı hızlandırma yollarını düşünürken readyboost'un faydası olup olmayacağı aklıma gelmişti.
Bu konuda çok yol denedim ama fayda etmedi. Metastock verilerini flash disk e yükledim denedim olmadı. Metastock'u flash diske yükledim olmadı. Sanırsam mevcut hız herhalde maksimum. Daha hızlı olmayacak galiba.
Flash disk olarak galiba ben yanlış alette baktım. Benim baktığım 99 $ gibi birşeydi. Dediğiniz gibi ucuz ise alıp denemeliyim.
Sonradan tekrar baktım. Benim baktğım şuydu ;
http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=970&productId=bd72480
Saygılar.
Verdiğiniz linkteki model 16GB'lık, bu yüzden pahalı, diğer modeller daha
ucuz sayılır. Son karar size kalıyor. Bu yatırım yerine Ram takviyesi düşünülebilir. İyi seçimler...
merhaba
Sn erasure
bunu nasıl yapabiliriz
şimdiden teşekkürler
Elimde sürüme yüklü msn plus paketi var ve bunun içinde söylediğinizi
aradım, bulamadım. Sitesine giderek yazılan script'ler içerisinde aradım
yine böyle birşeye denk gelmedim.
Eğer amacınız istemediğiniz birilerine online olduğunuzu belli etmemek ise,
kişilere bloke ederek istediğiniz gibi online pozisyona geçersiniz.
Plus paketinin sitesini birde siz inceleyin, belki gözümden kaçmıştır.
Bear_Bull
22-05-2008, 23:27
merhaba
Sn erasure
bunu nasıl yapabiliriz
şimdiden teşekkürler
Elimde sürüme yüklü msn plus paketi var ve bunun içinde söylediğinizi
aradım, bulamadım. Sitesine giderek yazılan script'ler içerisinde aradım
yine böyle birşeye denk gelmedim.
Eğer amacınız istemediğiniz birilerine online olduğunuzu belli etmemek ise,
kişilere bloke ederek istediğiniz gibi online pozisyona geçersiniz.
Plus paketinin sitesini birde siz inceleyin, belki gözümden kaçmıştır.
Açmış olduğunuz MSN oturumunu kapatın
oturumu tekrar açmadan önce resimdeki yerden
Çevrimdışı göster seçeneğini seçin istediğiniz olacaktır.
Siz çevrimiçi olacak tüm msn dekileri göreceksiniz ancak arkadaşlarınız sizi çevrimdışı olarak görecektir.
Aynı olayı MSN açıkken İsminizin yanındaki şeçenektende değiştirebilirsiniz ancak bunu her seferinde tekrar yapmak zorunda kalırsınız.
http://code.kucukresim.com/uploads/msn78681.png (http://www.kucukresim.com)
osmancig
23-05-2008, 10:26
bilgisayar taradı ve bizim modemi tehtit zannetti. ne yapmalıyım. kaspersky modemi saldırılaran kişi olarak algılayabilir mi ?
teşekkürler sayın erasure
ilginize teşekkürler bear bull
osmancig
23-05-2008, 10:59
internet exprorer 8 türkçenin ne zaman çıkması bekleniyor ?
bilgisayar taradı ve bizim modemi tehtit zannetti. ne yapmalıyım. kaspersky modemi saldırılaran kişi olarak algılayabilir mi ?
internet exprorer 8 türkçenin ne zaman çıkması bekleniyor ?
Arasıra virus programları modemlere ait yazılımları virus olarak algılayabiliyor.
Masaüstündeki simgeden ADSL'e bağlanılan bilgisayarlarda bir dialer gibi yorumluyor.
Sorunsuz kullanmaya devam edeceksiniz. Başka virus vs çıkarsa o zaman sorun olacaktır.
IE 8'in Türkçesi yok, zaten beta sürümde, ancak IE 8 için vatandaşlar Türkçe
yama yapmışlar ama onunla da sorunu olan epeyce bir kullanıcı var.
Microsoft Türkiye'yi telefonla arayarak veya email göndererek IE 8'in
çıkış tarihini öğrenebilirsiniz. Hata Microsoft'un Beta Tester grubuna
katılırsanız size düzenli bilgi de gönderirler.
teşekkürler sayın erasure
ilginize teşekkürler bear bull
Birşey değil, sizden sonra msn plus'un son sürümünü yükselttim ve orada
güzel bir özellik buldum. Her kullanıcı için ayrı ayrı durumunuzu belirtebiliyorsunuz.
Örneğin; A kullanıcısı sizi yemekte görürken, B kullanıcısı dışarıda görebiliyor.
Sadece Offline konumunu eklememişler ve belki de scriptlerde bu da vardır.
Dün gece 300 civarında scripte baktım ama göremedim.
İlginizi çekerse aşağıda bunun kullanım detayları var. Aynı zamanda
istediğiniz kadar msn'i yanyana açabilirsiniz. Birkaç hesap kullananların
işine yarayacaktır. İyi kullanımlar...
http://img515.imageshack.us/img515/7361/snap329pa4.jpg (http://imageshack.us)
Kolay gelsin ben size şunu soracağım.Hissenetteki bir topike internet explorer ile giremezken aynı topike firefox ile girebiliyorum.Normal exp. ile açtığımda altta açıklama kısmında bitti yazıyor ve sayfa açılmıyor beyaz bir ekranda donup kalıyor.Bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir nasıl aşacağım.Teşekkürler
Kolay gelsin ben size şunu soracağım.Hissenetteki bir topike internet explorer ile giremezken aynı topike firefox ile girebiliyorum.Normal exp. ile açtığımda altta açıklama kısmında bitti yazıyor ve sayfa açılmıyor beyaz bir ekranda donup kalıyor.Bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir nasıl aşacağım.Teşekkürler
Birkaç sebep var; ilk olası durum IE içerisindeki gelişmiş ayarlar sekmesinin bozulmuş olabilmesi,
ya da farklı şekilde ayarların değişmiş olabileceği, bu sayfanın default değerlere getirilerek
sayfanın yüklenmesi denenebilir.
http://img355.imageshack.us/img355/5899/snap330mw5.jpg (http://imageshack.us)
İkinci durum sayfanın yüklenmesi sırasında belki veri akışı duruyordur, bunu da yine IE içerisinden kontrol edebilirsiniz.
Son durum ise browser hijacker'larından birisinin bulaşmamış olmasıdır. Bu olabilir zira diğer browser çalışıyor.
İlk aşamada Ad-aware türü bir program ile IE kapalıyken sisteminizi taratabilirsiniz.
Ayrıca hisse.net dışında başka forumlara girerek aynı sorunun orada oluşup,
oluşmadığı da gözlenebilir.
Bir ek olarak IE içerisine yüklenen Add-Ons yani eklentilerin durumu kontrol
edilebilir. İstemeden yüklenen bir eklenti de sorun çıkartıyor olabilir.
Bu arada morbid'ler 2 oldu :) aynı kişi mi? yoksa kardeş durumları mı var?
Yardımınız için teşekkürler denedim fakat nafile sayfa da bana gelen uyarı notu: Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted (tried to allocate 5625 bytes) in /home/hyasar/public_html/forum/showthread.php on line 1265 .....
Morbid kardeşim değil ,beni bu güzelim site ile tanıştıran kutsal bilgi insanı diyebilirsiniz...
Sayın Erasure
ben kotalı bir adsl abonesiyim aylık sabit 29 000
ödüyorum .
bir takım reklamlar görüyorum
borsaya açık olan bir holdingin telekom şirketi aylık 18.000
bir başka şirket ise 14.000 ytl diye reklam veriyor
ben mi yanlış anladım
eğer doğru ise bu fark nereden kaynaklanıyor .
sonucta hepsi türk telekom bu hatları satın almıyor mu
satın aldıkları bir hizmeti hizmeti verenden daha ucuza nasıl satıyorlar
sizi bilgi ve deneyimleriniz için size sordum
şimdiden teşekkürler
Yardımınız için teşekkürler denedim fakat nafile sayfa da bana gelen uyarı notu: Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted (tried to allocate 5625 bytes) in /home/hyasar/public_html/forum/showthread.php on line 1265 .....
Morbid kardeşim değil ,beni bu güzelim site ile tanıştıran kutsal bilgi insanı diyebilirsiniz...
Verdiğiniz bu hata koduna baktım ama işinize yararmı bilemiyorum. 8388608 kodu php'de site yazılımındaki
belleğin eksik tanımlanma durumunda oluşuyormuş. Ancak siz site yazmadığınızdan bunun çözümü
server taraflı olacağından yapabileceğiniz fazla birşey yok. Ama bu durumda olupta Firefox çalıştığına
göre sorun IE tarafında ve bu şekli ile baktım.
