View Full Version : Bilgisayarım daki sorunlar
bir sorunum daha var sn. Erasure
5-20 dk. da bir düzgün olmayan aralıklarla bir dos penceresi açılıyor, bir kaç işlem yaptıktan sonra; ne olduğunu bile göremeden kapanıyor.
printscreen ile ne olduğunu öğrenmek için yakalamaya çalışıyorum ama beceremedim..
5-20 dk. da bir düzgün olmayan aralıklarla bir dos penceresi açılıyor, bir kaç işlem yaptıktan sonra; ne olduğunu bile göremeden kapanıyor.
printscreen ile ne olduğunu öğrenmek için yakalamaya çalışıyorum ama beceremedim..
Uzaktan fazla birşey söyleyemiyorum ama bu gibi durumlar genellikle bir
programın kurulumu sonrasında oluşuyor. Windows restart yaptıktan sonra
ufak kayıtları gerçekleştirmek için DOS penceresi açılarak işlemi bitirir. Ancak
bunun düzgün aralıklarla olması garip.
En azından ben açılış programlarını kontrol ederdim, çünkü bu programlar
ile bu sağlanıyor. Eğer startup'a yerleşen bir program ise devre dışı
bırakılması kolaydır, ancak tam tersi bir zararlı program ise bunları tarayıp
bulmak gerekiyor. Sistem açılışındaki programları görmeniz için size bir
program önereyim, bununla bir kontrol edin. Garip bir program varsa listeden
kaldırırsınız.
Programın adı Autoruns http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb963902.aspx adresinden indirirsiniz,
ücretsizdir.
Aşağıdaki gibi logon kısmından bilmediğiniz bir programın adını veya
kayıtlarını arayın, sonrada silersiniz...
http://img232.imageshack.us/img232/4814/snap039ou8.jpg (http://imageshack.us)
Merhaba,
Ubuntu v7. de gcc/g77 fortran compiler ı nasıl aktif hale getirebilirim, veya nasıl kurabilirim? bir fikri olan var mı acaba :)
arkadaşlar selam,
benim bir free Calendar programına ihtiyacım var. Hasta takibi gibi birşey olacak, her sabah PCmi açtığımda bugün şu şu kişiler aranacak gibi bir uyarı verecek. Hatta başta girdiğim tarih ve adlar için o güne ait olanlara yönelik e-mail atacak. Çok şey mi istiyorum?:) OS: XP-home. Outlook türü bir yazılım kullanmıyorum, hotmail kullanıyorum.
teşekkürler...
arkadaşlar selam,
benim bir free Calendar programına ihtiyacım var. Hasta takibi gibi birşey olacak, her sabah PCmi açtığımda bugün şu şu kişiler aranacak gibi bir uyarı verecek. Hatta başta girdiğim tarih ve adlar için o güne ait olanlara yönelik e-mail atacak. Çok şey mi istiyorum?:) OS: XP-home. Outlook türü bir yazılım kullanmıyorum, hotmail kullanıyorum.
teşekkürler...
Forumdaki Takvim kısmına bir bakın isterseniz, oraya yazılanlar kişiye özel mi yoksa herkese açık mı bilmiyorum. 1-2 denemeyle bunu kontrol edebilirsiniz, hem free - hem forumda :)
arkadaşlar selam,
teşekkürler...
Email kısmını dışarıda bırakırsak -sanırım bunu yapmıyor, biraz inceledim, bulamadım- diğer istediklerini sorunsuz yapıyor. İçerisindeki menüler sade tasarlanmış, biraz kurcalamakla rahatça kullanabilirsiniz. Programın adı Total Organizer ve http://www.konradp.com/products/organizer/download/organizer_setup.exe adresinden alınabilir, tamamen ücretsizdir. Birkaç program daha var ama arabirimleri berbat, birşeyleri yapmak için menülerde gezerken, ne aradığınızı unuyorsunuz. Bir deneyin isterseniz, memnun kalabilirsiniz. İlk öncelikle adres defterini oluşturun, sonra to-do'ları yapmaya başlarsınız. Reminder'ı 5dk önceye ayarlarsanız size ses ile uyarı ve ekrana ufak bir not verecektir. Kolay gelsin...
Email kısmını dışarıda bırakırsak -sanırım bunu yapmıyor, biraz inceledim, bulamadım- diğer istediklerini sorunsuz yapıyor. İçerisindeki menüler sade tasarlanmış, biraz kurcalamakla rahatça kullanabilirsiniz. Programın adı Total Organizer ve http://www.konradp.com/products/organizer/download/organizer_setup.exe adresinden alınabilir, tamamen ücretsizdir. Birkaç program daha var ama arabirimleri berbat, birşeyleri yapmak için menülerde gezerken, ne aradığınızı unuyorsunuz. Bir deneyin isterseniz, memnun kalabilirsiniz. İlk öncelikle adres defterini oluşturun, sonra to-do'ları yapmaya başlarsınız. Reminder'ı 5dk önceye ayarlarsanız size ses ile uyarı ve ekrana ufak bir not verecektir. Kolay gelsin...
teşekkürler Erasure
teşekkürler Erasure
Birşey değil,umarım işinize yarar, aslında ücretsizler içinde iyi bir programdır.
Ancak daha profesyonel işler için kullanmak isterseniz, mutlaka ücretlilere
yönelmeniz uygun olur. Özellikle de outlook 2007 gibi bir program ile bu
detayların tamamını daha rahat çözersiniz. Email konusunu da aşarsınız.
Ücretsiz olanlar genellikle belli bir işi yaparlar ama içine eklenen daha iyi
seçenekleri ile pro denilen sürümlere ulaşır. Bu programın da bir pro'su var
ve belki email ile beraber ekstralarda içerebilir. Ancak ücretlidir.
İyi kullanımlar...
selcuk40
08-11-2008, 23:16
İş bana düştü sanırım :) öncelikle bu program bir virus programı olmayıp,
sadece registry'deki gereksiz kayıtları, hataları vs'yi düzelten bir programdır.
Bu sebeple virus arama için diğer programlardan birisini yüklemelisiniz.
Hangisini yüklemeliyim derseniz, şu sıralar testlerimden iyi sonuçlar alan
Norton Internet Security 2009'u önerebilirim, bununla beraber Nod32,
Kaspersky, Outpost Security Suite yine tavsiye edebileceğim yazılımlar.
Bunlardan internet security tanımı ile olanların yüklenmesi durumunda
sisteminizi sadece viruslerden değil, firewall ile diğer saldırı tipinden de
korumuş olursunuz. Kolay gelsin...
Sayın Erasure vermiş olduğunuz bilgi için çok tşk. ederim.....sağolun..
dostlar fırefox la ılgılı bır sorun var ; fırefox da cerezleri araclar secenekler kısmından sılmeme ragmen sıfrelı sıtelere gırıs yapamıyorum yapsam da hata verıyor.. fırefox un gecmısı ve cerezlerı hangı klasor yada hangı dosya adı altında sakladıgını bılen yada bu cerezlerı sılebılen arkadas varsa rıca etsem bılgı verebılırmı
cok tesekkurler...
dostlar fırefox la ılgılı bır sorun var ; fırefox da cerezleri araclar secenekler kısmından sılmeme ragmen sıfrelı sıtelere gırıs yapamıyorum yapsam da hata verıyor.. fırefox un gecmısı ve cerezlerı hangı klasor yada hangı dosya adı altında sakladıgını bılen yada bu cerezlerı sılebılen arkadas varsa rıca etsem bılgı verebılırmı
cok tesekkurler...
cookiler bir text dosyasından saklanıyor, bilgisayarından aşağıdaki
adımı izlediğinde bunu bulacaksın. Sonrada içeriğini boşaltırsın.
"C:\Documents and Settings\YOURUSERNAME\Application
Data\Mozilla\Firefox\Profiles\YOURFIREFOXPROFILE\c ookies.txt"
Birde bunları bir başka program ile görebilirsin. Mozilla Cookies Viewer
adında olan bu programı http://www.nirsoft.net/utils/mzcv.zip adresinden
alabilirsin.
http://www.nirsoft.net/utils/mzcv.gif
tesekkurler sevgılı erasure .. hemen denıyorum ... benım gordugum 3 yer vardı ama bırde okudugum kadarıyla ındex.dat adında bır dosyaya kaydedıyormus... 3.0.3 fırefox cerezlerı sılmıyor denılıyor.. bunlar benım bulduklarım tabıı ..
bu arada profıles den sonra takıldım ısmı karısık .defult klasoru var ve ıcınde bır suru sey var erasure arkadasım
hatta o klasorun ıcınde sadece su ısımlı txt var (( urlclassifierkey3.txt ))
hatta o klasorun ıcınde sadece su ısımlı txt var (( urlclassifierkey3.txt ))
3.0.3'te değiştirmişler, şimdi kontrol ettim, adını farklı yapmışlar.
Ben de 2.0.1 vardı, orada ilk mesajımdaki ayrıntılar var.
Ancak bahsettiğim program bunu yine okudu, bir ekran görüntüsünü
kendi bilgisayarımdan gönderiyorum. cookies.sqlite adında bir dosyadan
veriyi çekiyor. Bu yüzden txt dosyasını eski versiyonlarda kullanmışlar,
yenilerde işe yaramıyor.
http://img20.imageshack.us/img20/3968/snap007gm6.jpg (http://imageshack.us)
ayrıca sqlite adı altında 3 tane dosya var bunlarda cookıs download ve hıstory seklınde dızılmıs ..
aynı dılı konusmaya bayılıyorum :D:D:D:D:D sımdı onu yazıyordum ...
o zaman cookıe.sqlite adındakı dosyayı sılıyorum dogrumudur hatta hıstory ve download . sqlite olanlarıda sıleyım yada sıleyım mı ?
o zaman cookıe.sqlite adındakı dosyayı sılıyorum dogrumudur hatta hıstory ve download . sqlite olanlarıda sıleyım yada sıleyım mı ?
Bu dosyayı bence silme, sana belirttiğim program içerisinden
işine yaramayanları veya tamamını kaldır. Dosyanın silinmesi programın
çalışmasını engelleyebilir. En kötü ihtimalle yeniden firefox kurarsın.
cookıe.sqlite dosyasının yedeğini alarak bir silme denemesi yapabilirsin...
ok
denıyorum hemen hatta bıraz sonra deneyeyım basım dondu sabahtan berı pufff
Ben Google'in takvimini kullanıyorum. İsterseniz bir bakın. Gmail hesabım da var. Eğer yoksa Gmail hesabı açmanızı bilhassa öneririm. Diğerlerinin hepsinden her bakıma üstündür.
https://www.google.com/accounts/ServiceLogin?service=cl&passive=true&nui=1&continue=http%3A%2F%2Fwww.google.com%2Fcalendar%2F render%3Ftab%3Dmc&followup=http%3A%2F%2Fwww.google.com%2Fcalendar%2F render%3Ftab%3Dmc
www.yahoo.com açılıyor mu arkadaşlar :) 1-2 denemem sonucunda adress not valid uyarısı aldım, yardımcı olabilriseniz sevinirim..
serdarkus
13-11-2008, 01:12
www.yahoo.com açılıyor mu arkadaşlar :) 1-2 denemem sonucunda adress not valid uyarısı aldım, yardımcı olabilriseniz sevinirim..
Açılmıyor.
Açılmıyor.
Bilgi için teşekkür ederim, saolun.
www.yahoo.com (http://www.yahoo.com) açılıyor mu arkadaşlar :) 1-2 denemem sonucunda adress not valid uyarısı aldım, yardımcı olabilriseniz sevinirim..
Açılıyor;
ancak IE açmıyor,
Firefox açıyor, garip bir durum...
Açılıyor;
ancak IE açmıyor,
Firefox ta eski sayfa açılıyor, yeni sayfa açılmıyor :) Bir şekilde temp. ten çağırıyor dosyayı, esasında mail lerime ulaşmaya çalışıyorum:http://mail.yahoo.com adresini veya http://finance.yahoo.com adresini aynı şekilde firefox tan açmaya çalıştığımda hata veriyor :)
Açılıyor;
ancak IE açmıyor,
IE bende açtı
Bear_Bull
13-11-2008, 01:26
bende açıldı sn ayyan
ama eçen gün fb maçı için dns numaralarını değiştirmiştim bir deneyin isterseniz.
208.67.222.222
ve
208.67.220.220
belki bundandır
malum
you tube ye bile yasaklı olmasına rağmen dns ler sayesinde girilebiliyormuş.:wink:
selamlar.
Firefox ta eski sayfa açılıyor, yeni sayfa açılmıyor :) Bir şekilde temp. ten çağırıyor dosyayı, esasında mail lerime ulaşmaya çalışıyorum:http://mail.yahoo.com adresini veya http://finance.yahoo.com adresini aynı şekilde firefox tan açmaya çalıştığımda hata veriyor :)
mail kısmı yine açıldı ama finans kısmı açılmıyor, birşeyler oluyor sanırım,
imageshack'ta da benzer durum vardı, photobucket'ten gönderdim...
Cevaplar için teşekkür ederim, sanırım dns değişikliği sorunumu çözecek.
bendede açılmıyor.. meil kısmı.. 2 yeni ileti gözüküyor ana sayfada.. gir deyince.. sayfa görüntülenemiyor yazıyor..
Cevaplar için teşekkür ederim, sanırım dns değişikliği sorunumu çözecek.
hiç uğraşma DNS'leri sıfırladım, yine işe yaramıyor,
beklemek en iyisi, belki yahoo'nun hisse'leri aşağılara inince
kapatmışlardır :he:
bendede açılmıyor.. meil kısmı.. 2 yeni ileti gözüküyor ana sayfada.. gir deyince.. sayfa görüntülenemiyor yazıyor..
