View Full Version : Bilgisayarım daki sorunlar
Sn neeldo, baktığım sitelerde:
- Bios un kaç gb gördüğüne bakın, eğer bios ta da 130 görünüyorsa bios update gerektirebilir
- 8 mb Sata2 demişsiniz, 152 mb görmesi gerekliymiş - bir kısmını index kısmına ayırıyormuş
- Partition magic le ne kadar olduğuna bakın, sistemi ntfs de format atın
- "bu şekilde olmasının sebebi windows xp'den kaynaklanıyor service packsız xp cd'sinden kurduğunda windows 131 gb üstünü görmüyor service pack 1 ve 2 yükle yükledikten sonra xp'den hard disk özelliklerine bakarsan yaklaşık 30gb biçimlendirilmemiş alan olduğunu göre bilirsin xp'de yeni bir partion oluşturabilir yada partion magic programı ile c sürücüsüne ekleyebilirsin..
Not : Her format attığında bu şekilde uğraşmak istemezsen service pack2'li xp cd temin etmen gerekiyor"
demişler.
İlgili linkler:
http://www.hardwaremania.com/forum/yazilim/isletim-sistemi-and-uygulamalar/genel-os/harddisk-160-gb-130-goruyor-19665.html
http://www.frmtr.com/donanimlar/30899-160-gb-lik-hdd-130-gb-gorunuyor-yardim.html
http://www.turkeyforum.com/satforum/archive/index.php/t-95157.html
Umarım işinize yarar.
Teşekkür ederim sayın ayvan,
Aslında bios update edecektim ancak floppy de sorun vardı.Service pack 2 entegreli cd de kırılmıştı bende service pack2siz windowsu kurdum.Üstünede service pack 2 ve service pack 3 ü kurdum.Aslında önemli birşey değil benim için ancak acronis true image ile back up alacaktım o yüzden hiçbir sorun olmasını istemiyorum.
osmancig
22-08-2008, 16:21
kaspersky nin KIS modelini denedim şimdi de kasparsky nin KAV modelini denedim. Ama bir daha deneme yapmama izin vermiyor. Bu programları düzgünce kaldıran tekrar deneme yapmaya izin veren programlar varmış. O programların adresini ve kullanmasını bilen var mı ?
:kural:
cevap veren arkadaş çıkmadı.
Benim 80'lik 74,5 görünüyor. En son 4,3'm tam görünmüştü - ondan sonra tam boyutu tutturamadım. Arada bir yerlere bellek atıyor galiba.
Biliyorsunuz bilgisayarda kademeler 1024 1024 kalkar :) (borsacı anlatımı böyle) Yani 1024 megabayte 1 gigabayt yapıyor. Ayrıca 1024 kilobyte bir megabyte yapıyor. Son olarak 1024 byte 1 kilobyte yapıyor. Bazı hard disk üreticileri 100 Gigabayte = 100,000 megabyte = 100,000,000 kbyte = 100,000,000,000 byte yapıyor. Bilgisayar normal olarak 1024 lük bazda bakınca %7,3 kayıp oluyor. Yani çarşıdan aldığınız 100 gb hard disk eve gelince 93 gigabyte oluyor.
Biliyorsunuz bilgisayarda kademeler 1024 1024 kalkar :) (borsacı anlatımı böyle) Yani 1024 megabayte 1 gigabayt yapıyor. Ayrıca 1024 kilobyte bir megabyte yapıyor. Son olarak 1024 byte 1 kilobyte yapıyor. Bazı hard disk üreticileri 100 Gigabayte = 100,000 megabyte = 100,000,000 kbyte = 100,000,000,000 byte yapıyor. Bilgisayar normal olarak 1024 lük bazda bakınca %7,3 kayıp oluyor. Yani çarşıdan aldığınız 100 gb hard disk eve gelince 93 gigabyte oluyor.
Bunun için harddisk üreticilerine dava açsak kazanır mıyız acaba :D
Bunu eklemeyi unutmuşum, hatırlattığınız iyi oldu. Teşekkürler :yes:
:kural:
cevap veren arkadaş çıkmadı.
Parasını verip alacaksınız, bunun dışında yöntemler elbetta var. Mesela google a girip arama yapın, karşınıza çıkar. Bu durumun sonucunda bilgisayarınıza virüs girebilir, bilmeden- istemeden bilgisayarı bozabilirsiniz. Bu yöntemler yasal olmadığı için bu sitede aktarmak kanunen sakıncalı.
osmancig
25-08-2008, 22:37
teşekkürler ayvan. çok doğru.
kıs 2009 83,23 usd miş . bu kadar para için uğraşmaya değmez. şifre bul bir güncelleme yapsın karalisteye alsın. yok format at. vs....
siyahmartı
28-08-2008, 03:10
İyi geceler dostlar, şeytan biosu güncelle diye dürtüp dürtüp duruyor. Bizim emektar Toshiba m70 serisi, uygun biosu üretici firmanın sayfasından bulup indirdim. zipli dosyanın içinden bir "setup"(968kb) dosyası bir de tam adıyla "tw00150a.rom"(1028kb) isimli bir dosya çıktı. Bu dosyaların hikmetinden sual sormak istiyorum, nedir bu dosyaların hikmeti? şimdi bu setup dosyasına elim gidip gidip geliyor. setupa basayım mı yoksa boşvereyim dağınık mı kalsın? ne diyorsunuz arkadaşlar mavi hap mı kırmızı hap mı? yoksa there is no spoon mu? There is noo spoon sa o zaman where is the matrix?
İyi geceler dostlar, şeytan biosu güncelle diye dürtüp dürtüp duruyor. Bizim emektar Toshiba m70 serisi, uygun biosu üretici firmanın sayfasından bulup indirdim. zipli dosyanın içinden bir "setup"(968kb) dosyası bir de tam adıyla "tw00150a.rom"(1028kb) isimli bir dosya çıktı. Bu dosyaların hikmetinden sual sormak istiyorum, nedir bu dosyaların hikmeti? şimdi bu setup dosyasına elim gidip gidip geliyor. setupa basayım mı yoksa boşvereyim dağınık mı kalsın? ne diyorsunuz arkadaşlar mavi hap mı kırmızı hap mı? yoksa there is no spoon mu? There is noo spoon sa o zaman where is the matrix?
Bilgisayarın garantisi var mı :D
Gerekli değilse kurcalamayın bence.. veya bu işi daha önce yapmış birine yaptırın, ne günahı var pc nin :)
siyahmartı
28-08-2008, 12:28
Bilgisayarın garantisi var mı :D
Gerekli değilse kurcalamayın bence.. veya bu işi daha önce yapmış birine yaptırın, ne günahı var pc nin :)
bilgisayarın garantisi yeni bitti. Bir problem de yok ama indirdiğim tüm driverler süper çalıştı bir tek bios kaldı. benim bildiğim bios dosyaları 250kb civarında olması gerekiyor bunlar 2008 tarihli 2 mb civarında olunca bir de setup dosyasının çıktığını görünce acaba dedim xp den mi yükleniyor artık bu meret?..... Bios dosyaları içinden "setup" dosyası çıkar mı sn ayyan? Toshibası olup xp üzerinden setup la yükleyebilen var mı diye bir sorayım dedim. Aslında haklısın çok tehlikeli işler bunlar,eğer bir aksilik çıkarsa hapı yutarım, ama diğer taraftan da bu dosyayı yükleyince makine ya canavar gibi olacaksa?:)
Öncelikle bios güncellemesinin neden dolayı verildiğine bakın.
Bazı durumlarda ufak tefek düzeltmelerden dolayı yayınlandığı olabiliyor.
Ama tam tersi olup, örneğin yüksek kapasiteli disk kullanımına izin
verecek bir bios ise güncelleme yapmak mantıklı olabilir.
Güncelleme yapmak zor değildir, sadece uygun adımlarla gittiğinizde
kısa sürede bitmiş olur. Tersi durumlar da olabilir. Çok ender olmakla
beraber elektrik kesilmeleri, istem dışı güncelleme hatalarında bir
teknik servise gitmeniz gerekebilir.
Hepsi bir yana verilen yeni güncellemenin gerçekten sizin kullandığınız
modele mi ait bunu da iyi belirlemeniz gerekiyor. Belki Toshiba bu
güncellemeyi amerika'daki ürünleri için çıkartmış olabilir. Bunların iyi
belirlenmesi hata yapılmasını engelleyecektir. Bunun dışında eğer
yedekleme imkanı veriyorsa makina'daki mevcut bios yedeklenebilir,
yoksa da üreticinin sitesinden sizdeki sürüm bir kopya olarak acil
durumlar için saklanabilir. Son olarak ekstra bir özellik sağlamıyorsa
bu güncellemeyi yapmayın. Kolay gelsin...
..benim bildiğim bios dosyaları 250kb civarında olması gerekiyor bunlar 2008 tarihli 2 mb civarında olunca bir de setup dosyasının çıktığını görünce acaba dedim xp den mi yükleniyor artık bu meret?..... Bios dosyaları içinden "setup" dosyası çıkar mı sn ayyan? Toshibası olup xp üzerinden setup la yükleyebilen var mı diye bir sorayım dedim. Aslında haklısın çok tehlikeli işler bunlar,eğer bir aksilik çıkarsa hapı yutarım, ama diğer taraftan da bu dosyayı yükleyince makine ya canavar gibi olacaksa?:)
Benim bildiğim bios disketle açılıştan yükleniyor(en son masaüstü pc de denemeye çalışmıştım, saolsun disketim rahmetli olmuş - yırttım :) )
Laptop larda disket sürücü olmadığı için bir şekilde cd den yükleniyordur.
Setup çıkar mı? Çıkıyormuş, en alta ekliyorum - yanlış biliyormuşum :)
Siz en iyisi "toshiba m70 bios update nasıl yapılır?" şeklinde bir arama yapın, bu aramayı ingilizce olarakta deneyebilirsiniz. Orada kullanıcı yorumlarına ve destek bilgisine bakın. Bios u update etmekle pc canavar gibi olmaz da, hani olacaksa da eski pc yi kobay olarak kullanıp canavar gibi yapmak lazım - kullandığımızı değil :)
"
Notebook PC BIOS update:
Prior to upgrading the BIOS please ensure the following:
Notebook is undocked.
Notebook is connected to the mains.
Notebook must be in boot mode and not resume mode.
Remove any PC Cards.
For the current range of Notebooks Toshiba offers two different BIOS update procedures.
Windows based update: BIOS is updated from within Windows.
Traditional update: BIOS is updated using a diskette or CD-ROM when booting.
We recommend to update the BIOS from within Windows.
--------------------------------------------------------------------------------
1. Windows based BIOS update:
Extract the zip file containing the BIOS upgrade to a temporary folder.
Make sure that all open files are saved and all applications are closed.
Execute the extracted *.exe file in the temporary folder. Follow the instructions on the screen.
The BIOS update will be done automatically.
After a few minutes the Notebook will restart automatically.
"
http://eu.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/faq.jsp?service=EU&FID=TRO0000000b07
siyahmartı
28-08-2008, 13:18
Sn ayyan zahmet verdim, teşekkür ederim. toshiba m70 bios update diye aratıp oradan bakayım. Zaten öyle ahım şahım bir değişiklik olmayacaksa gerek te yok.
selam ile.
M70'in bios güncellemesinin sadece Vista yüklü notebook'larla uyumlu olduğu söyleniyor,
sizdeki model ile karşılaştırabilirsiniz. M serisinde 2 model bulunuyor.
http://eu.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/download_bios.jsp?service=EU adresinde bios detayları var.
http://eu.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/faq.jsp?z=234&service=EU&from=faq_selection&CFID=BIOS&FID=TRO0000000b07
adresinde de yükleme detayları var. Toshiba forumlarında elektrik sorunları yüzünden bios'larını bozan epeyce
bir kullanıcı var.
http://img257.imageshack.us/img257/821/snap188kf9.jpg (http://imageshack.us)
siyahmartı
28-08-2008, 13:56
Öncelikle bios güncellemesinin neden dolayı verildiğine bakın.
Bazı durumlarda ufak tefek düzeltmelerden dolayı yayınlandığı olabiliyor.
Ama tam tersi olup, örneğin yüksek kapasiteli disk kullanımına izin
verecek bir bios ise güncelleme yapmak mantıklı olabilir.
Güncelleme yapmak zor değildir, sadece uygun adımlarla gittiğinizde
kısa sürede bitmiş olur. Tersi durumlar da olabilir. Çok ender olmakla
beraber elektrik kesilmeleri, istem dışı güncelleme hatalarında bir
teknik servise gitmeniz gerekebilir.
Hepsi bir yana verilen yeni güncellemenin gerçekten sizin kullandığınız
modele mi ait bunu da iyi belirlemeniz gerekiyor. Belki Toshiba bu
güncellemeyi amerika'daki ürünleri için çıkartmış olabilir. Bunların iyi
belirlenmesi hata yapılmasını engelleyecektir. Bunun dışında eğer
yedekleme imkanı veriyorsa makina'daki mevcut bios yedeklenebilir,
yoksa da üreticinin sitesinden sizdeki sürüm bir kopya olarak acil
durumlar için saklanabilir. Son olarak ekstra bir özellik sağlamıyorsa
bu güncellemeyi yapmayın. Kolay gelsin...
sn Erasure mesajınızı görmemişim, :) teşekkür ederim.......... şimdi bir siteden baktım windows üzerinden setup dosyasını açın kurun, bilgisayar kendini restart yapacak hepsi o kadar diyor.
Toshibanın sürücü arama sayfasında zaten hataya yer bırakmıyor diye düşünüyorum........................... bilgisayarın model numarasını bile giriyorsunuz.zaten tarama sonucunda tek bir bios sürümü geldi.