Birçok sitede bu hataya karşılık önce IE'nin içerisindeki güvenlik ayarlarını IE'nin default değerlerine çekmişler
ve sorunu aşmışlar. Bununla beraber bazılarında da IE'nin cookie, temporary klasörü gibi ekstraların
depolandığı alanı boşaltmış ve sorunu yine çözmüşler. Birkaç kişi de bunu java virtual machine'i güncelleyerek
aşmışlar ama bunun pek ilgisi olduğunu sanmıyorum. En azından şansınızı bunlarla deneyebilirsiniz. Öte yanda
IE 6 filan kullanıyorsanız bunun sürümünü yükselterek şansınız yine deneyebilirsiniz. Bunlar haricinde
önerebileceğim fazla birşey yok. Kolay gelsin...
Sayın Erasure
ben kotalı bir adsl abonesiyim aylık sabit 29 000
ödüyorum .
bir takım reklamlar görüyorum
borsaya açık olan bir holdingin telekom şirketi aylık 18.000
bir başka şirket ise 14.000 ytl diye reklam veriyor
ben mi yanlış anladım
eğer doğru ise bu fark nereden kaynaklanıyor .
sonucta hepsi türk telekom bu hatları satın almıyor mu
satın aldıkları bir hizmeti hizmeti verenden daha ucuza nasıl satıyorlar
sizi bilgi ve deneyimleriniz için size sordum
şimdiden teşekkürler
ADSL fiyatları konusunda fazla bilgim malesef yok, benim hesap
kotasız ve sorunsuz bu şekilde gidiyor. Ancak diğer firmaların
promosyonlarına girerek bu işten başı ağrıyan çok fazla şikayeti
internette çeşitli kaynaklardan okumuştum.
Altyapı konusunda haklısınız, bunların tamamı telekom'dan bunu
satın alıyorlar.
...............
Yukarıdakileri yazdım ama güncel fiyatları da merak edip baktım,
SmileADLS ve SuperOnline fiyatları Telekom ile aynı ve fiyatları
aşağıda. Yine de bu hizmetleri sıkıntı yaşamamak adına Telekom
üzerinden almanın uygun olacağını düşünüyorum...
http://img144.imageshack.us/img144/7227/snap331wt4.jpg
http://img172.imageshack.us/img172/4269/snap332se2.jpg
Çok teşekkür ederim. Kolay gelsin.. İyi akşamlar.
Sayın Erasure teşekkürler
ben yanıltıcı reklam yada afişleri gördüm
tekrar kolay gelsin size
Sn Erasure, 128 mb ram - windows xp ile çalışan bir bilgisayarı zorlamayacak bir virüs programı önermeniz mümkün mü acaba? Kaspersky + norton biraz zorluyorda..
Sn Erasure, 128 mb ram - windows xp ile çalışan bir bilgisayarı zorlamayacak bir virüs programı önermeniz mümkün mü acaba? Kaspersky + norton biraz zorluyorda..
128Mb ile çalışan windows'un zaten hali harap ama madem gerekli oldu,
en azından sistemi zorlamayacak bir tane önereyim. Nod32'nin biraz
eskisini linkten indirebilirsiniz http://www.old-software.com/software/2.51.26nentenst.exe
olmazsa daha da eskisini bulabilirsiniz Bu sitede daha eski sürümler
bulunuyor. Ana sayfadan diğer antivirusleri indirip denemek gerekiyor.
128Mb ile çalışan windows'un zaten hali harap ama madem gerekli oldu,
en azından sistemi zorlamayacak bir tane önereyim. Nod32'nin biraz
eskisini linkten indirebilirsiniz http://www.old-software.com/software/2.51.26nentenst.exe
olmazsa daha da eskisini bulabilirsiniz Bu sitede daha eski sürümler
bulunuyor. Ana sayfadan diğer antivirusleri indirip denemek gerekiyor.
Teşekkür ederimm, çok saolun - elinize sağlıkk
Sizi hazır yakalamışken, http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=43436 bu sayfadaki ürün hakkında bir yorum rica etsem?
Teşekkür ederimm, çok saolun - elinize sağlıkk
Sizi hazır yakalamışken, http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=43436 bu sayfadaki ürün hakkında bir yorum rica etsem?
Bence fiyatı fazla, özellikleri güzel ama benzer donanımlara sahip modeller
ile arasında 700-800 ytl arasında fark oluşuyor. İşlemci olarak benzer
işlemci ve donanıma sahip, tek fark diğerlerinde blue-ray sürücü yok,
fiyatı da arttıran faktör bu gibi görünüyor. Yine de bütçe uygun ise
tercih edilebilir. Ciddi bir düşünce varsa diğer sitelerden test vs değerlerine
bakmak ve yakında da ayrıca görmek lazım.
dalgıçkerem
24-05-2008, 00:15
internete kablosuz bağlanıyorumda, 1 saat kadar önce kablosuz bağlanamadı bılgısayar modeme kabloyu takınca sorun yok anında bağlanıyor. bılgısayar kablosuz ağ bağlantısını göruyo ancak bağlanamıyo. Laptobun markası asus f3jc, modemde usr 9108. sorun ne olabılır acaba vırus felan olurmu? bılgısayarda antıvırus kullanmıyorum, abuk subuk sıtelere gırmedıgım ıcın. Online tarama yapabıleceğim sıteler varmı belkıde vırus engellıyo olabılır.
dalgıçkerem
24-05-2008, 00:27
kablosuz ağlarda onara basınca ip adresi yenileniyo felan diyo kablosuz bağlandınız diyo 5-10 sanıye sonra tekrar kopuyo. kablosuz baglantı.
internete kablosuz bağlanıyorumda, 1 saat kadar önce kablosuz bağlanamadı bılgısayar modeme kabloyu takınca sorun yok anında bağlanıyor. bılgısayar kablosuz ağ bağlantısını göruyo ancak bağlanamıyo. Laptobun markası asus f3jc, modemde usr 9108. sorun ne olabılır acaba vırus felan olurmu? bılgısayarda antıvırus kullanmıyorum, abuk subuk sıtelere gırmedıgım ıcın. Online tarama yapabıleceğim sıteler varmı belkıde vırus engellıyo olabılır.
Viruslerle ilgisi yok. Birkaç sebep var, birisi modemin kapsama alanın dışında kalması. Evde benim başıma da geliyor.
Diğer sorun modemin içerisinde IP dağıtan DHCP'nin tek bir IP dağıtacak şekilde ayarlı olması da sorun yapabilir.
Modemin verdiği IP'nin bir lease yani kiralama süresi var, bu süreyi bitirmeden diğer Ip vermiyor olabilir.
Bir diğer durum çevrede başka kablosuz ağ'ların algılanması ve bunlara da bağlanmaya çalışırken hepsinden
IP alamadan kopabilir. Bir sonraki aşama notebook'taki wireless'in devre dışı kalabilmesi, belki uzun zaman
kullanımlarda otomatik kesiliyor olabilir. Diğer durum ise Preferred Network denilen tercih edilebilir network
sıralamasında sizin kendi modeminizin sırasının en altlarda kalması ve bu durumda notebook'un sırasıyla
ilk bağlantıdan sonuncuya kadar deneyerek bağlanmaya çalışması şeklinde alternatifler verilebilir.
Ekstra olarak modemin menülerinde kablosuz sekmesinde gelişmiş bölümündeki Band kısmından
kullanılan frekans kontrol edilebilir.
Son olarak; eğer kablosuz bağlantı kurulumu sırasında bir hata yapıldıysa yeniden kurulum tekrarlanabilir.
dalgıçkerem
24-05-2008, 00:47
Viruslerle ilgisi yok. Birkaç sebep var, birisi modemin kapsama alanın dışında kalması. Evde benim başıma da geliyor.
Diğer sorun modemin içerisinde IP dağıtan DHCP'nin tek bir IP dağıtacak şekilde ayarlı olması da sorun yapabilir.
Modemin verdiği IP'nin bir lease yani kiralama süresi var, bu süreyi bitirmeden diğer Ip vermiyor olabilir.
Bir diğer durum çevrede başka kablosuz ağ'ların algılanması ve bunlara da bağlanmaya çalışırken hepsinden
IP alamadan kopabilir. Bir sonraki aşama notebook'taki wireless'in devre dışı kalabilmesi, belki uzun zaman
kullanımlarda otomatik kesiliyor olabilir. Diğer durum ise Preferred Network denilen tercih edilebilir network
sıralamasında sizin kendi modeminizin sırasının en altlarda kalması ve bu durumda notebook'un sırasıyla
ilk bağlantıdan sonuncuya kadar deneyerek bağlanmaya çalışması şeklinde alternatifler verilebilir.