Önemli mail ler var da hesapta.. Onların yedeğini başka yere almamıştım :( Yaklaşık 2 saattir hesaba ulaşamadım, üstüne hisselerinin 10 dolar civarına geldiğini okudum - sakata gelmeyeyim diye biraz da panik yaptım sanırsam.. neyse, dns değiştirdim yine olmadı :)
hiç uğraşma DNS'leri sıfırladım, yine işe yaramıyor,
beklemek en iyisi, belki yahoo'nun hisse'leri aşağılara inince
kapatmışlardır :he:
Sanırım önemli şeylerin yedeğini başka bir yere almalıyım :he:
Önemli mail ler var da hesapta.. Onların yedeğini başka yere almamıştım :( Yaklaşık 2 saattir hesaba ulaşamadım, üstüne hisselerinin 10 dolar civarına geldiğini okudum - sakata gelmeyeyim diye biraz da panik yaptım sanırsam.. neyse, dns değiştirdim yine olmadı :)
Sanırım önemli şeylerin yedeğini başka bir yere almalıyım :he:
önemli meilleri hotmailede yolla.. biri açılmazsa diğerini denersin ayyan kardeşim..
yurt dışı bağlantısı kesilince artık Allaha dua edeceksin :):)
önemli meilleri hotmailede yolla.. biri açılmazsa diğerini denersin ayyan kardeşim..
yurt dışı bağlantısı kesilince artık Allaha dua edeceksin :):)
yahoo açılsa hotmail e forward layıp daha sonra flash, harici hdd, ve pc nin hdd sine yedek alacağım. bakalım :)
Sonunda açıldı, işlem tamamdır :D Gidip yatayım :he:
fırefox da sımdı de sıfrelı sayfaları acamıyorum enteresan seyler oluyo mesela hıssenete gırıyorum hatırlayayım dıyor ısaretlıyorum ama atıyorum baska sıteye gırecem kı banka dahıl acılmıyor ... bu arada son surumu yukledım yıne aynı yıne aynı
fırefox da sımdı de sıfrelı sayfaları acamıyorum enteresan seyler oluyo mesela hıssenete gırıyorum hatırlayayım dıyor ısaretlıyorum ama atıyorum baska sıteye gırecem kı banka dahıl acılmıyor ... bu arada son surumu yukledım yıne aynı yıne aynı
ff i tamamen kaldırıp yeniden kurun, hatırlatma kısmında yukarıda çıkan "remember" ı işaretlemeyin - onun yerine her sitenin kendisinde olan "beni hatırla" kutucukları var - sizi hatırlamasını istiyorsanız o kutucukları işaretleyin ve yukarıdan "not remember" ı seçin.
aklıma gelenler bunlar, garip bir durum olmuş..
KARADENIZ
14-11-2008, 00:47
sn erasure,
kullandigim Vista , hergun sabah ve aksam kendini kapatiyor..istisnasiz..
ancak ayni saatte degil..
yani sabah 08 - 09 arasi
aksam 18-20 arasi mutlaka kendi kendini kapatiyor..
isyerindeki I.T. ler nedenini bulamadilar. bana, vista nin problem cozme saplantis oldugunu , bir sistem sorunu ile karsilastiginda sorunu cozemediyse kendi kendini kapattiyor olabilecegini vb vb acikladilar. ama hala her gun ayni sorunu yasiyorum..
bunun bir aciklamasi var midir??
sn erasure
kullandigim Vista , hergun sabah ve aksam kendini kapatiyor..istisnasiz..
ancak ayni saatte degil.. yani sabah 08 - 09 arasi
aksam 18-20 arasi mutlaka kendi kendini kapatiyor..
isyerindeki I.T. ler nedenini bulamadilar. bana, vista nin problem cozme saplantis oldugunu , bir sistem sorunu ile karsilastiginda sorunu cozemediyse kendi kendini kapattiyor olabilecegini vb vb acikladilar. ama hala her gun ayni sorunu yasiyorum..
bunun bir aciklamasi var midir??
Enteresan bir durum, Vista Ultimate 64Bit kullanıyorum, böyle birşeye
denk gelmedim. 1 haftadır da Windows 7 test ediyorum yine bunda da benzer
birşeye rastlamadım. Ancak belli aralıkla bunu yapmasını birkaç şey ile
yorumlayabilirim bunlar kontrol edilebilir.
Öncelikle güncelleme bilgisine bakın, yani vista'nın otomatik güncellemesi
birçok durumda yeniden başlatma gibi bir seçeneğe geçer. Ama yine de
bunu sorar, yani öyle bir anda sistemi kapatmaz. Ancak bu uyarı geri
planda siz görmeden devreye giriyorsa belki sorun bundan olabilir.
Bunun haricinde bios'un içerisinde güç seçenekleri kontrol edilebilir.
Otomatik kapanmayı sağlayan programlar var, bunlardan belki birisini
farkında olmadan yüklemiş olabilirsiniz. Bazı programlar yüklenirken yanında
başka şeylerde yükleyebiliyor. Virus programları da yine bunu yapabilir.
Donanımsal bir sorun olabilir, mesela işlemci fanı gibi çalışıyor ve duruyordur,
sistemde otomatik olarak belli ısıya geçince işlemciyi korumak için
kapatıyor olabilir.
Uzaktan önerebileceklerim bu kadar, aslında yakından birilerinin kontrol
etmesinde yarar var. Bunu yapan bir virus bile olabilir.
Bir öneri olarak vista'da kendi hesabınız dışında bir tane yeni oluşturun ve
bununla belirttiğiniz saatlerde kullanmaya çalışın. Kendinize sınırlı hak verin,
yani admin olarak kullandığınız hiçbir programı kullanmayın. En sade bir
biçimde vistayı bu şekilde kullanıp, sorunu gözlemleyin.
Bunları bir deneyin, belki sorun gider, gitmezse sıfır kurulum yaparak aynı
şeyi gözlemleyin ama sıfır kurulum sonrasında hiçbir program yüklemesi
yapmadan test edin. Kolay gelsin...
KARADENIZ
14-11-2008, 01:34
Enteresan bir durum, Vista Ultimate 64Bit kullanıyorum, böyle birşeye
tesekkurler... deneme yanilma ile cozmeye calisacagim..
yeniden baslat yerine , kapaniyor.. aslinda kapaniyor da yanlis oldu sanirim.. goruntu gidiyor, fan dahil hic bir yer calismiyor. acma/kapama dugmesinden ben kapatiyorum ve guvenli mode olarak yeniden aciliyor....
tsk.
parapara
14-11-2008, 19:46
avast diye virüs programı kullanıyorum. 2-3 aydır beleş ev sürümünü kullanıyordum. dün virüs var diye öttü . virüsü karantinaya aldım. sonra zırt pırt ötmeye başladı . kaldırdırm avastı. 1 gü geçti internet acayip yavaşladı. bazı progmamlar çalışmamaya başladı . yine bilgisayarın bazı uygulamaları çalışmamaya başladı. bugün seansta kafayı yedim. e broker , java matrisin açılması emrin gitmesi bayagı uzun sürmeye başladı.
bende bugün format atmaya karar verdim. ondan önce bari başka virüs prog. taratayım dedim. nod 32 indirdim. kurar kurmaz 2 virüs buldu. iinternet eski haline geldi , bazı bilgisayar uygulamaları çalışmaya başladı. ama virüsün daldıgı programlar çalışmıyor.
ban adam akıllı bir virüs programı lazım. eskiden kaspersky kullanırdım .ama artık keyler karalisteye alındıgı için kullanamıyorum. tavsiye edebileceginiz virüs prog. varmı.
avast diye virüs programı kullanıyorum. 2-3 aydır beleş ev sürümünü kullanıyordum. dün virüs var diye öttü . virüsü karantinaya aldım. sonra zırt pırt ötmeye başladı . kaldırdırm avastı. 1 gü geçti internet acayip yavaşladı. bazı progmamlar çalışmamaya başladı . yine bilgisayarın bazı uygulamaları çalışmamaya başladı. bugün seansta kafayı yedim. e broker , java matrisin açılması emrin gitmesi bayagı uzun sürmeye başladı.
bende bugün format atmaya karar verdim. ondan önce bari başka virüs prog. taratayım dedim. nod 32 indirdim. kurar kurmaz 2 virüs buldu. iinternet eski haline geldi , bazı bilgisayar uygulamaları çalışmaya başladı. ama virüsün daldıgı programlar çalışmıyor.
ban adam akıllı bir virüs programı lazım. eskiden kaspersky kullanırdım .ama artık keyler karalisteye alındıgı için kullanamıyorum. tavsiye edebileceginiz virüs prog. varmı.
Norton Internet Security 2009...
osmancig
14-11-2008, 21:40
Norton Internet Security 2009...
ücretli mi ?
parapara
14-11-2008, 22:01
bilgisayarımdaki gizli klasörleri açamıyorum. gizli klasöyleri aç diyorum. aktif olmuyor.
ücretli mi ?
Altı ay deneme sürümleri var. Burayı inceleyin (http://www.pcanalist.com/guvenlik-araclari-f263.html?)
selçuk efendi
15-11-2008, 00:34
bilgisayarımdaki gizli klasörleri açamıyorum. gizli klasöyleri aç diyorum. aktif olmuyor.
Kendini gizli hale getirip gizli dosyaların görünmesini engelleyen ve genelde de usb'lerden bulaşan bir tür bulaşmış sanırım sizin bilgisayara... Eğer dosyaları tanırım derseniz, hd köklerini winrarlarla kontrol edip virüsleri silebilirsiniz çünkü winrar gizli olanları sorun olmadan gösterir.
Diğer önerilerin dışında vista kullanıyorsanız UAC aktif olabilir, bu durumda
explorer'ı bir de Run As Administrator (Yönetici hakları ile çalıştır) komutu
ile açarak klasör seçeneklerinden aynı şeyi deneyebilirsiniz.
Bir başka yöntem registy içerisinden aşağıdaki anahtara bulunarak
yapılabilir.
1 yaparsanız gizli olanlar gösterilir,
2 yaparsanız yine gizli olur.
http://img407.imageshack.us/img407/2526/snap050qp8.jpg (http://imageshack.us)
ücretli mi ?
ücretlidir, ücretsiz veya birkaç aylık denemeler için Sn.Jako'nun verdiği
linkler incelenebilir. Norton Internet Security 2009'un fiyatı 1 yıllık 72 YTL
2 Yıllık 133 YTL'dir.
parapara
15-11-2008, 11:18
xp kullanıyorum. winrarın içine klasörleri attım. içinde gizli klasörlerimi gördüm açtım hatta , ama dizine çıkarrınca yine gizli görünüyor.
klasör şeçeneklerinde gizli klasörlei göster diyorum. sanki onu hiç şeçmemişim gibi işlem yapıyor , gizli klasörleri göstermiyor.
xp kullanıyorum. winrarın içine klasörleri attım. içinde gizli klasörlerimi gördüm açtım hatta , ama dizine çıkarrınca yine gizli görünüyor.
klasör şeçeneklerinde gizli klasörlei göster diyorum. sanki onu hiç şeçmemişim gibi işlem yapıyor , gizli klasörleri göstermiyor.
Size önerdiğim yöntem gizli klasörlerin gösterilmesinin aktif olmadığı
durumlarda işe yarıyor. Bunu öncelikle deneyebilirsiniz. Eğer windows'a
bir virus bulaşmışsa özellikler sizin isteğiniz dışında kullanılamıyor olabilir.
Öyle virusler biliyorum ki, masaüstü resminizi hiç değiştirtmez, başlat
tuşunu yerinden kaldırabilir. Aslında ilk tavsiye windows'a birşeylerin
bulaştığı gözönüne alınarak, iyi bir virus programı ile hızlı bir virus arama
seçeneğini kullanmaksızın, derinlemesine arama seçeneği seçilmelidir.
Bu seçenek ile sisteminizi gözlemleyebilirsiniz, buna ek olarak bu tip
durumlarda kullandığım Malwarebtyes adında bir yardımcı program ile
sistemi yine full aramaya sokardım.
Registry ayarlarına rağmen yine sorun devam ediyorsa, windows'u
güvenli mod'da açarak yine aynı işlemleri buradan deneyerek, sıfır
windows kurulumu için hazırlığa başlardım. Windows güvenilir olmaktan
çıkıyor demektir, verileri garantiye alarak sıfır kurulabilir. Kolay gelsin...
parapara
15-11-2008, 16:54
Size önerdiğim yöntem gizli klasörlerin gösterilmesinin aktif olmadığı
durumlarda işe yarıyor. Bunu öncelikle deneyebilirsiniz. Eğer windows'a
bir virus bulaşmışsa özellikler sizin isteğiniz dışında kullanılamıyor olabilir.
Öyle virusler biliyorum ki, masaüstü resminizi hiç değiştirtmez, başlat
tuşunu yerinden kaldırabilir. Aslında ilk tavsiye windows'a birşeylerin
bulaştığı gözönüne alınarak, iyi bir virus programı ile hızlı bir virus arama
seçeneğini kullanmaksızın, derinlemesine arama seçeneği seçilmelidir.
Bu seçenek ile sisteminizi gözlemleyebilirsiniz, buna ek olarak bu tip
durumlarda kullandığım Malwarebtyes adında bir yardımcı program ile
sistemi yine full aramaya sokardım.