şöyle arattım
Ürün türü..................dizüstü bilgisaya
Aile..........................satellite
Ürün serisi.................Satellite M
Model.......................Satellite M70
Short Model No...........PSM70E (Bunu pcnin altından okuyup yazdım, daha doğrusu tek seçenek var burada o da bire bir tutuyor. Benim makine M70 215 diye geçiyor, piyasada pek bulunmayan bir model)
İşletim sistemi............Windows XP
Sürücü türü...............BIOS Update
Ülke.........................Turkey
Dil............................Tümü
Bu şekilde arattım
şu sonuç çıktı;
1 sürücü bulundu
Son değiştirilme tarihi...........07/08/07
Tür...................................BIOS Update
Şirket...............................Toshiba
İşletim sistemi....................OS independent
Sürüm..............................1.50-WIN
Ülke................................World Wide
Diğer Bilgiler
FTP-URL calleula.asp?ID=56578
Son değiştirilme tarihi 08/07/07
Şirket Toshiba
Tür BIOS Update
Alt Tür windows-based
Boyut (Kb) 1533
Sürüm 1.50-WIN
Dil Universal
Ülke World Wide
Açıklama:
This Bios Update adds increased functionality to your system.
This Bios is NOT compatible for Notebooks with Windows Vista!!!
(BIOS is an acronym for Basic Input and Output System. This program is stored in a Read-Only Memory chip on the motherboard.
When the computer powers up, the BIOS is launched to perform various start-up functions.)
For detailed update information please refer to Toshiba BIOS-Update Information
Model Satellite Pro M70 (PSM75), Equium M70 (PSM78) , Satellite M70 (PSM71), Satellite Pro M70 (PSM76), Satellite M70 (PSM70), Equium M70 (PSM77)
İşletim sistemi OS independent
Diğer bir sitede ise windows üzerinden olabileceği yazıyor;
For the current range of Notebooks Toshiba offers two different BIOS update procedures.
Toshiba şu anki notebooklarında 2 değişik tipte BIOS güncelleme şekli önermektedir...
Windows based update: BIOS is updated from within Windows.
windows tabanlı güncelleştirme:BIOS güncelleştirmesi windows açıkken yapılır.
Traditional update: BIOS is updated using a diskette or CD-ROM when booting.
geleneksel güncelleştirme: BIOS disket ya da CD sürücü kullanılarak açılışta güncelleştirilir...
We recommend to update the BIOS from within Windows.
biz BIOSunuzu windows açıkken güncelleştirmenizi tavsiye ediyoruz...
1. Windows based BIOS update:
Windows tabanlı BIOS güncelleştirmesi:
Extract the zip file containing the BIOS upgrade to a temporary folder.
BIOS güncelleştirmesini içeren zipli dosyayı geçici bir klasörün içerisine unzip edin.
Make sure that all open files are saved and all applications are closed.
bütün çalışmalarınızın kaydedilip kapatıldığından emin olun.
Execute the extracted *.exe file in the temporary folder. Follow the instructions on the screen.
geçici dosyanın içerisinde bulunan *.exe uzantılı dosyayı çalıştırın ve ekranda gözüken komutları takip edin.
The BIOS update will be done automatically.
BIOS güncelleştimesi otomatik olarak yapılacaktır.
After a few minutes the Notebook will restart automatically.
birkaç dakika sonra bilgisayarınız otomatik olarak yeniden başlayacaktır.
Sn Erasure yani windows xp üzerinden güncelleme yapılabilir gibi gözüküyor. Güncelleme den sonra tekrar bios ayarlarını kendimiz mi ayarlamamız gerekiyor yoksa otomatik mi ayarlanıyor. Bios ayarlarını da hiç bilmiyorum en iyisi bir köşeye mevcut ayarları kaydetmek.
Sn Erasure ve sn ayyan Yardımlarınız için çok teşekkürler...............
siyahmartı
28-08-2008, 14:03
Sn Erasure "This Bios is NOT compatible for Notebooks with Windows Vista!!!" deniyor. Yani "NOT compatible" demiş vista yüklü olanlarla uyumlu değil demiş ben de XP yüklü.
Sn Erasure "This Bios is NOT compatible for Notebooks with Windows Vista!!!" deniyor. Yani "NOT compatible" demiş vista yüklü olanlarla uyumlu değil demiş ben de XP yüklü.
Doğrudur; 2 sürüm var, işaretlemiştim ama mesajı hatalı yazmışım.
Vista uyumlu modeller ve diğer modeller diye ayırmışlar. XP kullandığınıza
göre diğerini yükleyebilirsiniz.
Bios güncellemesi sonrasında disk ve cd-dvd sürücü gibi ana parçaların
otomatik tanınması gerekiyor. Ancak tersi olsa bile bios içerisinden
kendiniz birkaç saniye içinde ayarlarsınız. Belki saat sıfırlanabilir ve
boot order yani hangi cihazın ilk önce devreye gireceği yeniden
ayarlanabilir.
Ama herşey bir yana bu bios'un neleri güncellediğini göremedim.
Bios'u biraz önce indirdim ve windows üzerinden güncelleneceğini
gördüm, son karar size ait olmakla beraber eğer güncelleyecekseniz
notebook ya full şarjlı olsun ya da elektriğe bağlı bir şekilde güncelleyin.
Bunun yanısıra bios programı dışında çalışan bütün programları
kapatın, ram'i işgal edecek program kalmasın. Kolay gelsin...
siyahmartı
28-08-2008, 15:25
Doğrudur; 2 sürüm var, işaretlemiştim ama mesajı hatalı yazmışım.
Vista uyumlu modeller ve diğer modeller diye ayırmışlar. XP kullandığınıza
göre diğerini yükleyebilirsiniz.
Bios güncellemesi sonrasında disk ve cd-dvd sürücü gibi ana parçaların
otomatik tanınması gerekiyor. Ancak tersi olsa bile bios içerisinden
kendiniz birkaç saniye içinde ayarlarsınız. Belki saat sıfırlanabilir ve
boot order yani hangi cihazın ilk önce devreye gireceği yeniden
ayarlanabilir.
Ama herşey bir yana bu bios'un neleri güncellediğini göremedim.
Bios'u biraz önce indirdim ve windows üzerinden güncelleneceğini
gördüm, son karar size ait olmakla beraber eğer güncelleyecekseniz
notebook ya full şarjlı olsun ya da elektriğe bağlı bir şekilde güncelleyin.
Bunun yanısıra bios programı dışında çalışan bütün programları
kapatın, ram'i işgal edecek program kalmasın. Kolay gelsin...
sn Erasure...................Bir süre aranızda olamazsam anlayın ki makina kayışı kopartmış demektir.:)
Açıklama kısmında şöyle yazıyor:
This Bios Update adds increased functionality to your system.
Bu bios güncellemesi sistemine işlevsel verimlilik katar. demiş başka elle tutulur ayrıntılı bir açıklama yok........... fazla bir işlevi olmasa da yine de tecrübe tecrübedir...........
Belirttiğiniz diğer hususlara dikkat edeceğim.............
Yardımlarınız çok makbule geçti, teşekkürler sn Erasure.....................
Saygılarımla..........
Kaspersky'nin Türkiye sitesinde online virüs tarama aracı koymuşlar. Yalnız sadece virüsleri tarayıp buluyor - silmiyormuş.
Denemek için: http://www.kaspersky.com.tr/virusscanner.htm
siyahmartı
28-08-2008, 18:41
Güncelleme(bios) çok basitmiş, hiç bir şey yapmıyorsunuz.................... sadece notebook'unuz için uygun sürümü (toshibalar için geçerli) toshibanın driver sayfasından doğru bilgileri girerek bulup indirdikten sonra xp üzerinden setup.exe yi tıklıyorsunuz. hiç bir tuşa basmıyorsunuz.19 adet güncelleme yapıp pcyi otomatik kapatıyor................. 1 dakikada işlem tamam......Yalnız ne gibi faydaları olacak henüz bilmiyorum, farkına vardıkça yazarım.........toshiba notebook'u olanların bilgisine............
Klasik not: güncelle güncelleme tavsiyesi değildir, sonradan pc nizde oluşacak zararlardan mesul değilim...........:oley:
siyahmartı
28-08-2008, 18:48
Sanki hızlandı gibi bilgisayar............yoksa bana mı öyle geliyor.............:D
arkadaşlar datron marka free dos bir laptop aldım. Fakat xp yi yükleyemiyorum.Sizce ne yapabilirim?
arkadaşlar datron marka free dos bir laptop aldım. Fakat xp yi yükleyemiyorum.Sizce ne yapabilirim?
Yüklersin, o kadar zor değildir. Disk sistemi şu anda FAT32 olmalı, eğer
bunun üzerine yüklenmede sorun çıkıyorsa. Disk bölümünü NTFS'e çevirerek
yüklemeyi tekrar deneyebilirsin. Elinde XP CD'si varsa, yükleme aşaması
sırasında bölümü silerek yeniden oluşturup adım adım kurulumu tamamlarsınız.
Aynı diskte iki işletim sistemi sorun yaratır. Zaten Fat32 ile windows xp
kullanmak mümkün olmakla beraber, NTFS sistemde çalışması daha stabildir.
Kolay gelsin....
Sistemin özelliklerini veya nette olan satın aldığınız sayfadaki özellikleri göndermeniz mümkün mü acaba? Gerçi sn Erasure bir üstteki mesajda olası çözüm yöntemini açıklamış, bazen harddiskten dolayı kurmak mümkün olmuyor da - onun için soruyorum..
sn erasure açıklamanız için teşekkür ediyorum.
Masa üstü bilgisayara format atmasını biliyorum.Fakat bu laptop free dos ilk kez yapmaya çalışıyorum. XP cd sini takıp çalıştırdığımda kur dosyaları yüklüyor diye yükleme başlıyor. Sonra da tamamlandıktan sonra da bir sorun algılandı ve bilgisayarınızın zarar görmesini önlemek için windows kapatıldı diyor.Sorun burada.
Bios vers. Q3c32
kbc vers. Pq3b91
intel core duo t5450 1666 mhz
l2 cache ram 2048 KB
t. Memory 1024
sn erasure açıklamanız için teşekkür ediyorum.
Masa üstü bilgisayara format atmasını biliyorum.Fakat bu laptop free dos ilk kez yapmaya çalışıyorum. XP cd sini takıp çalıştırdığımda kur dosyaları yüklüyor diye yükleme başlıyor. Sonra da tamamlandıktan sonra da bir sorun algılandı ve bilgisayarınızın zarar görmesini önlemek için windows kapatıldı diyor.Sorun burada.
Disk sistemini değiştirmeden mevcut diskin üzerine yükleme yapıyordur.
Kurulum aşamasında size xp'nin nereye yükleneceğini sorduğu aşamada
bunu C olarak seçmeli ve "diski olduğu gibi" bırak seçeneği yerine NTFS'e
çevrilerek yüklenmesi sağlanmalıdır. Eski işletim sistemi üzerine yüklendiğinden
bu tip hatalar vermesi normaldir.
O değilde bu adamlar neden notebook'ların yanında böyle garip işletim
sistemi verirler anlamıyorum. En azından Vista'nın home vs gibi ekonomik
sürümleri var, onlardan birisini vermiş olsalar insanlar bunu yeniden
yüklemek için uğraşmazlar, eziyetten başka birşey değil. Populer bir
işletim sistemi yerine olmadık sürümlerle notebook satıyorlar...
aşağıda bu adımı gösterdim, burayı geçmezseniz sorun olmayacaktır.
http://i47.photobucket.com/albums/f155/Domatizci/8.jpg
Bios vers. Q3c32
kbc vers. Pq3b91
intel core duo t5450 1666 mhz
l2 cache ram 2048 KB
t. Memory 1024
...
O değilde bu adamlar neden notebook'ların yanında böyle garip işletim
sistemi verirler anlamıyorum. En azından Vista'nın home vs gibi ekonomik
sürümleri var, onlardan birisini vermiş olsalar insanlar bunu yeniden
yüklemek için uğraşmazlar, eziyetten başka birşey değil. Populer bir
işletim sistemi yerine olmadık sürümlerle notebook satıyorlar...
...
Gold bilgisayar ve hepsiburada.com dan baktım, gold vista starter veriyor - hepsiburada freedos veriyor. Hepsiburada.com dan kaynaklı herhalde. Vista starter verseler ne var ki?
"Acaba harddiskin boyutu küçükte ondan mı olmuyor" demiştim, o da 160 gb.
aşağıda bu adımı gösterdim, burayı geçmezseniz sorun olmayacaktır.
http://i47.photobucket.com/albums/f155/Domatizci/8.jpg
maalesef bu adıma gelmeden hata mesajı veriyor.
maalesef bu adıma gelmeden hata mesajı veriyor.
Öncelikle başka bir forumdan buldum, freedos sisteme sp siz windows yüklemeye kalkmış - hata vermiş. Daha sonra SP2 li cd ile yükleme yaptığında sorun giderilmiş. Sn Erasure bu işleri daha iyi bilir gerçi:
FreeDos işletim sistemi
--------------------------------------------------------------------------------
Selamlar
Freedos sistemli bir laptop (Dell Inspiron1300) aldım. Lisanslı Win 98 disketim vardı ve onu yüklemeye karar verdim. Ancak mavi ekranda aşağıdaki hatayı aldım:
STOP: 0x0000007E (0xc0000005, 0xF85480BF, 0xF8994208, 0xF8993f08)
pci.sys - adress f85480bf base at f8541000, datestamp 3b7d855c
sebebi ne olabilir? Anakart veya Ram lardamı problem var acaba? Ve ne yapmam gerekli?
Bu Konuda bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.
(Bu hatayı XP CD sinde de veriyor.)
BİLGİ : Win XP SP 2 ile yükleme yapınca sorun düzeldi.
Bu arada sanırım aynı modeldi, kardeşimin laptop a bende xp kurdum - cd de SP2 yüklüydü galiba. Sadece pc bana gelmeden önce arkadaş windows kurmuş, onun yerine ben yeniden kurmuştum- sorun olmamıştı.
Öncelikle başka bir forumdan buldum, freedos sisteme sp siz windows yüklemeye kalkmış - hata vermiş. Daha sonra SP2 li cd ile yükleme yaptığında sorun giderilmiş. Sn Erasure bu işleri daha iyi bilir gerçi Bu arada sanırım aynı modeldi, kardeşimin laptop a bende xp kurdum - cd de SP2 yüklüydü galiba. Sadece pc bana gelmeden önce arkadaş windows kurmuş, onun yerine ben yeniden kurmuştum- sorun olmamıştı.