Ekstra olarak modemin menülerinde kablosuz sekmesinde gelişmiş bölümündeki Band kısmından
kullanılan frekans kontrol edilebilir.
Son olarak; eğer kablosuz bağlantı kurulumu sırasında bir hata yapıldıysa yeniden kurulum tekrarlanabilir.
Hocam şuan modemin yanında oturuyorum yani 1 metre felan mesafede görüyo ama bağlanmıyo. başka modemde olamaz en yakın kablosuz modem kilometrelerce uzaktadır usr 9108 den başka bişey görmüyo zaten. Kurulum konusundada bi sorun olacağını sanmıyorum ilk kez bu akşam başıma böyle bişey geldi. IP ile ilgili bi sorun olabilir ama nasıl yapılır bilmiyorum.
Hocam şuan modemin yanında oturuyorum yani 1 metre felan mesafede görüyo ama bağlanmıyo. başka modemde olamaz en yakın kablosuz modem kilometrelerce uzaktadır usr 9108 den başka bişey görmüyo zaten. Kurulum konusundada bi sorun olacağını sanmıyorum ilk kez bu akşam başıma böyle bişey geldi. IP ile ilgili bi sorun olabilir ama nasıl yapılır bilmiyorum.
Ağ bağlantılarının içerisinde kablosuz bağlantı simgesi var. Oradan IP'nin otomatik alıp, almadığına bakabilirsiniz. Ağ bağlantılarının içine gittiğinizde
TCP/IP sekmesinden IP adresinin otomatik seçili olmasına, sonrasında da yine
aynı yerin altında DNS server'ın da otomatikte kalmasını sağlayın.
Eğer proxy server tanımlandıysa bunu da kaldırabilirsiniz.
http://img292.imageshack.us/img292/8445/snap015vd0.jpg
kablosuzun bağlantı şekli aşağıdaki gibi olmalı..
http://img100.imageshack.us/img100/884/snap014xl7.jpg
Bunlar yukarıdaki gibi olduğunda aşağıdaki gibi sistem modemden IP
alacak ve internete çıkacaktır.
http://img145.imageshack.us/img145/1651/snap016nt8.jpg
dalgıçkerem
24-05-2008, 01:21
Erasure arkadaşım sende yardım meleği gibisin valla. Allah razı olsun. az önce içeri gidip geldim kendi kendine kablosuz bağlanmış, kabloyu çıkardım şuan öyle yazıyorum. enteresan bi durum. Tabi bu son yazdığın IP adresleriyle ilgili şeyleride şimdi kontrol edeceğim bakalım ayarlar nasılmış.
dalgıçkerem
24-05-2008, 01:31
Erasure arkadaşım dediğin IP ayarlarına baktım bendede aynı şekilde ayarlı şuanda modemden uzaklaştım kablosuz bağlanıyo. Acaba diyorum ben pek anlamam bilgisayar teknolojısındende hani laptopun wlan kablosu temassızlık gibi bişey yaparmı? gerçi masaustundeyken koptuydu sonra kendı kendıne duzeldı ama. Böyle bışey olurmu ona gore yavaşça açıp kapatayım bılgısayarı?
Erasure arkadaşım sende yardım meleği gibisin valla. Allah razı olsun. az önce içeri gidip geldim kendi kendine kablosuz bağlanmış, kabloyu çıkardım şuan öyle yazıyorum. enteresan bi durum. Tabi bu son yazdığın IP adresleriyle ilgili şeyleride şimdi kontrol edeceğim bakalım ayarlar nasılmış.
Erasure arkadaşım dediğin IP ayarlarına baktım bendede aynı şekilde ayarlı şuanda modemden uzaklaştım kablosuz bağlanıyo. Acaba diyorum ben pek anlamam bilgisayar teknolojısındende hani laptopun wlan kablosu temassızlık gibi bişey yaparmı? gerçi masaustundeyken koptuydu sonra kendı kendıne duzeldı ama. Böyle bışey olurmu ona gore yavaşça açıp kapatayım bılgısayarı?
Kablosuzun kablosunun temassızlığı diye bir durum olmaz. Ancak eski model
bir notebook kullanarak buna usb'den bağlanan bir adaptör kullanıyorsanız,
belki usb portlar devre dışı kalıyor veya uyku moduna geçiyor olabilir.
Türlü durumlar olabildiği için varsayımdan ileri gidemiyorum. Sonuçta çözümsüz
değil, uğraştıracak ki macera olsun. Geçenler bir kablolu modemle uğraştım
ve bu kadar uğraştığım bir başka modem olmadı. Ekranın altına yerleşen
ufak bir simgeden başka birşey yok, menülerine girerek adsl için encapsulation
ayarlarını yapmam lazım ve ne halt yediysem yapamadım.
Modem de eski olunca bulmak zor oldu. Sonunda yeşil simge seçiliyken
Alt-D yapınca çıkıyormuş. 2 saat uğraşmıştım.
Kablosuz ise daha farklı ve kolay, belli yerlerdeki noktalar doğru olduktan
sonra fazla kurcalamadan fabrika ayarları ile bağlantıyı kurmak lazım.
Kullandığınız modem ise kaliteli bir ürün, olsa olsa yapılan hatalı bir ayar vs
vardır. Çalışmıyor olsa bunu kablolu kullanımda da yapardı, oysa sadece
kablosuzda yaptığından birşeyler farklı ayarlanmış veya bozulmuş olabilir.
Sistemi yeniden açmak kapamak veya bağlantıyı tamir etmek benzer etkiler
yapacağından denemekte fayda var. Eğer notebook üzerinde bir wireless
on-off anahtarı varsa bunu da kullanabilirsiniz. Şimdilik bu kadar...
dalgıçkerem
24-05-2008, 02:13
Bilgisayar yeni henüz garanti süreside dolmadı, aslında modemden epey uzakta bile canavar gibi bağlanıyoda bende anlamadım hiç bi ayarla oynamadan kendi kendine gitti sonra yıne kendi kendine geldi. Usr 9108'de evet baya iyi bi modem 3 yıldır 24 saat açık çalışıyo maşallahı var.
Windows vista kullanıcısıyım.. windows güncelemelerinden genuine diye microsoftun orjinal yazılımlarını denetleyen bir program indi. benim windowsum orjinal fakat office değil.. her office uygulamalarını açtığımda bu program çalışmaya başlıyor.. bir türlü silemedim.. program ekle kaldırdan baktım fakat gözükmüyor.. başka yere yüklenmiş olmalı.. boşu boşuna yavaşlatıyor..
bu programdan nasıl kurtulabilirim yardımcı olursanız sevinirim..
---------
masaüstü xp... orda bu problemi http://www.mydigitallife.info/2006/04/26/disable-and-remove-windows-genuine-advantage-notifications-nag-screen/ buradaki yöntemle hallettim fakat vistada aynı işlemi beceremedim..
uyuz birşey..
XDiscovery
24-05-2008, 13:41
Windows xp kullanıcısıyım.. windows güncelemelerinden genuine diye microsoftun orjinal yazılımlarını denetleyen bir program indi. benim windowsum orjinal fakat office değil.. her office uygulamalarını açtığımda bu program çalışmaya başlıyor.. bir türlü silemedim.. program ekle kaldırdan baktım fakat gözükmüyor.. başka yere yüklenmiş olmalı.. boşu boşuna yavaşlatıyor..
Aynı dert bende de daha değişik boyut'ta. Bende orjinal vista kullanıyorum ama office değil. İkide bir güncelleştirmede orjinal office faydaları gibi bişiler görüyorum. Sonunda kapattım otomatik güncelleştirmeleri kurtuldum. Zaten ne biçim vistaysa hergün günceleştirme çıkıyor.
Windows vista kullanıcısıyım.. windows güncelemelerinden genuine diye microsoftun orjinal yazılımlarını denetleyen bir program indi. benim windowsum orjinal fakat office değil.. her office uygulamalarını açtığımda bu program çalışmaya başlıyor.. bir türlü silemedim.. program ekle kaldırdan baktım fakat gözükmüyor.. başka yere yüklenmiş olmalı.. boşu boşuna yavaşlatıyor..
---------
masaüstü xp... orda bu problemi http://www.mydigitallife.info/2006/04/26/disable-and-remove-windows-genuine-advantage-notifications-nag-screen/ buradaki yöntemle hallettim fakat vistada aynı işlemi beceremedim..
uyuz birşey..