Registry ayarlarına rağmen yine sorun devam ediyorsa, windows'u
güvenli mod'da açarak yine aynı işlemleri buradan deneyerek, sıfır
windows kurulumu için hazırlığa başlardım. Windows güvenilir olmaktan
çıkıyor demektir, verileri garantiye alarak sıfır kurulabilir. Kolay gelsin...
format attım pc ye. şimdide java matris verileri gelmiyor. yardum klasöründeki bütün talimatları uyguladım yine aynı.
Administrator olarak girdiğim halde, sistem tarihini değiştirmeme izin vermiyor, yetkili değisiniz uyarısı yapıyor.
Administrator olarak girdiğim halde, sistem tarihini değiştirmeme izin vermiyor, yetkili değisiniz uyarısı yapıyor.
Normal kullanıcı olarak bir deneyin, olmadı bios tan değiştirin. Güvenlik önlemlerini ciddiye almanız güzel de, yetki kısıtlamalarını tarih gibi küçük şeyler için atamanız, ne bilim çok fazla olmuş sanki?
format attım pc ye. şimdide java matris verileri gelmiyor. yardum klasöründeki bütün talimatları uyguladım yine aynı.
Java'yı yüklediniz mi? Aynı hat üzerinden bir başka bilgisayarda jm yi deneme imkanınız var mı? Bir ihtimal java yüklüyse sistemde bakım çalışması yapılıyor, veya net le alakalı olarak veri alınamıyor da olabilir.
bu arada fırefox ıcın sordugum bır soru vardı sanırım cozumu buldum eger cevaplayan arkd varsa cok tesekkurler , fırefox ozelllıklerde ^^ sitelere cerez bırakmasına ızın ver ^^ secenegını ısaretlersenız ayarlarınız sabıt kalıyor ..
sevgıler..
demek ki yardum klasöründe atladığınız veya yeterince yardum etmeyen
bölümler var. Java matriks soket ve firewall adında iki farklı ayar
kullanıyor. Eğer matriks'e ait portlar bir firewall arkasında kalıyorsa
kullanmanıza izin vermez, bunun port numaraları ne ise bunu modem içerisinde
açmanız gerekebilir.
alttaki iki sürümden soket sürümü, firewall kullanılan bilgisayarlarda
veriyi çekemez. Bunu diğer sürüm ile kullanabilirsiniz.
http://i47.photobucket.com/albums/f155/Domatizci/snap016.jpg http://i47.photobucket.com/albums/f155/Domatizci/snap017.jpg
Sn.Jako, yetkili değilsiniz diyorsa, yetkili birisini bulup getirin bakalım
derdi neymiş anlaşılır :he: Bunu Bill Gates'e bir ara sormak lazım. O kadar
abuk sabuk komutlarla karşılaşıyorum ki, ne yapacağımı bilmiyorum.
Bu Türkçe sürümde verilen açıklamaları ise bazen birkaç kez okuyorum.
Sistem tarihini değişmesi bios'tan yapılabilir, bunu Sn.Ayyan belirtmiş,
bunun dışında otomatik bunun düzenlenmesinin sağlanması için sistemi
güvenli mod'da açarak gereken ayarları yapın ve sistem tarihinin windows
tarafından otomatiğe bağlanmasını sağlayabilirsiniz.
Bir de kullandığım programlardan birisi olan Atomic Clock ile elinizi
bile sürmeden internet üzerinden bunun istenilen aralıklarla güncellenmesi
sağlanabilir.
http://www.worldtimeserver.com/atomic-clock/atomic.exe adresinden alınabilir.
http://img509.imageshack.us/img509/8373/currentsettings1db5.png (http://imageshack.us)
youtube'a index.dat'ı değiştirip girebiliyordum ama şimdi yine giremiyorum. acaba ne yapmalıyım?
youtube'a index.dat'ı değiştirip girebiliyordum ama şimdi yine giremiyorum. acaba ne yapmalıyım?
www.ktunnel.com veya benzeri anonymous proxy leri kullanabilirsiniz..
bunun yanında opendns.org taki dns leri de değiştirebilirsiniz..
www.ktunnel.com (http://www.ktunnel.com) veya benzeri anonymous proxy leri kullanabilirsiniz..
bunun yanında opendns.org taki dns leri de değiştirebilirsiniz..
ktunnel istemiyorum, opendns kullanıyorum ama neyi neyle değiştireceğimi bilmiyorum. yardımcı olur musunuz?
ktunnel istemiyorum, opendns kullanıyorum ama neyi neyle değiştireceğimi bilmiyorum. yardımcı olur musunuz?
Ekte resimde gönderdim. Umarım anlaşılır olmuştur. İlk adım için Yerel Ağ Bağlantı simgesinin üstüne çift tıklamalısınız.
Ekte resimde gönderdim. Umarım anlaşılır olmuştur. İlk adım için Yerel Ağ Bağlantı simgesinin üstüne çift tıklamalısınız.
zahmet etmişsiniz yeterince açık tabi anladım. zaten bu şekilde kullanıyorum ancak yine de açılmıyor bu aralar youtube :( bakalım başka bir çaresi olmalı...
zahmet etmişsiniz yeterince açık tabi anladım. zaten bu şekilde kullanıyorum ancak yine de açılmıyor bu aralar youtube :( bakalım başka bir çaresi olmalı...
Ben youtubeyi sorunsuz açan minicik bir program ekledim, facebook topicinde ekledim, facebookla youtubeyi karıştırmışım. Kurdum, ne dns ayarladı, ne proxy değiştirdi, ne yaptı bilmiyorum, youtube normal olarak sıkıntısız geliyor.
ben de şimdi youtube jacker diye bir program kurdum, browserın içinden sorunsuz giriyorum. tavsiye olunur...
sn. jako sizin verdiğinizi görmeden yazmışım ben de. aynı programmış meğer :)
http://rapidshare.com/files/164425017/hosts.rar.html adresine gönderdiğim
hosts dosyasını indir ve orjinalini bir yere yedekledikten sonra bunu onun
yerine yapıştır. IE'yi yeniden başlat ve konu kapansın. Şu anda böyle
kullanıyorum, sorun yok.
C:\WINDOWS\system32\drivers\etc dizinindeki yerde bir tane var, onun
yerine bu eklenecektir. Kolay gelsin...
http://img511.imageshack.us/img511/4157/snap002oj5.jpg (http://imageshack.us)
yaptığı iş buymuş..
hiç bir iş yapmadığı halde cpu %100 çalışıyor devamlı bundan kaynaklanıyor olabilirmi?
yaptığı iş buymuş..
hiç bir iş yapmadığı halde cpu %100 çalışıyor devamlı bundan kaynaklanıyor olabilirmi?
gönderdiğin resime baktığımda geri planda istem dışı çalışan bir toplu
batch dosya grubu gibi yorumladım. Genellikle windows bu tip dosya
grubunu sürekli çalıştırmaz. Bu tip bir durum için kullandığım program
var, aslında zaman zaman belirtiyorum ama yine belirteyim.
Autoruns adında hemen herşeyi kolayca yaptığım bir ufak araç ile
açılış programlarını incelerim. Yine resime göre yorumda bulunuyorum;
en atta xxx ile biten bir dosya var, windows bu tip dosyalar kullanmaz
ve böyle isimler vermez. Bu sizin bilgisayara birşeylerin bulaştığı
anlamına geliyor. Ya farkında olmazdan bazı parçalarını sildiniz ya da
program açılışta devreye girerek kendisini sisteminize yüklemeye
çalışıyor. Yapılacak en iyi iş, birkaç program ile sistemi taramaktır.
Öneri programlar ise, ad-aware, Malwarebtyes, Spy Sweeper,
Spyboot Search & Destroy ve en son olarak virus programını full arama
opsiyonu ile derinlemesine taramaya sokmaktır. Mutlaka birşeyler çıkacaktır
verilen raporlara göre adım atabilirsiniz. Bu tip programlar sistemdekini
silemiyor olsa bile bilgisini verecektir.
masa üstüne norton securirty scan kısa yol yerleşti..
program ekle kaldırdan programı kaldırıyorum..
bilgisayarı kapatıp açınca yine geliyor..uyuz oldum
merhaba arkadaslar, benimde bir sorunum var.
pc dekı yedek hd elektrıgı kestıgı ıcın pc hic acılmaz olmustu,hd nin fişini cekınce pc acılıyor, ancak yedek hd'dekı bılgılerı almam gerekiyor, bir ara tekrar denedım yedek hd yı gorunce alabıldıgım bılgılerı c sürücüsüne attım fakat hepsını almadı, tasınabılır bır hd aldım, buna aktarmak ıcın bu sefer pc yı actıgımda biçimlenmemiş disk uyarısı verıyor, biçimlemek istermısınız diye soruyor, şimdi biçimlendirme yaptıktan sonra EasyRecover ile sonradan bilgileri kurtarabilirmiyim, daha once bır kurtarma ıslemı yapmıstım ama sildikten sonramı yoksa formattan sonramı hatırlamıyorum? yardımcı olacaklara şimdidden teşekkurler.
masa üstüne norton securirty scan kısa yol yerleşti..
program ekle kaldırdan programı kaldırıyorum..
bilgisayarı kapatıp açınca yine geliyor..uyuz oldum
Program mı geri geliyor? Başlat -> çalıştır -> msconfig
Burada Başlangıç dizininin ekran görüntüsünü gönderebilir misiniz?
pc dekı yedek hd elektrıgı kestıgı ıcın pc hic acılmaz olmustu,hd nin fişini cekınce pc acılıyor, ancak yedek hd'dekı bılgılerı almam gerekiyor, bir ara tekrar denedım yedek hd yı gorunce alabıldıgım bılgılerı c sürücüsüne attım fakat hepsını almadı, tasınabılır bır hd aldım, buna aktarmak ıcın bu sefer pc yı actıgımda biçimlenmemiş disk uyarısı verıyor, biçimlemek istermısınız diye soruyor, şimdi biçimlendirme yaptıktan sonra EasyRecover ile sonradan bilgileri kurtarabilirmiyim, daha once bır kurtarma ıslemı yapmıstım ama sildikten sonramı yoksa formattan sonramı hatırlamıyorum? yardımcı olacaklara şimdidden teşekkurler.
Hiç kurcalamayın, bir bilgisayarcıya götürün o sizin yerinize bilgileri atsın.
Bu arada format mormat uğraşmayın, içinde önemli bilgiler varsa gidebilir. Esasında yapılacak işlemler basit bile olabilir, fakat buradan durumu tam olarak anlamadığım için en basit çözümü öneriyorum.
yaptığı iş buymuş..
Bu mesajda gönderdiğiniz qq_update.cab kısmı trojen veya hijacker denen şeylerden sanırım..
temp klasörünü silip sn Erasure'n önerdiği yöntemlerle birlikte 1-2 şey denenebilir.
Diğer sitelerde verilen cevaplar çok uzun olduğu için link atıyorum, denemediğim için birşey söyleyemem.. Böyle durumlarda önemli bilgilerimi kurtarıp, virüs gidinceye veya pc bozuluncaya kadar uğraşıyorum(istem dışı :D )
http://forums.majorgeeks.com/showthread.php?p=1218865
http://forums.majorgeeks.com/showthread.php?p=1223617
http://www.dslreports.com/forum/r20796656-infected-web-site-or-false-positive
http://img227.imageshack.us/img227/373/ayyanhn6.jpg (http://imageshack.us)
ekran görüntüsü ayyan
kırtasiyeye gideyim gelecem.. çocuğa bir şeyler lazım ödev için
Startup kısmı olcak abi..
Norton recovery den kendi kendine de birşeyler yapıyor olabilir, belki kendini başlangıç kısmına atmıştır diye istiyorum ekran görüntüsünü..
Düzeltme: Ekle kaldır kısmından kalkmıyormuş. Symantec in sitesinden removal tool ile kaldırmak lazımmış.
Linki: http://service1.symantec.com/SUPPORT/tsgeninfo.nsf/docid/2005033108162039
işinizi sağlama almak için başka bir 10luk-40 lık vs hdd ye kurun sistemi, sadece sistemi kuracak kadar hdd yeterli.
Bu yeni hdd yi kurarken diğer hdd sisteme bağlı olmasın..daha sonra içinde bilgi bulunan hdd den bilgilerinizi kurtarmayı deneyin ..
olmadı başka çözüm yolları var.
biçimlendirme yapmayın şimdilik böyle bir deneyin..
Bu mesajda gönderdiğiniz qq_update.cab kısmı trojen veya hijacker denen şeylerden sanırım..
temp klasörünü silip sn Erasure'n önerdiği yöntemlerle birlikte 1-2 şey denenebilir.
Diğer sitelerde verilen cevaplar çok uzun olduğu için link atıyorum, denemediğim için birşey söyleyemem.. Böyle durumlarda önemli bilgilerimi kurtarıp, virüs gidinceye veya pc bozuluncaya kadar uğraşıyorum(istem dışı :D )
http://forums.majorgeeks.com/showthread.php?p=1218865
http://forums.majorgeeks.com/showthread.php?p=1223617
http://www.dslreports.com/forum/r20796656-infected-web-site-or-false-positive
bilgisayara format atıp tekrar kurduktan sonra aynı işlemi yine yapıyor.. Acaba ağdan virüs bulaşıyor olabilirmi?
ayrıca ağ bağlantıları otomatik IP de olduğu halde "sistem ağdaki başka bir sistem ile bir IP adres çakışması algıladı" hatası veriyor. bundan nasıl kurtulabilirim?
teşekkür ederim..
bilgisayara format atıp tekrar kurduktan sonra aynı işlemi yine yapıyor.. Acaba ağdan virüs bulaşıyor olabilirmi?
ayrıca ağ bağlantıları otomatik IP de olduğu halde "sistem ağdaki başka bir sistem ile bir IP adres çakışması algıladı" hatası veriyor. bundan nasıl kurtulabilirim?
teşekkür ederim..