Bu da güzel bir ayrıntı, Sn.Khanjar'daki sürümün detayını bilmiyorum ama
böyle bir sorundan dolayı da sıkıntı yaratıyor olabilir. Böyle bir durum
varsa en iyi hareket benim blog kısmında servis paketinin yükleme adımları
uygulanarak eski sürüme sp3 entegrasyonu yapılarak kurulum baştan
tekrarlanabilir.
İngilizce SP3 http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=2fcde6ce-b5fb-4488-8c50-fe22559d164e&DisplayLang=en adresindeki linkten alınabilir.
545MB kadardır....
Türkçe SP3 ise http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=tr&FamilyID=2fcde6ce-b5fb-4488-8c50-fe22559d164e adresinde
o da 366MB kadardır.
direkt link Türkçe sürüm için...
http://www.microsoft.com/downloads/info.aspx?na=90&p=&SrcDisplayLang=tr&SrcCategoryId=&SrcFamilyId=2fcde6ce-b5fb-4488-8c50-fe22559d164e&u=http%3a%2f%2fdownload.microsoft.com%2fdownload%2 f9%2fc%2fb%2f9cb860ee-5fe7-42c7-9487-9cbb85a6edba%2fxpsp3_5512.080413-2113_tr_x86fre_spcd.iso
ingilizce için direkt link...
http://www.microsoft.com/downloads/info.aspx?na=90&p=&SrcDisplayLang=en&SrcCategoryId=&SrcFamilyId=5b33b5a8-5e76-401f-be08-1e1555d4f3d4&u=http%3a%2f%2fdownload.microsoft.com%2fdownload%2 fd%2f3%2f0%2fd30e32d8-418a-469d-b600-f32ce3edf42d%2fWindowsXP-KB936929-SP3-x86-ENU.exe
XP ye uygun ücretsiz FAX programı arıyorum. Teşekkürler
Çok önceler win 95-98'de kullanmıştım. Fax-modem Cd'sinin içinde gelen fax yazılımları vardı, öncelikle elinizdeki fax-modem'in driver cd'si varsa muhtemelen onun içinde ücretsiz bir program vardır.
Bunun yanında baktığım sitelerde "Win Fax pro" programını öneriyorlar. Bu programla ilgili farklı download linkleri buldum, bir göz atın isterseniz:
http://www.downtr.net/2007/07/26/symantec_winfax_pro_10.0.html
http://www.programsaati.com/Winfax_Pro-1746.html
http://www.softlookup.com/display.asp?id=9418
Deneme imkanım olmadığı için başka forumlarda önerilen programları ve download linklerini gönderiyorum:
Mighty Fax:
http://www.indirkardes.com/Program/MightyFax_(Windows_XP__2000).html
inndir.com dan: http://www.inndir.com/ara.php?ara=fax+program%FD
Çok önceler win 95-98'de kullanmıştım. Fax-modem Cd'sinin içinde gelen fax yazılımları vardı, öncelikle elinizdeki fax-modem'in driver cd'si varsa muhtemelen onun içinde ücretsiz bir program vardır.
Bunun yanında baktığım sitelerde "Win Fax pro" programını öneriyorlar. Bu programla ilgili farklı download linkleri buldum, bir göz atın isterseniz:
http://www.downtr.net/2007/07/26/symantec_winfax_pro_10.0.html
http://www.programsaati.com/Winfax_Pro-1746.html
http://www.softlookup.com/display.asp?id=9418
Deneme imkanım olmadığı için başka forumlarda önerilen programları ve download linklerini gönderiyorum:
Mighty Fax:
http://www.indirkardes.com/Program/MightyFax_(Windows_XP__2000).html
inndir.com dan: http://www.inndir.com/ara.php?ara=fax+program%FD
Zahmetinize teşekkürler. Bunları deneyeceğim.
Sn.Pinky, windows xp'nin içerisinde gelen bir fax programı zaten
mevcut, bunu windows birleşenleri içinden kurarak, çalıştırabilirsiniz.
Arabirimi belki sade gelebilir ama işinizi görecektir. Windows standart
kurulumunda bu kurulu gelmiyor, aşağıda bunun yerini gösterdim.
Bunun dışında Sn.Ayyan'ın verdiği programlar içinde WinFax Pro
en kullanışlı olanıdır. Ben de özellikle bunu önereceğim.
http://img254.imageshack.us/img254/8057/selectfaxsevices1ss6.jpg (http://imageshack.us)
http://www.microsoft.com/windowsxp/using/setup/learnmore/crawford_02october21.mspx
adresinde de ingilizce olarak kurulumu ve kullanımını detaylıca resimlerle anlatıyorlar...
Sn.Pinky, windows xp'nin içerisinde gelen bir fax programı zaten
mevcut, bunu windows birleşenleri içinden kurarak, çalıştırabilirsiniz.
Arabirimi belki sade gelebilir ama işinizi görecektir. Windows standart
kurulumunda bu kurulu gelmiyor, aşağıda bunun yerini gösterdim.
Bunun dışında Sn.Ayyan'ın verdiği programlar içinde WinFax Pro
en kullanışlı olanıdır. Ben de özellikle bunu önereceğim.
http://www.microsoft.com/windowsxp/using/setup/learnmore/crawford_02october21.mspx
adresinde de ingilizce olarak kurulumu ve kullanımını detaylıca resimlerle anlatıyorlar...
Teşekkürler sevgili Erasure deneyeceğim.
sn ustalar google Chrome hakkinda dusunceleriniz nedir ????
okkesyilmaz
06-09-2008, 01:50
Masaüstünde Bilgisayarım'a sağ tıklayıp "yönet"i işaretlediğimde sayfa açılmıyor ve "bu dosya, eylemi gerçekleştirmek için ilişkilendirilmiş bir programa sahip değil. Denetim masası klasör seçenekleri'nde bir ilişki oluşturun" diyor.
Eskiden gösteriyordu. artık göstermiyor. ama denetim masası sayfasından girebiliyorum.
sn ustalar google Chrome hakkinda dusunceleriniz nedir ????
Henüz işin başındalar, çok sade bir arabirimi var, bu da hızlı çalışmasını
sağlıyor. Yükleme sonrasında IE'den her türlü bilgiyi alarak güncelliyor.
Alıştığımızın tersine kullanım menüleri ve opsiyon vs sağ kısımda tasarlanmış.
En kötüsü henüz bununla çalışacak toolbar yok. Sadece kendisi ile
gelen ve ayarlanabilen bir arama motoru var. Beta'lıktan kurtulunca
ve destek görünce, donanımı zayıf makinalarda kullanılabilir diye
düşünüyorum. Hisse.net ise böyle görünüyor...
http://img145.imageshack.us/img145/2153/snap208mf1.jpg (http://imageshack.us)
Masaüstünde Bilgisayarım'a sağ tıklayıp "yönet"i işaretlediğimde sayfa açılmıyor ve "bu dosya, eylemi gerçekleştirmek için ilişkilendirilmiş bir programa sahip değil. Denetim masası klasör seçenekleri'nde bir ilişki oluşturun" diyor.
Eskiden gösteriyordu. artık göstermiyor. ama denetim masası sayfasından girebiliyorum.
Aşağıdakilerinin tamamını notepad içine aktarın, herhangi bir isimde kayıt
edin, sonrada bunun adını manage.reg olarak sonradan değiştirin ve
üzerine tıklayarak registry içerisine kaydın eklenmesini sağlayın.
Sistemi yeniden başlatın. Bu sorun SP güncellemeleri sonrasında sıkça
oluşmuş, bu şekilde çözüme ulaşmışlar.
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D}\shell\Manage]
@=hex(2):40,00,25,00,77,00,69,00,6e,00,64,00,69,00 ,72,00,25,00,5c,00,73,00,79,\
00,73,00,74,00,65,00,6d,00,33,00,32,00,5c,00,6d,00 ,79,00,63,00,6f,00,6d,00,\
70,00,75,00,74,00,2e,00,64,00,6c,00,6c,00,2c,00,2d ,00,34,00,30,00,30,00,00,\
00
"SuppressionPolicy"=dword:4000003c
[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D}\shell\Manage\command]
@=hex(2):25,00,77,00,69,00,6e,00,64,00,69,00,72,00 ,25,00,5c,00,73,00,79,00,73,\
00,74,00,65,00,6d,00,33,00,32,00,5c,00,6d,00,6d,00 ,63,00,2e,00,65,00,78,00,\
65,00,20,00,2f,00,73,00,20,00,25,00,77,00,69,00,6e ,00,64,00,69,00,72,00,25,\
00,5c,00,73,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,33,00 ,32,00,5c,00,63,00,6f,00,\
6d,00,70,00,6d,00,67,00,6d,00,74,00,2e,00,6d,00,73 ,00,63,00,00,00
slm arkadaslar
windows media player en son turkce surumunu nerden yukleye bilirim
tesekkurler
slm arkadaslar
windows media player en son turkce surumunu nerden yukleye bilirim
tesekkurler
http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/tr/player/download/download.aspx adresinden yükleyebilirsiniz.
Sürüm muhtemelen Türkçe'dir.
okkesyilmaz
07-09-2008, 00:14
Aşağıdakilerinin tamamını notepad içine aktarın, herhangi bir isimde kayıt
edin, sonrada bunun adını manage.reg olarak sonradan değiştirin ve
üzerine tıklayarak registry içerisine kaydın eklenmesini sağlayın.
Sistemi yeniden başlatın. Bu sorun SP güncellemeleri sonrasında sıkça
oluşmuş, bu şekilde çözüme ulaşmışlar.
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D}\shell\Manage]
@=hex(2):40,00,25,00,77,00,69,00,6e,00,64,00,69,00 ,72,00,25,00,5c,00,73,00,79,\
00,73,00,74,00,65,00,6d,00,33,00,32,00,5c,00,6d,00 ,79,00,63,00,6f,00,6d,00,\
70,00,75,00,74,00,2e,00,64,00,6c,00,6c,00,2c,00,2d ,00,34,00,30,00,30,00,00,\
00
"SuppressionPolicy"=dword:4000003c
[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D}\shell\Manage\command]
@=hex(2):25,00,77,00,69,00,6e,00,64,00,69,00,72,00 ,25,00,5c,00,73,00,79,00,73,\
00,74,00,65,00,6d,00,33,00,32,00,5c,00,6d,00,6d,00 ,63,00,2e,00,65,00,78,00,\
65,00,20,00,2f,00,73,00,20,00,25,00,77,00,69,00,6e ,00,64,00,69,00,72,00,25,\
00,5c,00,73,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,33,00 ,32,00,5c,00,63,00,6f,00,\
6d,00,70,00,6d,00,67,00,6d,00,74,00,2e,00,6d,00,73 ,00,63,00,00,00
Sorun düzeldi. teşekkür ederim.
Sorun düzeldi. teşekkür ederim.
Sorunun çözülmesine sevindim. Bu tip sorunlarda işletim sistemin
dili ve kullanılan servis paketini de belirseniz iyi olur. Kolay gelsin...
Size bugün karşılaştığım ve sorunu için çok uğraştığım bir programdan
kısa bilgiler vereceğim. Bu bölüm sıkça takip edildiğinden buraya yazmayı
uygun buldum.
Programın adı Smart Antivirus 2009, görünüşe göre antivirus programı
ve 2009 versiyonda olduğuna göre yüklemede sorun göremeyebilirsiniz.
Ama asıl sorun yükleyince başlıyor. Böylesine başa bela bir virus programı
görmedim. Programı bir arkadaşım yanlışlıkla yüklemiş ve sonrası tam bir
kabus, acil yardım olarak devreye ben girdim.
Gelelim ne halt yediğine; bu program aslında bir malware ve bilgisayara
sahte bir virus programı gibi yerleşiyor. Sonrasına Başlat tuşu, programlar,
denetim masası vs gibi ne kadar işe yarar tuş varsa hepsini devre dışı
bırakıyor ve hepsini menülerden kaldırıyor. Bir anda karşınıza bomboş windows
geliyor. Panik ise bundan sonra başlıyor, ctrl-alt-del iptal oluyor. Bilgisayar
ile ilgili işler duruyor, masaüstüne kendisine ait duvar kağıdını yerleştiriyor
ve masaüstünde ne kadar simge varsa hepsine de tıkladığızda kendi
sitesine giderek yeni zararlıları getiriyor.
Masaüstü yanında, sistem tray'a yerleşerek saati bozuyor ve saatin
yanında birde virus alert lafı veriyor. 1 dk'da bir ekrana virus uyarısı yapıyor.
Sistem 20-30 tane trojan olduğunu ve silmek için adımları takip etmenizi
istiyor. Kısacası başa gelebilecek en berbat durumların hepsini de yaşıyorsunuz.
İşin kötüsü sistemde Norton Antibot var, Eset Smart Security var ve Ad-aware
2008 var, ancak hiçbirisi de bunu temizleyemiyor.
İnterneti de kullanamıyorsunuz, çünkü IE'nin başlangıç sayfasını değiştirip
kendi sitesine gidiyor, yeni bir adreste tanımlatmıyor. Elinizi kolunu bağlıyor.
Aşağıda bir ekran görüntüsü var. Bunu kesinlikle yüklemiyor ve kullanmıyorsunuz.
Yoksa başınızın epey derde gireceğini garanti ederim.
http://img210.imageshack.us/img210/8408/smartantivirus200913c7bht8.jpg (http://imageshack.us)
Sakın virus programına inanıp, sisteminizi aramasını istemeyin, zira
internetiniz açıksa, yeni trojanları internetten alarak sisteminize indiriyor.
http://img205.imageshack.us/img205/946/smartantivirus2009warnigr7.jpg (http://imageshack.us)
Gelelim benim ne yaptığıma, hemen sistemi güvenli mod'da açarak virus
taraması yapmak istedim ama o da ne, güvenli kip'te açılan windows'un
menülerinin hiçbirisi gelmedi, bunun üzerine Ctrl-alt-del sonrasında
komut satırına ulaşarak oradan zorla Ad-aware'i çalıştırdım ve biraz temizlik
yaptı. Ama açılınca yine sorunun devam ediyordu. Yine güvenli mod'a
geçerek Autoruns ile açılış programlarını ve program files altını kontrol ettim.
Sonuçta birkaç garip program adını kaldırdım ama sorun devam etti.