Birde aşağıdaki activex'i devre dışı bırakmayı deneyebilirsin.
Bunu internet explorer içerisindeki eklentilerden yapacaksın.
Belki işe yarar, eğer olmazsa sistemi geri tarihe çekerek bir alternatif
daha denenebilir. KB905474 güncellemesi ile WGA kontrolü bilgisayara
yükleniyor, bu update'i sistemden silebilirsen konu kapanır.
Güncellemeler ile ilgili ayarları da otomatik yükleme yerine, seçimini
kendin belirteceğin şekilde ayarlarsan, internet bağlantın açıkken
güncelleme yaparak sistemi yükseltmez. Aslında güncelleme yapması
iyidir ama orjinal dışı durumlarda sıkıntı veriyor. Güncellemeyi de
tamamen kapatarak konuyu sonrasında da çözebilirsiniz. Kolay gelsin...
http://img389.imageshack.us/img389/8615/snap334pl2.jpg
http://img242.imageshack.us/img242/6122/snap335cl0.jpg
sayın erasure sistemi geri yükledim.. problem çözüldü teşekkürler.. aşağıda bekleyen update listesini koydum.. yukarıda verdiğiniz numaralı güncellemeyi göremedim.. aşağıdakilerden aynı problemi yaratacak güncelleme var mı sizin bildiğiniz..
http://img146.imageshack.us/img146/1082/gnys4.jpg (http://imageshack.us)
sayın erasure sistemi geri yükledim.. problem çözüldü teşekkürler.. aşağıda bekleyen update listesini koydum.. yukarıda verdiğiniz numaralı güncellemeyi göremedim.. aşağıdakilerden aynı problemi yaratacak güncelleme var mı sizin bildiğiniz..
Sorunun çözülmesine sevindim, aslında güncellemeleri size sınıflandırmış ve
en altta ofis güncelemeleri var. Zaten bunlardan birisi Servis paketi diğeri de
office'in orjinallik kontrolü, durum böyle olunca Vista güncellemeleri yükleyebilirsiniz.
Hatta şöyle yapın. Sistem geri yüklemeyi açın ve yeni bir yükleme noktası oluşturun.
Arkasından sadece Vista güncellemerini yapın sorunsuz kullanıyorsanız mesele yok.
Bunun arkasından yeni bir geri yükleme noktası oluşturun ve bu şekilde sistemde
güncelleme sonrası yeni bir noktanız olsun. Geri çekeceğiniz zaman Vista
güncellemelerini silmemiş olursunuz.
Sonuçta; office ve silverlight güncellemeleri haricindeki paketler sistem geri
yükleme noktaları oluşturularak kullanılabilir.
Size verdiğim güncelleme kodu KB905474 belki sizdeki sürüme uygun olmalayabilir.
sayın Erasure bilgisayara format atarken bios tan ayarlar yapılıp kur a geçtikten ve dosyalar ayıklanıyor kısmı bittikten sonra bilgisayarınızda sabit disk bulunamamıştır diyor,
bu sizce ne anlam ifade ediyor?
teşekkürler.
sayın Erasure bilgisayara format atarken bios tan ayarlar yapılıp kur a geçtikten ve dosyalar ayıklanıyor kısmı bittikten sonra bilgisayarınızda sabit disk bulunamamıştır diyor,
teşekkürler.
eğer harddiskleriniz SATA ise ve XP kurmaya çalışıyorsanız XP cd lerinde SATA sürücüleri olmadığından tanımaz.
o nedenle bios ayarlarından SATA yı disable yapmanız gerekir, yada SATA geçen yerleri IDE yapmanız...
teşekkürler.
Elinizdeki xp sürümü servis paketlerinin olmadığı bir versiyon gibi görünüyor.
Normalde sorun olmazdı, bende aynı şekilde kullanıyorum, üstelik 3 sata kullanıyorum ve
tanımama gibi birşey yok. Gelelim çözüme eğer anakartınızın üreticisi SATA/RAID sürücü
gibi birşey üretmiş ise bunu indirip varsa bir floopy'e kayıt edin ve kurulum
aşamasında disk bulamadığı aşamada size bunun sürücülerinin olup olmadığını soracaktır. İşte bu sürücüyü içeren disket ile kurulum
başında yüklemeyi yaparsanız windows kuruluma geçerek gereken adımları
yapacaktır.
Eğer elinizdeki sürüm sp2 filan ise zaten sormaması lazım ama yine aynı hatayı veriyorsa
bu durumda disklerin bios içerisinden tanınmaması veya devre dışı kalması vs gibi durumlar
ortaya çıkacaktır. Donanımsal bir sorun bile olabilir.
Eğer servis paketi içermeyen bir sürüm kullanıyorsanız bana ait blog kısmında servis paketi içeren
windows'un nasıl oluşturulacağını adım adım anlattım. Bu tip bir sürüm elde edebilir ve bununla yeniden
kuruluma geçebilirsiniz. Çözümsüz değil ama biraz uğraşacaksınız. İlk adım anakartın modeline göre
SATA/Raid sürücünün üretilip üretilmediğini araştırmak olmalı, sonrasında windows ekranını iyi takip
edeceksiniz ve sizden sürücüleri istediğinde bunu disket ile vereceksiniz.
Disket sürücü yoksa işiniz biraz zor, sp2'li bir windows bulmanız gerekebilir.
Kurulum aşamasında bu pencere ulaşacaksınız ama disket önceden hazır olmalı...
http://img60.imageshack.us/img60/3301/satadetect221qh8.jpg (http://imageshack.us)
Elinizdeki xp sürümü servis paketlerinin olmadığı bir versiyon gibi görünüyor.
Normalde sorun olmazdı, bende aynı şekilde kullanıyorum, üstelik 3 sata kullanıyorum ve
tanımama gibi birşey yok. Gelelim çözüme eğer anakartınızın üreticisi SATA/RAID sürücü
gibi birşey üretmiş ise bunu indirip varsa bir floopy'e kayıt edin ve kurulum
aşamasında disk bulamadığı aşamada size bunun sürücülerinin olup olmadığını soracaktır. İşte bu sürücüyü içeren disket ile kurulum
başında yüklemeyi yaparsanız windows kuruluma geçerek gereken adımları
yapacaktır.
Eğer elinizdeki sürüm sp2 filan ise zaten sormaması lazım ama yine aynı hatayı veriyorsa
bu durumda disklerin bios içerisinden tanınmaması veya devre dışı kalması vs gibi durumlar
ortaya çıkacaktır. Donanımsal bir sorun bile olabilir.
Eğer servis paketi içermeyen bir sürüm kullanıyorsanız bana ait blog kısmında servis paketi içeren
windows'un nasıl oluşturulacağını adım adım anlattım. Bu tip bir sürüm elde edebilir ve bununla yeniden
kuruluma geçebilirsiniz. Çözümsüz değil ama biraz uğraşacaksınız. İlk adım anakartın modeline göre
SATA/Raid sürücünün üretilip üretilmediğini araştırmak olmalı, sonrasında windows ekranını iyi takip
edeceksiniz ve sizden sürücüleri istediğinde bunu disket ile vereceksiniz.
Disket sürücü yoksa işiniz biraz zor, sp2'li bir windows bulmanız gerekebilir.
Kurulum aşamasında bu pencere ulaşacaksınız ama disket önceden hazır olmalı...
http://img60.imageshack.us/img60/3301/satadetect221qh8.jpg (http://imageshack.us)
sayın Erasure yukarıda ki pencerede vermiş olduğunuz ibarelerin aynısı çıkıyor,
elimde disket var,disketi takarak devam ettim bu seferde driver yüklenemedi
ve de hata kodu verdi
ayrıca kendi makineme kurmuş olduğum sp2 li xp cd sinde bu tür bir hata ve disket isteme durumu yoktu,bu sp2 li xp cd si ile denedim yine aynı hataları verdi,
makine kaynaklı olabilir mi?
sayın prestij;
aynı sorun benim de başıma gelmişti.
o sırada şu adreste biz çözüm bulmuştum;
http://www.notebook.gen.tr/notebook-genel-f24/windows-xp-kurarken-yasanan-sata-hdd-sorununa-kesin-cozum-t18.html
umarım faydası olur...
eğer elinizdeki xp kurulum cd si service pack li değilse (ki öyle görünüyor) bu hatayı alırsınız. çünkü service pack içermeyen cdlerde sata driver yoktur ve o nedenle xp harddiski görmez...
yukarda verdiğim linkte xp cd sine sata driverların nasıl yükleneceği anlatılıyor...