Ağ dan kastınızı açabilir misiniz?(Ev ağı, şirket ağı, okul..vs.)
Mesela bizim okulun ağında çokça virüs mevcut- virüs programı olmadan girmek sakıncalı olabiliyor. Bu durumda benim aklıma gelen birkaç şey var..
i- ağdan bulaşıyor olabilir.
ii- kurulum için kullandığınız windows cd sinden kaynaklanıyor olabilir.
iii- kurduktan sonra usb bellek, cd v.s. bilgisayara takmışsanız bundan kaynaklanıyor olabilir.
"Sistem ağdaki başka bir sistem ile bir IP çakışması algıladı" durumundan modemi kapa aç yaparak kurtulabilirsiniz.
Ayarlar otomatikte olsa da, zaman zaman modemden kaynaklı bu tür sorunlar yaşanabilmekte. (Mesela bizim ev ağında kardeşim laptop ını ben pc yi açtıktan 3-4 saat sonra açtığında bu sorunla sıkça karşılaşıyorum. Muhtemelen modem aynı ip yi ikimize de atıyor, bunun sonucunda onun pc nete bağlanmıyor. veya tersi durumda zaman zaman ben bağlanamıyorum).
ev ağı sn. ayyan
reset attım modem'e sonunda hatadan kurtuldum..
ayyan şuan nod32 yüklü ama o işlem periyodik olmayan aralıklarla tekrar ediyor..
derinlemesine tarama başlattım. bakalım neler bulucak:)
teşekkür ederim..
Cevap gelmiş ama birkaç ekte ben yapayım.
IP çakışmasının önüne geçmek için modem içerisinden DHCP'yi kontrol edin ve
buradaki IP aralığını eğer kablosuz sisteminiz yoksa 10 bilgisayar olarak
ayarlayın. Burada önemli bir seçenek DHCP'nin Lease Time'dır, yani DHCP
dağıtılan IP'ler için bir kiralama süresi belirler, bunun süresinin çok kısa
olması çakışmalar yaratır. Bunun süresini dakika olarak belirlersiniz ve
yapabiliyorsanız 1 güne denk gelen 1440 dakika olarak belirtebilirsiniz.
Cevap gelmiş ama birkaç ekte ben yapayım.
IP çakışmasının önüne geçmek için modem içerisinden DHCP'yi kontrol edin ve
buradaki IP aralığını eğer kablosuz sisteminiz yoksa 10 bilgisayar olarak
ayarlayın. Burada önemli bir seçenek DHCP'nin Lease Time'dır, yani DHCP
dağıtılan IP'ler için bir kiralama süresi belirler, bunun süresinin çok kısa
olması çakışmalar yaratır. Bunun süresini dakika olarak belirlersiniz ve
yapabiliyorsanız 1 güne denk gelen 1440 dakika olarak belirtebilirsiniz.
çook uzun zamandır muzdarip olduğum IP çakışması derdinden sayenizde kalıcı olarak kurtuldum galiba..
teşekkürler..
Ip çakışma olayında ev kullanıcıları için en rahat çözüm modemi aç-kapa yapmak.. Ben sabit ip atamıştım, portları değiştirince yeniden atamam gerekti. O yüzden artık ayarlarıyla oynamıyorum :)
son zamanlarda bılgısayar devamlı wındows uptade programını calıstırıyor ve donuyor yavaslaıyor.....bu uptade olayını devamlı yapmamasını engelleyebılır mıyım yada nıye zırt pırt uptade calısıyor.........yardım eden olursa sevınırım.......
selçuk efendi
06-12-2008, 14:51
Xp kullandığınızı varsayarak söylüyorum; başlat/ayarlar/denetim masasında otomatik güncelleştimelerden istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz. Donma yapıyorsa bilgisayarın miyadı dolmuştur ama yavaşlaması normal çünkü program kuruyor gibi bir durum söz konusu.
serdarkus
06-12-2008, 22:21
WD 400 GB harici harddisk bozuldu. Verileri özel programla almak mümkün oldu. Şimdi formatlamak istiyorum ancak vista da ve xp de formatlanamıyor.
Bilgisayar Yönetiminde gözüküyor. Durumuna "sağlam" diye yazıyor. Formatla deyince yapamıyor.
Önerisi olan var mı?
WD 400 GB harici harddisk bozuldu. Verileri özel programla almak mümkün oldu. Şimdi formatlamak istiyorum ancak vista da ve xp de formatlanamıyor.
Bilgisayar Yönetiminde gözüküyor. Durumuna "sağlam" diye yazıyor. Formatla deyince yapamıyor.
Önerisi olan var mı?
http://support.wdc.com/product/download.asp?lang=en adresinden modelinize göre formatlama programını indirerek ilk denemeyi yapabilirsiniz.
Diğer alternatif ise bir disk partition programı (Partition Magic gibi)kullanarak disk üzerinde yeni bölümler yaratmayı deneyerek diskin yeniden tanımlanmasını sağlayabilirsiniz.
Bir diğer öneri, diskin linux, pardus vs gibi farklı bir disk formatlama şekli ile yeniden oluşturulması sağlanabilir.
Son önerim ise Low Level Format (Düşük seviyeli format) ile disk yüzeyinin kazınarak sıfırlanacak bir format ile kurtarılmasıdır. Ücretsiz bir Low Level Format programını http://www.softpedia.com/get/System/Hard-Disk-Utils/HDD-Low-Level-Format-Tool.shtml adresinden alabilirsiniz.
Bütün bunlara rağmen sonuç alamıyorsanız, diskin sonu gelmiş demektir. Garantisi varsa, değişime göndermenizi tavsiye edeceğim...
MAKİNİST
07-12-2008, 12:31
Merhaba...
1-Bilgisayarımda bulunan bir mp3 formatındaki parçanın başını veya sonunu kesebilir miyim?Mesela;şarkının başından 20 saniyelik giriş bölümünü atmak istiyorum...Bir de...
2-M3U formatındaki bir parça başka bir yere kaydedilemiyor,sadece dinleyebiliyorsunuz...Bunu MP3 yapmak mümkün mü?
Merhaba...
1-Bilgisayarımda bulunan bir mp3 formatındaki parçanın başını veya sonunu kesebilir miyim?Mesela;şarkının başından 20 saniyelik giriş bölümünü atmak istiyorum...Bir de...
2-M3U formatındaki bir parça başka bir yere kaydedilemiyor,sadece dinleyebiliyorsunuz...Bunu MP3 yapmak mümkün mü?
1- sound edıt programları ıle bunu yapabılırsınız
2-m3u benım bıldıgım mp3 player ların kullandıgı calma lıstesının kaydedılmıs halı burda kayıtlı parcalarıda baska bır yere tasıyıp aynı klasor yada map ta kopyalayıp calıstırmanız gerekıyor!
yaptığı iş buymuş..
Cpu %100 kullanım varsa herzaman %100 vırus var demektır
format atıp yedeklerını gerı donmeden kaspersky KIS kur ve yedeklerını tara bakalım ne bulacak ...
sayet bulmazsa vırus hdd 0 sector de demektır buda ısı bılene gıt demektır dısk edıt prg lerı ıle temızlene bılır bu programlar hata affetmez dırek cope gıder dıskın en ufak dalgınlıkta!!
son zamanlarda bılgısayar devamlı wındows uptade programını calıstırıyor ve donuyor yavaslaıyor.....bu uptade olayını devamlı yapmamasını engelleyebılır mıyım yada nıye zırt pırt uptade calısıyor.........yardım eden olursa sevınırım.......
baslat ayaralar denetım masası wındows guncellestırmelerı ı kapatın...
yamalar herzaman basa dert olmustur... tek yapacagınız update IE olsun gerısı saglam bı antı vırus prg ıle saglanabılır(kaspersky)
wındows update lerı herzaman PC yı kasar! + antıvurus surundurur...
serdarkus
07-12-2008, 16:00
http://support.wdc.com/product/download.asp?lang=en adresinden modelinize göre formatlama programını indirerek ilk denemeyi yapabilirsiniz.
Diğer alternatif ise bir disk partition programı (Partition Magic gibi)kullanarak disk üzerinde yeni bölümler yaratmayı deneyerek diskin yeniden tanımlanmasını sağlayabilirsiniz.
Bir diğer öneri, diskin linux, pardus vs gibi farklı bir disk formatlama şekli ile yeniden oluşturulması sağlanabilir.
Son önerim ise Low Level Format (Düşük seviyeli format) ile disk yüzeyinin kazınarak sıfırlanacak bir format ile kurtarılmasıdır. Ücretsiz bir Low Level Format programını http://www.softpedia.com/get/System/Hard-Disk-Utils/HDD-Low-Level-Format-Tool.shtml adresinden alabilirsiniz.
Bütün bunlara rağmen sonuç alamıyorsanız, diskin sonu gelmiş demektir. Garantisi varsa, değişime göndermenizi tavsiye edeceğim...
İkinci seçeneği daha önce denemiştim.
Birinci seçeneğe göre programı indirdim. Yarıya kadar formatladı, sonra devam edemedi. 4444.. lü birçok dosya gözüktü. Hata denetlemeyi çalıştırdım. Sona geldiğinde, tamamlayamıyorum dedi. Ancak, diski açıp program kaydedebildim. Tamam, düzeldi dedim. Tekrar hata denetlemeyi çalıştırdım. Bu sefer harddisk tamamen gitti, pc de hiç gözükmüyor. Büyük ihtimal disk kaput. Benim büyük bebe hala uğraşıyor.
Teşekkürler Sn.Erasure
İkinci seçeneği daha önce denemiştim.
Birinci seçeneğe göre programı indirdim. Yarıya kadar formatladı, sonra devam edemedi. 4444.. lü birçok dosya gözüktü. Hata denetlemeyi çalıştırdım. Sona geldiğinde, tamamlayamıyorum dedi. Ancak, diski açıp program kaydedebildim. Tamam, düzeldi dedim. Tekrar hata denetlemeyi çalıştırdım. Bu sefer harddisk tamamen gitti, pc de hiç gözükmüyor. Büyük ihtimal disk kaput. Benim büyük bebe hala uğraşıyor.
Teşekkürler Sn.Erasure
Yazdıklarınıza göre fazla yapacak bir adım kalmamış, değişim vakti gelmiş demektir.
Eğer yapabiliyorsanız hemen garantiyi kullanın, bu arada eğer anakartınız
destekliyorsa SMART adında bir özellik var, bu disk hatalarına karşı
sistemin önceden haberdar olmasını sağlar. Bunu bios'tan aktif ederek
biraz önlem alabilirsiniz. Kolay gelsin...
öncelikle iyi bayramlar herkese...
şu sıralar bir laptop almayı düşünüyorum ancak karar veremiyorum. sizce intel core2duo mu tercih etmeliyim, core duo mu yoksa turion 64x2 mi?
http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=HP%20PRS%20CQ60-125%20ZM80
http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=NTBHPFV613EA0001
http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=30.001.1196.0215
http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=30.001.1196.0214
bunlardan birini almayı düşünüyorum. teknoloji meraklısıyım ancak basit kullanıcıyım. oyun bile pek oynamam, genelde internet, msn, office programları çalıştırırım. bunları gözeterek fikir verirseniz sevinirim
öncelikle iyi bayramlar herkese...
şu sıralar bir laptop almayı düşünüyorum ancak karar veremiyorum. sizce intel core2duo mu tercih etmeliyim, core duo mu yoksa turion 64x2 mi?
http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=HP%20PRS%20CQ60-125%20ZM80
http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=NTBHPFV613EA0001
http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=30.001.1196.0215
http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=30.001.1196.0214
bunlardan birini almayı düşünüyorum. teknoloji meraklısıyım ancak basit kullanıcıyım. oyun bile pek oynamam, genelde internet, msn, office programları çalıştırırım. bunları gözeterek fikir verirseniz sevinirim
Asus'lardan ASUS X59SL200DV daha iyi, diğerlerinden HP PRS CQ60-130 modelini önerebilirim. Ancak bunlar bir yana oyun vs yerine biraz daha
az özellikleri istediğiniz için daha uygun alt modellere de bakabilirsiniz.
Asus'un teknik servisi berbat ve süründürüyorlar. Bu tip detayları da
gözden geçirmekte yarar var. Sadece 2 ay kullandığım DVD yazıcının
tamirde geçen zamanı tam 4 ay ve bunu ASUS yapıyor. Üstelik bir üst
modelin sıfırını vermek yerine satın aldığım zamandaki para iadesi yerine
geçecek bir çek verdiler.
http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=NTBIBMT40026
adresindeki IBM-Lenova'yı da düşük fiyatına rağmen incelemenizi önereceğim.
Bu modeli kardeşime aldık ve gayet iyi bir cihaz, tabii kur'u düşük yakalayıp
930 YTL'ye mal etmiştik. Ancak bunlar bir yana hepsini de mutlaka
yakından görün, inceleyin. Hatta kullanım kitaplarını indirirek cihazı iyice
tanımaya çalışın. Bu arada IBM'de Free dos işletim sistemi var, belki
sıkıntı verebilir. Seçiminizde başarılar...
İki farklı bilgiye acilen ihtiyacım var.Nereye yazacağımı bilemediğim için buraya yazdım.Yardımlar için şimdiden teşekkür ederim.