Bunun üzerine kendi bilgisayarımdan işe yarar program aradım ve iyi bulduğum
programlar sınıfta kaldı, hiçbirisi işe yaramadı.
Sonunda Malwarebytes' Anti-Malware programına kadar gittim ve bununla
sistemdeki bu sahte antivirus programı nihayet temizleyebildim. Bu arada da
4 saat harcadığımı belirteyim.
Sorunsuz günler dilerken, ne indirdiğinize ve kullandığınıza çok dikkat edin...
aynı durum xp antivirus 2008 isimli bir programda da söz konusu..
programın kendisi bir virus.
hiç bir şey yaptırmıyor, bilgisayarı ele geçiriyor...
güvendiğim çoğu program çaresiz kalıyor. ben de bir antimalware yazılımı ile (Malwarebytes) ile hallettim ama tüm günüm gitti...
bu arada bu tür programlardan kurtarsanız bile, sisteminiz eskisi gibi olmuyor..
Size bugün karşılaştığım ve sorunu için çok uğraştığım bir programdan
kısa bilgiler vereceğim. Bu bölüm sıkça takip edildiğinden buraya yazmayı
uygun buldum.
Programın adı Smart Antivirus 2009, görünüşe göre antivirus programı
ve 2009 versiyonda olduğuna göre yüklemede sorun göremeyebilirsiniz.
Ama asıl sorun yükleyince başlıyor. Böylesine başa bela bir virus programı
görmedim. Programı bir arkadaşım yanlışlıkla yüklemiş ve sonrası tam bir
kabus, acil yardım olarak devreye ben girdim.
..
Sonunda Malwarebytes' Anti-Malware programına kadar gittim ve bununla
sistemdeki bu sahte antivirus programı nihayet temizleyebildim. Bu arada da
4 saat harcadığımı belirteyim.
Sorunsuz günler dilerken, ne indirdiğinize ve kullandığınıza çok dikkat edin...
Geçmiş olsun, elinize sağlık :)
F-prot'un bir zamanlar dos ta çalışan versiyonu vardı, böyle durumlarda dostan çalışan bir virüs programı iş görür mü acaba? Gerçi bu şey kendini boot a da atmıştır .. hmms..
aynı durum xp antivirus 2008 isimli bir programda da söz konusu..
programın kendisi bir virus.
hiç bir şey yaptırmıyor, bilgisayarı ele geçiriyor...
güvendiğim çoğu program çaresiz kalıyor. ben de bir antimalware yazılımı ile (Malwarebytes) ile hallettim ama tüm günüm gitti...
bu arada bu tür programlardan kurtarsanız bile, sisteminiz eskisi gibi olmuyor..
Benzer varyantlar olabilir, arayüzü değiştirip internette kurbanlara hazır
hale getirmişlerdir. Eski durumuna gelip gelmediğini yakında anlayacağız.
Bu kadar saat sonrasında fazla detaya inemeden oradan ayrıldım.
Böylesine zarar veren bir programa denk gelmemiştim. Menüleri olmayan
windows'u kullanmak çok sıkıntılı bir durum :yes: böyle sıkıntılı programları
arasıra buradan duyurarak üyeleri haberdar etmek lazım....
Geçmiş olsun, elinize sağlık :)
F-prot'un bir zamanlar dos ta çalışan versiyonu vardı, böyle durumlarda dostan çalışan bir virüs programı iş görür mü acaba? Gerçi bu şey kendini boot a da atmıştır .. hmms..
Virus programları işe yaramadı, zaten sistemde kurulu bir tane olmasına
rağmen bu yenisinin zararlı olmasını engelleyemedi. Portable virus programları da
birşey yapamadı. Toolkit'i güncellemek için yenilerine yer açmaya başladım.
Bu tip durumlar için CD'den çalışan işletim sistemi işe çok yarıyor.
Sorunsuz günler...
Merhaba sayın Erasure,
Metastock programı için Türkçe yama hazırlıyorum.Restorator programıyla birçok yerini hallettim.Ancak açamadığım bazı dosyaları var .dta uzantılı dosyaları açmam gerekiyor ancak onlara ulaşamıyorum.Hangi programla açabileceğim konusunda birşey söyleyebilirmisiniz.
Merhaba sayın Erasure,
Metastock programı için Türkçe yama hazırlıyorum.Restorator programıyla birçok yerini hallettim.Ancak açamadığım bazı dosyaları var .dta uzantılı dosyaları açmam gerekiyor ancak onlara ulaşamıyorum.Hangi programla açabileceğim konusunda birşey söyleyebilirmisiniz.
dta için biraz karıştırdım ve EZ-Forms Data File in Standard EZ-Forms Format diye karşıma birşeyler çıktı. EZ-Forms Data File in Standard EZ-Forms Format programları ile değiştirilebileceği söyleniyor. Metastock
elimde var biraz karıştırayım, sonuç alırsam bilgi veririm.
dosya uzantısını txt olarak değiştirip, notepad ile Mw90tips.dta dosyasını açtım.
sonuçta işe yaradı, ama diğer dosya içeriklerinde işe yarar mı bilmiyorum. Sonradan
uzantıyı tekrar değiştirmek gerekiyor...
http://img93.imageshack.us/img93/3890/snap219as1.jpg (http://imageshack.us)
Teşekkür ederim sayın Erasure,
Sizin açtığınız tip dosyasını açtım normal görünüyor herşey ama form dosyasını açınca içerisindeki karakterler bozuk.Ben o karakterleri görmek istiyorum.
Tips:
http://img123.imageshack.us/img123/7940/tipspr2.png (http://imageshack.us)
[/URL]
Form
[URL="http://imageshack.us"]http://img124.imageshack.us/img124/1964/formch4.png (http://g.imageshack.us/g.php?h=123&i=tipspr2.png)
2nci resmi ben de elde ettim, bu çözüm işe yaramaz, biraz araştırayım ama pek
ümidim yok, bunları herhangi bir programla yaparak paketlemişlerdir.
Sayın Erasure teşekkür ederim veridiğiniz bilgilerden faydalanarak WinHex isimli programa ulaştım ve dosyayı tam olarak açabildim.:super:
http://img70.imageshack.us/img70/1673/winhexxxxmo9.png (http://imageshack.us)
osmancig
10-09-2008, 22:29
Winrar kullanıyorum. Kullandığım dosyaları mynet teki dosya deposuna depolamak istiyorum. Ancak mynet ancak 10 mb lik bir dosyayı yedeklememe izin veriyor. Benim sıkıştırmam 80 - 100 mb ı bulabiliyor. Winrarda 10 ar mb lik dosyalar oluşturarak sıkıştırmak mümkün mü ? (dosyaları seçerek deney yapmak istemiyorum. otomatik yapmasını istiyorum)
aşağıdaki gibi yapabilirsin. 10 mb'ı, 10000 bytes olarak yazıp, OK ile otomatik
olarak kendisi 10'ar MB'lık dosyalar yapacaktır. 100 MB'lık dosya sıkıştırma seviyesi ve
dosya tipine göre kabaca 9-10 parça edecektir.
http://img183.imageshack.us/img183/5532/snap222sr5.jpg (http://imageshack.us)
Merhaba, hotmail adresime 4 defadır Almanca olarak sanırım msn destek hattı veya öyle bir yerden mail geliyor. Bu mail in ne olduğunu çözemedim, Almanca da bilmiyorum. Gerçi çevirdiğimde parola sıfırlama mail i gibi geliyor ama, ben böyle bir talepte bulunmadım. Hele hele almanca olarak hiç bulunmadım. Böyle birşeyin ne olduğunu veya hotmail yetkilileriyle iletişime geçip bundan nasıl kurtulabileceğim konusunda yardımcı olabilir misiniz?
Şimdiden teşekkür ederim, mail şöyle birşey:
> Hallo, xxx@hotmail.com,
>
> Sie haben kürzlich darum gebeten, das Kennwort für Ihre Windows Live ID per E-Mail zurückzusetzen. Befolgen Sie die nachstehenden Anweisungen, um Ihr Kennwort zurückzusetzen bzw. um Ihre Anfrage zum Zurücksetzen des Kennworts zu stornieren.
>
> KENNWORT ZURÜCKSETZEN
>
> 1. Markieren und kopieren Sie die folgende Internetadresse.
>
> https://accountservices.msn.com/?=..=B76lourJKZCtcgGpozpfwINiEsHv8JmJz2HG7JsqOfuIL OC5Dsv9KEEx6suvRuXy79VGXCc%3D&lc=1031&urlnum=0
>
> 2. Öffnen Sie einen Webbrowser, fügen Sie den Link in die Adressleiste ein, und drücken Sie die EINGABETASTE.
>
> WENN IHR KENNWORT NICHT ZURÜCKGESETZT WERDEN SOLL
>
> 1. Markieren und kopieren Sie die folgende Internetadresse.
>
> https://accountservices.msn.com/..=B76lourJKZCtcgGpozpfwINiEsHv8JmJz2HG7JsqOfuILOC 5Dsv9KEEx6suvRuXy79VGXCc%3D&lc=1031&urlnum=1
>
> 2. Öffnen Sie einen Webbrowser, fügen Sie den Link in die Adressleiste ein, und drücken Sie die EINGABETASTE.
>
> Vielen Dank!
>
> Windows Live ID-Kundensupport
>
> HINWEIS:
> Bitte antworten Sie nicht auf diese Nachricht. Diese E-Mail-Adresse wird nicht abgefragt. E-Mails an diese Adresse werden nicht beantwortet.
>
Not: Linkin bir kısmını ne olduğunu bilmediğim için sildim, aynı zamanda tıklamadım da..
Bu da ingilizcesi sanırım, ne demek istediğini anlamadım..:
Hello, x@hotmail.com, you recently asked to put the password back for their Windows Live ID by email. Obey the following instructions, in order to put back and/or cancellation around your inquiry for putting the password back your password. And you copy PASSWORD PUTTING 1st marking back the following Internet address. https://accountservices.msn.com/?..=B76lourJKZCtcgGpozpfwINiEsHv8JmJz2HG7JsqOfuILO C5Dsv9KEEx6suvRuXy79VGXCc%3D&lc=1031&urlnum=0 2nd opening you a Webbrowser, insert you the left into the address border, and press you the INPUT KEY. IF PUT back TARGET 1st marking and you do not copy YOUR PASSWORD the following Internet address. https://accountservices.msn.com/?..=B76lourJKZCtcgGpozpfwINiEsHv8JmJz2HG7JsqOfuILO C5Dsv9KEEx6suvRuXy79VGXCc%3D&lc=1031&urlnum=1 2nd opening you a Webbrowser, insert you the left into the address border, and press you the INPUT KEY. Thank you! Windows Live ID customer support REFERENCE: Please do not answer to this message. This email address is not queried. Emails to this address are not answered.
XP Protector 2009: Virüs tarayıcı tuzağı (http://www.chip.com.tr/konu/XP-Protector-2009-Virus-tarayici-tuzagi_8643.html)
http://www.chip.com.tr/images/content/20080911222606.png
Bir haritada gösterilen herhangi bir ili atıyorum 50 eşit parçaya bölebilecek bir program biliyor musunuz acaba? Böyle bir gereksinimim oldu, haritayla ilgili yeterli bilgim şu an için yok. Bilse bilse hisse.net ten bilirler dedimdi :)
Aşağıdaki siteye üye olmak istiyorum ancak uyarı çıkıyor.Nasıl yapacağımı anlamadım.İşin içinden çıkamadım.Yardımcı olabilirmisiniz.
http://www.ewef.net/register.php
Bir haritada gösterilen herhangi bir ili atıyorum 50 eşit parçaya bölebilecek bir program biliyor musunuz acaba? Böyle bir gereksinimim oldu, haritayla ilgili yeterli bilgim şu an için yok. Bilse bilse hisse.net ten bilirler dedimdi :)
Benden başka bilen yok herhalde :yes: gönder haritanı,
50 değil, 5000 parça yapayım. Tabii haritanın resim
formatlarında olduğunu düşünüyorum. İnternet üzerinde bir
kaynak ise ekran görüntülerini alarak önce birleştirmek
sonrada parçalara ayırmak gerekiyor.
Aşağıdaki siteye üye olmak istiyorum ancak uyarı çıkıyor.Nasıl yapacağımı anlamadım.İşin içinden çıkamadım.Yardımcı olabilirmisiniz.
http://www.ewef.net/register.php
üyelik kapatılmış....
http://img161.imageshack.us/img161/5497/snap227gp7.jpg (http://imageshack.us)
Teşekkür ederim :) Siz olmasanız ne yapacağım benn?
Ya sorun şu, bir proje için örnek toplamam gerekiyor. Bulunduğum şehrin google map üzerinden haritasını buldum(Aslında bu harita elimde de var, büyük - küçük ..).
Bunu atıyorum 50 eşit parçaya bölüp ona göre çalışma alanı seçeceğim.
Yalnız size böldürürsem haritayı büyütmek istediğimde veya parça sayısı değiştiğinde biraz sorun çıkacak - size tekrardan eziyet edeceğim.
Programı filam varsa gönderseniz, size tekrar eziyet etmesem :)
Neyse, google map'ten haritayı düzenliim ben :)
elimde 2 tane Türkiye haritası var jpeg formatında biri 11.5 mb.. diğeri 7 mb.. işinize yararsa upload edeyim bir yere...
Teşekkür ederim sayın erasure aşağıdaki linkten bir programı sadece buradan buldum.Ondan üye olmak istemiştim:)
http://www.ewef.net/forumdisplay.php?f=13
Sn Erasure, harita .pdf formatında -> http://www.kutahyaozid.gov.tr/download/harita.pdf
Başka bir formatta isterseniz çevirebilirim, 60 parça - ve mümkünse nasıl yapacağız :) Size olan borcum çoğalıyor, ve sizden öğrenecek daha çook şeyim var.
Guneysu abi teşekkür ederimm saolasın
sn.güneysu'nun önerisi işine yarıyorsa, istediğini birazdan yaparım, ama bunun için program malesef yok. Yani tek başına sadece parçalama işini yapanı yok.
Resim, fotoğraf işlemesi yapan programlarda genelde oluyor, ama onlarında hepsinde
yine bulunmuyor. Son karar senin...