yada şu adresten normal xp cd sine service pack3 ü nasıl entegre edeceğinizi öğrenebilirsiniz;
http://www.chip.com.tr/konu/Service-Pack-3-lu-XP-CD-si-nasil-yapilir_6642.html
bu yöntemlerin çalışmaması için bir neden yok eğer donanımsal bir sorun yoksa..
bir de küçük bir ihtimal olsada bilgisayarınızın bios ayarlarına girin..
orada SATA geçen bir yerler olmalı, bazı bioslarda o bölüm "enable/disable" olarak yer alırken bazılarında ise "sata/ide" olarak yer alır...siz burada temel olarak sata yı devre dışı bırakacaksınız,
sata ayarınızı disable yada ide olarak değiştirin..
sonra kurulumu tekrar deneyin...
sayın prestij;
aynı sorun benim de başıma gelmişti.
o sırada şu adreste biz çözüm bulmuştum;
http://www.notebook.gen.tr/notebook-genel-f24/windows-xp-kurarken-yasanan-sata-hdd-sorununa-kesin-cozum-t18.html
umarım faydası olur...
eğer elinizdeki xp kurulum cd si service pack li değilse (ki öyle görünüyor) bu hatayı alırsınız. çünkü service pack içermeyen cdlerde sata driver yoktur ve o nedenle xp harddiski görmez...
yukarda verdiğim linkte xp cd sine sata driverların nasıl yükleneceği anlatılıyor...
yada şu adresten normal xp cd sine service pack3 ü nasıl entegre edeceğinizi öğrenebilirsiniz;
http://www.chip.com.tr/konu/Service-Pack-3-lu-XP-CD-si-nasil-yapilir_6642.html
bu yöntemlerin çalışmaması için bir neden yok eğer donanımsal bir sorun yoksa..
bir de küçük bir ihtimal olsada bilgisayarınızın bios ayarlarına girin..
orada SATA geçen bir yerler olmalı, bazı bioslarda o bölüm "enable/disable" olarak yer alırken bazılarında ise "sata/ide" olarak yer alır...siz burada temel olarak sata yı devre dışı bırakacaksınız,
sata ayarınızı disable yada ide olarak değiştirin..
sonra kurulumu tekrar deneyin...
sayın dopamin aynı sistemi sayın Erasure Blog unda anlatmış,tşk.ler.
http://www.hisse.net/forum/blog.php?b=353
sayın Erasure yukarıda ki pencerede vermiş olduğunuz ibarelerin aynısı çıkıyor,
elimde disket var,disketi takarak devam ettim bu seferde driver yüklenemedi
ve de hata kodu verdi
ayrıca kendi makineme kurmuş olduğum sp2 li xp cd sinde bu tür bir hata ve disket isteme durumu yoktu,bu sp2 li xp cd si ile denedim yine aynı hataları verdi,
makine kaynaklı olabilir mi?
Kullandığınız anakarta ait bir sürücü disketi olmayabilir. Ancak SP2'li bir sürüm ile
bunu yaptığınızda hata verdiğine göre başka bir sorun var. Bios içerisinden SATA disklerin
durumunu kontrol edebileceğiniz bölümler var. Buralardan diskin durumunu kontrol etmek lazım.
Bir başka alternatif ise Linux sürümleri ile denenebilir.
Bios içerisinde Onboard IDE Operate Mod gibi bir seçenek varsa bunu Enhanced Mod'a
çevirmek gerekiyor. Windows 2000 ve XP için bunun ayarları mutlaka ayarlanmalı.
Bir alternatif olarak bios güncellemesi de -varsa- yapılabilir. Belki sorun
buradan da kaynaklanabilir. Şimdilik önerebileceklerim bu kadar.
Bence fiyatı fazla, özellikleri güzel ama benzer donanımlara sahip modeller
ile arasında 700-800 ytl arasında fark oluşuyor. İşlemci olarak benzer
işlemci ve donanıma sahip, tek fark diğerlerinde blue-ray sürücü yok,
fiyatı da arttıran faktör bu gibi görünüyor. Yine de bütçe uygun ise
tercih edilebilir. Ciddi bir düşünce varsa diğer sitelerden test vs değerlerine
bakmak ve yakında da ayrıca görmek lazım.
Sn Erasure, sizin önereceğiniz bir model var mı :) Sony nin bu modelini ciddi olarak düşünüyor dum, ama ilgili yerde ve distribütöründe kalmamış..
2 gb ram, hdd farketmez.. Güncel bir laptop, 2000-2100 ytl ye üst sınır..SPSS, excell, word türü programların yanında, ibs açık olacak..
Size borcum çoğalıyor, saolasınız her zaman hızır gibi yetişiyorsunuz.
alvardar
25-05-2008, 12:02
Vista sp1 yüklü dizüstü bilgisayarda karşılaştığım iki problem var. İlki bilgisayar uyku modundan uyandırıldıktan sonra live messenger'i çalıştıramıyorum. İkincisi switch user fonksiyonunu kulanınca fare devre dışı kalıyor. Sadece touchpad'i kullanabiliyorum. Fareyi usb'den takıp çıkardığımda düzeliyor. Bu sorunlarla daha önce karşılaşmış ya da çözümü bilen var mı?
osmancig
25-05-2008, 12:46
Fazla ram'den zarar gelmez derken, sisteminize takılı olan kapasiteyi tanımlamıştım.
Programların çalışması sırasında harcanan ram miktarı elbette sistemin çalışmasını
zora sokacak ve ağırlaştıracaktır. 3D Studio ile render yaptığımız zamanlarda
ram diye birşey kalmıyordu. Ne varsa kullanılıyordu.
Daha önce gönderdiğiniz mesajda IE'nin yavaşlamasını sağlayacak program
görmedim.
En son mesajınızdaki 5 kare'de de bilgisayarınıza yapılan saldırı Kaspersky tarafından
engellenmiş,
Kaspersky'ın virüs aramaları sırasında bulduklarını sakladığı bir karantinası
vardır, oradaki dosyaların
tamamen sistemden silinmesi sağlanabilir.
Sonuçta sisteminizi koruyan bir güvenlik duvarı da bulunuyor.
Size söylediğim farklı bir browser'ı kullanarak aynı sorunları orada da takip
edebilirsiniz.
Internet Explorer içine yüklediğiniz herhangi birşeyde bunun yavaşlamasını
sağlıyordur.
Birkaç saat önce bilgisayara bilerek trojan bulaştırdım ve sistem sizin söylediğiniz
duruma düştü, bunu sildiğimde sorunsuz kullanıma geçtim.
Kaspersky'ın full aramasını sağlayabilirsiniz, bu iş birkaç saat sürer ama
derinlemesine sisteminizi tarar. Hızlı aramada bulamadıklarını bu şekilde
bulabilir.
Eğer sorunu gideremiyorsanız, sıfırdan kurulum yaparak şansınızı deneyebilirsiniz.
Kaspersky de ful tarama 250 gb hard disk te 30 dakika sürüyor. Siz birkaç saat demiştiniz. Bu normal mi ?
osmancig
25-05-2008, 12:59
CTRL ALT DEL yaptığımda görev yöneticisini başlatıp işlemler bölümünden çalışan programlarım bellek (özel çalışma kümesi) ' ni topladığımda 226 mb buluyorum. fakat performans bölümünde 1,35 gb hafıza kullandığını görüyorum. Bu durumda bir problem var mı ? Mantığım doğru mu ?
windows vista türkçe kullanıyorum
Kaspersky de ful tarama 250 gb hard disk te 30 dakika sürüyor. Siz birkaç saat demiştiniz. Bu normal mi ?
Her makinada farklı olabilir. 250 GB'lık diskiniz olur ama içerideki veri 20GB'ı geçmediğinde bunun
full araması kısa sürecektir. Bende 1TB'lık disk var ve %80'i dolu olunca bu iş 3 saati geçiyor.
Baygınlık geçirtiyor. Ayrıca dosya sayısı da önemlidir, 50GB'lık bir diskte
30000 dosya'da olabilir veya
130000 dosya'da olabilir, bu durumda verinin tek tek taranması vakit alacaktır...
CTRL ALT DEL yaptığımda görev yöneticisini başlatıp işlemler bölümünden çalışan programlarım bellek (özel çalışma kümesi) ' ni topladığımda 226 mb buluyorum. fakat performans bölümünde 1,35 gb hafıza kullandığını görüyorum. Bu durumda bir problem var mı ? Mantığım doğru mu ?
windows vista türkçe kullanıyorum
Aynı yerdeki Resource Monitor'den bunu incelerseniz sorun kalkacaktır.