I.Word dosyasını nasıl PDF yapabilirim.?
II.Bir PDF dosyayı nasıl Word veya Excel'e dönüştürebilirim.?
İki farklı bilgiye acilen ihtiyacım var.Nereye yazacağımı bilemediğim için buraya yazdım.Yardımlar için şimdiden teşekkür ederim.
Adobe nin pdf i word/excell, veya word ü pdf yapan eklentisi var. Sn Erasure bu başlıkta daha önce bahsetmişti, fakat kayıtlı olması gerekiyor. Aksi halde yapılamıyor.
Bunun yanında 1-2 sayfa ise ücretsiz veya deneme sürümü olarak bu çevirme işlemini yapan programlar var.
horus_sirius
09-12-2008, 18:21
Arkadaşım benimbildiğim kadarıyla solid converter pdf programıyla worde çeviri yapabilirsin..googlede aratırsan bulabilirsin
horus_sirius
09-12-2008, 18:22
yada adobe reader' da "select" diye bir sekme var yukarda. onunla bütün metinleri clipboard a kopyalayıp word'e yapıştırabiliyorsun
Adobe professional işinizi görür.
1. adım
http://img221.imageshack.us/img221/4176/38659289gu0.jpg
2. adımda birleştirilecek dosyaları seçiyoruz.
http://img294.imageshack.us/img294/5329/68483099ma9.jpg
3. adımda "Merge files into a single pdf" seçeneğini tıklayıp, next diip sonra save ediyoruz. Kolay gelsin.
PDF'i acrobat professional içine çağırın ve aşağıdaki uygulayın,
hangi sayfayı silmek istediğinizi size soracaktır, bunu belirtin, silin ve
yeni pdf'i kayıt edin. Toplamda 5sn sürüyor :he:
http://img50.imageshack.us/img50/4665/snap355bq0.jpg
http://img206.imageshack.us/img206/5070/snap356kw1.jpg
İşinize yarar diye umuyorum. Sn Von'un bir sorusuna cevap şeklinde, ekran görüntüsü de var. Burada birleştirme veya sayfa silme özelliğini anlatmışız, aynı şekilde convert işlemi de yapılabiliyor hatırladığım kadarıyla.
Bunun yanında pdf ile ilgili farklı şeyler de var:
bende hp lazerjet 3050 serisi var taramaları direkt pdf yapabiliyor ayarlarından f380 i bilmiyorum ama Openoffice nin içindeki excel dışarıya pdf dosya olarak kayıt yapabiliyor.
1- 2 sayfasını copy paste ile excel e yapıştırıp pdf olarak kaydet derseniz ve başarılı olursa diğerlerinide yapabilirsiniz . Ancak uğraşılamayacak kadar çok sayfa yapmak istiyorsanız başka bir çözüm düşünmek lazım.
Kolay gelsin.
Adobe Acrobat Professional bu iş için 1 numaradır. Alternatifler var ama denemedim.
Çözüm aşağıda; yeni bir pdf oluşturabilir veya scan edilen her sayfanın
belirtilen PDF'in son sayfasına eklenmesini sağlayabilirsin. Kolay gelsin...
http://img180.imageshack.us/img180/7761/snap224ek2.jpg
http://img72.imageshack.us/img72/4229/snap225nw0.jpg
İki farklı bilgiye acilen ihtiyacım var.Nereye yazacağımı bilemediğim için buraya yazdım.Yardımlar için şimdiden teşekkür ederim. I.Word dosyasını nasıl PDF yapabilirim.?
Bolca cevap gelmiş, ben de bedava bir PDF programı önereyim, işinize yarayacaktır.
Gerçi bu işin ustası abode acrobat'tır ama yine de bedava ve sade bir sürüm her zaman
gerekebilir. Sonuç itibarıyla PDF'e dönmesi gereken dökümanlarda işinize yarayacaktır.
Adobe acrobat pro, word'e çevrim yapar ama excel'e çevirmez.
PDF'ten excel'e çevrim yapmadım, birkaç program baktım ama onlarda çözüm verememiş.
Belki PDF içinden TXT formatına gönderilerek, excel içerisinden geri çağrılabilir.
Ancak kesinlikle excel'e dönen data bozulacaktır.
Bedava olan PDF programı PromoPDF'tir, http://www.primopdf.com/ adresinden alınabilir.
Adobe Acrobat Pro 9 içinden yapmak isterseniz aşağıdaki gibi basit bir
adımla yapabilirsiniz.
http://img509.imageshack.us/img509/7228/snap054gy4.jpg (http://imageshack.us)
KARADENIZ
09-12-2008, 23:47
sn Erasure,
benim ki bilgisayarla ilgili degil de TV ile ilgili bir sorun var.
su an kaldigim evde Philips 32PW9617/58 marka tv var. tv nin arkasinda asagidaki resimlerde goruldugu gibi wireless cihazi var, bunu yeni fark ettim..
user manual den bir sey bulamadim, sanirim eski bir model tv , internet sitelerinde de ne ise yaradigi , nasil kulalnildigina dair bir sey bulamadim..
sizin bir bilginiz var midir???
hisse.neti bilgisayar yerine tv den izlemek fena olmazdi hani....
selamlar, tsk
http://i33.tinypic.com/2sb9a10.jpg
http://i34.tinypic.com/2qn9kwg.jpg
http://i36.tinypic.com/nd4w3n.jpg
sn Erasure,
benim ki bilgisayarla ilgili degil de TV ile ilgili bir sorun var.
su an kaldigim evde Philips 32PW9617/58 marka tv var. tv nin arkasinda asagidaki resimlerde goruldugu gibi wireless cihazi var, bunu yeni fark ettim..
user manual den bir sey bulamadim, sanirim eski bir model tv , internet sitelerinde de ne ise yaradigi , nasil kulalnildigina dair bir sey bulamadim..
sizin bir bilginiz var midir???
hisse.neti bilgisayar yerine tv den izlemek fena olmazdi hani....
selamlar, tsk
Modeli ilk kez gördüm ama ingiltere'den baktım, 2 adet surround kablosuz
hoparlör bağlantısı için kullanılıyormuş. Bu durumda philips'in bu cihaza
uygun bir hoparlör setini alarak kullanabilirsiniz. Ama kişisel görüşüm
bu hoparlörü hiç aramayın, unutun.
user manual'i ingilizce olarak aşağıdaki adreste
http://www.p4c.philips.com/files/3/32pw9617_05/32pw9617_05_dfu_eng.pdf
http://img181.imageshack.us/img181/5441/snap055kl7.jpg (http://imageshack.us)
KARADENIZ
10-12-2008, 00:26
Modeli ilk kez gördüm ama ingiltere'den baktım, 2 adet surround kablosuz
hoparlör bağlantısı için kullanılıyormuş. Bu durumda philips'in bu cihaza
uygun bir hoparlör setini alarak kullanabilirsiniz. Ama kişisel görüşüm
bu hoparlörü hiç aramayın, unutun.
/URL]
coktan unuttum bile :he:... belki internet baglantisiyla ilgili bir seydir diye dusunmustum:cry::cry::cry: normalinde bile sıklıkla tv acik ama sesi kapali izliyorum... hic gerek yok...
cok tesekkurler..syg
sn Erasure,
bilgisayarıma ilk defa format attım
nasıl attım bende bilmiyorum.
bir internet sitesinde yazıları takip ederek attım.
bilgisayar çalışıyor. internete çıkıyorum.
yalnız açılışta iki tane xp geliyor.
her ikisinde çalıştırdım. birisi eskisi onu silmemişim.
ikincisi ise yeni yüklediğim.
şimdi ilki silmek istiyorum.
yardımcı olur musunuz.
bu arada sizin ve tüm üyelerin geçmiş kurban bayramını kutluyorum.
Sturkmen
10-12-2008, 12:19
Sn Erasure
Item Downstream Upstream
SNR Margin 19.5 9.0 dB
Snr margin değerim çok kötü hattımdaki, hat sürekli gidip gelir oldu 15 gündür, eskiden böyle değildi
Sizce ne yapmalıyım
hotmail sayfamdaki gelen e mailler bir haftadır açamıyorum..
sanki donuyor, diger maillerde sorun yok sadece hotmail.
sorun ne olabilir acaba.
teşekkürler..
sorun ne olabilir acaba.
teşekkürler..
Hotmail zaman zaman sayfanın şeklini değiştiriyor, daha canlı yapıyor. Bununla alakalı olarak açılmada sorun yaşıyor olabilirsiniz. Aynı sayfayı firefox ta açmayı deneyin, veya olmazsa bir başka pc de. Bende sorun yok.
Sn Erasure
Item Downstream Upstream
SNR Margin 19.5 9.0 dB
Snr margin değerim çok kötü hattımdaki, hat sürekli gidip gelir oldu 15 gündür, eskiden böyle değildi
Sizce ne yapmalıyım
Telekomu arayın :) Sonuçta sinyal kaynağı telekom, hattınız veya portunuzla ilgili bir sorun olabilir. Bunun yanında modem girişinin önünde filtre varsa o da bu soruna sebep olabilir.
sn Erasure,
yardımcı olur musunuz.
2 tane xp mi geliyor? 2 olasılık.. ilki, ya gerçekten format atmadınız - ya da xp yi 2 defa üst üste kurdunuz.
Formattan sonra geride veri kalmaz, muhtemelen siz xp nin üstüne xp kurmuşsunuz. Sistem çökünceye kadar idare edin, veya xp cd si ile formatlayıp temiz bir kurulum yapın. Tercih sizin.
sn Erasure,
yardımcı olur musunuz.
Bu normal aslında çift windows gelmesi, sizin format atmadığınızı gösteriyor.
Zira içerideki işletim sistemini 2 tane olarak sistem tanıyor. Full bir format
atmış olsanız bu durum oluşmazdı. Ama sorun çözümsüz değil. Windows
bu çift işletim sistemi bilgisini bir dosyada tutar.
Aşağıdaki adımlarla Kontrol Panel'den, sistem sıralasıyla bu kısma geldiğinizde
size seçim için 2 adet işletim sistemi adı verecektir, bunun yanında
Edit veya Düzelt seçeneği ile açacağınız dosya içerisinden bunu tamamen
silebilirsiniz. Bir sonraki açılışta karşınıza 2 isim gelmeyecektir.
Ancak buradakilerden yanlış olan yerine doğrusunu silerseniz, eski
işletim sistemi bulunamaz ve tamamen çalışmayan bir windows'unuz olur.
Gerçi o da çözümsüz değil ama karşınıza açılmayan bir işletim sistemi
çıktığında panik durumu olur. Bu yüzden adımları dikkatli yapmaya çalışın.
http://img361.imageshack.us/img361/1270/snap057dh1.jpg (http://imageshack.us)
Sn Erasure
Item Downstream Upstream
SNR Margin 19.5 9.0 dB
Sizce ne yapmalıyım
Gerçi değerler çok kötü değil ama bazen ADSL hattındaki diğer abone
bağlantıları sırasında yapılan hatalardan dolayı bu sorunlar olabiliyor.
Benzer bir durumla ben de karşılaşmıştım ve 3 gün boyunca ADSL kapalı kaldı.
Yani yeni bir abonenin bağlantılarıyla uğraşırken, benim hattı bozmuşlardı.
Telefonla telekom'daki görevlilerle uğraşmıştık ve sorunu aşmıştık.
Şu anda Download 24db, upload 9db olarak geliyor ve Torrent'ten 98Kb/sn
Flashget ile 107kb/sn ile veri indirebiliyorum.
Yukarıdakilere alternatif olarak modemin -varsa- bir firmware güncellemesini
yapabilir veya tamamen fabrika ayarlarına sıfırlamayı deneyebilirsiniz.
Bunlardan sonuç alamazsanız, telekom'u aramanızı önereceğim. Zira sizin
yapabileceğiniz pek birşey kalmıyor. Bu arada torrentte veri indirirken,
10-15dk bir hat bende de kopuyor ve kendi bağlanıyor. Genel bir sorun
olabilir veya ADSL hız arttırımı için birşeyleri test ediyor olabilirler.
sorun ne olabilir acaba.
teşekkürler..
Sisteminizle alakalı. Güvenlik veya sistem ayarlarından çözüme ulaşabilirsiniz.
Sturkmen
11-12-2008, 14:59
Sayın Erasure;
Yanıtınız için teşekkür ederim
Bir sorum daha olacak
Int Explorer 8.0 Beta kurdum
Ama bir menü eklemişler "Hızlı eriştirici" diye , hangi yazıyı kopyalasam fırlıyor oradan
Nasıl devre dışı bırakabilirim ,ayarlarda buna rastlayamaıdm? Çıkmasın bu mavi şey, eriştirmesin beni hiçbir şeye mümkünse :) Bir kısmını devre dışı bıraktım ama sadece seçenek azaldı. Anlamadım ben de:(
Şimdiden tşkler yanıtınız için
Saygılar
Sayın Erasure;
Yanıtınız için teşekkür ederim
Bir sorum daha olacak
Int Explorer 8.0 Beta kurdum
Ama bir menü eklemişler "Hızlı eriştirici" diye , hangi yazıyı kopyalasam fırlıyor oradan
Nasıl devre dışı bırakabilirim ,ayarlarda buna rastlayamaıdm? Çıkmasın bu mavi şey, eriştirmesin beni hiçbir şeye mümkünse :) Bir kısmını devre dışı bıraktım ama sadece seçenek azaldı. Anlamadım ben de:(
Şimdiden tşkler yanıtınız için
Saygılar
Beta sürümler finaller gibi değildir, birçok hatadan sonra gerçek sürüme
ulaşır. Aslında Beta Tester'lar vardır ve her türlü donanımda test ederek
raporlarlar. Ben Beta2 İngilizceyi yükledim, biraz kullandım ama siteler
hatalı açılınca geri kaldırdım. Bazı özellikleri ise kaldıramayabilirsiniz veya
varsa Araçlar sekmesinin altında, özelliklerden bulunabilir.