Sn Erasure, harita .pdf formatında -> http://www.kutahyaozid.gov.tr/download/harita.pdf
Başka bir formatta isterseniz çevirebilirim, 60 parça - ve mümkünse nasıl yapacağız :) Size olan borcum çoğalıyor, ve sizden öğrenecek daha çook şeyim var.
Guneysu abi teşekkür ederimm saolasın
harita yatayda 10 dikeyde 7 parça, toplamda 70 parça yapıyor, böyle mi olsun yoksa 60'a küçülteyim mi?
sn.güneysu'nun önerisi işine yarıyorsa, istediğini birazdan yaparım, ama bunun için program malesef yok. Yani tek başına sadece parçalama işini yapanı yok.
Resim, fotoğraf işlemesi yapan programlarda genelde oluyor, ama onlarında hepsinde
yine bulunmuyor. Son karar senin...
Zahmet olmazsa, ve vaktiniz varsa.. http://www.kutahyaozid.gov.tr/download/harita.pdf harita burada var.
Eğer aşırı yorucu bir işse, ve vaktiniz yoksa boşverin gitsin. Müsait bir zamanda tekrar bakarız, teşekkür ederim çok saolunn
harita yatayda 10 dikeyde 7 parça, toplamda 70 parça yapıyor, böyle mi olsun yoksa 60'a küçülteyim mi?
Siz bilirsiniz, nasıl uygun olursa.. 70'te işime yarar, onun için farketmez yani
http://rapidshare.com/files/145540009/images.rar.html adresine 70 parça olarak gönderdim, sorun olursa başka bir yere veya email adresine gönderebilirim.
Kolay gelsin...
http://rapidshare.com/files/145540009/images.rar.html adresine 70 parça olarak gönderdim, sorun olursa başka bir yere veya email adresine gönderebilirim.
Kolay gelsin...
İşlem tamamdır, çok çok saolunn elinize sağlık - teşekkür ederim
İşlem tamamdır, çok çok saolunn elinize sağlık - teşekkür ederim
birşey değil, iyi kullanımlar...
bu arada haritanın ebadı küçük geliyorsa ve bunu büyültmeyi düşünüyorsan,
bir kenarı 19mt olacak şekilde büyültebiliriz...
birşey değil, iyi kullanımlar...
bu arada haritanın ebadı küçük geliyorsa ve bunu büyültmeyi düşünüyorsan,
bir kenarı 19mt olacak şekilde büyültebiliriz...
Esasında fena durmuyor, benim işime yarayacak şekilde. Gerçi ileride ne olacağını bilmek zor, müsait olduğunuz bir zamanda o haliyle de gönderirseniz hoş olur. İlginize ayrıca teşekkür ederimm
Esasında fena durmuyor, benim işime yarayacak şekilde. Gerçi ileride ne olacağını bilmek zor, müsait olduğunuz bir zamanda o haliyle de gönderirseniz hoş olur. İlginize ayrıca teşekkür ederimm
Excell'de ctrl ile birlikte fare topunu ileri geri hareket ettirdiğimde "büyültme" sorunum çözüldü. Teşekkür ettim :he:
Arkadaşlar pc'de büyük ihtamelle virüs kaynaklı ntldr eksik diye bir dosya ismi ile daha windows başlamadan açılmıyordu. İnternetten windows cd si ile cdden bu dosya tekrar windowsa kopyalanıp yapıldığına dair yazılar vardı, denedim olmadı.
Arkadaşımın verdiği bir program ile sorunu çözdüm. ERD (ebd) commender sanki yeni bir işletim sistemi gibi bilgisayarı açıyor ve bütün diskleri görüyor. Buradan dosyayı kopyalayıp sorunu çözüyorsunuz. Tabii networku ve usbleri tanıyıp işi kolaylaştırıyor...
Belki sıkışan birine yarar diye yazdım..
İnternet artık hayatın her alanında kullanılır oldu. Bununla birlikte sitelere giriş yaparken kullandığımız şifreler de hayatımızın bir parçası oldu. İşte İnternet kullanıcılarının en sık kullandığı 10 parola...
10. 'thomas' (0.99‰)
9. 'arsenal' (1.11‰)
8. 'monkey' (1.33‰)
7. 'charlie' (1.39‰)
6. 'qwerty' (1.41‰)
5. '123456' (1.63‰)
4. 'letmein' (1.76‰)
3. 'liverpool' (1.82‰)
2. 'password' (3.780‰)
1. '123' (3.784‰)
Merhaba sol tıklama çalışmıyor pc de.Sağ tıklayıp aç diyerek kullanıyorum.Çözüm önerilerinizi bekliyorum.
Bear_Bull
19-09-2008, 13:26
Merhaba sol tıklama çalışmıyor pc de.Sağ tıklayıp aç diyerek kullanıyorum.Çözüm önerilerinizi bekliyorum.
normal olarak bilgisayarı kapatıp açınca düzelmesi lazım.
olmadı shift ve ctrl tuşlarını birkaçkez sertçe tıklayın.
eğer yine olmuyorsa virüslerin azizliğine uğramış olabilirsiniz.
normal olarak bilgisayarı kapatıp açınca düzelmesi lazım.
olmadı shift ve ctrl tuşlarını birkaçkez sertçe tıklayın.
eğer yine olmuyorsa virüslerin azizliğine uğramış olabilirsiniz.
Teşekkür ederim sayın Bear_Bull dediklerinizi yaptım ancak sorun devam ediyor.
Çözdüm sorunu ilginize teşekkür ederim.Tıklama hızı sondaymış onu ortaya getirince düzeldi:)
İnternetteki yeni tehditler
AA
İnternet üzerinden yayılan virüs dalgalarına
her geçen gün yenisi eklenirken, hackerler virüslerin yayılımı için sahte
antivirüs programları veya terörist Usame Bin Ladin’in isimlerini
kullanıyorlar.
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, kullanıcıların güvensizliğinden
faydalanarak onları dolandırmaya çalışan sahte antivirüs programlarının sayısı
günden güne artıyor. Bilgisayar kullanıcılarının internet arama motorlarında
hackerlere karşı en iyi antivirüs programını arama çabalarında, çok sayıda sahte
programlarla karşılaşabiliyor.
Rouge Security Software olarak tanımlanan yeni bir sahte antivirüs
dalgası da bilgisayarlara zarar vermeye başladı. Kendini güvende hissetmeyen
bilgisayar kullanıcıları, sahte antivirüs programını kurduklarında sürekli olarak
uyarı mesajları ile boğuşmak zorunda kalıyor.
Sistemin yüzlerce virüs tarafından işgale uğradığı ve bu zararlılardan
kurtulmak için kredi kartı ödemesi ile programın tam sürümünün satın alınması
gerektiği belirtiliyor.
Bu tip sahte programlar hem bilgisayara yeni spyware ilişkilendirilmesine
hem de kredi kartı bilgilerinin kötü amaçlı kişilerin ellerine geçmesine neden
oluyor.
Dünyaca ünlü bilişim devi Microsoft’un ismi kullanılarak, Microsoft
Antivirus 2009, Antispyware Pro XP, Windows AntiVirus 2008, MS Antivirus
AntivirusXP 2008, XP Protector 2009 veya Antivirus Security, bu tip sahte
antivirüslere örnek olarak gösterilebilir.
Uzmanlar, temel olarak üreticisi bilinmeyen, kimlik doğrulaması olmayan
tüm güvenlik yazılımlarından uzak durulması gerektiğini belirtiyorlar.
USAME BİN LADİN VİRÜSÜ
Avustralya’da başlayarak tüm dünyayı saran "Usame Bin Ladin virüsü" adı
verilen yeni virüs dalgası da Türkiye’deki internet kullanıcılarını tehdit etmeye
başladı.
Sohbet programı MSN veya e-posta aracılığıyla Usame Bin Ladin
fotoğrafları kullanılarak yayılan virüs, bilgisayar sisteminde çökme
yaratabiliyor.
Usame Bin Ladin’i asılmış gibi gösteren e-postalarla gelen ekler açıldığı
anda bilgisayarda virüsler yayılmaya başlayor.
"Usame Bin Ladin yakalandı" veya "Usame Bin Ladin asıldı" başlıklı
postalar konusunda internet kullanıcılarını uyaran uzmanlar, bu maillerin genelde
kişilerin kendi elektronik posta adres defterindeki kayıtlı adreslerden geldiğini
belirtiyorlar.
Bilgisayarın hard diskine zarar veren bu virüsün, bulaştığı
bilgisayardaki e-posta adres listesinden kendini postaladığı tahmin ediliyor.
http://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&Kategori=yasam&KategoriID=&ArticleID=994811&Date=23.09.2008&b=Virusu bile yakiyor
hersene antıvıruse para verecegınıze 2ncı el cısco fırewall alıp takın fıreware guncellemesı yapın devamlı bence uzun vadede daha ucuza daha guvenlı olacaksınız!
bıle bıle lades demzsenız tabıkı...
Cisco'nun hangi ürününü kullanıyorsun, belki ileride gerekebilir.
Model numarası vs bilgi verirsen iyi olur. 2nci, 3ncü el birilerine almak
ihtiyacı oluşabilir. İyi kullanımlar...
Cisco'nun hangi ürününü kullanıyorsun, belki ileride gerekebilir.
Model numarası vs bilgi verirsen iyi olur. 2nci, 3ncü el birilerine almak
ihtiyacı oluşabilir. İyi kullanımlar...
benım kullandıklarım kobı modellerı evımde ıse bırsey kullanmıyorum ısı bıldıgım ıcın :D kaspersky yeterlı gelıyor!
ama lısans parası devamlı odeyenler ıcın cısco asa 55XX ıhtıyaca gore almalarını tavsıye ederım! 5505 ev ıcın ıdeal
Güzelmiş, 5500 serilerini bir kenara not edelim, ama sanırım ev kullanıcıları
bundan uzaklaşacaktır. 5505'ün fiyatına biraz önce baktım ve sıfır 930$+KDV,
bu durumda 30$'lık virus paketlerine yöneleceklerdir. Biraz ufak ölçekli şirketlere
uyabilir...
bu durumda 30$'lık virus paketlerine yöneleceklerdir. Biraz ufak ölçekli şirketlere
uyabilir...
bunların 2ncı ellerı var asa dan oncekı fırewall larında... onlara yonelebılırler. tabıkı tercıh cısco dan yana!!!
bu arada bızım fırma asa 5505 unlımıted satıs fıyatı 880ytl+kdv kutusunda!
2ncı el bı oncekı nesıl fırewall ıcın 300ytl ye bulmak mumkun olacaktır! 300 ytl uzun vadede daha saglıklı bı korunma ve guvenlı surf anlamına gelecek! helekı ADSL paylasımı ıle para kazanıyorsa apartmanda aılelere bızım adsl guvenlı demesı her user ıcın anne baba nın ıstedıklerı sınırlamalar yapıyor olması super olacaktır :D
cevremde var bıkactane 2 mbps sınırsızı(arada extra menagment swıch var) daıre basına 20ytl den verıyor! her bırının perental ayarları farklı ama hepsının bant genıslıgı denetım altında :D bu yuzden bırının fılm yada muzık ındırmesı hattı mesgul etmıyor.
uyabilir...
bunların 2ncı ellerı var asa dan oncekı fırewall larında... onlara yonelebılırler. tabıkı tercıh cısco dan yana!!!
bu arada bızım fırma asa 5505 unlımıted satıs fıyatı 880ytl+kdv kutusunda!
2ncı el bı oncekı nesıl fırewall ıcın 300ytl ye bulmak mumkun olacaktır! 300 ytl uzun vadede daha saglıklı bı korunma ve guvenlı surf anlamına gelecek! helekı ADSL paylasımı ıle para kazanıyorsa apartmanda aılelere bızım adsl guvenlı demesı her user ıcın anne baba nın ıstedıklerı sınırlamalar yapıyor olması super olacaktır :D
cevremde var bıkactane 2 mbps sınırsızı(arada extra menagment swıch var) daıre basına 20ytl den verıyor! her bırının perental ayarları farklı ama hepsının bant genıslıgı denetım altında :D bu yuzden bırının fılm yada muzık ındırmesı hattı mesgul etmıyor.
reha kaya
24-09-2008, 22:46
Masa üstü PC'imde MSI marka P4M890/900M2 anakart mevcut. Onboard ekran kartını harici ekran kartı ile değiştirmek istiyorum. Sorunum şu; harici ekran kartı slot tipini PCI-Expressx16 olarak buldum. Yanlış bir ekran kartı almamak için, doğrulamanızı rica edeceğim. Şimdiden teşekkür ederim.
Masa üstü PC'imde MSI marka P4M890/900M2 anakart mevcut. Onboard ekran kartını harici ekran kartı ile değiştirmek istiyorum. Sorunum şu; harici ekran kartı slot tipini PCI-Expressx16 olarak buldum. Yanlış bir ekran kartı almamak için, doğrulamanızı rica edeceğim. Şimdiden teşekkür ederim.
Böyle bir anakart modeli olduğuna eminmisin, MSI böyle bir model üretmemiş,
bunu bir kenara bırakırsak X16 bir ekran kartını anakarta bağlayabilmeniz
için boş yuvanın olması gerekiyor. MSI'a baktım Via chipset P4M900 olarak
2 model var ve bunlarda da X16 yuva bulunuyor. 890 olarak P4M890M-L/IL
adında bir model var ama bunda da onboard VGA çıkış yok, yani direkt
ekran kartı bağlanmak zorunda...
Bu durumda elinizdeki modelin adını anakart üzerinden veya CPU-Z gibi
bir program veya varsa anakart kitapçığı, kutusu üzerinden öğrenebilirseniz
doğru bir yardım yapabilirim.
reha kaya
25-09-2008, 00:53
Sn. Erasure elimde anakartın kitapçığı var ve kapağında harfi harfine bunlar yazıyor. Casper bilgisayar ve o/b ekran kartlı slot boşta duruyor söküp baktım.
Anakart kitapçığının ikinci sayfasında ise
MSI
P4M890M2 / P4M900M2
Series
MS-7255 (v2.X) Mainboard
yazıyor ve VIA P4M890/900 Chipset Based chip kullanılmış.