Programların kullandığı bellekler haricinde sistem tarafından kullanılmak üzere
saklanan bir bölüm var. Niye diye sorma, Bill amca böyle tasarlamış, bu
durumda da görülenden fazlası kullanılıyor gibi görülüyor. Gerçekte, bir kısım
cache olarak ayrılmış.
http://img60.imageshack.us/img60/4311/snap337tr0.jpg (http://imageshack.us)
biraz zor oldu ama format sp2 li + SATA diskle başarı ile atılmıştır,emeği geçen sayın Erasure ve dopamin e teşekkürler..
biraz zor oldu ama format sp2 li + SATA diskle başarı ile atılmıştır,emeği geçen sayın Erasure ve dopamin e teşekkürler..
Hayırlı olsun, yeni birkaç tecrübe edinmiş oldunuz :yes:
bilgisayar işi böyledir, sinir krizi geçirtir ama başardığınızda dünyanın
en multu insanı olursunuz :he: Bu gibi durumlarla yeniden karşılaşabilirsiniz,
sorun olursa yine yardımcı olurum veya oluruz. İyi günler...
Hayırlı olsun, yeni birkaç tecrübe edinmiş oldunuz :yes:
bilgisayar işi böyledir, sinir krizi geçirtir ama başardığınızda dünyanın
en multu insanı olursunuz :he: Bu gibi durumlarla yeniden karşılaşabilirsiniz,
sorun olursa yine yardımcı olurum veya oluruz. İyi günler...
Büyük hoca sen olmasan olmaz zaten, karıştırmadık biryer bırakmadık,zaten tam detay bulunamıyor,o yüzdende burdan haberleşerek ancak bu şekilde oluyor zor da olsa sayenizde hallediyoruz,sagı ve selamlar....
Büyük hoca sen olmasan olmaz zaten,
karıştırmadık biryer bırakmadık,zaten tam detay bulunamıyor,
o yüzdende burdan haberleşerek ancak bu şekilde oluyor
zor da olsa sayenizde hallediyoruz,sagı ve selamlar....
Herşeyi bilmeye imkan yok, ben de yeni şeyler öğreniyorum.
Biraz önce de Windows 7'a el attım, indirebileceğim bir yerler arıyorum,
bulduğumda test'lere başlayacağım. Bakalım neler yapmışlar.
Kolay gelsin...
gözünüz aydın..
size tavsiyem uygun bir programla gölge kopya almanızdır. ben acronis true image yi tavsiye ederim. ilerde bir sorun olursa en fazla yarım saatte sistemi şu anki haline çevirir format vs ronrası işlemlerle uğraşmazsınız...
gözünüz aydın..
size tavsiyem uygun bir programla gölge kopya almanızdır. ben acronis true image yi tavsiye ederim. ilerde bir sorun olursa en fazla yarım saatte sistemi şu anki haline çevirir format vs ronrası işlemlerle uğraşmazsınız...
sayın dopamin önce tşk.ler,benim makinede problem yoktu, bir arkadaşım illede hallet dedi zoraki bir şekilde sizler sayesinde hallettim.
bu dediğiniz gölge kopya meselesini detaylı bir şekilde açıklayabilirseniz,forumdaki arkadaşlarında işine yarayacaktır.
selamlar..
kısa bir araştırma yaptım alttaki link te güzel bir şekilde anlatmışlar,
ama bir yeri anlamadım,oradada yazmışlar ama yinede aklıma takıldı,
--bu programı kurduktan sonra yedek alınıyor,
1-bu yedek cd ye mi alınıyor?
2-cd ye alınıyorsa bilgisayar çökünce cd nasıl çalışacak?
3-bilgisayarı bu CD'den boot ediyoruz ve Acronis açılıyor demiş?
4-çöken bilgisayarda cd yi taktıktan bu boot etme işlemi nasıl olacak?
bu 4 sorunun cevabını sayın Erasure yada sayın dopamin den rica ediyorum.
http://www.hayatforum.net/showthread.php/acronis-true-image-kurulum-kullanim-resimli-19509.html?
s
ama bir yeri anlamadım,oradada yazmışlar ama yinede aklıma takıldı,
--bu programı kurduktan sonra yedek alınıyor,
1-bu yedek cd ye mi alınıyor?
2-cd ye alınıyorsa bilgisayar çökünce cd nasıl çalışacak?
3-bilgisayarı bu CD'den boot ediyoruz ve Acronis açılıyor demiş?
4-çöken bilgisayarda cd yi taktıktan bu boot etme işlemi nasıl olacak?
bu 4 sorunun cevabını sayın Erasure yada sayın dopamin den rica ediyorum.
http://www.hayatforum.net/showthread.php/acronis-true-image-kurulum-kullanim-resimli-19509.html?
verdiğiniz linkte detaylı olarak anlattığı için ben tekrar anlatmayıp, kendim nasıl yaptığımı anlayatım ve sorularınızı cevaplayayım..
benim bilgisayarda c ve d olmak üzere iki bölüm var. c nin tertemiz kurulumunu yaptıktan sonra programı çalıştırıyorum.program c nin birebir aynısını benim seçeceğim bir yere kopyalıyor(gölge kopya). ben genelde d ye alıyorum. (sonra da harici harddiske, çift kopya yani :D) program bu işlemi windows açıkken yapıyor. ancak geri yükleme işlemini ise bilgisayarı yeniden başlatıp yapıyor.
diyelim ilerleyen zamanlarda bilgisayarınız virüs vs. zararlı yazılım kurbanı oldu yada başka nedenlerle iyice yavaşladı.yani yaygın kullanılan deyimi ile "şişti", ama yine de çalışır vaziyette.
bu durumda o programı çalıştırıp d ye aldığım c'nin gölge kopyasını yeniden c nin üzerine yazmasını istiyorum ve program bilgisayarı yeniden başlatıp d'deki kopyayı c'nin üzerine aynen yazıyor.(windows açılmadan) böylece bilgisayarım c'nin kopyasını aldığım ilk ana dönüyor..
ancak bilgisayarınızın çalışmayacak ve açılmayacak kadar kötü olduğu durumlarda yukarıdaki işlemi yapamazsınız. böyle durumlar için programı ilk kurduğunuz anda bir cd oluşturmanız gerekir. (bootable rescue cd)
sizin verdiğiniz linkte bu da anlatılmış. bu cd yi oluşturduğunuzda, yedek bu cd ye alınmaz, bu cd sadece açılmayan işletim sistemlerinde windowstan önce acronisi çalıştırmak içindir.
diyelimki acronis ile c nin gölge kopyasını d ye veya bir harici harddiske aldınız, bir kurtarma cd si oluşturdunuz, sonra bir gün bilgisayarınızı açtınız ama bir türlü açılmıyor. böyle durumlarda kurtarma cd sini bilgisayarınıza takar ve sistemi başlatırsınız (bios ayarlarınızdan cd veya dvd rom'u ilk boot ortamı olarak seçmelisiniz), cd çalışır ve acronis ekrana gelir (windows açılmıyor-acronis dos ortamında çalışıyor ama aynı windowstaki gibi), daha sonra burdan restore işlemini seçerek d'deki tib uzantılı gölge kopya dosyasını seçersiniz, acronis bu gölge kopyayı hangi bölümün üzerine yazmak istediğinizi sorar, c yi seçersiniz, sonra işlemler başlar. işlem bitinci bilgisayar yeniden başlatılır ve bilgisayar ilk kopya aldığınız ana döner...
umarım faydası olur..
saygılarımla
bu yöntemi kesinlikle tavsiye ederim, bu sayede her defasında saatlerce yeniden format atmak vs. işlemleri ile uğraşmadan 20 dakikada sistemi eski haline geri yüklüyorum..
osmancig
26-05-2008, 00:01
bu exprorer 7 nin anlaşılamaz şekilde yavaş çalışması ve bilgisayarıma gelen saldırılardan korktuğumdan dolayı bilgisayara format atmaya karar verdim. windows vista home premium kullanıyorum. Format işi nasıl yapılır ? formattan sonra sistemi nasıl yükleyebilirim.
not: Bilgisayar yeni olduğu için kaybedince üzüleceğim bir program yok.
bilgisayarın hard diski 250 gb
bilgisayarınız ile size bir dvd verilmedi mi? genelde kurtarma dvd si verilir. ama hp marka bilgisayarlarda dvd vermiyorlar, onun yerine harddiskte rescue isimli bir bölüm oluşturuyorlar.
ama yukardaki nedenlerle format atmanız bana mantıklı gelmedi.ie7 zaten yavaş çalışır. ayrıca sisteminizdeki RAM miktarı da önemli..eğer çok program kurup kaldırmış iseniz, sisteminizde antivirus, güvenlik duvarı ve antispyware olmaması nedeniyle bir saldırıya maruz kalmışsanız sisteminiz bu nedenlerle de yavaşlayabilir.
bence antivirus ve antispyware yazılımları ile sisteminizi taratın, service pack1 i mutlaka ama mutlaka kurun, disk birleştirme yapın, sisteminiz mutlaka hızlanacaktır.
bir de ie7 yerine firefox kullanmayı deneyebilirsiniz
bilgisayarınızı ne zamandır kullandığınızı, güvenli programları olup olmadığını, yanında kurtarma dvd si verilip verilmediğini, teknik özelliklerini yazarsanız daha detaylı bilgi verebiliriz.