Hızlı Eriştirici dediğiniz için bir an İngilizcesini düşündüm ama bulamadım :he:
bu Türkçe'leştirmeye hayranım zaten, bir Türk olarak Türkçeyi bunlar
sayesinde unutacağız. Berbat bir Türkçeleştirme yapılıyor, bunlardan
anlamadığım içinde bütün programlarım ingilizce sürüm, çözümü bulursam
haber veririm. Ama dediğim gibi beta'lardan dolayı bir sıkıntı olabilir.
Sturkmen
11-12-2008, 15:33
Beta sürümler finaller gibi değildir, birçok hatadan sonra gerçek sürüme
ulaşır. Aslında Beta Tester'lar vardır ve her türlü donanımda test ederek
raporlarlar. Ben Beta2 İngilizceyi yükledim, biraz kullandım ama siteler
hatalı açılınca geri kaldırdım. Bazı özellikleri ise kaldıramayabilirsiniz veya
varsa Araçlar sekmesinin altında, özelliklerden bulunabilir.
Hızlı Eriştirici dediğiniz için bir an İngilizcesini düşündüm ama bulamadım :he:
bu Türkçe'leştirmeye hayranım zaten, bir Türk olarak Türkçeyi bunlar
sayesinde unutacağız. Berbat bir Türkçeleştirme yapılıyor, bunlardan
anlamadığım içinde bütün programlarım ingilizce sürüm, çözümü bulursam
haber veririm. Ama dediğim gibi beta'lardan dolayı bir sıkıntı olabilir.
Selamlar ekran görüntüsü aldım daha açıklayıcı olabileceği için
http://img519.imageshack.us/img519/8200/gereksizav0.jpg (http://imageshack.us)
"Daha Fazla Hızlı Eriştirici" nin yanında bir ok işareti var, ona tıkladığınızda ne çıkıyor?
Muhtemelen plug-in türü birşey, ie menüsünden kaldırılabilir..
Bu arada Türkçe'ye çevirme işlemini yapanları saygıyla(!!) anıyorum!!
Sturkmen
11-12-2008, 15:47
"Daha Fazla Hızlı Eriştirici" nin yanında bir ok işareti var, ona tıkladığınızda ne çıkıyor?
Muhtemelen plug-in türü birşey, ie menüsünden kaldırılabilir..
Bu arada Türkçeye çevirme işlemini yapanları saygıyla(!!) anıyorum!!
Dediğim gibi o menü daha önce daha zengindi ,bu kadar sadeleştirebildim:he:
Bahsettiğiniz yerden kapatmıştım.
Temelli kurtulmak niyetindeyim, eğer mümkünse
Microsoft un sayfasından bulduğum şeyleri aktarayım, böyle garip şeyler çıkmaya devam ederse tamamen firefox a yönelirim :)
"Accelerators (http://www.microsoft.com/windows/internet-explorer/beta/features/overview.aspx?tabid=1&catid=1)" orjinal adıymış. Eriştirici adını koyanlara tekrar saygılarımı(!!) gönderiyorum.
http://www.microsoft.com/turkiye/windows/products/winfamily/ie/beta/features.mspx "Hızlı Eriştirici" diye birşey var en üstte, ona tıklayınca ne olduğunu anlatıyor.
Nasıl kaldırılacağı konusunda elimde bilgi yok maalesef.
Sturkmen
11-12-2008, 16:19
Microsoft un sayfasından bulduğum şeyleri aktarayım, böyle garip şeyler çıkmaya devam ederse tamamen firefox a yönelirim :)
"Accelerators (http://www.microsoft.com/windows/internet-explorer/beta/features/overview.aspx?tabid=1&catid=1)" orjinal adıymış. Eriştirici adını koyanlara tekrar saygılarımı(!!) gönderiyorum.
http://www.microsoft.com/turkiye/windows/products/winfamily/ie/beta/features.mspx "Hızlı Eriştirici" diye birşey var en üstte, ona tıklayınca ne olduğunu anlatıyor.
Nasıl kaldırılacağı konusunda elimde bilgi yok maalesef.
Dostum, sanki internet explorer ın bütün açıkları bitti, bütün bugları giderildi, hızlı eriştirici eksikti onu eklemişler
Yani anlayamıyorum microsoftu, yok hayır , bir şey ekledin bari kaldırma opsiyonu da ekle, ben bu saçma şeyi görüntülemek zorunda mıyım:grrr:
Zaten 7,0 hata veriyordu , silerken de hata verdi yenisini de üzerine kurmadı o yüzden 8.0 betayı denemiştim ama gelen gideni aratacak gibi sanki
Yine de teşekkürler dostum emeğin için
Ben bir tavsiyede bulunayım, firefox u kurmayı deneyin. Eklentileriyle birlikte ie. den daha iyi iş çıkartıyor. Neyse misafir geldi, şimdilik kaçtım.
...bütün bugları giderildi, hızlı eriştirici eksikti onu eklemişler
Yani anlayamıyorum microsoftu, yok hayır , bir şey ekledin bari kaldırma opsiyonu da ekle, ben bu saçma şeyi görüntülemek zorunda mıyım:grrr:
Zaten 7,0 hata veriyordu , silerken de hata verdi yenisini de üzerine kurmadı o yüzden 8.0 betayı denemiştim ama gelen gideni aratacak gibi sanki....
Seni biraz bekleteyim, IE 8'i yükleyip buna bir bakayım. Bu bir hata değil,
özellik ve mutlaka devre dışı bırakırız, en azından ingilizcesine bir
bakıp, çözüm üretiriz...
Hikaye anlaşıldı, bu bir eklenti ve aşağıdaki adımlarla devre dışı bırakılıyor,
aslında güzel bir hareketmiş, arama için hızlı detay çözüyor. Kolay gelsin...
http://img410.imageshack.us/img410/2263/snap059ul7.jpg
Sturkmen
11-12-2008, 23:30
Hikaye anlaşıldı, bu bir eklenti ve aşağıdaki adımlarla devre dışı bırakılıyor,
aslında güzel bir hareketmiş, arama için hızlı detay çözüyor. Kolay gelsin...
http://img410.imageshack.us/img410/2263/snap059ul7.jpg
Çok teşekkür ederim sayın Erasure
Sorun giderildi sayenizde, oh be dünya varmış :he:
bulunduğum yerde pcler ağa bağlı ve kullanım hakları kısıtlı. benimse laptopumla kablolu olarak internete bağlanmam gerekiyor. ağ üzerindeki bir pcden ethernet kablosunu çıkartıp benimkine takıyorum, ağa bağlandı diyor ancak internete bağlanamıyor. bu durumda çözüm için gerekli ip ve dns ayarlarını bulmam lazım ancak diğer pclerde haklar kısıtlı olduğu için internet erişim kuralları(tcp/ip)'den gerekli ayarları görüntüleyemiyorum. burda bilgi işlem veya başka bir bilen de olmadığı için kimse yardımcı olamıyor. size sorum acaba bu değerleri görüntülememin başka bir yolu var mıdır?
bulunduğum yerde pcler ağa bağlı ve kullanım hakları kısıtlı. benimse laptopumla kablolu olarak internete bağlanmam gerekiyor. ağ üzerindeki bir pcden ethernet kablosunu çıkartıp benimkine takıyorum, ağa bağlandı diyor ancak internete bağlanamıyor. bu durumda çözüm için gerekli ip ve dns ayarlarını bulmam lazım ancak diğer pclerde haklar kısıtlı olduğu için internet erişim kuralları(tcp/ip)'den gerekli ayarları görüntüleyemiyorum. burda bilgi işlem veya başka bir bilen de olmadığı için kimse yardımcı olamıyor. size sorum acaba bu değerleri görüntülememin başka bir yolu var mıdır?
birkaç şey denenebilir ama bunu birisi kurduğuna göre mutlaka detayını da
anlatması gerekir. Böyle işyerlerinde olası sorunları kullanıcılar çözemez.
IP aralığı kullanıcı bilgisayarları kadar dağıtılmış olabilir, Mac filter ile
donanımsa bloke sağlanmış olabilir. Eğer mac filter ile hiç üşenmeden bütün
ethernet kartlarının adresleri tanımlanmışsa, bunu modem içerisinden
kaldırmak gerekiyor. Kullanıcı adı ve şifre gerekir.
DNS vs ayarları da öğrenmek için sistemdeki diğer bilgisayarlardan birisine
geçin ve Dos ortamından IPCONFIG/all ile sistemdeki bütün bilgileri sorgulayın.
Bu aşamada size herşeyi verecektir. Aldığınız bilgileri de kendi bilgisayarınıza
tanımlarsınız. Ancak herşey bir yana öncelikle modem'in içerisinden
gereken kontrollerin yapılması gerekiyor.
ipconfig/all ile aşağıdaki bilgileri alabilirsiniz.
http://img267.imageshack.us/img267/3008/ipconfigall1d6ff3ax2.png (http://imageshack.us)
Eğer sistemde server varsa, işin içine de active directory'de gireceğinden
(DHCP server'da kurulu olacaktır) mutlaka sistemi kuran kişiye
ulaşmanızı önereceğim. Birçok ayar değişikliği gerekecektir.
Kolay gelsin...
İnternet explorer 7 de sık,sık donmalar oluyordu,internet explorer 8 beta 2 sürümünü kurduktan sonra problem kalktı,ama şimdi şöyle bir problem var,paragaranti deki İMKB saniye endeksini kapatmak isteyince ,uygulama hatası diyor,program kapatılamıyor,sorun nasıl çözülebilir?Teşekkürler.
İnternet explorer 7 de sık,sık donmalar oluyordu,internet explorer 8 beta 2 sürümünü kurduktan sonra problem kalktı,ama şimdi şöyle bir problem var,paragaranti deki İMKB saniye endeksini kapatmak isteyince ,uygulama hatası diyor,program kapatılamıyor,sorun nasıl çözülebilir?Teşekkürler.
IE 7'deki donmaların sebebi başka bir programdan da kaynaklanabilir,
benim gibi IE'ye bolca eklenti kuruyorsanız bu sorunlar oluşabiliyor.
IE8 zaten beta aşamasında, ben de kurdum, biraz kullandım ama ekran
yakalama programları IE8'de çalışmayınca geri kaldırdım. Paragaranti
java virtual machine ile çalışıyor, geri planda belki farkında olmadan
bu eklenti sorun çıkartıyor olabilir. En azından Java'yı bilgisayarınızdan
tamamen kaldırın ve IE8 varken güncel sürümünü kurarak sorunun
devam edip etmediğini gözlemleyin. Sonrasında IE8 içinden java
eklentilerinden iptal edilen veya düzgün çalışmayanları kontrol edebilirsiniz.
Bunun dışında IE8'e uygun bir tasarım olmayabilir veya bazı kısımlar
IE8 için tasarlanmamış olabilir. IE8 ile düzgün çalışmayan birçok site
gördüm. IE7 ve IE8 arasındaki program yüklemeleri de bazı eklentilerin
yine devre dışı kalmasına da sebep olabilir.
http://img114.imageshack.us/img114/6270/snap066wu7.jpg (http://imageshack.us)
IE 7'deki donmaların sebebi başka bir programdan da kaynaklanabilir,
benim gibi IE'ye bolca eklenti kuruyorsanız bu sorunlar oluşabiliyor.
IE8 zaten beta aşamasında, ben de kurdum, biraz kullandım ama ekran
yakalama programları IE8'de çalışmayınca geri kaldırdım. Paragaranti
java virtual machine ile çalışıyor, geri planda belki farkında olmadan
bu eklenti sorun çıkartıyor olabilir. En azından Java'yı bilgisayarınızdan
tamamen kaldırın ve IE8 varken güncel sürümünü kurarak sorunun
devam edip etmediğini gözlemleyin. Sonrasında IE8 içinden java
eklentilerinden iptal edilen veya düzgün çalışmayanları kontrol edebilirsiniz.
Bunun dışında IE8'e uygun bir tasarım olmayabilir veya bazı kısımlar
IE8 için tasarlanmamış olabilir. IE8 ile düzgün çalışmayan birçok site
gördüm. IE7 ve IE8 arasındaki program yüklemeleri de bazı eklentilerin
yine devre dışı kalmasına da sebep olabilir.
http://img114.imageshack.us/img114/6270/snap066wu7.jpg (http://imageshack.us)
Önerdiğiniz gibi Java'yı yeniden yükledim,problem ortadan kalktı,çok teşekkürler...
Önerdiğiniz gibi Java'yı yeniden yükledim,problem ortadan kalktı,çok teşekkürler...
Sorunun çözülmesine sevindim, genellikle benzer yapıdaki 2 program arasındaki
versiyon yükseltmeleri veya geri yüklemeleri sorun çıkartabiliyor.
Sıkça kullanılan eklentilerden flash, java vs gibi olanların yeniden yüklenmesi
sorunu çözecektir.