Aşağıdaki sitede ise aynı karttan bahsedilmiş.
http://www.chip.com.tr/forum/MSI-P4M890900M2-ANAKART_t67728.html
Sn. Erasure elimde anakartın kitapçığı var ve kapağında harfi harfine bunlar yazıyor. Casper bilgisayar ve o/b ekran kartlı slot boşta duruyor söküp baktım.
Anakart kitapçığının ikinci sayfasında ise
MSI
P4M890M2 / P4M900M2
Series
MS-7255 (v2.X) Mainboard
yazıyor ve VIA P4M890/900 Chipset Based chip kullanılmış.
Aşağıdaki sitede ise aynı karttan bahsedilmiş.
http://www.chip.com.tr/forum/MSI-P4M890900M2-ANAKART_t67728.html
MS-7255 serisine baktım 4 model üretmişler ve bunlar
P4M890M-L/IL
P4M900M
P4M900M2-F
P4M900M2-L şeklinde,
Sizdeki modele benziyorlar. Verdiğiniz linkteki detaylara baktım, oradaki
kişi P4M900 modeline ait sayfayı oraya yapıştırmış. Diğer modellerin
özelliklerini de inceledim ve hepsinde de 1 adet X16 özelliklerine sahip
ekran kartı yuvasına sahip, bu durum da bir tane alarak kullanabileceksiniz.
Ancak bu işlere yabancıysanız ve daha önce yapmadıysanız mutlaka
anakartınızla beraber bir teknik servise gitmenizi önereceğim.
Ekran kartı takmak zor değildir, ancak ekran kartı seçimininde olası bir
hata yapmanızı engeller, yanlış kart seçimini satıcıya yüklersiniz, sorun
olduğunda satıcı bundan sorumlu olur.
Bunun haricinde önemli bir detay var. Ekran kartınızı seçerken eğer LCD
ekran ile kullanacaksanız DVI (digital) veya D-Sub (analog) bağlantılar
vardır. Eğer tüplü bir tane ekranınız varsa 1 tane D-Sub, 1 tane de DVI
olan modellerden seçebilirsiniz. İleride LCD aldığınızda DVI çıkışa sahip
bir model seçtiğinizde daha iyi sonuç alırsınız. Öte yanda 2 çıkışta DVI
olabilir ama bu durumda eski bağlantı şekli D-Sub için ara bir çevirici
almanız gerekecektir. Bütçenize göre bir seçim size kalıyor. Çok iyi ve
pahalı modellerin haricinde uygun fiyatlı birçok model bulabilirsiniz.
Seçiminizde başarılar...
Elde Hp marka bir monitör, bir de casper marka monitör var. Bunların ikisini birden hp marka bir kasayla aynı anda kullanabilir miyiz? Konu hakkında çok detaylı bilgim yok, yanlış birşey yapmakta istemiyorum - bilgi verebilirseniz memnun kalırım..
reha kaya
25-09-2008, 01:45
Sn. Erasure, çok yardımcı oldunuz. Slot yuvasından emin olduktan sonra ekran kartı takmak ve seçimi sorun değil,
SAPPHIRE ATI HD 3450 256MB/1024MB DDR2 (DirectX 10.1) PCI-E x16 EKRAN KARTI 11125-05-20R / 26R marka ucuz ekran kartlarından alıp TV çıkışı için kullanacağım. Tekrar çok teşekkürler. Saygılar.
Elde Hp marka bir monitör, bir de casper marka monitör var. Bunların ikisini birden hp marka bir kasayla aynı anda kullanabilir miyiz? Konu hakkında çok detaylı bilgim yok, yanlış birşey yapmakta istemiyorum - bilgi verebilirseniz memnun kalırım..
Doğru anladıysam 2 ekran'ı aynı bilgisayara bağlamak istiyorsun ve
bunun olup olmayacağını merak ediyorsun.
Öncelikle uygun bir ekran kartına ihtiyacın var. Eğer 2 ekranı da aynı
anda bağlayacak bir kartın varsa ikisini de bağlayabilirsin. Sonrasında
windows açıldığında ekran ayarlarında birkaç ayar yapman gerekiyor.
Hangi ekranın sol ve sağ kısımda olacağı belirtilmelidir. Ama en kötüsü
farklı tiplerdeki ekranların yanyana gelmesidir. Örneğin 24" geniş ekran
yanına 17" bir tane gelirse gözü yorar. Biri LCD, diğeri tüplü model ise
yine sıkıntı olur.
İkinci durum tazeleme frekansı ve çözünürlükte yaşanabilir. Bir ekran
1024x768'ken, diğeri 1900'lü değerlere çıkıyorsa sıkıntı yaşanacaktır.
Masaüstü tek kullanıldığında aynı çözünürlük olmalı, mouse sağ ekrandan
sol ekrana geçeceğinden ilk başlarda biraz garip gelebilir.
Zira saatin olduğu kısım sağ ekranda kalırken, başlat menüsü sol'daki
diğer ekranda kalır. Hadi kolay gelsin, heyecanlı saatler başlıyor :he:
Sn. Erasure, çok yardımcı oldunuz. Slot yuvasından emin olduktan sonra ekran kartı takmak ve seçimi sorun değil,
SAPPHIRE ATI HD 3450 256MB/1024MB DDR2 (DirectX 10.1) PCI-E x16 EKRAN KARTI 11125-05-20R / 26R marka ucuz ekran kartlarından alıp TV çıkışı için kullanacağım. Tekrar çok teşekkürler. Saygılar.
Ekran kartı seçiminiz işinizi rahatlıkla görecektir. CAD, video montajı vs
yapmıyorsanız sorunsuz kullanabilirsiniz. 512MB'ına biraz önce baktım,
özellikleri yeterince güzel, bu arada ufak bir bilgi vereyim, sitesindeki
özelliklerde cihaz için 300 watt ve üzeri bir güç kaynağını ihtiyacından
bahsediliyor. Eğer eski bir güç kaynağı kullanıyorsanız veya düşük
bir watt ise sıkıntı olabilir, bunu da incelemeniz yerinde olur...
İyi kullanımlar...
Doğru anladıysam 2 ekran'ı aynı bilgisayara bağlamak istiyorsun ve
bunun olup olmayacağını merak ediyorsun.
Öncelikle uygun bir ekran kartına ihtiyacın var. Eğer 2 ekranı da aynı
anda bağlayacak bir kartın varsa ikisini de bağlayabilirsin. Sonrasında
windows açıldığında ekran ayarlarında birkaç ayar yapman gerekiyor.
Hangi ekranın sol ve sağ kısımda olacağı belirtilmelidir. Ama en kötüsü
farklı tiplerdeki ekranların yanyana gelmesidir. Örneğin 24" geniş ekran
yanına 17" bir tane gelirse gözü yorar. Biri LCD, diğeri tüplü model ise
yine sıkıntı olur.
İkinci durum tazeleme frekansı ve çözünürlükte yaşanabilir. Bir ekran
1024x768'ken, diğeri 1900'lü değerlere çıkıyorsa sıkıntı yaşanacaktır.
Masaüstü tek kullanıldığında aynı çözünürlük olmalı, mouse sağ ekrandan
sol ekrana geçeceğinden ilk başlarda biraz garip gelebilir.
Zira saatin olduğu kısım sağ ekranda kalırken, başlat menüsü sol'daki
diğer ekranda kalır. Hadi kolay gelsin, heyecanlı saatler başlıyor :he:
Gidip ekran kartım destekliyor mu ona bakayım, teşekkür ederim :he:
Gidip ekran kartım destekliyor mu ona bakayım, teşekkür ederim :he:
Pc yi yenileme zamanı gelmiş anlaşılan, geforce fx 5200 - 128 mb. Sanırım bir apartla bu işi çözebilirim(Esasında pc nin arkasında ekran kartı girişine benzer bir yer daha var ama, anakartla alakalı olduğu - ve bu pc yi kendim toplamadığım için bulaşmamak en iyisi gibi görünüyor). Çook geç kalmışım çok :)
Pc yi yenileme zamanı gelmiş anlaşılan, geforce fx 5200 - 128 mb. Sanırım bir apartla bu işi çözebilirim(Esasında pc nin arkasında ekran kartı girişine benzer bir yer daha var ama, anakartla alakalı olduğu - ve bu pc yi kendim toplamadığım için bulaşmamak en iyisi gibi görünüyor). Çook geç kalmışım çok :)
bir tanede 84 ekran lcd al ekran olarak..(vestel) :D öyle 2 ekrana bakmak zor olur:cry::cry:
bir tanede 84 ekran lcd al ekran olarak..(vestel) :D öyle 2 ekrana bakmak zor olur:cry::cry:
Yok abi, onun güzelliği 2 ekran olması :he: Ekranlardan birinde film izlerken, diğerinde internete girip surf yapabilirim ;) Türkçesi özendim diyelim :D
Hem vestel mi, Allah korusun..
balıkadam
27-09-2008, 15:02
Bilgisayarıma yüklediğim fotoğraflar önceleri sorunsuz olarak açılıyordu. Sonra bazıları açılmamaya başladı. küçük boyutlarda normal olarak görünüyorlar ancak üzerine tıkladığımda Windows resim ve faks görüntüleyici de "çizim yapılamadı" yazısı çıkıyor. Başka programlarlada açmayı denedim ama malesf hiçbir program açmadı. Başka bilgisayarlarda da olmadı. Virüs bulaşmış olabilir mi. Bunun için bir program varmı. Lütfen yardım edin. Çok önemli fotoğraflarım var içlerinde.
Bilgisayarıma yüklediğim fotoğraflar önceleri sorunsuz olarak açılıyordu. Sonra bazıları açılmamaya başladı. küçük boyutlarda normal olarak görünüyorlar ancak üzerine tıkladığımda Windows resim ve faks görüntüleyici de "çizim yapılamadı" yazısı çıkıyor. Başka programlarlada açmayı denedim ama malesf hiçbir program açmadı. Başka bilgisayarlarda da olmadı. Virüs bulaşmış olabilir mi. Bunun için bir program varmı. Lütfen yardım edin. Çok önemli fotoğraflarım var içlerinde.
Merak edelecek birşey yok aslında, fotoğraflarınızı açan yada daha önce
seyrettiğiniz yazılım ile Windows'un resim-faks görüntüleyici yer değiştirmiş.
Fotoğraflarınızın uzantısı genel olarak Jpeg formatından olduğundan bu
uzantı eski programınız ile yer değiştirmiş. Büyük ihtimalle windows güncellemesi
otomatik olarak yapılmış ve diğer program devre dışı kalmıştır.
Bunlar için ACDSee gibi bir izleyici kullanıyorsanız, onun içinde hangi dosya
türlerini açmasının gerektiği bölümden düzeltebilirsiniz.
Böyle bir program yoksa, yeniden yüklemeniz durumunda da sorunuz
çözülür. Eğer bu program bilgisayarınızda yüklü ise resim üzerine sağ
tıkladığınızda Birlikte Aç seçeneği belirir. Bu seçenek ile bilgisayarınızda
daha önce kullandığınız programın adını listeden seçebilir veya harddiskiniz
içerisinde C:\Program Files altından resminizi açacak programı belirtebilirsiniz.
sağ tıklama, birlikte aç...
http://img100.imageshack.us/img100/8663/snap260qq1.jpg
uygun programın listeden seçilmesi.
http://img522.imageshack.us/img522/5930/snap261bb1.jpg
2nci durum ise fotoğrafların hiçbirisinin açılamaması durumudur, eğer böyle
bir aşama varsa, harddisk'inizin yüzeyinde bozulma başlamış demektir.
En kısa sürede diski bir başka makinaya bağlayarak ya da bilgisayardaki
2nci bir disk'e verilerin aktarılması sağlanmalıdır. Virusler ancak programların
çalışmasını engeller ve daha önceki programların işlemesini durdurur.
Güvenli mod'da full bir arama yaparak sisteminizi garantiye de alabilirsiniz.
Kolay gelsin...
Firefox kullanırken bastığım bir tuş sonucu hisse.net teki tüm yazılar küçüldü, daha önce kapat-aç yaptığımda eski haline geri geliyordu. Şu anda yanlışlıkla hangi tuşa bastığımı bulamadım - eski haline nasıl getirebileceğimi bilen var mı acaba :)
Edit: Sorunu çözdüm. Ctrl tuşu ile birlikte farenin ortasındaki yuvarlağı ileri geri döndürdüğümüzde sayfa büyüyüp küçülüyormuş.
Firefox kullanırken bastığım bir tuş sonucu hisse.net teki tüm yazılar küçüldü, daha önce kapat-aç yaptığımda eski haline geri geliyordu. Şu anda yanlışlıkla hangi tuşa bastığımı bulamadım - eski haline nasıl getirebileceğimi bilen var mı acaba :)
Edit: Sorunu çözdüm. Ctrl tuşu ile birlikte farenin ortasındaki yuvarlağı ileri geri döndürdüğümüzde sayfa büyüyüp küçülüyormuş.
Tüm sayfadaki yazılar ctrl ile birlikte artı(+) tuşuna basılarak büyütülüp, eksi(-) tuşuna basılarak da küçültülebilir.Bu özellik Int.explorer 7.0 da da var.
masa üstü bil. açılışta belgelerim klasörünü açıyor her seferinde.. nerden iptal edeceğim onu..
3 kullanıcı var..
2 admin 1 quest..
benim açılışımda gelmiyor.. diğer admin ve quest te geliyor..
sanırım derdimi anlattım..
masa üstü bil. açılışta belgelerim klasörünü açıyor her seferinde.. nerden iptal edeceğim onu..
3 kullanıcı var..
2 admin 1 quest..
benim açılışımda gelmiyor.. diğer admin ve quest te geliyor..
sanırım derdimi anlattım..
Derdin anlaşıldı :he:
1. Start –> Run –> Regedit
2. Aşağıdaki anahtarı arıyorsun
HKEY_ LOCAL_ MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
Bu resime ulaşacaksın, c:\windows\system32\userinit.exe yazısının
yanında mydocuments lafı vs ne varsa silerek sistemi yeniden
başlatıyorsun.
http://img409.imageshack.us/img409/5766/userinit9b068ns0.jpg (http://imageshack.us)
Kolay gelsin...