Bear_Bull
26-05-2008, 00:27
bu yöntemi kesinlikle tavsiye ederim, bu sayede her defasında saatlerce yeniden format atmak vs. işlemleri ile uğraşmadan 20 dakikada sistemi eski haline geri yüklüyorum..
XP de yapılan windows un kendi yedeklemesi de aynı işi görüyormu merak ettim.
Ben bir XP kurduğumda ilave tüm programlarıda kuruyorum sonrasında update lerini de tamamlayıp D harddiskine bir kopyasını atıyorum.
Allaha şükür 1,5 senedir kullandığım laptopta henüz bir sorun çıkmadı.
Olumsuz bir durumla karşılaştığımda Windows un kendi yedeğini yüklesem işe yarar mı? veya 30 dk da sisteme bir XP sıfırdan kurup sonrasında nceden alınan yedeğin yeni kurulan XP nin üstüne bindirilmesi işe yarar mı ?
Teşekkürler.
xp nin acronis, norton ghost gibi kopya alma programları kadar bu işte yetenekli olduğunu düşünmüyorum, zaten eğer xp açılmıyor ise xp ile alınan yedeği geri yüklemek nasıl mümkün olacak? açıkçası xp ile gölge kopya alma olayını hiç duymadım, zaten güvenmemde :D
son cümlenizi ise anlamadım sayın Bear_Bull..
saygılarımla
XDiscovery
26-05-2008, 00:43
Actronis true image programını bende kullanıyorum ve tavsiye ederim. Norton ghost da aynı işi yapıyor.
Arkadaşın dediği gibi format, driver, güncelleme ile tekrar uğraşmaya gerek kalmıyor.Yalnız bu işlemi yani yedeklemeyi ilk windows kurulumu yapılıp tüm driverlar yüklenip, günceleştirmeleride yapıp sonrasında devamlı kullandığınız proğramlarıda yükledikten sonra yapmalısınız. Yani tertemiz ve temel programlar olmalı.
inorganik
26-05-2008, 01:52
arkadaslar ben laptop ımı fabrıka cıkıc ayarlarına getrımek ıstıyorum. bunun ıcın recovery cd mı gereklı acaba?
cok tesekkur ederım.bu arada laptop modelım dell. rec.cd sını bulamadım, eger gereklı ıse nasıl temin edebilirim.
çok tesekkurler.
osmancig
26-05-2008, 11:12
bilgisayarınız ile size bir dvd verilmedi mi? genelde kurtarma dvd si verilir. ama hp marka bilgisayarlarda dvd vermiyorlar, onun yerine harddiskte rescue isimli bir bölüm oluşturuyorlar.
ama yukardaki nedenlerle format atmanız bana mantıklı gelmedi.ie7 zaten yavaş çalışır. ayrıca sisteminizdeki RAM miktarı da önemli..eğer çok program kurup kaldırmış iseniz, sisteminizde antivirus, güvenlik duvarı ve antispyware olmaması nedeniyle bir saldırıya maruz kalmışsanız sisteminiz bu nedenlerle de yavaşlayabilir.
bence antivirus ve antispyware yazılımları ile sisteminizi taratın, service pack1 i mutlaka ama mutlaka kurun, disk birleştirme yapın, sisteminiz mutlaka hızlanacaktır.
bir de ie7 yerine firefox kullanmayı deneyebilirsiniz
bilgisayarınızı ne zamandır kullandığınızı, güvenli programları olup olmadığını, yanında kurtarma dvd si verilip verilmediğini, teknik özelliklerini yazarsanız daha detaylı bilgi verebiliriz.
sadece orjinal lisanslı vista cd si var. Bilgisayarımın internet exprorer 7 si diğer programlar gibi çok hızlı çalışıyordu. Şimdi internet exprorer 7 si çok yavaş çalışıyor. F klavye kullanıyorum. Yazı yazarken bana yetişemiyor. Sık kullanılanlar menüsünü açamıyor.
kaspersky kullanıyorum . bilgisayarımın özellikleri
windows vista home premium kullanıyorum, intel core 2 duo cpu E8200 2,66 GHZ 4 GB RAM bilgisayarın markası PEGASUS masa üstü bilgisayar
Erasure ile incelememizde eklentiler ile ilgili ve sistemle çalışan programlar ile ilgili problem bulamadık.
sadece orjinal lisanslı vista cd si var. Bilgisayarımın internet exprorer 7 si diğer programlar gibi çok hızlı çalışıyordu. Şimdi internet exprorer 7 si çok yavaş çalışıyor. F klavye kullanıyorum. Yazı yazarken bana yetişemiyor. Sık kullanılanlar menüsünü açamıyor.
kaspersky kullanıyorum . bilgisayarımın özellikleri
windows vista home premium kullanıyorum, intel core 2 duo cpu E8200 2,66 GHZ 4 GB RAM bilgisayarın markası PEGASUS masa üstü bilgisayar
Erasure ile incelememizde eklentiler ile ilgili ve sistemle çalışan programlar ile ilgili problem bulamadık.
sayın osmancig,
bilgisayarınızın bu denli yavaşlaması çok ama çok anormal, o makinenin yapamayacağı işlem yokken klavyeye bile yetişememesi çok acayip...
bence vistayı yeniden kurun gitsin...
yeniden kurduktan sonra service pack1 i kurun hemen,
yine aynı şekilde bir problem yaşarsanız bence garantisinden yararlanarak servisine götürün...
saygılar
arkadaslar ben laptop ımı fabrıka cıkıc ayarlarına getrımek ıstıyorum. bunun ıcın recovery cd mı gereklı acaba?
cok tesekkur ederım.bu arada laptop modelım dell. rec.cd sını bulamadım, eger gereklı ıse nasıl temin edebilirim.
çok tesekkurler.
Fabrika ayarlarına getirmek için recovery cd'ye ihtiyacınız yok. Elinizde işletim sistemine ait CD ve donanım parçalarına (ses, usb, modem vs) ait cd'niz varsa sisteminizi yeniden kurarak sorunu çözersiniz. Tabii bu kuruluma geçmeden önce dosyalarınızı vb önemli belgeleri yedeklemeniz uygun olur. Eğer sistemde ağırlaşma, programların çalışması vs gibi sorunları sıkça yaşıyorsanız bunun için uygun aşamaya gelmişsiniz demektir.
Image programları ile sisteminin kurulumunun tamamen bitmesi ve herşeyi ile sorunsuz çalışması sonrasında bir yedek alırsanız elinizde kuruluma hazır bir CD veya DVD kurulumu olacaktır. Bundan sonra sadece image dosyaları ile sisteminizi daha kısa sürede, tamamen bitmiş halde kurabilirsiniz. Kolay gelsin...
osmancig
26-05-2008, 15:11
sayın osmancig,
bilgisayarınızın bu denli yavaşlaması çok ama çok anormal, o makinenin yapamayacağı işlem yokken klavyeye bile yetişememesi çok acayip...
bence vistayı yeniden kurun gitsin...
yeniden kurduktan sonra service pack1 i kurun hemen,
yine aynı şekilde bir problem yaşarsanız bence garantisinden yararlanarak servisine götürün...
saygılar
yavaşlama sadece internet exprorer 7 de diğer programlar canavar gibi çalışıyor. Bir de kaspersky sistemi kasıyormuş diye duymum bu kasılmış haliyse kasılmamış hali kimbilir nedir ? :)
vistayı tekrar kurmadan önce format atıp kurmak daha mantıklı diye düşünüyorum. bu iş nasıl yapılır fotograflı bize açıklarsanız. iyi olur bir de hard diski bölmemi önerir misiniz. önerirseniz bu iş de nasıl yapılır. Ayrıca format atıp vistayı tekrar kurma ortalama ne kadar sürer?