Ya da yapabiliyorsanız bir System Restore (Geri yükleme) noktası oluşturun
sonra IE8'i yükleyin ve ters giden bir durumda System Restore'u oluşturduğunuz
nokta'ya geri çekin, bu durumda sorun hiç oluşmayabilir. Benim sıkça
yaptığım bir durumdur veya bu işler için Norton Ghost kullanırım, istediğimi
yaparım ve sistem çökse bile kısa sürede ayağa kaldırırım. Kolay gelsin...
Merhaba
sn Erasure ekranın çözünürlüğünü arttırdığım zaman yazılar kırık ve soluk oluyor..
2232bw NVIDIA 8600GT 128bit
Merhaba
sn Erasure ekranın çözünürlüğünü arttırdığım zaman yazılar kırık ve soluk oluyor..
2232bw NVIDIA 8600GT 128bit
22'lik bir ekran için önerilen çözünürlük 1680 x 1050'dir bunun dışındaki
değişik ayarlamalar sorun yaratıyor. Bunun haricinde windows içinde
Clear Type adındaki özellik ile yazıları yumuşatabilirsiniz ve ekran tazeleme
frekansını arttırabilirsiniz.
Eğer kurulum sırasında bir hata oluşmuşsa ve ekran yazı karakterlerinde bir
bozulma varsa windows alternatif bir font kullanıyor olabilir. Son önerim ise
varsa ekran kartının programlarında özel ayarları sıfırlayabilirsiniz. Genellikle
kart'ların yanında gelen yazılımlar geniş bir ayarlama opsiyonu sunarlar, belki
buralarda da bir hata vardır. En son yapılacak iş ise ekran kartı sürücüsünün
yenilenmesi veya güncellenmesidir.
Sn. Erasure laptopum ancak fişe takılıyken çalışıyor.Yani bugün itibari ile aniden şarj olma yeteneğini kaybetti.:notr::notr:
Sanırım bunlarında bir pil olayı var.Ama başka,benim hemen şimdi halledebileceğim birşey olabilirmi acaba?
Sevgilerimle...
Sn. Erasure laptopum ancak fişe takılıyken çalışıyor.Yani bugün itibari ile aniden şarj olma yeteneğini kaybetti.:notr::notr:
Sanırım bunlarında bir pil olayı var.Ama başka,benim hemen şimdi halledebileceğim birşey olabilirmi acaba?
Sevgilerimle...
Özel bir detay yok, pilin ömrü dolmuş gibi görünüyor, ek bir detay olarak
pili yuvasından çıkartıp tekrar takmayı deneyin, belki kontakt noktalarında
bir temas sorunu olabilir. Ayrıca pili tamamen söküp, üzerinde varsa şarj
seviye led'lerini kontrol edebilirsiniz. Bu led'ler genellikle şarjın detayını
verir. Ama bunlara rağmen sorun devam ediyorsa, ilk adımda bir teknik
servisten yardım almayı deneyin, çünkü bu piller pahalıdır ve şarj
etmemesi haricinde donanımsal bir sorun olabilir. Eğer notebook pil'in
enerjisini alamıyorsa bu durumda başka bir ayrıntı ortaya çıkacaktır.
Yani pilin bittiğini düşünerek hemen yeni bir pil siparişi vermeyin.
Biraz sizi uğraştıracak gibi, garantisi devam ediyorsa bunu kullanabilirsiniz.
Sevgilerimle...
öyle aniden bitmez yahu
pili sök.. yeniden takıver... dene..
pislik..toz varsa temizle..
yeniden dene...
not.. aynı anda yazmışız.. erasure dostumla..:D
öyle aniden bitmez yahu
pili sök.. yeniden takıver... dene..
pislik..toz varsa temizle..
yeniden dene...
not.. aynı anda yazmışız.. erasure dostumla..:D
Pil yuvası nerede bu aletlerin yahu :D :D :D
Şimdi onu bir bulayım bakayım önce.
Çok teşekkürler hepinize:super:
Pil yuvası nerede bu aletlerin yahu :D :D :D
Şimdi onu bir bulayım bakayım önce.
Çok teşekkürler hepinize:super:
:kahkah::kahkah::kahkah:
yahu öldüm gülmekten...
sabah pinhana gidelim brunch yapalım.. sen ısmarla
ben bakayım laptopuna...
Allahta seni güldürsün emi..........:kahkah::kahkah::kahkah:
yahu öldüm gülmekten...
sabah pinhana gidelim brunch yapalım.. sen ısmarla
ben bakayım laptopuna...
Allahta seni güldürsün emi..........:kahkah::kahkah::kahkah:
Selim Abi gülüyon da durum ciddi sanırım :D :D :D
Hanım'la kafa kafaya verdik ve yuvayı bulduk.Tozlanmış.CİF'le sildik süpürdük.Yerine taktık ama sorun devam ediyor:cry::cry::cry:
Hanım'la kafa kafaya verdik ve yuvayı bulduk.Tozlanmış.CİF'le sildik süpürdük.Yerine taktık ama sorun devam ediyor:cry::cry::cry:
notebook'un marka ve modeli nedir, belki bios'ta özel bir ayar olabilir
daha iyi işte.. demekki 1 seferda halledemeyeceğiz.. 2 sefer brunch yaparız..
svg eşine selamlar.. beyzanur kızımızıda öpüyorum...
notebook'un marka ve modeli nedir, belki bios'ta özel bir ayar olabilir
lenovo t60 erasure abi
daha iyi işte.. demekki 1 seferda halledemeyeceğiz.. 2 sefer brunch yaparız..
svg eşine selamlar.. beyzanur kızımızıda öpüyorum...
Aleyküm Selam Selim Abi.
Beyza ellerinden öpüyor.Geçen sefer unuttu herhalde bir dahaki sefer bahşiş verir diyor. Babama verse de olur diyor.:super:Yahu zamane bebekleri işte :D :D :D
Aleyküm Selam Selim Abi.
Beyza ellerinden öpüyor.Geçen sefer unuttu herhalde bir dahaki sefer bahşiş verir diyor. Babama verse de olur diyor.:super:Yahu zamane bebekleri işte :D :D :D
severim zamane bebeklerini...onlar benim canım ciğerim...
ama babalarını sevemedim :kahkah::kahkah::kahkah:o yüzden babalarına vermektense.. bayramda kendilerini beklerim..
bir yere giderseniz akşam yemeğine falan.. bebeği bakarız.. unutma..
bebek sevgimizide gidermiş oluyoruz..para falan istemiyoz:kahkah: getirip bırakman şartı ile.. ailece size gelemeyiz..
severim zamane bebeklerini...onlar benim canım ciğerim...
ama babalarını sevemedim :kahkah::kahkah::kahkah:o yüzden babalarına vermektense.. bayramda kendilerini beklerim..
bir yere giderseniz akşam yemeğine falan.. bebeği bakarız.. unutma..
bebek sevgimizide gidermiş oluyoruz..para falan istemiyoz:kahkah: getirip bırakman şartı ile.. ailece size gelemeyiz..
Abi sorma iki gündür bakıcı deniyoruz.İyi birisi.Ama hanımın içi sızlıyor.Sanırım işinden istifa edecek:beurk::beurk::beurk: Yani tüm yük babaya kalacak :D :D :D
Abi sorma iki gündür bakıcı deniyoruz.İyi birisi.Ama hanımın içi sızlıyor.Sanırım işinden istifa edecek:beurk::beurk::beurk: Yani tüm yük babaya kalacak :D :D :D
Allah yardımcınız olsun.. aslında bebişlerin annelerinden ayrılması taraftarı değilim bende..
senin maaş yetiyorsa .. bırak biraz daha annesi ile büyüsün..
daha sonra bakarsınız bakıcı.. yada kreşe verirsiniz.. eşiniz çalışır yine..:yes:
erasure dostum biz başka mevzulara daldık.. sen konuyu araştır.. senin kadar bilgim olsa bende araştırırım..
lenovo t60 erasure abi
Birkaç yere baktım, öncelikle modelin gayet yeni, bunun pilinin
biteceğini pek sanmıyorum. IBM ise bu modelin user manual'inde
pil'in şarj durumu için birkaç öneride bulunmuş, bunlardan birisi de
pilin tamamen bitirilmesi. Fazla ayrıntı göremedim ama pil üzerinde
ekstra bir buton vs varsa pil buradan tamamen bitirilip, yeniden
doldurulabilir. Ya da adaptör kullanılmadan tamamen bitmesi için
biraz beklenebilir. İçinde ekstradan bir backup pili varmış ama klavye
altında, bunu sökmek zordur, denemeyin. Bu ikisi arasında bir sorundan
dolayı da ana pil çalışmıyor olabilir. İş biraz daha sıkıntılı aşamaya
geçiyor. Bence bunu bir servis'te çözmeye çalışın. Olay tak-çıkarı
aşıyor. Klavye'nin sökülmesine baktım ve ilk kez bunu yapacaklar için
bir hayli karışık aşaması var, cihaza zarar verebilirsiniz.
Birkaç yere baktım, öncelikle modelin gayet yeni, bunun pilinin
biteceğini pek sanmıyorum. IBM ise bu modelin user manual'inde
pil'in şarj durumu için birkaç öneride bulunmuş, bunlardan birisi de
pilin tamamen bitirilmesi. Fazla ayrıntı göremedim ama pil üzerinde
ekstra bir buton vs varsa pil buradan tamamen bitirilip, yeniden
doldurulabilir. Ya da adaptör kullanılmadan tamamen bitmesi için
biraz beklenebilir. İçinde ekstradan bir backup pili varmış ama klavye
altında, bunu sökmek zordur, denemeyin. Bu ikisi arasında bir sorundan
dolayı da ana pil çalışmıyor olabilir. İş biraz daha sıkıntılı aşamaya
geçiyor. Bence bunu bir servis'te çözmeye çalışın. Olay tak-çıkarı
aşıyor. Klavye'nin sökülmesine baktım ve ilk kez bunu yapacaklar için
bir hayli karışık aşaması var, cihaza zarar verebilirsiniz.
Abi çok teşekkürler.Ama sana katılıyorum sök tak işi hiç bana göre değil.Ben bunu yetkili birisine göstereyim en iyisi.
Çok zahmet verdim.
Sağolun varolun:super::super::super:
Abi çok teşekkürler.Ama sana katılıyorum sök tak işi hiç bana göre değil.Ben bunu yetkili birisine göstereyim en iyisi.
Çok zahmet verdim.
yatmadan benim için kızımın adaşı beyza nur u öpüver...:yes:
Çok zahmet verdim.
Birşey değil, uzaktan yardım ancak bu kadar :yes:. Servis manual'leri
bir hayli karışıktı, her üreticinin montaj teknikleri de farklı, ama bu modelin
pili bu kadar çabuk devre dışı kalamaz, mutlaka başka bir sorun var veya
hatalı bir pile denk geldiniz. Servis'te sorun anlaşılır, en azından sizin
pili başka makinalarla deneme ve test şansı olur. Kolay gelsin...
Haber yeni galiba, tam kestiremedim:
Microsoft Explorer'da virüs alarmı
Microsoft, web tarayıcısı İnternet Explorer'daki güvenlik açığını düzeltmek için bugün bir acil yama yayımlayacağını açıkladı.
Dünyanın en büyük yazılım şirketinden yapılan açıklamada, otomatik güncellemeyle aktif hale gelecek bu yamanın TSİ 20.00'de yayımlanacağı belirtilerek, sorunun belirlenmesinden sonra Microsoft mühendislerinin sekiz saat içinde çözüm geliştirdikleri kaydedildi.
Dünyanın en çok kullanılan web tarayıcısının sahibi Microsoft, normal güvenlik güncellemesini gelecek ay yapacak.
İnternet güvenlik uzmanları, dünyanın en yaygın kullanılan web tarayıcısı İnternet Explorer'da büyük bir açığın bulunduğunun ortaya çıkmasının ardından, sorun giderilinceye dek kullanıcılara başka bir internet tarayıcısı kullanmaları salık vermişlerdi.
İnternet uzmanları, Microsoft'un İnternet Explorer tarayıcısındaki açığın, internet korsanlarına özellikle Çince web sitelerini kullananların bilgisayarlarını ele geçirme ve şifrelerini çalma imkanı verebileceğini belirtmişlerdi.
Microsoft da yaptığı açıklamada, tarayıcının en yaygın şekilde kullanılan yedinci versiyonuna (IE7) yönelik saldırılar tespit ettiklerini kaydederek, ancak diğer versiyonların da potansiyel tehlike altında olduğu uyarısında bulunmuştu.
arkadaşlar excel formatındaki bir mail listesini bir grup olarak vistada windows maile aktarmak istiyorum(malum adres defteri vistada yok) kişiler klasörünü açtığım zaman araç çubuğunda "al", "yeni kişi", "yeni grup oluştur" gibi seçenekler olması gerekirken ben de bir türlü çıkmıyor...nasıl çıkaracağım ben bu menüyü acaba?
teşekkürler
arkadaşlar excel formatındaki bir mail listesini bir grup olarak vistada windows maile aktarmak istiyorum(malum adres defteri vistada yok) kişiler klasörünü açtığım zaman araç çubuğunda "al", "yeni kişi", "yeni grup oluştur" gibi seçenekler olması gerekirken ben de bir türlü çıkmıyor...nasıl çıkaracağım ben bu menüyü acaba?
teşekkürler
excel'den windows mail, live mail vs'ye gönderirken Comma Separated Value
yani CSV formatında gönderirseniz sorun olmaz. Ama excel'deki datanın
yapısı bozulmuşsa aktarım sonrasında sıkıntı olur.
Haber yeni galiba, tam kestiremedim:
Microsoft Explorer'da virüs alarmı
Microsoft, web tarayıcısı İnternet Explorer'daki güvenlik açığını düzeltmek için bugün bir acil yama yayımlayacağını açıkladı.