C:\WINDOWS\system32\userinit.exe,\WINDOWS\system32 \userinit.exe,\Windows\System32\explore.exe
yazıyor orda.. şu an o makinedeyim.. nereye kadar sileyim
3 kullanıcı var bilgisayarda
http://img258.imageshack.us/img258/2709/adsz1gl9.jpg (http://imageshack.us)
C:\WINDOWS\system32\userinit.exe,\WINDOWS\system32 \userinit.exe,\Windows\System32\explore.exe
yazıyor orda.. şu an o makinedeyim.. nereye kadar sileyim
3 kullanıcı var bilgisayarda
admin olarak hangi hesap açıksa sadece
C:\WINDOWS\system32\userinit.exe yazısı kalmalı, diğerleri silinmeli...
öyle yaptım kapatıp açıyorum tekrar.. gelemezsem anlaki bilgisayar çöktü :D:D
Aslında açılmayacak, bilgisayarına gizli format atma komutunu gönderdim :he::he::he:
Aslında açılmayacak, bilgisayarına gizli format atma komutunu gönderdim :he::he::he:
laptop var onla bağlandım :D:D geeetttii canım bilgisayar..:he::he::he:
teşekkürler Erasure arkadaşım.. ellerine sağlık.. hallettim sayende.. çıkmıyor artık 3 kullanıcıda da..
abi açılmazsa sen o pc yi bana gönder, ben açılamaz hale getireyim - sonsuza dek :D
abi açılmazsa sen o pc yi bana gönder, ben açılamaz hale getireyim - sonsuza dek :D
bu konuda sana güvenim -sonsuz- :D:D:D
laptop var onla bağlandım :D:D geeetttii canım bilgisayar..:he::he::he:
teşekkürler Erasure arkadaşım.. ellerine sağlık.. hallettim sayende.. çıkmıyor artık 3 kullanıcıda da..
Ehh hayırlı olsun, artık rahatça uyuyabilirsin :he:
Yarın aileler için dehşet bir program tanıtacağım ama çocuklar bunu hiç
sevmeyecek. Windows'ta ne kadar komut varsa hepsini kaldırıp,
zaman sınırı verebiliyorsunuz. Örneğin internet explorer'ı sadece pazar
günü saat 10-12 arası kullansın diyebiliyorsun ve başlat tuşuna kadar
hepsini yerinden kaldırabiliyorsunuz. Bu bilgisayardaki her kullanıcı için
ayrı ayrı tanımlanabiliyor, arkası yarın...
bilgisayarın sağ alt köşede açılışta çalışan programları nasıl kaldırırız.. her zaman çalışmalarını istemiyorum.. gerektiğinde çalıştırayım..
şimdi bir program kurdum yerleşti sağ alt köşeye açılışta tarama yapıyor spybot ben ara sıra tarattırırım ona..
yine erasure dostum sana iş düştü :D:D
bilgisayarın sağ alt köşede açılışta çalışan programları nasıl kaldırırız.. her zaman çalışmalarını istemiyorum.. gerektiğinde çalıştırayım..
şimdi bir program kurdum yerleşti sağ alt köşeye açılışta tarama yapıyor spybot ben ara sıra tarattırırım ona..
Başlat -> Çalıştır -> Msconfig -> Buradan başlangıç tabına geçiş yapın, başlangıçta açılmasını istemediğiniz programları kaldırın. Daha sonra pc yi yeniden başlatın, bunu admin hesabında yapmalısınız. Bunun program üzerinden ve regedit ten ayarı da vardır- program kısmını bilemem ama - regedit li kısımları çok fazla kurcalamıyorum ben :D
Başlat -> Çalıştır -> Msconfig -> Buradan başlangıç tabına geçiş yapın, başlangıçta açılmasını istemediğiniz programları kaldırın. Daha sonra pc yi yeniden başlatın, bunu admin hesabında yapmalısınız. Bunun program üzerinden ve regedit ten ayarı da vardır- program kısmını bilemem ama - regedit li kısımları çok fazla kurcalamıyorum ben :D
ayyan kardeşim.. eminsin dimi.. bilgisayarı çöpe atmayalım :D:D sabah erasuredende bir okey alalım garanti olsun :D
spybot uprage yapacam dedi.. yap dedim bende.. sonra sağ alt köşeye yerleştirdi kendini.. her açılışta çalışıyor devamlı orda.. :grrr::grrr:
ayyan kardeşim.. eminsin dimi.. bilgisayarı çöpe atmayalım :D:D sabah erasuredende bir okey alalım garanti olsun :D
spybot uprage yapacam dedi.. yap dedim bende.. sonra sağ alt köşeye yerleştirdi kendini.. her açılışta çalışıyor devamlı orda.. :grrr::grrr:
hıhı.. spybot yazanı kaldır, diğerlerine dokunma ama..
bunun yanında en kötü ihtimalle msconfig le çağırdığın kısım her açılışta tekrar gelir, tamam dediğinde düzeliyor gerçi..
hıhı.. spybot yazanı kaldır, diğerlerine dokunma ama..
bunun yanında en kötü ihtimalle msconfig le çağırdığın kısım her açılışta tekrar gelir, tamam dediğinde düzeliyor gerçi..
yemedi.. yada ben beceremedim.. yarın olmazsa erasure uzaktan yardımla halleder artık.. çok kahrımızı çekiyor idare edecek artık :D
abi bir de şuna bakta, biz yine de sv Erasure'u bekleyelim :)
bende ordan yaptım zaten.. kapattım açtım... karşıma spy yine gelddi ok dedim.. allow dedim köşeye yerleşti gene..
sende bir şey yokmuş yahu:D:D benim o kısım 2 kere dolmuş vaziyette..
kapattım masa üstünü ..laptoptayım..
frigeyi izleyeyim 3 bölüm indirmiştim..
torchwood diye bir dizi var.. ona başladım bu akşam daha 4 bölüm indi anca:( 26 bölüm yayınlanmış sanırım..
bende ordan yaptım zaten.. kapattım açtım... karşıma spy yine gelddi ok dedim.. allow dedim köşeye yerleşti gene..
sende bir şey yokmuş yahu:D:D benim o kısım 2 kere dolmuş vaziyette..
kapattım masa üstünü ..laptoptayım..
frigeyi izleyeyim 3 bölüm indirmiştim..
torchwood diye bir dizi var.. ona başladım bu akşam daha 4 bölüm indi anca:( 26 bölüm yayınlanmış sanırım..
Orayı boş tutuyorum ben. Doldurmaya kalkan program olursa temizliyorum.
Dizilerin bölüm sayısı artınca öyle seyredeyim diyorum, misal supernatural 3 sezon bitti, üstüne yeni çıkan 2 bölüm bitti.. Can sıkıntısından bekle dur :mad: Çok olunca daha zevkli oluyor :D
MAKİNİST
28-09-2008, 12:21
Arkadaşlar; Bilgisayarıma lisanslı powerdvd programı yükledim.Ancak hangi dvd yi taksam windows yukarıdaki hata uyarısını verip dvd yi açmıyor.fakat aynı dvd media player programı ile açılıyor..:cry: lütfen yardım...
AppName: powerdvd.exe Appver:4.0.0.1221 ModName: pwrdvdx.dll
ModVer:0.0.0.0 Offset: 0007 e6e6
Arkadaşlar; Bilgisayarıma lisanslı powerdvd programı yükledim.Ancak hangi dvd yi taksam windows yukarıdaki hata uyarısını verip dvd yi açmıyor.fakat aynı dvd media player programı ile açılıyor..:cry: lütfen yardım...
AppName: powerdvd.exe Appver:4.0.0.1221 ModName: pwrdvdx.dll
ModVer:0.0.0.0 Offset: 0007 e6e6
Biraz araştırdım, eski versiyon üzerine yükleme yapanlarda bu sorun
oluşmuş, buna karşılık sadece pwrdvdx.dll dosyasını yeniden internetten
alarak mevcutun üzerine yapıştırarak çözüme ulaşanlar var.
PowerDVD'yi güncelleyerek yine sorunu çözenler var. Birkaç kişi de
Directx'i güncelleyerek sorunu aşmışlar.
Eğer Vista kullanılıyorsa PowerDVD'nin admin hakları (Run as Administrator)
seçeneği ile açılması denenebilir. Powerdvd'nin exe dosyasına sağ tıklama
ile bu seçenek ortaya çıkararak, çalıştırılabilir. Birçok programın çalışması
bu şekilde sağlanıyor.
Öte yanda powerdvd şu anda 8nci sürümde, bilgilerinize göre 4ncü sürümü
kullanıyorsunuz, belki işletim sistemi ile uyumsuz olabilir ve bir yama
çıkartılmış olabilir. http://www.cyberlink.com/multi/download/patches_1_ENU.html
adresinden sizdeki sürüme göre yamayı da kurabilirsiniz. Eğer 4ncü sürümü
kullanıyorsanız program 2003 yılında piyasaya sürülmüş, yeni birçok
donanım ve codec'ten dolayı çalışmıyorda olabilir. Şimdilik aklıma
gelenler bunlar. Son bir öneri ile bitireyim, sitesinden 8nci sürümün
1 aylık denemesini indirip kullanmayı deneyin, sorunun onda da olup
olmadığına bakabilirsiniz. Eğer bu sürümde de sorun varsa, bu durumda
windows'taki bir sorunda buna sebep oluyordur. Bunu da bulmak zor,
kolay gelsin....
Kim ne derse desin..Forumun en güzel topiği burası..
Sevgili Erasure az kahrınızı çekmiyor valla.. :)
Teşekkür ederim, bilgim dahilinde cevapsız bırakmamaya çalışıyorum :)
bilmiyorsam bile sorunu çözmeden de rahat edemiyorum, iyi günler dilerim..
Aslında Sn.Ayyan'ın verdiği yöntemde işe yarar, her windows'un içerisinde de
olduğundan birkaç komut hareketiyle bunu engellersiniz. Ama size bir başka
program önereceğim, bu program ve diğerleri benim alet çantası sınıfında
her zaman işe yarıyor. Ancak burada göstereceğim bölümlerdeki kutuların
dışındakileri boşaltmayın, yoksa windows'u yeniden kurarsınız.
Özellikle de diğer sekmeleri inceleyin ama hiçbir yere dokunmayın. Ama
istiyorsanız, hani bunu boşaltırsam ne olur diye merak ediyorsanız,
yapabilirsiniz.
Programın adı Autoruns, ücretsiz ve http://download.sysinternals.com/Files/Autoruns.zip
adresinden alabilirsiniz. Çalıştırınca aşağıdaki ekran içerisinden LOGON
sekmesini bulursanız saat kenarında çalışan bütün programları görürsünüz.
Sonrada istediğinizi devre dışı bırakıp kullanabilirsiniz. Bu değişiklik sonrasında
bilgisayar yeniden başlatılmalıdır...
İlk kutu aslında dün önerdiğim, my documents klasörünün otomatik
açılmamasının yeridir, ama bu program karışık gelebilir diye önermedim.
Diğer sekmeleri kırmızı çerçevelerle gösterdim, buralardaki programlar
her bilgisayarda artabilir veya azalabilir. Kolay gelsin....
http://img517.imageshack.us/img517/613/snap265tr5.jpg (http://imageshack.us)
MAKİNİST
29-09-2008, 07:42
Valla sonuna kadar haklısın abi...Erasure kardeşimizin hakkı ödenmez...Allah razı olsun kendisinden...Bilgisayarla ilgili ne sorunumuz olsa koşuyor...Sağolsun,varolsun...
atmaca844
29-09-2008, 07:50
dostlarım altı aydan beridir yaşamış olduğum ve beni inim inleten bir sorunumu yazmak istiyorum:
pc'imdeki herşey bozularak küçüldü hemde herşey yazılar karakterler ikonlar v.s. hemde hepsi bazan bu düzeliyor bazanda böyle bozuluyor format attım bu sorun için ama yinede düzelmedi anti ve spy ile tarattım ama yine olmadı arkadaşlar ayarlarım ise tamamdır
sorunum kısaca bu idi başına böyle bir sorun veya bu konuda bir bilgisi olan arkadaşlarımın yardımını rica ediyorum saygılar çok teşekkür ederim.
dostlarım altı aydan beridir yaşamış olduğum ve beni inim inleten bir sorunumu yazmak istiyorum:
pc'imdeki herşey bozularak küçüldü hemde herşey yazılar karakterler ikonlar v.s. hemde hepsi bazan bu düzeliyor bazanda böyle bozuluyor format attım bu sorun için ama yinede düzelmedi anti ve spy ile tarattım ama yine olmadı arkadaşlar ayarlarım ise tamamdır
sorunum kısaca bu idi başına böyle bir sorun veya bu konuda bir bilgisi olan arkadaşlarımın yardımını rica ediyorum saygılar çok teşekkür ederim.
Kullandığınız veya seçtiğiniz bir theme bunu bozuyor olabilir.
Ya windows'u ilk orjinal temasına çevireceksiniz. Ya da
aşağıdaki gibi font vs'yi ayarlayacaksınız. Bazı
durumlar ekran kartlarına ait yazılımlar da ekran görüntüsü
üzerinde değişiklik yapabilir. Böyle bir kontrol yapabilirsiniz...
http://img519.imageshack.us/img519/4970/snap269el9.jpg (http://imageshack.us)
atmaca844
29-09-2008, 18:42
çok teşekkür ederim dostum bilgisayarımdaki ayarların hepsi dpi ide dahil buna hepsi normal ayarlarında
Kullandığınız veya seçtiğiniz bir theme bunu bozuyor olabilir.