Selam arkadaşlar herkese iyi akşamlar,hissenetin bir çok topiğine giremiyorum ekrana şu yazı geliyor
Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted (tried to allocate 5401 bytes) in /home/hyasar/public_html/forum/showthread.php on line 1265 ,acaba bu sorun benden mi yoksa siteden mi kaynaklanıyor?Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
XDiscovery
27-05-2008, 17:57
Sn.Erasure,
Benim notebookta başıma bela bir mavi ekran sorunu var. Aleti alalı 1 ay oldu. Bu zaman zarfında 4 veya 5 sefer mavi ekran sorunu oldu. Alet önce kilitleniyor sonra mavi ekranda birşeyler sayıp resetliyor.
Vista kullanıyorum. Sp1 i yüklemeden önce ekran kartı sürücülerini güncellemiştim ve 2 hafta felan birşey olmamıştı. Ancak 3 gün önce bu sp1 i yükledikten sonra bugün yine yaptı.
Tam mavi ekran çıkmadan önce cpu sıcaklığı 55 civarında idi. Memtest adlı programla ram kontrolüde yaptım birşey çıkmadı.
Sorun günlüğünde şöyle yazıyor ;
http://img165.imageshack.us/img165/9865/clipboard01bz5.jpg
Sorun makinada mı yoksa vistadan mı kaynaklanıyor aceba ? Sizce önemli birşeymidir bu sorun ?
Garanti kapsamında baktırabilirim ama daha yeni aldığım makinayi servise vermek istemiyorum. Birşey yaparken muhtemelen başka biryerinide bozarlar.
Acil yardımınızı bekliyorum. Saygılar.
Sn.Erasure,
Benim notebookta başıma bela bir mavi ekran sorunu var. Aleti alalı 1 ay oldu. Bu zaman zarfında 4 veya 5 sefer mavi ekran sorunu oldu. Alet önce kilitleniyor sonra mavi ekranda birşeyler sayıp resetliyor.
Vista kullanıyorum. Sp1 i yüklemeden önce ekran kartı sürücülerini güncellemiştim ve 2 hafta felan birşey olmamıştı. Ancak 3 gün önce bu sp1 i yükledikten sonra bugün yine yaptı.
Tam mavi ekran çıkmadan önce cpu sıcaklığı 55 civarında idi. Memtest adlı programla ram kontrolüde yaptım birşey çıkmadı.
Sorun günlüğünde şöyle yazıyor ;
Sorun makinada mı yoksa vistadan mı kaynaklanıyor aceba ? Sizce önemli birşeymidir bu sorun ?
Garanti kapsamında baktırabilirim ama daha yeni aldığım makinayi servise vermek istemiyorum. Birşey yaparken muhtemelen başka biryerinide bozarlar.
Acil yardımınızı bekliyorum. Saygılar.
Bilgisayarınızı tamire filan vermeyin, virus bulaşmışa benziyor. Gerçi raporlarda detay fazla yok ama yine de hata kod'larından birşey yakalamaya çalıştım ancak bilgi yok.
Bilgisayardan kaynaklanması da olası, ram'lerin farklı hızlarda takılması da soruna yol açabilir. Öncelikle sisteminizde full bir virus araması yapın, biraz uzun sürer ama birşey varmı öğrenmiş olursunuz. Bunun haricinde verilerinizi yedekleyin ve sistemi geri bir tarihe çekmeye çalışın. Yapabiliyorsanız sıfırdan kuruluma kadar konu uzuyor ama hatalı bir sürücü bile sorun yaratıyor olabilir.
Açılışta saatin yanına yerleşen programların tamamını -virus hariç- geçici olarak açılışta çalışmayacak şekilde ayarlayın ve sistemi bir süre böyle kullanın. Vista ile uyumsuz bir program bile olabilir. Sisteminizi olabildiğince en sade bir şekilde kullanın, notebook'a ait yazılım vs varsa da bunları da geçici olarak kaldırın.
Şimdilik bunları bir deneyin, eğer hata kodunun değerini alabilirseniz ona göre bir yorumda bulunabilirim.
Hata kodları buna benzer birşey olmalı.
Stop 0x0000000A or IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
XDiscovery
27-05-2008, 19:59
Sn.Erasure ,
Hakkınızı nasıl ödeyeceğiz bilmiyorum. Devamlı sorunlarımızla ilgileniyorsunuz.Elimden teşekkürden başka birşey gelmiyor.Tekrar tekrar teşekkürler.
Sorunla ilgili olarak virüs taramasından birşey çıkmıyor. İnternette yabancı sitelerde aynı hata kodlarıyla yazılar gördüm ama net bir cevab veya net bir sorun bulunamamış.
Benim dikkatimi çeken bir diğer nokta ise bu sorun 4 sefer başıma gelmiş ve 4 ü de ayrı ayrı hata kodları ile olmuş ;
http://img368.imageshack.us/img368/1620/clipboard02xw8.jpg
Benim size ilk yazdığım mesajdaki bugün olan hata idi. Diğerlerinin kodu daha farklı imiş.
Sorunu windowsa bildir dediğimde ise çözüm olarak şöyle birşey çıktı ;
http://img368.imageshack.us/img368/349/clipboard01ah6.jpg
Çatpat anladığım kadarı ile cpu,anakart,ram veya psu da sorun olabilir diyor galiba.
Ancak bilgisayarda sorun olmuş olsa bu hatayı sık sık yapması gerekmez mi ?
Mesela ayın 14 ünden bugüne hiç sorun olmadı. Üstelik bilgisayarı devamlı sıkıştırdığım halde sorun çıkmadı.
Yalnız dikkatimi çeken bir husus daha var ; Garantinin Bankası internet şubesi bende akşama kadar açık duruyor. Güncel fiyatları öğrenmek için sık sık yenile yapıyorum. Bu mavi ekran sorunu 2 kez yenilemeye tıkladığımda oldu. Ancak hata kodları yinede farklı oldu. üstelik bu mavi ekran olmadan bilgisayar tam en minumum düzeyde çalışırken oluyor. Yani sadece İexplorer açık ve başka birşey yok.
Sizinde kafanızı yoruyorum ama kusura bakmayın lütfen. Yardım edebilecek tek dostum sizsiniz.
Saygılar.
Sn.Erasure ,
Hakkınızı nasıl ödeyeceğiz bilmiyorum. Devamlı sorunlarımızla ilgileniyorsunuz.Elimden teşekkürden başka birşey gelmiyor.Tekrar tekrar teşekkürler.
Sorunla ilgili olarak virüs taramasından birşey çıkmıyor. İnternette yabancı sitelerde aynı hata kodlarıyla yazılar gördüm ama net bir cevab veya net bir sorun bulunamamış.
Benim dikkatimi çeken bir diğer nokta ise bu sorun 4 sefer başıma gelmiş ve 4 ü de ayrı ayrı hata kodları ile olmuş ;
Benim size ilk yazdığım mesajdaki bugün olan hata idi. Diğerlerinin kodu daha farklı imiş.Sorunu windowsa bildir dediğimde ise çözüm olarak şöyle birşey çıktı ;
Çatpat anladığım kadarı ile cpu,anakart,ram veya psu da sorun olabilir diyor galiba.
Ancak bilgisayarda sorun olmuş olsa bu hatayı sık sık yapması gerekmez mi ?
Mesela ayın 14 ünden bugüne hiç sorun olmadı. Üstelik bilgisayarı devamlı sıkıştırdığım halde sorun çıkmadı.
Yalnız dikkatimi çeken bir husus daha var ; Garantinin Bankası internet şubesi bende akşama kadar açık duruyor. Güncel fiyatları öğrenmek için sık sık yenile yapıyorum. Bu mavi ekran sorunu 2 kez yenilemeye tıkladığımda oldu. Ancak hata kodları yinede farklı oldu. üstelik bu mavi ekran olmadan bilgisayar tam en minumum düzeyde çalışırken oluyor. Yani sadece İexplorer açık ve başka birşey yok.
Sizinde kafanızı yoruyorum ama kusura bakmayın lütfen. Yardım edebilecek tek dostum sizsiniz.
Saygılar.
Ekran görüntülerinden birşey yakalanmıyor. Hata raporlamasında detaya inmemişler. Virus taramanızda da birşey çıkmaması güzel, son kelimelerinizden IE'de bir sorun olabileceğini düşündüm. IE'de olası bir eklentinin soruna sebep olması da mümkün gözüküyor ancak yine de böyle mavi ekranı çıkartacak kadar etkili olması garip bir durum.
Madem Vista kullanıyorsunuz, vista içerisinde çift IE var, birisi sizin kullandığın