Dünyanın en büyük yazılım şirketinden yapılan açıklamada, otomatik güncellemeyle aktif hale gelecek bu yamanın TSİ 20.00'de yayımlanacağı belirtilerek, sorunun belirlenmesinden sonra Microsoft mühendislerinin sekiz saat içinde çözüm geliştirdikleri kaydedildi.
Dünyanın en çok kullanılan web tarayıcısının sahibi Microsoft, normal güvenlik güncellemesini gelecek ay yapacak.
İnternet güvenlik uzmanları, dünyanın en yaygın kullanılan web tarayıcısı İnternet Explorer'da büyük bir açığın bulunduğunun ortaya çıkmasının ardından, sorun giderilinceye dek kullanıcılara başka bir internet tarayıcısı kullanmaları salık vermişlerdi.
İnternet uzmanları, Microsoft'un İnternet Explorer tarayıcısındaki açığın, internet korsanlarına özellikle Çince web sitelerini kullananların bilgisayarlarını ele geçirme ve şifrelerini çalma imkanı verebileceğini belirtmişlerdi.
Microsoft da yaptığı açıklamada, tarayıcının en yaygın şekilde kullanılan yedinci versiyonuna (IE7) yönelik saldırılar tespit ettiklerini kaydederek, ancak diğer versiyonların da potansiyel tehlike altında olduğu uyarısında bulunmuştu.
Yama yayınlandı, detayları İnternette Güvenliğiniz kısmına anlattım.
5mb'lık bir dosya ve yüklenmesini önereceğim...
excel'den windows mail, live mail vs'ye gönderirken Comma Separated Value
yani CSV formatında gönderirseniz sorun olmaz. Ama excel'deki datanın
yapısı bozulmuşsa aktarım sonrasında sıkıntı olur.
hocam bende aktarma için gerekli olan araç çubuğundaki al, aktar, yeni kişi vs gibi seçenekler çıkmıyor, sorunum aktarmayı yapacak menüyü bulamamam yani..teşekkürler
hocam bende aktarma için gerekli olan araç çubuğundaki al, aktar, yeni kişi vs gibi seçenekler çıkmıyor, sorunum aktarmayı yapacak menüyü bulamamam yani..teşekkürler
İlk adımda Kişiler sonraki aşamada da csv'den import...
http://img442.imageshack.us/img442/5876/snap076jo4.jpg (http://imageshack.us)
http://img120.imageshack.us/img120/6918/snap075jw9.jpg
Eğer bu menülerin hiç birisi gelmiyorsa veya sönük olarak görünüyorsa
başka bir sorun var demektir.
hocam senin menüde file altında import, export falan var. benimki Türkçe ve dosya menüsü altında o şekilde bir menü yok, o menü live contact klasörüne özel olarak gelmesi gerekirken sanki normal bir klasör menüsü imiş gibi geliyor. (kopyala, yapıştır vs...) anlamadım sorun nedir...ilginize teşekkürler
Allahım ya...tee nerde imiş ya :D :D
Allahım ya...tee nerde imiş ya :D :D
İlk resimde zaten import menüsü yok, yalnış yorumlanmasın, ilk resimdeki
file sekmesi altından çıkmıyor zaten, windows mail açıkken Ctrl-Shift-C
tuşuna bastığında Contact'lara ait yeni bir pencere açılacak ve buradaki
2nci yeni pencere altından import opsiyonuna ulacaksın. Biraz farklı
tasarlanmış ama sorunu başka türlü çözemiyorsun.
Eğer ilk resimdeki file altındaki import'u kullanırsan sadece mail'lere ait
bir seçenek verilecektir, buradan adresler için seçenek zaten çıkmıyor.
Biraz kullanırsan alışacaksın. Hele sen birde windows messenger 9'u gör;
ne kullandığını bile şaşıracaksın. Güzelleştirelim derlerken ortaya bence
en berbat arabirimli messenger çıkmış. Kullanmak için uğraştıysamsa
geri eski sürüme döndüm. Kolay gelsin...
sayın ERasure
bilgisayar da IBS çalışırken seans içinde bilhassa,açtığım herhangi bir grafiği kapatırken
puzzle gibi kapanıyor, arkada işlem gören yanıp sönen rakamların bazıları açılıyor bazıları
grafiğin altında kalıyor....puzzle gibi..grafik kapanabilirse problem olmuyor,
kapanamazsa aşağıdaki uyarı çıkıyor.bellek read olamadı..
ve program çalışmaz oluyor..donuyor.kapatıp tekrar açmak gerekiyor..
http://img60.imageshack.us/img60/9947/arzaif2.jpg (http://imageshack.us)
bununla ilgili araştırma yaptım aşağıdaki linkte bişiler yazıyor..ne yapmalıyım..
teşekkürler.
http://www.pcnet.com.tr/forum/donanim/82045-bellek-read-olamadi-mesaji-4.html
sayın ERasure
bilgisayar da IBS çalışırken seans içinde bilhassa,açtığım herhangi bir grafiği kapatırken
puzzle gibi kapanıyor, arkada işlem gören yanıp sönen rakamların bazıları açılıyor bazıları
[/URL]
bununla ilgili araştırma yaptım aşağıdaki linkte bişiler yazıyor..ne yapmalıyım..
teşekkürler.
[URL]http://www.pcnet.com.tr/forum/donanim/82045-bellek-read-olamadi-mesaji-4.html (http://imageshack.us)
IBS konusunda malesef hiçbir bilgim yok, programların bu tip hataları
yapması, yazılım bug'larından kaynaklanıyor. Ama buna nasıl bir çözüm
bulunabilir, bilmiyorum. Yasal kullanıcı olduğunuza göre firmadan
teknik destek alabilirsiniz.
Diğer tarafta hatalı program kapanmaları, virus vb durumlarda da ortaya
çıkıyor. Birşeyler farkında olmadan bulaşmış olabilir...
sayın ERasure
teşekkürler.
http://www.pcnet.com.tr/forum/donanim/82045-bellek-read-olamadi-mesaji-4.html
İlk öneri: ibs in destek birimine mail atın. Bir sorun olduğunda 1-2 saate dönüyorlardı en son. Şu anki durumu bilemiyorum, uzun zamandır program ayarlarında sorunum yok.
Olası çözümler:
Hdd de yer kalmamış olabilir, bunu kontrol edin.
Hdd deki yer sorunundan dolayı sanal bellek düşük kalmış olabilir.
Son olarak ise ibs programının bulunduğu klasörün boyutu biraz fazla büyümüş olabilir. Eğer öyleyse programı kaldırıp, klasörü silip yeniden kurmak en mantıklısı. Ama bu işlem biraz masraflı, kullandığınız özel indikatör varsa yeniden tanımlamanız gerekiyor. Aynı zamanda takas dökümleri v.s. yeniden yüklemeniz gerekiyor. Klasörün boyutu büyüyünce nedense program ağırlaşıyor, yerine göre hata vermeye başlıyor.
dalgıçkerem
19-12-2008, 17:59
uydu cihazından harddiske kaydettiğim televizyon kaydını harddsiki bilgisayara bağlayınca izleyemiyorum. alidvr diye kayıt yapılmış. gomplayer yüklü açmıyo codec yükle diyo sitesine giriyorum codec yok. bu alidvr kayıtları bilgisayarda nasıl seyredebılırım?
uydu cihazından harddiske kaydettiğim televizyon kaydını harddsiki bilgisayara bağlayınca izleyemiyorum. alidvr diye kayıt yapılmış. gomplayer yüklü açmıyo codec yükle diyo sitesine giriyorum codec yok. bu alidvr kayıtları bilgisayarda nasıl seyredebılırım?
Böyle bir codec adı duymadım, biraz baktım ama 3-5 site ancak geliyor.
Diğer tarafta bu cihazlara usb bellek veya harddisk'e genellikle mpeg
formatında kayıt yapar. Eğer tamamen cihaza özel bir codec yaratmışlarsa
bunu sadece cihaz üzerinden geri seyredebilirsiniz.
Uydu alıcınızın marka ve modeline göre üreticisinden bilgi almanız mümkün,
en azından bu firmanın sitesinde mutlaka sorunun çözümü hakkında bilgi
verilmiştir.
Benim uydu alıcımda da böyle bir opsiyon var ve sorunsuzca kayıt yapıp,
bunu yine sorunsuzca bilgisayarda seyrediyorum. Üstelik ekstra bir program,
codec vs'de gerekmiyor.
Bunun dışında uydu alıcınızın -varsa- donanım güncellemesi (firmware)
yapılarak olası yazılım hataları veya codec değişimleri yapılmış olabilir.
dalgıçkerem
19-12-2008, 21:13
uydu alıcısı: hiremco x2, usb girişi var buradan harddiske kayıt yaptım evet harddiski uyduya bağlayınca tvden izleniyor ama bilgisayara takınca codec istiyor açmıyor, illaki bi çözümü olmalı, ama nasıl?
dalgıçkerem
19-12-2008, 22:03
Uydu alıcınızın marka ve modeline göre üreticisinden bilgi almanız mümkün,
en azından bu firmanın sitesinde mutlaka sorunun çözümü hakkında bilgi
verilmiştir.
Dostum senin kafa bilgisayar gibi olmuş, çözüm bulamadığın şey yok. dediğin gibi kendi sitelerinde codec paketini eklemişler, bilgisayara yükledim izleyebiliyorum şimdi. Önerin için teşekkürler. Bilgi teknolojileri profesörü: Erasure :super:
Dostum senin kafa bilgisayar gibi olmuş, çözüm bulamadığın şey yok. dediğin gibi kendi sitelerinde codec paketini eklemişler, bilgisayara yükledim izleyebiliyorum şimdi. Önerin için teşekkürler. Bilgi teknolojileri profesörü: Erasure :super:
Ehh hayırlı olsun, bu konuda çözülmüş oldu. Bir tavsiye daha vereyim,
bu alıcılar bir süre sonra populer olmaktan çıkarlar, benzer şekilde 2 uydu
alıcısını çöpe attım. Bu yüzden işine yarayacak ne kadar yazılım, codec vs
varsa bunları bir yere kopyala ve iyi bir yerde sakla, sitelerden destek
gelmediğinde değerlendirirsin. Kolay gelsin...
dalgıçkerem
19-12-2008, 22:24
codec kurulum paketini yedekledim, artık biraz akıllandım. Eskiden yüklediğim programların setuplarını çöpe atardım artık yedekleyip saklıyorum, sonradan aramamak için.
dalgıçkerem
19-12-2008, 22:26
yüklediğim bu codec dvr dosyasını ts dosyasına çeviriyor.
Elimdeki *.rar dosyasını *.iso formatında cd ye yazdırmam gerekti. Nedense nasıl yapıldığını hatırlayamadım, her defasında *.rar olarak kaydoluyor cd ye..
Nero 7 burning rom la elimdeki rar dosyasını iso olarak nasıl kaydedebilirim? Şimdiden teşekkürler.
Edit: Neyse, nero express e geçiş yapıp sorunu çözdüm.
parapara
21-12-2008, 17:28
virüs programlarından bıktım artık. internette beleş avast ve nod 32 var kullanuyoruz bir şe yaramıyor. bie virüs buldularmı her şeye bulaşıyomuş gibi uyarı veriorlar . insanı siir ediyorlar.
artık bilgisayarımda hiç bir virüs programı kullanmayacam.
dalgıçkerem
21-12-2008, 18:19
virüs programlarından bıktım artık. internette beleş avast ve nod 32 var kullanuyoruz bir şe yaramıyor. bie virüs buldularmı her şeye bulaşıyomuş gibi uyarı veriorlar . insanı siir ediyorlar.
artık bilgisayarımda hiç bir virüs programı kullanmayacam.
Dostum korkuttun beni, bende hiç antivürüs kullanmıyordum. Geçenlerde format attım bilgisayara herşeyi yeniden kurdum, birde beleşinden (1sene free) avast kurdum. Bu avast hakkaten bi işe yaramıyormu?
parapara
21-12-2008, 18:56
Dostum korkuttun beni, bende hiç antivürüs kullanmıyordum. Geçenlerde format attım bilgisayara herşeyi yeniden kurdum, birde beleşinden (1sene free) avast kurdum. Bu avast hakkaten bi işe yaramıyormu?
2 sene kaspersky kullandım. pc ye 2 yıl format atmadım. yeni sürümlerini indireyim dedim. cracklerin hepsi kanrantinaya alınmış .
ençok kullanılan nod 32. bende nod32 kurdum şimdi. avastın bu zamana kadar hiç bir faydasını görmedim.
avast olan bilgisayar.. kevgir gibidir. bende bir zamanlar kullanıyordum:(
kasperysky dan çok memnunum...
avast olan bilgisayar.. kevgir gibidir. bende bir zamanlar kullanıyordum:(
kasperysky dan çok memnunum...
Bunun üzerine daha ne denirki.:yes::yes::yes: :super::super::super:
dalgıçkerem
21-12-2008, 19:30
ooofff of, bi iş daha çıktı desenize. şimdi bu avastı silmem gerek.
hiç olmamasından iyidir.. svg kerem..
ilk önce iyi bir tane edin.. ondan sonra silersin.....
bence.......
dalgıçkerem
21-12-2008, 19:45
cnet'e baktım şimdi, editör reytingi en yüksek aynı zamanda en çok indirilen beleş AVG antivirüs http://www.download.com/1770-20_4-0.html?tag=mncol%3Bsort&query=antivirus&searchtype