Ya windows'u ilk orjinal temasına çevireceksiniz. Ya da
aşağıdaki gibi font vs'yi ayarlayacaksınız. Bazı
durumlar ekran kartlarına ait yazılımlar da ekran görüntüsü
üzerinde değişiklik yapabilir. Böyle bir kontrol yapabilirsiniz...
http://img519.imageshack.us/img519/4970/snap269el9.jpg (http://imageshack.us)
çok teşekkür ederim dostum bilgisayarımdaki ayarların hepsi dpi ide dahil buna hepsi normal ayarlarında
Bir ekran görüntüsü gönderebilirmisiniz, aklıma ilk anda gelen çözümü
önermiştim. Eğer DPI ayarları normal ise başka alternatif üretebiliriz...
atmaca844
29-09-2008, 18:51
okey dostum hazırlayıp göndereyim alakan için çok teşekkür
atmaca844
29-09-2008, 19:07
http://img230.imageshack.us/my.php?image=bozukdr2.jpg
dostum buradan bakabilirsin ama burada bakacak olursan bir sorun yokmuş gibi gelebilir sana ama öyle değil çünkü bu görüntü daha büyük idi daha önce daha net ve daha canlı idi ve daha düzgün idi şu anda ben 1024x768 ve 75hertz kullanıyorum 17 inç philips monitör kullanıyorum teşekkür ederim.
http://img230.imageshack.us/img230/412/bozukdr2.jpg
yukarıdaki link çalışmadı sanırım bunu denedim çalıştı saygılar
http://img230.imageshack.us/my.php?image=bozukdr2.jpg
dostum buradan bakabilirsin ama burada bakacak olursan bir sorun yokmuş gibi gelebilir sana ama öyle değil çünkü bu görüntü daha büyük idi daha önce daha net ve daha canlı idi ve daha düzgün idi şu anda ben 1024x768 ve 75hertz kullanıyorum 17 inç philips monitör kullanıyorum teşekkür ederim.
http://img230.imageshack.us/img230/412/bozukdr2.jpg
yukarıdaki link çalışmadı sanırım bunu denedim çalıştı saygılar
Görüntülere göre pek bir fark yok gibi ama belki Clear Type özelliği açık
olmayabilir. Tüplü ekranlarda bu özellik görüntüyü düzeltir, belki bunu
kapatmış olabilirsiniz. Aşağıda yerini gösterdim. Bunun altındaki karede de
windows içinde kullanılan bütün pencere, menü vs'lerin fontlarını ve
bunların büyüklüğünün ayarlanma şeklini belirttim. Bunların dışında önerebileceğim
bir detay yok. Umarım sorunu aşarsınız. Eğer sorun devam ediyorsa,
sıfır kuruluma giderek, yüklenen programlardan birisinin bu sorunu yapıp
yapmadığına bakılabilir. Kolay gelsin...
http://img219.imageshack.us/img219/7749/snap272uy6.jpg
http://img219.imageshack.us/img219/6100/snap273dt0.jpg
atmaca844
29-09-2008, 23:20
dostum yabancı dilim göstermiş olduğunu anlayamıyacak kadar çok zayıf kusura bakma ama sana şunu söyleyebilirim altını çizerek söylüyorum ki ben bu bilgisayara format attığımda atar atmaz hemen daha sıfırdan yani formattan hemen sonra dahi bilgisayar başladığında bu sorunu hemen verdi hemde başlar başlamaz sanırım bu dostum ayarlar konusunda sana baya bir açıklama olmuştur diye düşünüyorum
birde dostum şunu belirteyim ben bu bilgisayardan inanki bıktım gına geldi aslında sadece sorunu bu meseleden dolayı yaşamıyorum mesela en son yaşadığım sorunu söyleyeyim bir ay kadar önce format attığımdan beri dir kurmadığım programı az önce kurdum ama maalesef bir türlü çalıştıramadım hani bir tavla oyunu var bilirsin play 65 diye işte o dostum oysa ben formattan önce onu kurmuş ve uzun bir süre oynamıştım şimdi ise kurdum yeni başlattım ve çalışmadı ve şöyle bir hata verdi:
error with BACKGAMMON_GAME_LOBBY_DLG:İmage_wallpaper failed to open image:c:\users\aliateş\appdata\local\oyna65\resour ces\graphics\gamelobby\gl_gamelobby_wlp.jpg
evet dostum aynen böyle sağ alt köşedede tamam yazıyor sence neden olabilir çevirmeye çalıştım ama olmadı orada sanki grafik kartından bahseder gibi geldi bana nitekim şu yukarıdaki ikazı defalarca tamama bastıktan sonra tabi herseferinde başka bişi yazıyordu en sonunda eğer oynadı isen bilirsin dostum oyunun başlama penceresi çıktı ama sanki resim gibi çıktı ve oynayamadım dostum yardımcı olursan sevinirim bu sorunlararın hepsinin ortak noktası sanki bana ya ekran kartı yada grafik kartı gibi gelilyor teşekkür ederim
atmaca844
29-09-2008, 23:22
http://img530.imageshack.us/img530/5946/play65tp9.jpg
dostum yukarıdaki bahsetmiş olduğum uyarı işte bu
atmaca844
29-09-2008, 23:29
http://img530.imageshack.us/img530/8199/play652mz3.jpg
en son çıkan görüntüde bu dostum teşekkür ederim.
selamlar su an farkettıgım bır sorunu yazmak ısterım yardımcı olacak arkadaslara sımdıden tesekkurler...
daha once acmıs oldugum vıdeo ları k-lite codec pack guncelleyıp yukledıkten sonra actıgımda goruntu aynen geldıgı halde ses alamıyorum ... ayarlarına vs vs butun detaylarına baktım ama hıcbır vıdeo dan ses cıkmıyor..
osmancig
29-09-2008, 23:42
bilgisayarımdan normalden fazla miktarda fan sesi geliyor. Bunu gidermek için ne yapabilirim. Hiç birşey yapmazsam ne olur ?
selamlar su an farkettıgım bır sorunu yazmak ısterım yardımcı olacak arkadaslara sımdıden tesekkurler...
daha once acmıs oldugum vıdeo ları k-lite codec pack guncelleyıp yukledıkten sonra actıgımda goruntu aynen geldıgı halde ses alamıyorum ... ayarlarına vs vs butun detaylarına baktım ama hıcbır vıdeo dan ses cıkmıyor..
VLC player ı download edip yüklemenizi öneririm. Ben genelde codec pack v.s. yüklemiyorum, güncelleştirmelerde Windows media player kendisi birşeyler yapıyorsa bilemiyorum..
VLC media player - windows için download linklerini buradan bulabilirsiniz: http://www.videolan.org/vlc/download-windows.html
bilgisayarımdan normalden fazla miktarda fan sesi geliyor. Bunu gidermek için ne yapabilirim. Hiç birşey yapmazsam ne olur ?
Arada sırada fanı temizlemek iyi olabilir. Kasayı açıp - tekrar toparlayamayacaksanız(yani daha önce hiç açmadıysanız) bunu denemeyin.
Herhangibir şey yapmazsanz birşey olmaz, sadece ses yapar.
sevgılı ayyan daha once cıkan ses sımdı cıkmıyor yanı ımkansız otesı bırsey ... mesela matruska soyadlı klıplerı ındırdım oncekı codec acmadı bende yenısını yukledım bu seferde oncekı fılm ve vıdeo lardan ses cıkmıyo ama matruska soyadlı dosyalarda problem yok ...
sevgılı ayyan daha once cıkan ses sımdı cıkmıyor yanı ımkansız otesı bırsey ... mesela matruska soyadlı klıplerı ındırdım oncekı codec acmadı bende yenısını yukledım bu seferde oncekı fılm ve vıdeo lardan ses cıkmıyo ama matruska soyadlı dosyalarda problem yok ...
O zaman yapabilyorsanız son eklediğinizi kaldırın, muhtemelen sorun çözülür(Önceden çıkıyor, yeni yükleme yaptığınızda çıkmıyorsa arada birşeyler bozulmuş olabilir - veya bir şekilde ayarları değişmiştir, gerçi bu konuları sv Erasure daha iyi bilir, benim aklım erdiğince yazıyorum bunları :) )
ne demek olurmu oyle sey yardımlarınız ıcın tesekkurler oncelıkle...
yanı hd de fılmler vardı mesela rambo e daha once ellı kere actım ızledım gumbur gumbur matruska soyadlı clıplerı acmak ıcın olan k-lite ın yenısını kurdum sadece.. sımdı goruntu var ses yok
dostum yabancı dilim göstermiş olduğunu anlayamıyacak kadar çok zayıf kusura bakma ama sana şunu söyleyebilirim altını çizerek söylüyorum ki ben bu bilgisayara format attığımda atar atmaz hemen daha sıfırdan yani formattan hemen sonra dahi bilgisayar başladığında bu sorunu hemen verdi hemde başlar başlamaz sanırım bu dostum ayarlar konusunda sana baya bir açıklama olmuştur diye düşünüyorum
birde dostum şunu belirteyim ben bu bilgisayardan inanki bıktım gına geldi aslında sadece sorunu bu meseleden dolayı yaşamıyorum mesela en son yaşadığım sorunu söyleyeyim bir ay kadar önce format attığımdan beri dir kurmadığım programı az önce kurdum ama maalesef bir türlü çalıştıramadım hani bir tavla oyunu var bilirsin play 65 diye işte o dostum oysa ben formattan önce onu kurmuş ve uzun bir süre oynamıştım şimdi ise kurdum yeni başlattım ve çalışmadı ve şöyle bir hata verdi:
error with BACKGAMMON_GAME_LOBBY_DLG:İmage_wallpaper failed to open image:c:\users\aliateş\appdata\local\oyna65\resour ces\graphics\gamelobby\gl_gamelobby_wlp.jpg
evet dostum aynen böyle sağ alt köşedede tamam yazıyor sence neden olabilir çevirmeye çalıştım ama olmadı orada sanki grafik kartından bahseder gibi geldi bana nitekim şu yukarıdaki ikazı defalarca tamama bastıktan sonra tabi herseferinde başka bişi yazıyordu en sonunda eğer oynadı isen bilirsin dostum oyunun başlama penceresi çıktı ama sanki resim gibi çıktı ve oynayamadım dostum yardımcı olursan sevinirim bu sorunlararın hepsinin ortak noktası sanki bana ya ekran kartı yada grafik kartı gibi gelilyor teşekkür ederim
Ekran görüntülerine göre fontlarda sorun yok. Sadece Vista'nın arabiriminden
dolayı böyle bir görüntü alıyorsunuz. Eğer sorun olduğunu düşünüyorsanız,
eski sürüme dönüş yapabilirsiniz. Örneğin SP3'lü bir XP pro halen işinizi
görebilecek iyi bir programdır. Vista'nın görselliğinden dolayı sorun olduğunu
düşünebilirsiniz. Sıfırdan kurulum sonrasında bu ekranı almanızın birkaç
sebebi olabilir, bunlardan en önemlisi kullandığınız ekran kartına ait vista
sürücülerinin yüklenmemesidir. Güncel sürücüleri ekran kartınıza göre
yükleyerek sorunu yeniden gözlemleyebilirsiniz.
2nci durum ise kullandığınız oyuna ait jpeg dosyasının bulunamamasından
dolayı size mesaj veriyor. Yeniden oyunun kurulumunu yaparsanız sanırım
sorun kalmayacaktır. Bunun yanısıra Vista her oyunu çalıştırmaz, sadece
oyun değil, birçok yazılım vista ile uyumsuz olduğundan çalışmaz. Bu yüzden
XP'de kullandığınız programların birçoğunu Vista'da kullanamadığınız zaman
yeni sürümlerini veya yamalarını aramak zorundasınız.
Ekran görüntülerini malesef ingilizce gönderebiliyorum. Türkçe yazılım vs
hiçbir program kullanmıyorum, kullanamıyorum. Bu görüntüler Türkçe
sürümlerde de aynıdır. Ekran görüntülerinden yararlanabilirsiniz. Kolay gelsin....
Codec Paketi yüklendikten sonra hangi yazılım olursa olsun sorunsuz
açılması gerekiyor. Ancak Windows Media Player bu konuda sorun
yaratıyor. Media Player Classic, VLC Player, Zoom vs ne varsa hepsi
bilgisayarda yüklü codecleri kullanıyor ama her işi ben Media Player Classic
ile çözüyorum. Bunun içerisinden mkv uzantısının ses ve görüntü için
dosya tiplerini seçerseniz sorun kalkacaktır.
Ama bunlar haricinde bir codec kullanılıyorsa bunu bulmak gerekiyor.
Aşağıda mkv uzantısının seçilmesini gösterdim, bundan sonra bir deneme
yaparak sorunun devam edip etmediğine bakabilirsin...
http://img208.imageshack.us/img208/1286/snap274qs6.jpg (http://imageshack.us)
Toz'lar için temizleme zamanı gelmiş. Yapmazsan ses biraz daha artar,
sonra hiç ses gelmez (fan artık dönmüyordur :he:) bu aşamadan
sonra bilgisayardan koku gelir (bilgisayar işlemcisi aşırı ısınmadan dolayı
yanar :he:) sonrada bilgisayar için yeni bir fan ve işlemci alırsın.
Düzenli olarak tozları temizleyin ve fanların kontrolunu yapın.
Hava üfleyebilen bir elektrik süpürgesi işinizi görür.
Lastik tamircilerindeki hava kompresörleri ile de temizlersiniz
ancak çok az şiddette açın, yoksa parçalarınızın kopmasını
sağlarsınız...
matruska yı acıyor sevgılı erasure normal avi fılmlerımıde acıyor ama sesı yok eskıden vardı sımdı yok ... codec ı kaldırdım tekrar yukledım restart edecegım bakalım acacakmı ...
matruska yı acıyor sevgılı erasure normal avi fılmlerımıde acıyor ama sesı yok eskıden vardı sımdı yok ... codec ı kaldırdım tekrar yukledım restart edecegım bakalım acacakmı ...
Cevabı bekliyoruz, umarım sorun çözülürr
K-lite yüklenmesi sonrasında Başlat-Programlar sıralaması içinde
bu programın sıfırlama seçeneği ile codec paketinin hatalı ayarlanma
durumunu ilk başa alabilirsin veya aynı yerde ses codeclerinin ayarlanma
yeri var. Buradan da ayarlara bakılabilir. Bu da olmazsa paket içinde
gelen Media Info'dan video'nun ses ve görüntü codec'lerinin isimlerine
bakılabilir.
http://img519.imageshack.us/img519/8547/snap276oo0.jpg (http://imageshack.us)
restart yapamadım daha makıneyı sonucu bıldırecegım ...
restart yapamadım daha makıneyı sonucu bıldırecegım ...
Bilgisayarına Bayram Virüsü girmiş olabilir dostum.:he:
İyi bayramlar...